Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GSTV. Schamperen om Sigrid in het Stamcafé

Moeilijk in te schatten waar het een grotere chaos was vandaag, in Kabul of in de Tweede Kamer

Het kan dan wel, om Tunahan Kuzu te citeren, een teringzooi zijn in Afghanistan, Sigrid Kaag heef het ook niet makkelijk. Na een topcarrière van tientallen jaren als diplomaat met - zoals ze zelf nog eens benadrukte vandaag - veel ervaring in oorlogsgebieden, heeft ze besloten dat ze Mark Rutte naar de kroon wil steken met Nieuw Leiderschap. Helaas is de weg naar het Torentje geplaveid met tegenslag en wel in de vorm van lagere levensvormen: Kamerleden. Met vragen. En opdrachten. En interrupties. En - brrrr - weerwoord. Maar ja. Allemaal wel hard nodig. Want diplomatieke ervaring in oorlogsgebied of niet: Kaag bleek ondanks talloze aanmaningen van de Kamer onvoorbereid, bleef ondanks bondgenoten die al aan het ontruimen waren eigenwijs en moest tot overmaat van ramp ook nog erkennen dat ze was 'overvallen' door een vijand die al maanden in opmars is. En dan loopt Tom Staal je ook al dagen te stalken, met z'n roze plopkap. Ja, dan wil je, met de wisse dood van onze Afghaanse bondgenoten die hen haar boven het hoofd hangt, nog wel eens een hele lelijke verspreking maken, wanneer je op de weg naar Nieuw Leiderschap de hele dag heen en weer pendelt tussen formatie & evacuatie. Druk druk druk, en een tikkeltje chaotisch ook.

Driemaal ongeverifieerd, maar plausibel

Social
Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Wat voor trucjes zal de "heks" van Al-Qaq, de "kakheks", nog meer uit haar mouw tevoorschijn toveren, om te veinzen dat ze al een evacuatieplan had klaarliggen, en dat alle te evacueren personen in beeld waren.
Het schijnt dat ze nu de VS gevraagd heeft om langer in Afghanistan te blijven, om haar "probleem" op te lossen.

Johannnes | 19-08-21 | 13:24 | 1

Viel mij ook al op. Wil je een nog duidelijker brevet van onvermogen?

MAD1950 | 19-08-21 | 14:51

Kaag wil natuurlijk niet Afghaan.. het pluche is voor dit type by far belangrijker dan de-ver-van-je-bed-show in Afghanistan.

superb_de_lux | 19-08-21 | 12:13

Allemaal lachen gieren brullen maar tis 1 groot toneel. Bottom line: kartel gaat door met afbraak van Nederland. Einde verhaal.

Weinig thierry fans hier maar ik zou zeggen luister even zijn speech en leer.
www.youtube.com/watch?v=wr7SlnflqY4

Ir. Wilhelmus | 19-08-21 | 11:45 | 1

Ja toen was Thierry nog niet van zijn padje af. Jammer hoor. Ik had goede hoop met deze man.

ik_word_gek_in_NL | 19-08-21 | 11:56

Schandalig als er een centrum-linkse regering zou komen. Als je alle rechtse zetels optelt, is het toch duidelijk dat centrum-rechts de verkiezingen heeft gewonnen. PvdA scoorde wederom slecht en GroenLinks is nota bene zowat gehalveerd.
Maar bij het vrijwel wekelijkse geblunder (Corona, Afghanistan) kan dit er ook nog wel bij...

Hendrick9999 | 19-08-21 | 11:00 | 2

wat zou het verschil in beleid zijn tussen wat jij centrum links en centrum rechts noemt?

VVD is niet rechts. VVD haalt 800 migranten per week binnen. VVD ondertekent het klimaatakkoord en ondersteunt het klimaat alarmisme. VVD maakt de overheid groter.

Het oude links en oude rechts is versmolten tot 1.

Ir. Wilhelmus | 19-08-21 | 11:33

@Ir. Wilhelmus | 19-08-21 | 11:33:

Dat dus. De VVD laat de overheid al decennialang groeien, en daarmee ook de belastingen. De VVD laat bovendien de EU-invloed verder uitgroeien; dus ook nòg meer overheid. Ongekozen en oncontroleerbaar want nòg verder weg. Omdat die extra laag overheid momenteel nogal in de groei is gaan we daar ook eindeloos voor betalen. Voor Timmermans werd een geheel nieuwe functie gecreëerd, waarin hij 1.000 miljard mag uitgeven.

De VVD vind het allemaal best. Volgens mij was het zelfs de VVD die ooit nog eens een nieuwe overheidscommissie oprichtte die zou onderzoeken hoe de overheid zou kunnen krimpen. Hilariteit alom, tot doordrong dat dit echt de bedoeling was..

Dandruff | 19-08-21 | 14:33

snap de ophef rond ivoren toren elite Kaag niet. Zijzelf geeft op camera toe dat de formatie prioriteit 1 heeft, achterkamertjespolitiek met Groenlinks ipv gristelijk rechts met een ingehuurde cateraar. Waarschijnlijk lijngevangen sockeye zalm en een goede witte wijn ipv een balletje gehakt met bloemkool. Tolken die een nekschot zeer waarschijnlijk krijgen in handen van Taliban staat op prioriteit twee. Kaag heeft dan wel Stalinistische trekjes : ' 1 geval is een tragedie, wordt het miljoenen dan is het statistiek '

HetOorAakel | 19-08-21 | 10:32

Tom doet het bijzonder beleefd en correct. Als mevrouw Kaag echter niet het fatsoen heeft om even stil te staan en een vraag te beantwoorden, laat haar dan doorlopen. Zij is meer van de docu...

Andre Hendriks | 19-08-21 | 09:21 | 5

Wat een schijtwijf je zal er maar op gestemd hebben.

likdoorn | 19-08-21 | 09:44

Niets aan de hand mensen, doorlopen.

goedverstaander | 19-08-21 | 09:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Op voorhand excuses aan de vrouwelijke reaguurders onder ons, alsmede de structuurzoekers. Ik zit dit ook maar aan de keukentafel op mijn toetsenbord van me af te spugen zonder lijn.
Een aspect dat niet genoemd lijkt te mogen worden, is dat het hier om vrouwen gaat. Laat me dit uitleggen.
Jarenlang zijn we 'opgevoed' met de uitleg dat vrouwen kunnen 'mutitasken' terwijl mannen dat niet zouden kunnen. Da's volgens mij complete quatsch. Er zitten zeker wel verschillen in de hersenen tussen man en vrouw, maar dan gaat het om vrij grove concepten als ruimtelijk inzicht. Echter het fenomeen multitasken is maar een construct dat ooit in de jaren 19xx in het leven is geroepen. Sommige mensen zijn in staat meerdere zaken goed uit elkaar te houden en 'tegelijk' met meerdere zaken bezig te zijn waar anderen dit niet kunnen; het zij zo, maar het valt niet specifiek binnen het domein van de vermogens van de vrouw. In mijn ogen valt multitasken eerder onder creative vermogens en gestructureerd kunnen werken. Soit.

Maar wat heeft dit met Ank, Ankie en Sigfrid te maken? Deze mevrouwen zijn opgegroeid in een maatschappij waar de vrouwen steeds meer op een schild geheven (moesten) worden, ze komen uit milieus waar ze konden floreren door vooral veel te praten over één bepaald onderwerp. Er is nooit getoetst of ze in staat zijn onder stress meerdere taken tegelijk uit te voeren, iets wat maar voor weinig mensen een fijne situatie is. Sterker nog, ze hebben waarschijnlijk al heel lang geen moeilijke beslissing hoeven nemen, hebben (dankzij hun functie?) alle beslissingen kunnen uitbesteden aan adviseurs.
Daarnaast hebben ze waarschijnlijk nauwelijks weerwoord of sterker nog, het woord 'nee' als antwoord gekregen.
En in deze situatie breekt dit hen op. Hun natuurlijke manier van reageren (veel woorden, weinig inhoud, uitstellen tot een lagere ambtenaar een keuze maakt) is totaal ongeschikt voor de situatie. Kaag specifiek maakt een spreekfout die een inkijk biedt in haar denkwijze. Ze is niet in staat zaken te scheiden, te multitasken. Iets waarvoor ze wellicht in het verleden een volgend sportje op de ladder is gestegen, want vrouwen kunnen dat nu eenmaal.
Broekers-Knol is eerder van het kaliber 'verzuip je opponent in een woordenbrei maar als je naar haar mimiek en houding kijkt zie je tijdens haar ratelen de pure wanhoop. Waarom accepteert die ander nou niet mijn woorden?
En Bijleveld, ik schreef het al, aangeschoten wild. Het ontwijkt, het draait, het weet niet langer hoe van de snelweg met aanstormende auto af te komen. Handenwringend, op de meest rare momenten breed grijnzend; dat laatste is een noodkreet, de hersenen vragen hiermee om 'mij' ook maar lief en leuk te vinden, want daarmee schep je een band. Alleen blijft Ank alleen staan.
Zou het beter zijn geweest als hier drie heren hadden gestaan? Dat ligt er maar aan.
In de tweede kamer zitten meneren met praatjes, maar zonder zinvolle of bruikbare inhoud. En diegene die wel die inhoud hebben, die zijn niet gewenst. Het gros is feminine in de zin dat zij ook vooral verbaal sterk zijn, maar nauwelijks standvastig, nauwelijks mores hebben.
Wat wel had kunnen helpen? Een ouderwetse ijzervreter had niet echt geholpen; die had geroepen om de hele tent plat te bombarderen. Maar een figuur met een ruggengraat, die keuzes durft te maken en deze kan verdedigen. Die luistert naar de ontwikkelingen en daarop durft bij te sturen (dit is al een hele uitdaging!). Die met weinig woorden de keuzes uitlegt. Die geduldig de (domme) vragen van de tweede kamer leden beantwoordt (omdat die waarschijnlijk helemaal niets weten over dit gebied). Kan een vrouw dit ook? Tuurlijk. Nogmaals, dit heeft niet veel met geslacht te maken.
Waarom zitten die er dan niet? Omdat de politiek gekaapt is. We zitten er aan vast, de Nederlander kan stemmen wat die wil maar het soort mensen als Bijleveld, Broekers-Knol en Kaag zijn inmiddels stevig verankert in het systeem.
Een oplossing heb ik zo 1, 2, 3 niet. Ja, toch wel. Maar niet de macht, noch de tijd.

EEnzame SchizofrEEN | 19-08-21 | 09:17 | 14

"Maar een figuur met een ruggengraat, die keuzes durft te maken en deze kan verdedigen. Die luistert naar de ontwikkelingen en daarop durft bij te sturen (dit is al een hele uitdaging!)." Hugo heeft het al druk zat hoor.

lecram24 | 19-08-21 | 11:11

Beste niet-eenzame SchizoTwee, een indrukwekkende analyse van de politieke situatie. De steeds toenemende Feminisatie van de maatschappij heeft z'n gevolgen. Op allerlei gebied. Dat gaat niet stoppen en beinvloed ook het gedrag van mannen. De vrouw gemaakt om zich voort te planten heeft natuurlijk gedrag
om ervoor te zorgen dat de overlevingskansen van de nakomelingen groter te maken. Dat is terug te zien in de maatschappij en je omgeving. Dat is ook wat de meeste mensen willen. Het is geen be-of-veroordeling slechts mijn waarneming...

Goedzo | 19-08-21 | 13:34

EEnzame SchizofrEEN | 19-08-21 | 09:17

In grote lijnen mee eens. Met de kanttekening dat 1 Margaret Thatcher de vloer aan zou vegen met alle vrouwen en semi-mannen in ons demissionaire kabinet.

Kern van het probleem is volgens mij dat Nederlanders in het algemeen niet meer iets willen "kunnen". De generatie van mijn ouders deed praktijkonderwijs en ging vrij jong ergens werken. Daar begon je onderop en degenen die meer in hun mars hadden klommen in de loop der jaren verder op. Zo ging dat ook in het leger en de politie. En natuurlijk had je toen ook wel rijkeluiskinderen die boven aan de ladder begonnen, maar er zaten in de top toch meestal ook mensen die wisten hoe het er op de werkvloer aan toe gaat.

De decennia daarna werd eindeloos studeren een "recht". Ook voor mensen die echt helemaal niks snappen, niks weten, niks kunnen; zelfs helemaal niks willen leren. Voor die laatste categorie werden hele fopstudies bedacht zoals genderstudies. Studies waar blablabla wordt beloond, in plaats van kennis of oplossend vermogen. Maar vanwege dat papiertje beginnen die mensen vaak wel bovenaan de ladder. En degenen die onderop beginnen en weten wat er speelt blijven halverwege hangen met hun kennis, en bovenin mogen allerlei idioten aanmodderen. Die idioten krijgen bovendien regelmatig nieuwe functies op totaal andere gebieden, en hebben dus geen enkele binding met het vakgebied dat ze aansturen.

Dat hoor ik bij de politie en onderwijs; en het speelde zelfs mee in de toeslagenaffaire. De ambtelijke top wist niet wat de problemen waren, en de mensen onderop werden niet gehoord.
Ook de hele "energietransitie" is gebaseerd op ideeën die technisch niet haalbaar zijn; daarnaast onbetaalbaar zijn; en bovendien de co2-uitstoot gaan verveelvoudigen. Maar ja, aan de klimaattafels zijn technici niet welkom. Wat weten een monteur en een technisch ingenieur dat een kunsthistoricus niet weet?
Nou dan!

En zo is het hier ook gegaan. Ik weet zeker dat de legertop maanden geleden al gewaarschuwd is door militairen in het veld en geheime diensten etc. Maar ja, je gaat als professioneel blablabla toch niet luisteren naar iemand zonder blablaba-papieren?

Dandruff | 19-08-21 | 15:11
▼ 11 antwoorden verborgen

Gouden Kalveren dit jaar zonder man-vrouw-categorie
nos.nl/artikel/2394371-gouden-kalvere...

Hypocriet en schizofreen. Nu zijn ze weer dolenthousiast de man-vrouw-categorie afgeschaft wordt.

Freezzz | 19-08-21 | 09:04 | 3

Lees: de vrouw is afgeschaft. Lekker gewerkt feministen, vol in de marxistische val getrapt.

Graaf_van_Hogendorp | 19-08-21 | 09:09

Dat scheelt de helft aan goudenkalveren. Koetjes of stiertjes.

homieguerneville | 19-08-21 | 09:11

Vroeger zei men "regeren is vooruitzien" Tegenwoordig is het "regeren" belangrijker dan het vooruitzien. Allemaal bezig met zichzelf, hun baantje, (als je het verknalt, duik je weg en blijf je zo lang mogelijk zitten) geen lange of korte termijn verantwoording nemen en waar mogelijk zakken vullen. Althans dat is wat ik lijk te zien.

Geenjoris | 19-08-21 | 09:03

Waar bestaan haar oorlogservaringen uit ? volgens mij doet ze een beetje stoer , die kaag.

Schipperke | 19-08-21 | 09:02 | 5

Slag om de Schelde en bridge on the river Kwai.

Henri | 19-08-21 | 09:43

de discussie met haar wederhelft over de boodschappen

Dr.Utker | 19-08-21 | 09:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Met een Belgisch paspoort mag u ook aan boord.

van Oeffelen | 19-08-21 | 09:02

WK vissen voor vrouwen begint in Lelystad, Anja Groot gaat er voor goud
nos.nl/artikel/2394362-wk-vissen-voor...

Ook weer zo hypocriet. De NOS haat vissers tot in het diepste van hun verdorven ziel en is totaal niet ongeïnteresseerd in viswedstrijden maar nu er WK viswedstrijd voor vrouwen begint waar ze weer divibokaalpunten mee kunnen scoren staan ze te dansen op hun redactietafeltjes.

Freezzz | 19-08-21 | 08:58

Ergens hoop ik dat mevrouw Kaag, toch een beetje de Hyacinth Bucket van de regering, ergens en publique een zenuwinzinking krijgt en niet veel later ergens in een instituut schuimbekkend in foetushouding in een hoekje wordt gelegd... Is iedereen beter af...

Ad Hominem Tu Quoque | 19-08-21 | 08:58 | 1

De haat richting de Joden en conservatieve Nederlanders houdt haar echt wel op de been. Die gaat echt niet knakken nu ze zooooo dicht bij de absolute macht in Nederland zit. Nog een paar onderhandelingsrondjes en Rutte en die gespleten marginale partij CDA accepteren het monsterverbond met Groenlinks en Pvda.

Graaier | 19-08-21 | 09:05

Als je niks wil zeggen en geen antwoord wil geven dan loop je wat sneller en zeg je alleen dingen die iedereen al wist. Bijvoorbeeld wie in het 'kerncrisisteam' zit. Dat weet iedereen, interesseert ook verder niemand, en het kost je 10 seconden tijd... Kortom, de prioriteit zit in geen informatie of verantwoording geven, maar puur in zitten bljiven en geen gigantische blunders maken.

BBRDWR | 19-08-21 | 08:54 | 2

Wat ik me afvraag waar zijn de massale demonstranties( BLM) tegen de schendingen van de rechten van de Afghaanse mannen en vrouwen.

Coolcalmcollected | 19-08-21 | 09:19

Dilbert geeft voldoende inspiratie voor het communiceren van ingewikkelde materie

Dr.Utker | 19-08-21 | 09:52

Molotovcocktails door het raam gegooid bij journalist Willem Groeneveld uit Groningen (Sikkom, NDC Mediagroep). Politie onderzoekt en neemt zaak hoog op

Willem Groeneveld, de oprichter en hoofdredacteur van stadsblog Sikkom uit Groningen, heeft het al jaren aan de stok met verhuurders, bedrijven en mensen die de stad Groningen een minder fijne plek maken. Sikkom publiceert regelmatig over wangedrag van verhuurders en onderzocht bijvoorbeeld het gesjoemel met energielabels van woningen, maar schrijft evengoed over afvalbergen in het Noorderplantsoen en de nieuwste hippe eettentjes in de stad.
bron: dvhn

Bibop | 19-08-21 | 08:51 | 1

Een journalist die onderzoek doet naar de feitelijke situatie en niet bang is om machtigen tegen de haren in te strijken! Dat dit nog bestaat. Naast GS dan.

Graaier | 19-08-21 | 09:08

Okay, u moet kiezen: Kaag mag blijven òf Pechtold komt terug.
*wegduikt*

goedverstaander | 19-08-21 | 08:51 | 4

Vind ik een leuke. Pechtold. Pechtold. Pechtold. Kaag is een diplomaat tot en met. Met Pechtold had je vuurwerk, maar die kon tenminste tegen een stootje. En sowieso, vrouwen in de politiek. Ik weet niet of dat onze beste stap voorwaarts is geweest...

BBRDWR | 19-08-21 | 08:52

Optie 3, beide weg

Geenjoris | 19-08-21 | 09:06

Pechtold terug, dan stoppen alle woke meisjes vanzelf met d666 stemmen en stort de boel in.

Dr.Utker | 19-08-21 | 09:45
▼ 1 antwoord verborgen

De kloof tussen het gepeupel en de politiek begint met die hautaine Kaag zo langzamerhand op de Marianentrog te lijken.

goedverstaander | 19-08-21 | 08:46

Andere tijden. Dolle Dinsdag. Landgenoten die werkten voor de E.U slaan op hol. De uitkomst, alle koloniale bezittingen foetsie. De generatie met kennis is nu dood of gaat binnenkort. Afghanistan word door kleinkinderen behandeld zoals grootje het wilde. Stumpers.

biltong | 19-08-21 | 08:42

Er zijn nu ook veel "vluchtelingen" in Pakistan die nu juist terug gaan naar Afghanistan omdat de Taliban er nu weer de macht heeft.

Hadena | 19-08-21 | 08:41

Ultieme zelfoverschatting.

ZZP-er | 19-08-21 | 08:37

Ik blijf me verbazen, wat een chaos als het even niet meer loopt zoals het boekje voorschreef. Drie omhooggevallen vrouwen waarvan er niet één is die er wat van bakt.

Maar die Kaag slaat werkelijk alles, Denkt in al haar hooghartigheid dat ze onfeilbaar is. Al weken in het nieuws te horen dat de Taliban terrein wint. Moet een Buza minister toch ook weten als de rest van het land het weet. Maar verder niks paraat, geen evacuatieplan want ondertussen samen met Ploumen en Klaver druk met achterkamertjespolitiek. En dan nòg de mensen wijs maken dat je het er zo druk mee hebt. Ja, inderdaad, nu het kalf verdronken is.

jochum1980 | 19-08-21 | 08:32

De wereld heeft deze crisis willens en wetens zelf gecreëerd met als doel, meer chaos.

zoalsikhetzeg | 19-08-21 | 08:32

Wat blijven het toch een holbewoners, met het laatste filmpje in het vizier, alle zand goodwill verspeeld.
Ik geloof dat de woestijnratten gewoon terug in de tijd gaan , niets veranderd.
Die gasten hebben een ernstig vergiftigd dna, blijf in de zandbak en val d.... d.

Zitvlak | 19-08-21 | 08:30 | 2

Integendeel. We halen ze hier naartoe. Barmhartig als we zijn

Waakvlam | 19-08-21 | 08:38

@Waakvlam | 19-08-21 | 08:38: Beste waak, vliegtuigen vol of rubberboten vol, de boten zijn beter bezet dat de airplane, onze barmhartigheid ( slinks )kent geen grenzen, zucht.

Zitvlak | 19-08-21 | 10:08

Ik kan me vergissen maar ik vind toch echt dat mevr. Kaag er slechter gaat uitzien. Volgens mij druipt de vermoeidheid van haar gezicht af. Ik ben bang dat zij dit niet lang meer volhouden gaat. En nee, dat gun ik zelfs haar niet!

Eminent | 19-08-21 | 08:30 | 1

Hoogmoed komt voor de val!

Zwezerik | 19-08-21 | 08:42

Ligt het nou aan mij of straalt Kaag wel iets hautains uit?

Malle moer | 19-08-21 | 08:24 | 7

@Graaf_van_Hogendorp | 19-08-21 | 08:29:
We kunnen het over haar karakter hebben, maar waar het uiteindelijk om gaat is dat ze een globalist is die democratie niet beschouwt als een kostbare verworvenheid en een noodzaak, maar als een hinderpaal. Leider van een partij die onze democratie, onze soevereiniteit en ons nationale karakter zo snel mogelijk wil vernietigen. Van Mierlo en Gruijters tollen in hun graf.

J.P.Drapeau | 19-08-21 | 08:58

@J.P.Drapeau | 19-08-21 | 08:58:
Maar dat straalt ze ook uit. Waarom stemmen zogenaamd arbeiders minnende lieden dan op haar?

Graaf_van_Hogendorp | 19-08-21 | 09:07
▼ 4 antwoorden verborgen

België en Nederland kunnen wereldnieuws worden! De zoon van de Belgische koning werd gisteren 18 jaar. Nou mag hij princessen gaan daten. Zijn zus is kroonprinces dus hij is tweede. Maar hij kan wel koning worden van Nederland als hij met Amalia gaat daten. Maar in 1831 hebben ze in de Belgische grondwet gezet dat dat niet mag. Iets met Belgen nog steeds boos op Nederland. (Zie de blauwe boerenkiel tijdens carnaval. Dat is het Belgische veteranenpak uit de Belgisch-Nederlandse oorlog van 1831). Dus dat wordt dan de verboden liefde! Komen ze nog meer in het nieuws dan Sussexjes H&M.

VolgendjaarkrygikAOW | 19-08-21 | 08:17 | 8

Oorlog tussen BE en NL gewoon omdat het kan. Ik zie voordelen.

kleybeuker | 19-08-21 | 08:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Nog wat "leuke" stukjes over o.a. de politieagenten die voor "ons" werkten. De Afghanen zagen de opleidingen als een verdienmodel." An unnamed Norwegian official told interviewers that he estimated 30 percent of Afghan police recruits deserted with their government-issued weapons so they could “set up their own private checkpoints” and extort payments from travelers….

Victor Glaviano, who worked with the Afghan army as a U.S. combat adviser from 2007 to 2008, called the soldiers “stealing fools” who habitually looted equipment supplied by the Pentagon.

Graaier | 19-08-21 | 08:46

@Graaier | 19-08-21 | 08:46:

Mooi punt maakt Sailer daar. Hier ook al:

"Okay, but why didn’t self-interested Afghans at least want to be on our side in the long run? Because the Afghans knew we always had our own, much nicer country that we will eventually go home to, leaving them to the Taliban."

omanders | 19-08-21 | 08:53

Nog één uit je link die ook verklaart waarom Den Haag nu kan doen alsof het allemaal een grote verrassing is dat de Taliban zo snel de baas is geworden. Het slechte nieuws wilden ze gewoon niet horen en ieder baasje onder hen wist dat en verzweeg wat ze in Afghanistan zagen. Namelijk een totaal ongemotiveerde zooi Afghanen:
Colonel Bob Crowley reported in the Afghan Papers:

Truth was rarely welcome…so bad news was often stifled. There was more freedom to share bad news if it was small—we’re running over kids with our MRAPs—because those things could be changed with policy directives. But when we tried to air larger strategic concerns about the willingness, capacity or corruption of the Afghan government, it was clear it wasn’t welcome and the boss wouldn’t like it.

Graaier | 19-08-21 | 08:55
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind binnenlandse zaken zoals de formatie, net zoals Kaag, ook inderdaad net even een tikkeltje belangrijker. Moeten we gedoe in andere landen dan maar steeds voor laten gaan op onszelf? Om mij krijgen de formatie en het gedoe in Afghanistan een gedeelde eerste plek maar dan
1a De Formatie
1b Afghanistan
Ja Kaag, ik steun je een keertje.

Leptob | 19-08-21 | 08:08 | 4

Gauw 112 bellen. Lukt dat nog?

Schriever | 19-08-21 | 08:22

Zuster!! Patiënt niet goed geworden!

dathoujetoch | 19-08-21 | 08:24

Je zakt nu een plaatsje op de Aivd GS wanted list ,maar voor mij ben je een held dat je dit hier durft te delen.

Koning BongoBongo | 19-08-21 | 08:25
▼ 1 antwoord verborgen

Kaag is all over the place en Rutte spoorloos. "Rechts" had de verkiezingen toch gewonnen? Laten we ons maar voorbereiden op een "links" kabinet met GL en PvdA want rubberen Rutte laat zich vollledig inpakken door Kaag.

Blonde Nel | 19-08-21 | 08:02 | 6

Er is al even geen rechts meer .VVD is all EU gebleken en de rest van de coalitie is extreemlinks en ook EU minded. Er zijn geen coalitiepartners die iets van doen hebben met de werkende Nederlander.

Koning BongoBongo | 19-08-21 | 08:16

Gisteren heb je kunnen waarnemen hoe het echt zit: tijd is in het voordeel van Rutte. Hij laat Kaag zich onmogelijk maken en stotteren. Terwijl Broekers-Knol de spagaat tussen links en rechts demonstreerde. Ik vond het knap hoe ze vasthield aan "niet iedereen gegarandeerd toelaten" terwijl met name GroenLinks, D66 en de PvdA zaten te drammen.

Rutte heeft alle tijd en Kaag maakt zich steeds onmogelijker. Da's de strategie.

Odin | 19-08-21 | 08:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat worden dus - in navolging van de Drie van Breda - de Drie van Kabul. Moordenaars by proxi. En ze kunnen niet zeggen: Wir haben is nicht gewusst. Niet na al die waarschuwingen en moties.

Leffe Blonde | 19-08-21 | 07:53

Welke Islamitische landen staan eigenlijk open voor vluchtende geloofsgenoten uit oorlogsgebied ? Bestaan er eigenlijk wel deugers onder moslims ?

Koning BongoBongo | 19-08-21 | 07:49 | 7

@Acidstain | 19-08-21 | 07:59: Kan me voorstellen dat Afghanen hun geloof ook niet meer zien als het ware geloof. Wie kan je nog vertrouwen ?

Koning BongoBongo | 19-08-21 | 08:18

Anderhalf miljoen in Pakistan en 800.000 vluchtelingen in Iran. Waarschijnlijk bedoel je de echte rijke arabische landen.

Rest In Privacy | 19-08-21 | 08:37

In Libanon zitten 1,5M vluchtelingen op een bevolking van 6,8M. In Jordanië zitten 650.000 geregistreerde Syrische vluchtelingen op 10M inwoners. Misschien dus iets minder hard roepen dat er in de regio's niks wordt opgevangen.

Quantum Suicide | 19-08-21 | 08:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Van een groot sterk land met een sterk volk naar een grote zwakke EU stad vol polarisatie en slappe deugers .

Koning BongoBongo | 19-08-21 | 08:10

@Koning BongoBongo | 19-08-21 | 08:10: Dat is wat het project EU doet met landen.

ChalinaRosa | 19-08-21 | 10:19

Zijn het echte Nederlanders? Nee, het zijn Afghanen met (ook?) een nederlands paspoort.

RGV42 | 19-08-21 | 07:45 | 3

Ja, dubbel paspoort.

jaja | 19-08-21 | 07:47

De Nederlander bestaat niet meer.

Acidstain | 19-08-21 | 08:00

En daar zijn wij dus ook verantwoordelijk voor? Ik geef toe dat ik nogal naïef ben maar tot voor kort heb ik altijd gedacht dat wij naar Afghanistan gegaan zijn om die mensen daar te helpen. Dat heeft ons o.a. wel heel veel geld gekost maar goed dan heb je ook wat. Blijkbaar klopt daar niets van want nu lees ik overal dat je Afghanen ons juist geholpen hebben. Eigenlijk hoeft dat nog niet zo'n probleem te zijn maar nu blijkt dat we als "tegenprestatie" de Afghanen die ons geholpen hebben naar hier moeten halen natuurlijk wel met het hele gezin en familie en waarschijnlijk ook nog wat vage kennissen. Maar dat zal vast en zeker tot op de bodem uitgezocht worden daar hebben we immers ervaring mee dus dat komt wel goed. À propos; even een goede raad; kijk voortaan uit als je iemand gaat helpen met de een of andere klus, voordat je het weet staan ze met de hele familie bij je op de stoep.

Waar-is-niets | 19-08-21 | 08:14

Wanneer gaat het demissionaire kabinet vallen?
Destijds vanwege Uruzgan en daarna al verteld en inmiddels hebben we allemaal gezien dat Kunduz coalitie helemaal niet had gekunt dus.

Tel daarbij sinds vorig jaar en nog steeds de absurde maatregelen omtrent de griezelgriep. Ik hoop toch zo dat ze nu voorgoed allemaal het toneel Afghaan.

10 Jaar Rutte heeft ons 100x meer gekost dan welk Nederlands kabinet dan ook.

En we slikken de jaarlijkse verhogingen nog steeds zonder sjoege.

Waar zijn we hier nou helemaal mee bezig mensen?
100x meer betalen met de wetenschap dat het er niet beter op gaat worden op dit continent de komende jaren, immer schaarser.

_Zweevers_ | 19-08-21 | 07:45

Staali ban die Kaag toch voor altijd uit je leven.Een soort van fatwah of zoiets.

Kilroywashier | 19-08-21 | 07:43
-weggejorist-
Edeldeel | 19-08-21 | 07:43

Wat is Kaag's ervaring in oorlogsgebieden? Waar bestaat dat uit? Het is kleuterpraat op het schoolplein waar je als kind je groter wilt voordoen dan de ander. Ze stelt helemaal niets voor is de werkelijke wereld. Het was en is een kruiwagen carrière die zij "geniet".

forecastle | 19-08-21 | 07:37 | 2

Hetzelfde verhaal als die CDA'er destijds in Rusland met Poetin. Het is jammer dat maar zo weinig medelanders laat staan buitenlanders weten hoe belangrijk wij eigenlijk zijn. Als ik heel eerlijk ben zijn wij met afstand het belangrijkste land wat er is.

Waar-is-niets | 19-08-21 | 08:20

Zelfde geldt voor Hugo de Jonge. Wat is zijn ervaring in de zorg? 0,0....
Er zitten veel mensen op de verkeerde plek in Den Haag

DeAapUitDeMouw | 19-08-21 | 10:15

Wat ik niet begrijp is, als je jaren geleden gevlucht bent uit Afghanistan, je kinderen hebt die in Nederland geboren zijn, je op vakantie naar je familie in Kabul gaat. Dat je nu dan vast zit en op de radio zegt dat je niet meer gaat proberen naar het vliegveld te komen en je terug naar huis gaat. Terwijl daar je huis toch niet is Of hebben ze 2 huizen hier en daar, kan iemand dat uitleggen?

Rest In Privacy | 19-08-21 | 07:37 | 5

@Kaas de Vies | 19-08-21 | 07:46:
Dat weet ik niet.
Volgens de instanties blijkbaar legaal, anders heb je geen 2 paspoorten.

jaja | 19-08-21 | 07:48

Dit zijn verschillende type migraten die u hier benoemd.

GoedGaan | 19-08-21 | 08:01

Ze hebben 2 paspoorten ,2 huizen, 1 beko wasmachine daar en 1 miele hier , zo ook koelkast etc. etc.

Henri | 19-08-21 | 08:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Hebben we al iets gehoord vanuit Brussel of de EU?
Of zijn ze net als met de corona hysterie, het migratie debakel niet in staat om de juiste beslissingen te nemen?
Het blijft weer angstvallig stil vanuit die bende graairatten.

zoalsikhetzeg | 19-08-21 | 07:36 | 2

Als ze al 6 jaar in de Brussel lopen te soebatten over een verdeling, kun je al aanvoelen op je klompen dat dit ook weer een ramp wordt. De bootjes lopen nog gewoon binnen daar in Italie.

zilverrug | 19-08-21 | 07:40

Zoe zoeken nooit naar een echte oplossing, prioriteit is om een constante stroom uitvreters hier heen te halen. Het zal wel een reden hebben.

zoalsikhetzeg | 19-08-21 | 07:54

De pensioenen zijn de afgelopen jaren afgekalfd met 12 procent . De Telegraaf meld dat ze nog verder zakken volgend jaar met 1,2 procent. Misschien dat Kaag hier iets aan kan doen ? Ik weet hoeveel ze opheeft met Nederlanders dus appeltje eitje voor haar.

Koning BongoBongo | 19-08-21 | 07:35 | 1

Ho, even!

Kaag is minister van Buitenlandse zaken, hiervoor moet je bij Ollongren zijn, want binnenlandse zaken, of anders bij Hoekstra en Rutte...

Succes, want bij voorbaat kansloos Koning...

Werk ze vandaag en wel aan het einde van de maand die 450,00 euro aftikken in de bodemloze put gooien!

BadPatNL | 19-08-21 | 07:51

Zal ik jullie eens een sterk verhaal vertellen over vroeger?
Wacht ff, dan steek ik eerst een peukie op...
youtu.be/fFu1oV_31B4

steekmug | 19-08-21 | 07:24

Her en der hoor ik mensen zeggen totaal afgeknapt te zijn op Kaag.
Ze zouden met de wetenschap van nu niet meer op Gifgrid Kaag stemmen.
En dat mot verdomme nog gaan regeren ook.

Ruimedenker | 19-08-21 | 07:23 | 3

Met een beetje mensenkennis in je systeem wist je dit ruim voor de verkiezingen al.
Blijkbaar is mensenkennis en gevoel daarbij niet het sterkste punt van een D66 stemmer.
Vergeleken bij haar was Jette zo'n rare niet.

jaja | 19-08-21 | 07:31

Hoe kon je er überhaupt al op stemmen afgelopen voorjaar? Dan ben je toch vrij naïef als je op D66 stemt hoor.

HornoxNL | 19-08-21 | 07:33

Beeldvorming maakt ze zich over 4 jaar weer eens druk om, als er voor die tijd geen (her-) verkiezingen komen, althans. Tot die tijd: Hahaha sukkels!!! Die stemmen zijn binnen!

ratelaar | 19-08-21 | 07:34

Wat doet die Kaag lekker overdreven druk. Alsof ze de wereld aan het redden is en ook maar een millimeter verschil maakt. We hebben het wel over bananenmonarchie, neplandje Nederland.

Martin Jokt | 19-08-21 | 07:21

Het wordt trouwens tijd dat de VPRO weer eens een documentaire maakt over de nep-Kaag want de echte Kaag faalt hopeloos.

Freezzz | 19-08-21 | 07:18 | 4

@Freezzz | 19-08-21 | 07:27: Aan het begin van de volgende zomer zijn die 90.000 Afghanen wel veilig in Nederland, voorzien van een huis met huurkorting, een status, en een Miele met uitkering. Dat dan weer wel Kaag heeft vanuit het pluche geen Taliban gezien.

Ik hoor net op staatzender 1 over de pensioenen en dat de pensionado's er ondertussen zo'n 13% op achteruit zijn gegaan in de laatste jaren sinds de financiële crisis van 2008-2010 en dat ze er dit jaar weer een 1,5% extra op achteruit gaan volgens, de voor een habbekrats verkochte staatsbank, ABN-Amro...

Ik denk dat ze dit jaar er een extra 3,5 tot 5,0% op achteruit zijn gegaan, mochten ze volgend jaar zomer staatszender 1 opzetten, die 1,5% klinkt nu wat warmer en dat verzacht de pijn wat beter volgens de spindoktors van VVD66...

BadPatNL | 19-08-21 | 08:03

@BadPatNL | 19-08-21 | 08:03: mensen begrijpen de link niet. Het gebrek aan huizen, dalende pensioenen, allemaal op te lossen met geld. Geld dat nu naar het buitenland en immigratie gaat. Je kunt een euro maar een keer uitgeven tenslotte. Blijkbaar is dit de keuze die we maken. Ik geniet wel van x66 en gl stemmers die geen huis kunnen vinden. Prachtig.

Malle moer | 19-08-21 | 08:38
▼ 1 antwoord verborgen

Ook op het dossier Afghanistan laat Europa zien wat de meerwaarde is van de EU: Niets. Als de EU in het gat was gesprongen dat de VS zouden achterlaten in Afghanistan, dan had de wereld er ook anders uitgezien. De EU is vooral heel druk bezig met klimaat, gender en totalitair systeem dat individuen overal kan identificeren op te tuigen.
Verder veel bla, bla, bla.
De EU toont zich weer een papieren tijger. 20 jaar in Afghanistan en als de VS terugtrekken een beetje knopen tellen en vervolgens met de staart tussen de benen achter het baasje aan. Die trouwens een oude seniele gek is.
Bravo. De ‘waardegemeenschap’. Een Afghaans leven is nu eenmaal niets waard. Een Europeaan kun je zien als een individuele economische eenheid waar je geld aan kunt verdienen een Afghaan kost alleen geld...
Mooi hoor de EU... Heel inclusief, divers en progressief ook.
NU-EVEN-NIET!!! Afghanistan kunnen jullie dan helemaal niets alleen!?! Aldus, Sjors de EU oppermanager.

ratelaar | 19-08-21 | 07:05 | 5

Wat de f#ck moeten wij in Afghanistan de boel blijven overnemen als de USA weg gaat om te laten zien dat er meerwaarde in de EU zit?..... Afghanistan is gewoon van de Afganen en daar heeft niemand van buiten iets mee te maken. Dat het nu een afrekening wordt uitgevoerd met de mensen die de amerikanenen hielpen zie je na alle overwinningen na een oorlog. De overwinaars schrijven de de geschiedenis.......

Rest In Privacy | 19-08-21 | 07:52

De EU kan helemaal niet in het gat springen wat de VS nu achterlaat in Afghanistan, daar hebben ze de manschappen niet voor en die beperkte slagkracht hebben ze straks in Europa hard nodig om het gepeupel hier onder de knoet te kunnen houden.

BadPatNL | 19-08-21 | 08:10

Waarom zou je de meerwaarde willen aantonen van iets dat geen meerwaarde heeft? Is dat weer een nieuwe gril van de woke industrie?

Malle moer | 19-08-21 | 08:34
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Theo | 19-08-21 | 07:03 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Alleen de eerste kende ik niet ,maar ik begrijp dat vdP dit doet.

Koning BongoBongo | 19-08-21 | 07:24

Ik weet het nu zeker.
Een grote Talibanbaard houdt covid tegen.
Die lui hebben nergens last van.

jaja | 19-08-21 | 06:51 | 2

Daar zit wat in. Ze hebben zelfs geen last van een geweten.

MickeyGouda | 19-08-21 | 07:42

Een volksvertegenwoordiger die te besodemieterd is om een journalist te woord te staan en antwoord te geven aan het volk. En Nederland stemt op dit gedrocht

Waakvlam | 19-08-21 | 06:49 | 1

Ho, ho! Het mens is minister van Buitenlandse zaken, geen volksvertegenwoordiger! Stel je voor zeg, namens het gepeupel spreken staat gelijk aan zelf ook gepeupel zijn. Foei, en shame on you!

BadPatNL | 19-08-21 | 08:15

"... om Tunahan Kuzu te citeren, een teringzooi..."

Neenee, laf om DENK dit taalgebruik in de schoenen te willen schuiven. Kuzu zei: "om het op zijn GeenStijls te zeggen, een teringzooi."

Wat is dit, Droste journalistiek?

Sans Comique | 19-08-21 | 06:48 | 1

Ik moet vaak aan Huig Plug denken met zijn fameuze "wat een teringzooi" uitspraak.

_Zweevers_ | 19-08-21 | 07:33

Allen onthoudt dit filmpje hieronder heel goed.
Wiesje (Lea) de Lange in gesprek met Sigrid Kaag over Israël
www.youtube.com/watch?v=7uG63qXFnxY
Want dit is een slang, genaamd Kaag.
Sorry, ik moest dit toch kwijt.
Ik houd niet van slechte mensen, vandaar.

Bad - Casey | 19-08-21 | 06:42 | 3

Bad - Casey | 19-08-21 | 06:42,
Even terugkomend, toen was ze nog best wel knap, maar binnen dat knappe koppie van haar was het al behoorlijk verrot.
En dat verrotte uit zich uiteindelijk naar buiten toe, wegwezen met dat enge mens.
D66 is al eng en dan nog eens zo Demonische mens erbij halen.
Mijn Hemel.

Bad - Casey | 19-08-21 | 06:52

Daarna heeft ze 25 jaar geoefend om de haat en de heks in haar minder zichtbaar te laten zijn. En met succes. Ze zit inmiddels te onderhandelen over de toekomst van ons land.

Graaier | 19-08-21 | 08:07

Schokkend

echtpaul | 19-08-21 | 10:16

Sigrid Kaag, opgehemeld en in het zadel gehesen door bijna de gehele MSM, verafgood door d'66-ers, blijkt ze toch een onbenullig lichtgewicht te zijn die verwend en al niet tegen de minste druk kan!

DRUCKIE1 | 19-08-21 | 06:32 | 5

Volg mij even, want ik ga zo naar bed.

Bad - Casey | 19-08-21 | 06:44

@Bad - Casey | 19-08-21 | 06:35: Minder wicht is wicht light is lichtgewicht. Goedemorgen.

Opblaas_boot | 19-08-21 | 06:44

@Opblaas_boot | 19-08-21 | 06:44,
Goedemorgen, ik zal wat meer willen zeggen, maar ik heb wat gestuurd over haar, zij is volgens mij gewoonweg slecht.

Bad - Casey | 19-08-21 | 06:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou, Frank ik ga aftaaien en pitten na de nachtdienst, deze wilde ik dan ook nog aandragen speciaal voor Kaag en voor jou als fan van de band, als mijn laatste nummer en reaguursel van de woensdagnacht/donderdagochtend:

Karma gonna bite you in the ass!

Radiohead - Karma Police

www.youtube.com/watch?v=1uYWYWPc9HU

BadPatNL signing off...

BadPatNL | 19-08-21 | 08:22

@Freezzz | 19-08-21 | 06:30,
Ik vind alles van 10cc mooi.
Dank je beste Freezzz.

Bad - Casey | 19-08-21 | 06:33

@Bad - Casey | 19-08-21 | 06:33:
Ha, zie nou deze:

10cc Wall Street Shuffle Live Scheveningen
www.youtube.com/watch?v=6qtuuU6E028

Wist niet dat daar video van was. Ik was daar toen aanwezig voor werk, als bijbaantje, maar nam uitgebreid de tijd om hun optreden te bekijken.

Freezzz | 19-08-21 | 06:40

Op een 1 of andere manier ging mijn PC tekeer ?!
Hoe dan ook beste @Gokmaar, nogmaals een nummer van Jeff voor jou.
ELO.
Electric light orchestra - Don't bring me down.
www.youtube.com/watch?v=qj8kMmUxkSE
En nog steeds goed ( voor de huidige generatie ).
Don't Bring Me Down - ELO (Cover).
www.youtube.com/watch?v=70j1XhvkMzI
Proost en geniet.

Bad - Casey | 19-08-21 | 05:37

Begrijp niet helemaal waarom Kuzu zou hebben gezegd dat het een teringzooi is in Afghanistan. Dit is het islamitische ideaal bijna vervolmaakt. En dat bijna is omdat het daar nog maar de 13e eeuw is en niet de 7e.

Mazzelstof | 19-08-21 | 05:11 | 3

Ik denk dat ik het wel weet....

Bad - Casey | 19-08-21 | 05:18

@Bad - Casey | 19-08-21 | 05:18: Nou ja goed, Taqiyya-Tunahan natuurlijk. Afghanistan onder de Koranstudenten is een model voor de hele wereld. Maar die tolken moeten in zijn ogen dan ook wel collaborateurs zijn. Staat weer tegenover dat moslims in het woke westen automatisch radicaliseren, dat dan weer wel.

Mazzelstof | 19-08-21 | 05:42

@Mazzelstof | 19-08-21 | 05:42,
Niemand gaat in deze leer zijn Meester afstraffen.
Daar staat een wisse dood t.o.v.
Daarom dus.
Er bestaan geen seculiere Moslims, Allewieten die zijn het om dat gajes bij elkander te houden.
En worden door de linkse rakkers hier als Dictators gezien ?!
Het is pure ellende daar en een homo en een vrouw zijn nog minder aldaar, maar dit soort halen wij wel hier naar binnen.

Bad - Casey | 19-08-21 | 05:58
-weggejorist-
Jullilia17 | 19-08-21 | 04:57 | 2

Goede morgen. Huis is aan kant, koffie pruttelt en zittend op het balkon genieten van weer een mooie zon opkomst.

Gokmaar | 19-08-21 | 04:50 | 7

@Gokmaar | 19-08-21 | 05:06,
Voor jou ;)
Electric Light Orchestra - Shine a Little Love ( een paar dagen geleden hier ook al verstuurd, maar dit nummer blijft prachtig ).
www.youtube.com/watch?v=GJuTIxwQw0k

Bad - Casey | 19-08-21 | 05:11

@Bad - Casey | 19-08-21 | 05:11: Ja is ook een mooie..

Gokmaar | 19-08-21 | 05:15

@Gokmaar | 19-08-21 | 05:15,
Sweet - The Ballroom Blitz - Silvester-Tanzparty 1974/75 31.12.1974
www.youtube.com/watch?v=tqketmsRz1E
Voor jou ;D.
Ik vind dit ook mooi.

Bad - Casey | 19-08-21 | 06:03
▼ 4 antwoorden verborgen

Beste reaguurders,
Ik ga zo naar mijn bed, maar nog niet helemaal.
Maar dit hieronder is sowieso dan voor @Mickey.
Electric Light Orchestra - The Diary Of Horace Wimp ( een mooi verhaal ).
www.youtube.com/watch?v=Cws8r_vFpFs
LYah @ Mickey ;)

Bad - Casey | 19-08-21 | 04:46 | 1

Right back at 'ya, BC! Je nummer staat op de binnenkant van mijn pols en je tijdelijke moment van zwakte t.o.x. Kaag zij je vergeven. ;-))

MickeyGouda | 19-08-21 | 09:32
-weggejorist-
Jullilia17 | 19-08-21 | 04:26

Bad - Casey | 19-08-21 | 04:02,
Zulks humor en zelfspot kan dus niet meer, maar ik vind dit wel prachtig.
Oude wiijn smaakt als oude humor van destijds.
Heerlijk.

Bad - Casey | 19-08-21 | 04:11

Een ultra linkse formatie is aanstaande.. Tijd om dit kutland te verlaten.

WillSchmidt | 19-08-21 | 03:41 | 5

@Trofl | 19-08-21 | 03:48:
Wanneer gaat SP eens uitdelen aan minderbedeelden?
Alleen de SP - rijkste politieke partij van NL - heeft €10 miljoen in kas.

Waarom zit de SP op dat verplicht ingehouden kameraadschapsgeld,
waarom geven ze dat niet uit?!

drs.Nee | 19-08-21 | 04:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Nu op Canvas: Terzake zegt de Belgische staatssecretaris Asiel en Migratie Sammy Mahdi dat 2 op de 3 asielzoekers uiteindelijk geen recht blijken te hebben op internationale bescherming.

Is er door de VU al uitgerekend hoeveel honderden (?) € miljarden Nederlands gemeenschapsgeld door procedure-op procedure-stapelen, de afgelopen 40 jaar verspild is door de geoliede asielindustrie?

drs.Nee | 19-08-21 | 03:33 | 2

9 op de 10 heeft in principe geen recht op asiel, maak dat de asiel industrie maar eens wijs.

Trofl | 19-08-21 | 03:37

@Trofl | 19-08-21 | 03:37:
Tolken in Afghanistan wel rechthebbend op asiel, zitten vanwege snelle overname in de val door veel te trage afhandeling.
Mevrouw Linda Fitchett van de Internationale Vereniging van Tolken zei bij Terzake dat 20.000 tolken onlangs wachtten op de visumlijst om naar de VS te gaan. De Fransen hadden zo'n 700 tolken en de Britten een paar honderd...

drs.Nee | 19-08-21 | 04:00

Nachthap: niks. Vanavond een Whopper gehad met extra kaas en bacon en extra saus. Ik sta nog bol!

wilderst | 19-08-21 | 03:31 | 10

@Asteroid-B612 | 19-08-21 | 04:15:
Nooit gehad :-). Red Robin is misschien wel de beste. Maar ja, het blijven toch junk guilty pleasures.

Lafayette | 19-08-21 | 04:30

@Lafayette | 19-08-21 | 04:30: Vroeger had je White Castle.. Alleen aan de oostkust geloof ik. Die White Castles hadden echt kantelen (als van een kasteel) op het gebouw geplakt, en die hamburgertjes die daar werden verkocht (van achter kogelvrij glas) waren heel klein, en die vleesjes waren ook nog eens vierkant, met een paar gaten erin gestanst om vlees uit te sparen. Ze heetten "sliders" maar wij noemden ze altijd "depth charges". Waren wel goed te bikken midden in de nacht na een avondje klefbekken en verhemelte oppoetsen van meisjes met namen als Sherry, Teri, Kari, Carrie, Marie, Jenny en Stephanie, in de stationwagon van hun moeder. Mooie tijd0n !

Asteroid-B612 | 19-08-21 | 05:08
▼ 7 antwoorden verborgen

steekmug | 19-08-21 | 03:03,
Even doorsturen aan dat mens met die " Korandildo " tussen haar benen.
Dit is niet best.
Iran hun machtshebbers zijn lijers, hoe dan ook.

Bad - Casey | 19-08-21 | 03:30

@keestelpro | 19-08-21 | 03:50,
Hahahaha, door mij zal dat niet komen ;D
Door die bebaarde " paljassen " waarschijnlijk wel ?!

Bad - Casey | 19-08-21 | 03:55

@Bad - Casey | 19-08-21 | 03:20: Goeie film

Opblaas_boot | 19-08-21 | 05:28
▼ 10 antwoorden verborgen

keestelpro | 19-08-21 | 02:47,
Ik hoor mijn naam ( nogmaals ), ik vind Katy een mooie vrouw.

Bad - Casey | 19-08-21 | 02:49

Wat zijn vrouwen toch mooi! De lelijke natuurlijk daargelaten.

keestelpro | 19-08-21 | 02:43 | 5

@keestelpro | 19-08-21 | 02:54,
Hahaha.
Nooit, tenminste, ik niet.

Bad - Casey | 19-08-21 | 03:04

@Bad - Casey | 19-08-21 | 03:04:
Mietje! ;-)

keestelpro | 19-08-21 | 03:04

@keestelpro | 19-08-21 | 03:04,
Hahaha ;)

Bad - Casey | 19-08-21 | 03:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Wist jij dat Neerlands trots Henk Wijngaard een bloedverwant is van de schone Canadese?

WillSchmidt | 19-08-21 | 05:57

Laatste,
Je hoeft niet vermogend te zijn om rijk te wezen( al is het wel handig ;) ),
youtu.be/CglhQzAIOvE
Trusten!

steekmug | 19-08-21 | 02:41

Wist jij dat Neerlands trots Henk Wijngaard een bloedverwant is van de schone Canadese?

WillSchmidt | 19-08-21 | 03:39
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een hel en wat erg dat dat k*tkabinet afgelopen weken geen haast gemaakt heeft twitter.com/HillridgeOSINT/status/142... en twitter.com/BeMilInterests/status/142... ze hoeven alleen het prikkeldraad maar tijdelijk weg te halen en die mensen toe te laten en ze doen het gewoon niet. Walgelijk. Ongetwijfeld zijn ze bang dat er nog meer komen als je de poort opent, maar je kunt vrouwen en kinderen niet zo achter zo'n hek laten staan midden in de nacht.

Watching the Wheels | 19-08-21 | 02:33 | 2

Misschien hebben ze geleerd dar vrouwen en vooral kinderen de publieke opinie kunnen beïnvloeden en maken ze daar dankbaar gebruik van. Zo maar een gedachte die bij me opkomt. Kan er volledig naastztten.

K1100 | 19-08-21 | 02:46

"Oh freedom over me.
And before I'd be a slave
I'd be buried in my grave
And go home to my Lord and be free."
Prachtig.

prekert | 19-08-21 | 02:43

Er worden hier veel muzieklinks geplempt. En niet dat dat nou van immens belang is, maar wie heeft er hier wel eens nagedacht over hoe zijn muziekvoorkeur tot stand is gekomen?

WirMachenMusik | 19-08-21 | 02:32 | 4

Ik, en de geplempte muzieklinks hier hebben geen enkele invloed op de totstandkoming van mijn muziekvoorkeur.

Gravin v Kippenbouth | 19-08-21 | 02:38

@Gravin v Kippenbouth | 19-08-21 | 02:38: Was die dan al zo sterk gefixeerd voordat je hier kwam? En wat is daarvoor gebeurd?

WirMachenMusik | 19-08-21 | 02:47
▼ 1 antwoord verborgen

Dat voorlaatste filmpje, wat een hel en dan gaan wij daar weg ondanks al onze wapens en jaarlijks 12 miljard aan Defensie uitgaven. Lafaards. We hadden er nooit naartoe moeten gaan, maar nu weglopen en dit toestaan is onvoorstelbaar.

Watching the Wheels | 19-08-21 | 02:25 | 1

je fout kan je niet vroeg genoeg corrigeren.

Trofl | 19-08-21 | 02:27

Verd.mme, ik zit even die laatste foto van deze topic te bekijken, dit is gewoonweg K.t !

Bad - Casey | 19-08-21 | 02:18 | 7

@Bad - Casey | 19-08-21 | 02:24:
Stond een knipoog achter. Begreep wel uit je reactie dat je ietwat boos was.

K1100 | 19-08-21 | 02:29

@K1100 | 19-08-21 | 02:29,
Weet ik, mijn fout, ik weet het beste ;)

Bad - Casey | 19-08-21 | 02:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Fluïde, semantisch... en zoveel meer moois en wolligs dat de normale Nederlandse kiezers te horen krijgen van de immer door gewaden bedekte schouders van deze transparante (eerst in de achterkamertjes van de Tweede Kamer en nu weer thuis of zo -- mocht dat van manlief?) rommelende tante, voorvechtster van een nieuwe transparante bestuurscultuur, ja, Hare Excellentie Kaag.
Moet het gebrek aan inhoud (ohw, het gaat om de inhoud langs de hoofdlijnen... want dan kan ik met mijn diplomatieke praatjes nergens aan gehouden worden?).
En zodra het spannend dreigt te worden, heb ik plotseling (te pas en te onpas) zoveel ervaring in het diplomatieke verkeer... Vertel me niet hoe het zit... Dus geachte afgevaardigden... rot op! Het dedain...
Laat ik nog buiten beschouwing het gekonkel rond de verkiezing van de voorzitter van de Tweede Kamer, mw Bergkamp. Prachtige staat van dienst Uwe Excellentie.

Squeezelover | 19-08-21 | 02:13
-weggejorist-
Zorbadabuddha | 19-08-21 | 02:11

De bewindslieden kunnen gewoon helemaal niets en dat wordt telkens weer bewezen als er iets gebeurt waarbij daadwerkelijk gehandeld moet worden ipv vergaderen over 7 schijven.

Wij worden zo extreem slecht bestuurd.
Nergens in mijn werkomgeving kun je wegkomen met zoveel incompetentie. Dat kan alleen in de top. Kutland.

van heinde en verre | 19-08-21 | 02:04 | 2

Da's weer een zeven @Ruimedenker.

steekmug | 19-08-21 | 02:13

van heinde en verre | 19-08-21 | 02:04,
Dit noem ik geen bestuur meer.
Er zit ook nergens maar dan ook nergens enige vorm van logica in wat deze " nitwits " uitvoeren/bepalen.
U snapt inmiddels wel, dat ik het met uw mening eens ben.

Bad - Casey | 19-08-21 | 02:43

keestelpro's rariteiten parade.
Nummer 1:
Roffelllllllll *stok laat vallen, stok weer oppakt* lllllllllllllllll *PATS*
Electric Six - Danger! High Voltage (2013)
www.youtube.com/watch?v=R-FxmoVM7X4
Zeau dat was hem. Binnenkort meer!

keestelpro | 19-08-21 | 01:58 | 2

Wees nu even eerlijk, zo'n vrouw hoort toch niet in de regering.

revolte | 19-08-21 | 01:53 | 1

Ja maar waar dan wel?

keestelpro | 19-08-21 | 01:59

Wonderen bestaan. Eigth wonder, I'm not scared.

www.youtube.com/watch?v=J-PYqUHfTMA

dame speelde ook nog een rol in 2e of 3e film uit Lethal Weapon-reeks

Phantomas | 19-08-21 | 01:44 | 3

Tering wat een lekker wijf. En ja ik herinner me het nummer uit de jaren 80.

keestelpro | 19-08-21 | 01:46

@keestelpro | 19-08-21 | 01:46: ze (Patsy Kensit) heeft nog een relatie gehad met Gary Kemp van Spandau Ballet. Zij 15, hij 24. Ik zie nog wat claims aankomen.

Phantomas | 19-08-21 | 01:53

@Phantomas | 19-08-21 | 01:53:
Dat heeft Gary ook verdiend die geniale geyle flikk*r met z'n prachtige muziek en stem.

keestelpro | 19-08-21 | 01:55

Goedenavond allen,
Net dat filmpje over " Den Haagse Heks " bekeken.
Ontwijken is een teken van zwakte, wollige woorden gebruikt zij, maar de contexten daarin.... die kloppen voor geen meter.
Maar dit zei ik hier al een paar maanden geleden, in mijn ogen is deze vrouw gewoonweg " dom " en domme mensen met zoveel macht, die zijn uiteindelijk eng.
Ok Kastelein, een rondje en een nummertje van mij, maar deze is speciaal voor Tom Staal, chapeau Tom, goed gedaan ;)
David Bowie - Heroes.
www.youtube.com/watch?v=bsYp9q3QNaQ
Proost !

Bad - Casey | 19-08-21 | 01:43

De voetjes blijven van de vloer, plaatje voor dame Kaag. Upbeat Modern Romance met The Cult. She sells Sanctuary.

www.youtube.com/watch?v=ZCOSPtyZAPA

Phantomas | 19-08-21 | 01:41

Welterusten jong en lui.

Bij deze een nachtzoen van The Postmodern Jukebox met een cover van Ellie Goulding.
Burn.
www.youtube.com/watch?v=LZY9_Xr5XPA

Nuuk | 19-08-21 | 01:40 | 1

Slaap lekker Nuuk. Altijd fijn als je er bent.
(PS: de middelste. Oh het was geen vraag whatever)

keestelpro | 19-08-21 | 02:05

Whitney Houston - The Greatest Love of All / Hymne of the Republic,
youtu.be/UDjqUZDrYsY

steekmug | 19-08-21 | 01:33

Waarom is Kaag nog steeds niet gearresteerd wegens misdaden tegen de menselijkheid...

ILF2 | 19-08-21 | 01:31

Geniale clip en dito nummer.

keestelpro | 19-08-21 | 02:04

Hé Kees,
Wat heb jij met Zuid Afrika? Je hebt best vaak leuke Afrikaner artiesten gepost.

Deze is voor jou en denk dat je hem kent, is een grote meneer daar.
Koos Kombuis - Ou Tannies
www.youtube.com/watch?v=l4bfpjQjPhs

Hij heeft veel goede liedjes geschreven, heeft humor. Deze zeker.

Nuuk | 19-08-21 | 01:30 | 1

Ik reis rond de wereld op:
radio.garden/
Ik heb wat met landen die een eigen originele muziekcultuur hebben. En dat zijn er HEEL VEEL. (Waaronder NIET Nederland)
Dank voor de link!

keestelpro | 19-08-21 | 01:54

Één woord.
Super!

Ruimedenker | 19-08-21 | 01:26

Ik dacht dat ik de enige was die dit album goed vond. +1!

UnderTheDevil | 19-08-21 | 01:29

Een van de mooiste albums aller tijden

Arnold Layne | 19-08-21 | 06:26

Hebben we er nog zin in?. Vickey Sue Robinson. Lekker upbeat met Turn the beat around. 1 van de eerste disconummers.

www.youtube.com/watch?v=95eWL8s_wRc

Phantomas | 19-08-21 | 01:20

Het is weerzinwekkend om te zien hoeveel afleiding er is in de wereld, terwijl een agenda rustig door gedramt wordt.

Adriel | 19-08-21 | 01:08 | 3

Dat gedram stopt bij ons toch? Dwingen durven ze toch niet.
Scherp blijven.

prekert | 19-08-21 | 01:14

Wie bestuurt ons land?

Nadat het kabinet in januari vanwege het - ongekend onrecht rapport over de toeslagenaffaire - opstapte, werd de VVD in maart tijdens de TK-verkiezingen met afstand wederom de grootste partij. PvdA en GL waren de grote verliezers.
Wat schetst mijn verbazing, D66-leider Kaag organiseerde op 15 augustus jl. bij haar thuis een besloten diner met haar partijgenoot Jetten, alsook PvdA'er Ploumen met Nijboer, en GL-er Klaver met Ellemeet.

Is premier Rutte uitgespeeld of wordt 'ie uitgespeeld?

drs.Nee | 19-08-21 | 01:39

Ik las net dat HEMABoy Boekhoorn de High Tech Campus heeft verkocht voor dikke pegels.
Is toch wel lekker voor die gozerT.
Ik dacht altijd dat dat een Philipsdingetje was.
Niet slecht Marcel, zeker niet slecht.

Ruimedenker | 19-08-21 | 01:08

Fransen en synthesizermuziek gaan opvallend vaak samen, denk aan Jean Michelle Jarre, Cerrone, Space, Daft Punk. Maar ook Air. Wederom mooi en vooral en apart. Sexy Boy, uit 1997.

www.youtube.com/watch?v=A_ulZiob5I0

maar nog aparter de verwerking van dit nummer in een reclamespot over vallende engelen.

www.youtube.com/watch?v=toiM4Z_B8Qg

Phantomas | 19-08-21 | 01:07 | 1

Jean Luc Ponty niet te vergeten.

TheOne48 | 19-08-21 | 01:09

Ik schijn hier weer eens tot een minderheid te behoren. Namelijk tot degenen die vinden dat wie voor bezetters van zijn land of voor door die bezetters geïnstalleerde marionettenregeringen gewerkt heeft geen medeleven verdient.

WirMachenMusik | 19-08-21 | 01:04 | 17

Zonder heldhaftige militaire inzet van Amerikaanse, Canadese en Britse militairen spraken wij hier allemaal als voertaal Duits.

drs.Nee | 19-08-21 | 01:56

@drs.Nee | 19-08-21 | 01:56: En zou na enkele generaties geraffineerde indoctrinatie waarschijnlijk een meerderheid zich nu als vanzelfsprekend Duits hebben gevoeld. Mijn vader verloor overigens twee broers in het verzet en zat als zeventienjarige twee maanden opgesloten in de kelder van de SD-Aussenstelle in Maastricht.

WirMachenMusik | 19-08-21 | 02:08
▼ 14 antwoorden verborgen

Ramsey Dewey-Scared of fighting? Prepare to die
www.youtube.com/watch?v=XDAO-hOsHn4
Geen muziek, maar een goed verhaal en lang dat wel.
Beste comment:
"Guys we have to realize. That feeling when your heart is racing, you start to sweat, your legs feel weak, and you can only focus on that danger. That’s actually a good feeling. That’s the same feeling a lion gets when he sees another male lion. You just have to stop looking at it as fear or nervousness. That’s just your body pumping your muscles with adrenaline ready to fight. We just think about it too much."
@Jatari x

prekert | 19-08-21 | 01:01

Maar wat is haar naam?

UnderTheDevil | 19-08-21 | 01:14

@UnderTheDevil | 19-08-21 | 01:14:
Die ene of die andere?
De zangeres die ook meespeelt in Undercover heet in ieder geval Sarah Vandeursen.

keestelpro | 19-08-21 | 01:21

Kaag: "Ik heb vaak in oorlogssituaties gediend."

Dan ben je alle schaamte voorbij.

UnderTheDevil | 19-08-21 | 00:56 | 2

In de politiek is een plank voor de kop wel een vereiste hoor.

Cheffff | 19-08-21 | 01:11

Een lichtgewicht met een grote bek.

revolte | 19-08-21 | 02:03

Speciaal voor JaJa, Harry voor vrienden.

Too Hot
Kool & the Gang

youtu.be/bBlRuGFT7Ew

Ruimedenker | 19-08-21 | 00:55 | 1

Zie het nu pas.
Dank u!

jaja | 19-08-21 | 08:08

Is te horen dat ze er veel van meegenomen heeft. Mooi! Dan vooral HOE ze speelt.

Milton_Styx | 19-08-21 | 00:57

Piewww... Piewww... Piewww....
dat geluidje schreeuwt echt EIGHTIES!!!
Lekker dit.

Dandruff | 19-08-21 | 00:52

Wat Jette denkt over Kaag:
Cradle of Filth - Devil woman

Ja het is een B-side en zoals bijna al hun B-sides: geweldig. Het is meer een lof zang, en het hoort zwart haar te hebben... Hmm is dit misschien meer wat Kaag vertelt over Salima?

PaardenliefhebberVet | 19-08-21 | 00:46 | 2

Ik zie op het i net onthoofding filmpjes voorbij komen gepleegd door de Taliban. Hier lees ik er niks over. En nee ik wil ze niet geplaatst zien maar aandacht verdiend het wel.

pegaje | 19-08-21 | 00:46 | 2

Is natuurlijk vaag als je niet zegt waar je ze ziet.

ultraman | 19-08-21 | 00:48

Dan zijn de botsauto's alweer snel gaan vervelen.

Cheffff | 19-08-21 | 00:49

Blondie, een van de leukste en vernieuwende blondjes uit de vorige eeuw. En ook in deze eeuw nog succes, met Maria.

www.youtube.com/watch?v=VoOG7LEyUJ0

Phantomas | 19-08-21 | 00:40

In de halve eeuw, op deze aardkloot, heb ik een aantal dingen geleerd. Druk, druk, druk is men als het even niet uitkomt, geen zin heeft verantwoordelijkheid te nemen. 'Komt goed' is er ook zo één; meestal komt het dan niet goed.

Dr. Blechtrummel | 19-08-21 | 00:39

@Nuuk | 19-08-21 | 00:40:
Ben een paar keer in Tivoli geweest, maar dat is op één hand te tellen.
M’n neefie, hij leest mee, zat er wekelijks.
Reggaeconcerten met whiskey…
Zou bij God niet weten welke NL band je bedoelt.
Tivoli, Ekko, Vrije Vloer waren niet echt mijn/ons ding.
Hoewel ik in de Vloer hele leuke avonden heb gehad, totdat de Vloer ging verhuizen van Paardenveld naar Hooggraven.

Ruimedenker | 19-08-21 | 00:51

@Ruimedenker | 19-08-21 | 00:51:
De Vrije Vloer op Paardenveld, ja daar ben ik nog wel eens geweest. Niet echt vaak trouwens.
Ekko een enkele keer in die tijd, maar wat was dat een vage tent! Het is later trouwens veel meer richting “normaal” gegaan en heb er nog wel eens een leuk concert en disco bezocht.

Tivoli; heel veel aan de Oudegracht nog.

Nuuk | 19-08-21 | 01:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Sound en sfeer een beetje gepikt van Ian Matthews / Joni Mitchell met hun nummer Woodstock. Maar het is er zeker niet minder om: Sing van Travis

www.youtube.com/watch?v=eYO1-gGWJyo

Phantomas | 19-08-21 | 00:37

waar de dieren zich aan de drinkplaats laven, laven de mensen zich aan een goed gesprek over de dieren.

Beste_Landgenoten | 19-08-21 | 00:53

Sigrid had vannacht super gedroomd, ze heeft het in haar geheime dagboek opgeschreven maar deeld haar droom toch graag met geenstijl.
Het is 2022 en mijn partij het redelijke alternatief heeft de macht gegrepen, moest wel, niemand was anders zo redelijk geweest.
Ik als leider van d66 heb het hele onderwijsplan van mijn partij uitgevoerd.
Was simpel en redelijk, want daar sta ik voor.
Het onderwijs heeft nu gehalveerde klassen vanaf 9 jaar.Was mooi dat ik deze doelstelling kon bereiken door alle meisjes vanaf 9 jaar verplicht te laten trouwen,met jawel soms met mannen die wel 66 waren.
Het gebrek aan woningen is ook redelijk opgelost mijn volk dat ik nooit zal verraden want ik ben geen landverrader, laat nu elke man met 4 vrouwen meisjes of kinderen trouwen als ze maar minstens 9 jaarzijn, gelijk minderwoningen nodig.
Na 4 jaar heerlijk te hebben gezoend met de christenunie, ja zo heerlijk dat ik nog even door zoende tot de nieuwe miljoenen van 2022. Maar nu is in 2022 uitgekomen wat ik als held van mijn volk altijd al gewild heb. Mijn moeder zei toen ik een meisje was hou je benen tegen mekaar, dat vond ik toen al niet redelijk en zeker niet alternatief. In 2022 heb ik het bovenstaande voor mijn Afghaanse volk(iedereen behalve hetnederlandse volk) bereikt door mijn armen en benen te spreiden en alle 38 miljoen afghaanse landgenoten op me te laten landen.
Het einde van de droom was vreemd, alle 38 miljoen afghanen besloten precies naast me te landen, waarom????

Peter Griffin | 19-08-21 | 00:29 | 5

@Mean Dean | 19-08-21 | 00:34:
Het was verder best grappig, en correct geschreven :)

Nuuk | 19-08-21 | 00:38

@Mean Dean | 19-08-21 | 00:34:
Als een taal fout stoord stop met lezen, je zal dan straks met al die afghanen nooit meer hoeven te lezen

Peter Griffin | 19-08-21 | 00:40

@Peter Griffin | 19-08-21 | 00:40: ik kan over het algemeen prima tegen dt-fouten, maar niet als er woorden in staan die in geen enkele vorm bestaan. Zoals deeld of stoord.

Mean Dean | 19-08-21 | 08:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Het reaguurteam dat reaguurt onder de naam @keestelpro (bestaande uit 1 personen) feliciteert reaguurder @Stijlloser_from_NL met zijn verjaardag.
Sweet 60!
(Hij is het ook! Hij is cool! www.youtube.com/watch?v=ot_V7Q8a6yc )

keestelpro | 19-08-21 | 00:27 | 3

thnx

Stijlloser_from_NL | 19-08-21 | 00:29

Gefeliciteerd Stijlloser met je verjaardag en een mijlpaal 60 of voelt dat niet zo?
Het gelukwensen met je verjaardag maar hier gedaan, vond het wel gepast bij 60. In de andere tegel vertelde je over je hond en wat raar je daar te feliciteren.

Nuuk | 19-08-21 | 00:44

Ik sluit mij graag aan. Proficiat, Stijloser!
Naschrift
En veel sterkte gewenst n.a.v. je tegel hieronder over je viervoetige maatje.

MickeyGouda | 19-08-21 | 01:06

deze is voor mijn hond, ik moet m komende ochtend laten inslapen, hij is 13 geworden, dus wordt een slechte dag, en ook nog op mijn verjaardag.
Goodbye My Friend By Linda Ronstadt
www.youtube.com/watch?v=aBHcUv_42zI

Stijlloser_from_NL | 19-08-21 | 00:27 | 8

Sterkte met verlies van de beste vriend van een mens..

Wattman | 19-08-21 | 00:49

Sterkte. Altijd vervelend en het blijft je jarenlang bij. Ik las dat de familie van slag is dus je hond heeft 14 goeie jaren gehad bij jullie. Daar moet je dan maar aan denken. Sterkte ook aan de familie.

Fuck-a-duck | 19-08-21 | 00:58

Sterkte ermee.
Mijn rouwervaringen zijn in de loop der jaren 3 honden, 3 katten en 4 konijnen en 2 koppels parkieten geweest.
Laatste was een satijn wit konijn en zulke moet je niet kopen volgens de beste konijnendierenarts in Nederland want satijn vacht konijnen hebben vaak erfelijke gebitsproblemen van het mixen van rassen wat op den duur niet goed gaat.

steekmug | 19-08-21 | 01:10
▼ 5 antwoorden verborgen

Ze hadden die formatie even een week of 14 dagen door lagere lieden ter voorbereiding moeten laten voortzetten. Nu moet even alle aandacht naar Kabul, dat kan toch iedereen begrijpen.

Watching the Wheels | 19-08-21 | 00:21 | 4

@Ruimedenker | 19-08-21 | 00:26:
Rob schijnt in een djellaba en met opgeplakte baard over de straten van Kabul te zwerven......

Cheffff | 19-08-21 | 00:36

@Ruimedenker | 19-08-21 | 00:26: Snap dat wel; sommige mosselmannen zijn ook voor orgaandonatie en voortijdige levensbeëindiging.

Dr. Blechtrummel | 19-08-21 | 00:52

@Dr. Blechtrummel | 19-08-21 | 00:52:
Tegen zo'n taliban: "Eigenlijk bent u een d66-er. Eigenzinnig liberaal."
search.iisg.amsterdam/Record/1228471

Watching the Wheels | 19-08-21 | 01:31
▼ 1 antwoord verborgen

TSOP
The Sound Of Philadelphia
MFSB and the 3 Degrees

youtu.be/LS2PQs_IRNk

Ruimedenker | 19-08-21 | 00:19 | 1

Mooie sound, die Phillysound. Met al die violen en close harmony. Maar ook McFadden en Whitehead (aint no stoppin us all)

Phantomas | 19-08-21 | 00:23

Vandaag kamerdebat met drie hennen.
Wat een gekakel.
Vroeger, daar waarheen we in rap tempo onderweg gaan, was je een heks als bedrog en valse praet vergezeld ging van het vleugelwapperen, zoals Bijleveld dat prachtig demonstreerde.

Halloween, waar de boze geesten ronddwalen komt vroeg dit jaar.

One little, two little,
Three little witches
Flying over haystacks,
Soaring over ditches.
One little, two little,
Three little witches
Happy Halloween!
One little, two little,
Three little witches
Flew o'er the fence and
Tore their britches,
Sewed them up with
Sixty stitches
Happy Halloween!
One little, two little,
Three little witches
Flying over haystacks,
Soaring over ditches.
One little, two little,
Three little witches
Happy Halloween!

Milton_Styx | 19-08-21 | 00:18

Het dagelijkse "Hoe gaat het met Jan, Leiden?

Jan, Leiden, hoe gaat het met je?

Barrington Levy - Be Strong
youtu.be/UUx1kXGqcvo

Milton_Styx | 19-08-21 | 00:09 | 3

Antwoord is helaas ook nog onveranderd.
Nog niks van gehoord.

Kopieerapparaat | 19-08-21 | 00:22

Wanneer voor het laatst iets gehoord van hem ?

Wattman | 19-08-21 | 00:25

Kaag is nog beschamender dan Joris Voorhoeve en Hans v.d. Broek toen het mis ging in voormalig Joego-Slavië, met het Srebrenica debâcle als gevolg, Kaag & Bijleveld zullen het nog missen geen Karremens scape-goat voorhanden te hebben...

PPuk | 19-08-21 | 00:09 | 1

Oh men, Hans van de Broek, triest. Daar is Eimert Middelkoop een generaal bij vergeleken.

Phantomas | 19-08-21 | 00:29

Leker nummer.
De film Time Bandits is ook een aanrader: "God isn't interested in technology. He cares nothing for the microchip or the silicon revolution. Look how he spends his time, Forty-three species of parrots! Nipples for men! "

PaardenliefhebberVet | 19-08-21 | 00:32

17 min over nr 7.
Wat heb jij toch met die 7?
Rekenkundig klopt het altijd. Eng gewoon.

Ruimedenker | 19-08-21 | 00:23

Al die Heksen.
Bloed en Zand / Melk en eindeloze Wateren,
youtu.be/eovMuxGqyGQ

steekmug | 19-08-21 | 00:06

Heerlijk nummer

Plaktong | 19-08-21 | 00:21

Juweeltje!

TheOne48 | 19-08-21 | 00:24

Kaag heeft opgetreden in oorlogssituaties?
Ze heeft met haar elitaire reet op veilige afstand een beetje mee zitten lullen als diplomaat. De mannen aan het front zitten in oorlogssituaties en zetten daarbij hun leven op het spel.
Hier spreekt een elitaire, verraderlijke dweil! Drop haar maar in Afghanistan. Dan kan ze met het achtergebleven Afghaanse personeel meegenieten van de Taliban.

dickg | 19-08-21 | 00:04

Van harte Louz!
Gefeliciteerd met je verjaardag.
Xx

Ruimedenker | 19-08-21 | 00:03 | 13

@Ruimedenker | 19-08-21 | 00:20: thnx maar is geen vrolijke dag vandaag, vandaag moet ik mijn hond laten inslapen, iedereen loopt hier te janken, maar het beestje is op, dus geen keus

Stijlloser_from_NL | 19-08-21 | 00:22

@Stijlloser_from_NL | 19-08-21 | 00:22:
Altijd kudt om afscheid te moeten nemen van een “gezinslid”.
Een diertje dat al zo lang bij je is…
We hadden ooit een poes, bijna 18 jaar lang..
Maar hé.. op is op.
Mooie herinneringen.

Ruimedenker | 19-08-21 | 00:29

@letopuwzaak | 19-08-21 | 00:14:
Dat is toch mooi van je Louz, en dat terwijl je zat te roepen dat je je bed in ging duiken om het zingen en de slingers te ontlopen!

Nuuk | 19-08-21 | 00:33
▼ 10 antwoorden verborgen

vroegah.... was het ook al ellende daar: youtu.be/pcNA81yZQyM
blijf daar t liefst weg en zorg dat je je eigen tent in orde hebt.
Over 5 jaar krijgen we de eerste Chinese liedjes over Afghanistan.

nobodiesunmighty | 19-08-21 | 00:03

De decadentie.

zevensprong | 18-08-21 | 23:56 | 1

2021

Adriel | 18-08-21 | 23:58

Yazoo - don't go

Roos | 18-08-21 | 23:56 | 9

Thx ;-)

Roos | 19-08-21 | 00:09
▼ 6 antwoorden verborgen

The art of epilepsy. XD

keestelpro | 19-08-21 | 01:43

Voor degenen die even willen ontsnappen aan de waan van de dag hier een moment van meditatie. net zoiets als die filmpjes vanuit de cabine van een trein, maar dan anders. Giulia op de trekker (Fendt Favorit 920).
www.youtube.com/watch?v=PrfoBy88byI

Schoorsteenveger | 18-08-21 | 23:52

De gedigt "IJstijd" uit de bundel "Knollen en zure citroenen"

Tweede kamer chagrijnig
Scherp en venijnig
Het regent vandaag
Klachten over Kaag

Gravin v Kippenbouth | 18-08-21 | 23:49 | 4

Drie heksen klagen
De zon, nee, slachtpartijen
Sigrid strijdt in maan

Milton_Styx | 19-08-21 | 00:29

@knutsel_ | 19-08-21 | 00:34:

Dank Knutsel.
Ellenlings keeps on giving.

Voortdurend zorg uitspreken
Motie laten versloffen
Blind zijn in hoedanigheid van islamkenner
Onvoorbereid zijn op de crisisdagen
Vorkje prikken met de fusiepartners
Verspreking, formatie het belangrijkst noemen

Roepen dat nieuw leiderschap nodig is en taterata, rondbazuinen, vertrouw op mij

Boter bij de vis leveren?
Zowel de boter (ranzig) als de vis (bedorven) stinken

Milton_Styx | 19-08-21 | 00:42
▼ 1 antwoord verborgen

Wie denkt er eigenlijk niet dat er geen bloedlustige 'wappie' (te weten gekken, fundamentalisten en opportunisten) aan de poorten van onze democratie zouden staan als ze genoeg hadden.

Dit is een natte droom voor Baudet. Maar hij is niet alleen. Ook de mannenbroeders van de SGP willen ons terug naar de middeleeuwen sturen Sharia-style.

En nee dat is geen grapje.

GrandMechantLoup | 18-08-21 | 23:49 | 4

GrandMechantLoup | 18-08-21 | 23:49

Dat is inderdaad geen grapje, maar een kwaadaardige leugen.

Zolang je niet het verschil weet tussen oorlogsmisdadigers en mensen met een andere mening hoor je niet in dit land thuis. Dat je tegenwoordig bijna een keer per week roept dat je oorlogsmisdaden net zo kwalijk vindt als verkiezingen is mooi en had ik eigenlijk nooit achter jou gezocht.
Maar ook al lijk je je daarin te matigen, je mist nog steeds de point.
Google maar eens op "massagraf" en "stembureau", en zoek de meer dan 10 verschillen.

Dandruff | 19-08-21 | 00:12

@Dandruff | 19-08-21 | 00:12:

Ach joh. De laatste keer dat jij ergens kaas van hebt gegeten was toen je stinkend naar de drank tussen je tenen wreef en het resultaat op at.

Vooral het idee dat je denkt dat ik 'wekelijks reaguur' elke discussie is weg gemodereerd voor een simpel doel. Het voortbestaan van Magenta.

Prima. Maar ik zal af en toe nog iets te zeggen hebben.

GrandMechantLoup | 19-08-21 | 00:26

@GrandMechantLoup | 19-08-21 | 00:26:

Je weet helemaal niks van me af, knul. Behalve dan dat ik altijd al mijn feiten op orde heb, en altijd al jouw leugens weerleg.

En verder, je zegt dat jouw gescheld op iedereen die genocide afwijst vaak wordt weg gejorist...
Tja. Wat zou je daar nou zelf uit kunnen concluderen?
Waarschijnlijk ben ik niet de enige die jouw blinde haat afwijst. En jouw kwakzalverij aangaande zware medicatie voor iedereen die oorlogsmisdaden afwijst. Probeer anders eens om reacties te plaatsen zonder die blinde woede naar de beschaving.

Dandruff | 19-08-21 | 00:35
▼ 1 antwoord verborgen

Kijk, daar ben ik dan in mijn dikke audi met chauffeur, nu eerst even koffie doen en in gesprek met de fraktie. Wellicht ook nog een pittig gesprek met de kamer waar wij ons ongenoegen rustig gaan uitspreken en waar wij ons distantiëren van wat er mogelijk gebeurd allemaal.

Drs. D. | 18-08-21 | 23:49

Hey Hugo, bedrijven vragen of je HIV (of AIDS) hebt, is besmettelijk dus mogen ze vragen volgens jou. Fijn voor jou, want jij werkt niet voor een bedrijf. Ben je verder al lekker op gang met de tweedeling gevaccineerden en niet-gevaccineerden? Mag een bedrijf van jou ook naar vragen want allebei kunnen besmettelijk zijn.

Portemonnee van de A | 18-08-21 | 23:48

Altijd makkelijk om vanaf de zijlijn boehoe te schamperen/roepen..... maarrr.. het is echt niet om aan te zien hoe slecht en wankel onze "bewindsvoerders" met de realiteit om gaan... dieptreurig.... mijn middelbare -school dispuut kon het beter.

grapjasz | 18-08-21 | 23:47

Maar even serieux, dus.

De huidige minister Kaag is demissionair. Maar de situatie in Afghanistan schreeuwt toch gewoon om een motie van wantrouwen? Dat mens kan gewoon d'r functie niet uitvoeren. "Ik heb veel ervaring met oorlogsgebieden". Ja, taartjes eten in paleizen. Maar geen flauw benul van de echte wereld.

Deze tweede kamer verdient niets anders dan zelf naar huis gestuurd te worden door de kiezer als zelfs deze gotspe geen aanleiding is voor het naar huis sturen van deze minister.

En als de tweede kamer niet naar huis gestuurd wordt, dan verdient de kiezer het om naar huis gestuurd te worden door het universum. Gewoon einde beschaving, toedeledokie, nieuwe lichting.

Knufter | 18-08-21 | 23:43 | 4

Ach ja, de brief die nu uiteindelijk is gekomen, waar men vanmiddag al om vroeg, spreekt ook weer met gespleten tong. Wordt vervolgt dus.

photto | 18-08-21 | 23:48

Kiezer is al 154 dagen geleden naar huis gestuurd.

Portemonnee van de A | 18-08-21 | 23:50

Kaag is zo neerbuigend en vol dédain. Ja dubbelop, maar ze is heel erg. Hoe ze de pers voorbij holt, alles om maar geen antwoorden te geven. Ze straalt in alles uit dat burgers zich niet met hare doorluchtigheid moeten bemoeien.

Die motie is helemaal op zijn plek, maar gaat er niet komen, dan wel wordt deze niet gestuurd.

Ik voel helemaal met je mee Knufter, maar dit is het gewoon en het kabinet, wat denk ik na Prinsjesdag bekend gemaakt wordt, daar zit die Kaag ook weer in.

Nuuk | 19-08-21 | 00:09
▼ 1 antwoord verborgen

Kaag is natuurlijk ook bang voor de Islam, net als al die andere fobieroepers. Coping. Aangezien moslims met velen en overal zijn is het net als kritiek hebben op die domme hersenloze hells angels, of hoe die losers ook heten met hun kutbrommers.. en lelijke vrouwen, als ze naast je staan. Dat doe je gewoon niet.

Reaaalist | 18-08-21 | 23:42

Hahaa! Hie Laa Ries!
Toch hebben "we" wellicht de Taliban en Al Qaida onterecht op dezelfde hoop geflikkerd.
Het zijn in ieder geval 2 verschillende bewegingen.
Osama was wellicht onderdeel van beide bewegingen dat neemt niet weg dat de Taliban dezelfde agenda heeft als Al Qaida. De Taliban heeft zelfs serieus onderhandeld om Osama Bin Laden uit te leveren aan Amerika hetgeen schuldbewustzijn insinueert.
Ik probeer niets goed te praten maar het is gewoon een overdenking.

keestelpro | 18-08-21 | 23:57

Een beetje ongepast misschien, maar als ik dit deuntje hoor denk ik altijd aan die prachtige tekst van Van Duin: "Ik hou niet van een bananenstekker."

UnderTheDevil | 19-08-21 | 01:04

Op spiritueel gebied is kuzu natuurlijk gewoon een talibitch.

RickTheDick | 18-08-21 | 23:38

The soupnazi! Touché, of bedankt terug;-)
Jerry Seinfeld blijft geweldig .. Kan nooit kiezen welk personage ik het leukst vind. Denk toch George "why can't you be more like Lloyd Braun"

Roos | 18-08-21 | 23:43

@Roos | 18-08-21 | 23:43:
Geweldige serie. Master of your domain gezien? Erg om gelachen.

letopuwzaak | 19-08-21 | 00:16

Lekker gewerkt Tom, je ziet en zit er kwiek uit/in!

Ik, bestaande uit mijn linker en rechter voet, linker en rechter hand, armen, benen, oren, ogen, hoofd, goddelijke haar, genitaliën, bruine anjer, 2 verdachte moedervlekken, buik, en nog wel wat, wensen alles en iedereen een vrolijk wee... oh wacht, ehm, vrolijke donderdag ochtend!

*pilsje opent en Columbo seizoen 2, episode 5 opzet. ETA tot sigaar 20 min*

Lekker zo'n weekje vrij.

PaardenliefhebberVet | 18-08-21 | 23:38 | 2

die vieze ouwe regenjas vond ik altijd het mooiste....

grapjasz | 18-08-21 | 23:53

@grapjasz | 18-08-21 | 23:53:
Peter Falk: "Oh no, I'm a Lieutenant " "You got a lighter?" "Oh there is just one more thing..."

En z'n asymmetrische gezicht, net als mijne, heeft zijn charme.

PaardenliefhebberVet | 19-08-21 | 00:07

Hoe krijgen ze het gemaakt. Zou hier over nagedacht zijn? Was was hij denkende? Wat was de bedoeling hiervan? Het lijkt een soort Monty Python of zo maar dan nog een stukkie absurdistischer.

Knufter | 18-08-21 | 23:44

Natuurlijk is voor Kaag de formatie belangrijker dan alles wat er op de rest van de wereld gebeurt. Typerend voor dit soort mensen.

Sneerpoets | 18-08-21 | 23:36 | 1

Voor Kaag is Kaag het belangrijkste.

Gewone_mevrouw | 18-08-21 | 23:38

Totally legit! ✔
(And fuck*ng hilarious! XD)

keestelpro | 18-08-21 | 23:39

Geweldig!
Hoe vindt je zoiets Steekmug?

Nuuk | 19-08-21 | 00:56

Zit ik te luisteren naar de stemmingen, motie zoveel, 27 namen die opgenoemd worden en dan toch nog verworpen. Kan ik met mijn pet niet bij.

Er was daarstraks een hele enge precendentwerking van Hugo, die antwoordde dat bedrijven wat hem betreft mogen vragen of je gevaccineerd bent, want je kunt besmettelijk zijn. Ze mogen niet vragen of je in verwachting bent - iets dat hij zelf als voorbeeld nam - want zwangerschap is niet besmettelijk, maar een virus als het coronavirus is wel besmettelijk dus dan mogen ze wél naar je gezondheid vragen en je verplichten te antwoorden. Ik hoop het toch van niet. Want als je hier begint, waar eindig je dan?

Als laatste een overpeinzing: heeft de Taliban al de rest van de Boeddhabeelden opgeblazen? Of gaan we dat zometeen nog meemaken?

Met_baard | 18-08-21 | 23:35 | 1

Zwangerschap is wel degelijk besmettelijk. Het wordt tussen mensen overgedragen. Je bent er minstens 9 maanden mee bezig en het kost de maatschappij bakken met geld, om over het milieu nog maar te zwijgen. Je moet Hugo ook werkelijk alles uitleggen.

Frau Merkel | 18-08-21 | 23:38

Ik denk het niet. In ieder geval niet over Kaag of Rutte want dan wordt het vingerwapperen op betreffende artiest losgelaten door de deugmedia.

Met mensen als Thatcher heeft de deugmedia minder moeite. Wel prachtige nummers van Morrissey en past helemaal in het tijdsbeeld van het VK die tijd. Kwam er toen vaak en er was wel veel haat naar Thatcher hoor.

Overigens schijnt Morrissey nu zaken als Brexit wel te steunen. Grappig.

Nuuk | 19-08-21 | 01:02

Heeft iemand een overzicht van al het gedraai in de media wat betreft corona?

Bijv dat mondkapjes geen zin hebben, toen ineens wel, volgens sommige wetenschappers weer niet (want niet medische mondmaskers filteren geen virussen), dat je na maximaal 2 prikken beschermt bent, toen toch weer niet, dat het maar een griepje is en de kans nihil is dat het naar Nederland komt, dat je direct na de Jansen prik beschermt bent, toen toch weer niet, dat het afkomstig is van vleermuizen, dat het absoluut niet van een lab komt, en toen toch weer wel, dat er geen vaccinatiedruk komt en we niemand gaan buitensluiten en toen ineens steeds meer beperkingen voor nietgevaccineerden, geen lockdown want grondwet en wo2, toen ineens wel, groepsimmuniteit als uitweg, toen bleek dat weer niet te helpen enz.

Er zijn nog vele dingen meer, misschien een idee dat iemand een stijlloze app maakt waar alle bronnen en uitspraken netjes op een rijtje staan? Of is dat er al?

vingerhoedje | 18-08-21 | 23:33 | 5

En het feit dat er bij 60% groepsimmuniteit zou zijn en nu weer niet

D.Bader | 19-08-21 | 00:00

Kinderen: kunnen het niet doorgegeven, kunnen niet ziek worden, hoeven niet gevaccineerd (of toch wel, wel, wel?)

Root_Of_All_Evil | 19-08-21 | 09:26
▼ 2 antwoorden verborgen

WaIgeIijk wijf

Piet Karbiet | 18-08-21 | 23:28

Die videoclip is echt geweldig

nutsniet | 18-08-21 | 23:33

@nutsniet | 18-08-21 | 23:33:
Dank je. Ook voor het onder de aandacht brengen vorige week.
Komt in de mix a.s. want de song klinkt episch mooi!

keestelpro | 18-08-21 | 23:35

Zo te zien valt het volgens sommige groene linksers reuze mee. Ach een beetje doodslaan maar verder toch niets om ongerust over te worden. En Wilders is erger.

Rest In Privacy | 18-08-21 | 23:26

Misschien dat nu bij een aantal deugers de ogen open gaan. Sharia.

Dat is wat de Taliban wil.
Onderzoek uit 2015 naar dit soort zaken:

Terug naar de wortels van de islam:
Duitsland 49,9 procent, Frankrijk 61,4, Nederland 54,5, België 66,1, Oostenrijk 65,0 en Zweden 43,4.

Slechts één interpretatie van de islam:
Duitsland 57,1 procent, Frankrijk 81,7, Nederland 74,3, België 82,2, Oostenrijk 79,1 en Zweden 67,4.

Religieuze wetten zijn belangrijker dan de seculiere wetten:
Duitsland 45,1 procent, Frankrijk 73,2, Nederland 70,0, België 69,6, Oostenrijk 73,1 en Zweden 52,1.

Eens zijn met alledrie de bovenstaande fundamentalistische thema’s:
Duitsland 29,9 procent, Frankrijk 52,3, Nederland 44,6, België 52,5, Oostenrijk 55,2 en Zweden 30,8.

Geen homo-vrienden:
Duitsland 61,0 procent, Frankrijk 57,6, Nederland 47,4, België 60,9, Oostenrijk 70,8 en Zweden 42,9.

Joden zijn niet te vertrouwen:
Duitsland 28,0 procent, Frankrijk 43,4 , Nederland 40,4, België 56,7, Oostenrijk 64,1 en Zweden 36,8.

Het Westen wil de islam vernietigen:
Duitsland 33,4 procent, Frankrijk 52,5, Nederland 54,4, België 63,0, Oostenrijk 67,1 en Zweden 51,9.

Eens zijn met alledrie de bovenstaande opvattingen:
Duitsland 14,4 procent, Frankrijk 25,0, Nederland 21,7, België 35,0, Oostenrijk 43,2 en Zweden 19,0.

Is dit nog nieuws? | 18-08-21 | 23:24 | 10

De opmars van de Taliban kan 10-20 jaar later door de Turken en haar uitdijende Neo--Ottomaanse rijk herhaalt worden in Europa. Gelijk de val van de Afghaanse grote steden huisvesten wij dan genoeg 'sleeper cells' op invloedrijke posities.

"In the end, there was no Battle for Kabul. Thousands of Taliban were already inside Kabul – once again the classic sleeper-cell playbook. The bulk of their forces remained in the outskirts. An official Taliban proclamation ordered them not to enter the city, which should be captured without a fight, to prevent civilian casualties." www.zerohedge.com/geopolitical/pepe-e...

Abject | 18-08-21 | 23:53

@Frau Merkel | 18-08-21 | 23:51:

Downplayen, feit is dat er veel hier reeds binnen de landsgrenzen zijn die niets hebben met Westerse waarden.

Wattman | 19-08-21 | 00:16

@Is dit nog nieuws? | 18-08-21 | 23:49:

De schokkende cijfers kwamen al bekend voor.

Wattman | 19-08-21 | 00:17
▼ 7 antwoorden verborgen

Zo'n 40 jaar geleden leek dit futuristische kleding maar we hebben er gelukkig nooit in hoeven lopen. Earth, Wind & Fire, Let's Groove. www.youtube.com/watch?v=Lrle0x_DHBM

Dandruff | 18-08-21 | 23:20 | 2

Er is de facto maar 1 ding belangrijk wat betreft het circus in de tweede kamer.
Wat stemt u als er verkiezingen zijn.
Stemt u op de aloude meuk VVD/CDA/D66/GL/PvdA/CU dan kunt u beter uw muil houden over wat er wel of niet goed gaat in dit land en de politiek. U wilt dit zelf.

Zapata10 | 18-08-21 | 23:18 | 2

Dit

feiten_en _cijfers | 18-08-21 | 23:19

ja.

nobodiesunmighty | 18-08-21 | 23:35

Die filmpjes, allemaal geframed. Die mosselmannen gingen toch lief doen?
<weet niet meer wie ik moet geloven>

Cheffff | 18-08-21 | 23:18 | 3

Uiteindelijk iets met China en de Zijderoute gok ik.

nsfl | 18-08-21 | 23:27

Je moet de linkse propaganda geloven. Die is altijd waar. Die Partei irrt nicht.

Rest In Privacy | 18-08-21 | 23:28

nou ja, buiten msm en youtube zal weer genoeg realiteit zichtbaar zijn, verwacht ik. Ook daar is het nieuwe normaal nog steeds als vanouds, heel erg vanouds.

nobodiesunmighty | 18-08-21 | 23:42

Een willekeurige keuze uit de jukebox
Billy Paul - thanks for saving my live.
youtu.be/r0SDr12z53s

BrutusBosch | 18-08-21 | 23:15

Vanaf vanavond middernacht is letopuwzaak jarig! Alvast van harte!

Frau Merkel | 18-08-21 | 23:14 | 11

@Frau Merkel | 18-08-21 | 23:51:
Trusten @ beiden!

MickeyGouda | 19-08-21 | 00:04
▼ 8 antwoorden verborgen

Effe wat anders. Toen politiek en de wereld ook al een tyfuszooi waren, maar ik mij daar niet zo van bewust was.
Brothers Johnson, Stomp. www.youtube.com/watch?v=tPBDMihPRJA

Dandruff | 18-08-21 | 23:14

Ik ga nu even m'n afgaanse windhond uitlaten (ze heet Sigrid). Samen 'n straatje om...

eismc2 | 18-08-21 | 23:13 | 1

Ze? Ongeacht of er wel of niet iets onder hangt: het is een 'hun' volgens de nieuwe spelling. Hun heet Sigrid!

Tikkie Terug | 18-08-21 | 23:20

Beste kaag arrogantie gaat niet samen met episch falen…… dan past nederigheid beter

Habe das Gewust | 18-08-21 | 23:10

Weer eens wat anders dan een Kaagbaan,

Brug 18 in het centrum heet sinds vanmiddag officieel de Van Mierlobrug. Zijn kleinzoon onthulde het nieuwe naamplaatje van de brug.

Het gaat om de brug over de Herengracht die de Blauwburgwal met de Herenstraat verbindt. D66 had de naamswijziging voorgesteld. De brug ligt vlakbij de voormalige woning van Van Mierlo.
bron: AT5

Bibop | 18-08-21 | 23:06 | 4

Uw tekst is vast niet op Amsterdamse arrogantie gebaseerd maar u dient zich te realiseren dat lang niet iedereen weet welke stad u bedoelt.
Ik vermoed dat u Amsterdam bedoelt?

Amsterdamsko | 18-08-21 | 23:22

@Amsterdamsko | 18-08-21 | 23:22: Hierbij mijn nederige excuus. Vergeten nul twintig in de tekst te verwerken. Dank voor U oplettendheid.

Bibop | 18-08-21 | 23:26

die brug nam hij altijd als hij naar de hoeren ging.

small_town_dude | 18-08-21 | 23:34
▼ 1 antwoord verborgen

De Gedigt:
ARE YOU TOLKING TO ME?

broek onder jurkie
een Afghaan is geen Turkie
we gaan ze toch halen en airliften
iemand moet de schuld betalen
maar daar gaan we nu niet over muggenziften

King of the Oneliner | 18-08-21 | 23:05 | 2

Take it away, Ali B! ;-) En wat jij dicht: kijkende naar de actualiteit daar is het tijd om te handelen. Het muggenziften kan wachten.

MickeyGouda | 18-08-21 | 23:46

Waarom zou je nog?

Frau Merkel | 18-08-21 | 23:05 | 9

@Frau Merkel | 18-08-21 | 23:42: Ik ben nog te lamlendig om naar de ijskast te lopen.

knutsel_ | 18-08-21 | 23:46

@Frau Merkel | 18-08-21 | 23:52: *valt alvast van stoel af*

knutsel_ | 19-08-21 | 00:09
▼ 6 antwoorden verborgen

Die is best briljant!

Nuuk | 19-08-21 | 01:11

Valt me op dat je van de moslimgemeenschap hier geen kritiek hoor wat hun "broeders" in Afghanistan doen.

meneer Q | 18-08-21 | 23:03 | 2

Nee, bij doorvragen wordt het me niet duidelijk. Meningen blijven wat vaag.
En dat terwijl ze toch doorgaans zo goed kunnen protesteren bij islamitisch onrecht.

letopuwzaak | 18-08-21 | 23:10

Typisch hè?
Je hoort ze ook niet over bijvoorbeeld Jemen.

Is dit nog nieuws? | 18-08-21 | 23:20

"Afghan translators and those working for foreigners being tortured in Nangarhar Afghanistan"

Wat een prachtvolk is het ook, wij moeten deze mensen in grote getale importeren en hen onze cultuur van tolerantie en onverschilligheid bijbrengen.

funda | 18-08-21 | 23:03 | 3

Hoe ging het de moffenmeisjes en de NSB'ers in nederland af??

miko | 18-08-21 | 23:08

@miko | 18-08-21 | 23:08: Een stuk beter dan deze mensen zo te zien, die overleefden meestal kaal, in de gebouwen die ik bezocht heb.
Dit filmpje zal, als de geschiedenis zich nominaal doorzet, zeker niet het laatste of gruwelijkste zijn.

funda | 18-08-21 | 23:18

Ik vind haten afknippen wel van een iets andere orde dan ledematen afhakken. Maar goed, ik zal het denk ik wel in het juiste perspectief moeten zien

McFreek | 18-08-21 | 23:23

Ruimedenker jochie, deze heb je nog tegoed van mij:

Erna Temming - Clown van het circus

Roos | 18-08-21 | 22:59 | 6

@Roos | 18-08-21 | 23:31:
Kaag, Hugo, Mark, Jesse….
De keuze is reuze.
Big smile hier!

Ruimedenker | 18-08-21 | 23:34

Ging ten onder aan zwaarmoedigheid maar daar word ik nog melig van. Erna Temming naar Eurovision Songcontest 2022. En dan Timmerfrans als clown vh circus.

prins_flip_da_luxe | 18-08-21 | 23:45
▼ 3 antwoorden verborgen

-edit : laat maar even eigenlijk -

Lorejas | 18-08-21 | 22:57 | 2

We komen er later nog wel over te spreken.

Frau Merkel | 18-08-21 | 23:02

Hier, een borreltje.

letopuwzaak | 18-08-21 | 23:12

Ik heb er over zitten peinzen. Wat is (islamitisch) extremisme nu eigenlijk. En na jaren van denken, discussiëren, reduceren en combineren ben ik tot de conclusie gekomen.

SEKS.

Dat is het. Mannen die seks willen op welke manier ze dat ook maar kunnen krijgen. Gewoon gefrustreerde mannen die of ze nu Taliban of Boogaloo Bois heten. Of Proud Boys of FvD. Het zijn altijd gefrustreerde mannen die klaarblijkelijk niet aan hun trekken kunnen komen zonder te domineren over vrouwen. Incels zeg maar.

Probeer de verschillen maar eens te zien.

FvD gaat trainen in Polen met wapens. Hmmm....

MAGA is tot de tanden bewapend.

Taliban is... probeert iemand te arresteren voor niets met een raketwerper.

Wat zijn de verschillen in attitude (en derhalve later daden)?

GrandMechantLoup | 18-08-21 | 22:56 | 20

zie je DNA programmaatje. Meer zit er niet in meer komt er niet uit. gevangen in je programmaatje, met een subprogrammaatje "neuqen". Rest is bijzaak en voor divertissement.

nobodiesunmighty | 18-08-21 | 23:50

@GrandMechantLoup | 18-08-21 | 23:41:

Dus iemand die wel verschil ziet tussen oren van kinderen afsnijden en verkiezingen heeft medicatie nodig?
En dat zeg je zonder verder medisch onderzoek?

Je bent zelfs niet geschikt voor poppendokter.

Dandruff | 18-08-21 | 23:58

Dit bewijst in ieder geval dat mensen die niet goed zijn in denken geen baat hebben bij het gedurende langere tijd uitvoeren van deze activiteit. Kennelijk is er een cut-off waarde voor hersenplasticiteit als herstelmechanisme voor cognitieve mankepoten.

Mazzelstof | 19-08-21 | 06:09
▼ 17 antwoorden verborgen

en de D66 persvoorlichter spring met de minister van Wanhoop mee het ravijn in

HetOorAakel | 18-08-21 | 22:56

Morgen is het Rukrukkiestan, dan ligt daar de focus van het krukketeam.

Purk | 18-08-21 | 22:55

Jaja, prioriteit formatie, daarnaast de evacuatie

grachtengordel-muts | 18-08-21 | 22:53 | 1

Tja. Ovulatie zit er niet meer in.

Knufter | 18-08-21 | 22:55

PSV verdient een gelijkspel.

keestelpro | 18-08-21 | 22:51 | 8

@Roos | 18-08-21 | 23:48:
Een Outlook die ik gebruik buiten mijn reguliere mail om. Laatste ga ik maar niet op GeenStijl gooien.
Eerste maakt niks uit.

Collega gaf die tip eens en noemde het mijnenveger. Bv als je ergens moet boeken en je mail geven. Vaak wordt je daarna belaagd met junkmail maar komt dan niet in je normale mail.

Is dat wat?

Nuuk | 18-08-21 | 23:58

Okay, morgen doen? Ik heb het alweer te laat gemaakt, nu slapen ...

Roos | 19-08-21 | 00:07
▼ 5 antwoorden verborgen

Neon..!! Bisous de mini et moi!!

MickeyGouda | 18-08-21 | 22:50 | 1

Als mijn Frans niet zo roestig was geweest had ik hier iets intelligents neer kunnen zetten. Chippie dan maar?

Frau Merkel | 18-08-21 | 23:03

Plus die tafels bij de zelfscan zijn veel te laag en veel te klein.

Schemerlamp | 18-08-21 | 22:50 | 2

Excusez hoort bij andere tegel.

Schemerlamp | 18-08-21 | 22:52

Wat doe je er op…Vieze spelletjes?

zuurtjeregen | 18-08-21 | 23:29

@knutsel_ | 18-08-21 | 23:09:
Deze band geeft inderdaad weinig rustpunten. Er zijn er ook die meer atmosferisch zijn.

SterF... | 18-08-21 | 23:19

Jezus.. da s een hybride mens computer, maar wat vertelt die andere gast nu eigenlijk?

nobodiesunmighty | 18-08-21 | 23:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Kut Kaag, Rutte, politiek, ambassade personeel.... het is zo'n smerig egoïstisch volk. Zo jammer dat die heks niet op het vliegveld van Kabul is vast komen te zitten.

Overrijp | 18-08-21 | 22:49 | 3

Wie is er smerig en egoïstisch? Sieg Kaag of haar stemmers en wij die kennelijk niet konden weerhouden dat ze 24 zetels kreeg afgelopen verkiezingen?

Graaf_van_Hogendorp | 18-08-21 | 22:53

@Graaf_van_Hogendorp | 18-08-21 | 22:53: wij? welke "wij"?! IK heb niet op dat klerewijf gestemd, en ik kan idioten die daarop stemmen ook niet dwingen om op iemand anders te gaan stemmen. Hou dus op met dat domme "wij".

Argyronauta | 18-08-21 | 23:05

@Argyronauta | 18-08-21 | 23:05: Ik dus ook niet, had zelfs nog nooit van dat wijf gehoordm maar ze werd voor de verkiezingen in alle kranten gelanceerd als de gedoodverfde nieuwe MP... DUS stemmen de kiezerts erop. Eigenlijk vind ik het niet kunnen dat kandidaten voor de verkiezingen al laten onder geen voorwaarde met de PVV of FvD te willen regeren, of je het nu met die partijen eens bent of niet.

Asteroid-B612 | 19-08-21 | 04:51

Wat weer een onkunde en slap gelul van de drie kruidenvrouwtjes.... Nee dan Renske Leijten (SP) .. Topwijf !

johnyl | 18-08-21 | 22:49

Kaag met veel ervaring in oorlogsgebied en dan dit?

ChalinaRosa | 18-08-21 | 22:49 | 4

Als Proto-uitreizigster is Kaag gewoon veilig daar. Maak je geen illusies. Niemand slacht de kip met de zakken Nederlands belastinggeld.

Graaisnaaiert | 18-08-21 | 23:14

Ervaring in het onthaald worden als een koningin met in hun gedachten een zak met geld. Het geld zijn we kwijt maar zijn nu een arrogante , pedante regeltante rijker.

Akelig typje!

Mispel | 18-08-21 | 23:48
▼ 1 antwoord verborgen

Die salima valt trouwens wel alleen de CDA en VVD miepen aan. Ze zorgt er dus zo voor dat de media leuke filmpjes hebben tegen die incompetent miepen zodat de meest incompetente en hoofd verantwoordelijke Kaag buiten schot blijft

Snap_het_ook_niet | 18-08-21 | 22:48 | 2

Viel mij ook al op. Lijkt op afgesproken werk.

ChalinaRosa | 18-08-21 | 22:50

Als je d66 achter belhamel ziet staan is het toch meteen duidelijk? Die lui zijn al jaren niet meer te betrappen op inhoud en integriteit.

Alsdan | 18-08-21 | 22:58

Altijd die gammalagammala-kudtmuziek bij die martelfilmpjes word ik ook moe van.

knutsel_ | 18-08-21 | 22:47

Zijn dit die gasten die met de Rutte Landcruiser nu van verkrachting naar executie rijden? Hoe zit dat met de tankpas? Is die al geblokkeerd van het budget van Heks1?

F. Jacobse | 18-08-21 | 22:47

Tja, jullie verdienen natuurlijk ook gewoon zo'n wijf als Kaag.

Henk de Vries2074 | 18-08-21 | 22:46 | 5

@Graaf_van_Hogendorp | 18-08-21 | 22:49: Ik begrijp uw standpunt. Doch ik voel mij er niet door aangesproken. Kennelijk heb ik toch een andere ploeg collega's, vrienden gehad.

F. Jacobse | 18-08-21 | 23:00

@Graaf_van_Hogendorp | 18-08-21 | 22:49:
Je wint eerder een discussie van een Jehova-getuige dan van een D66'er, in mijn ervaring. Die laatsten staan onwrikbaar in hun eigen gelijk en zijn rotsvast overtuigd van hun morele superioriteit. Niks mee te beginnen.

MickeyGouda | 18-08-21 | 23:13

@Graaf_van_Hogendorp | 18-08-21 | 22:49: ik heb al mijn collega”s, familie en vrienden weten te overtuigen. Graaf, ga nu niet je gebrek aan overtuigingskracht op ons projecteren. Volgens mij hebben we het lek boven en de schuldige van de verkiezingsuitslag gevonden.

zuurtjeregen | 18-08-21 | 23:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Madam AlQaq wilde dit lied spelen voor GJ Segers, maar ja, is geen Arabische deun. Toch voor u allen: www.youtube.com/watch?v=5-DR4ZpPRQM Eigenlijk is madam AlQaq gewoon ook heel erg ordinair.

dathoujetoch | 18-08-21 | 22:46

1979, BC, dat scharen we voor het gemak maar even onder de jaren '80. LY. ;-)
The Whispers - And The Beat Goes On
youtu.be/pEmX5HR9ZxU

MickeyGouda | 18-08-21 | 22:44 | 17

@letopuwzaak | 18-08-21 | 23:28:
Sla met ribbels, dat is pas erg!

@Frau Merkel: in Duitsland hebben ze andere smaken chips dan hier, waarom is mij een raadsel. Ik haal daar wel eens chips met balsamico smaak die is echt super.

Nuuk | 18-08-21 | 23:35

@Frau Merkel | 18-08-21 | 23:31:
In dit geval moet je naar Frankrijk. ;-)

MickeyGouda | 18-08-21 | 23:49
▼ 14 antwoorden verborgen

Ik zie dus dat die Afghaanse vrouw op haar buik gestampt wordt, deze keer door de Taliban, maar Is er een verschil met andere islamitische landen dan?
Dit soort beelden kun je verwachten vanuit Iran, Syrië, Pakistan, Irak, Saoedi Arabië.
Tot aan Marokko toe.
Mohammed in het land, boel in de brand.

leo de pejo | 18-08-21 | 22:44 | 2

Hier rijdt een boze pakketbezorger over je heen...

johnyl | 18-08-21 | 22:50

@johnyl | 18-08-21 | 22:50:
of een dronken mongool over je dochter en dan beweert dat het haar schuld is. Maar iets minder dronken idioten dat schoppende haatbaarden denk je niet>

miko | 18-08-21 | 23:04
▼ 7 antwoorden verborgen

Tijd voor muziek, voordat de taliban dat zal verbieden!

Is dit nog nieuws? | 18-08-21 | 22:43 | 3

Ik heb eigenlijk maar een leus voor ogen als ik de bakkes van Marxje Rutte en Sieg Fatah Kaag voor me zie. Redeloos, radeloos, reddeloos. Mijn God, heb medelijden met mij en mijn arme volk....

Graaf_van_Hogendorp | 18-08-21 | 22:38 | 1

@leo de pejo | 18-08-21 | 22:49:
Mediamensjes en politici zijn dan ook de beschimmelde drollen die in het open riool ronddrijven. Wel goed voor meme's en smakelijke roddels.

Graaf_van_Hogendorp | 18-08-21 | 22:51

Cor wil vrede en tolerantie. Die zit niet in dit café.

Dennis wil een PSV doelpunt. Die zit bij jou op de bank Kees! Samen voetbal kijken?

Nuuk | 18-08-21 | 23:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Bij een lange rij (4 mensen inclusief ik) in de supermarkt zegt een medewerker; als u kunt pinnen dan kunt doorlopen naar de zelfscan waarna deze medewerker weer de andere kant oploopt. Ik wil gewoon afrekenen bij die leuke kassière die daar zit maar dat zeg je dan natuurlijk niet. Toch laat ik mij wegsturen naar de zelfscan, sta ik bij de zelfscan en scan ik o.a. een sixpackje bier. Moet er een medewerker komen om mijn leeftijd te verifiëren. En dan komt het ook nog vaak voor dat een X aantal artikelen opnieuw gescanned moet worden i.v.m. een steekproef controle op diefstal. Wat is die zelfscan verschrikkelijk, zet gewoon voldoende kassières in.

Ik zou haast willen stellen dat zelfscan kassa's erger zijn dan wat er nu in het Midden-Oosten gaande is.

Brabeaulander | 18-08-21 | 22:35 | 20

Bij de Plus staan de leuke caissière bij de zelfscan. Kun je ook niets toe te stoppen.

Betamax | 18-08-21 | 23:40
▼ 17 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland