Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeenStijlTV. Apeldoorners boos vanwege huizen voor grote vluchtelingenfamilies

Tom Staal ging naar Apeldoorn en heeft op de terugweg zelf het topic geschreven

Het is tijdens het reces soms verdomde lastig items te vinden. Het is al tijden zoeken naar een goed onderwerp. Soms heb je iets gevonden, blijken de betrokkenen op vakantie. Of je vindt iets leuks wat je al helemaal voor ogen hebt, maar uiteindelijk loopt het dan toch dood, omdat het simpelweg geen issue meer is. Wat je dan gaat doen, is regionale en lokale nieuwssites afstruinen en zo kwam ik op een bericht van De Stentor. Dat is een regionaal sufferdje onder de vlag van het AD. 

Wat wil het geval? In Apeldoorn komt een proef met het combineren van woningen zodat statushouders met grote gezinnen gehuisvest kunnen worden. Dat levert op social media nogal heftige reacties op van een heleboel inwoners van Apeldoorn. De lokale politiek is er ook als de kippen bij. Lokaal Apeldoorn en de VVD aldaar hebben gelijk vragen gesteld aan het college. Saillant detail, die zitten beide in het college van Apeldoorn. Wat ga je dan doen? Je gaat die mensen benaderen die zo tekeer gaan op het artikel van De Stentor. Ik benader er via Facebook een stuk of tien. Allemaal toetsenbordschreeuwerds. Niet één wil meewerken, wel lekker je gal spuwen vanachter je schermpje, maar dat voor een camera uitleggen, ho maar. En dat mag, ze zijn wat mij betreft aan niemand wat verplicht.

Uiteraard ga je de politiek benaderen en als eerste de VVD en Lokaal Apeldoorn. Op Instagram en dergelijke gaan ze los. Gelijk vragen stellen aan het college en lekker de sier maken met hoe begaan je toch bent met de Apeldoorner. Dan verwacht je dat ze één en ander wel willen toelichten. Dat valt tegen. VVD wil de antwoorden afwachten. Dat is natuurlijk slappe hap, wel tekeer gaan op social media, maar als landelijke pers er lucht van krijgt, inbinden. Aan Lokaal Apeldoorn heb je al helemaal niks. Ook die schreeuwen op social media, maar sturen eenzelfde standaard afwijzing en noemen ook het reces als reden. Dat is ook zo grappig. Vraag aan een politicus of reces hetzelfde is als vakantie, en ze zeggen allemaal dat ze gewoon doorwerken tijdens het reces en we het niet als verlof moeten zien. Echter als je ze ergens naar vraagt, dan is er vanwege het reces ineens geen tijd. Wat is het nou?

Nu heeft er niemand echt iets misdaan dus hiervoor weer eens ouderwets met draaiende camera op die wannabe politici afstappen, slaat nergens op. Gelukkig is daar Sunitha Biharie van de SP. Zij wil me met plezier te woord staan. Sunitha blijkt een echte en bijzonder kleurrijke SP’er die in elke zin de VVD probeert te bashen. Ik hou ervan. De burgemeester wil ook wel reageren, maar is met vakantie dus ik laat het item even een weekje rusten en keer daarna terug in Apeldoorn. Een plek waar ik niet al te vaak wens te komen, want zo gaap als wat. 

Ondertussen heb ik nog eens geprobeerd iemand van Lokaal Apeldoorn te strikken en dat lijkt te lukken. Arjan Steenbeek wil toch wel reageren, maar praktisch komt het niet echt uit, want meneer staat met waterleidingen in zijn handen te klussen. Hij wil ook niet duiken voor de pers en de afwijzing die in mijn mailbox zit, moet ik meer zien als een standaard afwijzing. Ok Arjan, waarvan akte. Op zich lijkt Arjan een geschikte man. Ik geef hem globaal aan wat de vragen zullen zijn en een dag later gaan we kijken wanneer hij de waterleidingen even uit zijn handen kan leggen. Eerst draai ik die dag nog een item in Emmen en Ter Apel en daarna als een speer richting Apeldoorn. U leest het mensen, je komt op bijzonder suffe plekken als verslaggever des GeenStijl. 

Tweemaal afgewezen om niet serieus te nemen redenen
Terwijl we naar Apeldoorn racen, belt Arjan. Er was weer een stuk in De Stentor geschreven en de reacties waren weer niet mals en in die discussie wil hij zich niet in mengen. Raar, want ook dat is een taak van een (lokale) politicus. Die thermometer in de samenleving steken. Je bemoeien en uitspreken over dat wat leeft onder de inwoners van je stad. Luisteren naar de onvrede van de burger en daar wat mee doen. Zo niet bij Arjan en zijn Lokaal Apeldoorn. Verder is zijn argument ook vreemd omdat het soortgelijke reacties zijn als op het eerste artikel. Daarnaast kloppen veel van de reacties feitelijk niet. Dat kan hij best even uit de wereld helpen. En die schriftelijke vragen die ze aan hun eigen wethouder stellen, kan hij best toelichten. Hij is tenslotte een gekozen volksvertegenwoordiger met genoeg tijd om te klussen en op Instagram uitgebreid zijn betrokkenheid te acteren. Ik moet het doen met dat ze de antwoorden van de wethouder  afwachten. We zijn weer terug bij de standaard afwijzing die ik van hem een dag eerder niet serieus moest nemen...

Wat is nu de echte reden dat deze slechte imitatie van een politicus niet wil reageren? Dat zal ik u vertellen. Hij zit bij een lokale partij die erop hamert dat ze er zijn voor de Apeldoorner en dat ze geen banden hebben met een landelijke partij en zich dus onafhankelijk en alleen zullen inzetten voor Apeldoorn. Laten er nu een heleboel van die boze mensen die heftig reageren op deze pilot van Vluchtingenwerk, op Lokaal Apeldoorn gestemd hebben. De inwoners zijn boos en daar reageert Lokaal Apeldoorn heel slim op door direct vragen te stellen aan het college, waar dus hun eigen mensen in zitten. 

Dat komt zo mooi over, maar is enkel en alleen voor de bühne. 'Kijk ons eens kritisch zijn, ook op onze eigen mensen in het college'. Wanneer die antwoorden worden gegeven, ergens begin september, want reces dus, zijn de meeste Apeldoorners dit vergeten en is het glas, plas en gaat alles gewoon door. Ik durf zelfs te beweren dat als de reacties op het artikel van De Stentor niet zo heftig zouden zijn, ze niet eens vragen hadden gesteld. Echter: als Arjan wel voor mijn camera gaat reageren, dan had hij openlijk afstand moeten doen van sommige van de reacties, of het er openlijk mee eens zijn. Hij durft geen van beide. Stel dat hij afstand neemt van die reacties, dan keren de boze Apeldoorners zich tegen hem en Lokaal Apeldoorn. Ze zullen zich in steek gelaten voelen en met de gemeenteraadsverkiezingen op komst, is dat natuurlijk niet de bedoeling. 

Aan Arjan en zijn Lokaal Apeldoorn kleeft één groot voordeel: ze zijn niet verbonden aan een landelijke partij en in de Tweede Kamer gaan we ze gelukkig nooit zien. We hebben al genoeg van dat soort slappe zakken in Den Haag. Dan liever Sunitha, daar heb je veel meer aan. Recht voor haar raap en geeft gerust de niet-populaire antwoorden. Of dat werkt voor meer zetels? Dat betwijfel ik. De SP zit al jaren in een vrije val, maar je kunt zeggen van die rooie rakkers wat je wil, ze blijven bij hun idealen en uiteindelijk heb je daar veel meer aan. Kleine tip aan Arjan. Begin gewoon elk antwoord met: ‘Ik snap het’, of: ‘Ik begrijp het’. Dan zit je altijd goed joh:

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Proud Infidel | 16-08-21 | 01:50

Dit is wat het land wilt,

Dit is waar het land op stemt,

Dit is wat dit land krijgt:

1- Een lading onrendabele import (toekomstig werkelozen)
2- Dat zonder verantwoordelijkheidsgevoel rustig doorfokt.
3- Dat niets met dit land en haar inwoners heeft
4- Zich laat faciliteren tot het graf
5- Alleen maar rechten en geen plichten heeft
6- Het hier zijn en 'laten' verzorgen als de absolute 'jackpot' beschouwd.

Ervaringsdeskundige | 15-08-21 | 19:57 | 3

Geef ze eens ongelijk als je ziet waar ze vandaag komen, hier is voor hen het paradijs graties en voor niets, het echte schorem zit in Den Haag/Brussel.

potjandorie | 15-08-21 | 22:34

Ik ben nog steeds aan het wachten tot monaco de grenzen opent voor boze blanke mannen, die gevlucht zijn uit Nederland. Om ze eens lekker in de watten te leggen met een villa met zwembad en lambo op de oprit. Ik moet dan wel door 2 min of meer veilige landen reizen maar dat regeltje geld nu ook al niet.

Urbanus_2.0 | 15-08-21 | 22:56

Sunita heeft gelijk, het zijn de vvd en d666 die dit onzalige beleid bepalen. Dus mensen massaal vvd en D66 stemmen

thanseeuwen | 15-08-21 | 19:26

Goed item Tom!

Melkhagelslag | 15-08-21 | 18:23

ben ook gevlucht uit mijn dorp .kreeg een nederlands tokkie gezin naast mij .kregen echt alle hulp en ik kon vertrekken .kwam geen buitenlander aan te pas

Hapselaar | 15-08-21 | 17:13

Gratis tip voor Ton Heerts, de ouwe boef, tegenwoordig kan je op cruise schepen appartementen kopen. Kunnen ze daar lekker op wonen en nog eens wat v/d wereld zien.

Uw Verzekeringsadvis | 15-08-21 | 16:53 | 1

Dit soort mensen (DSM) als ton heerts zorgen er mede voor dat er straks onlusten uitbreken,hij verschuilt zich tevens achter de hogere machten want dat is lekker makkelijk ( ik moet het ook maar uitvoeren ), dit is toch te gek voor woorden.
Hopelijk zijn de vvd- stemmers wel blij

Coolcalmcollected | 15-08-21 | 17:14
-weggejorist-
loekiekoch | 15-08-21 | 16:52 | 2

Dit kan korter, Tom. En inderdaad, gaap. Apeldoorn moet de ozb verhogen, zodat ze de woningen gemeubileerd kunnen leveren.

De Blauwe Baviaan | 15-08-21 | 16:24
-weggejorist-
pibasso | 15-08-21 | 16:10 | 1
-weggejorist-
Poes Fiep | 15-08-21 | 16:00 | 1

De statushouders krijgen dus al voorrang op Nederlanders bij de toewijzing van een sociale huurwoning en dààrboven op worden er ook nog eens huurwoningen samengevoegd om plek te creëren voor grote buitenlandse gezinnen. Die bestuurders in dit land zijn zo langzamerhand helemaal doorgedraait als het er op aankomt om buitenlanders het zoveel mogelijk naar de zin te maken. En het mag allemaal ten koste gaan van de gewone Nederlander die hier wel altijd zijn belasting heeft betaald maar telkens achteraan mag sluiten in de rij. Ze moeten zich rotschamen,

jochum1980 | 15-08-21 | 15:59 | 3

De mensen in uw rij betalen doorgaansch niet zo heul veul mee aan belastingbuit. Daartoe steunen ze doorgaansch niet op genoeg inkomen...

F. von Zeikhoven | 15-08-21 | 16:09

@F. von Zeikhoven | 15-08-21 | 16:09: maar heus wel meer dan de gemiddelde apotheker uit Eritrea of Afghanistan

Ride_On | 15-08-21 | 17:10

@F. von Zeikhoven | 15-08-21 | 16:09: Ik sta jaren in de rij en kom doordeweeks elke dag om 6 uur mijn nest uit om te gaan werken. Terwijl ik naar werk ga, is ineens Nederland een heel blank land, 95%+ van de mensen die ik tegenkom is ... blank.
Ben ik een dagje vrij en ga ik na 12 uur de stad in oid, is ineens 75%+ niet blank.

Daar sta ik dan steeds achteraan in de rij voor.

Shadowzz | 15-08-21 | 19:46

Allemachtig Staal, heb jij ook dat UWV-verhaal geschreven...??? Vanmorgen meteen aan uw topic begonnen, tusschen de middag in plaats van twee, maar één plakje jong belegen op de boterham gedaan en nog ben ik nou pas uitgelezen...

F. von Zeikhoven | 15-08-21 | 15:56

Nou zal dit woningtekort ook in Apeldoorn niet nieuw zijn dus dan is het wel vreemd dat toch meer dan de helft van de bewoners in maart op partijen heeft gestemd die de massale instroom ondersteunen. Een klein beetje eigen schuld dus.

Verbandmeester | 15-08-21 | 15:20

Jaren staan op een wachtlijst: die sporen niet.
Toen ik en mevr. Loser uit Japan terugkwamen, hebben wij een apartement genomen via de vrije sector. Huursubside aangevraagd en gaan met die banaan. Het was geen vetpot maar wij hebben toch lekker gewoond. Uiteindelijk een huis gekocht buiten Apeldoorn want die waren goedkoper dan in Apeldoorn.

loser | 15-08-21 | 15:18 | 1

In de vrije huursector heb je geen recht om huurtoeslag te krijgen.

Xbitt | 15-08-21 | 16:11

Laten we een voorbeeld aan Zweden nemen.

SergeantPierlala | 15-08-21 | 15:14 | 1

In welk opzicht?

matatwork | 15-08-21 | 16:34

Er valt veel te zeggen over mijn ex, maar niet dat ze niet altijd gewerkt heeft of geen belastingen betaald heeft. Nu woont ze nog steeds noodgedwongen bij mij in huis, want voor dat soort vrouwen is er gewoon geen, letterlijk geen, woonruimte beschikbaar. Alle vrijkomende woningen hier worden aan migranten toebedeeld. Zelfs drie stuks aan een samengesteld gezin van een man met drie vrouwen.
Een duidelijker voorbeeld van de intense haat waarmee de regering haar eigen bevolking bekijkt kan ik niet bedenken.

du Roi Soleil | 15-08-21 | 14:43 | 2

Zo'n toestand ken ik ook,man vrouw ,beiden werkend,wonen gedwongen samen vanwege woningnood.
Willen al lange tijd van elkaar af.....

swassannuf | 15-08-21 | 15:35

'dat soort vrouwen'? Ohoh! Dat zeg je toch zelfs niet van uw Ex-Zonnenkoning...?

F. von Zeikhoven | 15-08-21 | 16:02

Illegale immigratie in de lift: stijging van 59 procent in de EU

De grensbewakers van de EU, Frontex, komen met somber nieuws: de illegale immigratie is flink gestegen. In de maand juli zag men een stijging van maar liefst 59 procent ten opzichte van afgelopen jaar. Daar waar de coronamaatregelen versoepelen gaan ook de landsgrenzen weer openen.

Afgelopen maanden doken al sporadisch nieuwsberichten op dat de migratiestromen langzaamaan weer begonnen. De EU-grensbewakers hebben op Twitter laten weten dat vorige maand de rappe stijging in het aantal migranten goed te zien is. 59 procent meer illegale migranten ten opzichte van een jaar eerder – zo’n 17.000 mensen trokken illegaal de EU-grenzen over.

twitter.com/Frontex/status/1425780166...

Swieberj | 15-08-21 | 14:38

Kinderbijslag stoppen na het 2e kind en dat in al die shithole countries vanwaar de economische migranten cq levenlang profiterende bijstandstrekkers vandaan komen duidelijk maken.

Ik heb de afgelopen tijd een paar milieufilms gezien (Seaspiracy en Kiss the Ground) en er is maar 1 milieu/klimaat/weer probleem en dat is de mens zelf, en dan vooral de in rap tempo verlopende toename ervan.

KayakFun | 15-08-21 | 14:34

Niemand durft te demonstreren, want bang voor nazi stempel. wat we nodig hebben is een massademonstratie!

Bad-Karma | 15-08-21 | 14:20 | 1

Je wordt op je wenken bediend, 12 september woonprotest.

grietmetgroenefiets | 15-08-21 | 14:32

ik citeer 'ik heb te maken met feiten, met landelijk beleid...'
Al jullie papieren rietjes hebben hiervoor gestemd, eind van de discussie.
You got to lose to know how to win.

ptrck | 15-08-21 | 14:15

Jammer Tom. Je stelt twee vragen waar het precies omgaat en zowel die SP’er lult eromheen als die burgermeester. Dat deed Rutger toch beter. Die Amine reageert nog het best.

Tiscali-2 | 15-08-21 | 14:11

Nederland wordt in rap tempo omgevolkt, net als de ons omringende landen. De nationale identiteit moet zo snel mogelijk kapot zodat ook het laatste verzet tegen het Europese reich wordt gebroken.

harbi | 15-08-21 | 13:55 | 2

We gaan een gehate minderheid worden in het land dat onze voorouders hebben gecreëerd. En ze doen het (alleen) in alle blanke landen zodat we nergens meer naartoe kunnen.

Caesar.is.Keizer | 15-08-21 | 14:22

Dat dus.

ChalinaRosa | 15-08-21 | 14:32

Niet zo agressief mensen. Naar Amine's kleur en naam te oordelen wachten ook statushouders al 7 jaar.

gestoptmetroken | 15-08-21 | 13:54

Ik ben ook vluchteling in feite. Wanneer ik in mijn chaletje op de Veluwe zit, zoals nu, om de Randstad te ontvluchten.

Uitsluitend blanke mensen om me heen. Die gewoon werken voor de kost, of gewerkt hebben, en hun eigen broek ophouden. Wat een rust! Wat een saamhorigheid. Geen criminaliteit.

Oh ja, en nog een legertje gescheiden vaders en moeders die geen normale woning kunnen vinden.

Papa Jones | 15-08-21 | 13:46 | 6

@Jacobine_Utrecht | 15-08-21 | 13:53:
Niet alleen immigratie óók al die stelletjes die genoeg hebben van elkaar zijn de oorzaak van de wooncrisis. Geen gezeur en gejammer, blijft maar netjes bij elkaar!

meneer Q | 15-08-21 | 15:06

@fubarmf: dat is een verhaaltje in je hoofd. Te verwaarlozen aantallen op aantal verkochte huizen.

Lorejas | 15-08-21 | 15:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Nederland is gewoon te vol. Zo simpel is het.

De luis | 15-08-21 | 13:45

Waarom niet iedereen die binnen komt laten werken in bijvoorbeeld de horeca. Gewoon voor dat riante marktconforme 11,24 per uur.
Dan een leuk studiootje (zelf zoeken) van 5x5 huren voor een mooi rond getal als 1250 ex.
Al die lieve hardwerkende oostbloklandiers mogen dit, de inboorlingen vaak ook.
Als we eens stoppen met dat gepamper zal er al snel wat meer draagvlak komen.
Helaas kunnen dan ook duizenden ‘hulpverleners ‘ gaan zoeken naar een 11 euro baantje.

geen koning | 15-08-21 | 13:43

Grote moslimgezinnen zijn gevaarlijke virussen met een R van ver boven de 1. Die kun je best in een groot huis stoppen, maar daar moet dan wel een heel groot hek omheen. Anderhalve meter is niet ver genoeg.

Reaguurdeskundige | 15-08-21 | 13:38

Ik woon inmiddels 20 jaar in een mooie, gemengde wijk. En met gemengd bedoel ik: koopwoningen en sociale huurwoningen door elkaar. In een mooi stadje in het Groene Hart. Twintig jaar geleden was deze wijk fijn en rustig om in te wonen. Nooit gedoe met bewoners.
De laatste jaren is onze wijk op een andere manier 'gemengd'. Buitenlandse (vluchtelingengezinnen) met lange slierten kinderen bezetten de grote, vijfkamer sociale huurwoningen. Slenteren door de wijk. Werken niet. Kind nr. 8 of nr. 9 op komst (geen onzin). Bewoners maken zich steeds meer zorgen over hoe onze wijk verandert en verloedert. Want de buitenlandse mensen verzorgen hun tuin / huis niet zo goed als de autochtone inwoners. Onze wijk is aan het verloederen; iedereen maakt zich er zorgen om. De grote gezinnen veroorzaken ook op andere manieren overlast. En ik maak mij zorgen over de toekomst van Nederland voor mijn twee net volwassen dochters,
De voordeur van Nederland staat wagenwijd open, maar de achterdeur zit potdicht. Wanneer gaan de bestuurders in Den Haag dit zien???

Jacobine_Utrecht | 15-08-21 | 13:36 | 3

Die zien en weten dit. Ze doen dit bewust. Wat u ervan vindt interesseert hen niet.

[x]-Ongeschikt | 15-08-21 | 14:31

Wáár hebben de mensen in jullie wijk de laatste tientallen jaren op gestemd?
Netjes VVD, PvdA en D66 neem ik aan?

meneer Q | 15-08-21 | 15:13

Zo'n 38 jaar geleden was overvecht een keurige wijk,. mooie grote appartementen en veel groen. Ik weet het nog goed want ik maakte er trappenhuizen schoon toen ik puber was. De eerste grote allochtonen gezinnen kwamen en ze maakten er al gauw een grote bende van. Etensresten zonder vuilniszak in en naast de stortkokers kieperen en het hele trappenhuis stonk naar het eten wat de hele dag op het vuur stond. Toen het kindertuig buiten de weg gevonden had begon ook op straat de overlast. Alles met eigen ogen gezien.

Misterspok | 15-08-21 | 18:27

Wél grote huizen voor asylanten
versus
géén huizen voor etnische NLers
=
verdrijven van een volk
=
etnische zuivering.


Dit soort grote migrantengezinnen zorgen al decennia lang voor een demografische ontwikkeling die niet meer als iets anders dan etnische zuivering kan worden omschreven.


Wat brengt de toekomst ons?

Wonen straks alle autochtonen, net als de indianen in de VS, alleen nog in een handjevol reservaten in ons land? Willen we dat? Ons volk heeft toch net als ieder ander volk óók een bestaansrecht? Recht op een plek om te kunnen wonen, te leven, in vrijheid, zonder onderdrukking?

De mensen komen nu massaal naar NL voor een beter leven, maar dat leidt er alleen maar toe dat binnen 1 a 2 generaties iedereen in armoede leeft in een hele grote overbevolkte stad, net zo groot als het hele land.

Het spijt mij, maar een actief terugkeerbeleid - desnoods mét dwang! - is imho écht heel hard nodig.
Andere mogelijke oplossingen: geboortebeperking voor iedereen die geen etnische NLer is (Jan Latten, de CBS statisticus, zei immers dat de huidige bevolkingsaanwas wordt veroorzaakt door immigranten en dus daarom zou geboortebeperking voor de inheemse NLers onterecht zijn), alle NLse paspoorten van dubbel paspoorten nietig verklaren (nadeel: op papier hebben we dan ineens een paar miljoen NLers minder, maar zijn we gelijk ook een paar miljoen (ex-)dubbel paspoorters rijker die hier gewoon wonen, leven werken/studeren, dus dat geeft wel een papieren oplossing maar is nog geen oplossing), jaarlijkse asielquota instellen op een laag aantal per jaar (maximaal 10.000 in totaal per jaar bijvoorbeeld), uit het asiel-herplaatsing programma stappen, uit de EU stappen, opnieuw invoeren grenscontroles en visa, afschaffen mogelijkheid tot naturalisatie, afschaffen van verblijfsvergunningen voor onbepaalde tijd, geldigheid verblijfsvergunning maximeren tot 2 jaar (is nu 5 jaar), geen recht op asiel voor niet alleen oorlogsmisdadigers maar ook zware criminelen, automatisch verlies van verblijfsvergunning of NLse nationaliteit bij veroordeling van een misdrijf waar 4 jaar of meer celstraf op staat (dat is nu nog een ministeriële bevoegdheid, maar dit zou dus automatisch moeten), .....

Iemand nog een ander idee voor bij het stippellijntje?

Ik heb ook de waarheid niet in pacht, en roep ook maar wat ideeën, maar - for the sake of the argument - wat zou er volgens U moeten veranderen?

gaffelbaard | 15-08-21 | 13:31 | 2

Voor maximaal twee kinderen kinderbijslag; voor alle overige kinderen niet. Hoe moeilijk is het om die regel in te stellen?

Jacobine_Utrecht | 15-08-21 | 13:59

GEwoon geen kinderen meer nemen. Na jou de zondvloed.

Poes Fiep | 15-08-21 | 16:04
-weggejorist-
dathoujetoch | 15-08-21 | 13:25

Waar je nog maar nauwelijks over hoort is dat de Taliban in 2001 de opiumoogst tot zowat zero hadden gereduceerd. En dat enkele jaren na de Amerikaanse invasie weer de ene na de andere recordoogst werd behaald:
"Rise of the Taliban (1994–2001)
In July 2000, Taliban leader Mullah Mohammed Omar, collaborating with the UN to eradicate heroin production in Afghanistan, declared that growing poppies was un-Islamic, resulting in one of the world's most successful anti-drug campaigns. The Taliban enforced a ban on poppy farming via threats, forced eradication, and public punishment of transgressors. The result was a 99% reduction in the area of opium poppy farming in Taliban-controlled areas, roughly three quarters of the world's supply of heroin at the time.[17] The ban was effective only briefly due to the deposition of the Taliban in 2002."
en.wikipedia.org/wiki/Opium_productio...

WirMachenMusik | 15-08-21 | 13:24 | 4

Excuseer, was bedoeld voor het vorige topic.

WirMachenMusik | 15-08-21 | 13:55
▼ 1 antwoord verborgen

Druk maken om 1 miljard verdampte testen is meer op zijn plaats, maar ook GS draait liever de andere kant op.

Naall | 15-08-21 | 13:22 | 1

Dit is een de enige plek waar alle misstanden aan de kaak worden gesteld.

Tommi | 15-08-21 | 13:42

Verreweg de meesten van zijn echte "vluchtelingen" maar illegale migranten die onder het mom van "vluchteling" naar de honingpot ( Noord/West Europa) afreizen.

Swieberj | 15-08-21 | 13:20

Leuke lees, prima zondag spul.

PaardenliefhebberVet | 15-08-21 | 13:20
-weggejorist-
Ray74 | 15-08-21 | 13:18

Idd met de komende gemeenteraadsverkiezingen: wij geven geen woningen aan statushouders, wij geven geen ruimte aan een AZC.
En die woningen voor grote gezinnen, die spliten we op in één- tweepersoonshuishoudens appartementen zo je wil met enkele gedeelde voorzieningen zoals een keuken voor een soort van woongroep.

Flow82 | 15-08-21 | 13:01

U kunt hier uw frustraties neerplempen. De gevestigde orde blijft zitten omdat de meerderheid ervoor stemt. De meerderheid stemt ervoor of omdat ze er geen last van hebben (nog niet) of eraan moeten verdienen, 1 van de 2 of allebei. Andere keuzes zijn er niet

Slough | 15-08-21 | 13:01 | 1

Ik kwam nog even teruglezen naar de verse reaguursels, niet meer nodig want uw reaguursel vat het eigenlijk allemaal wel samen. Chapeau!

BadPatNL | 15-08-21 | 13:29

Lijkt me vrij logisch wat hier gebeurt: er is geen (heldere) wettelijke verplichting om burgers in een huis te voorzien, maar wel om statushouders een huis te geven. De meeste bestuurders doen gewoon maar wat de wet voorschrijft en passen het liefst gewoon op de winkel, dus voor de statushouders gaan de handen wel uit de mouwen.

Battery!!! | 15-08-21 | 12:43 | 1

Het wordt natuurlijk nog eens extra scheef wanneer voor allochtonen óók nog eens de huurprijs kunstmatig omlaag gaat, zodat ze óók nog eens huursubsidie kunnen aanvragen.

Ik denk dat heel veel mensen die nu met hun huis boven de huursubsidiegrens zitten, en bovendien gewoon WERKEN om de huurprijs te kunnen betalen, hier hééél hééél boos om worden.

En dan hebben we het nog geeneens over iedereen die op een hopeloze wachtlijst staat voor een huurwoning, en deze mensen ziet voordringen.

Papa Jones | 15-08-21 | 13:00


Ja, het is vandaag een redelijk mooie dag in augustus, dus wij hadden een aandeelhoudersvergadering belegd aan de ontbijttafel om een paar Management Decisions te maken.
Waar gaat het uitje met kind en hond vandaag naar toe?
Park, bos, winkelcentrum, speeltuin, piramide van Austerlitz. kinderspetterbad in het bos, Gereformeerde kerk, u kent het wel.
Alle scenario's kwamen voorbij, hier mocht de hond niet in, dat was te duur, dat was te ver, dus het werd het park.
Maar ik zag het schrikbeeld al voor me: pinguïns, pinguïns, baarden, pinguïns, kinderwagens, blikken, für Hunde verboten, wat vroeger niet was, maar zelfs hier wordt de olifant in de kamer niet genoemd: moslims ergeren zich aan loslopende honden in HUN picknickgebied.
Oftewel al de openbare parken in de natuur, zijn nu grotendeels geclaimd door die enorme Turkse en Arabische families.
No kiddin'.
Moet je altijd erbij zeggen: maar ik ben geen racist, hoor, en echte vluchtelingen moeten we altijd op blijven vangen."

Ik heb die disclaimer maar onder een sneltoets in mijn hoofd gezet.
Kortom, het zit in je hoofd, maar ik kan er niet meer tegen, dat ik letterlijk een minderheid in eigen land ben tegenwoordig.

King of the Oneliner | 15-08-21 | 12:35

Misschien bedoelen ze het allemaal wel goed daar, maar ze gaan compleet voorbij aan de beeldvorming.
Als je het zo presenteert kun je toch alleen maar boos worden? 'Ze pakken onze woningen af en hoeven er niet eens voor te betalen'. Ja, breng daar maar eens wat tegen in..
-

Bernhard de II | 15-08-21 | 12:19

Als meneer de burgermeester echt ballen had, dan weigerde hij mee te werken.

Bad-Karma | 15-08-21 | 12:12 | 1

Wat Rutte in het groot doet ,doet deze burgemeester in het klein.

Koning BongoBongo | 15-08-21 | 12:22

Ik woon in een te klein huis met een gezinnetje met een kind. Ik kan niet naar een grotere sociale huurwoning want ik verdien te veel. Ik kan geen huis kopen want ik verdien te weinig. Maar voor grote migranten gezinnen wordt wel een oplossing gezocht want die moeten toch leuk kunnen wonen. Dit is het Nederland van nu en niet mijn Nederland meer waar de eigen bevolking kan stikken en we medelijden moeten hebben met iedere gelukszoeker die hier komt. En we laten het gewoon allemaal gebeuren. Door internationale regels hebben de buitenlanders meer rechten gekregen dan de eigen bevolking want die hebben niets om op terug te vallen. De overheid is er niet meer voor ons en zit er alleen nog maar voor eigen gewin want principes hebben ze niet meer en hun ziel hebben ze allang verkocht aan Brussel. Nee, voor Brussel gaan ze wel op de knieën want stel je voor dat een ongekozen commissie-idioot klaagt dat we niet genoeg doen aan luxe opvang aan illegalen. En iedere week zo'n 500 tot 700 nieuwkomers erbij is een geregisseerd project om nog meer ellende te storten in Nederland. De mensen die hier voor stemmen zijn of zo links en hebben de realiteit verloren of zijn zo rechts met goed gevulde zakken dat ze prima wonen in een buitenwijk naar keuze. Die hebben geen last van hun stemkeuze. Ja bij de VVD moet je echt zijn, dan hebben we de laatste 10 jaar gezien. Als je vind dat Nederland er op vooruit is gegaan dan zou ik het nog kunnen begrijpen maar we gaan in sneltrein vaart achteruit.

Chesoner | 15-08-21 | 12:04 | 9

@Gizmo579 | 15-08-21 | 13:33: Wat een domme redenering. U weet helemaal niet of Chesoner's vrouw werkt of niet; waarschijnlijk parttime en van haar verdiende salaris zal de kinderopvang betaald worden. Het is vreselijk scheef dat autochtonen in deze positie zitten terwijl zgn. vluchtelingen een groot huis krijgen en ongebreideld kunnen doorfokken, en ook alles betaald krijgen. Bovendien doen de meesten geen enkele moeite om de Nederlandse taal te leren, en voor werken zijn ze ook al niet geschikt omdat de basisvaardigheden voor zelfs een simpele baan ontbreken.

Toos Bevergeil | 15-08-21 | 14:19

@Toos Bevergeil | 15-08-21 | 14:19: het is simpel Toos, als je met zijn tweetjes werkt kun je prima een huisje kopen. Het feit dat ze in de sociale huursector zitten ( zegt hij zelf ) wijst erop dat hier niet zo veel gewerkt wordt ….

Gizmo579 | 15-08-21 | 16:53

@Gizmo579 | 15-08-21 | 16:53: Haha, hahaha. Wat een grap. Dat lukte mij en mijn ex 10 jaar geleden al niet, beide werken maar een deftige hypotheek konden we naar fluiten. De markt is nu al helemaal naar de tyfus en het zal nu een heel stuk moeilijker zijn.

Shadowzz | 15-08-21 | 19:54
▼ 6 antwoorden verborgen

Hebben Ankie Broekers-Knol (VVD) en Bente Becker (VVD) al een aantal Afrikanen en Moslims in huis genomen?

Zo niet, wanneer gaan ze dat doen? Ze moeten immers wel het goede voorbeeld geven.

En wanneer gaan de andere VVD-stemmers een vluchteling in huis nemen? Ze hebben immers zelf voor dit beleid gestemd.

Hefbrug | 15-08-21 | 11:58 | 1

Ik heb aan de PVV gevraagd om dinsdag een motie in te dienen waarin de leden van partijen die destijds de Kunduz-coalitie vormden verplicht een Afghaan op eigen kosten moeten huisvesten en voeden.
Het zal mij benieuwen of de PVV de ballen heeft om zo'n motie in te dienen.

discriminazie | 15-08-21 | 20:58

Tom, slap filmpje ......

Geeft ze alle ruimte voor ..... " schuld van woningbeleid" Kuch Kuch

Was gisteren even in een goede wijk van 030-Gaza-Stad <Oog en Al) en zie je gehoofddoekte vrouwen met lading taassen en kinderen de wijk doorkruizen naar ............ naar wie weet waar ....... waarschijnlijk een ' alliieshhh gratieshhh" door urgentie verklaring gekregen huis ..... om al huidigen en toekomstige kroost te kunnen huisvesten. Tevens aldaar te tegenieten van al het gebodenen ....... totdat de staat der Nederlanden helemaal kaal gegraast is.

Het aanblik hiervan veroorzaakt een boosheid in mij die ongezonde vormen begint aan te nemen <ik ben me hiervan bewust>

Ervaringsdeskundige | 15-08-21 | 11:54

Aan de ene kant doet de overheid er alles aan om de woningnood in stand te houden, aan de andere kant geven ze de schaarse woningen weg aan mensen die geen enkele band met Nederland hebben. Zeker de rijtjeshuizen zijn schaars waardoor gezinnen met kinderen nu al zo lang moeten wachten en juist die woningen gaan ze aan de woningvoorraad onttrekken door ze samen te voegen.
Uiteraard kan zo'n vluchteling zo'n dubbele woning niet betalen en daar hebben ze een truukje voor uitgevonden: huurkorting. Bij huurkorting wordt de huur kunstmatig verlaagd tot een dusdanig bedrag dat het onder de huursubsidiegrens valt waardoor de vluchteling die in een dubbele woning woont gewoon huursubsidie kan krijgen. (naast alle andere toeslagen plus kinderbijslag voor al die kinderen)

Osdorpertje | 15-08-21 | 11:53

Mensen denk nou toch eens oplossingsgericht: 1. bouw alle leegstaande winkelpanden om in grote wooneenheden voor grote gezinnen. 2. trouw met een allochtoon als u een 'gewone' Nederlanders bent en een huisje zoekt, succes gegarandeerd!!

BoerinFrance | 15-08-21 | 11:48

De Nationale Overheid wil slechts als scharnier fungeren tussen EU beleidsregels en uitvoering daarvan door gemeenten. De Nationale Overheid is echter de werkelijk verantwoordelijke. Iedereen die nu wordt benadeeld omdat de overheid zich naar de burger toe achter een EU muur verstopt heeft het volste recht boos te zijn. De burgers die voor zichzelf, hun nakomelingen en uit solidariteit met een ander in nood zichzelf de pietjes hebben betaald aan premies en belastingen Hadden Al Recht Op Voorzieningen, nog Vòòr de Nationale Overheid zichzelf verkocht aan de EU. Er is decennia betaald en betaald aan de Nationale Overheid die als bestuurder dit geld goed had moeten beheren voor nationale belangen. Ze gedragen zich als een bank die zichzelf heeft opgeheven zonder de rekeninghouders op de hoogte te stellen of het geld terug te geven, om daarna sinterklaas te spelen naar wie nooit een rekening gehad heeft. De gemeenten zwijgen en vieren het feest voor zichzelf en hun zakenpartners mee.

zeurmachine | 15-08-21 | 11:45

Ik snap best dat Tom voor wederhoor een hybride allochtoon/Nederlander voor de camera/micro haalt maar zijn mening is nu niet bepaald overeenkomstig met die bv van zoon Fens (autochtoon, thuiswonend afgestudeerd ICT'-er en "betaalbare" woning zoekend.
Saillant detail!
1 van de opties lijkt uiteindelijk een bedrijfsruimte kopen (hypotheekconstructie en bestemmingswijziging gaan we ons nog behoorlijk voor in bochten moeten wringen), en zelf wooninrichting aanbrengen.
Iets wat trouwens in het filmpje met Amine ook voorbijkomt maar dan andersom (WAARSCHUWING! nooit, om woonruimte voor autochtonen te creëren, allochtonen e/o statushouders ophokken in om- e/o verbouwde kantoren aub!)
Overigens wel een prachtig voorbeeld van wat voor effect omvolking heeft op de "state of mind" van wat we in de nabije toekomst een gemiddelde Nederlander zouden kunnen gaan noemen.

D-Fens_1963 | 15-08-21 | 11:43

Dit is het probleem. Niemand durft. Maar het probleem meneer, dat blijft.

Deksmaat | 15-08-21 | 11:33 | 1

Lang leve Pim.

Het brein erachter | 15-08-21 | 15:00

Gemeentes zijn alleen gevoelig voor geld dat dit genereerd , voor de rest interesseert het ze geen zak.

wiers | 15-08-21 | 11:32 | 2

Genereert

Berend_Breedreet | 15-08-21 | 11:47

Op dat afschuwelijke nupuntnl een stukje over immigratie van afghanen op de vlucht, ze zetten daar echt in dat er maar 500 per jaar komen, niet dat het praktisch 500 per week zijn. Reageren is natuurlijk per direct afgesloten want daar mag je natuurlijk niets van zeggen. Gewoon staatsleugens via media, ben er zo klaar mee.

Sessine | 15-08-21 | 11:19 | 4

@namur62 | 15-08-21 | 11:27: Dat is het punt niet in deze, goede afleiding van het probleem van immigratie van je, dat wel.

Sessine | 15-08-21 | 11:41

@namur62 | 15-08-21 | 11:27: In geval van afghaanse tolken vind ik dan wel weer dat wij "onze verantwoordelijkheid moeten nemen" (in tegenstelling tot wat betreft Syriers. WAT NOU "verntwoordelijkheid"?) Nu blijken er wel een groter aantal aanvragerts te zijn dan het werkelijke aantal tolken dat samenwerkte met NL, maar me dunkt dat, de administratiedrift der Nederlanderts kennende, wel bekend zal zijn wie de tolken zijn.

Asteroid-B612 | 15-08-21 | 12:13

@namur62 | 15-08-21 | 11:27: Nee, ook de tolken etc. niet. Ik ben er helemaal klaar mee. En dan natuurlijk ook hun kinderen, ooms, oma's etc. Gewoon nee. Jammer dan, We kunnen niet iedereen die een uurtje hand of spandiensten heeft verleend aan Het Grote Nederlandse leger alsnog voor hun leven een Nederlands paspoort gaan geven. Ga maar naar de USA of zo, die moesten zo nodig Afghanistan binnenvallen.

King of the Oneliner | 15-08-21 | 12:43
▼ 1 antwoord verborgen

Zouden ze daar bij de linkse kerk, nu niet beseffen dat er ook nog mensen zijn, met een roomblanke huid, die hier geboren zijn en een bestaan hebben opgebouwd. Die niet zitten te wachten op het omvolkingsbeleid van D66, Groen-links en PVDA.
Zag gisteren op het journaal, dat ze in Amsterdam proeven gingen nemen, om woningen anders in te richten en op te bouwen zodat er meer mensen in opgeborgen konden worden. Ik vrees met grote vrezen dat er binnenkort een roedel Afghanen hier naar toe komen, en dat daarvoor nog een paar plaatsen gezocht moet worden. Het wordt tijd dat de linkse kerk eens de club van 10 miljoen gaat lezen.....

Karel Kruizenruiker | 15-08-21 | 11:14

Onbegrijpelijk is het dat de politiek niet in ziet dat veruit het grootste gedeelte van de bevolking uiterst bezorgt is wat betreft het almaar binnen halen van immigranten .
Deze mensen komen allemaal uit gebieden waar niets maar dan ook helemaal niets opgebouwd wordt . Het enige wat uit die landen horen is gruwelijk geweld, moorden, discriminatie, fraude en verwoesting.
Nooit maar dan ook helemaal nooit komt er ook maar iets positiefs uit die landen.
Mensen zijn gewoon bezorgd dat die afbreuk in Nederland ook op termijn zal gaan plaatsvinden en dat is helemaal te begrijpen .

leo59 | 15-08-21 | 11:09 | 2

Afbreuk op termijn???? Kijk eens naar onze “volksvertegenwoordigers “. Allemaal slappe hap en uit op persoonlijk voordeel. Geen aandacht voor de burgers, behalve vlak voor verkiezingen.

Leffe Blonde | 15-08-21 | 11:18

@Leffe Blonde | 15-08-21 | 11:18:
Helaas volledig met u eens. Wil er niet eens aan denken hoe dit land er over 25 jaar uitziet.
Maar als ik in mijn multiculti wijk nu om me heen kijk ,heb ik daar al een redelijk indruk van.Helaas...

roberto9715 | 15-08-21 | 11:45
-weggejorist-
opnint7 | 15-08-21 | 11:02 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Welkom welkom zingen en geen PVV stemmen.
Next!

knutsel_ | 15-08-21 | 11:00

De vluchtelingen of wat daar voor doorgaat worden als chantagemiddel gebruikt door zoals wij al weten Erdogan, maar ook Marokko, Tunesie, Lybie, Syrie, Wit Rusland en binnenkort ook door de Taliban voor politieke doeleinden en de Brusselse machthebbers hebben er geen controle meer over omdat de EU geen harde gecontroleerde grenzen heeft. "Gelukkig" draaien de geldpersen continue waar de chantage mee af betaald wordt en knielt en bukt de Brusselse dictatuur voor die andere dictaturen en geven toe in wat dan ook geëist wordt. Maar een chantage werkt alleen als je als chanteerder de gechanteerde straft omdat het geld niet snel genoeg over gemaakt wordt of de politieke uitkomst (lees wegkijken voor misdaden tegen de menselijkheid) niet ver genoeg gaat. De chanteerder bepaald namelijk wat de grenzen zijn. En zie daar, daar komen weer 700 "vluchtelingen" Nederland binnen omdat Brussel dat onder druk van chantage heeft bepaald. Hoeveel "vluchtelingen" komen wekelijks in de andere EU landen binnen?

forecastle | 15-08-21 | 10:55 | 3

Op zijn minst 700?

D-Fens_1963 | 15-08-21 | 11:01

@D-Fens_1963 | 15-08-21 | 11:01:
Ik zie monaco niet echt 700 vluchtelingen per week op nemen. Helaas heb ik hier geen bron van ter bevestiging.

Cadaver | 15-08-21 | 11:14

Zojuist besloten; begin volgend jaar emigreer ik naar Portugal.

superduperadmin | 15-08-21 | 10:53 | 7

Hebben een goede fiscale regeling.

van Oeffelen | 15-08-21 | 12:48

@dathoujetoch | 15-08-21 | 14:44:
Ik zou niet weten waarom. Ik blijf in de panelen voor mentale steun aan de arme zielen die het zinkende schip nog niet hebben weten/durven te verlaten.

superduperadmin | 15-08-21 | 16:47
▼ 4 antwoorden verborgen

De meest veilige manier om hier voor altijd te mogen blijven is veel kinderen baren, kijk maar om je heen ze lopen constant met een buik met beentjes.
Want kinderen hier geboren is zielig.

likdoorn | 15-08-21 | 10:51 | 1

Dat is idd "een poot tussen de deur".

D-Fens_1963 | 15-08-21 | 11:07

Een prachtig schrijven Staal, mag u wat mij betreft vaker doen. Sommige redacteuren kunnen, ofschoon het in de regel wel lollig is, zich verliezen in het verzinnen van naampjes, uitvoerige beeldspraak en allerhande stijlfiguren.

Van Urk | 15-08-21 | 10:48 | 1

Daar zit wat in heer van Urk! Mensen die deze panelen niet regelmatig frequenteren zullen de meeste teksten volkomen onbegrijpelijk vinden.

decaliter | 15-08-21 | 11:07

Syrië is weer veilig genoeg om terug te gaan, dus terug met die gasten, kunnen wij onze eigen problemen oplossen.

Zoelense Hobbyboer | 15-08-21 | 10:44

Ik voel iets raars in mijn onderbuik. Hoe zou dat toch komen?

HogeNood | 15-08-21 | 10:41 | 1

Koninklijk Marokkaans staal met een heft?

F. Jacobse | 15-08-21 | 11:23

Maar ik begrijp het sowieso niet, is er dan geen plaats meer bij Tanja, Sunny, Akwasi, Claudia, Halina, Sophie en Waldemar?

Panos88 | 15-08-21 | 10:40

Je kan dit bericht ook positief bekijken: Veel burgers uit "de provincie" hebben afgelopen jaren steady VVD gestemd omdat 'al die gekkigheid alleen in de Randstad plaatsvindt', fatsoenlijk en Mark Rutte blabla. In dat kader vindt er nu een kentering plaats, want de regio Zwolle/Deventer heeft inmiddels ook kennisgemaakt met de incidentenpolitiek op het gebied van veiligheid, ruimtelijke ordening en immigratie.

De Pilsvogel | 15-08-21 | 10:40 | 1

De andere kant van Overijssel in Almelo, Enschede en Hengelo net zo hard hoor. Leeuwarden is ook al verloren, Groningen is al een gat. Het verspreid zich als een tumor.

Shadowzz | 15-08-21 | 19:58

Zolang het gaat om huisvesting op paleis het Loo heb ik er geen moeite mee en een heleboel Apeldoorners ook niet denk ik.

likdoorn | 15-08-21 | 10:37

Naar aanleiding van het artikel nog even op zoek geweest naar: U krijgt nieuwe buren, op zolder. (GeenStijl 01/08/2021)

Het is voor mij altijd wel een beetje "grappig" om te zoeken naar wat cijfertjes achter zo'n artikel, al weet je niet van de hoed en de rand, dan kom je met zo'n gezin van 8 kindertjes uit het artikel van bovenstaande foto minimaal al snel uit op:

224,87/3 = 74,96 kinderbijslag per maand.
224,87/3 = 74,96 kinderbijslag per maand.
224,87/3 = 74,96 kinderbijslag per maand.
273,05/3 = 91,01 kinderbijslag per maand.
321,24/3 = 107,08 kinderbijslag per maand.
321,24/3 = 107,08 kinderbijslag per maand.
321,24/3 = 107,08 kinderbijslag per maand.
321,24/3 = 107,08 kinderbijslag per maand.
----------
1.463,95 = Bijstandsuitkering per maand.
95,00 = Zorgtoeslag per maand.
95,00 = Zorgtoeslag per maand.
----------
2000,00-752,46 = 1247,54 huurkorting per maand.
280,00 = Huurtoeslag per maand.
----------
3925,70 netto per maand.

Aan bijstand, toeslagen, en de door de woningcorporatie gegeven huurkorting om maximaal gebruikt te kunnen maken van de huurtoeslag.

Kortingen en andere regelingen niet meegerekend, Nederlandse gemeenten hebben de mogelijkheid om extra maatwerk te leveren denk, aan een tegemoetkoming in levensonderhoud, scholing, vervoer in de vorm van toeslagen.

En deze mensen zullen ook nog door een of ander moeten worden begeleid worden in het hele proces, en hier hangt vanzelfsprekend ook nog een gepeperd "uurtje - factuurtje" aan vast.

BadPatNL | 15-08-21 | 10:34 | 4

Is een huurkorting daadwerkelijk inkomen of ...?

F. Jacobse | 15-08-21 | 11:25

@F. Jacobse | 15-08-21 | 11:25: Om bij een gemeente kwijtschelding te kunnen krijgen voor de gemeentelijke belastingen, als die überhaupt nog aan te vragen is in uw gemeente en dat is hier niet meer het geval, dan worden alle inkomsten bij elkaar opgeteld om te bepalen of u er in aanmerking voor komt: AOW, pensioen, toeslagen, rendement uit spaargelden en investeringen.

Nu is die korting op de huurpenningen wellicht in definitie niet echt een inkomen, want ze krijgen het niet netto in handen, in de praktijk is dit het wel want die 1247,54 korting zouden wij niet hebben gekregen en nu legt de woningcorporatie het verschil voor ze bij.

Betreffende woningcorporatie is ooit opgezet en wordt links of rechtsom mede gefinancierd met publieke gelden, het geld wat u en ik/wij ooit in de bodemloze pot hebben gegooid.

Per saldo betalen wij hier dus allemaal aan mee, broekzak/vestzak methode, en al is dit dan in een andere gemeente dan waar wij wonen, publiek geld is en komt van de belastingbetaler en daarom mag u van mij dit als een verkapte extra inkomen zien.

BadPatNL | 15-08-21 | 12:10

@bisbisbis | 15-08-21 | 11:03: De oudste kinderen in het gezin komen vanzelfsprekend snel boven de leeftijd van kinderbijslag, dan stromen ze verder de gemeentelijke bijstand in, of in de WAJONG, met een uitkering als eigen inkomen.

Dan worden de ouders gekort op de uitkering en verliezen wellicht de toeslagen.

Bei­de part­ners 21 jaar tot AOW -1 kos­ten­de­ler U: €1.268,75 V: €66,78
Bei­de part­ners 21 jaar tot AOW -2 kos­ten­de­lers U: €1.171,16 V: €61,64
Bei­de part­ners 21 jaar tot AOW -3 kos­ten­de­lers U: €1.112,60 V: €58,56
Bei­de part­ners 21 jaar tot AOW -4 kos­ten­de­lers U: €1.073,57 V: €56,50

(LOL/CRY: Vakantietoeslag is helemaal niet meegerekend in openings post.)

Hoe hoog zo'n gemeentelijke bijstandsuitkering netto is voor thuiswonende kinderen? Geen idee ik lees over bedragen van 250,00 - 450,00 voor thuiswonende kinderen 18-21 jaar en boven de21 jaar hebben ze recht op reguliere bijstand, weliswaar wordt daar weer die kostendelersnorm op toegepast, maar het is maatwerk wanneer het totale inkomen niet toereikend is.

Een WAJONG uitkering ligt zo ongeveer rond de 1095,00 netto per maand, exclusief vakantietoeslag.

Afgelopen juli heb ik, een onder de noemer inkomstenbelasting, een 1547,00 mogen bijdragen aan bovenstaand voorbeeld gezin.

Sarcasme aan: Zo ontzettend trots op!
Sarcasme uit: Om van te janken!

BadPatNL | 15-08-21 | 12:41
▼ 1 antwoord verborgen

Het gaat tegen alle logica en gezond verstand in om wie-dan-ook hier naartoe te halen, als je een woningtekort hebt van tegen de miljoen voor je eigen inwoners. Maar, zoals het GS weekoverzichtje laat zien, het gaat maar door. En aangezien er niet over wordt gepraat, en mag worden gepraat, gaat het ook niet ophouden. Het heeft dus een doel. En ik kan alleen maar concluderen dat het doel op zijn gunstigst is, vermenging van originele inwoners met buitenstaanders zodat niemand zich meer NL, BE, DU of FR voelt, maar eu burger, en in het minst gunstigste, pure omvolking, waar ik eigenlijk eerder naar neig.

NerdAlert | 15-08-21 | 10:33 | 2

Schaarste = prijsopdrijving. Dat is de logica.

Rest In Privacy | 15-08-21 | 10:39

Ware het niet dat er geen vermenging plaats vind of zal plaatsvinden. Mensen zoeken hun soortgenoten op. Uitzonderingen daar gelaten.

DrachiR | 15-08-21 | 11:24

Wat een slapjanus die burgemeester. Typisch baantjescaroussel-figuur. Lekker comfortabel burgemeester wezen en met gladde tong verwijzen naar regeltjes, alsof het een soort natuurfenomeen betreft.

Cassandra | 15-08-21 | 10:31 | 3

Hij past op de winkel.

koeberg | 15-08-21 | 11:21

Bizar dat er überhaupt nog PvdA burgemeesters zijn

Johan1235 | 15-08-21 | 15:48

Ze hebben belang bij asielzoekers op de een of andere manier denk ik. Ze gaan in Apeldoorn binnenkort ook opschalen van 400 asielzoekers naar 600. Je zou denken; doe dat maar niet.

Poes Fiep | 15-08-21 | 16:13

Een poIitiebureau. Waar dan?

Piet Karbiet | 15-08-21 | 10:29 | 1

In Ter Apel toch?
https://dvhn.nl/groningen/Deal-in-Ter-Apel-over-politiebureau-26985981.html

Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 10:32

Moet je eigenlijk eens bekijken hoeveel geld en mensen benadeeld worden met het huisvesten van deze grote gezinnen. Verbouwingskosten is dus voor de belastingbetaler en in dit geval op het kostenplaatje van de gemeente Apeldoorn. Kosten 50-100k? Dan inboedel, begeleiding, enorme zorgkosten, ze mankeren allemaal wel wat, subsidies en toeslagen elke maand maar weer, verhuurder die verlies moet pakken etc etc. Buren die ineens een elftal naast zich krijgen wonen met alle gevolgen/geurtjes en geluidsoverlast etc. Het valt allemaal niet uit te leggen. De bron van dit alles is het jaarlijks binnenharken van nieuwkomers, dankzij dit beleid hebben we een huizentekort, financieel tekort, verzorgingsstaat zwaar onder druk, terreur in ons midden, hoge criminaliteit cijfers, kwaliteit onderwijs omlaag, positief racisme, positieve discriminatie etc etc. De instroom moet stoppen en mensen moeten teruggestuurd worden naar hun eigen veilige land met een zakje geld op zak.

Hollandse_blauwe | 15-08-21 | 10:27 | 2

Stem vvd!

Gervano | 15-08-21 | 10:33

Huh ? Maar het is toch een verrijking heb ik altijd begrepen.

DrachiR | 15-08-21 | 11:26

Burgemeester: "ik hoor die geluiden ook wel, het zijn buitenlanders, zijn het wel echte vluchtelingen? ' en dan begrijp ik dat wel, ik voel dat ook wel.... Nou dan slappe zak, je bent burgemeester voor alle inwoners van Apeldoorn, neem eens stelling in plaats van het pluche en je duurbetaalde baan veilig te stellen, aan dit soort ja-knikkers en beleidsbepalers zonder ruggegraat gaat dit kut Nederland kapot.

johnyl | 15-08-21 | 10:23 | 5

Burgemeester is een standaard bestuurder uit de baantjescarousel. Altijd veel begrip voor iedereen, maar dan schielijk weer wegkruipen achter besluiten, beleid of adviezen van anderen. Je plek behouden zonder ooit ergens verantwoordelijkheid voor te nemen. De volgelingen van Rutte.

Schmalz | 15-08-21 | 10:36

@Papa Jones | 15-08-21 | 10:29: Maak van allochtoon autochtoon en ik kan het met je reaguursel eens zijn.

BadPatNL | 15-08-21 | 10:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Kijk Tom, heel stuk (waarvoor dank) en prima natuurlijk dat jij teleurgesteld bent in de ‘toetsenbordridders’, maar verplaats je ook even in hun positie. In Nederland is al heel lang, vakkundig een klimaat geschapen, waarin een individuele burger (met een foute mening) zich niet via (social) media kan uitspreken over dit soort kwestie. Er zijn namelijk altijd wel een paar BLM/Antifa/social justice warriors actief die zo achterhaalt hebben waar je woont, waar je werkt en in welke auto je rijdt. En dan begint de ellende, want je wordt, zonder dat je op enige bescherming vanuit de overheid hoeft te rekenen, kaltgestellt. Waardoor je dus letterlijk in de goot kunt eindigen. Dus graag wat meer begrip voor de positie van de ‘toetsenbordridders’.

LeBoulanger | 15-08-21 | 10:23

Al die mensen snappen het nog steeds niet. De massa moet de prijzen van huizen opstuwen, dat is al vanaf na WWII en misschien zelfs eerder het nooit openlijk gedeelde overheidsbeleid in het belang van de economie en Bouwend Nederland. Als er een tekort is gaan de prijzen (bij steeds lagere rente) door het dak en dat zorgt voor veel nieuw geld in het systeem door steeds hogere hypotheken van mensen die uit huurwoningen richting koopwoningen moeten gaan. Dit is al jaren overheidsbeleid en banken en gemeenten en projectontwikkelaar vullen er al decennia hun zakken mee. "Why are house prices so high?" www.youtube.com/watch?v=Y4WmDoYJhnk
Het is gewoon bewust beleid en Rutte heeft recent juist wat dingen gedaan om het een beetje af te remmen (Wet Hillen teruggedraaid, HRA aangepast, gedeeltelijke aflossingverplichting ingesteld), maar ook een aantal dingen gedaan die prijzen in het ondersegment stimuleerden (ton gift ouders aan kinderen, overdrachtsbelasting naar 2% verlaagd).

Watching the Wheels | 15-08-21 | 10:22

Van de zotte. Nederlanders die de belasting opbrengen jaren laten wachten om de "economische vluchtelingen" voorrang te verschaffen. Als ik mij goed herinner waren het Apeldoorners die op het station stonden te schreeuwen; "welkom in mijn land". Tegen de woningzoekende zou ik willen zeggen, gooi je paspoort weg en meld je aan bij een vreemdelingen opvang. Je krijgt een huis, een Miele en heel veel kindergeld.

HenkyPanky | 15-08-21 | 10:22

En binnen no-time zijn de gerenoveerde woningen totaal uitgeleefd, wat zegt dat over de toekomstige onderhoudskosten?

Rdock | 15-08-21 | 10:22 | 1

Nou. Heel simpel. Daar ga jij ook aan mee betalen. Als je werkt uiteraard.

DrachiR | 15-08-21 | 11:28

Ik zeg tegen Willem 'laten we eens in een cabrioletbus door Apeldoorn rijden om de nieuwkomers in die prachtige huizen te begroeten'. Willem ziet dat niet zitten.

Leptob | 15-08-21 | 10:21

Die “Welkom in mijn land” zingende wappies was van een gristelijke stichting die mensen bekeren tot het gristendom…heeft dus weinig met 055 te maken maar alles met zieltjes winnen….

Hollandse_blauwe | 15-08-21 | 10:15 | 3

Uit een christelijk gesticht neem ik aan.

likdoorn | 15-08-21 | 10:44

Dus die groep heeft PVV gestemd begrijp ik uit uw woorden?

DrachiR | 15-08-21 | 11:30

Christenen hebben i.i.g. grote gezinnen. Die gaan nog een toekomst hebben in dit land. Liberalen zijn in twee generaties weg.

Caesar.is.Keizer | 15-08-21 | 14:31

Ik ben 3 jaar vertrokken uit NL. Amper 2 weken geleden nog geweest, met de auto welteverstaan. Ik benaderde brussel, en toen ik de oprit naar de snelweg van het tankstation daar pakte liepen de immigranten kats over vluchtstrook. In NL was de situatie ook niet echt beter. Omvolking is echt en het speelt al jaren. Die vluchtelingen voegen weinig toe. Ipv dat de overheid de lokale bevolking stimuleert zelf gezinnen te stichten om de vergrijzing op te vangen, neen, het wordt als gezin financieel zowat onmogelijk gemaakt en de keuze is gelegd op het massaal naar binnen halen van inheemse. Tot over 10 jaar, als bepaalde steden tegenwoordig in NL niet eens meer Nederlands zijn. Bedankt Bernard, klootzak.

Krachtkoe | 15-08-21 | 10:14 | 7

@dathoujetoch | 15-08-21 | 10:22:
Ja dat snap ik als deels emigrant ook niet zo goed.
Mensen die vertrokken zijn en niets anders doen dan zeiken over het land dat ze verlaten hebben.
Laat gaan je woont er niet meer, je hoort er niet meer bij.
Zelf ben ik blij met die 5 maanden per jaar dat we hier zijn.
natuurlijk is niet alles perfect maar veel is prima geregeld.

Chupa-mos | 15-08-21 | 10:42

@dathoujetoch | 15-08-21 | 10:22: Af en toe heimwee naar dat heerlijke gevoel van omvolkingsdrukte.......
Dat gevoel van, niemand aankijken of -spreken, niemand zn bier omstoten of te bloot over straat gaan......
Moet kunnen toch?

D-Fens_1963 | 15-08-21 | 10:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoe gaan ze in godsnaam die grotere woningen vullen met families? Het zijn veruit alleenstaande mannen

Johan1235 | 15-08-21 | 10:11 | 3

Klopt wel wat u zegt vwb de Middelandse Zee route maar via de route Oost willen nog wel eens gezinnen komen. Bovendien acht ik gezinsherenigingstoestanden niet uitgesloten (en wat hebben ze dan ineens veel gezinsleden joh).
Last but not least; terwijl ze hier in afwachting zijn van hun toekomst fokken ze zich een slag in de rondte. Zie hier in de buurt regelmatig vrouwen met jong grut, kinderwagens en dikke buik op route AZC naar stadscentrum en vice versa.
En alles betaald uiteraard.

D-Fens_1963 | 15-08-21 | 10:25

Wat dacht je van gezinshereniging?

HenkyPanky | 15-08-21 | 10:27

Hint: die vijfhonderd per week.

LucaBrasi | 15-08-21 | 10:29

Maar, de oplossing is heel simpel; we bouwen in laten we zeggen de Achterhoek en en Twente (vanwege de zeespiegelstijging door de klimaatverandering de beste plek) alleen nog maar wolkenkrabbers van mininmaal 300 meter hoog. Dan heb je weinig grond nodig, maar je kunt er heel veel mensen in huisvesten. Goed voor het klimaat/milieu/C02/stikstof/werkgelegenheid. Maar tot die tijd ga ik wel in klimaatlockdown zitten van 1-1-202x tot 31-12-202x. Alles voor klimaat.

Rest In Privacy | 15-08-21 | 10:11

Ik kan me enorm kwaad maken om zo'n vreselijke lamzak uit het filmpje. Wat een ongelooflijke -weggejorist- Ik zeg maar beter niets mee. Maar Nederlanders! Let op uw saeck. En dat hebben we met zijn allen niet gedaan. We doen het nog steeds niet en we gaan het ook niet doen. Tijd om dit plakje corrupte, totaal verrotte plakje modder in te ruilen voor wat beters. Nederland bestaat uit niets anders meer dan en plakje modder gevuld met zulke vreselijke melkmuilen uit het filmpje.
Wat een ongelooflijke klootzak van een vent.

Zwezerik | 15-08-21 | 10:11 | 1

Die Amin bedoel je ? Haha. Nou mijn inschatting is dat deze man zijn roots ergens in Iran liggen ofzo. En ik vermoed zomaar dat hij destijds, of zijn ouders, op soortgelijke wijze in NL zijn beland als waar hij nu een vraag over heeft beantwoord.

DrachiR | 15-08-21 | 11:34

Dus de huren van die duurdere huizen gaan omlaag, de verbouwing wordt door de gemeente betaald en dan kan je daar met z’n tienen in gaan wonen en iedereen krijgt een uitkering plus bijzondere bijstand plus extraatjes van vluchtelingenwerk.
Ja als je dat op Facebook zet wil de rest van je familie ook komen. Zo houdt het nooit op qua aanzuigende werking.

laurentius | 15-08-21 | 10:09 | 3

Hoho, dan ken jij de belastingdienst niet. 1 voordeur? Dan 1 huishouden. En dan stort dat iedereen eigen uitkering verhaal snel in. Die mensen gaan heel boos zitten zijn in hun grote huis. Daar heeft B&W Apeldoorn geen rekening mee gehouden toen ze zich bij de landelijke politiek gingen inlikken.

JanVergoor | 15-08-21 | 10:12

Je zou bijna asiel aanvragen in je eigen land...

DrachiR | 15-08-21 | 11:35

Waarom worden regionale en lokale media eigenlijk altijd sufferdjes genoemd? Ik ken vier mensen die begonnen zijn op dit niveau (lokale omroep) en uiteindelijk in Hilversum zijn terecht gekomen. Wat is er mis met lokale en regionale media?

Leptob | 15-08-21 | 10:09 | 3

Trappen naar onder, likken naar boven.

JanVergoor | 15-08-21 | 10:10

Want in Hilversum terecht komen is een teken van kwaliteit?

Malle moer | 15-08-21 | 10:10

Je zegt het. Daarom komen ze in Hilversum terecht. De grootste sufferd.

HenkyPanky | 15-08-21 | 10:11

De wachtlijsten zijn het gevolg van de massale instroom van niet westerse gelukzoekers en de rechten die zij ontlenen aan Europese verdragen, regelgeving, afspraken en rechtspraak. We staan schaakmat.

Astimar Teutis | 15-08-21 | 10:08 | 1

De meeste instroom komt uit Oost-Europa. EU: vrij verkeer van mensen.

Rest In Privacy | 15-08-21 | 10:15

Niet representatief voor Apeldoorn deze papzakken.

van Oeffelen | 15-08-21 | 10:07 | 1

Dat maakt u uit?

dathoujetoch | 15-08-21 | 14:45

Er zijn ondertussen op zondag al meer hoofddoekjes dan dameshoeden in de bijbelbelt.
Dus de sociale segregatie verloopt voorspoedig.

steekmug | 15-08-21 | 10:07 | 1

Powned verslaggevers aanrijden kunnen ze ook heel stoer, dus die refo-luiden kunnen dat zelf oplossen, met hun grote muil.

JanVergoor | 15-08-21 | 10:09

Mooi praktijkvoorbeeld op Tweakers van een asociaal ""vluchtelingen"" gezin van 11 dat naast de schrijver gedeponeerd is. gathering.tweakers.net/forum/list_mes...

grownoodlyappendages | 15-08-21 | 10:06 | 3

Je woongenot kan compleet naar de kut gaan met zulke lui naast je. Lekker dan.

Krachtkoe | 15-08-21 | 10:09

Heb ik ook meegemaakt in Groningen. In de jaren '90 ineens een Somalisch gezin van 8 personen boven mijn huurwoning. Erg veel overlast gehad, maar zit nu prima in mijn koopwoning. Zie wel de omgeving ernstig verkleuren. Huurwoningen!

Acidstain | 15-08-21 | 10:18

@Acidstain | 15-08-21 | 10:18: Hier in de buurt ,en nou praat ik over een tiental jaren geleden woonde ook een Somalisch gezin . De man van het gezin was niet in staat om zelfs maar een peertje te vervangen of de achtertuin bij te houden. Na 2 jaren in dat huis te hebben gewoond kon de inboedel compleet gerenoveerd worden..... helemaal uitgeleefd.

Koning BongoBongo | 15-08-21 | 12:32

Bouw een nieuwe stad naast Amsterdam. De Amsterdammers willen dit beleid ook getuige hun stemgedrag en bovendien willen al die geïmporteerden het liefst in de randstad wonen en niet in een of ander muf christelijk dorp of boerengat.
Daarnaast, lokale politici en zeker burgemeesters zijn alleen bezig met hun eigen carrière. Niet teveel afwijken van de norm want dat is slecht voor de kansen op de volgende post.

JanVergoor | 15-08-21 | 10:05

Één stoplicht springt op rood, de ander weer op groen, in Apeldoorn is iedereen altijd boos

Johan1235 | 15-08-21 | 10:02 | 1

Rijmt toch minder goed dan de Almelose versie.

koeberg | 15-08-21 | 11:27

Op kosten van de samenleving voor bijna niks willen wonen en nog klagen ook dat de wachtlijst zo lang is. Investeren in jezelf, werken, sparen en voorzien in je eigen levensonderhoud kennen deze lieden niet.

Diederik_Ezel | 15-08-21 | 10:02 | 6

Ja dat begrijp ik ook slecht Diederik.
Iedereen schijnt tegenwoordig in een sociale huurwoning te moeten wonen terwijl de grens qua inkomen zo ongeveer 40K is en dat is niet zo veel zegmaar.
Ik heb nooit de "geneugten" van een sociale huurwoning mogen genieten noch mijn kinderen.
Waarom lijkt de rest geen andere optie te zien dan een sociale huurwoning?

Chupa-mos | 15-08-21 | 10:34

@Chupa-mos | 15-08-21 | 10:34:
Meerpersoonshuishoudens tot en met € 44.196
Man/Vrouw: Beiden minimumloon zit je hier al boven.

Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 10:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik snap Arjan wel, kan al geen pijpenfitter betalen, laat staan zijn gokverslaving.

Acidstain | 15-08-21 | 10:02

Niet alleen de woningen in de vrije sector worden geconfisqueerd voor economische asielzoekers/moslims ook sociale huurwoningen worden grootschalig verbouwd voor deze groeiende groepen dat ook weer ten kostte gaat van de buren die tegen een enorme hoge uitbouw moeten kijken en zonlicht uit hun mooie tuintje neemt. Het zijn vrijwel allemaal zorgenkindjes die gehuisvest moeten worden, financieel onrendabel, willen niet integreren, taal niet spreken en geen fatsoenlijke bijdrage leveren en waarom zouden ze ook? Ik bedoel ze krijgen alles onvoorwaardelijk…huis, inboedel, WiFi, miele, gratis zorg, subsidies, toeslagen etc zonder 1 tegenprestatie. Consequentie is dat het draagvlak voor immigranten verdwijnt, Nederlanders veel langer op een sociale huurwoning moeten wachten en daarmee ook jong volwassenen langer noodgedwongen bij hun ouders. Ik kan mij nog wel herinneren dat de overheid financiële meevallertjes had…daar is nu al jaren geen spraken meer van, alle extra bezuinigingen gaan regelrecht in de begroting voor de asielindustrie en alles dat hiermee verbonden is, een bodemloze put dat veel meer kost dan alle hulpbehoevende oudere.

Hollandse_blauwe | 15-08-21 | 10:01

Hey, is die FNVer stiekem burgemeester geworden van een stadje?
Maar hij en de dame op straat hebben een punt, ze moeten uitvoeren.
En dat gaat ten kosten van de al aanwezigen.
De enige "oplossing" is minder, minder import.
(Eigenlijk alleen het minder verergeren van het probleem)
.
Maar met Afghanistan nu zo in het vooruitzicht, maar je borst maar nat.
(Fun fact: Dat land stond in 2017 op plek 10 van het meeste aantal doden per inwoner per jaar. Het wordt ook nog eens gezellig dus... ).

hotmint | 15-08-21 | 10:01

Dat laatste zinnetje van de beste man, zo zal het moeten. Er staan genoeg panden leeg in NL. En soms flinke ook. Die kun je mooi ombouwen en mooie woningen van maken.

miknic | 15-08-21 | 10:01 | 1

Mompelt iets over omvang probleem en omvang oplossing

Malle moer | 15-08-21 | 10:12

Hmm Apeldoorn zegt u?
Dat ken ik ergens van.

Ohhh ja, hiervan

♫ Jij bent welkoooom ♫
♫ welkom in mijn land.♫

Lysian | 15-08-21 | 09:57 | 1

Apeldoorn is die plaats met dat Welkom, welkom in mijn land - koortje. Dan moeten ze achteraf niet lopen zeuren.

matatwork | 15-08-21 | 09:57 | 3

Volgens mij wat dat een koortje uit de lokale inrichting.

miknic | 15-08-21 | 10:02

@miknic | 15-08-21 | 10:02:
Ok,het klonk wat vals,geef ik toe.Maar het was toch best wel lachen toch,zo'n zeldzaam stel randidioten bij elkaar?
Hoewel het lachen de gemiddelde woningzoekende Apeldoorner intussen wel zal zijn vergaan

roberto9715 | 15-08-21 | 10:08

Werkelijk ik hoop dat al die randdebielen uit dat koortje een Somalisch gezin met 8 kinderen als nieuwe buur gekregen hebben.

meneer Q | 15-08-21 | 15:37

“Het moet eerlijker”
Van wie was deze verkiezingsslogan ook alweer?

laurentius | 15-08-21 | 09:56 | 1

Was dat niet Marijnissen ?

Koning BongoBongo | 15-08-21 | 12:34

Genoeg plek in Qatar, Saoedi Arabië etc maar die steken geen poot naar " hun broeders" uit.

sallandstrots | 15-08-21 | 09:56 | 7

@JBKiller | 15-08-21 | 10:09|
Daar is zelfs een officiële term voor:

Hijra; verovering door middel van immigratie, en het is een onderdeel van Dawah.

Dawah kenmerkt zich door drie fasen:

1; Eerst zorgt een kleine kern van hardliners ervoor dat ze de lokale moslimgemeenschap in hun greep krijgen. Bv door hen constant voor te houden dat ze op het "rechte pad" (d.w.z. islamitisch blijven, niet verleid worden door de Westerse vrijheden etc., geen vrienden worden met de Kafir e.d.) moeten blijven.

2; Die hardliner kern ziet zich in deze fase als de scheidslijn tussen het "Goede" (de Ummah) en het "Kwade" (de Kafir samenleving). Ze vervangen de lokale gematigde imams door zeloten. Ditzelfde gebeurt ook bij allerlei andere islamitische stichtingen e.d.. Ook begint men actief het geloof te prediken richting de Kafir alwaar men hen uitnodigt zich te bekeren tot de islam.

3; De laatste fase kenmerkt zich door actief verzet tegen de gastsamenleving. Men geeft ook aan hoe om te gaan met verzet van de inheemse bevolking. Het advies aan moslims is het zaaien van verdeeldheid en onmin in de Kafir samenleving; het gebruiken van (grof) geweld om de islamitische waarden te verdedigen tegen 'vijandigen', met andere woorden; Jihad.

Andere, meer specifieke elementen zijn o.a; de vrouwen aan te moedigen tot het krijgen van veel kinderen (Jihad d.m.v. de baarmoeder), islam afvalligen en hervormers in kwade reuk te zetten, misbruik maken van de naïviteit van links progressieven, het eisen van apart islamitisch onderwijs, halal-zwemmen e.d..

Ieder doelwit; het onderwijs, politiek en juridisch systeem; ja zelfs families en individuen zijn een instrument in de handen van moslims die de Dawah ten uitvoer brengen met als uiteindelijk doel het implementeren van de Sharia.

U mag zelf de hokjes aanvinken die van toepassing zijn.

Sjefke7807 | 15-08-21 | 10:53

Nee, natuurlijk niet. In die landen stelt men als absolute prioriteit dat 1) de bevolking Arabier is en blijft 2) de bevolking moslim is 3) de bevolking geboren is in eigen land., niet ergens anders.
Er is sprake van eerste, tweede, en derde klas burgers, gebaseerd op bovenstaande kriteria, een beetje Apartheid zou je kunnen zeggen, maar daar hoor je de wokeys nooit over, die zeiken alleen maar over "apartheid" in Israel.

Asteroid-B612 | 15-08-21 | 12:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Sunitha is Hindoestaans en Hindoestanen zijn sowieso dubbelplusgoed. Daar heeft de samenleving ten minste iets aan. Biedt Sunitha een contract aan bij GS, hoewel, toch maar niet, want contractarbeider is weer een pijnlijk puntje uit het verleden. In ieder geval: kuddo's voor Sunitha!

Arnold Layne | 15-08-21 | 09:53 | 4

Wij hebben callcentermedewerkers op een uitzendcontract die overtuigender mensen aan het lijntje houden dan Sunita.

Ps. Het is bied, niet biedt

Panos88 | 15-08-21 | 10:18

@Panos88 | 15-08-21 | 10:18: Sunita is wel empathisch. Ze begrijpt alles en ze snapt ook nog eens veel.

Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 10:21

@Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 10:21: even een gesprekje met Sunitha, en je gaat met alle plezier kamperen.

Panos88 | 15-08-21 | 10:35
▼ 1 antwoord verborgen

De overheid werkt deze onvrede in de hand.
Ofwel, je bouwt gigawijken of woontorens en zorgt dat iedereen een woning kan krijgen, of je sluit de grens.
Je kunt namelijk niet de deur open laten staan voor achmed en alleman, je eigen bevolking in de kou laten staan, agrarische grond gebruiken voor zonneparken, natuur en zee volplempen met molens, boeren vermoorden.
Oh, dat kan wel….want dat is wat er gebeurt.
Dan moet de overheid ook niet raar opkijken dat er onvrede heerst en op lange termijn mensen harder en harder zijn naar “nieuwkomers”, wat dan weer uitgelegd wordt als racisme.
Dit gaat helemaal mis.
Als zelfs allochtone Nederlandse paspoortiërs zich uitspreken(zij het voorzichtig) dat het beleid oneerlijk is, dan staat dit land nog wat te wachten.
Deur op slot, orde op zaken en over 7 jaar zien we wel verder.

Ruimedenker | 15-08-21 | 09:53 | 3

Fijn, meer Bijlmerflats!

Panos88 | 15-08-21 | 10:03

7 jaar? Optimist. Deur op slot kan ook niet, trouwens.

geen koning | 15-08-21 | 13:29

Ik denk dat je veel problemen moet gaan zoeken bij de gefeminiseerde Westerse vrouw die geen kinderen meer wil ( hoogstens 2 of maar eentje )
De carriere en de levensstandaard komen tegenwoordig op de eerste plaats .

likmegaties | 15-08-21 | 09:52 | 4

Als je tot je 30e bij je ouders moet blijven wonen omdat er geen huis voor je is blijft het ook bij " oefenen".

MoonBeebe | 15-08-21 | 10:16

Als je tot je 30e bij je ouders moet blijven wonen omdat er geen huis voor je is blijft het ook bij " oefenen".

MoonBeebe | 15-08-21 | 10:16

Meer dan twee kinderen is niet te doen zonder dat je allebei een baan hebt. Tenzij je je natuurlijk niet te veel bekommert om dingen zoals bijlessen.

Panos88 | 15-08-21 | 10:52
▼ 1 antwoord verborgen

https://youtu.be/hxhpoo22iKo?t=133
Woning bezet houden....
En hier mag blijven (in Apeldoorn?).. dat is ook internationaal afgesproken.. (Apeldoorn international...)... en ik ben blij dat we in Nederland vluchtelingen opvangen (aldus de Premier)...
Woordkeuze...

Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 09:50

“We hebben een woningbouwprobleem”, “het ligt aan de marktwerking”…

Nee hoor. We hebben een immigratieprobleem. Al het andere is afleiding van het echte probleem.

Malle moer | 15-08-21 | 09:49 | 2

Nee, naast het migratie probleem hebben we ook zo iets als een woningencrisis. Dat de twee elkaar versterken doet daar niet aan af.

Argument van de lokale SP is natuurlijk totale crap, er zijn niet te weinig woning en door de marktwerking: De markt WIL namelijk meer woningen. Er is krapte omdat het zo fucking lastig is om huizen te bouwen in Nederland. Wat weer het gevolg is van de rechtspositie van andere mensen die in Nederland wonen (en maar goed ook).

Het Nederlandse samenlevingsmodel is gewoon niet houdbaar met deze bevolkingsaantallen, uiteindelijk zullen we allemaal verliezen.

Panos88 | 15-08-21 | 10:02

@Panos88 | 15-08-21 | 10:02: nou ja, zonder de immigratie van de laatste 10 jaar zouden we geen woningtekort hebben. De “oorspronkelijke” bevolking krimpt…

Malle moer | 15-08-21 | 10:07

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/huisvesting-asielzoekers-met-verblijfsvergunning
In 2021 moeten gemeenten volgens de taakstelling in totaal 24.500 vergunninghouders huisvesten.
Dit is meer dan in 2020. Toen ging het om 12.000 vergunninghouders.

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tijdelijke-regeling-stimulering-huisvesting-vergunninghouders

Op 1 februari 2016 trad de Tijdelijke regeling stimulering huisvesting vergunninghouders (TRSHV) in werking. U kon subsidie aanvragen tot 1 januari 2021. De TRSHV gaf partijen de mogelijkheid om de bouw en verhuur van woonvoorzieningen voor vergunninghouders te stimuleren én in stand te houden. De subsidie bedroeg € 6.250 per vergunninghouder.

Kijk:
Grote gezinnen in 1 woning levert meer op dan kleine gezinnen in dezelfde woningen.
En voor Nederlandse gezinnen krijgt de verhuurder geen subsidie.

Zijn er nog meer vragen over waarom er voorrang gegeven wordt aan statushouders?

Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 09:47 | 3

Follow the money en je hebt het antwoord. Burgermeester Heerts, kartel/pvda/onderwijs/vakbondsbobo in optima forma, licht het in het flimpje ook toe. De gemeente, de woningbouwvereniging en vluchtelingenwerk vangen geld als ze statushouders onderbrengen. Een kudtburger uit Apeldoorn die wacht levert geen geld op. En daarnaast kunnen de asielzoekersvrienden van VVD en D66 zich tevreden op de borst kloppen. Het is voor hen win / win. En lekker andermans geld uitgeven en deugen richting de linkerkant. Afijn, binnenkort ook in Apeldoorn meer hoofddoekjes.

Graaier | 15-08-21 | 09:52

Dit is krankzinnig toch. Er moet echt een revolutie gaan plaatsvinden om de Nederlander weer op plek 1 te zetten. Waarom alles, werkelijk alles wordt gedaan voor statushouders en krijgt Jan Boerenlul nein en een middelvinger?

Zalluf | 15-08-21 | 09:59

We moeten gewoon eens ophouden deze lieden status of vergunninghouders te noemen. Iedere zandbakbewoner krijgt na een aantal jaren een permanente vergunning om hier te blijven. Vluchtelingen moeten uiteindelijk weer terug, daar zou het beleid op gericht moeten zijn. Maar nee, men laat deze mensen net zolang wennen aan de geneugtes van ons land dat ze nooit meer terug zullen gaan, desnoods door 40 rechtszaken. Permanente verblijfsvergunning en gezinshereniging afschaffen voor vluchtelingen, zo simpel kan het zijn.

Ommezwaai | 15-08-21 | 10:08

Uit de opmerking van deze burgemeester over het beter naar school gaan dan naar het bureau, zit een dreiging verborgen; " als jullie niet allemaal meewerken met het huisvesten van die grote families tussen jullie in, dan wordt de criminaliteit groter en krijgen jullie er op die manier mee te maken". Lekkere bewering. Een tip : Kunnen die politieke figuren eens ophouden met het mee laten bewegen van die armen tijdens hun loze woorden?? Ik merk aan allen dat ze dezelfde workshop hebben gevolgd. "Hoe versterk ik mijn woorden met gebaren?"

antonconstandse | 15-08-21 | 09:47 | 1

Of bedoelt hij hier te zeggen dat je pas een woning krijgt als je anders crimineel wordt?

Malle moer | 15-08-21 | 09:50

wel iedereen binnenhalen maar niet iedereen kan wonen? dan eigen volk maar op straat? er komen ook nog een zooitje Taliban Vluchtelingen aan, wordt gezellig!

thepinkpainter | 15-08-21 | 09:44

De asielindustrie is een verdienmodel. Niets meer en niets minder, op een vleugje Soros na dan. Vluchtelingenwerk heeft geld zat, uw geld ja.
Wie wat kan vertrekt. In het buitenland is rust, ruimte, betaalbare woningen, minder import, een betrouwbare overheid, minder corrupt OM en een beter salaris.

Frau Merkel | 15-08-21 | 09:43

Sinds mijn scheiding woon ik in een hoteI.

Piet Karbiet | 15-08-21 | 09:43 | 5

Toch wel helemaal bovenin?

Normpje | 15-08-21 | 10:17

@Piet Karbiet | 15-08-21 | 09:43 |Trump Tower? Penthouse Pechtold?

Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 10:18

@Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 10:18: Hotel Californie ?

Koning BongoBongo | 15-08-21 | 12:36
▼ 2 antwoorden verborgen

En die 10 kinderen krijgen ook weer 100 kinderen, dat wordt flink huizen samenvoegen daar in Apeldoorn.

Mr_Natural | 15-08-21 | 09:41

Hoeveel mensen zullen zo'n gezin naast hun willen wonen? Daarnaast hoor ik de burgemeester zeggen: subsidie, budget, verbouwing en gederfde inkomsten.

Remi A. | 15-08-21 | 09:40

Wat zou er binnen komen per maand ? Gezin met bijvoorbeeld 7 kinderen , aan bijstand + Allerlei toeslagen, kinderbijslag etcetera?

Zwizalletju | 15-08-21 | 09:40 | 6

In ieder geval zoveel dat werken sowieso niet loont. Dus teveel.

DrachiR | 15-08-21 | 09:52

Genoeg om niet te hoeven werken.

Papa Jones | 15-08-21 | 10:09

@Stijlloser_from_NL | 15-08-21 | 09:52: Ok ,ik kom aan zo'n 2300 netto per maand voor bijstand en kinderbijslag. De rest van de toeslagen komt er nog bij (huur, zorg en wat er verder in allerlei landelijke of lokale regelingen zit)

Zwizalletju | 15-08-21 | 10:14
▼ 3 antwoorden verborgen

ik denk dat in de toekomst de vermogende mensen het zinkende schip gaan ontvluchten en gaan resideren in monoculturele landen zoals Polen en Hongarije waar het nog relatief veilig is. Het is toch één EU, verplaatsen is dan makkelijk. En de rest van de bevolking zoekt het maar uit.

yeps | 15-08-21 | 09:39 | 4

@Frau Merkel | 15-08-21 | 09:46: ving of hield over na aftrek alle belastingen?

steekmug | 15-08-21 | 09:56

De vermogende mensen interesseert het geen zak, die kopen gewoon een huis waar ze willen.

Al die minder vermogenden, mensen die zich uit de naad werken maar op een hopeloze wachtlijst voor een huurwoning staan, of in een veel te duur en te klein rothok zitten van een pandjesbaas, die zullen wel plannen voor emigratie maken verwacht ik.

Papa Jones | 15-08-21 | 10:14

@Papa Jones | 15-08-21 | 10:14: waar moet je naartoe zonder geld.

IkwilJinekwel | 15-08-21 | 10:42
▼ 1 antwoord verborgen

Het leven kan zo simpel zijn.
Als burgemeesters worden gekozen door het volk zullen ze werken voor dat volk, en daar ook verantwoording voor moeten afleggen aan dat volk.
Nu worden ze benoemd door hun partij waardoor ze werken voor en vanuit die partij, en dus verantwoording moeten afleggen aan die partij.

Dus zorg voor een gekozen burgemeester zodat ze op het gezag van de burgers moeten handelen. Dan kan zo'n functionaris zeggen tegen die statushouders dat ze als laatste binnenkomers of terug kunnen naar hun eigen vertrouwde hel, of dat ze nog heel lang moeten wachten op een huis om hier hun nieuwe hel te creëren.

Welles! Nietes! | 15-08-21 | 09:39 | 1

Huh burgemeesters worden volgens jou 'benoemd door hun partij"?
man, man, man

Chupa-mos | 15-08-21 | 10:15

Trouwens: Woningen samenvoegen...
Ja dan lossen we dat woningtekort nooit op. Kan je als Nederlands gezin van 8 ook vragen of je in aanmerking kan komen voor zo'n samengevoegde woning?
Zo ja, hoe?
Zo nee, waarom niet?

Oh.. wacht....

Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 09:39

SP Truus: “Waarom plukt de VVD niet even wat meer woning van de boom”

Panos88 | 15-08-21 | 09:38 | 6

@JanVergoor | 15-08-21 | 09:56: Nee, verworden tot een marginaal pro Palestina clubje.
Helaas, sp was ooit een prima partij met grotere vergezichten.
Nu, laffe honden die in hun eigen staart aan het bijten zijn.

geen koning | 15-08-21 | 13:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat zegt die burgemeester nou eigenlijk? Die burgemeester zegt 'we hebben groot belang bij dat --ze REintegreren-- en niet op het politiebureau komen, maar naar school gaan'.
'REintegreren' doen gevangenen vlak voor/na het uitzitten van hun straf.
De burgemeester veronderstelt dat vluchtelingen/asielzoekers in principe op het politiebureau terecht komen. De gemeente doet z'n best om ze naar school te laten gaan.
Deze burgemeester is een racist en discrimineert keihard.

Leptob | 15-08-21 | 09:38 | 3

Het is een blanke man. Had je anders verwacht?

Frau Merkel | 15-08-21 | 09:47

Low expectations. Zonder begeleiding worden ze crimineel.

Ik denk dat deze burgemeester net even wat te eerlijk is. Volgens mij is hij leider geweest van FNV, en dat dacht dat hij dat wel goed deed. Misschien kan een cursus liegen en belazeren hem nog op het pad brengen van de Rutte doctrine.

Rest In Privacy | 15-08-21 | 10:11

Deze burgemeester is een realist en neemt een voorsprong op de toekomst. Wellicht verspreekt hij zich maar dit is hoe hij denkt. Als hij het geld niet broodnodig had zou hij zich meer bekommeren om zijn eigen inwoners.

Befkracht69 | 15-08-21 | 13:38

Het wachten is tot de eerste alleenstaande huurder uit zijn woning wordt gezet omdat daar ook een heel gelukszoekers gezin in kan. Misschien dat men dan eens wakker wordt ?

Der Schnitzeljäger | 15-08-21 | 09:38 | 3

De stap erna is verplicht opnemen van een gezin. En onderhouden van.

Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 09:39

Ik kan me niet anders voorstellen dan dat er bij de socialehuur zoals altijd al geschoven wordt met welke huurder plaats wil maken voor welke. Er is cijfertjesplicht en vriendjespolitiek. Je moet zoveel van een bepaalde groep huizen. Gelukkig heeft die eenzame man daar wietplantjes, dus op straat met hem. Niemand die zijn klagen hoort, en vooral alles via briefpost doen. Die raakt hij kwijt en dan kan hij minder goed aanvechten.

GeheidEenGeit | 15-08-21 | 09:44

De eerste discussies hierover worden in het Duitse Eschbach al gevoerd.

Malle moer | 15-08-21 | 09:53

Het is niet de schuld van de politici. Ook niet van de mensen die zich zonder enige vorm van tegenprestatie laten fêteren op kosten van vadertje staat. Het is het deugende wegkijken en fatsoenlijk stemmen van de mensen zelf. Bij iedere verkiezingen wordt bevestigd dat veruit de meeste mensen het prima vinden zoals het nu gaat.

opblaasschaap | 15-08-21 | 09:36 | 5

Ja, demensen wilden dit zelf.

MoonBeebe | 15-08-21 | 10:17

@MoonBeebe | 15-08-21 | 10:17: exact. Het heeft niks met pech te maken. Ook zijn er niet van gisteren op vandaag ineens spontaan problemen. Ik gun het Nederlanders van harte.; je oogst wat je zaait.

opblaasschaap | 15-08-21 | 12:20

Het is wel degelijk de schuld van de politici. Je hebt hier in Nederland geen reeele keuze om het roer om te gooien vanwege het cordon rondom PVV alsook de bestaande hoge deugnorm in het parlement. PVV zal nooit iets in de pap te brokkelen hebben vooral omdat de msm het huidige deugsysteem in stand houden door politieke invloed van extreemlinkse wegkijkers en deugers. Lost cause dit Nederland ,we verdwijnen langzaam als multiculturele stad van 30 miljoen mensen binnen de EU.

Koning BongoBongo | 15-08-21 | 12:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Komt Mohammed naast je wonen met zijn hele harem, kan je meteen een urgentieverklaring aanvragen om te verhuizen..

Astroturfer | 15-08-21 | 09:35 | 5

@Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 09:40: In Klazienaveen misschien.

steekmug | 15-08-21 | 09:57

Die urgentieverklaring bestaat dan alleen nog maar voor migranten. Wel een beetje globaalsocialistischmarxistisch meedenken !

Koning BongoBongo | 15-08-21 | 13:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Veel bla bla. Maar dat politici hypocrieten zijn is toch al jaren bekend. Kwalijker is dat de burger er iedere keer weer intrapt

polletjepiekhaar | 15-08-21 | 09:33

Ik zou de stukjes toch aan Pritt over laten. Kort en bondig.

Dubbelepunthoofd | 15-08-21 | 09:30 | 3

Ik ben wel gechameerd van tekst en beeld van Tom.
Eens wat anders.

Het Licht | 15-08-21 | 09:33

Eens, verfrissende tekst.

ItRainsSteelPipes | 15-08-21 | 09:34

Wie de vierkante meter vult maakt niet uit, als er maar maximaal verdient kan worden. gescheide Middenklasser met drie kids? Neen, Young Faisal met z'n Europe Money Gang Facebook groep is net door de gemeente ingelicht over het rendement dat hij af mag romen na maanden lang criminele smokkelaars te hebben gefinancierd. Daar duikt een lucratieve huurstroom op.

Daarom zijn in de asiel industrie slechts de vrij(naïeve-ge)willigers de enige die uit principe opstappen.

GeheidEenGeit | 15-08-21 | 09:28

Deze zieke shit woekert maar voort in dit eens zo mooie land. Dat begrijp ik en heb ik ook respect voor.

Astroturfer | 15-08-21 | 09:28

Ik heb de verkiezingsuitslag van Apeldoorn even bekeken.
En ik zeg:"Ha ha."

BrutusBosch | 15-08-21 | 09:27

U kunt geen woning krijgen de komende tien jaar zegt u ? Ah. Hoe heeft u gestemd de afgelopen 10 jaar ? U zegt : VVD/DDR666/GL/PVDA/CDA . Tja. helaas eigen schuld dikke bult. Next !

DrachiR | 15-08-21 | 09:27

Wat mij in de grote steden opvalt is dat alle vuilnismannen, winkelbedienden, fietskoeriers, taxichauffeurs, vrachtwagen- en bestelbuschaffeurs en gemeentewerkers mensen van kleur zijn. Het beeld dat ze "allemaal uitkeringen krijgen" klopt dus sowieso niet. Het zullen er best bovengemiddeld veel zijn, maar aantoonbaar niet allemaal. Dus mijn analyse-van-de-koude grond is dat veel immigranten laagbetaalde arbeid verrichten die Nederlanders niet meer willen doen.

Dus ja, investeren in goede scholing, taal en culturele integratie van de jeugd moet topprioriteit worden. Wat je volgens mij niet wilt is een "klassestrijd via de cultuur of religieuze as"...

Odin | 15-08-21 | 09:27 | 12

Nou hier niet

Piet Karbiet | 15-08-21 | 09:52

@Stratum | 15-08-21 | 09:51: Die kwamen hier: "tijdelijk". Daar was zelfs een term voor; Gastarbeider.
Net zoals de mensen uit het voormalige Joegoslavië hier "tijdelijk" kwamen.

Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 10:17

@Odin | 15-08-21 | 09:27 |
"Het beeld dat ze "allemaal uitkeringen krijgen" klopt dus sowieso niet."

Alstublieft:

- www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2015/31/zeven...

En dit zijn alleen nog de Somaliërs hè? Eritreeërs doen het vergelijkbaar even slecht.

Nee, dan de hardwerkende Syriërs. Leest u even mee? Werkgever spaarde kosten noch moeite om het de heren naar de zin te maken. Na een week kwamen ze niet meer opdagen omdat men geen zin had om op een steiger in de regen te staan om acht uur 's ochtends:

- www.ad.nl/rotterdam/syriers-krijgen-w...

Sjefke7807 | 15-08-21 | 10:22
▼ 9 antwoorden verborgen

In a dam moet iedereen wel een top conditie hebben, overal sportscholen. En in het duurste vastgoed Nagel studio s, kappers en belwinkels.

JamesYounger | 15-08-21 | 09:38

Een ieder die verongelijkt is en niet op de PVV heeft gestemd moet fijn zijn mond houden.

Gebakkenvis | 15-08-21 | 09:23 | 1

Zeg ik ook vaak tegen mijn ouders. Vinden ze niet zo leuk.

Remi A. | 15-08-21 | 09:28

Laat Tom het ook even bij Ank neerleggen; die heeft net een film gezien en is strijdvaardig geworden.

Alsdan | 15-08-21 | 09:22 | 1

Ja, las het ook. Gestoorde wijven regeren ons.

Normpje | 15-08-21 | 09:55

Die lui kunnen gewoon leven van de kinderbijslag…

eerstneukendanpraten | 15-08-21 | 09:22

De sp weet al lang niet meer wat hun eigen achterban is

U-boot | 15-08-21 | 09:19 | 3

Klopt. In navolging van GroenLinks en PvdA een groene woke margepartij.

kapotte_stofzuiger | 15-08-21 | 09:20

Hebben ze die überhaupt dan?

KritischeKrikker | 15-08-21 | 09:26

@KritischeKrikker | 15-08-21 | 09:26: Bijna niet meer dus. Verkeerde afslagen genomen.. Eu kritiek vrijwel verdwenen, slavernij importeren is inmiddels geen punt meer.
Het was tot 10 jaar geleden een prima partij.

geen koning | 15-08-21 | 13:06

Grotere huizen betekend nog meer doorfokken van immigranten. De Nederlander betaald de rekening van kinderbijslag, toeslagen, extra scholing etc. Uit de zandbak waar ze vandaan komen is veel kinderen de norm. Daarnaast wil meer mensen niet helpen tegen klimaat verandering en Nederland zit vol.

Immigratie heeft de totale gas baten opgevroten en het vreet vrolijk verder zonder gas baten binnenkort, want Groningen gaat dicht. Gaan we de belastingen flink verhogen? Dan stel ik voor dat we het transparant doen en een immigratie bijdrage gaan eisen via de belastingdienst. Van dat potje mogen enkel de kosten van immigranten betaald worden. Ben benieuwd hoe sociaal links NL blijft....

Maak het immigranten moeilijk door ze klein huis te vesten. Willen ze meer dan moeten ze aan de bak, of terug naar hun zandbak. Ze krijgen al gratis geld en zijn veilig, comfort zou ik ze niet geven, dan gaan ze alleen maar verder fokken.

GPZ550 | 15-08-21 | 09:18 | 6

@Nederlandop1 | 15-08-21 | 09:26: De VVD zie ik nog als een partij die tegen gas geeft. D66, CU, PVDA, GL, SP en Denk (recent) zijn de partijen die immigratie pushen in NL. VVD gaat morrend mee door gesloten coalitie akkoorden.

GPZ550 | 15-08-21 | 09:52

@GPZ550 | 15-08-21 | 09:52:
Dan begrijp jij het niet. Meer kansarmen importeren drukt de prijs van arbeid. Dat is ALTIJD al het doel geweest van immigratie. De VVD is juist de grote aanjager.

JanVergoor | 15-08-21 | 10:02

@marcoplarco | 15-08-21 | 09:37: Max. 2 lijkt mij. Maar alleen als de ouders mee willen doen. Kinderen van ouders die te weinig doen gaan vaak ook labbekakkerig gedrag vertonen. Daar heeft niemand wat aan.
Kinderbijslag rechtstreeks overmaken naar betere scholen en leraren in de wijken lijkt
me trouwens veel efficiënter dan kinderbijslag

geen koning | 15-08-21 | 13:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Dan wordt de oprechte vraag: is het probleem dan wel zo groot? Als je niks meer te verliezen hebt kun je vrijuit spreken toch?

Odin | 15-08-21 | 09:17

Moslimvrouwtje zei ooit: "Over 20 jaar zijn wij hier de baas".

meneer Q | 15-08-21 | 09:16 | 5

@2voor12 | 15-08-21 | 09:21: Overal in de wereld. Nederland over 100 jaar is hetzelfde als Afghanistan/Somalië/Congo/Mali en ga zo maar door nu.

Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 09:34

@kapotte_stofzuiger | 15-08-21 | 09:19: Ik zag het paleis van een Afghaanse warlord die tot voor kort de baas was daar, gesteund door de Amerikanen. Gouden stoelen met dito tafels en voetbaden. Ik snap die Taliban inmiddels.

Normpje | 15-08-21 | 09:51

@Normpje | 15-08-21 | 09:51: Het gaat om de macht en het onderdrukken van het volk, met de islam lukt dat aardig met "democratie" kunnen ze nog een beetje tegenspartelen.

voldemort | 15-08-21 | 10:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar er kritisch op zijn mag niet, want dan krijg je de deugHumberto's over je heen. Die burgemeester wringt zich in alle bochten om toch deugend over te komen. Landelijk beleid... Heb er schijt aan, want dat beleid werkt voor geen meter. Dat weet de simpelste pannenkoek nog wel.

Donderwolkje | 15-08-21 | 09:14

Wat in Apeldoorn gebeurt is kenmerkend voor Nederland. Het gros is de migratie en toestroom van "vluchtelingen" zat en vind dat het maar eens afgelopen moet zijn omdat de problemen met al die instroom onbeheersbaar zijn geworden en het welzijn van de oorspronkelijke bevolking steeds verder onder druk komt te staan. Omdat men ter linker zijde dan direct alle registers open trekt en termen als racisme, islamofobie en bruinhemden uit de kast trekt deinzen veel mensen er toch voor terug om voor hun mening uit te komen. Dat gaat een keer ophouden en dan breekt de pleuris uit en dan roepen alle politici hoe dit nou toch heeft kunnen gebeuren.....

JP1973 | 15-08-21 | 09:13 | 6

@Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 09:33: Je vergeet het streepje voor de tweede categorie Nederlanders

Harry_Witkamp | 15-08-21 | 11:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Paleis ten Bosch staat leeg

dathoujetoch | 15-08-21 | 09:10 | 1

Misschien iets voor de Assad familie om in ballingschap te leven,paardrijden deden ze toch al in Nederland.

steekmug | 15-08-21 | 09:20

Ga als privépersoon maar eens openlijk zeggen dat je de asieltsunami niet ziet zitten. Dezelfde dag zijn je ramen ingegooid, worden je kinderen van school gestuurd door dat ultralinkse PSP-schoolhoofd en heeft antifa je hond verkracht. En daar bovenop komt de politie met 5 man sterk aan je deur om je te intimideren dat soort dingen nooit meer openlijk te zeggen.

2voor12 | 15-08-21 | 09:09 | 3

Daarom zal je als privépersoon dat alleen in volledige anonimiteit (hoi Joris, BSN nummer heb ik doorgegeven) kunnen openbaren.

kapotte_stofzuiger | 15-08-21 | 09:11

@kapotte_stofzuiger | 15-08-21 | 09:11:
Niet voor niets wil links een internetpaspoort invoeren zodat de laatste plaats voor tegengeluiden ook de nek word omgedraaid. Want al die rechtse mensen doen er maar andere ideeën op die niet in het linkse utopia passen en voor je het weet stemmen ze PVV.

2voor12 | 15-08-21 | 09:16

Dat laatste is echt schokkend. WTF ? Je krijgt gewoon POLITIE OP BEZOEK als je een mening verkondigt die men "niet vind kunnen". Absurd.

Asteroid-B612 | 15-08-21 | 12:56

Gniffel.... een guurrechts weblog die de SP even lekker aan het woord laat.

kapotte_stofzuiger | 15-08-21 | 09:09 | 4

Je hebt nog steeds geen idee wat Geenstijl eigen is dus.

The_Paul | 15-08-21 | 09:34

Diverse standpunten van de PVV en de SP komen aardig overeen.

voldemort | 15-08-21 | 10:06

Leek me al geen lelijk vrouwtje, Sunitha, maar Google eens: slechts paar coronakilootjes geleden , ohlala

Hemmenaar7 | 15-08-21 | 12:13
▼ 1 antwoord verborgen

Leuk. 1 Miljoen huizen erbij bouwen. Binnenkort weer grote stromen Afghaanse vluchtelingen.
De eersten zijn net Griekenland binnengekomen:

https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/azMwL3j_460svav1.mp4

Welkom. Welkom Welkom.

Meest gelezen onderwerp op de nupuntenel:
Patty Brard bevestigt nieuwe relatie van Gordon

Is ook belangrijk.
De mensen kan het niks schelen.

Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 09:08 | 4

Nupuntnl is ook eigenlijk de Viva en Story in één.

2voor12 | 15-08-21 | 09:19

@Damoos | 15-08-21 | 09:17: En dan de mond vol meel over Lukashenko die vluchtelingen door laat gaan naar de EU...

Is dit nog nieuws? | 15-08-21 | 09:32

Niets nieuws onder de zon, in de jaren 90 kwamen ook veel Afghanen.

DeCynischeAmbtenaar | 15-08-21 | 09:41
▼ 1 antwoord verborgen

Die angst is er omdat iedereen die zich verzet tegen de omvolking in de media keihard wordt afgemaakt.
Maar ondertussen wonen alleenstaande moeders op campings en worden er huizen samen gevoegd om de enorme toestroom van migranten te huisvesten. Je bent als maatschappij echt op het einde als je dit soort zaken doet.

du Roi Soleil | 15-08-21 | 09:04

Is een mooi verdienmodel voor gemeenten en woningcorporaties, niets om je over druk te maken.

DeCynischeAmbtenaar | 15-08-21 | 09:03

Tja, Claudia de Breij heeft al 10 vluchtelingen op zolder…

Mahatma | 15-08-21 | 09:02 | 3

Die woont in een werfkelder in Utrecht.

gato | 15-08-21 | 10:06

Vrouwelijke lesbiënnes, met een handicap én een kleurtje neem ik aan?

Haringkoning | 15-08-21 | 10:11

De Stentor is geen sufferdje maar volledig AD met een imprint en regio katern. Een pagina in de Stentor kost net zo veel als de jaaromzet van menig blog site

MaarFeitelijk | 15-08-21 | 12:41

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl