Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Lowlands-baas Eric lult weer uit zijn huilbuis

Onhebbelijke eikel deelt nepnieuws

Na de Sletzomer, Dansen met Janssen en terrasjes in Frankrijk, is nu dus ook buitenlol zoals Mysteryland, Lowlands en Down the Rabbit Hole allemaal afgelast. (Hoewel, op internet zijn er altijd konijnenholen om in te duiken, zoals het festival van ongemak dat Forumland heet, of Benninkfest met den Bijbel.) Afijn, dat Lowlands niet doorgaat is feitelijk en letterlijk de schuld van Mark en Hugo, die met hun a-selectieve versoepelingen en een berg desinformatie over prikken & door naar de disco hoogstpersoonlijk voor een demissionaire besmettingspiek hebben gezorgd. 

Een piek onder relatief risicoloze jongeren, een piek die medisch gezien nauwelijks gevolgen had en een piek die al weer is afgevlakt, maar een piek desalniettemin waardoor de kroegen weer vroeger dicht moesten, de spreekgestoeltes een ventilatorplaatje kregen, en Lowlands ia afgelast. "Sorry", fluisterde Mark, terwijl wij de medemensen met de schuldvinger naar elkaar gingen wijzen. Het benne de jongeren! Het benne de wappies! Het benne de antivaxxers! 

Nee. Het waren Mark. En Hugo. Demissionaire druiloren, draaikonten en de echte wanbeleidswappies. Op de LL-website staat sinds maandag desalniettemin het zinnetje "Ook dank voor de overheid vanwege hun constructieve houding en het mogelijk maken van een garantiefonds waardoor het voortbestaan van de sector en dus ook Lowlands gewaarborgd is." Want Mark en Hugo hebben iedereen afgekocht (waarom werd dat ID&T-kortgeding tegen de overheid op het laatste moment afgelast, denk je?). 

Eric van Eerdenburg, die extreemlinkse eikel die Lowlands bestiert, sprak met de zakken vol gratis geld van de belastingbetaler de laatste acht luisteraars van NPO3FM toe, om valselijk te beweren dat "de veertigers, vijftigers en zestigers die zich niet laten vaccineren en nu ongevaccineerd in het ziekenhuis liggen" schuld hebben dat zíjn festival niet door gaat. Dan ben je een speciaal soort eikel hoor. Niet alleen zijn die IC-bedden nog maar met een handjevol mensen gevuld, Eerdenburg weet helemaal niet of die wel of niet gevaccineerd zijn. 

Bovendien:

Vaccinatie betekent niet dat je geen anderen meer zou kunnen besmetten. Zíjn festival, dat was nou eens een superspread-event in de dop en het is wellicht helemaal niet zo onverstandig dat het niet door gaat. Het getuigt alleen van wanbeleid dat Mark & Hugo dat pas een maand van tevoren besluiten. Ze hadden in maart al kunnen zeggen 'kroeg, restaurant en andere kleine & geplaceerde gezelligheid, zeker in de buitenlucht, dat kan prima deze zomer. Maar zweterige clubs en overvolle festivaltenten, dat doen we nog ff niet'. Had je nu niet naar boze festivalbaasjes en hun nepnieuws hoeven luisteren.

Want Van Eerdenburg stookt met zijn retoriek het publiek op tegen "daders" die helemaal niet bestaan. Daarop nog even voortbordurend, met name voor alle gretige "WAPPIES EN ANTIVAXXERS HEBBEN HET GEDAAN"-roepers: zo veel 'wappies' en antivaxxers zijn er überhaupt niet: De vaccinatiebereidheid in Nederland ligt bij alle leeftijdsgroepen vanaf 16 jaar op 90 procent of hoger, bij 70-plussers zelfs bijna op 100 procent, aldus het RIVM dat daarmee stijgende (!) trend beschrijft*. De ziekenhuizen kunnen het prima aan. De ouderen en zwakkeren zijn steeds beter beschermd. De vaccinatiegraad neemt gestaag toe. En de natuurlijke immuniteit draagt ook bij aan bevrijding van het virus.
(*Onder mensen die aan deze maatschappij meedoen, niet onder bepaalde groepen in de parallelle samenleving)

Verslik je niet in die paar 5G-wapmachines op het wereldwappieweb om te denken dat iedereen gek is. Log uit en je leeft in een land waar mensen grotendeels normaal & respectabel met elkaar om gaan. En toch worden we tegen elkaar opgestookt. Het probleem, meneer, is het beleid. De demissionaire zwalkers, die zich achter OMT's, onrechtsfilosofen, omkoopmansvriendinnen van China en de rode NPO-wijntjes van Ab Osterhaus verschuilen. Beleid dat wordt versterkt door hysterische media, die achter iedere bijwerking een reportage hangen en zich dan afvragen waarom mensen VRAGEN hebben bij het vaccin. Die van elke langdurige zieke jongere een norm-verhaal maken, waardoor mensen een permanente angst voor sociale interactie wordt aangepraat. Beleid dat wordt vertaald naar nepnieuws, door egoïstische klootzakken zoals Eric van Eerdenburg, die vooral aan zijn festival (en al het gratis overeindblijfgeld) denkt, en bereid is daarvoor onschuldige IC-patiënten onder de bus van het volksgericht te trappen.

We worden - grotendeels onbedoeld, want het is geen complot maar vooral incompetentie - tegen elkaar uitgespeeld en iedereen (ja, wij ook regelmatig) tuint er in meer of mindere mate in. Maar wij krijgen in ieder geval geen staatssteun dus wij kunnen tenminste vrijuit spreken. Afijn, voordat we te stichtelijk eindigen, willen we vooral nog eens benadrukken wat voor totale lul die Van Eerdenburg is. Jeeeeeezus wat is dat toch een bekrompen koekenbakker.

Reaguursels

Inloggen

Inderdaad, de meeste mensen doen alles om zichzelf en hun medemensen te beschermen tegen corona. Figuren die opzettelijk alle corona-regels overtreden zijn een uitzondering. Hooguit is er verschil van mening welke corona-regels wel zin hebben, en welke niet. Maar laten we vooral niet vergeten dat die inzichten vaak per land en per maand verschillen.

Het RIVM heeft een half jaar geroepen dat mondkapjes gevaarlijk waren. Terwijl een eerder RIVM rapport mondkapjes juist bejubelde, net zoals de WHO en tientallen landen dat deden. Het RIVM heeft nog een reeks forse blunders op haar naam staan, en deels is dat begrijpelijk omdat de situatie uniek lijkt. Aan de andere kant maakt dat het gescheld op "wappies" natuurlijk extra discutabel.

Ook omdat die op sommige punten toch gelijk kregen. Vooral als we kijken naar het grotere plaatje. Afgelopen jaar zijn er dankzij de coronacrisis toch wel wat plannen doorgevoerd en wetten aangenomen (zelfs door een demissionair kabinet!) die onze bewegingsvrijheid fors beperken. Bedenk daarbij dat corona waarschijnlijk nooit meer weggaat, het is de nieuwe griep. En al zou corona weggaan dan zijn er genoeg andere crises; klimaat, stikstof, woningnood, ECB-piramidespel, nepnieuws, islamofobie, etc.

Die wetten gaan veel vaker tegen ons gebruikt worden; maar wij hebben het te druk met elkaar. De een wijst naar de jongeren, de ander naar de ouderen. Dat doet me denken aan diverse discussies over pensioenen afgelopen jaren. Complot is een groot woord omdat de meeste nepnieuws verspreiders relatief domme mensen zoals Eric van Eerdenburg zijn. Dat neemt niet weg dat we van de ene hype in de andere rollen, en elkaar om niks in de haren vliegen.
En volgens mij is daar wel degelijk over nagedacht.

Tot een jaar of 10 geleden was zwarte Piet nergens een probleem, ook niet in Suriname en op de Antillen. Alleen in de Bijlmer werd een dertigtal zeurpieten al 30 jaar gesubsidieerd om daar over te klagen, maar die werden in hun eigen wijk niet eens serieus genomen. Maar in minder dan 10 jaar hebben NPO, overheid en reeksen subsidieclubjes een volksfeest kapot gemaakt; en bovendien het racisme van beide kanten aangejaagd. Een ooit verbindend kinderfeest (bedacht door een tegenstander van de slavernij!) is nu een splijtzwam.
Dat was beleid, geen ongelukje.

EU, euro en ECB brachten Zuid Europa in een schuldencrisis waar ze nooit meer uit kunnen komen. De EU "oplossing" is een transferunie waarin Noord Europa voor alle schulden opdraait totdat de hele eurozone failliet is. Logisch gevolg is veel gescheld over en weer;
- landen die EU corruptie-eisen negeren worden "vrekkig" genoemd;
- landen die EU corruptie-eisen hanteren worden "knoflookvreters" genoemd.
En passant is er ook nog een hoop gescheld op de Britten ("speciale plaats in de hel voor Brexiteers") en de Russen (zie Pechtold, Zijlstra). En binnen de EU is het ook al hommeles; Polen en Hongarije worden er van beschuldigd dat zij de oppositie bijna net zo hard aanpakken als het OM in NL dat doet; een zeer zware beschuldiging dus.
De EU-lobby stelt steeds dat meer censuur, minder transparante en minder democratie Europa weer kunnen verbinden; maar precies het tegenovergestelde gebeurt. Zowel volken onderling als politieke bewegingen (pro- of anti- EU) worden tegen elkaar opgezet.
En ook dat is beleid.

De meeste discussies gaan niet meer over feiten of argumenten, maar over "goed' versus "kwaad". En dat is in het coronadebat niet anders.
Complot of niet; de boven-ons-gestelden hebben daar natuurlijk wel baat bij.

Dandruff | 27-07-21 | 21:06 | 2

Uw tegel vult het item uitstekend aan. Dank.

MondKapper | 27-07-21 | 21:37

Verdeel en heers

Oudste taktiek in het politieke spel boekje

Koning één oog | 27-07-21 | 21:59

Ben blij dat zn heppie de peppie festival niet doorgaat. Het komt door de niet gevaccineerden… koekwaus

Rjb0301 | 27-07-21 | 18:55

Even wat wappie neiuws tussendoor
George Soros And Bill Gates’ Backed Consortium To Buy U.K. Maker Of Covid Tests For $41 Million
www.forbes.com/sites/daviddawkins/202...

nutsniet | 27-07-21 | 17:54 | 2

Als Bill zich maar niet met R&D gaat bemoeien.

Sans Comique | 27-07-21 | 19:08

Nee hoor er zit echt geen financieel belang achter dit hele circus.

Thuinman | 27-07-21 | 19:48

Duidelijk stuk! Daarom besmet iedereen met het:
Wees geen Eric.

MondKapper | 27-07-21 | 16:10

Prima betoog, Bartmans!

djs | 27-07-21 | 15:50

Wat een onzin. Het zijn wel degelijk de jongeren + luie niet willen vaxxers. Er wordt keurig gebouwd op het gezond verstand van mensen ipv uit te gaan van hun stupiditeit. Dat er vervolgens willens en wetens wordt gefraudeerd met testen en vaxx bewijzen, laat zien dat niet de regering slecht beleid voert, maar dat mensen niet voor zichzelf kunnen zorgen. Persoonlijk vind ik dat meer verontrustend dan zwabberend beleid. Hebben de linksmongooltjes van GLD66 dan gelijk? Moeten we alles dichttimmeren en vrijheden inleveren omdat mensen hun verantwoordelijkheid niet kunnen/willen nemen? Is betutteling dus nodig? Drank en drugsverbod evenals snelheidsbegrenzers, suikertax, vettax etc etc zijn nodig? Echt?
Hoe kunnen we nu de regering de schuld geven voor eigen dom gedrag?? Willen jullie echt je liberale vrije keuze wereld inleveren zoals de communisten graag willen? Serieus?

richardsp1 | 27-07-21 | 15:34 | 5

Hehe. Eindelijk hoor ik gezond verstand aan het werk. Bedank voor hjet verwoorden wat ik denk.

Lopende-Hollander | 27-07-21 | 16:38

Je zou ook kunnen zeggen dat leven risicos met zich meebrengt, waarom laten we mensen fietsen, terwijl hier jaarlijks slachtoffers vallen, autorijden? Lopen? Keukentrapjes ook maar verbieden, want mensen kunnen deze verantwoordelijkheid niet aan( je mag zelf kijken hoeveel mensen er doodgaan aan keukentrapjes) . In de bouw werken? Afschaffen. Uberhaupt buiten zijn? Afschaffen. Sporten? Afschaffen… nee als we mensen zoals u het laten zeggen mogen we niets meer, want alles is gevaarlijk

geen_kwijl | 27-07-21 | 18:17

Hear, hear!

Wiebenick | 27-07-21 | 18:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Van Eerdenburg had ook zelf kunnen bedenken dat zijn festival zou worden afgelast door naar de situatie in de ons omringende landen te kijken. Bovendien zijn er nog meer besmettingen gekomen nadat, vooral jonge, mensen zich verzamelden in grote aantallen bij, inderdaad, festivals. Hij heeft het risico genomen dat bij ondernemen hoort, dus moet verder niet janken als zijn festival niet doorgaat. Hij heeft ook heel goed verdiend aan vorige edities. Mooi genoeg als de regering de werkelijk gemaakte kosten (en dat zal meevallen want er worden altijd veel vrijwilligers aangetrokken voor deze evenementen) gaat vergoeden. Maar hij zal er ook nu wel aan verdienen door niet gemaakte kosten op te voeren. Overigens neem ik aan dat hij in de contracten met de optredende artiesten heeft laten opnemen dat hij niet betaalt als het optreden niet door kan gaan vanwege corona. Of moet de gemeenschap opdraaien voor de grote bedragen aan artiesten die vervolgens niet gaan optreden?

Toos Bevergeil | 27-07-21 | 15:22 | 3

Je hebt helemaal gelijk Toos.

benjeallanggek | 27-07-21 | 15:31

Inderdaad. Hij moet niet janken. Is ondernemersrisico dat hij nam in een zeer onzekere situatie. Had hij ook zijn winst afgeroomd als het wel was doorgegaan?? En had hij die gestort in de belastingkist zodat wij minder hoeven te betalen? Nee natuurlijk zou hij dat niet doen. Dat geldt overigens voor alle ondernemers.

richardsp1 | 27-07-21 | 15:37

Inderdaad Toos. Drankprijzen van €3,- of meer vragen voor een plastic bekertje van 0,2 L. Daar kan je wel een beetje kapitaal mee opbouwen in de loop der jaren.

Tube64 | 27-07-21 | 16:34

Eric van Eerdenburg, net zo'n totale lamlul als Rober Willemsen. Alle horeca zou naar de kloten gaan riepen ze op dag 1. Nou dat loopt dus allemaal wel los. In de tussentijd was ie iedere week op TV huilie huilie aan het doen. Maar dan wel zelf in februari of maart een restaurant opkopen en voor een vermogen verbouwen. Wat heeft de horeca het zwaar zeg. Tuurlijk heb je papa & mama kroegjes waar max 12 man in kunnen, maar die trokken het al amper voor de crisis. Beetje gezonde schifting af en toe kan ook geen kwaad.

Behangdelul | 27-07-21 | 15:19 | 2

Yup.. such is economie. Zagen we ook met it consulting clubjes na de instorting na het millennium probleem. Natuurlijke schifting is helemaal prima

richardsp1 | 27-07-21 | 15:38

Als ik zo die Rober de afgelopen 2 jaar zie, heeft 'ie er inderdaad geen boterham minder om gegeten

honkslag | 27-07-21 | 16:14

Die Van Eerdenburg is wel een enorm kortzichtig figuur zeg, geen inzicht en overzicht hebbende. ik vraag me echt af wat voor talent die vent dan wel heeft dat hij Lowlands kan organiseren, met dergelijk beperkt denkvermogen. Een bepaalde uitkomst willen en wensen en daarvoor de redenen dan maar erbij verzinnen is de linkse werkelijkheid, zie de volgende link voor dergelijk waanzige wetenschappelijk onderzoek.

www.ad.nl/binnenland/een-vrouw-is-een...

Besmettingen hebben sowieso erg veel plaats kunnen vinden door jongeren die zich het afgelopen anderhalf jaar stiekem naar zuipketen en dergelijke feesten hebben begeven, en aldus doende makkelijk het virus aan andere vrienden en familie door konden geven. Er wordt nog erg makkelijk voorbijgegaan aan de nog onbekende invloed van covid op de lange termijn, zie nu al de tienduizenden met vage klachten met long-covid. Ook bij mensen die er niet of nauwelijks ziek van werden.

GuruOuwehuru | 27-07-21 | 15:05 | 1

Met uitzicht op de taxi haven op Amsterdam Nieuwezijds vanaf m'n nachtdienst post waren er ongeveer 3 luidruchtige feestjes en een dozijn Tinder afspraakjes ieder weekend in een straal van minder dan 100 meter. De Ubers, lachgas courierss en taxis kwamen en gingen. Er woonden zo'n 350 mensen, maar zo'n 30 ervan bepaalden voorzichzelf dat er geen vrije dag voorbij ging zonder inloop. Avondklok boetes werden geriskeerd 'want leuke jongens/meisjes daar.' Ik ben een buurman kwijt, meerdere familie leden hebben nog steedss klachten. Maar gelukkig bezochten de jongeren hun eigen grootouders toch nooit. Dus het kwam wel goed. "Gewoon feest, je weet wel, fuck Covid ouwe, m'n zus werkt in 't ziekenhuis echt kut maar ja."

GeheidEenGeit | 27-07-21 | 15:30

Die hele horeca en evenementen sector kan wat mij betreft de tyfus krijgen. Staatssteun ontvangen en dan vervolgens ook nog de prijzen met 35% verhogen. Flikker toch op stelletje uitzuigers.

Dubbelepunthoofd | 27-07-21 | 15:02 | 1

De cirkel redenatie er ook nog overheen: Inflatie dus prijzen omhoog, prijzen omhoog dus er is inflatie.

GeheidEenGeit | 27-07-21 | 15:33

Eric van E.? Is dat niet die low-life die momenteel graag deugt van mijn belastinggeld?

benjeallanggek | 27-07-21 | 14:56

Ongevaccineerden zijn wel eikels, daarin had hij gelijk.

van Oeffelen | 27-07-21 | 14:52 | 3

Ja en de gevaccineerden simpel.

swagmachine | 27-07-21 | 14:56

Is Eric niet gevaccineerd dan?

benjeallanggek | 27-07-21 | 14:56

In mijn geval wel een gezonde eikel Oef...

Air van Boven Dorens | 27-07-21 | 15:00

".... en een piek die al weer is afgevlakt"
Nee, die niet afgevlakt is maar bijna terug is naar bijna niks. Geef het nog een weekje. Als je massaal een groep gaat testen die je anders nooit test krijg je dit soort pieken. Als deze zelfde groep vorig jaar ook getest was hadden we toen ook zo'n piek gezien.
www.gld.nl/nieuws/2477242/aantal-coro...

Der Schnitzeljäger | 27-07-21 | 14:50 | 2

Maar dat weten we dus niet. Dat is speculeren in je eigen voordeel.

richardsp1 | 27-07-21 | 15:39

Eric naait daarnaast ook alle lowland-ticketbezitters: het ticketbedrag wordt ongevraagd teruggestort naar de originele koper.

Doei 2 jaar lang uitzicht hebben op een festival.
En doei geld van 2de hands-kopers via ticketswap.

"Om iedereen in 2022 een nieuwe kans te geven".

Hoi extra dure kaarten in 2022!

Roderik | 27-07-21 | 14:49

De cultuursector hft officieel afgedaan. Ze liggen aan de tiet van de overheid, zeggen ja en amen en hbbn niks meer met vrijheid of culturele expressie te maken.
Zij hddn als protest de boel open moeten gooien. Gewoon zoals gepland, open, en dan maar eens kijken of de overheid 50 000 jongeren wil gaan ruimen. Nee natuurlijk niet. Dat had de summer of love ala woodstock geweest.

Flow82 | 27-07-21 | 14:47 | 2

De cultuursector was toch een trouw volger van onze oveheid. Want dat brengt geld in het laatje.

DeCynischeAmbtenaar | 27-07-21 | 14:52

En daarom alle subsidies stoppen voor alles en iedereen. Huur kan weer via korting nav inkomenscheck gebeuren. Klaar met die zut

richardsp1 | 27-07-21 | 15:41

Die gast denk zeker dat om zijn toko te redden ik me in laat spuiten met een experimenteel vaccin waar volgens de bijsluiter niemand verantwoording voor wil nemen.

Der Schnitzeljäger | 27-07-21 | 14:47

Al behorende bij de "risicogroep" heb ik mij geen minuut na, zeg Maart vorig jaar ongerust gemaakt over de Corona. Noem het flegmatisch, noem het fatalistisch. Het zal de ene keer zus zijn geweest en de andere keer zo. Heb mij wel aan de regels gehouden die de winkels en alle andere instellingen hanteerden omdat ik daar toch als gast liep. Ik ontleen namelijk geen rechten als consument in deze dat ik wel bepaal hoe ik mij gedraag in een winkel. Heb nooit naar Rutte en de Schoenen geluisterd, laat staan een viroloog, want overbodig in mijn geval. Er wel artikelen over gelezen (niet in de MSM) en er het mijne van gevonden. En ondertussen 2 x ingeënt. En, oh ja, ik ken gelukkig niemand die is overleden aan de Covid. Maar dat terzijde. En mijn punt? Die heb ik niet. En over het artikel hierboven. Het lijkt er op dat menigeen nog een tijdje zichzelf zal moeten vermaken. Op zich ook niks mis mee.

forecastle | 27-07-21 | 14:45

De PCR-test blijkt geen onderscheid te kunnen maken tussen covid en de griep. Dat zou perfect verklaren waarom er vorig jaar opeens nul grieppatienten waren (en betekenen dat het aantal covidbesmettingen kunstmatig behoorlijk is verhoogd).
Dat die test wel in staat zou zijn de 'deltavariant' te onderscheiden van andere varianten is onzin.
Dat de indruk wordt gewekt dat dit wel kan en er goed zicht is op de oprukkende deltavariant, kan eigenlijk alleen maar zo zijn omdat bepaalde mensen u bang willen hebben. Wie 'bepaalde mensen' zijn is voor het moment niet zo relevant. Zelfs niet als het Lizard People zijn.
Maar, dat de vaccinatiebereidheid is wat hij is laat zien dat bepaalde mensen hun zin krijgen: u bent bang. Veel te bang. Bange mensen zoeken zondebokken. Ze zijn (nu nog) vooral boos op Mark Rutte omdat hij niet streng genoeg is. Govern me harder, daddy!! is hun enige boodschap.
Als straks definitief blijkt dat ze zich voor Jan Lul hebben laten inenten zijn de bangerikken opeens boos op de ongevaccineerden. Oh ironie: als het vaccin ze daadwerkelijk zou beschermen zouden de ongevaccineerden hen compleet niet interesseren, vooral niet als die ongevaccineerden allemaal dood neer zouden vallen.
Maar ja, vrijheid is eng (een artiel lezen over hoe de deltavariant in India succesvol is bestreden zonder vaccins maar met Ivermectine blijkbaar ook).

beetje.jammer.dit | 27-07-21 | 14:44 | 1

Mooie tegel 100 procent waar.

swagmachine | 27-07-21 | 14:57

Tussen vaccinatiebereidheid en gevaccineerd zijn zit een wereld van verschil.

Satertje | 27-07-21 | 14:32

Lowlands, is dat iets van vroeger opa?

dihydrogenmonoxide | 27-07-21 | 14:18 | 1

Ja, en bijna alle opa's en oma's zijn al gevaccineerd dus die kunnen lekker los gaan op zo'n festival.

Der Schnitzeljäger | 27-07-21 | 14:54

Dit is onzin, van Rossem. Het zijn wel degelijk vrijwel alleen ongevaccineerden die nu in het ziekenhuis terecht komen. Deels bewust ongevaccineerden en deels mensen die wachten op hun (tweede) vaccin.

bamitoren | 27-07-21 | 14:13 | 7

Bron...?

DeterioraSequor | 27-07-21 | 14:26

Dat kunt u aantonen?

Roadblock | 27-07-21 | 14:37

@peterdh | 27-07-21 | 14:16: Alstublieft: www.parool.nl/amsterdam/het-is-weer-b...
"Een andere vaststelling: de meeste coronapatiënten zijn niet gevaccineerd. Van de 27 in het OLVG waren er slechts twee volledig gevaccineerd; ze hadden zeker twee weken voor opname beide prikken met Pfizer gehad, of één prik met Janssen. Negentien patiënten waren überhaupt niet geprikt, zes waren nog onvolledig gevaccineerd. De twee volledig gevaccineerden werden niet ernstig ziek; ze kwamen niet op de ic. Andere ziekenhuizen in de regio, Nederland en westerse landen als Engeland en de VS tonen een vergelijkbaar beeld."

bamitoren | 27-07-21 | 14:42
▼ 4 antwoorden verborgen

A) Zou iedereen die een ticket voor LL heeft a.u.b. geld willen terugvragen?
B) Zou a.u.b. niemand een ticket willen kopen voor de volgende editie van LL?
Gaat niet gebeuren, snap ik, maar toch...

honkslag | 27-07-21 | 14:09 | 1

A is al geregeld door LL zelf, mooi handje ophouden. B zou mooi zijn, ik begin alvast.

Jazeetie | 27-07-21 | 14:13

Hoofdredactie van De Limburger heeft in haar commentaar vandaag ook al keurig overgetikt dat een prikplicht en de daaruit voortvloeiende ongelijkheid helemaal toppie en zelfs wenselijk is. Hun kostje is dus gekocht.

JJMS | 27-07-21 | 14:08 | 1

Ze doen maar

MoorCopJoris | 27-07-21 | 14:27

Eric van Eerdenburg is met zijn politieke uitspraken, en zijn selectiebeleid wie wel of niet welkom is op lowlands al tijden geleden voor mij afgegaan.

Roadblock | 27-07-21 | 14:08 | 1

Zijn wervingsbeleid was ook over nagedacht: vooral veel vrijwilligers. Die het NB. een eer vonden om zich in Biddinghuizen uit den naad te werken.

DeCynischeAmbtenaar | 27-07-21 | 14:54
-weggejorist-
geenjagergeenneeger | 27-07-21 | 14:05

Wie is die eikel rechts, met zijn te kleine polo shirtje aan?

Felipe | 27-07-21 | 14:05 | 2

Onze eigen James Warren Jones.

zoalsikhetzeg | 27-07-21 | 14:10

Geweldige reactie!

Felipe | 27-07-21 | 16:57

Zoals gewoonlijk een goed stuk. Het beleid in Nederland is al zeker 40 jaar gebaseerd op het tegen elkaar opzetten van groepen, dat weet ik nog van mijn ouders bij invoering van (belasting) regels. Een systeem wat uitermate goed werkt in Nederland en het is dan ook niet verwonderlijk dat het beleid is. Het enige waar ik het dan ook niet mee eens ben is dat het uitspelen van mensen grotendeels onbedoeld is. Het is de pijler van het regeringsbeleid!

TruusdeMier | 27-07-21 | 14:01 | 2

"het uitspelen van mensen" is juist wél de bedoeling. Dat leid allemaal af, en kunnen ze bijna ongemerkt hun desastreuze agenda uitrollen!

vluchtelingallergie | 27-07-21 | 14:08

Weet je wat die plofkop van een organisator er dan weer niet bij zegt? Dat hij kopers van een kaartje voor het festival van 2020 in de zomer van 2020 eerst heeft gesmeekt om toch maar vooral niet hun geld terug te vragen en het kaartje te bewaren. Want hij is zo zielig. Toen heeft hij ondertussen lopen lobbyen voor garanties voor 2021. En nu stort hij ongevraagd het geld terug naar festivalgangers die het kaartje willen behouden voor 2022. Maar die optie is er niet. Dus hij boekt 0 euro inkomsten voor 2021, steekt de volle compensatie in zijn zak, en verhoogt natuurlijk lachend de tickets voor 2022. Zo zeikt hij de festivalgangers die in 2020 in de (digitale) wachtrij hebben gelegen voor een kaartje en vervolgens hun geld niet hebben teruggevraagd nu kei hard in de bek. Want geen kaartje, geen compensatie, niks. Nog los van mensen die hun ticket via Ticketswap hebben gekocht. Want Lowlands stort het geld terug op het IBAN van de oorspronkelijke koper. Ga er dan nog maar eens achteraan. Ieder vraagt om uitleg of reactie maar 0 respons. Zoek t maar uit en kom in 2022 maar weer terug. Arrogantie ten top, ze moesten volgend jaar gelijk thuisblijven.

Jazeetie | 27-07-21 | 13:58

We zijn al jaren veel te braaf, laten met ons sollen. Het is er langzaam in geslopen, constant het drammen hoe we moeten leven. Meerdere keren per dag laten ze ons dat weten via msm. Als je maar ook iets afwijkt tel je niet meer mee. Daarbij hebben wij onze eigen Jim jones, met die smerige lach. Liegen alsof het gedrukt staat. Hoe onnozel en naïef moet je zijn om deze gek nog te geloven.

zoalsikhetzeg | 27-07-21 | 13:57

Met dit argument ben ik ook wel klaar mee “Vaccinatie betekent niet dat je geen anderen meer zou kunnen besmetten.” Klopt, maar je reduceert het wel echt fors, je bent voor 88% beschermt met pfizer. Lijkt me niet geheel onbelangrijke info.

Thomtidom | 27-07-21 | 13:56 | 3

Bescherming tegen COVID-19 Delta variant na twee vaccinaties: 64 procent (Israël), 88 procent (Engeland)
Bescherming tegen ziekenhuisopname Delta variant na twee vaccinaties: 93 procent (Israël), 96 procent (Engeland)
Toch denkt Israel er serieus over na, om ouderen van 70+ een derde vaccinatie te gaan geven.

Roadblock | 27-07-21 | 14:14

Kort na de vaccinatie; daarna wordt het minder, best snel overigens, en vandaar dat het abonnement op herhalingsvaccinaties binnenkort gekocht kan worden.

WelDenkend | 27-07-21 | 14:24

Pure misleiding. Alles, werkelijk alles wordt door die ontketende narcisten verdraaid en uit de context gehaald om hun bezopen punt te maken. Verwarring zaaien en chaos oogsten, daar zijn ze op uit. Zijn we mooi klaar mee.

Wiebenick | 27-07-21 | 18:35

Mooi zo. Het moet maar eens afgelopen zijn met die wanmuziek en dat stomme gedans.

Asteroid-B612 | 27-07-21 | 13:55

Dus mede door mensen zoals ik gaat Lowlands niet door ? Geweldig. Graag gedaan. Lowlands was zo wie zo een hyper commerciele verdienconcept met matige muzikanten en veel te dure eten en drinken. Graag gedaan dat ik mee geholpen heb om de besmettingen naar beneden te krijgen omdat Lowlands niet doorgaat.

loser | 27-07-21 | 13:55

Even door alle boosheid heen proberen te lezend: hoewel het plaatje wereldwijd lijkt te verschillen, gebeuren er nu mogelijkerwijs twee dingen. De vaccins werken, zie de daling op de kritische ziekenhuiscapaciteit. Ten tweede: de nieuwe varianten zijn weliswaar besmettelijker, maar ook minder dodelijk. Dat zou evolutionair heel verklaarbaar zijn, want voor het virus zelf een betere overlevingsstrategie.

Voor de eerste bewering lijkt ruimschoots bewijs voorhanden, de tweede is volledig speculatief. Het zou er wel op duiden dat covid-19 langzaam richting het dodelijkste virus ooit opschuift, influenza. Beheersbaar, tenzij het alsnog helemaal verkeerd gaat. Maar dat is vooral een kwestie van zorgvuldig monitoren.

Het belangrijkste nu is om al die micromanagende politici uit de besluitvormingscyclus te krijgen, zielige corporate geldsnolletjes dat ze zijn.

Hetkanverkeren | 27-07-21 | 13:51

'We hebben verkeerde verwachtingen van vaccinatie.'
youtu.be/Xjta7ZLpbmo

Kijkeensaan | 27-07-21 | 13:51

Goed stuk Bart! Ik schuif maar eens wat geld jullie kant op.

Sinterbikske | 27-07-21 | 13:48 | 3

Ik had ook nog ergens een goeie tegel. Schuif maar als je 'm gevonden hebt.

HeerVanStand | 27-07-21 | 13:57

@Sinterbikske | 27-07-21 | 14:01: t is een heer van de visstand wellicht, of hoogwaterstand, maar dat ligt wat gevoelig laatste tijd.

ikworstelengadouchen | 27-07-21 | 14:19

Massaal vaccineren van alle leeftijden had deze ongekende ramp voor de hedonistische, niet-solidaire mens ("ik word toch niet ziek") kunnen voorkomen. Dat is geen mening maar een constatering.

"A self-confessed vaccine sceptic who said 'if he could turn back time he would' after he was admitted to hospital earlier this month with Covid has died with the virus at the age of 34.
Matthew Keenan told friends that he 'wished he had his jab' after he was hospitalised at Bradford Royal Infirmary and placed in an induced coma in a bid to save his life just two weeks ago."
(Daily Mail van vandaag)

J.P.Drapeau | 27-07-21 | 13:48 | 11

Als je altijd alle sneue gevallen gaat uitvergroten en gaat gebruiken als "dit is het meest waarschijnlijke scenario" dan is dat toch alleen maar een soort drukmiddel om die mensen te laten verplichten zo'n prikje te nemen? Het blijft risicospreiding. Doodgaan doe je toch.
.
Het is een beetje debiel om mensen die zich aan de maatregelen houden maar geen priknoodzaak zien om weg te zetten als wappie of "verantwoordelijk" voor de misere waar we inzitten. Dat is echt te makkelijk. Ik ben niet degene die staat te dansen met Janssen, of die op vakantie gaat naar het buitenland in een vliegtuig, met een geleende testuitslag probeert de kroeg in te komen, een festival gaat bezoeken etc. Heb andere dingen te doen en die zijn voornamelijk thuisblijven of af en toe een boodschap doen of mezelf op de racefiets uitleven.
.
Maar het bangmaken en de schuld in de schoenen schuiven van is echt veel te makkelijk. Vooralsnog ben ik 3-4x "getest", mijn vrouw 10+ keer, oudste kind 3x en altijd negatieve testen gehad en het altijd buiten de deur weten te houden (zover we weten dus). Dus dat wij ons niet laten vaccineren zou echt geen ramp moeten zijn dus.

Theo? | 27-07-21 | 14:03

Ongekende ramp? Twee griepseizoenen tellen evenveel doden als de twee coronaseizoenen. Hoezo ongekende ramp? 16K meneer.
Je voorbeeld is wel schrijnend, maar we kopen niks voor N=1.
Kijk eens naar de werkelijke cijfers in NL. Er sterven dagelijks circa 450 Nederlanders. Nu zijn het er een paar aan of met covid. Zie coronadashboard overheid.
Beetje relativeren kan geen kwaad, Frau Drapeau.
Daarvoor iedereen beperken en lastig vallen met avondklokken, bezoekbeperkingen etc. en niet de mortaliteit meten maar het aantal besmettingen? Waarbij te bedenken ware dat het bij 85% gaat om de nogal onschuldige deltavariant?
Tsja. Ik weet niet wat jij onder constateren verstaat, maar veel bijzonders is het niet.

Ichneumonidae | 27-07-21 | 14:31

@Ichneumonidae | 27-07-21 | 14:31:
Lezen graag. Ongekende ramp >voor de hedonistische mens<. Dat-ie niet alles kan doen wat hij wil. Ironie!

J.P.Drapeau | 27-07-21 | 16:43
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik begrijp dat wantrouwen tegen de overheid niet zo. Als Mark zegt dat de avondklok een rotmaatregel is die er meteen weer af gaat, dan moet het gek lopen willen we die 4 maanden hebben. Bij 70% hebben we groepsimmuniteit, om bij 80% de versoepelingen weer terug te draaien. Het rekenmodel van het RIVM is transparant en openbaar, en er lekt nooit wat uit de systemen. Nee, als Mark zegt dat de onderste steen boven komt en dat ze er alles aan doen, dan geloof ik dat. En mocht het toevallig een keertje niet helemaal kloppen, bijvoorbeeld met 170k besmettingen per dag, dan is het allemaal de schuld van een ander, sorry, glas plas en vanaf 1 juli heeft iedereen die dat wil een spuit gehad en kunnen we dansen met Jansen. Absolute toppers zijn het! Integere mensen ook, met veel kennis waar ik veel sympathie voor heb.

opblaasschaap | 27-07-21 | 13:46 | 2

ha ha

Piet Karbiet | 27-07-21 | 13:59

Precies en Roland Pierik moet minister worden! Van het ministerie van Propag.. Nou verzin maar een naam.

BrulSpin | 27-07-21 | 14:01

Lekkere rant, Nijman!

eekeek | 27-07-21 | 13:45

Van Rossem, ik denk dat veel van je kritiek op Rutte c.s. terecht is, maar er vallen me toch een paar dingen op;
- je schrijft dat we niet kunnen weten dat in de ziekenhuizen vrijwel alleen ongevaccineerden worden opgenomen. Dit klopt toch echt niet, zo bv. laatste technische briefing, professor Levi eergisteren op de radio of zat andere bronnen waar te vinden is dat ongevaccineerden extreem oververtegenwoordigd zijn bij positieve testen, ziekenhuisopnamen en doden.
- gevaccineerden kunnen nog steeds covid symptomen krijgen en het dus ook doorgeven. Ja duh, vaccins genezen covid niet maar voorkomen dat je er ernstig ziek van wordt. Ze verlagen enorm de risico's, maar geen 100%. Net als anticonceptie of een autogordel ook geen 100% beschermen.

Beide dus argumenten bezijden de waarheid, argumenten die je volgens mij ook helemaal niet nodig hebt omdat de rest van je kritiek op de overheid best valide kan zijn.

Diederik_Ezel | 27-07-21 | 13:44 | 3

Correct, Bart roept hier graag wat hij zelf wil weten. Net als die Ivercitimine studie die hier gepost is met het wetenschappelijk draagvlak van een bierviltje. Ik ben ook tegen vacinatiedwang hoor, maar je moet neutraal blijven. Die ziekenhuisopnames zijn inderdaad al bewezen.

swaggerton | 27-07-21 | 13:52
-weggejorist-
Ichneumonidae | 27-07-21 | 14:23

"dat ongevaccineerden extreem oververtegenwoordigd" - Dus van de 437 ziekenhuisbed bezettingen (26 juli 2021) zijn er hoeveel bezet door ongevaccineerde? Ik hoor 10%, da's zijn ongeveer 45 bedden.

Om het even in perspectief te plaatsen. Op dit moment houden dus Nederlandse Corona mensen 437 bedden bezet, dat is 0.002% van de totale bevolking, en daarvan was 0.0002% zeker gevaccineerd.

Indrukwekkende en verontrustende cijfers inderdaad, dit gaan de ziekenhuizen echt niet trekken met hun capaciteit van 37753 bedden. Het zou echt niet verstandig zijn deze capaciteit met bijvoorbeeld een in redelijke mate van schaalbare nood capaciteit uit te breiden, dat is niet handig voor nu of de toekomst.

SmurfenSlurfje | 27-07-21 | 14:25

Ik ben een beetje een huismus geworden van al die lockdowns. Ik plan nog van alles maar heb dan eigenlijk helemaal geen zin. Vervolgens ga ik me enorm zitten verheugen op het moment dat het wordt afgelast vanwege corona.
In de tweede helft van augustus heb ik een bruiloft en een (eendaags) festival op de planning staan en heb de champagne koud staan voor het moment dat het wordt afgelast.
Zal wel overgaan als er ooit weer eens wat dingen wel door kunnen gaan.

C1O2 | 27-07-21 | 13:42 | 3

Herkenbaar.

Deksmaat | 27-07-21 | 13:48

D'r is allemaal alvast weinig lol aan te beleven.
De tegenstrijdigheden in het Nederlandse beleid, de verschillen in beleid tussen de EU-landen, je laten vaccineren vanwege de maatschappelijke druk en daar nog niks mee bereiken, geluk of pech hebben wanneer je iets inpland en regeltjes voordien weer eens veranderen, de kift die ontstaat tussen mensen over al dan niet vaccineren, de mate van gevaar die van corona uitgaat, het wel of niet eens zijn met de maatregelen, te streng? te soepel?...

Iedereen en zijn moeder vindt er wat van, de verdeeldheid wordt steeds groter en net als met politiek kun je op dit vlak beter maar deugen of je muil houden op de socials.
Maak je niet zo druk wordt me vaak gezegd, je kunt er toch niks aan veranderen. En ze gaan over tot de orde van de dag. Uitzoeken en uitpluizen wat wél mag, welke regeltjes voor welk land gelden, of er iets omgeboekt moet worden, gewoon de praktische kant bekijken en daar mee leven.

Maar hoe zit het met de filosofische kant, de staatsrechtelijke kant, de maatschappelijke kant?! Waar zijn we in godsnaam met z'n allen mee bezig, die vraag stel ik me, het wordt er niet leuker op.
En is dat, tenminste in het "verlichte" Westen, niet een essentieel onderdeel van het leven?
Dat het wel een beetje leuk blijft? Dat we een beetje normaal doen met zijn allen...?!

WasHetMaarMakkelijk | 27-07-21 | 14:17

'JOMO' Joy Of Missing Out. Ik heb er al jaren last van, ben vrijgezel.

SmurfenSlurfje | 27-07-21 | 14:28

Maar mogen we nu al vergelijkingen van een bepaalde historische aard gaan maken of is het daar nog te vroeg voor?

elfenstein | 27-07-21 | 13:40 | 2

Nee hoor. Je mag altijd vergelijkingen van welke historische aard dan ook maken. Ik weet nog toen Elisabeth de handtekening onder de Brexit zette, sprak ze de woorden 'I feel like SchimmelSchwanz, when he signed the divorcement contract'.

SchimmelSchwanz | 27-07-21 | 13:46

Ik heb op 22 augustus een festival georganiseerd hier aan de overkant op het grasveld. Grote opblaasbare Rutschbahn erbij en een paar grote boxen van mij. En nog eens een paar biertafels. Biertafels voor de volwassenen die bier drinken en de Rutschbahn voor alle kinderen die junior heeft uitgenodigd voor zijn verjaardag. Want hij hoopt acht te worden die dag.
Ik hoop dat het door mag gaan. Heb al een boel voorbereidingen getroffen.

SchimmelSchwanz | 27-07-21 | 13:34 | 2

Rutschbahnlands?

P-unit | 27-07-21 | 13:39

U grijpt ook werkelijk alles aan om in prettig gezelschap zoveel mogelijk bier te drinken. Ik begrijp dat wel.

goedverstaander | 27-07-21 | 13:46

Toen de ziekenhuizen vol lagen snapte ik het wel. Ben netjes ingeënt en nu ben ik er toch klaar mee.

ikdenkwat | 27-07-21 | 13:33 | 5
-weggejorist-
Ichneumonidae | 27-07-21 | 14:18

@ikdenkwat | 27-07-21 | 13:56: dan is het goed, ik heb laatste maanden hier cowboys in de panelen gezien die alleen maar haat geven op mensen die geen prikkie willen.

ikworstelengadouchen | 27-07-21 | 14:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar wij krijgen straks ook iets van die lutsers bij de overheid hoor. Een hele dikke rekening voor al het gratis geld dat is uitgedeeld. En niet alleen in dit landje helaas.

Maar goed dat Italië ons heeft behoed voor vrekkengedrag want daar krijgen we als land een slechte naam van.

Nostra da Mus | 27-07-21 | 13:30

Van Rossem, je cijfers kloppen niet, en daar was je ook al op gewezen. De vaccinatiebereidheid is alleen zo hoog onder 1 groep, en die is niet representatief. Het RIVM (waar jij je 90% vaccinatiebereidheid vandaan haalt):
"De gepresenteerde cijfers zijn de feitelijke cijfers afkomstig uit dit onderzoek. Daarmee geven ze valide resultaten voor de onderzoekspopulatie zoals beschreven. De gepresenteerde cijfers kunnen niet zomaar geëxtrapoleerd worden naar de Nederlandse bevolking. Niet alleen door de ondervertegenwoordiging van de jongere populatie maar bijvoorbeeld ook door een ondervertegenwoordiging van deelnemers die niet in Nederland zijn geboren. Daarnaast is er juist een oververtegenwoordiging van vrouwen en hoger opgeleiden."

Je mag het best niet eens zijn met de maatregelen, maar ga nou niet zelf ook nepnieuws verspreiden. Dat is nou net het grote probleem voor iedereen die realistische bezwaren heeft. Je artikel begon en eindigde zo goed. Want inderdaad: "het is geen complot maar vooral incompetentie" Waarbij ik dan nog graag aanvul dat het niveau incompetentie van Hugo de Jonge wel van een zeldzaam niveau is.

TheEgg | 27-07-21 | 13:28 | 9

@BokoHalal | 27-07-21 | 13:48: Ik weet niet waar u woont maar in NL is het overgrote deel van de mensen blank. Op de corona-afdelingen echter niet.

goedverstaander | 27-07-21 | 13:55
▼ 6 antwoorden verborgen

Hoe dan ook moeten buiten festivals gewoon kunnen, indien nodig zonder feesttenten, maar 100 % in de open lucht.

RichardBandler | 27-07-21 | 13:28 | 1

Zo is het, als de F1 Zandvoort maar door gaat, verder zal het mij een rotzorg zijn, die festivals.

Keyboardspeler | 27-07-21 | 14:46

Erg jammer hoor, dat Lowlife niet doorgaat en die meneer Lowlife - Eric heet ie? - moet daar natuurlijk wel kabaal over maken want op het festivalterrein gaat dat niet meer. Sympathiek dat ie mensen die toch al bijna dood zijn de schuld geeft, die hebben er tenminste geen last meer van.

HeerVanStand | 27-07-21 | 13:27

Ik ben transvaccioneel. Ik heb er lang mee geworsteld. Ik identificeer mezelf als gevaccineerd. Ik ben een gevaccineerd persoon in het lichaam van een ongevaccineerde. Als ik als transvaccioneel naar een concert wil gaan moet de GGD hun systemen aanpassen op mijn rechten en beleving. Ik wordt anders gediscrimineerd.

Apoptose | 27-07-21 | 13:27 | 3

U bent Nederland weer vrij?

vluchtelingallergie | 27-07-21 | 13:35

Ik ben een vaccinatie-spijtoptant. Waar kan ik het vaccin uit m'n lijf laten zuigen?

poppelepee | 27-07-21 | 13:52

Die Delta variant wordt een nog grotere sof dan die Britse variant. Lijkt nu alweer als een nachtkaars uit te gaan, terwijl ons kabinet nog zo haar best gedaan had om haar lekker in het zadel te helpen.
Ze hebben bij het RIVM net zoveel oog voor potentie als de scouts van Feyenoord.

C1O2 | 27-07-21 | 13:24

In centraal azie niks vreemds, de pest. In USA dan weer wel.

sjef-van-iekel | 27-07-21 | 13:46

@Boris Poepnagel | 27-07-21 | 13:22 |
Uit jouw link:
In Nederland komt de pest niet meer voor. De laatste keer dat een mens deze ziekte had, was in 1929. In de rest van de wereld is de pest nog niet uitgeroeid. Met name in het zuiden van Afrika en Centraal-Azië wil de ziekte nog weleens bij mensen opduiken.
_______
Dus met import uit dit soort landen kun je er op wachten dat het hier weer terug komt.

Kijkeensaan | 27-07-21 | 13:49
▼ 1 antwoord verborgen

Lowlands sucks !

Jimmy Mc Clure | 27-07-21 | 13:22 | 3

Ik kwam er graag. Eerst naar Higher Grounds (bovenste bank uiteraard, wel uitkijken met weer naar beneden klimmen) en daarna in het Kabouterradje. Daar was ik niet weg te slaan. Obers stonden beneden klaar om je drankjes aan te reiken, je had een tafeltje met geïntegreerde asbak, een puntmutsje op de kop, en prima uitzicht omdat je overlangs zat.

Deksmaat | 27-07-21 | 13:43

hoogtepunt was na 95 wel een beetje geweest

P-unit | 27-07-21 | 13:52

Hoe 'low' wil je het hebben ?

Kijkeensaan | 27-07-21 | 14:00

Jaren voor Mojo festival bezoekers volledig uitgeknepen en voor de overheid feestgangers gecriminaliseerd met undercover drug politie maar wel een 24 uur tent runnen. Je logo is een lachend pilletje en een dansend scheermes. Nu hulie huilie. Steek die dikke winsten van de laatste 20 jaar maar eens terug in je zaak. Met je 1.50 per munt en dan een plastic beker bier 2 munten.

P-unit | 27-07-21 | 13:20 | 1

Het zou 3 euro per munt worden volgens festileaks

voldemort | 27-07-21 | 17:21

Maar het is veel makkelijker om wappie te roepen en je kop in het zand te steken

Transgender-Airlines | 27-07-21 | 13:19

Juist.

ademende aarde | 27-07-21 | 13:19

Festivals bleken ordinaire superverspreiderevenementen, ondanks dat iedereen ofwel geprikt ofwel getest het terrein mocht betreden. Dat testen en prikken blijkt dus geen zoden aan de dijk te zetten.

Van Urk | 27-07-21 | 13:18 | 6

@GoedGaan | 27-07-21 | 13:32: En wanneer gaan we die effectiviteit dan een keer echt goed testen? Of gaan we bij elke opleving van besmettingen de boel weer dichtgooien?

Thuinman | 27-07-21 | 13:51

@Van Urk | 27-07-21 | 13:27: Dat is inderdaad de enige, althans belangrijkste, vraag. Krankzinnig, dit beleid. Als je kijkt naar bijvoorbeeld de mortaliteit (in het begin de paniekzaaier, even later de ic-capaciteit, allebei nu betekenisloos), dan is er nauwelijks verschil met die van een normale griep. Een griepjaar geeft een oversterfte van een 8.000. Nu worden er twee griepjaren bij elkaar geteld en komen we uit op 16.000.
Nou, ben erg onder de indruk. Plus, je gaat een hele bevolking volspuiten met een vaccin waarvan de gevolgen niet bekend zijn, want nooit eerder gedaan met mrna. En iedereen maar beperken in z'n bewegingsvrijheid, totaal zinloze avondklokken instellen en wat er zoal meer aan onzinmaatregelen is genomen.

Die vaccins werken na een halfjaar al niet meer (zie situatie in Israel), bovendien zijn de mutanten (delta bv.) nauwelijks nog schadelijk. Ja, je krijgt er een loopneus van. En daar dan op sturen, proest!

Ichneumonidae | 27-07-21 | 13:55

Onzin. Exit had 1 besmetting op 50.000 in 4 dagen. Daar kan teamnl een puntje aan zuugen.
De clusters van de festivals kwamen waarschijnlijk uit propvolle pendelbussen.
En ja, binnen is geen goed idee. Grote hoge tenten met open zijkanten kan prima.

geen koning | 27-07-21 | 17:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Goede rant

Piet Karbiet | 27-07-21 | 13:18

Zou hij binnenshuis ook zijn zonnebril dragen?

Koning Willy | 27-07-21 | 13:17 | 3

Heeft hij afgekeken van Bono, ook zo’n linkse rakker en rechtse vullert.

Normpje | 27-07-21 | 13:21

Nee, dat doet alleen Barry Hay.

jansma28542681 | 27-07-21 | 13:23

Overigens verfrissend stuk van Van Rossem. Dat sturen op besmettingen slaat werkelijk helemaal nergens op, te meer als je bedenkt dat verreweg de meeste besmetten nergens last van hebben.
De risicogroepen beschermen. dat lijkt nog het meest voor de hand liggend, al is nu ook al wel bekend dat de effectiviteit van die inentingen vrij snel afneemt, binnen maanden al.
Over IC-capaciteit of mortaliteit hoeven we het niet eens meer te hebben - dat gebeurt dan ook niet, want anders zou iedereen in lachen uitbarsten.

Ichneumonidae | 27-07-21 | 13:16 | 1

Maar dan zeggen ze weer dat 2% van de jongeren long covid aan de besmettingen overhoudt.

De_Denker | 27-07-21 | 13:39

Erg jammer hoor, ik had graag naar qudtmuzak geluisterd van B-artiesten onder het genot van een halfvol plastic bekertje evenementen"bier" plus kleffe hamburger voor maar 13,50 euro.

2voor12 | 27-07-21 | 13:16 | 4

U eet een hamburger? Overweeg volgende keer eens een bakje zoete aardappel met quinoa en pompoenpitten voor maar 19,25.

Ilyrm | 27-07-21 | 13:34

Pro-tip: op Pinkpop was een kleine friet 1 munt en eem grote friet 2. Maar twee kleine frietjes is veeel meer friet dan 1 grote. Doe er je voordeel mee maar niet doorvertellen he?

Befketier | 27-07-21 | 13:47
▼ 1 antwoord verborgen

De Covidpatienten in het ziekenhuis zijn voornamelijk ongevaccineerden of mensen met immuunstoornissen. Dus ja, we doen het voor de wappies en dit keer wacht het kabinet gelukkig niet totdat de ziekenhuizen overstromen.

BobDobalina | 27-07-21 | 13:15 | 12
▼ 9 antwoorden verborgen

Heb onderstaand bericht naar Eerdenburg gestuurd. Ik wacht nog op antwoord:

Goedemorgen Eric,
Ook ik vind het onbegrijpelijk dat alle festivals worden afgelast. Ik was een notoire festival/concertbezoeker. Maar om de (nog) niet gevaccineerden dit in de schoenen te schuiven gaat mij te ver. Vaccinatie geeft geen enkele garantie. Misschien zijn juist de vaccins de reden van het aantal besmettingen. Er is helemaal niets zeker, het kabinet heeft geen strategie maar reageert ad-hoc. De samenleving (kunst, cultuur en sociaal) wordt stuk gemaakt, zonder dat daar feiten aan ten grondslag liggen. Ik zou zo graag zien dat sectoren een vuist maken en zeggen: we pikken dit niet. Kom eerst maar eens met neutrale wetenschappers op de proppen ipv gesubsidieerde instituten te raadplegen. Er is een ander geluid maar deze worden stelselmatig genegeerd en weggezet. Ook dit zijn wetenschappers, professoren, virologen en Nobelprijswinnaars.
Het probleem komt niet door mensen die zich niet willen laten vaccineren. Niemand wil een tweedeling in de maatschappij.
Gegroet.

Opblaas_boot | 27-07-21 | 13:15 | 17

@BobDobalina | 27-07-21 | 13:19: mogelijk, maar wel omdat medicijnen en structureel opschalen zorg buitenspel zijn gezet als serieuze (mede)oplossing door dit kabinet. Dat is kansloos, temeer omdat het vaccin rap aan effectiviteit verliest (zie o.a. Israël).

VP732 | 27-07-21 | 14:24

@VP732 | 27-07-21 | 14:24: er zijn geen goede medicijnen tegen covid. Er is van alles geprobeerd en er is zelfs gesjoemeld met onderzoeksresultaten (bij een onderzoek naar de werking van ivermectine). Alleen de 'kritische denkers' zijn nog niet overtuigd.

BobDobalina | 27-07-21 | 14:45

Inderdaad bieden vaccins geen garantie, maar ze voorkomen vele ziekenhuisopnames, sterfte en long covid, maar ook positeve testen. Dat was heel duidelijk zichtbaar toen de ouderen werden gevaccineerd en onder hen de positief getesten kelderden, terwijl onder niet gevaccineerden de positieve tests stegen. Om te suggereren dat besmettingen zouden komen door de vaccins is dus zeker uit de lucht gegrepen.
Eén ding is zeker: besmettingen ontstaan door de overdracht van het virus. Dus afstand houden, mondneusluier en thuis blijven bij symptomen van Corona helpen wel.
Overigens zou je bij pandemieën gebruik kunnen maken van de piramide van Maslov. Daarin hebben gezondheid en veiligheid een hogere hiërarchie dan relaties en dus wel degelijk kunnen onderbouwen dat vanwege de gezondheid wordt ingegrepen op sociale behoeftes.

gozoman | 27-07-21 | 15:43
▼ 14 antwoorden verborgen

Waarom draagt die vogel van een Rutte altijd veels te strakke kleding. Geen gezicht, Heeft hij geen geld om de juiste kleding op maat te kopen.

gato | 27-07-21 | 13:14 | 3

Een vrouw is nu eenmaal trots op zijn borsten.

gestoptmetroken | 27-07-21 | 13:19

Hij wil sterk en krachtig overkomen. Dat doen meer mensen die hun lichaam dusdanig oppompen omdat ze een bepaald imago willen uitstralen

vluchtelingallergie | 27-07-21 | 13:46

Sowieso bizar dat een minister president in een poloshirt in de openbaarheid treedt. Beetje decorum mag wel. Gewoon een kostuum aan, en als ie dan popi wil zijn doet hij zijn stropdas maar af.

Kaal-dik-en-lelijk | 27-07-21 | 13:46

Karma kwam sneller dan gedacht voor deze collega prikpooier en zijn festival

Illuminati1989 | 27-07-21 | 13:14

Lowlands-baas Eric had zo graag een nieuwe hippe bril gekocht van de winst.....

Torquemada | 27-07-21 | 13:10 | 1

En de nieuwste van Eefje de Visser ! Ook zo woke !

Frank1387 | 27-07-21 | 13:56

Als iedere volwassene zich nou gewoon laat vaccineren kunnen we tenminste zeggen dat we er alles aan gedaan hebben.

Papa Jones | 27-07-21 | 13:10 | 8

Ik zit net het contract te lezen wat Pfizer met overheden afgesloten heeft.
M’n mond zakt bij iedere pagina verder open.

BrulSpin | 27-07-21 | 14:32
▼ 5 antwoorden verborgen

Ja, maar al die 75 plussers, met onderliggend lijden, die gaan allemaal naar de festivals!

Die moeten we toch beschermen?

Of zoiets.

Wijze uit het Oosten | 27-07-21 | 13:10 | 2

In het geval van Lowlands zou dat best kunnen kloppen.

C1O2 | 27-07-21 | 13:20

En jij een zak geld! En jij een zak geld! En jij twee zakken geld! IEDEREEN GELD

Do-na-zi | 27-07-21 | 13:10 | 1

Wanneer mag ik mijn zak met geld ophalen dan?

Ilyrm | 27-07-21 | 13:30

Hij heeft wel een coole bril.

De_Denker | 27-07-21 | 13:09 | 2

Beetje sneu om op zijn leeftijd nog hip te willen overkomen

thanseeuwen | 27-07-21 | 13:31

Beleid baseren op aantal besmettingen - hoe krankzinnig wil je het hebben?

Ichneumonidae | 27-07-21 | 13:09 | 4

Er is al een motie aangenomen die het beleid moet baseren op het aantal ziekenhuisopnames. Maar ja, "besmettingen" klinkt nu eenmaal veel ernstiger. En we moeten vooral heel bang blijven met z'n allen, of zoiets.

2Little2Late | 27-07-21 | 13:57

En daarna door naar de klimaat lockdown.

BrulSpin | 27-07-21 | 14:26
▼ 1 antwoord verborgen

Als alle medewerkers en vrijwilligers in deze zware tijden nu eens extra hun best doen dan kan Eric van Eerdenburg toch weer een Bugatti kopen.

Deflatiemonster | 27-07-21 | 13:08

Tja.
Dat komt ervan.
Geen idee wát ervan komt en waardoor het komt, maar het is wel zo.

Kapitein Sjaak Mus | 27-07-21 | 13:07 | 1

Had ik allang gezegd

Ilyrm | 27-07-21 | 13:29

Waarom luisteren naar dikbetaalde betweters die preken voor eigen portemonnee? Moeten ze weer bolide toevoegen aan hun wagenpark?

Deflatiemonster | 27-07-21 | 13:06

Volgens mij bevalt dat demissionair zijn ze best wel goed. Lekker klooien zonder verantwoording en toch gewoon doorgaan.

Leviticus_ | 27-07-21 | 13:05 | 3
-weggejorist-
pan.met.de.jet | 27-07-21 | 13:13

Ja,waar blijven die verkiezingen ?

Jimmy Mc Clure | 27-07-21 | 13:20

@Jimmy Mc Clure | 27-07-21 | 13:20: je weet toch alles wat Rutte zegt is precies andersom. Dixit Rutte na de verkiezingen: snelle formatie want land moet weer bestuurd worden in de corona crisis. Hij bedoeld: gaat prima zo we hebben met het demissionaire kabinet de meerderheid weten vast te houden, lekker lange formatie, want een kabinet dat niet missionair is kan niet vallen.

Incitatus | 27-07-21 | 13:57

Hij is fijn. Van Rossem, dichter des vaderlands!

Ir. Wilhelmus | 27-07-21 | 13:05

‘ Eric van Eerdenburg, die extreemlinkse eikel ‘ , en dan nog ook haat en verdeeldheid zaaien, onder de paraplu van corruptie je verwacht het niet.

ja,diedus! | 27-07-21 | 13:04

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen