Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ook Stom Jank Meeus pist nog even over Pieter

Pieter Omtzigt heeft de prachtige gave / Uit hun holen te roken, de machtsknuffelende laven.

Een etmaal nadat z'n volkshatende volkskrantvrouwtje Margriet Oostfront mokkend en zuchtend over een onverhard boerenlandweggetje moest modderen in haar deftige laarsjes, heeft manlief Stom Jank Meeus ook nog een lazy take op gewone mensen. Of nou ja, liever pist hij over de nog altijd niet afgekoelde lijken van de toeslagouders. En als ie toch bezig is, ook maar gelijk op het 'volk' in 'volksvertegenwoordiging': "Sinds de verkiezingen klinkt de taal van de straat vaker in de nationale vergaderzaal. Je kunt dit toejuichen: het is de volksvertegenwoordiging, niet de Rotary. Je kunt ook denken: maar moeten politici olie op het vuur gooien?" DE TAAL VAN DE STRAAT! Peter Kwint in een t-shirt! Caroline van der Plas die whatsappgroepjes maakt! Pieter & Renske die namens doodgewone mensen willen weten waarom zij door de staat gedupeerde burgers werden die tot waanzin en zelfmoord gedreven werden, and then some

Nou, denkt de duurste plucheprostituee van het Binnenhof, de HORREUR van zulke common practices! Waarom is de noblesse niet meer oblige? Waarom is de deftigheid De Deur uit? Neen, dan Hugo de Jonge (minister, dus De Macht), laat Omtzigt (Kamerlid, dus Tegenmacht) dáár eens een voorbeeld aan nemen. Ook die werd uitgekotst door het CDA, maar die slikte zijn kritiek tenminste in en nam de geseling als een brave narcist die hoe dan ook zichzelf altijd in de spiegel kan blijven aankijken en natuurlijk hoopt dat ie na zijn hakkel- en blunderministerschap nog fier een ander stokpaardje in de baantjescarrousel mag berijden. Waarom neemt Omtzigt dáár geen voorbeeld aan, mmmh? Waarom altijd maar die boat rocken? Waarom rimpels in de Hofvijver maken, in zo'n tijd van dire straits in de tere porseleinkast van bestuur versus boze burgermansbalans? Denkt zo'n Omtzigt nou echt dat gevaarlijk scheef hellende bestuurstorens gerecht kunnen worden met inhoudelijke kritiek, onderbouwd geformuleerde grieven en een pleidooi voor politiek bestuur dat vóórbij de machtswellust, de poppetjes en de donatiekas kijkt? Wil die teringtukker soms dat we opnieuw naar de stembus gaan, waar de populistische gevaren met loensende ogen loeren op nieuwe kansen?

De held van Tom Jan is een valsspeler

Dat ze bij de ambtenarenkrant een teringhekel aan Omtzigt hebben, weten we al sinds de nooit gecorrigeerde canard die hem zijn onderste steen zoekende MH17-woordvoerderschap kostte. Maar Stom Jank Meehuil schuwt ook het nepnieuws niet om Hugo op een hoger voetstuk te zetten dan Pieter. Hugo, die behalve selfies maken, verkeerde data noemen en onnodig gedoe maken van Gele Boekjes, echt helemaal niks kan. Hugo, die in de ministerraad probeerde Omtzigt te 'sensibiliseren' (lees: te voorkomen dat hij zijn controlerende taak kon doen) in het toeslagenschandaal. Hugo, die vals speelde tijdens de lijsttrekkersverkiezing. Hugo, die braaf plaats maakte voor een miljonair die liever Wopke had. En Hugo, die volgens doodsbange coronageranium Meeus uitstekend gevaccineerd heeft omdat we "bijna alle EU-landen die destijds eerder begonnen inderdaad gepasseerd zijn". [Luid Buzzergeluid] FOUT! Langzaam beginnen en later andere landen inhalen is geen verdienste, dat is dodelijk: een trage start en pas later versnellen betekent meer doden - zie bewijsgrafiek na de breek.

Maar de hamvraag is: Wat is er godverdomme mis met iemand die níet braaf plaats maakt voor een miljonair, zichzelf niet door pluche of eigenliefde laat corrumperen en zichzelf publiekelijk uitspreekt tegen tegenwerking, werkverzieking en verstikking van een controlerende taak door machtspolitici die hun pluche belangrijker vinden dan goed bestuur? Kalmte kost inspraak, kalmte kost levens, kalmte bewaakt de status quo, en de status quo is een kapot kartel met dito media. Dus doe ons maar de beladenheid. En Tom Jan Meeus is tuig van de richel. Deftig tuig. Maar tuig desalniettemin.

Hugo kost levens.

Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Het CDA blijft lekker wrijven in de vlek. Omzigt hoeft alleen maar achterover geleund te wachten tot de formatie een feit is. Vervolgens richt hij zijn eigen partij op en neemt een aantal CDAers mee. Wat er nu gebeurt toont slechts aan dat het CDA in totale paniek is.

Skeptic70 | 16-06-21 | 11:51

Zojuist de volledige column gelezen. Die is hier behoorlijk selectief gelezen. Ik lees er geen onvertogen woord in. O.a. "Omtzigt ervoer jaren tegenwerking in het CDA, zeker bij de Toeslagenaffaire, en zag zich het partijleiderschap ontnomen ondanks zijn groeiende populariteit." En er is niets mis met zijn conclusie: Maar de vraag lijkt me wel waaraan het land in deze beladen tijd behoefte heeft: aan politici met verhalen over interne tegenwerking, of aan politici die hun persoonlijke grieven opzij zetten en rationeel hun werk doen? "

Poso | 16-06-21 | 09:14 | 2

haha, leer eens tussen de regels lezen. schrijver stelt niks mis met de conclusie van Omzigt, maar wil er vervolgens volledig aan voorbij gaan, ofwel laat maar lullen.., enne..., De Jonge.. en rationeel ???? ja , doet zijn werk met de "ratio" van de gemiddelde achterbakse incompetente CDA-er

louis6227 | 16-06-21 | 10:12

@louis6227 | 16-06-21 | 10:12:
Misschien lees jij iets anders? De volledig tekst:

Wat heeft Nederland nodig? Een Omtzigt of een De Jonge?
Tom-Jan Meeus

Pieter Omtzigt beschrijft in zijn vorige week gelekte memo ook hoe het CDA zich eind vorig jaar ontdeed van Hugo de Jonge als lijsttrekker. De partij kreeg geen sponsorgeld meer binnen, en de voorzitter ging „twee keer bij Hugo langs [...] om op aftreden aan te dringen”. Uiteindelijk gaf De Jonge zijn verzet 10 december op. In de officiële lezing was het zijn eigen keuze, al bleek destijds vlot dat hij „ruw en wreed” was afgeserveerd. Maar zijn reactie heeft me altijd gefascineerd: de man gaf publiekelijk geen kik.

Zes maanden later ervaart het land hoeveel mentale vermoeidheid de pandemie achterlaat. Gevaccineerden hebben angsten doorstaan maar deze vaak nog niet verwerkt. Onrust en beladenheid. Behoefte aan een rigoureuze ommekeer. Radicale verlangens bij jongeren van FVD, SP en Bij1. Driften in het publieke debat.

En de vraag is hoe politiek leiders hiermee moeten omgaan. Sinds de verkiezingen klinkt de taal van de straat vaker in de nationale vergaderzaal. Je kunt dit toejuichen: het is de volksvertegenwoordiging, niet de Rotary. Je kunt ook denken: maar moeten politici olie op het vuur gooien?

Het is ook een stijlverschil tussen Omtzigt en De Jonge. Omtzigt ervoer jaren tegenwerking in het CDA, zeker bij de Toeslagenaffaire, en zag zich het partijleiderschap ontnomen ondanks zijn groeiende populariteit. De Jonge had jaren de wind in de rug in het CDA, is vice-premier, maar moet als coronaminister al een jaar frontale aanvallen van publiek en politiek verwerken – #hugodejongekanniks – en de partij zette ook hem aan de dijk. Verschillende ervaringen, dezelfde uitkomst.

Maar terwijl een emotionele Omtzigt daarna publiekelijk moeite hield met alle tegenwerking, culminerend in het memo en zijn vertrek uit het CDA, kwam De Jonge alleen in het nieuws met zijn werk.

Zo beaamde hij één week (!) nadat hij het leiderschap neerlegde, 17 december, dat Nederland als laatste in Europa zou beginnen met vaccineren. Opnieuw brak de hel los. Het hele land, en de hele Kamer, vielen over hem heen. De Jonge zei: het gaat niet om het startmoment maar om het resultaat. Hoon was zijn deel. Maar bekijk nu de tussenstanden van NRC en daar staat het: Nederland is bijna alle EU-landen die destijds eerder begonnen inderdaad gepasseerd.

Hiermee wil ik Hugo de Jonge niet heilig verklaren, dat is hij niet, en sowieso zou ik hem een rantsoen van één selfie per jaar adviseren. Maar de vraag lijkt me wel waaraan het land in deze beladen tijd behoefte heeft: aan politici met verhalen over interne tegenwerking, of aan politici die hun persoonlijke grieven opzij zetten en rationeel hun werk doen?
Tom-Jan Meeus (t.meeus@nrc.nl; @tomjanmeeus) schrijft elke dinsdag op deze plek een column.

Poso | 16-06-21 | 14:28

Duidelijk opzetje. Wordt nu gebracht als een feit dat iemand in de kring van Omtzigt gelekt heeft. Terwijl dat natuurlijk gewoon de lezing van de CDA Top is.

Per ongeluk linkjes naar journalisten sturen en die tot je Zoom-meeting toe laten?

Roepen dat Pieter medische hulp nodig heeft?

Pffft. Weinig chique. Slechte verliezers bij het CDA,

De verwarde man | 16-06-21 | 08:17 | 1

Nog nooit een gevestigde partij zo snel zijn eigen graf zien graven, en ze graven maar dieper en dieper met bovengenoemde doorzichtige en achterbakse trucs.

louis6227 | 16-06-21 | 08:22

Nee laten we dit land gaan besturen met 150 boze en verontwaardigde volksvertegenwoordigers. Geen steen blijft op de andere, overal zien ze schandalen, overal kaarten ze aan wat niet goed gaat. Op luidde toon, aanvallend, beschuldigend, iedere e-mail moet openbaar, alles wat ooit is gezegd op ieder ministerie moet worden ingezien. Elke verkeerde zin moet verantwoord.

Dat gaat leuk bestuur opleveren. Geen ambtenaar durft ergens nog een mail over te sturen, iedere mening wordt ingeslikt, in plaats van de helft van de energie wordt dan alle energie besteed aan het nietszeggend maken van memo's en verslagen. Iedereen is bang een uitspraak te doen die de volkswoede zal opwekken. Alle communicatie wordt nog onduidelijker, nietszeggender. En het is al zo'n laffe bende. Het effect zal zijn dat er geen enkel beleid meer wordt gemaakt. Kortom aan één of twee Omtzigts heb je meer dan voldoende in een bestuur.

Beste_Landgenoten | 16-06-21 | 07:58 | 5

Haha nee ik ben absoluut geen ambtenaar. Helemaal mis. Verre van en zou het ook nooit willen zijn.

Beste_Landgenoten | 16-06-21 | 08:51

Ben je het er mee eens dat er nu wel te weinig controle door de kamer is? Misschien zal bij meer controle het aantal misstanden ook wel teruglopen zodat er geen aanvallen op luide toon meer nodig zijn. Kortom, ja laten we de nuance niet vergeten, maar geef toe dat het nu wel erg ver de andere kant is opgeslagen.

KokkieBalboa | 16-06-21 | 11:03

Deze keer met je analyse eens. Inderdaad een inzichzelf gekeerde "laffe politieke bende". Met gebrek aan intelligentie en visie. Inderdaad de uitzondering is Omzigt. Alhoewel ik van mening ben dat geen beleid beter is dan verkeerd beleid.

Goedzo | 16-06-21 | 12:21
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
MichelleKennedy | 16-06-21 | 07:52

Zoals Primo Levi als schreef:
Monsters exist, but they are too few in number to be truly dangerous. More dangerous are the common men, the functionaries ready to believe and to act without asking questions.
Tom Jan Meeuws is gevaarlijk.

Carlos_I | 16-06-21 | 07:33 | 2

Of: Because some roads you shouldn't go down. Because maps used to say, "There be dragons here." Now they don't. But that don't mean the dragons aren't there.
www.youtube.com/watch?v=y-Dp0QogUI4

grrrommm | 16-06-21 | 07:48

Mooi, maar hier pathethische onzin.

jo jo ! | 16-06-21 | 08:59

Het is logisch dat Hugo geen vuile was buiten hangt. Hij is zelf de vuile was en heeft als incompetent bevonden persoon de eer aan zichzelf gehouden.

Mahatma | 16-06-21 | 07:30

Tuig Jan Meeus

Watching the Wheels | 16-06-21 | 03:59 | 2

Lekker schelden?

jo jo ! | 16-06-21 | 09:00

@jo jo ! | 16-06-21 | 09:00:
Is toch gewoon een kwalificatie?

Watching the Wheels | 16-06-21 | 12:12

1 ding (enigszins off-topic): bij het vaccineren van een hele bevolking is het niet erg om niet als eerste te gaan. Dat had ook helemaal mis kunnen gaan, dan waren de rapen ook gaat. Zie de bestrijding van de varkenspest in de VS in de jaren ‘60. Bovendien is het niet een pure logistieke operatie, dat vergeet men weleens. Gezonde mensen moeten daadwerkelijk bereid zijn een prik in hun arm te krijgen. Doen we niet zomaar. Behoedzaamheid is gewenst. En (nogmaals) waarom denken jullie dat er niemand binnen de huidige politiek in de rij staat om de functie van Hugo over te nemen? Dus Hugo op de hak nemen, hij heeft zijn pedante houding niet mee, maar om het werk wat hij doet, vind ik geen stijl, ongefundeerd en nodeloos kwetsend.

YesMan! | 15-06-21 | 23:58

Mooi man hoe men zich opwindt over een journalist die over het algemeen behoorlijk ingetogen en rake analyses maakt van de hysterische politieke taferelen in Den Haag. Hij bekijkt het nuchter en met enige ironie, ik mag dat wel graag lezen. Kalm en bedaard dan wordt een kip bejaard zei mijn opa altijd.

Beste_Landgenoten | 15-06-21 | 23:55

De MSM als propaganda media voor de zittende macht.

Heeft NRC van Huffelen al geprezen en Renske Leijten of Farid Azarkan neergesabeld ?

Roze_bril_drager | 15-06-21 | 23:53 | 4

@Beste_Landgenoten | 15-06-21 | 23:57:

RTL heeft goed werk geleverd in de toeslagen affaire onthullingen, waar was de NRC ?

Ton Jank is echt een kontekruipertje.

Roze_bril_drager | 16-06-21 | 00:01

@Beste_Landgenoten | 15-06-21 | 23:57:
"De MSM." ... "De zittende macht": de partijen in de media die op dit moment nog de meeste invloed op de publieke opninie hebben. Dus ja.

"Allemaal handen op één buik": Ja, grotendeels wel. Want bijna allemaal dezelfde politieke orientatie. Dezelfde mening. Dezelfde bubbel. Dus handen op 1 buik.

"Één groot complot": Nee. Waarom schilder je zo veel mogelijk mensen meteen af als complotdenker?

"allemaal elitaire types:" Die zullen er vast tussen lopen. Ook veel niet elitaire types. Wel grotendeels links georienteerd. Dus in hun eigen bubbel. En mensen in hun dezelfe bubbel cq dezelfde mening zijn over het algemeen vaker volledig overtuigd van hun eigen gelijk. Dus als je elitair opvat als: "Ik weet het beter", dan wel: Ja.

peterdh | 16-06-21 | 07:42
▼ 1 antwoord verborgen

Met knakkers als TJM is het voor Rutte cum suis niet moeilijk om zich in het grote plaatje in het gelijk te wanen.

De laven en likkers en apologeten van de macht.. we hebben niet alleen een Nieuw Sociaal Contract nodig, ook wat verversing in de blaadjes van 's lands dode bomen.

Schwanzeleber | 15-06-21 | 23:47

Tuig is een te volks woord voor deze parvenu. 'Weerzinwekkend' past hem als gegoten.

XHannibalX | 15-06-21 | 23:17

@stom jank meeus: ik zou willen dat journalisten eens één keertje rationeel hun werk zou doen. En niet eens vanuit hun onderbuik gratuite leugens zouden verkondigen. Leuk dat sokpop Hugo zo lekker zichzelf blijft, en rutte glimlachend de ene leugen na de andere verkondigd, want aan leuke woordvoerders hebben we niets, we willen leiders met kunde en daadkracht, geen publieksvoorliegers die leugens spinnen rond vergeten bonnetjes die niet zouden bestaan.
Stom jank Meeus had hier het goede voorbeeld kunnen geven, door zijn stukkie te wijden aan de puinhoop die de toeslagenaffaire is, en eens niet te beginnen over de toon van het debat, maar over de inhoud van het debat!

Analia von Solmsch | 15-06-21 | 23:06 | 1

Dank voor deze totaal rationele bijdrage.

jo jo ! | 16-06-21 | 09:04

Waarom is bij CDA in godsnaam zo'n niks zeggende korpsbal als Wopke naar voren gehaald. Al dit gekonkel is alleen maar omdat dat het aantal stemmen van CDA is gehalveerd. Laatste peilingen, 8 zetels. Dit wordt een marge partij, een schim van wat het ooit was. Dus er moeten koppen rollen. Alleen de ja-knikkers mogen door.

Hiesjes | 15-06-21 | 22:53 | 1

Het liefst op naar de 0 zetels.

IkwilJinekwel | 16-06-21 | 13:40
-weggejorist-
omanders | 15-06-21 | 22:10

Ik las eerst dit artikel op GS en daarna dit artikel bij EW: www.ewmagazine.nl/nederland/opinie/20.... Zo te zien hebben Meeus en van der List een weddenschap afgesloten. Wie kan Omtzigt het meest beschadigen.....

EenGoedBegin | 15-06-21 | 22:06

Tom Jan Meeus.
Mja, Sinds dat hij met die schuimbekkende Prem bij DWDD voor de Provinciale Statenverkiezing een stemadvies tegen Baudet zat te geven, heb ik hem nooit meer voor vol aangezien.

Roadblock | 15-06-21 | 21:53

Het CDA is een partij waarbij graag gegokt wordt. Bij de laatste verkiezingen werd alle fiches min 1 gezet op de doorpakker Wopke. Wel, dat pakte niet door, voor geen meter, en nu zit het CDA in een vacuum met maar 1 fiche in handen: Pieter Omtzigt. In feite kent het CDA maar een echte doorpakkende CDA-er: Pieter Omtzigt. Wopke is 100% inwisselbaar met een VVD-er en Hugo de Schoenen is weggelopen uit een LPF gekkenhuis. Kortom, wil het CDA zichzelf terugvinden, dan dient het te letten op wie CDA belichaamt & begeestert.

Eeuwig..Op..Vakantie | 15-06-21 | 21:52

Wouter de winter ook al in stelling gebracht?

Mart6037 | 15-06-21 | 21:51 | 2

Ze worden allemaal in stelling gebracht, de hele systeempers. Omtzigt is heel moeilijk te beschadigen. Integer, kundig. Mensen herkennen dat. Je ziet de richeljourno's de hele tijd zoeken naar een opening. Dan zit je weer naar 1 of andere lul te kijken die op TV zegt dat Omtzigt het hele meubilair door de kamer gooit. Er is ook een Omtzigt die we niet kennen.

Rest In Privacy | 15-06-21 | 21:55

@Sitting_targets | 15-06-21 | 21:55:
Integere mensen die dicht bij zichzelf blijven kunnen moeilijk worden beschadigd. Zij vinden de problemen die ze zien belangrijker dan zichzelf. Pim was destijds ook onschendbaar. Wat de domme paupers van de media ook deden. Omtzigt zal ook overeind blijven. Tenminste; zolang hij in leven blijft.

metdedag | 15-06-21 | 22:26

"Tom Jan Meeus is tuig van de richel": Oh en Van Rossem is beter????? En hem dan Stom Jank noemen: echt niveautje hoor.

cugel | 15-06-21 | 21:50 | 7

Van Rossum is veel beter! Niet zo moeilijk. Bijna iedereen is beter dan die arrogante Stom.

Mallenmoe | 15-06-21 | 22:30

Zeker! En mensen met een kroontje altijd +1

The-loopy-cowboy | 16-06-21 | 08:53
▼ 4 antwoorden verborgen

Waaraan heeft het land meer behoefte: aan politici die effectief de regering controleren, of aan politici die vooral goed zijn in selfies maken en met meer geluk dan wijsheid uiteindelijk door ambtenaren uit de brand worden geholpen?

Die vraag kun je ook stellen. Maar zo eerlijk is de systeempers niet. Buklaven van de macht.

Rest In Privacy | 15-06-21 | 21:47

Door het ccp virus heeft vadertje staat flink zijn macht en controle flinke kunnen opschroeven naar een haast totalitair niveau. Komt die natte droom van menig links fan toch uit. Met dank aan de chinezen, het who, imf, fda, ema etc etc etc.

Tha Analyzer | 15-06-21 | 21:45 | 2

Wegjorissen aub. Verkeerde topic. Shit happens.

Tha Analyzer | 15-06-21 | 21:48

@Tha Analyzer | 15-06-21 | 21:48: haha. Maar wel waar

HaveXS | 15-06-21 | 21:57

Toch affreus dat het plebs zich niet laat regeren door ministers en politici.

Rest In Privacy | 15-06-21 | 21:44

Vond het een goed stuk van Meeuws. Hugo de Jonge kreeg minstens zoveel tegenwind en tegenslag maar peipte er wat minder over dan Pieter, hij werkte gewoon door. Pieter laat het zich allemaal nogal aankleven. Dus aan wie heb je uiteindelijk meer? Beide hebben waarde dan maar, echter zonder de Jonge types kan je ook niet. Met 150 Omtzigts is een land ook onbestuurbaar.

Beste_Landgenoten | 15-06-21 | 21:43 | 9

Je zit er stevig naast. De jonge is alleen maar bezig met zichzelf en draagt bij aan de verschrikkelijk lelijke gezicht dat politiek heeft. Omtzicht maakt dat gezicht zichtbaar.

Happy People | 15-06-21 | 22:02

Ach en toch valt het best mee. De start van de vaccinaties was traag maar we liggen nu echt op stoom. Hugo doet best veel onhandig maar desondanks met een aardig eindresultaat en zonder om te vallen of zo. Ik vind dat ook een teken van kracht. Omtzigt maakt weinig vrienden in de politiek, dat brengt zijn stijl met zich mee denk ik en ja evengoed als bij Hugo is hij ook niet wars van ijdelheid.

Beste_Landgenoten | 15-06-21 | 23:52

@Beste_Landgenoten | 15-06-21 | 23:52: lol. Jij werkt zeker niet in de zorg? De Jonge is een drama, hoe eerder hij weg is des te beter. Hij lult maar wat rond en als er echt iets moet gebeuren, gaat hij achterover hangen.

Bataafje | 16-06-21 | 12:03
▼ 6 antwoorden verborgen

Lees je even mee Beste_D66_Landgenoten:
'De nooit gecorrigeerde canard van NRC die hem zijn onderste steen zoekende MH17-woordvoerderschap kostte'.
Nou, zeg het ze van GS maar even, hoe het volgens jou zit.

Roadblock | 15-06-21 | 21:43 | 1

Ik weet het. Maar Omtzigt wist echt wel wat hij deed een het was niet de eerste keer dat hij zich liet verleiden tot de randjes van de complot gelovigen qua MH17. Als woordvoerder van de regering was hij erg onhandig bezig. Dat kostte hem politiek veel goodwill. Hij veinsde die Rus op die bijeenkomst niet te kennen maar briefte hem zijn tekst van tevoren. NRC lichtte hem beentje.

Beste_Landgenoten | 16-06-21 | 00:02

Ik voorspel dit:

Ze gaan iets vinden tegen Omtzigt. Ze zoeken. Ze graven. Ze construeren. Misschien heeft hij wel eens zijn vriendin bedrogen toen hij nog student was. Misschien is er wel eens geld verdwenen uit een potje terwijl hij net in de buurt was. Misschien is er wel eens een hond van de buren onder verdachte omstandigheden overleden.

Graven graven graven, ze vinden altijd iets. En dat dan dagenlang, wekenlang opblazen. Insinueren. Herhalen. En dan heb je OmtzigtGate.

Knufter | 15-06-21 | 21:41 | 2

NPO staat al klaar.

Mart6037 | 15-06-21 | 21:48

Graven tot ze iets vinden. Beetje de Pieter methode bedoel je.

Beste_Landgenoten | 16-06-21 | 08:05

Ben wel benieuw naar als we follow the money doen, naar die miljoen van het CDA, je geeft toch niet zo maar ff 1 miljoen weg zonder iets terug te verwachten. Wie heeft die man die die miljoen gaf dat miljoen gegeven en wie aan de man die hem dat gaf?

Geenjoris | 15-06-21 | 21:38 | 2

Nemen ze D66 en partij voor de dieren dan ook gelijk mee?? Met dat miljoen van die Tech miljardair? Datacenters, stroomverbruik, koelwater verbruik, privacy, big data.

Mart6037 | 15-06-21 | 21:45

Hans van der Windt zit al jaren o.a. in de bouw www.nlgroeit.nl/mentoren/hans-van-der... en het cda is Bouwend Nederland (Maxime, Elco), dus zijn bazen krijgen er indirect opdrachtjes voor terug. Van der Windt zit ook bij de pensioenfondsen (blz. 61 www.mn.nl/uploads/20.70.01c38c2%20jaa... ) en laat die nou net appartementen bouwen www.mn.nl/blog/99/mn-heeft-namens-haa... op de plek waar eerder de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken gevestigd waren www.boele.nl/projectwebsites/sonate/i... en www.volkerwessels.com/nl/nieuws/sonat...

Watching the Wheels | 15-06-21 | 22:35

Kern van dit misselijkmakende braakstuk is: Hugo de Jonge doet zijn werk fantastisch en zeurt niet. En Omtzigt zeurt en doet zijn werk niet fantastisch. En we hebben in dit land mensen nodig die fantastisch werk doen en niet zeuren.

Nou is mijn vraag:

Kijk je hebt dus mensen die niet steeds in hun broek schijten en je hebt Tom-Jan Meeuws. Nou weet ik niet of er verband is tussen één en ander maar als we het dan toch in één zin noemen dan ligt er alvast een soort van verband dat niet door mij maar door de lezer wordt gelegd.

Dus mijn vraag is:

Hebben we in Nederland meer het soort mensen nodig die niet steeds in hun broek schijten of meer mensen als Tom-Jan Meeuws?

Knufter | 15-06-21 | 21:37

CDA ers die door Pieter genoemd worden zeggen dat hij de feiten verdraaid. Ja, ze gaan echt niet zeggen dat hij gelijk heeft. En de journalisten hobbelen weer braaf achter de Haagse kliek aan. Ze moeten wel, want anders geen nieuwtjes meer

Mart6037 | 15-06-21 | 21:34 | 2

De rapportage van Omtzigt bulkt van de bijlages en screenshots.

Knufter | 15-06-21 | 21:39

@Knufter | 15-06-21 | 21:39: Hij zag dit natuurlijk aankomen. De Farizeeërs waren net zo. Vals tot op het bot

Mart6037 | 15-06-21 | 21:41

De echte afrekening van hoe de Corona crisis is aangepakt geworden door Mark en Hugo moet nog komen. De heren weten dat, en ze weten ook dat hoe langer de formatie duurt, hoe langer die afrekening uitgesteld kan worden, en ze weten ook dat hoe langer die afrekening uitgesteld wordt, hoe milder hij wordt.

Daarom hebben ze totaal geen haast.

konjodebonjo | 15-06-21 | 21:20

Het grote Weg-Met-Omtzigt is begonnen. Want alle lamme apen en volgers van de zittende macht, snappen dat nieuwe verkiezingen met vals gehoon moeten worden voorkomen. Want oei, oei! Een PPO - Partij Pieter Omtzigt - is de grootste ramp die de zittende politieke macht kan overkomen. Pieter, moed houden, nooit bakzeil halen en doorzetten! SUCCES!

DumboJet | 15-06-21 | 21:11 | 4

Een PPO zou misschien wel het beste zijn wat de zittende politieke macht kan overkomen. Baudet is niet voor niets zo op de man aan het inhakken.

All_yall | 15-06-21 | 21:15
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind die Wouter de Winther een grotere rat met het faciliteren van de CDA fluistercampange en nu met het verhaal van huilende CDAers maar ja Persgroep er zullen wel consignes uit België gekomen zijn.

bijna_raak | 15-06-21 | 21:07

Volgens mensen en potloden werkt de nctv niet en dat weten ze via de krant. ???????

robc | 15-06-21 | 21:03

Journalisten als TJ Meeus zijn onderdeel van het kartel en hebben politici nodig als informatiebronnen. Dus wel logisch dat ze Omtzigt graag bashen ipv Hugo.

Overigens is het ondanks Hugo en vooral dankzij Pfizer dat vaccineren momenteel zo voortvarend gaat.

Diederik_Ezel | 15-06-21 | 21:00 | 1

Ik sluit mij aan bij de mening van Wilders over 'Journalisten' van dit kaliber.

Knufter | 15-06-21 | 21:42

Mooie stoot onder de gordel: Hugo de IJdeltuit ophemelen als een politicus die rationeel zijn werk doet "zonder persoonlijke grieven", en daarmee insinueren dat Omtzigt wél vanuit persoonlijke rancune handelt.

Verder: we hebben nu inderdaad een goed vaccinatieplan, maar dat is absoluut niet Hugo's verdienste. Hij heeft dat plan niet zelf geschreven, en dat is zijn taak ook helemaal niet. Onder elke andere minister was dat plan er ook wel gekomen. Maar wél veel eerder. Dat de vaccinatie zo laat op gang kwam is wél de schuld van Hugo. Niet door fouten, niet door veranderende inzichten, maar door domme laksheid. Hij heeft veel te lang gewacht met het bij elkaar brengen van de juiste mensen. En het is ook niet de eerste keer dat hij te lang met dingen wachtte, of zelfs afstel van uitstel liet komen.

Muxje | 15-06-21 | 21:00
-weggejorist-
MaarFeitelijk | 15-06-21 | 20:57 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat hebben we trouwens aan Pieter, mocht de goede man weer de oude worden...

neonreclame | 15-06-21 | 20:55 | 7

@Dr. Blechtrummel | 15-06-21 | 21:28:

Ja nee tuurlijk..

( Doe het gewoon lekker terug..)

neonreclame | 15-06-21 | 21:36

@Surrogatio | 15-06-21 | 21:31:

Vele splinterpartijen maken geen mooie zomer..

Als hij zo weer opgeladen is, dan graag.. Dan hou je nog een papiervreter in het openbaar over..

Zoals ik em ken, ( Ha..!! ) , lekker achter de schermen en z'n ding laten doen..

neonreclame | 15-06-21 | 21:40
-weggejorist-
Surrogatio | 15-06-21 | 22:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Omtzigt kan niet samenwerken en is een sore loser. Pagina's lang doorzaniken over het onrecht dat hem allemaal is aangedaan. Grow up! En wat betreft dat die donaties, het zou mijn keus niet zijn, maar het staat iemand vrij dat te doen. En nergens is aangetoond dat ook maar een regel is overtreden.

Vula | 15-06-21 | 20:54 | 5
-weggejorist-
Surrogatio | 15-06-21 | 21:16

Mocht u ooit in het poepertje wordt verkracht dan zal ik de eerste zijn die gaat opmerken dat u pagina's lang doorzanikt over het onrecht dat u is aangedaan in het politierapport. Ik zou er bijna op hopen.

Die man heeft het hele stuk niet eens op eigen initiatief geschreven maar op verzoek van een onderzoekscommissie om de gebeurtenissen vanuit zijn optiek op papier te zetten.

Wat verwacht je dan? Een verhandeling over Bach?

Knufter | 15-06-21 | 21:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar het werkt wel.

Kaas de Vies | 15-06-21 | 20:53

Meestal denk ik bij geinig bedoelde plaatjes van mwoh; die tijd had je beter aan de afwas kunnen besteden. Deze met de archiefkasten vind ik bij grote uitzondering best briljant.

Lorejas | 15-06-21 | 20:53

Bij het CDA weten ze wel hoe je iemand aan het kruis nagelt. Minimaal vier dikke spijkers, anders blijft ie niet hangen. Hoeveel dikke spijkers hebben we eigenlijk al voorbij zien komen?

Blauwpetje | 15-06-21 | 20:53 | 7

@Hetkanverkeren | 15-06-21 | 20:59: Volgens de archeologie werden de spijkers door de enkels gedreven, niet door de voeten. Voeten weerszijden van de balk en door elke enkel een spijker, scheelt weer een plankje en scheurt niet uit..

Blauwpetje | 16-06-21 | 00:25
▼ 4 antwoorden verborgen

Publiekelijk hield Omtzigt zich notabene juist al die jaren stil over de tegenwerking die hij kreeg intern. Kennelijk is het ons Tommetje even ontgaan dat ook die memo intern was van aard en dat deze vervolgens gelekt is. Ja, dat Omtzigt vervolgens geen andere mogelijkheid meer zag dan publiekelijk bekend te maken de partij te verlaten doet aan Omtzigts loyaliteit van de jaren daarvoor natuurlijk niets af. En hem dan vergelijken met iemand als De Jonge die veel recenter in de landelijke politiek functioneert en nergens voor staat anders dan voor de spiegel. Dat slaat natuurlijk kant noch wal. Wat een niveau weer van de NRC.

WodieBlumensind | 15-06-21 | 20:52 | 1

Inderdaad. Alle argumenten lijken goed om Omtzigt zwart te maken, als duidelijk onware argumenten. Omtzigt slikte juist het gepest, kwam er juist niet mee naar buiten.

Hume | 15-06-21 | 20:59

Dit is niet eens over warm lijk pissen, maar gewoon recht in de nog levende bek van het 'volk' . Alleen niet vrijwillig zoals Patty Brard of Patricia Paay (ik weet ff niet meer wie nou welke P van P&P beoefent) het wel vrijwillig ondergaan/geven/beide. En de nrc lezer denkt dat het een exquise witte wijn wijn is.

Lex Luxaflex | 15-06-21 | 20:52 | 1
-weggejorist-
Surrogatio | 15-06-21 | 21:19

Ik lees die culumns van Meeus altijd alsof ze ironie zijn. Dan worden ze best leuk, nog beter dan De Speld.

Hume | 15-06-21 | 20:52 | 1

Ai! Het is dus geen satire?

MoorCopJoris | 15-06-21 | 20:53

Als je momenteel carrière bij het CDA wilt maken moet jij je in het openbaar uitspreken tegen Pieter Omtzigt. Hoef je verder niks te kunnen.

Maar hij heeft de vraag gesteld "Wat heeft Nederland nodig? Een Omtzigt of een De Jonge?"
Dus dan zul ik hem beantwoorden. "Zolang het maar niet De Jonge is. Die kan niets en stapelt al een jaar lang faal op faal"

Osdorpertje | 15-06-21 | 20:51

Komende weken wordt je gebeld van tevoren door de mivd voordat je gevolgd wordt.

robc | 15-06-21 | 20:50

Je merkt ook wel dat Corona niet meer zo belangrijk is..

Ook hier gaat het om "daders" en beleidmakers..

Mocht het zo meteen * Ploef* weg zijn, dan is dit hele debacle allang en breed verdwenen..

Over tot de orde van de dag....

neonreclame | 15-06-21 | 20:49

De beste stuurlui staan aan wal: dat geldt zeker voor de heer Meeus. Maar dat sta je als nukubu dus ook. Dan weet je dat politiek het laatste is wat je zou moeten willen, maar je bent het ook fundamenteel oneens met de huidige gang van zaken.

Hoe maak je dan van je zelf wel een nuttige KB?

Hetkanverkeren | 15-06-21 | 20:49

Binnenkort in een deugkrant: “5 redenen waarom verkiezingen ondemocratisch zijn”.

FustViking | 15-06-21 | 20:43 | 1

Juist, uitsluitend mensen met 'de juiste mening' zouden nog mogen stemmen.
Anders wordt het maar een janboel.

MoorCopJoris | 15-06-21 | 20:49

Het corona-faalbeleid van Hugo de Jonge goedpraten. Het is een vak apart.

GroetenVanUrk | 15-06-21 | 20:40 | 1

Aan het einde van de rit sta je nummer 1, lees ik er uit..

neonreclame | 15-06-21 | 20:43

Waar Tom Jan het wijselijk niet over heeft is dat Omtzigt, i.t.t. De Jonge jarenlang door zijn eigen partij is tegengewerkt en zo ongeveer tot psychopaat is verklaard. Toen Omtzigt geen sjoege gaf wegens ziek, probeerde "men" hem via zijn vrouw te pakken, toen dát niet werkte werd de vertrouwelijke memo gelekt. Tom Jan zou zich eens bezig kunnen houden met de vraag wié die memo lekte. Omtzigt zelf is dat niet geweest, die is daarvoor, zelfs in overspannen toestand, véél te slim. Dat moet dus iemand uit de top van het CDA zijn geweest. Iemand die er alle belang bij heeft om Omtzigt pootje te lichten. Een beetje fatsoenlijk parlementair verslaggever zou alles op alles moeten zetten om diegene te achterhalen. Zo niet Tom Jan en wat zijn column in de NRC betreft: zelden zo'n dom, waardeloos zwatelstuk gelezen.

BenZen | 15-06-21 | 20:38

Jan, de grote problemen in den Haag zijn niet de shirtjes en de whatsappgroepjes. Maak je maar eens druk over de gore achterbaksheid van die Haagse tokkies.

Deksmaat | 15-06-21 | 20:35

Thom Jan is ver verheven boven de straat. Samen met zijn machtige vrienden stelt hij een vvd pr verhaal vast en zeikt hij mensen af die voor de gewone mens opkomen, niet nrc waardige mensen.

thanseeuwen | 15-06-21 | 20:34 | 1

Mooi hè?

Hume | 15-06-21 | 20:52

Geneuzel van de Twan Huijs van het NRC

Panos88 | 15-06-21 | 20:27

Lol, +1 voor teringtukker! *verder lezen gaat*

All_yall | 15-06-21 | 20:25

Ik zie Rutte 4 aankomen.

Adriel | 15-06-21 | 20:22 | 1

Inderdaad, ik hoorde het al aan het gelach in de verte
en zie nu het slijmspoor van de kleine partijen achter het gezelschap

Tobi | 15-06-21 | 20:43

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen