Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

New York Times: 'Pentagon kan UFO's definitief niet verklaren, sluit buitenaardse tech niet uit'

Het rapport wordt 25 juni verwacht, maar hier dus alvast de samenvatting

Het stigma is defintief verdwenen, en nu hebben we geen keus dan open te staan voor de implicaties. De New York Times schrijft dat: "The report determines that a vast majority of more than 120 incidents over the past two decades did not originate from any American military or other advanced U.S. government technology, the officials said. That determination would appear to eliminate the possibility that Navy pilots who reported seeing unexplained aircraft might have encountered programs the government meant to keep secret. (...) Senior officials briefed on the intelligence conceded that the very ambiguity of the findings meant the government could not definitively rule out theories that the phenomena observed by military pilots might be alien spacecraft." Ja, daar staat geen woord buitenaards bij.

Hoewel we onverminderd open staan voor de meest banale verklaringen, plaatst dit toch wel vraagtekens bij vaak alhier in de comments aangehaalde 'debunks'. Ja, we kennen de videos van Mick West, en zijn nuances en verklaringen zijn het overwegen absoluut waard. Maar weet een skeptische YouTuber het nou echt zoveel beter dan getraind radarpersoneel en F18-piloten die de waarnemingen oorspronkelijk maakten, en de gehele inlichtingen-infrastrcutuur die hen in hun werk ondersteunt?

Weet getraind personeel echt niet wanneer ze naar een flare aan een parachute kijken, zoals Mick hier beweert? Misschien hoor, maar het lijkt ons gewoon sterk, zeker in combinatie met de radarbeelden van zo'n 14 UFO's tijdens datzelfde voorval (waar Mick overgens nog geen debunk-vid over heeft). Weet Mick West echt beter waar de piloten van de Tic-Tac (2004) en Gimbal (2015) videos naar kijken? Misschien hoor, maar evenzo misschien niet. En als het tussen 2014 en 2015 volgens piloten dagelijks voor kwam dat ze deze ongein zagen, bleven ze dan echt dag in dag uit naar alledaagse dingen kijken zonder door te hebben hoe alledaags het was? Misschien hoor, maar evenzo misschien niet.

Ja, we kennen de Pais-patenten die in theorie tot voertuigen zouden kunnen leiden die ongeveer door de lucht en het water bewegen als de UFO's in kwestie. Maar dat patent werd in 2016 aangevraagd. F18-piloot David Fravor zag zijn Tic-Tac al in 2004. En als het inderdaad Amerikaanse experimentele tech is, dan is het blijkbaar buiten de kennis om van iedereen die bij het aanstaande Pentagon-rapport betrokken is. Of ze liegen. Misschien hoor, maar evenzo misschien niet.

Dan rest er nog de optie dat het Chinese of Russsische tech is. Daarover zeggen officials dat als dat zo is, China en Rusland mijlenver voor liggen op de VS. En het zou betekenen dat China of Rusland het nodig achten hun tech dagelijks in Amerikaans restricted airspace uit te testen, gewoon omdat het kan, of zo. Misschien hoor, maar evenzo misschien niet. 

En natuurlijk zijn Luis Elizondo, Jeremy Corbell en Christopher Mellon op hun eigen manier excentriekelingen, die ook op hun eigen manier screentime en boeken verkopen. Maar waren we het er nou niet juist net over eens dat de meest interessante doorbraken bijna nooit uit het centrum komen, maar van de fringes?

Een overzicht van alle geauthenticeerde UFO-vids ziet u hier, die grondleggende 60 Minutes repo ziet u daar.

Alex en d'r hele squad zagen het vast allemaal tegelijk verkeerd

Obama: 'Er gebeuren inderdaad dingen die we niet kunnen verklaren'

Luis Elizondo, oud-directeur Advanced Aerospace Threat Identification Program

Reaguursels

Inloggen

Waarom kunnen die Amerikanen geen normale foto’s maken? Logisch dat je een wazig zwart bolletje niet kan verklaren. Er zijn camera’s met honderdmiljoenmiljard megapixels en ultrazoombereiken alsmede volautomatische autofocussysteem maar ze komen niet verder als vage zwarte vlekjes vastleggen. Goed bezig..

Caparzo*Inc | 05-06-21 | 10:10

Is puur een politiek PR besluit om dit vrij te geven. Pentagon weet van veel dingen niet wat t is en de geheimzinnigheid erover draagt alleen maar bij aan het wantrouwen zelf. Dus enige openheid. Maar uiteindelijk zijn vrijwel alle waarnemingen logisch te verklaren. De meeste video's zijn van uitermate slechte kwaliteit en vooral suggestie.

Beste_Landgenoten | 05-06-21 | 08:49

Als ze niet weten waar het dan wel vandaan komt, weten ze ook niet of het van aliens komt.

Stichting_NoFap | 05-06-21 | 03:58 | 1

Dit is waarom je met dit soort redeneringen een Bayesiaanse analyse gebruikt. Daarmee voorkom je bijvoorbeeld dat als je onvermoed naar buiten loopt en merkt dat je wasrekje met het pasgewassen goed is omgevallen je daaruit concludeert dat het net zo goed een windvlaag kan zijn geweest als het resultaat van het samenwerkingsverband van een vleermuis, twee mussen en een overspannen hommel met ieder om eigen moverende redenen een hekel aan witte t-shirts.

Mazzelstof | 05-06-21 | 08:42

Het is al een hele grote stap dat het Pentagon erkent dat ze ufo;s niet snappen. Normaal houden ze hun waffel dicht. En als het Pentagon begint te piepen, moet je goed luisteren. Nu moeten we nog een ufo zien te vangen.

LV-225 | 05-06-21 | 01:01

We weten niet wat het is, dan blijft dus ook mogelijk:
- Buitenaards
- Engelen van God
- Smurfen
- Kabouters
- De 5de dimensie
- Demonen
- Scheuren in de tijd-ruimte
- Bedrog
- Iets waar we later nog achter gaan komen.

Allemaal even waarschijnlijk en geen van allen uit te sluiten.

Blauwpetje | 05-06-21 | 00:30

"Alex en d'r hele squad zagen het vast allemaal tegelijk verkeerd"

De vraag is niet of Alex en haar squad iets zagen. De vraag is: kan haar scherm gevoed zijn met deze informatie door defensie? En daarmee het team de overtuiging geven dat zij "echt iets gezien hebben". En dat rapporteerden, waarmee dossiervorming is gestart.

Arachne | 04-06-21 | 22:18 | 1

Die benadering van jou is vast tot je gekomen terwijl je je hersenen beschermd hebt met een laagje aluminiumfolie.

Cunts-en-kitsch | 04-06-21 | 23:14

Het meest bizarre is dat het een object betreft dat niet alleen met het blote oog te zien is, maar ook door de volgradar wordt opgepikt. Buitenaardse intelligentie kun je niet uit sluiten, zoals een hele hoop andere zaken.
Iets uit andere dimensies?
Intelligent leven uit de oceanen?
Een natuurverschijnsel?
Tijdreizigers?
Eigenlijk kan het van alles zijn maar het is door de US army niet te verklaren.
Wat nou als het fenomenen zijn die we niet eens voor mogelijk houden?

1.bp.blogspot.com/-S9HexbaTQjY/UxsYdtl...

ratelaar | 04-06-21 | 21:34

Duizende getuigen over decenia, top gun piloten, politie agenten, radarbeelden, videopnames, Bob lazar, Luiz Alizondo, de Ny times, het pentagon, barak obama etc etc etc.. en reaguurders be like: ik weet wel beter!!1 (omdat ik niet de moeite wil doen om mij er in te verdiepen)

Devox85 | 04-06-21 | 21:21 | 4

Als Bob Lazar een rookgordijn zou hebben opgegooid dan was het wel de grootste faalactie allertijde.. sindsdien is de aandacht voor Area 51 alleen maar toegenomen. Maar zelfs als we ouwe Bob uit de vergelijking halen, dan nog blijft er zo veel over dat het gewoon niet te verklaren valt

Devox85 | 04-06-21 | 22:38

Er zijn miljoenen mensen die geloven in god.
Ik vind het een sprookje.

Mensen zijn makkelijk te misleiden. Zeker wanneer geld en 15min of fame te verdienen valt. Ook wanneer ze het beste met ons voorhebben. Mark Kelly, astronaut die meerdere malen de ruimte in is geweest heeft een mooi verhaal hierover. Tijdens een ruimtemissie dachten ze dat er een stukje ruimtepuin rond hun spaceshuttle vloog, met meerdere astronauten waren ze hiermee bezig. Toen op een gegeven moment bleek dat het geen stukje ruimtepuin was, maar het ISS op een enorme afstand dat leek op een een stukje puin wat voorbij hun raam zweefde. Dan heb je het dus over Astronauten, de meest gekwalificeerde personen die je kunt bedenken, die allemaal misleid waren door dit gezichtsbedrog.

76435 | 05-06-21 | 00:16

Ja, en ze zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat het de ISS is.. maar dat stukje "ruimtepuin" is niet te vergelijken met het bewijsmaterial wat er nu is. En ja, 99% van de UFO's zijn gezichtsbedrog, vliegtuigen, de ISS, ballonen, starlink en noem maar op. Maar het gaat hier om de honderde gevallen die voortkomen uit de 1%. UAP's die door meerdere mensen, radar, video en sonar zijn vastgelegd en manoevers uitvoeren die eens mens niet zou overleven met de technologie en kennis die we nu hebben. Ik zeg niet dat het aliens zijn, maar wel een vliegend iets dat door een inteligentie bestuurd wordt. En dat al decenia lang.

Devox85 | 05-06-21 | 08:14
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb nog meer smaken.. De Amerikanen zelf? Toekomstige technologie?

Wasbakplasser | 04-06-21 | 20:23

Het is wel heel bijzonder dat die aliens hun vliegende schotel nooit op Schiphol of JFK parkeren om even kennis te komen maken. Ze tonen zich louter aan eenzame piloten die er nooit in slagen om de UFO op meer dan 3 pixels vast te leggen, of aan een marineschip waar de UFO dan met veel watervrees boven blijft hangen. Een beetje vliegende schotel van een geavanceerde buitenaardse beschaving duikt op lichtsnelheid de zee in en wordt bemand door groene mannetjes die net zo nieuwsgierig zijn naar de kabeljauw en de walvis onder het marineschip als naar de camera van het schip zelf. Deze mens-gecentreerde aliens met louter militaire belangstelling kunnen alleen maar door (niet zo slimme) mensen zijn bedacht.

Luitenant Pangpang | 04-06-21 | 20:23 | 2

Ik denk al jaren dat de UFO's een hoax zijn door de militairen zelf bedacht als psychologisch experiment. Kijken hoeveel onzin het gewone volk slikt. Het lijkt me geen toeval dat nu opeens die boel weer opgerakeld wordt door de Amerikaanse luchtmacht zelf en de marine. Al tijdens de Tweede Wereldoorlog heette het dat Amerikaanse gevechtspiloten de zogenaamde Foo Fighters zagen rondfladderen om hun toestellen heen. Ik kende iemand die er meer van wist maar strikte geheimhouding moest bewaren. Dus geen aliens maar een psychologisch experiment dat al sinds de oorlog bestaat.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 21:43

@Jezus_Boeddha | 04-06-21 | 21:43:
Na de F35 faaljager moet er weer wat nieuwe militaire technologie worden verkocht. In een economische crisis liggen defensie investeringen niet zo makkelijk, er moet dus even wat angst gecreeerd worden.

Luitenant Pangpang | 05-06-21 | 11:09

Het zijn in ieder geval geen Chinezen want die moeten jatten wat wij hebben uitgevonden voordat ze wat kunnen. Russen vallen sowieso af dus dan blijven over...

Dirk III | 04-06-21 | 19:42 | 1

Verkenners van Wakanda.

Arachne | 04-06-21 | 22:14

Op basis van logica en kansberekening kun je concluderen dat dit geen buitenaardse technologie is. Er zijn tot nu 0 gevallen bekend van buitenaards leven, en 10000 gevallen van fenomenen die onterecht zijn toegeschreven aan buitenaards/bovennatuurlijk leven. Dus de basis aanname is dat Alien-hypothese kleiner dan 0.001% kans heeft om waar te zijn. Na het zien van deze filmpjes zou je dan de kans updaten naar misschien een 1%. Vergelijkbaar met als iemand tegen jou zegt dat hij gister op de maan is geweest. Ook als hij jou een filmpje daarvan laat zien wat er realistisch uit ziet, zou je het alsnog maar een kleine kans geven dat hij echt op de maan is geweest. Omdat je nog nooit eerder mensen hebt gezien die binnen een dag heen en weer naar de maan zijn geweest. Zelfde geldt voor dit alien-verhaal. Het zou heel onlogisch zijn dat aliens die technologie hebben uitgespeeld iets zouden gebruiken wat detecteerbaar is door mensen. Zou ook onlogisch zijn dat ze wel actief zouden reizen door heelal maar niets zouden doen zoals planeten omvormen/dyson spheres bouwen waar we tekenen van zouden kunnen zien. Zie ook de fermi-paradox. Het universum is enorm groot, er is of 0 keer intelligent leven buiten de aarde ontstaan of 258Miljoen keer. Er zijn niet random aliens op een planeet hier dichtbij die 500 jaar verder zijn in technologie dan wij. Of we zijn alleen, of er is AI die zich met lichtsnelheid verspreid en het hele universum omvormt tot zijn wil. En tot nu toe lijkt het erop dat we alleen zijn.

henk janssen | 04-06-21 | 19:40 | 7

Lekker kort ook. En het maar gek vinden dat je klas zo gaat lopen keten....

Lorejas | 04-06-21 | 20:12

Een hoop woorden om te verklaren dat je iets niet kunt bevatten.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 20:20

@Dirk III | 04-06-21 | 19:55: De methode van kansberekening heet Bayesian Reasoning. Het komt erop neer dat je niet alleen het directe bewijs meeneemt, maar eerst de indirecte omstandigheden bekijkt en van daaruit je kansen update. Het is een goede methode om complot theorieën te analyseren. 2 voorbeelden:

11 September aanslagen: 100en voorbeelden in het verleden van aanslagen door terroristen. weinig voorbeelden van Amerikaanse overheid die grootschalige aanslagen pleegt tegen eigen burgers >>> je basis aanname is 99% kans dat het aanslag was door moslimterroristen en je hebt heel veel bewijs nodig voor het tegendeel om je conclusie te veranderen.

Corona-virus oorsprong: Er waren 100000 plekken waar de pandemie had kunnen beginnen, slechts een paar van die plekken zijn in de buurt van een lab waar ze coronavirussen bestuderen. Er zijn vele voorbeelden van natuurlijk ontstane pandemieen, maar ook vele voorbeelden van per ongeluk uit lab ontsnapte virussen. Er zijn weinig voorbeelden van express uit het lab losgelaten viruseen. >>> de basis aanname is dat er grote kans is dat het virus per ongeluk uit het lab in Wuhan is ontsnapt en je hebt veel bewijs nodig voor het tegendeel om je conclusie te veranderen.

henk janssen | 04-06-21 | 20:53
▼ 4 antwoorden verborgen

Wanneer was iemand nu ook al weer precies een wappie? Moet je daarvoor tegenwoordig nu weer wel of juist niet in vliegende schotels geloven?

Finn | 04-06-21 | 19:37 | 3

Mag allebei. Als je maar een gele paraplu bij je hebt.

Lorejas | 04-06-21 | 20:12

Wappies zijn bang voor buitenaardse dicaturen.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 20:19

Ik heb zelf vliegende schotels gezien. En ik ken mensen die ze gezien hebben. Het waren trouwens geen schotels maar grote rode lichten. Mijn schotels vlogen niet echt. Ze stonden stil. Er kwam wel damp vanaf en ze voelden warm aan.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 21:47

Wellicht toch een teken uit de hemel. Of hel? Wellicht een religieus iets? Dat wij niet kunnen begrijpen of verklaren?

Kattie | 04-06-21 | 19:18 | 2

Ja, want dat is pas echt logisch...

richardsp1 | 04-06-21 | 19:35

Het zijn gewoon ruften van Jezus. Ze ruiken alleen niet.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 21:48

Aliens, wellicht. Ik denk eerder aan verschijnselen uit andere dimensies oid. Iets wat wij nog niet kunnen begrijpen en waar onze huidige natuurkunde nog geen passend antwoord/verklaring op heeft. En mochten het Aliens zijn, dan zijn we veels te primitief voor hun. Bedoel, zolang we ons nog druk maken over huidskleur, religie of wat dan ook en elkaar daarom in de haren vliegen is het alleen maar verspilde moeite voor een intelligentere levensvorm om zich druk te maken over ons.

Ruben Landzigt | 04-06-21 | 18:34 | 4

Over 1.000 jaar kunnen wij helemaal niks meer. Misschien dat dan net ergens weer een grassprietje omhoog lonkt naar de zon. Over 1.000 jaar is deze planeet een grote rokende puinhoop.

Lorejas | 04-06-21 | 19:30

Negatief bekeken ja, maar zouden op al die planeten niet een beschaving zijn die niet op de perto dollar machine is doorgedraaid en wellicht wel duizenden jaren kan doorontwikkelen?

amperbroekie | 04-06-21 | 19:40

*petro

amperbroekie | 04-06-21 | 19:41
▼ 1 antwoord verborgen

Spartacus je moet even een paar maanden stoppen met JRE luisteren. Misschien komt het dan weer goed.

Ddarez | 04-06-21 | 18:32

Daarom heet het fenomeen wellicht UFO? Doctor doctor please..

Purk | 04-06-21 | 18:22

Volgens mij worden we gewoon nog steeds belazerd. Volgens mij weten ze op het Pentagon drommels goed wat dit zijn.

VanBukkem | 04-06-21 | 17:54 | 1

Natuurlijk, want ze hebben het zelf verzonnen en foto's via via in de wereld laten lekken via mensen als Adamski of die Zwitser, Billy Meier, of Stanton Friedman en Bob Lazar.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 21:51

Dat er van alles rondvliegt is nu wel duidelijk. Maar wat zit er in?

medusa324 | 04-06-21 | 17:39

Wie kent de jongensboekenserie "De Mannen van de Discus" nog?

Barend Braakbal | 04-06-21 | 17:32 | 3

Ja. Spannend!!!

Purk | 04-06-21 | 18:41

@Purk | 04-06-21 | 18:41: Ja, zeker. Let op mijn woorden: die ufo's komen niet uit de USA, Rusland of China maar uit Friesland! Tjerk Hiddes is de man die je moet hebben!

Barend Braakbal | 04-06-21 | 19:07

@Barend Braakbal | 04-06-21 | 19:07: mis. Komen uit noord Korea. Kim jung Un is weer bezig.

Kattie | 04-06-21 | 19:15

Leuk al die links.

ademende aarde | 04-06-21 | 17:17

Als ik even een aluhoedje op mijn aluhoed mag zetten; Als het pentagon " did not originate from any American military or other advanced U.S. government technology " roept, kun je er donder op zeggen dat het US militaire technologie is, die ze op waarneembaarheid aan het testen zijn op hun eigen legereenheden. Als ze echt zouden denken dat de russen, chinezen of marsmannetjes er achter zaten, hadden ze in het onderzoek ernaar wel vele miljarden gestoken, in plaats van het over te laten aan een paar budgetloze kerels in een stoffig kantoortje in Washington.
Het komt ze dus wel goed uit om de UFO manie aan te wakkeren als afleiding, net zoals ze met de vliegende schotel gekte in de jaren 40-50 gedaan hebben vanwege de "vliegende vleugel " experimenten.

zeur | 04-06-21 | 17:16 | 4

Zou inderdaad kunnen.. een soort "hiding in plain sight" Die kerel Elizondo oogt ook wel een beetje als het type dat je op zo'n project verwacht, of die zou kunnen figureren in een of andere discovery reality "docu".. Echter wat het nu mainstream maakt, is dat een aantal serieuze types zich uitspreken zoals die f18 piloten, die zijn niet aluhoedje.. Deze piloten hebben tot nu toe wijselijk hun mond gehouden om hun carrieres niet te beschadigen of om als koekoek te worden weggezet.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 17:34

De wunderwaffen van Trump in 2024.

steekmug | 04-06-21 | 20:10

Ze hebben allemaal wel ergens een link met inlichtingendiensten gehad. Dat zegt mij genoeg.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 21:52
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zal eens een voorspelling doen: je kunt wachten tot sint juttemis, er komt niks nieuws over ufo's naar voren, alleen maar de gebruikelijke blabla over "veel kan verklaard worden, maar we kunnen niet uitsluiten dat het door aliens bestuurde voertuigen zijn".

Al die hijgerige opgeklopte toestanden leiden tot helemaal niks. Over 50 jaar zal er nog steeds geen enkel bewijs geleverd zijn voor het bestaan van buitenaards bezoek aan de aarde. Ik heb mijn hele leven al dit soort sensatieberichten gehoord, maar bewijzen, ho maar. Ik zou zeggen "put up or shut up"

Argyronauta | 04-06-21 | 17:15

Als het inderdaad Chinese of Russiche tech zou zijn dan is de volgende vraag. Waarom hebben zij of één van die twee grootmachten dan nog steeds niet de wereldhegemonie naar zich toe getrokken? o.a. acceptatie van de "pesterijen" van de USA in hun belangen. Motivatie om het geheim te houden voor de grootmachten is er niet...

Mijn theorie in deze lijn zou dan zijn dat het mogelijk een klein (ver) ontwikkeld land is die het bewust geheim houdt uit angst voor represailles van één van de grootmachten. Invasies d.m.v. leugens etc.

Algemeen denk ik dat Alf weer op TV komt.

lelijkeschapenneuker | 04-06-21 | 17:15

Het is maar net hoe je het wilt lezen blijkbaar. Ze zeggen gewoon dat er nog geen verklaring voor is. De Unidentified Flying Objects blijven dus Unidentified. Dat waren ze al en zijn ze dus nog steeds. Ze zijn dus ook niet Identified als aliens. Er is nul bewijs dat het buitenaards is, dus waarom zou je dat dan als conclusie trekken? De kans dat het gewoon van hier komt is vele malen groter.

omwenteling | 04-06-21 | 17:08

Well I, for one, welcome our TicTac overlords.

sioux_ | 04-06-21 | 16:57

Er worden onverklaarbare waarnemingen gedaan. De kans dat hier sprake zou zijn van buitenaards leven is bijna oneindig veel kleiner dan de kans dat hier sprake is van menselijk handelen. Elementaire kosmologische kennis helpt zeer om dit te begrijpen. En laat deze volgende foto tot inspiratie dienen: upload.wikimedia.org/wikipedia/common...

Rhenium | 04-06-21 | 16:52 | 2

Verklaring bij de foto: Het witte stipje ongeveer rechts van het midden op de foto is onze planeet, gefotografeerd van een afstand van slechts zes miljard kilometer.

Rhenium | 04-06-21 | 16:54

Klopt, de afstanden tussen de aarde en andere planeten waar eventueel leven mogelijk zou zijn is zo danig groot dat het met de lichtsnelheid nog jaren zou duren alvorens de aarde zou worden bereikt. Los daarvan zou het leven op de achtergelaten planeet duizenden jaren uit de pas gaan lopen met de vertrokken aliens. Of er moeten voor ons verborgen mogelijkheden zijn zoals verstopte wormholes of iets dergelijks...

Carib | 04-06-21 | 18:07

Ondanks de voortgang in de technologie komen we nooit verder dan wat vage beelden en iemand die zegt dat het echt zo is.

Doet me denken aan Stangerers www.youtube.com/watch?v=B1bPRiMVdY4, vanaf 22min, 30 seconden.

ParadiseLost | 04-06-21 | 16:43 | 1

Dat snap ik dus ook niet. Ik wil graag geloven dat het echt buitenaardse voertuigen zijn, maar kom dan met betere beelden. Voor nu denk ik dat het veiliger is (Ochkam's scheermes) om het te houden op weer, natuur, vogels, misidentificatie van weerballonnen etc. en als laatste Chinese of Russische tech, voordat we overstappen op aliens.

sioux_ | 04-06-21 | 16:59

Erich von Daniken all over again.

bqbq | 04-06-21 | 16:38

Misschien is het wel geen chinees of russische experimentele tech, maar chinees of russische productieve tech? Dan liggen ze echt lichtjaren voor op USA.

Van China kan ik het eigenlijk best geloven. De Ruskies krijgen dat volgens mij niet voormekaar.

Bad_Pritt | 04-06-21 | 16:28

Maar van welke planeet komt onze Spartie?

beldewouten | 04-06-21 | 16:25

Een kennis van mij is gepromoveerd op een proefschrift met o.a. de volgende stelling: "Dat er buiten de aarde intelligente wezens bestaan, blijkt wel uit het feit dat ze nog nooit contact met ons hebben opgenomen."

MAD1950 | 04-06-21 | 16:16 | 2

Met de omgekeerde stelling kan je net zo goed een proefschrift schrijven. Geen bewijs dus fantaseer er lekker op los.

omwenteling | 04-06-21 | 17:09

@omwenteling | 04-06-21 | 17:09: ach, dat is zo'n gebruikelijke schertsstelling, die moet je niet te serieus nemen. Meestal het enige wat je in andermans proefschriften leest...

Argyronauta | 04-06-21 | 17:19

Als dit Chinese of Russische technologie is, dan schijten ze echt alle kleuren op het Pentagon nu. En als het wel alien technologie is ook, want wijlen Stephen Hawking zei niet onterecht dat de
ervaringen op aarde leren dat eerste contacten
tussen beschavingen vrijwel altijd gewelddadig
verlopen. Wat dat betekent als wij in contact komen met beschavingen met deze technologie laat zich raden. We zullen kansloos ten onder gaan.

Bigi Bana Boy | 04-06-21 | 16:16 | 3

Echt niet. OZO!

Usumani | 04-06-21 | 16:32

Ach, we zijn al bezig kansloos ten onder te gaan tegen de islam, en die ‘beschaving’ is toch echt verre inferieur ten opzichte van de onze.

MAD1950 | 04-06-21 | 17:28

Aangezien ik een doodswens heb komt dat prima uit.

De Ongematigde | 04-06-21 | 17:35
-weggejorist-
lingobar | 04-06-21 | 16:15

Madam AlQaq komt toch van de planeet Reptilia? Er zijn dus wel buitenaardsen.

dathoujetoch | 04-06-21 | 15:51

Kijk nou zeg, strijder Spartacus vindt het, met het zoveelste artikel waar eigenlijk niets nieuws in staat, toch nodig om de critici haast persoonlijk toe te spreken. Chapeau. "Misschien hoor, maar het lijkt ons gewoon sterk". Ik ben benieuwd wie er in deze zin met 'ons' bedoeld wordt. Is dat de gehele GS redactie of is dat Spartacus en de andere believers?
Weet je, ik hoop echt dat je/jullie gelijk hebt/hebben met al deze spannende Fox reportages en zal vooraan staan om mijn excuses aan te bieden als dat ooit nodig is, maar tot die tijd is het echt nog steeds allemaal van het niveau "9/11 was an inside job"

Quantum Suicide | 04-06-21 | 15:50 | 4

Het komt van New York Times, toch een redelijk hoog aangeschreven krant vrij van riool-journalistiek. Dat Fox News ook reportages maakt betekent niet dat het allemaal conspiracy troep is.

DrPavel | 04-06-21 | 16:50

@76435 | 04-06-21 | 16:10: Ik ben benieuwd wat Bert Brussen hierover zou schrijven, ik kan me niet voorstellen dat die een alientheorie van ufo's aanhangt.

Argyronauta | 04-06-21 | 17:05
▼ 1 antwoord verborgen

Statistisch gezien is de kans op leven elders erg klein - plekken met de juiste de condities hiervoor zijn buitengewoon schaars - maar door de onvoorstelbare grootte van het heelal is deze kans zeker groter dan nul. Daarbij moet je aantekenen dat de aliens zich zeker niet binnen een straal van een paar duizend lichtjaren bevinden, dus als ze hier al een beetje rondvliegen dan hebben ze blijkbaar techniek om die enorme afstand te overbruggen - en dan vast ook wel een truc om onzichtbaar te zijn.
Maar het grootste mysterie blijft voor mij altijd: als hier echt aliens zouden zijn, waarom hebben ze dan zo'n grote voorliefde voor Amerikanen? Nog nooit gehoord over een sighting in Bangladesh, Auckland of Purmerend. Altijd weer die gekke Amerikanen. Teken aan de wand.

Captain Pervert | 04-06-21 | 15:50 | 8

Wat zijn dat? Juiste condities?

Wasbakplasser | 04-06-21 | 16:50

"plekken met de juiste de condities hiervoor zijn buitengewoon schaars" Dus zouden we beter voor de planeet (het leven erop) moeten zorgen.

Neuth | 04-06-21 | 17:35

Het aantal intelligente beschavingen op dit moment in de melkweg wordt geschat op 36, tenminste 4 en maximaal zo'n 211. Dan zijn er in dit heelal ten minste 2 biljoen sterrenstelsels, waarvan de melkweg maar een doornee sterrenstelsel is. Dus nee kans op leven elders is alles behalve klein.

Bab01 | 04-06-21 | 17:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Dat er leven is, 'aliens', zonder enige twijfel. Wat ik alleen nog probeer te snappen is dat stel zo'n ufo vliegt 10 jaar met de lichtsnelheid dan is het dus 10.000 jaar later op zijn thuis planeet. It makes no sense. Je hebt niemand om je bevindingen aan te rapporteren.

Drs. D. | 04-06-21 | 15:42 | 5

@quigg | 04-06-21 | 15:52: Half eens met die stelling. Als wij simpel organisch leven vinden op mars of waar dan ook zou dat mega groot nieuws zijn en van onschatbare waarde kunnen zijn.

76435 | 04-06-21 | 16:12

Er met het gemak maar van uitgaande dat in het complete oneindige universum geen beschaving is die duizenden of miljoenen jaren op ons voor uit is en al lang de voor ons bekende beperkingen van de natuurwetten en het reizen door de ruimte hebben doorbroken. We hebben werkelijk geen idee wat er mogelijk is.

DrPavel | 04-06-21 | 16:14

Tenzij ze op de achterkand van de maan wonen

klaasjanhenk | 04-06-21 | 16:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Onder Obama kan de USA al proscopie toepassen met meer dan 90% zekerheid.
Waarom dacht je anders dat ze de staatsschuld enorm kunnen verhogen?
Voorkennis is macht en dat is bij de USA in betere handen voor de vrije wereld dan met China of Rusland.
Holland,Texas en de mighty 7 ftw!

steekmug | 04-06-21 | 15:35

ja die link had ik een uur geleden gepost, vond je het wat?

small_town_dude | 04-06-21 | 15:41

Leuke theorie maar stel miljarden jaren terug was de mens al op zeer hoog niveau. Ze verlieten de aarde en soms komen ze terug om hun roots te bekijken. Er zijn immers op aarde ook voorwerpen en metalen gevonden die alleen met een proces gemaakt kunnen worden? Dingen die ouder zijn dan de periode dat we in berenvellen liepen?

Tuinhekje | 04-06-21 | 17:20

Toch zag ik onlangs nog de Terminator. Daar was Schwarzenegger toch echt door aliens verbouwd tot halve robot. Dus het kan wel!
I'LL BE BACK! En daar zijn ze al!

Johnnie Hansome | 04-06-21 | 15:18

Het zijn natuurlijk allemaal drones van het reusachtige kosmische vliegdekschip Oumuamua dat zelf ook enige tijd in ons zonnestelsel werd waargenomen. Uit onbetrouwbare onbevestigde bronnen heb ik vernomen dat die buitenaardse drones ook de batterijen van de Voyager 1 en 2 sondes van nieuwe energie voorzien. Onze wetenschappers kunnen daardoor een stuk langer dan voorheen werd gedacht steeds meer nieuwe dingen ontdekken over de interstellaire ruimte. Zoals geheimzinnige bromtonen ontvangen, spannende alienfilms bekijken en natuurlijk de geheime instructies afkomstig van de Grays o.a. doorsturen naar minister Kaag.

Vuurspuger | 04-06-21 | 15:15

Tucker is zelf een alien

menage | 04-06-21 | 15:15

Ik wacht nog steeds op scherpe foto's of scherpe video beelden van een buitenaards wezen of ruimteschip.

ILF2 | 04-06-21 | 15:12 | 2

één is voldoende, maar zelfs die ene weten ze niet te produceren. De conclusie is dat we belazerd worden.

jansma28542681 | 04-06-21 | 18:07

Als er een grote fraude zaak aan het licht dreigt te komen dan gooit de overheid nog even snel een afleiding de lucht in. Die hele film die maar een paar seconden duurt, is ontelbare malen achter elkaar geplakt zodat de vogel die men volgt een mysterieus vliegtuig lijkt. De beelden zijn geanalyseerd en de vogels is gefilmd op een afstand van (als ik mij goed herinner zes of 25 kilometer afstand. Daarom zijn de beelden zo wazig, omdat ze gewoon hele goede apparatuur hebben bij The Navy, maar iets van tientallen centimeters wordt altijd wazig als je het op een afstand van zes of 25 km bekijkt.

Zoek uit wat de Amerikaanse overheid geheim wil houden en dan weet je ook waarom deze beelden juist op dit moment zijn vrij gegeven. Het doet mij allemaal heel erg denken aan een aflevering van Southpark waarin iets soortgelijks gebeurt.

Wat kan het zijn?
De bron van Corona is gevonden?
De United States of America zijn failliet?
De President van the USA blijkt dementerend?
(of alle drie tegelijk!)

vanhetgoor | 04-06-21 | 15:11

nl.wikipedia.org/wiki/Enki
Luchtschepen met schild, laptops en helmen met digitale functies.
Als je het hele verhaal lees denk je dat de schrijvers wel heel veel fantasie hebben. Tenzij het echt is gebeurt.

hero_of_heaven | 04-06-21 | 15:11 | 1

It's life Jim, but not as we know it.

Dr_Johnson | 04-06-21 | 15:06 | 1

Life eh... finds a way.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-21 | 15:10

Interessanter vind ik de vraag wie er heeft besloten dat dit zo uitgebreid in de publiciteit moet en waarom.
De sprong van niet-geïdentificeerd naar buitenaards mist elke rationele onderbouwing maar kan verklaard worden uit de populariteit van het sf-genre.

J.P.Drapeau | 04-06-21 | 15:02 | 3

Het is spannend en leuk om erover te fantaseren. De media houdt van dit soort dingen, hebben ze weer even de aandacht. De groep van Corbell, Mellon, Elizondo maken er gretig gebruik van de afgelopen jaren. Het verbaasd me enorm dat er hier op GS zoveel aandacht aan wordt gegeven zonder even rationeel te denken dat er 99,9% kans is dat alles met wetenschap redelijk is te verklaren.

76435 | 04-06-21 | 15:05

@76435 | 04-06-21 | 15:05: Het één hoeft het ander toch niet uit te sluiten? Aandacht en verklaring zijn twee verschillende zaken.

knutsel_ | 04-06-21 | 15:07

Nu weet je waarom we ECHT gevaccineerd moeten worden.

P-unit | 04-06-21 | 15:02

Ik heb nooit helemaal die logica achter het buitenaardse van UFO's begrepen. Dan heb je als hoog geavanceerde beschaving de middelen om miljoenen lichtjaren te overbruggen en dan heb je die aarde bereikt en dan kloot je een beetje rond, stort je alsnog neer of ontvoer je fantasierijke kletsgrage dikke Amerikaanse huisvrouwen en nog stommer: je laat ze weer gaan ook zodat ze je missie kunnen verraden. Als dit prutswerk zo'n beetje het maximaal haalbare is dat de buitenaardsen weten te leveren dan ben ik nog niet echt onder de indruk.

sweet_spot | 04-06-21 | 15:01 | 4

Dat is puur vermaak denk ik voor die aliens.

small_town_dude | 04-06-21 | 15:39
▼ 1 antwoord verborgen

Pure theologie.

RickTheDick | 04-06-21 | 14:59 | 1

Theologie is ook hartstikke waar hoor! De gestudeerden zeggen het zelf en ze hebben ook een titel gehaald of zoiets: professor in de theologie.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 21:57

@Lorejas | 04-06-21 | 15:01:

Vooral met toeristen.
Er zijn wel veel UFO meldingen vanuit Argentinie. In de buurt van Cordoba is zelfs een jaarlijks UFO festival.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 15:05

Ik had net opperbevelhebber Knforwac van de planeet Ojkldnps19 aan de lijn. Hij heeft op zich geen bezwaar om ook eens Argentinië aan te doen maar hij heeft een hele sterke fobie waar het stervormige objecten betreft (heeft een keer een frontaaltje met een asteroïde maar ternauwernood overleefd en Ojkldnps19 was er vrij laat bij waar het kreukelzones betreft, lang verhaal) dus deze landingsbaan wordt het in ieder geval niet. Hij heeft zich er uitgebreid voor verontschuldigd en hoopt op begrip.

sweet_spot | 04-06-21 | 15:18

In Argentinie kan je beter een landingsbaan op zee bouwen (Vraag maar aan Poch, en aan de vader van de Argentijnse, en aan Videla en aan nog veel meer)

dathoujetoch | 04-06-21 | 15:53
▼ 1 antwoord verborgen

Ze krijgen lock-on dus waarom niet neer schieten met sidewinder of amraam? Gooi desnoods een Nike Sprint (mach 20) uit een Hercules. Potentiële alien tech oogsten.

TijgerMuis | 04-06-21 | 14:54 | 2

Lol, en je dan nog afvragen waarom ze geen contact maken.

knutsel_ | 04-06-21 | 14:58

Omdat die vogel dat niet echt verdient he, die vliegt daar gewoon in de hoop een visje uit de zee te pikken... het zijn dan wel Amerikanen maar een raket erop af schieten gaat wel een beetje ver.

76435 | 04-06-21 | 15:02

Volgens dr steven greer (de man van de unacknowledged docu’s) is nu de usa vooral aan bangmakerij aan het doen, een “gemeenschappelijke vijand” creëren als t ware (mijn woorden niet zijne).
Steven greer zegt dat buitenaardsen de techniek hebben van het geestelijke denkvermogen om kunnen zetten in aansturing van deeltjes.

Ik weet nooit wat ik moet denken van de ufo’s als gevolg van buitenaards leven. Maar in de steven greer docu’s komen soms wel hypotheses voor die zouden kunnen kloppen, alleen zijn wij nog niet zo ver gevorderd om het helemaal te snappen.

Ik vond het “gedachten experiment” wel leuk, iemand wordt aan een computer gekoppeld denkt ergens aan en stuurt daarmee de uitkomst van de computer bij.

Citaat “ Dr. Greer posits that the ETs visit us by way of transdimensional technology, using the science of consciousness. He reasons that the distances are so vast that any species who can travel across the cosmos must travel faster than the speed of light. And the way to exceed the speed of light is through the speed of thought, which is instantaneous, or nearly so.”

tslatton.medium.com/review-of-dr-stev...

timmey | 04-06-21 | 14:53 | 5

Pff Steven Greer, altijd al een ongelofelijke neppert gevonden die man. Met z'n alien lijkje waar we nooit meer wat van horen en die krokodillentranen die hij steeds wegpinkt. En dan die laatste film, dat ze allemaal in een kringetje zitten en er met een enorm matige after effects er een soort van gloeiende energie ofzo in ge-edit is... Ja hooorrrrr mazzel Steven Greer!

PlatteHoofd-IpneHaar | 04-06-21 | 15:10

Ook deze logica vind ik wonderlijk. Als het echt zo zou zijn dan is het eerste wat je als buitenaardse overheerser wil bereiken dat we helemaal geen idee zouden hebben van hetgeen ons 'van buiten' overkomt en dat onze gedachten gemanipuleerd zijn. Waarom hebben we het hier dan toch over UFO's? En heeft Greer ook een uitleg over wat de buitenaardsen moeten gaan doen aan mensen die zelf alle controle over hun gedachten kwijt zijn zoals psychopaten of schizofrenen?

sweet_spot | 04-06-21 | 15:10

Als je per fantasie naar andere planeten zou kunnen reizen kan je dan ook fantaseren dat je niet gezien wordt als je dat niet wilt?

Mazzelstof | 05-06-21 | 08:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Het blijft mijn verbazen dat zoveel reaguurders het gewoon niet willen geloven dat het waar zou kúnnen zijn en allerlei strohalmen moeten hebben om te kunnen blijven ontkennen. Bij Corona zag je dezelfde rare reflex. Kennelijk zitten veel westerlingen zó vast in hun dagelijkse leven en zijn ze dusdanig arrogant dat ze denken dat leven alleen op Aarde voor komt en dat er niks bestaat buiten wat niet al bekend is.
Is van alle tijden hoor. Ook in de oertijd zou je deze reacties gekregen hebben als je gezegd zou hebben dat er nog andere volkeren op Aarde leven. Of wat later: dat de Aarde toch écht rond is en niet het middelpunt van het heelal.
Die fase zijn we voorbij maar nu krijg je dezelfde afwijzende en ontkennende reacties over buitenaards leven. Dat verstoort veel te veel de dagelijkse routine en bubble waarin men opgesloten zit.

Ik zeg niet dat het aliens zijn, maar sluit het ook zeker niet uit. Bestaat niet en kan niet heb ik in de loop der jaren afgeleerd. Alles kan en zekerheid hebben we pas als er een ufo landt en de levensvormen daarin er ut komen.

En houd eens op met "groene mannetjes". Dat is zó jaren 50, toen men nóg bekrompener was dan de ontkenners nu en er van uit ging dat áls er al aliens zouden zijn, ze op twee benen lopen, twee ogen hebben enz.
Die kans lijkt me nu super klein!

Nederlander65 | 04-06-21 | 14:52 | 8

@Nederlander65 | 04-06-21 | 15:46: Dat is toch letterlijk wat ik zeg? Wetenschap accepteert feiten tot het tegendeel bewezen is, daarna is dat het nieuwe feit. Dat is het mooie aan wetenschap, je ontdekt iets en vervolgens zullen duizenden van je collega's proberen je bevindingen onderuit te halen.

So far wint de logische verklaringen van alle UFO sightings het van "het benne Aliens hoor"

76435 | 04-06-21 | 15:50

@Nederlander65 | 04-06-21 | 15:46:

Wetenschap is heel dynamisch en theorie en praktijk pakken soms anders uit. Ook zijn er veel theorieën /formules die nog onvoldoende onderbouwing hebben maar de “best fit for purpose” hebben.
Ook kan het zijn dat er nog helemaal geen apparatuur voorhanden is om bepaalde theorie onderuit te halen of juist bevestigen.
Ik werk zelf in een lab met apparatuur wat zeer gevoelig meet, in de afgelopen 10 jaar is die apparatuur steeds beter geworden en zijn meetbare concentraties ook omlaag gegaan, daardoor zijn weer nieuwe mogelijkheden gekomen.
Sporen in bloed die je eerst niet kon vinden vind je nu wel.. vroeger kon je dus niet aantonen dat er iets was, dat er wel was..

timmey | 04-06-21 | 16:34

@76435 | 04-06-21 | 15:50: Het is even die schakel dat aliens de nieuwe goden zijn. In god geloven veel mensen niet meer, maar wie heeft dan die piramiden gebouwd? Dat moeten dan wel aliens geweest zijn want we kunnen het niet anders verklaren... Puma Punku, was ook door aliens gedaan, blijkt nu ook volledig te verklaren hoe dat gebouwd is door gewone mensjes. Dat wil niet zeggen dat aliens niet bestaan, en dat die vliegende dingen niet daar wat mee te maken hebben maar de reflex is dat het een alien is. 1000 jaar terug zou dat een engel geweest zijn. Mensen kunnen gewoon slecht tegen onverklaarbare dingen.

Sessine | 04-06-21 | 19:38
▼ 5 antwoorden verborgen

De Chinezen en Russen zijn blijkbaar veel en veel verder met hypersonische voertuigen en wapens dan die cowboys in de USA?
USA heeft het dan ook veel te druk met binnenlandse aangelegenheden zoals woke en BLM.

Eppo | 04-06-21 | 14:51 | 1

Amerikanen zijn nog altijd toonaangevend in de Tech, wetenschap, amusement en ga maar door.
Giga budget voor noviteiten.
China komt eraan, van de Russen weet ik het zo net niet.
En inderdaad, ze zijn erg druk met woke-wetenschap en ook dat waait over naar Europa, zoals alles hierheen waait.

Ruimedenker | 04-06-21 | 14:55

Ik reed net langs de McDonald’s en zag daar Jabba de Hutt.
Gewoon op de scooter met slippers aan.

Ruimedenker | 04-06-21 | 14:50 | 2

Beetje meer respect voor Ton Elias zou wel op zijn plaats zijn hé.

76435 | 04-06-21 | 14:52

Jabba de VreetHutt.

Lorejas | 04-06-21 | 15:02

Ik ga voor de zekerheid maar wat extra wc papier kopen.

voorbips | 04-06-21 | 14:49

Wel fijn dat de buitenaardse technologie zich net zo snel als de menselijke ontwikkeld.

RandyBiel | 04-06-21 | 14:48

Buitenaardse tech of hersenverweking. Ik ga voor het laatste.

jansma28542681 | 04-06-21 | 14:47

Veel reaguurders zijn bang dat het groene ras superieur blijkt te zijn over het blanke.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 14:47 | 5

Ik denk dat die kans één is.

knutsel_ | 04-06-21 | 14:57

Pakken ze onze terrassen af!

Lorejas | 04-06-21 | 14:57
▼ 2 antwoorden verborgen

De vraag is of het Pentagon ook rekening houdt met Bijbels leven. Waren het geen engelen of misschien wel de duivel die weer terug naar huis vloog met wat nieuw gekochte zieltjes. Bewijs maar eens dat het geen engelen zijn, zou ik zeggen.

BobDobalina | 04-06-21 | 14:46 | 2

Behalve in Amsterdam ziet niemand ze meer vliegen.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 14:48

Ik heb ook nog wat foto's van Bigfoot liggen. Was wel toevallig heel korrelig weer buiten met lage resolutie.

ZureKoek | 04-06-21 | 14:45

Ik geloof alleen in dingen die ik zie en kan vastpakken.
En begin nou niet over m’n pimmel hè!
Gewoon even afwachten.
Kan mij niet voorstellen dat er niet meer leven is in het heelal, maar ze moeten zich eerst maar eens melden in m’n tuin.
Laat maar komen die Venusmeisjes.
Wijn en bier staan koud.

Ruimedenker | 04-06-21 | 14:44 | 3

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Leuke voorstelling van Huub Stapel.

VP732 | 04-06-21 | 14:46

Geloof je dan wel in geluid?

RandyBiel | 04-06-21 | 14:54

China kopieert alles van anderen dus het lijkt mij sterk dat die nu zelfstandig opeens (zo ver) voorop lopen en Rusland krijgt in proxy oorlogen op z'n lazer dus als ze op het niveau van 'out of this world tech' hadden gezeten dan hadden we dat al gezien.

Als ik moet vingerwijzen dan wijs ik naar het militair geavanceerde Israël met hun ontwikkeling van drones, of misschien een Zuid-Korea of Japan. Of het zijn gewoon aliens op safari.

GroetenVanUrk | 04-06-21 | 14:44 | 1

Klopt. China heeft een gigantische uitdaging om hun volk in bedwang te houden (onderdrukken) en je ziet dat ze letterlijk alles kopieëren alleen omdat ze zoveel "slaven" hebben zijn de productiekosten de helft van dat van rijke landen. Daarom is Chinees spul goedkoop en van mindere kwaliteit.

Rusland heeft wel de kennis maar richt zich vooral op wapens.

Amerika is eigenlijk het enige rijke land ter wereld wat in redelijke rust aan techniek kan werken en in theorie oneindig geld heeft hiervoor. De meeste knappe koppen gaan dan ook naar amerika voor studie en werk op dat niveau omdat het gewoon beter betaald. Je ziet ook de Amerikaanse wapen industrie ligt ver voor op de rest. Hetzelfde geldt voor hun space program. Niemand die Nasa, spacex en blue origin nadoet.

76435 | 04-06-21 | 14:57

Ik heb er een tijdje in zitten grasduinen, de gedachten erachter zijn erg interessant. De Duitsers hebben ongeveer alles uitgevonden.

Taatjen | 04-06-21 | 16:09

Leuke link. Nog niet eerder gezien. Zou kunnen dat een vervolg op dat onderzoek misschien is waar bob lazar aan heeft gewerkt? Die sprak van dit soort objecten waar hij in het geheim aan mee werkte.

76435 | 04-06-21 | 16:15

Leuk om te zien dat Spartacus toch de comments leest. Fijn ook dat hij de "debunkers" eindelijk eens aanhaalt zodat mensen zelf een betere mening kunnen vormen door beide kanten van het verhaal te horen

Het feit dat piloten beweren iets te hebben gezien zegt an sich niet zo gek veel. Deze mensen behoren tot hetzelfde groepje die constant in allerlei programma's mogen opdraven. Nu iedereen beetje moe wordt van commander Fravor hebben ze een dame erbij gehaald, Alex Dietrich. Geeft weer een frisse look op het nimitz verhaal.

Ik wil best in buitenaardse techniek geloven, sterker nog, ik hoop op bevestiging dat het gewoon waar is, lijkt me geweldig. Maar so far vind ik het "bewijs" niet echt overtuigend.

Ik vertrouw mensen niet, aangezien mensen gedreven zijn door geld en roem. De radar beelden zeggen ook niet direct wat, je kan alles tracken op je radar, wie weet is het een school grote vissen die ze tracken, en dat ze van een radar verdwijnen omdat ze misschien iets dieper duiken bijv, who knows? Zat piloten, waaronder Fravor die hebben erkend dat ze soms bewust geintjes uithalen met burgers in hun vliegtuigen.

Een opmerking van één van die gasten (zat in het 60min item geloof ik) dat ze jaren lang, dagelijks deze objecten tegen zijn gekomen. Maar geen enkel goed beeld hiervan? Die 3 wazige foto's (ronde orb, batman en tictac) is alles wat ze hebben.... sorry hoor maar als je letterlijk dagelijks voor jaren achter elkaar vreemde objecten ziet met meerdere mensen en je beschikt over militaire apparatuur, dan kom je echt wel met iets beters dan een iphone foto uit een cockpit.

76435 | 04-06-21 | 14:43 | 1

Ik heb veel podcasts met Lue Elizondo geluisterd (de ex-AATIP baas en whistleblower) en deze man krijgt niet betaald noch schrijft hij boeken. Hij heeft zijn baan opgegeven dus salaris krijgt hij ook niet meer.
Hij komt op mij in elk geval redelijk realistisch over. Er hangt nog steeds een enorme deken van top-secrecy over het hele fenomeen (vrijwel alles is classified) dus het is zeer goed denkbaar dat er wel degelijk betere, scherpere beelden bestaan, ze worden simpelweg niet vrijgegeven. Niet zozeer vanwege een complot - maar gewoon omdat het, in hun optiek, uiterst gevoelige data is. De hoop is dat het rapport van 24 juni met wat materiaal komt. De signalen wijzen hier wel op, zeker ook nu er meer en meer publieke druk ontstaat.

drijflijk | 04-06-21 | 16:20

Anyway Spartacus, hulde voor deze artikelen.

knutsel_ | 04-06-21 | 14:42 | 3

Bizar hoe primitief en bekrompen veel reaguurders reageren.
Het bestaan van buitenaards leven bijvoorbaat ontkennen is iets voor reliegekkies.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 14:46

@Gulliver | 04-06-21 | 14:46: Niemand ontkent het bestaan van buitenaards leven. Het moet wel extreem raar zijn als wij echt de enige planeet in het universum zijn met leven. Zo bijzonder zijn onze bouwstoffen niet.

Het is meer dat wij een paar duizend jaar op aarde zijn. We kijken net een jaar of 500 met een telescoop naar de sterren. In de 13,8 miljard jaar dat het universum bestaat zou het wel heeeeel toevallig zijn dat er een organisme bestaat die zoveel slimmer is dan ons en ons weet te vinden. Precies nu op dit moment..

76435 | 04-06-21 | 15:00

@Gulliver | 04-06-21 | 14:46: Ik ben hier nog niemand tegengekomen die het bestaan van buitenaards leven bij voorbaat ontkent. Gezien de enorme afmetingen van het heelal en het enorm aantal sterren lijkt het erg waarschijnlijk dat er op meer plaatsen (intelligent) leven is ontstaan. Maar bewezen is het nog steeds niet.

Afgezien daarvan: de eindigheid van de lichtsnelheid maakt het uiterst onwaarschijnlijk dat eventueel ander leven ons kan bezoeken. Dan kun je natuurlijk wel gaan fantaseren over wormgaten, warpdrives en weet ik wat al niet, maar zolang dat pure speculatie is zonder enige evidentie, is de waarschijnlijkheid dat een ufo een ruimtevaartuig met aliens is, aanzienlijk kleiner dan meer prozaïsche, aardse verklaringen.

Argyronauta | 04-06-21 | 16:48

Ministerie van UFO-zaken kan er ook wel bij…

Ali Bi | 04-06-21 | 14:42 | 5

In de US hebben ze al onder leiding van Trump een Space Force opgericht. Dus er zal ook een minister zijn die deze zaken onder zijn beheer heeft.

Tuinhekje | 04-06-21 | 17:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Dr. Spock in een SM club:
"Beat me up Scotty!"

Rest In Privacy | 04-06-21 | 14:40

Het is duidelijk dat deze tictacs, als ze bemand zijn, de Heisenberg-compensatoren aan boord hebben.

momusopus | 04-06-21 | 14:40

'Zegt de New York Times'.

Sinds de totale woke-waanzin op de redactie van die krant heeft toegeslagen, neem ik die krant niet meer serieus.

Peter Emile | 04-06-21 | 14:39 | 1

The New York Slimes. Smerige krant, alleen overtroffen in haat en fake news door de WaPo en the Atlantic.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-21 | 14:54

Toch frappant, zelfs nu alleen maar wazige foto's en toch, in de tijd dat drones in formatie van een vliegende kerstboom in een sneeuwvlok veranderen. Ze zijn altijd net ver genoeg verwijderd om de t*fusherrie niet op te nemen.

Wanneer het volk liever gelooft in alien technology dan dat ze vragen stellen over illegaal spioneren dan ga je die naïviteit natuurlijk niet in de weg zitten.

nsfl | 04-06-21 | 14:38

Betalen ze dan wel accijnzen met zo'n voertuig

stipjes | 04-06-21 | 14:38

De Russen en Chinezen hebben het anno 2021 al moeilijk genoeg om normale vliegtuigen of onderzeeers te bouwen die niet van ellende uit elkaar vallen. Lijkt me sterk dat ze in 2004 ultramoderne hypersonische drones hadden.

James St John Smythe | 04-06-21 | 14:37

Ik zeg 'V'!
Televisieserie over aliens, ze zijn al onder ons..

Roos | 04-06-21 | 14:37 | 9

@Lorejas, de Triffids! Heeel eng!! Dat iedereen die naar de sterren had gekeken, blind werd toch?
En toen kwamen de triffids die een soort zonnebloemen waren?

Klinkt eigenlijk niet eng, maar nee ik durfde niet te kijken.

Roos | 04-06-21 | 14:55

In die tijd kon dat nog. Nu heb je een toonplicht voor je ID bewijs.

Tuinhekje | 04-06-21 | 17:27
▼ 6 antwoorden verborgen

" ... zoveel beter dan getraind radarpersoneel en F18-piloten"

Plots geloven we ook economen, klimaatwetenschappers, rekenkamers en politici omdat ze "zoveel beter" getraind zijn dan broodschrijvers en querulanten van het roze blog en de typische bronnen die zijn vaak aanhalen om een punt te maken?

Met dit soort zaken, het interpreteren van waarnemingen, moet je juist ook mensen uitnodigen die wat verder er van af staan. Die kennis van marinebiologen, instrumentbouwers, oogspecialisten kunnen matchen met de metingen en waarnemingen. Ik zie dat die poging nog niet formeel ondernomen is. Het laatste wat je moet doen is een piloot het laten analyseren.....

GeenAccount | 04-06-21 | 14:37 | 1

Je slaat de spijker op de kop.
Bovendien kan elke expert bepaalde redenen hebben om te liegen en bedriegen. Vaak in ruil voor geld. Of klaar met zijn beroep, actief in een andere branche maar toch op zoek naar 15min of fame, of geld.

Meest logische verklaring is dat ze deze opnames delen met mensen als Jeremy Corbell omdat ze het als geintje zien. Ze weten dat zo'n gast heel makkelijk alles klakkeloos overneemt en geen kritiek wil horen van debunkers.

Dat filmpje van die driehoek UFO bijvoorbeeld. 100% Bokeh effect, en overduidelijk een vliegtuig. Maar hij wil het niet eens horen. Lacht debunkers uit want "militairen" weten echt wel waar ze het over hebben.

Iemand heeft die opname gemaakt en naar Jeremy doorgestuurd, zit nu in zijn vuistje te lachen dat het allemaal zoveel aandacht krijgt wereldwijd.
Net als die Belg die een Ufo van piepschuim en wat zaklampen had gemaakt in de jaren 80, die de hele wereld over ging jarenlang als echt bewijst. Bleek een grapje.

76435 | 04-06-21 | 14:49

Waarom zijn die beelden allemaal met een high tech aardappel geschoten?

sjef-van-iekel | 04-06-21 | 14:36 | 1

OMFG een UFO! snel pak mijn Nokia 7650 schat en maak wat opnames terwijl je hem een beetje heen en weer schudt en de grond ook af en toe filmt.

76435 | 04-06-21 | 14:51

Ik bel de familie Tanner wel even voor wat duiding.

Lorejas | 04-06-21 | 14:35 | 1

Kunnen we niet een muur bouwen (door die buitenaardsen zelf betaald) om ze buiten te houden?

opblaasschaap | 04-06-21 | 14:34

Na 2000 jaar zou Jezus de ruimtevaarder terugkeren. Of is het toch Mo..?

BrutusBosch | 04-06-21 | 14:34

Wat een bedrijvigheid daar in het luchtruim van de V.S.

Deflatiemonster | 04-06-21 | 14:33

Waarom zouden aliens die alle techniek hebben die er is en in staat zijn te reizen door het universum, en misschien het multiversum perse naar aarde komen? We hebben niks speciaals, de cosmos zit vol met planeten die dezelfde mineralen etc bevatten. Het leven zelf? Dat hoopje koolstof,waterstof en zuurstof?

miko | 04-06-21 | 14:32 | 4

Misschien dat buitenaardsen ( is dit niet stigmatiserend? Beter is wezens met een buitenaardse achtergrond) net zo nieuwsgierig zijn als de mens? Toen de mens net capabel genoeg was om een raket naar de maan te sturen hebben we dat gedaan.
Op het moment dat we iets naar een ander zonnestelsel kunnen sturen, doen we dat. Dus ik zou niet raar staan te kijken als aliens net zo nieuwsgierig zijn als ons.

A.I. van Dee | 04-06-21 | 15:29

@A.I. van Dee | 04-06-21 | 15:29: **"als wij"**

A.I. van Dee | 04-06-21 | 15:31

Verveling...

Neuth | 04-06-21 | 17:30
▼ 1 antwoord verborgen

Ik blijf ff op aarde.
Ik vind Lt. Dietrich wel een leukertje.

vliegende knorrepot | 04-06-21 | 14:32

Brood en spelen. Om af te leiden van de echte problemen.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 14:30

Orange man had het al over nucleair aangedreven technische aandrijfdingen die retesnel gingen.

En waarom niet proberen zo'n ding uit de lucht te knallen? Het is geen verdwaalde rocketman.

sjef-van-iekel | 04-06-21 | 14:30 | 2

Het lijkt jou wel verstandig om ons agressief te gedragen jegens een technisch superieure levensvorm?

Rest In Privacy | 04-06-21 | 14:36

Volgens een van die vele programma's over het heelal, is er volgens hullie berekeningen met genoeg zon, water en zuigstof jada jada enzovoort en nog meer
kans op zo'n 36 intelligente beschavingen alleen al in ons milkyway.
in het hele heelal mogelijk 2 biljoen sterrenstelsels, dus bereken de kans dat ook jij some greenbitch met 7 tentakels kunt aandouwen uit A galaxy far, far away.

TijdelijkOptimist | 04-06-21 | 14:28 | 3

En dat is dan alleen ervan uitgaande dat alle levensvormen (ook degene die we dus niet kennen) zon, water en zuurstof nodig hebben.

John McClane | 04-06-21 | 14:33

Ik zag of las dat er steeds meer eisen zijn om ergens leven te laten ontstaan. Niet enkel en alleen een zon, en een aarde met water om een bepaalde baan. Maar tientallen of honderden eisen. Ik ga uit van geen leven, zoals wij het zijn, elders.

We zullen het zien met de marsverkenners. Dat was ook ooit een planeet met water. En nu meten ze seizoen gebonden methaan. Wie weet dat daar ook plantjes groeiden. Afwachten.

sjef-van-iekel | 04-06-21 | 14:35

Dat zal goddame niet waar zijn toch?

Halal gehaktbal | 04-06-21 | 14:40

Niemand heeft t over het nieuwe pausmobiel.

nobodiesunmighty | 04-06-21 | 14:26

Ik weet het niet, die vliegende driehoek videos zijn bijv al zovaak debunked en die staan er ook nog steeds bij in het GS overzicht. Wat moet ik dan geloven van dat gezever hier? Zou het btw wel tof vinden als er wat aliens zouden komen die kant wijzen. bijv: Hindoes hebben gelijk, allemaal hindoe worden :'d

een maffiabaas | 04-06-21 | 14:26

Waarom wordt het Amerikaanse volk afgeleid met deze onzin? De inhoud van de mailtjes van FauXi en Hunter "crackpipe" Biden lijken me belangrijker.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-21 | 14:24 | 1

De groep van Corbell, Mellon, Elizondo zijn al jaren hiermee bezig. Mensne vinden de docu's, boeken en films leuk. Vervolgens hebben ze het geluk gehad dat Donald Trump president is geweest, die heeft naar aanleiding van de filmpjes gezegd, schrijf er maar een rapport over. De deadline van dat rapport verstrijkt 25 juni. Dat wordt natuurlijk extra gehyped en heel toevallig komen er in de weken daarvoor elke keer nieuwe spannende filmpjes bij...

In het rapport staat straks gewoon wat we al jaren horen: we weten niet 100% wat we zien op de beelden, hebben niet alle informatie dus UFO. Dat grijpen de docu makers en boekenschrijvers weer aan om geld te verdienen.

Dit jaar en volgend jaar weer wat leuke alien / ufo docu's. Kijk maar eens op de IMDB pagina's van Luis Elizondo en Jeremy Corbell. Constant dezelfde namen.

76435 | 04-06-21 | 15:58

hahaha.. de arrogantie..

Als wij het niet kennen dan is het niet van deze aarde..

Epistulae_Morales | 04-06-21 | 14:23 | 2

Dat is exact wat er niet staat.

John McClane | 04-06-21 | 14:28

De arrogantie om alles te ontkennen dat je breintje niet kan bevatten.....

Rest In Privacy | 04-06-21 | 14:37

Ach ja. Aliens. Onzin.

Is dit nog nieuws? | 04-06-21 | 14:20

Raar dat onze complotvrienden dit nog niet opgepikt hebben. Overigens denk ik dat Thierry en Freek Jansens aliens zijn.

oldandwise | 04-06-21 | 14:19 | 5

Ze zijn nu als we praten, eigen scholen aan het opzetten. Gelul, het zijn forumbasis voor de forumaliens.

miko | 04-06-21 | 14:28

@Graaf_van_Hogendorp | 04-06-21 | 14:28: Dat proeft u geheel verkeerd. Eerder verering... hij is geniaal en stijgt boven de mensheid uit. Mark Rutte daar in tegen is een alien die mijn waardering niet kan wegdragen...
Maarrr, ik moet nu even naar het postkantoor om een pakje af te leveren. Ben benieuwd of ik nog meer aliens zie vandaag.

Halal gehaktbal | 04-06-21 | 14:35

Wappies zijn juist UFO-ontkenners.
Alles wat ze niet kunnen bevatten verwerpen ze.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 14:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Straal mij maar op, ben wel klaar met ons.

Neuth | 04-06-21 | 14:19 | 2

U krijgt inderdaad als eerste een anal probe.

Graaf_van_Hogendorp | 04-06-21 | 14:25

“We must ask ourselves…are they really a hoax? Are we truly alone? Or are we being lied to?”
— Fox Mulder, The X-Files, Season 10: My Struggle

P-unit | 04-06-21 | 14:19

Ha, het dagelijkse GS UFO topic. En ja, ik heb ook korrelige filmpjes uit de jaren 50 waar een zwarte stip te zien is dus ik geloof alles direct. Gisteren nog een graancirkeltje in de tuin, ik heb wat oude batterijen neergelgd wat dat lusten die groene mannetjes zo graag.

small_town_dude | 04-06-21 | 14:18

Wel een verhelderend artikel, daar is geen woord Klingon bij.

VP732 | 04-06-21 | 14:18

Een van die UFOs zou een doorsnede hebben van +20 km. Dat is om meerdere redenen ongebruikelijk. Meestal worden aliens kleiner voorgesteld dan de menselijke maat. Dat kleiner zijn gaat terug op Gulliver's reizen naar de Lilliputters. Opeens voelt Gulliver zich een superheld, omdat die 'anderen' zo minimaal zijn. Deze UFO voorstellingen spruiten voort uit een imperialistische grootheidswaan. Zodra de aliens op ons neerkijken als Lilliputters, dan is er werkelijk iets aan de hand.

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-06-21 | 14:18 | 4

Zo,n groot ding in de lucht noem je een hemelverblijf,niets nieuws. God woonde daar ook een tijdje. Hij kreeg zelfs bezoek van aarde. Staat in de bijbel, dus waar. Het is hoe je dat boek leest. Ik heb hem gelezen als zijnde een sience-fiction boek.

hero_of_heaven | 04-06-21 | 14:26

@small_town_dude | 04-06-21 | 14:28: onder andere. Maar ook een of andere gozer die mee mocht en zijn ogen uitkeek in het hemelpaleis. Hij wilde nog wel wat langer blijven dan de korte tijd dat hij daar was, maar dat werd hem afgeraden . Bij terugkomst op aarde waren de mensen die hij kende veel ouder geworden of dood.

hero_of_heaven | 04-06-21 | 14:36
▼ 1 antwoord verborgen

Heeft Nederland zulke beelden? Duitsland dan? Turkije? Belgie, Frankrijk, Engeland of Japan? Ook Australie niet? Amerika moet stoppen met dit soort methodes om te proberen de wereld van hen afhankelijk te maken.

Leptob | 04-06-21 | 14:16 | 6

Legt eraan hoe de wetgeving is in elk land.
Ex minister van defensie van GB, zit er ook achteraan,maar maag zelf niets zeggen ivm geheimhouding.
Is de zelfde toen er een onverklaarbaar gebeurtenis was bij een britte bassis.

Roger-Rabbit | 04-06-21 | 14:24

Als Rusland of China beelden hebben zijn ze er vast niet zo scheutig mee.

knutsel_ | 04-06-21 | 14:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Er is gewoon al heel lang geleden een interplanetaire pakketdienst opgezet waar slechts weinigen van weten. Heet geloof ik Alien Express.

VP732 | 04-06-21 | 14:15 | 2

Kwamen die mondkapjes van Sywert misschien uit de ruimte dan?

Schoorsteenveger | 04-06-21 | 14:20

De wereld bestaat 70% uit water.
Slechts 6% van het land is van de VS.
Zowat 100% van de UFO en alien tech verhalen komen uit de VS en zijn gepopulariseerd in Hollywood, de meest machtige fantasie industrie ter wereld.

De Amerikanen geloofden altijd dat de wereld om hen draait, en dat klopt ook, maar nu geloven ze ook dat het universum om hen draait.

En daar geloof ik niks van.

Rationele Mocro | 04-06-21 | 14:14 | 4

Vreemde onbekende vliegende objecten worden over heel de wereld gezien. Al duizenden jaren . Maar een leek zoals U, die zich ook nog rationeel noemt, valt het niet op.

hero_of_heaven | 04-06-21 | 14:18

Luis Elizondo heeft eens een reisje naar Italie gemaakt, alwaar hem werd verteld dat een ufo een heli uit de lucht had geschoten.

NerdAlert | 04-06-21 | 14:23

@hero_of_heaven | 04-06-21 | 14:18: nee. De grootste en meest bekende verhalen komen allemaal uit Amerika: Roswell, alles Area 51, ontvoeringen, buitenaardse technologie en nu deze Pentagon video's. De grootste promotors en moneymakers in dit gebied komen ook allemaal uit Amerika. Allemaal producten van Amerikaanse popcultuur, geëxporteerd naar de rest van de wereld. En simpele zielen als jij, zien niet hoe overduidelijk dit een product is. Zou me niet verbazen als jij gelooft dat Trump de verkiezingen had gewonnen, aangezien je zo goedgelovig bent.

Rationele Mocro | 04-06-21 | 16:54
▼ 1 antwoord verborgen

Al meer dan 7 decennia lang worden deze voertuigen geobserveerd. Tijdens de tweede wereldoorlog werden dit soort objecten nog foofighters genoemd. Wij hadden die tech niet in 1942 hoor.

Het meest trieste van dit alles ? Dat er serieus mensen hun baan kwijt zijn geraakt doordat ze een melding hebben gedaan. Er werd daardoor openlijk getwijfeld aan hun gezondheid. Piloten werden ontslagen, want een hallucinerende piloot is levensgevaarlijk.

Suncatcher | 04-06-21 | 14:14 | 2

Inderdaad ja, decennia lang werden UFO's afgedaan als niet echt, verhalen afkomstig van 'gestoorde' mensen, nep, etc. Rationalisatie als in "Wij, de mens, zijn superieur" werd doorgevoerd. Een situatie als deze, bewijst dat er (veel) dingen zijn, die ons menselijk verstand, te boven gaan.

Nederlandop1 | 04-06-21 | 14:31

Veel van de oude foto's zijn al door de makers als fake opgegeven. Persoonlijk denk ik dat we in die tijd als experimentele drones hadden. Als je bedenkt dat je nu voor 10 euro een kinderdrone kan kopen met lampjes erop en al. In de tijd van WW2 hadden we best goede techniek, helicopters en vliegtuigen bijv. Hoe moeilijk is het om een drone te bouwen vraag ik me dan af? Zelfs in die tijd. En laat die eens omhoog vliegen met wat lampen en tot de jaren 90 zou niemand nog weten wat een drone is..

76435 | 04-06-21 | 15:20

Er zijn zeker buitenaardse wezens, mijn schoonmoeder is er een..

Wijze uit het Oosten | 04-06-21 | 14:12 | 1

ik moet meteen aan Cocoon (1985) denken.

small_town_dude | 04-06-21 | 14:23

Alles best. Als ze maar geen asiel aanvragen.

squadra | 04-06-21 | 14:12

De hele bijbel en andere geloofsboekjes staan vol met ufo waarnemingen. Niets nieuws.
Dat er intelligenter leven is , ergens, moeten we accepteren.

hero_of_heaven | 04-06-21 | 14:12 | 1

ik vind meer intelligent leven onder een baksteen in de tuin dan in Amerika.

small_town_dude | 04-06-21 | 14:25

Corona is bijna opgelost, we hebben een nieuw gevaar nodig

van heinde en verre | 04-06-21 | 14:12

"We come in peace!"

happen_maar | 04-06-21 | 14:11 | 1

Talec:I come in peace! Caine: Yeah, and you go in pieces.

miko | 04-06-21 | 14:23

Adam Curry had het in zijn show over een project van het Amerikaanse leger (Nemesis ofzo) dat ze instaat stelt om dingen op een radar te laten verschijnen die er niet werkelijk zijn. Geen idee of dit de verklaring is, maar vond het wel een aardige suggestie.

C1O2 | 04-06-21 | 14:10 | 1

Natuurlijk kan dat. Lees MK Ultra. Het USA leger is beroemd en berucht over special ops, zowel met personeel en burgers als niet-amerikanen.

Arachne | 04-06-21 | 22:11

Het is niet meer dan logisch dat wij niet het enige intelligente leven in het oneindige heelal zijn.

Rest In Privacy | 04-06-21 | 14:10 | 9

@Gulliver
Vergeleken met wat er in 020 rondwandelt zal alles overal meevallen

Tobi | 04-06-21 | 14:31

Er zijn alleen maar logische argumenten tegen buitenaards leven dat onze planeet bezoekt. Er is werkelijk niet één scenario te bedenken dat enigszins mogelijk of logisch is dat het wél kan.
Alleen is logisch denken voor Amerika geen makkie.

Bakkeleures | 04-06-21 | 17:11
▼ 6 antwoorden verborgen

Helaas is de sterrenkundige prof. C. de Jager, oprichter van stichting Skepsis vorige week overleden. Hij zou dit ongetwijfeld zeer interessant hebben gevonden. Benieuwd wat hij hiervan gevonden zou hebben.

Barend Braakbal | 04-06-21 | 14:09 | 1

Meen je dat? Triest, een respectabele, kritische wetenschapper die van vele markten thuis was en vele artikelen schreef, ook voor de wetenschappelijk minder onderlegden begrijpbaar.
Nederland verliest hierbij een groots persoon.

Alco-de-Holist | 04-06-21 | 14:17

OMFG.
UFO, unidentified flying object. Daar is alles mee gezegd.
Lange tijd geleden was er een UFO gespot in België. Het bleek later dat enkel Vlamingen die UFO hadden gezien. Die marsmannetjes wisten kennelijk precies waar de taalgrens liep.
Nogal wiedes dat je niks uit kunt sluiten.

Schoorsteenveger | 04-06-21 | 14:07 | 1

De Walen zagen een OVNI?

Trekhaas | 04-06-21 | 14:50

Komen om de zoveel tijd kijken of de oogst al rijp is.

Zapata10 | 04-06-21 | 14:07

Beam me up Scotty

Frietje_Oorlog | 04-06-21 | 14:07

Sterrenstof smaakt naar wolken en zonlicht, dat is wat ik ervan weet.

VP732 | 04-06-21 | 14:07

Wij hebben aliens niets te bieden. Die komen echt niet even op onze planeet hun tijd verspillen.

Leptob | 04-06-21 | 14:06 | 1

Pfff, je hebt mijn flippoverzameling blijkbaar nog niet gezien...

VP732 | 04-06-21 | 14:08

Het was brabeaulander

Schwanzeleber | 04-06-21 | 14:06

Houd een sop met je vliegende schotelgedoe
ik vraag dit voor een groen vrindje

Tobi | 04-06-21 | 14:05 | 2

Het is groen en het....

hoejeheette | 04-06-21 | 14:18

Its green and smells like bacon...

Cable | 04-06-21 | 16:18

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl