Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wetenschap & onderwijs deugen Israël kapot met soort van antisemitische petities

Deughypes volgen elkaar snel op in een megadeugland als Nederland.

Zo was iedereen ooit massaal voor dobbernegers asielzoekers en gingen alle BN'ers 'beloofd' een dobberneger asielzoeker in huis opnemen, maar vandaag is iedereen weer een jodenhater voor Palestina (schuld van Wierd Duk) en spreken alle BN'ers zich uit als jodenhater voor Palestina. Uiteraard kan vooral het (wetenschappelijk) onderwijs niet achterblijven, want als er ergens heel fors wordt gedeugd dan is het wel in onderwijzend & wetenschappelijk Nederland. Je kunt onderwijzend & wetenschappelijk Nederland gerust de Pietje Bell van Deugtopia noemen. 

Een mooi voorbeeld van dergelijk hypocriet Bregmaniaans wetenschappelijk deugen zijn die 460 Nederlandse academici die in een petitie (lol) oproepen om 'Israelische academische instituten te boycotten'. Mooier kan de wetenschap het 'vrij' in 'waardenvrije wetenschap' niet benadrukken. Pikant detail: een onderzoeker van het NIOD, om voor de hand liggende redenen nogal eens nauw verboden met het CIDI, is één van de ondertekenaars. En voor een sprekend voorbeeld van deugen in het hbo-scholierenonderwijs richten wij onze katjoesja's blik op de Willem de Kooning kunstacademie te Rotterdam (bekend van het Zwarte Piet Instituut). Daar hadden de docenten geeneens een petitie nodig om joden te haten op de deugbandwagon te springen en hingen ze gelijk maar een levensgrote pro-Palestina banier aan het schoolgebouw, inclusief de smadelijke nepnieuwstekst dat Israel zich schuldig maakt aan 'ethnic cleansing', want feiten zitten deugen alleen maar in de weg. 

De managers van die kunstacademie echter zaten niet te wachten op negatieve pr, want hbo-managers, en besloten derhalve die banner met 'ethnic cleansing' fluks etnisch te reinigen. Banner foetsie, deugende docenten woest. Waarop uiteraard alsnóg een petitie (zucht) werd ondertekend, nu om huiliehuilie te doen over de ethnic cleansing van hun ethnic cleansing-banier. Then again, het blijft natuurlijk censuur, daar hebben die gesubsidieerde artistieke deugridders wel een puntje. 

Laatste woord over het activistisch vaccineren van waarden in 'waardenvrije wetenschap en onderwijs' is voor de Rotterdamse hoogleraar sociologie Willem 'hamer en sikkel' Schinkel:

Oh, zit dat zo!

Hoi Pol Pot

Reaguursels

Inloggen

Om eenzijdigheid te voorkomen is het de moeite waard om eens zo'n 80 jaar terug te kijken. Een kleine keuze:

-Folke Bernadotte (Zweedse graaf, bemiddelaar van de VN, vermoord op bevel van Yitzhak Shamir, later premier van Israël)
-Stern Gang
-Irgun (commandant Menachem Begin, later premier van Israël)
-Haganah
-Golda Meir, later premier van Israël
-S.S. Patria -1940 (tactische Joodse bom op Joods schip, "per ongeluk" 248 Joden gedood)
-King David Hotel -1946 (bom van Irgun)
-Haifa Oil Refinery massakker -1947, Irgun
-Balad al Sheikh massakker -1947, Palmach
-Deir Yassin massakker -1948, overval Stern/Irgun/Palmach op ongewapend dorp

Zo, en nu nog graag eens een reeks geïnformeerde meningen over wie nou de goede terroristen en wie de slechte terroristen zijn.

zbb | 20-05-21 | 21:57 | 9

@donkieshot | 21-05-21 | 07:49: Die organisaties waren toch wel representatief voor de Zionisten (zij bestonden er voor 100% uit) en daardoor essentiëel voor het ontstaan van de staat Israël, anders dan Hamas nu is voor Palestina. Islamitische organisaties zijn er, met zeer weinig uitzonderingen, alleen op uit om een onderdrukkende godsdienst te installeren; de Zionisten daarentegen wilden een staat stichten (we laten hier even de orthodoxe Joden buiten beschouwing) en waren net zo medogenloos daarin als daarvóór tegen het Joodse volk was geageerd. Dat was toendertijd niet minder als terrorisme te classificeren dan Hamas nu; vergaan van tijd vergoeielijkt zoiets ook niet. Overigens, als we kijken naar de landverdeling zoals die door de VN toendertijd werd opgezet en die vergelijken met de status quo, zou er nu toch wel eens kritisch nagedacht moeten worden over wat het Zionisme ondertussen gedaan heeft om de staat Israël zo populair te maken. Let wel: Zionisme is niet "alle Joden".

Alhoewel hij het verdient, heb Ik Mandela bewust maar niet in mijn kommentaren opgenomen, want ik verwachtte al genoeg emotionele tegenreacties zonder hem in dit verband te noemen.

zbb | 21-05-21 | 10:10

Je Het punt wat je wilde maken was; over goede en slechte terroristen, dat antwoord heb je gekregen.
Toen en nu zijn niet met elkaar vergelijken. Niet in een historisch, politiek, sociaal perspectief of, wat nu erg effectief is, via het gebruik, soms ook misbruik, van de media. Zie en lees daarbij de voorgaande links.

De verschillen tussen beide partijen en de doelen die ze nastreven zijn veel te groot, en dat verschil kun je wel degelijk benoemen.
Het is nogal wat,l of je vecht voor je eigen mensen en een plek om te leven, dit nadat 80% van je familie is vermoord of strijd of je strijd voor jezelf en onderdrukt daarbij ook je eigen bevolking. Zowel Hamas als Fatah heeft land heeft geen mandaat van de eigen bevolking maar toch krijgt het krijgt een tweestaten oplossing aangeboden, waar die wil het niet.
Dus, ik kan hier heel gemakkelijk een kwalificatie aan geven.

Ter hulp en aanbeveling:
www.youtube.com/watch?v=c2NaiX-hvVQ

Wat mij erg verbaasd is dat er meer sympathie is in de westerse wereld voor hamas dan in Gaza zelf. Dat de meeste mensen die iets roepen over kolonisten zich nauwelijks beseffen wat voor tuig Fatah, Hamas, etc is.
Ergens kan ik ze dit ook niet kwalijk nemen, je hoort er relatief weinig over in de media.

Nu de laatste vraag: ‘wat het zionisme heeft gedaan om de staat Israel zo populair te maken’.
De reden is simpel. Het is dezelfde reden als waarom we niets meer van de moord, verkrachting en andere gruweldaden op Yazedi’s horen.
Bepaalde zaken worden breed uitgemeten in de pers, andere zaken niet. Activisme is altijd eenzijdig en een machtig concept in de media.
Je kunt alles laten lijken op wat het wel of niet is. Schreeuwers maken meer geluid, die hoor je meer.

donkieshot | 21-05-21 | 11:36
▼ 6 antwoorden verborgen

De Palestijnen proberen zoveel mogelijk de burgerbevolking te raken en Israël waarschuwd de burger waar ze bommen gaan gooien .

elevator | 20-05-21 | 21:30

Jasper van Dijk maakt meer kapot dan U lief is.
Wat Lilian Marijnissen en Renske Leijten moeizaam opbouwen voor de SP breekt deze stoethaspel met een paar tweets weer af.

Felipe | 20-05-21 | 21:21

Jammer, ik had Jasper van Dijk van de SP toch redelijk hoog zitten.
Maar wat er nu uitkomt over dit conflict is hemelschreiend.

Roadblock | 20-05-21 | 20:47

linkse deugzeugen roepen altijd trots dat "kauf nicht bei Juden" het meest sympathieke argument uit de geschiedenis van het socialisme is. Formeel klopt dat natuurlijk, gelet op de circa 150 miljoen doden die het 20e eeuwse socialisme kostte.

Toch blijft het een vreemd fenomeen; joden boycotten. Niet klappen voor joodse muzikanten op het Eurovisie Songfestival, want "joods"; niet met joodse wetenschappers samenwerken, want "joods".
Volwassen mensen beoordelen muziek op muzikale aspecten; beoordelen wetenschap op wetenschappelijke criteria. Fopwetenschappers die hun jodenhaat belangrijker vinden dan hun vakgebied zijn de naam "fopwetenschapper" niet eens waard. Dat de linkse kerk elke vorm van wetenschap afwijst en vooral excelleert op onzinstudies doet daar niks aan af.

Dit is een conflict tussen twee partijen, te weten;
- de hamas-dictatuur die een wereldwijde holocaust nastreeft;
- democratisch Israël dat ondanks alle dreigingen de mensenrechten handhaaft.
Wie hier niet het verschil tussen goed en kwaad ziet, is ècht radicaal links.

Tegelijkertijd is de linkse reflex om altijd de kant van "idealistische" genocideplegers te kiezen hier ook nogal voorbarig. Links steunt hamas omdat hamas wereldwijde genocides zegt te gaan plegen. Klinkt logisch.
Gelet op de "prestaties" van hamas gaat dat echter nog minimaal 100 jaar duren.
Dus waarom valt hamas nu al aan?
Antwoord; omdat de top van hamas meer belang heeft bij een eeuwigdurende oorlog dan bij een voltooide holocaust. Zowel fatah als hamas worden per dode jood betaald door landen als Turkije en Iran; maar ook per dode Arabier door oa de EU, VN, VS en honderden andere landen en organisaties.

Dit conflict is een verdienmodel. Er gaat jaarlijks meer geld naar de criminele, corrupte en dictatoriale Palestijnse Autoriteit en de UNRWA (= uitsluitend voor "palestijnen") dan naar de UNHCR (= alle andere vluchtelingen ter wereld).
Vandaar dat zowel de Westbank als de Gaza strook vol miljonairs en miljardairs zitten; voornamelijk terroristenleiders. Zo bezit hamasleider Mashal officieel 2,6 miljard dollar, al schatten anderen dat het om 5 tot 6 miljard dollar gaat.

Niet alleen vrede zou dit verdienmodel bedreigen. Ook de door links gesteunde wereldwijde voltooiing van de holocaust zou een toekomstig "vrij palestina" al snel in het zoveelste shithole veranderen. Zonder joden is er immers geen enkele reden meer om daar geld naartoe te sturen.

Dandruff | 20-05-21 | 20:36 | 1

Chappeau ende hulde. Graag wil ik hieraan toevoegen dat de gemene deler, Islam, niet moet worden vergeten. Ook binnen de huidige context, maar zeker ook voor en na de zesdaagse oorlog een begrip die niet valt weg te denken vanuit het historisch perspectief, want laten we wel zijn.. Palestina bestond misschien in naam, maar de Palestijnen waren pas nadien.

BrokenTipi | 20-05-21 | 22:21

Je zou dan ook Pietje Bell met een antisemiet kunnen vergelijken?

Van Dijk probeert zich er onderuit te twitteren via een woordspelletje: "Vergelijking met Pietje Bell en Hamas heb ik niet gemaakt (wel met Palestijnen), maar de vergelijking was niet gelukkig."
Dit klopt op zich, maar de vergelijking gaat daarmee mank. Hij vergelijkt dan twee verschillende grootheden: het Israëlische leger en Palestijnen.
Maar degene die loopt 'te klieren af en toe' is Hamas.
De Palestijnen en Israëliërs zijn daar de dupe van.

En om het afschieten van raketten als kwajongensgedrag te kwalificeren door dit 'klieren' te noemen getuigd niet echt van realiteitszin.

ArieR68 | 20-05-21 | 20:16

Ik wil ook helemaal niet solidair (meer) zijn met andere culturen. Voor mijn part krijgen ze allemaal de pest. Lekker eigen boontjes doppen.

Beetje idioot ook die impliciete aanname dat iedereen maar solidair wil zijn...

Rest In Privacy | 20-05-21 | 20:02 | 1

Helemaal goed verwoord! Klasse!

Felipe | 20-05-21 | 21:16

Volgens mij is dit precies waar Jurgen Rambo niet zo goed tegen kan. Wat dat betreft heeft ie een prima moreel kompas.

Maar goed, hier kom je toch niet uit, dat palestijnse gepeupel kan niet zonder slachtofferschap, net als links NL. Al blaast een palestijn een peuterspeelzaal op, dan nog wordt wordt het zo gedraaid dat eigenlijk hij en niet die kinderen het slachtoffer zijn. Verwarde mensen daar in dat haatstrookje.

Zoelense Hobbyboer | 20-05-21 | 19:39

Wordt het niet eens tijd dat het onderwijs eens gaat doen waarvoor het bedoeld is, namelijk onderwijs geven? Gezien de dalende scores van het NL onderwijs lijkt me dat zinvoller. En anders gewoon die scholen met deze deugers opheffen en het personeel (en de leerlingen) zinvol werk laten doen zoals bollen pellen, tomaten plukken etc.

discriminazie | 20-05-21 | 19:34

Als Israël hun iron dome een dagje uit zou zetten, zouden de linksmensen de pallies dan nogsteeds zo zielig vinden? Grote fotos van verweesde Israëlische kindertjes in het NRC?

Norbert-Oreply | 20-05-21 | 19:10

Jodenhaat is blijkbaar het nieuwe deugen. Dit land kent vele zieke mensen. Laat het einde snel komen.

Eddy67 | 20-05-21 | 19:04

En maar vreemd vinden waarom er geen hond op de SP stemt.

Keutels | 20-05-21 | 18:59

Behalve publiekelijk deugen, dient een dergelijke petitie geen enkel doel. Ik bezocht tijdens de eerste Intifada de Hebrew University in Jeruzalem. Ik heb me nooit in een grotere intellectuele vrijplaats mogen begeven. De wetenschap wordt daar gevierd. Maar ja, Israël. Kan dus niet deugen.

poepaanmijngaatsie | 20-05-21 | 18:43 | 1

Ook daarom moeten Israëlische universiteiten geboycot worden. Stel je voor dat je net zo leuk gehersenspoelde studentes ook maar ruiken aan academische vrijheid.

5611 | 20-05-21 | 23:00

Ik zou zeggen TROLLEN DIE HANDEL. Maak een fake email account aan en geef ze hun (haram) vet ! Humor om te lachen !

Asteroid-B612 | 20-05-21 | 18:06 | 1

Laten we dat eens niet doen. Doe eens lief.

Wim Venijn | 20-05-21 | 18:38

Het voordeel is dat als Israël kapot gaat, wij hier vlak achter zitten, dat geeft rust.

piet7003 | 20-05-21 | 17:49

Meneer de socialistische charlatan, als Pietje Bell niet bloedend op de grond wil liggen moet hij maar eens stoppen met belhamel streken, zo simpel is dat.

De Ongematigde | 20-05-21 | 17:47

Nieuwsuur had gisteren een prof. gevonden die e.e.a. haarfijn en objectief kon uitleggen, verplichte kost voor D 66 / GL en andere jodenhaters..

Uw Verzekeringsadvis | 20-05-21 | 17:25

Joepie, ik heb vandaag ook een deugdag. Kan ik ook ergens een petitie tekenen tegen annexerende Joden? Ik wil ook graag tekenen tegen annexerende Russen. En annexerende Chinezen. En kan ik ook ergens een krabbel zetten tegen Moslims? Die zijn namelijk niet lief tegen homo’s, vrouwen en Joden en die annexeren zich ook helemaal de typhus met IS en de Taliban. Die laatste blaast ook meisjesscholen de lucht in, niet lief.
Ben ik iemand vergeten? Oh ja, de Zuid Afrikanen die hun land etnisch schoonschrobben van blanke boeren. En Noord Korea, waar de ene helft van de bevolking de andere helft gevangen houdt in opvoedkampen.
Waar waren we ook al weer. Oh ja, die arme Palestijnen. Die honderden raketten afschoten op onschuldige burgers, maar dat is een “incovenient truth”. Ik deug, dus ik teken.

Zeddegeizot | 20-05-21 | 17:20 | 1

Als u door iedereen geannexeerd wordt moet u uw broek misschien wat vaker aanhouden...

Bill le Koek | 20-05-21 | 18:03

Ik heb net even de lijst doorzocht met de zoekterm Delft en dan zie je dat vrijwel alle ondertekenaars van niet-westerse afkomst zijn. Overigens kwamen ook veel namen 2x voor in de lijst

Jongezeeschuimer | 20-05-21 | 17:11 | 1

Of ze hangen niet-westerse religies aan. Ik heb bijvoorbeeld dertig keer getekend onder een andere naam. En ik ben toch echt shintoistisch oud-gereformeerd buiten verband.

Rest In Privacy | 20-05-21 | 17:42

Helaas wordt het met dit soort sentimenten steeds duidelijker dat de EU op termijn geen toekomst zal hebben. Daarom is het extra goed om te zien dat Israel zich wel weet te handhaven tegen de religie van de wreden. Al zijn de kosten wel heel erg hoog, met al die burgerslachtoffers aan beide zijden.

gekwetst | 20-05-21 | 17:04 | 1

Denk het wel, vetklep Timmerfrans krijgt binnenkort een hartaanval en zal vervangen worden door een moslim die de islamisering in zijn 3 kan zetten.

Uw Verzekeringsadvis | 20-05-21 | 17:27

Wij gaan in ons leven nog meemaken dat echte wetenschappers, zoals vroeger, op de echte brandstapel geflikkert worden. Sta je daar met je exotisch plan om FTL/warpmotor te onthullen, maar past het niet in het plaatje van de wind die waait. Daar hebben we dan honderden jaren voor gevochten en een verlichting voor moeten ondergaan. We horen vooruit te gaan, en niet achterwaarts terug de middeleeuwen in, zoals het nu gaat. Bij ons op de TU/e is het niet anders. Vrouwen eerst werd daar keihard geroepen. Rechter zei: Discriminatie, dus verboden. Gevolg: Ze proberen gewoon weer hetzelfde, maar straks hebben ze een gunstige rechter, en krijgen alsnog hun zin Eindresultaat: We slingeren weer aan bomen en slaan oerkreten uit. Normaal gebeurt zoiets alleen als er een E.L. event plaatsvindt. En krachtige vrouwen zijn uiteraart in een normale wereld van harte welkom, maar dat soort politiek geplaatste dwaallichten mogen beter achter het aanrecht blijven. (Laatste zin is cynisch)

LV-225 | 20-05-21 | 17:00 | 2

Vrouwen zijn ook al ondervertegenwoordigd onder de topkoks in sterrenrestaurants. Michelin mag wel eens quota gaan instellen bij hun beoordeling. Geen vrouw achter het aanrecht, geen ster!

Egerius | 20-05-21 | 18:17

(Laatste zin is cynisch)...... Kijk, een mening geven, maar uit angst voor negatief kommentaar van anderen die te onbenullig zijn om zoiets zelf te zien, toch maar even een preventief excuus erbij zetten. De volgende stap naar volledige conformiteit en bek houden is al half gezet. Jammer.

zbb | 20-05-21 | 21:19

Ik zit nog steeds te wachten op een gezamenlijk statement tegen alle Turkse instituten voor de genocide tegen de Armeniërs en de dagelijkse bombardementen op de Koerden in het zuiden... maar ja dat zijn geen joden he. De selectieve verontwaardiging elke keer is misselijkmakend...

Snoorderlag | 20-05-21 | 16:58

Hoe vinden de deugers het zelf klinken: "Koop niet bij Joden". "Samenwerken met Joden verboden". ?

vladimirows | 20-05-21 | 16:55

Op z'n smalst is Israël 30 km breed, maar qua land het sterkste volk ter wereld. Ik weet waar ik m'n geld op zet...

Sfeerbeheer | 20-05-21 | 16:54 | 1

Hey, Limburg is op z'n smalst nog wat smaller, dus?

zbb | 20-05-21 | 21:23

Het geneuzel van voor en tegen interesseert me geen reet. Ik ben pro redelijke beeldvorming. Als de Palis nog steeds de Israelis in zee willen jagen dan is het optreden van Israel begrijpelijk. Als Israel haar nederzettingenpolitiek actief doordrukt dan hebben de Pietje Bells ook wel gelijk. De klojos zonder skin in the game die in het weekend met hun vlaggetjes zwaaien en de beeldvorming verstoren kunnen beter terug naar school.

masahide | 20-05-21 | 16:50

Beter zijn en winnen is niet eerlijk. Kortom Israel is niet inclusief genoeg. Zo hebben de terroristen nooit de kans Israel te vernietigen.

ratelaar | 20-05-21 | 16:47

Wat vindt onafhankelijk academica Anja Meulenbelt?

thanseeuwen | 20-05-21 | 16:45

Ze zijn compleet de weg kwijt, deze antisemitische wetenschappers. Ze moeten zich schamen.

t.w. Drs. Ing. 'Thoth'

Thoth | 20-05-21 | 16:38

Doe maar eens een 'Pietje Bel raket' terugkoppen, onnozelaar...

Pierre Lebon | 20-05-21 | 16:32

460 and counting... Inmiddels 479 maar ik durf er vergif op in te nemen dat er niet één toekomstige Fields-medaillist of Nobelprijswinnaar tussen zit. Nou ja, die voor de vrede misschien maar dat is zoals we allen weten een policor fopprijs.

Hetze Haatstra | 20-05-21 | 16:32

Raketten afvuren op wie dan ook is geen Pietje Bell gedrag. Schande dat een 'volksvertegenwoordiger' durft te zeggen.

ArieR68 | 20-05-21 | 16:24

De deugers snappen de positie van Israël niet. Wij in het Westen hebben makkelijk praten. Wij zitten veilig in de NAVO en in de EU. Wat kan ons gebeuren? Voor Israël ligt dat heel anders. Dat land kan zich niet permiteren om een oorlog te verliezen, want dan houdt de staat Israël simpelweg op te bestaan.
De NAVO zegt bijvoorbeeld om nooit als eerste aan te vallen. Israël zal dat nooit beloven. De enige echte vriend die ze hebben is de VS...

Hendrick9999 | 20-05-21 | 16:20 | 2

Mensen die tegen Israël zijn, hebben zichzelf niet goed geïnformeerd over wat er daar gaande is. Mensen blijven in hun bubbel zitten en zien andere meningen automatisch als fout.
Er is maar 1 partij die bezig is met een genocide (maar dankzij de Iron Dome gelukkig faalt) en dat is Hamas, maar daar hoor je die ~500 josties en al die freepalestina wappies niet over. De Israëliers vechten voor hun toekomst, de Palestijnen vechten enkel en alleen voor jodenhaat en het belang van de machthebbers Hamas.

Shadowzz | 20-05-21 | 16:48

De NATO is een gelopen verbond. Dat is ontploft nadat de USA zelfstandig besloot om Servië aan stukken te schieten. En eigenlijk leefde de NATO toen al in extra tijd. Toen het Warschaupact viel, had de NATO ook opgeheven moeten worden. Maarja, Europa had en heeft zijn toko niet op orde. Ondertussen is de wereld compleet veranderd, en is iedereen van belang bewapend. Iedereen, behalve de vredesduiven zoonder macht en tanden uit de EU. En nu smeken we om het behoudt van de NATO. Meneer Trump snapte het spelletje tenminste. De EU denkt dat ze met massageleer en hol ouwehoeren de wereld kan verbeteren. Binnen 5 jaar is de NATO dood en begraven. Daar wed ik een krat bier om.

LV-225 | 20-05-21 | 17:14

Delen van wat ooit de westerse wereld was zijn aardig het spoort bijster. Ga lekker onder Hamas regiem leven stelletje wereldvreemde deugers.

Der Schnitzeljäger | 20-05-21 | 16:01

Ik snap niet, berekend als mensen en moslims zijn, dat de 2,5 miljoen in Gaza niet massaal naar Nederland komen vluchten. Land nu in oorlog en al onze politieke partijen en pers behalve "z.g. extreem Rechts" houden van moslim immigratie.
Zijn Palestijnen dan geen uitgekookte moslims ? Of ontbreekt het ze nu nog alleen aan vervoer. Is Cyprus echt te ver voor een bootje. Wie heeft hier een verklaring voor waarom ze hier nog niet zijn.

G.M.I.M. Pet | 20-05-21 | 15:56 | 3

Kunnen we niet ruilen? al die oorlogszuchtige kutmoslims hierheen halen, al die knuffelaars hier laten zitten. Verhuizen wij daarheen en bouwen we daar in een decennium een welvarend land op.

Shadowzz | 20-05-21 | 16:50

Gaza krijgt subsidie, levensmiddelen en medicamenten van Israël. Hoeven ze niets voor te doen. En als ze niet in de buurt van een commandocentrum of lanceerinrichting wonen, hebben ze ook geen last van de Israëlische acties

Leffe Blonde | 20-05-21 | 19:07

Gelukkig opvallend weinig echte wetenschappers op die lijst. Weinig Delft, twente of tilburg, en veel buitenlandse Doctortjes die Jodenhaat met de paplepel kregen opgediend.

DerStefan | 20-05-21 | 15:53 | 2

En dan die petitie. Waarom moet dat weer in het Engels? Om de hele wereld te laten zien dat jij o zo deugt?

5611 | 20-05-21 | 17:11

@5611 | 20-05-21 | 17:11: Ik denk dat als je in het Duits loopt te mopperen op Israel het niet zo lekker bekt, vandaar misschien

Mark van Leeuwen | 20-05-21 | 19:43

Pibasso is team Israël en anti-deugers

pibasso | 20-05-21 | 15:52

2000 jaar antisemitisme.
Die keren dat we ze beschuldigden van het eten van kindertjes, de pest of gewoon inferioriteit zaten we er net naast, maar deze keer hebben we volkomen gelijk hoor.

DerStefan | 20-05-21 | 15:51

Opmerking van de SP is wel van het kaliber 'Some people did something" van Ilhan Omar over de terroristische aanslag op 11 september.

Wim Venijn | 20-05-21 | 15:47

Deze zogenaamde intellectuelen hielden hun bekken ook al toen de misdaden van Stalin aan voetlicht kwamen in 1956. Dus nieuw is het niet. Kwestie van splinter en balk, maar ja dat was ook al een Jood die dat gezegd had en die is ook uit het openbare leven verwijderd. Tenslotte moest Nederland ontzuild worden, om vervolgens nieuwe zuilen op te richten, d.i. moslims zijn zielig en institutioneel racisme. De joden zijn hier een gemakkelijk doelwit, want die zijn niet meer met zoveel en terug vechten, zal eerder koffers pakken worden.
Treurig.

Dzjengis-Somebody | 20-05-21 | 15:36

Robocop tegen Zielepietje Bell, zie daar de kwaliteit van de SP. Jasper van Dijk is af, helemaal af.

Broadsquire | 20-05-21 | 15:30 | 5

Vond het altijd een redelijke vent, maar valt af. Idiote vergelijking, schaam je diep van Dijk.

Ruud5 | 20-05-21 | 16:33

@Ruud5 | 20-05-21 | 16:33: Willen jullie nou echt dat ik het ga uitleggen aan een stel kleuters? Hou toch op zeg. Tis te triest voor woorden, als je dat niet begrijpt.

Rest In Privacy | 20-05-21 | 16:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Veel internationale docenten zo lijkt. Per kerende dobberboot terug naar het eigen knollenland.

klimaatsloper | 20-05-21 | 15:30 | 5

@Grachus | 20-05-21 | 15:43: Daarom zie je ook weinig meelopers bij de exacte wetenschappen en de TU's. I.t.t. een UvA of Radboud zitten daar nog wel zelfstandig en rationeel denkende mensen in plaats van louter links deugvolk. Het is wel oppassen want je ziet de deugterreur ook infiltreren in die nu nog vrije academische bolwerken.

5611 | 20-05-21 | 16:10

@5611 | 20-05-21 | 16:10: Nu nog wel, maar morgen zijn ze met pensioen. Krijg je les van een hippe transgender zonder enige kennis. Staat iemand ineens te vertellen dat de Zon rond de Aarde draait en de Aarde een soort pannenkoek. En elke student slikt dat dan voor zoete koek. Als het een dwaas is, kan je die nog wegwerken, maar straks is het volledige bestuur van een TU zo progessief als de pest. Dan lopen er geen stoffige professoren meer rond die zich met heel schunnige wetenschappelijke zaken bezighielden. Ik zou graag zien, dat die betafiguren eens gaan staan voor hun zaak. Daar waar een universiteit ooit voor is bedacht, ipv zich schuilhouden in een veilig holletje. Nu moet je niet in je eentje je kop boven het maaiveld uitsteken, want dat loopt niet goed af, maar een verbond sluiten met andere andersdenkende wetenschappers kan best helpen. Een soort vakbond van begin vorige eeuw. Maarja, daar heb je ballen voor nodig, en dat hebben de meeste betawetenschappers alleen als het om hun professie gaat.

LV-225 | 20-05-21 | 17:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Jaag alle Joden maar terug naar Israel. Daarna gaan we wat beleven.

hoejeheette | 20-05-21 | 15:29

De vergelijking van Jasper is volkomen zot. Robocop versus Pietje Bell? De ene figuur heeft werkelijk niets met de andere te maken. Ik denk dat Jasper zijn klassieken niet kent. Die film zal hij misschien nog wel gezien hebben, maar de nogal vervelende boeken van Chris van Abkoude zal hij wel nooit gelezen hebben.
Wat Jasper bedoelt is dat hij sympathie voor de underdog heeft. De Pallies zijn militair gezien de zwakkere partij en dus krijgen ze gelijk van Jasper. Tsja.

JvanDeventer | 20-05-21 | 15:25 | 1

Zoals de Nazi's tegen de geallieerden zeg maar , dan waren de moffen eigenlijk Pietje bell ?

Castor12 | 20-05-21 | 16:46

Hoop dat de Hamas en dergelijke hier ook gaan rellen en raketaanvallen gebruiken tegen anders denkende. Vind deuglander geweldig die verheerlijke terrorisme. Als je eigen land en burgers wilt beschermen mag niet van deugers. Geweldig Nederland wat een acherlijk volk is dat.

Limburgse-Harry | 20-05-21 | 15:20 | 1

Ik schaam me voor ons land. We financieren terroristen. We zorgen er voor dat 2,5miljoen Palestijnen onderdrukt worden onder een afschuwelijk schikbewind van Hamas. We keuren het goed dat er meer dan 3000 raketten in een week tijd op burgerdoelen wordt afgeschoten.
We zijn een modern land met een middeleeuws bananenrepubliekmentaliteit.

Shadowzz | 20-05-21 | 16:53

Hamas is de op twee na rijkste terreurgroep ter wereld, een twijfelachtige onderscheiding die op verschillende manieren wordt bereikt.

brabosh.com/2021/05/20/douanetaks-op-...

Swieberj | 20-05-21 | 15:19 | 1

Die PLO-mevrouw van D666 zal alweer wel druk zijn om centjes bij elkaar te schrapen om de leiders van Hamas te ondersteunen.

5611 | 20-05-21 | 17:14

De tomaat in het logo van de SP is geen tomaat maar het van schaamte rode hoofd van Jasper.

Mr_Natural | 20-05-21 | 15:18

Joden zijn over het algemeen zeer intelligente mensen. Vroeger waren ze een apart volk, maar tegenwoordig zijn ze veelal gemixed met andere volkeren.

Die haat komt vooral door jaloezie en afgunst. Ze outperformen de natives in elk land waar ze komen. Vroeger waren dat vooral Europese landen. Joden werden toen verbannen om de eigen welvaart te beschermen. Ze dachten dat deze mensen de boel belazerden, maar in feite waren ze gewoon slimmer dan de rest.

Je kan het vergelijken met Indiërs die worden weggejaagd uit Afrika, omdat ze welvarender worden dan de Afrikanen. Of de Chinezen die er nu zitten. Het is pure haat en afgunst.

Al die deug idioten zou ik sowieso niet serieus nemen. Laat ze maar lekker Pro-Palestina zijn. Ik durf te wedden dat geen enkele van hen graag naast een Moslim zou willen wonen of met ze om wil gaan. Als Joden zielig zouden zijn, dan zouden ze ineens Pro-Israël worden. Hypocrieten zijn het.

Bharata | 20-05-21 | 15:18 | 3

Links volk met teveel tijd, altijd dezelfden die drammen en zaniken.

bqbq | 20-05-21 | 15:31

Leuk is altijd de vraag: hoeveel joodse nobelprijswinnaars zijn er, en hoeveel moslims hrbben een nobelprijs gewonnen?

BoerKoekoek | 20-05-21 | 16:08

Ze wonen ook in roomblanke buurten, hun kinderen gaan naar de roomblankste school die ze maar kunnen vinden, hun vriendenkring is roomblank en ze werken op een roomblank kantoor. De schoonmaaksters daar en thuis en die jongen van DHL zijn de enige mensen van kleur die ze tegenkomen. Maar oh oh oh, wat deugen ze toch!

5611 | 20-05-21 | 16:15

Ik zou graag Israel opheffen als de joden verplicht hier gingen wonen en geruild zouden worden tegen moslims. En dan een permastop op moslims.
De economie, veiligheid, technologie en wetenschap zouden floreren en een nieuwe gouden eeuw inluiden. Dankzij de joden. Van mijn islamitische medemens verwacht ik niets behalve dat het de publieke ruimte verder uitholt met achterlijkheden.
Laten we eerlijk zijn. Hoe achterlijk een individuele jood is, ik zie ze niet iemand omver leggen vanwege een rolex en dat hij/zij of hen stoer moet doen. In geen 100 jaar zie ik dat gebeuren.

Dr.Platypus | 20-05-21 | 15:18 | 3

Mogen die orthoxe Joden wel daar blijven? Die jongens sporen namelijk ook niet helemaal.

R.F.Pickering | 20-05-21 | 15:33

Die krijgen Amsterdam West

Dr.Platypus | 20-05-21 | 15:42

Hoe Hamas een ondergronds terreurnetwerk heeft gebouwd in het hart van Gaza

Nieuwe illustraties laten precies zien hoe Hamas-terroristen erin zijn geslaagd om uitgebreide infrastructuur te bouwen in het hart van de dichtbevolkte burgerwijken in de Gazastrook.

Een groot deel van de infrastructuur van Hamas is gebouwd in het hart van drukke civiele gebieden in de Gazastrook, wat betekent dat militaire doelen, waaronder commando- en controlecentra, wapenproductie, wapendepots, militaire infrastructuur, schachten voor terroristische tunnels en gevechtsbeheercentra allemaal binnen zijn. van burgerwijken.

www.jpost.com/arab-israeli-conflict/h...

Swieberj | 20-05-21 | 15:17

ik ben bijna geneigd te zeggen: Geef die moslims gewoon een Islamitische Staat. Ergens in Syrie/Irak. Iedere Palestijn en moslim die boos is kan daar gaan wonen tussen soortgenoten. We bemoeien ons nergens meer mee. Hek eromheen en klaar.

small_town_dude | 20-05-21 | 15:15 | 4

En ze willen die staat alleen maar als ze jaarlijks ook nog wat miljarden krijgen.
Kijk eens naar islamitische landen. Iran.Pakistan,SA, en ga maar door.
Je wilt daar toch nooit wonen als beschaafd en rationeel denkend mens.

pejoar | 20-05-21 | 15:32

Het zijn juist die vruchtbare gebieden langs de Jordaan.

horsteknots | 20-05-21 | 15:38

Dat soort landen zijn er zat maar dan vluchten ze zogenaamd naar het westen om er zo'n zelfde hellhole als waar ze voor vluchten te willen stichten . Onderwijl moet elke ongelovige en vooral jood er aan of zich onderwerpen . Links geeft ze hiervoor alle ruimte .

Castor12 | 20-05-21 | 16:50
▼ 1 antwoord verborgen

Inmiddels 3400+ raketten van Iraanse kwaliteit afgevuurd door Hamas want Israël. En dan Hamas betichten van "Pietje Bell"-gedrag in deze. Dan ben je echt serieus mentaal & ideologisch. ingesneeuwd. En over toet het BN-gilde: uw obligate deugmening over Israël (Nazi's) en tevens de Pallies (allemaal liev en zielug): het zal en lekker belangrijk tegelijk. Een beetje nuchtere Nederlander doorziet je deugreflex en weet dondersgoed dat het wel & wee van de Pallies je eigenlijk geen reedt interesseert (net zoals alle landen in het Midden-Oosten, die beschouwen de Pallies dan ook als "nothing but trouble"). En een aantal MO landen heeft inmiddels verdragen getekend (mede dankzij Trump maat Trump dus weinig aandacht voor geweest) met Israël.

Grijskijkert | 20-05-21 | 15:13 | 2

Trump is weg. Gelijk ellende bij de pallies. Valt wel op, ja.

Wim Venijn | 20-05-21 | 15:16

@Wim Venijn | 20-05-21 | 15:16: Iets met Joe Biden die vorige maand 235miljoen over gemaakt heeft naar Palestina. Nadat Trump die financiële 'bijdrage' stopgezet heeft. Maar Joe doet alles goed en Trump is de duivel.

Shadowzz | 20-05-21 | 16:58

De enige strijd die de Pallies winnen is de media oorlog. En daar spelen ze dan ook op in, daar hebben ze wel een paar duizend raketten en een boel wederzijdse slachtoffers voor over. Wat mij gruwelijk tegenstaat is het gegeven dat de linkse hap in dit land zich altijd identificeert met geweld en terreur dus ook met die van islamitische zijde in het algemeen en Hamas ellende in het bijzonder. Het zal links een worst zijn wat Israël op zijn dak krijgt, al worden ze tot de laatste ziel uitgemoord, men vindt het prima. De linkse haat jegens Israël als natie en joden als de inwoners zie je alsmaar toenemen. Liever hebben ze Hamas terreur, dat past beter bij hen. Er is niets wat meer vernederend is dan die smerige linkse mores. En met een toekomstig kabinet waarin D66, PvdA en GL zitting zullen hebben zal dit land nog verder naar de islamitische afgrond worden geduwd.

Broadsquire | 20-05-21 | 15:10 | 1

Reken maar. Het enige moment waarop de autochtone bevolking in beeld komt, is als de rekening gesplit wordt.

5611 | 20-05-21 | 17:16

Het niveau van de SP, dames en heren.

Vula | 20-05-21 | 15:10

Die raketten zijn bijzaak. Hamas heeft goed opgelet en ingezien dat je oorlogen anno nu wint via sociale media. Ze worden sliert.

Yeohan | 20-05-21 | 15:09

De Israëli`s en Palestijnen verdienen elkaar en het leed wat ze elkaar doen. Het enige treurige van het verhaal, is dat er elk jaar weer een nieuwe lichting kinderen geboren en gecorrumpeerd wordt in dat shithole. Ik hoop dat ze er uit komen, eerlijk waar. Maar ik verbaas me hoeveel tijd en energie wij in die zandstammen en hun verderfelijke religies hebben moeten steken de afgelopen 2000 jaar.
Genoeg is genoeg. Hek erom, zie maar wat je doet - wij gaan ff wat anders doen.

Koekje-dr-bij? | 20-05-21 | 15:08

Aangrenzend itempje:

Kijk voor de grap eens bij de Facebook post met betrekking to dit artikel over Zahavi (beroofde Israëlische PSVer, direct linken naar cv niet mogelijk): www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/3...

Moet je kijken wat een goor links/tribaal gespuis zich daar verzamelt. Opmerkingen waar de honden geen brood van lusten.

PSV, misschien een goed idee om ene L. Van Gorp een stadionverbod te geven? Racisme was toch zo’n hot item bij de KNVB?

Panos88 | 20-05-21 | 15:07 | 1

Antisemitisme viert hoogtij bij die posts op Facebook maar dat is goed racisme volgens Zuckerberg.

5611 | 20-05-21 | 17:56

Citaat: 'Israel has more Nobel Prizes per capita than the United States, France and Germany'. En wat brengt Palestina voort? Trash. Door de toenemende jodenhaat vertrekken veel joden naar Israel. Gelukkig hebben ze nu een eigen staat om naar toe te vluchten.

isitsoornot | 20-05-21 | 15:05 | 1

Goed voorbeeld, zouden moslims ook moeten doen.

Ichneumonidae | 20-05-21 | 15:20

waarom heeft iedereen er geen verstand van maar wel een mening over.
Als moslimterroristen frankrijk aanvallen is het allemaal ' je suis Charlie' en als ze Israel aanvallen dan is het allemaal 'ik hartje moslims' .

small_town_dude | 20-05-21 | 15:05 | 3

Dat komt door de chronische Jodenhaat door de linkse elite. Vele deugers kunnen door hun Jodenhaat niet meer nadenken. Dan krijg je uitwassen als Queers for Palestines etc..

Haberdoebas | 20-05-21 | 15:10

@Haberdoebas | 20-05-21 | 15:10: ik ken Joden als ijverige en intelligente mensen, die anderen met rust laten en ook met rust gelaten willen worden. Ze dringen hun geloof aan niemand op. Waarom zou je die mensen haten? op grond waarvan zijn Palestijnen zo zielig en sympathiek?

small_town_dude | 20-05-21 | 15:11

@small_town_dude | 20-05-21 | 15:11: Joden zijn succesvoller en zijn dus gemiddeld genomen rijker. Wie rijker is dan de middelmaat is volgens de gemiddelde linkse gekkie een racistsche en fascistische untermensch.

Grachus | 20-05-21 | 15:49

Wat is dat toch, dat figuren op semi-publieke posities dit menen te moeten doen. Juist van de wetenschappers onder ons zou je een analyse mogen verwachten, met daarna een genuanceerde mening. Maar nee de woke-hive mind is ook hier volledig doorgeslagen. Je bent voor of tegen. Dus vol gas alle ballen op een terroristische organisatie, die de vernietiging van de staat Israël als bestaansrecht heeft en passant alle westerse vrijheden als, vrijheids van mening uiting, vrijheid van religie, vrouwenrechten, homorechten en democratie onder de bus gooiend. Niet dat Israël vrijuit gaat, naar daarvoor is dan juist de nuance

Incitatus | 20-05-21 | 15:03 | 1

Niet alle wetenschappers over één kam scheren. 95% van die ondertekenaars is werkzaam bij één van de sociologie, anthropologie, Politicologie of gender studies faculteiten. Van andere faculteiten zijn het hoogstens een enkele arabier/moslim.

Grachus | 20-05-21 | 15:54

Nooit eerder wist ik zo goed waarom ik niet links stem.

Koonkluk Huis | 20-05-21 | 15:03

Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die echt de complexiteit en diepte van dit conflict kunnen overzien (ik niet). Daarom vraag ik me af waarom het algemene en dominantie narratief dan zo pro-Palestina is? Wat weten die mensen wat anderen niet weten?

JJMS | 20-05-21 | 15:01

Kan Pietje Bell van kleur veranderen? Dat kunnen alleen de Schippers van de Kameleon toch?

Mr_Natural | 20-05-21 | 15:01

Waarom de joden soort van heilig zijn is me een raadsel. Net als die andere semieten wentelen ze zich in de slachtofferrol.
Meer dan intersemitisch geweld kan ik er niet in zien. De ver van m'n bed show, doei.

Ichneumonidae | 20-05-21 | 15:01 | 8

@Ichneumonidae | 20-05-21 | 15:17: u probeert de aandacht af te leiden door het woord semieten te gebruiken voor beide partijen. Uit aanhangers van de ene religie zijn de meeste Nobelprijswinnaars voortgekomen, uit aanhangers van die andere religie de minste, terwijl de verhouding ongeveer 25 miljoen: 1,5 miljard wereldwijd is. Even dom? Nee dus.

Sinterbikske | 20-05-21 | 15:29

@Sinterbikske | 20-05-21 | 15:29: Heb het niet over dom, maar over achterlijk. Dat gaat niet over de in wezen seculiere joden. Beide religies zijn, met het christendom en religies iha, even achterlijk.
Genoeg verschillen uiteraard, maar in de grond der raket maakt het niks uit.

Ichneumonidae | 20-05-21 | 15:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Liever een jood (maar dan geen orthodoxe gekkies) als buurman dan een mossel. Of is dat rascistisch?
Ik denk als puntje bij paaltje komt, of Sam bij Moos, bijna iedereen in de praktijk hetzelfde zal (moeten) zeggen.

Carlos_I | 20-05-21 | 15:00 | 2

Nou, zo'n violist op het dak is ook niet alles hoor.

Mr_Natural | 20-05-21 | 15:02

In 1940 hield professor Cleveringa een toespraak om te protesteren tegen het ontslag van joodse collega's aan de Leidse universiteit.
Daar stond hij, hij kon niet anders.

Er zijn intussen wel wat dingen veranderd.
- Cleveringa protesteerde als eenling. Kort na zijn toespraak werd hij gearresteerd en tot het einde van de oorlog in het gevang gezet. Deze hedendaagse geleerden zijn met velen. Ze protesteren tegen de zelfverdediging van een joodse staat. Ze lopen geen enkel risico met hun gedeug, integendeel zelfs.
- Cleveringa was een Nederlander, die geen spiets maar een toespraak hield. Deze deugers zijn voor een belangrijk deel buitenlanders, die zich in het Engels tot zichzelf richten en de tekst waarschijnlijk in het Nederlands hebben laten vertalen.

Ik weet niet of je dit manifest antisemitisch moet noemen. Laf is het in elk geval wel.

JvanDeventer | 20-05-21 | 15:00 | 1

Dank

Carlos_I | 20-05-21 | 15:01

Graag enkeltje Iran voor deze deugers.

Struikrover3 | 20-05-21 | 14:59

"Hollander, wehrt euch! Studiert nicht bei Juden." Dat is waar die docenten toe oproepen.

Barend Braakbal | 20-05-21 | 14:58

Ik dacht verder dat Jasper van Dijk een hele redelijke denker en politicus was, maar blijkt toch zo rood als een kreeft.

JJMS | 20-05-21 | 14:58

Wordt Israël niet bevolkt door mensen met het gemiddeld hoogste IQ? En het land met de meeste Nobelprijswinnaars? Het enige land met democratische waarden in de hele wijde omtrek? Boycotten die academische instituten, daar komt toch niets goeds uit voort!! Laten we ons meer richten op de prachtige intellectuele vruchten van de politieke islam, daar kunnen wij nog veel van leren!

JJMS | 20-05-21 | 14:57 | 1

Ik had op de middelbare school een geschiedenisleraar die lid was van de VVD (nog het oude stempel, dus Bolkestein / Wiegel). Eén van de beste leraren die ik ooit heb gehad. Noemde Israel inderdaad ook een baken van licht in het Midden Oosten. Met veel plezier onderwees hij ons ook over de diverse keren dat Israel door zijn Arabische buren werd aangevallen en binnen luttele dagen alweer mislukt was. Eigenlijk hetzelfde als hoe het dorp van Asterix door weer eens
een Romeins legerkamp werd aangevallen. Zo zie ik die aanvallen dan ook. Ze hebben daar een toverdrank genaamd IQ.

R.F.Pickering | 20-05-21 | 15:22

... die 460 Nederlandse academici die in een petitie (lol) oproepen om 'Israelische academische instituten te boycotten'.

On-ge-loofe-lijk. Dat dit nazi-gedrag gewoon getolereerd wordt. We wilden dit toch nooit meer? "Academici" (zullen wel vrijwel zonder uitzondering pretstudies zijn) die zich niet alleen openlijk, maar zelfs officiéél antisemitisch uitspreken.
Iedereen die deze petitie ondertekent heeft mag wat mij betreft strafrechtelijk vervolgd worden. Bah.

Gladiator Fap | 20-05-21 | 14:57 | 2

Ik zie in de link dat het om docenten in het hoger onderwijs gaat. Van die Jaap-Jannen die lessen mindfulness geven, en Bloem die de module interculturele geweldloze communicatie verzorgd

Niet de mensen die iets met wetenschap te maken hebben.

Nuuk | 20-05-21 | 15:06

Overwegend gamma faculteiten. Dat zijn geen bolwerken van wetenschap maar activistische nesten van cryptolinks. Feitelijk zouden alle gamma faculteiten opgeheven moeten worden wegens volstrekt zakken voor wetenschappelijke normen. Je kunt dan één losse faculteit nieuw oprichten, los van de bestaande universiteiten zodat die niet meer besmet kunnen worden. En dan in een wat afgelegen plek, Harderwijk of nog beter Franeker zou mooi zijn, krijgen die weer een universiteit. Emmen of Winterswijk zijn ook opties.

5611 | 20-05-21 | 16:29

Als Hamas in staat zou zijn om Nederland te bestoken met raketten zouden deze mensen nog steeds pro-Palestina zijn, want het blijft toch de schuld van Israel, hoe je het ook wendt of keert.

Toverkol | 20-05-21 | 14:56

Net als de Bende van de Zwarte Hand, ook van die belhamels.

Mr_Natural | 20-05-21 | 14:56

@Mr_Natural | 20-05-21 | 14:56: ze hadden ook banden met de rote armee fraction meen ik, van die gezellige linkse rakkers.

Sinterbikske | 20-05-21 | 15:08

Gelukkig niet te veel docenten van mijn Alma Mater. Zoals te verwachten veel Amsterdam, Utrecht en Nijmegen. Veel buitenlandse namen en de helper whiteys. Fuck em. Dit conflict wordt behoorlijk slecht geframed. Het is namelijk geen conflict tussen het oppermachtige Israël en de Pallies, tussen 10 miljoen vs een paar miljoen. Dit is een proxyoorlog tussen de voltallige bevolking van Iran, Syrië, Jordanië, Egypte en nog wat van dat soort gezellige landen tegen Israël, uitgespeeld via de corrupte leiders van de Hamas. Sterf met je ‘oneerlijke oorlog’, dit is een klein dorpje in een grote boze wereld waarin iedereen de buren van dat dorpje aan het bewapenen is.

The-loopy-cowboy | 20-05-21 | 14:55

... een onderzoeker van het NIOD, om voor de hand liggende redenen nogal eens nauw verboden met het CIDI, is één van de ondertekenaars.

Het NIOD is een staatsinstituut dat onafhankelijk opereert.
Het CIDI is een NGO met een EEN missie en EEN boodschap.

Iemand die voor/bij het NIOD werkt, heeft geen enkele verplichting om (automatisch) achter het CIDI te staan/de boodschap van het CIDI te delen of uit te dragen. De idee dat geschiedkundigen automatisch aan een bepaalde kant of achter een bepaald groep moeten staan, spreekt het alhier uurlijks geprezen "wij geloven in de wetenschap en de wetenschap staat boven alles" categorisch tegen.

Arachne | 20-05-21 | 14:53 | 2

"Het NIOD is een staatsinstituut dat onafhankelijk opereert." LOL. De strekking van het stuk van Bert Brussen is je kennelijk helemaal ontgaan.

bergsbeklimmer | 20-05-21 | 14:59

Staatsinstituten zijn per definitie partijdig aangezien de gele overheid partijdig is tot aan politie en justitie toe. Zie het verschil in behandeling tussen de zondagse koffiedrinkers en BLM/Palliedemonstraties.

5611 | 20-05-21 | 16:31

Wat is het toch met politici dat ze er alles aan doen om maar niet het moslim geweld te hoeven veroordelen ? Zelfs als een land dagelijks word bestookt met raketten en daarop reageert is het de schuld van het land dat zich verdedigt.Ik zeg hup Israël !

Man-bear-pig | 20-05-21 | 14:52 | 1

Het wordt ze makkelijk gemaakt in Nederland.
BLM, islamisering en bijbehorend antisemitisme versterken elkaar. Tel daarbij een nietszeggende MP en een sterker wordend D66 met Kaag op et voila. Dit is het resultaat. En nog maar het begin.

Bataafje | 20-05-21 | 15:27

"Then again, het blijft natuurlijk censuur, daar hebben die gesubsidieerde artistieke deugridders wel een puntje"

Dus als iemand ongevraagd en zonder toestemming een banner op mijn huis hangt, en ik deze verwijder, dan is er sprake van censuur?????

michelpen | 20-05-21 | 14:52

Als je dit zeer ingewikkelde conflict probeert te reduceren naar een vergelijking met robocop en Pietje bell dan geeft dat al aan hoe bevooroordeeld je bent en hoe weinig intresse je hebt in het echte verhaal.
Toch begrijp ik het wel van Jaspertje, als Mao Zdong je grote voorbeeld is dan vindt je die paar duizend raketjes inderdaad Pietje Bel gedrag.

Fele | 20-05-21 | 14:52

Wel humor. Elke moslim die voor de-kolonisatie is, en die tegen de staat Israel is, is tegen de koran. Die gaat direct naar hel, en ontvangt geen 72 maagden. Allah is not amused.
Staat in de Koran. Israel is van de Joden. Zwart op wit.
Van de pedoprofeet himself.

Wim Venijn | 20-05-21 | 14:49 | 5

@BobDobalina | 20-05-21 | 14:51:
Ze gaan naar elk land waar het mooier is. En in elk land waar moslims verschijnen, wordt het uiteindelijk omgetoverd in een woesternij. Een soort sprinkhanenplaag.

Wim Venijn | 20-05-21 | 15:00

@BobDobalina | 20-05-21 | 14:51: Net zoals BLM enkel en alleen gericht op herverdeling van kapitaal. BLM zou eigenlijk pro-Israel moeten zijn want er zijn veel meer zwarte Joden (Ethiopiers) dan zwarte Palestijnen, maar "hunnie hebben meer geld en dat wil ik hebben".

Toverkol | 20-05-21 | 15:04

@Arachne | 20-05-21 | 14:56:
De koran vermeldt Moses (in het oude testament, waar de koran copy paste op heeft gedaan), meer dan over Mo, de pedoprofeet. Feit.
Moses is voor de moslims een boodschapper en profeet.

Wim Venijn | 20-05-21 | 15:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Verbaas mij er toch altijd over dat er niemand tegen op staat. Van die colleges ook waarin in het verleden fortuyn etc als racist wordt neergezet etc.

Ik stel mij zo voor dat ik dan toch echt mijn bek open zou trekken als dat dan zou gebeuren

Abzurt | 20-05-21 | 14:47 | 3

Dat Folkert nog steeds leeft, heeft mij ooit ook wel verbaasd.

ger1306 | 20-05-21 | 14:52

De mensen die opstonden zijn vermoord, maar van de tegenstanders is niemand vermoord, deze hebben zelfs geen politiebescherming nodig.

Toverkol | 20-05-21 | 15:07

Als je de jeugd opvoedt met haat tegen Fortuijn of Janmaat, dan gaat er niemand opstaan in de collegebanken. Iedereen knikt lekker mee met de linkse professor. Dat is collectieve hersenspoeling en zuivering van andersdenkenden. Je kan ook niet aan een Chinees vragen of ie in een dictatuur woont. Als ie eerlijk antwoordt, zit ie straks 25 jaar in een strafkamp en daarna nog oneindig in een heropvoedingskamp. Het kaltstellen van andersdenkenden mag je zelfs als links mens nooit meer willen. En toch doen ze het weer. Daarom moeten de andersdenkende universitaire figuren hun waffel opentrekken. Ook die hebben een mening, en het monddood maken van deze lieden is zwaar onverstandig. En hun zijn bang, maar andere andersdenkenden zijn niet dood. De eerste professor hier die een petitie start, zal ik ondersteunen. (Ik doe nooit mee met petities)

LV-225 | 20-05-21 | 18:54

Nederlanders zijn van nature een zeer bang en laf aangelegd volkje, zeker de laatste, pak em beet, 200 jaar, oftewel sinds we een koninkrijk zijn. Lekker neutraal blijven in WOI, dat vervolgens voor WOII weer proberen. Toen dat laatste niet lukte zat het gehele koningshuis binnen no-time in den verre en stonden mensen in de rij om NSB-er te worden. Bovendien werden er op grote schaal Joden verraden. Als je Nederlanders moet geloven dan zat ieders opa en oma in het verzet of hadden ze ondergedoken Joden in huis. De statistieken en feiten bewijzen anders.
Heden ten dage zien we dat ook weer. Men is bang voor de moslims en niet voor de Joden. Daardoor wordt massaal de kant van de Palestijnen gekozen (tegen beter weten in), zeker voor de bühne, en moet dat breed worden uitgemeten op social media. Men gaat alweer gebukt richting de moslim staan in de hoop een soort van islampunten te scoren zodat ze straks hun kop op hun romp kunnen houden.
Ik kan deze mensen uit de droom helpen, islampunten bestaan niet en buigen wordt als zwakte gezien door moslims dus ze zijn straks als eerste aan de beurt.
Marokkanen die ik ken zijn bijvoorbeeld geen fan van Wilders maar hebben op een bepaalde manier toch een vorm van respect voor hem omdat hij niet bang is en zegt wat hij vindt. Dat krachtige spreekt ze juist aan. Dus ik wens alle Palestijnse meelopertjes succes in de toekomst, buk maar vast!
Ieder weldenkend mens dient uiteraard aan Israëlische kant te staan in dezen.

R.F.Pickering | 20-05-21 | 14:47 | 1

Idd. Eerst werden ze massaal lid van de NSB en najaar 44 gingen ze allemaal "in het verzet" en in mei 45 stonden ze vooraan om naïeve jonge meiden kaal te scheren. Kijk mij eens deugen.

BASinnic | 20-05-21 | 14:54

Wat had Pietje Bell gedaan met een atoombom? Meneer van de SP?

The Green*Machine | 20-05-21 | 14:47 | 1

Je kan de naiviteit met een lineaal doortrekken. Wat kan het leven toch simpel zijn.

Toverkol | 20-05-21 | 15:08

SP weg ermee. Je ziet: niet alleen linkse mensen kunnen simpel rijmen.

funkyd | 20-05-21 | 14:46

De Palestijnen hebben hun propaganda kanalen weer goed voor elkaar. Hoe zouden ze toch aan al dat geld komen?

Deflatiemonster | 20-05-21 | 14:46 | 1

k.. g?

Tjemig | 20-05-21 | 15:23

Nou het is wel duidelijk hoe onze jeugd wordt geïndoctrineerd in het onderwijs.
Welk idioot volksdeel stemt er nu nog op SP en GL. Aangezien islamaKaag D66 ook al geen optie is dus geen wonder dat iedereen richting Rutte gejaagd wordt.

strawdog | 20-05-21 | 14:46
-weggejorist-
gebochelde | 20-05-21 | 14:44 | 1

En dat soort leraren geven onze kinderen onderwijs, zum kotzen! Kijk als leraar mag je best een menig hebben maar die indoctrineer je niet aan onze jeugd! Dan ben je geen leraar maar een ongenuanceerde manipulator!

Rdock | 20-05-21 | 14:43

Ik had van Jasper van Dijk wel beter verwacht. Wat is er toch met de SP gebeurt?

Schwanzeleber | 20-05-21 | 14:43 | 3

Jasper is van het padje af!

Rdock | 20-05-21 | 14:43

z'n oma heeft nog sinaasappels gelukt in de Kibboets.

Tjemig | 20-05-21 | 15:25

De palestijnen aangang is groot. Zelfs op LinkeInn kom je aanhangers tegen met verontrustende banen in het onderwijs die de jeugd een vrij 1 zijdig verhaal ophangen.

Maar niet alleen mbt palestijnen knuffelen. Zie ook de fim De Oost over Nederlands Indie wat een totale geschiedvervalsing is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Indonesische overheid.

Rotterdammert1965 | 20-05-21 | 14:43

Die gestoorde dwaas van de SP moet eens de krant lezen.
Vandaag stond er nog een verhaal van een man die zijn been kwijtraakte door toedoen van een Hamas raket.
Doet Pietje Bell zoiets?

pejoar | 20-05-21 | 14:43

De mufti van Jeruzalem was anders dikke matties met Hitler. Maar ach... Feiten.

Tha Analyzer | 20-05-21 | 14:42 | 1

En het idee om tot vernietinging van Joden kreeg hitler ook even ingefluisterd door deze haatbaard.
Oorspronkelijke idee van de nazi's was om de Joden uit de samenleving te halen en ze te interneren.

De Profundus | 20-05-21 | 16:51

Waarom is die cutie (big jewish milkers!) in het plaatje niet meer hi res?

Schwanzeleber | 20-05-21 | 14:42

De SP en Israël...
Wie herinnert zich nog Harry van Bommel en de Palestina demo met op de achtergrond 'Hamas Hamas Joden aan het gas'!'
www.youtube.com/watch?v=dNphRPP_l1Y
Nee, Harry wist toen te melden dat hij die blaffende jodenhatende moslims achter hem niet gehoord had.
Niets geleerd die rode Jehova's van de SP.

leo de pejo | 20-05-21 | 14:41

Kunnen we die universiteiten en opleidinkjes niet cleansen van dat deugmeuk en eng links gespuis? Enge clubjes. Ondersteunen terroristen. Misschien een paar van die ophitsers oppakken, het bestuur bijvoorbeeld, als signaal dat sponseren van terroristen echt niet getolereerd wordt.

Wim Venijn | 20-05-21 | 14:40

Demense hebben aan het openlijke antisemitisme van de moslims nooit enige weerstand geboden wegens vrijheid van godsdienst!
groenlinks is van oudsher een pro islamitische achterlijkheid en anti joden partij, ook daar bieden weinig mensen of politiek enige weerstand tegen wegens vrijheid van meningsuiting. Iedereen heeft zijn bakkes vol van discriminatie maar schijnt het wereldwijde antisemitisme als de normaalste zaak van de wereld te zien!

TijdelijkOptimist | 20-05-21 | 14:40

Op een of andere manier heb ik zelfs helemaal geen zín om het conflict te snappen.

Leptob | 20-05-21 | 14:39
-weggejorist-
Turbulentie? | 20-05-21 | 14:38 | 1

Bij die inmiddels 492 Nederlandse academici zitten opvallend weinig Nederlandse namen. Wel een flink aantal Arabisch klinkende namen, wat logisch is aangezien hun enorme bijdrage aan de wetenschap, dit in tegenstelling tot de Israëlische wetenschappers.

bart1234 | 20-05-21 | 14:37

We weten dat er genoeg achterlijk en behoorlijk dom volk in dit land is.
De SP en GL tonen dat wel dagelijks.

pejoar | 20-05-21 | 14:36

Ik las Willem Snikkel

BASinnic | 20-05-21 | 14:36

Je zou Israël ook kunnen vergelijken met sneeuwwitje en Hamas met de vermaledijde prins die haar ongewenst vol op de bek pakt. Dat is wat vandaag op tafel ligt.

Sarcastica | 20-05-21 | 14:36

Deze zin zegt ook alles: "Als wetenschappers in Nederland, een voormalige koloniale macht, zien wij onze steun voor Palestijnse rechten als een integraal onderdeel van een breder proces van dekolonisatie. We pleiten voor gelijkheid voor alle mensen, een eind aan ieder racisme, een einde aan al het koloniaal geweld. Dit is een doel dat onderdeel is van ons onderwijs en onderzoek. Op grond hiervan komen wij op voor de Palestijnen en hun recht op zelfbeschikking."
Dit zijn woke activisten die toevallig ook docent zijn

BASinnic | 20-05-21 | 14:34 | 2

Je zult weinig Arabieren, Turken of Perzen vinden die zich schuldig voelen over de verovering en uitbuiting van Noord-Afrika, later half Spanje, stukjes Italie, Griekenland.... of de slavenhandel.

drs. Levi Samsonov | 20-05-21 | 14:36

Ik heb die lijst even doorgenomen, er zitten nauwelijks Nederlanders tussen.... De meesten zijn buitenlanders die zich dus uitspreken VOOR terreur en terroristen. Die kunnen mooi allemaal het land uit, opgeruimd staat netjes.

Jafco | 20-05-21 | 14:42

2021 is een heel bijzonder jaar voor Duitsland, dat men daar, naar het aanziet, stilletjes voorbij laat gaan.

Het land bestaat dit jaar namelijk 150 jaar. In deze 150 jaar, is Duitsland nu aan haar derde keer bezig om het Europese continent te verneuken en is men overduidelijk nog niet klaar met de overdaad aan Jodenhaat.

Duitsland is bovendien de bloedzuiger van Europa want van hun export vindt ruim 60% plaats binnen Europa. per saldo stroomt er ongeveer 2 miljard, per dag richting Duitsland vanuit Europa en vervolgens mag Duitsland de scepter zwaaien.

Evenwel in hun derde poging en haar aanhoudende antisemitisme heeft de Duitse politiek, deze keer hulptroepen en masse de Europese grens laten passeren. Deze hulptroepen zijn zeer betrouwbaar in hun Jodenhaat omdat hen dat vanaf geboorte wordt opgedrongen middels een religie, genaamd islam. Als je afstand wilt doen van deze religie en opgelegde Jodenhaat dan wordt je zelf vermoord, dus dat zit wel bloksnor.

Of je de club uit de helft van de vorige eeuw nu wilt omschrijven als nationaal socialisten, dus extreemrechts of als sociaal democraten, dus extreem links, wat overeind blijft is dat het socialisten betrof.

Persoonlijk geloof ik niet zo erg in extreemrechtse socialisten maar geloof ik wel in het feit dat de winnaar het narratief bepaaldt.

Kijkend naar de dag van vandaag dan zijn het de extreemlinksen, die hun Jodenhaat vrijelijk etaleren. Of ze nu in de politiek zitten of in het onderwijs. En zijn het de rechtse partijen, die logisch redenerend tot het juiste inzicht komen.

En ja Israël heeft het recht en daarnaast richting haar burgers, zelfs de morele plicht om zichzelf te verdedigen. En ja, als de terroristische organisatie Hamas, zelf niet begonnen was met schieten, dan was er niet teruggeschoten. En ja, als Hamas verkiest om zich te verschansen in woonwijken met lanceerinstallaties dan zullen er burgerslachtoffers vallen. Dat is een consequentie van de keuzes van Hamas en niet die van Israël.

En als Jasper van Dijk, dan meent zich zo te moeten uiten, dan is de conclusie dat de huidige socialisten, nog in exact hetzelfde vaarwater zitten als die van het midden van de vorige eeuw.

Wat doen dit soort antisemieten in ons politiek huis?

netniet | 20-05-21 | 14:33 | 1

Joden zijn nu helaas beter af in Duitsland dan in Nederland.

Toverkol | 20-05-21 | 15:12

Is die Gazastrook nou nog steeds geen zandbak met wat gruis?

Wijze uit het Oosten | 20-05-21 | 14:31

Schinkel, dat is toch de partijideoloog van Bij1?

ZOMG | 20-05-21 | 14:30 | 1

Ja.

Grachus | 20-05-21 | 16:13

De ene week voeren ze op de universiteit een hetze tegen Paul Cliteur vanwege vermeend antisemitisme, want via via was er iets gezegd over Soros, en de andere week steunen universiteiten een Israël boycot. Antisemitisme is erg totdat je er deugpunten mee kan scoren.

Voorts wacht ik tot Universiteiten China en Iran boycotten. Het onderdrukken van de eigen bevolking en Oeigoeren op kamp sturen is immers ook heel erg. Of zouden die buitenlandse studenten iets meer geld in het laatje brengen. Zal je zien dat die Hollandse gierigheid het wint van Joodse... nou vul deze zelf maar in anders krijg ik nog de beschuldiging van antisemitisme in de schoot geworpen.

GroetenVanUrk | 20-05-21 | 14:29

De strijd is allang verloren. Op school en uni worden allen nog maar woke trutten (m/v) gekweekt, dus het wordt alleen maar erger. En dus makkelijker voor de islam om straks de boel over te nemen, want dan bestaat de maatschappij alleen nog maar uit mietjes, als ik dat zo mag noemen, die zich bibberend zullen onderwerpen.

Ik bedoel, een maatschappij waarin je respect moet hebben voor vrouwen of mannen die opeens besluiten dat ze onzijdig zijn en met hun aangesproken willen worden verdient niet beter.

TheBigKirth | 20-05-21 | 14:29

Als die 460 "academici" nou eens zonder oogkleppen op het palestijnse vraagstuk zouden observeren kwamen ze misschien tot een meer gebalanceerde stelling.

gemeentereiniging | 20-05-21 | 14:29

Je moet gewoon eenduidig de kant kiezen van Israel. Het is de enige liberale democratische rechtstaat in het Midden-Oosten, en ook nog eens de enige serieuze economie en innovator. Bovendien: zij zijn dit conflict nu niet begonnen, en ook niet historisch begonnen met geweld. De verdeling van het Britse mandaatgebied was een prima regeling, fair voor alle partijen.

De Arabieren hebben diverse keren een oorlog gestart en hebben die verloren. De Palestijnse farce is niet meer dan een middel voor de Arabieren om niet te capituleren. De Arabieren geven niks om de Palestijnen, het gaat ze om de joden. Ze grinneken om de massamoorden van Assad, Saddam, Erdogan etc. of dragen hun beeltenis op T-shirts.

En dan de discussie over "verdrijving". Tegenover verdreven Palestijnen (aanleiding: een aanvalsoorlog tegen Israel), staan ook een miljoen verdreven joden, die in Jemen, Irak etc. woonden. En wie maakt zich zorgen over de Duitsers die ooit in Kaliningrad of Gdansk woonden? Fuck it, oorlog verloren en verder maar.

De EU zou een Trump-approach moeten nemen. Geen enkele vorm van sympathie tonen voor Hamas, ambassades naar Jeruzalem brengen en Israel de beste wapens verkopen, en de mooiste handelsdeals gunnen.

drs. Levi Samsonov | 20-05-21 | 14:29 | 1

Volkomen mee eens. Inderdaad vreemd en hypocriet dat wel massaal gejankt wordt om "bezette gebieden" die in een door de arabieren begonnen en verloren oorlog verloren zijn gegaan en niet over de enorme voormalige Duitse gebieden in Polen en zelfs Rusland en Litouwen. En dat de turken al sinds 1974 een deel van Cyprus bezetten daar hoor je de linkse rakkers ook nooit over.

Jafco | 20-05-21 | 14:33

Google wat willekeurige namen van die lijst en de groenlinks en D66 dwarsverbanden vliegen weer om je oren. Het is wel duidelijk waar vandaag de dag het echte antisemitisme zit.

rationeleburger | 20-05-21 | 14:28
-weggejorist-
RickTheDick | 20-05-21 | 14:28

Wat mij betreft op staande voet ontslag voor iedere docent die denkt dat doceren er op neer komt dat men in werktijd, en op werklocatie hun privé-opvattingen klakkeloos spuien mag ten overstaande van leerlingen dan wel de maatschappij. Politiek bedrijf je maar in je eigen tijd!

Abject | 20-05-21 | 14:27 | 2

Dan blijft er geen school meer overeind..

Turbulentie? | 20-05-21 | 14:29

Sic!

Maar daarom is het ook zo’n geweldig moedig waagstuk om deze oproep te ondertekenen. Als je toch bedenkt aan wat voor uitsluiting, ontslag en disciplinaire maatregelen deze intelligentsia blootgesteld is, nu..

Francieux | 20-05-21 | 14:31

In de lokale krant hier ter plaatse ageerde ooit een vakantieganger tegen de afsluiting van een zandweg en de boete die hij kreeg voor het negeren daarvan. Hij ondertekende met prof. dr ..

Francieux | 20-05-21 | 14:26

Het is nogal makkelijk om Israëlische academia en onderzoeksinstituten te boycotten als je zelf gespecialiseerd ben in fopwetenschappen. Je hebt geen enkel overlap in gepubliceerde artikelen en courante wetenschappelijke platformen. Israel is hartstikke succesvol in wetenschappelijke ontwikkelingen van relevante specialismen: stamcel, medtech, IT en nog veel meer.

Dude heb je eten | 20-05-21 | 14:26 | 1

Spijker... kop !

dhrat | 20-05-21 | 14:33

Waarom moet er in de Tweede Kamer gedebatteerd worden over de oorlog in Israël?
Alsof Nederland iets maar dan ook iets van invloed heeft op dit conflict.
Los de problemen in Nederland op. Er zijn er genoeg….

buicksquad | 20-05-21 | 14:25 | 3

De invloed van Nederland heet Kaag. Zij geeft Hamas geld. Hamas koopt raketten in Iran. Van uw belastinggeld.

El Rico Grande | 20-05-21 | 14:27

@El Rico Grande | 20-05-21 | 14:27: Daar staat tegenover dat Geert door Israel betaald wordt om hier de islam zwart te maken.

42 | 20-05-21 | 14:32

@42 | 20-05-21 | 14:32: Islam zwart maken? Daar hebben ze Geert niet voor nodig, dat kunnen de islamieten prima zelf door hun achterlijke gedrag.

Jafco | 20-05-21 | 14:35

Buiten wat je van de situatie in Israel vindt, een dergelijke oproep is schadelijk voor de academische vrijheid. Universiteiten moeten zich niet politiek opstellen. Punt.

42 | 20-05-21 | 14:24

Zolang 'wij' sterker zijn, doen we niks tegen de mossels omdat dat gemeen/racisme zou zijn. Reken maar niet op dezelfde instelling als 'zij' straks sterker zijn.

C1O2 | 20-05-21 | 14:24 | 1

Moslims zijn heel begaan met minderhedenrechten als ze in de minderheid zijn. Zodra ze in de meerderheid zijn bestaan er geen minderhedenrechten meer.

BenBinnen | 20-05-21 | 16:33

Terwijl Pietje Bell een deugniet is.

Dubbelepunthoofd | 20-05-21 | 14:24

Zie het somber in. Dit heeft 40 jaar wegkijken opgeleverd. Steeds meer van die radicale/toestemmende lui in onderwijs, politiek en media. Het is wachten op de eerste jood die gelyncht gaat worden.

Bij die demonstraties zie je goed dat ze steeds overmoediger worden, ze hebben inmiddels vaste voet aan de grond gekregen.

Onze democratie wordt misbruikt om alles om te keren en te claimen. Blanken en joden en wellicht ook straks christenen moeten een back seat nemen en zij zullen ons wel eens gaan vertellen hoe het echt moet. Alsof het in hun landen van herkomst zo democratisch en gelijk is. Het is wachten op nieuwe wetten en grondwetswijzigingen die hun positie nog meer gaan versterken.

Ik snap niet dat mensen hier zich niet realiseren dat zij ook nog aan de beurt komen, dat islam een doctrine is waar vrijheid voorwaardelijk is.

Isan | 20-05-21 | 14:24 | 1

Ook de dametjes die nu het hardst deugen, komen nog een keer aan de beurt als de islam het hier over neemt.

Toverkol | 20-05-21 | 15:15

Bert Brussen weer terug op het oude nest? Leuk & welkom.

Maarre.... is TPO zijn CEO definitief kwijt, tijdelijke vervanging voor Van Rossem die op vakantie is?

Noodluik | 20-05-21 | 14:24

Dus als Israël terug schiet met 3000 raketjes is het goed?
Geheel in balans?
Hebben de geallieerden de moffen iets te hard aangepakt?
Dus Jasper vindt dat als je een high-tech leger aanvalt dat leger met sneeuwballen terug moet gooien?
Als Jasper recht in z’n bek spuug is de kans groot dat is mij een knal voor m’n kop verkoopt.
En terecht zou ik zeggen.
Of spuugt Jolige Jappie terug?
Hij moet zich kapot schamen zulke domme uitspraken te doen.

Ruimedenker | 20-05-21 | 14:23 | 1

Israël moet blijkbaar doen als die ene agent: met een pistool een bende met AK 47’s opjagen.

El Rico Grande | 20-05-21 | 14:26

Hoor zoveel over dat deugen, denk dat ik het ook maar eens ga proberen? Die met die wit/blauwe vlag zijn stom en die met die wit/rood/zwarte vlag zijn lief en zielig! Maar toch hoop ik heel stiekem dat het IDF die terroristen de moeder bombardeerd!

BrachypelmaBoehmei | 20-05-21 | 14:21

Wat mij afgelopen maandag opviel tijdens het Eurofestival,toen ik dat wegens vrouwe Profundus uit
een ooghoek moest volgen was dat Chantal regelmatig stond te presenteren met de Israëlische groep duidelijk in beeld,vlaggetjes enz.
Kan geen toeval zijn,zou er dan nog iemand nadenken bij NPO.
Regie moet dit opvallen.

De Profundus | 20-05-21 | 14:20

Pietje Bell vuurt 3000+ ongeleide rakketten af, en dan klagen als er tegenreactie komt? Misschien dat Pietje Bell beter de huur had kunnen betalen voor die 28 woningen waar al decennia lang gratis gewoond wordt.
Als ik in NL mijn huur niet betaal, ligt er ook een brief in de bus dat ik vertrekken moet. Dat is in Jeruzalem niet anders.

Tuinhekje | 20-05-21 | 14:20 | 1

Tenzij je huurbaas Joods blijkt. Dan krijg je alle steun van 460 academici.

El Rico Grande | 20-05-21 | 14:24

Nederlandse academici? Bekijk de lijst met ondertekenaars eens....
Van Nederlands belastinggeld betaalde academici is een betere formulering.

JvNB | 20-05-21 | 14:20 | 1

Staat mr Khan er ook nog bij?

Toverkol | 20-05-21 | 15:16

"Whoever can afford to make the choice not to change entanglement into engagement prefers complicity over solidarity."
Nou, Marxistischer kan het niet. Als je niet de revolutie preekt, dan deug je niet, ook niet als wetenschapper, zegt-ie dus. Als je niet op de barricade staat ben je een handlanger, een medeplichtige. Van wat zegt hij er niet bij, en dat is altijd het probleem bij de Marxist. Elke dag liggen de machtsverhoudingen tenslotte weer anders, dus elke dag is de revolutie ook een andere. De solidariteit verschuift ook met de dag. Was je gisteren nog solidair met Piet, vandaag kan dat niet meer want het gaat nu beter met Piet, en als hij daar gelukkiger mee is, met die vooruitgang en even pas op de plaats maakt is hij plots een deel van het probleem geworden, een vijand van het volk. En bestreed je gisteren nog Mien, die steeds maar de verkeerde keuze maakte en daarom verweven bleef met de gevestigde macht, vandaag is zij jou kameraad omdat zij door omstandigheden tot de bedelstaf geraakte en nu ineens slachtoffer is geworden van het systeem.
Elke dag, aldus Schinkel, maak je de balans op van macht en tegenmacht en kies je opnieuw de positie van de revolutionair. Want bloed moet er vloeien, en er moet vernietigd worden. Kapotmaken is het doel.
Willem Schinkel is als de beurshandelaar. Hij verdient aan de ellende van de ander en bouwt daar zijn macht op. Maar Willem Schinkel is ook de hypocrisie in persona. Hij vecht niet tegen het wetenschappelijke instituut, maakt het niet kapot, nee, hij vreet er zich in en eet ervan, schopt er tegenaan maar houdt het met zorg in stand om het als parasiet leeg te kunnen zuigen.
Twee plus twee is vier, Willem, ook op de barricade. En het geweer waarmee je schiet treft zijn doel op basis van wetenschappelijke kennis. En die kennis is zo universeel dat het geweer dat je tegenstander in handen heeft even doeltreffend is. Is dat even vervelend.

Schoorsteenveger | 20-05-21 | 14:20

Heeft Claudia de Breij alle petities al ondertekend?

Diederik_Ezel | 20-05-21 | 14:20

Top. Lijst met 460 nazi's. Altijd handig.

BoerKoekoek | 20-05-21 | 14:20

Maar goed, we dwalen af. Hebben die dertig Palestijnen nu eindelijk eens netjes hun (best wel achterstallige) huur betaald?

Anders moeten ze gewoon hun huis uitgezet worden hoor. Of de huiseigenaren nou Joods zijn of niet.

Papa Jones | 20-05-21 | 14:19

Goede tekst Bert. Ik luister af en toe je podcast, goed je nu ook hier te zien!

Diederik_Ezel | 20-05-21 | 14:19

Ik had ooit een discussie met zo’n Palestijnenknuffelaar.
Het kwam er uiteindelijk op neer dat zionisten blank zijn, dus slecht en palestijnen een kleurtje hebben, dus zielig.

Turbulentie? | 20-05-21 | 14:18 | 1

De meeste Netanyahu-aanhangers zijn juist de joden uit het Midden-Oosten en Marokko.

Angelina-a | 20-05-21 | 17:10

We zijn nog maar een paar stapjes verwijderd van Jodenvervolging.
Moslims in Europa interpeteren dit soort petities als een vrijbrief om Joden in Europa aan te vallen.
Ik heb geen enkele reactie gezien van deze intellectuele club doctoren en professoren toen afgelopen weekend een kudde Jodenhaters door de straten marcheerden.
Waarbij toch luidt en duidelijk geschreeuw werd: “dood aan de Joden”.
Dit signaal is levensgevaarlijk voor álle Joden, ook voor hen die niets met Israëlische politiek te maken hebben.
Die achterlijke moslims kunnen, of eigenlijk willen, geen onderscheid maken tussen land en religie.
Het boeit ze niet waar die Jood vandaan komt, hij moet evengoed dood.
En zo dendert het linkse terrorisme icm moslimterrorisme onze samenlevingen binnen.
Mede dankzij dit soort “hoogopgeleide mensen”.

Ruimedenker | 20-05-21 | 14:18 | 2

Heb je de reactie van Kaag gehoord? Ik niet.

El Rico Grande | 20-05-21 | 14:22

@El Rico Grande | 20-05-21 | 14:22: Die waar zij voor de bühne mooi weer speelt?

Grachus | 20-05-21 | 16:21

De westerse wereld zoals wij die kenden is met een sneltreinvaart aan het veranderen. Mensen zijn uit hun sociale context gehaald en reageren vanuit emotie en onderbuik, aangemoedigd door de media en de instituten met leugens en framing. Kijk hoe een Martin Bosma als antisemiet wordt weggezet, volkomen belachelijk maar het gebeurd wel.
Kijk naar de kop van een Khautar in de Tweede Kamer, boos op Nederlanders, wij zijn racisten etc. etc. Kijk naar de overige klagende en zeurende idioten van GL, SP en BIJ1.
Onvervalste Jodenhaat heeft weer vrij spel.
Je schaamt je rot als Nederlander.

Eppo | 20-05-21 | 14:16 | 3

Ik overleef dit nog wel maar wat doe ik, of eigenlijk: wat doen "zij" mijn kinderen aan. In wat voor hel komen ze terecht. En hoe moet ik ze dat later uitleggen.

Ride_On | 20-05-21 | 14:23
-weggejorist-
drs. Levi Samsonov | 20-05-21 | 14:33

@Ride_On | 20-05-21 | 14:23: Je hebt slechts één plicht en dat is ze afdoende bagage meegeven om te kunnen vluchten. want dat is de enige keuze die onze nazaten hebben of vluchten en ergens anders een prettig leven opbouwen of hier voor altijd de slaaf van derdewereldlanders te zijn. Een andere keuze is er niet.

Grachus | 20-05-21 | 16:23

"460 Nederlandse academici die in een petitie (lol) oproepen om 'Israelische academische instituten te boycotten'."

Ach ja, dat moeten de weledelzeergeleerde dames en heren uiteraard zelf weten, Nederland is een vrij land.

Maar andersom, als je zou oproepen om Palestijnse/Arabische/islamitische academische instituten te boycotten? Welke instituten ga je dan boycotten?

Dr_Johnson | 20-05-21 | 14:15

Wie durft in Amsterdam met een Israëlische vlag op straat te deugen? Je hoeft er vandaag de dag alleen een beetje meer moed voor te hebben dan gewoon.

Vuurspuger | 20-05-21 | 14:15 | 1

Nee, is godsonmogelijk, tenzij met een 'massieve' aanwezigheid van politie.

Zo niet, dan is het alleen voor mensen met een 'death wish' weggelegd.

Dr_Johnson | 20-05-21 | 14:17

“460 Nederlandse academici ondertekenen de petitie”

Zo, zo. Nu zullen de wapens wel snel worden neergelegd

Turbulentie? | 20-05-21 | 14:14

Het feit dat er hier in de straat allemaal vlaggen voor Palestina hangen en er geen voor Israël zegt mij genoeg. We leven in een land waar je openlijk uit mag komen voor de onderdrukking van de Palestijn maar een steunbetuiging aan de z.g.n. zionisten en je bent je leven niet zeker. Je kan beter een symbool van de Duitse bezetter voor de ramen hangen, kraait geen haan naar. De Davidster als symbool van haat en alles wat slecht is. Hoe dan.

Amsterdramt | 20-05-21 | 14:13

Dat Hamas in opdracht van Iran duizenden raketten op steden in Israël afschiet, mag van de deugers. Dat Israël terugschiet om de lui die Israël aanvallen, dat mag niet.
Ik begrijp nog steeds niet waarom. Net zo min dat ik begrijp waarom Gaza en de Westelijke Jordaanoever bestempeld worden als bezet gebied. Die gebieden zijn vrij effectief gezuiverd van alle Joden. Vermoord of verdreven. Net als in alle Arabische landen.

El Rico Grande | 20-05-21 | 14:13 | 3

Racisme is de reden. De deugmensen zien alle mensen met een kleurtje als te dom voor kritiek. Ze zijn zielig (want hebben kleurtje) dus moeten de witte mensen het voor ze opnemen.

een maffiabaas | 20-05-21 | 14:18

Omdat de gebieden defacto onder bewind staan van Israël. Omdat Israël op de Westelijke Jordaanoever systemisch kolonisten toelaat zich te vestigen en deze enclaves/dorpen/gemeenschappen door het leger laat beschermen (salamitactiek).

Pikant feit: de joden in de Arabische wereld stonden helemaal niet te trappelen om zich in Israël te vestigen. Daarvoor heeft Israël een terreurtactiek toegepast: bommen plaatsen in synagogen. Fluistercampagnes naar de overheid dat er spionnen onder de joodse gemeenschap zouden zitten. Kleine aanslagen plegen, die in pers een gasexplosie heette. En daarmee de Arabische landen onder druk zettend. En die waren er een keer klaar mee en lieten de joden vertrekken. De Arabische joden werden en worden nog steeds in Israël als minderwaardig behandeld. Ze staan op de 3e plaats, net boven de zwarte/afrikaanse joden.

Waarom wilde Israël deze Arabische joden "naar huis halen"?
De Azkenazi (Oost-Europese) joden hadden en arbeiders en soldaten nodig. En een buffer aan de buitengrens. Want daar werden de Arabische joden gehuisvest. De Azkenazi joden hadden zichzelf de steden en de kust toegeëigend.

Oh, en Israël begon dit bloedvergieten met het leger dat het vuur opende op betogers bij de Al Aqsa moskee. In een democratie, die Israël claimt te zijn, is demonstreren een grondrecht.

Bibi zit, in vele opzichten, in de problemen en heeft een afleiding nodig.

Arachne | 20-05-21 | 14:43

Alleen Gaza is gezuiverd van joden, in 2005. In de westbank wonen wel joden.
Ariadne: kiboetsen aan de grens met Libanon en Gaza zijn juist opgericht door joden die uit Europa terugkwamen.

Angelina-a | 20-05-21 | 17:32

Kijk dat de halfgare raketjes van Pietje Bell geen doel raken, maakt het blijkbaar allemaal ok. Stel je eens voor dat alle 3500 raketten wel doel hadden geraakt? Stond Jasper dan ook dit verhaal te houden? Goed verhaal: alle verliezende deelnemers van een bokswedstrijd zijn blijkbaar ook zielig en alle teams die in de 1e rond van het EK worden uitgeschakeld ook. Om maar niet te spreken van de landen die in de voorronde van het Eurovisie Songfestival worden uitgeschakeld. Allemaal zielig....

Drek van Dilderen | 20-05-21 | 14:13 | 1

Buiten dat is het een schande dat een land nog gaat zingen na een wanvertoning van een ander land.

El Rico Grande | 20-05-21 | 14:14

De ondertekenaars weten precies binnen welke kaders (hoi Sigrid) ze moeten kleuren om te deugen.

Egerius | 20-05-21 | 14:12

Dat citaat van zo'n Schinkel is in alle opzichten zo slecht. Is dit een academicus? Door het te verwoorden als "ouderwets" doet hij net alsof opleiden vroeger niet plaatsvond in de "echte wereld". Dat deed het natuurlijk wel degelijk, daar is niets in veranderd. Wat wel is veranderd is de behoefte om alles te allen tijde te politiseren. En dat er binnen de academische wereld maar één geoorloofd wereldbeeld is, namelijk het links-progressieve kosmopolitische.

Vervolgens laat hij zijn vooringenomenheid blijken door in de 2e zin een nogal partijdige schijnbare tegenstelling te schetsen. Niet politiseren = "medeplichtig". Wel politiseren = "solidair". Juist ja, het is mij wel weer duidelijk uit welke hoek de wind hier waait. Hebben die lui nou echt zo'n blinde vlek voor hun eigen vooroordelen?

Gen. Maximus | 20-05-21 | 14:11 | 3

Willem Schinkel is een activist met hele foute oogkleppen.

2021 sla ik ff over | 20-05-21 | 14:18

Er is binnen de academische wereld al decennia lang slechts één geoorloofd wereldbeeld, namelijk het links-progressief kosmopolitische.

Dat vond het gros van de bevolking toen en 95% van dit blog (bloggers en reaguurders) geweldig. Zolang dat ene toegestane links-progressief kosmopolitische wereldbeeld, Hun wereldbeeld vertegenwoordigde. Zolang hun belangen en hedonisme werd gediend.

Arachne | 20-05-21 | 14:28

@2021 sla ik ff over | 20-05-21 | 14:18: Schinkel heeft een cursus 'Heldere taal' nodig.
Ik kan overigens niet gunstig oordelen over zijn subjectieve aberratie van de redelijkheid en de werkelijkheid, zelfs al berust deze op bespiegelingen vanuit een wanorde die verheven mag heten.

Groenstrook | 20-05-21 | 17:55

In sommige kringen moet je echt niet vertellen dat je graag in Israel komt, helemaal fout!

DeCynischeAmbtenaar | 20-05-21 | 14:10

Vraag het een jood, ze zullen allemaal zeggen dat de meeste Jodenhaat vanuit islamitische en linkse hoek komt. Maar nu vind ik links al steeds vaker meer gemeen hebben met de nazi's, ook de nazi's hadden hun pijlen gericht op een groep die het beter deed dan de rest van de bevolking, nu is dat de "witte" man. Net zoals de Nazi's heeft ook links de media in handen en schamen zich er niet voor om openlijk propaganda te bedrijven, critici worden toch weggezet als racist. Ook censuur en boekverbrandingen deden het goed in het nazi tijdperk, tja moet ik het nog aanvullen? Het lijken wel de jaren 30 en alweer staan we erbij en kijken ernaar te bang om verketterd en uitgesloten te worden dus laten we de shit maar over ons heen komen... totdat het te laat is.

Statix | 20-05-21 | 14:07 | 2

Links en rechts zijn verwarrende begrippen geworden. Je kan ook een indeling maken tussen totalitair vs. vrijheidslievend. Daarna hoef je niet meer van mening te verschillen met mensen die Hitler ook links vinden. Feit is dat communisten, fascisten, nazi's en islamisten streven naar een totalitair systeem. Eén pot nat imho.

2021 sla ik ff over | 20-05-21 | 14:24

Haat de die linkse club van de pvv tegenwoordig ook joden?

BobDobalina | 20-05-21 | 14:52

Nee Jasper is helemaal niet gestoord en zeker niet gek. Het geeft de gekte in algemene zin weer, waar het westen onder lijdt.

Hoofdbreker | 20-05-21 | 14:07 | 4

@5611 | 20-05-21 | 14:17: Ik zou graag eens iets andersom willen zien, Economisch conservatief maar sociaal wat progressiever en iets meer op het klimaat. Nu is op rechts alleen maar alles tegen alles.

HA BIER!1! | 20-05-21 | 14:27

@HA BIER!1! | 20-05-21 | 14:27:
Tégen alles afkomstig van bezopen links bedoelt u?

Tobi | 20-05-21 | 14:34

Eigenlijk een ijzersterke opmerking van Jasper, met zijn opmerkingen over dat Palestijnse Pietje Bell Stalinorgelvuurwerk. Alles met Pietje Bell is tegenwoordig ook racistisch geworden. www.geenstijl.nl/3695631/kinderklassi...

Vuurspuger | 20-05-21 | 14:41
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
eerstneukendanpraten | 20-05-21 | 14:03 | 1

Jasper, je bent knettergestoord.

Graaisnaaiert | 20-05-21 | 14:03 | 2

Dus zo'n Pietje Bell kassam raket op je kop krijgen, Jasper, is dan natuurlijk geen enkel probleem.

vliegende knorrepot | 20-05-21 | 15:03

Terroristen van Hamas = kwajongens.
Kattekwaad uithalen.

Los van de wereld!

Groenstrook | 20-05-21 | 17:50

Tijd voor een onderzoek naar antisemitisme, toch?

Toetsenbordcomplex | 20-05-21 | 14:01 | 1

Terugkeer van de davidsster en Nicht fuer Juden. Het verbaast me dat de ruiten van Hacarmel nog heel zijn of ligt daar een peloton ME voor de deur?

Toverkol | 20-05-21 | 15:23

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl