achtergrond

Geenstijl

Rusland tegen Oekraïne: 'Geintje het was een oefening, we trekken troepen weer terug'

Het was weer spannend aan het front. Net Red Alert

Zou Stef Blok weer voor een laatste keer gewaarschuwd hebben misschien. Die 10.000 militairen en 40 oorlogsschepen trekken zich immers niet voor niets weer terug. Volgens de EU en Oekraïners waren er in totaal zo'n 120.000 Russische manschappen betrokken bij de operatie langs de grens. Meer dus dan tijdens de invasie van de Krim in 2014. En dat allemaal om humanistische vrijstaat Oekraïne die claimt dat de Krim ooit van hun was, een beetje op de plaats te zetten.

En iedereen te laten denken dat ze Oekraïne proper daadwerkelijk binnen gingen vallen. Dat was natuurlijk bijzonder onwaarschijnlijk, maar Biden heeft de staredown wel verloren, want hij stuurde uiteindelijk toch geen twee torpedoschepen naar de Zwarte Zee. Om het goed te maken breidde Biden het sanctiepakket tegen Rusland wel uit, maar dat ging vooral om Navalny en vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. En bovendien stellen economen dat die sancties vooral symbolisch zijn en weinig impact hebben op Rusland.

Maar goed, het zit erop. De Russische minister Offensie Sergei Shoigu kondigde vandaag aan dat alles het nog doet en rijdt, dus dat het wel weer mooi geweest is. “I believe that the goals of the snap inspection have been fully achieved. The troops demonstrated the ability to reliably defend the country. In this regard, I have decided to complete the Southern and Western military district reviews."

En, Rusland weet, content is king, dus check hun heerlijke compilaties van alle trainingsmanouvres na de breek, zowel uit de Krim als gelijktijdige trainingen in Ruslands 11 andere tijdzones. Nog meer alhier en hier.

Twee videos van gelijktijdige trainingen in een van Ruslands andere 11 tijdzones

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.