achtergrond

Geenstijl

Nederland waarschuwt Poetin nog één keer, Rusland zet medewerkers ambassade uit

En anders gaan we er echt iets van zeggen.

Alexei Navalny, lef kun je hem niet ontzeggen. Werd eind afgelopen augustus op een Russisch vliegveld met een Russisch theetje vergiftigd (beelden onderstaand). Vervolgens kreeg hij van het Kremlin toestemming in Duitsland te sterven, en wenste het Kremlin hem een spoedig herstel (LOL). Enfin, nieuw jaar nieuwe kansen, want dat sterven wilde maar niet lukken en gisteren vertrok om hem moverende redenen TERUG NAAR RUSLAND, om het daar nog maar eens te proberen of zo. De Russiche politie of hoe dat daar ook heet, had Navalny al gewaarschuwd dat hij gearresteerd zou worden zodra hij voet op Russische bodem zou zetten, en zo geschiedde gisteravond zoals te zien op onderstaande beelden.

Nou, Alexei. Je maakt je misschien zorgen en dat snappen we. Maar dat hoeft dus niet, want Nederland - ook wel het Sparta aan de Noordzee genoemd - komt je ontzetten. MinBuz Stef Blok heeft Poetin niet om je onmiddellijke vrijlating gevraagd, want Stef stelt geen vragen, Stef stelt eisen. En hij staat niet alleen, want Stefs coalition of the willing bestaande uit de Europese Commissie, Duitsland, België, Italië, Polen en de VS eisen precies hetzelfde. Kortom, morgen sta je weer buiten makker.
UPDATE 12.40 uur - Rusland zet twee medewerkers van de Nederlandse ambassade uit: "DETAILS TO FOLLOW"
UPDATE 12.45 uur - Het is een vergelding voor het over de grens trappen van de Russische spiondiplomaten in december 2020

As advertised: gisteravond gearresteerd zodra hij voet op Russische bodem zette

Beelden van de gifbeker en kermende aftocht eind augustus

Een man van zn woord

Een man van zn woord

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.