achtergrond

Geenstijl

Kersttoeslag. Pieter vraagt naar Palmen-meineed

Verlate adventsvragen van Omtzigt

Terwijl iedereen en gezinsman z'n kerstkalkoen staat vol te proppen of zijn rechtstaatschending sneeuwvrij staat te vegen, is Pieter Omtzigt nog gewoon op exercitie naar het CAF-schandaal. Woensdagavond laat heeft hij nog een lijstje Kamervragen ingediend, want Er Klopt Iets Niet.

Al in maart 2017 (toen Asscher nog minister was) is er een memo opgesteld door Belastingambtenaar Sandra Palmen, waarin gesproken wordt van "laakbaar" handelen door de Belastingdienst. Dat memo "verdween" daarna. Niet één keer, maar herhaaldelijk. Het dook bijvoorbeeld in juni 2019 nog op bij een overleg van Belastingmensen, maar verdween daarna net zo snel weer. Het kwam in dit onderzoek pas boven water omdat Omtzigt het opdook en opvroeg, niet omdat de commissie er naar vroeg.

Tijdens de parlementaire verhoren kwam het memo-Palmen wel ter sprake. Jaap Uijlenbroek, toenmalig Directeur-Generaal van de Belastingdienst (in januari vriendelijk buiten gegooid), is op 20 november ondervraagd door de commissie. Tijdens zijn verhoor komt de Palmen-memo NEGENTIEN keer ter sprake, maar Uijlenbroek doet net alsof hij alleen van dat memo gehoord heeft via de media (zie fragmentje hierboven). Dat vinden we lastig te geloven. We denken dat de heer Uijlenbroek meineed heeft gepleegd door te liegen tegen de commissie.

De heer Omtzigt vraagt in zijn 26 Kamervragen aan Alexandra van Huffelen namelijk met beangstigende precisie naar het hoe, waarom, wanneer & wie van deze memo. Of de staatssecretaris daar even een tijdlijn en een reconstructie van wil maken. Want Donner (CDA) heeft Rutte en Hoekstra nog geholpen met het wegpoetsen van de wandaden, in zijn functie als gecorrumpeerde baas van de Raad van State. Maar Omtzigt (CDA) trekt het vuil terug in het daglicht. Dit wordt geen witgewassen kerst voor Mark Rutte. Interessante bonusvraag: wordt het lijsttrekkerschap van Wopke Hoekstra nog korter dan dat van Hugo de Jonge?

Kerstgroetjes aan Mark, Wopke, Eric & Lodewijk!

Kerstgroetjes aan Mark, Wopke, Eric & Lodewijk!

Bron: Het enige CDA-interview van deze week met relatief normale foto's.

In maart 2017 was Asscher nog minister

In 2020 zit Asscher op de Noordpool

De stilte rond Lodewijk A. #pvda #toeslagenaffaire Rumour has it, dat er instructies (!) zijn gegeven om media niet te woord te staan. Anyway, lees deze open brief van @tonfvandijk aan @LodewijkA

HP/De Tijd
HP/De Tijd
@HPdeTijdNL

Ton F. van Dijk (@tonfvandijk) is een groot bewonderaar van @LodewijkA, maar vindt dat hij niet meer geloofwaardig kan functioneren als politiek leider van de #PvdA. Hij schrijft hem daarom een open brief. #toeslagenaffaire hpdetijd.nl/2020-12-23/ope…

101
Reply

7 januari meerrr!

7 januari meerrr!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.