Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Waarom is Rutte III nog niet opgestapt?

Wat Kok deed moet Mark ook doen

Tussen de nieuwe lockdown, Torenfluiters, het zoveelste zinloze coronadebat, adventskalenders & vaccinagenda’s en de kerstliederen van coronacrooner Hugo door, galmden de conclusies van het onderzoeksrapport naar de toeslagenaffaire door het land. “Ongekend onrecht”, zijn de kernwoorden van het rapport en dat is zowel een snoeiharde conclusie als een woordcombinatie die politiek gezien breed uitgemeten, opgerekt en uitgesmeerd kan worden: een roep om politieke verantwoordelijkheid vloeit er nou niet direct uit voort. Op een inhoudelijke analyse van het rapport zit Ronaldo nog te studeren, maar we willen alvast de vlucht naar voren nemen naar de vraag:

Waarom is het kabinet Rutte III nog niet afgetreden?

Het eerste rapport, van de commissie Donner, was een gecorrumpeerd product van (opzettelijke) onwetendheid en achtergehouden informatie. Het probleem (‘gedupeerde burgers’) ging echter niet weg, dus volgde een Kamercommissie die met “Ongekend Onrecht” op de proppen is gekomen, na verhoren van onder andere Eric Wiebes, Lodewijk Asscher en Mark Rutte, belangrijke daders (geen verdachten) in deze diepzwarte zaak die tot (persoonlijke) faillissementen, echtscheidingen, uithuisplaatsingen en zelfs zelfmoord heeft geleid. 

Maar ook dit is slechts een tussenrapport, door een naamloze commissie van een naamloze overheid die het uitsmeren van politieke en functionele verantwoordelijkheid tot Ruttiaans speerpunt heeft gemaakt, zij aan zij met geheimhouding van publieke informatie: Onder de Rutte-Doctrine blijft nog altijd veel informatie met opzet verzwegen, blijven er wekelijks nieuwe stukken opduiken en is de bodem van de Belastingbeerput nog steeds niet in zicht. Belangrijker nog: er is nog altijd geen gedupeerde toeslagouder gecompenseerd en ook dit rapport ziet daar helemaal niet op. Op de dag dat het rapport verscheen, ontving een gedupeerde ouder 54 enveloppen met (onterechte) aanmaningen van het CJIB. Een vorm van bureaucratische waanzin die met geen woorden tastbaar te maken is.

Social

Tastbaar maken waar het probleem zit, is ook wat dit rapport weer lijkt te verzuimen. Het commissierapport is het product van politieke navelstaarderij, dat vanuit de overheid is opgesteld om de rol van de overheid bij het handelen van de overheid te presenteren aan de overheid. Het is praten over burgers, zonder burgers. Het is oordelen over politiek handelen, zonder de uitkomsten van beleid te corrigeren. Het is een analyse van de bureaucratie, door de bureaucratie, in een bureaucratisch boekverslag over De Kloof (niet die van Jan Terlouw), zonder het besef dat er burgers aan het ontvangende eind van die bureaucratie leven en de klappen opvangen. 

ABC: Automatisering, Berichtenbox en Consumentenonrecht
Maar de machine concludeert alleen dat de machine hapert, niet dat de eindgebruiker door de falende machine overreden wordt. Die eindgebruikers zijn “niet de trainer van het hockeyteam van je dochter, maar de schoonmaker van de club”, zoals Renske Leijten die kloof in een onvermijdelijk cliché formuleerde. De onzichtbaren, die niet weten wie ze moeten bellen als er iets mis gaat, omdat alle overheidscommunicatie automatisch aangemaakt en dus niet meer ondertekend wordt. 

Automatisering, met zo‘n handige berichtenbox van de Rijksoverheid en zo, allemaal hartstikke leuk. Maar vroeger, echt nog niet zo lang geleden, stond er een naam van ’jouw’ belastingambtenaar onder een brief. Iemand die je kon bellen, direct aan kon spreken en direct kon bevragen. Die zich misschien jouw individuele “ticket” wel aantrok, en zijn of haar verantwoordelijkheid nam om het ambtelijke zijde op te lossen, met de middelen die een burger niet heeft maar die goedwillende ambtenaren wel ter beschikking staan.

Niet spreken met de burger
Rutte’s rijksoverheid is een onzichtbaar amalgaam van naamloze ambtenaren geworden die dankzij een interne bedrijfsstructuur altijd iemand anders hebben om naar te wijzen als de vraag ’Wie is er verantwoordelijk?’ wordt gesteld. Als iedereen is het, is niemand het.  Niet spreken met de bestuurder, schreef Gerard van Westerloo in 2004, over de afstand tussen woonwijk & winkelstraat en de ivoren toren. Een volgende versie zouden we ‘Niet spreken met de burger’ noemen.

Dit nieuwe rapport is daar een getuigenis van: het verhaalt over het disfunctioneren van de overheid, van zichzelf dus, maar niet over oplossingen voor de slachtoffers. En met de woorden “Ongekend onrecht” wordt wel erkend dat er fouten gemaakt zijn, maar het ontwijkt ook de verantwoordelijkheidsvraag. Een vraag waarvan je hoopt dat ie echt onvermijdelijk wordt, binnenkort, maar voor nu toch prettig voor Asscher, Wiebes en Rutte. Iedereen gebruikt loodzware woorden, maar vooralsnog zit Rutte onbewogen op zijn troon.

Sorry’s zonder spijt
Er waren tijden (en ook die zijn nog niet zo heel lang geleden) dat regeringsleiders, politici en bestuurders minder aanmoediging nodig hadden om hun eigen conclusies te trekken ten aanzien van hun verantwoordelijkheid. Zonder 54 aanmaningen, zeg maar. Zo niet onder Mark Rutte, die best wil (laten) speculeren over het aftreden van zijn kabinet - maar niet voordat hij een geitenpaadje heeft gevonden om in maart wél weer gewoon de grootste te kunnen worden, alsof er niets gebeurd is. Ook de vvd is een mediabureau met een politieke vleugel, en dat mediabureau is nog slogans en sorry’s zonder spijt aan het bedenken. Dat deed Wim Kok dan toch sjieker, in 2002. 

En de burger, de meest naamloze onder de naamlozen in dit tragische verhaal van een verscheurd sociaal contract? Die zit opgescheept met een onbereikbaar, onzichtbaar en anoniem bestuur. Want de bestuurder praat alleen nog maar met de bestuurder. Je vraagt je af hoe lang het nog moet duren voordat de hockey-ouders gaan doorzien dat Mark Rutte al een paar jaar zelf de wind in zijn eigen zeilen zit te blazen maar dat het schip van staat daarmee geen meter vooruit komt.

Verantwoordelijkheid? Hoezo? Waarvoor?

Social

En de band speelde verder op het zinkende schip...

Reaguursels

Inloggen

Hou es op dodo. Ik ga toch ook geen excuses aanbieden voor slavenhandel?

Pieterman | 20-12-20 | 12:28 | 4

@theo-is-dood | 20-12-20 | 14:01: niks mis mee.

Dat het een idiote regel is, dat is een ander verhaal maar het idee was juist dat iedereen die dit soort kinderopvang regelt daar geld voor krijgt, of het nou oma is of niet. Dat ouderbureau leverde de administratieve dienst.

De werkelijke fout zit bij kabinet en parlement. En maar dingen bedenken, nog meer wetten, nog meer regels, nog meer uitzonderingen.

En de werkelijke fout daarvan ligt weer bij de kiezer. Die willen steeds meer dingen geregeld hebben allemaal hun eigen uitzondering, waar ze dan op gaan stemmen. En maar op blijven tuigen, die kerstboom.

Burgers moeten eens leren zeggen: fuck dat geld, ik stem op een partij die gewoon de kerstboom wat uitkleedt. Dan komt het geld vanzelf.

Knufter | 20-12-20 | 15:19

@theo-is-dood | 20-12-20 | 14:01:
Dit is conform alle regelgeving.
Dit is puur bedacht door ambtenaren om geld rond te pompen en mensen zonder enige vorm van kennis aan het werk te helpen.
Mijn ouders hebben dit ook overwogen, is natuurlijk gratis geld.
Bij de aanvraag kwam 1 of ander jong blaag kijken en melden dat zij vond dat mijn ouders diverse aanpassingen aan hun huis moesten doen voor zij akkoord zou geven op de aanvraag. Ook moesten mijn ouders een VOG aanvragen......
Dit vonden ze wat te gortig, ze hebben hun mij en mijn zus opgevoed in hetzelfde huis, en nu ook nog een VOG aanvragen voor het opvoeden van hun eigen kleinkinderen.
Echt een bedenksel van ambtenaren die nix te doen hebben en waarschijnlijk ook geen kinderen hebben

Camoflage | 20-12-20 | 15:30
▼ 1 antwoord verborgen

Het lijkt mij toch dat je opstaat tegen onrecht zoals dit? Ik zou toch in actie komen inplaats van 10 jaar in de misere zitten. Dan maar zwart geld gaan verdienen waar ze niet aan kunnen komen. Waarschuwingdn sturen naar de betreffende instanties en dergelijke. Als je alleen maar gaat dreigen schiet het ook niet op, dan zou ik daar duidelijke consequenties aan hangen.

Kale dodo | 20-12-20 | 12:08 | 1

Ze zijn opgestaan, tot de rechter aan toe. Die steunde bijna ongezien de overheid. Wat moet je daarna nog?

zwaaropdehand | 20-12-20 | 15:03

Ach, zoals altijd bij de roverheid: "wir haben es nicht gewusst".
En het volgende voorbeeld van dit kafkaëske gebeuren is de spaartax.
De beste manier om dit probleem op te lossen is betaling van salarissen van alle ministeries en de hele politiek stop te zetten tot dit opgelost is. Ik durf te wedden dat voor de volgende salarisbetaling alles opgelost is.

discriminazie | 20-12-20 | 11:54 | 1

Die belachelijke Spaartaxx is nodig om de schatkist te vullen. Omdat er jaarlijks TwAAlf miljard €€ aan toeslagen moet worden uitgekeerd.

theo-is-dood | 20-12-20 | 14:03

Ach toe voorzitter Rutte,
vertelt u nog eens over de Lange Mars
en de geitenpaadjes naar het endspiel.

hallevvezool | 20-12-20 | 11:41

De slang kan na dit debacle (om over de rest maar even te zwijgen) natuurlijk niet meer de straat op om campagne te voeren. De man is gezien.

jansma28542681 | 20-12-20 | 09:49

Rutte heeft weer een nieuwe afleiding gevonden. Het vliegverkeer tussen de VK en NL stilleggen.

Opeens spinnen ze het nieuws daarover ipv de affaire.

Toeval? I think not.

Warhead | 20-12-20 | 09:15

Wat er eigenlijk nodig is dat is een onafhankelijke organisatie die tussen burger en belastingdienst zit, bij problemen de burger ondersteunt en belastingdienst op de vinger kan tikken.

Is er niets aan de hand is er contact je met de belastingdienst zelf , met problemen ga je naar de tussenlaag want door ontbreken van kennis is het gelijk al een onbegonnen strijd, het is onnodig ingewikkeld gemaakt de regelgeving voor de gemiddelde burger.
Kom niet met het verhaal dat is er al de mensen hebben bewezen dat het nodig is.

Ronn | 20-12-20 | 06:19 | 3

Een ombudsman.

volksvaderland | 20-12-20 | 07:37

Je begrijpt het niet. 1. Weer een tussenlaag, extra bureaucratie. 2. Onze overheid heeft scheidt aan iedereen en vooral het belastingbetalende volk. Dus ook scheidt aan een ombudsman. Gaat niet helpen.

Torwart | 20-12-20 | 09:53

Defund the belastingdienst!!1!

P-unit | 20-12-20 | 11:10
-weggejorist-
Nederlanddraaitdoor | 20-12-20 | 04:07

Zeg, Van Rossem, wil je de zin "Dat deed Wim Kok dan toch sjieker, in 2002" wel eens heel snel opeten en daarna je mond spoelen?!
.
Er is, politiek gezien, maar vies weinig verschil tussen dit toeslagendebacle en srebrenica. Dit toeslagendrama is het schoolvoorbeeld van slecht beleid uit angst voor consequenties repareren met nog slechter beleid. Dat is erg slecht beleid. Niet erg moedig bovendien.
.
Er is inderdaad niks 'sjieks' aan mensen laten wegrotten in een spiegelpaleis dat is opgezet om slecht gemaakt beleid dat met sardonisch genoegen wordt uitgevoerd door kleine en gemene mensen te verdoezelen. Het is net zo min 'sjiek' om je mensen weg te sturen met een katapult om genocide te 'voorkomen', je oren laten hangen naar een stel stokbroden, niet thuisgeven als jouw mensen onder de voet worden gelopen (terwijl je eigen vliegtuigen al boven het gebied hangen en alleen maar toestemming nodig hebben om in te grijpen) en als ze vervolgens getraumatiseerd terugkomen te verwijten dat ze de massamoord niet hebben tegengehouden.
.
Dan kun je wel een paar maanden voor de verkiezingen symbolisch opstappen na een rapport van het NIOD, maar dan heb je dus wéér niks gedaan. Laat staan verantwoordelijkheid genomen. Dan ben je net voordat het echt lastig werd laf weggerend en heb je je mensen in de kou laten staan.
.
Daar staat Dutchbat III na vijfentwintig jaar (vijf! en! twintig!) eigenlijk nog steeds: in de kou. Ik stel me zo voor dat ze, achteraf gezien, een lief ding hadden gegeven om ook weg te mogen rennen voordat het echt lastig werd. In januari 1994 ofzo. Daar was geen moslim minder door afgeslacht en had hen dit trauma dan nog een beetje bespaard.
.
Want ze renden niet weg toen het nog makkelijk kon, ze renden pas toen het eigenlijk al veel te laat was. Met alle traumatische ervaringen die daarbij hoorden. Daarna volgde geen dank, geen hulp, maar schuld. En dan zijn er bij Dutchbat III nog steeds mensen zijn die, na al die ellende, met genegenheid over de rest van ons spreken.
.
Dat is, naast een godswonder, iets dat wij hen nooit meer kunnen terugbetalen. Zelfs niet als we ze, in aanvulling op het draaginsigne, allemaal een bronzen kruis geven. Want als je een halfjaar in zo'n beerput zit waar alles om je heen in elkaar pleurt, weet dat je geen schijn van kans hebt als het echt misgaat en je probeert tòch om erdoor te komen, heb je dat kruis gewoon verdiend. Hoe 'oog in oog met de vijand' willen we het hebben? Ze konden die verdomde heuvels prima zien.

pietvanvliet | 19-12-20 | 23:15 | 6

Hear hear!

Swedishchef | 20-12-20 | 05:22
-weggejorist-
SerTheFun | 20-12-20 | 09:48

Prima verwoord. Hier bij GS hebben ze om de één of andere reden een zwak voor Kok. Werd zelfs een keer gejorist omdat ik wat negatief, of beter, mild opgewekt reageerde op het overlijden van de politicus Kok, een hypocriet waar Rutte zijn gelijke in heeft gevonden.

forecastle | 20-12-20 | 10:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Even afrekenen met de slachtoffers en vervolgens alle verantwoordelijke bestuurders, politici en ambtenaren wegsturen. Hoe moeilijk kan het zijn?

van heinde en verre | 19-12-20 | 23:07 | 5

Wel de goede volgorde aan houden : eerst de ambtenaren aanpakken en als er dan een nieuw corps staat kunnen de politici vertrekken .

elevator | 20-12-20 | 09:06

Rechtstreeks een nieuwe goedbetaalde functie, met een riante onkostenvergoeding in, of een heel riant wachtgeld dat wij met ons allen op kunnen hoesten zoals de advocaat van een aantal slachtoffers stelde.

BenZen | 20-12-20 | 09:08

@sprietatoom | 20-12-20 | 03:13: juist omdat we zo perfect willen zijn. Juist omdat de burger voor elk probleempje naar de overheid rent. Omdat de burger vindt dat voor elk ongemak er een ambtenaar moet zijn die via een gratis 0800-nummer te bereiken is.
Waarom is er in godesnaam een Kinderopvangtoeslag ??? Ik durf te wedden dat geen enkel ander land ter wereld zo’n abject frauduleus systeem heeft.
Dus daarom.

theo-is-dood | 20-12-20 | 10:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoeveel slachtoffers? 10000 voor het gemak. Keer 25000 euro=250 mln. Om te beginnen en voor de kerst graag. Dan zoeken we het later wel uit met een leger hardwerkende ambtenaren. Moet makkelijk kunnen gezien alle milliarden die constant weggepist worden worden door de overheid.

inCol | 19-12-20 | 22:52 | 2

En dan hebben we de andere toeslagen nog , want ook daar rommel het volop en zal erger zijn dan dit.

DokterandersX | 19-12-20 | 23:01

250 mln is slechts 1 jaar terugbetalen. De meeste gedupeerde zijn wel tot 4 jaar aangepakt. Het bonnetje gaat eerder richting een miljard...

4HoogAantWater | 20-12-20 | 00:12

Julio Poch, zit ook nog op centen te wachten.

Uw Verzekeringsadvis | 19-12-20 | 22:43

Net zoals de overheid nooit meer een opdracht zou moeten gunnen aan het roversduo CapGemini/IBM, zou het volstrekte stuk onbenul van een Donner ooit nog voorzitter mogen zijn, van welke commissie dan ook!

Rhenium | 19-12-20 | 22:17

Gek genoeg is het niet Rutte die belangrijk is omdat hij al dan niet op moet stappen. Het gaat niet om Rutte, maar om de burgers die genaaid zijn. Die moeten gelijk geholpen worden. Het gaat nou even niet om politieke spelletjes, maar onze mensen. Mensen zoals u en ik die door een stelletje klootzakken kapot gemaakt zijn. Eigenlijk maffia praktijken want het zit tot aan de top van het hele systeem want zelfs de laatste controleurs die dit soort praktijken moeten verhinderen doen gewillig mee. Dus maffia. Met Rutte als capo di tutti capo. Ook wel de Rutte doctrine genoemd het grote voorbeeld voor alle ambtenaren. In alle jaren zo gegroeid . Zoiets als : Macht maakt corrupt en absolute macht maakt absoluut corrupt.
Te lang aan de macht en alles onder controle willen houden met alle middelen die nodig zijn. Eerst de burgerslachtoffers genereus financieel uit de put helpen dan
Het systeem aanpakken. Weg met Rutte en het hele systeem in reset. Alle houtrot tot aan de hoogste boom verwijderen. Wellicht is een strafrechtelijk onderzoek naar Rutte en zijn maffiapraktijken gewenst. U krijgt geen EU bonus, maar rechtstreeks naar de gevangenis. Of de man nog kan functioneren tijdens deze corona crisis moeten anderen maar uitmaken. Ik ben er wel een beetje klaar mee.

dijkbewaker | 19-12-20 | 22:03 | 3

Als je alle houtrot uit de politiek en ambtenarij wil wegsnijden blijft er niemand meer over. Mensen worden erop geselecteerd.

jemagookniksmeer | 19-12-20 | 22:16

Als die nu geen politieke verantwoording neemt... zitten we zo in de volgende "crisis" en de volgende en de volgende... soort van valsspelen zou je haast denken.

Flow_Snake | 19-12-20 | 22:33

Mijn dag kan niet meer stuk. +1

Dwarsdenker | 20-12-20 | 15:29

Mooi sneeuwballetje GS.
Kijken hoe dik deze zich rolt, stiekem hopend op een lawine.

Veepert | 19-12-20 | 21:55

Het “ongekende onrecht” is het handelsmerk van Rutte als hoofd van het kartel dat Nederland al decennia lang gevangen houdt. Een kartel van coalitiepartijen die alles onder elkaar delen en verdelen en elkaar dus ook dekken in duistere zaken.
En dan krijg je dus liberalen die linkser zijn dan de pvda, Democraten die het referendum om zeep helpen, een pvda die niks met arbeiders te maken heeft en een cda en cu die zo bang zijn om hun eigen voorrechten te verliezen dat ze samenspannen met de islam.
Ambtenaren en rechters die hun positie te danken hebben aan de partij waar ze lid van zijn. Politiecommissarissen die eigenlijk politieke commissarissen zijn.
Ja dan kan het ook niet anders dat die ambtenaren alles precies uitvoeren zoals hun politieke bazen willen. Immers wat er met deze toeslagenslachtoffers gebeurde was precies wat de bedoeling was. Wat er met Wilders gebeurde idem. Het zit ingebakken in het systeem. Zo’n zelfde systeem als in de ussr, of nazi Duitsland.
De oplossing: verbiedt de kartelvorming en geef onze politiek weer partijen die staan voor hun kiezers en dus met echte leiders zoals die niet polderen maar staan voor hun standpunten. Links of rechts, maar zonder principes op te geven.

eh.dinges | 19-12-20 | 21:25 | 1

Ben wat laat, het is precies wat u beschrijft!
Vies, vuil en één corrupte boeven bende. EU Brussel is niet anders!

vluchtelingallergie | 20-12-20 | 00:16

Ik had onlangs contact met de overheid. Wat ik kreeg: een grote bek/muil/smoel/bakkes dat "als een ander het niet meer doet, wij er ook niet meer voor je zijn". Huh? Ze laten bedrijven de burger aanvallen. Dan moet je bij de overheid te rade gaan, want telefoniste zei dat de overheid daar een taak in heeft, en dan deze grote bek/muil/smoel/bakkes.
Hoeveel overheidspersoneel heeft een dergelijke afwimpelbaan?
Onder de verkeersborden naar Den Haag horen bordjes bijgeplaatst te worden dezelfde richting in:
Den Haag 20 km >
Bakzeilmeer 20 km. >
Armoegat 20 km >
Afbekgebied 20 km >
Schuldberg 20 km >
Faalveld 20 km >
Sarcastricum 20 km >
Wokepolder 20 km >.
De paal vol.

zeurmachine | 19-12-20 | 21:01 | 4

@Flow_Snake | 19-12-20 | 21:06:
Dat heet een clusterfuck. Is niet meer te repareren. Voor jezelf opkomen is nog het enige dat telt. Maakt niet uit op welke wijze.

aflaatverkoper | 19-12-20 | 21:23

@aflaatverkoper | 19-12-20 | 21:23: ja hij is me dr wel een... en ook op alle vlakken he omdat ie alles bij de gemeente over de schutting heeft gegooit... hier gaan we op GS nog jaren gevolg van hebben... denk dat ik wel kan voorspellen wat er allemaal nog komt...

Flow_Snake | 19-12-20 | 22:41

Wees eens concreet! U wilt waarschijnlijk zeggen dat er een deurwaarder aan de deur is geweest?

theo-is-dood | 20-12-20 | 10:36
▼ 1 antwoord verborgen

De man die visie een vies woord vond had op nog slechtere momenten blijkbaar ook z'n ogen dicht. Rutte, het spel is uit.

Schwanzeleber | 19-12-20 | 20:29 | 2

Rutte is pas begonnen. In 2021 wordt de VVD wederom veruit de grootste.
Nederland verdient klaarblijkelijk niet beter.

jemagookniksmeer | 19-12-20 | 20:55

De visie van Rutte op ons democratisch bestel is nu vastgelegd in de Rutte-doctrine: bedriegen van parlement, rechterlijke macht en het gehele volk.

Schmalz | 19-12-20 | 20:58

In Nederland dient de burger de Staat te dienen.
In een democratische rechtstaat dient dat andersom te zijn.

Tapu | 19-12-20 | 20:21 | 7

Brussel zou de Nederlandse staat moeten dienen maar het is andersom. Zo.... de cirkel is rond.

Slough | 19-12-20 | 21:17

Ask not what your country can do for you, but what you have to do for your country. Zoiets?

Peerkeoud | 19-12-20 | 21:52

@Tapu: wat u zegt is kletskoek. De groep burgers waar het over gaat zijn de toeslagONTVANGERS. De staat (lees belastingbetaler) ligt op de knieën om die groep tWAAlF miljard aan Toeslagen per jaar in hun mik te stoppen!
Nederland, alles bijna-gratis land. Huur, zorgverzekering, kinderopvang, school, alles wordt voor je betaald.

theo-is-dood | 20-12-20 | 10:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een charlatans zijn Rutte, Wiebes en Asscher. Waar die mensen komen, laten ze een spoor van ellende achter. Dat Rutte nog steeds premier is, is veelzeggend. Hij is gespeend van elk verantwoordelijkheidsgevoel en kent geen schaamte. Dat die vent zich nog in de ochtend in de spiegel kan kijken is mij een raadsel.

El Rico Grande | 19-12-20 | 20:20 | 4

In z'n soort kan het wel een prestatie genoemd worden. Net zoiets als dat onze Kuif reaguurder van het jaar gaat worden. Je heb er niets aan maar da's iets anders.

aflaatverkoper | 19-12-20 | 21:18

@aflaatverkoper | 19-12-20 | 21:18: Precies. In zijn verachtelijke soort is hij wel erg goed.
Vroeger zaten dit soort bedriegers na twee aangiftes achter de tralies. Tegenwoordig regeren ze ons land. Fijn dat er politieke partijen met kieslijsten zijn. Daar komen alleen mensen van de georganiseerde misdaad op.

Peerkeoud | 19-12-20 | 21:55
▼ 1 antwoord verborgen

Waarschijnlijk stemt de meute gewoon weer Rutte en kornuiten op 17 maart.

koekpap | 19-12-20 | 20:18 | 1

Ja uiteraard.

Cunts-en-kitsch | 19-12-20 | 22:12

En nog niet veel concreets van een nieuwe partij van Nanninga en Eerdmans.
Iedereen kent ze al, dat zou toch moeten kunnen lukken op tijd.
Zoveel hoef je niet aan PR te doen, daar is media voor.

Kom op Annabel en Joost, kopieer het programma van Forum, streep hier en daar wat door, meldt de partij aan en je kunt meedoen.

Er is ruimte op rechts!

kloopindeslootjijook | 19-12-20 | 20:13 | 3

Ik zou er op stemmen. Baudet is de teleurstelling van deze eeuw, wat 'n flapdrol met z'n pseudo intellectueel gezwam...

Slough | 19-12-20 | 21:20

@Slough | 19-12-20 | 21:20: Ik ben al lid geworden. Annabel en Joost. Volgens mij het goede programma en een integere partij. Ik hoop dat de wappies en bruinhemden ver weg blijven. Die hebben bij FvD een mooi thuis.

Peerkeoud | 19-12-20 | 21:57

Niks mis met het programma van de FvD, wel met uitvoering. Baudet kan echt geen leiding geven. Dat kan Rutte nou weer net wel, maar die heeft daarentegen geen inhoud. Het wachten is op de mensen die beide kunnen. Ik mis Pim Fortuyn.

Janneus | 19-12-20 | 23:16

Helaas zijn er meer, en grotere, dossiers bekend. En dat gaat niet veranderen. Onder de pet houden ze het zoveel en zolang als mogelijk.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 20:13

Drie maanden voor de verkiezingen aftreden? Waarom dan? In maart laten de mensen zien hoe keihard ze Rutte en co straffen (niet dus)

BLR | 19-12-20 | 20:10

Ik bedacht me net dat een NOS 8 uur journaal afgelopen week tijd inruimde om bugs in het spel 2077 te bespreken. Dat Sony besloten had mensen hun geld terug te geven...

Gamers krijgen dus hun geld terug, bestolen burgers niet.

De NOS kijkt liever even de andere kant op...

Feynman | 19-12-20 | 20:09 | 2

het kabinet kijkt het liefst de andere kant op, *dus* de NOS ook... Daar kijk je ondertussen toch niet meer van op? Bosma bewijst al jaren keer op keer op keer dat de NOS en eigenlijk de hele NPO gewoon een propaganda kanaal is voor de kartelpartijen?

peterdh | 19-12-20 | 20:14

Staatsmedia jongen. Alles is voorgekauwd vanuit Den Haag. Niks onafhankelijkheid. Ja, van 1 miljard per jaar.

Torwart | 20-12-20 | 10:01

Och tja... Rutte, de Jonge en Grapperhaus... die vinden dat ministeriële verantwoordelijkheid een dingetje van vroeger is. We zijn weer terug in de regententijd, met deze onschendbare prutsers.

Eric Newby | 19-12-20 | 20:08 | 1

Verantwoordelijk? "we wisten het niet", "we zijn niet ingelicht daarover", "met de kennis van toen hebben we goed gehandeld", "dat waren mijn voorgangers". Niks geen verantwoordelijkheid, nul, nada, zilch. Dus waarom zouden we weg moeten, hoor je ze zeggen...

peterdh | 19-12-20 | 20:16

Kenmerkend voor een corrupt bananenland, iedereen doet weer een Grapperhausje door sorry te zeggen en glas-plas-was.

Reebensteeltje | 19-12-20 | 20:04 | 1

Ik hoor ze ook geen sorry zeggen trouwens. Sorry zeggen is *direct* de getroffen gezinnen compenseren, *met rente* en *met smartegeld*. Sorry zeggen tja dan kun je inderdaad beter je muil houden, want voor sorry koop je geen brood en de gezinnen zijn nog steeds niet gecompenseerd en kunnen nog steeds geen brood kopen.

peterdh | 19-12-20 | 20:19

Lekker samen boos zijn en daarvan genieten en 'weg met' roepen gaat ons land ook niet verder helpen. Een apart soort gezelligheid op verjaardagen.

Dus je kan je afvragen hoe dat op verjaardagen bij DENK zit.
Denk heeft er ook 3 dames op de lijst bijgezet. Is die flauwe humorloze verstoorzender Selçuk Öztürk nu eindelijk weg dan?

kloopindeslootjijook | 19-12-20 | 20:00 | 4

@witwas | 19-12-20 | 20:03:
Ik denk dat het allemaal weinig verschil zal maken. Bij afwezigheid van een regering wordt je door de bureaucratie geregeerd, bij aanwezigheid van een regering wordt je...... ow wacht!

der_feldwebel | 19-12-20 | 21:12
▼ 1 antwoord verborgen

"Ik wist het niet". Op z'n Duits klinkt dat natuurlijk anders en brengt ons terug naar duistere tijden. Enfin, bij de Neurenberger processen was het geen excuus. In dit land leven we dus. Dieptriest!

Magmacarta | 19-12-20 | 19:52

Geniaal @ Cortes...

neonreclame | 19-12-20 | 19:51

Wat Janet stuurt gaat over de zorgpremie die wij allemaal (uitkering of betaald werk) moeten betalen.

Eddy67 | 19-12-20 | 19:50 | 2

Betekend niet dat het niet onterecht kan zijn. Betekend ook niet dat niet dezelfde ambtenaren en ministeries dezelfde clusterfucks maken. In ieder geval hetzelfde soort ambtenaren en hetzelfde soort clusterfucks.

peterdh | 19-12-20 | 20:21

Janet Sjenett krijgt daar ook maandelijks €90 zorgtoeslag voor. De zorgverzekering kost ongeveer €120,- Zelf is Janet dan 20 EUR kwijt voor een zorgstelsel dat tot de allerbeste ter wereld behoort.
Dankbaarheid? Nee hoor. Janet EIST dat haar probleem door een Kamerlid wordt opgelost.

theo-is-dood | 20-12-20 | 14:10

Ongelooflijk. Wat een verhaal.
En wat weinig ophef in de media.

Gewone_mevrouw | 19-12-20 | 19:45

Wat is het nut ervan dat het kabinet aftreedt? Zeker nu? Dat er koppen moeten rollen is duidelijk maar ik zie echt niet in wat voor nut het heeft om drie extra maanden 'demissionair' te zijn.

"Het CDA, met nieuwe lijsttrekker Wopke Hoekstra, wint ten opzichte van november zes zetels en komt daarmee op 19 virtuele zetels. Dit blijkt uit de I&O-peiling vanaf vrijdag 22 uur , toen bekend werd dat Wopke Hoekstra het leiderschap aanvaardde. De VVD blijft in de I&O-peiling virtueel de grootste partij met 43 zetels. Dat is een zetel minder dan in november. De PVV blijft de nummer twee met 22 virtuele zetels; in november waren dat er 21. De neergang van Forum voor Democratie zet door, deze partij verliest ten opzichte van november twee zetels en komt uit op vier zetels. Voor het overige zijn de verschillen klein."

Zeker nu kiest men toch voor zekerheid of gigantische verandering. Het lijkt er niet op dat men voor grote verandering kiest dus Wilders en Baudet pissen sowieso naast de pot omdat niemand iets met ze te maken wil hebben. Nou dan houd het dus op. Terug naar de tekentafel voor de 'ruimte op rechts'.

Theodorus.Goldbach | 19-12-20 | 19:42 | 16

@HoerieHarry | 19-12-20 | 19:55:

Denk het niet. Het zal je ontgaan zijn maar zo'n 80% van Nederlanders wil niets met Wilders te maken hebben. Ja ook al die mensen die ook problemen zien met islam. Ligt aan Wilders dus. Niet onderdeel van een oplossing zijn maakt je automatisch na al die jaren onderdeel van het probleem.

Theodorus.Goldbach | 19-12-20 | 22:37

@peterdh | 19-12-20 | 20:25:

De kans dat 'ze' weer verkozen worden om Nederland te leiden is bijna 100%. Dankzij Wilders blijft verweesd links niet links stemmen. Dankzij Baudet stemmen rechtse idioten niet op CDA of SGP. Winst voor VVD dus.

Theodorus.Goldbach | 19-12-20 | 22:41

@Red shirt | 19-12-20 | 19:52: Dat doen ze al jaren, en dat zal in de toekomst ook blijven gebeuren.

BadPatNL | 20-12-20 | 00:02
▼ 13 antwoorden verborgen

Gewoon goed punt Van Rossem. Dit zou tot opstappen, de eer aan jezelf houden, moeten leiden.
Demissionair die corona crisis managen kan prima. En demissionair de getroffen ouders nu met de *allergrootste* spoed (dus hooguit enkele weken) uit de sh*t helpen.

Als je Rutte was zou je toch van totale schaamte de ogen uit het hoofd janken?

En verder mis ik de als altijd relativerende woorden van Kuifje in Wherever-hij-nu-zit. Dit is natuurlijk zo groot dat het hem blijkbaar niet lukt, en blijft ie stil?

Martin007 | 19-12-20 | 19:38 | 8

@Martin007: Rutte kent geen schaamte. Als het echt niet anders kan, is hij niet te beroerd om iemand onder de bus te gooien als bliksemafleider. Zelf blijft hij dan off limits. Het stemvee blijft het prima vinden, dus hij ziet geen reden om iets te veranderen.

Kicksalot | 19-12-20 | 22:49
▼ 5 antwoorden verborgen

Machiavellisme is de politieke theorie die stelt dat alles is toegestaan voor het verwerven of behouden van macht, onafhankelijk van recht en moraal. De naam verwijst naar de Italiaanse politicus en filosoof Niccolò Machiavelli die in zijn geschriften, met name in De vorst, dergelijk politiek handelen beschrijft. De term machiavellisme is doorgaans negatief beladen.
Behalve in de staatkunde wordt de term ook gebruikt in de psychologie. Het psychologisch machiavellisme vormt daar met psychopathie en narcisme de donkere drie.
Hoewel Machiavelli lange tijd als auteur van het machiavellisme werd gezien, probeert hij in zijn werk het staatsmanschap wetenschappelijk te benaderen en baseert hij zich onder meer op zijn ervaringen als diplomaat. Hij wordt als grondlegger van de moderne politieke wetenschappen gezien. Het naar hem vernoemde machiavellisme wordt daarentegen veelal als synoniem voor een meedogenloze, het-doel-heiligt-de-middelen-stijl van handelen gebruikt, zowel binnen als buiten de politiek.

P-unit | 19-12-20 | 19:38 | 1

Tevens is Machiavelli een leuk gezelschapsspel, voor het hele gezin.

Timide_Aso | 19-12-20 | 21:44

Vakkundig door YT achter de inlog geplaatst. Jammer want ik gebruik YT niet ingelogd.

Super Vaagstra | 19-12-20 | 19:49

nou dit is een slecht verhaal

mykdelta | 19-12-20 | 19:53

Heeft iemand gemerkt dat Wilders zijn profielfoto op Twitter heeft veranderd? (kan ook zijn op andere sociale media accounts). Deze keer is het een serieus blik in plaats van glimlachend. De tijd voor spelen is voorbij, nu is het bloedserieus.

Adriel | 19-12-20 | 19:36 | 4

@Lupuslupus | 19-12-20 | 20:09: Vrouwe! Stoplicht op Rood, dan weer op Groen? Zou U uw hondje een mondkapje op doen?

Al was het maar voor de likes op Instagram? Echt, dat Nedersaksisch. Welke EU lamlul heeft nou weer bedacht dat dat een "echte Nederlandse" taal is? Nummertje hoeveel binnen ons Koninkrijk precies?

-edit- en dat dan The Queen's Dutch het Argentijnse spraakgebrek is, qua de Koningh van Hispanje. Mijn Bips!

Rest In Privacy | 19-12-20 | 20:24
▼ 1 antwoord verborgen

Eenvandaag over verruwing in onze maatschappij, 2 types; narcisten en psychopaten.

Onze MP is het allebei.

sprietatoom | 19-12-20 | 19:33 | 4

Zo te lezen ging het item over mensen zoals u.

Red shirt | 19-12-20 | 19:54

Dat zeggen ze al 10 jaar...
Zou er verband zijn tussen verRutting en 10 jaar Mark Ruwe?

Ruimedenker | 19-12-20 | 20:02

@Red shirt | 19-12-20 | 19:54:

Zou u denken ?

sprietatoom | 19-12-20 | 20:02
▼ 1 antwoord verborgen

Vergeet niet dat Kok ook niet uit zichzelf opstapte. Dat deed hij ook pas nadat dat gedrocht van Pronk voor het eerst van zijn leven had besloten om iets goeds te doen en opstapte. Hierdoor bevestigde hij de resultaten van het onderzoek waar Kok best nog wel een tijdje omheen had willen dralen.

down | 19-12-20 | 19:32 | 3

Goed punt. De CU moeten wel een minister of staatssecretaris hebben die denkt, dit trek ik omver, want gewoon te erg? Of niet, en dan weet je meteen hoe het echt met hun naastenliefde gesteld is.

Martin007 | 19-12-20 | 19:41

@Martin007 | 19-12-20 | 19:41: Van de CU valt dat niet te verwachten. In het begin dacht ik dat ze het niet lang zouden uithouden in een coalitie met D66 omdat ze op diverse terreinen water en vuur zijn maar het pluche blijkt sterker....

Lupuslupus | 19-12-20 | 20:11

@Martin007 | 19-12-20 | 19:41: Farizeeërs in hart en nieren, die trekken niks omver. Ze wassen de handen in onschuld en duwen die bijbel van ze nog verder je strot in. Kerk en Staat gescheiden? Niet met CU...

BadPatNL | 20-12-20 | 00:09

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden.
Prachtige plaat van Cortes.

boekenwurm | 19-12-20 | 19:31

Waarom niet? Omdat niemand ze dwingt om op te stappen. Daarnaast heeft de VVD op een heel knappe manier zowel in de coalitie als de oppositie afhankelijkheid gecreëerd. Niemand durft de VVD aan te pakken omdat ze allemaal kans willen maken om mee te regeren straks.

johoost | 19-12-20 | 19:27

Om te beginnen moet de status van ambtenaren zeer drastisch veranderen. Daarnaast zou het wettelijk geregeld moeten worden dat als een (hoge) ambtenaar de boel in het honderd laat lopen, hij of zij nooit meer ergens anders bij de overheid kan werken.

knutsel_ | 19-12-20 | 19:26 | 2

Inderdaad, waanzinnig dat (top)ambtenaren het zo voor zichzelf geregeld hebben dat ze nooit voor hun daden verantwoordelijk gesteld kunnen worden en bij ernstig blunderen weggepromoveerd worden om elders verder te falen.

revolte | 19-12-20 | 20:03

Er zijn voorbeelden van het rouleren van 3 ambtenaren op 3 posities. De carrousel draait gewoon 1 stand verder als er op 1 van de posities zo geblunderd wordt dat de baas op moet stappen. Na 3 blunders -desnoods van 1 ambtenaar!- staat alles weer gereset.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 20:16

Opstappen?
Dan moeten ze door de kamer weggestemd worden in een motie van wantrouwen.
En de uitslag van die stemming is al bij voorbaat bekend.
Tenzij Pieter zijn rug recht houd. Maar ja, hij is ook een echte CDA'er en iedereen weet wat dat betekent.
Jan Dijkgraaf (zie "briefje van Jan" van vandaag) noemt Hugo zelfs een achterlijk clown. I
k vind dat nog heel vriendelijk uitgedrukt voor deze gluiperd.

ZZP-er | 19-12-20 | 19:19 | 2

PIETER TEKENT helaas altijd keurig bij het CDA-kruisje. Verder goeie vent.

Verderkijkert | 19-12-20 | 19:30

Opstappen is gewoon een keuze, heb je geen motie voor nodig.

Dr. Blechtrummel | 19-12-20 | 19:31

@Geenstijl
Dit is mijn allereerste reaguursel. Jullie zijn fucking kampioenen.
En soms denk ik wel eens: pff alweer??
Maarrr.. Cathago delenda est. Al was het maar in dit geval.
Please; NEVAH SURRENDAH!

Pea a Monte | 19-12-20 | 19:18 | 10

@Ruimedenker | 19-12-20 | 19:37:
Hoho, er is nog voor meer dingen de eerste keer, zoals Kuifje uitschelden of voor wappie uitgemaakt worden, je eerste linkje mogen plaatsen in het cafe en het proost wensen op de vrijmibo.
Net werk zeg.

SterF... | 19-12-20 | 19:42

@Hetkanverkeren | 19-12-20 | 19:45:
Ha! Jij begrijp!
@Sterf...
En je eerste ban!
PeeWee heeft nog wat tegoed...
Maar hé Po!, welkom bij de club.
Ongezien de typles!

Ruimedenker | 19-12-20 | 19:53
▼ 7 antwoorden verborgen

Rutte stapt niet op, want kan zich verschuilen achter het feit dat er een immense crisis gaande is en het dus nu niet de tijd is om een kabinet demissionair te laten zijn. Bovendien weet hij, dat nog steeds heel veel domme mensen denken, dat hij het land op een fantastische manier door de crisis heen loodst.

Rationa | 19-12-20 | 19:16 | 1

Ja, en dan hebben mensen zals hem en bijvoorbeeld Hugo hard nodig.
Hahahaha.

ZZP-er | 19-12-20 | 19:21

Ach ja, de puinhoop van 18 jaar rechts. Oh nee, ze zijn natuurlijk allemaal links als het even niet goed uitkomt.

Dr Truth | 19-12-20 | 19:14 | 1

De puinhopen van 10 jaar Mark Rutte. Mark Rutte is allesbehalve rechts. Tenzij het om Unilever en Shell gaat natuurlijk.

5611 | 19-12-20 | 22:53

Als de fraude met toeslagen zo gigantisch was, waar zijn dan al die fraudeurs?

Wiebenick | 19-12-20 | 19:12 | 9

@Lepo | 19-12-20 | 19:27: Ja, de belastingdienst was ook gruwelijk racistisch, een 2e nationaliteit was al verdacht. Hoe bestaat het, nooit problemen met die lui. "Koplopers in de criminaliteit" durven sommigen ook nog te beweren, wat een vuile fascisten.

Wiebenick | 19-12-20 | 19:40

In Bulgarije

EenGoedBegin | 19-12-20 | 21:21
▼ 6 antwoorden verborgen

Voor Rutte is de politiek gewoon een uitdagend spel, waarbij hij zijn eigenwaarde haalt uit het verbaal aftroeven van iedere vorm van kritiek en het kunnen blijven zitten ongeacht de wandaden waarvoor hij verantwoordelijk is en de schade die het kabinetsbeleid aanricht. Een klassieke psychopaat zonder empathie of geweten.

smdyasc | 19-12-20 | 19:08

Ik zie het als een schone journalistieke taak voor GS om begin maart eens te komen met een mooie lijst van fouten die gemaakt zijn in de afgelopen 10 jaar Rutte. Gewoon om het geheugen van de vergeetachtige kiezer even op te frissen.

Timide_Aso | 19-12-20 | 19:07 | 8

Als je alle missers, blunders, weggestuurde 'collega's en fouten in één filmpje zet, heb je een avondvullend programma...

EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 20:29

Goed plan graag ook alle doofpotten waar Rutte bovenop zit
- Joris Demmink
- MH17
- Oekraine referendum
- The Great reset

Mich2007 | 19-12-20 | 21:59

@Wiebenick | 19-12-20 | 20:19: Dat is weer een andere fraude. Dat heet PGB-fraude. Daarop hebben bepaalde groepen een ethnisch monopolie.

theo-is-dood | 20-12-20 | 14:14
▼ 5 antwoorden verborgen

Hij is niet opgestapt omdat hij niet op gaat stappen. Het is reces, dus Rutte heeft speelruimte om te kijken, wie er nu weer op het offerblok moet, zodat hij zelf kan blijven zitten.

Is er onder de guurders of bij de redactie, iemand die weet of er ooit meer bewindslieden het veld hebben moeten ruimen. in verschillende affaires, dan onder Rutte ?

netniet | 19-12-20 | 19:06

Omdat er iets teveel elitaire klootzakken in de randstad leven en de Haagse kliek daar ook onderdeel van is. Ze zien niet in hoe het er elders buiten hun eigen wereld aan toe gaat en denken het allemaal wel te weten.
Goede punten hierboven maar Rutte lacht ze allemaal weer weg.
En combineer dat met vele kiezers die niet zo goed om kunnen gaan met kritische medeburgers. Die kiezen voor het bekende, het veilige. Maart zal daarom weinig verrassingen brengen.

Deflatiemonster | 19-12-20 | 19:06

Want? Dat helpt het land enorm?
Gewoon de boel fatsoenlijk afwikkelen. Met een symbolische stap zijn we geen centimeter verder geholpen.

de Voorzittert | 19-12-20 | 19:02 | 2

Fatsoenlijk afwikkelen met Rutte?
Hoelang moet hij dan nog premier blijven? Tot 2070?

Zapata10 | 19-12-20 | 19:34

Met welke stap dan ook onder Rutte worden we achterwaarst geworpen.

Lorejas | 19-12-20 | 19:37

Waarom is Rutte III nog niet opgestapt?
Omdat dat het nieuwe normaal is.
(Is die niet van hemzelf?)

Mr.Crowley | 19-12-20 | 18:59 | 6

@Baron Clappique | 19-12-20 | 19:01:
Er is geen vervanger, of u moet Kaag serieus nemen.

Mr.Crowley | 19-12-20 | 19:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Okay. Je hebt complottheoretici, viruswappies, flat-earth-aanhangers, mensen met meervoudige persoonlijkheidsstoornissen en nog dramatischer. Maar vvd-stemmers spannen toch wel de kroon: daar kan niets tegenop.

goedverstaander | 19-12-20 | 18:58 | 1

Vergeet de anti -waxers niet, de feministen.

Sinterbikske | 19-12-20 | 19:30

Kreeg gisteren de mail van de belastingdienst weer binnen voor de kwartaal btw afdracht. Misschien een idee om een keer massaal een petitie te ondertekenen en te weigeren btw af te dragen tot die toeslagenaffaire opgelost is? Moet je eens kijken hoe vlug ze zullen zijn. Maar ja, uiteindelijk zullen we onszelf er weer mee hebben, de overheid is ons immers niet meer ten dienst, eerder omgekeerd.

Sinterbikske | 19-12-20 | 18:58 | 2

Zo werkt democratie in dit land. Jij betaalt mensen om jou te vertellen wat jij moet doen. Niks tussentijds bijsturen, elke vier jaar mag je 1 dag je bek open trekken.

goedverstaander | 19-12-20 | 19:03

Als hij blijft zitten hebben we in januari een begrafenis. Die van onze democratie.

professorinopleiding | 19-12-20 | 18:56

Blijkbaar is er een parlementaire enquete nodig om Het Kartel te kraken en de Rutte-Doctrine ten grave te dragen.

pjotr nicknaamtov | 19-12-20 | 18:54 | 5

@pjotr nicknaamtov | 19-12-20 | 19:25: We krijgen eerst nog Rutte 4 en Rutte 5 en dan als Nederland echt helemaal een dystopische afgebrande puinhoop is ja dan... mogen we niet meer stemmen.

Zapata10 | 19-12-20 | 19:36

@Zapata10 | 19-12-20 | 19:36: Na Rutte-V zijn we een provincie, of liever gezegd een generaliteitsland, van Brussel.

5611 | 19-12-20 | 22:57

@5611 | 19-12-20 | 22:57: een wingewest van Brussel omdat we gewend zijn aan compleet uitgewrongen worden door belastingen.

revolte | 20-12-20 | 13:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is aan de tweede kamer om de regering naar huis te sturen. Ze hebben het onderzocht, dus waarom wordt er geen consequentie aan verbonden?

dihydrogenmonoxide | 19-12-20 | 18:52 | 3

Hier wat steekwoorden; reces, crisis, timing, verkiezingen, afleiding/tijd.

Dr. Blechtrummel | 19-12-20 | 18:59

Omdat de coalitie de coalitie in het zadel houdt.

goedverstaander | 19-12-20 | 18:59

Fractiediscipline en gekke christenen.

Zapata10 | 19-12-20 | 19:37

Ook al zou Rutte nu opstappen, het kwaad is al geschied, die honderden miljarden zien we nooit meer terug en heel veel asielzoekers daar komen we nooit meer vanaf en gaan we tot tot in lengte van dagen voor betalen

Mich2007 | 19-12-20 | 18:45

Er komt wellicht ook een rapportje over de slachtoffers van de woningnood. Fatima, Ahmed en Jalal hebben inmiddels wél een woning aangeboden gekregen.

stipjes | 19-12-20 | 18:40

En Rutte dan in het interview in de VK met Bruins: "Komop, we gaan er een mooi debat van maken!" Alsof dat t doel is. Laat t godverdomme een teringsaai debat zijn, maar met tastbare resultaten, die ervoor zorgen dat die 1000'en mensen gecompenseerd worden in no time. Dat er niemand is die die gasten aan hun stropdas over t preekgestoelte trekt. Mijn partij is VVD, maar zal er nooit meer op stemmen.

No1Nol | 19-12-20 | 18:39 | 1

Waren er maar meer zo wijs...

ademende aarde | 19-12-20 | 19:31

Het aftreden van een kabinet van 5 jaar later vind ik altijd zo'n achterlijke poppenkast.

Gewoon de destijds verantwoordelijke bestuurders en ministers strafrechtelijk vervolgen, gewoon zo als dat in het bedrijfsleven ook gaat bij ernstige misstanden. Heb een beetje genoeg van die bevoorrechtte ambtenarij.

Panos88 | 19-12-20 | 18:39 | 1

Dat de meeste verantwoordelijken dan al lang weg zijn dat weten ze in de politiek heel goed. Nu blunderen en malversaties. De poppetjes na ons wassen hun handen in onschuld, en dan hebben wij onze schaapjes al op het droge.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 18:55

Het is redelijk simpel.
U vergeet uw mondkapje in de openbare ruimte en u wordt op de grond gewerkt door vier BOA's in de cel gesmeten en u krijgt een boete.
U verwoest het leven van 30.000 mensen en dan..... helemaal niets.

Zapata10 | 19-12-20 | 18:38

Gelet op ons stemgedrag ook in maart straks, blijkt dat we het helemaal niet zo'n ding vinden, gelijk in een bananenrepubliek.
Voor de media is dit tijd en bladvulling, hoef je het niet over immigratie te hebben.
Maar als je het slijmballen gilde van verslaggevers dadelijk hoort interviewen bij de verantwoordelijken is het alom eerbied en voorzichtigheid om niet uit hun gunst te geraken. Kotsmisselijk word je als je het ziet

verwonderd | 19-12-20 | 18:38 | 2

De mens en al helemaal de Nederlander likt naar boven en schijt naar beneden.

Zapata10 | 19-12-20 | 18:40

Ik heb echt met je te doen. Wil je een ijsco?

Prinsemarij | 19-12-20 | 18:49

Allons enfants de la Patrie,
le jour de gloire est arrivé!
Contre nous de la tyrannie
L'étendard sanglant est levé.
L'étendard sanglant est levé:
Entendez-vous dans les campagnes
Mugir ces féroces soldats?
Ils viennent jusque dans vos bras
Égorger vos fils, vos compagnes

Aux armes, citoyens,
Formez vos bataillons.
Marchons! Marchons!
Qu'un sang impur
Abreuve nos sillons
Dat is toch echt de enige oplossing denk ik.
Niet dat luie afwachten. Staat op!

grapo | 19-12-20 | 18:38 | 3

Er zijn mensen voor minder opgepakt.

Baron Clappique | 19-12-20 | 18:42

@Baron Clappique | 19-12-20 | 18:42: Ongetwijfeld, waxinelichtjeshouders enzo. Maar ja het moet toch gewoon een keer gebeuren. Met stemmen en zelfs met referenda lukt het niet om de ratten te verjagen.

grapo | 19-12-20 | 18:45

@grapo | 19-12-20 | 18:45: De voormalige wereldmacht Portugal en hun Anjerrevolutie. En hun huidige status binnen "Europa". Geen verkeerde benchmark, me dunkt.

Niet echt Fado, maar toch www.youtube.com/watch?v=cQywZYoGB1g Als wel vaker komt ons Café waarschijnlijk ook vanavond weer eens te laat. My Bad.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 18:57

De illusie dat de aanwezigheid van Rutte in dit land ook nog maar iets van doen heeft met binnenlandse aangelegenheden of het welzijn van ingezetenen komt pijnlijk aan het licht in deze compilatie video van buitenlandse activiteiten
youtu.be/FvM1v_jt6AY
---
Rutte en kabinet zullen pas opstappen als NL goed en wel het ID2020.org project is ingehangen met de combinatie EU vaccinatiepaspoorten (roadmap uit 2018, google it) en de reeds in april aangekochte COVI-PASS (digitaal vaccinatiebewijs). Dit maakt NL tevens tafelklaar voor invoeren van de e-euro. Allen essentiele onderdelen van de "build back better" doctrine aka de lijfspreuk van Klaus 'Great Reset' Schwab waar Rutte en Kaag meermalig bij op de koffie zijn geweest www.technocracy.news/global-digital-i...

HdJ | 19-12-20 | 18:36 | 5

De staat heeft gefaald. Wat is de oplossing? Meer staat!

Rest In Privacy | 19-12-20 | 18:59

@Sitting_targets | 19-12-20 | 18:59: lees
Hans-Hermann Hoppe
Democracy – The God That Failed: The Economics and Politics of Monarchy, Democracy and Natural Order

theo-is-dood | 20-12-20 | 14:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Rutte doet wel erg zijn best om in de schoenen te treden van een vroegere politicus die hij zo bewonderd.

watazooi | 19-12-20 | 18:36

De Groote Chroonische Pinokkio is Keizer in poppetjes voor zijn kar te spannen die de klappen opvangen. Als het moeilijk wordt dan lacht Mister Lieg alles weg en op het moment dat de waarheid in de buurt komt dan sneuvelen er allerlei baantjes bèhalve van De Groote Chroonische Pinokkio zelf
Rutte heeft inmiddels heel wat op zijn geweten. Het vermoorden van 0031 bijvoorbeeld.

Peejenkop | 19-12-20 | 18:34 | 1

Participatie ?. Wie participeert in wat ?

Henkie | 19-12-20 | 18:38

Waar staat Rutte voor? Niemand die het weet. Hij is alleen communicatief vaardig.

Robert Haynes | 19-12-20 | 18:33 | 3

Dat is niet waar, Rutte is een EU marionetje en een leugenaar naar het Nederlandse volk.
Wat dat betreft kan je beter Rob Jetten hebben want die is tenminste wel eerlijk.

Datgingniegoed | 19-12-20 | 18:48

Opportunisme en cynisme. Dan weet je het nooit waar iemand voor staat. Zulke mensen staan alleen voor hun eigenbelang. Al trappen velen in de manipulatie.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 19:04

Gezien alle faals de afgelopen jaren onder de kabinetten Rutte I, II en III horen II en III er eigenlijk niet eens te zijn. Complete neerwaartse spiraal de afgelopen 10 jaar.

Lorejas | 19-12-20 | 18:32 | 1

En het wantrouwen over de overheid wordt steeds groter onder Rutte.

sprietatoom | 19-12-20 | 18:41

Niet bij mij tijdens de kerstdagen met 1 van de precaire onderwerpen komen en vragen om vergiffenis.Gaat niet/nooit werken.
Rutte III was allang een " deadman walking".
De kip loopt nog rond maar de kop is er al vanaf.
Goeie morgen Mark , Het volk is wakker..
Geniet nog ff van de serene rust op je terassje van je 1 million condo want als het aan mij zou liggen zit je straks in een knus klein celletje en fijn gemaast tralie werk met uit zicht op mogelijkheden op al jouw globalistische mogelijkheden.. ( en dat Juzuf , Bijnaam de Tripod, je gezelschap mag houden)
Fijne kerst Mark, Up yours!

Datgingniegoed | 19-12-20 | 18:32

Blijf zo ver mogelijk en zo lang mogelijk weg bij de Nederlandse Roverheid. Er is niets erger dan communiceren met een onzichtbare hel. Je kan Rutte de schuld geven maar uiteindelijk zijn het de bestuurders die het domweg verdommen om ook maar een greintje verantwoordelijkheid te nemen. Schijnheilig gedoe. Blijf er bij weg. Vraag ze niks, Geef ze niks. Ze zijn onbetrouwbaar, ze zijn onverantwoordelijk en -sprookjesfiguur beter't- ze denken aan het collectief. Een waanbeeld van de jaren 50 blijft in die hoofden rondzingen.

Trap niet in de val van de roverheid. Ze zijn er niet om je te helpen. Ze zijn er om je klein te maken en klein te houden.

de Jager59 | 19-12-20 | 18:30 | 2

Ik zou daaraan toe willen voegen: werk ze tegen waar je kunt. Dit debacle bewijst weer dat de tijd de overheid er is voor de burger, al heel lang achter ons ligt. Zie ook de draconische drang om burgers van hun prima gasaansluiting te beroven terwijl de buurlanden op gas overgaan.

5611 | 19-12-20 | 18:35

U kijkt naar een poppenkast met de bruikbare idioten in de hoofdrol.
Wie is hier de puppet master?

Datgingniegoed | 19-12-20 | 18:38

Meneer Rutte, stap gewoon op joh, dit kán toch niet.

In China zouden ze zo iemand in de regering lijfstraffen geven.

O, wacht, maar wij zijn een democratie, en die Chinezen, díe zijn pas erg, joh...

Knufter | 19-12-20 | 18:29 | 1

Tja, je bent echt een knufter. Mijn hemel, wat een domheid.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 19:06

Ik heb deze radio collum van Marcel van Roosmalen een keer eerder geplaatst maar het blijft een relevant relaas. Het gaat over Wiebes en het is raak. Wat mij betreft geldt het overigens voor de hele kliek. Dus nog een keer in een tegel. youtu.be/SWU1KOaOltE excuus Joris voor het herhalen en bnnvara alert want radio1 nieuwsfabriek.

P-unit | 19-12-20 | 18:28 | 5

Wiebes gaat waarschijnlijk de schuld pakken zodat Rutte uit de wind kan blijven, misschien Asscher mee trekken. Dat is de hele reden dat hij door Rutte aangehouden is. Om voor de bus gegooid te worden waneer nodig. Hij zal er zelf weinig van mee krijgen aangezien hij nergens iets van mee lijkt te krijgen en een beetje door het leven lijkt te sukkelen. Alles wordt om hem heen geregeld of aan hem voor geschreven. Hij hoeft alleen maar op te komen dagen. Daarom kan hij in alle ernst beweren dat hij het niet wist of realiseerden. Hij weet ook echt niks. Totale onbenul.

P-unit | 19-12-20 | 19:01

@P-unit | 19-12-20 | 19:01: Sterker nog, ik heb sterk het vermoeden dat Wiebes is binnengehaald om als scapegoat te dienen, ik kan me tenminste niet voorstellen dat hij voor andere "kwaliteiten" geselecteerd was, die heeft hij gewoon niet.

zwellevertje | 19-12-20 | 19:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Heb een paar broodjes shoarma besteld.
De schijterij van de mosselen van gister is over.

HoerieHarry | 19-12-20 | 18:25 | 2

Dank voor de update. Is de LSD ook bijna uitgewerkt?

Rechtsdraaiend | 19-12-20 | 18:31

Dé remedie na verkeerde mosselen, rot vliegenvlees van een spies, en als je kop ze niet aanstaat nog even tuffen in de saus.

uisge baugh | 19-12-20 | 18:51

Ik sluit niet uit dat hij alsnog opstapt. Maar na het Kamerdebat over dit tussenrapport, en dat is ook wel logisch.

beldewouten | 19-12-20 | 18:21 | 4

Wellicht, maar wat vind jij nou?

Rest In Privacy | 19-12-20 | 18:25

Rutte stapt niet op, want “regeringsverantwoordelijkheid.”
En de peoples nemen dat voor lief en dat weet ie.
Nou ben ik verantwoordelijk voor m’n kinderen, maar weet niet altijd wat ze uitvreten.
Loop ik dan weg als vader? Dat kun je niet van me verwachten.

Ruimedenker | 19-12-20 | 18:34

@Sitting_targets | 19-12-20 | 18:25: Ik vind dat het kabinet moet opstappen, maar dat zou ook symbolisch kunnen zoals Kok deed: vlak voor de verkiezingen. Een demissionair kabinet is niet zo handig op dit moment.

beldewouten | 19-12-20 | 19:09
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom Rutte nog niet is opgestapt? Rare vraag. Net zoals de meeste andere rechtse politici geeft Rutte geen fuck om de burger, alleen als het een hoge pief van een bedrijf is. Schuif die slachtoffers van de toeslagenaffaire samen met de lijken van MH17 en de slachtoffers van zijn economisch beleid maar onder de onderste steen.

* Il Principe * | 19-12-20 | 18:20 | 7

@* Il Principe * | 19-12-20 | 18:30: Van het gas af, klimaathystericus, de ene na de andere bedrijfstak moedwillig om zeep helpen, 750.000 gelukzoekers binnenhengelen, Marakesh tekenen, tientallen miljarden naar Zuid-Europa smijten, dagelijks first thing in the morning Brussel bellen voor orders, is dat ook rechts?

5611 | 19-12-20 | 18:40

@* Il Principe * | 19-12-20 | 18:40: Ik trek de conclusie dat Asscher nog steeds de leiding heeft over de de PvdA. Welke conclusie trek jij?

Rest In Privacy | 19-12-20 | 18:49

@5611 | 19-12-20 | 18:40:
Open grenzen zodat de lonen lekker laag blijven? Ja, dat is een belangrijk verzoek van het bedrijfsleven.
@ Sitting_targets | 19-12-20
In zetels nog niet eens half zo groot als PVV. PvdA is uitgespeeld en doet niet meer mee.

* Il Principe * | 19-12-20 | 21:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Vaak wordt Rutte (hier) vergeleken met een soort Pinokkio vanwege zijn leugenachtige gedragingen terwijl hij eigenlijk meer een soort Jantje Fatsoen is en de Jonge een soort Gideon de kat. En in plezierland Nederland verandert iedereen geleidelijk aan in een ezel.

D-Fens_1963 | 19-12-20 | 18:17 | 1

Hoezo geleidelijk, dat stadium zijn wij allang voorbij, het is ik ik en meer ik en de rest kan dood vallen.

deja_view | 19-12-20 | 18:22

Het alternatief voor Rutte is Kaag,Ollengrin,de Jong of een andere onnozele hals.
Kwaliteit is er niet en Wilders is nooit aanvaardbaar voor de NPO.
Het beste zou zijn dat we een deelstaat van Duitsland worden,of niet soms?

pejoar | 19-12-20 | 18:04 | 5

Uhhhh, de Jonge is geen lijsttrekker meer en komt niet meer terug. Beetje het nieuws gemist?

Sinds der Genosse der Bosse, Schröder, in Duitsland heeft huisgehouden, is Duitsland niet echt het paradijs. Werkende armen. Werken en dan toch daarmee niet genoeg verdienen om rond te komen. En dat noemen we dus socialisme.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 18:24

Bosma

Rechtsdraaiend | 19-12-20 | 18:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Óók voor Rutte komt Corona als een geschenk uit de hemel.
Zo was er een financiële crisis, zo is er een Corona crisis en zo was er een Turk die Rutte hielp premier te blijven.
Door deze crises zijn andere problemen naar de achtergrond gedrukt.
Problemen waar de kabinetten Rutte foute keuzes hebben gemaakt, maar er gemakkelijk doorgedrukt kregen, want we-hadden-wel-wat-anders- aan-ons hoofd.
Sneaky politiek.
Ondertussen zijn we verneuqt vwb migratie, klimaat, Europa en dus óók de toeslagencrisis.
Rutte is een prima manager, maar het wordt tijd dat een ander het stokje overneemt.
Zou even niet weten wie, maar kijk de ellende nog maar 4 jaar aan en dan is er vast wel iemand gerijpt om de klus te klaren.

Ruimedenker | 19-12-20 | 18:03 | 1

Rutte is een prima filiaalmanager, die de winkel voor de bazen in Brussel op dagelijkse basis draaiend houdt. Vraag hem niet hoe de winkel er over 5 jaar moet zien want daar heeft hij geen of een volkomen fout antwoord op. Omdat hij als filiaalmanager ook maar een beetje met de wind meewaait, is de winkel.na 10 jaar volkomen uitgehold, kapot bezuinigd, lijdend onder achterstallig onderhoud en een out-of-date uitstraling. Geluk voor hem is dat zijn klanten amper weg kunnen

5611 | 19-12-20 | 18:50

Ik had dit wel kunnen voorspellen. Want het gaat altijd zo als er iets grondig mis is. Er wordt een commissie gevormd, er komt een lijvig rapport, misschien zelfs een parlementaire enquête en de conclusie is altijd dat iedereen heeft gefaald. Iedereen en dus nooit een paar enkele figuren. Komt dat even mooi uit, want dan hoef je daar verder niks aan te doen en kunnen dezelfde klootzakken in het management van de belastingdienst gewoon blijven zitten. Hooguit vertrekt er een staatssecretaris of minister met een hoop traantjes, die dan doodleuk ergens burgemeester wordt of een leuke functie in het “maatschappelijke middenveld” krijgt. Nooit eindigt er één waar ze horen, namelijk in de gevangenis. Niet met Srebrenica, niet met foutieve landmijnen, niet met de bouwfraude en nu ook weer niet met dit schandaal. In zo’n land leven we.

Bigi Bana Boy | 19-12-20 | 17:59 | 1

Een land wat de leiding heeft die het verdient.

D-Fens_1963 | 19-12-20 | 18:21

Zit iemand van de VVD webcare al te mailen naar Kuifje en Beste-Landgenoten, of ze alstublieft als de sodemieter aan de slag gaan om de schade alhier te beperken?

EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 17:59 | 7

Als hardcore VVD-ert kan zelfs onze reporter uit Brussel niet meer blijven volhouden dat de huidige VVD zaligmakend is.

Ruimedenker | 19-12-20 | 18:11

@Piet Karbiet | 19-12-20 | 18:09: Ja, Kerstreces!

Dr. Worstenbroodje | 19-12-20 | 19:35
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik word moe van het gezeur hier over de overheid.
Ja het ging fout, en het moet snel worden opgelost.
Maar wie kan ons verzekeren dat met een nieuwe regering dit niet meer gaat gebeuren?
Dat kan niemand namelijk.

HoerieHarry | 19-12-20 | 17:58 | 12

@Frau Merkel | 19-12-20 | 18:13: goed begin idd

Flow_Snake | 19-12-20 | 18:32

Nee, niemand kan jou verzekeren dat dit met een nieuwe regering niet gebeurt. Maar je kunt er wel voor zorgen dat het met de huidige regering niet nog een keer gebeurt. Tenzij jij een ezel bent natuurlijk.

AnitaDik | 19-12-20 | 18:38

Daarom zou deze regering ook strafrechtelijk aangepakt moeten worden, zodat politici en ambtenaren weten dat ze niet overal straffeloos mee wegkomen. Maar ja, iets met Pikmeer...

5611 | 19-12-20 | 18:54
▼ 9 antwoorden verborgen

Politieke verantwoordelijkheid nemen (aftreden) voor iets waar je zelf als minister(president) geen invloed op hebt of had, zijn loze symboolpolitieke theaterstukjes voor de bühne en totale onzin.

Je bent niet verantwoordelijk voor iets waar je geen invloed op had/hebt, ook al ben je dat formeel (ministerieel) wel. Wat veranderd er als een minister gaat? Niks, de opvolger staat hetzelfde te wachten als zij/hij pech heeft, ook zonder dat zij/hij er iets aan kon doen.

De Belastingdienst is een onbestuurbaar en totaal log orgaan waar mensen zitten die het mogelijk maken dat gebeurd is, wat gebeurd is. Heb zelf ook wel eens een discussie met een inspecteur gehad, je wordt er gillend gek van als je de verkeerde treft. Arme ouders, dat moet een hel zijn geweest.

Caparzo*Inc | 19-12-20 | 17:57 | 7

Daarom moeten er ook zwaardere sancties op staan. Gewoon strafrechtelijk vervolgen. Met een beetje mazzel is de vervuilde-grond-fraude van Pechtold in Leiden nog niet verjaard.

Frau Merkel | 19-12-20 | 18:15

Wiebes zei tijdens de verhoren dat 'signalen hem niet bereikt hebben', vanuit de ambtenarij. Hij zei ook dat de wetgeving volgens hem niet uit te voeren was.

Dan ga je toch op onderzoek: jongens, lukt het? Zijn er problemen? Hoe doen jullie dat nou?

Maar nee hoor, Wiebes dacht: laat maar waaien. En dat is een bewuste strategie geweest. Zeker weten, want laat maar waaien, dat is de VVD-ideologie. Laissez faire. De VVD saboteert de overheid, doelbewust. De overheid is er om vriendjespolitiek te bedrijven, aldus de VVD, maar niet om het gewone volk te helpen.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 18:17

Als ik continue fuckups oplever, en alleen maar geld kost, ontslaat mijn werkgever mij ook.

Wie betaalt ook alweer het salaris van de volksverlakkers en ambtenaren?

ScumbaggusMaximus | 19-12-20 | 18:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Sluit ze op.

rotator | 19-12-20 | 17:57

Is asscher al weg??

Zaanse Mayonaise | 19-12-20 | 17:56 | 8

@SterF... | 19-12-20 | 18:33:
Op de lijst stond hij kandidaat als Kamerlid, niet als fractievoorzitter. Zijn nevenfunctie bij de lobbyclub gaat ten koste van zijn controlerende taak als Kamerlid. Een klein maar fijn verschil. Wel scherp blijven! ;)

Frau Merkel | 19-12-20 | 18:40

@Frau Merkel | 19-12-20 | 18:40:
Misschien is het handig als je opzoekt wat een fractievoorzitter precies doet. Punt blijft, Asscher is gekozen, dus hij heeft zeker wat in de politiek te zoeken. Of je het nu leuk vindt of niet...

SterF... | 19-12-20 | 18:49

@SterF... | 19-12-20 | 18:49: Waar staat in de taakomschrijving van een Tweede Kamerlid dat hij de belangen van zijn lobbyclub moet behartigen? Hij zit er op persoonlijke titel, niet die van zijn clubje, om de belangen van de Nederlandse bevolking te vertegenwoordigen.

Frau Merkel | 19-12-20 | 19:24
▼ 5 antwoorden verborgen

Dan gaat Rutte weg, en dan? Het kartel en het vastgelopen corrupte systeem blijft.

BozePaarseMan | 19-12-20 | 17:56 | 2

Precies. Er gaat helemaal niks veranderen als Rutte vertrekt en Wopke Hoekstra ervoor in zijn plaats komt. Dan is het beter dat Rutte zijn eigen zooi opruimt.

Alexander des Burgus | 19-12-20 | 17:58

@Alexander des Burgus | 19-12-20 | 17:58: Als er genoeg mensen op een partij buiten het kartel stemmen gaat er wel degelijk iets veranderen

WalterSobchack | 19-12-20 | 18:31

Cortes. De Albert Hahn van onze tijd. De Worgprent:
greatwar.nl/hahn/worgwetten.jpg
"Zoo temt men dieren, zoo bedwingt men wilden, maar zoo regeert men geen volk"
Over minister-president Abraham Kuyper in 1891.

Piet Karbiet | 19-12-20 | 17:55

Dat hameren op de "De toeslagaffaire", zullen we wedden? Daar zitten natuurlijk ook heel veel fraudeurs tussen. Niet allemaal maar waarschijnlijk wel vele.

Robert Haynes | 19-12-20 | 17:55 | 6

@Frau Merkel | 19-12-20 | 18:17: Fijn, u heeft het wel gevolgd.

Dr. Blechtrummel | 19-12-20 | 18:24

En?

LesPaul | 19-12-20 | 18:31

@Frau Merkel | 19-12-20 | 18:17: uitgaande van 600.000 ontvangers van kinderopvang Toeslag fraudeerde dus vier procent. 600.000 x 4%= 24000 fraudeurs.

theo-is-dood | 20-12-20 | 14:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Had Sigrid Kaag hier maar de leiding. Die regelt miljoenen voor alles en iedereen in het buitenland tot de moslimbroeders aan toe.

Stonecity | 19-12-20 | 17:54

Als antwoord op de vraag bij dit topic: Rutte stapt niet op, omdat dat tot zetelverlies zal leiden. Let wel: deze man komt overal mee weg, de partij staat nog altijd op no.1 in de peilingen (hoe dan??). Zonder Rutte is het maar zeer de vraag of dat zo blijft.

Geil Kippetje | 19-12-20 | 17:52

Er was aangifte gedaan tegen een paar ambtenaren van de belastingdienst, toch? Ik ben benieuwd wat daarmee gaat gebeuren.

Ivoren Toren | 19-12-20 | 17:51 | 4

@Frau Merkel | 19-12-20 | 18:18: Als die ambtenaren wetten uitvoeren die door Eerste en Tweede Kamer zijn goedgekeurd, waarom dan aangifte tegen die ambtenaren doen.
Dan moet u eens een andere club mooipraters in de TK stemmen

theo-is-dood | 19-12-20 | 18:50

@theo-is-dood | 19-12-20 | 18:50: De wetgeving was absurd en daar heeft de Eerste Kamer en de Tweede Kamer dus gefaald.
Dat alles teruggevorderd moest worden is een ambtelijke beslissing geweest als uitvoering van de wet, die door de rechter gesteund werd. Daarom kreeg de rechter ook een veeg uit de pan. Het op deze manier terughalen stond zo niet in de wet en daarom moeten de ambtenaren vervolgd worden, los van de meineed door ambtenaren.
U hoeft zich over mijn stemgedrag overigens geen zorgen te maken.

Frau Merkel | 19-12-20 | 19:29

@Frau Merkel | 19-12-20 | 18:18: Ah, OK. We hebben bij het Wilders-proces al gezien dat het OM een schoothondje is van het kabinet, dus dat stemt weinig hoopgevend.

Ivoren Toren | 19-12-20 | 22:56
▼ 1 antwoord verborgen

Dit oplossen lukt ze niet eens, hoe willen ze ons dan door een Coronacrisis loodsen. Het vertrouwen in Rutte is niet voor niets weg. Om dit aan te pakken is een great reset nodig. Maar dan ook een echte grote, alle kartelleden weg tot burgemeesters aan toe. Alle gecorrumpeerde ambtenaren moeten weg maar ook kartelleden bij invloedrijke organisaties. Het heeft nogal wat voeten in aarde maar anders blijven we met een gecorrumpeerd systeem zitten.

BozePaarseMan | 19-12-20 | 17:49 | 10

@theo-is-dood | 19-12-20 | 18:47:
In plaats van 4 belastingschijven zijn er in 2020 nog maar 2 belastingtarieven. Een basistarief van 37,35% en een toptarief van 49,5%. Het toptarief geldt bij een inkomen van meer dan € 68.507.

theo-is-dood | 19-12-20 | 20:29

@theo-is-dood | 19-12-20 | 18:47: Dat wil men niet maar diezelfde overheid heeft dingen als huur en zorg krankzinnig duur gemaakt vergeleken met de loongroei.

5611 | 19-12-20 | 23:09
▼ 7 antwoorden verborgen

Deze kwestie kwam alleen maar aan het licht omdat het een relatief grote groep betrof. De werkelijk omvang van dit verrotte systeem is vele malen groter. Dat de individuele burger in zaken tegen de overheid volstrekt kansloos is, zit gewoon via doortrapte wetgeving ingebakken in het systeem. Bestuursrechters zijn met hele andere zaken bezig; kijk maar eens in het bijbanen register.

Baron Clappique | 19-12-20 | 17:49 | 2

Daar heb je gelijk in. Er is bijvoorbeeld grote overeenkomst met de zaak-Wilders. De casus en het slachtoffer zijn op het eerste gezicht compleet anders, maar de houding van de overheid die erachter zit is precies dezelfde. Arrogant, doof, onrechtvaardig en compleet gericht op beeldvorming.

Ivoren Toren | 19-12-20 | 17:56

@Ivoren Toren | 19-12-20 | 17:56:
Precies!

bqbq | 19-12-20 | 18:21

Wat heeft Nederland er aan als het kabinet nu opstapt?
Geen moer.

HoerieHarry | 19-12-20 | 17:47 | 10

Een glijdende schaal naar beneden, je moet een keer zeggen tot hier en niet verder anders zak je steeds dieper weg.

sprietatoom | 19-12-20 | 18:37

Wat heeft Nederland eraan als een corrupt kabinet aanblijft?

AnitaDik | 19-12-20 | 18:49
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat ben ik jaloers op die laatste zin van @Van Rossem. Plus weer een pareltje van Cortes. Maar ter zake: de oekazes vanuit de Interdepartementale werkgroep fraudebestrijding onder leiding van Mark Rutte zelf. En de staat binnen de staat Algemene Bestuursdienst, met de rugdekking van de Pikmeer arresten.

De spelregels kloppen niet, wat Pieter Omtzigt helder, maar veel en veel te lief, al aangaf in zijn inmiddels meer dan 100.000 keer bekeken uurlange betoog. Toch al gauw anderhalve parlementszetel. In de jaren 90 van de vorige eeuw is bewust ingezet op beleid als product van de overheid. Allemaal kleine godjes die in hun omnipotentie, aangereikt door vermammoete hogeschooluniversiteiten, wel eens even echt de maakbare samenleving zouden netwerken. Met als voorspelbaar en onvermijdelijk resultaat de huidige terreur van de op een existentieel niveau angstige net-niet middelmaat. En hun hulpsinterklazen in de consultancy e.o.

Wat is de gegarandeerde anonimiteit van het Systeem, met heuse computers enzo nogwel, dan inderdaad een godsgeschenk. En niet of nauwelijks ontslagen kunnen worden en slechts bij voorbaat een radertje in het grote prachtige geheel. Modern Times. Die film is bijna een eeuw oud en actueler dan ooit.

Vergeet al dat ideologische, veelal uit de VS afkomstige, geneuzel. De echte maatschappelijke problemen zijn vooral heel pragmatisch van aard. Niet in de laatste plaats de scheiding der machten, die voor complexe bureaucratieën (zie Mintzberg) nou juist al eeuwen lang zo verbluffend eenvoudig is. Zie Montesquieu. Maar die, zo als alles binnen de Administratieve Organisatie, valt of staat met de bemensing.

Gelukkig is onze opperliberaal een voormalig HR manager.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 17:45 | 1

Deze samenleving probeert door een zeer fijnmazig systeem van subsidies en toeslagen een soort van financiële rechtvaardigheid op de vierkante millimeter te bereiken. Dat systeem is vastgelopen, zo constateerde prof. Schuyt al in de jaren tachtig (Recht en Samenleving). We proberen allemaal onze kosten, voor bijv ziekte of kinderopvang door te schuiven naar het collectief.

theo-is-dood | 19-12-20 | 19:02

De man die over lijken gaat en een spoor van afgetreden ministers en staatsecretarissen inclusief Judaskus achter zich laat "aftreden"? Over m'n lijk zal Rutte denken. Rutte is glashard achter zijn joviale façade. Aftreden? Laat mij niet lachen!

Een vrije paling | 19-12-20 | 17:43 | 1

En vergeet een gedecimeerde PvdA niet.

D-Fens_1963 | 19-12-20 | 17:46

Journalisten faciliteren Ruttes wanbeleid, laatst zaten Renske Leijten en Pieter Omtzigt bij Op1. Leijten werd door dat wicht Welmoed onderbroken toen ze opperde dat deze zaak politieke gevolgen moest hebben.

Even later zei Welmoed dat politieke gevolgen in deze tijd van de Corona crisis niet de beste oplossing zou zijn.

Walgelijke "journalistiek".

sprietatoom | 19-12-20 | 17:40

Waarom zou Rutte opstappen? De media berichten er een dagje over omdat ze er niet onderuit komen. Een oppervlakkige artikeltje-omdat-het-moet van een journalist en morgen is het weer voorbij.
Nergens een diepgravende analyse van het journaille omdat ze bang zijn uit de in-crowd incest kliek met politici gekieperd te worden.

2voor12 | 19-12-20 | 17:39 | 3

Het rapport haalde de T. amper.

Piet Karbiet | 19-12-20 | 17:46

@Piet Karbiet | 19-12-20 | 17:46:
De StaatsTelevisie was ook honderd keer drukker met het gedoe rond FvD dan met deze zaak.

2voor12 | 19-12-20 | 17:54

@2voor12 | 19-12-20 | 17:54: Zeker. Kwam mooi uit. Toen er ook extreme appjes opdoken bij de JOVD was er nauwelijks ophef. Dat zegt veel.

Piet Karbiet | 19-12-20 | 17:58

Midden in de crisis opstappen kan, Rutte! Een leider die niet de juiste output levert en slechts de 'window cleaning' verzorgt kan gemist worden. Er staan echt honderd top crisis managers gereed die het beter kunnen en die alles binnen de kortste keren terugbrengen tot zijn normale proporties!

Rest In Privacy | 19-12-20 | 17:39

Beetje weer een hak op de tak verhaal met erg veel woorden Bart.
Van Dam en co. hebben een voortreffelijk rapport opgesteld waarin duidelijk is gemaakt hoe de overheid faalt en hoe vuil Mark Rutte het spel speelt d.m.v. de Rutte doctrine.
Dit rapport laat klip en klaar zien, dat in alle geledingen de bezem er door heen moet en het vanzelfsprekend is dat Rutte, Asscher en Wiebes nooit meer mogen terug keren in de politiek.
Het wordt tijd dat Geen Stijl eens echt gaat graven in de handel en wandel van control freak Mark Rutte want de man deugd niet, heeft veel te verbergen.
Dit rapport is slechts het begin van een grote schoonmaak van de politieke rot.

oakmont | 19-12-20 | 17:38

Rutte is een exponent van de tijdgeest. Decennialang is de mentaliteit in Nederland steeds cynischer geworden. De VVD is niet zo maar de grootste geworden. Manipuleren en graaien, sjoemelen, ritselen en naar beneden schijten. Integriteit en algemeen belang, who cares? De rot in de rechtsstaat? Zeker, maar het begint met de rot in de samenleving. Samen? Met z'n allen voor ons eigen. De mentaliteit moet veranderen; dat de individualisering is doorgeschoten moet onderkend worden. Minder individu, ook minder staat, meer gemeenschap.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 17:34

Dat genante gebalk van De Jonge is een videofuck, toch? Je kunt alles van die man verwachten, maar ik vraag het toch maar even.

kapoerewiet | 19-12-20 | 17:32 | 2

Nee hoor, helemaal echt. Dit is uw minister die zingend de vakantie in gaat tijdens crisis en lockdown.

Dr. Blechtrummel | 19-12-20 | 17:38

Hij nam nog even de moeite om wat te zingen. Terwijl die Wiebes allang naar zijn vakantie adres in de Provence is vertrokken.

herstelkous | 19-12-20 | 18:10

Rutte is een zilvervisje ,een shapeshifter die zich profileert als een aal.
Een gladde aal.

Modi | 19-12-20 | 17:30 | 1

En tout correct Nederland weet niet hoe je een paling aanpakt.
Eerst moet je een paling uit de emmer met soortgenoten halen, dan een paar ferme tikken met z’n kop tegen de bankschroef, hup ertussen met die kop en opensnijden die handel.
Ingewanden eruit, vel eraf n al naar gelang in moten of geheel de koeling in.
Goh wat kunnen die krengen taai zijn, soms kronkelen ze tijdens het strippen nog gewoon om je arm maar uiteindelijk de pan of rookoven in gingen ze.

D-Fens_1963 | 19-12-20 | 17:43

De kloof is wel heel zichtbaar geworden.
De elite geeft geen snars om de gewone man

Abu Bachouca | 19-12-20 | 17:30

Geloof me, die ouders van het hockeymeisje zijn totaal onverschillig wat er met die ouders die als schoonmaker gebeurt, het zal ze echt aan hun reet roesten wanneer die schoonmakers en ook ouders door foutief overheidshandelen totaal alles verliezen, tot aan uithuisplaatsing toe. Voor de bühne namelijk blaten ze met Goois accent het woord "schándálig", waarna ze in maart gewoon weer netjes op die partijen stemmen waaronder dit heeft plaatsgevonden en altijd zal blijven plaatsvinden en dat vinden zij prima. Het zal ze totaal niet jeuken zolang zij er geen last van hebben. De onverschilligheid moet dan ook eerst bij het electoraat worden gezocht en daarna pas bij de politiek. Niets zo schijnheilig als hef electoraat zelf.

Jan, Leiden | 19-12-20 | 17:30 | 5

Verschil tussen 'rijken' en armen is in Nederland het ergst (ik las dat de GINI-index op 0,9 stond?) en inderdaad, die vinden het allemaal best wat er gebeurt.
De onderste lagen hebben niks te willen, die liggen aan het staatsinfuus en vinden het best.
De middenstand, die groeit gestaag. Die worden met brood en spelen bezig gehouden maar horen nauwelijks hoe het land stukje bij beetje afglijdt in een economisch moeras en tegelijkertijd weggegeven wordt aan de islam.. En de kanalen waarlangs ze het wel zouden kunnen horen worden vakkundig kapotgemaakt dan wel belachelijk gemaakt.

EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 17:57

@Piet Karbiet | 19-12-20 | 17:44: Die MKB'ers van de Rotary zijn het probleem niet. De rot zit veel hoger.

Ivoren Toren | 19-12-20 | 23:04

@Otto Normal | 19-12-20 | 17:35: Die minachting is er altijd al geweest, vooral bij links. De term klootjesvolk is gemunt door de linkse generatie van '68.

5611 | 19-12-20 | 23:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Het Partijkartel is al decennia lang groot genoeg om voor Zichzelf te zorgen, en heeft daar de Kiezer allang niet meer voor nodig. Die Kiezer stemt op een zogenaamd onafhankelijke partij die, oh publiek geheim, gewoon onderdeel van Het Partijkartel is, een kongsi van politieke katvangers die de Macht heeft geabsorbeerd, en Nederland als een citroen uitknijpt en uitbeent, gewoon omdat het kan en de Kiezer het faciliteert. Als je met zijn allen stemt op uitbeners en er sap van je wordt gemaakt is het wellicht raadzaam om je verwachtingspatroon enigzins realistisch te houden.

De Briemusketier | 19-12-20 | 17:30 | 1

Wit-Rusland kan van Rutte nog heel wat opsteken ;hoe je de bevolking belazerd.

Coolcalmcollected | 19-12-20 | 17:35

Beste mede reaguurders, geen paniek, het kabinet valt aanstaande dinsdag.
De dag erna kan Rutte zich niets herinneren en gaat gewoon door met zijn kabinet. Hahahha...

Vitale-Reaguurder | 19-12-20 | 17:30

Vaasje voor Rutte.

Poesman | 19-12-20 | 17:29 | 1

Van mij mag hij erop gaan zitten. Gun die man best z'n pleziertje.

Dr. Blechtrummel | 19-12-20 | 17:41

Waar blijft de vraag: wat is er inmiddels gedaan om de getroffenen te compenseren? Is er een plan, en hoe loopt dat? Vorig jaar wilde men de slachtoffers nog voor kerst een toeslag geven, maar dat “was moeilijk”. Nu werd er onlangs weer gepraat over een voorschot voor de kerst, dit keer slechts voor 9500 getroffenen en een bedrag van €750. In dit tempo zullen ze over een paar decennia de kerstvoorschotten moeten uitbetalen aan de nabestaanden.

Minister, staats, wat hebben jullie deze week gedaan om afhandelen van alle dossiers af te wikkelen? Vorige week? De week daarvoor? Plan, en voortgang. Dat zijn de enige vragen die men aan de verantwoordelijken dient te stellen. Elke week weer. Al het andere is inderdaad slechts politieke navelstaarderij. En als de kamer deze vragen niet wil stellen, dan mogen ze zelf ook wel opstappen.

Muxje | 19-12-20 | 17:28 | 5

@Isflicka | 19-12-20 | 17:40: Het hoeft niet snel. Maar dat het moeilijk is, is geen excuus om niets te doen. Nogmaals: wat is het plan?

Muxje | 19-12-20 | 17:44

@Muxje | 19-12-20 | 17:44: Zoals gebruikelijk gaat de overheid niet uitkeren. Voor de vorm worden een paar simpele zaken geschikt. Mensen tekenen wel na jaren getreiter. Nu is het zaaks de boel rustig te houden tot de verkiezingen, daarna rekken tot het zomerreces en uiteindelijk is er geen animo meer. Ze gaan het gewoon uitzitten. Langzaam maar zeker gaat de een na de ander opgeven. De paar echt lastige mensen gaan via rechtszaken hun gelijk halen en daarna gaat de staat in hoger beroep. Al met al gaat dat minstens vijf jaar duren en komt er een schikking, voor wie nog kan en het geld heeft. De Tweede Kamer kan niets meer (voor zover men wil), de Ombudsman doet niets en heeft toch geen macht.
Zo ging het met de AP-23 landmijnen, de Schipsolzaak, de Bouwfraude, De zaak Lucia, Enschede, de brand in Volendam, de mortieren, Srebrenica, afschaffen van het Referendum, de vele klokkenluiders en de vele honderden, zo niet duizenden burgers die op kleine schaal genaaid werden door de Wet Mulder en allerlei vreemde bezwaarconstructies.

Frau Merkel | 19-12-20 | 18:30

Van Trumpy is hier inmiddels $ 2400 geincasseerd. Goede move !

Asteroid-B612 | 19-12-20 | 19:40
▼ 2 antwoorden verborgen

De Kamer foutief informeren was heel lang een doodzonde. Ook die ongeschreven regel van staatsrecht heeft Rutte verkracht. En wat mij betreft had Kok indertijd helemaal niet moeten aftreden. In die burgeroorlog waren alle groepen in Joegoslavie elkaar aan het uitmoorden. Ook de moslims liepen dorpen plat te branden en te slachten. Met de hulp van salafisten uit het M.O. Die liepen alleen tegen de verkeerde aan en toen moest de hele wereld het weten en schadevergoeding betalen en monumenten bouwen. Rot op, Dutchbat kreeg geen luchtsteun van de Fransen. Zij hadden ook thuis kunnen blijven. Verder mag die Donner het lot van Van Oldebarneveldt achterna.

Piet Karbiet | 19-12-20 | 17:28 | 2

Dat foutief informeren wordt geaccepteerd door de 'volksvertegenwoordigers' van de coalitiepartijen en dat wordt weer geaccepteerd door hun stemmers. Daar ligt de kern van het probleem.

radiatorknopje | 19-12-20 | 17:46

@radiatorknopje | 19-12-20 | 17:46: U doelt op de Partijvertegenwoordigers? Waarvan 80% semi-ambtenaar, wachtend op de volgende baan bij de overheid of ngo.

Piet Karbiet | 19-12-20 | 18:00

Aftreden heeft geen enkele zin. Mensen die op vvd/cda/pvda/d66 stemmen smullen juist van dit soort kwesties. Onschuldigen duperen, tot zelfmoord drijven, terreurorganisaties bewapenen om mensen te vermoorden en uit hun land te verdrijven, noem maar op. Dus die partijen worden gewoon weer de grootste, zodat de sadistische meerderheid de komende vier jaar van nog meer leedvermaak kan genieten.

obominotie | 19-12-20 | 17:27

Rutte kan het kabinet niet laten vallen omdat hij zelf lijsttrekker is.
Dat is een onmogelijke situatie.
Dit kabinet moet vallen want gefaald. Stem op mij want ik ga het heel goed doen.

Zapata10 | 19-12-20 | 17:27

MH-17.

Is dit nog nieuws? | 19-12-20 | 17:26

Ik breng hier toch wel een beetje nuance aan. Een minister staat en valt met zijn of haar ambtenaren. En als die tegen het kabinet zijn(vaak linkse ambtenaren die de dogma's uit de vorige eeuw nog met religieuze verve belijden als de omstreden waarheid.) dan kan je er vijftig ministers tegenaan gooien maar het gaat niet lukken.

Eigenlijk zou je die ambtenaren allemaal moeten vervolgen voor verzaken van hun aanstelling. Als ambtenaren ook de gevolgen voelen zullen ze wat menselijker worden en dan ook niet ministers voor de gek houden. Als ik op mijn werk niet luister naar de baas dan lig ik eruit ondanks meer dan 20 jaar dienst.

En natuurlijk moet je ook kijken wie er in een vorig kabinet zat.

Merlanni | 19-12-20 | 17:26 | 4

Inderdaad: de wet veranderen en ambtenaren van hoog tot laag aansprakelijk stellen wanneer ze de kluit belazeren of gebleken is dat ze de verkeerde beslissingen hebben genomen. Mensen leren alleen van hun daden wanneer die consequenties hebben.

B. Randnetel | 19-12-20 | 17:32

De ambtenarij is geen bottom-up cultuur, die ambtenaren voeren, zo goed en kwaad als het gaat, het draaiboekje van hogere hand af. Er is veel meer mis met de belastingdienst dan dit debacle, daar kun je onmogelijk een individuele ambtenaar voor straffen, dat komt neer op falend management dat niet, of te laat, heeft ingegrepen.

deugallergie | 19-12-20 | 17:57

@deugallergie | 19-12-20 | 17:57: De SG en de ambtelijke top wist ervan en deed niets, integendeel. De bescherming van ambtenaren die misstanden melden is een farce. Dat bleek in deze zaak ook. De Tweede Kamer moest notabene moties aannemen om de klokkenluider te beschermen. Ondanks het klokkenluidershuis, ondanks de wetgeving werd de klokkenluider zo snel als mogelijk op straat getrapt. Reken maar dat over een paar jaar er alsnog opeens iemand te laat remt.

Frau Merkel | 19-12-20 | 18:33
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vrees met grote vreze dat we de komende jaren niet van deze man zullen afkomen.

Datzullenwenogweleen | 19-12-20 | 17:25

De hele Tweede Kamer zou zich diep geschoffeerd moeten voelen. Maar ja...

Schriever | 19-12-20 | 17:25

En precies hierom was ik er helemaal niet voor om het roer om te gooien toen de Bulgarenfraude speelde. Remember staatssecretaris Weekers. Iedereen hier in de panelen riep toen om het keihard aanpakken van fraudeurs maar ik voorzag al dat keihard aanpakken, zou kunnen ontsporen. Grappig hoe selectief het geheugen van reaguurders hier is...

Amsterdamsko | 19-12-20 | 17:24 | 4

Misschien dat het alarm na die Bulgarenfraude weer te gevoelig is afgesteld inderdaad. Toch zou het wel treurig zijn als je niet die fraude aan kan pakken zonder dat er aan de andere kant weer een hoop onschuldigen voor de bijl gaan.

Tashtego | 19-12-20 | 17:30

@Tashtego | 19-12-20 | 17:30:
Dit was geen alarm meer. Met een alarm dat afgaat bij bepaalde combinaties van gedragingen/factoren is niets mis. Dit is iemand schuldig verklaren, de bewijslast omkeren en het bewijzen van het tegendeel onmogelijk maken. Dit is echt bananenrepubliekstijl.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 17:34

En in uw vrije tijd verdient u wat bij met een waarzeggersact op de kermis in Bulgarije?
Ik hoop dat uw clandizie ook selectief geheugen heeft. Kunnen jullie samen er een rakia op nemen.

D-Fens_1963 | 19-12-20 | 17:55
▼ 1 antwoord verborgen

Gewoon helemáál stoppen met toeslagen.
Geeft alleen maar gezeik.

Papa Jones | 19-12-20 | 17:24 | 6

@Tashtego | 19-12-20 | 17:33: dat gebeurde vroeger dan ook ten tijde van IHS. Subsidie ging rechtstreeks naar de verhuurder. Maar dat was natuurlijk te makkelijk. Zinloos geld rondpompen is een politieke/ambtelijke hobby lijkt het wel.

DenkenDanDoen | 19-12-20 | 17:41

Of stoppen met belasting.... scheelt ook een hoop gezeik .

Koning BongoBongo | 19-12-20 | 18:18

@DenkenDanDoen | 19-12-20 | 17:41: Elk zangkoortje, voetbalclub, toneelvereniging of huiswerkclubje vindt dat ze jaarlijks subsidie van de gemeente dient te krijgen. Als je 125 kilo weegt omdat je leeft op Big Macs, dan moet je op kosten van het ziekenfonds een maagbandje krijgen. En als je vier kinderen maakt, dan vindt je dat de belastingbetaler moet betalen voor de ‘opvang’ van jouw kinderen.
Waarom is dat gedrag, waarom is die denkwijze de norm geworden?

theo-is-dood | 19-12-20 | 19:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoog tijd dat dit kabinet nog voor Kerst opstapt en rekening aflegt voor de rechter.

MooseNL | 19-12-20 | 17:19 | 2

Alleen het kabinet?

MorgenEenAnder | 19-12-20 | 17:22

Kabinet treedt af, ambtenaren worden vervolgt.

klaas24 | 19-12-20 | 19:51

Het fundament van de staat der Nederlanden, vroeger gegrondvest op een stevige ondergrond, dan wel even stevig voorzien van heipalen, is afgezakt tot balanceren op drijfzand. Ben benieuwd wanneer dat drijfzand wint....

L.E. Raar | 19-12-20 | 17:18

Rutte is als een maffiabaas die je vriendelijk lachend een schouderklopje geeft voor je laatste ritje.

sprietatoom | 19-12-20 | 17:18

Waarom lezen we nou nooit eens iets over infiltranten bij de Christen Unie? Als het mogelijk is om een FvD te slopen, moet dat CU clubje toch appeltje -eitje zijn?
Zaag aan de poten van die club. Ik bedoel, VVD, CDA en D66, dat zijn gewetenloze bestuurders. Die CU club, die mensen hebben nog een beetje principes, alleen zijn ze simpel. Ze zien niet wat er gebeurt. Die club is de achilleshiel van dit kabinet, dat nog niemand iets ondernomen heeft, zo jammer.

hotnot | 19-12-20 | 17:17 | 1

Wat schieten we op met het uitschakelen van de CU?

Amsterdamsko | 19-12-20 | 17:27

Tja. Dat moet je zo'n Kok toch nageven: die trok tenminste nog zijn conclusies. En ging vervolgens zijn zakken vullen bij de ING.

VanBukkem | 19-12-20 | 17:17 | 5

Kok was dan ook politiek uitgespeeld en had geen ambities meer om actief te participeren in de volgende verkiezingen. Daar heeft Vladimir Rutte hele andere ideeën over. Op Trumpiaanse wijze weigert deze man zijn zich van zijn troon te ontdoen, we zitten inmiddels al 10 jaar opgescheept met deze zogenaamde "ideale schoonzoon".

De man heeft een volstrekt gebrek aan empathisch vermogen, en onderschrijft (kennelijk) een cultuur van nepotisme en angst, waarbij lijken keurig netjes worden ingemetseld zodat ze niet meer uit de kast kunnen vallen. Meneer "puft" en "zucht" nog een paar keer en Tante Sjaan is weer gerustgesteld. De mensen die de volgende verkiezingen zich wederom conformeren aan dit beleid leiden aan een zieke vorm van politiek masochisme of hebben zuurstof gebrek geleden tijdens de geboorte, het is nu wel een keer mooi geweest.

deugallergie | 19-12-20 | 17:45

@Merlanni | 19-12-20 | 17:33: Kolere, die JSF...
Rond 2002 al eens een verhitte discussie met schoonvader over die kist. Ik had er zo mijn twijfels over, of dat ding nu wel zou komen. Gut, wat was hij er zeker van dat dat 'prachtige vliegtuig' binnen 1, dan wel maximaal 2 jaar in ons landje rond zouden vliegen...
En nu? Iemand nog eens iets gehoord van die vliegende Fyra? Na enig zoeken lees ik dat eind 2021 (jawel, dan al!) een eerste poging tot de opbouw van een squadron wordt gewaagd.
Alleen moeten er dan nog wel bliksemafleiders op de hangaars, want daar kan dat ding niet goed tegen.. Of de kisten tegen regen kunnen? Benieuwd of dat wel getest is, ik zie het er nog van komen dat de speciale coating er niet tegen blijkt te kunnen, of de elektronica niet snapt dat ons land onder zeeniveau ligt (en de eerste landende kist in Nederland, 2 meter boven de grond denkt er al te zijn...).

EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 17:49

@EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 17:49: Er zitten heel wat verborgen gebreken in die kist. Als dit soort dingen naar buiten komt zit er nog heel wat meer niet goed.

Frau Merkel | 19-12-20 | 18:35
▼ 2 antwoorden verborgen

En de band speelde verder op het zinkende schip... en daar hebben we geluid bij.

Jona Lewie - Re-arranging The Deckchairs On The Titanic
www.youtube.com/watch?v=FO9unxyWQbA

De Briemusketier | 19-12-20 | 17:17

De belastingdienst zou eens drie jaar hypotheekrente zonder bewijs en zonder strafzaak moeten terugvorderen bij een setje huiseigenaren. Dan piept iedereen wel anders...

Feynman | 19-12-20 | 17:15 | 6

Kletskoek. Dat wordt allemaal aan de belastingdienst gerenseigneerd.

theo-is-dood | 19-12-20 | 19:20

-/- De Belastingdienst gaat de aflossingsschema’s voor elke nieuwe hypotheek bijhouden. De Belastingdienst gebruikt die gegevens ter controle, maar ook voor de vooringevulde aangifte. De meeste gegevens over hypothecaire leningen komen automatisch van banken en andere hypotheekvertrekkers (via ‘renseignering’).-/-

theo-is-dood | 19-12-20 | 19:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Ondertussen vragen ze zich af waar toch al dat wantrouwen en fake niels toch vandaan komt.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 17:15

Rutte III zit er nog omdat de 75 Kamerleden van de coalitie (waaronder Omtzigt) als één blok achter de regering blijft staan. Waarom heeft Pieter nog geen spoeddebat aangevraagd naar aanleiding van het rapport?

JohnLocke | 19-12-20 | 17:14 | 5

Pieter, met z’n grote mond, houdt het zootje in stand. Hij heeft helaas geen ballen, verder aardige man.

Blonde Nel | 19-12-20 | 17:33

@isotope 465 | 19-12-20 | 17:16: Hij kijkt wel uit anders wordt hij dadelijk uit de banen draaimolen gegooid. Principes zijn mooi maar je moet ook aan de toekomst denken en ergens burgemeester worden is ook zo gek niet, zie Buma.

Jan70 | 19-12-20 | 18:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Hij had op moeten stappen, nadat de weg vrij was gemaakt voor strafrechtelijke vervolging van ambtenaren, rechters, ministers en OvJs. OvJs hebben aantoonbaar meineed gepleegd en er wordt er zelden tot nooit een vervolgd. Rechters wisten dit en lieten het gaan. Dat ambtenaren en ministers vervolgd moeten worden lijkt mij helder.

Frau Merkel | 19-12-20 | 17:13

Het parlement is meerdere malen onvolledig en onjuist geinformeerd. Vroeger was dat een doodzonde, nu komt men er steeds meer mee weg. De rot zet zo inderdaad door. Onjuist informeren is dus gewoon liegen. De overheid liegt, de ambtenaren liegen, de ministers liegen, Mark Rutte liegt. Als je dit allemaal accepteert wordt het alleen maar erger, een demissionair kabinet kan de lopende zaken regelen, voorzover ze dat kunnen. Zou wel een goed signaal zijn. Ik vind Rutte ook een vlotte vent die goed overkomt in het buitenland, maar het houdt een keer op. Wegwezen dus!

Ruud5 | 19-12-20 | 17:13 | 1

Zoals de baas is, sijpelt dit door naar de beneden. Mark Rutte is een dwangmatige leugenaar, dus wat verwacht je van de mensen onder hem met dit voorbeeld. En laten we als burgers dit goede voorbeeld vooral ook volgen als het om de overheid gaat.

5611 | 19-12-20 | 17:26

Eén vraag: zijn alle maar dan ook alle 'getroffen' ouders 'onschuldig' of zit er ook een groep tussen die terecht wordt aangepakt?

Amsterdamsko | 19-12-20 | 17:12 | 9

@5611 | 19-12-20 | 17:29: Ze moeten weer controle vooraf invoeren eerst checken en dan uitvoeren dan maar wachttijden voor lief nemen.

Jan70 | 19-12-20 | 18:39

@5611 | 19-12-20 | 17:29: Afschaffen! Als je voor drie kinderen kinderopvangtoeslag krijgt, dan kost dat de belastingbetaler ergens tussen de €15 en €20 (dus voor drie kinderen samen) per uur.
Wat is de logica als moeder dan achter de kassa zit bij de Action voor 9,50 per uur?

theo-is-dood | 19-12-20 | 19:29

@5611 | 19-12-20 | 17:29:
De welbekende slingerbeweging. U zou zomaar gelijk kunnen krijgen.

Amsterdamsko | 19-12-20 | 21:07
▼ 6 antwoorden verborgen

Waarom Rutte 3 nog niet is opgestapt?
Nou, dat hadden ze 4 jaar geleden in de kabinetsformatie zo afgesproken. "Dit kabinet zit de rit uit"
Bovendien kunnen ze niet opstappen want ze hebben vakantie (reces).

Osdorpertje | 19-12-20 | 17:12

Nooit meer Rutte.

Kane | 19-12-20 | 17:12 | 3

Jawel hoor. In Maart krijgt u meer Rutte.

Pieter_Auper | 19-12-20 | 17:14

Peilingen van november zeggen van wel.
En Mark heeft het prima naar z'n zin denk ik.

RickyLaRue | 19-12-20 | 17:16

@RickyLaRue | 19-12-20 | 17:16: Hij heeft een baantje gevonden waarin liegen en bedriegen tot aanbeveling strekt. En laat dat nou zijn sterkste kant en hobby zijn.

5611 | 19-12-20 | 17:31

Misschien met overvalteams het ambtenarenapparaat bestoken.

Acidstain | 19-12-20 | 17:11

Lijkt me bijzonder slecht voor het land om midden in een crisis op te stappen, tuurlijk de wantoestanden bij belasting zijn erg, maar de chaos die opstappen met zich meebrengt lijkt me nog veel schadelijker voor het land

Thomtidom | 19-12-20 | 17:11 | 7

Ze moeten weg, met pek en veren en het liefst ook nog voor de rechter. Al was het maar ter lering ende vermaak voor toekomstige politici en ambtenaren.

5611 | 19-12-20 | 17:32

Een crisis waar niemand de oplossing voor heeft ook Rutte of de Jonge of het RIVM niet . Gewoon opstappen en Corona laten uitrazen .

Koning BongoBongo | 19-12-20 | 18:27
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik ben nog het meest voor de torenfluiters.

Pieter_Auper | 19-12-20 | 17:10

Het ergste is nog dat als het kabinet zou opstappen en er een nieuw kabinet aan zou treden, er nog geen snars verandert. Het is te structureel. Die machine draait gewoon door, ook zonder staatssecretaris, zonde minister, zonder minister-president en ook zonder een controlerende kamer. Je hebt in de politiek figuren nodig als Omtzigt, maar die worden vakkundig op sterk water gezet, want niemand wil zijn vingers branden aan het ombouwen van die machine.
"Als iedereen schuld heeft, heeft niemand schuld", dat is de teloorgang van de moraal. Nee, als iedereen schuld heeft, heeft iedereen schuld, en dienen de schuldigen rekenschap te geven. Niemand buigt zijn hoofd, en dat is een grof schandaal.

Schoorsteenveger | 19-12-20 | 17:10 | 6

@EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 17:18: Exact. En met een salaris in schaal 17 heel tevreden over zichzelf. Kijk mij eens succesvol zijn met mijn dure leasebak, golden retrievers en een parelketting op de bank. Dat hun bijdrage aan dit land 0 is willen ze niet zien.

Piet Karbiet | 19-12-20 | 17:37

@Herfsttijloos | 19-12-20 | 17:21:
Als die harde lijn adequaat was ingezet, dan was dat wellicht nog niet zo slecht geweest. Een harde lijn kan zijn vruchten afwerpen. Een apparaat dat niet in staat is om streng maar rechtvaardig te zijn is daarentegen een groot probleem.

Schoorsteenveger | 19-12-20 | 19:41

@Herfsttijloos | 19-12-20 | 17:21: De complete belastingdienst heeft meerdere malen de politiek gewaarschuwd voor het invoeren van een systeem waarbij de burger geld krijgt ZONDER controle vooraf.
Er staat nu voor een-komma-vier miljard €€ aan onterecht verstrekte toeslagen open. Dat bedrag werd zonder controle uitgekeerd. En komt natuurlijk nooit meer terug. En u, de burger, mag dat betalen.
Afschaffen die toeslagen! Als je geen kinderen kunt betalen, dan moet je ze ook niet krijgen.

theo-is-dood | 19-12-20 | 19:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Rutte heeft echt nergens iets te vertellen alleen weet hij het nog niet.

van stampij | 19-12-20 | 17:10 | 1

Hij zal thuis wel een kat hebben. En iedereen weet, zelfs daar heb je geen bal over te vertellen. Had'ie bou een hond gehad...

EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 17:19

Om af te treden moet en in het bezit zijn van een geweten. Nederlandse politice hebben dit niet en zien dan ook hun fouten en tekortkomingen niet.

halfvolle glas | 19-12-20 | 17:08

Aftreden is wel heel gemakkelijk. Hiervoor horen een aantal verantwoordelijken uit de hele keten meerdere jaren de bak voor in te draaien.

supah | 19-12-20 | 17:05 | 3

Daar heb jij volkomen gelijk in, te beginnen bij de ambtenaren vooral in de top.

Nico_the_Sparrow | 19-12-20 | 17:11

@Nico_the_Sparrow | 19-12-20 | 17:11: En we ween allemaal / voelen aan onze klompen aan, dat die top dat never, nooit niet zal doen, uit gevaar dat ze zelf ook voor de rechter worden gesleept.

EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 17:20

Eensch.

zwenkwieltje | 20-12-20 | 00:50

Stel je voor dat Rutte nu zou zeggen: "Ik stap op." En dat dan iedereen zegt van: "Nee Rutte, blijf alsjeblieft. We zitten midden in een crisis en we hebben iedereen nodig die er nu is." Waarna Rutte "Ok, ik blijf!" zegt.

Wat zou dat doen met de beeldvorming?

Rest In Privacy | 19-12-20 | 17:05 | 3

Wat doet het met het vertrouwen in kabinet, overheid en rechtspraak dat Rutte blijft zitten?

Bataafje | 19-12-20 | 17:08

Als ik Kuifje moet geloven (proest) zou dat ook echt gebeuren.

EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 17:08

@Bataafje | 19-12-20 | 17:08: Wat Einz om 17:03 hieronder schreef: "Dan is er een precedent geschept waardoor toekomstige kabinetten werkelijk alles kunnen flikken zonder consequenties..."

Rest In Privacy | 19-12-20 | 17:14

Volgens velen waaronder zelfs vrienden uit mijn privé doet Rutte het toch ontzettend goed, komt hij rustig en gedegen over tijdens bv Corona toespraken etc. Dus tsja.....
En Van Huffelen heb ik paar keer zakelijk ontmoet. Een typisch D66 exponentje dat al wordt weggeblazen bij windkracht 2 laat staan als de "capo's" uit de politiek de rijen gesloten wensen te houden.

de directeur | 19-12-20 | 17:05 | 1

Ik herken wat je hier schrijft. Welkom in de Netflixwereld; wie het best een nobele act kan opvoeren - Obama, Trudeau, Jesse, Rutte - is de man.

kapoerewiet | 19-12-20 | 17:36

Eigenlijk is de slogan "No taxation without representation" hier de enige juiste conclusie!

Mastermattie | 19-12-20 | 17:04

Altijd lachen die afbeeldingen van Cortés. Al gaat deze afbeelding wel 80 jaar aan karikatuur terug. Ik vind helemaal mooi.

Het kabinet heeft immers al zo vaak kunnen opstappen. Veel van de normen en waarden waar deze partijen voor staan zijn teniet gedaan om het kabinet niet te laten vallen. Alles om "die twee andere partijen" niet in de kaart te spelen. Liegen, bedriegen, en na 17 maart gaat het spelletje gewoon door. De MSM zal voluit berichtten dat "Rutte en dit kabinet het zo ongelooflijk goed aangepakt heeft."

U en ik mogen er wat anders van vinden. Maar er gaat weer één kant opgestuurd worden tussen februari en 21 maart, kranten en tv.

Koekkeloere | 19-12-20 | 17:04 | 1

'De huidige partijen doen het on-ge-lo-fe-lijk GOED. Danzij dit kabinet zijn we bijna over de vreselijke corona-ellende heen. Zijn we goed op weg een GROEN land te worden. Hebben we niet langer bouwproblemen door PFAS problemen. En hebben we een VACCIN!!!!'

Tegelijk:

'De PVV is Vre-se-lijk! Walgelijke Wilders Wil Wereldoorlog! Wilders schreeuwt dat ALLE zielige vluchtelingen (zie foto van lief, smoezelig meisje met op achtergrond grote dreigende tank) DoOdt moeten!
FvD is KnetterGEK!
JA21 kunt u beter vergeten, wie zijn dat nu toch.'

EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 17:35

Ik zei het al eerder, maar als dit geen reden is voor Rutte en het kabinet om af te treden dan is de rot compleet. Dan is er een precedent geschept waardoor toekomstige kabinetten werkelijk alles kunnen flikken zonder consequenties. En als ik zeg alles, dan bedoel ik ook echt alles.

einz | 19-12-20 | 17:03 | 3

Eens. Sowieso had dit kabinet al af moeten treden na al de eerdere faals, maar ja, democratie in Nederland.

Bataafje | 19-12-20 | 17:09

Dit 'zelfbenoemd beste' kabinet heeft veel, maar geen geweten. Consequenties is een lastig woord, dat moet uit de weg worden gegaan. Geen idee hoe dit en vorige kabinetten de rekening voor de door hen aangerichte schade überhaupt aangeboden zou moeten krijgen...
Zou de tweede kamer ze dan niet ter verantwoording moeten roepen?

EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 17:24

Vergeet her maar, mijn beste. De rot is compleet, het volk vreet het toch wel.

zwenkwieltje | 20-12-20 | 00:48

Oh trouwens,
@ GS
Kan die huil tweet weg?
Die vrouw heeft haar zorgpremie vanaf 2015 niet betaald....

Is dit nog nieuws? | 19-12-20 | 17:02 | 5

@Zwizalletju | 19-12-20 | 17:28: En dat jaar in jaar uit.
Zie foto:
In 2015 al 6 maanden niet betaald en dan in 2021 terugbetalen.
Nou, boehoe hoor... 5 jaar later.

Is dit nog nieuws? | 19-12-20 | 17:31

@Zwizalletju | 19-12-20 | 17:28: Niet slim van Renske. Laat wel zien in welke lawine van correspondentie je als schuldenaar terecht komt maar dat is een andere discussie.

5611 | 19-12-20 | 17:37

@Is dit nog nieuws? | 19-12-20 | 17:31: Van Huffelen heeft correct geantwoord en dit ook gezien en zie eens wat een drek ze over haar heen krijgt vanuit het Twitter riool. De mevrouw van de CJIB aanslag gooit misschien dingen door elkaar, of het maakt haar geen donder meer uit omdat ze al zoveel andere shit had en dan ook nog misschien de #toeslagenaffaire . Alle brieven en mails en aanslagen zijn van de grote boze buitenwereld , of die nu terecht of niet terecht zijn.

Zwizalletju | 19-12-20 | 17:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Er kantelt iets.

Rest In Privacy | 19-12-20 | 17:01 | 2

Er kartelt iets.

Mr_Natural | 19-12-20 | 17:08

Voordeel; als hij nu niet opstapt maar blijft zitten kunnen we hem strax wegstemmen, als hij wel opstapt kan dat strax niet...

Air van Boven Dorens | 19-12-20 | 17:01

Omdat er anders vervroegde verkiezingen komen.
En dat kan niet;
-Crisistijd
-Wilders in de kaart spelen
-Beste kabinet ooit

Simpel.

Is dit nog nieuws? | 19-12-20 | 17:01 | 5

@Dr. Blechtrummel | 19-12-20 | 17:27: Precies en in het landsbelang kan hij demissionair gewoon doorgaan met corona bestrijding...

tantesidonia | 19-12-20 | 19:11

Er komen geen vervroegde verkiezingen, want maart is te dichtbij... Demissionair verder dan...

tantesidonia | 19-12-20 | 19:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Opstappen? Nu? Regeringscrisis in de nijpendste situatie sinds de Tweede Wereldoorlog? Slecht plan.

Madame Poitiers | 19-12-20 | 17:00 | 3

't Is maar hoe je het ziet. Deze crisis is voorbij zodra de maatregelen worden opgeheven. Als de regering wordt opgeheven is dat misschien wel een geitenpaadje.
pbs.twimg.com/media/EpgfmCmWwAESO_Z?f...

keestelpro | 19-12-20 | 17:12

Belgie had het afgelopen jaar ook geen regering.

Piet Karbiet | 19-12-20 | 17:17

Niet dat we Hugo, Ferd, Kajsa of Ingrid gaan missen

amateurrr | 19-12-20 | 18:28

Tegenover gestelde gaat gebeuren. De MSM blijven hem op hemelen en hij krijgt, helaas, nog meer stemmen dan voorheen in maart. Tij valt niet te keren.

overVecht | 19-12-20 | 16:59 | 3

Daar ben ik inmiddels ook van overtuigd.
Tot eind januari lockdown.
Tot eind februari telkens lichtere maatregelen, jubelberichten over vaccinaties.
Maart: Stem op ons, WIJ hebben dit maar mooi voor elkaar gekregen voor jullie ONDERdanen.
Rond 22 maart verwacht ik weer een terugval, lockdown, verscherpte avondklok en invoer van voedselbonnen 'om de ongebreidelde toestroom van mensen in de supermarkten aan banden te leggen'.

EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 17:28

@EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 17:28: Vergeet niet direct na de verkiezingen draconische belastingverhogingen om alles terug te betalen en beëindigen van steun zodat iedereen en zijn moeder failliet gaat.

5611 | 19-12-20 | 17:39

@EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 17:28: Precies! Dat heb ik een tijd geleden ook al voorspeld. Zo zal het gaan, daar zou ik heel wat onder willen verwedden.

Augustwoman | 19-12-20 | 18:21

Briljante cartoon weer.

Muxje | 19-12-20 | 16:59

Dit kabniet heeft al zo veel redenen gehad om op te stappen. Sterker nog, er zijn kabinetten gevallen om minder.
Mark en z'n zooitje blijvan plakken tot 17 maart (en misschien nog wel langer)

Mastermattie | 19-12-20 | 16:56 | 2

Markje gaat gewoon nog een hele termijn zitten. We zitten midden in de verkoop; de EU financiert de MSM zodat het overgrote deel van de ONDERdanen blijven denken dat de VVD het zo goed doet.

EEnzame SchizofrEEN | 19-12-20 | 17:29

Mark wacht tot de vacature voor NAVO SG open is, als zittend premier die veel Nederlandse belangen heeft verkwanseld voor een schouderklopje van mutti Merklova de top kandidaat, als wachtgelder kansloos.

vranac | 20-12-20 | 09:11

Dit was een ideaal moment voor Rutte om het boetekleed aan te trekken.
Er zijn immers binnenkort toch weer verkiezingen en door nu het parlement te ontbinden en zelf de verantwoordelijkheid te nemen had hij schoon schip kunnen maken en de gedupeerden een gevoel van rechtvaardigheid kunnen geven.
Nu blijft die smet aan hem kleven. Erg dom maar ook erg arrogant!

keestelpro | 19-12-20 | 16:56 | 2

Inderdaad, maaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrr...........
Het is allang bekend dat hij de verkiezingen (met of zonder fraude) gaat winnen.
Kort gezegd en altijd maar weer en weer en weer:
Glas Plas Was!!!!

nope | 19-12-20 | 17:08

Rutte kent nu eenmaal geen schaamte
zo simpel is het in feite

Tobi | 19-12-20 | 18:48

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl