achtergrond

Geenstijl

Kelderman verliest roze trui

Dag van de waarheid

Het was de mooiste wieleretappe in jaren, die megarit over de Stelvio van eergisteren. Wilco Kelderman, verreweg de leukste alsook de enige Wilco die we kennen, kraakte en kraakte, maar hield op de meet 12 tellen (op z'n ploeggenoot Jai Hindley) en 15 tellen (op Tao Geoghegan Hart van apothekersclub Ineos) over en dus mocht De Bever de Magenta #ff0099 Roze Trui aantrekken. Vandaag de laatste bergetappe, met drie keer de klim naar wintersportoord Sestriere en dan morgen een afsluitende tijdrit, maar daarin is Kelderman (normaal gesproken) beter dan z'n concurrenten. Wilco stond de laatste jaren vaker naast de fiets dan dat-ie erop zat, dus we gunnen 'm de zege wel. Live kijken kan op Eurosport, alwaar oud-renner Karsten Kroon en commentator Jeroen Vandenbelgen u op Sierd de Vossiaanse wijze voorzien van nuttig commentaar over Toscaanse taartjes, gevulde koeken en goede wijn. HUP WILCOMENEER!
UPDATE 13.48 uur - Commentatoren Jeroen en Karsten krijgen een frambozentaartje. Jeroen: "Met ietwat slagroom erop." Karsten: "Ik denk dat ze mijn slagroom er al af hebben gegeten." Jeroen: "Hm." Waarna het gesprek weer over muziekkeuze van een renner gaat.
UPDATE 15.20 uur - Met nog één beklimming te gaan zit Kelderman op 30 tellen achter het groepje met knecht Rohan Dennis (die tot voor kort alleen kon tijdrijden, maar op wonderbaarlijke wijze ineens heel goed kan klimmen) en zijn klassementsconcurrenten Hart en Hindley. Foute boel, dus.
UPDATE 15.50 UUR - Kelderman op 1.15 van Hindley en Hart. HET KAN NOG
UPDATE EINDE - De door apothekersbedrijf Ineos gesponsorde Hart wint de rit, Hindley kreeg 'm er niet af. Kelderman verliest 1.36 en dus ook de Giro. Hindley en Hart staan in het algemeen klassement PRECIES GELIJK.

Hij is nerveus, dus dat komt wel goed

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.