achtergrond

Geenstijl

Op1-"slachtoffer" van politiegeweld blijkt dader

Op1-gast Gail Charmaine Esajas heet nu ineens Gail E.

Als zelfverklaard slachtoffer van politiegeweld mocht ze samen met erkend politiehaat-advocaat Gerald Roethof uithuilen bij Op1, waar ze kort na George Floyd in een warm bad van BLM-sentiment en eenzijdige emotie werd ontvangen en gehoord. Maar Gail "Charmaine" Esajas, de 23-jarige Rotterdamse die op 30 mei weigerde het Roel Langerakpark te verlaten en daarbij hardhandig geholpen werd door de politie, blijkt zelf politiegeweld gepleegd te hebben. Dat stond al summier in AD te lezen, maar wijlen misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink heeft nog meer details: 

"Het was inderdaad Gail E. zélf die de agenten aanviel, klappen uitdeelde en dus de confrontatie bewust opzocht, zo valt op te maken uit het volledige beeldmateriaal. Verder blijkt E.’s bewering dat één van de agenten zou hebben geroepen “opkankeren aap!” een regelrechte leugen is. Er is niets van terug te zien op de videobeelden en er is geen enkele getuige die dat heeft gehoord", schrijven zijn erven op de site Misdaadjournalist.nl.

Advocaat Roethof heeft laten weten zijn cliënte, die bij de NPO 18 minuten lang een knie in de nek van de politie legde, nu "graag rust wil". Maar het kwaad, meneer, is al geschied. Zouden haar crowdfunders nu hun geld terug krijgen?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.