achtergrond

Geenstijl

Leider van Frugale Vier Rutte: 'Macron en Merkel liepen kribbig weg van EU-top'

Toneel om uiteindelijk met beperkt gezichtsverlies alsnog bij het kruisje te tekenen? Waarschijnlijk, maar het volk in ieder geval politiek brood en spelen gehad.

Gisternacht kwamen onze regenten er niet uit met z'n allen. De Duits-Italiaanse as eist dat het Noorden die 1,75 biljoen ophoest en Rutte doet alsof hij daadwerkelijk gelooft dat Italianen zich aan 'voorwaarden' en Brussel zich aan 'normen' gaat houden. Maar goed, Onze Mark is toch wel echt even chef dwarsligger en dat vinden we natuurlijk best mooi, zelf al weten we dat we naar een politiek schaduwspel zitten te kijken en dat Merkel bepaalt wie er gaat lappen. 

Voor de vorm wordt de EU-top zelfs verlaat, omdat de frugale vier + Finland nieuwe manieren moeten bedenken hoe ze het aan hun eigen bevolking gaan verkopen dat miljarden belastingcenten (Nederland verliest netto 21 miljard met deze grap) gaan naar een land met de op twee grootste goudreserve ter wereld, en een hogere netto koopkracht dan zijzelf, omdat EEN KWART VAN HUN ECONOMIE zwart en daarmee onbelast is.

Even dimmen Vic

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.