Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Pieter Omtzigt, de meest ongeschikte geschikte

Eenmansleger. Geuzennaam die partijleiderschap in de weg staat?

Social

Misschien was het zijn teleurstelling dat Wopke Hoekstra geen kandidaat wilde zijn (want die is kalm, zakelijk en inhoudelijk sterk). Misschien was het de gedachte dat de partij na de muisgrijze maar degelijke Sybrand Buma geleid moet gaan worden door een Pabo-patjepeeër op popiejopie-patta's. Wie weet is het allemaal één grote fuk joe naar het CDA partijbestuur, dat hem ooit onverkiesbaar dacht weg te schrijven op plek plusminus 162 van de lijst, die de dossiertijger aan de ketting proberen te houden en die zijn controlerende taak als Kamerlid altijd wat trachten af te knijpen omdat opportunisme in de politiek nou eenmaal meer waard is dan openheid.

Maar in het zichtbare ongemak waarmee Omtzigt zichzelf in het plaatje van de partijleiderstrijd schildert, herken je hoe dan ook zijn oprechtheid. Pieter is geen wandelende propagandaposter die ik-vorm-vlogjes maakt, elk fotomomentje aangrijpt en precies weet welke lege woorden je moet gebruiken om heel duur en betrokken te klinken zonder écht iets te zeggen. Pieter wil geen self-kickende selfiestick voor video's vol schmier-retotiek, de heer Omtzigt wil de "taaie, saaie details" van een pensioenakkoord - en als econometrist snapt hij die nog ook.

Omtzigt, altijd getergd, soms emotioneel en natuurlijk zo autistisch als zo'n knikkende hond op de hoedenplank. Maar ook: immer onvermoeibaar, altijd oprecht en zonder enige terughoudendheid om de coalitie - waar zijn eigen partij momenteel onderdeel van uitmaakt - scherp en op inhoud te controleren. Zijn woede-uitbarsting (die maar niet écht wilde exploderen) van twee weken terug was daarvan een heerlijk voorbeeld:

(Ja ja, azijnzeikers, hij stemt altijd braaf met de fractie mee, maar denk eens mee andersom met hem: in ons Coronacafé legde hij uit waarom dat is, dat het intern ook geven en nemen is, en dat de fractie derhalve ook wel eens met hém meestemt. Politiek bedrijven in een Kamer met 150 leden is nou eenmaal geen eenmanszaak.) 

Vlotte vlogger met een goeie camerakop
De reacties op zijn kandidaatstelling zijn - zeker voor CDA-begrippen - overweldigend. Tot ver buiten de kaders van de christendemocratie staan mensen op hun balkon te klappen voor misschien wel het beste Kamerlid der Kamerleden. Maar, zo mompelde iemand op het terras tijdens onze vrijmibo, is het wel verstandig om je beste verkoper directeur van de afdeling te maken? Wat win je er mee als je beste verkoper zijn werk niet meer kan doen? Zo'n Toeslagendossier is geen 'dat doen we er in de avonduren ff bij'-zaakje, laat staan het oprollen van een complete corrupte regering op Malta, zoals hij vorig jaar deed. De macht controleren is een dubbel-voltijds occupatie, is het wel wenselijk om Omtzigts dure tijd te gaan verspillen aan het leiden van een fractie? En stel dat hij het wordt (wat gezien de wensen van het partijbestuur en de geringe interne democratie bij het CDA), willen we hem dan echt als premier zien eindigen?

Die vraag tekent misschien de tragiek van de politieke tijdsgeest: er zijn te weinig Pieters, om Pieter te vervangen. Individuele Kamerleden die met een rechte rug, een goed moreel kompas en een ijzeren doorzettingsvermogen hun dossiers, portefeuilles en/of stokpaardjes blijven berijden. Renske Leijten, bijvoorbeeld, of Ronald van Raak. Beiden SP'er, en dat is niet geheel toevallig: in die partij is idealisme nog iets waard, en idealisme is wat je nodig hebt om overeind te blijven in de cynische politieke werkelijkheid. Maar bij de middenpartijen, noem ons er één die doet wat Pieter doet? Ze zijn er niet, en de spoeling wordt alleen maar dunner naarmate het ambt van volksvertegenwoordiger afglijdt tot een gelegenheidsfunctie waarin je enerzijds een vlotte vlogger met een goeie camerakop moet zijn, en anderzijds die kop de hele dag op het beulsblok van de fractiediscipline rust, waar het ieder moment genadeloos afgehakt kan worden onder het digitale zwaard van de publieke opinie. Vele volksvertegenwoordigers piepten er in de afgelopen jaren tussentijds tussenuit, om onopvallend bij ngo's of in het bedrijfsleven te verdwijnen.

Juichen met een dubbel gevoel
Omtzigt als premierskandidaat - los van een voorkeur voor (of afkeer van) het CDA: in een ideale wereld klinkt het fantastisch, zo'n inhoudelijk ijzersterke man, te autistisch om oneerlijk te kunnen zijn, met grote dossierkennis en een goed geopend oog voor zowel de 'kleine regio' als de 'grote belangen'. Met voorkeursstemmen uit voornamelijk zijn eigen Twentse regio kwam hij in de Kamer als controleur van de regering, maar ook zijn zetel in de Raad van Europa, en de daaraan verbonden controlerende taak, wordt door hem uitermate goed gevuld. Een politicus die zijn medevertegenwoordigers altijd scherp houdt, en zelfs een beetje eerlijker maakt.

We staan onvoorwaardelijk te juichen voor de redenen waarmee Omtzigt zich kandideert: meer inhoudelijke politiek, waarbij oneliners niet de norm vormen maar ondergeschikt zijn aan langetermijnvisies, en waarin belangen tussen burgers en bestuur eerlijker worden geworden. Maar als we zelf dan ook echt eerlijk moeten zijn, vragen we ons af of Pieter Omtzigt niet per definitie beter geschikt is als controleur van de macht, dan als uitvoerende macht. Want, en nu gaan we zelfs zo'n stoffige ouwe pijproker uit Trouw citeren: "Het beslissende inzicht zou moeten zijn dat tegenmacht de macht niet ondermijnt, maar juist ten goede komt." En dat weet Omtzigt zelf ook wel, want hij deelde via Twitter de beschouwing waar dit citaat het slotwaard van vormt.

Helder.

Social

De media te vriend houden? Ze kunnen hem wat...

Social

Het gekke is, je gelooft 'm nog ook

Reaguursels

Inloggen

Het is heel simpel: wanneer Omtzigt zich niet verkiesbaar stelt zal hij helemaal niets meer aan de kaak kunnen stellen. Dan zet het CDA hem omdat hij een luis in de pels is op een onverkiesbare plaats en dan is hij uitgerangeerd door dat CDA. Om hem voor het CDA te behouden is er maar 1 mogelijkheid: dat de leden eindelijk eens de ballen hebben voor hem te stemmen voor het partijleiderschap.

Jan, Leiden | 28-06-20 | 13:13

Het CDA wil laten zien dat ze meerdere kandidaten hbbn. Dat ze veel goeie mensen hbbn en klaar zijn om te regeren. Want de VVD hft Rutte, maar wie nog meer? Iedereen om Rutte heen is omgevallen en Dijkhof. Tja Dijkhof..

Flow82 | 28-06-20 | 10:54 | 1

Dikhof die valt niet om. Die stijgt op. Aan een touwtje dat wel.

Cepalislam500mg | 28-06-20 | 11:34

Oneens met de strekking van dit verhaal. Juist als deze hardwerkende, eerlijke politicus premier wordt, laat dat zien dat integriteit, idealisme en hard werken beloond worden in plaats van acteurs als Klaver en Rutte op nummer 1 zetten. Dat trekt vervolgens integere hardwerkende mensen aan om kamerlid te worden zodat het de controlerende taak van de kamer ten goede komt. Of wil je Omtzigt werkelijk klein houden omdat je anders geen goede dossierbijters in de kamer hebt? Nogal korte termijn gedacht. Iemand als Omtzigt als premier (want dat is wat er gaat gebeuren als hij de nummer 1 van het CDA wordt) zal een revolutie teweeg brengen in spindoctorland. Weg met de charismatische leeghoofden en plaats maken voor inhoud. De tweede kamer is op het moment een theater voor B acteurs. De interrupties gaan vaker over de vorm dan over de inhoud. Laat deze auti maar schuiven, die staat daar boven want heeft wel een inhoudelijke bijdrage. Bovendien een rolmodel voor alle mensen in het spectrum. Dus, jullie hebben nog 8 à 9 maanden om Omtzigt in het torentje te schrijven, een betere kans om fvd in de coalitie te krijgen is er niet. Dus geen minuut te verliezen!

hustler01 | 28-06-20 | 10:43

Stel Omzigt zou de partij verlaten.
Hoeveel zetels van het CDA zou hij meenemen?

kloopindeslootjijook | 28-06-20 | 10:26

Volgende keer allemaal een voorkeursstem voor Omtzigt.

pietjePuke | 28-06-20 | 09:52 | 2

Als ie dan nog bij het CDA zit. Ik voorspel een felle strijd, want alhoewel Omzigt misschien best wel populair is in de achterban, is wel duidelijk dat het partijkader hem absoluut niet ziet zitten. Het was al een uitgemaakte zaak dat De Schoenen het ging worden, en dan komt die bemoeial van een Omzigt weer! Met een beetje geluk scheurt het CDA uit elkaar.

kunstliefhebber | 28-06-20 | 10:18

CDA kan wel eens heel groot gaan worden met Omtzigt aan het roer. Ik weet niet of hij een goede premier zou zijn, maar zou hem graag een kans geven. Denk eigenlijk dat hij het zelf wel zou kunnen, alleen is de vraag of hij z'n collega's mee kan krijgen of dat die hem tegen gaan werken.

Dr. Vigilante | 28-06-20 | 09:42 | 1

Hij is geen goede premier. De man is wars van politieke spelletjes, gekonkel en gehuichel, staat té ver af van leugenachtige en spelletjes-spelende ambtenaren die denken ons land te dienen maar die alleen maar uit zijn op macht en invloed. Dat hele topkliekje van het belastingambtenarenapparaat moet eruit. Oprotten. Weg die huichelaars. Schoften zijn het.

langzullenweleven | 28-06-20 | 10:01

Samen met Martin Bosma en Renske Leijten by far de beste kamerleden. Zou ook wel eens fijn zijn om geen farizeeër als CDA leider te zien

Rest In Privacy | 28-06-20 | 08:51

Het gekke is dat geenstijl de kansen verhoogd van Omtzigt als ze hem niet ophemelen en al te veel over hem schrijven. Ben ik van overtuigd. Cda wil niet geassocieerd worden of buigen voor reaguurders.

merel veld | 28-06-20 | 08:36 | 1

Maak je geen zorgen, Omzigt wordt het waarschijnlijk toch niet. Simpelweg omdat ze hem bij het CDA partijkader niet moeten, uit afgunst of omdat hij teveel een bemoeial wordt gevonden. Ze zullen er alles aan doen om Omzigt een pootje te lichten, desnoods met een nieuw nepnieuwsartikel in het NRC waarin hij van alles en nog wat wordt beschuldigd. Met een beetje geluk trekken ze daarmee meteen het hele CDA omver!

kunstliefhebber | 28-06-20 | 09:36

Dat is neergehaald door Geenstijl, ik kan als zwitsal geen linkje plaatsen maar het NRC-verhaal deugde voor geen meter.

Ome_BW | 28-06-20 | 09:53

Ja dat hadden ze handig gespeeld om Omzicht onderuit halen.
Dan zou je zeggen: we gaan eens goed peuren in wie dat gedaan heeft en waarom. Maar dat valt dan een beetje stil. Best vreemd.

kloopindeslootjijook | 28-06-20 | 10:01

@kunstliefhebber | 28-06-20 | 09:39: RickRD heeft last van het adagium dat iedere informatie juist is maar hij mist het totaalbeeld en gaat daardoor de mist in.

langzullenweleven | 28-06-20 | 10:04
▼ 2 antwoorden verborgen

We weten van geen van de kandidaten of ze wel kunnen leiden. Dat Pieter het beste kamerlid is, zegt meer over de andere kandidaten. Bij Pieter verwacht je wel dat het integriteitsniveau van het kabinet omhoog gaat. Dat wordt wel eens tijd.

Mahatma | 28-06-20 | 08:20

Ik heb Omtzigt liever in de kamer als controleur van de macht.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 08:19 | 2

Ik zie hem graag als leider van een partij waarvan hij de leden een schop on hun hol geeft en zorgt dat ze doen wat ze behoren te doen.
Ik ben redelijk klaar met die ruggengraatloze heikneuters in de kamer.

donkieshot | 28-06-20 | 08:39

@donkieshot | 28-06-20 | 08:39: Bedenk dat als Omtzigt als partijleider zijn politiek actieve kleden achter de vodden moet gaan zitten, hij geen tijd meer heeft om te doen waar hij zo goed in is. Dat lijkt me een verlies.

Synecdoche | 28-06-20 | 09:32

Wat een heisa voor zo'n door godverlaten klotepartij .

Minus Richels | 28-06-20 | 06:38

Wat is dat opeens met die CDA verheerlijking omdat ze één goed kamerlid hebben. CDA en dus ook Omtzicht vanwege de partij discipline
- is voor méér EU-creatie met dus minder invloed voor burgers en meer belastingen
- is voor de klimaatgekte van 1000 miljard met dus meer (EU) belastingen en meer vervuiling
- is voor massaimmigratie en zelfislamisering.
Veel plezier ermee.

Cepalislam500mg | 28-06-20 | 01:49 | 3

Maar je hoort niets meer over de ontmoeting van Geert Wilders bij de Hiddemeister op de koffie.
Die Jonge op blitzschoentjes wordt zo in beeld gebracht overal, dat het al bezegeld lijkt bij die schijnheilige partij, die bij voorbaat al meer dan een miljoen stemmers op PVV & FvD uitsluit. Schijnheilige profeten daar bij die lui die Ons de @#$%euro in ons mik gedouwd hebben, toen door die bakellende.

Theo-Pim-Riv | 28-06-20 | 08:23

@Theo-Pim-Riv | 28-06-20 | 08:23: Ruud Lubbers bedoel je. Wel ook CDA, samen met zijn maatje Wim Kok die later de paarse puinhopen zou creëren.

Pierre Tombal | 28-06-20 | 10:44

Om die CDA-verheerlijking te begrijpen moet je weten hoe het CDA op Europees niveau werkt. Er zijn twee grote zuilen binnen het CDA:
- De grote grote zuil van Angela Merkel. Het CDA in Nederland is altijd een beetje een vazalpartij geweest van de Duitse CDU.
- De zuil der populisten met figuren zoals Viktor Orban en Silvio Berlusconi.

Misschien is er ergens een soort hoop dat Omtzigt gaat samenwerken met Orban, waardoor hij zijn eigen koers kan volgen. Ik geloof hier alleen niet zo in. Hij zal toch weer die zuil van Merkel in moeten gaan wat dan vervolgens weer gevolgen heeft voor zijn beleid in Nederland. Of hij moet het voor elkaar krijgen Merkel ten val te brengen door het blootleggen van een of ander corruptieschandaal waarin zij betrokken is. Dingen zat wat dat betreft; Immigratie, Energiewende, auto-industrie, etc.. Met zo'n dolksteek in de rug maakt hij zich vast niet populair bij de rest van de christen-democraten, maar dit is de enige manier waarop hij zijn integriteit kan behouden als hij weer terugkomt van zijn hypothetisch gezien eerste bezoekje als minister-president aan Brussel.

Alexander des Burgus | 28-06-20 | 12:35

Als ie het wordt gaat dat het FvD zetels kosten, als Thierry ze zelf al niet weggejaagd heeft.

Harry Turtle | 28-06-20 | 00:29 | 4

Sinds die overwinningsspeech als een soort vrijmetselaar met onderliggende verwijzingen ben ik zelf iig afgehaakt

merel veld | 28-06-20 | 08:39

@Theo-Pim-Riv | 28-06-20 | 08:29:
Bosma moet alleen wat minder wijzen en klagen. Dat kennen we nu wel. Kom met hoe je het dan wel zou doen en waarom.

kloopindeslootjijook | 28-06-20 | 10:03
▼ 1 antwoord verborgen

"Terrier des Vaderlands"

Mevr. Leijten heeft zich in het dossier ook vastgebeten, net zo als dhr. Omtzigt, dus laten we haar niet uit het oog verliezen. Helaas staat zij niet op één bij de SP en ik vind dat jammer, want tevens heb ik een broertje dood aan nepotisme; hallo familie Marijnissen.

Maar omdat dhr. Omtzigt den sloopkogel, t.w. het fractieleiderschap, onverschrokken tegemoet treed, benoem ik hem hierbij tot

"Terrier des Vaderlands"!

Pieter Omtzigt onze "Terrier des Vaderlands"
Pinkt traantje weg - korte stevige uitademing - wodka erin.
Sincerus gratulationis audiuntur. Evocatus
.

Evocatus | 28-06-20 | 00:21

Voor deze man kan ik alleen maar diep respect hebben en hoop dat hij lijsttrekker wordt van het CDA. Nog nooit heb ik op deze partij gestemd, maar zou het heel misschien overwegen met Omtzigt aan het stuur.

Nuuk | 28-06-20 | 00:10

Vraagje iedereen die klaagt dat ze nooit voor een christelijke partij willen Stemmen hebben die niet in de Gaten dat de meest andere partijen veel gevaarlijke religies aanhangen dan de christelijke. Klimaat/EU/socialisme etc. Juist nu zie je overal fanatici opstaan waarvan hun doel religie is. Vind het interessant dat juist partijen die de verzuiling wilden afbreken voor nieuwe zuilen zorgt en dat misschien die cda zuil juist de meest rationele blijkt. Als ze tenminste niet voor de jonge daar die de randstad stemmen wilt. En eigenlijk hoop in op 1 tweetje van ontzigt met mona. Mona voor premier omtzigt controlerende baas in de kamer met met leden in de fractie die dat ook doen. E. Dat bij coalitie besprekingen van te voren zeggen. Dat de wetten goed moeten zijn e. Bewindspersonen ook van CDA verantwoording moeten leggen in de kamer

Snap_het_ook_niet | 28-06-20 | 00:09 | 3

Christelijke partijen kunnen niet tegen islamitisch onderwijs zijn, anders discrimineer je en dat mag niet. Mensen worden meestal al als kind verpest, dus dit is echt een reden voor mij om niet op partijen te kunnen stemmen die onderwijs niet van religie willen scheiden.

Middensteun | 28-06-20 | 00:20

@Middensteun | 28-06-20 | 00:20: islam een geloof noemen lukt mij niet, het is volgens mij gevaarlijker dan corona en je kunt je er niet meer tegen vaccineren, de islam is buigen of barsten er is geen tussenweg, kijk maar hoe Libanon geïslamiseerd / overgenomen is, doordat de islam de democratie van Libanon compleet omarmde teneinde het land daar te islamiseren en toen hield de islam schoonmaak = bekeren of kop eraf

Theo-Pim-Riv | 28-06-20 | 08:34

@Middensteun | 28-06-20 | 00:20: De SGP is een oerchristelijke partij die mordicus tegen islamitische scholen is. En niet alleen scholen.

xavier | 28-06-20 | 15:29

Wordt het toch niet, het bestuur heeft allang besloten. Mona voor de vorm in de verkiezing en Hugo gaat het worden.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 23:09 | 4

De leden kiezen. En die zijn denk ik rentevoordeel.

Braco.me | 27-06-20 | 23:54

@Braco.me | 27-06-20 | 23:54:
Pfft, de leden kiezen. Echt niet. Dat is voor de bühne, een mooi toneelstukje.

Leiderschap wordt binnenskamers besproken en toegewezen.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 00:45
▼ 1 antwoord verborgen

Ik maakte @Van Rossem onlangs een complimentje voor correct gebruik van de term "ambivalent". Heel treurig om hem nu weer te zien afglijden ("Juichen met een dubbel gevoel"). Voor straf zou zijn salaris voor een maand moeten worden """verdubbeld""" - maar dan uiteraard op dezelfde manier als in dit gedrocht van een kop.

OverdaanDerOnderheid | 27-06-20 | 23:05

De CDA_ er Wopke heeft m.i. ernstig tekort te geschoten in het KLM dossier heeft voor mij w af gedaan met z n stoere gedoe schot voor open doel om de KLM terug te halen bij die k*T Fransozen, maar nee hoor, beloofd weinig goeds voor de komende EU bijdragen ellende

Uw Verzekeringsadvis | 27-06-20 | 22:34

Azijn zeiken: in een fractie worden de taken verdeeld omdat niemand zin heeft om zich met elk onderwerp bezig te houden en dit sowieso onmogelijk is doordat diverse commissies vaak op hetzelfde moment vergaderen. Voor de fractie heeft het bij een specifiek onderwerp wel aanwezige fractielid daarmee een leidende rol welk standpunt de fractie als geheel aanneemt op het moment van stemming, mits uiteraard dat standpunt niet in tegenspraak is met het overkoepelende partijregime of een of andere coalitieafspraak. En dat is het grote probleem met de spraakmakende zaken waar Omtzigt bij betrokken is en zonder twijfel ook de reden waarom ze spraakmakend worden: omdat ze er altijd toe leiden dat Omtzigt opgelegd wordt dat hij zijn persoonlijke standpunt moet verloochenen en dit ook doet. Iemand die werkelijk gelooft goed te doen zou daar nooit van afwijken, Omtzigt doet het aan de lopende band.

Pierre Tombal | 27-06-20 | 22:28 | 2

Dit. Dank je.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 23:09

Eens. En daar komt nog bij dat je wettelijk kamerlid bent zónder last of ruggespraak (opzettelijk geen tussen-n), dwz dat de partijleiding je alleen vanwege politieke partijdiscipline aan een partijafspraak houdt. Formeel heb je juist e opdracht om onafhankelijk te zijn van oa partijdiscipline! Dat weet elk kamerlid, maar ja hè, lekker makkelijk geld verdienen.

Cepalislam500mg | 28-06-20 | 11:43

Ze vechten het maar lekker uit binnen het CDA, zal er toch nooit op stemmen.
Ook niet op andere geloofspartijen. Strijd gaat verder, hippe dominee zoon heeft Ali B ingehuurd. Getuigd weer van weinig inhoud, iedereen kan Ali B inhuren, als je maar met doekoe over de brug komt.
Interessanter is of er Marokkanen lid zijn van het CDA.

Mona heeft pech dat haar vaste WNL mediakanalen op vakantie zijn.

En ja, Omzicht komt er wel op eigen kracht.

CarelJan7937 | 27-06-20 | 22:13 | 3

ali bou ali gaat steeds meer een nasale klank krijgen en zijn ogen zitten af en toe half dicht alsof hij veel slaap heeft, ja als je die snuiver inhuurt ga je goed

Theo-Pim-Riv | 28-06-20 | 08:44

Er stemmen heel wat Marokkanen en Turken in Nederland op het CDA. Juist omdat CDA het islamitisch onderwijs enz fundamenteel steunt.

WalterSobchack | 28-06-20 | 09:11

Als boosheid en ontevredenheid de drijfveer is om in actie te komen dan is er iets niet goed gegaan. De brede ontwikkelingen binnen de overheid gedurende de afgelopen 3 kabinetten Rutte, zijn geheel in lijn met het morele kompas van de VVD, een verdoezelende en leugenachtig zooitje geworden die de samenleving in alle lagen verziekt hebben. Of beter, ze hebben gewoon hun gang kunnen gaan. En de volksvertegenwoordiging, minus een handjevol oprechte mannen en vrouwen, keek bewust de andere kant op.
Het is niet alleen de toeslagenaffaire, het rommelt bijv. al jaren bij justitie, waar liegen een optie is binnen je functioneren en bij defensie, bij infra en waterstaat, bij klimaat 'instanties' enz. Rapporten, onderzoeken, stukken, commissies etc., het is als een emmer snot. Of het nu de levensgevaarlijke Stint is of een bonnetjesaffaire, stikstof metingen, het ambtenaren apparaat weet er wel 'raad' mee.
Dat gaat Omtzigt niet in zijn eentje redden, ik vrees dat hij met de bezetting van de 2e kamer sowieso slecht af is. Daar zitten stemrobots die de klok hebben horen fluiten. Als je eigen partij je in het verleden liever kwijt was dan rijk, dan weet je waar je staat. Het CDA laat Omtzigt als stemmentrekker lekker zijn gang gaan, en de bobo's drukken PR Pipo de Jonge er voorlangs. Hij stond alleen en dat blijft.
Bedankt Pieter we kunnen straks met meer zetels op de dezelfde voet verder regeren. Is Pieter dan weer witheet? Het kartel, mensen. Stemmen op Omtzigt lost niets op.

Broadsquire | 27-06-20 | 22:04 | 1

Bloemendaal in het groot. Corruptie is de norm.

Mart6037 | 27-06-20 | 22:06

Stelde de juiste vragen o.a. over betrokkenheid Oekraine maar moest zijn goede MH17 speurwerk staken en mond houden. Oftewel hij heeft de leugens geaccepteerd om bij het CDA te mogen blijven. Dat is geen eenmansleger maar een slappe zak.

HdJ | 27-06-20 | 21:56 | 1

Vooral die ooggetuige die hij uitgenodigd had was een sterke zet.

botbot | 27-06-20 | 22:01

Het CDA is niet mijn partij. Die hebben Wilders ook genaaid en ze zijn eurofiel. Ik gun hem wel dat hij wint zodat hij het CDA van binnen uit kan gaan hervormen.

frisenfruitig | 27-06-20 | 21:55 | 7

@Ridde Rogter | 27-06-20 | 22:21: In 2010 ging grofweg 80% van alle stemmen naar partijen die positief stonden tegenover een verhoging van de AOW leeftijd naar 67. Een soortgelijk ding gebeurde in 2006 toen 70% van Nederland stemde op partijen die positief stonden tegenover een onderwerping van onze Grondwet aan die van de EU (het zg Verdrag van Lissabon). Wil jij werkelijk Wilders verantwoordelijk houden voor het feit dat jij totaal geen idee had waar jij bij beide gelegenheden in werkelijkheid voor stemde en dat ook nog steeds niet hebt?

Pierre Tombal | 27-06-20 | 22:50

@Pierre Tombal | 27-06-20 | 22:50: Je mist het punt. Dat is dat hij gisteren A beloofde en vandaag B deed. Mankeert het aan je verstand of zo?

Ridde Rogter | 28-06-20 | 07:25

@Ridde Rogter | 28-06-20 | 07:25: Wilders beperkte de verhoging tot 66 jaar en dat is al meer dan waar je met die uitslag op had kunnen rekenen, hoewel het achteraf natuurlijk niets meer bleek dan uitstel van executie. Maar dat komt dus, nogmaals, doordat JIJ de verkeerde keuzes maakt en niet oplet waar je nu eigenlijk voor stemt.

Hint: ze bespreken op dit moment een wijziging in de Grondwet in de hoop dat bij de aankomende verkiezingen jij dat niet meer weet en daar zonder het door te hebben een vóór-stem aan gaat geven.

Pierre Tombal | 28-06-20 | 14:26
▼ 4 antwoorden verborgen

@numb .. ik waardeer je mening, zelf denk ik dat een andere vorm en wellicht ook meer kwaliteit kan brengen zoals al gezegd. Ik zou het wel eens willen zien. ietwat anders doen als het huidige manier van handelen, wellicht ook eens een verademing.

Schilder58 | 27-06-20 | 21:51

Beslist meest geschikt, hoge gunfactor, maar helaas politiek minst betekenend.

Pieterman | 27-06-20 | 21:50

Ik weet het niet. Hoe hoger hij komt des te meer politiek correcter hij moet worden terwijl ik hem liever tegen de schenen van al zijn collega's ziet schoppen.

Sinclair | 27-06-20 | 21:40

Pieter Omtzigt is een katalysator. Opeens geschiedt er in deze CDA voorzitter verkiezingen een radicale schifting in het midden: met Hugo de Jonge aan het roer verjubelt het CDA zich in een duivels brouwsel van D66 alles-is-geoorloofd opportunisme vermengd met inhoudloos uithangbord christendom. Met Pieter Omtzigt verschuiven de panelen duidelijk en weldoordacht richting FvD. Het midden zelf, waarop het CDA altijd patent meende te beziiten, is door het optreden van Pieter Omtzigt opeens een no go area geworden. Het wordt nu ofwel een D66-CU kloon met Hugo of een geduchte FvD concurrent met Pieter Omtzigt. Dankzij Pieter Omtzigt is het CDA uit het midden geslagen. In het geval dat Pieter Omtzigt niet de partijvoorzitter van het CDA wordt, dan zal FvD een verdere toestroom ontvangen van thuisloos geworden CDA-ers. De keus waar het landelijke CDA (de leden) voor staat is: voor of tegen FvD.

Eeuwig..Op..Vakantie | 27-06-20 | 21:33

Omtzigt lid van het CDA is als een Fortuyn die lid is van de PvdA.
Het vloekt met elkaar; dus: nee dank U; hoe goed Pieter ook is of lijkt.

Fijnstoffer | 27-06-20 | 21:17 | 1

Ik snap GS wel, het is een beetje moeilijk door je rancune heen kijken (al zeg je juist neutraal te zijn), maar ook Thierry is een dossierbijter. Pak Marrakech-pact of CETA als voorbeeld. Die heeft hij toch aardig onderuit gehaald. Dat zijn partij nog te klein is op dit moment, geeft hem weinig slagkracht (en zijn constante oei-momentjes welke breed uitgemolken helpen ook niet). Maar ik vind Thierry als kamerlid zeker niet verkeerd.

LuNaTeeQ | 27-06-20 | 21:10

Hij maakt het wanbeleid wel mogelijk van Rutte door overal mee in te stemmen dus wel bang voor zijn baantje af en toe wat voor de Bühne roepen. Volgens mij is het een door de CDA gebruikt afwijkend stem kanon.

dik van alster2409 | 27-06-20 | 21:06

Een van de beste ministers ooit. Maar ik zal nooit meer CDA stemmen!

ET007 | 27-06-20 | 20:55 | 1

tenminste .. kamerlid

ET007 | 27-06-20 | 20:57

Mona moet het worden.
Want vrouw.
Makkelijk hè.

RickyLaRue | 27-06-20 | 20:35 | 4

@Berbaar | 27-06-20 | 21:02:
Vrouwen aan de top.
En mensen van kleur.
Ik vind het prima.
Ik ga dat CDA spul even doorpluizen op diversiteit.
Een witte man kan natuurlijk niet.

RickyLaRue | 27-06-20 | 21:49

Het conservatieve CDA kent maar weinig SJW leden dus dat zal wel meevallen.
Die bordkartonnen selfkicker kan het nog wel eens zwaar krijgen tegen de nuchtere Pieter.

Harry Turtle | 28-06-20 | 00:36
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een verschrikkelijk lul verhaal, alleen geschreven om iemand kapot te framen. Vol met dooddoeners, Hij is autistisch, De beste verkoper maak je geen directeur. Vind het een zwak stuk. Pieter heeft een gigantisch track record van hoe een Kamerlid hoort te zijn. Zo'n iemand mag best de partij eens leiden en elke sukkel in de partij bij beurt onder hun hol schoppen om beter hun best te doen. Natuurlijk gaat die niet voor premier maar die andere drie van het CDA ook niet. Wat hij wel teweeg kan brengen is een verdieping en aanjagen van de tweede kamer en deze weer naar een hoger plan te trekken. Ik ben die slappe oneliners van jetten en klaver helemaal zat, eigenlijk ook van wat ze nog meer zeggen. trouwens dat slappe geouwehoer geldt ook voor Mona. Dat Hugo niet weet dat je je vingers niet moet branden aan IT,dat maakt hem in een klap volledig ongeschikt voor wat dan ook. Dus het wordt #teamomtzigt.

Schilder58 | 27-06-20 | 20:26 | 6

Noem eens 1 kamerlid welke zijn/haar werk zo serieus neemt berbaar, dan kan je praten.

donkieshot | 27-06-20 | 21:50

@Berbaar | 27-06-20 | 21:00: Nou, nou Berbaar, acht je hem zo hoog? Zou je hem niet liever als burgemeester van Madurodam zien?

Mijn GS nick magnie | 27-06-20 | 21:51
▼ 3 antwoorden verborgen

De heer Wilders heeft toch wel grote pech.
Gaat ie uitstekend en dan komt uit het niets een Tjerrie, die de helft van zijn stemmen kaapt.
Nu overwegen velen toch weer terug te stappen naar de heer Wilders en daar komt Pieter de stemmentrekker om de hoek.
Pieter kan zo bij elke partij de boel overnemen en MP worden en wat een verschil met die stiekumemarxist Pinokkio.
Maar Omtzigt & Bosma, ja dat zou best eens kunnen.

Theo-Pim-Riv | 27-06-20 | 20:13 | 10

Lijkt een beetje op Henk van de Tillaert van Mengvoeders uni ted "wat ben je toch sympathiek" youtu.be/9f6TgrtrjKQ?t=269

Watching the Wheels | 27-06-20 | 20:30

@Theo-Pim-Riv | 27-06-20 | 20:13
Heerlijk mensjes die in hun eigen onwerkelijke wereldje leven. lol
Humor om (uit) te lachen.

Berbaar | 27-06-20 | 20:56

Tja Bosma heeft humor en Omtzigt is kurkdroog. In die zin zou het wellicht niet boteren. Maar beiden zijn wel van scherpe analyses en realiteitszin. Beiden durven tegen de stroom in te gaan al doet Omtzigt het zelfs als zijn partij regeert. Ik denk dat het CDA onder Omtzigt best met FvD en PVV zou kunnen regeren. Nu maar hopen op een forse rechtse zegen

Joostmochtnietsweten | 27-06-20 | 21:17
▼ 7 antwoorden verborgen

#hugodejonge is ineens trending, het cda houdt zogenaamd eerlijke evenwichtige verkiezingen op inhoud. Ali B. wordt zelfs uit de kast getrokken om de clown met de schoenen te steunen twitter.com/hugodejonge/status/127686...

Watching the Wheels | 27-06-20 | 20:09 | 3

Die Ali B. kun je echt voor alles inhuren, ongekend.

Watching the Wheels | 27-06-20 | 20:11

@Watching the Wheels | 27-06-20 | 20:11: Waarom wel hugo de jonge en niet ali bouali

Theo-Pim-Riv | 27-06-20 | 20:15

@Theo-Pim-Riv | 27-06-20 | 20:15:
Waarom hebben ze bij het cda eigenlijk geen echte fan van Hugo de Jonge kunnen vinden? Ik bedoel ... als je toch met Ali B. op de proppen moet komen.

Watching the Wheels | 27-06-20 | 20:41

Omtzigt kijkt altijd of die moet poepen.
Heeft ook geen vlotte babbel.

Verwacht dat Hugo de spraakwaterval gaat winnen.

Mona gaat het niet redden, daarvoor wonen er te weinig mensen in Volendam.

CarelJan7937 | 27-06-20 | 20:00 | 8

Ze woont niet in Volendam slimpie.

Berbaar | 27-06-20 | 20:52
▼ 5 antwoorden verborgen

En die andere Pieter, Pieter Heerma, heb ik daar iets over gemist?

Mr_Natural | 27-06-20 | 19:58 | 3

nee daar mis je niets an

Theo-Pim-Riv | 27-06-20 | 20:06

Een kilo of honderd. Afgerond.

Ridde Rogter | 27-06-20 | 20:08

Niet heel spraakmakend.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 20:12

Wat zijn precies (!) zijn politieke standpunten in kwesties als migratie, EU (neem ik aan) en rol van overheid durft een hier welbekende VVD adept dan te tegelen.
De schaamte voorbij.....,
Vooral vooraf rechtsgurende standpunten innemen om vervolgens dat gedachtegoed als eerste als wisselgeld weg te geven.
Rutte heeft zo het wekken van valse verwachtingen zowat uitgevonden, vuile farizeeer.
Witheet ben ik. Al jaren.

D-Fens_1963 | 27-06-20 | 19:52 | 3

mag wit heet nog wel

Theo-Pim-Riv | 27-06-20 | 20:06

Kort lontje jij!

Rest In Privacy | 27-06-20 | 20:13

Witheet om een kansloze CDA kandidaat?
Man, man, man.........
Hier net de heerlijke fruitsalade verorberd.
Life is good.

Berbaar | 27-06-20 | 20:51

De strijd gaat waarschijnlijk tussen Maria Cornelia Gezina Keijzer en Pieter Omzigt.

Nehemia | 27-06-20 | 19:52 | 6

@Watching the Wheels | 27-06-20 | 20:12: Dat kan geen toeval zijn. Het gezin is de hoeksteen van de samenleving. Het paradepaardje van de CDA.

Nehemia | 27-06-20 | 20:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Toen ik vanochtend het Briefje van Jan las, voelde ik, zelf niet zo'n heel klein beetje van het spectrum, de nodige instemming, Wel had ik moeite met de laatste zin. De reden is dat Pieter Omtzigt niet zo kan functioneren als hij doet, als hij niet diverse teams (zowel in Den Haag als Brussel) van goede mensen om zich heen heeft. Dat is inclusief zijn familie, die voor hem naar eigen zeggen op de eerste plaats komt. En dat na Jack de Vries met zijn "Hoeksteen van de samenleving". Alleen al het contrast tussen die twee geeft aan waar het nu in de politiek fout gaat.

Ook kan ik mij niet voorstellen dat hij in de loop der jaren geen netwerk binnen (maar ook buiten!) het cda heeft opgebouwd. Het niet hebben van een verborgen agenda en het leveren van prestaties die niet primair op individueel gewin zijn gericht, levert bij heel veel mensen iets op dat in de politiek heel erg zeldzaam is: loyaliteit. Dat laatste is een kwaliteit die niets met het afschuwelijke "teamplayer" en al helemaal niets met kadaverfractiediscipline van doen heeft.

En waarom zou hij dan niet de ideale kandidaat zijn? Als er één iemand ervaring heeft opgedaan met het falen van de huidige instituties is het Pieter Omtzigt het wel. Die moeten beter, het enige van zijn concrete beleidsvoornemen dat mij op dit moment bekend is, en omdat het in de politiek uiteindelijk om de centjes gaat, welke achtergrond is dan beter dan econometrist met een zeer uitzonderlijk organisatorisch talent? Die heeft al lang een routekaart in zijn hoofd uitgestippeld.

Zelf ben ik niet bevoegd om die diagnose te stellen, maar waar ik me zelf de laatste jaren gruwelijk aan geërgerd heb is de kwalificatie hoog functionerend ondanks je autisme. Want wat is dat dan voor "normale" mensen, hoog functioneren? Het is geen pretje, maar als je er (succesvol) mee hebt leren leven geeft het je in de praktijk, zeker als die inhoudelijk bepaald is, een paar flinke voordelen op. En dan niet als Gretha "Superpower" Thunberg, maar als op leeftijd gerijpte vaardigheden die je maken tot wie je bent. Dan is het niet helemaal begrijpen van gezelligheid eigenlijk niet eens zo'n heel groot offer.

Daarom ben ik blij met Pieter Omtzigt: een uitstekend rolmodel dat ook deze burger weer moed geeft. En de tijd zal leren hoe het allemaal uitpakt. Ook in dit opzicht leven we in interessante tijden.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 19:44 | 5

@Wiebenick | 27-06-20 | 20:13: Ik adviseer u eerst eens goed over de keuze uw eigen nickname na te denken alvorens vele groten "der mensheid" te diskwalificeren.

Guiseppe | 27-06-20 | 20:28

@Guiseppe | 27-06-20 | 20:28: Mijn advies aan u zou zijn om adviezen niet ongevraagd op een opiniesite te ventileren, daar zijn adviesbureaus voor, maar mijn advies doet ook niet ter zake.

Wiebenick | 27-06-20 | 20:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Hopelijk de dividendbelasting eindelijk afschaffen

stipjes | 27-06-20 | 19:31

Ik ben geen christen maar als je er even nu stilstaat is er helemaal niets mis met de christelijke normen en waarden. Dit is voor een groot deel het fundament waar ons land op gebouwd is. Van Rossem heeft in dit artikel zeker wel een punt maar als dhr Omzigt partijleider word stem ik CDA

Centicuub | 27-06-20 | 19:31 | 13

Dat klopt. En daarom hebben wij nog een lange weg te gaan.

De Maagd Maria | 27-06-20 | 20:37

@Ridde Rogter Dat klopt. En daarom hebben wij nog een lange weg te gaan.

De Maagd Maria | 27-06-20 | 20:47
▼ 10 antwoorden verborgen

Tis overigens wel de bedoeling dat alle nieuwe Pieter stemmers voornamelijk bij de VVD weg komen anders heeft Nederland er nog niks aan.

D-Fens_1963 | 27-06-20 | 19:30 | 7

Ik moet de eerste VVD-er nog tegen komen die ook maar vaag mogelijk enigszins overweegt om op Omzigt te stemmen.
Best grappig, mensjes die helemaal niet weten waarover ze praten.
Omzigt is geen issue bij de VVD, nijver Kamerlid die stemt zoals er van hem verwacht wordt.
Dat zal, wat zijn rol ook wordt, niet veranderen.

Berbaar | 27-06-20 | 20:46

@Berbaar | 27-06-20 | 20:46: Vvd-ers gaan idd niet op het CDA stemmen, die zeggen eerst hun lidmaatschap op.

Ikpoepindemelk | 27-06-20 | 21:22

Echt, ben je zo blind? Dat is op zich al bijzonder, grappig ook.

donkieshot | 27-06-20 | 21:57
▼ 4 antwoorden verborgen

Pieter, het is heel belangrijk dat het echt goed komt met het CDA. Dat betekent niet per se dat jij de leider wordt, maar wel dat het CDA goed geleid wordt. Het hoeft van mij echt niet door goede werken alleen te zijn, het kan ook sola fide zijn. Het hoeft niet Rerum Novarum te zijn, het kan ook antirevotuionair zijn. Maar ik heb het gevoel, gewoon alleen maar een gevoel, dat het lot van Nederland op het spel staat. Ik weet niet zeker of het echt zo is.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 19:21

Wat een epistel. Er is niets geschikt aan Pieter. Pieter is een aluhoedje die al zo vaaj de plank missloeg, Laat hem in de toekomst blogjes schrijven op een blogje.

Theodorus.Goldbach | 27-06-20 | 19:19 | 8

Leg het aluhoedje eens uit? Ik ben zeer benieuwd. Het zou aardig zijn als u dit waar kan maken anders is uw opmerking van het niveau 'ik roep maar wat'.

donkieshot | 27-06-20 | 19:52

Omtzigt bezit meer integriteit dan de hele VVD bij elkaar.

canis lupus | 27-06-20 | 19:59

@Ridde Rogter | 27-06-20 | 19:31:
Top idee, dan mogen we allemaal onze vrouw in elkaar slaan en zielige beestjes redden.
Daar staat (slaat) Dion voor.
Muhaha.

Berbaar | 27-06-20 | 20:40
▼ 5 antwoorden verborgen

"dat het intern ook geven en nemen is, en dat de fractie derhalve ook wel eens met hém meestemt" Dat geloof ik ook wel, en ik waardeer zijn inzet als kamerlid, maar op welke punten krijgt hij het CDA mee ipv andersom? Als het erop aankomt bij de cruciale dossiers, bijvoorbeeld als het gaat om soevereiniteitsoverdracht naar Brussel, kan hij dan de fractie meekrijgen? Om bijvoorbeeld Macrons gedroomde EU-leger te blokkeren? Dan vrees ik dat de partijbaronnen binnen het CDA toch te machtig zijn.

Tashtego | 27-06-20 | 19:18

Het schijnt, en dat is jammer, dat degenen die mogen stemmen op de lijsttrekker voornamelijk van de linkervleugel van het CDA zijn.

watergeus | 27-06-20 | 19:17 | 4

Onderzoek eens wat je redenen zijn om dergelijke totaal onjuiste waanzin uit te slaan.

Ridde Rogter | 27-06-20 | 19:46

Erg vreemde opmerking. Of u is in de war of slecht geïnformeerd.

donkieshot | 27-06-20 | 19:58

@Berbaar | 27-06-20 | 19:36: hallo dat weet ik ook wel. Alleen veel leden van het CDA schijnen in de linkerhoek te zitten en alleen die hebben stemrecht bij het kiezen van de partijleider.

watergeus | 27-06-20 | 20:40
▼ 1 antwoord verborgen

Het valt me op dat de afgelopen dagen op Twitter, geenstijl, Joop en meer sites de mensen enthousiast reageren op Omtzigt die wel leider van het CDA wil worden. Maar het is net als de peilingen van Maurice de Hond: je weet alleen de meningen van mensen die zich hebben aangemeld om hun mening over politiek te geven. Dit wordt vaak verward met de mening van iedereen met stemrecht.
Op tv waren bij de vorige verkiezingen vrouwen uit Volendam die op Baudet stemden omdat hij er zo leuk uitzag. En vrouwen in 2003 stemden massaal op Wouter bos omdat hij "een lekker kontje" had. De groep die wel stemt, maar politiek verder vrij saai vind en niet de hele dag op die nieuwssites zit, gaat zeker niet op Omtzigt stemmen en dat weten ze bij het CDA denk ik beter dan in de nieuwssites-bubble waarin veel van ons zitten.

Middensteun | 27-06-20 | 19:16 | 3

Die kunnen alleen op Pietertje stemmen als lijsttrekker als ze lid zijn van het CDA dombo.
Verder heeft daar niemand wat over te zeggen.

Berbaar | 27-06-20 | 19:35

Hoe weet jij dat zo zeker? Ik denk juist dat the silent majority wel toe is aan een persoon als Omtzigt. Eindelijk een eerlijk en oprecht persoon.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 19:39

Pieter Omtzigt is de enige parlementariër die het dualisme een gezicht gegeven heeft. Hij laat zien dat oprechtheid ook werkt in de politiek. Wanneer je hem vergelijkt met een gluiperd als Hugo Vaccin de Jonge dan is hij een verademing. Ik hoop van harte dat zijn "de politiek is er voor de mensen" gaat werken en dat hij de verkiezingen voor het fractieleiderschap wint en de CDA lijst opschoont voor de komende verkiezingen.

Ludovic1764 | 27-06-20 | 19:16 | 4

Omtzigt mist de generieke kwaliteiten en de sociale handigheid voor lijsttrekker, laat staan premier. En het beste kamerlid is niet automatisch de beste (fractie)leider.

Ridde Rogter | 27-06-20 | 19:55

@Ridde Rogter | 27-06-20 | 19:55: hij moet inderdaad geen premier worden, maar fractieleider kan ( met een goed team) prima. Vergeet niet dat in principe het parlement een controlerende rol heeft. Dat is langzaam verdwenen, maar daar wil hij naar terug. Een goede controleur hoeft helemaal niet extreem handig te zijn...

lotf | 27-06-20 | 20:05

@lotf | 27-06-20 | 20:05: Dat laatste klopt, maar geldt niet voor een fractieleider. Die moet de boel bij elkaar houden en op dat punt lijkt hij mij tekort te schieten. Hoewel ik dat uiteraard niet kan staven.

Ridde Rogter | 27-06-20 | 20:10
▼ 1 antwoord verborgen

Pieter Omtzigt is de Mont Blanc in het polderlandschap van de Nederlandse politiek

Diederik_Ezel | 27-06-20 | 19:12 | 5

Voor die lawine aan onthullingen.

Nehemia | 27-06-20 | 19:28

Hij is idd een van de weinige Kamerleden die begrijpt hoe je de regering controleerd, helaas een uitzondering. De bloeiende roos tussen de dorre takken van intellectueel wrakhout.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 19:40

@Roorda van Eyssinga | 27-06-20 | 19:40:
Ach ieder zijn/haar kwaliteiten.
Controleert trouwens.
Grammatica is ook een kwaliteit.
Grammaticaal wrakhout dus.

Berbaar | 27-06-20 | 19:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Begrijp ik het goed dat GeenStijl fan is van Omtzigt? Het is mij nog niet helemaal helder namelijk.

beldewouten | 27-06-20 | 19:10 | 11

@Wiebenick | 27-06-20 | 19:29:
Gewoon naar die schijnheilige mondjes kijken, dan zie je het eigenlijk meteen al, maar je kunt ook naar andere feiten kijken en de wollige taal die ze nodig hebben om wat krom is recht te proberen te kletsen.

Watching the Wheels | 27-06-20 | 21:40

@Watching the Wheels | 27-06-20 | 21:40: Vind ik toch niet zo nauwkeurig. De één ziet een schijnheilig mondje, de ander een lekker bekkie...

Wiebenick | 27-06-20 | 22:14

@Wiebenick | 27-06-20 | 22:14:
Hugo de Jonge is ook niet de schijnheiligste binnen het cda. Vind hem nog wel redelijk open, als je daar op doelt.

Watching the Wheels | 28-06-20 | 11:03
▼ 8 antwoorden verborgen

Omtzigt is te zonde voor een functie als partijleider.

Der Schnitzeljäger | 27-06-20 | 19:09

Hoezo heeft iedereen in een keer de bek vol kwijl over Omtzigt? Omtzigt is CDA. Hou je van Nederland? Dan zijn er twee grote thema’s van allesoverheersend belang: immigratie en EU. CDA is pro-EU en pro-immigratie, Omtzigt ten spijt.

Van Urk | 27-06-20 | 19:09 | 12

@Van Urk | 27-06-20 | 20:10:
Nee dat zijn ze dus niet voor de overgrote meerderheid van Nederland.
Wen er maar aan, wij hebben de teugels in handen niet types zoals U.

Berbaar | 27-06-20 | 20:20

@Berbaar | 27-06-20 | 20:20: u wil mij niet begrijpen. Aan u: wat zijn meest invloedrijke thema's voor de toekomst van Nederland? Los van of u er voor of tegen bent.

Van Urk | 27-06-20 | 20:24

@Van Urk | 27-06-20 | 20:24: typisch. De trol gaat niet de discussie aan. Joris: de taak is aan u. Kuifje valt dan nog te respecteren, die schuwt de discussie meestal niet.

Van Urk | 28-06-20 | 01:04
▼ 9 antwoorden verborgen

Wat mij opvalt is het volgende.

Dat iedereen Omtzigt lijkt te doorgronden, tot in zijn diepste drijfveren weet te duiden; hij is zo eerlijk en zo oprecht, de meest fantastische eigenschappen buitelen over elkaar heen en de superlatieven zijn niet aan te slepen. Aandoenlijk als een puppy steelt hij ieders hart. Halleluja, dit is de perfecte politicus, deze dóór en dóór goede man, de man die alles anders gaat doen en hij krijgt ongezien mijn stem! Zijn idealen en standpunten? Who cares. Zal ons verder aan de reet roesten. Huh...?

Vraagje, hoe weten jullie dat allemaal zo 100% zeker en waar komt deze kritiekloze adoratie ineens vandaan?

Wiebenick | 27-06-20 | 19:06 | 7

Daarom moet Pieter Omzigt die club ook verlaten en de LPO (Lijst Pieter Omzigt) beginnen, tenzij hij graag in Brussel wil blijven. Dan kan die gewoon blijven zitten waar die zit.

Nehemia | 27-06-20 | 19:22

@Nehemia | 27-06-20 | 19:22: Nog een partijtje erbij? Nou ja als hij het CDA voor de helft leeg eet zou het niet verkeerd zijn. Maar hij is trouw aan het CDA dus dat gaat het niet worden.

Lupuslupus | 27-06-20 | 21:23
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik zit altijd goed op te letten wie zijn vingertje omhoog steekt als er een voorstel van de PVV of FVD in behandeling is. Het vingertje van Omtzigt zie ik nooit dus laat maar verder.

drs. P | 27-06-20 | 19:05 | 1

Eens.

Lupuslupus | 27-06-20 | 21:24

Volgende kabinet, Rutte 4.
VVD met Rutte 33 zetels
CDA met De Jonge 23 zetels
PvdA met Asscher 20 zetels

Met gedoogsteun van GroenLinks, D66 en de CU.

Mr_Natural | 27-06-20 | 19:04 | 7

@Berbaar | 27-06-20 | 19:16:
Alleen daarom al is het tijd voor een 2 partijenstelsel
weg met die kleine partijtje soep en op naar constructieve beleidsvoering
zonder inmenging of afhankelijkheid van een of andere zelf verkozen paljas
die zich met een paar kut zeteltjes ineens de messias waant.

TijdelijkOptimist | 27-06-20 | 19:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Ach Pietertje, een leuke gozer en harde werker.
Verder niet iemand die het politieke spel begrijpt in Den Haag.
Geinig keffertje maar meer ook niet.
Die gaat het nooit worden en Mona moet het helemaal niet willen, maarja ambitie heb ik inmiddels begrepen uit haar kringen.
Begrijp ik best (eerste vrouwelijke MP) maar dat gaat het niet worden.
Hugo de Jonge met 2 (twee) vingers in de neus.
Met een zeteltje of 18-25 mag hij aanschuiven bij de VVD.

Berbaar | 27-06-20 | 19:04 | 2

Hugo denkt dat ie, omdat een paar naast Rutte heeft mogen staan, het mannetje is. Ik gun hem van harte het partijleiderschap.

overhetrandje | 27-06-20 | 19:09

@Berbaar
Eigenlijk vind ik jouw tegengeluid hier altijd wel vemakelijk. Maar nu gier je wel zo opzichtig uit de bocht dat de vermakelijkheid ver te zoeken is. Het begrip wat bij het lezen van je plempsel oprispt is irritatie met een vleugje meelij over de dommigheid die je tentoonspreidt.
Jammer hoor, je kunt beter.

der_feldwebel | 27-06-20 | 19:56

ik merk aan mezelf dat ik eigenlijk wel positieve kriebels krijg van Omtzigt. Dezelfde kriebels die ik kreeg van FvD 4 jaar geleden. Nog nooit heb ik CDA gestemd maar met Omtzigt als leider, denk ik dat het toch gaat gebeuren.

yeps | 27-06-20 | 19:04 | 4

Dat is de onderbuik. Ik zou toch het verstand laten regeren.

Wiebenick | 27-06-20 | 19:09
▼ 1 antwoord verborgen

Kan Herman Finkers geen campagnelied maken voor Omtzigt?

Rest In Privacy | 27-06-20 | 19:04 | 1

Ik dacht eerder aan Pierre Kartner.

Nehemia | 27-06-20 | 19:24

Zolang de ene parlementarier de volgende wil overtreffen.
Of dát nalaat wat wel geregeld had moeten worden om welke reden dan ook.
Zolang de concurrentie belangrijker is dan het land behoorlijk besturen.
Zolang de bedrijvigheid van maatschappijen boven het belang van een volk gaan, ookal is de economie een zeer belangrijke drijfveer.
Zolang je zetel de eerste prioriteit is.
Zolang wacht ik al op he moment dat dit land bestuurd wordt door wetenschappers en kundigen die niet schuw zijn om de feiten vanuit ander perspectief te zien.
Zonder dat hun mening vertroebeld wordt door de eerste paar punten..
Een mening of standpunt is te alle tijden herzienbaar bij nieuw aangevoerde data en argrumenten.

NiCeY | 27-06-20 | 19:02

Glazenbolreaguurders: geef Omzigt toch gewoon de kans of weet iemand een betere (die beschikbaar is)? Wees potverdorie positief nu eindelijk iemand waar we vertrouwen in hebben zijn nek uitsteekt of moet alles bij het oude blijven?

Guiseppe | 27-06-20 | 19:02

Het kabinet Omtzigt/Baudet/Wilders. Dat zou een kabinet zijn jongens.... -Mark nog even verder dromen doet-

Mark zit te Dutten | 27-06-20 | 18:57 | 12

@EefjeWentelteefje | 27-06-20 | 19:22: Bij mij komt ze over als een onzeker meisje, dat nog een lange weg heeft te gaan naar volwassenheid. En ze is te dik. Dat zegt meestal wel iets over zelfbeeld en zelfdiscipline. Dus het nadeel van de twijfel hier.

Wiebenick | 27-06-20 | 19:37

@EefjeWentelteefje | 27-06-20 | 19:22: Misschien kan ze een goed politicus worden met haar enorme bak lef. Maar een ministerschap lijkt me nogal een grote stap cq sprong.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 20:41

@Kuifje-naar-Brussel | 27-06-20 | 19:11: Dat is zeker zo. Wellicht ben ik bevooroordeeld maar voor zover ik haar optredens gezien heb gooit ze geen hoge ogen. Toen ze nog in het panel bij de rijdende rechter zat waar ze 'oordeelde' over de zaak was ik het helemaal nooit eens met haar mening.

Lupuslupus | 27-06-20 | 21:34
▼ 9 antwoorden verborgen

Prima vent,integer en gedreven. Maar geen generalist en charisma, en daarom niet geschikt om fractievoorzitter te worden. En ook nog katholiek.
Nee,het wordt Hugo. Een soort Rutte 2.0

oldandwise | 27-06-20 | 18:57 | 8

@Kuifje-naar-Brussel | 27-06-20 | 20:17: Koanoal? Nee, totaal niet, Thierry kuntrie, joh. Kennemerland. Edoch, wel half Fries in de lijn.

Maar ja, geef je echt antwoord? Nee, eigenlijk niet.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 21:06

@Nehemia | 27-06-20 | 19:36: Hij is 10x authentieker dan schoenen-Hugo die zich als een dictator heeft laten gelden. Elke keer dat hij in beeld kwam werd het erger. En wat heeft hij eigenlijk gepresteerd: helemaal niets. Gewoon het RIVM nablaten, meer was het niet. Een omhooggevallen engerd die via zijn broertje belangen heeft bij het vaccin. Vandaar natuurlijk ook dat hij het promoot. Belangenverstrengeling heet zoiets. En niet te vergeten de belrondes die hij heeft gepleegd om anderen er vanaf te houden om zich kandidaat te stellen. Dat is dus niet helemaal gelukt maar geeft wel aan wat een creep het is. Ach en op zich past hij wel bij het CDA die in de figuur van de Jezuiet Verhagen een val zette tijdens Rutte I maar Wilders trapte er niet in en vertrok.

Lupuslupus | 27-06-20 | 21:43
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik vergelijk het maar een beetje met mijn bestuursfunctie. Ik kan alles wat ik wil op de agenda laten zetten en naar believen alles vinden en uitspreken wat ik wil. En als ik heel duidelijk wil zijn, dan ben ik vooral heel duidelijk. En anderen ook. De voorzitter moet alle meningen maar een beetje bij elkaar zien te harken en het gezicht zijn van het totaal. Dat is niet mijn ding, dus voorzitter wil ik nooit worden. Ik kom liever lekker op voor mijn eigen visie op wat dan ook.

Leptob | 27-06-20 | 18:56 | 3

Leptob | 27-06-20 | 18:56 Ik stelde resultaat altijd boven mijn ego

Guiseppe | 27-06-20 | 19:04

@Guiseppe | 27-06-20 | 19:04:
Tsja daar gaat het uiteindelijk om in het leven, resultaat.
Stemmen op een clubje dat uiteindelijk 4 jaar mag roeptoeteren vanaf de zijlijn?
Niet mijn dingetje.

Berbaar | 27-06-20 | 19:20

@Berbaar | 27-06-20 | 19:20: Tja, zo kent iedereen zijn kleine ongemakken.
Gewoon voor je houden, val je ook niet steeds door de mand.

Guiseppe | 27-06-20 | 20:39

"Politiek bedrijven in een Kamer met 150 leden is nou eenmaal geen eenmanszaak"

Volgens onze Kieswet is dat juist precies wat het zou moeten zijn.

frickY | 27-06-20 | 18:51 | 2

Welnee. Is dit weer het oude verhaaltje dat de kieswet enrgens over "partijen" rept? Ja, technisch klopt dat, men heeft het over kandidatenlijsten. Maar diezelfde kieswet regelt wel degelijk zaken als het verdelen van stemmen op een lijst over de kandidaten op die lijst, en maakt zelfs onderscheid tussen grote en kleine partijen.

Zelfs politici die op eigen kracht door hun achterban verkozen worden zullen partijen vormen en verbonden aangaan, het is bijna onvermijdelijk. Als je wil dat politici op persoonlijke titel hun achterban vertegenwoordigen met een eigen mandaat, dan kom je al snel op een districtenstelsel uit.

Muxje | 27-06-20 | 19:29

@Muxje | 27-06-20 | 19:29: maar zo is het niet bedoeld en het hoeft ook niet te zijn.

Het huidige systeem is dat partijleiders van coalitiepartijen de beslissingen nemen en deze worden uitgevoerd door de ministers. Dat is geen dualisme....

lotf | 27-06-20 | 19:47

Zit nog even dat filmpje van Leijten terug te kijken, waarin ze zegt dat Donner niet op de hoogte is gesteld enz. Ergste is dat Donner zeer waarschijnlijk wel op de hoogte is van genoemde feiten, alleen is hij niet officieel op de hoogte gebracht. Leer mij die cda'ers kennen, volledig onbetrouwbaar en altijd "handig". Normen en waarden.

Watching the Wheels | 27-06-20 | 18:48 | 1

Omtzigt (cda), Donner (cda), zegt genoeg over de interne communicatie bij die club.

Watching the Wheels | 27-06-20 | 18:54

Een Tweede Kamerlid die enorm opvalt omdat hij het volk vertegenwoordigt en de macht controleert. Een kleine 149 andere Kamerleden, een paar uitzonderingen daargelaten, vallen blijkbaar niet op door deze eigenschappen. Wat zegt dat over de Tweede Kamer?

Rest In Privacy | 27-06-20 | 18:39 | 9

Dat de meesten notoire ja-knikkers zijn die Nederland in de uitverkoop zetten.

Nehemia | 27-06-20 | 19:15

Je moet ook geen 2e kamer vol met Omtzigtjes willen. Controle van de macht is slechts de helft van hun werk, ze zijn er ook om wetten te maken en/of deze te beoordelen. Veel kamerleden doen prima werk, vaak ook op de achtergrond. Het is vooral de politieke dynamiek die de zaak heeft doen doorrotten. partijbelang en eigenbelang staan veel te hoog in het vaandel.

Muxje | 27-06-20 | 19:32
▼ 6 antwoorden verborgen

Hoe komt zo oprechte man bij zo club als het CDA terecht .Dat kan maar een reden zijn het geloof. Dus hij zal altijd in de pas blijven lopen bij deze islam fan club en de bijbel gehoorzamen.

dik van alster2409 | 27-06-20 | 18:39 | 3

En dat weet je. Dus als je jezelf daar niet thuis bij voelt stem je op iemand anders. Mooi man, die democratie.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 18:40

Pieter hoopt een verschil te maken door rotsvast zijn koers te volgen in de hoop dat andere CDA-ers zijn voorbeeld gaan volgen. Ongetwijfeld denkt hij meer te kunnen bereiken in het CDA dan bij een FvD die bij voorbaat overal uitgesloten wordt. Dit is iets van de lange adem, en hij heeft dat.
Ik betwijfel of dat moeras hem lijsttrekker laat worden, maar het is hem gegund, ik mag die man enorm.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 18:59

Wellicht dat hij nog eens naar de CU stapt, ook een hele integere club. Maar hopelijk naar FvD.

frickY | 27-06-20 | 19:03

Gewoon de hand aan de ploeg, eerlijk , oprecht en gemotiveerd!
Dat hoogdravende 'would-be' gedrag van zijn collegae, sterren in manipuleren, maakt mij alleen maar misselijk.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 18:39

Omtzigt is eerlijk, betrouwbaar en integer. Dan heb je volgens mij niks te zoeken in politiek Den Haag. Een echte politicus liegt, bedriegt, misleidt en manipuleert. En heeft vooral zo'n nepgrijns waarmee alles wordt weggelachen. Iemand als Rutte dus.

Motleycrew | 27-06-20 | 18:39 | 2

Zoals Hugo.
Maar dat is dan ook geen christen.

ZZP-er | 27-06-20 | 18:41

En dan heeft Pieter nog een mega handicap.
Intelligent, als in econometrist.
Hoe minder hoe beter in politiek 070.
Zie die Pabo clown.

vliegende knorrepot | 27-06-20 | 19:21

Ik vraag me nog altijd af of Pieter bij het FvD niet veel meer op z'n plaats zou zijn. Er zou dan wel eens een nieuwe 'doorbraak' kunnen ontstaan voor huidige CDA kiezers om het roer om te zigten en hiermede constructief Rechts een meer dwingende positie te geven t.o.v. het dan tanende Partijkartel. Ik ben FvD lid en wat mij betreft is hij welkom,zeker ook in een prominente rol.

hertogvanzottegem | 27-06-20 | 18:38 | 7

@EefjeWentelteefje,en Elfenstein | 27-06-20 | 18:52: BDS syndromen zijn lastig,maar ik weet dat ze bestaan, succes ermee.
En Brulboei op jouw bewondering voor een backstabber en overloper ga ik niet in. Je zal er wellicht iets van je zelf in herkennen.

hertogvanzottegem | 27-06-20 | 18:57

@hertogvanzottegem | 27-06-20 | 18:57:
Geen idee waar je het over hebt met je 'BDS syndromen', maar kennelijk vind je enige vorm van (opbouwende) kritiek misplaatst.
Ik vind je aantijgingen t.o.v. mensen die hun twijfels uitspreken een stuk misplaatster en ik hoop dat die levenshouding niet symptomatisch is voor een 'Fvd-lid', zoals je zelf zo trots vermeldt.

EefjeWentelteefje | 27-06-20 | 19:01
▼ 4 antwoorden verborgen

Omtzigt zei bij kandidaatstelling dat hij bepaalde ideeën had. Ik ben benieuwd naar die ideeën.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 18:37

Als de Jonge het maar niet wordt. Ik steunde de Roomse opstand. De Jonge is een lege huls. Een woordvoerder voor zijn departement. Een leeg doek voor spin doctors. Een postmoderne gruwel, een nepperd, een zwevende politicus. LCH, mondkapjes, testen, bejaardenzorg... Hij faalt. Hij spreekt zichzelf tegen, gaat nat. Maar het deert het allemaal niet, want het gaat hem om beeldvorming. Ik heb zo'n enorme weerzin tegen die man. Hij belichaamt zo alles wat er mis is met de Nederlandse politiek. Het is bijna alsof de antichrist partijleider van de partij van God gaat worden.

Als Omtzigt de leider wordt, dan stem ik zeker op hem. Integer, inhoudelijk, arbeidsethos, rationeel, rechtvaardig, eerlijk, redelijk, oprecht, verstandig, nou ja we kennen de hele riedel. Samenwerken met FvD lijkt me dan ook niet essentieel. Zeker als het CDA van Omtzigt 30+ zetels haalt. Ik vertrouw hem.

Als een ander paapse het wordt, dan wordt het voor mij een kwestie van goed nadenken en opletten. CDA of FvD? Dan weet ik het nog niet.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 18:37 | 4

Omtzigt wordt het niet. Het zijn altijd de huichelachtige egoisten die het worden , H. dus.

ZZP-er | 27-06-20 | 18:43

@Bataafje | 27-06-20 | 18:38: Maar als hij onder de Jonge dient, stem je dan nog op hem? Dat kan ik gewoon echt niet.

Indirecte steun voor Buma was voor mij acceptabel. Maar de Jonge, nooit!

Rest In Privacy | 27-06-20 | 18:57

Fijn en dan de door u heilig verklaarde Omtzigt opschepen met alleen samenwerken binnen het Partijkartel bij 30+. Lekkere frisse redenering zeg.Om even later het FvD als tweede keus voor uzelf te noemen. Alles behalve enige logica in te ontdekken. Om het vriendelijk te zeggen.

hertogvanzottegem | 27-06-20 | 19:04
▼ 1 antwoord verborgen

Is het wel verstandig om je beste verkoper directeur van de afdeling te maken? Dat hangt er helemaal vanaf. Waar je op zo'n moment naar moet kijken is of die persoon een leider is (en dat is wat anders dan een baas, een lijsttrekker of een voorzitter). Een leider is iemand die anderen helpt beter te presteren. Als jouw topverkoper begrijpt wat hij zelf goed doet, de persoonlijkheid heeft om het kunstje aan anderen over te dragen, de overtuigingskracht om de anderen te motiveren, en snapt hoe je de verkoopafdeling moet organiseren om het toe te passen, dan maak je hem dus verkoopdirecteur, anders niet.

Omtzigts sterke kant is de controle van de macht, en de passie waarmee hij dat doet. Is dat een vuurtje dat hij aan anderen door kan geven? Dat hangt niet alleen van hem af maar ook van de ontvangende kant, en ik denk dat er een fundamenteel ander soort politicus moet zitten om die taak met hetzelfde enthousiasme op te pakken. Daarnaast moet hij de rest van de partij meekrijgen. Dat laatste lijkt me niet zijn sterkste kant, ik zie wat dat betreft geen sterke leider in Omtzigt. Misschien vergis ik me in hem en in de partij, maar ik denk dat het CDA met hem aan het roer op een teleurstelling uit gaat lopen.

Muxje | 27-06-20 | 18:34 | 6

@Meesteres Belgie | 27-06-20 | 18:40: Het is geen voorbeeld maar een analogie (uit de artikel van GS). Waar het om gaat is: heeft hij straks als lijsttrekker nog tijd voor die controletaken, of kan hij de passie en kunde waarmee hij die controle uitvoert ook overbrengen op andere partijleden? Zo niet, dan heeft het weinig zin om hem lijsttrekker te maken, behalve dan dat het het CDA wellicht wat meer zetels oplevert. Maar het land en de controle op de regering schieten daar niets mee op.

Muxje | 27-06-20 | 19:17

@Basil Fawlty | 27-06-20 | 19:12:
ja, zo ongeveer wel, een variant daarop.

EefjeWentelteefje | 27-06-20 | 19:24

Hij moet dan ook geen premier worden, daar Hoekstra meer geschikt voor.

De systematiek zal dan een beetje veranderen maar dat lijkt me niet erg, zo fantastisch werkt het nu niet....

lotf | 27-06-20 | 19:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Hij is tenminste eerlijk en dat is goud waard

Gandalph | 27-06-20 | 18:34

Pieter lijkt mij beter dan Hugo, maar het blijft toch hetzelfde CDA programma.

Reebensteeltje | 27-06-20 | 18:33

U stemt altijd op de partij en nooit op de persoon. CDA propaganda op GS, juist.
Democratie is een religie.

Mensdier | 27-06-20 | 18:33 | 7

@Bataafje | 27-06-20 | 18:39: Partijprogramma's stellen toch helemaal niets voor. Buiten dat er de meest vreemde coalities gevormd worden, gaat het in verkiezingstijd nooit over de echte zaken. Die worden ineens na de verkiezingen bedussekd, zonder dat iemand er zich over heeft kunnen uitspreken. Zie de multiculti, de euro, de EU, de klimaathysterie. De Nederlandse democratie is een volledige farce.

5611 | 27-06-20 | 22:51
▼ 4 antwoorden verborgen

Hij kán niet liegen. Dus ongeschikt.

inCol | 27-06-20 | 18:32 | 2

Zo had de duivel ook zo'n mooi verhaal over zichzelf.

TijdelijkOptimist | 27-06-20 | 19:23

Misschien kan Rutte hem nog een spoedcursus geven.

Nehemia | 27-06-20 | 19:37

een beetje Omtscholing tot partijleider of premier heeft hij zo onder de knie. Een ongekende kans voor Nederland!
En mocht het niet lukken dan staan er voldoende glijpolitici te wachten om weer terug te glibberen naar de oude status quo.

Hemmenaar7 | 27-06-20 | 18:30

Mijn moeder gisteren ... "Omtzigt stelt zich kandidaat voor het cda, dat vind ik nou een hele goeie ontwikkeling; als hij het wordt dan ga ik weer cda stemmen". Ik: "dat zou zo'n beetje het domste zijn wat je zou kunnen doen, maar geen zorgen want hij wordt het niet". "Hoe weet jij dat?". "Nou die Mr. Ploum en meer van die bedriegers gaan erover en die zorgen wel dat hij het nooit wordt, ook niet als hij 80% van de stemmen haalt." "Ja, dat is ook wel weer zo." "Dat kunnen ze niet gebruiken, iemand die integer is en steeds in de weg loopt."

Mensen denken echt dat 1 man dat hele cda weer van het slechte pad af krijgt.

Watching the Wheels | 27-06-20 | 18:30 | 11

@Kuifje-naar-Brussel | 27-06-20 | 20:19:
Elly Blanksma stampt in Helmond duizenden woningen uit de grond en heeft altijd bij Rabo gewerkt voor ze in de Kamer kwam. Barbara Baarsma is volgens mij ook cda www.elsevierweekblad.nl/economie/acht... en dan ondertussen roept Heerma "Volksbank moet cooperatie worden" (niet teveel concurrentie voor Rabo). Joop Wijn ging direct uit de politiek naar Rabobank (2007-2009 en heeft daarna de switch naar ABN gemaakt wat ook weer genoeg zegt over de concurrentie in Nederland, namelijk "geen" en daarna 24 miljoen euro verdiend met Adyen, die mannen zijn echt niet gek www.rtlnieuws.nl/economie/life/artike...

Watching the Wheels | 27-06-20 | 20:54

@Kuifje-naar-Brussel | 27-06-20 | 20:19:
Die 24 miljoen van Joop Wijn is inmiddels waarschijnlijk meer dan het dubbele, want de koers van Adyen is momenteel 1284 euro dus dat loopt eerder richting 60 miljoen. Toch leuk voor een politicus.

Watching the Wheels | 27-06-20 | 20:59

@Watching the Wheels | 27-06-20 | 20:54: En de huidige baas, afkomstig van de SER. Ons kent ons, in de polder.

Rest In Privacy | 27-06-20 | 21:02
▼ 8 antwoorden verborgen

De meest geschikte is ongeschikt.

Nee, de meest ongeschikte is juist perfect geschikt.

Kan hij zichzelf verkopen zolas bijvoorbeeld Hogo de Clown? zie je Pieter al staan met die schoenen?
Nee, dat kan Pieter niet en Pieter zo een nog grotere clown zijn dan Hugo.
Kan Pieter zichzlf verkopen, met camera? Nee Pieter is totaal ongeschikt om meer dan 5 seconden in beeld te zijn in combinatie met geluid.

Moet Pieter dan zo een begeleider krijgen, zo een spin dokter?

Nee, Pieter moet namelijk niets, Pieter is beroemd en bekend om zijn dossier kennis, zijn oprechtheid.

Dit land heeft een nerd nodig, of een heel sterk persoon die door vele op handen wordt gedragen.
Dat laatste gaat niet op kort termijn gebeuren, de eerste is nu dus wel mogelijk

Je kan dus voor een persoon kiezen die kennis heeft, die dus werkelijk kan oordelen en afwegingen maken.
iemand die totaal ongeschikt is in deze huidig politiek klimaat dat hij geschikt is voor deze job,.

PS, ik hoop ook een beetje dat hij bij de eerste beste debat geheel over zijn toeren gaat en met gestrekt rechter arm erin vliegt en Pim, Theo, Geert, therrie en Theo weer, als heilig verklaart.

Meesteres Belgie | 27-06-20 | 18:27 | 1

Ja, Pieter is 'gewoon' een bestuurder - geen pindakaas marketing man waarvan leugens als beleid worden verkocht.

litebyte | 27-06-20 | 18:31

Ik ben gestopt na " 3 dagen in de week "

Zzp' er

Ikbenhet6 | 27-06-20 | 18:25 | 2

Aanvulling : 3 dagen in de week heb ik me keihard ingezet " .

Dat was zijn eerste zin hier hè ?

Ikbenhet6 | 27-06-20 | 18:27

PIeter Omtzigt is geen valse politicus dan wel rat, daarom valt hij op bij de kiezers. Het kader wil echter geen oprechte politici met idealen, die willen ratten en slijmjurken zoals Van Helvert

Rest In Privacy | 27-06-20 | 18:24 | 2

Hij is geen idealen man, wil gewoon zijn werk goed doen als bestuurder.

litebyte | 27-06-20 | 18:29

@litebyte | 27-06-20 | 18:29: zijn ideaal is de overheid als schild voor de zwakken daarom zijn de schijnheilige linkse media extra pissig op hem. Die willen NL geen eerlijke sociaal-economische politiek maar identiteitspolitiek

Rest In Privacy | 27-06-20 | 18:34

Fractie leiden vanuit de Kamer zou wellicht goede oplossing zijn. Aan de andere kant; CDA blijft CDA. Dus of Pieter daar blij van wordt...

Rest In Privacy | 27-06-20 | 18:23

Sinds MH17 is Pieter Omtzigt mijn held.
Alleen het CDA niet.

avrillavigne | 27-06-20 | 18:22 | 1

Sinds MH17 heb ik de schurft aan Timmermans.
Maar vertel, wat was het verhaal van Omtzigt?

RickyLaRue | 27-06-20 | 19:04

In de tijd dat Pim Fortuin populair en omstreden werd, distantieerde veel partijen van hem en sloten hem al bij voorbaat uit. Toen Balkende openlijk aangaf dat hij een coalitie met Fortuin niet uit zou sluiten, kreeg hij veel stemmen en won de verkiezingen. Dus een beetje spindokter zal aan Omtzicht adviseren om enigszins te flIrten met FVD. Desalniettemin is Omtzicht een van de weinige die oprecht bij mij overkomt. Het aanpakken van het publieke omroepbestel is hij imo een van de weinige die het zou kunnen en ook nog flikt. Mijn hoop legt bij hem. @ Pieter: win de verkiezingen en regeer op (echt) rechts. Dan krijg je van mij een standbeeld, toch weer plaats genoeg.

hetlaastewoord | 27-06-20 | 18:20 | 5

Wat is er mis met ons omroepbestel?

Red shirt | 27-06-20 | 18:42

@Red shirt | 27-06-20 | 18:42:
Gast.

EefjeWentelteefje | 27-06-20 | 18:55

@Red shirt | 27-06-20 | 18:42: Oké, oké en wat is er goed aan ons omroepbestel?

Guiseppe | 27-06-20 | 19:43
▼ 2 antwoorden verborgen

"wandelende propagandaposter die ik-vorm-vlogjes maakt, elk fotomomentje aangrijpt en precies weet welke lege woorden je moet gebruiken om heel duur en betrokken te klinken zonder écht iets te zeggen"
Eet dit Hugo!

The7thGuest | 27-06-20 | 18:19

Stempt Pieter "Drakendoder" Omtzigt en stuur Pinnokio terug naar het deepstate sprookjesbos.

pjotr nicknaamtov | 27-06-20 | 18:18

Hij moet en zal monddood gemaakt worden door het middelmaat....

Odin | 27-06-20 | 18:17

Mijn stem heeft 'ie. Waarvoor dan ook.

Gecko | 27-06-20 | 18:17

Prima volksvertegenwoordiger. Vraag mij alleen af of het zal gaan lukken. Als partijleider moet je kunnen draaien. Krom praten wat recht is. Daar is hij te eerlijk voor. Wil je iets bereiken in de politiek moet je het volk willen en kunnen besodemieteren. Dat weet de partij ook dus zullen ze hem niet kiezen. Eigenlijk een groot compliment voor hem. Ik vind het in ieder geval een topkerel!!! Volg hem al jaren. Prima vent. Ik zeg altijd; jammer dat ik geen CDA er ben anders zou ik op hem stemmen. Veel succes heer Omtzigt!!!!!!!!

Mispel | 27-06-20 | 18:16

Zag toevallig dat de haatopa van Joop alvast Omtzigt met Victor Orban aan het vergelijken is.
Het grote moddergooien kan gaan beginnen.

ZonderNaam | 27-06-20 | 18:16 | 5

@litebyte | 27-06-20 | 18:26: de totaal niet met belastinggeld gefinancierde 'opinie'pagina van de VARA waar dagelijks gefoeterd wordt op rechts, de VS, Israël, Baudet, Wilders, het kapitalisme en Trump. En dat dan 'foei!' roept als de Telegraaf veel anti-Halsema artikelen schrijft. De hele site leest als een parodie op alles wat (extreem)links is, maar ze bedoelen het bloedserieus. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat de Witte Onderbroek er ook zit om onwelgevallige meningen weg te stasi-en.

nobele wilde | 27-06-20 | 18:43

@nobele wilde | 27-06-20 | 18:39:
De verkettering begint altijd in dat soort uithoeken. Maar geef het een week of 2 en de hele NPO doet mee.

ZonderNaam | 27-06-20 | 18:44

@ZonderNaam | 27-06-20 | 18:44: Ik ben benieuwd of NRC al opdracht vanuit het CDA gekregen heeft om Omtzigt de grond in te schrijven. Ging toen met MH17 ook zo goed.

5611 | 27-06-20 | 22:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Wit en heet. Herkenbaar.
Mijn airco is ook beroerd.

RickyLaRue | 27-06-20 | 18:16

Heb wel eens gezien hoe ze de paus van dienst destijds met moedermelk en kinderbloed in leven probeerden te houden.
Als je ziek was hoefde je echt geen illusies te koesteren. Zelfs niet al was je integer.

D-Fens_1963 | 27-06-20 | 19:06

Nog even lol, de hele binnenstad van A'dam staat stijf van de politie maar toch wilde een winkeldief zijn slag slaan. Rent hij zo in de armen van de agenten, hoe dom kun je zijn. Muhaha. twitter.com/dvndm

jan huppeldepup | 27-06-20 | 18:15 | 2

Muhaha is Arabisch?

Bram-Jr | 27-06-20 | 18:23

Maar agenten zijn er toch niet om winkeldiefstal tegen te gaan? />linksmodus.

5611 | 27-06-20 | 22:55

Wat een sentimenteel geneuzel, zeg. Zelfs z'n onhandigheid wordt positief uitgelegd, mozeskriebel, ik vind de heiligverklaring en verering van deze man zo langzamerhand toch wel religieuze vormen aannemen.

Wiebenick | 27-06-20 | 18:15 | 2

Vraag je eerst maar eens af waardoor dat komt, dat een rasautist met de uitstraling van een buikspreekpop maar met kennis en kunde, rechtlijnigheid en eerlijkheid zo wordt gewaardeerd.

Kan het komen omdat hij niet over komt (niet is) als een politiek kleurloze achterbakse hypocriete narcistische incompetente (corrupte) nietsnut die de politiek vooral gebruikt als een carriere moment?

De eerste CDA'er die niet zichzelf te kijk zet als een farizeeer. Stemwaardig, ook voor niet-CDA'ers.

litebyte | 27-06-20 | 18:24

@litebyte | 27-06-20 | 18:24: Lijkt verdacht veel op Jezus de Heiland. Met gelovigen die direct op de kast springen als men het waagt Zijne almacht te betwijfelen. Mij niet gezien.

Wiebenick | 27-06-20 | 18:30

Bepaald niet het rotste mes in de keukenla, regelmatig zelfs een van de scherpste.
Jammer dat-ie van de verkeerde partij is, en ben ik nou de enige die vreest dat hij wellicht het slachtoffer is van een 'wegpromoveer'-truc van de partij, onder het motto, "geef 'm een positie waar hij het minste kwaad kan?"

Hoe dan ook, succes Pieter en laat je niet kisten / opsluiten / monddood maken.

EefjeWentelteefje | 27-06-20 | 18:15 | 1

Wat ik ervan begreepen heb, is Pieter vooral door individuele CDA-leden gevraagd zich te kandideren. Een actie van onderaf dus en dat past bij hem.

Ik kan me niet voorstellen dat de CDA-top hem gepushed heeft. Die willen liefst de Jonge en Keijzer allebei en zeker geen lastpak als Omtzigt.

5611 | 27-06-20 | 19:17

Er zeggen al meer mensen dat ze nog nooit op het CDA gestemd hebben, maar nu wel op Pieter. En ik zal denk hier ook al over. Hup Pieter!

AdPatat1960 | 27-06-20 | 18:12

Pieter Omtzigt gun ik 't. Hij heeft een opleiding genoten, die er toe doet. Niet een 'gEsChIedNiS'-opleiding van 9 jaar en wat ervaring bij de HR-afdeling van Unilever.

Als het daadwerkelijk zo is dat niemand de rol van Omtzigt kan oppakken, wat voor incapabel circus hebben we dan de Kamer ingestemd?

Draak uit Brabant | 27-06-20 | 18:10

Pieter Omzigt is de luis in de pels van de Overheid........ dus kansloos als lijsttrekker.... jammer!!

Fatwabuster | 27-06-20 | 18:09 | 3

Maar dat weet Omtzigt zelf ook wel, dus interessanter is om ons af te vragen "waarom doet Pieter Omtzigt mee als hij dat wel weet?". Is het bijvoorbeeld zo dat hij veel stemmen pakt die normaal naar ??? zouden gaan, zodat uiteindelijk een andere kandidaat wint, dan wanneer hij niet meegedaan zou hebben?

Watching the Wheels | 27-06-20 | 18:16

Het zou mij niet verbazen als hij het wordt, ondanks dat de CDA-top, geholpen door de staatsmedia en de gelijkgeschakelde pers, zal proberen hem zwart te maken. Bij de doorsnee leden van het CDA is hij zeer populair.

Omtzigt zal als lijsttrekker zeker stemmen trekken en dan niet door gladde praatjes en een valse kukidentsmile (dat is meer VVD) maar puur door inhoudelijk gezag.

5611 | 27-06-20 | 19:22

@Watching the Wheels | 27-06-20 | 18:16: Ja, dat is ook een beetje mijn onderbuikgevoel.

Guiseppe | 27-06-20 | 19:50

Vanochtend al opgemerkt thuis. Pieter als premier is van korte duur. Het verzuurde en verrotte ambtenaren klimaat zal wraak nemen op de man die hun leven verpest heeft en zal er alles aan doen om Omtzigt pootje te lichten en zo de linkse oppositie voldoende munitie te geven voor een motie van wantrouwen. Weg Pieter, weg carrière. Dus beste man; blijf de luis in de pels van al gore hugters. Dat kun je.

Dubbelepunthoofd | 27-06-20 | 18:09 | 4

Inderdaad Dubbelepunthoofd, kom als buitenstaander niet aan de macht van de gezichtsloze rijksambtenaren want dan word je genadeloos afgeslacht.

Basil Fawlty | 27-06-20 | 18:54

Als premier zou Pieter inderdaad door de hogere ambtenarenkaste zo veel mogelijk tegengewerkt worden, de vraag is of hij premier zou willen worden of als fractievoorzitter in de Kamer wil blijven. Ik vermoed het tweede.

5611 | 27-06-20 | 19:24
▼ 1 antwoord verborgen

Ik verwacht niet zoveel van de politiek maar moet wel toegeven dat dit een bijter is. Het kartel zal hem opslokken helaas en een eigen partij tsja weer een splinter partij. Kortom lost niks op zolang we blijven stemmen op de partijen die al jarenlang dit land naar de afgrond brengen en geen idee hebben wat er in de samenleving speelt. Hij zou een held zijn als hij een keuze had gemaakt voor de PVV of FVD.

pajans | 27-06-20 | 18:09

Omtzigt gaat het niet worden, want te eerlijk. Trekt vervelende zaken boven water bij een ministerie. Openbaart moordzuchtige corruptie in een EU-afvoergoot. Oftewel, doet de dingen niet die de nomenklatoera gedaan wil hebben, en dat kunnen we niet hebben als we de volgende coalitie in willen. Want om dat te bereiken moet je willig zijn alle, werkelijk álle principes overboord te gooien.
Hoekstra gaat het ook niet worden, want is lastig richting Brussel. De Jonge zou kunnen want die lijkt vooral te bestaan uit buitenkant, maar is helaas geen man. Dus het wordt het Toetje van Mona. Vol kunstmatige kleur- en zoetstoffen.

Valse_nootjes | 27-06-20 | 18:08 | 3

Bedoel "De Jonge is helaas een man", natuurlijk.

Valse_nootjes | 27-06-20 | 18:10

Met die schoenen kan de Jonge nog altijd minister van Silly Walks worden.

5611 | 27-06-20 | 19:25

"zo autistisch als zo'n knikkende hond op de hoedenplank" vind ik niet erg aardig klinken. We hebben allemaal wel autistische trekjes, maar ... "zo autistisch als zo'n knikkende hond op de hoedenplank" vind ik Omtzigt niet www.vandale.nl/gratis-woordenboek/ned...

Watching the Wheels | 27-06-20 | 18:07 | 9

@Robert Haynes | 27-06-20 | 18:26:
Dat over Van Rossem durfde ik nou niet te schrijven, haha. My white life matters. Sterkte jongen!

Watching the Wheels | 27-06-20 | 18:36

@Robert Haynes | 27-06-20 | 18:26: @Van Rossem, Do the Right Thing en zet erbij bij nader inzien heb ik dit iets te zwaar aangezet. Zou je sieren maar goed het vrije woord is ook veel waard, begrijp ik.

Robert Haynes | 27-06-20 | 18:45

@Papa Jones | 27-06-20 | 18:28: Werk je in de IT?

Rest In Privacy | 27-06-20 | 21:03
▼ 6 antwoorden verborgen

Wederom goed stuk, van Rossum. Pieter is waarschijnlijk het enige competente kamerlid... naast 149 kleuters en crybaby's...

Nederlanddraaitdoor | 27-06-20 | 18:07 | 3

Ja joh, knik maar als een hond op een hoedenplank en noem het maar een goed stuk! Omtzigt wordt onterecht met een nephond vergeleken, terwijl hij de enige cda'ert in de Kamer is die probeert integer te zijn. Alleen omdat hij soms niet helemaal lekker uit z'n woorden komt, omdat hij nadenkt als hij praat in tegenstelling tot die clown met die schoenen die gewoon veel praat omdat hij gemerkt heeft dat dat ook wel werkt.

Watching the Wheels | 27-06-20 | 18:12

(geintje he, denk zeg het er maar even bij)

Watching the Wheels | 27-06-20 | 18:13

Nederlanddraaitdoor | 27-06-20 | 18:07 nou nou, 149? Nu doe je je naam wel veel eer aan.

Guiseppe | 27-06-20 | 19:59

Jullie zijn er maar druk mee hè, om deze man te promoten.

Schuldenbrau | 27-06-20 | 18:06 | 1

Voelt inderdaad wel dubbel. Ik waardeer het werk van deze echte volksvertegenwoordiger ook, maar snap niet waarom hij bij het CDA zit. Als hij naar forum overstapte had hij mijn voorkeursstem.

Bloempje | 27-06-20 | 18:21

Blablabla dit figuur tekent ook bij het kruisje CDA nu ff raid.

de uitbater | 27-06-20 | 18:05 | 1
-weggejorist-
Zeikerd | 27-06-20 | 18:54

Wat zijn precies zijn politieke standpunten?

Rest In Privacy | 27-06-20 | 18:04 | 7

Van de standpunten van voor de verkiezingen blijft meestal weinig over als er een kabinet is.
Ik ben meer benieuwd naar welke van die standpunten in ieder geval terug moeten komen in een regerings akkoord.

ArieR68 | 27-06-20 | 18:52

@Fatwabuster | 27-06-20 | 18:11: Dat dus. Mark Rutte staat helemaal nergens voor. En dat is een kwalijke zaak want daardoor missen we een gematigd rechtse partij.

5611 | 27-06-20 | 19:28
▼ 4 antwoorden verborgen

Held. Fijne vent. Topkerel.

antagonist | 27-06-20 | 18:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl