Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

BankBlog - Merkel levert ons uit aan de EU

Je zou het de roof van de eeuw kunnen noemen...

lalala geld


Er is een belangrijk gevecht gaande binnen de eurozone. Het hoogste rechtsorgaan van Duitsland, het Bundesverfassungsgericht (BvG), heeft een van de opkoopprogramma’s van de ECB bestempeld als zijnde in strijd met de verdragen. Dit terwijl het Europese Hof van Justitie, het hoogste rechtsorgaan in de EU, heeft bepaald dat dit niet het geval is. Het EHvJ heeft een hogere rang (primacy) dan het BvG, waardoor, los van de inhoud van de uitspraak van het BvG, hier allereerst sprake is van een juridisch gevecht wie waar staat in de pikorde. Maar het ligt allemaal iets gecompliceerder en laat een manco zien binnen het EU/EMU gestel wat de eurofielen maar al te graag willen rechtzetten. Maar voor dit gevecht is beslecht, is het BvG al in de rug gestoken door Angela Merkel. Daarmee gaat Merkel definitief de boeken in als een sleutelfiguur in Europese verhaal. Ik betwijfel echter of dit verhaal een goede afloop zal kennen.

De ECB heeft donderdag haar pakket aan noodmaatregelen (PEPP) uitgebreid met EUR 600 miljard en de looptijd verlengd tot minimaal juni 2021. Daarmee komt het totale noodpakket uit op EUR 1,35 biljoen. Het feit dat iedereen gevoelloos is geworden voor dit soort getallen zegt eigenlijk al genoeg. Vanuit de optiek van de ECB maar goed ook, want de verwachting is dat nog dit jaar de ECB over de brug gaat komen met een extra EUR 500-750 miljard. Je zou het de roof van de eeuw kunnen noemen, en ook de meest gladde, want niemand zegt wat, niemand doet wat. 

Voor de weinigen die zich wel zorgen maken over de ontwikkelingen in de eurozone en de EU, was er altijd nog het Duitse constitutionele hof, het Bundesverfassungsgericht. Zij zouden immers dienen als de rem op dwaze EU-plannen. Zo heeft het BvG al het één en ander gedaan op dit vlak. Echter, het waren niet meer als speldenprikjes of een tegenstribbeling voor de bühne, als u het mij vraagt. Paar weken terug bleek echter dat de hond niet alleen blafte want het legde een ultimatum op aan de ECB om met een gedegen onderbouwing te komen voor haar opkoopbeleid (Quantitative Easing, QE; het PEPP programma is dus, voorlopig, buiten beschouwing gelaten). Volgens de BvG is de ECB te ver gegaan want de effecten van de QE-programma’s van de ECB (EUR 2,2 biljoen) zijn er niet alleen om de inflatiedoelstelling te behalen (het enige officiële mandaat van de ECB) maar hebben ook herverdelingseffecten met een impact op overheidsschulden (drukken van de rentes), pensioenen (verslechteren van rendement en risico), spaarpotten (idem) en zo verder.  

Het Europese Hof van Justitie vond deze bezwaren maar geneuzel in de marge, want het zijn acceptabele bijwerkingen om het hoofddoel van de ECB te bewerkstelligen. Het BvG was het daar niet mee eens en stelt dat deze effecten vallen onder economisch en fiscaal beleid en dat als het EHvJ dit goedkeurt er in wezen een overheveling plaatsvindt van nationale overheden naar de EU. Dat is leuk en aardig, maar daar moet eerst een verdragswijziging voor plaatsvinden. Het BvG zegt dus dat de uitspraak van het EHvJ niet door de beugel kan omdat het buiten haar bevoegdheid valt (ultra vires)!

Nu wil het Europese Hof van Justitie deze hele discussie dus uit de weg gaan door te stellen dat het BvG niks te zeggen heeft over de ECB en dat het de uitspraken van het EHvJ maar heeft te accepteren omdat het juridisch boven alles en iedereen staat. Maar ook dit is niet geheel juist, want zo zwart wit is het niet. Het BvG heeft altijd de taak gehad om beslissingen op EU/EMU niveau te toetsen aan de Duitse grondwet. Dit is dan ook de reden dat de rechtbank uit Karlsruhe door sommigen wordt gezien als een stok achter de deur. De EU wil deze stok nu definitief van tafel vegen.

De ECB zal het BvG-oordeel dan ook negeren waardoor het op een treffen aan zal komen. Hierin zou het BvG zeker sterk hebben gestaan, ware het niet dat Merkel en haar coalitiegenoten allemaal het BvG afvallen ten faveure van het Europese Hof van Justitie (overigens is het hoofd van de Europese Commissie, von der Leyen, een minister geweest onder Merkel). Merkel stelt in interviews dat de ECB vast met een goede uitleg gaat komen en dat er niks aan de hand is. 

Hiermee zegt ze dus dat haar eigen BvG spoken ziet. Deze daad waar Brutus nog een puntje aan kan zuigen, markeert de definitieve overgave van Duitsland aan de EU. Hiermee levert zij niet alleen de Duitsers uit aan de EU, maar ons allen (Brexit gaat er meer en meer als een goede beslissing uitzien). Het zijn dan ook niet zo zeer de eurofielen zoals Verhofstadt, Pechtold, Marietje, Sophie, Rutte, en zo verder die de drijvende kracht achter de EU-superstaat vormen, maar het EHvJ. Peace through law-doctrine is het gedachtegoed wat hier speelt en de fundering daarvoor is al decennia terug gelegd. Voor de meute het door heeft, is er geen weg terug. 

De eurofielen denken echt dat de mensen in de EU dit allemaal bon ton zullen vinden of anders gewoon maar zullen slikken. Het is op dit punt waar ik totaal van mening verschil; ik denk dat het geforceerd bewerkstelligen van de EU superstaat juist tot een enorme weerzin en later vijandigheid zal leiden tussen de verschillende nationaliteiten binnen de EU. Precies het omgekeerde wat de EU beoogt. En Merkel is de sleutelfiguur in dit drama door het Europese Hof van Justitie carte blanche te geven.       

Reaguursels

Inloggen

Er is altijd en welzeker een weg terug tegen een tirannie die stap voor stap is ingeslopen; dat heeft de geschiedenis toch al vaak bewezen. Het is alleen een minder prettige weg en zonder zoiets-doen-wij-beschaafde-Nederlanders-niet. Dat deden we wél, zo'n 400 jaar geleden; toen hadden de Nederlanders nog karakter en werden de Provincies niet door een slappe, maar vooral bange hap bestuurd.

zbb | 07-06-20 | 21:29

De nederlandse regering faalt ook keihard:

Die hadden jaren geleden tegen Brussel moeten zeggen: “het Ecb beleid moet stoppen, de nederlandse pensioenen gaan eraan !”

Brussel laat Nederland als arm land achter: torenhoge hypotheken, torenhoge studieschulden, afgeroomde pensioenen en europese garantstellingen om de Euro te redden.

Het wordt tijd dat we de nederlandse politici aansprakelijk gaan stellen en voor het gerecht gaan slepen.....

Tee Of Cup | 07-06-20 | 19:07 | 2

Knot geeft ook voor de vorm wat tegengas aan het ECB. Is echter net zo erg. Alle overheden vinden die lage rentes ook helemaal geweldig. Ten koste van de spaarders en ten faveure van de zogenaamde snelle jongens van de beurs. Hoe verrot kan een systeem zijn. Laat de geldpersen maar draaien. Totdat......

Mart6037 | 07-06-20 | 21:10

hoezo gaan de pensioenen er aan door de ECB? DNB en de pensioenwet bepalen dat met een deel vd pensioenen niet gegokt kan worden op aandelenbeurzen en dat die dus rente moeten trekken bij een bank.

en daarnaast is de rente laag maar daardoor het beursrendement extreem hoog. Dus netto maakt die lage rente niet veel uit waarschijnelijk

Epistulae_Morales | 08-06-20 | 03:14

Buy Bitcoin.

RRMerlin | 07-06-20 | 18:56 | 1

nee ik wacht nog even.. als de pyramide in elkaar dondert koop ik er wel 1. een euro lijkt me wel redelijk. for fun

Epistulae_Morales | 08-06-20 | 03:16

Al eens op gelet dat er bij de pinautomaat steeds nieuwe flappen uit komen , vraag me steeds weer af wat ze dan met de oude doen ?

likmegaties | 07-06-20 | 17:04 | 1

De flappen worden gecontroleerd, wat te slecht is wordt vernietigd en de nieuwe flappen gaan in de automaten. Met nieuwe flappen zijn er minder storingen in de automaten.

Frau Merkel | 07-06-20 | 20:09

Carl Otto Lenz was twintig jaar PG bij het Hof te Luxemburg. In een interview (22-5-2014) voor de Deutschlandfunk zei hij opeens dat ALS een oordeel in een arrest van het Hof NIET wordt opgevolgd er... NIETS GEBEURT! Hij kan het weten als de beste!

Ingelheit | 07-06-20 | 16:15

Ook nu zal de wal het schip keren, vroeg of laat.

oakmont | 07-06-20 | 16:07

Economie, industrie, cultuur, religie, vrijheid, recht, demografie, gezondheid, milieu, alles staat op de helling, een steile helling. Aan de lage zijde een diepe afgrond. Hordes onnozelen druk om de helling te smeren met deugolie. Een catastrofe van onbevattelijke omvang nadert gestaag. En Mutti last de nooduitgang dicht. Duitsers, welk een vreselijk volk.

Rest In Privacy | 07-06-20 | 15:20

Merkel is een Russische trol of een Amerikaanse trol maar in ieder geval een trol, Berlusconi zegt het ook.

Urbanus_2.0 | 07-06-20 | 15:20 | 3

Hij zei ook eens dat haar dikke kont onneukbaar is.

hoogvlieger | 07-06-20 | 15:42

Merkel is de muze van Helmut en wil net zo groots afscheid nemen. Daar past een anti EU geluid niet bij. Onderschat het BvG echter niet dat is opgericht ná WO2 om een nieuwe nazi staat te voorkomen. En dat ligt gevoelig bij onze Oosterburen.

Trumme | 07-06-20 | 18:57

Het hangt er maar helemaal vanaf wat de Duitser van die pikorde vindt én het BvG zelf,dat immers nooit in deze ergens om is gevraagd. Dat Europese Hof kan nu wel hoog van de toren blazen,maar als het BvG voet bij stuk houdt en nee blijft zeggen of nog verder wil gaan binnenslands ,dan wordt het alleen maar erger voor Merkel en is de wedstrijd zeker nog niet gelopen.

hertogvanzottegem | 07-06-20 | 15:01 | 2

Hoewel we uiteindelijk zouden transformeren in een continent “van bevriende, soevereine landen die samenwerken is dit de zoveelste politieke tweesprong. Als dat politbureau zijn zin krijgt dan hebben we over tien jaar geen “soevereine staten” meer op het continentale Europa, maar een nieuwe Sovjet Unie.

faraday | 07-06-20 | 15:09

Voor de Duitsers is het BvG de hoeksteen vd federatie. Daar gaat het Europese Hof nooit overheen.

Trumme | 07-06-20 | 18:59

Ik snap werkelijk niet wat Nederland en Duitsland beogen met die EU superstaat die ze aan het bouwen zijn. Kost ons klauwen geld. Wat je daarvoor krijgt is een pinautomaat die we neerzetten in Italië en die gevuld wordt met Nederlands geld. Als die pinautomaat leeg is krijgen we een grote bek van de Italianen om het maar weer gauw te vullen. Die Euro is een grote weeffout. Bovendien wordt de EU superstaat gebouwd door alles vakkundig langs alle democratische regels om leiden.

HoniSoit | 07-06-20 | 14:56 | 4

@Epistulae_Morales | 07-06-20 | 15:11: Met mijn euro kan ik minder kopen als mensen uit Europeesche landen die niet of maar deels lid zijn van de EU.
Google maar eens gfk purchasing power europe 2019. (sorry ikk kan nog geen urls plaatsen)

Urbanus_2.0 | 07-06-20 | 15:32

@Urbanus_2.0 | 07-06-20 | 15:32: ja en? je woont toch ook hier?
alsof een hamburger Amsterdam of Oude Pekela wel dezelfde prijs hebben.

dummy

Epistulae_Morales | 08-06-20 | 03:18
▼ 1 antwoord verborgen

Hadden we net nog gebrek aan. De 'Verenigde Staten van Europa' en aansluitend een Europees leger met hansworst Verhofstadt die het zootje ongeregelde fascisten in Oekraïne gaat bezigen om de Russische beer te porren. Goed bezig.

faraday | 07-06-20 | 14:46

De EU is een recept voor oorlog. Dat zeg ik al jaren.

T. Rammel(l)an(d)t | 07-06-20 | 14:37 | 2

Nou.. daar falen ze dan ook al jaren in.. Wil maar niet vlotten he? Zelfs geen interne handelsoorlog.

In de 50 jaar voordat de EU bestond, hoeveel oorlogen vonden toen plaats in Europa?

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 15:13

Dat je het al jaren zegt is al een indicatie dat je naast de pot piest.

RandyBiel | 07-06-20 | 15:32

deze brusselse chokehold (nekklem) raakt 17 miljoen burgers tot in hun vezels. de demonstratie op de dam hiertegen is TE belangrijk om niet door te laten gaan. de praktijk: msm is te druk bezig met een fraudeur en blm deugen om hier aandacht en protest aan te schenken

HetOorAakel | 07-06-20 | 14:35

“Brexit lijkt steeds een beter idee”
Nou .. nee. Kijk maar eens naar de onderhandelingen ( geen resultaat - onderhandelingen geklapt, no deal), naar de Pond, (net zo gedevalueerd als de Euro, zo niet erger)

Zou het misschien kunnen, oh amateur schreeuw economie-voor-beginners roeptoetert, dat GB dezelfde problemen heeft als de EU? Met het verschil dat ze er alleen voorstaan.. en dat export/handel nu nog belangrijker gaat worden om te belasten en die leningen terug te betalen?

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 14:33 | 4

@HoniSoit | 07-06-20 | 14:46: ja en? GB is geen EU land meer he.. dus dat houdt in dat ze moeten voldoen aan onze spelregels. Niet andersom. Kom nou..
Beetje achterlijk om te denken dat de EU een vriendenclub is en al helemaal achterlijk om te denken dat niet EU landen onze wil kunnen opleggen.
Alleen landverraders kunnen zoiets bedenken..

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 15:16

@HoniSoit | 07-06-20 | 14:46: het gaat niet om schuldvraag.. het gaat erom hoeveel we GB gaan uitknijpen om te mogen toetreden op onze markt en mogen meedelen in onze welvaart.

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 15:17

De overheid in NL heeft 5-6 maanden nodig om mondkapjes en testen te regelen. Wat denk je zelf: dat je een systeem zo even kunt veranderen. Zoiets heeft tijd nodig omdat wetten niet zo eventjes geschreven worden. Daarbij zat de EU al van begin af aan dwars.

ET007 | 07-06-20 | 23:07
▼ 1 antwoord verborgen

2,2 biljoen, het equivalent van 44 miljoen kilo goud.

de honden blaffen... | 07-06-20 | 14:31

Je zou bijna denken dat Merkel als een spionne van de SED geïnfiltreerd is, niet alleen de arbeiders aller landen te verenigen maar om de gehele Europese bevolking in een identiteitsloos socialistisch proletariaat te doen opgaan. Met zulke Christen-democraten heb je geen Marxisten meer nodig.

AlexanderVissers | 07-06-20 | 13:49
-weggejorist-
SherryOneal | 07-06-20 | 13:38 | 3

“ Maar het is natuurlijk heel goed voor de handel” en Nederland is een handels land.
Yeah right, We staan onderhand in de uitverkoop.
Welk voordeel of welvaart heeft deze EU wurg constructie ons nou eigenlijk gebracht in al die jaren en misschien nog veel belangrijker wat gaat het ons brengen?

Onderhand is 2020 “ Het jaar van de Vleermuis” al compleet verknald.
Maart 2021 hebben de Nederlandse goudvisjes weer een kans om hun gezonde verstand te tonen.

Datgingniegoed | 07-06-20 | 13:27 | 5

Mij heel veel eerlijk gezegd.. maar.. ik ben dan ook ondernemer, heb een uitgavenpatroon dat niet boven mijn stand is, loop geen onnodige risico’s, en snap dat je voor 99,99% zelf verantwoordelijk bent voor je eigen welvaart en 0,01% ligt dat aan anderen.

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 14:36

@Epistulae_Morales | 07-06-20 | 14:36: "en snap dat je voor 99,99% zelf verantwoordelijk bent voor je eigen welvaart en 0,01% ligt dat aan anderen."
U hebt een éénmanszaak?

BakkerHenk | 07-06-20 | 17:11

@BakkerHenk | 07-06-20 | 17:11: nee ik heb 2 personeel.
maar die denken er ook zo over want ik heb aanpakkers nodig, niet verwende gassies die zondsgs bij moeders in bed kruipen in afwachting dat het geld wordt aangereikt en hun tijd doden met excuses verzinnen

Epistulae_Morales | 08-06-20 | 03:22
▼ 2 antwoorden verborgen

"ik denk dat het geforceerd bewerkstelligen van de EU superstaat juist tot een enorme weerzin en later vijandigheid zal leiden tussen de verschillende nationaliteiten binnen de EU. Precies het omgekeerde wat de EU beoogt."
Ik zal er nog een schep bovenop doen, deze uitkomst is altijd al de bedoeling geweest.
divide et impera om maar eens een keer lekker pretentieus te klinken

niemand specifiek | 07-06-20 | 13:23 | 3

Ai, wat een fatale denkfout is dit om te denken dat de EU er is om uw welzijn te begunstigen.
Waarom loopt die migratie zo ongelovelijk uit de klauwen?…daar zit toch een plan achter?
De EU wil geen Italiaan , Spanjaard, Pool of Nederlander… ze willen een EU burger.
Waarom wil de EU Albanie of Noord Marcedonie bij de EU betrekken ?… Is dat omdat deze landen een toegevoegde waarde zijn voor ons?

Als u wil weten hoe de EU volgens de eurofieltjes uit moet zien ? Dan moet u naar het huidige China kijken.

Datgingniegoed | 07-06-20 | 13:41

@Datgingniegoed | 07-06-20 | 13:41: hoezo loopt integratie uit de klauwen? Ik zie werkelijk nooit vluchtelingen.
Wel veel toeristen

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 15:19

@ van Oeffelen
Van Oef, vraag eens aan de grote ziener van Oef of die van Oef altijd zo vermoeiend is?

Ad Fundum | 07-06-20 | 13:02 | 4

@Graaisnaaiert | 07-06-20 | 13:14:
*... en bij tegenvallende winsten hun handjes gaan ophouden bij de belastingbetaler" naar boven kopt.

Graaisnaaiert | 07-06-20 | 13:15

U bent nu al leeg ?

van Oeffelen | 07-06-20 | 13:35

@van Oeffelen | 07-06-20 | 13:35:
Sorry Snoeff, hier is niets meer te halen, tenminste, niets voor een quick flip :) .

Graaisnaaiert | 07-06-20 | 13:37
▼ 1 antwoord verborgen

Hier zijn we het wel eens met elkaar, maar allemaal roependen in de zelfde woestijn ben ik bang.

Ze willen geen inflatie, want anders zou men het gratis geld aan burgers uitdelen, die het in omloop brengen, waardoor er inflatie ontstaat. Ze willen zakken vullen van gelijkgestemden die toch al veel hebben.

Peerkeoud | 07-06-20 | 13:00

Merkel is ook al zo’n type wat ik zie knielen. Rampzalig gewoon

Rest In Privacy | 07-06-20 | 12:59 | 3

Merkel is een communist, daar moet je sowieso niks mee te maken willen hebben.

Slipsnifter | 07-06-20 | 13:01

Ik kniel voor niets en niemand.

Frau Merkel | 07-06-20 | 20:07

Je zou jezelf natuurlijk ook kunnen afvragen wat jezelf met dit gegeven kunt doen. Stemmen op partijen die beloven dit monetaire ECB beleid te torpederen en uit de transferunie te stappen? Vergeet het maar. Deze verzameling querulanten en incompetenten, parasiterend op de onvrede van de massa, zal het tij niet doen keren. Dus wat te doen om te voorkomen dat je vermogen verdampt a.g.v. deze ongekende gratis-geld economie, waarin het zelfreinigende vermogen van de markt om zeep geholpen is. Investeer in onroerend goed en, jawel, in bedrijven met een gezonde cashflow en concurrentiepositie, die ongeacht de hedendaagse waanzin, in staat zullen blijven te overleven.

Korenwolf | 07-06-20 | 12:48 | 2

Nou ik neem gewoon de gok en blijf PVV stemmen. Nexit! Nu!

anti-fatwa | 07-06-20 | 12:57

Neuro/ zeuro, Je moet allereerst van die gelijke munt af.
En ook dit is niet zalig makend.
Het beste is Volgens mij een Nexit en eigen munt die 1 op 1 wordt ingeruild.

Datgingniegoed | 07-06-20 | 13:04

Die 1.35 biljoen was al teveel, maar nog eens 500-700 miljard kan echt niet meer door de beugel. Maar mensen in Europese lidstaten zijn helemaal niet "woke". Ze zijn murw en laten de macht over aan een heel eng te machtig gedrocht dat hongert naar de macht. Gewoon triest, ben ook zeer, zeer teleurgesteld in de weke ruggengraat van Merkel.

Jan, Leiden | 07-06-20 | 12:45 | 5

@Niek1582 | 07-06-20 | 12:48:
Haar droom is een kontrolle staat, naar Chinees voorbeeld.
En dat gaat ze lukken, ook hier, met hulp van haar holmaat Rutte.

joppo0 | 07-06-20 | 13:12

@Jan, Leiden | 07-06-20 | 12:53: dat gestrekte been was voor de bühne vrees ik.

IkwilJinekwel | 07-06-20 | 13:18
▼ 2 antwoorden verborgen

De meute ? Heel veel mensen hebben door dan eU-exit een slecht idee is en de EU een eenrichtingsweg zonder snelheidsdremples of stoplichten. Daarvoor hoef je géén insider te zijn bij een bank. Maar net zoals het Duitse Hof, wat doe je ertegen ? Je wordt aan alle kanten pootje gelicht en in de rug gestoken door de Pro-EU lobby. Als je toch wat weet te zeggen wordt dit overschreeuwd door crisis na crisis, eerst corona en nu de "BLM"-riots.

Niek1582 | 07-06-20 | 12:45 | 1

*een goed idee. (Ik heb meer koffie nodig)

Niek1582 | 07-06-20 | 12:45

Duitsland: voor de derde keer fout in de geschiendenis

appeltjesgroeneweide | 07-06-20 | 12:42 | 1

misschien het land alsnog verdelen onder de rest van europa. als winnaars van de laatst oorlog hebben we daar recht op!

cynic | 07-06-20 | 13:13

Wat ik me wel afvraag is waarom er geen enkele discussie plaats vind in de politiek of het wel wenselijk is wat de ECB doet en of de impact ervan niet zwaar nadelig is voor ons.

Chesoner | 07-06-20 | 12:38 | 2

Als links een richting is ingeslagen dan is die richting niet meer te veranderen en is het de enige juiste richting. Zo ook de EU dus...

Koning BongoBongo | 07-06-20 | 14:01

Een paar sluwen hebben het door, de rest zijn politieke meelopers vol verwachting van een goed betaald baantje.

revolte | 07-06-20 | 19:51

Wat ik me afvraag: we zitten midden in de uitvoering van de Brexit.

Betalen de Britten nog mee aan de opgevoerde geldpersen van de eu (geen hoofdletters ook al denkt de spellingscontrole van wel).

Of lachen ze zich een krul in hun lul om de puinhoop die de eu (geen hoofdletters) aan het creëren is.

De_dorpsgek | 07-06-20 | 12:36 | 2

Nee. Maar ze hebben ook geen stem meer hierin.

Zeiss | 07-06-20 | 12:43

GB zit toch niet in euro / ECB?

RandyBiel | 07-06-20 | 15:36

Het is nog niet zo ver, maar als dit zo doorgaat zou het neerkomen op een soort staatsgreep. Een heel gevaarlijke ontwikkeling, want dat kan tot instabiliteit van het politieke systeem leiden. Zeker een land als Duitsland zou toch beter moeten weten en de eigen democratische rechtsorde moeten respecteren.

Dr. Vigilante | 07-06-20 | 12:32 | 2

Ik verwacht dat dit in Duitsland voor flinke ophef gaat zorgen. Het Hof wordt daar uiterst serieus genomen. Die fake tante die mijn nick misbruikt kan van een koude kermis thuiskomen.

Frau Merkel | 07-06-20 | 12:38

@Frau Merkel | 07-06-20 | 12:38: ophef? Ik heb zo mijn twijfels, die moffen pikken net als wij, alles.

IkwilJinekwel | 07-06-20 | 13:20

Er is echt maar een oplossing - NEXIT !!!

nietoptimistisch | 07-06-20 | 12:31 | 4

De dag nadat Duitsland dat doet zeker. Maar tot die tijd moeten we vooral de komende toen jaar even kijken hoe GB zich ontwikkelt.. ben benieuwd

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 15:21
▼ 1 antwoord verborgen


Volg AUB de Engelsen voordat het te laat is. Nu kan het nog, over 10 jaar zie ik het somber in voor iedereen die er nog in zit.

Chesoner | 07-06-20 | 12:29 | 2

Als we het nu weten te doen dan is dat toch wel een serieus signaal. Aan de andere kant, dat zal die zuidelijke landen een worst zijn. Hebben ze weer een dwarsligger weggewerkt om die daarna als een calimero het licht in de ogen niet te gunnen door gewoon een handelsverdrag af te sluiten. Komt door die stupide alles of niets mentaliteit bij de eurofielen.

oh no | 07-06-20 | 13:51

Zo lekker gaat het vooralsnog niet met GB.. integendeel.

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 15:40

Sneu toch,
ik heb een werkelijk leuk leven (gehad) , gedaan waar ik zin in had, studeren,
kunnen reizen, zonder financiële problemen, altijd werk etc.

Of mijn kinderen dit ook gaan meemaken?
Nee dus.

vander F | 07-06-20 | 12:26 | 3

Niet zo somber. De EU staat garant voor een leven van vrijheid, veiligheid en sociale zekerheid. *proest*

Kwelbeller | 07-06-20 | 13:28

Hetzelfde hier, maar mijn kinderen gaan dat ook meemaken.. waar gaat het mis met jouw kinderen?

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 15:41

Ze hadden het vanaf het begin van de EU al over nivellering, daarom leek het me ook een slecht idee dat Nederland zich erbij aansloot.
Maar helaas, ik was de enige binnen mijn famile/kennisenkring, en ik was "veel te negatief".
De media zeiden tenslotte dat de EU alleen maar goede dingen zou gaan brengen, en wie was ik om dat tegen te spreken?

Slipsnifter | 07-06-20 | 12:24 | 12

@anti-fatwa | 07-06-20 | 13:40: Het is gewoon een taboe. Een van onze vele zelfopgelegd taboes. We zijn een sneu volkje.

Slipsnifter | 07-06-20 | 14:04

@Slipsnifter | 07-06-20 | 12:59: De EU gaat ook niet over de gewone burger ,maar over de rug van de gewone burger. Gewoon betalen....

Koning BongoBongo | 07-06-20 | 14:06

@anti-fatwa | 07-06-20 | 13:40: "goede" dingen? Ik zou niet weten wat. Als ik producten zie met CE keurmerk blijkt het 'Chinese Export' te zijn. EU staat werkelijk voor niets.

revolte | 07-06-20 | 20:04
▼ 9 antwoorden verborgen

De EUSSR, zal leiden tot een revolte van ongekende omvang. Als een domino zal alles in elkaar klappen. Eerst valt, Italie daarna volgt de rest. Het volk pikt het niet meer en wil maar een ding, een soevereine staat die op vele vlakken zoals vroeger, in vrede handel met elkaar drijft en waar nodig elkaar helpt zonder haar autonomie te verliezen. Een EU-cultuur kan niet gevormd worden. Alleen in de hoofden van de grote financiele graaiers die allen in Brussel zitten. RIP

De Evangelist | 07-06-20 | 12:15 | 6

@vander F | 07-06-20 | 12:29: juist ja, daar ben ik ook bang voor.

IkwilJinekwel | 07-06-20 | 13:23

@vander F | 07-06-20 | 12:29: klopt, tot in de kleinste details is het geregeld, het hele studiesysteem is er al op aangepast. Eerst Bachelor-Masterstructuur (ookal voldeden onze oude diplomae gewoon), nu ook al de middelbare scholen. In alle vakken wordt een eussr geprezen, vakken als ethiek op het WO zijn volledig in het kader van de "juiste" filosofen, niet alleen het nieuws op TV, maar ook de reclames en zelfs de films passen zich aan aan de nieuwe politiek. Borden langs snelwegen, kranten, het maakt niet uit waar je kijkt, elk aspect van de samenleving is doordrongen van het nieuwe Leitbild. Bedrijven doen hun best om hun beste beentje voor te zetten, omdat ten eerste hun medewerkers gehersenspoeld zijn, ten tweede omdat regelgeving ze hiertoe verplicht.

Der Lehrer | 07-06-20 | 13:54

@Der Lehrer | 07-06-20 | 13:54: Op de basisscholen in NL wordt dit er al ingestampt. In de jaren '90 was het milieu, jaren '00 tot '20 is het eu.

Rest In Privacy | 07-06-20 | 15:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Linksom of rechtsom, de poitieke Europses unie heeft maar 1 uitkomst en dat is nivellering binnen alle lidstaten. Iedereen even arm. Maar blijf vooral VVD stemmen.

MikeTheBull | 07-06-20 | 12:15 | 4

Iedreen even rijk zul je bedoelen, over een paar jaar heb je nl 1.500.000 euro nodig om een halfje wit te kunnen kopen.

Crankhead | 07-06-20 | 12:57

Nou, als de afgelopen 10 a 20 jaar een opmaat voor armoede is, dan zeg ik, laat maar komen.
Ik ben er in 20 jaar 2670% op vooruitgegaan.

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 15:46

@Crankhead | 07-06-20 | 12:57: dat ziet er dan goed uit voor de collectief gedragen staatsschuld.. of mijn hypotheekschuld. Die los ik dan in een week af..

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 15:49
▼ 1 antwoord verborgen

De EU denkt in tientallen jaren (ze zijn al sinds 1950 bezig om de federatie tot stand te brengen, waarschijnlijk al eerder via de PAN europesche beweging) en hebben hun pionnen op alle sleutelposities in Europe neergeplant. Banken, rechtbanken, NGO's, politieke partijen, adviesorganen, media, etc etc.
Het merendeel ziet het nog steeds niet, die denken nog steeds dat de EU er is om ons allemaal voorspoed en geluk te brengen. Met eerlijke mensen die de hele dag hard werken voor ons allemaal.
Het tegenovergestelde is waar.
Ze werken heel hard, om ons allemaal onder controle te krijgen. De grootste roof van de mensheid. Al het land, resources, gecontroleerd door een handvol ongekozen elites. En net zoveel inwoners in die federatie, om de boel draaiend te houden, waarbij robots de bulk van ons werk gaan overnemen.
De middelen die ze daarvoor nodig hebben drukken ze bij via de eigen geldpers. De enige reden dat u kort wordt gehouden en straks met niets overblijft, is omdat de controle op uw leven dan sneller verloopt, en de weerstand sneller verdwijnt.
Rutte, Merkel, Macron, en al die andere trekpoppen, voeren een show op die er wezen mag. Zogenaamd staan ze lijnrecht tegenover elkaar, zodat de burgers niet nu al in opstand komen, maar de agenda gaat rustig door. Hun agenda, niet de onze.
Wat hebben ze inmiddels al bereikt?
We hebben al voor 90% één munt. De monetaire EU unie is niet ver weg meer. Het EU gerechtshof heeft het al voor het zeggen, dus dat betekent dat we ook al de wetten van de EU volgen. Het EU leger wordt voorbereid, de EU politie, en via Timmerfrans hebben we straks de EU cheeseburger en EU klimaat gestapo.
Niet slecht, voor politici die wij nog steeds als dom wegzetten. En zonder één schot te lossen.

OudeNederlander | 07-06-20 | 12:14 | 5

Maar ja, was GB dan zo dom om er uit te gaan?
Of zit het toch iets anders in elkaar.

watmagjenogwel | 07-06-20 | 12:43

@suscrofa | 07-06-20 | 12:25: Ze hebben nog een excuus nodig voor dat europese leger. Het is de bedoeling dat we met elkaar op de vuist gaan. Ik doe niet mee.

klaasjanhenk | 07-06-20 | 13:09

U slaat de spijker op zn kop. En alles door decenia lang in meerderheid gekozen kabinetten en Nederlandse politici.. dus er is brede consensus van links tot rechts.. bij ik schat zo’n 80% vd Nederlanders. Dat is zeer veel.

Misschien moeten die overige 20% eens meer energie gaan steken in acceptatie?

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 15:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Het geld dat ze de economie oppompen, zag ik afgelopen week direct terug in mijn aandelen. Het is alleen jammer dat het er zo weinig zijn.

heldheino | 07-06-20 | 12:14 | 2

Ik heb mijn posities ook flink in waarde zien toenemen maar ben erop voorbereid dat shit nogmaals uit gaat breken net als in maart.

IkwilJinekwel | 07-06-20 | 13:26

@IkwilJinekwel | 07-06-20 | 13:26: buy low, sell high.. never waste a good crisis.

Nb als een overheid even op een woensdagmiddag 75-100 miljard leent en uitgeeft om deze crisis te overbruggen, dan zegt dat genoeg dat alles back to normaal is als er een vaccin is, plus de nodige inhaalslagen..

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 15:54

Geld is waardeloos als je er niks voor kunt kopen. In een lege supermarkt is de miljonair net zo rijk als de bijstandsmoeder.

Stormageddon | 07-06-20 | 12:09 | 10

@Stormageddon | 07-06-20 | 14:53: als de schappen in de winkel leeg zijn, gaan mensen naar de boer toe, en als die niet thuis geeft gaan ze zelf voedsel verbouwen en eventueel jagen.
Het is onzin om te denken dat in een situatie met hongerwinter achtige proporties -omdat dat voorbeeld nu eenmaal de meest recente is van zon situatie - dat geld niets waard is. Sterker nog.. dan geldt: cash is king. Tenzij je voedsel verbouwt natuurlijk, maar 95% weet niet hoe en heeft daar de ruimte niet voor.

In de hongerwinter 44/45 stierven de armen, niet de rijken. De armen die het overleefden gingen in grote getale buiten de randstad voedsel halen, de rijken kochten het op de zwarte markt en hadden daardoor meer energie en minder voedsel nodig. Hetzelfde gold voor brandstof.
Uiteindelijk gingen de armen, in de definitie mensen zonder geld, dood. Als in 90-10%

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 16:02

@Epistulae_Morales | 07-06-20 | 16:02:
Als het er niet is, dan is het er niet. Zelfs een boer gaat zijn voorraden niet verkopen, voor geen miljoenen, als dat betekent dat zijn eigen gezin honger moet lijden. In de oorlogsjaren waren de oogsten op zich prima. Er was in principe meer dan genoeg, als de moffen niet vrijwel alles (inclusief de transportmiddelen en energie) hadden geroofd.
Jij gaat van de situatie dat er nog wel is. Maar als het er niet is, dan is het er niet. En dan kan de miljonair ook niks kopen. En zonder energie komt zijn auto ook nergens.

Cash is alleen king als er iets voor te koop is. Als er niks te koop is, nergens... En dan bedoel ik dus helemaal NIKS. En helemaal NERGENS.
Dan maakt het geen fuck uit hoe rijk je bent.

Stormageddon | 08-06-20 | 01:43

@Stormageddon | 08-06-20 | 01:43: mijn punt: er is altijd iets te koop. dat was in de hongerwinter zo en wij leven in een tijd die voorkomt dat dat nooit meer terugkomt.

Epistulae_Morales | 08-06-20 | 03:31
▼ 7 antwoorden verborgen

Alle Menschen werden brüder (Alle Menschen werden Deutscher) ? Ik voorzie op termijn ook wat continentale probleempjes en disputen die nooit helemaal zijn bijgelegd. Nee, nu eigenlijk al.

suscrofa | 07-06-20 | 12:09 | 3

Lange Tische Blasmusik Wein Weiber und Gesang.

van Oeffelen | 07-06-20 | 12:14

@van Oeffelen | 07-06-20 | 12:14:
Jan-Peter kon zich helemaal laten gaan tijdens het Oktoberfest.

suscrofa | 07-06-20 | 12:17

Eigenlijk zou de ECB geld via de zorg in omloop moeten brengen. Gewoon de salarissen van alle laag betaalde zorgmedewerkers en andere hulpverleners een schaal omhoog (niet de directie) en dat betaald door de ECB. Dan zul je zien dat het geld beter verdeeld terecht komt en de economie ook gaat groeien, maar op een manier waar werkelijk niemand een probleem mee zou hebben.

Watching the Wheels | 07-06-20 | 12:06 | 3

Precies! Niet klappen, maar boter bij de vis. Zorg blijkt ineens enorm belangrijk te zijn.

azijnseikerT | 07-06-20 | 12:09

Bijna alle beroepen zijn even belangrijk als de zorgmedewerkers. Alleen politici en de managementlagen van semi-overheid, zoals zorg en onderwijs, kunnen overgeslagen worden.

Frau Merkel | 07-06-20 | 12:42

@Frau Merkel | 07-06-20 | 12:42: en het grootste deel van de rijksambtenaren.

Der Lehrer | 07-06-20 | 13:57

De regering gaat ons dan gewoon verplichten om tot ons 75e te blijven werken,
want die poen moet ergens vandaan komen zodat ze in zuidelijke landen
op hun 55e met pensioen kunnen.

von sokkenstopfen | 07-06-20 | 12:01 | 1

We worden in alle gaten genomen en protesteren niet eens.

spamzuiger | 07-06-20 | 12:12

Ding flof bips.
Het klonk zo leuk destijds.

threeheadedmonkey | 07-06-20 | 11:53 | 6

Met van die kartonnetjes waar de nieuwe euromunten op geplakt waren. Zelfs de muntstukken deugen niet, kan tot op de dag van vandaag met moeite 20 van 50 cent onderscheiden. Ik zal wel te oud zijn voor dit soort nieuwlichterij.

Garantiebewijs | 07-06-20 | 12:23

Het ding ontploft in je reet.

echtpaul | 07-06-20 | 12:37

@Garantiebewijs | 07-06-20 | 12:23: Hou die dingen niet in je hand! Het nikkelgehalte van de oude munten is 20x de norm en daar krijg je nikkelallergie van.

Frau Merkel | 07-06-20 | 12:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Toch, de aristocratie vaart er vooralsnog wel bij. Koning Willem heeft een nieuw motorbootje op de kop getikt van 2.000.000. Worden die nationale economische entiteiten straks ook door de technocratische superstaat opgeslokt vraag ik me dan af.

suscrofa | 07-06-20 | 11:40 | 2

8 minuten en 3 posts naar beneden scrollen.

Binnenbaan | 07-06-20 | 11:42

Waarom zou het erg zijn dat een overheid of EU meer schuld neemt als het geld indirect ervoor zorgt dat de waarde van assets in de EU "huizen, aandelen, kortom het land zelf" er direct door in waarde stijgt? Er is maar 1 groot probleem dat maakt dat ze aan de gang moeten blijven ... dit geld komt terecht bij de rijksten op aarde, Bezos en Gates hebben sinds maart ieder meer dan 30 miljard verdiend, want die betalen geen belastingen en het westen legt geen belastingen op aan die rijken, omdat ze die rijken en hun belangrijke bedrijven niet willen remmen in hun competitie met de Chinezen. Het is een spelletje met inderdaad de kans dat het een keer in elkaar sodemietert en dan beginnen ze gewoon een nieuwe digitale munt en verbieden ze contant geld "omdat het niet anders kan" en dan moet je eens kijken hoeveel belastinginkomsten er dan ineens extra binnenkomen vanaf dat moment. Het is altijd op te lossen door samenwerkende overheden, ze veranderen gewoon de spelregels als ze moeten. Heel anders dan in de jaren '30 ligt de infrastructuur er om binnen een maand (of kwartaal) digitaal te gaan en contanten te verbieden.

Watching the Wheels | 07-06-20 | 11:38 | 4

@Muxje | 07-06-20 | 11:45:
En doe je dat niet (dat uitmiddelen, wat in feite nu al gebeurt doordat de ECB al hun brakke leningen nu al onbeperkt opkoopt) dan schiet de rente bij die landen omhoog en dan vallen eerst Franse en Duitse en later ook Nederlandse banken om en dan moeten we die weer gaan redden. Het is gewoon een zooitje, maar daar hebben ze bewust voor gekozen. Je moet wel vooruit of zoals de Britten achteruit met alle gevolgen van dien. Het schiet toch ook niet op als het allemaal weer landen met grenzen en eigen munten worden. Enig wat moet gebeuren, en het kabinet zit volgens mij ook op die lijn samen met die andere vrekkig genoemde landen, is dat landen als Italie en Frankrijk hervormen (oftewel ook de pensioenleeftijd later laten ingaan enz.). Het is natuurlijk niet te verkopen dat ze in Frankrijk zakken geld uitdelen (ook aan Renault nu net weer), terwijl ze niet aan de begrotingsnormen voldoen. Het zwakke punt is dat ze die begrotingsregels losgelaten hebben. Als iedereen zich aan dezelfde regels houdt dan zou er veel minder op tegen zijn om schulden te delen. Wat mij verontrust is dat die Italianen en met name de Fransen van de situatie gebruik lijken te maken om hun eigen bedrijven en vrienden weer van zakken geld te voorzien, terwijl anderen het mogen betalen. Eerst gelijke regels, maar dat kun je vergeten met die onbetrouwbare lui, het is een ramp.

Watching the Wheels | 07-06-20 | 12:00

@Watching the Wheels | 07-06-20 | 12:00: wantrouwen is een slechte raadgever. Praat gewoon met een president of meerderheidsaandeelhouder.

van Oeffelen | 07-06-20 | 12:15

Nog interessanter wordt de vergelijking als je beschouwd dat Nederland 20 miljard leent tegen 0,1%, daarvan 7 miljard uitleent tegen 3%-5% en 14 miljard ‘weggeeft’ in ruil voor politieke macht binnen de EU.

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 16:09
▼ 1 antwoord verborgen

@sprietatoom | 07-06-20 | 11:52: Hij heeft alleen maar een mening. Hij komt nooit met linkjes. Is ook best lastig. Want dan moet je echt iets inhoudelijks zeggen en kan je bekritiseerd worden. En dat laatste doet hij het liefst zelf.

azijnseikerT | 07-06-20 | 12:14

Hongarije is er ook nog niet uit. Orban zegt volgende generaties niet met schuld te willen opzadelen. En ook Slowakije is kritisch.
Inmiddels krijgen Oostenrijkers ook belastingverlaging. Waarom kan dat hier niet?

Bataafje | 07-06-20 | 21:29
▼ 1 antwoord verborgen

Ne DDR land.

Datgingniegoed | 07-06-20 | 11:35

Ondertussen heeft 'onze' koning een nieuw bootje voor bij z'n Griekse vakantiehuis aangeschaft. Z'n vorige werd met 11 meter te klein dus dees van 16 meter was hard nodig. Kost slechts 2 miljoen. Weet U iig dat uw belastinggeld goed besteed wordt.
www.telegraaf.nl/nieuws/811276524/kon...

AntonJansen | 07-06-20 | 11:32 | 15

@RickVogelschrick | 07-06-20 | 11:39: Die mogen met de vorige Wajer achter pa en moe aan varen. Je denkt toch niet dat ze hun vorige schuitje ingeruild hebben?

EEnzame SchizofrEEN | 07-06-20 | 12:11

Het blijft toch een vreemd fenomeen, die koninklijke ietsheden die zichzelf trakteren op speelgoed. Hier in Zweden deed de koning zichzelf een paar weken geleden een dikke BMW cadeau, cadeautje van het volk (dat hier niets over te zeggen heeft), nu in NL een nog dikkere boot. Ik zou zeggen de middeleeuwen hebben gebeld, ze willen hun regeringsvorm terug.

Voorgeenchanterikpeu | 07-06-20 | 14:40

Je kunt discussiëren over de hoogte van zijn salaris, maar wat hij met dat geld doet is zijn zaak.
Overigens snap ik wel dat je juist nu een boot koopt.. die lopen niet echt goed nu dus dat verlaagt de aankoopprijs wel waarschijnelijk.

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 16:13
▼ 12 antwoorden verborgen

Ach, welke sterveling maakt zich druk over dat opknoopprogramma? Zolang het volk brood en spelen heeft en dom en onwetend wordt gehouden door de media gaat alles goedt...

Schuldenbrau | 07-06-20 | 11:31 | 1

Gelukkig begint het voetbal vanmiddag al om 13:30. Bundesliga,

van Oeffelen | 07-06-20 | 11:42

Goede morge,
Een zeer goed verhaal en analyse van Alexander.
We zijn hier lekker in gemodderd en ik geloof dat W.Hoekstra al ergens zijn handtekening voor akkoord onder heeft gekrabbeld.
Nu kan ons kabinet stoer lopen doen dat we geen euro bonds nemen maar eigenlijk is het “doodvonnis” al getekend en gaan wij “ het volk” linksom of rechtsom gewoon weer betalen.
Eigenlijk heb ik ook helemaal geen medelijden met het volk want dit is blijkbaar wat men wil gezien het stem gedrag.
En alsjeblieft niet lopen piepen als u voor een pro-EU partij heeft gestemd.
Dit is dus ook zo gevaarlijk met het VVD clubje waar onze MP zich voordoet als een harde onderhandelaar maar is eigenlijk gewoon Merkels poedel.

Datgingniegoed | 07-06-20 | 11:31 | 4

Met een grote lach op zijn gezicht geeft hij Nederland weg. Hij verzint wel een smoesje, vergrijzing, zorgkosten of Coronacrisis om keihard te bezuinigen. Wel na de verkiezingen uiteraard. Staat hij al op 50 zetels ?

sprietatoom | 07-06-20 | 11:41

Ik weet niet wie volgens u “het volk” zijn, maar ik hoop niet dat u niet netto bijdragers aan deze maatschappij bedoeld.. en dan praat je toch over 80% van de Nederlanders. Want die betalen netto niets.

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 16:15
▼ 1 antwoord verborgen

De ECB volgt het voorbeeld van Japan www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
www.volkskrant.nl/economie/zet-de-gel...
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
Japan is zwaar vergrijsd en probeert voortdurend het deflatie spook te bezweren met het bij 'drukken' (digitaal creëren) van Yens. Dat leven op een zelfgemaakt groeiende schuldenberg doen ze nu al twintig jaar. Dat 'systeem' is de ECB en de FED aan het kopiëren.

Eeuwig..Op..Vakantie | 07-06-20 | 11:28 | 5

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 07-06-20 | 11:51: Het zou als ontvangende partij (niet de burgers maar de banken en overheden) ook uitzonderlijk dom zijn om niet te lobbyen voor meer inkomen dat door een ander wordt betaald. En uiteraard kwaad worden als je het geld van een ander dat je jezelf beloofd hebt niet krijgt. Je hebt er recht op!

Dezenaamhier | 07-06-20 | 12:23

En ook daar bubbelt de aandelenmarkt en de onroerendgoed sector. Al decennia. Dat je nog een eind van de afgrond af bent wil niet zeggen dat ie niet dichterbij komt. Met wat @Dezenaamhier zegt kan het daarom in de EU wel eens wat sneller fout gaan.

ThePozz | 07-06-20 | 12:35

@ThePozz | 07-06-20 | 12:35: "... kan het ... wel eens wat sneller fout gaan." In Japan klinken dit soort waarschuwingen ook al meer dan twintig jaar. Ondertussen vergrijst de bevolking alleen maar en blijft het artificiële schuldenmaak / geldaanmaak systeem in stand. Ooit bestond er de goudstandaard, toen verdween die in 1944 (Bretton Woods) en nu torenen de schuldenbergen virtueel zo ten hemel dat de roep om een nieuwe Bretton Woods sterker en sterker wordt. Maar hoe hoog kan je virtueel doorgaan?

Eeuwig..Op..Vakantie | 07-06-20 | 13:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Nederland is aan de communisten overgeleverd. Zeker met een uit de DDR afkomstige Merkel.

lulleficatie | 07-06-20 | 11:28 | 5

@OuweOuweLekkerMauwe | 07-06-20 | 11:35: die is er al. Is vrijwillig ingevoerd door de eurofiele medemens. Heel de wereld staat in brand door de globalistische commies. Dat heeft een reden.

anti-fatwa | 07-06-20 | 11:44

Ik weet het Anti-Fatwa. Social credit system moet nog even juridisch bindend gemaakt worden en de eurofiele tyrannistische droom is de merkelijkheid.

OuweOuweLekkerMauwe | 07-06-20 | 11:51
▼ 2 antwoorden verborgen

De EU wil de inflatie net onder de 2% krijgen maar houd de ECB rente op -0.5%, en de rente die zuid Europa moet betalen over hun schulden mag ook niet in de buurt van 2% komen want dan valt de EU. En dan moeten wij geloven dat de EU weet waar ze mee bezig zijn?

W_F | 07-06-20 | 11:27 | 2

Ja, de EU weet precies waar ze mee bezig zijn. Het opdoeken van naties en stichten van de federatie is bijna afgerond. Nog een paar opstandige dorpjes omver lopen en het is zo ver.
De kosten voor dit feestje worden op ons verhaald, naar goed communistisch gebruik. Als er nog een paar miljoen burgers sterven van honger en ellende is het helemaal gelukt.

OudeNederlander | 07-06-20 | 11:49

U geeft zelf aan dat ze dat wel schijnen te snappen.. het lijkt me evident dat elke organisatie zichzelf in stand wil houden.. of is dat een raar idee?

Epistulae_Morales | 07-06-20 | 16:17

De Politieke partij die in Nederland volgend jaar een bindend referendum over NEXIT in zijn verkiezingsprogramma zet - is de winnende partij.
Geen enkele twijfel over de uitslag …...

nietoptimistisch | 07-06-20 | 11:27 | 4

Een bindend referendum over een NEXIT in een partijprogramma voor de aankomende verkiezingen.... Hahahaha.
1 - Bindend referendum zijn wetswijzigingen voor nodig en die gaan er NIET komen.
2 - NEXIT gaat er niet komen (zie 1)

Dus een partij welke dat in het partijprogramma zet diskwalificeert zichzelf bij voorbaat.

normanius | 07-06-20 | 11:38

@normanius | 07-06-20 | 11:38:

Als PVV 76 zetels haalt gaan we eruit. Het is nu of nooit, hadden we maar één keer de ballen om de 2 Nexit partijen aan een meerderheid te helpen.

sprietatoom | 07-06-20 | 11:44

@sprietatoom | 07-06-20 | 11:44: Da gaan we er nog steeds niet uit. Geen meerderheid in de 1e kamer, en onze corrupte rechters gaan ook nog eens dwarsliggen. Het enige wat je bereikt is dat het land volledig stil valt, wat de EU nog eens extra in de kaart speelt. Dit is niet meer te winnen via de stembus, alleen nog maar via revolutie.

OudeNederlander | 07-06-20 | 11:55
▼ 1 antwoord verborgen

De meeste Nederlanders stemmen hier toch voor? Lekker op de blaren zitten dan!

Jeespar | 07-06-20 | 11:26

Roven zit de Duitsers in het bloed. Na 75 jaar moeten ze nog af en toe spullen terug geven van de vorige keer.

B.Spiritus | 07-06-20 | 11:26

En toch zijn Duitsers slimmer!

ron9129 | 07-06-20 | 11:25

We varen op de Titanic omdat we op een trein van alsmaar meer groei en alsmaar meer meer (ipv minder minder) zitten die allang niet meer te stoppen is tenzij er talloze politici vallen en talloze bankiers en aandeelhouders hun privileges en hun geld kwijt zijn. De trein dendert door en uiteindelijk zullen ook de machinisten de macht over het stuur kwijtraken. Maar zover is het nog niet dus we blijven bijdrukken en feest vieren met de mooiste sociale zoethoudertjes op basis van gratis geld dat ooit moet worden terugbetaald. Ooit? Het land van ooit dat is waar deze trein naartoe gaat. Nooit bestaat dan niet meer, alleen nog maar "er was eens".

ecologiste | 07-06-20 | 11:23

En weer wordt de Nederlander deze maanden bestolen van een groot deel van hun vakantiegeld

van Dam | 07-06-20 | 11:22 | 4

U maakt mij nieuwsgierig, wie dan wel?

botbot | 07-06-20 | 11:31

@Quib | 07-06-20 | 11:28: Er komt gewoon een regel dat u vakantiegeld MOET uitbetalen, en dat u het niet heeft, maakt niet uit, maar de belasting komt z'n deel hiervan zonder scrupules opeisen.

watmagjenogwel | 07-06-20 | 12:27
▼ 1 antwoord verborgen

Dus 1300 miljard nu, nog 700 miljard erbij en omdat Franske Timmermans ook z'n buikje vol moet eten komt er nog een 1000 miljard bij, totaal 3000 miljard euro.
Met een bevolking van 750 miljoen inwoners (wikipedia, ik dacht dat het minder was) moet europa dus per persoon 4000 euro aftikken, en omdat maar iets van 25% van de mensen echt geld oplevert wordt dat dus 16000 euro per persoon.
Succes om dat er door te krijgen, vooral als het gepresenteerd wordt om de ene helft de andere helft te laten redden, dan is het opeens niets en 32000 euro p.p. (heel modaal jaarloon).
Geen wonder dat mensen hier vervelend van worden.

Dezenaamhier | 07-06-20 | 11:21 | 2

U vergeet de reguliere staatsschulden en hypotheken nog.

Er rust schuld op onze hoofden. Erfschulden, nieuw aangegane schulden.

Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.

Knufter | 07-06-20 | 11:25

het zou goed zijn, wanneer elke burger gewoon een acceptgiro van 16k in de bus kreeg. Kijken of de ogen dan open gaan.

Der Lehrer | 07-06-20 | 14:14

Als je de achtergrond van Angela Merkel een klein beetje kent dan snap je dit wel.
Na de Tweede Wereldoorlog werd Duitsland in tweeën gedeeld en werd het oosten communistisch. Terwijl iedereen het communistische gedeelte probeerde te ontsnappen zijn Angela's ouders er bewust naar toe verhuist om tot de partij elite te gaan behoren en daar als dominees te gaan werken.
Terwijl Angela opgroeide kende zij alle voordelen die horen bij de partij elite.
Zij is opgegroeid in een rare mix van religie, communisme en partij elite.
En na de val van de muur heeft zij haar politieke carriere gewoon in het westen voort gezet.
Vanuit dat licht zijn haar daden goed te begrijpen. Aan de ene kant het religieuze om je geld weg te geven aan de behoeftigen en aan de andere kant het communistische van een geplande economie waar de staat onbeperkt geld kan creëren.

Osdorpertje | 07-06-20 | 11:15 | 2

Kort samengevat dus een gestoorde gek die aan het roer staat van de grootste economie van de EU...

Da's niet handig, zeg maar...

De Droit | 07-06-20 | 11:29

en ze heeft geen kinderen.

Der Lehrer | 07-06-20 | 14:14

De Nederlandse overheid moet net als de Zuidelijke landen naar een staatsschuld van 148% gaan. Alle inwoners krijgen gewoon € 16.000 van de staat en dan gaan we om hulp vragen bij Brussel. Vanwege corona.

Piet Karbiet | 07-06-20 | 11:15 | 5

@opblaasschaap | 07-06-20 | 11:28: Nee joh. In de bijstand krijgen ze een huis en wie in de 52% schijf zit is al rijk en krijgt dus niets.

Je weet tog.

Knufter | 07-06-20 | 11:30

Die 60% regel was om te zorgen dat landen ongeveer een gelijke staatsschuld hadden en dus op een eerlijke manier voordeel hadden van de gezamenlijke munt. Nederland moet beter aansluiten bij bij Italië, Griekenland, Spanje en Portugal om de boel een beetje eerlijk te houden.

W_F | 07-06-20 | 11:33

@W_F | 07-06-20 | 11:33: Dat bedoelde ik dus. Inwoners meer vermogen en een arme overheid.

Piet Karbiet | 07-06-20 | 11:41
▼ 2 antwoorden verborgen

"looptijd verlengd tot minimaal juni 2021" Dat is niet helemaal juist, het moment dat alles terug betaald is ergens nadat de zon op is.

W_F | 07-06-20 | 11:14 | 1

Hij bedoeld wrs op de termijn waarin een beroep op die biljoenen gedaan kan worden.

Piet Karbiet | 07-06-20 | 11:16

Von der Leyen, een vrouw die het Duitse Bundesheer werkelijk volledig naar de knopen geholpen heeft, daarnaast miljoenen consultant contracten gegunt heeft aan bekenden, nu bazin EU.
What could possibly go wrong?

Ray Skak | 07-06-20 | 11:13 | 2

Je vergeet nog dat ze 300 miljoen euro zoek maakte én dat ze op het punt stond eruit te worden getrapt toen ze - wonder oh wonder - in haar huidige functie werd geparachuteert...

En dan vragen mensen zich af waarom je niet staat te juichen en springen wanneer het over de EU gaat...

De Droit | 07-06-20 | 11:32

@De Droit | 07-06-20 | 11:32: en van plagiaat beschuldigd en 7 kinderen. Goed voor het klimaat!

Der Lehrer | 07-06-20 | 14:20

Tis Zondag is er geen goeie kerkdienst stream ofzo is eens wat anders.

dhrat | 07-06-20 | 11:09 | 4

I.p.v. Corona Cafe, Corona Kerkdienst met 5000 man op het Museumplein en ze bij binnenkomst allemaal een rugnummer geven, streamen en meteen gokken op wie er besmet zijn, voor ieder wat wils, goed idee.

Watching the Wheels | 07-06-20 | 11:19

@Watching the Wheels | 07-06-20 | 11:19: De achterliggende gedachte was het richten op andere groepen die vasthouden aan oude waardes. Oude waardes die we hier kennen worden vergeten.

dhrat | 07-06-20 | 11:29
▼ 1 antwoord verborgen

Ik lees alleen maar over grote bedragen voor steun, de EU die overal geld in pompt en voor de leken (oké, daar hoor ik ook toe) is het nauwelijks nog te volgen hoe dit gerechtvaardigd wordt; De bekende ELI5 graag voor de volgende 'keukentafelvragen':
= Hoeveel van die biljoenen eindigen in de portemonnee van de gewone burger?
- Iedereen snapt wel dat je niet ongegeneerd geld kunt bijdrukken, per saldo wordt het daardoor minder waard; hoe wordt de burger beschermd tegen een hyperinflatie?
- Hoe is het zo ver gekomen dat door ons gekozen personen de burger in de kou heeft laten staan en de macht heeft overgedragen aan ongekozen figuren in een bestuurlijk orgaan dat vooral uitblinkt in bizarre, zelfverrijkende handelingen, gecombineerd met ordinair bedrog van de bovenste plank?

EEnzame SchizofrEEN | 07-06-20 | 11:07 | 4

die laatste vraag kan ik beantwoorden, Door het voor zichzelf beter te regelen dan op nationaal niveau (beloning&belasting), Hierdoor wil elke minister/president,, stiekem toch wel op europa niveau spelen ipv landelijk. En als je iets stiekem wilt. Dan moet je natuurlijk niet gaan lopen bitchen maar af en toe wat van je bot weggeven.

pieterS | 07-06-20 | 11:53

Degenen die schulden hebben (overheden), zijn gebaat bij inflatie. Zij die geld hebben (pensioenen) zijn de klos. Het volk stemt links en heeft dus hiervoor gekozen.

A.Men | 07-06-20 | 11:58

@Knufter | 07-06-20 | 11:29: iedereen die staatsobligaties houdt. Dat zijn inderdaad pensioenfondsen, maar ook mensen met beleggingen kunnen in obligaties zitten, hetzij direct of via fondsen of zelfs via levensverzekeringen. Ook andere landen (China) kunnen schuldeiser zijn. Die vinden dit soort grappen niet leuk en kunnen daardoor politieke eisen stellen (waarvan wij natuurlijk niks horen).

Der Lehrer | 07-06-20 | 14:27
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe komt het dan toch dat de EU zoveel macht heeft? Daar zijn 'we' zelf schuldig aan. De mensen die in het verleden de handtekeningen hebben gezet, die zijn de schuldigen. En die mensen zitten lekker in hun kasteel, met een cognac en een dikke sigaar, gade te slaan wat er nu allemaal gebeurt. Zij zijn degenen die voor het gerecht moeten worden gehaald, om verantwoording af te leggen.

Leptob | 07-06-20 | 11:03 | 11

@pickalilly | 07-06-20 | 11:17: Het is nog steeds de verdeel en heers tactiek, daar gaat niets in veranderen. Hou het klein, dan kun je het altijd aanpakken. Een goed voorbeeld zijn de boeren, wat hebben ze kunnen bereiken? Helaas 0,0

watmagjenogwel | 07-06-20 | 12:18

De partijen die het meest voor de eu zijn, geven ook het meeste geld "weg" aan "demense". Daardoor kopen ze gewoon hun macht. Aangezien wij in een schijnochlocratie leven, kan dat. Ik pleit dan ook voor censuskiesrecht (maar dat zal nooit gebeuren, helaas).

Der Lehrer | 07-06-20 | 14:30
▼ 8 antwoorden verborgen

2015.
wir schaffen das.

komtdatschot | 07-06-20 | 11:01 | 1

2020 wir schaffen das. Merkel gaat gewoon door. De Eurofielen winnen elke keer meer terrein. De diverse stokken worden stuk voor stuk van tafel geveegd. Nederlanders onder leiding van Rutte vinden het allemaal wel goed. Vandaag is er immers nog steeds een overvloed aan vreten.

Graaier | 07-06-20 | 11:07

Dat Merkel en haar collega's nog aan de macht zijn in Duitsland verbaast me net zo hard als de groeiende aanhang van landverrader Rutte.
Ik kan me nog een heel klein beetje voorstellen dat de gemiddelde Duitser iets eurofieler is dan de andere Europeanen, maar gek zijn ze toch ook niet en als je een Duitser voorstelt om Duitsland maar op te heffen zal hij nee zeggen, net als alle andere Europese volken niet opgeheven willen worden.
Dit toont ons hoe sluw en tactisch de Junckers en de Merkels van deze wereld zijn en hoe verschrikkelijk ingeslapen de Duitsers, de Nederlanders en de Belgen.

JvanDeventer | 07-06-20 | 10:59 | 2

De Duitsers zijn meer gristelijk dan Nederlanders. Een goed gristen stemt op een gristelijke partij....

* Il Principe * | 07-06-20 | 11:03

@* Il Principe * | 07-06-20 | 11:03:
Misschien, maar onze voormalige gristenen zitten nu bij Groen Links of andere afschuwelijke partijen.

JvanDeventer | 07-06-20 | 11:36

Zeer scherpe en nette analyse, niet te veel emo. Punt van het essay is uiteraard waar de macht ligt: bij de staten of de unie van staten. T.a.v. het rechtssysteem is wèl het geval dat we het EHvJ als een hoog orgaan hebben geschetst, maar dient een arrest van dat hof zich nog altijd te vertalen in een arrest van (meestal) de hoogste rechtbank van een land. Dat gebeurt hier dus doordat het BVG het EHvJ niet volgt. Merkel die hier partij kiest is hier dus op zijn minst twijfelachtig bezig, wat schrijver al zegt. Huiveringwekkend.

Elpefo | 07-06-20 | 10:57 | 12

@Wetenschopper | 07-06-20 | 12:09: gespecificeerd wordt er niks, er wordt een voorbeeld gegeven bij een rare intransparante generalisering. Dat was slechts 1 voorbeeld. Kijkt U gerust de tekst door, het is bogus, geschreven door een nobody.

van Oeffelen | 07-06-20 | 12:19

@Wetenschopper | 07-06-20 | 12:09: "er is een gevecht gaande". Hou op zeg. Daar begint het al. Welk gevecht, wat voor gevecht, wie tegen wie, en wat zeggen deze partijen van dit "gevecht", wat zijn de middelen.

van Oeffelen | 07-06-20 | 12:21

@van Oeffelen | 07-06-20 | 12:19: zeg oefje, wordt een beetje moe van je. Nooit inhoudelijk en alleen maar miepen om niks. En dan hethebben over een nobody en zelf pretenderen de expert te zijn maar niet eens weten wat een Extel rating is. Joh, als je het allemaal niks vindt, dan sla je dit blog toch over, of niet. Begint nml echt vermoeiend te worden.

Sassen | 07-06-20 | 14:37
▼ 9 antwoorden verborgen

2.2 biljoen dat is 2.200.000.000.000

Als je bankbiljetten van 500 euro pakt dan passen er 20 in een stapeltje van een centimeter. Dus 10.000 euro in een centimeter.

Dat is 1.000.000.000 euro in een kilometer, een miljard euro.

Dus als je al die briefjes van 500 euro stapelt en die stapel plat legt kun je langs die stapel 2.200 kilometer rijden.

Da's zo'n beetje heel Europa door.

Knufter | 07-06-20 | 10:57 | 8

En als je ze per stuk achter elkaar legt kom ik tot
2.200.000.000.000÷500x0.16÷40.000=17.600
17.600 keer rondom de aarde. Zo

Stevo365 | 07-06-20 | 11:28

En als er biljetten van 1 cent hadden bestaan, dan bereikte ze met gemak de maan en was die Space-X lancering ook niet meer nodig. Dat scheelt een hoop stikstof.

echtpaul | 07-06-20 | 12:52
▼ 5 antwoorden verborgen

Ze doet alle mogelijke moeite meer schade aan te richten in Europa als destijds haar illustere voorganger Adolf.

Ko Ranzig | 07-06-20 | 10:55 | 1

Het is gecontroleerde opstand aanwakkeren zodat we straks onder de knoet zitten van de Europe Police Force. Kijk maar hoe de gele hesjes in Frankrijk werden aangepakt. Alleen de weerstand vanuit de Oostblok landen zal groot zijn waardoor die landen uit de EU gaan stappen. De makke schapen zullen het gedwee ondergaan zoals nu al het geval is. Zolang er nog bier en chips op tafel gezet kan worden gebeurd hier helemaal niks. Dat geld bijdrukken is gewoon het zoet houden van de makke schapen. Stel je eens voor dat mensen zonder baan de huur of hypotheek niet meer kunnen betalen en op straat gezet worden. Daar zijn ze bang voor want dan zou het wel eens te link voor ze gaan worden. Komt tijd komt raad zij mijn opa altijd en die kon het weten.

Dwarsdenker | 07-06-20 | 11:51

Meer geld naar het volk, minder naar de bureaucratie

King Wasimoo | 07-06-20 | 10:51 | 1

Dat is wel een gezond principe, behalve als het hierbij gaat om gratis geld voor het volk. Dat is weer een slecht idee.

van Oeffelen | 07-06-20 | 11:01

Hoe kun je iets doen? Het journaille is veelal op de hand van de #EU. De burger is de mond gesnoerd. Eens in de 5 jaar verkiezingen voor een nep parlement met nauwelijks invloed op de echte top. De echte top die gewoon doen waar ze zin in hebben.

roevka | 07-06-20 | 10:51 | 2

Stoppen met stemmen op VVD, maar de peilingen (40 zetels voor VVD) is een krachtig signaal voor Rutte om de ingeslagen weg nog sneller door te voeren. De EU is een totalitair systeem met de goedkeuring van haar eigen bevolking.

scorpios | 07-06-20 | 11:03

Je kan niet echt iets ondernemen Roevka. Het is het lot van de mensheid. Steek een sigaartje op, en geniet van de show.

OuweOuweLekkerMauwe | 07-06-20 | 11:29

Hier even ander nieuws om weer op adem te komen, geen poesjes deze keer:
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/268325/geleidehonden-door-het-dolle-heen-nu-ze-weer-naar-school-mogen

jan huppeldepup | 07-06-20 | 10:51

Ben altijd tegen de EU geweest en tegen de euro, omdat ik toen al vermoedde dat het Derde Rijk eraan zat te komen.
Hebben ze het na 75 jaar toch voor elkaar gekregen.
Ein Volk, ein Reich, ein Führer!

Schietmijmaarlek | 07-06-20 | 10:51 | 8

@* Il Principe * | 07-06-20 | 11:06: Dat heet "door de hond of door de kat gebeten worden"
Ook die vermaledijde EU heeft niets goeds met uw voor.

watmagjenogwel | 07-06-20 | 12:08

Vreemde associatie.

van Oeffelen | 07-06-20 | 12:22

@watmagjenogwel | 07-06-20 | 12:08:
Daar hebben we zelf nog een beetje invloed op. In China verdwijnen mensen in heropvoedingskampen, in Ruslang verdwijn je als je kritiek hebt op de leiders, in de VS is het de winner takes all en wordt ge misbruikt door bedrijven die geen verantwoording hoeven af te leggen. Ik hou het even bij Europa als je het niet erg vindt. Natuurlijk mag jij wat anders vinden en gewoon naar 1 van die andere machtsblokken migreren hoor.

* Il Principe * | 07-06-20 | 13:37
▼ 5 antwoorden verborgen

"De ECB heeft donderdag haar pakket aan noodmaatregelen (PEPP) uitgebreid met EUR 600 miljard en de looptijd verlengd tot minimaal juni 2021. Daarmee komt het totale noodpakket uit op EUR 1,35 biljoen."

Nou ben ik geen econoom, financieel expert of wat dan ook, maar zolang het leeuwendeel van dat gigantische bedrag naar de zuidelijke landen gaat in de vorm van gratis geld - giften - waaraan geen enkele voorwaarden worden verbonden, blijf ik zeggen: Something is rotten in the state of Denmark.

Dat kleine flessentrekkerslandje Griekenland, dat destijds met zijn gelieg en dubbele boekhouding onterecht lid werd van de eurozone, er vervolgens als een gek op los leende, totdat 'the shit hit the fan', moest ook 'bloeden', en terecht: keihard bezuinigen en hervormen. Ik zie werkelijk niet in waarom een land als Italië daarvan vrijgesteld zou moeten worden.

Dr_Johnson | 07-06-20 | 10:50 | 1

Het maakt niet zo veel uit of er op dit moment voorwaarden aan zitten en of het giften of leningen zijn. Dat zal later allemaal weer aangepast worden.

W_F | 07-06-20 | 11:19

In onverantwoorde hoeveelheden worden er Euro’s bijgedrukt, gevolg; een waardeloze munt. Ons vermogen zal verdampen, het zal niet lang duren of we moeten met kruiwagens vol Euro’s naar de bakker voor een brood. Een vlucht naar goud is zo gek nog niet!

Veiligheidsslot | 07-06-20 | 10:49 | 3

Dan komt het EHvJ wel met een Europese wet die goudbezit door particulieren verbied in het belang van de Euromunt.
En alle Eurofielen klappen en juichen.

steekmug | 07-06-20 | 11:12

Daarom wil men zo graag dat de mensen alles "pinnen".Dan valt het niet zo op dat alles veel duurder is geworden.

Co7699 | 07-06-20 | 11:32

@steekmug | 07-06-20 | 11:12: de meesten mensen misgunnen hun buurman zo zeer een gouden munt of een leuke auto, dat ze bereid zijn hun eigen geld en auto op te offeren, om het de buurman af te kunnen nemen.

Der Lehrer | 07-06-20 | 14:41

De tragedie van dit verhaal is dat we niet de goede leiders hebben. Merkel is niet de juiste persoon om Duitsland te leiden. Slechte leiders nemen slechte beslissingen. Het is niet anders. Een volk kiest ook de leiders die het verdient. Kennelijk verdienen de Duitsers niet beter dan een wereldvreemde gristenmuts met moeder Theresa complex.

Motleycrew | 07-06-20 | 10:48 | 6

@van Oeffelen | 07-06-20 | 11:04: Nu moet je ophouden.

Piet Karbiet | 07-06-20 | 11:25

@Piet Karbiet | 07-06-20 | 11:25: dat zeggen veel Duitsers, wie zijn wij als Nederlanders om daar iets negatiefs van te moeten vinden ?

van Oeffelen | 07-06-20 | 11:51

Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, weak men create hard times.

Dwarsdenker | 07-06-20 | 12:00
▼ 3 antwoorden verborgen

"want zo zwart wit is het niet" - Het huidige zwart tegen wit protest is een gecreëerd kers op de taar event om de zogenaamde noodmaatregelen nav de pLandemie ongestoord te kunnen vereeuwigen in wetten incl illegale geldontwaarding en diefstal zoals deze EU transferunie exponent

HdJ | 07-06-20 | 10:48

Uitstekend artikel. Een kanttekening: in plaats van de genoemde usual EU suspects is het volgens mij de dynamiek tussen de Franse tandem Macron/Lagarde en de Duitse tandem Merkel/Von der Leyen. Macron speelt in eigen land niets klaar en Merkel regeert al een tijdje over heur politieke graf heen. Vandaar mogelijk deze vlucht naar voren.

Voor de lezers die economie niet als hobby hebben, dit goed leesbare artikel van rtlnieuws: www.rtlnieuws.nl/economie/beurs/artik... Mevrouw Lagarde zegt dus dat de eerste 750.000.000.000 euro niet geholpen hebben, dus we keilen er nog eens 600.000.000.000 euro tegenaan. Alsof je een emmer leeg gooit.

Weet u de definitie van krankzinnigheid van Albert Einstein nog? Dit dus. Wie zich afvraagt waar al dat geld dan wel blijft, hoeft alleen de internationale beurskoersen maar te volgen.

Die EU is er echt niet voor ons als klootjesvolk.

Rest In Privacy | 07-06-20 | 10:45 | 11

@Lt-Kol Kilgore | 07-06-20 | 11:18: welke eikels bedoelt U precies ? Van Oef heeft uitstekende contacten in Duitsland op topniveau, en dat zijn gewoon stuk voor stuk klasbakken, en ja ook zeer vermogend, maar dat is een gevolg van.

van Oeffelen | 07-06-20 | 11:52

@Hetkanverkeren | 07-06-20 | 11:28: de rente, dat is superbelangrijk. Tax cuts hebben wel degelijk verlichting gehad, dat is ook onderzocht, maar het effect van tax cuts blijkt kortstondig 3 tot max 6 maanden.

van Oeffelen | 07-06-20 | 11:54

@van Oeffelen | 07-06-20 | 11:54: Volgens mij is uw Frans uitstekend, dus: kunt u dat s.v.p. uitleggen aan de uit mijn hoofd 15.000 werknemers van Renault die een schop onder hun derrière kregen, welgeteld 1 dag nadat die firma van Emmanuelle Macron een coronadouceurtje van een paar miljard euro in ontvangst had mogen nemen?

Toch iets over rente: in de middeleeuwen was het rekenen ervan ten strengste verboden. Dat was niet voor niets. De geschiedenis daarvan (rente) is uitermate boeiend om je in te verdiepen. Het levert een aanvullende, zeer heldere kijk op de huidige gang van zaken op.

Er is een reden dat het moderne bankieren juist toen in Florence is ontstaan.

Rest In Privacy | 07-06-20 | 12:25
▼ 8 antwoorden verborgen

EU: the final frontier. These are the voyages of the starship Europe. Its ultimate goal: to destroy old worlds and impose strange new ones. To seek out new realities and build one new civilization. To boldly go where no wise man has gone before!
Laten we maar hopen dat we met z´n allen niet in dat opdoemende zwarte gat verdwijnen....
vrij naar Captain Kirk van de USS Enterprice.

squadra | 07-06-20 | 10:44

Merkel paait tegelijk de bevolking. BTW gaat omlaag, gezinnen krijgen kinderbonus van €300,00. Iets soortgelijks zie je in Belgie ook, btw op horeca omlaag, 10 gratis treinreizen pp en vouchers twv €300 voor kunst, cultuur, bios etc.

Zowel in Duitsland als België was veel kritiek. Dat is echt nog niet gestomd. Burgers worden omgekocht. Sigaar uit eigen doos...maar ja.

Aan de andere kant, alles kan kapot. Geef het 10 a 15 jaar en de boel klapt.

Bataafje | 07-06-20 | 10:44 | 2

Nu je het over cadeautjes hebt: zouden wij niet allemaal duizend euro krijgen van onze regering? Er staat me zoiets bij.

MAD1950 | 07-06-20 | 11:15

Middenstand en bedrijven zitten met hun handen in hun haar.
BTW verlaging geldt nu tot eind 2020

joppo0 | 07-06-20 | 13:20

Natuurlijk zegt niemand wat, de boel staat op inklappen en het ogenblik dat dat komt. Vliegt de stront vol tegen de ventilator. Als je nu al ziet hoe ze vechten om een rol wc papier, wel dan ga je pas wat meemaken.

We stonden al op inklappen en dan wordt de economie nog eens vermoord door een al dan niet express gemaakt chinees virus. Dat de chinezen willens en wetens hebben laten ontsnappen naar europa. Je zal in het komende half jaar tot een jaar zien hoe die communistische rotzakken zich hier overal gaan inkopen.

En europa stond er bij en keek er naar wat het zit daar vol mietjes die niks durven. Griekenland en Italie had men gewoon over kop moeten laten gaan, dan hadden we vandaag veel verder en sterker gestaan.

Lt-Kol Kilgore | 07-06-20 | 10:43 | 7

Teveel naar tRamp geluisterd?

LesPaul | 07-06-20 | 11:13

@LesPaul | 07-06-20 | 11:13: Ik heb trump niet nodig om te weten hoe het in elkaar zit. Lees eens iets anders dan wat de staatsmedia verkondigt en pas daar uw eigen gezonde verstand op toe.

Lt-Kol Kilgore | 07-06-20 | 11:21
▼ 4 antwoorden verborgen

Altijd die Duitsers weer he

Martinus.J | 07-06-20 | 10:41 | 4

Duitsers veroorzaken altijd problemen buiten Duitsland. Afrikanen buiten Afrika ook, maar dat is weer een ander verhaal.

goedverstaander | 07-06-20 | 10:59
▼ 1 antwoord verborgen

Geld is niet de munten en biljetten in je portemonee, maar wat op de bank staat. Schuld dus. Jouw saldo is de schuld van de bank aan je. En de bank heeft weer hypotheken uitstaan. Zo werkt geld. het is een schuldbewijs.

Nu sommige landen (Griekenland, Italië) steeds geld krijgen toegeschoven (of hun schulden naar ons; is feitelijk hetzelfde), betekent dat hier in Nederland, Duitsland, Oostenrijk vorderingen hebben op die landen. Welke instanties hebben deze vorderingen? Wie bezit al dat schuldpapier?

Ik ga jullie nu echt bang maken:
85% - 95% van onze pensioenreserves bestaat uit staatsobligaties, van verschillende landen. Al deze landen, ook landen als Zweden, Finland of zeg Polen, hebben dus vorderingen op Zuid-Europa.

Lang verhaal, maar komt hierop neer: zolang Italië en Griekenland hun rente en aflossingen kunnen overmaken, hebben wij een pensioenreserve!

Stijlloos1313 | 07-06-20 | 10:40 | 4

@Zwizalletju | 07-06-20 | 10:57:
Exact. Stijlloos1313 heeft blijkbaar een dikke duim. Maar zijn intentie is ons bang maken, zoals hij zelf al aangeeft.

Spring Bruissteen | 07-06-20 | 11:11

@Zwizalletju | 07-06-20 | 10:57: De instellingen, zoals banken en verzekeraars waar de pensioenfondsen in hebben geïnvesteerd hebben ook allemaal vorderingen op Zuid-Europa. In het systeemschulden/vorderingen zit uiteindelijk verweven dat de schuld van de ene de vordering van de ander is. De fondsen zijn verplicht zo risicoloos mogelijk te beleggen, direct of indirect. Het geld dat de Nederlandse staat nu leent, wordt door een groot deel door de fondsen (via banken of direct) uitgeleend. Nederland is een Triple A land, maar wij worden geacht garant te staan voor Zuid Europa (en deels doen wij dit). Andere Triple A landen idem dito, ook waar de fondsen in beleggen.

Stijlloos1313 | 07-06-20 | 11:34

@Stijlloos1313 | 07-06-20 | 11:34: Je kunt een heel verhaal terugsturen maar uw eerdere opmerking klopt gewoon niet. En wees blij dat er nog wat Zuid-Europees spul tussen zit. Rendeert beter.

Zwizalletju | 07-06-20 | 12:06
▼ 1 antwoord verborgen

Ik blijf maar het gevoel hebben dat mijn koopkracht maar afneemt en afneemt. De generatie van mijn opa en oma werkte hard, maar kregen het beter dan hun ouders.

De generatie van mijn ouders werkte hard, maar kregen het beter dan hun ouders.

Ik werk al jaren hard, maar ik zie de welvaart niet zien toenemen zoals de vorige twee generaties wel.

De generatie van mijn ouders is de laatste die hun welvaart zagen toenemen als je hard werkt.

En ik denk dat de generatie van mijn kinderen alleen maar mogen werken..

Wijze uit het Oosten | 07-06-20 | 10:38 | 6

Je mag werken omdat je de rente op de staatsschuld kunt financieren zodat de boel niet meteen omvalt. alles is geleend, investeringen ook. en die investeringen verkopen ze dan nog eens om ze terug te leasen. Er is geen constructie die niet gebruikt wordt om toch maar verder te kunnen blijven doen. Er moet immers een enorm leger van mensen die niks bijdragen in leven worden gehouden. Ze moeten niet alleen in leven worden gehouden, er is ook nog eens een gans leger nodig om ze van alles te voorzien. En er komt niks voor terug. Integendeel het gestorte geld vloeit naar het buitenland. Het is meer dan een bodemloos vat, het water dat je er in gooit loopt er zelf niet in je eigen tuin terug uit.

Lt-Kol Kilgore | 07-06-20 | 11:29

Dat is toch reeds decennia aan de hand, kent u het woord éénverdiener nog? Daarentegen krijgt 2x modaal amper nog voldoende binnen om te overleven.

Dit plempsel heb ik reeds eerder hierboven/onder geplaatst.

watmagjenogwel | 07-06-20 | 11:54

Klopt.

Dwarsdenker | 07-06-20 | 12:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Die zogenaamde corona crisis begint inmiddels op de dekmantel te lijken om:

1. Onze democratische grondrechten drastisch in te perken
2. Het laatste stukje soevereiniteit bij Brussel in te leveren

En daar staan die sukkels te protesteren tegen racisme, keurig 1.5 meter uit elkaar.... terwijl ondertussen hun grondrechten worden verkwanseld door Rutte cs.....

Echt ongelooflijk wat er gebeurd!

Fatwabuster | 07-06-20 | 10:38 | 1

Opvallend was dat de landen met de hoogste schulden het eerst in volledige lockdown gingen. Zoiets van laat de boel maar goed klappen.

ik_wacht_niet | 07-06-20 | 10:41

En vlak vooral die door Merkel ""geplaatste"" vd Leyen niet uit.
Die is van het zelfde soort.
Corrupt tot in haar haarwortels.
Idem Lagarde. (veroordeelt in Frankrijk wegens corruptie )

joppo0 | 07-06-20 | 10:36

Ik woon in de grensstreek met België en doordat België de grens heeft dichtgegooid was er vijandigheid tussen Belgen en Zeeuws-VLAMINGEN, die normaal gesproken goed met elkaar omgaan.
Dus dat van die vijandigheid tussen nationaliteiten wil ik wel geloven.

Bijtendehond | 07-06-20 | 10:35 | 8

@van Oeffelen | 07-06-20 | 10:58:
Ik kom daar nooit. Ver daarvoor ligt de uitlaat al op straat en steken de schokbrekers door de motorkap.

elfenstein | 07-06-20 | 11:29

Ondertussen bij jullie al geld komen uitgeven.

Lt-Kol Kilgore | 07-06-20 | 11:31
▼ 5 antwoorden verborgen

Even zeuren hoor, want prima artikel. In begrijpelijke taal iets ingewikkelds uitgelegd met niet al te veel woorden. Maar "niet meer als speldenprikjes" staat wel heel simpel. Of Duits.

nietoftochwel | 07-06-20 | 10:34

Merkel heeft groot gelijk.
Aangezien in feite al geldt: Duitsland = EU.
Waarom zou je genoegen nemen met de baas spelen in eigen land, als je feitelijk ook al de baas over het hele continent bent?

Nu nog even het Europese leger erdoorheen jassen (Rutte tekent als eerste bij het kruisje, wat hem weer 10 zetels winst oplevert in de peilingen) en dan kunnen Oost- en Zuid-Europa ook worden ingezet als wingewest van Duitsland, zoals Nederland dat nu al is.

jemagookniksmeer | 07-06-20 | 10:33 | 4

@zuurtjeregen | 07-06-20 | 10:44: Duitsland en Frankrijk zijn geenszins elkaars gelijken.
Eigenlijk zitten de Fransen in min of meer hetzelfde schuitje als Nederland: als we/ze de kont tegen de krib gooien hebben we een gigantisch probleem maar zolang we "samenwerken" (= Duitsland de baas laten zijn), kunnen we de problemen voor ons uit schuiven.
Het enige verschil is dat wij als klein land tot die tijd grootste netto betaler zijn (want geen onderhandelingsmacht) terwijl Frankrijk netto ontvanger is.

jemagookniksmeer | 07-06-20 | 11:55

@zuurtjeregen | 07-06-20 | 10:44: Die Denen hebben wel eens een EK gewonnen hoor. Eens met de analysen. Oostenrijk en Denemarken zijn nu enige betrouwbare partners.

Grachus | 07-06-20 | 16:31

@jemagookniksmeer | 07-06-20 | 11:55: En de enige hoop is dat Frankrijk een "Halsema'tje doet". Die lui zijn zo vol van zichzelf, dat ze ooit wel eens een keer solistische gaann optreden 'pour la Gloire' en Duitsland tegen de schenen schoppen.

Grachus | 07-06-20 | 16:33
▼ 1 antwoord verborgen

Amir Faten M. is 'de leider van een van de meest
gevaarlijke internationale misdaadorganisaties', en 'heeft de Deense nationaliteit', zoals Ridouan T. 'de Nederlandse nationaliteit heeft'...
Fijn hè, die multiculturele samenleving, je proéft gewoon de verrijking...

Zenzeo | 07-06-20 | 10:40

Hoe de wereld gek geworden is in een paar jaar tijd:
-het hysterische #metoo
- De LGBT waanzin
- Het angst aanjagen van de burger en vrijheidsbeperkingen van Corona
- de vluchtelingenstroom van jonge agressieve mannen die, geen strobreed in de weg wordt gelegd
- Het belachelijke BLM, waar iedereen weggezet wordt als racist of facist
- het Simpelweg bijdrukken van geld, wat er niet is en zeker niet van de EU is en waarover geen weldenkend mens iets heeft te zeggen
-de verlammende co2 idioterie en klimaatdrammers.

Ik kan het niet begrijpen en ben denk ik te oud en afgestompt. Verlang naar de kist!

zuurtjeregen | 07-06-20 | 10:31 | 5

Ik heb wel medelijden met de hedendaagse kinderen, er hangt hen een dreiging boven het hoofd van bijbelse proporties...

Zenzeo | 07-06-20 | 10:42

Dat eerste wel, dat begrijp ik, maar dat laatste niet. Want met het verlangen naar de kist lig je er eigenlijk al in.
-

Bernhard de II | 07-06-20 | 11:12

Helemaal eens.
Ik verlang ook naar de kist.
(kist jenever wel te verstaan)
Die leegmaken en dan is het opruimen aan een ander

Hentjehopeloos | 07-06-20 | 11:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Wanneer komt Rutte aan de kamer en het Nederlandse volk uitleggen hoeveel deze plannen de Nederlandse belastingbetaler gaan kosten?
Met al die afkortingen, woorden die beginnen met nood, schimmige dealtjes en oneigenlijk gebruik van fondsen raken we langzaam de tel kwijt.
Geef Irma wel wat hulp want ik denk dat ze handen tekort gaat komen.

Damoos | 07-06-20 | 10:30

Is geen roof, hè? Kan niet. Want is het is volgens de wet.

Sans Comique | 07-06-20 | 10:29 | 5

@* Il Principe * | 07-06-20 | 10:56: oud nieuws, al lang veranderd. Bovendien zijn er ook andere belastingen en afdrachten.

van Oeffelen | 07-06-20 | 11:58

@van Oeffelen | 07-06-20 | 11:58:
Zit je lekker te zeiken met je ongefundeerde bullshit?

* Il Principe * | 07-06-20 | 13:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben het niet eens met de kop Rutte blijft verantwoordelijk voor hetgeen hij doet, meegaan met Merkel is echt zijn handelen hij is geen willoos lam.

bijna_raak | 07-06-20 | 10:28 | 2

Als die arme man niet meewerkt is er straks geen leuk baantje voor hem. Dat daarvoor heel Nederland uitverkocht moet worden is nou eenmaal niet anders.

LesPaul | 07-06-20 | 10:45

@LesPaul | 07-06-20 | 10:45:
Je hebt kans dat de man inziet dat er straks toch geen eu met is om een baantje te scoren.

Jemaintiendrai | 07-06-20 | 11:30

Men had in 1945 geen Duitser in leven moeten laten als de ultieme genoegdoening voor al het kwaad dat ze hebben aangericht de afgelopen eeuwen. Maar ja, we leren niet van gemaakte fouten maar maken ze telkens weer. Niet om Willeke voer voor een liedje te geven maar waarschijnlijk omdat we het wel lekker vinden. Van een Duitser is nog nooit iets goeds gekomen, zelfs hun vreten is fout. Bier komt uit Tsjechië.

Hopnobba | 07-06-20 | 10:28 | 9

U kunt nog in de Turkije reizen en als oefening helpen met hun genocide tegen de Koerden. Als vingeroefening alvast.

jan huppeldepup | 07-06-20 | 10:40

@Sans Comique | 07-06-20 | 10:30: Zoiets, en D. is een buffer tegen de nog wildere hordes uit het Oosten, lijkt mij.

ger1306 | 07-06-20 | 10:44

Ik hoor het al. Het was jammer dat aan het einde van de oorlog de meeste concentratiekampen al ontmanteld waren.

goedverstaander | 07-06-20 | 10:54
▼ 6 antwoorden verborgen

De EU is de roof van de eeuw.
Vroegah duwde ik mijn wagentje door de supermarkt met dezelfde spulletjes als nu. Dat was ongeveer 60 gulden aftikken bij de kassa. Dat is nu 80 EUro en groeiende. De EUropese lire devalueert als een dolle.

Heb nog 2,20371 echte guldens moeten betalen voor 1 kwakkelige EUro. Zelfs andersom was dat geen goede investering geweest.

Jan Passant mk2 | 07-06-20 | 10:26 | 9

@* Il Principe * | 07-06-20 | 10:34:
"rechts stemmen". Je bedoelt VVD, hmm? Of '66.
Dat is ook oplichting op EU niveau. Niet met het geld van demense, maar met hun stembusbijdrage.

Jan Passant mk2 | 07-06-20 | 10:39
▼ 6 antwoorden verborgen

Het wordt met de week pathetischer. Steeds harder roepen. Steeds meer onzin. Van Oef heeft een uitstekende week achter de boeg, stevige winsten. Deze meneer zit alleen maar stemming te maken en begrijpt er weinig van. Als je hem zou vragen waar de de komende tijd geld mee gaan verdienen staat hij met zijn mond vol tanden en begint hij om zich heen te slaan. Astra Zenica heeft Gilead benaderd voor een fusie. Bij Wirecard is weer een politierazzia geweest en Geberit heeft snode plannen.

van Oeffelen | 07-06-20 | 10:26 | 24

@Jan Passant mk2 | 07-06-20 | 10:32:
Dat wordt space cake!

Dwarsdenker | 07-06-20 | 12:17

@elfenstein | 07-06-20 | 11:26: Dit is geen antwoord op de stelling van Van Oeffelen. Hij heeft het namelijk niet over het ontnemen van het leven van mensen, maar over het feit dat een samenleving waarin alles wat kansloos is almaar gepamperd wordt, kapot gaat, m.a.w. stop uitkeringen en subsidies en import van kanslozen. Censuskiesrecht voor netto-belastingbetalers.

Der Lehrer | 07-06-20 | 15:05

@Der Lehrer | 07-06-20 | 15:05: Huh, ik dacht dat zijn punt juist was het verschil tussen casinogokkers en investeren in productieve bedrijvigheid duidelijk te maken.

Grachus | 07-06-20 | 16:25
▼ 21 antwoorden verborgen

Dit is ook exact te manier waarop de vvd-stemmers de door hun zo felbegeerde eurobonds willen krijgen. Eerst het grootste deel van de staatschulden monetariseren via de ECB, en daarna doet het er niet meer toe of je nu wel of geen eurobonds hebt.

obominotie | 07-06-20 | 10:26 | 5

@van Oeffelen | 07-06-20 | 10:27: O, niet? En wat denk je dat er gaat gebeuren als de ECB gaat stoppen met monetariseren? Dan knallen de rentes omhoog en gaan Italië, Spanje en soortgelijke bedelaarslanden failliet. Dus de ECB kan niet stoppen met monetariseren.

obominotie | 07-06-20 | 11:09

@Piet Karbiet | 07-06-20 | 11:09: Maar elke vvd-stemmer weet dat de vvd dat niet meent. Net zoals de vvd op papier tegen de afschaffing van hypotheekrente aftrek is, en tegen een federale EU.

obominotie | 07-06-20 | 11:10

@obominotie | 07-06-20 | 11:09: dat is niet hetzelfde als wat hierboven wordt beweerd. Italie kan ook prima naar de kapitaalmarkt gaan, betalen ze een spread van 100bp of meer, dat is de korting die ze in feite krijgen.

van Oeffelen | 07-06-20 | 12:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Lekker met je 58e met pensioen blijven gaan daar beneden terwijl wij ons tot ons 80e de pleuris kunnen ploegen.

Krultang | 07-06-20 | 10:24 | 4

In plaats van de zuidelijken verwijten dat ze na een werkzaam leven ook nog een paar jaar willen genieten van een leven zonder werk in goede gezondheid zouden wij hier wellicht ook eens moeten nadenken of met je 68e pas met pensioen kunnen gaan niet een tikkie overdreven is? Het begint een klein beetje op verkapte slavernij te lijken, de overheid strooit met miljarden en laat halve bejaarden er voor opdraaien. Werken, werken, werken tot de kist er op volgt. Mijn sympathie ligt dan toch bij de zuidelijke staten die daar tegen zijn, het houdt een keertje op met dat "je moet werken voor je geld" dogma, na zoveel jaar is het wel een keertje klaar en het is aan de overheid om haar budgettering zodanig in te richten dat het voor de bevolking zo aangenaam mogelijk blijft. Dit gaat de andere kant op, zoals gezegd een raar soort verkapte slavernij. Zoals je kinderen niet aan het werk mag zetten, zo zou dat ook voor bejaarden moeten zijn.

elfenstein | 07-06-20 | 10:42

@elfenstein | 07-06-20 | 10:42: Dat is toch reeds decennia aan de hand, kent u het woord éénverdiener nog? Daarentegen krijgt 2x modaal amper nog voldoende binnen om te overleven.

watmagjenogwel | 07-06-20 | 11:38

@elfenstein | 07-06-20 | 10:42: Op zich ben ik het helemaal met u eens. Wat echter niet in het verhaal naar voren komt is dat Italië bij die keuze ook het zelf moet betalen. En dat is dus het punt. Ze willen vroeg met pensioen, maar ze willen dat wij daar voor betalen. Dat is het punt.

Grachus | 07-06-20 | 16:19
▼ 1 antwoord verborgen

De schapen zijn gecreëerd. We zijn verloren. Al lang geleden eigenlijk. Ik probeer me er maar niet meer te druk om te maken. Ik heb een hoog opgeleide vriendengroep, en elke kaar weten ze me weer te verbazen hoe slecht of eenzijdig geïnformeerd ze zijn en hoe goedgelovig ze zijn. Die paar die het wel snappen gaan het verschil niet maken. Te veel schapen die de herders blindelings volgens.

Rest In Privacy | 07-06-20 | 10:23 | 7

Precies.

Dwarsdenker | 07-06-20 | 12:20

het feit dat mensen de tralies niet zien, wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Eens met de stelling dus. Helaas zijn veel "hoogopgeleiden" misschien wel goed in wat ze dagelijks doen voor de kost, maar dat betekent nog niet dat ze werkelijk goed begrijpend kunnen lezen, geschiedenis kennen en voldoende algemene ontwikkeling hebben. O, en ze hebben niks te verbergen.

Der Lehrer | 07-06-20 | 15:07

@Der Lehrer | 07-06-20 | 15:07: Ze zouden het wel kunnen, maar het is pure angst. Bang dat als ze voor het goede zouden kiezen ze verketterd worden voor een anti-multicul of -EU mening plus het feit dat wil je de boel redden je toch wel heel radicaal anders moet denken en dingen moet aanpakken.

Grachus | 07-06-20 | 18:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar wat schrijft de duitse Geenstijl hierover?

Sgt. Pepper Spray | 07-06-20 | 10:20 | 5

Duitsland zegt niets want die haben "keine style".
https://www.youtube.com/watch?v=PT54jh0ETIs

jan huppeldepup | 07-06-20 | 10:30

De mening van de Duitse Peter R. de Vries is natuurlijk ook belangrijk he...

nope | 07-06-20 | 10:55
▼ 2 antwoorden verborgen

We rijden richting betonnen muur met de eurobus en iedereen praat over alles maar niet over deze muur tot het kwak maakt. Dan blijkt dat we pleitheine zijn met biljoenen schuld,een gat waar we niet meer uitkomen. De arme landen als Italien blijken oppeens wegens hun goudborraad de rijkste te zijn en china koopt uns helemaal op. De Britten kijken toe en hebben medelijden met ons.

jan huppeldepup | 07-06-20 | 10:20 | 9

@Senap-ar-en-prick | 07-06-20 | 10:32:
De roof op hun assets is in volle gang. privatisering en sell-out gaan in een tempo wat je hier niet voor mogelijk kunt houden met de Tory-alfabrexeteers natuurlijk op de eerste rang qua graaien. Volg bijvoorbeeld voor de gein eens waar ze met de NHS mee bezig zijn...
Die Brexit gaat inderdaad een succes worden ja, voor de elite der elites in dat land. De overige 98% gaat Amerikaanse toestanden tegemoet die zijn weerga niet kent.

Graaisnaaiert | 07-06-20 | 12:54
▼ 6 antwoorden verborgen

Dutch Money Matters!

Ommezwaai | 07-06-20 | 10:19

Zo voelt het dus die EU:
Wir sind verloren
Wir sind verloren
Wir sind verloren
Wir sind verloren

Wir sind verloren
Wir sind verloren
Wir sind verloren
Wir sind verloren

Wo alle Straßen enden
Hört unser Weg nicht auf
Wohin wir uns auch wenden
Die Zeit nimmt ihren Lauf
Das Herz, verbrannt
Im Schmerz, verbannt

funkyd | 07-06-20 | 10:19 | 3

Daar zit geen woord Engels bij!

aflaatverkoper | 07-06-20 | 10:30

Wenn der teufel sich nicht traut, schickt er eine frau.
Merkel also.

joppo0 | 07-06-20 | 10:30

Ondanks dit schone lied redde de Wehrmacht het niet.

Ruud Hazes56616330 | 07-06-20 | 14:02

Blijkbaar moet de wal het EU schip keren. Ramkoers.

Der Schnitzeljäger | 07-06-20 | 10:18 | 3

Ja, het lijkt dat het ergens een keer mis zal gaan. Iedere keer komt er weer een krankzinnig hoog bedrag uit de hoge hoed. Waar komt al dat geld vandaan denk ik dan. Zoveel geld is er helemaal niet. De geldpersen sneller laten draaien kan niet, dat geeft inflatie. Zoveel weet ik nog wel. Verder begrijp ik het gewoon niet.

Butters | 07-06-20 | 10:39

@Butters | 07-06-20 | 10:39:
Het is gewoon een kwestie van een 0 toevoegen.
Het briefje van 10 euro is over enige tijd gewoon getraceerd in een briefje van 100 euro.
Het probleem is echter wel dat al die briefjes straks niet met in je portemonnee passen.
Dan schaffen ze definitief het contant geld af..

Jemaintiendrai | 07-06-20 | 11:12

@Jemaintiendrai | 07-06-20 | 11:12: daarom zou elke reaguurder moeten stoppen met pinnen in winkels. Wanneer iedereen uit principe contant betaalt, dan kan het niet afgeschaft worden!

Der Lehrer | 07-06-20 | 15:15

The UK is precies op tijd ontsnapt aan deze georganiseerde pyramidespel.

Phantomas | 07-06-20 | 10:17 | 4

@joppo0 | 07-06-20 | 10:33: Arte heeft vaak interessante documentaires. Deze helaas gemist. Ga ik opzoeken, bedankt.

Phantomas | 07-06-20 | 11:29
▼ 1 antwoord verborgen

De NEXIT is dus een koopje geworden, ik zeg doen!

redthehaghue | 07-06-20 | 10:16

Joh sherlock @ de titel...

overVecht | 07-06-20 | 10:16

Autonomie en goed vrienden, meer hebben we niet nodig. Nexit, en heel gauw.

Rest In Privacy | 07-06-20 | 10:15

Nexit heeft er nog nooit zo goed uit gezien als juist nu. Ik wil helemaal geen Europese Superstaat: ik wil een goed funktionerende EEG, eigenlijk.
Toch maar FvD stemmen, dit keer.

BenPakdee | 07-06-20 | 10:15 | 6
-weggejorist-
Senap-ar-en-prick | 07-06-20 | 10:33

@Mozes Langebroek | 07-06-20 | 10:25: Je kunt ook niets doen natuurlijk. Over 100 is er niemand die je dat nog kwalijk neemt. Want dan ben je dood. Wij ook.

Sans Comique | 07-06-20 | 10:43

@Sans Comique | 07-06-20 | 10:43: Kinderloos?

Grachus | 07-06-20 | 16:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat een verhaal. Niet gehinderd door enige kennis van zaken neem ik maar van je aan dat dit allemaal zo is. Ver boven mijn pet en ik heb er geen enkele invloed op. Mooi. Het is droog in combinatie met een stuiterende labrador staat voor de deur. Ik ga de paden op en de lanen in.

Rest In Privacy | 07-06-20 | 10:15 | 5

De invloed is dat je nooit geen meer rente op je spaargeld zult krijgen en de huizenprijzen worden opgedreven. Voor jou en je geliefden. Tot het uiteen knalt.

Piet Karbiet | 07-06-20 | 11:00

Vele beursanalisten zeggen momenteel dat de beurs te makkelijk omhoog gaat, maar dat daar weinig aan te doen is, zolang de EU miljarden blijft bijprinten. Al die subsidies en ondersteuning programma's vinden hun weg toch wel naar de beurs. Eens of ooit zal er toch betaald/hard afgerekend moeten worden. De vraag is op welke termijn en of de (belasting)betalers daartoe dan bereid zijn. In Nederland zal men ongetwijfeld binnen een seconde op de knieën liggen om dat te mogen doen. Maar er zitten ook nog Fransen,Italianen en Spanjaarden in de EU. En de moraal van die landen kennende, ga ik er vanuit dat ze liever een Euro hebben die zich op demarkt als de oude Italiaanse Lire gedraagt, dan een Euro die zich als de oude Gulden/Mark gedraagt.

Grachus | 07-06-20 | 16:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar mag je daar tegen demonsteren.

dik van alster2409 | 07-06-20 | 10:14 | 4

@dik van alster2409 | 07-06-20 | 10:15:
Met hooguit 30 personen in een afgelegen hoekje.
Plus pakweg 100 pliesie uniformen die toezicht houden of de anderhalvemeter afstand wel bewaard word.

komtdatschot | 07-06-20 | 11:00

met je rug tegen de muur..

W. Adama | 07-06-20 | 12:25

@W. Adama | 07-06-20 | 12:25: Klein Orkest, prachtig! youtu.be/rAR6XKHfXY0

Wladimir 1928 | 07-06-20 | 13:33
▼ 1 antwoord verborgen

Zolang NOS, NPO en RTL ons blijven voorliegen hoe goed de EU voor ons is zal er echt geen opstand komen en stemt men gewoon weer voor het partijkartel bij verkiezingen.

2voor12 | 07-06-20 | 10:13 | 5

@Sans Comique | 07-06-20 | 10:19: Nee. Gewoon nee.

Piet Karbiet | 07-06-20 | 10:58

Zolang zelfs Geenstijl geen aandacht besteed aan de BTW-verlaging in Duitsland, 16% per 1 juli. Ach.....

kapotte_stofzuiger | 07-06-20 | 11:46

@kapotte_stofzuiger | 07-06-20 | 11:46: Die BTW-verlaging is een uitstekend besluit in Duitsland. Nederland zou ook geld terug moeten geven aan de belastingbetaler, de staatsschuld flink laten oplopen naar Zuid-Europese niveaus en daarna de Euro laten klappen. Als de Euro klapt terwijl Nederland nauwelijks schulden heeft en alleen maar tegoeden in Euro's, dan kost dat Nederland vele honderden miljarden.

Wladimir 1928 | 07-06-20 | 13:30
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com