BAH! Brussel komt met de EU cheeseburger
Alle Menschen werden vega?
NEIN! NEIN! NEIN!
Gadverdamme, dit wordt een heel goor topic. Stelt u zich die volgevreten bijkans exploderende Frans Timmermans voor die u eventjes komt vertellen hoe u moet gaan eten en hoe uw cheeseburger er in de toekomst uitziet. Maar echt, ze denken daar in het Brusselse heuswaar dat ze nog bestaan in 2030, duurbetaalde kapsoneslijers. How Brussels wants to change your cheeseburger. The European Commission aims to make eating habits across the Continent more sustainable. Gansch het continent moet aan de biopauperkaasburger, opdat ze daar aan de Wetstraat dikke chateaubriands kunnen blijven kanen met hun corrupte lobbyvrindjes. Ontzettend goor onsmakelijk verhaal bij Politico. En laten we hopen dat Brussel in 2030 een rokende puinhoop is, waar we everzwijnen op kunnen roosteren. Mahlzeit!
Reaguursels
InloggenJA ! Eindelijk goeie taal ! Naar Brussel met de hooivorken ! Wanneer ? Neem even contact op met me, ik organiseer wel een forum waar we kunnen verenigen , komt het niet van jullie. Demonstratie in Brussel, genoeg is genoeg ! En : Nexit !
Vind het helemaal geen slecht idee, zeker nu ik zelf wat ouder word, om eens anders te kijken en te denken over eten. Daarbij neem ik graag ook het milieuaspect mee. Maar vooral ook het gezondheidsaspect. Hoe leef ik? Wat eet ik? Wat voor gevolgen heeft dat voor volgende generaties? Voor welk deel kan ik zelf voor mijn gezondheid zorgen? Veel ziekten ontstaan door overgewicht en dat drijft de medische kosten enorm op.
Ben zelf deeltijd geen vleeseter meer, maar eet geregeld vleesvervangers. En dat bevalt prima, voel me met de dag beter. Af en toe vlees, vaak ook niet.
Wat kan er tegen zijn zelf, overigens nooit dwingend opgelegd, na te denken uit vrije keuze over leefwijze, voeding en de toekomst? Niets toch?
Een weldenkend mens doet dat uit zichzelf, en dit zou altijd een vrije keuze moeten zijn. Altijd, al vreet iemand zich dood. Letterlijk. Het gaat hierom dat die lui uit Brussel even gaan bepalen wat wij allemaal gaan eten.
Gelukkig kan ik zelf een cheeseburger maken.. maar GeenStijl waar is de organischgekweektebacon?
Wat is een slaafvrije ketchup? Sinds Tony Chocolonely is begonnen met slaafvrije chocolade, ben ik een beetje allergisch geworden voor deze meuk.
Dat is iets dat Geenstijl zelf verzonnen heeft. Zie het artikel in de link, daar gaat het over de suiker en vet in ketchup en mayo.
Euhmmm.... Oekrainsche kip in een hamburger? Dat is dus gewoon plofkip denk ik..
Nix mis met plofkip... die beestjes leven toch maar een week of 7? Los daarvan: Mijn hamburger bestaat uit rundvlees
, chedarkaas van koemelk, sla van het land, heinz tomatenketchup en geroosterde broodjes. Oh, en die Jack Daniels hamburgersaus, uienringen en een glas volle melk horen er ook bij..
Die hele green deal wordt toch niks. Zodra de landen erachter komen dat het centjes kost, en dat geld niet meer te halen is bij de "rijke" EU-landen die in een flinke recessie zitten, wordt alles op de lange baan geschoven. Als de Euro dan nog bestaat...
Misschien een beetje off topic maar weet iemand waarom, als ik online een doos bevroren spareribs koop, deze spareribs uit Spanje komen? Waarom zijn die goedkoper dan die uit ons eigen land?
Meer ruimte dus goedkopere grond/stallen, goedkopere arbeid, geen pvdd/groenlinks dus soepelere regels.. ik verzin maar iets hoor.
Onze varkens gaan in de Parma ham.
Ze kunnen ook niks in Brussel. Een cheeseburger aan de man brengen lukt ze niet eens.
Mocht het ooit zo ver komen dan koop ik een koe, die in mijn achtertuin staat en goed eten krijgt, dan ook maar meteen een varken erbij want alleen rundvlees gaat je ook de keel uithangen, kippen erbij en ik ben klaar. Slachten, uitbenen en klein snijden kan ik zelf.
Zou ik ook wel willen, maar moet ff m’n tuintje ophogen. Morgen ff vragen aan die 9 verdiepingen onder me of ze daar bezwaar tegen hebben
Zoals vroeger dus. Neem ook een groentetuintje die je met eigen mest (en die van de dieren) bemest.
Thuis slachten ist verboten!!
Laat Brussel zich met de belangrijke dingen bezig houden. Zichzelf opheffen als primair doel om maar wat te noemen.
Ik ben onderhand allergisch voor de woorden “ Sustainable development” geworden
Dit is dus weer compleet volgens Agenda 2030 ( Agenda 21)
One world order with control freaks /useful idiots and dumb sheeps.
m.youtube.com/watch?v=QSizf73Csdc
Je zou Timmerschrans wel een knie in zijn nek willen zetten, maar vindt die maar eens.
Je bent daarna een half uur bezig om je knie uit die speklaag te bevrijden.
@Frau Merkel | 05-06-20 | 18:08: Timmermans krijgt al een jaar of 5 geen lucht meer door die dikke plofkop van hem
More sustainable wilt zeggen minder opbrengst per hectare dus minder vreten voor een ieder. Afrika, Zuid-Amerika en delen van Azië krijgen meer honger.
We moeten er vanaf, die EU.
Heeft Frans er al een paar geprobeerd?
Vlees van de vegetarische slager ipv kip, lijkt me logischer.
Tegen die tijd ga ik wel mijn aandelen McDonalds verkopen.
Nee, Frans helemaal geen cheeseburger voor jou, maar de hometrainer. Dat zal je leren!
Nog nooit in de geschiedenis. An de mensheid werden mensen gemiddeld zo oud als nu en in een relatief goede gezondheid. De wetenschap is daar echt over uit dat de goede beschikbaarheid, distributie en kwaliteit van ons voedsel daar een hele belangrijke rol in heeft. Naast de idem beschikbaarheid van schoon drinkwater, vaccinaties en persoonlijke hygiene standaarden.
Al dat gejank over “gezond moeten eten” van de dieet en groene maffia maakt mij kotsmisselijk. En dat is jammer want er liggen nog een hoop bitterballen in de vriezer die ik op wil eten vanavond.
Broodje Brussel Sprouts.
Hap, slik, kots.
In de praktijk zal het er straks op neer komen dat je verplicht, in ruil voor je salaris, voor iedere week een doos blikken met halal, vegetarische, CO2 neutrale EU brokken krijgt toegestuurd die twee maanden te laat worden afgeleverd.
Legerrantsoenen zou een optie zijn. Niet te traceren waarvan het gemaakt is, maar het bevat de meest belangrijke voedingsstoffen en callorieen voor een dag. Maar het begint wel op het liedje in the year 2525 te lijken van zager and evans
www.youtube.com/watch?v=yesyhQkYrQM
Ik neem aan dat ze in het Brusselse HQ beginnen.
Inderdaad. Goed voorbeeld doet volgen!!
Ik ben er op tegen wanneer de politiek zich gaat mengen in mijn eetpatroon. Maar ik ben wel een voorstander van:
1. Mensen beter voorlichten wat voor ongezonde shit ze vreten, vooral de wat lager, pardon, praktisch opgeleide in de samenleving. Die beseffen oprecht niet dat 2x per week een pot conserven dopwerten eten niet genoeg is om gezond te blijven.
2. Fabrikanten dwingen het eerlijke verhaal te laten vertellen over hun producten
En bij punt 2 bedoel ik fabrikanten van diepvriespizza's die claimen dat er kaas op hun pizza's zit, terwijl het gewoon neppe stremsel shit is. Bonduelle die claimt dat hun erwtjes uit blik net zo gezond zijn als vers. Bolletje die Nijntje koekjes voor baby's maken en loeigroot op de verpakking zetten: Vitamine B1, ijzer en Vezels (met een mooie afbeelding van een graan spriet). Terwijl ze loeigroot op de verpakking moeten zetten: 23% suiker en 10% vet (check het, ik verzin het echt niet). Jij en ik snappen dat je je 12 maanden kindje geen ongezonde Nijntje koek moet geven. Maar snappen de simpele zielen onder ons dat ook, wanneer ze op een verpakking zien staan dat het vol 'vitamines' zit?
Dat ze met (Europese) wetgeving deze fabrikanten willen aanpakken vind ik dus prima.
Ik heb een tijdje geleden een aflevering van keuringsdienst van waarde terug zitten kijken over vitaminepillen, die zijn bij sommige hoeveelheden ook gevaarlijk voor de mens. Er zijn pillen bij die 1300 keer de adh van een vitamine bevatten en mogen gewoon verkocht worden. Zelfs als je alleen op pizza's leeft krijg je niet zulke tekorten dat je zoveel nodig hebt, sterker nog, in nederland is het bijna onmogelijk om te weinig vitamines binnen te krijgen.
www.youtube.com/watch?v=_VnwUNLXIJ0
Verantwoord eten betekent in Brusselse taal gewoon Frankensteinvoedsel.
Vraagje: momenteel worden aardappelen doorgedraaid (veevoer) o.a. doordat de restaurants zijn gesloten. Aangezien we niet minder eten, kan ik dan de conclusie trekken dat er in de horeca belachelijk veel eten wordt weggegooid, en dat uit milieu en ethisch oogpunt het beter zou zijn alle restaurants te sluiten ?
Dat hangt er al vanaf wie de chef is en voor wie hij kookt. Een goeie chef die bvb voor grootkeuken moet koken, zal zijn resten creatief verwerken. (het budget dat hij per dag krijgt is immers beperkt.). Een chef die moet werken voor mensen die met de glimlach 100 euro de man betalen voor een paar bordjes met nauwelijks iets op, gaat desnoods een halve krop sla wegsnijden om die paar perfecte blaadjes te hebben. Ze betalen er toch voor.
wat er in de horeca wordt weggegooid, is betaald. ( geloof me , ik kan geen beenham , zalm , truffel en meer , meer zien...).
@Lt-Kol Kilgore | 05-06-20 | 15:20: hahaha E 100 , u heeft nog nooit bij een Chef in de keuken mogen proeven ?
Ik heb een tijdje in een spoelkeuken van een vakantiepark gewerkt en verbaasde me er over hoeveel eten mensen weggooien. Een volle kliko van 240 liter per avond is alleen voor het buffetrestaurant vrij weinig. Ik heb de manager een keer gevraagd of ze niet een hongerig afrikaantje op de achtergrond kon komen staan om de mensen er bewust van te laten worden dat ze ontiegelijk veel eten weggooien, maar dat was niet klantvriendelijk zeiden ze
Nee want dat zijn frites aardappelen die niet geschikt zijn voor thuisgebruik. Wel heel erg kort door de bocht om dan gelijk maar alle restaurants dicht te willen gooien. Lid van GL?
@5611 | 05-06-20 | 21:57:
Dat zeg ik niet.
@5611 | 05-06-20 | 21:57: Diepvriesfrites voor thuisgebruik worden gemaakt van B-kwaliteit aardappels. De kleine horeca en fast-foodrestaurants krijgen juist de beste aardappels, omdat dit de grootste afnemers zijn bij de patatfabrikant. Horecapatat kan dus ook gewoon in de friteuse thuis worden gemaakt.
Hé Franske! Waar is mijn focking Bacon?
Niemand komt aan mijn Bacon!
Haram, dus kan niet meer.
@Kuifje-naar-Brussel | 05-06-20 | 15:15: Kijk. dat is nu een burger oorlog waard. Wie aan mijn bacon komt, komt aan mij.
@Kuifje-naar-Brussel | 05-06-20 | 15:15: Dat zou Francis Bacon nooit gewild hebben.
draadjesvlees, pulled pork, pulled chicken en biefstuk. Allemaal niet fatsoenlijk na te maken.
@Kuifje-naar-Brussel | 05-06-20 | 15:15: Tsss, je wil niet weten hoeveel varkensproducten een moslim per jaar binnenkrijgt.
Als het vlees gewoon vlees blijft, kan ik me prima vinden in het grootste deel van wat er wordt voorgesteld.
Bijvoorbeeld ten aanzien van ketchup; die Heinz troep zit helemaal bomvol glucosestroop (=suiker), terwijl dat voor lekkere ketchup helemaal niet nodig is. In Oostenrijk heb je Felix ketchup, zonder toegevoegde suiker. Net zo lekker, zo niet lekkerder.
Nog lekkerder is het om zelf ketchup te maken. Maar dat is met bijna alles zo: bbq saus, pesto, zongedroogde tomaten, mayo.
Zelfgemaakt is altijd lekkerder dan die pre-fab Unilever zooi vol met zout, suiker, en chemicaliën.
Recept voor zelfgemaakte ketch-up?
@Fontanarossa | 05-06-20 | 16:19: Wel eens van google gehoord?
Er is vast ook fatsoenlijke ketchup te krijgen. Ik wil zo weinig mogelijk overheidsbemoeienis met wat wij eten, excessen daargelaten. Je krijgt onvermijdelijk bovenstaande ellende voorgeschreven waarbij smaak op de laatste plaats komt. Geen EU-voer!
Let maar op, gaat nog veel erger worden. We moeten ook aan de gefrituurde insecten.
En whatabout groene soja-linzen koekjes, om beter tegemoet te komen aan de snel groeiende exotische smaakvoorkeuren
iets te snel gepost, anderen hadden het ook al genoemd ;)
Ik eet maar tweemaal per week vlees, rood vlees eens per maand. Denk dat ik het maar even goed ga opschroeven voor het in 2030 als een pakje peuken wordt behandeld en je runderlapje 18 euro kost.
Vlees is straks alleen nog maar om aan te likken. Ook niet verkeerd, toch?
Dat hangt van de THT datum af. Vlees waar ik aan zou moeten likken is al een jaar of wat over de uiterste datum. Doet u mij maar een lekkere rundslap, dus.
Dat 27 ongekozen kwakbollen bepalen wat 500 miljoen mensen motten vreten.
Stop die ChEUseburger maar in je reedt.
Ik heb deze grap wel eens vaker verteld. Een vriend van mij heet Burger met zijn achternaam en toen wij in een studentenhuis woonde hield ik hem altijd voor de gek. Het heeft een jaar geduurd voordat hij er achter was.
Als ik een foto maakte dan zei ik: "Cheese Burger" Of in de ochtend dan vroeg ik: "Is er nog ham Burger? (Dan liep hij naar de koelkast om te kijken).
Ok ok misschien moest je erbij zijn geweest...
Leuk!
Een maatje van mij heet Kool.
Dan zeg ik “ kijk niet zo zuur Kool”.
Of “maak je niet druk, het zijn maar boeren Kool”.
Hahaha, lachen dit. Flauwe humor is vaak de beste humor.
@Ruimedenker | 05-06-20 | 14:59: Samengevat: apekool
Brussel zit vol met lobbygroepen. Ik vraag me af wie van deze maatregelen het meeste financieel profiteert (behalve dan de EU parlementariers)?
Je komt niet aan of tussen mijn eten. Als het moet zal ik hier zelf een koe zetten , ik vind wel iemand die ze wil versnijden, dood doen doe ik zelf wel.
Dag Pim.
Bekkies maken het niet leukerder hoor.
Ahh nu snap ik waar die sprinkhanenplagen in Afrika goed voor zijn.. Dat is dus de meer dictatoriale methode om het plebs aan het nieuwe voedsel normaal te laten wennen... gewoon overspoelen met je toekomstige voer dan gaan ze (wanneer dat toekomstige voer het huidige voer uitgeroeid heeft) het vanzelf wel eten. Best slim eigenlijk.
Brussel en Timmerfrans zijn stom.
Maar de hamburgers van de vegetarische slager zijn ontzettend lekker!
En dit weekend in de bonus.
Lekker komt bij mij na gezond, en dat ingrediënten lijstje wordt ik niet vrolijk van.
Dat zijn geen hamburgers maar bij elkaar geprakte plantaardige meuk met een lading smaakstoffen.
Er is niks dat zo goed bewijst hoe dom groen wel niet is als de vegetarische hamburger. Zo goed als alle bestanddelen worden ingevlogen of ingevoerd via schepen. Op plantages gekweekt , zodat de locals niks meer te vreten hebben. Mono cultuur (soya bvb). ontzettend slecht voor de natuur is dat. Bespoten met meerdere onkruid en insecten verdelgers. Gezond dat dat is. Maar ja de volgeling van het groene geloof ziet zijn bio gekweekte groentenburgertje in glimmende verpakking in de buurtsuper liggen en is overgelukkig natuurlijk. Genaaid door de voedings industrie en door zijn eigen groene lobby. Zo lang je van mijn koe blijft vindt ik dat enorm ammusant.
Nou. Daar gaat mijn trek.
Ik eet voortaan wel gewoon een broodje met ketchup, plakkie kaas, uienringetje, mosterd en een plakje augurk.
Vegaburgers zitten stampensvolle zout en smaakstoffen, aan alle kanten gekunsteld voer om het nog een beetje smaak mee te geven.
hey pssst, er bestaat zoiets als een destilatie kolom die je makkelijk in je schuur kan plaatsen. Shine van de puurste kwaliteit. Een jaar of 3 laten rijpen op een leeg porto, sherry of chablis vat en je hebt Whisky.
@Lt-Kol Kilgore | 05-06-20 | 15:06: Ik zou alvast een brouwsetje kopen zodat je altijd nog je eigen bier kunt maken als de EU dat gaat verbieden.
Ultimate Whopper: de Timmerburger.
Als je sustainable wil worden, moet je geen handelsdeals meer sluiten met de goedkoopste producent, de Chinezen die zorgen voor verrassingen achteraf, zoals veel kapotte shit, gigantische milieu schade en een potje mensenrechtenschennis waar we in Europa nog wat van kunnen leren (liever niet).
Of Brazilië die complete regenwouden kapt om met hormoon volgespoten slachtvee te laten rondlopen bestemd voor de export richting Europa. Durable, mon cul!
Zo is dat. Maar de EU en consequentie of nadenken.
Gifkippen uit Oekraïne, volgens de EU veel beter, ook voor het milieu en dat klimaat van ze, dan onze eigen chickies.
Om de hele wereld van Vegan voedsel te voorzien heb je 100x de oppervlakte van de aarde nodig. Daarbij wordt de wereld momenteel ook nog eens volgebouwd wordt met zonnepanelen en windmolens waardoor er veel minder plek overblijft voor landbouw. Tel daarbij op dat voor het klimaat miljoenen bomen worden geplant en je vraagt je af hoe dit allemaal plaatst moet vinden. Bizarre en tegenstrijdige ideeen.
Die bomen worden net zo hard weer gerooid, om op te stoken in biomassa centrales.
Daarbij nemen bomen niet zo heel co2 op, want ze groeien maar heel langzaam. Kun je beter bijvoorbeeld gras of aardbeien planten.
Om 1 kilo vlees te maken moet er 10 kilo plantaardig voer in de koe. Dus het is andersom. Om de hele wereld van vlees te voorzien heb je een extra planeet nodig. De beste oplossing voor alles is trouwens inkrimping van de wereldbevolking. Maar dat gaat niet gebeuren.
@CupDCake | 05-06-20 | 15:17:
We proberen het nu middels een nieuw virus maar dat gaat ook nog niet erg hard
Wat ultra beweert is zeker niet waar, wat cupD beweert is overdreven. Die verhouding ligt 1 op 5, de helft dus. Daarbij komt dat je op grote stukken land alleen gras kunt hebben, die je dan alsnog via een rund eetbaar maakt. Bovendien gaat in veevoer een heleboel afval van de menselijke voedselketen zoals sojaschroot, citrus- en bietenpulp enz.
Laat ze gewoon een lijst maken met 5 verplichte maaltijden.
Zoals bij de kapper in Noord Korea.
Met een uitzondering voor Brussel, vanzelfsprekend.
Is dit een plannetje van Hans Brusselmans?
Nexit!!!
Typisch Brussel, micro-managen waar het totaal geen nut heeft.
Als men wil dat er minder groot vee (runderen en varkens) gehouden wordt moeten mensen meer keuzevrijheid krijgen. We pleuren zo ontiegelijk veel en vaak ontzettend lekker vlees over de schutting omdat we het niet kennen of omdat de grootgrutters geen zin hebben om het aan de man te brengen.
Maar wél iedere avond verplicht tajine...
Als het aan Brussel ligt hebben ze straks allemaal van die grauwe koppen die je veelvuldig in een Groene Winkel tegenkomt. Geen vlees is ongezond.
Klopt, niet de meest gezellige sympathieke types die je daar tegenkomt. Augurken op poten.
Laat ze maar ééns een dag HARD lichamelijk werk doen op dat vega vreten. Na een ogenblik is de fut er uit. Groene energie is op!
@suscrofa | 05-06-20 | 14:45: En vaak van die staarten als verweerd scheepstouw.
@vluchtelingallergie | 05-06-20 | 14:53: Exact. We hebben die snijtanden niet voor niks gekregen.
De redding van ieder vegetarisch gerecht: spekjes!
In dit geval dus echte bacon van varkens. Dan mag de burger zelf best een keer van melkeiwit zijn, dat kan best een keer als afwisseling.
Vlees is de redding van ieder vegetarisch gerecht. Of vis.
Ik eet altijd wat vegetarisch naast mijn vlees. Op mijn hamburger ligt een blaadje sla!
Mag ook best van mij maar niet voorgeschreven door de Brusselse dictatuur.
Dat broodje is wit.
In sommige van die voorstellen kan ik me best wel vinden, en vind ik zelfs positief.
Bijvoorbeeld: de "kaas" op een cheese burger is vaak geen kaas, maar aardappelzetmeel met een klein beetje kaas. Als het betekent dat ik voortaan kan zien dat er echte kaas gebruikt wordt, dan graag.
Lokaal gemaakt brood: goed idee, maar dan wel met de aantekening dat veel van ons graan uit Oekraïne (toch wel de graanschuur van Europa) komt. Dus als je de kilometers tussen boer en bord wil verminderen, dan je moet ook lokaal graan gebruiken (zeker geen slecht idee als daarmee sommige lokale molens gered kunnen worden), of bijvoorbeeld rijst (uit Spanje of Italië), want daar kan je ook heerlijke "broodjes" mee maken: in Japan hadden ze een jaar of 8 terug een vegetarische rijstburger bij Mos Burger (de populaire keten daar) en die was toch wel erg lekker.
Minder vlees: op zich geen gek idee. Er zijn overigens ook tussenwegen, zoals een "hybride burger", waar groente (o.a. kikkererwten, aardappels) en vlees gemengd worden. Dat kan ook prima.
Ketchup: kunnen we mooi tomaten uit de kassen voor gebruiken (die steeds vaker met aardwarmte worden gestookt, niet met gas) en een keer een lekkere ketchup maken.
Ik ben dus helemaal niet ontevreden met dit voorstel en zou het zelfs toejuichen.
Kikkererwten. Cheddar. Akkiejakkiebakkie smerig man.
Nu moet u alsjeblieft niet de Japanse voedselkwaliteit vergelijken met de gesubsidieerde waanzin die zich in Europa voordoet....
Nee. Ik wil kunnen kiezen. Het enige dat de EU moet doen is a) zorgen dat er wat te kiezen valt (of liever gezegd: de marktomstandigheden daarvoor in stand houden), en b) zorgen dat ik de informatie heb om te kiezen. Dat laatste gaat dus over informatie op de verpakking. Zorg dat nepkaas geen kaas genoemd mag worden (en nepvlees geen vlees), en voeg eventueel wat aanvullende regels toe. Maak bijvoorbeeld het gebruik van de term "natuurlijk" beschermd, alleen toegestaan als er geen toevoegingen in zitten behalve die op een heel beperkt lijstje.
Brood wordt hier ter plaatse gebakken, met echte bloem , boter en gist. Dat supermarkt brood is gewoon nep en zit vaak vol suiker om het houdbaar en eetbaar te houden. Een hamburger is tenzij het om 100 % rundvlees gaat al een hybride (wordt broodkruim, ajuin etc met gehakt gemengd. ). Kijk maar eens op de verpaking van je diepvries vlees kroket en sta verwonderd van het percentage vlees dat daar in zit, Je wordt zo al genoeg langs alle kanten belogen en bedonderd. Kennen jullie overigens nog de smaak van echte gerechten. Van 0 bereid in een degelijke pan/pot grill of oven.
@suscrofa | 05-06-20 | 14:42: Heeft u wel eens echte cheddar op? Die plastic plakken die nu op de cheeseburger gaan zouden zo niet mogen heten.
@Lt-Kol Kilgore | 05-06-20 | 15:15: Ja. Ik bereid alles namelijk zelf van 0 af. Vers uit eigen tuin. En soms met wat wild zwijn, geschoten rond de jaarwisseling, in vrede rustend in onze vriezer. Of wat koe van het biologische bedrijfje van een familielid. Maar we zijn wel 5/7 vegetariër. Ik hoef niet zo nodig meer mee te werken aan alle wantoestanden rondom de veeteelt en vleesverwerking.
@Muxje | 05-06-20 | 14:53: en dat staat helemaal niet haaks op wat er in de EU-plannen staat. Heeft u deze toevallig ook gelezen? Zo niet, dan raad ik dat u van harte aan..
@bisbisbis | 05-06-20 | 14:46: Ook in Japan is het, helaas, mogelijk om zeer belabberd te eten.
@Lt-Kol Kilgore | 05-06-20 | 15:15: het lokaal/lokaler bakken van een burgerbroodje door de grote burgerketens zou ik kunnen toejuichen, mits goed gedaan. Op dit moment komen de broodjes blijkbaar uit een grote fabriek in Duitsland en kunnen ze een constante kwaliteit garanderen (wat zeker voordelen heeft). Met een lokale bakker zijn er mogelijkerwijs uitschieters naar boven en beneden. Maar goed, dit is niet echt relevant voor mij, want ik kom eigenlijk nooit bij de grote ketens, omdat ik het gewoon niet zo lekker vind (dat gezegd hebbende: de veganistische burger van McDonald's die ik in Duitsland op heb vond ik dan weer wel lekker).
Over die ingrediënten: ja, dat is altijd interessant om te lezen en dat doe ik dan ook regelmatig, zeker als er een nieuw product het huis binnen komt, of als iets opeens anders smaakt. Zo lijkt het alsof steeds meer biermerken aan het overstappen zijn van gewone suiker naar fructose-glucosesiroop voor hun bieren (of het is me eerder nooit opgevallen). Een ander iets is het vervangen van bepaalde oliën en vetten door palmolie/palmvet. Veel pindakaas bevat tegenwoordig palmolie, omdat pindaolie duurder is dan palmolie. Wil je dat niet, dan moet je de biopindakaas kopen (o.a. Lidl, AH), of zelf maken (wat niet heel erg lastig is).
Zelf zijn we hier al nooit van de potjes en pakjes geweest en de dingen die we hadden worden opgemaakt en daarna niet meer aangevuld. Het kost allemaal meer tijd, maar dat hebben we er voor over.
@Muxje | 05-06-20 | 14:53: Helemaal eens. Er mag best keuze zijn, graag zelfs, maar geen op ideologie gebaseerde verboten vanuit de EU.
Er zit nog meer in de plannenkoker van Brussel. Wat dacht u van bier met een homeopatisch alcoholpromillage ? Daar schijn je volstrekt seniel wel 100 mee te kunnen worden.
Laat ze lekker helemaal dood gaan aan zuurstofte kort daar in het 020 van europa.
#nexit today ,
Kunnen we ons gelijk weer druk maken over belangrijke zaken zoals de aantal kruisbessen in een linksgedraaide kruisbesmoothy of de hoogte van de subsidies voor #kozp.
O wacht dat doen ze ook al.
#nexitnow
Gelukkig droogt de was niet zonder de EU.
De Engelsen lachen zich rot om elk land dat nog in de EU zit.
Dat weet ik wel zeker.
Fish and chips is ook niet meer wat het ooit was (gezondheidsmanie en promotie van surrogaatvoeding heeft ook daar toegeslagen), maar goed.
Dit gaat overigens alweer een hoop traditionele Europese streekgerechten de kop kosten vrees ik, nog meer afbraak van culturele diversiteit binnen Europa, het lijkt wel of ze die niet snel genoeg af breken kunnen in ruil voor de multiculturele nachtmerrie die we nu zien ontstaan.
De EU is een feitelijk een cultureel-genocidale instelling. De grote gelijkmaker.
Dit verhaal moet je vooral even tegen de gemiddelde Duitser. Italiaan of Pool afsteken - moet je eens opletten hoe snel er gehakt van gemaakt wordt...
-
Ik begin onze westerburen per dag meer te benijden. Binnen tien jaar doen ze 'sliep-uit' en: 'told you so!' naar ons van de overkant van de Noordzee...
U kunt hier uw abonnement opzeggen:
ec.europa.eu/info/about-european-comm...
Moet ik echt wachten op de vrijmibo, of komt er vandaag ook nog leuk nieuws?
Zelfs de regen maakt mij nog vrolijker dan het nieuws van vandaag.
Na Corry is rassie en vies vreten het nieuwe verdienmodel in de pers.
Zet radio, tv, internet aan en je wordt depri.
Tijd voor een Grimbergen Double met een peuk.
*/help!*
Wat een wir-war aan lijntjes en onlogische volgorde van tekst bij dat plaatje op Politico.
Heel symboliserend voor hoe ze daar in de EU over een teringzooi van weten te maken.
Betreft een tussenfase. Het doel is dat we Soylent Green gaan eten.
Da’s in ieder geval écht vlees... sort of... youtu.be/nSd_m41GK3A
El Gordo krijgt vanzelf een fatale hartaanval. Kan niet meer lang duren zo te zien.
Kan hij in ieder geval niet nog meer schade aanrichten.
Ziet er net zo smakelijk uit als de gemiddelde mcdonalds burger.
How dare you?
'more nutritious and more plant-based'
Dat kan niet, je moet kiezen tussen de twee.
Hoe meer ik er over lees, hoe meer ik met name plantaardige vetten en eiwitten wantrouw.
Nee nee, je kunt een paar kilo E-nummers toevoegen voor een heerlijke geur- en smaaksensatie!
Je hoeft niet te kiezen. Aangezien een koe gras eet is een biefstuk per definitie ook plant-based.
@Mubbenschonster | 05-06-20 | 14:44: Koeien zijn hartstikke vegan.
Heeft Pia al een Soylent Green Taskforce in het leven geroepen?
Maar niet teveel treuren. Oekraïnische kip wordt in een later stadium nog vervangen door soya of tofu. Dan is de trek in een broodje hamburger er wel helemaal af
Ze willen meer producten van lokale boeren, maar maken tegelijk diezelfde boeren kapot met allerlei regeltjes (stikstof uitstoot etc).
Waar zijn ze in Brussel in godsnaam mee bezig?
Bij de EU moet je precies het omgekeerde denken van wat ze je vertellen. Dan zit je vaak aardig dicht bij het vuur.
Het EU-ideaal is alle boeren in Europa dood, kip uit Oekraïne, soja uit het regenwoud en graan uit de US.
Het begint niet zo slecht: als tarwe uit de EU komt en dat lokale bakkers door broodjes van bakken, dan is dat prima. Maar bij het vlees gaat het hopeloos mis. Insecten zijn geen voedsel, in ieder geval niet voor mij. Een vega-ding als burger is geen burger, maar een in elkaar gezet nep-product. Hoe kan je zeggen dat rood 'processed' vlees moet worden vervangen door een ander fabrieksding van nepvlees? Hierna ben ik gestopt met lezen. Typisch gedrag weer van ambtenaren met het motto: do as we say, not as we do.
Er kan van alles worden verbeterd aan onze voeding. Dat heen en weer gesleep van voer is nergens voor nodig. Veranderingen gebeuren als het aan mij ligt echter bij voorkeur bottom up en niet top down zoals nu, met allerlei halve zolen die niets van voeding begrijpen en kritiekloos achter idiote 'innovaties' aanlopen als in elkaar gezette burgers.
Kunnen we dat Brussel niet af laten zinken, wat een stel klojo's zitten daar. Sodemieter op Timmermans bemoei je met je eigen zaken en ga eens iets nuttigs doen!
En hoe gaat de EU dat doen? Door hoge belastingen alsook accijnzen te heffen op vlees, en monstersubsidies te verstrekken aan plant-based industries.
Wat de EU wil, dat gaat gebeuren. Nexit is dood, wij zijn volgzame schapen zonder kracht en organisatievermogen. We laten ons graag in elkaar drukken en zijn gewend dat er van onze ruif kan worden gevreten.
Het is alsof je een teek laat zitten op je huid, ook al moet je hem verwijderen ter voorkoming van ziektes.
Maar jaaaa, we zijn al een ernstig verzwakt volk geworden. Het is nu een lastige klus geworden, dat verwijderen van een teek.
Kent iemand La grande Bouffe nog? Ik mag geen linkjes delen, maar effe kijken. Het EP avant la lettre. Ze vreten zich letterlijk deaud.
Timmerfrans is daar toch die hoofdrolspeler die zich doodeet?
Begrijpelijk. Want als je niets anders kunt dan met geld smijten en bedragen noemen dan moet je zo nu en dan iets zinnigs verzinnen wat niet met geld te maken heeft.
2030 duurt nog even en dan is Timmerfrans allang voer voor de wormen en daar hebben ze tot 2100 een hele kluif aan.
We hebben eerst af te rekenen met de Rutte clan (ook wel regering genoemd) die ons in een crisis hebben gestort die zijn weerga niet kent.........
www.viruswaanzin.nl/
Denk dat zelfs oplossen of cremeren een kluif wordt.
Deze topic en de voorgaande in één pica samengevat:
images1.persgroep.net/rcs/hi6cqXrvtBa...
Grootste fout ooit, dat de Sint die zak toen niet naar Spanje heeft meegenomen.
Waar ga jij heen?
Hier hetzelfde, lekker naar Azië waar ze echt totaal niet aan deze onzin meedoen.
Zeer zorgelijk. De VN en de EU wil uw hele voedselpatroon van A tot Z gaan controleren (worden al die boeren daarom zo gedwarsboomd?). Dat betekent op termijn een streep door uw traditionele voedselpatroon. GMO foods, laboratoriumvlees m.b.v stamcellen en Frankensteinvoedsel is wat er in de toekomst op het menu staat. Dat is als we deze idioten hun gang laten gaan. Stem anti-Brussel of aanvaard de gevolgen.
Wij blijven hier de cheese- en hamburgers lekker thuis zelf maken.
Wat links niet onder oven wil zien is dat bevolkingsgroei en vegetarisch eten niet samengaan. Wanneer we de tien miljar mensen aantikken is er dan simpelweg geen spetter natuur meer mogelijk. Dat zal ook de strekking van Michael Moore’s laatste door links geboycotte product zijn. Want tja, de feiten, ach, die doen er niet toe immers in de linkse waanwereld?
Iets zegt met dat Schrans Timmerfrans gewoon een belastingluwe vette bek voorgeschoteld krijgt waarbij hij niet zich hoeft te schamen voor de afkomst van wat er tussen zijn broodje legt.
Het enige wat ik me afvraag is waarom zoveel medelanders zich maar mee laten slepen met dit soort onzinverhalen. Blijkbaar voelen veel westerse medelanders zich erg schuldig...
Die laten zich meeslepen in al die onzinverhalen en als het er genoeg zijn, voelen ze zich hip door de huilstruik uit te hangen.
Dat zie je hier ook. Die paar mensen die een vegaburgers wel te pruimen vinden, vinden het meteen een goede zaak om dit iedereen wettelijk op te leggen. Daarom heeft iedereen zo'n hekel aan vegans.
Kan iemand het linkje fb mc donald swaziland David Beckham zetten grote dank
En de accijnzen op suikerhoudende frisdrank enz en chips dat kon niet toch? #UniLeverrrrr
Gaan we weer lopen bedelen om nieuwe belastingen?
Eten bij Monty Python
www.youtube.com/watch?v=gdJcWvxEULQ
Nou wat scheelt het met Frans?
De SP zou die sketch eens moeten gebruiken om TimmerFrans eerstvolgende keer in een verkiezing-spotje te zetten.
@Abject | 05-06-20 | 14:23:
Kent u dat kinderbioek, Rupsje Nooitgenoeg? Eenvoudig om te vormen tot Fransje ( of EU-tje ) Nooitgenoeg.
@Graaisnaaiert | 05-06-20 | 14:25:
Persoonlijk denk ik dat de EU ook zo gaat eindigen als de man in het filmpje.
Er komen voedseltekorten door de overbevolking. Dus moeten we inderdaad uit noodzaak anders gaan eten. Dat is wat ze bedoelen met "sustainable".
Ja, want de overbevolking zelf aanpakken, nee, dat doen we uiteraard niet want vergrijzing, economie, verdienmodellen etc. etc.
@Graaisnaaiert | 05-06-20 | 14:23: Oorlog, euthanasie, (zelf)moord worden zo vanzelf ook 'sustainable' .
Hahahaha. Alsof de Europeaan ooit insecten gaat eten. Gaat niet gebeuren jongens. Hoe veel decreten uit Brussel je er ook door probeert te stampen...
Is niet nodig en daarnaast, insecten worden normaliter gefrituurd, ook niet echt gezond om dat elke dag door je strot te drukken.
In de zomer op de fiets eet ik er al genoeg.
Kom niet aan mijn emmer kip.
Met meloen ?
Niet te versmaden!
Wat eet Timmermans zelf eigenlijk? 6 Quarter Pounder's als ontbijt, 14 frikandellen tijdens de lunch? En als avondeten een 3 gangen diner met een gehaktbal als voorgerecht, 4 porties friet met 3 mexicano's als hoofdgerecht en een grote dam blanche als toetje?
Misschien heeft hij Jean-Claude Juncker wel opgegeten.
@Watching the Wheels | 05-06-20 | 14:15: dat zou zijn bezopen voorstellen wel verklaren...
Arme grote blanke dame...
Genomen worden door Timmermans lijkt mij een gruwel..
@Wijze uit het Oosten | 05-06-20 | 14:16:
LOL! Veel erger kan inderdaad niet.
@Watching the Wheels | 05-06-20 | 14:15: Zo'n hele Juncker is voor Frenske slechts een klein voorgerechtje.
Ik vind dat iedere eurofiel voortaan het goede voorbeeld dient te geven en alleen nog maar insekten gaat vreten. Mijn portie mogen ze ook hebben, ik beperk me wel tot het traditionele vlees!
Oekraïense kip, ik moest lachen. Hypocriete bende die EU(SA).
De mafharde Engelse Borissen gaan ons in de herfst verlossen van die EU-gedrochten, zo hard en direct zoals Jeroen Bosch ze nog nooit geschilderd heeft. Eindelijk
Black Sabbath Matters !!
Het grootste everzwijn zal wel weer de dans ontspringen.
You bet !
"More sustainable" betekend voornamelijk dat producten waar multinationals nu nog concurrentie van kleinere bedrijven en ondernemers ondervinden, straks voornamelijk nog door die massa-producerende multinationals wordt geleverd. Ze drukken ze gewoon uit de markt.
Trap er niet in, al dat Deugen is slechts een masker voor nog meer marktmonopolies en woekerwinsten wegens gebrek aan concurrentie.
De EU is een groot lobby-paradijs, de burger heeft er geen ene fuck te vertellen.
Zeker: Kijk hier maar eens wat een enorme keuze aan voedsel u heeft in de supermarkt: https://newacademyoffinance.com/top-10-consumer-brands-recession-proof/
Ik kan niet wachten tot de zon weer schijnt. Heb zin an paardebloemen en rietpluimen van de bbq.
Ik maak me niet dik....
Noem mij een succes van de EU de afgelopen tien jaar.
(Zelfverrijking van de politici telt niet mee)
Structureel falen.
Van de ene crisis naar de andere crisis door rommelen. En dan de mensen wijs maken dat het vrede en voorspoed is. Dat lukt ze goed.
Als antwoord op mezelf:
75 jaar vrede en schoon kraanwater!
@Toetsenbordcomplex | 05-06-20 | 14:21: Je vergeet het sarcasmeteken.
Er komen een boel goede dingen uit Brussel, ik kan het niet genoeg benadrukken.
Klopt, jij gaat er naar toe.
Anders stond er er wel: Kuifje-uit-Brussel.
U bent niet meer zo vega, uw ui is weg.
Iemand moet het doen.
Zeker! 1. De Geldpers. 2. De Euro. 3. Immigratie. 4. Begrotingsdiscipline. 5. Het referendum. 6. Gekozen politici. 7. Culturele onafhankelijkheid. Wil je nog meer cynische voorbeelden?
Kuif is ontuid? Dat heugelijke feit an sich is wel een eigen topic waard.
Noem eens 1 ding. Het enige wat ik kan bedenken is echte gueuze.
Willen ze nou dat ik aan de hamburger/cheeseburger ga? Flikker een end op zeg, dat paupervoer lust ik niet. Vega of niet, gewoon goor.
Lekker man, een Big Kingetje
www.meatpoultry.com/ext/resources/MPI...
Net een Wagyu pakket gekocht bij Koop-een-koe. Heerlijke hamburgers, zoals ik ze maak zijn ze onovertroffen!
Vind het geen combinatie, vlees, kaas, brood, rauwkost en saus en dan nog nog lauw. Kwestie van smaak.
@kunstliefhebber | 05-06-20 | 14:16: 00u Dan ontvang ik graag een uitnodiging. Ben namelijk van mening dat ik de beste Wagyu burger bereid.
Niet bij de Jumbo in het Vega vak kijken naar de Yellow Burger dan... da's een burger gemaakt van kaas. Soortement cheeseburger maar dan zonder dat de kaas smelt.
Ach, zolang ze nog niet aan de frika(n)del komen.
Deden ze dat maar. Frikandellen eten zou gesubsidieerd moeten worden. Al dat restvlees van die botten schrapen is duurzamer dan die ossenhaasjes.
Dit is dus werkelijk het allerlaatste waarover de EU zich druk zou moeten maken. Wat mij betreft gaat vandaag nog de stekker eruit.
Ach gaat niet gebeuren, de overgrote meerderheid wil nog gewoon een stuk echt vlees op tafel. Die hele anti-vlees flauwekul word door maar een heel klein deel van de bevolking gedragen hoe hard ze ook proberen ons iets anders wijs te maken.
Hetzelfde geldt voor het van-het-gas-af en de rest wat de milieumaffia ons voorschoteld, het is allemaal alleen media-activisme.
Moet je in Duitsland mee aankomen. Wordt een aanleiding tot Krieg.
@Dubbelepunthoofd | 05-06-20 | 14:11: Klopt maar dat betekent uitsluitend dat als de EU deze dwingelandij invoert, wij het enige land zijn die zo gek zijn om dit te implementeren, net als bv bij stikstof. Wij zijn namelijk zo'n goed land.
#Nexit.
Als Timmerfrans vanaf morgen enkel nog slechts normale porties eet valt de helft van de vleesconsumptie in de EU weg. Just saying.
Dat is juist het probleem. Frenske wil ook de andere helft.
Straks mag Witte Piet alleen nog biologische pepernoten uitdelen van Mark en Brussel.
Allemaal een wassen neus indien ze continu met de knie in de nek van de visserij blijven drukken. Het keten van vis uit de Noordzee naar uw visboer en restaurant op de hoek is de ideale en gezondste vangst-naar-vork-keten.
Nog meer burgers naar de klote .
Van dit soort EU ideeën vliegt mijn deugmeter direct in het rood.
Mijn bullshitmeter trouwens ook..
Zolang er dieren bestaan vind ik een manier om ze op te eten.
Everzwijnen roosteren door het plebs is natuurlijk way out of line. Dat is voor Willem op het kroondomein. Voor de rest een goed artikel.
Everzwijn... yummie!
Obelix, ben jij het?
@threeheadedmonkey | 05-06-20 | 14:11:
Mijn vermoedens wijzen eerder richting koning Willem. Normanius draagt een kroontje immers
Het maakt niet uit of de heersende vorm van socialisme een snor draagt of klimaatneutraal exotische immigranten importeert.
Zij hebben een idealistisch plan. Een plan voor de herbouw van uw samenleving. Richtlijnen voor uw eigen mening. Solidariteit is noodzakelijk, uw conformiteit een voorwaarde.
Het eindigt altijd hetzelfde. Al dan niet voorbij het punt van totaal faillissement.
Waar houden ze zich daar toch mee bezig. Manmanman.
Met foie gras kun je alles lekker maken.
Getver, nee joh. Mayo maakt alles beter.
Brussel - waar complete afdelingen bezig moeten blijven als het werk op is. En dan krijg je dus dit. Inmiddels een boekwerk vol gekke ideeën gezien vanuit de EU. Het houdt niet meer op. De financiering hiervan ook niet.
De rook is opgetrokken en de stumperds komen weer onder hun bureau's vandaan gekropen... Wat een zielig hoopje is die EU toch.
Is Mark alweer ontzettend tegen? En zo ja, wanneer gaat ie tekenen voor akkoord?
"hahaha"
Is er al iemand die Nexit heeft geroepen?
NEXIT !
̶B̶u̶r̶g̶e̶r̶o̶o̶r̶l̶o̶g̶ ̶ ja nexit!!
EUthanasie
NEUXIT!
REAGEER OOK