achtergrond

Geenstijl

HaCarmel beklad op de dag dat gemeenteraad debat schrapt: "Niet spoedeisend genoeg"

O ironie

Op de dag dat er tóch geen spoeddebat op de Stopera plaatsvindt over de vernieling(en) van kosjer restaurant HaCarmel aan de Amsterdamse Amstelveenseweg is de ruit maar weer eens beklad. 'Find Jew', zo lezen we op een foto ingestuurd door GeenStijls trouwe correspondent Israël-Palestina-betrekkingen afdeling Amsterdam-Zuid. Gesloopt door de maffe Syriër Saleh Ali, bespuugd, nepbom voor de deur, ruiten ingetikt, poging tot brandstichting: we hebben een uitpuilend dossier, maar we zijn de tel kwijt. Keer op keer op keer op keer. Hardwerkende ondernemers wiens levenswerk wordt verwoest door antisemitische idioten en door de islam geïnspireerde gekkenhuizen. En dan komt er een keer een politicus de spotlights claimen, dan spreekt iemand een keer over 'schande', maar een glas en een plas en alles bleef zoals het was. Forum voor Democratie, ChristenUnie, Partij van de Ouderen, CDA en de VVD hadden om een spoeddebat gevraagd, maar het presidium van de gemeenteraad (vijf raadsleden + Halsema als adviseur) vindt het onderwerp 'niet spoedeisend genoeg'.

En ziedaar, vandaag, op de dag dat het debat plaats had moeten vinden: een bekladding. Wanneer, Halsema, wanneer is iets wél spoedeisend genoeg? Moeten de ruiten eruit geblazen worden? Moeten er gewonden vallen? Doden?

De prioriteiten van de Amsterdamse raad zijn pijnlijk duidelijk. Ons spoeddebat over antisemitische terreur GEBLOKKEERD. Onze moties voor meer veiligheidsmaatregelen moeten nu wéken wachten. Schandalig om deze problemen niet met spoed aan te willen pakken.

Mike Muller
Mike Muller
@_MikeMuller

Door @ANanninga @DonCeder @Wilvansoest @DiederikBoomsma en @MariannePoot is vorige week een spoeddebat over nieuwe belaging bij Joods restaurant HaCarmel aangevraagd. Spoeddebat gaat deze week niet door, is door presidium besloten. Volgens griffier gaat het naar commissie AZ.

Image
456
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.