Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Niet normaal maken wat Arnon Grunberg zegt

Dit land heeft een Arnongrunbergprobleem

Iedereen en z'n kruiperige voorleesvader was helemaal in de wolken over de verbindingsbetrachting van Arnon Grunberg, afgelopen maandag 4 mei, in een speech waarin hij zichzelf als jood met Marokkanen vergeleek, en daarmee joden de nieuwe Marokkanen noemde. Het was het makkelijkste (en meest sleetse) truukje uit De Dictaten van Deug, waarmee iedereen die kritiek heeft op deze absurde persoonsverwarring door de verwarde persoon Grunberg in een bruin hemd kon worden geschilderd. 'Zie je wel, daar zitten ze...'

Op dezelfde (dezelfde!) dag zelfcensureerde de NPO een programma van FunX, omdat het een ramadanprogramma was waar (door een Marokkaan!) muziek gedraaid werd, en de islamitische geloofsgemeenschap dat onschuldige feit in een vrij land met haat, agressie en doodsbedreigingen te lijf ging. Krekels uit Kamp Grunberg.

Een dag eerder werd er weer eens een Arnon Grunberg geliquideerd in Amsterdam Oost. Stilte in de Claudia Debreijdingskerk. Twee dagen later pleegden een paar vermoedelijke Arnon Grunbergs een plofkraak. Over die herhaalincidenten (je zou het ook een patroon kunnen noemen) ook nimmer een woord van de verzamelde Grunberggemeente.

En het is nog geen weekend, of we zien een paar Arnon Grunbergs die zélf filmen hoe ze het gezag van een agent tarten en ondermijnen en hem voor "racist" en "kankerlijer" uitmaken omdat ze hun auto moeten verplaatsen - wat ze niet doen, en waarop de agent afdruipt. Eerstvolgende bericht: Joods restaurant HaCarmel alwéér doelwit van antisemitisch geweld, door wéér dezelfde Syriër (cultureel ook een soort Arnon Grunberg, maar dan met een ander paspoort - red.). Op wat tenenkrommend, emotieloos en gratweet geformuleerd Dilancommentaar na, horen we wéér niemand in de deugkerk hun eigenheilige hosanna's staken.

Islam en integratie zijn maatschappelijke uitdagingen die een probleem werden omdat Arnon Grunberg en zijn adepten altijd naar de verkeerde “hunnie” wijzen als die deze uitdagingen wél bespreekbaar willen maken en wél het hoofd willen bieden. Want door naar hunnie te wijzen, hoeven ze nooit zichzelf in de spiegel aan te kijken. De enige koppen die vervolgens sociaal en maatschappelijk rollen, zijn die van degenen die zich wél uitspreken tegen religieuze onderdrukking, geweldsdreigingen en antisemitisme dat hoofdzakelijk uit islamitische, integratieweigerende hoek komt. En ja, dat zijn verdomd vaak Marokkanen.

Wat is het nut en de meerwaarde van herdenkingstoespraakjes bij herdenkingen, als ze alleen over de schouder kijken naar het verleden om gratuite, tot niets verplichtende waarschuwingen formuleren die het vrije zicht op de realiteit van het heden juist belemmeren? "Dit nooit meer" verzeker je niet door het in plakkerige toespraakjes te bezweren voor een instemmend kliekje ja-knikkers en kruipers , maar door op te staan en je uit te spreken als écht fascisme, écht antisemitisme en échte ondermijning van de rechtsstaat hun lelijke tronies vertonen.

Maar ja. Iedere keer als die hun gezicht laten zien en zich roeren, staan Arnon, Claudia en hun Heilige Kerkgemeenschap van Hunnieroepers met een wapperende vinger in je gezicht te priemen dat je díe kant niet op mag kijken om de duisternis van de 21e eeuw te zien. Een land zonder vrij zicht, is geen vrij land. En we weten hoe dat komt: dit land heeft een Arnongrunbergprobleem.

Reaguursels

Inloggen

Ich Bin Ein Grundberger

Proud Infidel | 10-05-20 | 03:24

Maar uiteindelijk gaat het, strikt genomen, nauwkeurig bekeken, om dit, dit dus, dit: “Dood de ongelovigen, waar gij hen ook vindt.” Koran 9:5. “Terroriseer de ongelovigen, toon hen hardheid.” Koran 9: 123. “Bevecht de ongelovigen tot zij zich bekeren tot de islam, of laat hen jizya (afpersingsgeld) betalen in vernederde onderwerping.” Koran 9:29. “En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt.” Koran 8:40. “De islam moet alle andere geloven domineren en overwinnen.” Koran 9:33. “Maak de ongelovigen af, waar je ze ook kan vinden.” Koran 2:19 “Terroriseer en onthoofd diegenen die niet geloven.” Koran 8:12 “Voer oorlog met de ongelovigen die in je buurt wonen.” Koran 9:123 – Waarbij zij opgemerkt dat we dit niet mogen weten natuurlijk, en stel je het toch aan de orde, dan ben je nazi, fascist, racist, islamofoob, want, zoals de algemene herspoeling zegt: islam is lief, islam is vrede, islam is de religie van de vrede. Bij zo’n speech van Grunberg is het dan goed te bedenken dat Adolf Hitler warme contacten onderhield met de Groot-Moefti van Jeruzalem, en dat waarschijnlijk het idee van de Holocaust ontstaan is in de gesprekken van die twee. Grunberg zegt terecht dat het te verwerpen is om van ‘Marokkanen’ te spreken, en dat destijds de joden ook zo categoriaal werden weggezet, maar de moeilijkheid is dat het misdadige gedrag van zeer veel Marokkanen zeer waarschijnlijk te maken heeft met genoemde bevelen die je aantreft in de islamitische leer.

Benedict Broere | 09-05-20 | 18:11

Arnon Grunberg komt natuurlijk maar weinig in de buitenlucht als schrijver van heul veul poepsaaie boeken. Er hat es nicht gewusst. Maar voor Marokkanen is hij een vieze vuile kkr kkr Jood. Als er facisten rondlopen in Nederland, zijn het Mocro's. Dus Grunberg sloeg, net als zijn uitgever, de plank finaal mis.

Jan Gordelroos | 09-05-20 | 14:40

Grunberg beweert dus dat Joden net zo abject zijn als een significant deel van de Marokkaanse jongens.

Heb ik nooit zo ervaren.

Bolhoed | 09-05-20 | 13:38 | 3

Voor een vervelend zuigertje als Grunberg zelf gaat dat in ieder geval wel op, ja.

Graaisnaaiert | 09-05-20 | 14:19

@Watching the Wheels | 09-05-20 | 15:00:
Zou die e-mail van Grunberg overigens echt zijn? Als je het beeld stil zet, dan kun je de naam van de familie die het geschreven heeft lezen. Wel bijzondere opmaak, maar misschien toch authentiek. Mensen die dergelijke dingen aan Grunberg schrijven denken natuurlijk ook niet helemaal fris.

Watching the Wheels | 09-05-20 | 15:04

Spontaan Marokkaan.

bisbisbis | 09-05-20 | 13:09

@van Rossem.

Mooie rant weer.
Er is nog niks veranderd sinds Nederlands-Marokkaanse acteurs door moslims werden bedreigd omdat ze in het toneelstuk "Aïsha" wilden spelen. Nota bene een toneelstuk ter meerdere eer en glorie van de islam. Waarin Mohammeds zesjarige bruidje Aïsha dus maar even gauw 18 jaar was gemaakt.

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden; moslims hebben meer te vrezen van andere moslims, dan van PVV, FvD en Pegida samen.
- Marcouch die een fatwa van Fawaz kreeg opgelegd;
- Aboutaleb die jarenlang geen moskee durfde te bezoeken;
- Ebru Umar wier huis werd vernield terwijl ze vastzat in Turkije;
- Nederlandse diyanet-moskeeën die jihad tegen Koerden prediken;
- R'damse IUR "rector" Akgündüz die opriep Gülen-aanhangers af te slachten;
- *denk* en de Turkse kliklijnen;
- Öztürk die Turkse media "verraderslijst" gaf van Turks-Nederlandse politici;
- etc.

Ondertussen wordt in onze AZC's regelmatig gevochten tussen Arabieren en Afrikanen, en ook wel tussen Koerden/Perzen en Arabieren. Andere minderheden in die AZC's zoals homo's en christenen houden zich gedeisd, verstoppen zich zoveel mogelijk.

Maar geen enkele deuger gaat daar ooit wat van zeggen.
Het beledigen en belasteren van mensen die geweld afwijzen is immers veel veiliger dan het voorzichtig bekritiseren van mensen die grof geweld prediken en praktiseren.

Dandruff | 09-05-20 | 13:04 | 16

@brownsugar | 09-05-20 | 16:02:

Ik schreef niet dat jij links geweld ontkent, ik schreef dat politiek geweld in Nederland vrijwel altijd uit de linkse hoek komt.
Dat is een feit dat jij niet kunt weerleggen.
Dus jij lult daar omheen door mij opzettelijk verkeerd te citeren.

En dat Duitsland sjoemelt met cijfers over antisemitisme is al jaren bekend. nos.nl/artikel/2229943-antisemitisme-...
Mensen die het nieuws volgen weten dit.
Mensen die het nieuws niet volgen weten hoe ze dit kunnen googelen. Maar jij denkt dat "nietes" roepen dit feit kan weerleggen?

Ik ben niet voor een moskeeverbod. Maar dat lijkt me niet discutabeler of extremer dan een verbod op verenigingen van motorclubs, pedofielen, hooligans, slavenhandelaren of nazi's. In een normale democratie mag daarover gedebatteerd worden.
Dat de islam toevallig zowel bendegeweld, pedofilie, plundering, slavernij als neonazisme aanmoedigt lijkt mij geen excuus om de islam boven elk democratisch debat te plaatsen.

Dandruff | 09-05-20 | 16:57

5-0 voor Dandruff.

NorthStar | 09-05-20 | 17:14
▼ 13 antwoorden verborgen

Dat FUNX wordt een beetje overheen gelopen maar is best een ernstig signaal.
Die gasten proberen onze samenleving te veranderen niet door inhoud en rede, maar door bedreiging, en wat hun betreft gaat dat prima.
Wat gaat volgen?

kloopindeslootjijook | 09-05-20 | 12:41 | 1

Dat best wel ernstige signaal is al bijna 20 jaar oud.
Toen kon het toneelstuk "Aïsha" niet doorgaan omdat de Marokkaanse acteurs bedreigd werden. PvdA-gansje Fatima Elatik verdedigde de afgelasting in de Volkskrant ongeveer zo; "als moslims gekwetst zijn moet je ze hun zin geven". De rest van de PvdA nam daar pas na lang aandringen van van Gogh afstand van. Hele mooie, rake briefwisselingen, helaas kan ik ze nu zo snel niet meer op internet terugvinden.

Dandruff | 09-05-20 | 13:11

Kort samengevat: op de 4e mei herdenken we geen marokkanen of islamieten.

Het tegendeel: we moeten ons van het het nieuwe fascisme -deze keer met een allah itt 1929-1945- bewust zijn.....

J.Thee.Cohen | 09-05-20 | 12:35

Ondertussen, op internet: Muzmatch!
play.google.com/store/apps/details?id... Voeg je bij 2 MILJOEN single moslims die hun perfecte partner op een halal, gratis, en leuke manier ontmoeten. Chat en ontmoet GRATIS geweldige single moslims in de buurt. Gebruik onze sterke filters om die single moslims te zoeken die aan jouw etnische/sektarisch/religieuze criteria voldoen. Mensen die op zokek zijn naar een halal moslim date, rishta, huwelijk, trouwerij of shaadi, is muzmatch de beste gratis moslim huwelijksapp om je moslim Nikah te vinden.

JackStick | 09-05-20 | 12:22

Ik hoor net dat Hans Teeuwen dodenherdenking 2021 gaat doen. Zin in.

ILF2 | 09-05-20 | 12:17

Zoals een bekend houten stripfiguur ooit zei: Maar wij zijn met meer

SpicyMchaggis | 09-05-20 | 12:09

Gisteravond bij de linkse npo kliek, Op1 tv, en vanmorgen bij het saaiste radio "ouwe lullen" programma van oma v.d. Weijden en opa onverstaanbare de Bie van omroep Max, kreeg die Grunberg de gelegenheid om op zijn nagemaakte aristocratische arrogante wijze de gelegenheid , zijn fout en zijn straatje over de Marokkanen opmerking in zijn toespraak, schoon te vegen en in een zodanige hoek te plaatsen dat ( net als in zijn matige boekjes ) er geen touw meer aan vast te knopen is.

Mevrouw Verbeet ( pvda) en baas van de stichting 4 en 5 mei, die dit soort koekenbakkers valse toespraken laat houden, moet ook dringend vervangen worden.

outdoor | 09-05-20 | 12:07
-weggejorist-
piet7003 | 09-05-20 | 11:51 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

In merkte dat de Grunberg-kwestie een gevoelige snaar bij de NPO had geraakt, dus even gekeken naar OP1 en viel na de treurigheid van dhr. Grunberg c.s. in het volgende item.

Mag ik hier even off-topic mijn kots over uitspreiden. Het blijkt dat twee boeruhlullen met babbels, omschrijving voor presentatoren, t.w. Tim de Besten en Nicolaas Veul 100 dagen voor de klas gestaan hebben t.b.v het tv-programma van die naam.

Ze geven nu toe dat ze een bord voor hun kop hadden en bijv. dachten dat op hun hurken tussen de leerlingen wel zou werken op die apenrots. dhr. Den Besten merkte zelfs op dat hij eigenlijk wel achter in de klas wilde zitten i.p.v. les geven. Refereerrde ook aan zijn eigen onaangepaste gedrag tijdens zijn schooltijd.

Gotgloeiende! De NPO geeft weer bakken geld uit aan dit soort waanzin. Twee zichzelf overschattende "hotemetoten", denkt dat ze dit wel kunnen. Wat brengt het op? Ne niente, niets, nada, rien, dan wat gegniffel achteraf en leedvermaak thuis als dhr. Veul geheel afgemaakjt wordt. Terecht!
Ergelijke & Kostbare waanzin.
Wie keurt, godommuh, dit soort rommel goed?
Ruim die netmanager! Evocatus (voorheen leerkracht, adjunctdirecteur speciaal onderwijs)

Evocatus | 09-05-20 | 11:47 | 2

Als adjunct-directeur hoefde je zeker niet veel te schrijven?

oldandwise | 09-05-20 | 12:06

Ik vind 100 dagen voor de klas wel een leuk en goed programma! Geeft toch een mooi kijkje in de wereld van een leraar.

Timide_Aso | 09-05-20 | 16:58

Er zijn vast ook veel Marokkanen in NY.

Acidstain | 09-05-20 | 11:38 | 1

Maar die houden zich gedeisd. Want de NYPD weet wel raad met onaangepast en ongewenst gedrag.

Here's Freddy | 09-05-20 | 12:34

Wow dit journalistieke stukje mag je gerust een knock-out punch genoemd worden niets aan toe te voegen.
-
Ik snap overigens werkelijk niet waarom de NPO zo'n stuk onbenul een podium geeft bij uitgerekend de dodenherdenking en alles wat met vrijheid van meningsuiting te maken heeft. Die paar dingen die ik van hem zie getuigen van een misselijkmakende tunnelvisie van een zichzelf buiten de echte samenleving geplaats warhoofd (letterlijk en figuurlijk).
-
Overigens kan onze eigen Sigrid Kaag er ook wat van. Op dodenherdenking plaatst ze een tweet waarin ze het weer op komende extreem rechts koppelt aan joden haat. Nogal goedkoop noemt ze de rest van het jaar die niet met haar meelult op haar NPO platform, extreem rechts.
Nog geen drie dagen later worden we met feiten van jodenhaat geconfronteerd, wat bedoeld Kaag nu precies? Laat haar man eens gezellig door de Amsterdamse buitenwijken wandelen met een keppeltje op, kunnen ze fijn thuis napraten over de opkomende jodenhaat in Nederland vanuit de in haar ogen zo grote groep rechts extremisten.
Ik zit voor de NPO buis om naar haar verhaal te luisteren.

bananabanana | 09-05-20 | 11:32 | 9

@Graaisnaaiert | 09-05-20 | 14:26:

"Mark my words, arabierenjunkie Kaag wordt de komende MP van dit land"

da,s nog es wat anders dan pim fortuijn. volkert van der graaf en aanhang zullen een rondedansje maken.

win | 09-05-20 | 14:41

@Graaisnaaiert | 09-05-20 | 14:26: ik ben zelf , door de veranderende sfeer tegen Joden, al actief bezig met Alyha . Ik voel mij hier niet meer welkom en wens hier niet meer oud te worden. Bovendien wil ik dat mijn kinderen een plek naar veiligheid hebben als het nodig is. Bijna het hele kabinet zit tot de oksels in het bloed van onschuldigen ik wens daar niet meer aan mee te betalen. Het heeft mij heel veel verdriet gedaan te moeten ontdekken dat het land waar ik geboren en getogen ben, mij niet meer vertegenwoordigd Maar so be it. Ik ben blij dat ik een plek heb waar ik welkom ben. Thank god for Israel.

sarah1965 | 09-05-20 | 15:38

@Graaisnaaiert | 09-05-20 | 14:26: Nee,nee en driewerf nee! D66 wordt minstens de helft kleiner en Kaag is al door teveel mensen als Palestijnse mw. Al Kak geïdentificeerd. Dit wordt zelfs de meest flegmatieke landgenoot te gek!

xavier | 09-05-20 | 16:11
▼ 6 antwoorden verborgen

risjesmacher

win | 09-05-20 | 11:26

Het is een monosensuele schrijvert en die vallen vaak op marokkaantjes
Maak het dus niet moeijlijker dan het is.

varkenshouder | 09-05-20 | 11:10

Voorbeeld 4
cip.nl/67633-schokkende-beelden-jonge...

En ja, voordat we dat gezeur weer krijgen, dit was geen Marokkaan maar een Syriër. Maar hier geld wat GeenStijl zelf ook al schreef.
Het was iets met "zelfde gedachtegoed, ander paspoort".

gaffelbaard | 09-05-20 | 10:54

Ja, maar volgens Eerdmans vraag je er dan ook wel om.

Erikjan79 | 09-05-20 | 10:52

@Erikjan79
Nou en? Ik ken niemand, echt niemand, die naar Eerdmans luistert of hem serieus neemt.

gaffelbaard | 09-05-20 | 11:43

Grunberg weet donders goed hoe de vork in de steel zit. Hij weet dat de islam de fascitoïde, patriarchale, intorerante en vooral ondemocratische ideologie is. en hij weet ook dat onze zogenaamde elite er voor heeft gezorgd dat we vijftig jaar lang massamigratie uit arme moslimlanden hebben moeten tolereren. En hij weet ook dat we nu moeten toekijken hoe, onder het motto "diversiteit" onze cultuur moest worden weggedrukt om ruimte te maken voor "de onderdrukten"; popmuziek moest rapmuziek worden, romans zijn alleen nog 'relevant' als ze geschreven zijn door een allochtoon, overal moeten allochtonen voorrang krijgen op de arbeidsmarkt. Hij weet dit allemaal. Je leest het in zijn columns en in zijn afschuwelijke romans. Hij haat de Nederlanders, hij haat ons. En dat is misschien wel te verklaren door zijn achtergrond. Hij vindt ons een miezerig en lafhartig volk zonder noemenswaardige cultuur.

Argesus | 09-05-20 | 10:41 | 15

@Erikjan79 | 09-05-20 | 12:37:

Je weerlegt dat belangrijke feit echter niet.
Noch alle andere feiten die ik noemde.
Dan kun je heel kinderachtig doen alsof de realiteit debiel is, maar daarmee verander je die realiteit niet.

Maar bewaar maar. Beter nog, laat hem eens aan je mees of juf zien.
Vraag belezen mensen om je heen eens of ze het met je eens zijn dat de realiteit altijd ongedaan kan worden gemaakt met een slechte grap.

Dandruff | 09-05-20 | 13:23

@Dandruff | 09-05-20 | 12:32:
Mijn opa en oma hebben inderdaad nooit een drillrap gedaan, daar heeft u een punt.

niels5142 | 09-05-20 | 13:36
▼ 12 antwoorden verborgen

"Zie je wel, daar zitten ze"
Maar volgens Arnon zijn Marokkanen (meer in algemeen bedoelde hij gewoon moslims hoor) de nieuwe "joden".

Voorbeeld 2
www.omroepzeeland.nl/nieuws/amp/84683...

gaffelbaard | 09-05-20 | 10:41

Arnon is een schijnheilig mannetje. Een beetje over de rug van Marokkanen de aandacht op zich vestigen want we hadden al een tijd niets meer van deze Andy Warhoofd gehoord. Dus Arnon voelt zich Marokkaan? Laat er nu niet één Marokkaan zijn die zich Arnon voelt!!!! Wat een gesjeesde nietsnut het toch......... oh wacht, toch mog een overeenkomst!

Harrie7949 | 09-05-20 | 10:31

@grietmetgroenefiets | 09-05-20 | 09:35: Ik bedoelde natuurlijk niet Arnon zelf om met een keppeltje te gaan rondlopen maar gebruikte hem als voorbeeld. En waar ook ter wereld. Amsterdam, Rotterdam, Islamabad etc.

Tiscali-2 | 09-05-20 | 10:19

Een normaal is een paling van een vastgestelde lengte.

guru? | 09-05-20 | 09:49

Johanna ter Steege waarschuwde ooit voor Grunberg met wie ze moest amenwerken

Als vrouwen voor bepaalde mannen gaan waarschuwen dan weet je het wel

En van Rossum wordt sterker en sterker

Rene strijland260746 | 09-05-20 | 09:42 | 1

Kijk vooral ook even naar de woestijn, en hoe die er bij ligt..
Maar .. degenen mét degelijk gezond verstand, zijn "tzz... racijsitisch !!"

Die recente aanval op een stel homoseksuelen in Amsterdam oogde zo ont-zet-tend inclusief, tolerant, intelligent & ruimdenkend !

Go, Arnon ! Torpedeer je "carriere", in no-time..

Nederlandop1 | 09-05-20 | 10:13

Gisteren weer een mooi gevalletje goedpraat in het journaal een joods restaurant aangevallen door een man "zijn motief is niet bekend "

dedwarsligger | 09-05-20 | 09:17 | 8

Is ook lastig, was het een ontevreden klant, was de ruit (volgens de dader) niet schoon genoeg, dus dan maar beter ingooien, of was het toch weer een staaltje smerig ANTISEMITISME! uit bepaalde kringen, je weet het niet he. Lastig lastig!

Mallepietje1001 | 09-05-20 | 10:33

Ja, het is echt ongelofelijk. Het is weer dezelfde Syriër en de politie etc. heeft geen idee van het motief. Dan ben je goed van het padje af! Wanneer nemen ze die figuur in voorlopige hechtenis zoals meester Hiddema ooit voorstelde totdat hij zelf graag terug wil naar Syrië?
Ach, ach, ach. Evocatus

Evocatus | 09-05-20 | 11:54
▼ 5 antwoorden verborgen

"Wat is het nut en de meerwaarde van herdenkingstoespraakjes bij herdenkingen, als ze alleen over de schouder kijken naar het verleden om gratuite, tot niets verplichtende waarschuwingen formuleren die het vrije zicht op de realiteit van het heden juist belemmeren? "
Een stuk dat weer een bewijs is van de grote klasse van van Rossem na o.a. het grootse (en bewaarde) artikel uit december 2015.

B. Randnetel | 09-05-20 | 09:12

Moslims lopen op geen enkele manier het gevaar dat joden (of Armenen) in de vorige eeuw hebben gelopen. Te walgelijk voor woorden om te doen alsof de terechte kritiek op misdaden uit Maroturkse hoek vergelijkbaar zijn met antisemitisme. Tig jaar nadat multiculturalisme werd geaccepteerd door de linkse herders zijn we geen steek verder. Kennelijk moeten we met volle snelheid tegen de muur knallen voordat de DWDD-stamgasten hun kop uit het zand trekken.

Nederland80 | 09-05-20 | 09:08 | 1

De hoax die gecreëerd is, is niet gemaakt door DWDD-stamgasten. Dat zijn mensen, de DWDD-stamgasten bedoel ik dus, die zich gewoon heel naïef en zonder het door te hebben zich hebben laten misbruiken voor een islamo-fascistische propaganda. Die propaganda lijkt zich te kenmerken met de volgende doelen:
- monddood maken, elimineren en criminaliseren van alles en iedereen die kritiek heeft op de Islam en islamieten,
- aparte wetten voor moslims en niet-moslims creëren o.a. door van islamofobie een aparte discriminatie in onze wetten te maken (dan krijg je dus discriminatiewetgeving voor moslims- en niet-moslims),
- het realiseren van een volksbrede acceptatie van de Islam,
- acceptatie van Sha'ria wetten (denk: familierechtbanken),
- acceptatie van het scheiden van moslims en niet-moslims (scholen, verenigingen, personeelsbeleid in ondernemingen, lees: hier werken allen moslims en geen niet-moslims)

De lijst is niet limitatief. Deze doelen zijn gelijkend dan wel overeenkomstig de doelstellingen die genoemd worden in "The Muslim Brotherhood's Strategic Plan For America - Court Document" (zelf googlen) en de "muslim world league" ( link www.arabnews.com/node/318770 ) en "The Strategy for Islamic Cultural Action outside the Islamic World" van ISESCO, een dochter-organisatie van de OIC. (Zelf googlen en neem dan de .pdf-link van culturalanalysis.net want daarin staan de belangrijkste stukjes alvast gearceerd, wat voor vele lezers denk ik wat makkelijker lezen is).

Mijn punt is dat de "schuldigen" niet de DWDD-gasten zijn, maar de ... goed, weet je wat ... zoek die links maar op. Waarom zou ik moeten herhalen wat zwart op wit in die documenten staat en door moslimorganisaties zelf is opgesteld? Zoek ze op, dan kan je/u het zelf lezen.

gaffelbaard | 09-05-20 | 10:34

Niemand zal ontkennen dat er problemen zijn met Marokkaanse jongeren.
Dit moet je natuurlijk wél corrigeren met een vergelijking met economisch/maatschappelijke vergelijkbare Nederlandse jongeren.
Criminaliteit is vaak verbonden met de maatschappelijk/economische achtergrond van de jongeren.
Verder worden er natuurlijk ook heel veel stigmatiseringen (fake news) in de rondte geblazen.
We zijn natuurlijk weer vergeten hoe Thierry Baudet conducteurs aanzag voor hinderlijke Marokkanen omdat ze om een plaatsbewijs vroegen. Dat doen conducteurs. Dat is hun werk.
Eenzelfde geval deed zich voor bij beschuldigingen richting buitenlanders door een FvD-statenlid uit Albergen. Het bleek later om Nederlanders te zijn.
Pim Fortuyn had het over de moord op Marianne Vaatstra in een column: "Een keel doorsnijden, is iets dat een Fries niet doet", duidend op een AZC in de buurt. De schuld werd bij een asielzoeker gelegd. Later bleek het wel degelijk een Fries te zijn.
Enzovoort.

TB2318 | 09-05-20 | 08:53 | 17

@Evocatus | 09-05-20 | 12:04:
Goede tegel, Evocatus. Ook jij prikt hier door heen. En terwijl ik je tegel lees, besef ik ineens dat niet wij maar TB hier eigenlijk de Racist is.

TB zegt met zoveel woorden dat (ok, een achterhaalde theorie, maar laten we even erop voortborduren 'for the sake of the argument') dat criminele islamieten crimineel worden als gevolg van: sociale (isl.) achtergrond, sociale achterstand of taalachterstand, (gezins)inkomen/sociale klasse.

Maar dat impliceert ook dat hij zegt dat alle islamieten in NL crimineel zijn, of het worden. Want: islamieten zijn lager opgeleid, hebben een lagere inkomensklasse, spreken de taal slecht, zijn slecht geïntegreerd, zijn een minderheid (dat laatste is in veel stadswijken allang niet meer zo btw, in mijn wijk bijvoorbeeld dus niet, in mijn wijk is 27% autochtoon en zijn islamieten een meerderheid).
En tja, daar worden ze crimineel van en dat is de schuld van NL. Schrijft TB.

Ik vind dat racistisch omdat TB daarmee betoogt dat islamieten geen eigen wil kunnen hebben, niet mogen kiezen of en wat ze willen studeren, te dom zijn om een taal te leren, alleen maar lage lonen mogen verdienen want echt iets kunnen ... dat kunnen ze ook al niet, daarom zijn ze ook te dom om ooit te kunnen integreren, o ja ... ze ook allemaal 'zielig' want: minderheid.

En nu besef ik me: niet ik, of jij, maar TB is een Racist. Hij (of zij) gaat uit van een soort van predestinatie, een vooraf bepaalde lotsbestemming. Op grond van achtergrond word verschil gemaakt in de beoordeling of iemand wel/geen crimineel kan worden.
En dat is racistisch.

gaffelbaard | 09-05-20 | 12:28

@gaffelbaard | 09-05-20 | 12:28:
Een groot deel van Marokkanen krijgt minder kansen dan Nederlanders. Dat is een feit. Als ze dezelfde kansen zouden hebben gehad zou het verschil in ciminaliteit een stuk minder zijn. Daar ben ik van overtuigd. Ik denk niet dat de wereld er beter van wordt wanneer we een bepaalde groep stelselmatig stigmatiseren. Waarom moeten bv de Marokkanen boeten omdat een Syriër een ruit inslaat bij een Joods restaurant. Het was bovendien dezelfde figuur die dat al eerder deed, dus sluit zo'n individu dan meteen op. Een Syriër is geen Marokkaan, en de Jood Arnon Grunberg had het over de Marokkanen. En de overlast die Marokkanen wordt niet veroorzaakt omdat de Koran dat zegt.

TB2318 | 09-05-20 | 14:06

@TB2318 | 09-05-20 | 14:06:
"Een groot deel van Marokkanen krijgt minder kansen dan Nederlanders. Dat is een feit. "
Nee, dat is een aanname. En een foute. Ik ken het onderzoek waar dat uit vandaan komt. Dat onderzocht de banenkansen van o.a. marokkanen, maar ALLEEN bij zgn 'witte bedrijven'. Zoals deugmensen dat uitdrukken dan. In de stad waar ik woon is een wijk die 'Klein Turkije' genoemd word. Gevuld met kleine familiebedrijfjes, maar voor ongeveer de helft ook met ondernemingen (van islamieten) die inmiddels in de jaren tot hele ketens uitgegroeid zijn en in deze, en soms ook andere steden, meerdere fillialen hebben. Maar het bijzondere is dat als je als klant daar iets wil kopen of bestellen, je er nooit een niet-islamitisch personeelslid tegen zal komen. Dat onderzoek is dus niet objectief, slecht onderzoekswerk, en dus zijn de onderzoeksresultaten geen klap waard.

Op zich jammer, want ik had graag een keer zo'n onderzoek gezien. Ik durf er een fles wijn om te verwedden dat in het algemeen gesproken islamieten/marokkanen betere banenkansen hebben bij 'witte bedrijven' dan roomblanke NLers bij ondernemingen van islamitische/marokkaanse ondernemers. Maar dat kan ik geen feit noemen, want dat is nog nooit onderzocht.

"Als ze dezelfde kansen zouden hebben gehad ..."
Maar, ze hebben dezelfde kansen! Echt!
Kijken we naar het opleidingsniveau onder de bevolking, dan zien we dat het percentage met een HBO/WO opleiding bij de jongeren (lees: 15-25 jaar of iets meer) met een niet-westerse achtergrond, niet significant verschilt met die van de autochtone NLers. (bron: cbs)
En kijken we naar kwaliteit van het onderwijs, dan zie we dat religieuze scholen/islamitisch onderwijs, zelfs beter scoort dan zgn 'zwarte scholen'.

Heus, ze hebben echt wel dezelfde kansen. Misschien zelfs meer dan andere groepen, juist vanwege hun achtergrond.

"Ik denk niet dat de wereld er beter van wordt wanneer we een bepaalde groep stelselmatig stigmatiseren."
Dat ben ik helemaal met je eens, maar voeg daaraan toe: dat gaat twee kanten op! Op dit moment wordt de groep (autochtone) NLers stelselmatig gestigmatiseerd.

In de stad waar ik woon maak ik dat ook mee. Bijvoorbeeld: over de minderheidsgroep NLers die in mijn stad in 'Klein Turkije' wonen, word door alle niet-NLers altijd gedacht dat dat tokkies zijn, laag opgeleid, man heeft een bierbuik en werkt in de bouw, vrouw aan zelfgemaakte sigaretten verslaafd, ze zitten in de schuldsanering en lopen bij de voedselbank, o ja ... en het zijn racisten. Altijd!

Punt is: iedereen heeft vooroordelen. Ik. Jij ook.
Maar op dit moment is het in NL zo dat het bestaan van en handelen naar vooroordelen (over migranten) bij NLers altijd word aangenomen (ook als dat niet zo is), en het bestaan van en handelen naar vooroordelen (bij migranten) over NLers altijd hardnekkig ontkend wordt (ook als dat wel zo is).

"Waarom moeten bv de Marokkanen boeten omdat een Syriër een ruit inslaat bij een Joods restaurant. "
Zelfde ideologie, ander paspoort. Welk paspoort je ook hebt, ... als iemand uit overtuiging van (een islamitisch) geloof een misdrijf begaat, is niet meer de nationaliteit relevant, maar het geloof van waaruit dat misdrijf is begaan (motief). Denk aan: het joodse echtpaar dat in Amsterdam in de woning werd overvallen, beroofd en mishandeld door marokkanen. Of de marokkaanse Syriëgangers. Ja, er waren ook turkse Syriëgangers, en bekeerlingen tussen. Maar maakt dat wat die marokkaanse Syriëgangers deden dan ineens minder slecht? Verdienen ze daarom strafvermindering want: 'ja, maar jullie, en hunnie deden het ook?'

Tegelijkertijd denk ik soms ook van: 'lekker, weet je ook eens hoe dat voelt'.
Een tijd terug kwamen katholieke priesters in opspraak ivm kindermisbruik. Gelijk werden alle christenen (ook protestanten, hervormden, enz) gelijk getrokken met katholieken. Als moslims met mij spreken over geloof, hebben ze het over zaken als maria-verering, viering van heiligen en nog meer dat bij het katholicisme hoort. Voor moslims geld in het algemeen dat ze denken: alle NLse christenen zijn katholieken. Net zo goed een vooroordeel en discriminatie dus, als hoe de gemiddelde islamiet denkt over blanke NLers in sommige wijken in mijn stad. Maar nee .... alleen de NLers hebben vooroordelen, hoor! Bullshit. Dat zeg ik.

"Het was bovendien dezelfde figuur die dat al eerder deed, dus sluit zo'n individu dan meteen op. "
Had ik gelijk gedaan, maar ik ben die rechter niet en heb het dus wat dat betreft niet voor het zeggen. Helaas.

"Een Syriër is geen Marokkaan, ...."
Klopt, maar meestal zijn beiden wel islamiet.
Een NLer is ook geen duitsers, maar meestal houden beiden wel van braadworst en bier. Dat dus.

"... En de overlast die Marokkanen wordt niet veroorzaakt omdat de Koran dat zegt."
Het is algemeen bekend dat er groepen islamieten zijn die meerdere passages uit de Koran zodanig uitleggen, dat zij op basis daarvan niet alleen menen gerechtigd maar zelfs verplicht zijn om liefst zoveel mogelijk overlast voor niet-moslims te veroorzaken.
Dan noem ik, weer, een paar voorbeelden van zulke moslims:
Ongelovigen moeten lijden ... www.omroepwest.nl/nieuws/3665605/Haag...
www.ad.nl/amsterdam/zwaargewond-bejaa...
“Ik doe dit voor mijn geloof.... " www.ad.nl/utrecht/ik-doe-dit-voor-mij...
Ongelovigen moeten dood ... mohammad B. www.nrc.nl/nieuws/2006/02/02/mohammed...
Wees hard voor ongelovigen ... www.hln.be/nieuws/testamenten-terrori...
... leren dat ongelovigen doodstraf verdienen ... www.hln.be/nieuws/buitenland/ophef-in...

Maar dit zijn alleen de hele extreme gevallen. De gevallen die in het nieuws komen. In de meeste gevallen komt het helemaal niet zo ver.
In de meeste gevallen, die 'gewone mensen' op straat mee maken (of hun werk, school of eigen buurtje) gaat het over uitgescholden worden, geintimideerd worden, beroofd worden, of zomaar uit het niet bespuugd worden, of (terugkomend op banenkansen) niet aangenomen worden, of weggetreiterd worden (van school, werkplek of speelpleintje). Dat zijn denk ik de meeste overlast gevallen. Gevallen die niet in het nieuws komen. Maar wel verklaren waarom een deel van onze bevolking zich steeds feller en standvastiger tegen deze overlast, en ook onrecht, uitspreekt.

p.s. Ik heb o.b.v. jouw tegel de indruk dat jij ergens hetzelfde wilt als ik. Maar wat je doet is mij 'bevechten', terwijl we eigenlijk 'zij-aan-zij' zouden moeten staan en 'samen' de groep die het voor de anderen verpest zouden moeten aanpakken. Ik snap waarom dat vaak niet gebeurd, maar denk je zelf ook niet dat ook dat zou moeten veranderen?

gaffelbaard | 09-05-20 | 16:37
▼ 14 antwoorden verborgen

De joden werden door de Duitsers weggezet als crimineel lui werkschuwend volk.
Daar zorgen de Marrokanen zelf voor.

Reden | 09-05-20 | 08:53 | 3

Het is wel typisch dat we kritiek hebben op die Duitsers van weleer, maar dat we onszelf heel intelligent vinden als we het over Marokkanen hebben.

TB2318 | 09-05-20 | 10:49

@TB2318 | 09-05-20 | 10:49:
Intelligentie en moreel besef hebben niets met elkaar te maken.
Nadenken is soms een vak. Evocatus

Evocatus | 09-05-20 | 12:06

@Evocatus | 09-05-20 | 12:06: Als je "Der Ewige Jude" kijkt zie je ook "statistieken" die Joden stigmatiseren omdat ze een groot aandeel hebben in criminaliteit, prostitutie en woekerhandel. Waar halen ze dat vandaan? Deels omdat de Joden ook al werden gediscrimineerd en uitgesloten van de ambachten.
Diezelfde uitsluiting (afwijzing op basis van naam Achmed) vindt nu ook plaats. Dus zo onvergelijkbaar is het niet. Als je eenmaal je vooroordeel klaar hebt leidt dat tot tunnelvisie. En dan ga je bv het Conducteurs-"incident" van Thierry zien als een uitzondering, terwijl het eerder regel is dan uitzondering dat zo'n beetje alles in de schoenen van de Marokkanen (ook als een Syriër een ruitje ingooid) wordt geschoven. Volgens van Rossem zijn Syriërs dus ook een soort Marokkanen. Zo kun je alles wel op één hoop gooien...

TB2318 | 09-05-20 | 14:37

Lekker boeien Bill “iamgoingtovax7billionpeople” Gates heeft de “oplossing” bijna klaar met zijn 7 labs spuit hij iedereen vol met Windows 10x.

David000000007 | 09-05-20 | 08:51

De ironie, als er wel een groep de tegenovergestelde weg aflght van de joden dan zijn het de Marokkanen wel. Geen duizenden jaren van vluchten verhuizen en vervolging maar 50 jaar van open en gefaciliteerde migratie. Waar de joden slechts in bepaalde gebieden of wijken mochten wonen, beroep verboden hadden en voor zich zelf moesten zorgen konden de Marokkanen gaan en staan waar ze wilden, sociale woning bouw, werk, schooling, extra hulp bij scholing. Joden mochten dan uiteindelijk hun huizen van gebed bouwen. niet te opvallend en zelf betalen. Hier word men geholpen met giga moskee met minaretten. Er is nog nooit een groep zo rijk en met open armen ontvangen, er is nog nooit zo weinig discriminatie geweest, welvaart gedeeld. En nu worden we door get intellectuele dwaallicht der vaderland allemaal even de nazi hoek ingedrukt omdat ondanks alles wat er voor de Marokkanen is gedaan het niet lukt en men zich zelf integreert en afzet tegen de heersende cultuur. Het is geheel in de lijn van post koude oorlog links. Het nieuwe proletariaat is de nieuwe jood moeten de nieuwe slachtoffers zijn, ook zijn ze dat alleen van zich zelf. Je suis Grunberg.

P-unit | 09-05-20 | 08:45 | 1

Snel geplempt beter dingen te doen excuus.

P-unit | 09-05-20 | 08:47

De NPO heeft met Op1 weer bewezen dat we alles behalve vrij zijn in (ons) land.
Walgelijk programma van een walgelijke omroep. Links heeft het fatsoen niet om een normale discussie te voeren met anders denkende. Alles klopt aan het verhaal van Joost Eerdmans maar daar heb de rest van die tafel geen normaal antwoord op.

zoalsikhetzeg | 09-05-20 | 08:37 | 2

Joost Eerdmans werd daar neergezet als iemand die een bepaalde groep vertegenwoordigde, Grunberg en Benali waren gewoon individuen. PVV'ers en FvD'ers moesten op hun taal letten. Benali met bijna een snik in zijn stem dat hij zich soms afvroeg of er nog wel een toekomst voor zijn dochter was in Nederland. Daarna voor de zoveelste keer itempje over die Den Besten en Veul die voor de lol eens voor de klas gingen staan, en dat niet bleken te kunnen. Hilbrandt: Had je soms niet de neiging te gaan slaan?´ ('Doe je koptelefoon af, doe je koptelefoon af.') Algehele geschoktheid, en ze bond in. Alles is een spel geworden, en opvoeden, wat is dat? Als je wilt dat iedereen eenzelfde opvoeding krijgt moet je geen multiculturele samenleving willen. En voor de dochter van Benali is hier misschien geen toekomst omdat het een steeds grotere puinhoop wordt, maar de keuze is straks nog steeds aan haar om te blijven of weg te gaan, er zijn ook genoeg oorspronkelijke Nederlanders die weg willen.

grietmetgroenefiets | 09-05-20 | 09:29

Het verhaal van Eerdmans was heel duidelijk, het gaat om het gedrag en niet om racisme of discriminatie. Maar op het woordje gedrag werd maar niet ingegaan. En die Grunberg is een vervelende ophitser, een haatzaaier. Hij begon zijn betoog met het voorlezen van wat emails en vond het direct nodig om in het begin PVV en FvD te noemen. Waarom dat laat zich wel raden, hij heeft een gruwelijke hekel aan die 2 partijen. Maar Grunberg probeert ook keer op keer zichzelf neer te zetten als een intellectueel, een schrijver is dat natuurlijk per definitie. Helaas is hij geen intellectueel, meer een middelmatig schrijvertje, die zich wil laten gelden via praatprogramma's.

Graaf Monte Cristo | 09-05-20 | 09:40

Een prachtig staaltje rookgordijnen en dolksteken van Sigrid Kaag, boegbeeld van intellectueel links progressief Nederland - Een paar kneusjes van FvD appen wat anti-semitische naar elkaar.
Vrouwe Kaag op de staatsmicrofoon: Er is een zorgelijke toename van Jodenhaat in Nederland zoals je ziet in bepaalde jeugdafdelingen van bepaalde extreem rechte partijen. Kabam! Even je belangrijkste politieke uitdager neerzetten als Nazi partij én de Jodenhaat vrijwel volledig toeschrijven aan wat blanke pubertjes.
Blanke pubertjes vernielen geen Joodse restaurants.
Blanke pubertjes schelden Joden niet uit op straat.
Blanke pubertjes weigeren Joden niet in hun taxi.
Blanke pubertjes slaan geen Joden in elkaar.
Wie dat wel doen? Doorsnee Islamieten. Geen extreme jongens, geen Jihadisten, geen kalifaatgangers, maar gewone doorsnee Islamieten die zelf nog nooit last hebben gehad van een Jood maar de Jodenhaat met de paplepel hebben binnengekregen en die binnen hun cultuur breed worden gesteund in hun Jodenhaat.
Oh ja. Dat zei vrouwe Kaag ook nog. Aan het eind van opsomming van zorgelijke verschijningen van Jodenhaat. Als laatste. In een zachte zucht.
“Extreem Islamisme”.
Wat verwacht je van een Moslimlief?

Zeddegeizot | 09-05-20 | 08:21 | 3

Blanke pubertjes zorgen wel voor een sfeer van haat en racisme. Binnen een politieke partij. Er zijn ergere misdaden maar toch verdient het aandacht. Net zoals de vernieling van HaCarmel niet bepaald ongemerkt voorbijging aan de media. Uiteraard omdat het een Joods restaurant betreft en een Syrische dader. Dus wat zeur je nou?

Beste_Landgenoten | 09-05-20 | 09:18

@Beste_Landgenoten | 09-05-20 | 09:18: alle antisemitisme verdient aandacht, omdat het een kwaad is dat bestreden moet worden. Maar wel proportioneel en dat gebeurt momenteel niet.
Amsterdam kent een lange traditie van antisemitisme en treedt nog steeds niet op hiertegen.
Je ziet in Nederland zo'n ongemak met omgaan met islamitisch antisemitisme. Dat werkt gewoon contraproductief. Extreemrechts kent men hier wel, alhoewel dat hier nooit echt groot is geweest, daar durft men van alles over en.tefen te zeggen. Maar geïmporteerd antisemitisme weet men nog steeds niet mee om te gaan en dat is kwalijk. Het aantal joden in de bevolking neemt af, het aantal moslims neemt toe. Ik durf te voorspellen dat joden nog meer dan nu het onderspit gaat delven om de doodeenvoudige reden dat het aantal moslims enkel groeit en amstwrdamse/Nederlandse politiek moslims te vriend wil houden en daarom geen scherpe kritiek zal uiten.
Het is een keuze die keer op keer gemaakt wordt en die nadelig voor Joden uitvalt. Hetzelfde gebeurt in landen als Frankrijk, Zweden, Duitsland, Engeland etc. Zo moeilijk is de toekomst niet te voorspellen en we staan erbij en kijken ernaar.

Bataafje | 09-05-20 | 09:36

@Beste_Landgenoten | 09-05-20 | 09:18: Er zijn altijd idioten maar waarom kreeg dezelfde import imbeciel de mogelijkheid van links om het (HaCarmel)) nog een keer dunnetjes over te doen?

Slough | 09-05-20 | 10:31

Zolang Arnon Grunberg niet met een keppeltje op veilig door Amsterdam West kan lopen blijf ik PVV stemmen. Dat zelfde geld voor het hand in hand lopen van twee geliefden van hetzelfde geslacht overigens.

Tiscali-2 | 09-05-20 | 08:19 | 1

Als ik het goed heb begrepen was het de bedoeling dat Grunberg hand in hand met Eerdmans met een keppeltje op door Rotterdam ging lopen en dat we volgende week meer zouden horen. (Op1)

grietmetgroenefiets | 09-05-20 | 09:35

Eens of niet eens maakt niet uit, het is een verdomd goed stukkie van Rossum!

nokkenaskettingklem | 09-05-20 | 08:18

Wat een verachtelijke walgelijke vergelijking met wat de Joden is overkomen. Ik heb er geen woorden verder meer voor over...

DrachiR | 09-05-20 | 08:16

Vond Grunberg de aanslag op de Telegraaf ook leuk?

SIogra | 09-05-20 | 08:10

Grunberg, de man zonder kin. Wie heeft eigenlijk om die kwezel gevraagd?

Ome_BW | 09-05-20 | 08:08

Ik snap niet waarom "iedereen" zich zo druk over die GRRRunberg maakt... hij schijnt wel heel bijzonder te zijn..?

grapjasz | 09-05-20 | 07:54

Ben een beetje laat ter tafel, maar privézaken nopen mij de laatste tijd tot verstek laten gaan. Gelukkig staat de toespraak (weg met "speech") in de Volkskrant, hoefde ik het niet bij de NPO op te zoeken.

Dhr. Grunberg
"En het is ook logisch dat als er gesproken wordt over bepaalde bevolkingsgroepen op een manier die doet denken aan de meest duistere tijd uit de twintigste eeuw, als dat gewoon is geworden, er vroeg of laat op die manier ook weer over Joden gesproken kan worden.

Voor mij was het van begin af aan duidelijk: als ze het over Marokkanen hebben, dan hebben ze het over mij."

Dhr. VanRossem
"in een speech waarin hij zichzelf als jood met Marokkanen vergeleek, en daarmee joden de nieuwe Marokkanen noemde."

Dat zal de DeugDenker des vaderlands gemakkelijk menen te kunnen pareren met het thans goedgekeurde regressief-linkse woord: verkeerde "parafrase".

Maar wij weten het verdomd goed. In de toespraak zit die vergelijking gelijkstelling ingebakken. Valt weing verkeerd aan te parafraseren.

Eerst even dat citaat van Primo Levi: "‘Ik kan niet begrijpen, niet verdragen dat men een mens beoordeelt niet naar wat hij is, maar naar de groep waar hij toevallig toe behoort"

Als een jonge Marrokaan zich bekeerd tot de Mocro-Mafia dan is dat een bewuste keuze, welke vergoeilijkende sociale omstangheden ook worden aangevoerd, als verzachtende omstandigheid door opnieuw regressief-linksige mensen.

Ik herhaal, het is een bewuste keuze en de verantwoordelijkheid ligt bij die Marrokaanse jongen zelf. Als je lid wilt worden van een gemeenschap die afgesneden hoofden op straat deponeert en kogelregens op Nederlandse samenleving doet neerdalen, dan is er gotverde-gotver niks toevalligs aan!

Dat is iets heel anders dan geboren worden, ik herhaal geboren in een bijv. Joodse gemeenschap.

Hiermee heb ik ook genoeg gezegd over grove absoluut oneerlijke vergelijking tussen de nazimassamoorden en de woede van het gewone Nederlandse volk over een deel van de Marrokaanse gemeenschap; het criminele deel en de ouders die hun kind kennelijk geen fatsoenlijke normen en waarden weten mee te geven; en ook nog eens de fanatiek Mohammedaanse zeloten, die geheel onze Nederlandse samenlevingsvormen afwijzen en die afwijzing propageren en dit met fysiek geweld wensen te ondestrepen.

Wat de heer Grunberg vooral ook toont is onbegrip voor het hét begrip genocide, want dat was wat er in WOII industrieel uitgevoerd werd.

Om die gruwelijkheden te vergelijken met 's Neerlands pissig zijn op een overmaat aan Marrokanen in de verkeerde lijstjes, leidt tot een schunnige devaluatie van het begrip genocide.

Dit begrip wordt toch al te pas en vooral te onpas gemakkelijk in de mond genomen. Dhr. Grunberg dien daaraan niet bij te dragen!

Maar ach alles wat ik zeg, zal wel verkeerd geparafraseerd zijn, met ondank aan de desbetreffende rechters.
........... (Gelieve uw favoriete pejoratief in te vullen). Evocatus

Evocatus | 09-05-20 | 07:41 | 7

@Slough | 09-05-20 | 10:42: Exact mijn punt. Logica, kritisch kijken en verbanden leggen zijn niet echt een dingetje binnen de wegkijkende goegemeente. Buiten de enkele echte racistische individu. Die zijn er wel. Maar er wordt een beeld geschapen alsof er een heel plan is onder Nederlanders om zomaar de islam te haten. Gewoon zomaar. Vanwege de huidskleur of zo. Bizar.

RtotheB | 09-05-20 | 10:48

@Beste_Landgenoten | 09-05-20 | 09:36: Uw reacties lijken er allemaal vanuit te gaan dat de schuld exclusief bij de autochtone bevolking zit: alsof alleen die generaliseren en alsof zij dit alleen doen ten opzichte van allochtonen/migranten.

Niets is minder waar: bezoekt u eens voor de grap wat fora, zoals Marokko punt nl: aan generalisaties in negatieve zin geen gebrek aldaar, tegen autochtonen, andere allochtone groeperingen, homo's etc. Punt is dat het voorbeeld wat u geeft over de Marokkaan die de hele dag beschuldigingen e.d. leest, evenzogoed opgaat voor andere groeperingen in Nederland, zowel autochtoon als allochtoon.

U laat dat zelf eigenlijk ook frequent zo mooi zien, door allerlei beschuldigingen en generalisaties erop na te houden van wat in uw ogen "rechts" is en deze generalisaties vervolgens toe te passen op iedereen die in uw ogen tot deze groep behoort.

countus | 09-05-20 | 11:01
▼ 4 antwoorden verborgen

Arnon mag een week met een keppeltje door Amsterdam gaan lopen. Dan mag hij zelf ondervinden wie de fascisten zijn.
Maar dat weet hij natuurlijk allang en daarom kiest hij maar de veilige weg en houdt een toespraak waarbij hij dat ene vijfenzeventig jaar oude deurtje maar weer intrapt voor een laatste keer. Het ene scharnier waaraan het nog hangt begeeft het eindelijk en de deur ligt op de grond.
En onze koning, die in een laatste poging om zijn eigen lafheid te verbergen zijn grootmoeder verkoopt, zag dat het goed was.

ZegMaar | 09-05-20 | 07:16 | 3

In ieder geval heeft hij , samen met Hirsch, Julio Poch netjes aan de Argentijnen kunnen verkopen om de Maxima-weegschaal wat te paaien. Wat een land.

grindbak | 09-05-20 | 07:34

@ZegMaar | 09-05-20 | 07:16
Grunberg gaat, samen met Eerdmans van LR, wandelen in Rotterdam.
Mét keppeltje. Niét in Amsterdam dus, maar in een échte Stad !!

demaup | 09-05-20 | 08:10

En als Arnon dadelijk met een Waffen-SS-officierspet gaat lopen zult U ondervinden wat een ware fascist is.

SIogra | 09-05-20 | 08:17

Grunberg is ook slachtoffer en heeft een schuldgevoel als 'overlever'. Net als Duitsland wil hij compenseren voor iets waar hij, z'n generatie, eigenlijk geen schuld aan heeft gehad. Hij leeft met een moreel kompas waar het noorden naar Auswitch wijst.

Wij vragen juist de Marokkanen mee te doen aan onze maatschappij en willen ze niet buitensluiten. Maar zij laten het land van hun voorouders niet los en worden ook niet losgelaten door de (religieuze) overheden van die landen.

Als zo'n gemeenschap z'n eigen mensen niet kan beheersen en vanuit daar elementen ontstaan die zich tegen het land keren waarin ze leven dan zal de rest van de bevolking de gehele groep wantrouwen.

De tv en statistieken bewijzen dat er veel geweld, overvallen en zelfs terroristisch aanslagen vanuit de Marokkaanse gemeenschap plaatsvinden.
Door de joden met Marokkanen te vergelijken zegt hij hiermee dan ook niet dat de nazi's gelijk hadden?

roevka | 09-05-20 | 07:13 | 1

U bewijst Arnon's punt, bravo.

Erikjan79 | 09-05-20 | 09:36

Het probleem is niet zozeer wat Arnon allemaal uitkraamt. Het probleem is dat hij deugers heeft gelegitimeerd om te blijven wegkijken. Oh kritiek op die en die, wie uit deze kritiek? Oh nou ja dat zijn nasi's en daar hoef ik niet naar te luisteren. Er is helemaal niets aan de hand behalve dan dat sie sind wieder da. Und nie wieder, ja?
En er werd rustig weggekeken (wat ook makkelijk kan voor deugers, zij wonen niet in multikulti anderskokende wijken).

Powerplay van onze beteren uiteindelijk. Zorgen dat de status quo gehandhaafd blijft. Zorgen dat het huidige beleid (oa meer massa immigratie) niet aan getoornd hoeft te worden.

En Arnon, in ruil voor wat zilverlingen en online schouderklopjes, laat zich gewillig gebruiken.

Graaf_van_Hogendorp | 09-05-20 | 07:00 | 1

Ach ja joh. Calimero verhaal.

Beste_Landgenoten | 09-05-20 | 09:38

De man heeft last van fantoompijn.

ikdenkwat | 09-05-20 | 06:25

Goed stuk, van Rossem! Al het gezeur over Joden en Marokkanen daargelaten, is er nog een geweldig grote olifant in de kamer die veelal onbenoemd blijft. Onze Koning zegt (analoog aan Grunberg): ‘Sobibor begon in het Vondelpark. Met een bordje: ‘Voor Joden verboden’’” Dat is ten principale onjuist: Sobibor begon voor Nederland met de Duitse Inval. Zonder die inval zou dat bordje er immers nooit gestaan hebben. Natuurlijk waren er voor de oorlog al tekenen: In oktober 1938 werd alle Joodse aanwezigheid en activiteiten in de NSB verboden. Dat moet natuurlijk wel in het juiste perspectief gezien worden: In 1937 speelde men op de bruiloft van de grootouders van onze huidige Koning het Horst Wessellied, om onze band met Duitsland te verstevigen (die is ook anno 2020 heel actueel). De NSB week dus nauwelijks af van de landelijke tendens. Na Mei 1940 ging het echter heel hard en bleken gewone Nederlanders bereid om mee te werken met de Duitse bezetters. Dat bordje ‘voor Joden verboden’ zal immers niet door een Duitser zijn opgehangen.

De meest belangrijke vraag voor Nederland is dus: Hoe heeft dat zo ver kunnen komen dat gewone mensen hieraan mee deden? Een belangrijk deel van het antwoord is in mijn ogen het blinde vertrouwen dat de gemiddelde Nederlander heeft in de overheid en de media. Toen de overheid en de media schreven: “Koop niet bij Joden”, was het voor de gemiddelde Nederlander niet meer dan vanzelfsprekend dat dat “advies” werd opgevolgd. Nederlanders zijn een stuk volgzamer dan over het algemeen wordt aangenomen.

Daarom is het ook zo beangstigend om ‘s avonds iets bij op één, Pauw of bij Jinek te horen en om dan de volgende morgen dezelfde stelling na-gepappagaaid te horen worden in je eigen omgeving. Kennelijk gaat er in Nederland nog steeds iets dwingends uit van de media, dat maakt dat mensen niet kritisch durven of kunnen nadenken. Dat is de afgelopen 75 jaar nauwelijks veranderd.

Of Marokkanen nu de nieuwe Joden zijn of niet, iedereen zou bang moeten worden bij zoveel gebrek aan zelfstandig nadenken. Nu staan Grunberg en de rest van de progressieve fundamentalisten wellicht nog aan de kant van de “nieuwe Joden”, maar als Grunbergs geliefde Groenlinks en D66 in hun innige verstrengeling met de Palestijnse zaak, de BDS beweging nog verder omarmen, dan wordt de term “Koop niet bij Israëliërs” waarschijnlijk het nieuwe motto waar iedereen in Nederland zich aan gaat houden. Dan moet je je afvragen of de nieuwe Joden niet gewoon de oude Joden zijn en wat de bijdrage daaraan is geweest van die groep (Grunberg incluis), die zo vurig overtuigd is van hun eigen morele gelijk?

EenGoedBegin | 09-05-20 | 01:55 | 5

..."de BDS beweging nog verder omarmen, dan wordt de term “Koop niet bij Israëliërs”.
Vanuit de Gazastrook kwam onlangs de oproep aan hun inwoners dat, mocht Israël een covid-19 vaccin ontwikkelen, de inwoners van Gaza - die van bovenaf Israël verplicht moeten boycotten - dan wél gebruik mogen maken nadat Israëlische ontwikkeling in de maak succesvol resulteert tot een vaccin - in dit geval Israël niet te boycotten.
Hoe hypocriet is dat dan?

drs.Nee | 09-05-20 | 03:42

" Onze Koning zegt (analoog aan Grunberg): ‘Sobibor begon in het Vondelpark. Met een bordje: ‘Voor Joden verboden’’” "

Heel juist opgemerkt en met goede voorbeelden geadstrueert dat dit gewoon historische lulkoek is, en dat voor iemand die geschiedenis gestudeerd heeft. Weetniet wie die toespraak geschrevern heeft, maar een stuitend gebrek aan historisch besef is hier wel blootgelegd. Of men was op zoek naar iets dat lekker bekte en begrijpelijker was; "Sobibor" en "Voor Joden verboden"
Dank aan EenGoedBegin,
want dat is een het Halve Werk al gedaan! Evocatus

Evocatus | 09-05-20 | 07:50

@drs.Nee | 09-05-20 | 03:42: Het getuigt wel van enige zelfkennis. Ze achten het vrijwel onmogelijk dat ze zelf een vaccin zouden ontwikkelen, dus dan maar pragmatisch zijn.

grietmetgroenefiets | 09-05-20 | 15:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zie met spanning uit naar de beelden van de wandeling van Grunberg verkleed als chassidische jood, en Eerdmans met een keppeltje, door Rotterdam west.

de honden blaffen... | 09-05-20 | 01:35 | 2

Ik ook, het nageslacht kan oordelen over de heldenmoed van Grunberg.

God hebbe zijn Joodse ziel.

sprietatoom | 09-05-20 | 01:42

Wellicht zien orthodoxe joden die hun keppel door de situatie noodgedwongen onder een petje dragen, zo'n voorgenomen actie als provocatie of als ondersteuning?
Een beter idee is jaarlijks op 8 mei als nationale keppeldag in te luiden?

drs.Nee | 09-05-20 | 04:09

Mag ik Grunberg helemaal achterover slaan als blanke als ik hem tegenkom ? Ja dat mag ik, generaliseer dat niet op alle blanken svp. Ik, individuele blanke zou dat graag doen, maar dat is slechts een gevoel.

Dit zegt niets over alle andere blanken. Sorry Joris...

sprietatoom | 09-05-20 | 01:20

Inderdaad vreselijk , dat OP1.
Plusminus 400.000 Marokkanen in Nederland en ze beheersen dag in dag uit de media en de negatieve statistieken. Dus moet er 24/7/365 door onze politici, media en beroepsaandachttrekkers aandacht door een roze brilletje uw en mijn huiskamer worden binnengeduwd. Wat een aandacht voor een smaldeel van de bevolking. En ze zwelgen erin en ze voelen zich zo belangrijk en superieur.
400.000 man. Nog geen 2,5% van de bevolking van Nederland. En al die heisa, problemen, aandacht, energie, tijd, geld en moeite die eraan wordt besteed.
Wat een faal...
Gestoord.

Graaisnaaiert | 09-05-20 | 01:19 | 3

Die 2,5% beheerst ook jouw leven, zo lees ik. Ben je zo vaak door Marokkanen belaagd, vernederd, geslagen en mishandeld? Of ben je gewoon een rasechte racist? Zo'n oom Henk die op verjaardagsfeestjes losgaat na een paar jenevers over die Turken en die vuile Marokkanen? Je drukt op de knop en het loopt eruit zeg maar.

Beste_Landgenoten | 09-05-20 | 09:46

@Beste_Landgenoten | 09-05-20 | 09:46: Marokkanen zijn geen ras. Kritiek op gedrag is geen haat. Schaam je je niet door die dingen bewust steeds door elkaar te halen en iemand racist te noemen?

RtotheB | 09-05-20 | 10:43

@RtotheB | 09-05-20 | 10:43:
De Landgenoot houdt van framen. Hij doet maar, ik eet er geen boterhammetje minder om. Wel maakt hij zich per tegel ongeloofwaardiger maar dat is geheel aan hem/haar. Hij wil lezen wat hij in andermans tegels ziet, prima. Kan hij naadloos aansluiten bij kliekjes als GL, X66 en de PVDA. Ook van die gedachtenkrampies.

Graaisnaaiert | 09-05-20 | 13:30

Pim tegen Grunberg, hoe had hij gereageerd ?

Mens ga toch koken en anders kook ik jou wel koekwaus.

Zelfs in de herhaling gaat mijn bloed koken.

sprietatoom | 09-05-20 | 01:10

Benieuwd hoe de reacties op marok punt nl zijn.

P-unit | 09-05-20 | 01:08 | 2

"welke twee wereldoorlog?"

TeenLucht | 09-05-20 | 01:11

'Sylvain Ephimenco, zoon Algerijnen onderdrukker, flipt van Arnon Grunberg die waarschuwt voor racism.'

grietmetgroenefiets | 09-05-20 | 15:59

Wilders krijgt honderen mails per dag gelijk aan dat ene mailtje van Grunberg.

sprietatoom | 09-05-20 | 00:58 | 1

Volgens Eerdmans roept ie dat dus over zichzelf af.

Erikjan79 | 09-05-20 | 01:55

HAL 9000 Deactivation - '2001: A Space Odyssey' (HD)

Robert Haynes | 09-05-20 | 00:47 | 3

Topfilm

vrijejongen | 09-05-20 | 00:50

Not too bad, Kubrick ?

sprietatoom | 09-05-20 | 00:53

I am afraid dave

P-unit | 09-05-20 | 01:00
-weggejorist-
Ooievaar | 09-05-20 | 00:39 | 1

Deze quasi- intellectuele gnoom uit New York, heeft nu wel weer genoeg aandacht gehad. Hij heeft inmiddels spierpijn in zijn rechterarm van het rukken op zichzelf. Ik moet zeggen dat hij idd één, tegenwoordig, -héél belangrijk- talentje heeft; holle vaten hard laten klinken. Het truukje van de erudiete intellectueel uithangen.. en natuurlijk trapt zowat iedereen (vd media) er weer in . In het land der blinden is éénoog koning, want hij weet dat hij tegenwoordig nauwelijks tegengas hoeft te verwachten.

vrijejongen | 09-05-20 | 00:35 | 3

Wat zou het van klasse getuige he, als Arnie 'in gesprek' zou gaan met andere zienswijzes. Als ie bijv het debat zou zoeken met GS of Baudet ofzo. Maar daar zijn die anderen te minderwaardig voor. Een fopintellectueel die helemaal niet houdt van gedachtenwisseling en liever op domlinkse wijze een ander in de hoek zet. Met gestrekte arm, zo lijkt het. Aanfluiting eerste klas.

klimaatsloper | 09-05-20 | 00:51

Intellectueel...
Die gast heeft zijn middelbare school niet eens afgemaakt.

Rico Tampeloerus | 09-05-20 | 07:54

Vast gedaan door Arnie & Comité met oog op Verkiezingen volgend jaar maart, denk ik zo. Om tot die tijd nog veel meer Arnie mediamomentjes te genereren, om verkapt stemadvies te geven. Want geloof niet dat dit random was, jihadist zitten al weer een tijdje jn hun hol, de dagelijkse Mocro ellende en bijbehorende kritiek is niet meer of minder dan ooit. Dus zie geen andere aanleiding ervoor. 4 mei 2020, Joden misbruikt door Arnongrunberg. Gaat lekker zo.

klimaatsloper | 09-05-20 | 00:32

Van Rossem toch.
Waarom neem je de woorden uit mijn mond?
Ik zat al in de starthouding om een tegel te bakken.
Nu hoeft dat niet meer; reeds op rake wijze door jou verwoord.
Heeft geen zin als ik daar nog eens met mijn herhaalrecepten overheen ga.
Kortom: diepe buiging, veel kudo's & hear, hear.

Peter Emile | 09-05-20 | 00:26

What has happened to this place, I don't recognize it anymore. It used to be so fun and special, what is life worth living for. The dream is dead, our land is gone.

_pacman_ | 09-05-20 | 00:26 | 1

Life goes on.

The Dutch dream is dead.

sprietatoom | 09-05-20 | 00:33

Hank III - Low Down

Robert Haynes | 09-05-20 | 00:22

Weer vlijmscherp opgeschreven trouwens, waarde Rossem. Je zou kipfilet moeten snijden.

klimaatsloper | 09-05-20 | 00:07 | 2

Of rauwe tonijn, voor de sashimi.

schijtzat | 09-05-20 | 00:17

ik flikker het liever op een pizza. weet niet GS HQ beschikt over een houtoven.

klimaatsloper | 09-05-20 | 00:37

Check ff "de vleugel" van fvd op twitters. Lijkt nep maar misschien niet. Uncanny valley

Schwanzeleber | 09-05-20 | 00:03
-weggejorist-
klimaatsloper | 08-05-20 | 23:55

Waren het ook geen Grunbergjes die een aantal jaren geleden kort na 4 mei op de Dam met de herdenkingskransen liepen te voetballen?

Bena | 08-05-20 | 23:46

Arnon is een erg succesvolle aandachtshoer. HIj houdt de gemoederen nu al een paar dagen bezig. Zonde van onze tijd. Gewoon negeren dit soort eigengeilers.

Ja, er zijn kutmarrokanen. Ja, er zijn ook fantastische Marokkaanse Nederlanders. Nee, Marokkanen zijn niet de nieuwe Joden. En nee, Grunberg is niet de moeite van het lezen/horen waard.

Odin | 08-05-20 | 23:41 | 9

@sprietatoom | 09-05-20 | 01:28:

Voor mij is iedereen gelijk maar kosten/baten beslist anders. Symptoom van Down komt bijna niet meer voor.

sprietatoom | 09-05-20 | 01:35

@sprietatoom | 09-05-20 | 01:35: Omdat ze voortijdig geaborteerd worden. Op 4 mei is het een oorlogsmisdaad, de rest van het jaar een vrouwenrecht.

Arachne | 09-05-20 | 02:48

@Odin En die fantastische Marokkaanse Nederlanders zwijgen als het graf. Om als kleine minderheid gewelddadigheden te plegen, heb je alleen een zwijgende, niet corrigerende meerderheid nodig. De “gematigde” nazi leefde ook maar zijn leven. Heeft nooit iemand vermoord. Alleen door het niet uitspreken tegen de radicale minderheid (lees dus; letterlijke, als in het werkelijke leven van Mohamed), faciliteerden ze dit. Herinner je je nog dat de dader van de aanslag in België wekenlang was ondergedoken binnen die “gematigde” gemeenschap? Ga niet nuanceren wat niet te nuanceren valt. De islam is een haatideologie. Kijk maar wat er gebeurd met minderheden wanneer moslims het voor het zeggen hebben. Pak 1 islamitisch land. Eéntje maar, om te zien dat het een monocultuur is. Alleen in de minderheid eisen deze figuren diversiteit. Totdat ze de meerderheid zijn. Grootste groep die dit mogelijk maakt is die zwijgende fantastische meerderheid. En links natuurlijk.

RtotheB | 09-05-20 | 11:11
▼ 6 antwoorden verborgen

Een paar dagen geleden typeerde (diagnosticeerde, zo u wilt) ik Grunberg als een typisch Stockholm-syndroom geval.

Maar zoals elders (terecht) wordt opgemerkt:
dat geldt natuurlijk voor het grootste deel van Regressief Links!
(en VrijLinks beseft dat als geen ander)

Aanvuller | 08-05-20 | 23:36

Paradoxaal genoeg verloopt volksmennen tegenwoordig het gemakkelijkst door te dreigen dat het volk het populisme in de kaart speelt als het niet geestdriftig meewerkt aan het ontwikkelen van een blinde vlek voor de olifant in de kamer.

Schulzie | 08-05-20 | 23:36 | 1

Bravo

RtotheB | 09-05-20 | 11:14

Joost Eerdnans heeft zich zeer kranig in de duidelijke slangenkuil bij BNNVARA’s Op1. Man man wat een hoop valse vergelijkingen. Ben Hur had het makkelijker in zijn arena.

Robske007 | 08-05-20 | 23:35 | 1

Minister Koolmees riep op bij op1:
mensen te beoordelen op hun individuele gedrag en niet als een groep.

Werkt de overheid in de praktijk individueel of groepsgericht?
De burgemeester van Leidschendam-Voorburg over de autobranden afgelopen week in zijn gemeente: 'We zijn ook bezig met een gezamenlijke aanpak samen met jongerenwerk, de politie en het moskeebestuur. In deze periode van de Ramadan zien we dat het iedere nacht drukker en onrustiger wordt op straat.'

drs.Nee | 09-05-20 | 00:01
-weggejorist-
Nederlanddraaitdoor | 08-05-20 | 23:33

Hoe maak je problemen binnen groepen bespreekbaar zonder te generaliseren?

Rest In Privacy | 08-05-20 | 23:28 | 5

Door het probleem te benoemen, en daarbij ook te benoemen hoe vaak dat probleem in verschillende groepen voor komt.

de honden blaffen... | 08-05-20 | 23:39

@Sw.Dwaallicht | 08-05-20 | 23:31: Daarvoor is een neutrale gespreksleider nodig en die zijn er niet. Ze doen net zo hard mee met de tenenkrommende verdwazing. Met af en toe een schijnbeweging naar gezond verstand om te verwarren. Narcistische gaslighting. Hopeloze figuren.

Wiebenick | 08-05-20 | 23:40

Generaliseren is terecht als het gaat om groepen zonder enig zelfreinigend vermogen. Zoals Marokkanen en moslims in het algemeen.

Peter Emile | 09-05-20 | 00:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Nu bij Op1 Grundwerg in 'discussie' met Joost Eerdmans. Geluid staat uit, ik zie het minzame lachje om de mond, de zelfgenoegzame blik in de ogen, Grundwerg meent niéts van wat hij zegt, álles is voorbedachten rade.

Zenzeo | 08-05-20 | 23:26 | 11

@sprietatoom | 08-05-20 | 23:57: Hij kon niet eens mee nadenken zo woest was hij. Is hysterie. Verdomd als het niet waar is.

Wiebenick | 09-05-20 | 00:10

@Wiebenick | 09-05-20 | 00:10:

Haha, natuurlijk moet je altijd blijven nadenken. Mijn laatste incident was in Amsterdam voor de lockdown. Ik, alcoholist pur sang, liep door de straten van Amsterdam op zoek naar een kroeg of disco die nog open was. Trof een Marokaans jochie en vroeg of hij nog een tentje wist wat open was en waar gedanst werd. Hij wist het wel zei hij en dus... We liepen steeds meer richting Amsterdam West en het jochie testte mij. Jij gaat zo dansen zei hij en probeerde me te vloeren. Haha, hoe dronken ook ik laat me niet vloeren door een jochie. Uiteindelijk passeerden we een brede straat waar een taxi stond en rende er heen. De Marokkaanse chauffeur bracht me voor veel geld naar het station,

Moraal van het verhaal, mijn vertrouwen in een Marokkaans jochie werd beloond door een poging tot overval. Gewoon proberen joh, maar geen mes in mijn lijf, dat gelukkig niet.

sprietatoom | 09-05-20 | 00:25
▼ 8 antwoorden verborgen

Feit is dat in de ‘donkere tijd’ beide … isme’s criminele organisaties waren, hoe we dit weten is vrij eenvoudig: tel de lijken. Na de oorlog moest het verliezende … isme ontmanteld worden, echter het andere mocht gewoon doorgaan met crimineel zijn. Uiteindelijk implodeerde ook dit na de val v.d. Berlijnse muur. Nu schijnen er nog fanatieke aanhangers te zijn van beide … isme’s, echter de een meent de ander de mantel te mogen uitvegen met talloze verwijzingen naar een vergane perioden. Beide … isme’s zijn geen haar beter indien ze te fanatiek worden, hobbyisten daargelaten.

Echter, er is nog een belangrijk … isme bijgekomen: het Globalisme. Om te kunnen groeien moesten andere … ismes plaats maken of assimileren. Echter, het meest handige was echter om twee oude gezworen vijanden tegen elkaar op te stoken zodat het nieuwe … isme snel groot kon worden. Nu ook dit … isme en haar aanhang pervers en kneiter gestoord blijken te zijn is de chaos compleet.

Hierbij opteer ik voor een nieuw … isme: het realisme

Sw.Dwaallicht | 08-05-20 | 23:26

Godverdomme, het ontkennen van een Marokkanenprobleem bij OP1, het is toch niet te filmen.

Ga eens de straat op Koolmees. En ja er zijn goede Marokkanen, heel veel. Maar ook buitensporig en buitenproportioneel veel scum.

sprietatoom | 08-05-20 | 23:25 | 7

Ik heb aardig wat 'goede' Marokkanen gekend. Ze zijn ok, totdat je begint over homoseksualiteit, over gelijkwaardigheid van vrouwen en over hoe ze zouden reageren als hun zus of dochter met een niet-gelovig Hollands vriendje zou thuiskomen. (als ze al überhaupt toestemming had gekregen om de deur uit te gaan).

Het blijft een gapende cultuurkloof, nog afgezien van 600 jaar mentale achterstand en een bijna ziekelijk macho-syndroom. Hoe 'goed' zo'n Marokkaan ook mag lijken. Als puntje bij paaltje komt, gelooft ie in Allah.

Peter Emile | 09-05-20 | 00:44

@Peter Emile | 09-05-20 | 00:44:

Dat is, hoe Westers ook, de kloof die blijft mijnheer.

sprietatoom | 09-05-20 | 00:56

@Peter Emile | 09-05-20 | 00:44:

[totdat je begint over...] en over joden!

K. Westergaard | 09-05-20 | 09:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Grunberg heeft gewoon gelijk.

YoMoms | 08-05-20 | 23:23 | 13

@Wiebenick | 09-05-20 | 00:36:

Hier ben ik het bijna helemaal mee eens, maar met een punt ben ik het niet eens. Een zwerver blijft geen zwerver als hij zich niet als zwerver gedraagt. Er zijn daadwerkelijk uitzonderingen. Een kwartje kan een dubbeltje worden en een Mocro kan een fatsoenlijke Marokkaanse Nederlander worden. En met een fatsoenlijke Marokkaanse Nederlander is niets mis en daar heeft bijna niemand een probleem mee. De mensen die daar wel een probleem mee hebben, die zijn zelf geen haar beter dan de Mocro`s waar ik zo tegen ben.

GeenHeil | 09-05-20 | 00:45

@YoMoms | 09-05-20 | 00:14:

Wat ik hier verder nog over wil zeggen, dat is dat jij uiteindelijk IEDEREEN op één grote hoop gooit. Jij zegt namelijk dat IEDEREEN een reden heeft om zich een Nieuwe Jood te voelen. Iedereen behoort namelijk tot een groep en iedereen wordt regelmatig als groep en niet als individu aangesproken. Dat is de samenleving waar we vandaag de dag in leven, de samenleving waarin iedereen zich gediscrimineerd of juist racist voelt, aangeklaagde of aanklager - het is allemaal hetzelfde, een onderscheid valt niet te maken.

Het was geloof ik Churchill die zei dat de toekomstige fascisten zich de antifascisten zouden noemen. Daar had hij deels gelijk in, zo kunnen we nu met terugwerkende kracht zeggen. In de huidige tijd is er in werkelijkheid geen onderscheid te maken tussen een dader of slachtoffer. We zijn het spoor totaal bijster, juist omdat we op geen enkele manier durven te selecteren en omdat we daardoor gevangen zitten in een visie waarin iedereen bij voorbaat als vervangbaar "individu" aan elk ander vervangbaar "individu" is gelijkgeschakeld.

GeenHeil | 09-05-20 | 01:06
▼ 10 antwoorden verborgen

Weet je Arnon, doe dat maar eens zonder camera en dan mag je blij zijn als je het overleeft.

Weet je wat, we hebben geen Marokkanen probleem.

sprietatoom | 08-05-20 | 23:18 | 1

Dat klopt, het probleem is veel breder en dieper dan dat. We hebben over het algemeen een probleem met Noord-Afrikanen, met andere Arabieren en met moslims en we hebben eigenlijk een nog veel groter probleem met de mensen die het geen enkel probleem vinden dat die gasten dit land binnenkomen en islamiseren.

GeenHeil | 09-05-20 | 00:12

Zo ongepast en zo politiek om over Marokkanen te beginnen. Het deed afbreuk aan de rest van zijn heftige verhaal. Het was net een koude douche

frisenfruitig | 08-05-20 | 23:18

Dat iemand van marrokaanse komaf is zou eigenlijk geen onderwerp van discussie hoeven te zijn. Jammer dat zoiets onze bevrijdingsdag verpest.

stipjes | 08-05-20 | 23:13 | 1

Vandaag nog Mocro maffia gekeken op videoland, dat verandert niet

stipjes | 08-05-20 | 23:15

Vandaag op nieuwzuur weer een uitgebreide rapportage van de opkomst van extreem rechts. Nog afgezien van het feit dat de rechts-geïnspireerde incidenten op één hand te tellen zijn, blijkt de natuurwet aktie-reaktie hen vreemd. Kan het zijn dat een deel van de autochtone bevolking klaar is met gedogen?

marcoplarco | 08-05-20 | 23:10

Ik ben het roerend eens met Van Rossem.
Ik zou alleen niet zeggen dat Grunberg het probleem is. Grunberg is het uitvloeisel van het probleem.
Het probleem is dat zo gruwelijk veel mensen het (islamieten-) probleem niet onder ogen willen zien. Een ander, kleiner, deel van het probleem is de m.i. ongezonde neiging tot herdenken van andermans leed. Dat is een uitnodiging tot de bekende "dit nooit weer"-hypocrisie.
Combineer je die twee dingen, dan is het gevolg dat zo'n kwal als Grunberg zo'n schijnheilige babbel mag afsteken. Hij is niet de oorzaak, hij is niet het probleem; hij is het resultaat van een zeer veel voorkomende mentaliteit.

JvanDeventer | 08-05-20 | 23:10 | 2

Ben helemaal klaar met dit potsierlijke gejank. Als jij de hele dag je muil opentrekt over "Marokkanen" met de meest generaliserende beschuldigingen, vaak onterecht ook nog, verwijt dan anderen niet dat ze daar iets van vinden. Dat duid jij dan als wegkijken. Omdat men niet even hard van leer wil trekken tegen migranten. Zo keer je het verhaal om, jij bent dan het slachtoffer van die wegkijkers. Zo lust ik nog wel een paar.

Beste_Landgenoten | 09-05-20 | 09:57

@Beste_Landgenoten | 09-05-20 | 09:57:
Wie het heeft over Marokkanen generaliseert per definitie en doet dus per definitie onrecht aan het individu. Het probleem bij u is dat het daarbij stopt. Wanneer het je opvalt dat er toch wel veel onheil uit een bepaalde hoek komt, dan wilt u dat niet zeggen, want dat is generaliseren. Maar de feiten blijven bestaan en zolang je de feiten geen naam wilt geven kun je het er niet over hebben en kun je niets aan de problemen doen.
Hoewel u tot de bezitters behoort van die door mij verfoeide mentaliteit, heb ik liever met u te maken dan met die zalvende kwal van een Grunberg. U zegt tenminste iets terug. Die kwijlebabbel van een Grunberg smeert hem straks weer naar New York.

JvanDeventer | 09-05-20 | 11:49

Wees geen Grunberg maar ongezien een Appie.

Fragmenten generaliseren, smeerlapje die Grunberg.

Je zet mensen weg als ondermensen, nee dat doen ze zelf mafkees en nu terug naar Trump land.

sprietatoom | 08-05-20 | 23:10 | 1

Dat noem je projecteren. Komt veel voor bij onvolwassen droplullen met het narcisme syndroom. De prognose is slecht.

Wiebenick | 08-05-20 | 23:54

Het gekke is dat het allemaal wel mooi klinkt in zo’n dramatische toespraak over de oorlog (inclusief verschrikkingen als het in het gezicht van een SS’er smijten van een doodgeschoten kind), maar als je verder kijkt slaat de identificatie van Grunberg met Marokkanen helemaal nergens op. Dat weet hij zelf waarschijnlijk ook wel (zo nee, maar eens met keppel op door een overwegend Marokkaanse wijk in Amsterdam of Utrecht gaan lopen). Maar het klinkt goed en doet het over het algemeen goed en dat weet hij ook. Erg jammer dat bijna niemand hier kritiek op heeft. Ephimenco gisteren gelukkig wel: www.trouw.nl/opinie/de-gevoelloze-pro...

duh! | 08-05-20 | 23:05 | 4

Dat is nog het enige lezenswaardige in het marx-kristische blaadje trouw.

Tarvo | 08-05-20 | 23:19

Ephimenco brengt nog even in herinnering wat voor een lamzak Grunberg is. "Laat die gratuite provocaties van de schrijver voor wat ze zijn, zou ik zeggen", en ik sluit me van harte bij Ephimenco aan.
Als dat 4 en 5 mei comité wat minder naar de naam en wat meer naar de idioterie van Grunberg had gekeken hadden ze deze blamage kunnen voorkomen. Want een totale misser is dit natuurlijk wel.

eastender | 08-05-20 | 23:35

Ja, Ephimenco karakteriseert Grunberg treffend. Een pestkop, niet meer en niet minder.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 23:55
▼ 1 antwoord verborgen

Hij zegt dat Joden de nieuwe Marokkanen zijn? Gaan ze zichzelf lastigvallen?

Rest In Privacy | 08-05-20 | 23:04

Dubbeling

Overnijd | 08-05-20 | 22:53

Grunberg zelf zou kunnen denken, kijk die enorme discussie heb ik nu mooi aangezwengeld.
Maar het mist alles wat je van een groots schrijver zou verwachten, groots schrijver zoals hij zichzelf waarschijnlijk ziet.
Niemand kan ontkennen dat hij als schrijver zeer groots zou kunnen zijn.
De verhalen over hemzelf en zijn ex (te ordinair en te simpel), dat hij zelf joods is, en zijn Exodus naar The Big Apple.
Hij koos niet voor een blokhut ergens in de bergen in Montana maar voor New York!
Hij speelt een intellectueel, hij kan het niet aan wat hij is geworden, zijn handen kunnen de weelde niet dragen.
Hij is geen Jan Cremer maar dat zou hij eigenlijk willen zijn en meer, Grunberg is zoekende en grijpt naar de reddingsboeien die niet
binnen zijn bereik liggen. Mijn advies voor Grunberg, sta op en vind jezelf opnieuw uit en praat eventueel met een goede psychiater
het liefst een soort type zoals bv Bram Bakker. Je mannelijkheid en identiteit zijn zoek dat was altijd al je probleem.
En is ook eigenlijk het probleem van de hedendaagse maatschappij.

Robert Haynes | 08-05-20 | 22:41

Je kan jezelf maar projecteren op iemand anders die ook een stukje voorhuid mist? Ik snap niet waarom moslims zo'n hekel hebben aan joden. Ze mogen beide geen varkensvlees, zijn besneden, strenge geloofs gewoontes. Waarom hebben die een hekel aan elkaar, oh soennieten hebben een hekel aan sjiieten en dan zijn alle twee moslims, en dat alleen vanwege een meningsverschil over hoe een boek te lezen? Dan ben je toch echt wel een "speciaal" soort van achterlijk? Als alcohol zo slecht is voor je hersens, waarom zijn moslims dan niet heel erg slim (mogen van hun geloof niet drinken), en chinesen daarentegen, die wel alcohol drinken, weer heel erg slim?
Het is en blijft een raar iets, geloof. Maar sommigen draaien echt (letterlijk soms volgens nederlandse rechters, en dan ben je verminderd toerekeningsvatbaar) door en die komen tegenwoordig vaak uit dezelfde hoek. Urk, het is niet zo ver weg.
tot zover mijn bijdrage "argon nrunberg"

brie-de-penis | 08-05-20 | 22:29 | 5

@Overnijd | 08-05-20 | 22:56: Fout!
De Torah is de 1e vijf boeken van, wat christenen, het oude testament noemen.

De Tenach is de Hebreeuwse "bijbel", Het OT + nog een paar boeken.
De Talmoed zijn de overpeinzingen en debatten van rabbi's (leraren) en zijn pas op schrift gesteld na 1000 n Chr. De Talmoed is de code voor alle joodse wetten en voorschriften. Het omvat 36 delen en is het belangrijkste boek voor de joden (religieus en niet religieus).
Er zijn ook Torah joden.
De koran is bij elkaar gesprokkeld uit de Tenach en het NT. De koran vertoont de meeste overeenkomsten met de Tenach.
Het NT is het boek van de christenen.

De comment dat joden en moslims zeer veel overeenkomsten in religie en cultuur hebben klopt. Ieder onderzoek in Israël onder daar wonende joden toont aan, dat zijn hun kind wel met moslim zien trouwen, maar niet met een christen. Waarom? Overeenkomsten.

Arachne | 09-05-20 | 02:37

Alcohol als graadmeter van intelligentie.
Overigens, aziaten verwerken alcohol vele malen slechter dan Europeanen.
Dat komt uit serieus wetenschappelijk onderzoek.
Net als Afrikanen melk en melkproducten (vooral koemelk) slechter verwerken.

Oh, Chinezen zijn gokverslaafd. Voor moslims en christenen is gokken een zonde.
Zijn Chinezen slimmer door hun gokverslaving.

Over de Chinese intelligentie, ze zijn zeer goed in imitatie (kopieergedrag) en goed in observeren (bestuderen). Originaliteit daarentegen hebben ze niet.

Arachne | 09-05-20 | 02:42

@Arachne | 09-05-20 | 02:37: Nou dank voor je gedetailleerde inzicht. Ben je het wel met me eens dat zowel de Christenen als Moslims met Joods Xerox materiaal aan de slag zijn gegaan, dat we dat weten, en dat dit ze frustreert.

Overnijd | 09-05-20 | 10:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Volgens mij meent Grunberg helemaal niet wat hij zegt, maar zegt hij het alleen om te provoceren, en zo in het nieuws te blijven. Want met zijn boekjes lukt dat allang niet meer, die worden en masse bij de kringloop gedumpt.

Zenzeo | 08-05-20 | 22:28 | 1

Bedankt voor de tip, ga volgende week even naar de kringloop.

Rallywally | 08-05-20 | 22:58

Arnon Grunberg doet het natuurlijk al jaren in z'n broek. Ziet het moment komen dat hij straks als jood bepaald niet als laatste aan de beurt zal zijn. Door nu zich in te slijmen bij de benoemde doelgroep, hoopt hij voldoende credits te hebben opgebouwd om op het moment suprème de dans te ontspringen. Ik vrees echter dat hij zich vergist....

DulleGriet | 08-05-20 | 22:26

"Langs de schaduw van jouw wanhoop
overwoekert het besluit
door de storm nog niet bedwongen
slechts de tranen op de ruit

Geeft de leugen je geen vleugels,
raakt de waarheid in de war –
dan zijn de keizers slechts nog helpers
en huilt de oude nar."
.
A. Grunberg

Harry Turtle | 08-05-20 | 22:25

Op de Jeaup heeft haatopa Han een stukje over de lessen die we moeten trekken bij de aanval op het Joodse restaurant in Amsterdam geschreven waarbij hij in de eerste alinea wéér Baudet en Wilders aan moet vallen. Één commenter heeft het gore lef om op te merken dat dit niet kies is en vraagt waarom die er nu weer met de haren moeten worden bijgesleept. Antwoord van de seniele oude man: “U heeft mij niet goed begrepen”. Uiteraard wordt het woord “moslimdader” in het hele stukje niet genoemd. Wanneer houdt het demoniseren van B&W door de Jeaup een keer op voordat er ongelukken gebeuren?

eerstneukendanpraten | 08-05-20 | 22:21 | 2

Misschien als de ongelukken gebeurd zijn. Dat lijkt in ieder geval het doel.

Ride_On | 08-05-20 | 22:30

Het artikel en de meeste reacties op de joop site zijn LETTERLIJK misselijkmakend. Hoe kán je in zo'n waanidee leven en zulke klinkklare onzin schrijven.
Dan antwoordt er iemand dat er in het artikel niet staat dat het om een Syrische "vluchteling" gaat waarop de auteur zelf antwoordt dat het "explicitiet wel in het stuk staat", maar dat is helemaal niet zo. Die lui zien ze allemaal vliegen!

Bloemschikliefhebber | 08-05-20 | 22:35

"Wat is het nut en de meerwaarde van herdenkingstoespraakjes bij herdenkingen, als ze alleen over de schouder kijken naar het verleden om gratuite, tot niets verplichtende waarschuwingen formuleren die het vrije zicht op de realiteit van het heden juist belemmeren?"

Antwoord: Opportunisten, zonder eer of geweten. Policor is hip en er valt geld mee te verdienen, dus spreekt men die taal.

_Roy_ | 08-05-20 | 22:16
-weggejorist-
Dr van | 08-05-20 | 22:14 | 1

Zichzelf overschattende troll.
Enige voordeel van die geknutselde prikjes die hij uitdeelt is dat hij zijn dwepende meelopers nog harder voor schut zet dan zijn criticasters.

Harry Turtle | 08-05-20 | 22:12

Grunberg: Ich bin auch ein Marokkaner.
Marokkaan: Ich bin sicher kein Jude.

Ichneumonidae | 08-05-20 | 22:08 | 3
-weggejorist-
GeenHeil | 08-05-20 | 22:27
-weggejorist-
eastender | 08-05-20 | 23:40

Is een scheldwoord in Marokko. Als je iemand haat noem je hem een Jood. Zware verdachtmaking.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 23:56

Arnon Grünberber

Fontanarossa | 08-05-20 | 22:01

Willen jullie meer of minder Grunbergs?

Tempolier | 08-05-20 | 21:54 | 4
-weggejorist-
The2Amendment | 08-05-20 | 22:10

@Hadena | 08-05-20 | 23:22:

We hebben te maken met D66-rechters, dus alles is mogelijk wat dat betreft. Je kan je maar beter heel goed indekken. Tenzij je een Nieuwe Jood bent; dan is alles geoorloofd en alles wat niet toelaatbaar is, werd veroorzaakt door verwarring en die is weer veroorzaakt door een lage suikerspiegel en door discriminatie door blanke, excuus witte Nederlanders.

GeenHeil | 08-05-20 | 23:56
▼ 1 antwoord verborgen

We moeten het niet normaal maken dat er een groepje BN'ers met veel exposure, recht proberen te praten wat krom is.
We moeten niet normaal maken dat een onevenredig hoog aantal marrokanen en asielzoekers voor criminaliteit en overlast zorgen.
We moeten het niet normaal gaan vinden dat er schijnbaar nauwelijks energie in gestopt wordt om dit probleem structureel aan te pakken.

Gerf | 08-05-20 | 21:53 | 1

Je kan je kruit maar één keer verschieten. Al die energie gaat juist zitten in meer mensen hierheen halen die een hekel hebben aan Joden.

GeenHeil | 08-05-20 | 21:54

Ach, als hij het er toch over heeft... waarom heeft de grand mufti toch die jas aan Hitler gegeven? Welke gesprekken voerden ze toen? Toch niet een gesprek rondom het Jodenprobleem? De verslagen van die gesprekken zijn vrij beschikbaar.

Over met je neus in de boter gesproken. Man, wat is die gast dom.

BrokenTipi | 08-05-20 | 21:45

Het is een oude bekende, maar naar mijn bescheiden ervaring nog altijd de meest effectieve manier om de racisme kaart te pareren zodra Islam en Joden in het verhaal komen: Wanneer Hamas en co de wapens laten liggen is er vrede in de regio, wanneer Israel de wapens neerlegt bestaat het niet meer. En daarmee is álles gezegd.

Gladiator Fap | 08-05-20 | 21:40

Ik wil een Grunberg blocker. Of ben ik dan ineens een antisemiet?

Moeki de Meeuw | 08-05-20 | 21:35

Het is geen toeval dat de aanslagpleger op het Joodse restaurant vandaag, 8 mei - precies 75 jaar na het einde van de 2e wereldoorlog - hiervoor heeft uitgekozen.

Koonkluk Huis | 08-05-20 | 21:30 | 2

Dat is inderdaad geen toeval. Deze man is niet verward, maar hij gaat zeer weldoordacht te werk, in een compleet heldere toestand.

GeenHeil | 08-05-20 | 21:49

@GeenHeil | 08-05-20 | 21:49: Het voelt alleen als toeval, omdat degenen die op school opgepast hebben (dus niet Arnon) weten dat we op 8 mei iets herdenken. Anders was het niet opgevallen, omdat we sinds jaren vrijwel elke dag iets in het nieuws hebben over islamitisch geweld. Ondanks het polarisatiefilter wel te verstaan.

Gladiator Fap | 08-05-20 | 21:56

Misschien heb ik het gemist maar ik wist niet dat Joden net als Marokkanen overlast veroorzaakten en scheten op Westerse normen en waarden. Dat er zwembaden waren waar door hun slecht opgevoede Joodse jongeren geen meisjes meer heen kunnen. Net als we dat nu met Marokaanse jongens zien. Dat Joodse jongens met groepjes oude vrouwtjes beroofden, en andere kinderen in elkaar trapten. Net als Marokkaanse jongens nu doen. Mischien heb ik ook al die Joodse aanslagen gemist. Ik heb denk ik ook gemist dat als je dat allemaal vervelend vindt van Marokkanen, dat hetzelfde is als Joden in een concentratiekamp willen vergassen. Maar dat zal wel aan mij liggen.

Hommel | 08-05-20 | 21:28 | 2

Het ligt niet aan jou. Dit is het punt waar de linkse spagaat zó fout gaat, dat "geschiedvervalsing" nog een mild oordeel zou zijn.

Gladiator Fap | 08-05-20 | 21:51

Wat was de laatste Marokkaanse aanslag dan in Nederland?

Beste_Landgenoten | 09-05-20 | 10:01

Grappig dat Grunberg zich verwant voelt (Als ze het over Marokkanen hebben, hebben ze het over mij) aan die slachtofferige jankcultuur aka islam. Of grappig is het eigenlijk helemaal niet. Vrijwel niemand moet Marokkanen, zoals ook geen enkele vrouw omkijkt naar een lelijke aandachtshoer als Grunberg.

Dat bindt, haha!

Ichneumonidae | 08-05-20 | 21:27

Grunbergs optreden was de prelude van zijn doodsreutel. De man wordt door steeds meer lezers niet gepruimd; het is allemaal meer van hetzelfde en dat wordt stomvervelend. Bij de kringloop kunnen ze erover meepraten. Grunberg haalt alles uit de kast om toch maar als belangrijk 'literator' gezien te worden.
Maar hij is een niemand, het mannetje leeft in de bodemloosheid van de schijn.

xavier | 08-05-20 | 21:26 | 2

Die moeilijke bril helpt wel. Dan zie je er al snel uit als iemand die iets kan.

Hommel | 08-05-20 | 21:49

Mij nog altijd een raadsel waarom hij toch al die literaire prijzen heeft gewonnen. Enige reden die ik kan bedenken: vriendjes in de jury's.

Zenzeo | 08-05-20 | 22:31

Door types als Grunberg kun je een hekel krijgen aan een bepaalde bevolkingsgroep. Gelukkig zijn ze niet allemaal zo. Misschien moet hij dit verhaal eens in Israel houden.

padbuffel | 08-05-20 | 21:26 | 1

Of in een willekeurige synagoge... de mafkees.

Ichneumonidae | 08-05-20 | 21:49

Leuke straat, die Molukkenstraat. Soort Judenviertel in Grunberg's termen. Wil je je hond nog niet laten dekken.

Ichneumonidae | 08-05-20 | 21:36

Nieuwe Joden die Marokkanen neersteken... Het zijn toch altijd weer gewoon de Joden.

GeenHeil | 08-05-20 | 21:52

Zowel RTL4 als NOS Journaal hadden het vandaag over "twee witte mannen". De rot zit diep, tegenwoordig.

borderlijntje | 08-05-20 | 21:21 | 1

Dat viel mij ook op inderdaad. Dat wordt het Nieuwe Normaal. Blank zijn wordt een zonde. Mag niet meer.
Ik ben GVD BLANK en niet wit. Ik kan daar niets aan doen en hoef mij daar niet voor te schamen. GVD (of zei ik dat al).

Ride_On | 08-05-20 | 22:16

ik heb nog een Nederland zonder Marokkanen meegemaakt. Mooie tijd was dat.

Egerius | 08-05-20 | 21:21 | 7

Sneu inderdaad, mensen die zijn opgegroeid in deze ontheemde maatschappij en nooit Nederland als Nederland hebben meegemaakt. Dat je nog op vakantie kon naar Belgie, naar Frankrijk. Dat je op een school van pakweg 800 man hooguit 5 hier niet geborenen had en dat je daar ook geen problemen mee had want die deden normaal en die deden mee. Dat je moslims alleen op het zwartwit journaal zag als ze weer eens elkaar de hersens insloegen of als ze weer eens klopt van israel kregen. En dan zag je die koppen en je dacht: mij hemel, wat een hysterische barbaren. Blij dat ze daar zijn en niet hier.
Little did we know...

Graaisnaaiert | 09-05-20 | 00:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat we ook van Grunberg kunnen zeggen, hij weet zijn verhaal zo duidelijk te brengen dat het indruk maakt.
De vele reacties hier zijn wel een bewijs daarvan. Hij raakt een gevoelige snaar, en dat doet hij knap!

Pace | 08-05-20 | 21:13 | 10

@Beste_Landgenoten | 08-05-20 | 21:17: ik kan gewoon niet geloven dat je geen trol bent. Hoe kun je nou niet doorzien wat zo'n Grunberg beweegt? Hij spreekt de mensen die zijn boekjes moeten kopen naar de mond. Omdat hij denkt dat ze deze zelfkastijding nodig hebben. Iemand heeft verzonnen dat het beschaafd en intelligent is om los van iedere context, het altijd voor Marokkanen op te nemen. Vervolgens gaat iedereen die er de behoefte aan heeft om beschaafd en intelligent over te komen zich in allerlei bochten wringen om het gedrag van die kutberbers te verdedigen. Het is echt zo duidelijk het kleren van de keizer verhaal. Er hoeft volgens mij maar één linkse halfgod overstag te gaan en daarna durft iedereen ineens toe te geven dat ze Mocro's eigenlijk best kut vinden. En terecht godverdomme. Nog afgezien van de criminaliteit en het zuigen en drammen, staat hun hele achterlijke cultuur gewoon haaks op de onze. En dat zou reuze schattig zijn als wij gewoon onze gang konden blijven gaan. Maar met die verdomd lange tenen van de Mohammedaan is het voor ons niet te doen om vrij rond te lopen zonder telkens weer op iemands Adilettes te staan. En daar ben ik al heel lang heel erg klaar mee. En dat mag dus ook. Ik mag dat zeggen omdat ik heel goed kan uitleggen waarom ik dit vind. Vanuit de linksmensch hoor ik altijd wat ik niet mag maar nooit onderbouwd waarom ik het niet mag. Ik ben voor rede vatbaar en als iemands argumenten beter zijn dan de mijne ga ik overstag. Maar er komt gewoon echt nooit een inhoudelijke discussie. Ik word in het bruine hoekje geduwd en daarmee is de discussie automatisch gewonnen. Een soort super joker die boven elke troefkaart gaat.

hustler01 | 09-05-20 | 01:32

Ja jongens je wil het gewoon niet begrijpen. Alsof ik niet zie dat er een cultuur probleem is, een wederzijdse afwijzing van elkaars gewoonten, alsof ik niet zie dat Marokkaanse jongens vaker ellende veroorzaken. Ik ben niet blind. Het enige dat ik verdedig, is dat je desondanks niet moet generaliseren dat ALLE Marokkanen DUS onwenselijk zijn. Dat kwartje valt niet hier een ik denk dat de enige reden daarvoor is dat men werkelijk een geheel heeft aan ALLE Marokkanen. Ik heb toch ook geen hekel aan alle PVV ers, alleen omdat ze vaker voorkomen in de statistieken qua racisme?

Beste_Landgenoten | 09-05-20 | 10:08
▼ 7 antwoorden verborgen

Red Europa van de Fransen.’ Dat zei stadhouder Willem III (1650-1702) in zijn tijd waarin hij met veel moeite voorkwam dat de Franse koning Lodewijk XIV West-Europa ging overheersen. Realisme is van alle tijden !

Koning BongoBongo | 08-05-20 | 21:10 | 2

Kijk dat is nog eens een goede tegel

Rest In Privacy | 08-05-20 | 21:12

Werd Willem III door zijn landgenoten toen ook als "Rassies" uitgemaakt?

Gladiator Fap | 08-05-20 | 22:06

Arnon is iemand waar je eigenlijk altijd het woord "gekke" voor moet zetten. Net als bij "gekke" Guy (Verhofstadt). Laten we het daarom voortaan ook maar hebben over "gekke" Arnon.. Sommige mensen zijn gewoon niet helemaal best tussen de oren. Daar kun je niks aan doen, je vraagt tenslotte niet om een psychische afwijking. Daar word je mee geboren of je ontwikkelt het gaandeweg je leven. Het wordt alleen nogal vervelend en gevaarlijk als psychisch gemankeerde mensen veel macht en invloed krijgen, zoals bijv. Hitler, Verhofstadt, Timmermans, maar ook een Grunberg. De laatste heeft weliswaar geen politieke macht, maar door zijn uitspraken in de media heeft hij toch veel invloed. Maar goed... Laat gekke Arnon maar lullen. Voor mij is het allemaal verbale diarree wat hij uitslaat. Nutteloos gekwek.

Motleycrew | 08-05-20 | 21:10 | 1

Ik begrijp je standpunt, maar liever niet doen. Mocht het ooit zover komen dat hij voor het bankje staat, dan moeten we niet willen dat zijn verdediging het op "ontoerekeningsvatbaar" kan gooien. Ik denk dat je het kwaad het best kan bestrijden door ze vanaf het begin bloedserieus te nemen. Wilders deed dat ook en daarom moet hij nu vrezen voor zijn leven.

Gladiator Fap | 08-05-20 | 22:08

Dat je echt denkt dat Nederlanders Marokkanen om niks gaan vervolgen, in wat voor angstige wereld leef je dan?

Rest In Privacy | 08-05-20 | 21:09 | 10

@Kuifje-naar-Brussel | 08-05-20 | 22:03: Voor de liefhebber van het soort, denk ik.
Blijven maagd tot het huwelijk en zijn dan binnen een paar jaar obese nijlpaarden.
Waar je maar zin in hebt.

Ichneumonidae | 08-05-20 | 22:26
▼ 7 antwoorden verborgen

Die vuile Grünberg maakte van de algemene dodenherdenking een programma in de zendtijd van politieke partijen. Heel jammer.

Jimmydepimmy | 08-05-20 | 21:03

Net zoals in de jaren dertig van de vorige eeuw ontvluchtten tienduizenden Marokkanen Nederland. Omdat ze, net zoals de joden toendertijd, wisten wat er stond te gebeuren onder de fascisten.

De straten worden steed meer ontdaan van marokkaanse invloeden, winkels sluiten. Marokkanen doen schichtig hun inkopen, bang om te worden bespuugd, beschimpt en gemolesteerd.

Het zijn donkere dagen....

HetLichtInHetZuiden | 08-05-20 | 21:01 | 5

Heerlijk. Zo simpel maar effectief de absurditeit van het zogenaamde "Marokkanen zijn de nieuwe Joden " aangetoond.

Ride_On | 08-05-20 | 22:24

U vergeet nog het feit dat in de MSM heden ten dage, Marokkanen worden omschreven als een minderwaardig volk. En zij sinds kort op veel plaatsen geweerd worden met de tekst “verboden voor Marokkanen”.

benjeallanggek | 08-05-20 | 22:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Degenen die Arnon Grunberg vragen om heen 4 mei lezing te houden zijn het werkelijke probleem. Op basis waarvan dan? Zijn columns? Zijn boeken? Of zijn appartement in NY. Altijd handig natuurlijk zo’n pleisterplaats

Rest In Privacy | 08-05-20 | 20:59 | 8

@Arachne | 09-05-20 | 02:20:

Toch niet meer, dacht ik? Hij heeft er inderdaad een aantal jaren met gezin gewoond, maar is weer terugverhuisd naar Nederland. Dacht ik, maar kan me vergissen.

Niettemin, voor mijn argument maakt dat weinig uit, lijkt me. Ook Arnon Grunberg is meestentijds woonachtig in New York.

Dr_Johnson | 09-05-20 | 09:52
▼ 5 antwoorden verborgen

Als iemand een vergelijking maakt, betekent dat niet dat diegene vindt dat de twee zaken GEHEEL hetzelfde zijn, maar dat er een ELEMENT is dat overeenkomt.
De meeste vrouwen die 'hoer' worden genoemd zijn dat niet in de zin dat ze zich laten betalen voor seks, maar een overeenkomstig ELEMENT kan zijn dat ze met veel verschillende mannen seks hebben.
Grunberg is niet dom, hij weet heus wel dat Marokkanen niet naar de gaskamers worden geleid.
Waar het hem om gaat, blijkt uit het citaat van één van de beroemdste joodse holocaustoverlevers, Primo Levi: "Ik kan niet begrijpen, niet verdragen dat men een mens beoordeelt niet naar wat hij is, maar naar de groep waar hij toevallig toe behoort."
En precies op dát punt komen joden en Marokkanen wél overeen. Een Marokkaanse Nederlander maakt, óók als hij perfect geïntegreerd is, minder kans op een baan en een huis dan een autochtone Nederlander, niet om wie hij zélf is, maar vanwege de groep waartoe hij behoort en waar hij niks aan kan doen. En als het aan sommige politici ligt krijgt een Marokkaanse Nederlander voor een gewapende overval een ándere straf dan een Nederlandse Nederlander, OMDAT DE WIEG VAN Z'N OPA IN EEN ANDER LAND STOND! Hoeveel invloed kun je in vredesnaam uitoefenen op de plek waar de wieg van je opa stond?
Hier op GeenStijl kunnen we er ook wat van. Van Rossem schrijft dat 'DE ISLAMITISCHE GELOOFSGEMEENSCHAP' FunX te lijf ging. Dat dat onzin is, blijkt alleen al uit het feit dat DJ Morad El Ouakili zélf moslim is! Dus wat is dat dan, 'DE islamitische geloofsgemeenschap'?
En begrijp me goed: ik zie ook heus wel dat Marokkaanse Nederlanders zwaar zijn oververtegenwoordigd als het gaat om criminaliteit, antisemitisme, terrorisme, middeleeuwse standpunten en nog veel meer. Alleen: dat is PRECIES hetzelfde als dat mannen zwaar zijn oververtegenwoordigd als het gaat om terrorisme, lager opgeleiden zwaar zijn oververtegenwoordigd als het gaat om criminaliteit en christenen zwaar zijn oververtegenwoordigd als het gaat om middeleeuwse standpunten.
Dus trek vooral ten strijde tegen criminaliteit, of die nou door hoger- of door lageropgeleiden wordt gepleegd. En tegen terrorisme, of het nou van mannen of van vrouwen is. En tegen middeleeuwse standpunten, van moslims en van christenen.
En nee, je kunt niet niet meer zeggen dat zo'n jongen als Morad El Ouakili hier te gast is. Hij is hier geboren, z'n ouders denk ik ook, en hij heeft dus een Nederlands paspoort. Natuurlijk zouden we een A-Nederlanderschap en een B-Nederlanderschap kunnen onderscheiden op basis van de locatie van de wieg van de grootvader. Maar dat begint toch al een beetje op 'Verboden voor Joden' te lijken, vindt u niet? Dus laten we dat maar niet doen. Morad El Ouakili is dus een Nederlander, en zijn bedreigers ook. En bedreigers pakken we aan omdat ze bedreigen, niet omdat ze Marokkaan zijn.
Dat betekent niet dat je je moet NEERLEGGEN bij de oververtegenwoordiging van Marokkaanse Nederlanders in allerlei slechte cijfers. Maar hoe pak je dat aan, als we met elkaar afspreken dat STRAFFEN nóóit collectief kan op basis van afkomst maar alleen op basis van een INDIVIDUELE daad?
Het antwoord kan dan alleen maar 'emancipatie' zijn. En ja, dat klinkt links en theedrinkerig, maar in tegenstelling tot 'straffen' of 'het land uitzetten' kun je 'emanciperen' wél collectief doen. Met goede woonwijken, goed onderwijs, banen. En voor de duidelijkheid: het gáát op bijna alle sociaal-economische terreinen (bijvoorbeeld criminaliteit!) al jarenlang de goede kant op.
En ik snap heus wel dat er meer is dan het sociaal-economische terrein, ik maak me ernstig zorgen over de fundamentalistische ideeën bij een klein deel van de islamitische Nederlanders en de bereidheid om daarvoor geweld te gebruiken bij een nog veel kleiner maar wel veel te groot deel van hen. Maar dat mag nooit nooit nooit een vrijbrief zijn om maatregelen te nemen tegen ándere Marokkanen of ándere moslims. En dát is de les van Grunberg (en van de holocaust).

Diewijfvandielange | 08-05-20 | 20:55 | 17

Maar voor dat ultieme oordelingsvermogen ontbreekt het mensen vaak aan tijd, ruimte en inzicht. Dan zul je altijd op het niveau van groepen, subgroepen of microgroepen uitkomen.

Reaganmania | 08-05-20 | 23:48
▼ 14 antwoorden verborgen

Nu in de betere boekenzaak en benzinepompshop.
De nieuwe thriller van Arnon Grunberg :
‘Ze’

Ambiorix | 08-05-20 | 20:53

Daarom moet Israel eindelijk eens doorpakken en hun land er laten zijn, ondanks naïeve en onwetende Europese bestuuurdertjes. Dat wil zeggen: Assimileren aan de rechtstaat of wegwezen naar één der buurlanden zoals Libanon, Syrië of Jordanië. Want zelfs de huidige buitengrenzen zijn veels te beperkt tov het Israel dat het ooit was. De Sinaï van de Arabische Egyptenaren? Een lachertje. Dat stukje woestijn lijkt slechts een zandbak, maar onder het zand zijn de bodemschatten. Gelukkig laten de Amerikanen hun Egyptische puppet regime niet naar onze bodemschatten graven. De Sinaï: Voor ons slechts een tijdelijk wisselgeld aan Egypte voor wat rust in de regio, die op een dag ons weer toebehoort, zoals die lappendeken in ons land die als een keten woonwagenkampen nu nog onrust en islam herbergt. Maar op een dag, wij pakken het. Gewoon. En snel, want het Land behoort ons toe. Die amerikanen pakken onze vuilste klussen, helemaal met die gekke Trump als conciërge.(Die man moet je blijven voeden, dan doet-ie álles voor je) Met onze Tempelberg en hoofdstad als boegbeeld.
En zo'n Arnon Grünberg...zoals wij zeggen, een 'freyer'. Dat wil zeggen: iemand die over zich heen laat lopen en in staat is zijn grootste vijanden te willen pleasen. Dat hij zoveel aandacht en stront hier krijgt verbaast me. Want ok, hij kan boekjes schrijven, maar bij ons wordt om zulke teksten van zelfverraad slechts besmuikt gelachen en men is hem meteen weer vergeten. Een 'gekkie', in feite. Meer niet.

Rech_Tvoorzenraap | 08-05-20 | 20:53 | 2

Freyer, prachtig woord, bedankt!

von Trier | 08-05-20 | 23:15

Het huidige Turkije behoorde vroeger bij Griekenland. Mag Griekenland ook even doorpakken? En waar moeten al die blanke Amerikanen heen?

Arachne | 09-05-20 | 02:17

Grunberg. Verbinding zaaien en polarisatie oogsten. Missie geslaagd.

PieterPassant | 08-05-20 | 20:50 | 1

Mooi citaat. Die ga ik van je jatten!

Gladiator Fap | 08-05-20 | 21:12

Het is jammer dat Arnon de oorlog niet heeft meegemaakt. Oh, hij heeft dat wel?! Wat een echte man is het toch.

Acidstain | 08-05-20 | 20:43

Parool: Restaurant HaCarmel voorlopig gesloten. Eigenaar is bang voor de veiligheid van de gasten.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 20:38 | 7

@Berbaar | 08-05-20 | 20:49: Zucht. Steun. Houd vol. Pfff. Berbaar, ik kan normaal een zekere vorm van sympathie voor je opbrengen, omdat je je als trol ook effectief in het verdomhoekje van Geenstijl gemanoeuvreerd hebt... maar dat betekent niet dat ik dan maar absolute stupiditeit kan ignoreren. Denk a.u.b. even na, ok?

Gladiator Fap | 08-05-20 | 21:17

@Berbaar | 08-05-20 | 20:49: Mogen binnenkort toch weer open? Deze restauranthouder ziet dat voorlopig niet gebeuren.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 21:19

@Kuifje-naar-Brussel | 08-05-20 | 21:19: Deze restauranthouder mag zelfs vrezen voor zijn leven. En dit keer niet wegens Corona, maar wegens een ander soort dodelijk virus.

Gladiator Fap | 08-05-20 | 21:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat Arnon Grunberg zegt is al tientallen jaren normaal.
Zolang figuren die rond het kabinet en het koningshuis hangen deze zelfde riedel af blijven draaien, veranderd er niets.
Dergelijke mensen ervaren een compleet andere samenleving.

Als je in het dagelijkse leven bepaalde mensen met alle egards benaderd, en anderen als geboren racisten, dan zul je dat terugzien in hoe jezelf behandeld wordt. Persoonlijk ben ik er helemaal klaar mee, en steek ik er geen energie meer in.
Beter voor je gezondheid is doen zoals zij doen: lekker buiten het bereik van dergelijke figuren blijven. Diender worden is het totaal tegenovergestelde, dan zit je bekneld er tussen de verschillende werelden.

Peter_K | 08-05-20 | 20:37 | 1

Op het moment dat "racist" een geuzennaam wordt, weet je dat het tij zich langzaam keert.

Gladiator Fap | 08-05-20 | 20:50

Nogmaals, het is knap hoe links erin is geslaagd om een groot deel van Europa onder de knoet te krijgen. Grunberg's verhaal tart elke vorm van logica EN moraal. Stockholm syndroom. Dat is mijn diagnose. En het is niet alleen Arnon Grunberg die daaraan lijdt.

balustrade | 08-05-20 | 20:30 | 2

Het is niet alleen knap, het is vooral boosaardig.

Gladiator Fap | 08-05-20 | 20:34

knap, zeker. boosaardig. tja van een kleine groep die dit bewerkstelligt.

Ir. Wilhelmus | 08-05-20 | 20:37

Het grappige is, als je de woorden "joden" en "Marokkanen" door "Duitsers" vervangt,, dan klinkt het gek genoeg nét als de gemiddelde bierkelder toespraak begin 30er jaren... Zou het fascistische mes dan tóch aan twee kanten snijden, lieve Arnon? De Joden waren in ieder geval níet elke dag in de krant, omdat ze straffeloos een politieagent voor kankerracist uitgemaakt hadden... De Joden braken niet de halve stad af als één van hun criminele makkers een beetje hardhandig gearresteerd werd. De Joden riepen niet dat alle Homo's, Christenhonden en Marokkanen van het dak gegooid moesten worden. Nee, Arnon, de Joden werden als slachtoffer gekozen, omdat ze succesvol waren in een tijd dat de het gemiddelde stemvee dat niet was en omdat ze zich niet konden weren. Easy target dus. Marokkanen zijn exact het tegendeel van dat: ze zijn niet succesvol en de geweldsdrempel is extreem laag. Niet voor niks háát de gemiddelde Marokkaan de joodse gemeenschap en door het softe optreden van justitie (mede door het geschreeuw van figuren als jij, Arnon!), schamen ze zich niet eens om dat in het openbaar te tonen, hetgeen S T R A F B A A R is. Arnon, je bent maar een bloksnor van je voorbeeld verwijderd. Je bent iemand met levensgevaarlijke denkbeelden.

Gladiator Fap | 08-05-20 | 20:30 | 1

Hear, hear!

benjeallanggek | 08-05-20 | 21:02

Och wat een slachtoffer verhaal weer. Het zou alleen weer gaan over risicoloos deugen van de Grünberg en De Breij brigade? Alsof die zouden wegkijken van het echte fascisme in de vorm van de islam en de moslims die maar allemaal crimineel zijn? De statistieken negeren? Het bekende rechtse verhaaltje, over wij zijn de enigen die zo dapper zijn het echte probleem aan te kaarten? Dat rechts extreem altijd zo onterecht wordt aangepakt omdat het zo veel makkelijker zou zijn?

Nee dan heb je er dus geen ene zak van begrepen. Echt geen ene zak. Niemand beweert op heel links, in heel deugend Nederland dat er geen problemen zouden zijn met integratie, islam, Marokkanen of vluchtelingen. Niemand ontkent dat daar problemen zijn, dat de statistieken dat ook aantonen, dat etc etc etc. Niemand. Dat is echter de altijd gebruikte stropop, dat men het niet zou willen inzien of goedpraat, of ontkent. Het is gewoon niet waar. En dan werpt men zich daarna op als de ware patriotten. Wij gisse jongens kijken niet weg. Wij van de PVV, van de FvD wij durven het te benoemen, wij zeggen waar het op staat! Wij, wakkere burgers, wij weten echt wat er speelt. Wij kijken niet weg. Wij zien dat ze slecht zijn, dat ze stelen, dat ze beroven, dat ze nooit deugen, dat de islam ze altijd tot ellende zal drijven. Wij zien dat maar worden tegengewerkt door die laffe politici, door die laffe rechters, door die laffe kliek.

Nou nee. Jullie, op rechts zijn totaal doorgeslagen in dat zogenaamde benoemen van wat niet benoemd zou mogen worden, van dat signaleren wat links niet wil zien. De hele, echt de hele dag, iedere dag weer gaat het over Marokkanen, de islam, de statistieken, de criminelen, de focus ligt steeds op migranten, asielzoekers, buitenlanders, iedereen die zich niet zou willen aanpassen aan ons. Aan onze cultuur en gewoonten. De toon is luid, de toon is dwingend, de boodschap ongenuanceerd, generaliserend, uitsluitend, neerbuigend, snerend wie niet hard genoeg meejankt over al dat gesignaleerde en benoemde, die is een laffe wegkijker, een deuger, die is links, of van D66, het ergste nog van alles, die is gewoon af.

Grünberg benoemde dat het steeds normaler wordt om je generaliserend te uiten over groepen Nederlanders, ze slechte mensen te noemen, ze weg te zetten als groep, als ras, als soort, als insecten, als tuig, als vuil, schorem. Zo begon het ooit, met de Joden in Duitsland. Dat is geen gezochte vergelijking, dat is geen trucje, dat is niet flauw of goedkoop om aan te komen met de Joden van toen. Dat is exact waarom het gaat. In de roos, Terecht.

Beste_Landgenoten | 08-05-20 | 20:30 | 20

De groepen die in Nederland ongegeneerd mogen worden gediscrimineerd zijn ouderen, oost-Europese arbeidsmigranten en de witte 50 plus man.
Daar komt amper reactie op.
Die groepen mogen hier blijkbaar wel gediscrimineerd worden.

Bataafje | 08-05-20 | 23:09

nou bl... je spreekt voor heel links.. en niemand daar ontkent problemen.... maar waar van Rossem schrijft in zinog eejn eerste alinea's over krekels .. en nimmer een woord ... daar heeft hij gewoon gelijk.. en jij verklaart in 1 zin heeeel links zo even onschuldig. Ga dat even daar nog even vertellen, hier geloven we dat soort gezeik niet meer.

MondKapper | 08-05-20 | 23:23
▼ 17 antwoorden verborgen

Arnon Grunberg. Volgens mij had ik als eens eerder van die naam gehoord. En ja, inderdaad. De naam Volkskrant duikt op, dat weet je eigenlijk al meer dan genoeg. Ging hier bij GS ook even rechtsboven zoeken op de naam Arnon. En ja, genoeg hits. Lees dat zou ik zo zeggen. Dat weet u precies wat voor type Arnon is. Dit citaat uit een artikel van 12-02-2018 hier op GS zegt alles: "Arnon Grunberg (half mens, kwart vagina, kwart leegte)".

Fi-Bu-Bla | 08-05-20 | 20:25

Iedere keer als Grunberg iets in de media zegt, spuit hij zn broek onder. Geil op zichzelf als de neten.

BonanzaNLD | 08-05-20 | 20:24 | 1

Het schijnt dat hij gesponsord gaat worden door Tena Lady.

Acidstain | 08-05-20 | 21:04

Restaurant Grunberg houdt voorlopig de deuren gesloten uit bezorgdheid over de veiligheid van zijn klanten. Voordat het vrijdagochtend wederom belaagde restaurant weer open kan, wil Arnon eerst overleg met de gemeente, de politie en justitie.
www.parool.nl/amsterdam/restaurant-ha...

AntonJansen | 08-05-20 | 20:23
-weggejorist-
Eeuwig..Op..Vakantie | 08-05-20 | 20:21 | 1

Lekker ge-bb-q vanavond. Kipje op zijn Japan's, garnaaltje met knof, biertje, wijntje was weer goed.

Mark_D_NL | 08-05-20 | 20:20 | 3

Lunch: boterham pindakaas met komkommer. Dus.

gebruikesrnaam | 08-05-20 | 20:28

Nederland begint steeds meer op een zielig hoopje stront te lijken. Het grootste gedeelte van de bevolking is zo laf als de pest. Het gedeelte van de bevolking dat WEL verandering wil, bestaat uit PVV'ers die de intelligentie missen om dit probleem aan te pakken.

Gelukkig kwam toen FvD, maar die komen niet verder dan semi-intellectueel lullen over wat er allemaal mis is. Vooralsnog zie ik vanuit hun kant geen actie, omdat ze waarschijnlijk ook bang zijn om voor racist uitgemaakt te worden. Dus zoals het er nu uitziet geef ik Nederland geen hoop.

Erno-NL | 08-05-20 | 20:18 | 4

Misschien is ON wat voor je.

Acidstain | 08-05-20 | 20:40

@Berbaar | 08-05-20 | 20:32: Ach, in ieder geval is het beter als helemáál niets doen en lijdzaam toekijken hoe het land naar de knoppen geregeerd wordt. Iemand die om zijn leven moet vrezen omdat hij zich openlijk verzet tegen een moordzuchtige religie heeft sowieso meer integriteit in zijn linkerpink dan de meeste mensen in hun hele lichaam.

Gladiator Fap | 08-05-20 | 20:57

@Berbaar | 08-05-20 | 20:32: Zucht.... sinds wanneer krijgt oppositie in Nederland wel iets voor elkaar ?

Koning BongoBongo | 08-05-20 | 21:29
▼ 1 antwoord verborgen

De Arnon Grunbergs leven in een paralelle samenleving, Nederlanders in de Nederlandse.
En vanuit die positie worden We als Nederlanders de paralelle maat genomen.
Ze zoeken het maar uit, we praten pas verder als de Grunbergjes ook in Nederland komen wonen.

De Briemusketier | 08-05-20 | 20:17

Rapper Boef zou eens een nummer moeten schrijven als eerbetoon aan hoe Grunberg met z'n kechies omgaat.

raskol | 08-05-20 | 20:17

Stop eens met alleen maar lief willen zijn.

Al heel lang houd ik het libertarisch gedachtengoed aan om mijn acties van een initiatie van geweld te onthouden en de daardoor verkregen sensitiviteit maakt het soms tergend om nog naar onze maatschappij te kijken. Erosie van politiek midden, zwalkend socialisme. Een constante oscilatie tussen nihilisme en ideologie.
Bedrijven zo groot dat werknemers nooit hun baas zien. Geen god, geen ideaal, geen waarden... wij zijn wellicht lelijk geworden.

Nietzsche zei: "Wie zich ontdoet van oorlog ontdoet zich van het grote leven"

De manier waarop mens schoonheid en ideaal centraal stelt in zijn motivatie reflecteerd zich op de wereld.

De slag om Troje werd gevochten voor de mooiste vrouw van het land en het conflict bewoog zelfs de goden persoonlijk. Tristan en Isulde, de knappe koene ridder op het witte paard, de knappe maagd, de pure princes. Allemaal standaarden van schoonheid die voor 99,999% van de mensen onhaalbaar was... en toch bewogen deze verhalen de wereld vanaf het begin der tijden.

Kortom, men heeft zich laten leiden door de idealen van schoonheid. Zelfs de normale lelijke mens leefde en stierf voor onbereikbare standaarden.

Het is pas als de doorsnee mens bitter word omdat de knappe mensen aanbeden worden en zijzelf niet. En zij het recht beginnen te voelen om net zo aanbeden te worden. Zodra ze dit uit nijd zullen democratiseren worden niet alleen zijzelf lelijk... maar ook de hele wereld.

En op exact dezelfde manier dat de doorsnee mens moet leven volgens de standaarden van schoonheid. Zo moeten ook de doorsnee man leven volgens principes van moed en heldhaftigheid. Als de mannen niet meer praten over "hoe zij de cultuur kunnen beschermen" maar beginnen te praten over "hoe ze niemand pijn kunnen doen" dan zullen ook zij dit belangrijke principe inverteren... en daarmee lelijk worden en lelijk maken.

Wellicht moet de moderne eens niet denken: "hoe kan ik aardig zijn?" maar "voor welk ideaal zou ik eigenlijk bereid zijn te sterven?"

En als er helemaal geen antwoord tot geest komt..."ben ik lelijk?"

KutFilosoof | 08-05-20 | 20:17 | 4

Wellicht moet de moderne eens niet denken: "hoe kan ik aardig zijn?" maar "voor welk ideaal zou ik eigenlijk bereid zijn te sterven?

Mooi verwoord en zeker een goed streven.

Rohin | 08-05-20 | 20:52

@Montgomery Burns | 08-05-20 | 20:27: U niet...

Gladiator Fap | 08-05-20 | 20:59

Voor welk ideaal ben ik bereid een bittere strijd te strijden.
Sterven kan altijd nog.

Arachne | 09-05-20 | 02:09
▼ 1 antwoord verborgen

Wie zijn zij die Grunberg naar voren halen? Deze vraag is veel belangrijker.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 20:12 | 4

Dat is de ons kent ons deugclub die o.a. vandaag weer effe in Amsterdam 17 miljoen euro doneerde aan cultuurinstellingen die al gesubsidieerd worden.
www.at5.nl/artikelen/201861/cultuurin...

AntonJansen | 08-05-20 | 20:19

Denk je dat het een plan is... we moeten van de dodenherdenking een jodenherdenking maken, dan koppelen we de Marokkaanse gemeenschap aan de joden. Zo betrek je een volk bij Hollandse rituelen. Bel Arnon.?

RickTheDick | 08-05-20 | 20:26
▼ 1 antwoord verborgen

Een eng en bovenal stuitend typje die Grunberg

bijna_raak | 08-05-20 | 20:12 | 1

Waarschijnlijk nog nooit een Marokkaan gezien in zijn leven.

Acidstain | 08-05-20 | 20:49

Kunnen deugers geen label op hun jas of mouw gespeld krijgen? Dan weet het straattuig tenminste wie ze ongestoord kunnen overvallen, beroven, aanranden of in elkaar slaan er hoeft geen rechter aan te pas te komen... zo hebben onschuldige burgers geen overlast meer wat dat deugende tuig heeft gezaaid nietwaar?

Hollandse_blauwe | 08-05-20 | 20:11

De joden zijn al eeuwen in een kwaad daglicht gezet en vergeleken met van alles wat slecht en beestachtig was.... en nou doet de heer Grunberg het weer....

Hiram | 08-05-20 | 20:09

@van Rossem. Goed stuk.

jan99 | 08-05-20 | 20:09 | 1

Zeker, een heel goed stuk! Grunberg is een domme ijdeltuit.

petermeijer | 08-05-20 | 20:19

Linksdragenden lijden collectief aan het Stockholmsyndroom.

MarkiesDeBalzaque | 08-05-20 | 20:09
-weggejorist-
frank4444 | 08-05-20 | 20:08 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Gevalletje stockholmsyndroom ?

Baron Clappique | 08-05-20 | 20:08 | 2

Gewone mafkees die genegenheid zoekt bij de verkeerde bevolkingsgroep .

Koning BongoBongo | 08-05-20 | 20:21

Het 2e generatie slachtoffer syndroom

Arachne | 09-05-20 | 02:06

Slechts walging en verdriet voel ik bij de woorden van Arnon Grunberg.

Montesquieue | 08-05-20 | 20:05 | 1

Correctie: Slechts walging en verdriet voel ik bij de woorden Arnon en Grunberg.

Dick Luyenlomp | 08-05-20 | 20:06

Wat is het toch voor geestesziekte bij de policoridioten dat daders en slachtoffers omgedraaid moeten worden?

smdyasc | 08-05-20 | 20:03

Berg je maar, over twee weken is die Ramadom afgelopen en dan komen ze uit holen, riolen en goten weer de straten op, de parken in; de barbeques aan, dan ook weer het gesis tegen meisjes en vrouwen. Dacht iemand dat ze zich dan aan de regels houden voor de 1,50 en dit en dat? Ik heb er genoeg van. Ik heb hier niet voor gekozen.

dathoujetoch | 08-05-20 | 20:03 | 3

Dit soort teksten. De moslims als ongedierte, als ratten, als schenders van onze vrouwen. Kan zo uit Der Ewige Jude komen, deze tekst van je. Je weet niet wat dat is denk ik, zo dom ben je wel, dus Google het maar eens. Grünberg had keihard gelijk, over jou gaat zijn speech. Die nieuwe nazi's.

Beste_Landgenoten | 08-05-20 | 20:35

@Beste_Landgenoten | 08-05-20 | 20:35:
Klopt, zelfs hier lees ik geregeld dat men hele groepen als ongedierte betitelt.
Schijnt in de extreem rechtse hoek normaal te zijn en inderdaad daar heeft Grunberg het over.

Berbaar | 08-05-20 | 20:42

@Beste_Landgenoten | 08-05-20 | 20:35: Even vooruit, ik hou ook niet van dat soort teksten. Probleem is dat hij wel een punt heeft, na de ramadan is er extra beveiliging nodig op straat en bijvoorbeeld de bioscoop.
Dit soort teksten (riolen etc) krijg je als mensen zich misdragen en er niks tegen wordt gedaan. Iemand als Wilders, iemand als Fortuyn waren vroeger nooit zo groot geworden. Toen had je Janmaat, iemand die heel gematigd over de huidige problemen sprak en juridisch is aangepakt, zwartgemaakt, een moordaanslag heeft overleefd terwijl zijn vrouw daardoor haar benen moest missen en de 2e kamer gaf niet eens een bloemetje.
Als je een sentiment negeert groeit het, je kunt de koppen van de leiders afhakken maar het probleem meneer, dat blijft. Dat groeit!
Met alle nare, schandelijke gevolgen die daaruit voortvloeien...
Kun je boos op mensen met haatgevoelens worden maar kijk eerst waar dat vandaan komt. Als je dat niet aanpakt maar negeert en spreekbuizen executeerd krijg je een uitbarsting.
Ik stem op Wilders, een man die gewapende beveiliging nodig heeft vanwege zijn mening. Ik had mij zo graag drukgemaakt om andere dingen maar hij wil de problemen aanpakken waar ik het meeste last van heb...

BootleggersSmurf | 08-05-20 | 21:19

Arnon is een lul.

BRR76 | 08-05-20 | 20:02 | 1

Een besneden lul. Dat wel.

halbstark | 08-05-20 | 20:32

Overigens wordt het tijd dat een duidelijke schifting wordt gemaakt tussen doorgeslagen straatcultuur en de puur islamitische uitwassen zoals jihad en antisemitisme. Dingen lopen te veel door elkaar nu.

pielemuisje | 08-05-20 | 20:02 | 6

@Dick Luyenlomp | 08-05-20 | 20:05:
staat-jihadisten = straat-jihadisten.
De opgeschoren koppen met dure merkkleding en macho gedrag, dus.

Dick Luyenlomp | 08-05-20 | 20:08

@Dick Luyenlomp | 08-05-20 | 20:05:
Ik zeg dit niet omdat ik het zielig vind voor hunnie. Lijkt me gewoon goed dat je eerst duidelijk krijgt waarmee je te maken hebt. En ik zie een verschil in intentie tussen die twee eerdere topics van vandaag (al zal je altijd een kleine overlap hebben). Denk namelijk dat religieus extremisme een andere aanpak nodig heeft dan asociaal gedrag dat wordt aangemoedigd door een straatcultuur waar de overheid totaal geen grip meer op heeft.

pielemuisje | 08-05-20 | 20:11
▼ 3 antwoorden verborgen

oplossen als het je pad kruist.

Hentjehopeloos | 08-05-20 | 20:01

Tsja, de feiten benoemen is niet de sterkste kant van de deugmensen. De islam staat aan de basis van veel ellende en geweld. Zo moeilijk is dat toch niet?

Eddy67 | 08-05-20 | 20:01

Het willen deugen is zo oud als de mensheid. Vroeger al, in de tijd van Jezus, had je de zogenaamde Farizeeërs. Dat waren lieden die zich heel vroom voordeden en de pretentie hadden dat ze moreel en ethisch boven iedereen uitstegen. Grunberg is zo iemand. Een neo-Farizeeër.

Motleycrew | 08-05-20 | 20:01 | 1

Grunberg zegt dat de wereld een strijd is van allen tegen allen. Dat getuigt niet van deugen. Hij wil dat we elkaar allemaal naar de strot vliegen. Dan zijn we ontmaskerd, en kan hij ons uitlachen.

Als daar een gloedvolle humanitaire speech voor nodig is, hij schudt 'm zo uit z'n mouw. Een speech waar iedereen helemaal in mee kan gaan, het ja-ritme, en dan geniepig in een paar zinnetjes de ene helft van het publiek het bloed onder de nagels vandaan treitert. Hij weet heel goed waar de pijn van de samenleving zit.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 20:15

Maar hij deugt en daar voelt hij zich vast heel erg lekker bij. En dat is wat echt telt in deze tijd

Derkaderr | 08-05-20 | 20:00

Laat die nieuwe Joden dan ook maar eens de lijdensweg van de oude Joden afleggen. Laat ze maar verboden worden een ambacht te hebben, laat ze maar publiekelijk, openlijk en met veel bijval vernederd worden. Laat ze maar eens meemaken hoe het is om het normaal te vinden gediscrimineerd te worden. Laat ze maar eens een apart woord bedenken omdat er voor de zoveelste keer genocide op ze is gepleegd... Dat er plaatsnamen als Dood aan de Marokkanen zijn.
Dan praten we verder...

Chinezen zijn hier al meer dan 100 jaar, zijn niet geïntegreerd en niemand geeft een fuck. Chinezen worden grapjes over gemaakt net als Belgen, moffen etcetera maar niemand of zijn moeder maakt zich druk dat er teveel Chinezen in de straat wonen, naar de Chinees gaan is volksgebruik geworden...
En waarom? Omdat Chinezen zich gedragen!

Wat Grunberg en andere idioten doen is stellen dat je niet alle hells angels als tuig moet zien want er zijn er ook zonder strafblad. Als je negatief denkt over angels is de kans groot dat je ook negatief gaat denken over bikers volgens hen. Totale stierenpoep.
Juist van een Jood mag je hopen dat hij zijn geschiedenis kent, dat hij het verschil ziet...

BootleggersSmurf | 08-05-20 | 19:59 | 5
-weggejorist-
frank4444 | 08-05-20 | 20:11

Inderdaad !!

Rest In Privacy | 08-05-20 | 20:15

@frank4444 | 08-05-20 | 20:11: Ach, what goes around comes around.
www.jellinek.nl/vraag-antwoord/wat-is...
Maar toch, ook al zitten er criminele elementen bij de Chinezen kun je daar tenminste stellen dat zij niet allemaal zo zijn. Het merendeel werkt zich drie slagen in de rondte.
Ook grappig: Chinese koks worden actief geweerd uit Nederland. Gediscrimineerd dus. Probeer hetzelfde eens bij een andere "minderheidsgroep".

BootleggersSmurf | 08-05-20 | 20:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Het maakt me letterlijk treurig om te zien hoe Nederland zichzelf wegcijfert. Hoe Nederland zichzelf vrijwillig weggeeft aan het schuim van de islam. Daar is niets racistisch aan, want het gaat om een verkeerde religie. Een religie die hier niet hoort omdat het onze normen en waarden aantast. En er wordt met open armen aan toegegeven. Honderden of duizenden structurele geweldsplegingen komen niet in het nieuws omdat ze gepleegd zijn door mensen die hier vrijwillig heen zijn gehaald. Het word genegeerd. Op neutrale media zoals Youtube is zo overduidelijk wat voor sentiment er in Nederland heerst. Op Youtube word niet gejorist dus iedereen heeft daar de kans te schrijven wat men wil. En in misschien wel 90% van de gevallen is er een pro-Nederland sentiment. Maar dat wordt genegeerd. Stemmen heeft geen zin, U wordt genegeerd. Het woord van het volk wordt compleet en volledig genegeerd en dat maakt me verdrietig. Ik kan me niet voorstellen hoe Europa en Nederland er over 10 of 20 jaar uit zal zien, maar in met de snelheid waarbij momenteel onze volledige levensstijl gedwongen en geforceerd vervangen wordt door islam zal het niet lang meer duren voordat de voertaal hier Arabisch is. Waarom zíén al die mensen dat niet??

Bloemschikliefhebber | 08-05-20 | 19:59 | 2

Ik ben het helemaal met u eens. Ik snap er ook niets van dat het maar door kan blijven gaan.

harrievanzanten | 08-05-20 | 20:47

Op Youtube wordt niet gejorist?
Hoelang zit u al in lockdown onder een steen?

Arachne | 09-05-20 | 02:02

Het Joodse volk kent net zoals het Nederlandse genetische misbaksels, jammer dat wij die uit andere volken zo begerig binnen halen. Soort zoekt soort?

Guiseppe | 08-05-20 | 19:58

De nieuwe joden hebben al last van een identiteitscrisis, die voelen zich Arabier terwijl ze dat niet zijn, en nu zijn ze ook nog joods.

Roehm | 08-05-20 | 19:58 | 2

Mooie nickname. Ernst?

Beste_Landgenoten | 08-05-20 | 20:36

De niet berbers zijn Arabieren. De Arabieren en de Joden zijn familie, Semitische volken. Er is onder onderzoekers nog steeds de vraag hoe de Asjkenazi (Europese joden) verwant zijn aan de Sefardim (Spanje/Portugal) en de Mizrahim (Arabische joden) De Sefardim, die met de moslims meekwamen met de verovering van Spanje, zouden van origine Mizrahim zijn. De Sefardim zaten wel zo'n 600 jaar met de moslims in Andalusië. Er zal vast kruisbestuiving hebben plaatsgevonden.

Arachne | 09-05-20 | 02:01

In 2009 verscheen in Israel het boek 'The Invention of the Jewish People', wat veel woestijnstof deed opwaaien. Shlomo Sand betoogt dat na de val van Carthago een groot deel van de Phoenicische bevolking zich bekeerden tot het Joodse geloof. Hetzelfde geldt voor een aanzienlijk deel van de Berbers in Marokko. Later trokken deze Sefardische Joden naar Spanje en Portugal, waar ze bijdroegen tot de grote culturele bloeitijd van de Islam op het Iberisch Schiereiland. Weer later, na 31 maart 1492, moesten deze Sefardische Joden in exiel gaan, waarbij een klein deel in Amsterdam maar een groter deel in Noord Afrika en Anatolië terecht kwam. Kijk je naar de oorsprong van de Sefardische Joden, dan speelt Marokko daarin een voorname rol. Nederlandse Wiki: nl.wikipedia.org/wiki/Comment_le_peup...

Eeuwig..Op..Vakantie | 08-05-20 | 19:58 | 1

Jeroen Krabbe deed mee met een programma dat je stamboom naloopt, of er nog wat interessante voorouders bij zitten. Tegen het einde bleek dat Jeroen voorouders heeft die Marokkaanse Joden waren. Jeroen was helemaal in zijn nopjes.

Arachne | 09-05-20 | 01:57

Als ik die compleet moreel failliete lui hoogstaand humanitaire speeches zie geven, dan denk ik: die Baudet heeft ook zijn fouten, maar het valt in het grote plaatje toch wel mee. Het valt reuze mee.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 19:58

In sektes en religies is wel aangetoond hoe mensen totaal onhoudbare standpunten kunnen volhouden om in de bubbel te mogen blijven.

MarcelDD | 08-05-20 | 19:57

Is dit een gevalletje: '.. good times create weak men'? (G. Michael Hopf) of is Arnold echt iets tekort gekomen in zijn kindertijd/jeugd?

zwenkwieltje | 08-05-20 | 19:56 | 5

@Madame Poitiers | 08-05-20 | 20:03:
Ben aan het uitzoeken want benieuwd. Heb het antwoord nog niet voor u helaas.

zwenkwieltje | 08-05-20 | 23:24

Arnon is een Greta. Leeft volledig in zijn eigen wereld en wordt door de mensen uit zijn bubbel op het schild gehesen.

Cepalislam500mg | 09-05-20 | 04:25
▼ 2 antwoorden verborgen

"Als ze het over Marokkanen hebben, dan hebben ze het over mij".
Klopt vrij aardig: zelfde woordenschat, regelmatig hoerenbezoek en leven van slachtofferschap, alleen dat opgeschoren kapsel wil maar niet lukken.

skoftig | 08-05-20 | 19:56
-weggejorist-
Rosaturbinata | 08-05-20 | 19:56

Het is erger. Door wat hier in WO2 is gebeurd, tolereren wij de meest achterlijke bergvolkeren uit achterlijke gebieden die zich met honderdduizenden aan ons hebben opgedrongen. Spenderen wij honderden miljarden om nog wat van ze te maken. Weggegooid geld.

Madame Poitiers | 08-05-20 | 19:55

Het wordt ook tijd dat de valse fundament-mythos van nazisme uit ons gezamenlijk onderbewust wordt gebeiteld. Alleen dan kunnen we eerlijke praten over maatschappelijke vraagstukken en verschillen tussen bevolkingsgroepen, betweterige pseudo-intellectuele joden, onrust schoppende joden en salon socialistische blanken.

HaatAth3ist | 08-05-20 | 19:55

Deze plemp zou alleen al moeten worden weggejorist vanwege wat ik nu denk.

McSnor | 08-05-20 | 19:55 | 1

Ik vind dat je nu toch echt een beetje te voorzichtig opereert.

Schoorsteenveger | 08-05-20 | 19:57

"En het is ook logisch dat als er gesproken wordt over bepaalde bevolkingsgroepen op een manier die doet denken aan de meest duistere tijd uit de twintigste eeuw, als dat gewoon is geworden, er vroeg of laat op die manier ook weer over Joden gesproken kan worden. Voor mij was het van begin af aan duidelijk: als ze het over Marokkanen hebben, dan hebben ze het over mij."
Die tekst zit heel sluw in elkaar. Voor Grunberg zijn Marokkanen niet de nieuwe Joden, integendeel. Marokkanen interesseren hem eigenlijk niet, Marokkanen zijn slechts de kanaries in de mijn. Waar het hem om draait is wat uiteindelijk de Joden zou kunnen overkomen. Het is een soort van literaire omkering van het begrip 'uitverkoren volk'. Zoals ik het lees een diepe belediging van het Marokkaanse volk. Hij misgunt impliciet de Marokkaan zijn slachtofferschap. "Als ze het over Marokkanen hebben, dan hebben ze het eigenlijk over Joden."

Schoorsteenveger | 08-05-20 | 19:54 | 3

Zou niemand deze literaire grootheid begrijpen dan?
AG is wel een héle Ruimedenker dan.
Ik hoop dat je gelijk hebt en AG zijn verhaal nog eens toelicht.
Hopelijk voor hem zit ie dan veilig in NY.

Ruimedenker | 08-05-20 | 20:04

@Ruimedenker | 08-05-20 | 20:04:
Ik denk dat weinigen zien wat ik als de ware aard van Grunberg zie. In mijn ogen is hij een sadist. Hij schept er behagen in om de ander pijn te doen, en hij geniet ervan als hem dat lukt zonder dan men doorheeft hoe hij dat flikt. Vaak pijnigt hij gelaagd, en in meerdere richtingen tegelijk. Het onderhavige citaat is daar een goed voorbeeld van.
Maar ach, we mogen er waarschijnlijk blij mee zijn dat-ie, op een paar incidenten in de privé-sfeer na, zijn impulsen kan sublimeren en omzetten in schrijfsels.

Schoorsteenveger | 08-05-20 | 20:37

@Schoorsteenveger | 08-05-20 | 20:37: Ja, hij is zeker een sadist. Vraag dat maar aan zijn ex-en, die kunnen dat beamen. Het rotjochie dat van het Gymnasium werd geschopt, omdat hij zich niet kon gedragen. Maar die toevallig wel een beetje kon schrijven.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 20:53

Hoe groot is de kans dat wanneer de wereld wordt overheerst door de fundamentalistische Islam dat er dan nog Joden op de wereld leven en dat Israël er nog zou zijn? Kan die vraag eens aan Grunberg worden gesteld? Eerlijk in de spiegel kijken zal vast moeilijk zijn.

Jan, Leiden | 08-05-20 | 19:53 | 2

Israël heeft al seculiere staatshoofden in het MO aangevallen (de VS doet het vechten) en beschiet Syrië dagelijks. Het is 1x per ongeluk aangevallen door ISIS en daar heeft ISIS uitgebreid excuses voor aangeboden. Het heeft medische hulp verleent aan de rebellen in Syrië en Al Qaida.

Degenen die sterven in het MO zijn moslims en de christenen.

Arachne | 09-05-20 | 01:51

Ik zeg even niks over Arnon, 1 keer joop is wel genoeg.

Mr_Natural | 08-05-20 | 19:52 | 1

Je hebt nog steeds een klein stijfje hè? Echt aandoenlijk. Ik ben blij voor je.

DrumPiet | 08-05-20 | 19:54

Arib is het bewijs dat niet alle Marokkanen dom zijn en Grunberg het bewijs dat niet alle joden intelligent zijn.

Blauwpetje | 08-05-20 | 19:48 | 5

@Jan, Leiden | 08-05-20 | 19:55:
Dat ook.

HoerieHarry | 08-05-20 | 19:57

Arib heeft vandaag GraaiLinkser Diks behoorlijk te kakken gezet tijdens haar afscheidsspeach. Niks geen mooie, zalvende woorden, gewoon knalhard de waardeloze graaiersmentaliteit van deze mevrouw publiekelijk aan de kaak gesteld. Geweldig!

Graaisnaaiert | 08-05-20 | 20:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Op lokaal niveau heeft bv Amsterdam DENK, BIJ1 en Gl ( BDS). Dat zegt voldoende lijkt me.

Shortganger | 08-05-20 | 19:46

Helemaal juist. En die Arnongrunbergs kunnen al 30 jaar hun gang gaan omdat de leden van de Claudia Debreijdingskerk hen een vrijbrief hebben gegeven om te doen en laten wat ze willen. De Nederlandse samenleving, zoals zoveel Westerse samenlevingen, heeft laten zien totaal geen zelfrespect te hebben. Zoals een vrouw die keer op keer bruut wordt mishandeld door haar wederhelft maar nooit de mond zal durven opendoen en alles eraan doet om de lieve vrede te bewaren.
Die houding wordt terecht gezien als een zwakte. De Arnongrunbergs zijn een laf soort, maar als de tegenstander nog laffer is, is het pleit snel beslecht. Men waant zich oppermachtig omdat wij ons al als laffe honden hebben omgerold om met de pootjes omhoog te liggen voor de baas. Vandaar ook dat we als collectief ons kunnen laten terroriseren door snotneuzen van 14/15. We hebben over ons heen laten lopen en dat weten ze. En dus worden ze steeds brutaler en moediger, gesterkt door de wetenschap dat wij hen toch geen strobreed in de weg zullen leggen. En de deugmens kijkt weg, omdat de minachting jegens de eigen soort in de weg staat om enig herstel te bewerkstelligen. Liever blaast de deugmens zijn eigen cultuur op dan ooit echte 'solidariteit' te tonen met al die stakkers die de azaan mogen aanhoren, terreur moeten ondergaan van kinderen en waar de kogels ze om de oren vliegen.

Slaap lekker verder, o deugend Nederland, voor zolang het nog duurt.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 19:46 | 2

“ We hebben over ons heen laten lopen en dat weten ze”
Zodra je optreedt weet de politie niet hoe snel ze moeten optreden. Dan wél.

Rico Tampeloerus | 08-05-20 | 19:53

@DearMud geweldig geschreven!

harrievanzanten | 08-05-20 | 19:57

Als sinds de middeleeuwen hebben we last van dat maghrebaanse tuig. De slavernij in de Barbarijse staten wordt natuurlijk door de huidige linkse elite snel onder het persische tapijtje geveegd.

Dat socialistische partijleidertje uit de jaren 30 met dat vreemde snorretje is een pussy vergeleken met de Emirs en Kaliefs die sinds de 7' eeuwe hun ideologie aan elk onderworpen volk willen opdringen.

Mijnheer kiest hier de verkeerde vriend als je het mij vraagt.

Lt-Kol Kilgore | 08-05-20 | 19:45 | 1

De slavenhandelaren in de Barbarijse staten; het zal u verbazen wie dat waren.

Arachne | 09-05-20 | 01:44

Dus Arnon heeft Marokkanen joden genoemd? Maar goed dat er geen Marokkaan luistert naar wat deze man te zeggen heeft, anders kon hij wat doodsbedreigingen verwachten.

C1O2 | 08-05-20 | 19:45

Afgelopen maand was ik op een première ergens in de Grachtengordel onder ons soort mensen. Nadien kwam ik in gesprek met een baanbrekende regisseur die tevens psycholoog is en succesvol auteur. Het gesprek kwam gaandeweg op "hunnie". 'Ja maar Arnon', zei ze verschrikt, 'dat kun je zo niet zeggen!' 'Waarom niet?', vroeg ik. 'Nou ja, dat speelt alleen maar Wilders in de kaart'. Ik was in eerste instantie geschokt door haar directheid maar begreep wat ze bedoelde. We bestelden nog een mooie wijn en ik mijmerde nog wat over mijn volgende voetnoot.

pielemuisje | 08-05-20 | 19:45

Agressieve opgefokte mama's kindjes met een incest IQ, slechte opvoeding en een kut geloof uit een achterlijke godsdienst waanzinnige open lucht inrichting. Ga dat maar eens herstellen.

pleemobiel | 08-05-20 | 19:45 | 1

Ik ga dit printen en inlijsten :-)

tis_wat | 08-05-20 | 20:04

Waarschijnlijk is meneer Grunberg besneden.
Gewoon uit solidariteit.

HoerieHarry | 08-05-20 | 19:44 | 8

@Graaisnaaiert | 08-05-20 | 20:14: Ja, maar Hugo was min of meer bevriend met Grunberg. Ik herinner me een column van Grunberg in de Volkskrant waarin hij vertelde dat Hugo bij hem op bezoek was geweest in New York, nogal dronken was geworden en opgebiecht had dat hij regelmatig naar de hoeren ging. Dat laatste vermeldde Arnon alleen om Aaf te kunnen kwetsen, die ook voor de Volkskrant schrijft.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 20:30

@Kuifje-naar-Brussel | 08-05-20 | 20:30:
Ah, dat was mij even ontgaan. Had al geen hoge pet op van Grunberg en dit illustreert zijn karakter alleen nog maar meer.

Graaisnaaiert | 09-05-20 | 13:16
▼ 5 antwoorden verborgen

Minder minder minder Arnon Grunberg

Proud Infidel | 08-05-20 | 19:44

Als schrijver leef je soms in een droomwereld. Dat zal het zijn.

etwaboy | 08-05-20 | 19:43

G*dT, er schijnen kosmopolieten te bestaan die meer marokkanen willen;-) Zou deugprovocateur AG behoren tot de 36 rechtvaardige menschen?
Het uitverkoren volk wordt slecht behandeld het boek ‘Viktor’ van Judith Fanto lezend.
*CcMed*

kapitein oosterlng | 08-05-20 | 19:41

Ik vond het best een goede speech. Op papier dan, luisteren naar die rooie ga ik natuurlijk niet doen. Hij stelt het allemaal wat scherp op het einde, maar het wordt daardoor niet plotseling onzin. Voor de liefhebber, lees de toespraak hier: www.trouw.nl/binnenland/deze-herdenki...

beldewouten | 08-05-20 | 19:41 | 7

@beldewouten | 08-05-20 | 20:00: Marokkanen hebben een slechte reputatie. En dan lijden de goeien onder de kwaden. Dit is iets wat hoogopgeleide Marokkanen in Marokko ook ruiterlijk erkennen. Eentje vertelde me ooit, na een paar borreltjes, dat als de Europeanen in Marokko slechts 10 procenten flikten van wat Marokkanen in Europa uitspookten, dat ze dan allemaal de keel zouden worden afgesneden. Kortom, men verbaast zich nogal over de lijdzaamheid waarmee in Europa tegen ontsporende Marokkanen wordt opgetreden.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 20:14

@Kuifje-naar-Brussel | 08-05-20 | 20:14: Dat snap ik. Maar je gaat een stap te ver al je daardoor iemand op basis van afkomst afschrijft, vind ik. Overigens is het buitensporig vaak kelen doorsnijden een van de problemen..

beldewouten | 08-05-20 | 20:52

@beldewouten | 08-05-20 | 20:52: Nee, maar dat doen mensen in Nederland ook bijna niet. Mijn Arabische verloofde, altijd tiptop gekleed en goed gemanierd, ondervindt in Nederland en België nooit problemen met autochtonen. Waar ze wel veel last van heeft zijn migrantenkinderen, die haar lastig vallen omdat ze geen hoofddoek draagt en - met zonnig weer zichtbaar- een tattoo op haar schouder heeft. En vanwege het feit dat ze met een Friese man door de stad loopt. Dat valt bij jonge Marokkaantjes ook slecht.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 22:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Het echte probleem is natuurlijk dat er nog kranten bestaan, en dat mensen boven de 60 stemrecht hebben.

skoftig | 08-05-20 | 19:40 | 7

@skoftig | 08-05-20 | 19:52: Je doet maar. Je domme, infantiele, opmerking blijft. Ook genoteerd, kan ik je vertellen.

Zwizalletju | 08-05-20 | 20:31

@Zwizalletju | 08-05-20 | 20:31:
Ah, dus GS heeft een Geheimpolizei voor onwelgevallige reaguursels? Met je genoteerd! Jij weet helemaal niets van mij, maar ik wel van jou, met je Ad Hominem.

skoftig | 08-05-20 | 20:47

@skoftig | 08-05-20 | 20:47: Wat ben je voor een L u L om mensen > 60 stemrecht te ontzeggen? idioot! En nee : ik heb niet op dat [!] gedrukt , dwaas!

Zwizalletju | 08-05-20 | 20:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Dan sta je op 4 mei met je gezin bij het plaatselijke monument. Dan hoor je weer zo'n deugtoespraak aan met daarin de boodschap dat dit nooit meer mag gebeuren. Ondertussen kun je als jood of homo niet op bepaalde plekken over straat. Dat hoor je nou nooit in een toespraak

metdedag | 08-05-20 | 19:39

Jij kunt goed schrijven van Rossem. Zou mooi zijn als jij volgend jaar met de Koning op een lege Dam staat.

skoftig | 08-05-20 | 19:38 | 1

Goed verhaal. Chapeau inderdaad.

5611 | 08-05-20 | 19:42

Deugvolk dat er voor pleit die zaak te sluiten omdat er iedere keer iets aan de hand is. Je vraagt je werkelijk af of zo iemand zichzelf nog in de spiegel aan durft te kijken.

5611 | 08-05-20 | 19:48

@5611 | 08-05-20 | 19:48: en geen een lichtgetintiër die het níét normaal vindt dat dit restaurant belaagd wordt.

Pretzel Logic | 08-05-20 | 19:59

Denk dat de momenteel onder de rechter zijnde 'minder, minder' uitspraak inmiddels gemuteerd is als ik die Grunberg epidimie interpreteer. Ik zou vrede hebben met minder Grunberg

darmflora | 08-05-20 | 19:38

Wat is de obsessie van GS met deze niet-representatieve Jood ?

van Oeffelen | 08-05-20 | 19:37 | 6

@van Oeffelen | 08-05-20 | 19:59: Ik arriveerde zo'n 2 jaar geleden met het vliegtuig op Genève Aéroport, en tegelijkertijd landde er een vliegtuig met traditionele Joden. Die op de toiletten van de luchthaven onmiddellijk hun pruiken en gewaden inwisselden voor een meer moderne look. Blijkbaar zijn ze ook in Zwitserland bang voor troubles vanwege hun afkomst.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 20:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Nou snap ik zijn probleem ... Hermann G is zijn vaders naam ...

Twisted_Faith | 08-05-20 | 19:37

Tsja, ik als blanke vind het heel erg dat zwarten gediscrimineerd worden.
Eigenlijk voel ik me een zwarte.
Het voelt goed dat zwarten mijn medelijden in hun zwart-zijn waarderen.

Portnoy | 08-05-20 | 19:37 | 3

Ali G ? Ben jij dat?

Twisted_Faith | 08-05-20 | 19:37

"Hey, you know something people?
I'm not black
But there's a whole lots a times
I wish I could say I'm not white"
- Zappa

threeheadedmonkey | 08-05-20 | 19:39

U Klaagt .

Zwizalletju | 08-05-20 | 19:51

Grunberg neemt stelling tegen generaliseren en het wegzetten van een complete bevolkingsgroep op basis van afkomst.
Hoe durft hij?!?!?!

DrumPiet | 08-05-20 | 19:36 | 8

Hij vergelijkt Joodse slachtoffers uit WO-2 met Marokkaanse plofkrakers en IS-strijders, om het even scherp te stellen.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 19:59

@DrumPiet | 08-05-20 | 20:12: Dat doet hij natuurlijk wel. Want als er negatief over Marokkanen wordt gesproken, dan gaat het over de mocromaffia en over jihadstrijders. Of over notoire antisemieten. En dat weet Grunberg ook wel.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 20:19
▼ 5 antwoorden verborgen

Een verstandig persoon leert lessen uit het verleden. Het is dan ook heel opvallend dat de oogkleppen maar naar één richting wijzen.

Gomezlopez | 08-05-20 | 19:35

Wat die Grunberg overkomt is pure karma. Die knul heeft zichzelf onsterfelijk belachelijk gemaakt.

Rico Tampeloerus | 08-05-20 | 19:35 | 2

Nee hoor, hij krijgt een hoop aandacht en dat is goed voor de verkoop van zijn volgende boekje.

Berbaar | 08-05-20 | 19:40

Ik ben wel blij dat 'finnen' tegenwoordig is vervangen door 'ArnonGrunbergs', een werkelijk perfecte benaming. Ik heb nooit begrepen waarom het nodig was om de echte bewoners van Finland zo erg naar beneden te halen.

Crusher | 08-05-20 | 19:35 | 4

@Der Schnitzeljäger | 08-05-20 | 19:39: Ja hallo, dat snap ik. Maar het ik vond dat juist beledigend voor de echte Finnen.

Crusher | 08-05-20 | 19:42

Zo fijn dat die Finnen geen Nederlands lezen, en als wel, wij geen Fins. Onbegrip, de basis van elke prettige relatie. Toch, Fin bekt lekkerder dan Arnongrunberg.

GregorVanPallandt | 08-05-20 | 19:45
▼ 1 antwoord verborgen

Nederland is niet eens in staat een bestaand probleem te benoemen laat staan oplossen. De nafferplaag oogluikend toelaten en het daarna met Joden vergelijken, dit probleem gaat veel en veel verder dan alleen bij Grunberg.

hoogvlieger | 08-05-20 | 19:34 | 1

Dit is !!

Rest In Privacy | 08-05-20 | 20:13

Grunberg bewijst dat een boek schrijven iets heel anders is dan je gezond verstand gebruiken.
Daders van nu vergelijken met slachtoffers van nu, het morele kompas van deze nuttige idioot blijkt kapot.

FW Ta-183 Huckebein | 08-05-20 | 19:33 | 5

@DrumPiet | 08-05-20 | 19:40: Buiten de islamitische gemeenschap en extreem-links is er geen hond te vinden die een probleem met joden heeft. Dat is dan ook geen reden om degenen die wel antisemitisme vertonen de hand boven het hoofd te houden.

5611 | 08-05-20 | 19:53

@DrumPiet | 08-05-20 | 19:40: Dat antisemitisme is al lang weer terug. Vooral bij bewoners met een Islamitische achtergrond.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 20:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Arnon woont al lang niet meer in NL.
Hij is de realiteit uit het oog verloren.
In NY heb je ten eerste geen last van “Amsterdamse of Parijse” taferelen.
En als die er al zijn, hoef je de NYPD echt niet uit te maken voor “cancerdog”.
Makkelijk lullen vanuit een penthouse op 37th str. Manhattan.

Ruimedenker | 08-05-20 | 19:31 | 4

Waar op elke corner cops staan die wel weten hoe het moet.

Manson1337 | 08-05-20 | 19:40

En ze zin er ook gewoon. Niet wachten. Ze zijn er en maken meteen ff korte metten. Niks de-escaleleren. Gewoon laten zien wie de baas is.

Manson1337 | 08-05-20 | 19:45

Er is werkelijk geen hond in NY die van deze flapdrol gehoord heeft,
in Amerika is zijn belang in de literaire wereld zero to nothing
daarom lekker goedkoop scoren via de Nederlandse achterban
om wat reuring voor hem te bezorgen aangezien nobody daar ook maar ene fuck geeft.

TijdelijkOptimist | 08-05-20 | 19:56
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb de hoop opgegeven dat er normaal gepraat kan worden. In het persoonlijk leven is negeren is het beste, zowel de Grunbergs als de Marokkanen. Op het internet en in het nieuws is het erg belangrijk dat benoemd wordt dat er een etnisch monopolie is op oa het in elkaar slaan in groepsverband van oude mensen en het bespugen van vrouwen zonder hoofddoek. En natuurlijk de geschiedenis en andere wetenschap niet onder druk van de onvermijdelijke doodsbedreigingen aanpassen aan de wensen van de reli-getikten. Evolutie is een feit, en Mo heeft nooit bestaan, ook al is dat kwetsend voor sommigen.

WldPlssr | 08-05-20 | 19:31

Toch zijn er ook historische parallellen tussen de toenmalige bezetters en de hedendaagse Grunbergs. Beiden zijn notoire fietsendieven.

Nivelleermarionet | 08-05-20 | 19:30
-weggejorist-
Godnondejusdorange | 08-05-20 | 19:30

Nooit geweten dat Grunberg een joodse marokkaan is.

squadra | 08-05-20 | 19:28 | 1

Andersom, joodse marokkaan is verboden. Dat tekent meteen het verschil. Marokkaanse jood is geen probleem, joodse marokkaan wordt bij die badgasten niet geaccepteerd.

Watching the Wheels | 08-05-20 | 19:36

Het is een hond.

Schuldenbrau | 08-05-20 | 19:28

Geen fan van Arnon maar zijn speech, zijn woordkeuze.
Verder doet hij hetzelfde als types aan de rechts-extreme kant van het spectrum, namelijk een grote groep mensen over één kam scheren.

Berbaar | 08-05-20 | 19:28 | 4

Ik verkeer regelmatig in Marokkaanse cq Islamitische kringen en anti-semitisme is daar gewoon een groot probleem. Kinderen worden opgevoed met het idee dat er van alles mis is met Joden/Israëliërs. Het onderscheid tussen Joden in de diaspora, en bewoners van de staat Israël wordt niet gemaakt. Als Israël een keer Hamas aanvalt wordt dat elders levende Joden ook aangewreven.
Je ziet daardoor bij veel anti-joodse incidenten dat de daders onevenredig vaak in de Islamitische hoek te vinden zijn. Nu is het in Amsterdam weer die gestoorde Syriër, maar er waren ook andere aanvallen op dat restaurant. Nb: dit is naar mijn weten het enige Joodse restaurant in Amsterdam. Hoeveel Turkse, Marokkaanse, Perzische en Libanese restaurants worden er in 020 aangevallen? Hoor of lees je nooit iets over.

Rest In Privacy | 08-05-20 | 19:40

Gebeurt bij niet eens extreem links ook. Wij blanken zijn allemaal slavendrijvers, gebaseerd op de business van een paar van ons 150+ jaar geleden. Hoezo generaliseren?

Kennelijk wil men ter linkerzijde het debat zo vieren. Nou mooi, hakken in het zand hier.

5611 | 08-05-20 | 19:57
▼ 1 antwoord verborgen

Lange tijd niks meer over de Marekaneh gehoord. Maar Grunberg moet dat weer aanhalen hoor

Fijn_dat_je_er_bent | 08-05-20 | 19:28

Volgens mij hebben ze in Roosendaal (KCT) niet zoveel te doen. 2 weken en ze hebben pak em beet overvecht onder controle. Dan wil ik nog wel is zien of een beveiliger in een supermarkt problemen heeft met "jongeren" maar ja daadkracht en een voorbeeld stellen dat zit er niet in hier. Dus deal with it we zijn genaaid door de slap janussen in Den Haag.

pajans | 08-05-20 | 19:27

Marokkanen hetzelfde als joden? Moeten er dan ook 6 miljoen ...?

Watching the Wheels | 08-05-20 | 19:27 | 1

Het is geen vergelijking. Joden zijn nooit agressief geweest tegen homo's, hebben nooit in groepen jarenlang geldautomaten opgeblazen, zijn nooit te lui geweest om te werken, hebben nooit structureel andere Nederlanders uitgescholden, hebben nooit angst gezaaid bij bejaarden enz. dat Marokkanen kritiek oogsten is gebaseerd op negatief gedrag dat normale grenzen overschrijdt. Niet 'normaal' maken wat niet normaal is.

Watching the Wheels | 08-05-20 | 19:32

Maar jongens(en meiden), waarom staan er geen Joden op tegen dit heerschap? Die moeten toch ook ziek van zijn uitlatingen worden? Joodse homo’s? De eigenaar van het restaurant waar de ruiten ingegooid zijn?

Normpje | 08-05-20 | 19:27 | 7

@Normpje | 08-05-20 | 20:16:
Tussen die 200 kaaskoppen zijn er wel een paar hoor.
Maar goed, blij dat zoveel andere reaguurders er net zo over denken.
Bovendien schreeuwen Joden niet zo hard.

Ruimedenker | 08-05-20 | 20:35

@Normpje | 08-05-20 | 19:48: Grunberg is niet de eerste jood, die de jaren 30 vergelijkt met Nederland en de weerstand tegen "binnenkomers".

Bij Sonja Barend zat tv producent Harry de Winter menigmaal te preken, Barend en van Dorp hadden een rabbi en de PvdA (veel joodse politici) en de Vara (veel joodse medewerkers) en Raoul Heertje lazen Nederland regelmatig de les.

Ali B heeft in een van zijn programma's de vraag gesteld: als ik met mijn zoon naar Nederland vlucht (vanuit een oorlogssituatie), mag ik hier dan nog wel binnen? Ben ik wel welkom? Of is het net zo als in de jaren 30 en worden we geweigerd aan de grens. En dan terug de oorlog in, de dood.
De pers, BN-ers en collega-standup comedians prezen hem de hemel in.

Arachne | 09-05-20 | 01:34

@Arachne | 09-05-20 | 01:34: Ik weet dat allemaal Arachne. Maar mijn vraag blijft: hoe is het mogelijk dat andere Joden niet boos worden om de vergelijking Joden/Arabieren, immers; de Arabieren zijn op dit moment de agressors tegen Joden, niet de kaaskoppen.

Normpje | 09-05-20 | 06:49
▼ 4 antwoorden verborgen

De hetze tegen criminele allochtonen vergelijken met de hetze tegen de Joden tijdens de Kristalnacht is nogal beledigend voor de Joden. Je doet namelijk net alsof de Joodse bevolking destijds de holocaust deels aan zichzelf te danken had. Sorry, maar de Joodse bevolking was jaren dertig niet oververtegenwoordigd onder verdachten, daders en gedetineerden. Erger nog, de Joodse bevolking was zo succesvol in de handel, dat afgunst leidde tot de Holocaust. Bij de huidige problematiek staat geen jaloezie centraal, maar eerder een reactie op straatintimidatie, rooftochten, drugshandel en inbraken.

Feynman | 08-05-20 | 19:26 | 4

Dat spreekt voor zich. De vraag is: waarom Grunberg deze onzin verkoopt.
Wellicht uit rancune over wat er hier 40-45 met de Joden is gebeurd? Dat dit toch doorwerkt op een bepaald level en dat hij de Marokkaanse misdaden jegens de Nederlanders als revanche ziet? En dat wel lekker vindt maar dat er een linkse wending aan geeft want revanche is beneden de waardigheid van de intellectueel, die boven de woede moet staan.

Madame Poitiers | 08-05-20 | 19:32

Ik had het niet beter kunnen verwoorden Feynman.

NoMoreMrNiceGuy | 08-05-20 | 20:36

@Madame Poitiers | 08-05-20 | 19:32: Een beetje Barbara Lerner Spectre:
Europe has not learned how to be multiculture, we have to help them.
We will be hated for it.

Arachne | 09-05-20 | 01:28
▼ 1 antwoord verborgen

Arnon Grunberg is wel handig voor de onvermijdelijke voorbedrukte aangiftes. Je kan dan dezelfde naam invullen voor zowel de daders als de slachtoffers. Scheelt ook weer in de kosten, want je hebt geen advocaten meer nodig om daders virtueel te transformeren in slachtoffers.

Nivelleermarionet | 08-05-20 | 19:26

wat is erger? het chinese virus of het marokkanen virus? liefst allebei het land uit, voor altijd!

thepinkpainter | 08-05-20 | 19:25 | 1

Dat Chinese virus zijn we over een jaartje wel vanaf.

5611 | 08-05-20 | 19:58

Inkoppertje, van Rossem. Maar je hebt wel gelijk.

threeheadedmonkey | 08-05-20 | 19:24 | 1

Dan moeten Grunberg niet zo’n mooie voorzet geven.

Rico Tampeloerus | 08-05-20 | 19:38

'Ich bin ein Berliner', zei JFK. We weten hoe het met hem is afgelopen. Niet dat ik Arnon hetzelfde gun, maar pronken met je deugveren is niet geheel zonder risico.

gestoptmetroken | 08-05-20 | 19:23

Deze flapdrol kan je beter totaal negeren.

Botte Hork | 08-05-20 | 19:23 | 15

@Arachne | 09-05-20 | 01:25:
Bedacht me dat ook toen ik dat net geschreven had, maar dan nog meer dan 100.000 die met behulp van de Amsterdamse politie en de joodse raad afgevoerd zijn.

Watching the Wheels | 09-05-20 | 07:44

@Arachne | 09-05-20 | 01:25:
En in praktijk denk je toen aan het totaal van verschrikkelijke gebeurtenissen. Grunberg had het over een vrouw die haar half-dode baby in het gezicht van een Duitser gooide. Niet duidelijk was of dat een Amsterdamse of Nederlandse vrouw was. Ze trekken het zelf altijd breder bij NPO Grunberg en herdenken in praktijk altijd alle verschrikkingen. Je krijgt altijd de hele week alleen maar oorlog voor je kiezen en dat nog een paar keer op andere momenten (6 juni, 14 juli, 15 augustus). Nog een paar wereldoorlogen en we hebben het hele jaar feest.

Watching the Wheels | 09-05-20 | 07:50

toch

Watching the Wheels | 09-05-20 | 07:51
▼ 12 antwoorden verborgen

Met name door dat filmpje van die afdruipende agent is voor mij de maat nu eigenlijk meer dan vol. Ik vraag me nu echt af wat wij (of ik in elk geval) als burgers kunnen doen om te laten weten dat we het echt zat zijn. Het is namelijk wél zo dat als ik zo tegen een agent tekeer was gegaan ik ongetwijfeld mee naar het bureau had gemoeten, daar waarschijnlijk had moeten overnachten en de volgende dag naar huis had gemogen met een boete en een strafblad. En dit gajes blijft altijd maar weer ongestraft. Kun je hier als burger niks mee?

harrievanzanten | 08-05-20 | 19:23 | 4

Niets belet aanwezige burgers om de agent in kwestie te helpen

theo-is-dood | 08-05-20 | 19:41

@theo-is-dood | 08-05-20 | 19:41: Waarom zou je? Ze hebben hier decennia lang op aangestuurd door dat tuig ook bij de meest brisante wandaden te pamperen terwijl wij als makke burgers een makelijk slachtoffer zijn voor het boetequotum. Ik zal hem net niet uitlachen.

5611 | 08-05-20 | 20:04

@5611 | 08-05-20 | 20:04: ja, maar dan is hij weer gefrustreerd en gaat hij ergens verstopt op een provençaalse weg liggen laseren. Jan met de pet weer het haasje met een dikke prent en veeg uit de pan onderweg naar huis vanaf zijn werk.

Diepstrotje | 08-05-20 | 22:25
▼ 1 antwoord verborgen

In Frankrijk, waar tienduizenden Joden door de N-Afrikanen worden verjaagd, noemen ze de naffers niet de nieuwe joden. Nederland gidsland.

Madame Poitiers | 08-05-20 | 19:21 | 1

Dan kan de conclusie niet anders zijn dan dat Grunberg op een walgelijke manier zijn eigen nest aan het bevuilen is....

Bolder | 08-05-20 | 19:26

Nou BL, je krijgt een drukke avond.
Sorry voor jou.

Nee natuurlijk niet.

Ruimedenker | 08-05-20 | 19:21

van Rossem, je komt weer in vorm. Hulde!

Baardvansinterklaas | 08-05-20 | 19:21

Uitstekend verwoord!

Tarvo | 08-05-20 | 19:20

grunberg, de gluiperige en laffe jaudt die alleen maar diegene provoceert, waarvan de rat weet dat er geen represailles volgen.

jansma28542681 | 08-05-20 | 19:18

Om op die manier je eigen 'volk', de joden, te beledigen door een parallel te trekken met marokkanen? Ik neem aan dat de joodse gemeenschap, die dus bijna volledig gediscrimineerd wordt door juist die groep die hij in bescherming neemt, hem zijn graag gedragen 'jodensterretje' af zou moeten nemen. Wat een persiflage is die man geworden.

Sessine | 08-05-20 | 19:17 | 1

Mijn gedacht. Het is vreemd dat hij joden en marrekanen aan elkaar gelijkstelt omdat joden niet buitenproportioneel vertegenwoordigd zijn in misdaadcijfers maar bovengemiddelde intelligentie bezitten. Je moet maar durven.
De joodse gemeenschap zou dit niet over zn kant moeten laten gaan en het getuigt bij Grunberg van erg weinig inlevingsvermogen, ons realiserende dat joden bijzonder vaak worden lastiggevallen door marrekanen.

Busverhuur | 09-05-20 | 08:24

Grunberg is een linkse salon populist die je niet serieus moet nemen..
Ben ooit een keer begonnen aan een boek van hem en bij pagina 3 was ik er klaar mee.
Hij leeft in z'n eigen bubbel en daar hoort hij.
Nooit begrepen dat deze vent publiciteit krijgt.

HoerieHarry | 08-05-20 | 19:17 | 3

Met de juiste mening en dito connecties is veel mogelijk in de land.
Zo blijkt.

Dick Luyenlomp | 08-05-20 | 19:18
-weggejorist-
Imzadi | 08-05-20 | 19:27

Luister het liedje "Literatuur" van Drs. P dan maar eens, zo rollen de Grunbergs.

H. Drievuldigheid | 08-05-20 | 19:46

Mijn wijlen grootvader vertelde inderdaad altijd over vroeger, over de stelselmatige straatterreur van joodse jongeren als het weer chanuka was, hoe paard en wagens moedwillig in de hens werden gestoken en veldwachters uitgemaakt werden voor alles wat los en vast zat.

Binnenbaan | 08-05-20 | 19:15 | 1

Opa Grunberg ?

sprietatoom | 08-05-20 | 19:18

Wim-Lex dacht het dubbelzinnige opmerkingen beide kampen te kunnen bedienen. Sorry knul, dat gaat niet lukken. Trek het uniform van je opa en je schoonvader maar aan en benoem man en paard. Je moeder verkocht ons aan Brussel, laat nu maar eens zien wat je waard bent. Deugen en wegkijken.

Frau Merkel | 08-05-20 | 19:15 | 1

Prins Pils heeft een prima studententijd gehad, piloot mogen worden, verstand van water gekregen, een goed betaalde job, wat vastgoed, een prima erfenis in het vooruitzicht, een lekker wijf en 3 dochters.

Waarom zou hij zijn hoofd in de strop hangen? Dat doen al die andere, succesvolle, keurige Nederlandse huisvaders toch ook niet? Die kleuren voor het merendeel uiteindelijk toch ook gewoon een bolletje rood bij vvd, '66 of CDA en gaan over tot de orde van de dag. Hopend dat hun dochters nooit met een Marokkaan thuis komen.

WasHetMaarMakkelijk | 08-05-20 | 19:38

Die vent is niet goed bij zijn hoofd en daar wil ik het bij laten.

GeenHeil | 08-05-20 | 19:14

Arnon krijgt wat hij wil. Heeeeel veel aandacht voor een matige column. Hij lacht zich vast de ballen uit de broek.

DrumPiet | 08-05-20 | 19:13 | 3

Hij en Claudia leggen het dik af tegen Wilders, Baudet en Trump voor hun aandacht in de MSM en ander linkse media. Doen ze toch goed.

NoMoreMrNiceGuy | 08-05-20 | 19:45

Hij zou zich moeten schamen.

Rico Tampeloerus | 08-05-20 | 19:46

Een schrijfsel van een Marokkaanse columnist als matig bestempelen. Je moet maar durven. Klappen, Piet, en apllaudisseren, dat hoort u te doen bij elk publiek scheetje wat Marokkanen en andere zielige mensjes te berde brengen. Als het aan bekrompen figuren als u ligt wordt hij natuurlijk nooit dichter/schrijver/columnist des vaderlands, verdient hij nooit een gouden griffel of een Oorkonde der Verbinding. Oftewel, klappen kreng! Klappen, totdat de vellen erbij hangen en juichen tot u geen stem meer overheeft. Hun Grunberg! Leve de Marokkaan! Komop Piet. Ik hoor u niet. Meedoen!

Graaisnaaiert | 08-05-20 | 19:46

Laat Arnon Grunberg maar eens met een keppeltje op door Amsterdam lopen. Daarna praten we verder.

Der Schnitzeljäger | 08-05-20 | 19:12 | 6

Dat is het probleem niet. Het gaat hem niet eens om die Marokkanen. Denkt u nu echt dat hij gezellig met Tarik en Mo uit de schilderswijk een dagje naar een mueseum gaat, naar een paar boekenmarkten en daarna nog even een afzakkertje in de stad neemt? Kom nou toch. Hij kent waarschijnlijk niet een gewone doorsnee Marokkaan die niet op TV komt of niet op een andere manier in de spotlights staat, laat staan dat ze op zijn feestje komen en vice versa.
Nee, het is gewoon een beeldmodel van de Marokkaan wat hij heeft neergezet waar hij zijn centjes en minutes of fame aan verdient en daarbij hoort dus ook het aanvallen van iedereen die een andere invulling aan het beeldmodel Marookkaan geeft.
Mijn mening, als mensen het nodig vinden om dit land vol te laten lopen met migranten van Arabische en Islamitische heeft eenieder het recht om daar een mening over te hebben, ook als je niet onverdeeld positief tegenover die instroom staat of die zelfs - zoals ik - vinden dat het wel meer dan genoeg is zo.

Graaisnaaiert | 08-05-20 | 19:42

zo is het.

Longhorn | 08-05-20 | 21:33

Gezien de haardos zal dat meer om te lachen zijn dan om te huilen.

MaarFeitelijk | 09-05-20 | 16:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Arnon Grunberg kent diepe dalen.

dekeerldatisdeboer | 08-05-20 | 19:11 | 2

ben naar buiten gelopen om een shaggie te roken . had ie nog wat zinnigs te zeggen ?

newray | 08-05-20 | 19:40

www.arnongrunberg.com/

Ik verwacht binnen tien jaar een Nobelprijs voor Literatuur

theo-is-dood | 08-05-20 | 19:52

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl