Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

UWV: Kroniek van een faalfabriek, deel 32 – Op de dodenlijst van de Ketenmanager

Dit is deel 32 van het feitenfeuilleton UWV: Kroniek van een faalfabriek. Hierin beschrijft database doctor @René Veldwijk van binnenuit zijn ervaringen met het UWV. Lees HIER de introductie, inclusief een lijst met afleveringen en personages.

Bij alle nare ervaringen met directeur Diantha C. en de schok van het VWS-incident is er begin 2009 één geruststellende gedachte: onze polisadministratie draait als een zonnetje. In een UWV-organisatie die niets klaarmaakt, geeft dat grond onder de voeten. Alleen daarom loop ik begin 2009 nog bij het UWV rond, zij het op afstand bij de afdeling Informatiemanagement.

Er is echter nog een speler met wie we rekening moeten houden. Ketenmanager Cor Franke was eind 2007 aangesteld als loonaangifte-overlord boven zowel het UWV als de Belastingdienst. Onze angst dat deze oude vijand korte metten met ons zou maken was niet uitgekomen. Heel 2008 is Franke doende geweest om ervoor te zorgen dat de Belastingdienst geen foutieve loonaangiften meer doorliet, zonder dat de aangiften uitvielen. Dat is hem gelukt. De loonaangifteketen wordt eind 2008 'werkend' verklaard.

Frankes macht over het UWV en de Belastingdienst en zijn invloed op de politieke bazen van deze organisaties in het kabinet zijn nu enorm. En wat doe je als je de machtigste ambtenaar van Nederland bent? Je neemt afscheid van je luizige salaris van nog geen 2 ton en begint voor jezelf. Vanaf januari 2009 werkt Cor Franke achter hetzelfde bureau vanuit Franke Interim Management BV. Wie vertrekt bij een werkgever en vervolgens vanuit een BV'tje facturen gaat sturen voor hetzelfde werk, krijgt gedonder met de Belastingdienst. Maar als je bij beide organisaties de eindbaas bent, ligt dat natuurlijk anders. Het is pikant omdat er veel irritatie is over graaiende ambtenaren. Gelukkig voor minister Donner en Franke zelf is het feit alleen in kleine kring– en in de polisadministratie – bekend. Ketenmanager Franke heeft nog voor jaren goedbetaald werk dat hijzelf heeft gecreëerd. Fase 1 is klaar. In fase 2 moet de keten van 'werkend' naar 'stabiel' en daarna in fase 3 naar 'robuust'. Hij doet maar. Onze polisadministratie, de hoeksteen van Frankes keten, is al hartstikke robuust. 

Ik ben niet helemaal in slaap gesust. Een keer, medio 2008, kregen we de schrik van ons leven. Op dat moment heeft iedereen via SUWInet inzage in de polisadministratie, behalve de Belastingdienst die altijd alles zelf wil doen. Ze hebben een eigen inkijkservice gebouwd op het afgezonken Capgemini-systeem. Wij krijgen de opdracht om die inkijksoftware aan te sluiten op ons systeem, maar dat lukt niet.  Franke dreigt direct met een audit-team dat ons onvermogen gaat onderzoeken. Daarna blijkt echter dat het de software van de Belastingdienst is die niet werkt. Delen van de software zijn niet eens gebouwd. De Belastingdienst gaat af en Franke druipt af. De Belastingdienstmensen zullen het tot in 2013 zonder inkijk moeten doen. Ambtelijk prestige en het ego van de Ketenmanager mogen wat kosten.

Maar begin 2009 is Cor Franke dus weer terug bij het UWV. Ik heb het geluk op een beleidsafdeling te zijn beland. Mijn nieuwe collega's zijn slim, maar ook goed geïnformeerd. Informeel krijg ik informatie over wat er wordt besproken in het Kernteam, het door Franke geleide overleg met de top van het UWV en de Belastingdienst. Wat is hoor is bizar: Franke betoogt dat de polisadministratie veel te complex is. De opzet moet simpeler! Ik lach het weg. De polisadministratie die nu draait is een toonbeeld van eenvoud (niet voor niets heet ons bedrijf Ockham). Dat is dom. Cor Franke is niet alleen oppermachtig, maar heeft ook een automatiseringsachtergrond en sowieso een fabelachtige werklust en dossierkennis. Hij moet een plan hebben. 

Door puur geluk word ik wakker. Met toestemming van Directeur Dirix schrijf ik een artikelserie over de polisadministratie, de 'Polis Papers', in een automatiseringsblad. Het eerste artikel gaat over onze grootste uitdaging: zorgen dat alle informatie in de polisadministratie altijd gemakkelijk is terug te vinden. Met zo’n total recall systeem kunnen bijvoorbeeld uitkeringen worden herberekend wanneer een werkgever achteraf loongegevens corrigeert.

De ambtenaren die de geautomatiseerde berekening van uitkeringen met de polisadministratie hebben bedacht, hebben zich niet gerealiseerd hoe vaak werkgevers achteraf lonen corrigeren. Vooral grote werkgevers hebben daar een handje van. Als er bijvoorbeeld in juli een CAO wordt afgesloten die met terugwerkende kracht tot 1 januari ingaat, dan krijgen werknemers een nabetaling over zes maanden. Sommige werkgevers corrigeren dan alle eerdere aangiften met een klein bedrag, terwijl andere de complete nabetaling in eerstvolgende aangifte stoppen en niets corrigeren. Corrigerende werkgevers zijn loon-over werkgevers, degenen die dat niet doen heten loon-in werkgevers. Weinig mensen weten het, maar werk je bij een loon-over werkgever dan zal je UWV-uitkering vaak lager zijn dan wanneer je bij een loon-in werkgever werkt. Dat kan natuurlijk niet.

Er is nog iets. Lopende UWV-uitkeringen moeten worden herberekend wanneer een ex-werkgever achteraf een loonaangifte corrigeert. Een goed uitkeringssysteem kan daarmee dealen. Maar het nieuwe UWV-uitkeringssysteem is uitgelopen op een totaal fiasco en de oude uitkeringssystemen kunnen uitkeringen niet herberekenen. Als je UWV-uitkering eenmaal is berekend dan staat die dus vast. Corrigeert de werkgever naderhand, dan heeft dat geen effect meer. Zoiets is niet alleen onrechtvaardig, maar opent ook de deur voor fraude door werkgevers.

Natuurlijk worstelt het UWV met de correctieproblematiek. Een nieuw begrip doet zijn intrede: de 'eenduidige loonaangifte', afgekort 'ELOA'. Werkgevers moeten stoppen met correcties op eerdere loonaangiften. Ik verwerk de problematiek in mijn eerste artikel over de polisadministratie. Nietsvermoedend stuur ik de proefdruk rond, inclusief een ironische paragraaf over de loon-over/loon-in problematiek.

De volgende ochtend belt Directeur Diantha. Ketenmanager Franke heeft de preprint gelezen en is totaal geëxplodeerd. ’s Avonds heeft hij de UWV-top opgedragen om publicatie te voorkomen. Of ik alsjeblieft ervoor zou willen zorgen dat de tekst zou worden aangepast. Zo niet dan zou Franke de complete uitgave in beslag laten nemen.

Ik zeg de overduidelijk opgewonden Diantha toe dat ik de gewraakte tekst zal kuisen. De storm waait over. Maar nu ben ik eindelijk wakker en informeer ik mij. Franke heeft het begrip ‘stabiele keten’ vertaald in het verbieden van correcties, alle correcties, zelfs keiharde fouten. De polisadministratie is ‘instabiel’ doordat gegevens kunnen wijzigen. Het is bullshit maar taalkundig briljant. Eindelijk valt bij mij het muntje: de polisadministratie die Franke voor zich ziet, is inderdaad veel eenvoudiger – want veel dommer – dan die van ons. Als dit gebeurt, is de logische stap dat de polisadministratie compleet gaat worden herbouwd. En ik denk te weten aan welk bedrijf deze eervolle opdracht gaat worden gegund.

Naschrift: Het is een spoiler, maar zoals de berekening van uitkeringen hier wordt beschreven, werkt het nog steeds. Het maakt voor een UWV-uitkering dus nog steeds uit of je baas een 'loon-over' of een 'loon-in' werkgever is. Ook het sjoemelen met UWV-premies en -uitkeringen kan nog steeds.

Reaguursels

Inloggen

Het zou voor de transparantie wel aardig zijn als heer Veldwijk eens vermeldt hoeveel hij zelf en Ockham in al die jaren aan het (door hem zo verguisde) UWV heeft gefactureerd.

Ton-de-Lange | 04-05-20 | 06:34

Meer als twintig jaar in Nederland gewerkt en alle belasting afgedragen en als je dan aanklopt voor een WW soelaas heb je daar geen RECHT op?
Allereerst moet je , je hele werk verleden opsturen waarmee ik bedoel al uw werk verleden en betaal afschriften. Per post , dus niet digitaal.
Dit werd een heulle dikke aangetekende enveloppe met uitgeprint/ gekopieeerd papier want ik had alles bewaard, zo ben ik. . En drie weken later krijg je weer te horen dat je voor geen WW in aanmerking komt.
Ja maar dat is je eigen schuld toch? Want dit zijn de regeltjes blabla bla.
Ja maar? ik hoef hier toch niet op m’n knieen te gaan om te bedelen voor een soelaas waar ik jaren voor betaald heb dan? en voor een sociaal vangweb wat u, Nederlandse staat, pretendeert op orde te hebben? Ik heb hier gewoon voor betaald en heb hier RECHT op!
Niets was echter waar en na 4 maanden kreeg onze “arbeider “een schamele schade vergoeding als een pleister op de toch behoorlijke slag aderige financieele bloeding.

Ik ben iemand die dit soort rare juridische gevechten uit de weg probeert te gaan, omdat dit niet in mijn vakgebied ligt en ,mijn eigen onbezorgde goede leven weer probeert op te pakken en ergens anders mijn heil probeer te vinden ,dit lukte goed ,Ik had voet aan wal gezet bij verschillende succesvolle projecten op enige gebieden van deze aardkloot.
Het Nieuwjaar was , voor de verandering een keertje , in vol ornaat thuis gevierd . Leuk ,ik was er ook een keertje bij.
Het euforische Nieuwjaars feest verstomde al gauw na de aankondiging van een chinees virus waarbij de reis restricties langzaam van kracht werden.
Een raar gevleugeld autoritaire groepje stak de kop op na de jaar wisseling
En een luid Allaaf klonk tegen enkele bezorgtde personen die lachwekkend werden weggezet als alu hoedjes of dergelijken.
Na 5 maanden zonder enige inkomsten begiin. Ik enige irritatie te vertonen, als u begrijpt wat ik bedoel. Want deze blauwe enveloppe ligt wel weer op mijn deur matje zonder enig respijt of kwijtschelding van deze of gene en/of. Van maar zonder enig historisch behaalde winst of van een success te spreken.
Mark , ik kom morgen ff bij jouw eten en jij betaald.
Ik kom je opzoeken !

Wie ben ik? Dat is “misschien “ een goeie vraag !
Misschien ben ik een spin die u niet heeft gezien en die u komt redden uit een web die door een andere spin is geweven.

Datgingniegoed | 03-05-20 | 22:48 | 1

Goed om te lezen dat niet alle coffeeshops gestopt zijn met de handel...

Epistulae_Morales | 03-05-20 | 23:26
-weggejorist-
te@oud | 03-05-20 | 22:41 | 2
-weggejorist-
Geil Kippetje | 03-05-20 | 20:57

Zo'n kroniek: marchandeert dat een beetje?

aflaatverkoper | 03-05-20 | 19:18

Met de werktijdverkortingen, verschuivingen en faillissementen gaat dit zeer binnenkort een teringbende worden waarbij de EU heilig is. Gelukkig slaapt de Tweede Kamer lekker verder.

Frau Merkel | 03-05-20 | 19:02 | 4

@nobele wilde | 03-05-20 | 20:10:
Hoge bomen vangen in Nederland per definitie geen wind

me163komet | 03-05-20 | 22:04

@nobele wilde | 03-05-20 | 20:10: Ze volgen deze serie vast wel, net als Bosma en Baudet.

Rest In Privacy | 03-05-20 | 22:13

Ik heb al 1 minister, zonder dat er werd doorgevraagd uiteraard, al mijmeren “het wordt nog veel erger”

Epistulae_Morales | 03-05-20 | 23:28
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Datishetdus | 03-05-20 | 19:02

Als het goed is hebben ze het nu in ieder geval lekker druk daar.

HoerieHarry | 03-05-20 | 18:44

Ha, ha die ironische paragraaf kon ik wel om lachen want dat is typisch iets voor mij. Ik heb ooit eens een reactie naar Cicero - het huisblad van het LUMC - gestuurd over een totaal belachelijk kerstpakket dat we hadden gekregen. Een geel plastic koffertje met daarin een fotoboekje, een horloge met LUMC-logo op de wijzerplaat en nog iets. Mijn geplaatste reactie in de Cicero was: "Welke bozo heeft dit verzonnen joh? Ik draag nooit een horloge, dat fotoboekje ligt al bij het oud papier en dat koffertje heb in de plastic-afvalcontainer gegooid. " Afijn die bozo bleek dus de directeur van het LUMC te zijn..... Dezelfde directeur die met Japie samen al die OK-doden in de doofpot heeft gestopt. Ik ben die week dus door heel veel mensen gecomplimenteerd want alle LUMC-personeelsleden vonden het een belachelijk kerstcadeau.

Roadsurfer | 03-05-20 | 18:39 | 5

Halverwege de jaren 80 werden er aan basisschoolleerlingen ook van die gele plastic koffertjes uitgereikt. Moest men snel mee stoppen, want dat gele plastic was giftig.

nobele wilde | 03-05-20 | 20:12

@nobele wilde | 03-05-20 | 20:12: Iemand nog een oud Heineken kratje over? Daar zat ook cadmium in. Het restaureren van oude schilderijen is ook een uitdaging. Cadmiumgeel werd erg veel gebruikt.

Frau Merkel | 04-05-20 | 00:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Moet je als ZZP-er eens proberen. Langdurig werken voor 1 klant.

Piet Karbiet | 03-05-20 | 18:37 | 3

Kan prima, vaak genoeg gedaan en er kraait geen haan naar. Is namelijk niet illegaal.

Kees Maf | 03-05-20 | 23:07

Doe ik al 3 jaar.. is geen enkel probleem.
Wel op projectbasis, met goede projectbeschrijvingen, waarin begin en eind zijn vastgelegd en uiteraard niet bij een oud werkgever van me..
Interim managers doen ook niet anders.

Epistulae_Morales | 03-05-20 | 23:30
-weggejorist-
Datishetdus | 04-05-20 | 09:52

Ook dit feuilleton lees ik toch elke zondag weer, is nu eenmaal een brakke dag. Maar ik wacht stiekem toch op het moment dat in de bedrijfskantine van het UWV de eerste friet van Turkse aardappels geserveerd gaat worden. Dan is de cirkel rond.

Gele Beer | 03-05-20 | 18:36 | 2

Friet van de vader van Eren!

AdPatat1960 | 03-05-20 | 19:01

Wat is de tweede kamer toch een ongelofelijke kleuterklas in crisistijd. Henk krol die zijn partij verlaat na weer een ruzie. DENK die een hoop ruzie in de media uitvecht. D66 die de Italienen steunt in onderhandelingen in plaats van de coalitiepartner. Een land met miljoenen mensen en dan midden in een crisis nog niet eens 150 landsbestuurders zonder wekenlange onderlinge ruzies om allerlei randzaken. Bizar!

stipjes | 03-05-20 | 18:31 | 1

Als straks de financiële instorting komt kun je lachen.

kwark001 | 03-05-20 | 18:34

Gebeurtenissen uit 2007 en 2009. Lekker recent materiaal.

El Gouda | 03-05-20 | 18:28 | 3

Nee, nu is het een geoliede machine natuurlijk. Ik denk dat als ie dit destijds al gepubliceerd had onze beste Rene allang een eigen column in de krant had gehad. Eenmalig. Met een akelige foto van een auto tegen een boom ernaast. Macht over het stuur kwijt, zoiets.

elfenstein | 03-05-20 | 18:48

Dit soort problemen ontstaan doordat men een ander probleem wil oplossen. Om de huidige chaos op te kunnen lossen zul je moeten weten waarom het nu is zoals het is. De puinhoop uit 2009 is er nog steeds. Met die info is het wel duidelijk hoe werkgevers gaan opereren. Het is misschien niet recent, het is wel actueel.

Frau Merkel | 03-05-20 | 19:07

Reken maar dat het recent is. Wat deze man beschrijft, is een verziekte organisatiecultuur. U dacht toch niet serieus dat het anno nu bij de overheid ook maar een haar beter is?

nobele wilde | 03-05-20 | 20:15

En Nederlanders denken dat alles netjes en goed geregeld is. En maar belasting betalen en betalen.

Rest In Privacy | 03-05-20 | 18:26
-weggejorist-
R. Skickr | 03-05-20 | 18:24

Hoeveel delen komen er nog?

HoerieHarry | 03-05-20 | 18:23 | 5

Ik geloof dat na 32 delen het punt wel helder is, of komt er nog een onverwachte wending?

Thomtidom | 03-05-20 | 19:59

@Thomtidom | 03-05-20 | 19:59: Het feit dat er zoveel delen gevuld kunnen worden is juist het punt. Kent u die grap van de oud-ambtenaar die stelde dat hij zoveel problemen en bizarre situaties tegenkwam bij de overheid dat hij er wel een boek over kon schrijven? Nou, dat is precies wat hier gebeurt.

nobele wilde | 03-05-20 | 20:16

Steun!

deugnietmee | 03-05-20 | 22:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Het hele ambtenarenland werkt zo (Ik weet dat er bij het UWV officieel geen ambtenaren werken).
Het zijn prachtig betaalde baantjes waar je weinig voor hoeft te doen, alleen mee waaien met alle winden en coûte que coûte je eigen perkje moet beschermen.
Kijk maar in de 2e kamer en je ziet welke bagger komt boven drijven.

watergeus | 03-05-20 | 18:17

Je zou met het hele land collectief op vakantie kunnen gaan op kosten van het uwv als ze gewoon hun werk efficiënt zouden doen zonder dit soort obligate corruptie en vriendjescultuur. Blijkbaar vinden we het allemaal best, hoeveel zetels heeft de VolksVerlakkersDictatuur ook alweer op het moment? Blijkbaar willen we meerrrr hiervan.

elfenstein | 03-05-20 | 18:02 | 5

@Spring Bruissteen | 03-05-20 | 19:13:
En die winst is goed??? Drie banken in NL hebben vrijwel de gehele markt verdeeld. Hypotheken/bankrekeningen en andere bankproducten zijn hier veel duurder dan in veel andere landen. Idem dito bij verzekeraars. Risico lopen banken en verzekeraars ook niet. Leg mij eens uit waarom dit beter is dan de overheid??? Het volk betaalt de villa's van omhooggevallen middelmatige managers van het type Rutte.

* Il Principe * | 03-05-20 | 19:32

@* Il Principe * | 03-05-20 | 19:32:
Banken en verzekeraars zijn geen charitatieve instellingen, dus als ze winst maken doen ze inderdaad iets goed. Nu zal ik niet beweren dat banken en verzekeraars niet meer het belang van hun klanten kunnen dienen, maar er is toch duidelijk een verschil tussen bedrijven die hun eigen broek ophouden en overheidsinstellingen die chronisch in overvloed belastinggeld absorberen.

Spring Bruissteen | 03-05-20 | 21:44

@Spring Bruissteen | 03-05-20 | 21:44:
Ah yes, remember 2008? De hele wereld in een financiële crisis vanwege de banken? Hoeveel geld heeft dat de belastingbetaler gekost? Doen ze goed, die eigen broek ophouden...

* Il Principe * | 03-05-20 | 23:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou heb ik ooit eens kort met het GAK te maken gehad een 30 jaar geleden,
ik ben daar binnen gestapt en hoofdschuddend de deur weer uitgelopen.
Heb niet eens de moeite genomen te reageren op hun reactie, 2 maand later.

Ging over 1 week vakantie nemen als uitzendkracht, moest me ineens daar melden ipv de sociale dienst om die week ziekenkosten verzekerd te zijn.

Stuitende ambtenarij, sindsdien gepaste afstand gehouden van het sstaats gekkenhuis.
Moet je ook niet willen,
wel lullig als je moet.

vander F | 03-05-20 | 17:56 | 1

Mijden als de pest. Je kan nog beter koperkabel jatten van de NS en verkopen aan de polen dan geld bedelen bij die zwijnen. Als het moet dan moet het maar het zou een enorme prikkel moeten zijn om jezelf te redden cq geweaun niet doen, dus. Doe iets, begin iets, maakt niet uit maar alles beter dan die hellhole.
En ik hoefde alleen maar gekeurd te worden met een hernia, in 1x mirakels genezen, ter plekke.

elfenstein | 03-05-20 | 18:06

Nog een wonder dat Nederland rond plaats 8 schommelt op de corruptie index. Maar ja, genoeg ambtenaren die hun bek houden.

Deflatiemonster | 03-05-20 | 17:48 | 3

In Nederland is ook corruptie netjes geïnstitutionaliseerd.

vander F | 03-05-20 | 17:57

Dat betekent niet dat Nederland corruptie-vrij is. Dat betekent dat het in de meeste landen nog heel veel erger is. In China bijvoorbeeld worden militaire rangen op de zwarte markt bij opbod verkocht. Een militaire rang kopen is een goede investering, want hoe hoger je rang, hoe meer gelegenheid je hebt om geld achterover te drukken.

petersteenkamp | 03-05-20 | 19:28

Het is erger.. wij betalen en een gigantisch ambtenarenapparaat om corruptie te voorkomen, en corruptie bestaat ondanks dat nog steeds. Dubbel betalen dus..

Epistulae_Morales | 03-05-20 | 23:40

geld . in de hemel is geen bier , doe me die 72 maagden maar hier. uwv sucks.

newray | 03-05-20 | 17:47

Doe de groeten aan Plasterk, zelfde zeikert die naderhand het licht heeft gezien als die niet meer verantwoordelijk is.

kwark001 | 03-05-20 | 17:44 | 1

Denk je nou echt dat er ook maar iemand in het Haagsche werkelijk wordt geïnformeerd over die teringzooi?
Never nooit niet.

vander F | 03-05-20 | 17:59

Geweldig,
'Vanaf januari 2009 werkt Cor Franke achter hetzelfde bureau vanuit Franke Interim Management BV.'

Dit.

Het totale gebrek aan kennis en kunde in Den Haag, zie Corona,
en het zich totaal afhankelijk maken van zogenaamde specialisten,
die zich listig belasten met lastige taken en zo onmisbaar te lijken.

Dat.

En volgens mij ook iets met 'vriendjes'.

vander F | 03-05-20 | 17:44 | 2

Dit is gewoon corruptie en zwendel. Binnen een organisatie. Daar heeft ‘Den Haag’ geen direct zicht op.
Den Haag kun je wel kwalijk nemen dat de daarvoor verantwoordelijke directies niet in de gevangenis zitten. En daar is het ook nog niet te laat voor. Dit gedrag stopt natuurlijk niet in 2009

Epistulae_Morales | 03-05-20 | 23:35

@Epistulae_Morales | 03-05-20 | 23:35: Daar kunnen ze heel eenvoudig wel zicht op hebben. Een ZZPer heeft in zijn BTW nummer zijn BSN staan. Vraag alle uitdiensttredingen van een periode op en vraag een overzicht van de BTW nummers van alle leveranciers. Leg die tegen elkaar en je hebt je resultaat, binnen 5 minuten geregeld. Ze willen niet, dat is het punt.

Frau Merkel | 04-05-20 | 00:06

Ik dacht dat corona erg was voor de economie maar dit gerommel in IT is nog veel erger alleen niemand doet er wat aan. Die er verstand van hebben eten allemaal mee uit de ruif. En nu maar wachten op de app moehahaha.

jan huppeldepup | 03-05-20 | 17:31 | 3

Of komen niet aan de bak, omdat het netwerk van vriendjes het onderling verdeelt. Er zijn bij de overheid allerlei koninkrijkjes en die huren allemaal hun eigen automatiseerders in, waar ze vervolgens invloed op uit willen kunnen oefenen. Daarnaast wordt gezorgd dat er intern bijna geen mensen met kennis rond lopen. Het is makkelijk sturen als je bedrijven van buiten inhuurt en vervolgens ook weer afserveert na een project. Verdeel en heers. Het grote manco is dat de oplossing niet centraal staat, het gaat om macht.

Watching the Wheels | 03-05-20 | 17:40

Daarnaast moet je boeteclausules ondertekenen van tonnen. Als er iets in de software mis gaat, dan ga je akkoord met een boete van bijvoorbeeld 3 ton per incident. Zelfs als je tot nooit fouten hebben gemaakt, dan is dat niet aantrekkelijk. Vervolgens pakken bekende grotere bedrijven de klus op en die zitten niet met dat soort boeteclausules, want die hebben weer hun advocaten dus zelfs als ze fouten maken dan komen ze zonder boetes weg.

Watching the Wheels | 03-05-20 | 17:54

@Watching the Wheels | 03-05-20 | 17:54: er zijn weinig overheidsinstellingen die een fout door een leverancier kunnen aantonen. Gewoon omdat de specificaties van hoe het wel moet werken er niet zijn, en niet eens opgesteld kunnen worden

Epistulae_Morales | 03-05-20 | 23:38

Die Cor Franke was toch ook betrokken bij de GBA nvvb.nl/media/magazine-files/2013_BR_... ? Gaat hij die nieuwe corona-app ook begeleiden met z'n eigen BV-tje buiten werktijd?

Watching the Wheels | 03-05-20 | 17:31

Je weet ook gewoon al zeker dat als het goed dreigt te gaan er wel weer een of andere mastodont door de kamer gaat komen stampen. Voorspelbaar als een aflevering van John Lanting's Theater van de Lach. Daar komt weer die vent uit de verkeerde deur gestormd om de hele handel te verzieken.
Goed dat het hier gepubliceerd wordt, zodat we niet vergeten...

elfenstein | 03-05-20 | 17:30

Zou het UWV ook het wachtgeld van ambtenaren betalen?

Mr.Crowley | 03-05-20 | 17:28 | 1
-weggejorist-
Datishetdus | 03-05-20 | 22:31

Deze hele serie hoeven ze in de Tweede Kamer alleen maar uit te printen, nietje erdoorheen en het is een complete parlementaire enquete.

ole guapa | 03-05-20 | 17:27 | 3

De Tweede Kamer heeft genoeg kansen gehad om echt in te grijpen. Dit gaat uitgeprint in de onderste lade, of direct in het ronde archief.

W_F | 03-05-20 | 17:35

De Tweede Kamer heeft geen enkel belang bij welke actie dan ook. Die zijn -al dan niet via de ABD- bezig met het veiligstellen van het leven en inkomen na het kamerlidmaatschap.

Rest In Privacy | 03-05-20 | 18:47

Zoiets dacht ik ook. Volg de serie redelijk, sloeg verschillende keren stijl achterover.

Rest In Privacy | 03-05-20 | 19:25

Keti Koti-manager hebben ze daar nodig

Hemmenaar7 | 03-05-20 | 17:23

Na de intelligente lockdown is het uwv wel het meest deprimerende wat er bestaat. Ik ga een biertje pakken in de thuiskroeg. Beter.

suscrofa | 03-05-20 | 17:21

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland