Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kijk. Zo werkt de Corona App in China

Kortom. Huisarrest

Social

Landgenoten. Follow Anouk van het FD/BNR die in China #blijfthuis doet (moet) zodat u exact weet hoe die anderhalvemeter accenture economie in het kabinet Rutte Cap Gemini I eruit gaat zien. Ochtendklok. Middagklok. Avondklok. Dichtgelaste voordeuren & iedereen een kopje staatsrijst per week. Alleen samen krijgen we democratie onder controle!
Update: Datalek bij gloednieuwe Nederlandse corona app.

Social

Reaguursels

Inloggen

Gelukkig dat het wijkcomité zelf ook lekker aan onderling afstand houden...

oh no | 20-04-20 | 08:19 | 1

dat = doet

oh no | 20-04-20 | 08:20

waar is de tijd gebleven van de Unix computers : virus vrij en zonder inbraakmogelijkheden? Oh, ja, daar draait nog apple op ....

klimaat-chantage | 20-04-20 | 01:04

De overheid in China bepaalt alles over het prive leven van haar burgers die eigendom zijn van de staat. Duurt niet lang meer en u, ik en ook GS schrijven lovend over onze Grote Leiders, anders is er nog maar weinig bestaansrecht als zij bepalen wat en hoeveel we vreten, drinken, verwarmen, rijden, wonen, denken, werken en studeren. Succes met de naïviteit en droom in nostalgie nog eens over de wereld van voor Corona, EU en VN.
www.youtube.com/user/NTDChinaUncensor...

matrixbluepill | 19-04-20 | 17:35

Maar het kan niet uitsluitend via Bluetooth werken. Want stel ik zit een week later bij de dokter, hoe kan mijn telefoon ooit al die contacten bereiken? Dan kan uitsluitend via internet, via een database die weet welk bluetooth code bij mij in de buurt geweest is. Er is dus ook een voorwaarde dat al die telefoons aan het internet gekoppeld moeten zijn, en dat er een database is met versleutelde codes en dat een programma van uit een database weet welke contacten te informeren.
Het hele verhaal gaat echt compleet mank.
Tenzij je inderdaad met iets van blockchain gaat werken, maar ook dan zal een slimme gast een keer opstaan die het aan de hand van IP nummers terug gaat herleiden.

Tuinhekje | 19-04-20 | 17:27 | 2

Bluetooth heeft ook een MAC adres wat uniek is. En waarschijnlijk per serienummer van apparaten geregistreerd zijn, want MAC adressen mogen maar éénmalig worden uitgegeven (anders niet meer uniek).
Dus.. bluetooth is geregistreerd per device (net als wifi&lan MAC) a.h.v. serienummer en dat is gekoppeld aan een verkoop, wellicht ook aab uw IMEI code wat de telefoon providers gebruiken voor uw abonnementjes.
Lekker zo jongens, ga zo door...

boerk | 19-04-20 | 18:44

Mac spoofer enzo.. Kom op man kinderspel...

nokkenaskettingklem | 19-04-20 | 19:14

Dit scenario lijkt verdomd veel op V for Vendetta... eng

Der_Duutser | 19-04-20 | 16:14

Gewoon hopen dat er binnenkort een grote komeet inslaat op aarde. Dan zijn we letterlijk in één klap van al deze ellende verlost. De mooiste tijden liggen immers achter ons. Het wordt nooit meer hoe het was. Let’s go out with a bang! Ik wens in dat geval de volgende menselijke beschaving op deze planeet veel geluk en wijsheid toe. Hopelijk hebben ze iets aan de lessons learned die wij achterlaten. En maken ze er niet zo’n puinhoop van als wij.

Mark zit te Dutten | 19-04-20 | 15:58 | 1

een kleintje op brussel lijkt mij genoeg voorlopig,
of een stroomstoring die alle micr osft comptrs uit de lucht haalt,
gelijk af van miljoenen vierussem

klimaat-chantage | 20-04-20 | 01:00

Ik dacht dat China inmiddels coronavrij was.

straatsurfer | 19-04-20 | 15:39 | 1

Ja, zouden de Chinezen misschien, heel misschien dan, niet de waarheid vertellen?

DebraCadabra | 19-04-20 | 20:58

Dat is China mensen. Nu niet verbaasd gaan doen want dit wist eigenlijk iedereen al en dit is dus het regime waar wij afhankelijk van zijn. We hebben onze principes aan de kant gezet voor het geld.

BozePaarseMan | 19-04-20 | 15:31

Het is stuitend om te zien dat men denkt echte problemen te kunnen aanpakken ,door het installeren van een app. De sufheid ten top. Bleke brillemansen.. Los van iedere realiteit.

streknek | 19-04-20 | 15:14 | 2

het merendeel van de millenials bijvoorbeeld denkt dat wel hoor,oveal een app voor .weten hoe dik ijs is in winter ?ff op app kijken .om er vervolgens achter te komen dat je er doorheen zakt als je er op gaat staan.en dan gaan janken ... tja zelf nadenken is er voor sommige niet meer bij .

bowlfabriek | 19-04-20 | 17:35

Maar dan had de app toch gewoon de juiste dikte moeten aangeven. Gewoon allemaal de schuld van faal-apps. Heb vanochtend nog even mezelf ge-googled, gelukkig komt dat ene filmpje niet echt hoog, geruststellend.

Het brein erachter | 20-04-20 | 02:48

Journalist Mike Whitney heeft op UNZ een artikel over 'Sweden is right' gepubliceerd www.unz.com/mwhitney/sweden-is-right-...
(.....) "Dat gezegd hebbende, zijn de doelstellingen van Zweden hetzelfde als elk ander land dat door de pandemie wordt getroffen. De nadruk ligt op het "afvlakken van de curve", het vertragen van de infectie, het testen van zoveel mogelijk mensen en het beschermen van de kwetsbare en oudere bevolking. Het is alleen dat hun methoden anders zijn. Ze hebben een meer genuanceerde aanpak gekozen die uitgaat van nuchtere mensen die voldoen aan de richtlijnen die besmetting helpen minimaliseren totdat er een betere remedie wordt gevonden. In Zweden wordt "sociale afstand" beoefend, maar de burger vrijheden zijn niet opgeschort en ook niet onder huisarrest geplaatst totdat de dreiging is geweken. Zweden heeft zijn kernwaarden niet in gevaar gebracht in een uitzinnige poging om ziekte of overlijden te voorkomen. Kunnen de VS hetzelfde zeggen? Hier is meer uit een artikel in de Washington Times:

"Aangezien regeringsleiders in het VK en de Verenigde Staten worstelen met het doen herleven van slapende economieën, zei Dr. Tegnell dat de Zweedse aanpak het land in staat zal stellen op lange termijn sociale afstandsmaatregelen te handhaven zonder het economische systeem in gevaar te brengen. Dr. Tegnell zei dat hij gelooft dat bepaalde regio's in Zweden al heel dicht bij ... een staat zijn waar zoveel mensen in de bevolking resistentie tegen het virus hebben opgebouwd dat het niet langer een pandemische bedreiging is ...

"We geloven echt dat het belangrijkste verschil tussen ons beleid en het beleid van veel andere landen is dat we dit soort beleid gemakkelijk maanden, misschien zelfs jaren, kunnen handhaven zonder echte schade aan de samenleving of onze economie," zei Dr. Tegnell . Hoewel de regering geen thuisverblijfbevel heeft uitgevaardigd, hebben veel Zweden besloten om uit eigen beweging in quarantaine te plaatsen en te oefenen, zei Dr. Tegnell. " ("Zweedse topambtenaar: virustarieven stijgen ondanks losse regels", The Washington Times)

De dreiging van een pandemie is nieuw voor de meeste landen, dus het is niet helemaal eerlijk om hun reactie te bekritiseren. Maar op dit punt moeten redelijke mensen het erover eens kunnen zijn dat het implementeren van ingrijpend beleid dat de economie en de persoonlijke vrijheden van mensen niet te overzien is, een grove overreactie is die een even grote bedreiging vormt als de pandemie zelf. Leiders moeten tegelijkertijd kunnen lopen en kauwen. Dat is alles wat we van hen mogen verwachten: herstart de verdomde economie en minimaliseer de risico's op infectie zoveel mogelijk. Is dat te veel gevraagd? Hier is een fragment uit een artikel op MedicineNet:

“De financiële ondergang die deze pandemie voor velen heeft veroorzaakt, zal volgens het World Economic Forum vrijwel zeker leiden tot meer zelfmoord, psychische aandoeningen en lichamelijke gezondheidsproblemen, verergerd door een verlies van ziektekostenverzekering in landen zonder gesocialiseerde geneeskunde. Dat is gedeeltelijk waarom zowel Zweden als Singapore hebben geprobeerd het leven in hun land zo lang mogelijk zo normaal mogelijk te houden tijdens de reactie. Het verklaart echter niet de drastisch verschillende doden aantallen tussen de twee landen ...

Anders Tengall, de belangrijkste epidemioloog van het land, zet een grimmige weddenschap in. De hypothese is dat er aan het einde van de pandemie niet significant meer Zweden zullen sterven dan wanneer het land striktere afstandsprotocollen zou zijn begonnen, maar door de lossere benadering zal het aantal gevallen niet toenemen als de lockdowns worden opgeheven.

Tengall en de rest van de weddenschap van de Zweedse regering is dat deze aanpak duurzamer is en kan helpen om enkele van die andere slechte gezondheidsresultaten te voorkomen die gepaard gaan met economische depressie. " ("Zweden en Singapore: de COVID-19‘ zachte ’benadering versus technobewaking", MedicineNet)

Dus ja, het aantal doden per duizend in Zweden steekt niet gunstig af bij het nabijgelegen Denemarken, maar de uiteindelijke resultaten van het experiment zijn misschien al jaren niet bekend. Met een bevolking van 5,8 miljoen is het dodental in Denemarken momenteel 336, terwijl dat voor Zweden 1400 is voor een bevolking van 10,2 miljoen. (vanaf 4-17-20) Praktisch gezien ziet de Zweedse methode er veel slechter uit. (Interessant is dat de Zweedse bevolking vergelijkbaar is met de 8,4 miljoen in NY City, maar het aantal doden door coronavirus in NYC heeft nu een gruwelijke 12.822 bereikt.)

Maar er zit meer in dit verhaal dan alleen datapunten of de nieuwste grimmige statistieken. Hier is een fragment uit de LA Times dat helpt om de stippen te verbinden:

"Tegnell ... houdt vol dat de aanpak van Zweden nog steeds zinvol lijkt, hoewel hij ook erkent dat de wereld zich op onbekend terrein bevindt met het virus. Hij stelt dat hoewel Zweden op korte termijn mogelijk meer infecties krijgt, het niet het risico zal lopen op een enorme infectiepiek waar Denemarken mee te maken kan krijgen zodra de blokkering wordt opgeheven.

"Ik denk dat zowel Noorwegen als Denemarken zich nu erg zorgen maken over hoe je deze volledige afsluiting op een bepaalde manier stopt, zodat je niet veroorzaakt dat deze golf onmiddellijk komt wanneer je begint los te gaan," zei hij. Hij zei dat de autoriteiten weten dat de fysiek afstandelijke Zweden bezig zijn met werken, omdat ambtenaren een plotseling einde hebben gemaakt aan het griepseizoen en aan een brakende winterziekte. "("Zweden houdt vast aan‘ kleinschalige ’lockdown ondanks toename van sterfgevallen door coronavirus ', LA Times)

Het Zweedse plan zal blijven worden bekritiseerd door deskundigen op het gebied van de volksgezondheid, die van mening zijn dat hun draconische aanbevelingen volledig moeten worden uitgevoerd zonder de minste afwijking, maar het zou kunnen blijken dat het Zweedse model niet alleen enorm superieur is aan de andere acties, maar, uiteindelijk de enige echte optie voor landen die levens willen redden, maar een permanent gekrompen en ernstig depressieve economie willen vermijden.

Eeuwig..Op..Vakantie | 19-04-20 | 14:19 | 4

Als we Zweden als lichtend voorbeeld noemen zijn er nog wel een paar zaken die men steeds vergeet. De spreiding van de mensen. De geografische ligging ( je komt er richting West Europa niet in en uit zonder flink te dokken. Het in- en uitgaande verkeer, de toegankelijkheid tot zorg en de mate van autarkie op bijvoorbeeld het gebied van beschermingsmiddelen en medicatie. Verder moet je dan ook even kijken naar DK wat een zeer strikt grensbeleid volgt en dat al meer dan een maand lang. Voor wat het internationale verkeer profiteert Zweden ook van dat beleid, net zoals ze profiteren van het beleid in Noord Duitsland. Er is minder heen en weer gecross op niets af. Carnaval vieren ze er niet.. Allemaal verschillen.

Heiner | 19-04-20 | 15:40

Goed verhaal... lekker kort

Crump | 19-04-20 | 16:18

@ eeuwig op vakantie, schrijf een boek de volgende keer.

JethroBull | 19-04-20 | 18:33
▼ 1 antwoord verborgen

Heb toch het idee in het oosten dan beter af te zijn dan in de Randstad....

Rest In Privacy | 19-04-20 | 13:51 | 5

Klopt, evenzo het noorden.

BozePaarseMan | 19-04-20 | 15:33

@Lupuslupus | 19-04-20 | 14:11: in het verzorgingshuis van mij pa in Amsterdam-Noord alleen al 12,, dus dat doen ze inderdaad goed.

frickY | 19-04-20 | 17:45

Het Oosten is sowieso het nieuwe Westen. Op alle vlakken. Zelfs Oost-Europa is nu beter af dan West.

Ephor | 20-04-20 | 02:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Update: Datalek bij gloednieuwe Nederlandse corona app.

Zeg me dat het niet zo is
Zeg me dat het niet zo is
Zeg me dat het niet waar is

Enrique C | 19-04-20 | 13:45 | 4

@De verwarde man | 19-04-20 | 13:51:
Ze hebben zich daarmee meteen totaal ongeloofwaardig ( want onzorgvuldig gehandeld waar het om privacy gaat ) verklaard. Dus meteen die toko uit het aanbedeingstraject wegbranden.

Graaisnaaiert | 19-04-20 | 14:17

Het ironische is dat dit specifieke lek waarschijnlijk niet opgetreden zou zijn als er niet geëist was dat de code openbaar moest zijn.
(Al zouden er dan vroeg of laat waarschijnlijk wel andere lekken opgetreden zijn.)

Reaguurdeskundige | 19-04-20 | 15:00
▼ 1 antwoord verborgen

Daar sta je dan Anouk, voor je eigen raam.

De waard zijn gast | 19-04-20 | 13:45 | 4

wel een mooie text voor een liedje over een verdrietige hoer zonder (corona jaja !)werk ofzo..................

grapjasz | 19-04-20 | 13:52
▼ 1 antwoord verborgen

Zelfs George Orwell had dit niet kunnen bedenken... deze variant op de enkelband.

De waard zijn gast | 19-04-20 | 13:36

Maar Anouk vergeet één ding te vermelden: China levert WEL die lekker goedkope Ali Baba zooi ÉN is een potentiële grote afzetmarkt!!
Belangrijk op de korte (max 2 a 3 regeerperiodes) termijn. En weet je wie ook al zo'n egoïstische h*fter is?? Trump!!

Goed.... msm modus off.
De EU is zo dom om China enkel als afzetmarkt te zien, of leverancier van goedkope troep. Europa DEUGT door zich terug te trekken uit Afrika, want is kolonisatie = fout.

China trekt zich daar niks van aan en koopt Afrika op. China denkt en handelt op lange termijn, natuurlijk niet 'gehinderd' door mensenrechten, 'eerlijke handel', 'vrije markt' en andere eenzijdig bekeken belangen.

Het Westen zou zich moeten verenigen als één blok tegen China, met een gezond wantrouwen tegen de Chineze dictators.

klimgek | 19-04-20 | 13:23 | 7

@bisbisbis | 19-04-20 | 13:41: Ben je ooit weleens een dag van je leven in China geweest of heb je dit van achter je toetsenbord allemaal lekker bij elkaar gefantaseerd?

Zonnebrildrager | 19-04-20 | 15:17

Het Westen zich verenigen..... mmmm........ met lieden als Guy en Frenske aan het roer die alleen in eigenbelang handelen zie ik het zwaar in. Alle respect voor de Chinezen. Chinezen zijn zelf ook slachtoffer van hun opperzot die zichzelf al voor het leven heeft geinstalleerd ipv de vooafgesproken termijn. en hij heeft de macht en is medogenloos. Die vent moeten ze voor het internationaal gerecht slepen want officieel hebben ze er 6 dagen over gedaan om het coronnieuws vrij te geven mar ik denk dat de waarheid eerder 6 weken is. Die man heeft bloed aan z'n handen en niet zo'n beetje.

Slough | 19-04-20 | 15:49

"Het Westen zou zich moeten verenigen" - ik zou God danken als de EU opgeheven wordt en we teruggaan naar een EEG situatie.
En, wat is er mis met China? Dankzij het protectionisme van de EU is de maakindustrie in diezelfde EU niet meer aan het innoveren, omdat dankzij de heffingen van de EU op buitenlandse import, de inlandse productie gewoon door kan gaan zonder dat er een noodzaak is slimmere oplossingen te bedenken en efficiënter te gaan werken.

Tuinhekje | 19-04-20 | 17:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Gisteren op de twitters van de ( overigens uitstekende) tech-journalist @danielverlaan:

"De Jonge wordt nu gevraagd naar deze vage bewoording of de app verplicht wordt of niet.
De Jonge zegt nu: de app wordt NIET verplicht.
Maar als de app 'niet werkt' gaat de lockdown langer duren of zelfs nog worden aangescherpt, waarschuwt hij."

Hugo doet even een rukje aan de strop om uw nek.

o)+ | 19-04-20 | 13:18 | 4

Ik heb eerder begrepen dat de app niet wordt verplicht, mits 60+% van de NL bevolking vrijwillig meedoet.

BubbelWater | 19-04-20 | 13:21

Totale faal, dat appen. Hoe weet de app dat ik wel/geen coronabesmetting heb?
Nog afgezien of de passant dat signaal kan ontvangen? En dan...? Naar huis en koffie drinken.

Goedzo | 19-04-20 | 13:43
▼ 1 antwoord verborgen

Terwijl de directeur van het Wuhan laboratorium alle aantijgingen ontkent, zijn er foto's uit 2018 opgedoken (waren gewist door de Chinese censuur) die de vrieskast laten zien waarin de coronavirus samples werden / worden bewaard www.dailymail.co.uk/news/article-8233... 1500 strains maar liefst. De vrieskast is lek en overal zit rijp. Momenteel wordt naar de oorsprong van het SARS-Co-2 virus gezocht in Zuid China (niet meer in Wuhan), maar deze foto's zijn ontluisterend.

Eeuwig..Op..Vakantie | 19-04-20 | 13:15 | 7

@Penus Decoratus | 19-04-20 | 14:11: U leest 'koelkast'? Net zoals die andere reaguurder '1918'? Shocking. Een goed werkende vrieskast heeft geen rijp (dat is die ijsaangroei). Een lekke vrieskast heeft rijp, een goed afgedichte niet.

Eeuwig..Op..Vakantie | 19-04-20 | 14:23


@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 19-04-20 | 14:23:
Ja, ik lees “koelkast” want er staat “refridgerator in de artikelaanhef en meerdere malen inhet artikel zelf, moeilijk hé. Het gebruikvan het woord “refridgerator” is dus volkomen fout. Een vriezer (freezer) die vaak open en dicht gaat verzamelt op den duur vocht uit de lucht, de getoond vriezer heeft hooguit wat achterstallig onderhoud, maar is zeker niet (shocking) lek. Kortom , een sensatie verhaal zonder enige kennis.

Penus Decoratus | 19-04-20 | 15:26

@Penus Decoratus | 19-04-20 | 15:26: Ik zou geen koelkast of vrieskast van u kopen. U heeft toch ogen? Het is een vrieskast en door de rijp sluit die niet meer goed. Zo beginnen die strains half te ontdooien. Dit is een mogelijke bron van waaruit de hele aarde besmet is geraakt. Wanneer het Wuhan lab alles tiptop in orde had, dan had die directeur gewoon kunnen laten zien hoe picobello ze alles op orde hadden. Maar helaas....

Eeuwig..Op..Vakantie | 19-04-20 | 18:49
▼ 4 antwoorden verborgen

vroeger heette dat " het rode gevaar"...............

grapjasz | 19-04-20 | 13:14 | 5

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 19-04-20 | 13:18: ik dacht... dat het gele gevaar meer gerelateerd werd met het japanse imperialisme.. interbellum en 40/45...............

grapjasz | 19-04-20 | 13:47

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 19-04-20 | 13:55: thanks&ok..!

grapjasz | 19-04-20 | 14:00
▼ 2 antwoorden verborgen

"Bij inbreuk op grondrechten is er echter altijd sprake van een afweging; welk belang is groter? Onze volksgezondheid of onze privacy. In dit specifieke geval zijn wij tot het oordeel gekomen dat onze volksgezondheid prevaleert [...]"

Ik ga liever deaud.

BubbelWater | 19-04-20 | 13:20

Digitale tockets. Man man man. Land minder laten vollopen en mensen minder ophokken, misschien dat dat een oplossing is?

Graaisnaaiert | 19-04-20 | 14:20

Ik had altijd begrepen dat mijn privacy al was verdwenen. Betaalgegevens, ov-chip, telefoon en auto met GPS, sociale media apps enz. Kunnen ze niet beter gewoon alles wat ze toch al weten aan elkaar linken. Niet stiekem, maar gewoon daarvoor uitkomen, en zo een systeempje optuigen?

Het brein erachter | 19-04-20 | 12:57 | 1

Zo werkt het in Singapore.

Eeuwig..Op..Vakantie | 19-04-20 | 13:20

En nog steeds kan ik nergens cijfers vinden van mensen die getest zijn maar negatief bevonden zijn op Corona.

pivotal | 19-04-20 | 12:46 | 4

Werden 2 weken terug ongeveer nog weet ik veel testkits teruggehaald omdat bleek dat de tests zelf besmet waren geraakt met Corona, misschien verklaart dat wat. www.msn.com/en-nz/news/world/coronavi...

keistad | 19-04-20 | 13:04

@pivotal | 19-04-20 | 13:13: Exact, en wie zegt dat dat een ongelukje was? maar dat maakt me een complotdenker.

keistad | 19-04-20 | 13:18
▼ 1 antwoord verborgen

Die zwakke app zou wel eens van van Rijbroek afkomstig kunnen zijn.

Beefbus | 19-04-20 | 12:44 | 5

@Abject | 19-04-20 | 12:50: Ze verbergen het niet eens echt meer, en is al best een tijdje zichtbaar. Het vervelende is alleen dat de massa de mensen die hierover praten blijft weg zetten als "complotdenkers" "Alluhoedjes" "mafklappers" en ik kan nog wel even doorgaan. Soms denk ik dat ze die rare/duistere titels erom doen, zodat je gestoord lijkt als je erover begint bij iemand die niet op de hoogte is.

keistad | 19-04-20 | 13:16

@keistad | 19-04-20 | 13:16: Als ware het een "racist" label bij een politieke discussie, dat heeft tenslotte ook 40 jaar gewerkt.

Beefbus | 19-04-20 | 13:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Wie niet test wie niet vindt

laurentius | 19-04-20 | 12:40

Wat volgt er na de app, een enkelband voor corona besmetten?

pivotal | 19-04-20 | 12:34 | 1

Goed idee!

HogeNood | 19-04-20 | 12:52

Onder het mom van de coronacrisis worden we van een technocratie in een autocratie gerommeld waarbij de EUSSR, uiteindelijk leidend zal zijn en de burger als makke schapen alles doen wat de zogenaamde leiders willen. IK ZEG EEN DING, DAT NOOIT. Een revolutie is aanstaande. 't Volk zal uiteindelijk de wal zijn die de EUSSR ZAL DOEN KEREN.

De Evangelist | 19-04-20 | 12:34 | 7

@Madame Poitiers | 19-04-20 | 12:47: Nu moet ook niet te negatief zijn. Want ik zie wel meer dan ooit dat Nederlanders het ook zat zijn zo onderhand.

pivotal | 19-04-20 | 13:16

Hahahaha.. jij bent zo dom dat je *het* instrument voor de benodigde afleiding bent.
De EU heeft de app verplicht *niet* verplicht voor gebruik binnen enige lidstaat gemaakt en van EU samenwerking ter bestrijding van het virus is geen enkele sprake.

Je moet bij onze eigen overheid zijn voor al uw klachten. Je kunt niet meer een instituut waar je net zo veel van snapt als de jostiband van kerncentrales de schuld geven..

Maar echt.. wat zijn de leiders van dit land blij met domvolk zoals jij...

Epistulae_Morales | 19-04-20 | 13:19

@Epistulae_Morales | 19-04-20 | 13:19: Zoals je schrijft, blijkt van weinig niveau. Keep on dreaming. Volg de stappen en de overheveling van bevoegdheden naar Brussel en zie hier the bigger picture.

De Evangelist | 19-04-20 | 14:30
▼ 4 antwoorden verborgen

De UK kan niet wachten met de introductie van een app - dat daar ook een ding is. De politie daar ziet richtlijnen als wetten en is as we speak burgers onheus aan het bejegenen die buiten rondlopen, inspecteert supermarktkarretjes om na te gaan of de goederen die iemand koopt wel essentiëel zijn, en als kers op de taart een inval waarbij de voordeur sneuvelde omdat men had gehoord dat er een bijeenkomst werd gehouden. De meneer in kwestie zat op de bank TV te kijken.
Ook in Australië loopt een vergelijkbaar traject met een app waarvan de regering zegt dat hij echt wel veilig is, niet nadenken, gewoon doorlopen.
Wat in de UK gebeurt, is al een tijd aan de gang, met invallen en telefoontjes als je iets naars in social media hebt gezegd, of je had ruzie met een transgender op twitter die je prompt aangeeft. Richtlijnen zijn wat ze zijn, richtlijnen, geen wetten. Maar ze worden duidelijk als wet geïnterpreteerd, dat is in de UK het geval en dat is zeer zeker het geval in Nederland, die EU richtlijnen als in brons gegoten ziet.
Corona ga je niet bestrijden met surveillance en administratie. Maar dat is duidelijk wel het doel van het geheel, aangezien het kabinet elke zinnige maatregel die er toe doet, tot nu toe vanaf januari steeds halstarrig heeft geweigerd. Parlementaire enquête? Tribunaal zal je bedoelen.

Rest In Privacy | 19-04-20 | 12:33

We gaan de kant van China op om twee redenen:
Total control en een select clubje dat hier enorm veel geld aan gaat verdienen.
Rutte zit er niet voor ons. Je zal maar op hem gestemd hebben.

Schietmijmaarlek | 19-04-20 | 12:29 | 3

Tussen China en de EU liggen slechts geografische afstanden.
Qua politiek zie ik weinig verschil.

Broadsquire | 19-04-20 | 12:36

Het legt mij geen windeieren.. overigens is de combinatie slim=macht=rijk en dom=volgzaam=genoeg om niet dood te gaan, van alle tijden. En zo hoort het overigens ook.. we kunnen niet allemaal leiders zijn

Epistulae_Morales | 19-04-20 | 13:22

@Broadsquire | 19-04-20 | 12:36:
Weinig verschil ?! Dat is een sterke onderschatting van het Chinese Communistische Systeem. Niet van die domme teksten plempen aub.

Jackson | 19-04-20 | 13:56
-weggejorist-
Zeikerd | 19-04-20 | 12:28 | 1

In de crisisaanpak ligt de focus nu op een lullig appje dat nevernooit gaat werken, deze dient hoogstens als opstap naar een echt surveillance tool zoals die Chinezen dat gebruiken. (..) Als Hugo Clownschoen zich nu eens gaat richten op een gedegen exit-strategie, het verwerven van voldoende mondkapjes (desnoods maken in eigen land) en testen, testen en nog eens testen? Zie Denemarken, daar komt alles langzaam weer op gang, hier worden we tot september gegijzeld door die angstgegner van Rutte c.s.

Computer_says_no | 19-04-20 | 12:26

Teletekst pagina 137 vandaag;
“ Voor het eerst in twee maanden meldt
Zuid-Korea minder dan tien nieuwe
gevallen van het coronavirus.Het aantal
nieuwe besmettingen daalt er al enige
tijd.De maatregelen die het land heeft
genomen om de uitbraak in te perken,
lijken te werken.In Zuid-Korea wordt op
grote schaal getest.Van een totale
lockdown is geen sprake.”

me,myself and IK | 19-04-20 | 12:25 | 1

Ich bin ein Südkoreaner!!

HogeNood | 19-04-20 | 12:58

Voor alle mensen die het allemaal een beetje zat zijn, heb ik nog een goede filmtip: Die leuke Disney/ Pixar film " Finding Dory ".

Ga die niet kijken!! Niet doen.

SNAFU | 19-04-20 | 12:25

Zonder dat de app er is, nemen de mensen al meer vrijheid; de 1,5 meter inachtnemend (hoop ik).
En dan komt die app die u vertelt dat u meneer X in de supermarkt bent tegengekomen, die (uiteraard) volmaakt eerlljk zijn gezondheidshistorie heeft ingevuld, en dan gaat u weer braaf 3 weken in opsluiting. Want die app gaat dat voor u bepalen, als u zo reageert.
Dat meneer X een temperatuurtje had die niets met Corona te maken had, (ook niet getest) dat maakt niet uit?

Broadsquire | 19-04-20 | 12:20 | 1

Zonder fatsoenlijke antilichaam testen is het 1 grote tombola.

elfenstein | 19-04-20 | 13:05

Mooi van die risicogroep ouderen.

Mr_Natural | 19-04-20 | 12:29

Niet alleen de Stones, allerlei celebrities deden mee aan de door WHO georganiseerde huiskamerconcerten via de sociale media. Lady Gaga, Stevie Wonder etc. Virtue signalling to the max, onder auspiciën van de door de CCP gecontroleerde WHO.
Van mij mag het allemaal, maar ik vind het net zoiets als klappen voor zorgmedewerkers (betaal godverdomme een goed salaris), of “Celebs” die Imagine “zingen”, terwijl ze niet kunnen zingen. Pleurt op.

Stormageddon | 19-04-20 | 12:42

Hoe dan? Charlie zit op een ouwe versterker te meppen of gewoon in de lucht en volgens mij kan je nog steeds niet live samen spelen vanwege de vertraging. Is de helft dan fake of is het niet live en per bandlid opgenomen waarna mick er z'n stukje live overheen doet? Snap ff niet hoe dit werkt.

elfenstein | 19-04-20 | 13:03
▼ 1 antwoord verborgen

Is het opsporen en aantonen van een datalek in een overheidsapp niet strafbaar wegens ondermijning van de Rechtstaat? Nee? Dan moet Rutte het snel strafbaar maken want zo kan het natuurlijk niet langer.

Sans Comique | 19-04-20 | 12:15

Een toepasselijk gedicht van Gerrit Komrij, reeds uit 2009, over de corona lockdown door de regeringen van bijna alle staten:

ZO UIT DE OVEN (Remco Campert onherstelbaar verbeterd)
Niet te geloven
dat ik schaap nog
een vers schreef over de
blinde witheid van een wereldramp

en om mij heen
rozig handjeklap
en drankbestrijding:
theater was risky geworden.

Alles kroop en aaide,
heel Europa devoot in de pas
en het leven een pion
in een ganzenbordenspel.
[.....]
(Uit: Poëzie is een daad: gedichten voor Remco Campert, door Gerrit Komrij;2009)

King of the Oneliner | 19-04-20 | 12:13 | 2

Alweer een mooie bijdrage. Hulde!

ecologiste | 19-04-20 | 12:21

Leefde Gerrit nog maar.

Rest In Privacy | 19-04-20 | 12:25

Ik zit braaf al weken thuis. Alleen. Als ik heel eerlijk ben ben ik wel een beetje klaar mee ondertussen. Als ik een eindje (alleen) ga fietsen of wandelen scheurt er om de 20 seconden zo’n kut wielrenner vlak langs me heen. In de supermarkt is het ook ieder voor zichzelf. Kan ik me ergens opgeven voor het verzet?

droeveling | 19-04-20 | 12:12 | 4

u heeft een toepasselijke naam gekozen

Rest In Privacy | 19-04-20 | 12:14

Monteer een achteruitkijkspiegel, en hou je adem een poosje in als zo'n engerd voorbij zoeft. Ongeveer idem in supermarkt.

HogeNood | 19-04-20 | 12:21

Misschien is een bootje een leuk idee. Lekker varen met een kratje gele rakkers in de kajuit.

Nehemia | 19-04-20 | 13:37
▼ 1 antwoord verborgen

De natte droom van Geert en Bodee. Met een speciale mogelijkheid op de app om te zien wie er van buitenlandse afkomst is.

Rest In Privacy | 19-04-20 | 12:12 | 11

@countus | 19-04-20 | 13:34: Je moet kijken naar wat kan werken. Alle opties zijn open, mits privacy gewaarborgd kan worden.

Rest In Privacy | 19-04-20 | 15:45
▼ 8 antwoorden verborgen

Die app wordt een mislukking. Dat kan de overheid niks schelen, want die mislukking is ingecalculeerd.

De volgende stap is om de lockdown te beeindigen, wanneer iedereen zich laat vaccineren met spul uit een van de 7 fabrieken van de eugeneticus Bill Gates.

Heel handig voorzien van een nanochip die meteen wordt meegespoten. Zo’ n telefoon kan je tenslotte thuislaten. Dat is een veel te groot risico.

Glasgow Argus | 19-04-20 | 12:10 | 4

@Nehemia | 19-04-20 | 12:15: Dank voor de link. Ik heb de video gisteren gezien en opgeslagen om vandaag de link te plaatsen maar u was mij voor. Jammer dat niemand nog de moeite heeft genomen om de video te bekijken, zéér belangrijk voor de schapen die schreeuwen om een vaccin. Die Gates is een lévensgevaarlijke maniak die de WHO en daarmee óók het RIVM in zijn zak heeft.!

Lupuslupus | 19-04-20 | 12:32
▼ 1 antwoord verborgen

Het Kom,oma virus slaat vooral wild om zich heen in bejaardentehuizen.

De rest van de bevolking kan in mijn opinie weer als vanouds gaan zuipen en naaien, heel Europa één groot matras, en de hemel het plafond van een derderangshotel. (Campert)

King of the Oneliner | 19-04-20 | 12:09 | 1

-'in mijn opinie'
???

HogeNood | 19-04-20 | 12:27

Naast het Islamofascisten zijn de Chinese veroveraars de grootste bedreiging voor het liberale westen met zijn individuele vrijheden. We moeten op twee fronten gaan vechten tegen agressie. De ene wil dat onvoorwaardelijk geloven en rituelen uitvoeren. De ander wil onze portemonnee en ons gedrag. Gelukkig hebben we de bureaucraten in Brussel en de echte man / vrouw / seksloze Rutte die ze gaan tegenhouden. Naïef, welvarend en vrij Nederland, het was fijn om u gekend te hebben.

Graaier | 19-04-20 | 12:09 | 6

@The2Amendment | 19-04-20 | 12:31: Daar kun je ISIS wel mee paaien denk ik. Een zelfmoordaanslag op zo'n wetmarket als wraak voor het feit dat ze nu niet meer veilig aan het werk kunnen.

Alexander des Burgus | 19-04-20 | 14:16

@The2Amendment | 19-04-20 | 12:31: Die strijd is al gewonnen door de Chinezen. Daar worden moslimterroristen tegenwoordig netjes in een heropvoedingkamp gezet. En de terreuraanslagen zijn drastisch afgenomen of zelfs verdwenen.
Dit tot groot verdriet van de Westerse pro-terreur media en politici.

Reaguurdeskundige | 19-04-20 | 15:09

Vergis je niet, het wereldlijk geloven en rituelen uitvoeren bestaat ook. De dogmatiek en de axiomatische culturele en politieke verschillen zijn de werkelijke struikelblokken. Die van ons gebasseerd op het Greco-Romeins Christelijke gedachtengoed welke op veel vlakken lijnrecht tegenover die staat van het (verre) oosten.

Ephor | 20-04-20 | 02:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Als ik op stap ga tegenwoordig neuk ik door een hol in mijn board karton. Efficiënter dan een mondmasker.

Pater.Koekkoek | 19-04-20 | 12:07

Eerst proef draaien natuurlijk met zo'n app. Ik vermoed dat de Amsterdamse familie Karbiet wel interesse heeft. Brave lui die zich altijd goed aan de regels houden.

Rest In Privacy | 19-04-20 | 12:07 | 2

Braaf omdat ze zenuwlijder zijn.

Pater.Koekkoek | 19-04-20 | 12:11

Een biertapp. Kom maar brengen.

Piet Karbiet | 19-04-20 | 12:22

Best wel blij dat ik geen apple of android phone heb.

weedo | 19-04-20 | 12:07

Bij die temperaturen zou ik standaard 120 graden opgeven. De Corona-trol uithangen.

Noltie | 19-04-20 | 12:06 | 1

Gebakken lucht dood wellicht virus.
Een compressortje/depressortje (zuigertje in een cilindertje) in één krukasomwenteling zou ook kunnen.

HogeNood | 19-04-20 | 12:38

In China zullen de tegenmaatregelen vrijwel zeker dodelijker zijn dan dat hele malle virus. Echte socialisten laten een crisis nooit door hun lugubere vingertjes glippen.

Jan Passant mk2 | 19-04-20 | 12:04 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb de grafiek van Noord Korea gezien. Daar is het goed onder controle:

1 april: 1 iemand geïnfecteerd in het ziekenhuis
2 april: 0 mensen geïnfecteerd in het ziekenhuis
3 april: 1 iemand geïnfecteerd in het ziekenhuis
4 april; 0 mensen geïnfecteerd in het ziekenhuis
enzovoorts.

Knufter | 19-04-20 | 12:03 | 9

@Knufter | 19-04-20 | 12:11: Preventief handelen tijdens de Corona crisis: Opa Jan lastig vallen en hersenspoelen om hem te bewegen toch vooral niet naar het ziekenhuis te gaan, als het misse boel is. "Want dan neemt u een plaats in van mensen met betere kansen"

Heiner | 19-04-20 | 12:46

En er staat zeker ook een afvalcontainer naast waar je lichaam meteen in afgevoerd kan worden?

Rest In Privacy | 19-04-20 | 13:02

@CaseyForPresident | 19-04-20 | 13:02: Als je kijkt naar de praktijk bij de begrafenissen van de laatste tijd. Men doet zijn uiterste best om er iets van te maken, maar uiteindelijk is het toch echt het opruimen van "besmet materiaal"

Heiner | 19-04-20 | 13:13
▼ 6 antwoorden verborgen

De app zal nooit werken..

Stel mijn buurman heeft corona, dus die moet thuis blijven.
Ik leen zijn mobiel, dan ga ik naar een politiebureau, of een plek waar veel beveiligers zijn.
Dan krijgen die mensen een seintje dat ze in de buurt geweest zijn van iemand met corona,
dan moeten die dus twee weken thuis blijven, toch? Terwijl ik helemaal geen corona heb.

Je hebt een real-time database nodig van 17 miljoen mensen, dat gaat niet wat worden.

De nederlandse grens is niet dicht. Er komen nog steeds asielzoekers. Er zijn natuurlijk veel meer mensen die de grens passeren, illegalen, criminelen, toeristen, buitelandse werknemers, zakenmensen, etc, etc.
die hebben allemaal geen app.

VanderGeelen-Coppens | 19-04-20 | 12:02 | 6

???
Als je in Peking een zebra oversteekt bij rood, dan krijg je daarover post van de politie.
Dus die app kopen we gewoon van de Chinezen.

HogeNood | 19-04-20 | 12:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik kopieer het icoontje van die app en zet dat op mijn telefoon.
"Aufmachen! Haben Sie die app?" Ja hoor, kukt mal.

pjotr nicknaamtov | 19-04-20 | 12:02 | 1

De oude truc met de screenshot van de ing app. Je maakt een foto van het groene "ok" scherm van je maat en zet die achter een fotoviewer app waarvan je het icoontje hebt vervangen door het icoontje van de app die je wil. Je kan ook die foto naar de hema sturen en ondertussen bij de action een speelgoed dummy telefoon halen. Foto erin plakken, klaar. De presentatie maakt het af, vraag maar aan goochelaars.

elfenstein | 19-04-20 | 13:11

Die George Deurbell had best een vooruitziende blik.

King of the Oneliner | 19-04-20 | 12:00 | 9

@scorpio777 | 19-04-20 | 12:02: Dafuq?
Human body activity associated with a task provided to a user may be used in a mining process of a cryptocurrency system. A server may provide a task to a device of a user which is communicatively coupled to the server. A sensor communicatively coupled to or comprised in the device of the user may sense body activity of the user. Body activity data may be generated based on the sensed body activity of the user. The cryptocurrency system communicatively coupled to the device of the user may verify if the body activity data satisfies one or more conditions set by the cryptocurrency system, and award cryptocurrency to the user whose body activity data is verified.
patentscope.wipo.int/search/en/detail...

Abject | 19-04-20 | 12:41
▼ 6 antwoorden verborgen

Bedrijfjes in Nederland zijn op allerlei slimme manieren doende om wat omzet te generen. Koffietentjes, snackbars e.d. Een klant tegelijk en alleen afhalen. En dat zonder app. Niets houdt een koffieliefhebber tegen om een warm bakkie te gaan halen. En dan komt die app en dan zegt die koffietent, zonder app komt u er niet meer in. Ziet u het voor u?

Broadsquire | 19-04-20 | 11:58 | 3

Nee, eerlijk gezegd niet. Mobiele Barista's, helemaal top!

Crossing_The_Rubicon | 19-04-20 | 11:59

Je suis latte moccachino!

P-unit | 19-04-20 | 12:12

Bialetti, al 100 jaar dé baristakiller.

elfenstein | 19-04-20 | 12:36

Ik begin dat blijf-thuis-zoals-het-hoort gedram wel een beetje zat te worden. Niet omdat ik me de tering verveel maar omdat het als korte termijn oplossing wel klaar is: www.quotenet.nl/nieuws/a32181707/bevo...

GormSuil | 19-04-20 | 11:57 | 6

@Realisties | 19-04-20 | 12:26:
Zelfs al zou die test een 20% mishebben dan nog is de combinatie van de helft besmet en niemand symptomen een niet mis te verstane aanwijzing dat het gespeculeer en gegis zoals bij ons vele malen onnauweuriger is. Zomaar wat gokken hoeveel nieuwe besmettingen er bij zijn gekomen vandaag terwijl je weet dat er zo goed als niet getest wordt heeft al helemaal geen zin. Liever heb ik een test met een zekere afwijking. Die kan je nog meenemen in de uiteindelijke weging, doen we normaal gesproken met iedere meting he?

elfenstein | 19-04-20 | 12:33

Terecht. Ik was er al klaar mee bij de eerste aankondiging. #stayhome #besafe #beaslave

paulis | 19-04-20 | 12:55

@elfenstein | 19-04-20 | 12:28: Werk in verpleeghuis dus die ronkende sterftcijfers van het RIVM neem ik sowieso met een groffe korrel zout....

pga | 19-04-20 | 13:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is van de zotte dat ze bedrijven als CAP en Accenture vragen. Daar moet je echt niet zijn voor dit soort innovatie. Moet je doen als je een hoop geld kwijt wilt zijn. Er zijn genoeg clubs binnen de overheid zelf die app ontwikkeling kunnen doen. Nodig die uit.

Rest In Privacy | 19-04-20 | 11:56

Denk dat de amerikanen en de engelsen ons straks weer moeten komen bevrijden.

witte | 19-04-20 | 11:55

100% zeker weten dat er op eis van de NSA een achterdeurtje in komt te zitten.

Realisties | 19-04-20 | 11:50 | 12

@Realisties | 19-04-20 | 12:00: Dit is al heel lang (>10 jaar) een feit maar de NSA focus is staatsveiligheid niet staatsgezondheid. Ze lezen (text minen) ook alle text uit Whatsapp met hun universele sleutel ondanks Facebook's geklets over end to end encryptie.

Overnijd | 19-04-20 | 12:08

Eerst betalen...

Rest In Privacy | 19-04-20 | 12:55
▼ 9 antwoorden verborgen

Dat China is wel het beloofde land voor DDR66

Zeiss | 19-04-20 | 11:50 | 3

Welke politici wilden ook al weer een complete lockdown?

Rest In Privacy | 19-04-20 | 12:10

Nee. Noord - Korea

zwartzondersuiker | 19-04-20 | 12:10

Kort ademig!? dat zullen er veel zijn, met de beperkte bewegings mogelijkheden vandaag de dag.

am*dam | 19-04-20 | 11:48

Wil ik de app gaan gebruiken zullen ze moeten verplichten. Ik neem alleen mijn telefoon niet meer mee.

marrretje | 19-04-20 | 11:48 | 5

@CaseyForPresident | 19-04-20 | 11:57:
Ja inderdaad, nou denk ik dat die natte droom van onze overheid niet zo ver komt maar ze gaan het wel proberen, met hun 60% dekking.

marrretje | 19-04-20 | 12:06

@Quib | 19-04-20 | 12:04:
Dat zou zomaar is een bestaand labeltje kunnen zijn, de vraag is hoe kom je eraan en nog belangrijker er vanaf.

marrretje | 19-04-20 | 12:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Tarieven Capgemini € 1.50 per inwoner incl bugs en een achterdeur.

Bram-Jr | 19-04-20 | 11:48 | 1

Dacht eerder aan Centric

gaffelbaard | 19-04-20 | 11:49

Dit soort initiatieven komen uit de koker van de miljoenen ambtenaren en semi-ambtenaren die gewoon hun salaris krijgen en beschermd zijn voor alles. De Corona crisis is voor hen alleen een beetje hinder bij het shoppen, meer niet.
Samen met het RIVM die hun " finest hour " beleven nu, zullen ze alles doen om ons van alles door de strot te duwen. Ondertussen liggen straks miljoenen mensen aan de geelhonger en kunnen zelfs de abonnementen voor hun smartphone niet meer betalen..

ceesreis | 19-04-20 | 11:47 | 2

Precies wat we nu zien zijn de ambtenaren die een kans zien om hun carrière te verbeteren. Kijk naar Rutte, die staat er beter voor dan ooit. Nu nog een beetje stoer doen tegen de eurobonds. Hetzelfde bij een deel van de media en industrie. Degene die hier wel garen bij spinnen zullen de pandemie zolang mogelijk willen rekken. De stukken worden over het bord verplaatst. We staan ondertussen mat als samenleving.

P-unit | 19-04-20 | 11:53

Was 'em bijna vergeten. Gaat deze app ook extra punten opleveren in combinatie met de Wijkshare-app die je bij het wonen in Utrechst "Gezonde Wijk"krijgt?
www.geenstijl.nl/5151919/de-hel-besta...

Abject | 19-04-20 | 11:46

Een deurbel met camera heb ik al.

Never, nooit, niet dat ik die beelden ooit ga afstaan aan de overheid!

Ok, uitgezonderd ihkv opsporing van misdrijven, maar je niet aan corona maatregelen is toch geen misdrijf? Hooguit een overtreding, dacht ik.
Iemand?

gaffelbaard | 19-04-20 | 11:46 | 2

Wanneer je een deurbel hebt met camera die gelinkt is met een app op je smartphone dan heb je via de algemene voorwaarden al de beelden afgestaan.

Glasgow Argus | 19-04-20 | 12:03

@Glasgow Argus | 19-04-20 | 12:03: Nee, zo'n deurbel is het niet. Heb ik weer mazzel mee dan.

gaffelbaard | 19-04-20 | 12:43

Door het gelul over de privacy/veiligheid/ontwikkeling van de 'corona-app' gaat iedereen er aan voorbij dat het volkomen absurd is dat er blijkbaar wordt geloofd (en beleid op wordt uitgezet) dat digitale middelen kunnen helpen bij het tegengaan van een virus.
Testen op het virus helpt, fysieke bescherming tegen het virus helpt, gedragsregels tegen het virus helpen, behandeling helpt, een vaccin helpt, goede voorlichting over klachten en genezing helpt.
Maar een app? Dat is echt voor de mensen die graag de overheid laten oordelen en bepalen wat goed voor hen is. Die graag een halsband om een nek hebben en een foei krijgen wanneer ze fout zijn. Nog los van de privacy die niet gewaarborgd zou zijn, wat heb ik er aan om te weten dat ik in de buurt was van een corona-patient? Coronabewezen zijn toch enkel de ernstige gevallen en zorgmedewerkers? Iedereen met klachten blijft toch binnen? Alle leuke dingen zijn toch al gesloten? 80% krijgt milde klachten en ziet nooit het ziekenhuis?
Waarom in godesnaam de app? Het antwoord is: voor de macht en sturing van den heilige overheid. Nee, die sturing heb ik niet nodig en de rest van de familie ook niet. Wij leven niet in China of eender welk communistisch kutland.

Mensdier | 19-04-20 | 11:46 | 6

@de7derechter | 19-04-20 | 12:08: Soms helpt technologie wel. En als het niet in de kraam te pas komt, zeg je gewoon dat het stuk was. Van de tig camera's voor het CS werkte er geen een toen een Marokkaan tijdens de ramadan op een groep voetgangers in reed. Het filmrolletje van Srebrenica werd overbelicht, ook al wist men wat er op dat rolletje stond. Telefoongesprekken van de Teevendeal waren niet opgenomen, omdat er "iets" met de opnameapparatuur aan de hand was. Van MH17 is nauwelijks informatie bekend "want de radars" werkten niet (en de betrokken partijen werken niet mee). Het belangrijkste is natuurlijk dat het allemaal achterafpolitiek is. Niet preventief werken en achteraf niet toegeven dat men steken heeft laten vallen.

Heiner | 19-04-20 | 12:17

@Heiner | 19-04-20 | 12:17:
Camera's zijn een enorme schijnoplossing. Echte boeven dragen een vermomming en als ze goed zijn in hun vak zijn ze al weer weg tegen de tijd dat het beveiliginsbedrijf er is. Blijft over die enorme worst aan beeld van mensen die niet vermomd zijn en door in beeld te komen een flink stuk privacy inleveren plus bakken aan metadata voor de baas, handig voor de volgende ontslagronde. Bovendien kan je met beelden van zo'n aardappel ook nog eens niks tegen boeven die je wel pakt, onherkenbaar dus geen bewijs. Ik heb al 1x te vaak naar camerabeelden zitten kijken waar alleen gasten in zwarte jassies en hoodies te zien zijn terwijl ze er met de spullen vandoor gaan. Als er geluid bij die opnames had gezeten, waarom eigenlijk niet, had ik waarschijnlijk ook nog een hoop gelach kunnen horen.

elfenstein | 19-04-20 | 12:48

@elfenstein | 19-04-20 | 12:48: Het gaat me niet specifiek over camera's of de beeldkwaliteit van die camera's hoewel het zo maar eens zou kunnen zijn dat het in het geval wat ik beschreef wel wat helderheid had kunnen brengen, Als het toch niet deugt, hoef je ze ook niet te installeren en in de gaten te houden. Maar dat is ook niet mijn punt. Het gaat er om dat het kabinet op dat social distancing met bijbehorende details nog geen enkele echt preventieve maatregel heeft genomen. En zelfs dat social distancing ging de eerste week al mooi fout omdat men geen enkel handvat had om het te handhaven. Dat is toch een liberaal dingetje. Men handelt pas als het kwaad al is geschied en mensen die dat willen veranderen naar preventief handelen worden al heel snel in de populistische hoek gezet.

Heiner | 19-04-20 | 13:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Als bepaalde bedrijven jou de toegang willen weigeren omdat je de app niet hebt, dan zet dat bedrijf zichzelf heel snel buitenspel. Een andere sportschool zal hem graag van zijn klanten verlossen, want die stelt die eis niet. En in deze tijd van economische treurnis denk ik dat bedrijven heel snel eieren voor hun geld zullen kiezen.
Kom maar binnen want we hebben omzet nodig, en die app? Hahahahaha

Broadsquire | 19-04-20 | 11:45 | 1

Overheid die verplicht.
Net zoals een leeftijdsgrens op alcohol aankoop in supermarkten.

Is dit nog nieuws? | 19-04-20 | 12:14

"I prefer dangerous freedom over peaceful slavery..."

Thomas Jefferson

Rest In Privacy | 19-04-20 | 11:45 | 4

Zei de man die zelf ooit slavenhouder was. Bijna 2,5 EEUW geleden!
En de wereld dacht toen van: hey, allebei kan ook.

Dus anno 2020 hebben we én "dangerous freedom" èn "peaceful slavery". En, dat laatste ... die slavery dus, is in omvang ook veel groter dan in de tijd van Jefferson, mannen/vrouwen, alle denkbare huidskleur en en leeftijden, slavernij is big business.

Dus die quote van Jefferson, mooie woorden, maar niet meer passend bij deze tijd.

gaffelbaard | 19-04-20 | 11:56
▼ 1 antwoord verborgen

Doodeng66.

Cor Netto | 19-04-20 | 11:44 | 1

Dystopie66

Abject | 19-04-20 | 11:48

Er zitten zoveel aannames in het app idee dat het idee bij voorbaat kansloos is.
Iedereen moet eerlijk melden. Gaat niet gebeuren. Een ZZPer gaat zich niet weer 14 dagen opsluiten.
Er moet heel vaak en heel veel gemeten worden. Wie gaat al die testen doen? De gewone burger heeft daar geen tijd voor. De capaciteit is er niet en de testen zijn tot 80% nauwkeurig.
De relevante contacten moeten gemeten worden. Dat kan niet, zie stuk Feynmann.
Zo zijn wel meer punten te verzinnen. Het is onnodig, werkt niet en heeft teveel bijwerkingen. Dus gaat de Nederlandse overheid verder.

Frau Merkel | 19-04-20 | 11:43 | 3

Maar wat zou het gaan kosten?

Rest In Privacy | 19-04-20 | 11:45

Het is dan ook geen plan dat uit de NL overheid komt. Het is centraal beslist en Rutte heeft het maar uit te voeren. Zoals wel meer beleid, klimaat, immigratie, etc etc

OudeNederlander | 19-04-20 | 11:46

Het allerleukste van (meta)data is, dat degene met macht de data kan gebruiken (/misbruiken) als het hem uitkomt, en de data kan doen verdwijnen als dat beter uitkomt. Zoals we al gezien hebben bij onze suikerspiegelchauffeur, en vele malen bij de corruptieput die justitie genoemd wordt.

jemagookniksmeer | 19-04-20 | 11:43

Vraagje , begint iedereen met een sociale creditscore van 0 ?

Of wordt je footprint tot op heden meegerekent ? qua betaalde belasting ,functie,
maatschappelijk relevantie, subsidieabsorbsie e.d ?

2CVOcean | 19-04-20 | 11:42 | 1

Nee, dat wordt bepaald aan de hand van je internetgedrag. Reaguurders zijn bij voorbaat al stevig in de min gezet.

Abject | 19-04-20 | 11:50

Godverdomme, nadat we eerst naar onze knoflookregio's een blanco cheque moeten geven, gaan we nog een stukje verder zuidelijk en moeten we ook Afrika nog gaan redden.

www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/artik...

Huftert | 19-04-20 | 11:42 | 4

50 Miljard? Europese bewaking op zee kost een stuk minder. Afrika heeft allang bewezen een bodemloze put te zijn.

Goldfinger | 19-04-20 | 11:49

Nergens is vermeld dat ALLE in het artikel genoemde landen, zogenoemde moslimlanden en dus lidstaten van de OIC zijn.

De OIC politiek ... brrrrrr. Maar Kaag is er vrienden mee. Door haar kreeg het UNRWA vele extra miljoenen. www.independent.co.uk/news/world/midd...

De pest is dat de geschiedenis ons leert dat die OIC landen dat geld niet gebruiken waar het voor nodig is, maar om zichzelf te verrijken. Voorbeeld van een corrupt oic-lid www.bbc.com/news/topics/cm8m6leejrkt/...
Mijn vrees is dat het met die ontwikkelingsgelden ook zo zal gaan. Een paar rijken worden er nog rijker van, de armen krijgen nog steeds niks en zullen nog steeds met vele duizenden tegelijk uit andere OIC landen de oversteek naar de EU willen maken. En aan de andere kant, dat vind de OIC helemaal niet erg want zo verspreid de islamitische samenleving over de wereld, en winnen ze zo ongemerkt overal meer invloed in landen buiten de OIC. Op zich slim bedacht. De EU is blijven hangen in de mantra van Band Aid uit de jaren tachtig en hebben niet door dat andere landen misbruik maken van die naïviteit.

gaffelbaard | 19-04-20 | 12:36
▼ 1 antwoord verborgen

Ik weet er nog 5 die verklaren waarom lockdown helemaal top is.

Crossing_The_Rubicon | 19-04-20 | 12:03

Meh, hij geeft ook toe dat je het zorg systeem niet door zijn hoeven wil laten gaan en weet verder ook geen alternatief.

dugo | 19-04-20 | 12:12

Wat ik niet begrijp is dat die-hard egoist Klaas Hummel ongestraft Nederlanders mag opruien om in opstand te komen.

Guillermo | 19-04-20 | 11:36 | 1

Maak je geen zorgen, die wordt binnenkort van zijn bed gelicht en standrechtelijk geëxecuteerd. Jij ook weer gerust.

piloot47 | 19-04-20 | 11:55

Als die bejaarden in al die verzorgingstehuizen gewoon hun kop dicht houden en gaan kaarten in plaats van bezoek te eisen was deze app niet nodig geweest.

van Oeffelen | 19-04-20 | 11:35 | 3

Op een of andere manier zie ik Mr. Creosote voor me als ik uw plempsels zie.

BrutusBosch | 19-04-20 | 11:41

Hard, maar fair. Wel jammer van al die vetkleppen die d'r ook aangaan. Een virus dat aan fatshaming doet, wie had dat gedacht?

elfenstein | 19-04-20 | 11:47

U gaat ervan uit dat deze app nu nodig is?

Rest In Privacy | 19-04-20 | 11:51

'"Dit is gewoon ontzettend amateuristisch", zegt een expert die anoniem wil blijven.' Bron RTL.

Zo krijg ik een krant ook wel vol iedere dag.

Crossing_The_Rubicon | 19-04-20 | 11:35 | 2

Foutje in de .gitignore kan de beste overkomen.

dugo | 19-04-20 | 11:39

Expertfascisme.

van Oeffelen | 19-04-20 | 11:58

Ik voel een patch met digitaal inlegvelletje aankomen.

Rest In Privacy | 19-04-20 | 11:34 | 2

Ik denk niet dat Rutte een 'actieve herinnering' heeft aan deze app.

Crossing_The_Rubicon | 19-04-20 | 11:35

@Crossing_The_Rubicon | 19-04-20 | 11:35:
Ben benieuwd hoever Hugo inmiddels is met het organiseren/produceren van voldoende beschermende middelen voor mensen in vitale beroepen die werken in besmettingshaarden. Heb het gevoel dat dat zomaar meer gaat helpen dan een App. Ik ben heel eigenwijs ja.

Rest In Privacy | 19-04-20 | 11:43

Incentive, daar ga je al. Is mevrouw Anouk correspondent voor een Engelse krant? Ik hoop dat de regering haar in een laboratorium schuift, haar woordenschat herprogrammeert, en tot slot drie punten kort op haar sociaal krediet.

Van Urk | 19-04-20 | 11:31

Schiet nou maar op met die app. Ik ga voor de Pokemonversie.

Leptob | 19-04-20 | 11:31 | 1

me too

derooie | 19-04-20 | 11:34

Is Deus afgeleid van "Deus ex machina" (God uit de machine?). Ik hoop dat de ontwikkelaars deze naam uit een soort zelf-ironie hebben opgezet want anders is het een hele enge club

BASinnic | 19-04-20 | 11:30

Alles went! Dat gezeur over vrijheid komt van te veel Amerikaanse films kijken.

HogeNood | 19-04-20 | 11:30 | 3

Sarcasme?

Is dit nog nieuws? | 19-04-20 | 11:31

@Is dit nog nieuws? | 19-04-20 | 11:31:-
Gedeeltelijk wel.

HogeNood | 19-04-20 | 11:35

U moet zich de vraag stellen, mag ik zelf mijn vrijheid bepalen of bepaald de overheid dat ?

scorpio777 | 19-04-20 | 11:36

App draait alleen op Huawei 5G ??

Der Schnitzeljäger | 19-04-20 | 11:29 | 1

werkt ook prima op Huawei 4g. Het halve KPN netwerk draait volgens mij op Huawei (dat werk nl., in tegenstelling tot de cisco spullen)

derooie | 19-04-20 | 11:35

Wat er ook geproduceerd wordt, de app is een afleidingsmanoeuvre en het creëert een mogelijke ingang tot het nog verder inperken van uw democratische rechten en vrijheden.
Sinds het aantreden van de huidige coalitie kun je een complete serie van concrete zaken optekenen die het doel om de bevolking nog verder monddood te maken en te knechten hebben verwezenlijkt; met uiteraard de democratie hatende D66 op de bok. De meest voor de hand liggende daarvan zijn Brussel/EU, de sleepwet en het afschaffen van het referendum.
En omdat de mensen nu eenmaal koste wat het kost van die lockdown af willen is men kennelijk bereid om nog meer van dat blijvende onheil te accepteren. En daar speelt die app handig op in. Het middel en de kwaal........
Een meter terrein prijsgeven doe je in een fractie van een seconde, terugwinnen kost je jaren. (minstens 4, tenzij een kabinet eerder valt)
Geloof je nu werkelijk dat een app die door de gebruiker gevuld moet worden met zijn medische conditie, ziek/niet ziek, eerlijk gehanteerd wordt?
Wie wil er zijn verlangen om meer vrijheid opgeven voor een niet hufter proof appje?
Bent u ervan overtuigd dat een total van ca. 160.000 testen op 17,4 miljoen inwoners enig concreet beeld geeft van de besmettingspopulatie? Waarbij de meeste tests zijn uitgevoerd in Brabant alleen?

Broadsquire | 19-04-20 | 11:28 | 11

@derooie | 19-04-20 | 11:36: "Complotdenkers" ik noem ze liever critici hebben tot nu toe anders al wel gelijk over de app, het werkt niet, en onze privacy is in gevaar, vandaag bewezen. Het datalek was een feit, Overigens vind ik het erg zwak overal gelijk "complotdenker" neer te plempen bij mensen die anders denken.

keistad | 19-04-20 | 11:47

@scorpio777 | 19-04-20 | 11:42: De term 'complotdenken' is natuurlijk heel modieus om te stellen. Ik waag me daar niet aan. Wat ik schrijft zijn grotendeels ware zaken, de EU, sleepwet e.d. Daar kun je het mee oneens zijn, prima, maar het bestaat wel en veel indicatoren die uit Brussel komen wijzen op nog meer van dat soort ellende, die mij in ieder geval niet aanstaan. En de app is los van zijn privacy gevoeligheid niet meer dan een zilte traan in de ontembare oceaan.

Broadsquire | 19-04-20 | 11:49
▼ 8 antwoorden verborgen

Welk bedrijf had de datalek?

Kaas de Vies | 19-04-20 | 11:26 | 1

Ter relativering van alles dat Anouk schrijft: ze spreekt en leest geen Chinees. Baseert zich op een lokale fixer en Engelstalige media.

drs. Levi Samsonov | 19-04-20 | 11:25

Die sociale credits, die wij ongetwijfeld ook gaan krijgen, dat zijn toch naar Nederlandse maatstaven vertaald Deugpunten? Op te sparen door braaf te kijken naar programma's als DWDD en Jinek enz, abbo te hebben bij het NRC, de Volkskrant of Trouw, iedere maand te doneren aan Stichting Vluchteling, Greenpeace etc. Op Twitter zeggen dat Rutte een heel capabele staatsman is en Hugo de Jong de beste minister van Volksgezondheid ooit.
En uiteraard geen GeenStijl lezen want dan zijn al je goede daden in één klap ongedaan gemaakt, dan helpt zelfs een jaar fanatiek reaguren op de Joop terwijl je de plees van een AZC schrobt je niet meer mee uit de brand, dan ben je vogelvrij, en zijn al je bezittingen verbeurt verklaard. Zoiets toch?

Abject | 19-04-20 | 11:25 | 5

Zoiets ja. Alleen is de invoering allang aan de gang. Je staat nu al plotsklaps op zwarte lijsten als je gedrag afwijkt (credietscore, recht om te vliegen, "verdacht" gedrag met contant geld). Wat soms zelfs terecht lijkt, totdat blijkt dat er sprake is van persoonsverwisseling of je je leven hebt gebeterd. Want van die lijsten kom je niet zomaar weer af.
Overigens as er laatst een topic over een wijk in Urecht waar ze precies dit gaan doen. Social creditsysteem om invloed te krijgen over wijkbeslissingen.

OudeNederlander | 19-04-20 | 11:34

Een mooie litanie. Ik zou daar ook nog het vrijwillig afstaan van je organen aan willen toevoegen om tot die ultieme deugscore te komen.

Nehemia | 19-04-20 | 11:34

@van Oeffelen | 19-04-20 | 11:32:
Nee, we gaan hier niet naar een "privileges kun je kopen"-samenleving. Dat werkt misschien op de korte termijn maar op een gegeven moment komt die opmerking over "dan vreten ze maar cake", met alle gevolgen van dien. We hebben hier een samenleving waar je je prive in een Alto kunt verplaatsen, maar ook in een Maybach. Niet genoeg privilege voor u?

Graaisnaaiert | 19-04-20 | 15:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Goh, wat een verrassing, vooral dat datalek.
Leg eens uit, hoe kun je een app maken die voor hopen mensen te gebruiken is, een individu moet kunnen uitlichten en alle daarmee in contact gekomen individuen een melding moet kunnen geven èn tegelijkertijd anoniem moet zijn?
Want volgens mij moet je dan gewoon weten wie wanneer waar geweest is, voor elke gebruiker. "Ja, maar de app verzamelt geen persoonlijke gegevens!" - tuurlijk, en je telefoon heeft geen nummer, geen google/apple account, mac adres, bluetooth id enzovoorts.
Maar goed, ze kunnen de info net zo goed bij je bank ophalen als het nodig is, je krijgt toch op je afschrift te zien waar en hoeveel je gepind hebt, want contant wordt op het moment redelijk ontmoedigd. Leg die data naast elkaar en je hebt volledig inzicht in waar een heel groot deel van alle mensen zich bevindt, maar het hele idee van privacy is dan compleet van tafel.
Die app + privacy is een koortsdroom, privacy op zichzelf is een leuk idee om mensen bezig te houden, maar een volslagen utopie op het moment met alle huidige technologie (lees, van de afgelopen 25 jaar dat de telefoon draagbaar is geworden).

Dezenaamhier | 19-04-20 | 11:24 | 2

Dit alles doet me deken aande scene in één van de starwars films, waar de democratie de nek wordt omgedraaid en iedereen applaudiseert. Datzelfde heb ik met deze app, we gaan juichend opweg naar de volgende stap van de technocratie zoals Brzezinski al beschreef in zijn boek. En over een jaar of 10 klagen hoe het zover heeft kunnen komen.......

OudeNederlander | 19-04-20 | 11:28

Dergelijke surveillance-apps werken inderdaad met meta-data en daar is heel veel uit te halen. Dus inderdaad privacy is een utopie. Maar vreemd genoeg zijn mensen niet meer met hun privacy bezig of vinden dat niet belangrijk genoeg.

scorpio777 | 19-04-20 | 11:30

Laatst werd ik door een mede reaguurder uitgelachen over mij 1984 opmerking. Nu al binnen 24 uur een datalek met gevoelige gegevens en dit was nog een "foutje". Wat als deze foutjes straks wel goed verborgen zitten in de app en de broncode niet meer zichtbaar is... na de zoveelste update van de app. Tuurlijk je hebt niets te verbergen.. maar als iemand je bankrekening wilt bekijken, dan vindt je dit toch niet zo fijn. Denk na of je een overheidsapp wilt installeren... doe dit ook bij alle andere apps op je mobiel.

Waargaathetheen | 19-04-20 | 11:23 | 5

@Waargaathetheen | 19-04-20 | 11:23 Men kan allang op jouw en mijn bankrekening kijken - vandaar je voor-ingevulde belastingaangifte. Heb nou niet de illusie dat je iets in het digitale domein privé kan houden.

Goldfinger | 19-04-20 | 11:41

Idd deze app gaat er bij mij 1000% zeker NIET op komen. Ik kijk wel uit!

SanderEvers | 19-04-20 | 11:43

@Goldfinger | 19-04-20 | 11:41: Je zult mij nooit horen zeggen dat ik het daar mee eens ben, wil je nu zeggen omdat dat al gebeurd dat we de rest van onze privacy ook maar gewoon weg moeten geven?

keistad | 19-04-20 | 11:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Chinezen zijn al eeuwen volgzaam en murw geslagen volk,
daar had allengs een chip in de nek geschoten kunnen worden!!

TijdelijkOptimist | 19-04-20 | 11:22 | 2

Nederlanders hebben nog niet zo'n lange geschiedenis van murw geslagen te zijn, dat klopt. Communisme had hier voorheen geen voedingsbodem. Thans ligt dat anders. Nederland is die murw geschiedenis pas ca. 20 jaar aan het opbouwen met EU communisme en dergelijke. En wellicht kan men dan na verloop van tijd zeggen: Nederland heeft een eeuwenlange historie van een murw geslagen volk.

Broadsquire | 19-04-20 | 11:34

Doen ze allang bij pasgeborenen, de hielprik.

Miezerig | 19-04-20 | 12:30

We hoeven de app niet te gebruiken.
Niets is verplicht
Alles is vrijblijvend .
Nederland gedoogland.
Dus wat is het probleem ?
Het werkt alleen niet als je het niet verplicht
Dus kap met die app...
‘Kappen’....

laurentius | 19-04-20 | 11:19 | 6

@scorpio777 | 19-04-20 | 11:26: Als die sportscholen, restaurants, bioscopen e.d. geen klanten willen, nou mij best. Het is hun bedrijfsgang.
En die bedrijfsgang heeft al zo zwaar te lijden gehad. Dus ga vooral zo door, wijs je klanten deur, dan kan die deur vanzelf voorgoed op slot als men uitwijkt naar een sportschool die wel slim is.

Broadsquire | 19-04-20 | 11:40

@Broadsquire | 19-04-20 | 11:40:
Hier sluit ik mij bij aan: deze tijd laat toch ook wel zien dat we in principe heel goed kunnen leven zónder veel van deze bedrijven.
De supermarkt kan thuisbezorgen en als het zonder app onmogelijk is om te gaan werken, dan neem je een goedkope smartphone (extra) voor je werk, met alleen die app er op. Klaar!

Wering | 19-04-20 | 14:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat wij hier in het westen nu grote stappen naar toe maken, is voor een groot deel te danken aan de media (waaronder helaas GS incl reaguurders) die massaal mee zijn gegaan in de gecreëerde massahysterie.

5G inclusief camerabewaking is de heilige graal van deze nieuwe communistische surveillence samenleving, en dat kan inmiddels niet eens meer besproken worden zonder direct de aluhoedje kaart toegespeeld te krijgen.

paulis | 19-04-20 | 11:19 | 9

@Goldfinger | 19-04-20 | 11:45: dank dat u zich als leidend voorbeeld wilt opgooien voor mijn bovenstaand post. Dit mega killervirus zorgt wereldwijd amper voor meer oversterfte en bovendien blijken de draconische lockdown maatregelen helemaal niet voor vermindering te zorgen, kijk naar een België wat het met volledige lockdown veel slechter doet dan ons en Zweden soortgelijk of beter zonder de maatregelen.

En de behoefte aan 5G toewijten aan 'smartphoneridders' maakt u nog een naïever schaapje dan ik dacht.. waarvoor, youtube versneld afspelen? 2 Spotify nummer tegelijk? Al die zelfrijzend auto's die in omloop zijn aan kunnen sturen? Dat het nu versneld wordt uitgerold heeft maar met 1 aspect van 5g te maken, namelijk crowd control 》》
youtu.be/PH7GpMCJJgU

paulis | 19-04-20 | 12:09

Ze doen nooit iets zomaar voor de burger, er zijn amper 5G telefoons in omloop maar ze zijn wel bezig het netwerk uit te rollen. Doet me denken aan de invoer van de breedbeeld tv iedereen had zo'n ding maar het duurde jaren voordat ze ook breedbeeld gingen uitzenden.

voldemort | 19-04-20 | 12:13
▼ 6 antwoorden verborgen

Heeft niets met een datalek in de app zelf te maken. Jammer dat GS meedoet aan verspreiden van fakenews hierbij. Bij de werking van de Corona app wordt geen data verstuurt naar een server, behalve om id status op te halen. De angst tegen de app is volledig ongegrond en berust op onwetendheid.

frank123 | 19-04-20 | 11:18 | 21

@Dubz | 19-04-20 | 11:27: Mja, ze hebben nog wel wat aan hun interne organisatie en review processen te doen. Moet je zeker wel meenemen in de beoordeling. Maar M.i. moet je wel onderscheid maken tussen de veiligheid van de app zelf en de processen eromheen.

PolarWolf | 19-04-20 | 11:34

@botbot | 19-04-20 | 11:30: Ik heb het over 'apps' in het algemeen. En het idee van die Corona apps lijkt te gaan naar nabijheids detectie via Bluetooth , zo ver was ik al.

Zwizalletju | 19-04-20 | 11:34

"Overheid" en "app". Dan gaan inderdaad alle bellen rinkelen. En we zijn inderdaad onwetend van de duistere toekomst van de app ná de corona.
En: een app is feitelijk een HTML-5 pagina. Iedere pagina die u bezoekt op het internet met uw telefoon staat op een server. Die server staat een connectie toe met uw telefoon waarbij een scala aan data wordt uitgewisseld. Teveel om hier te noemen, maar als je één keer de logfiles gezien hebt van een gemiddelde website, en je begrijpt ook wat je leest, dan sla je steil achterover.
En een app is in principe een HTML-5 website, mét (in een container) toegang tot je locatie, contacten, albums etc. etc.
Het installeren alleen volstaat al voor de uitwisseling van data. Dus Frank, mooi dat je de mensen een veilig gevoel wilt geven, maar je bewering wordt door iedere scholier die wel eens een spelletjes servertje geinstalleerd heeft keihard onderuit geschoffeld.

Tuinhekje | 19-04-20 | 17:38
▼ 18 antwoorden verborgen

Gisteren vis gekocht. Groente en fruit. Nootjes. Waar? Vraag maar na bij ING. Hoe laat precies? Vraag ING.
Ik heb geen illusies meer.

Normpje | 19-04-20 | 11:17 | 8

@Nehemia | 19-04-20 | 12:03: Dat bedoel ik. Zolang dit virus er is, dus heul lang, zegt iedere nering; liever pin. Behalve bij de coffeeshop. Ahum.

Normpje | 19-04-20 | 12:08

@Nehemia | 19-04-20 | 12:03: ik draag met plezier bij aan de groepsimmuniteit, dus alles met 20 cent munten betalen. Anders schiet het nooit op met dat covid waar we allemaal aan dood zullen gaan.

Acar_ketimun | 19-04-20 | 13:11
▼ 5 antwoorden verborgen

Die Capgemini code ziet er wel goed uit op github, goede duidelijke beschrijving. Enige is at je 06 nummer moet opgeven maar geloof dat ze daar al aan werken. Qua user interface ziet het er ook gelikt uit.

stipjes | 19-04-20 | 11:16 | 5

En ze staan gelukkig nog op de payroll in Den Haag, dus om het administratief makkelijk te maken (lees: luie en corrupte ambtenaren) zal het die hofleverancier gegund gaan worden. Nog los van het feit dat die hele app poppenkast is.

Acar_ketimun | 19-04-20 | 13:08

Deze kloon van een Tsjechische app waar Capgemini mee komt ziet er inderdaad redelijk uit. En de data staat dan op (ik citeer covid19cz punt cz) betrouwbare servers van mapy.cz en op de servers van Seznam.cz. Het toezicht vindt plaats door accountantsorganisatie genaamd PwC. Juist ja.

Tuinhekje | 19-04-20 | 17:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Iedereen programmeerde zich een ongeluk aan allerlei apps. Apps maken was het nieuwe webpagina's bouwen.

piet7003 | 19-04-20 | 11:16

De tegenstelling tussen economie en gezondheid is een schijntegenstelling. Eens. Zonder goede gezondheid geen goede economie. Dus lockdown volhouden. Zonder goede economie geen goede gezondheid. Dus allemaal weer gewoon aan de slag.

Rest In Privacy | 19-04-20 | 11:15

Het boek 1984 begint een beetje saai te worden zo.

Abject | 19-04-20 | 11:15 | 3

Probeer de film THX 1138 eensch.

TijdelijkOptimist | 19-04-20 | 11:19

Pak je Brave New World van Huxley er even bij.

Piet Karbiet | 19-04-20 | 11:42

Anders kun je natuurlijk ook Fahrenheit 451 lezen.

Nehemia | 19-04-20 | 12:01

Heh, die app met dat lek gebruikte ook nog eens blockchain. Is Rijbroek daar consultant of zo?

Muxje | 19-04-20 | 11:12 | 3

En nu ik even verder lees zie ik dat die app niet zomaar een eigen of open blockchain gebruikt, maar fucking cryptovaluta. Hoe is deze app in vredesnaam ooit door de eerste selectie heen gekomen?

Muxje | 19-04-20 | 11:14

@Muxje | 19-04-20 | 11:14: Omdat er mensen zijn die van Nederland graag China 2.0 willen maken. We zullen nog heel veel vrijheid en privacy gaan inleveren in de nabije toekomst. En als we dat "nog" niet vrijwillig toestaan dan "lekken" ze het wel, ookwel genoemd in Europese media: Het nieuwe normaal.

keistad | 19-04-20 | 11:38

Handig voor de nieuwsgaring zo'n FD-BNR-China-correspondent die geen Chinees spreekt of verstaat.

Han-Xi | 19-04-20 | 11:11 | 4

Hoeft ook niet, de chinese overheid kauwt alles wat ze moet zeggen in het engels voor. Ze hoeft het alleen nog in het nederlands te vertalen.

2voor12 | 19-04-20 | 11:17

Bovendien is er elk jaar een gesprek met de autoriteiten voor het al dan niet verlengen van de perskaart. Als je niet publiceerde wat China wil dan mag je de grens over.

goedverstaander | 19-04-20 | 11:26

Wees goedoeme blij dat we nog één "onze vrouw in " daar hebben zitten in dat dichtgetimmerde land.

Koffie ? | 19-04-20 | 11:29
▼ 1 antwoord verborgen

Geen leven is net zo dood.

squadra | 19-04-20 | 11:11

Wat een slaafs type, dat zouden ze hier ook wel willen een comité om lekker op deuren te slaan en je eventueel te verwijderen uit je woning als je gedrag hun niet aanstaat. Tijd om echt eens wat feiten op een rij te zetten en Jensbaba heeft wel degelijk voor een deel gelijk.

keistad | 19-04-20 | 11:09

Gisteren door Feynman nog een grafiek onder de neus geduwd dat het zo goed gaat in Chian door de mondkapjes. Er is slechts een domme correlatie tussen mondkapjes en het stoppen van corona. Maar de echte causaliteit is duidelijk: harde regels en sociale quarantaine.

Guillermo | 19-04-20 | 11:07 | 8

Alleen een beetje jammer dat die ijzeren vuist er niet alleen in tijden van Corona is, en ik wil echt niet in Chinese praktijken lopen met sociale scores en nog meer onderdrukking van me mening, Geenstijl maakt het me vandaag de dag soms al moeilijk genoeg.

keistad | 19-04-20 | 11:24

@Muxje | 19-04-20 | 11:19: Wat een geweldig idee, de overheid de tools geven om iedereen te volgen én de macht om er consequenties aan te verbinden. Komt helemaal goed.

OudeNederlander | 19-04-20 | 11:25
-weggejorist-
Guillermo | 19-04-20 | 11:26
▼ 5 antwoorden verborgen

Misschien kan iemand uitleggen hoe het Westen de Koude Oorlog gewonnen heeft? Aangezien het gehele Westen afhankelijk is van het communisme...

Dauthi | 19-04-20 | 11:06

Die Social Credits zijn een soort airmiles voor goed gedrag.

van Oeffelen | 19-04-20 | 11:06 | 3

23 miljoen Chinezen mogen niet meer reizen omdat ze te weinig 'punten' hebben. De Chinezen in kwestie hadden een te lage score in het 'sociaal kredietsysteem'. Helaas, ook geen airmiles.

piet12345 | 19-04-20 | 11:13

Bij goed gedrag volgt er geen beloning. Aleen als de wetgever van mening is dat uw gedrag afwijkt of dat u mening niet wenselijk is dan volgt er een straf. En de wetgever zal tevens oordelen of u wat te verbergen heeft. U kunt denken van niet, maar de overheid bepaalt dit wel voor u.

Tuinhekje | 19-04-20 | 17:54

@Tuinhekje | 19-04-20 | 17:54:
heb je het nu over china of over nederland ?
Stom van me, natuurlijk nederland ....

klimaat-chantage | 20-04-20 | 00:54

Kan iemand me uitleggen hoe ik die apps op mijn Nokia 6610 moet installeren?

2voor12 | 19-04-20 | 11:06 | 6

Broncode naar de 6610 faxen.

Zwizalletju | 19-04-20 | 11:18

Via de PC met het DKU kabeltje, success met zoeken.
posted through WAP/3310

dugo | 19-04-20 | 11:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Ollongren zit nu soppend voor haar laptop.

Piet Karbiet | 19-04-20 | 11:05 | 2

Ollongren zit nu soppend op haar sekspop.

RickTheDick | 19-04-20 | 11:09

De gehersenspoelde anomalie Ollongren kan weer een tijdje ziekgemeld worden.

Tuinhekje | 19-04-20 | 17:55

Oeps wat nu met de communisten in China? Luc Montagnier, de Nobelprijwinnaar voor de ontdekking van het AIDS virus beweert dat Covid-19 is ontstaan in een laboratorium....

ecologiste | 19-04-20 | 11:05 | 5

@VanBukkem | 19-04-20 | 11:07: Nu wreekt zich de kwaliteit van de middelbare scholen in NL: teveel angelsaksisch... Altijd goed om naast Engels toch Duits te begrijpen want de Duitse media kijken vaak anders en dieper dan de angelsaksische. Frans begrijpen betekent dat je veel gemakkelijker inzichten krijgt in de mediterrane wereld. Onze zuiderburen zijn daarom ook slimmer ondanks dat we natuurlijk de belgenmoppen hebben. maar het zal niet lang duren of uit de angelsaksische media zal ook dit nieuws komen. U moet dan even ietsje langer wachten. Ook geen man overboord. ;)

ecologiste | 19-04-20 | 11:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Kotsmisselijk wordt ik van dat privacy gelul en gezeik. Ja het is belangrijk, ja ik werk dagelijks met de AVG imv. implemenaties software enzo. Maar wat willen we nou? De meeste smartphones in Nederland gebruiken een instelling en die heet "Fuck privacy" en dat is geen instelling van de smartphone maar van de gebruiker. Google, Facebook, Whatsapp en ja ook Outlook, Onedrive ... allemaal willen ze ALLES van u weten en almost nobody cares. En nu moet er een app komen voor de volksgezondheid en dan gaan we schoppen.
.
Sorry nu eerst ff koffie.

Rest In Privacy | 19-04-20 | 11:05 | 7

@Dauthi | 19-04-20 | 11:08: Het lijkt er anders verdacht veel op dat jij degene bent die het niet helemaal begrijpt.

zwellevertje | 19-04-20 | 11:13

@Pimp my Voortuin | 19-04-20 | 11:10: komop, nu praat je over een app zoals facebook/whatapp/twitter. Zo ver gaat het nooit komen.

Rest In Privacy | 19-04-20 | 11:23
▼ 4 antwoorden verborgen

De app zijn nog in ontwikkeling en er is nu al een datalek.
Als de app verplicht gaat worden ga ik mijn oude Nokia weer opzoeken.

tsjajaja | 19-04-20 | 11:04 | 5

@Super Vaagstra | 19-04-20 | 11:27: Rutte heeft al aangegeven dat de App niet verplicht wordt.

SanderEvers | 19-04-20 | 11:45

@SanderEvers | 19-04-20 | 11:45: Kan zijn maar politici staan erom bekend dat ze niet het hele verhaal vertellen of zelfs liegen.

Super Vaagstra | 19-04-20 | 12:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Nevel waste a good clisis.

VanBukkem | 19-04-20 | 11:04 | 1

Het virus heet eigenlijk Colona. Buiten China is men er ten onrechte vanuit gegaan dat er een 'R' bedoeld werd. #feit

goedverstaander | 19-04-20 | 11:18

@Ben Adam | 19-04-20 | 11:14:
Tegengas tegen de ongekende paniekgolf die momenteel de wereld overspoelt

theo-is-dood | 19-04-20 | 11:34

Bolder | 19-04-20 | 11:03
Auteur: "Stefan Noordhoek. Ondernemer, brand strategy en kritisch denker."
En natuurlijk één van die 12 miljoen gerespecteerde virologen.
Hou toch op.

De echte Stolwijker | 19-04-20 | 12:03

@Super Vaagstra | 19-04-20 | 11:25:
Nog zo een. Ja joh, briljant. We laten ons adviseren door vastgoedtycoons.

De echte Stolwijker | 19-04-20 | 12:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Wel handig voor Robojet. Haal zijn batterij eruit en hij staat stil.

Poesman | 19-04-20 | 11:02

Ik ben niet zo activistisch of gewelddadig in het dagelijkse leven maar als de overheid mij gaat behandelen zoals die chinezen dat doen ga ik een hele vervelende jongen worden.

JanAmsterdamEnzo | 19-04-20 | 11:02 | 3

Goedzo, haal de penlites uit die camera, aanpakken die hap!

Acidstain | 19-04-20 | 11:08

@Acidstain | 19-04-20 | 11:08: zat meer te denken aan het handboek militair en dan vooral het hoofdstuk waar beschreven word om met minimale middelen pantservoertuigen uit te schakelen ;)

JanAmsterdamEnzo | 19-04-20 | 11:18

@JanAmsterdamEnzo | 19-04-20 | 11:18: Verse gevulde koeken en koffie voor de inzittenden, samen met een gebrek aan subsidie/onderhoud/bevoorrading door de werkgever van die inzittenden?

Dezenaamhier | 19-04-20 | 12:16

Je kunt veel zeggen over die Chinezen, maar zij gaan wel als eerste land het virus onder controle krijgen. En dat voor 1,4 miljard chinezen!

sjuul69 | 19-04-20 | 11:02 | 6

Als er één land ter wereld is waar de waarheid ondergeschikt aan partijbelangen
dan is het China wel, dat moet voor de meeste weldenkende toch al wel een decenniën duidelijk zijn!?

TijdelijkOptimist | 19-04-20 | 11:17

de enige die dat vierus onder controle kan krijgen is die vierusverspreider van een B'ILL Gaytzz

klimaat-chantage | 19-04-20 | 21:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Dus dit is wat Rutte graag wil!

Bolder | 19-04-20 | 11:02

Wat een irritant filmpje. Haal het offline aub @Abouk!

rectormagnificus | 19-04-20 | 11:02
-weggejorist-
KutFilosoof | 19-04-20 | 11:01 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Wijkcomité. Ik ga me alvast voorbereiden met dit soort benamingen.
Zijn er nog meer suggesties?

BrutusBosch | 19-04-20 | 11:01 | 6

D66-lid.

Toetsenbordcomplex | 19-04-20 | 11:13

Corona Staats Politie, Costapo.

Earl_of_Doncaster | 19-04-20 | 11:17

Deugpunten.

gemeentereiniging | 19-04-20 | 12:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik zet mijn centen momenteel - als er dan een app moet komen - op of ITO, of Deus. De rest is te complex, legt teveel vast, of is inherent onveilig. Dan nog het vraagstuk: Hoe krijgen we iedereen aan de smartphone? Ik ken nog redelijk wat mensen die of door geld gebrek, of door niet zien van de noodzaak of door angst voor de mobiel, uberhaupt geen smartphone hebben. Komen we wel aan de 60% burgers met smartphone (die recent genoeg is ook!) ?

Rest In Privacy | 19-04-20 | 11:00 | 3

Geen smartphone? Op naar de smartshop!

keestelpro | 19-04-20 | 11:38

Digikluizenaar | 19-04-20 | 11:00
Denk je nou echt dat het te maken heeft met complex,onveilig,enz?
Op het moment dat ik daar Cap Gem zag staan wist ik het al.
Het is gewoon het schenken van opdrachten cq veel geld aan "bevrienden bedrijven".
Het zal mij ten zeerste verbazen als Cap deze opdracht niet krijgt.

ditotje | 19-04-20 | 11:55

nadat de installatie van 5 Gee is uitgevoerd hoef ik onderweg ook geen gewone telefoon meer, liever onopvallend mijn EIGENste weg

klimaat-chantage | 19-04-20 | 20:49

Kashja krijgt hier vast een stijf clitje van.

zwellevertje | 19-04-20 | 11:00 | 1

Ze heeft geen clitje. Ze heeft een droge doos met een weerhaak......

nope | 19-04-20 | 11:29

Rutte kijkt met een boner naar de Chinese maatregelen...

Wijze uit het Oosten | 19-04-20 | 11:00 | 1

Een boner china?

miko | 19-04-20 | 16:18

Goed idee.
Hier ook invoeren en ook meteen gebruiken voor andere besmettelijke infectieziekten.
En bij criminaliteit. En nog veel meer mooie mogelijkheden.

Is dit nog nieuws? | 19-04-20 | 10:59

Langzaam maar zeker worden we wakker. Mensen gaan inzien dat er meer opties zijn dan vrijheid inleveren, privacy inleveren en geld overmaken naar Brussel. Het feit alleen al dat die discussie zo ongelooflijk stroef verloopt geeft al aan dat we hard op weg zijn meer dan lijf en goed te verliezen.

opblaasschaap | 19-04-20 | 10:59 | 5

Waar blijven de aluhoedjes en complotgekkies reacties????

nope | 19-04-20 | 11:23

@Is dit nog nieuws? | 19-04-20 | 11:00: Inderdaad wishfull thinking. Als 'we' straks weer naar de aangepaste kroeg of festivalletjes / vakantieparken en meubelboulevards mogen, hoor je niemand meer over ptivacy en EU controledrang.

2tribes | 19-04-20 | 11:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Nee hoor, de privacy wordt niet aangetast

yokiamy | 19-04-20 | 10:58 | 1

Er is helemaal geen bedreiging van de democratie of rechtsstaat. Dat is verzinsel van de advertentie-verkopers die van uw klikdrang leven.

MaarFeitelijk | 19-04-20 | 15:31

Orwell draait zich om in zijn graf.

keestelpro | 19-04-20 | 10:58

De natte droom van van Dissel.

Miezerig | 19-04-20 | 10:57

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl