achtergrond

Geenstijl

Hendrik-Jan de Boerkaman (PvdA) aangesteld om ambtsmisdrijven Belastingdienst te bedekken

Hendrik-Jan Biemond van de PvdA, die weet wel hoe je problemen moet bedekken!

Bij de Belastingdienst zijn aantoonbare ambtsmisdrijven gepleegd in de CAF-11 toeslagenaffaire. Onschuldige burgers vervolgd, corruptie in de ambtelijke top, klokkenluiders uit de kerktoren gesmeten - alles is bekend. Er is al een staatssecretaris geofferd en Rutte moest er van """huilen""", maar van vervolging van de criminele belastingdienst is nog geen enkele sprake. Om de actieve herinneringen aan de eigen misdaden op te rakelen tijd te kopen om de eigen ambtsmisdrijven weg te poetsen tijdens een verdomd handige pandemie, heeft de nieuwe interim FinStas van D'66 (voorheen bekend GVB-graaier, hier links op de foto) de vlucht naar voren genomen door "een second opinion te vragen aan een onafhankelijke buitenstaander over de verplichting aangifte te doen van ambtsmisdrijven." 

Nou mag u 1 keer raden wie die """onafhankelijke buitenstaander""" is. Inderdaad: die gele boerka op de foto hierboven. Hendrik-Jan Biemond, totale prutsdodo van de PvdA Amsterdam, die tijdens Pride 2019 in een boerka door de binnenstad banjerde om homo's symbolisch van een flat te flikkeren, en daarvoor een dag later zelf door zijn eigen lokale fractieleidster voor de vrijheidstrein gegooid werd. Deze nuffige nitwit is in het dagelijks leven partner bij advocatenhel Allen & Overy, en hij is volgens de coalitie deze foto duidelijk buigzaam, moreel corrupt of chantabel genoeg om de ambstmisdrijven van de Belastingdienst onder de mantel der liefde haat te bedekken.

Politiek actief bij medeplichtige partij
We hadden de Kamerbrief van de FinStas over zijn benoeming in maart ff gemist, maar vorige week werden Kamervragen (pdf) gesteld over de keuze voor Boerkadrager Biemond, waarin verbaasd geïnformeerd wordt of dit een betaalde klus is, en of het toeval is dat er voor een advocaat is gekozen die zelf politiek actief is (voor de partij van CAF-medeplichtige Lodewijk Asscher) en die werkt voor een advocatenkantoor waar de huidige minister van Klassejustitie en Schijnveiligheid Gabberwaus ook partner was. Geen vraag, helaas, of iemand die gestoffeerde gevangenissen met burgerlijke grondrechten verwart, in staat is om CAF van koren te scheiden in deze precaire kwestie. Maar daar zijn wij dan weer voor.

Bonusdetails voor de fijnproever: de minister van Financiën is van het CDA, de verantwoordelijk gemaakte staatssecretaris op dat departement is een gelegenheids-D66'er (Alexandra van Huffelen), en de lastige maar zeer terechte Kamervragen komen van een vvd'er (Anne Mulder). Nee, echt, deze coalitie zit heel knus en comfortabel in quarantaine met elkaar. Maar met de keuze voor PvdA'er Biemond proberen ze in ieder geval een bananenmonarchie-gele boerka over hun belastingmisdaden heen te trekken, in de hoop dat deze politieke kwestie zichzelf onopvallend drie hoog achter kan opsluiten. Man man man, wat een bananenland en wat een mensen kromme politici.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.