Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

SCHISMA PvdA-Amsterdam! Wethouder keert zich tegen boerka-knuffelaars

Ja, sociaal-democratie, beken nou eens kleur, of fuseer de helft van je club met DENK.

Bovenstaand de Amsterdamse PvdA-wethouder Wethouder onderwijs, armoede en inburgering (!) @Marjolein Moorman. Onderstaand Amsterdams PvdA-raadslid Hendrik Jan Biemond, die volgens de vakjury zeer waarschijnlijk een lul is. Maar wat is het nou jongens. Gaan we arbeiders emanciperen of bekeerlingen stimuleren? Want wanneer horen we nou eens van dames die in wel in een dwingend wahabisten-nest geboren zijn, in plaats van altijd weer zo'n semi-welbespraakte bekeerling die rond d'r 25e ineens de wijsheid in pacht had? Maar goed, de sociaal-democratie, Nederlands eerste liefde, maar kreeg verkeerde vrienden en vervreemde zichzelf van haar familie. Het doet nog altijd pijn als we naar de foto's van vroeger kijken, zo'n mooi meisje.

Update: poets de landelijke PvdA de staalhelmen en gaan ze op de Deense tour? "Een woordvoerder van de landelijke PvdA verwijst, gevraagd naar een reactie op de actie van Biemond, naar de tweet van Moorman. De partij heeft daar ‘niks aan toe te voegen’ en noemt de actie verder een lokale kwestie."

Social

Reaguursels

Inloggen

"of fuseer de helft van je club met DENK"

Aangezien DENK een product van de PvdA is, gaat die migratie de andere kant op: DENK wordt groter, de PvdA kleiner. Niet de hele PvdA is al toe aan het idee dat de klagende immigranten nu een eigen partij hebben, en dat de rol van de PvdA op dat gebied overbodig is geworden.

Peter_K | 06-08-19 | 12:22

PvdA, van arbeiderspartij naar moslimpartij.

BozePaarseMan | 06-08-19 | 08:25

Islamisten (en Arabische financiers) zijn in Nederland zó gewend geraakt aan het oeverloos meebuigen met hun special needs dat de boel hier op tilt slaat nu er een keer op de rem wordt getrapt.
Elders gaat men na het invoeren van een boerka-verbod over tot de orde van de dag.

NPOlitiekgekleurd | 06-08-19 | 07:47

Ik geloof niets van dat dat moslima's zijn onder die regenboog burkas: eerder geïndoctrineerde linkse deugsnollen van de UvA.

unshift | 05-08-19 | 23:25 | 1

Geen van hen is moslima, noch zit er überhaupt een vrouw bij. Het zijn allemaal verwarde mannen.

Mazzelstof | 06-08-19 | 06:18

Schoorsteenveger | 05-08-19 | 21:09
Kan zijn, waarde Schoorsteenveger.
Edoch, gezien die pipo Anu Ilias wel retestrak z'n YT-kanaal weet te beheren met diverse filters, schaar ik 'm voorlopig nog niet onder de wanna be's.

Ik zie wel waar je op doelt, en kan z'n hele relaas ook niks anders vinden dan verknipt. Maar toch...
Om hier nog op door te pakken: het zouden misschien slechts zo'n 400 burkadraagsters zijn voor wie deze wet mede ontworpen is.

Er is een veelvoud van dat aantal actief om dat draag- en verhulrecht te behouden.
Waaronder deze Abu en PvdA-er Biemond.
Ik onderschat liever hun invloed op het grotere geheel niet.

Graag zou ik me wentelen in de geruststelling die ook Der Paulie om 20:47 neer vleit. Dat die sociaal dwepende, linkse invloed te weinig voor zal stellen.
Gevalletje eerst zien, dan gelov...

Kudtkip | 05-08-19 | 21:55

Het dragen van de boerka is echt een signaal van onvrijheid en onderdrukking.
Dat is al 100% op feiten gebaseerde wiskunde en statistiek (harde wetenschap dus) vastgesteld; omdat de grote cijfers (de data) altijd gelijk hebben om te beoordelen; aan de hand van de bekende variatie van de bell-curve kan echt volledig overtuigend worden aangetoond, dat zonder die bell-curve-variatie, er hoe-dan-ook sprake moet zijn van een onzichtbaar gehouden vorm van dwang. (waarschijnlijk vanuit de sociale familie en partner verhoudingen)
Oké, weet iedere waarheid-erkennend mens dus; de boerka betekent in zo'n monocultuur voor 100% zekerheid onvrijheid.
Maar ja; de politiek en de leugenachtige clubjes als smaakmakers hebben natuurlijk een hekel aan echte feiten vanuit de echte waarheid, als het niet in hun straatje past.
Die logica hoort niet alleen gezien te worden in onderdrukkende dictaturen; maar kan ook simpel worden vastgesteld bij onrealistisch-wereldvreemde wereldverbeteraars; de linkse partijen. (die worden nooit gehinderd door feiten of de realiteit, want, zo menen die half-idealistische bedenkers, 'niet de huidige wereld, die wij willen verbeteren is maatstaf, máár, ons gedroomde utopia, dáár richten 'wij' (altijd in meervoud denkend) ons op). Zucht.
Zelfs al worden vrouwen genitaal verminkt, dan nóg zullen orthodoxe gelovigen beweren, 'dat die kleine meiskes dat eigen wel fijn vinden, of in de toekomst er de grotere betekenis van inzien'.
Barbaren blijven altijd anderen, en opstandige vrouwen/homo's/andersdenkenden onderdrukken en onderwerpen; met geweld; altijd.
En barbaren zullen altijd alles in de rondte liegen; en hun eigen vrouwen in boerka doen daar -volledig gechanteerd- aan mee.
En homofiele PvdA'ers zullen ook in hun bubble behoren tot de nuttige idioten, die de vijand helpen. Zucht.
Het enige lichtpuntje in de toekomst zal zijn, dat 'al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel'.
Al die linkse totaal-idioten als bij SP, bij GL, bij D'66 en vooral bij de PvdA, die hele linkse kliek gaat natuurlijk onvermijdelijk volledig onderuit. Exit links.
Oké, er zal telkens weer nieuwe aanwas; van weer nieuwe idiote linkse bedenksels langskomen; maar dat de boerka 'ontmaskerd gaat worden als echte onvrijheid, eh, reken daar maar op.'
(en hoe langer die linkse politiek zich blijft encanailleren, hoe dieper zij haar eigen graf graaft; há)

Der Paulie | 05-08-19 | 20:47 | 2

Heer Paulie, uw scherpzinnigheid en humoristische stijl van formuleren doen mij elke keer weer instemmend grinniken.
Hoe weet u dat over die ontmaskering overigens zo zeker. Ik ben wat pessimistischer over de intrinsieke slechtheid van het mensdom.

xavier | 05-08-19 | 21:35

@xavier | 05-08-19 | 21:35:
Ik heb daar 'n beetje m'n eigen Modellen en systeem bij bedacht:
Er bestaat niet alleen zwaartekracht der materie; en er bestaat niet alleen 'n andere vorm van 'zwaartekracht' bij morele oordeel-stelsels (consequent-wederkerige beantwoordingen genoemd op basis van 'n setje axioma's/paradigma's/préposities), maar ook bestaat er 'n soort van 'functionele' zwaartekracht in gebeurtenissen zelf. (derde groep) Dat wordt dan wel eens conditio sine qua non genoemd; ofwel causale oorzaak=gevolg en gevolg is weer dan weer 'n nieuwe oorzaak=gevolg. In 'n eindeloze reeks van multi-causaliteiten zit er veel meer intrinsieke 'ontwikkeling'; wat maakt, dat 'wijze' mensen met 'ervaring' vroeger zeiden, wat op termijn qua uitkomsten te verwachten is. Rechtsom, of linksom, of desnoods driemaal linksom om rechtom afgeslagen te raken.
Eh, de meeste mensen vinden dit vage zweverige taal, wat klopt, maar 'wat' ze beschrijven met die vage zweverige taal heeft wel z'n intrinsieke 'zwaartekracht'. (bijna net zo logisch als zeggen, dat mensen die promiscue seksuele alleseters zijn 'n grotere kans op geslachtsziekten en geweldpleging gaan meemaken) Tja. Dat stellig zeggen vinden mensen zonder de groep bij naam te noemen prima. Maar zodra je daaraan toevoegd, qua logische uitkomst, dat je het hebt over homo's, of over linkse politici, of vrouwen; of negers; of hoog-intelligenten; dat dán, die betreffende groepen zich teveel betrapt in de gaten gelopen voelen, en heel heftig protesteren.
Dus moet ik vaak 'omschrijven', om maar niet de kleingeestigen wakker te maken voor hun hondengeblaf. Dan spreek ik analogisch in kabouter-termen van concrete fuiken, of morele fnuiken; of functionele vergruizingen, of spirituele vermengingen. Maar 't werkt altijd. Direct, indirect, rondspelend of stuiterend met kunststoten (als bij 't biljarten).
Eh, daar word je heel optimistisch en opgeruimd door. (maar je moet ervan houden, te willen piekeren, omdat velen er 'n deprimerende nasmaak van overhouden. Gewoon lekker weglullen, dus blijven lachen naast jouw ernstig te nemen kwesties, hup.

Der Paulie | 06-08-19 | 00:15

Typisch PvdA. Zitten ze in de oppositie dan zeggen ze best wel verstandige dingen. Zitten ze in de regering dan doen ze precies wat het meest schadelijke is voor het land en al die dingen die je niet wilt.

Osdorpertje | 05-08-19 | 19:52

*Onder voorbehoud van Joris, die ik vanwege tl:dr niks kwalijk zal nemen.
Onderstaande is gebaseerd op deze strijder tegen het vermeende burkaverbod.
www.youtube.com/watch?v=6f0_Fv7sE34&a...

Wat maak jij, Abu, je druk om deze verderfelijke maatschappij waar je op schijt, en dus zelf eigenlijk geen deel van uit wil maken.
Dat doet een burkadraagster net zo met haar klederdracht: verschuilen achter een totaalgordijn.
En daar mag ze overigens prima mee over straat hoor.
Het verbod geldt alleen in overheidsgebouwen en op vervoerstrajecten, waar je je portret kenbaar moet maken, en dat moet weer omdat je daar zaken komt regelen die betrekking hebben op jouw persoon - in het gemeentehuis, politiebureau, openbaar vervoer en ziekenhuis.

Dat laatste kan wel eens nodig zijn door een gebrek aan Vitamine D, met daaruit volgend o.a. slechte botten. Dat komt door een structureel gebrek aan zonlicht op de huid, van met name het gezicht en de armen. Heel veel moslima's hebben Vitamine D-tekort.
Niet zelden ook suikerziekte, opgelopen door het ongezonde eetpatroon tijdens ramadan.
In het algemeen valt te stellen dat islamitische leefregels slecht zijn voor de lichamelijke gesteldheid.

Op het geestelijk vlak ben ik van mening dat het hersenkramp teweeg brengt. Tenminste, ik weet niet waar dat geschreeuw anders vandaan komt.
Erg onprettig.
Niet mijn type maatschappij. En hé, dat had je zelf ook al opgemerkt.

Gezien de levenshouding in NL (met nadruk op leven) een stuk ontspannener en vriendelijker is dan jij propagandeert met angst dit en dat, constateer ik dat je maar weinig gelijkgestemden om je heen hebt.

De grootste misvatting die jij (en je broeders en zusters) maakt is namelijk dat door louter hier te wonen, je automatisch onderdeel van de maatschappij zou zijn.
Deel ervan zijn vergt op diverse momenten interactie met andere onderdelen van de maatschappij, de samenleving. Hier in NL met andere onderdelen (mensen) die niet de islamitische levenswandel verkiezen - en dát, Abu, vormt dé basis van godsdienstvrijheid in dit land. Precies dezelfde vrijheid waardoor jij het salafisme kunt aanhangen.

Het gekke is, met je geschreeuw en geclaim wil je eigenlijk bereiken dat jouw manier van leven door iedereen wordt omarmd. Echter, hoe goed lukt iets wat je graag wil van anderen als je diezelfde mensen tegelijkertijd uitkaffert en allerlei lelijke dingen toedicht ?
Lukt niet erg goed hè?
Nu is er ook taqiyya (het islamitisch onbeperkt mogen liegen en valselijk voorwenden tegen anders- en niet gelovigen), dus de geveinsde vriendelijke manier om je religieuze zin doordrijven is wel een optie, maar zal evengoed (en steeds meer) doorzien worden.

Linksom of rechtsom, Abu, is de conclusie dat er geen harmonie bereikt kan worden tussen verkrampte moslims zoals jij en de vrijere manier van leven in dit land, dit westen.
Ik zou mezelf eigenlijk niet willen verlagen tot het schelden wat jij doet naar mij als vermeende kaffer en dit land, maar ben ertoe geneigd - omdat dit de enige taal is die jij verstaat:

Ik moet je niet. Jouw god van verbod heeft je vergiftigd met kwade en boze gedachten - al zou je een echte diamant zien, dan nog vertrouwde je haar puurheid niet.
Al het materiële op aard, bij uitstek de natuur, het léven (nota bene geschapen door Allah, toch?), is waardeloos, want alleen de samenkomst bij jouw god, snel na de dood telt.
Het blijkt uit alles wat je zegt. Het is de kern van jouw islam (misschien wel dé islam).

Gaat heen, liefst direct naar Allah. Daar ligt immers je ultieme geluk.
En laat ons andere stervelingen dan maar aanmodderen, met of zonder god van genot, op deze mooie aarde.

Wonderlijk genoeg vermoed ik dat jouw god van verbod en verderf je zelfs nog corrigeren voor de onjuist uitgevoerde opdracht uit naam van diens originele eer:
Je hebt je gegeven leven niet gekoesterd; haar eindeloze schoonheid; haar vreugdevolle pracht ongezien en tot het minst waarneembaar willen maken.
Je bent constant boos geweest! Je hebt vrouwen zich extra laten verstoppen voor het aardse leven!
Dit was niet waar Allah al die moeite van het scheppen van het totaalleven (het hele universum toch?) voor gedaan heeft.

Welke god, welke entititeit maakt nou zoveel moois, briljants, maar laat er z’n schepselen niet van genieten, of zelfs maar een poging toe wagen deel van te zijn?
Ja, pas aan de sterfzijde.
In alle menselijkheid, met taal dus, heet dat pervers - vandaar god van verbod.
En jij bent er een extra kwaaie exponent van.

Vrouwen met burka bestaan wel, maar zijn officieel niet aanwezig (in deze maatschappij). Zij bevinden zich achter het sterfgordijn genaamd burka.

Hun leven is gereduceerd tot de functie van dienstbaarheid in een huis aan één man (of, zoals elders kan: verkocht aan meerdere), en die ene perverse god.
Al jouw opvattingen over hoe een vrouw hoort te leven, en vooral hoe niet, druisen regelrecht in tegen het leven op zich.
Die conclusie blijft maar terugkeren.

Jij meent dat burkadraagsters de vrijheid hen wordt ontnomen door de NL'se maatschappij, maar feitelijk is die al ontnomen doordat ze dat sterfgordijn dragen.
Zij mogen zich niet tonen aan de NL'se samenleving. De NL'se maatschappij mag geen blik op hen werpen. Zij mogen hun eigen gezicht daar niet vrij te zien toe stellen.

Er zit namelijk zoiets bijzonders onder die burka, iets dat zo onderscheidend is, dat het verpakt, afgeschermd en exclusief moet blijven.
Met geluk stelt men in dat openbaar: hé, een vrouw!

Ja, ook dat is het gekke. Het is doorgaans een vrouw die dit draagt. En vrouwen heten volgens de islamitische leer juist geprezen te worden.
Weer los van gekkigheid: ja alleen thuis dus. Buiten de voordeur (en zolder als ze ongesteld is), mag ze zich simpelweg niet ontdaan van persoonlijkheid vertonen.

Dat heet zich zuiver en eervol gedragen volgens mohammedanen zoals jij, Abu. Welnu, in het vrij gemaakte westen heet het verregaande ongelijkheid en schending van persoonlijke mensrechten.

Ook dit is dus het probleem met moslimtypes zoals jij. De vrijheid waar jij over rept, jegens de dames met burka, reikt niet verder dan de ruimte die jij ze daarmee toestaat.
Die is alles beperkter dan de vrijheid die zij krijgen om in NL onpersoonlijk doch ongehinderd over straat te mogen.

Thuis zijn het de aparte kamertjes om zich in op te houden gedurende de allergewoonste, natuurlijke, omstandigheid van menstruatie.
Die ruimtes zijn niks anders dan de dubbele muren van een burka.

Puur omdat menstruatie onrein geacht wordt. Dat terwijl dit bloed het meest zuiver is, omdat het niet uit een wond komt, maar uit het natuurlijke proces van de vruchtbaarheidscyclus.
Je onbeholpen snikkel in een geit (of ander dier voorhanden) steken is pas onrein.

Islamitische mannen claimen te mogen regisseren waar een vrouw mag gaan - zich schuil mag houden.
In onze taal is dit ongeveer het meest onzuivere wat je kunt doen.
Naast de vervloekingen aan het adres van deze grotere samenleving die jou, Abu, vooralsnog, de vrijheid heeft gegeven om zo smerig het tragische lot van anderen te willen zien bepalen.

Wat mij betreft is jouw gedoogde bestaan hier voorbij.
Met exact dezelfde reden dat jij hardnekkig geen anderslevenden tolereert, is er een eind gekomen aan de jou gegeven vrijheid.

De muren van stof, de muren van woede, de muren van verbod - wij willen ze niet.
Wij leven hier in oprechte vrijheid, met elkaar, in open vizier.

Kudtkip | 05-08-19 | 19:44 | 1

Aboe Ilias is een zielenpoot, een simpele ziel die napraat, zoals zovele Aboe's die zichzelf enkel serieus durven nemen als ze héél hard Allahu Afbakbar roepen. Heeft bijzonder veel moeite gehad om die eindeloze op zich toch simpel te onthouden herhalingen aan elkaar te plakken zo te zien. Kreeg die platitudes blijkbaar niet in één keer uit z'n verbeten bakkes.
Aboe ruikt een klein beetje macht en een klein beetje aanzien in z'n eigen kleine kringetje, en doet z'n best om zich een attitude aan te meten, eentje die hij afgekeken heeft van andere zielenpoten die het ook weer afgekeken hebben. Ach, die arme Aboe heeft het zo nodig om serieus genomen te worden. Zonder die verbeten bakkes, zonder dat schelden en tieren, zonder dat beroep op De Verhevene is Aboe helemaal niks, een misbaksel, een mislukkeling, eentje die het ondanks alle kansen niet kon maken hier, maar mét dat alles is hij plots iemand, iemand die er toe doet, iemand met een missie.
Een zielenpoot met een slecht verhaal, als je het mij vraagt.

Schoorsteenveger | 05-08-19 | 21:09

Markknudde | 05-08-19 | 18:00
Ach zo, Biemond is advocaat naast raadslid PvdA.
www.allenovery.com/people/en-gb/Pages/...
Doet iets met-tegen crimineel witwassen en integriteit of zo.

Je zou denken, die pakt de VVD aan.
Maar nee joh, zo'n toverbaltoga verschilt niet veel van een burka - wat maakt het uit?

Kudtkip | 05-08-19 | 19:30 | 2

Een Hugo Boss uniform zou hem prima staan als ik hem zo bekijk.

Graaf_van_Hogendorp | 05-08-19 | 19:43

Dat gele geval op de foto is precies het juiste argument om gezichtsbedekking te verbieden. Je kunt blijkbaar niet eens zien of er een vrouw of een anderssoortig gender onder huist. Behalve als z’n lid stijf wordt natuurlijk...

Rest In Privacy | 05-08-19 | 19:29

Die naam alleen is al fout. "Moor", dat wijst dus al op foute afkomst c.q. foute idealen en "man" is alles behalve inclusief. Moormens, dus, op zijn minst. Foei, PVDA. Foei, Marjolein. Of, beter nog, Argania. Umm Argania Moormens al Hollandi.

Graaisnaaiert | 05-08-19 | 19:12

Een PvdA'er vond het wel een goed idee om dragers van de boerka het etiket homovriendelijk op te plakken. Of gaf hij daarmee juist een positief signaal af? www.ravage-webzine.nl/2019/08/05/dree...

pissebed | 05-08-19 | 19:12

En wat vindt de opperbaas vd PvdA aka Lodewijk Asscher hier nou van? Die duikt wijselijk weg want tsja, kleur bekennen gaat stemmen kosten. Typisch voor de 'opmars' van
Lodewijk: nergens wat van vinden en profiteren van de misstappen van andere partijen.

Amsterdamsko | 05-08-19 | 18:20 | 1

Die houd zich lekker stil gewoon een lafaard.

Markknudde | 05-08-19 | 20:05

Links heeft een fetisj voor salafisten.

Rest In Privacy | 05-08-19 | 17:50 | 2

Ja, wonderlijk is dat. Heb het lange tijd niet kunnen begrijpen, maar het begint te dagen nu. Linkse leiders en salafistische leiders gaan weliswaar uit van een andere waarheid, maar ze gebruiken exact dezelfde technieken om hún waarheid aan het volk op te leggen, en eveneens dezelfde tactieken om de macht van 'the powers that be' te breken. Religie is opium van het volk, wist Marx al, maar wat het communisme bracht was niet een manier om af te kicken van die verslaving, integendeel, de ene verslaving werd vervangen door een andere, en het volk bleef verslaafd. Linkse leiders en salafistische leiders herkennen mekaar en hebben elkaar ook donders goed door, ze zijn 'partners in crime'. Geloof = ideologie, het Heilig Boek = das Kapital. broeders+zusters = solidariteit, jihad = revolutie enzovoorts.

Schoorsteenveger | 05-08-19 | 19:09

Marxisten, fascisten, oligarchen, corporatisten, en absolute monarchisten krijgen kleine stijfjes van ieslaaaam. Het ultieme doctrine om hersenloze soldaten en broedkippen te kweken, die kritiekloos hun lijder en/of overheid volgen en vrolijk voor ze sterven. De natte droom van elke anti-democraat.

De enigen die wat minder fan zijn van Mohammedanen zijn liberalen. Los van wat overgebleven joden en gristenen die in een moslimland leven. En laten liberalen nou net de minderheid zijn op deze planeet.

Graaf_van_Hogendorp | 05-08-19 | 19:40

Deze Biemond is tegen de wet en meent dat je die dus gewoon kunt negeren. Als bestuurder geeft hij een heel verkeerd voorbeeld en dat vind ik heel wat kwalijker dan de ‘minder’ kwestie waar Wilders voor vervolgd wordt.

eastender | 05-08-19 | 17:40 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

stelletje hypocrieten,het is natuurlijk wel de bedoeling dat je dat ding alle dagen hele dagen draagt! en niet alleen als demonstratie instrument... dat kan met een spandoek ook.Dat ik niet in mijn blote kont de straat op ga is geen vrije keus.... het mag niet maar gelukkig wil ik ook niet anders.Als ik dat wel zou willen heb ik een probleem en dat is met die moslimas net zo... dus niks vrije keus

Rest In Privacy | 05-08-19 | 17:37 | 1

Ach alle politici gaan hun eigen stokpaardje bereiden, wat een afgang.

boerk | 05-08-19 | 17:50

Kijk, en als die 300 tot 400 boerka/nikaab draagsters in Nederland - of gewoon de "moslimgemeenschap" in het algemeen - nou eens met een gecoördineerde actie had gereageerd: En uit solidariteit met deze lhbti mensen, die zo opkomen voor onze rechten, en zich zo solidair met ons verklaren, zullen wij volgende week eens een dag lang in diezelfde fleurige, kleurige nikaabs lopen als zij voor ons droegen.......

Als zoiets nou eens zou gebeuren, dan zou ik misschien een glimmertje hoop hebben, een flintertje van een gedachte: tering, misschien komen we echt een klein stukje dichter bij elkaar, misschien is er hoop.

Maar voor zoiets kun je wachten tot je een ons weegt, tot Pasen op Pinksteren valt, till hell freezes over, etc. Die enge slachtoffercultus van de islam is alleen geïnteresseerd in vrijheden voor moslims, de vrijheid van andersgelovigen/andersdenkenden zal ze een dikke, vette, halal worst wezen.

Dr_Johnson | 05-08-19 | 17:37 | 1

Maar dat is toch logisch. Want de moslim-gemeenschap heeft niet gevraagd om deze "verdedigers". Goedbeschouwd is het een klucht die alleen maar beledigend over kan komen.

Onno Barendsen9337 | 05-08-19 | 19:05

Mooie is nog getrouwd met een Marokkaan GEEN Marokkaanse.

Markknudde | 05-08-19 | 17:27

Shareholder II | 05-08-19 | 17:11
Rabiate tegelknarser, lees even wat Uw Verzekeringsadvis zich om 16:20 afvroeg.
Iets met wat de werkgever van Biemond ervan zou vinden, die burka-actie.
Die werkgever is er mogelijk wel, geen idee dus of de man naast raadslid PvdA Amsterdam er een heeft. In ieder geval wel de PvdA-club namens wie hij optreedt.
Mijn punt? Dat stukkie 'werkgeversdeel' is in ieder geval al niet blij met deze burkamove.
Nog meer vragen?

Kudtkip | 05-08-19 | 17:24 | 2

Voor mij doet dat er niet zo toe.

Shareholder II | 05-08-19 | 18:00

Advocaat bij allen & overy.

Markknudde | 05-08-19 | 18:00

Moeimaker | 05-08-19 | 16:46
Ik ga 'm zo terug lezen en redigeren.
Schoorsteenveger | 05-08-19 | 16:52
Iedere vergelijking die door voorstanders van zich verhullende personen uit naam van islam wordt opgeworpen, zal de plank mis slaan op het vlak van wel 100% deelgenoot zijn van deze maatschappij.
Dat ligt immers besloten in het concept van verhulling, versluiering.

Bon, ik ga m'n relaas verdichten en plant 'm straks hier alsnog.

Kudtkip | 05-08-19 | 17:16

Ik ben benieuwd wanneer ik op een homochatbox de 1e nicht tegen kom met een boerkafetisj die op zoek is naar lotgenoten.

AndreP | 05-08-19 | 17:07 | 3

Ik stel me zo voor dat Bierrmonds keuken zo af en toe gewit wordt. Het zou best kunnen dat meneer onveilig vrijt. Ik zou hem willen adviseren dat niet te doen. In Godsnaam gebruik een door het testpanel o.l.v. Johnny Jordaan zaliger goedgekeurd condoom. Mocht er geen condoom aanwezig zijn gebruik dan dat stukje boerkadoek, dat vlak voor je billen zit als voorbehoedsmiddel. Wel de boerka waterafstotend maken, maar dat spreekt voor zichzelf.

topsporter | 05-08-19 | 17:58

ik krijg de stiekeme indruk dat je dat zelf wel eens zou kunnen zijn Andre

Wolfje_Tungsten | 05-08-19 | 18:25

Uw Verzekeringsadvis | 05-08-19 | 16:20
Werkgever van Biemond?
Geen idee of hij naast raadslidmaatschap van de gemeenteraad Amsterdam nog een allergewoonste burgerbaan heeft.
Voor de meesten is het salaris als raadslid prima afdoende.
In Amsterdam is dat € 2352,29 bruto.
www.businessinsider.nl/dit-verdienen-...
Hoe dan ook, de club namens wie hij zich in de gemeenteraad profileert is er GEDEELTELIJK niet blij mee.
Maar dat wordt 'm wel vergeven hoor, want hé, hij heeft hosmo en voelde zich zo bevrijd die super topshowdag in het jaar dat een dolle boerka-outfit perfect paste bij de modus om anderen in hun gekozen kast van een jurk te houden...

Kudtkip | 05-08-19 | 17:06 | 1

Uw punt ?

Shareholder II | 05-08-19 | 17:11

Is er al een fatwa uitgeroepen voor de heer Biemond

butthole | 05-08-19 | 17:04

Mooi toch, mensen met een mening, weer eens wat anders dan dat van bovenaf wordt gedicteerd wat men moet vinden. Normaal gesproken vindt Geenstijl dat toch mooi?

Satria | 05-08-19 | 16:52 | 2

Stel je nog wat aan, GS roept toch niet op om de wet te negeren?

eastender | 05-08-19 | 17:52

Oproep zou weinig resulteren. Men negeert dit sowieso sinds dag 1.
Kan je tot in globale media lezen. De wet is een farce. De stakkers in vaasjes kabinet Rutte III staan m.i. te kijk.

Shareholder II | 05-08-19 | 18:15

Heeft Femke Halsema al gereageerd en kiest zij voor de lijn Biemond of Moorman?
Ik verwacht steun voor Biemond.

Amsterdamsko | 05-08-19 | 16:44 | 6

Die moet nog bijkomen van de soa parade.

komtdatschot | 05-08-19 | 17:46

Halalsema volgt lijn Klein Wassink die weer lijn Duivenkak/Rosenluller volgt.

Maw pro burqa.

Graaf_van_Hogendorp | 05-08-19 | 19:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Middenmoter | 05-08-19 | 16:07
Voilà.
Dit perspectief hoe het zit met de connotatie tot het grotere geheel van onze samenleving, de maatschappij, wilde ik ook richten aan die andere rigide voorvechter van boerkadracht, Abu Ilias.
www.youtube.com/watch?v=m2giaTZP1Ro
Heb ik vannacht een uitgebreide 'brief' (een essay bijna) toe geschreven.
Toch maar even in concept gehouden, want zeker 2 A-4tjes.
In heel kalme, doch niet mis te verstane taal.

De kern gaat over het zich onttrekken aan de samenleving dmv. totale persoonsverhulling, maar tegelijk verlangen (eisen) dat diezelfde samenleving hen wel opneemt als volledig persoon - puur en alleen omdat de vrouw onder de boerka zich op straat begeeft. Het niet wederzijds kenbaar maken van eigen gezicht (op z'n minst) is voor de absolute meerderheid die dat wel doet een probleem - het gaat immers niet gelijk op.

Afijn, prettig te weten dat het EHRM hier duidelijk over is.
En dus het verbod op persoonsverhulling op bepaalde locaties ondersteunt.

Kudtkip | 05-08-19 | 16:43 | 7

@Evocatus | 05-08-19 | 17:31:
"Moet ik converseren met een in doek gehuld menselijk wezen dan pas ik daarvoor." Ik ook. Die vrijheid heb ik gelukkig (nog).

Schoorsteenveger | 05-08-19 | 17:46

Normaal schermen allerlei mensenrechtenactivisten, politieke partijen en advocaten, te pas en te onpas met uitspraken van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, maar bij dit S.A.S./Frankrijk-arrest van 1 juli 2014, waarin het maskerverbod wel degelijk geldig wordt verklaard, 'hult' men zich in stilzwijgen. Waarschijnlijk omdat dit niet in hun straatje past. Annemarie van Gaal gaf vorige week bij Jinek – in haar eigen woorden – ongeveer de heersende leer van het EHRM weer, toen zij sprak over het "verbinden met elkaar" door elkaar "aan te kijken" o.w.v.g.s..
De eveneens bij Jinek aanwezige advocaten Plasman, Spong en Weski, deden wat lacherig over de mening van Annemarie, maar zij zouden dit arrest van de EHRM wel degelijk moeten kennen. Jinek beperkte zich tot quasi-intellectueel meegiechelen met haar advocatentrioootje, maar als zij echt zo graag een journalistiek programma wil maken, moet zij ook zorgen voor een goede redactie óf een tafelgast die álle juridische aspecten inhoudelijk en neutraal kan belichten.

Middenmoter | 05-08-19 | 18:11

@Middenmoter | 05-08-19 | 18:11:
Je verwacht te veel van Jinek en te veel van de redactie van Jinek. Het is geen journalistiek programma, het is amusement met, als je geluk hebt, een vleugje journalistiek.

Schoorsteenveger | 05-08-19 | 18:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Tante Bel beklaagd zich over het zwijgen van de PvdA; was er onlangs niet een akkefietje met een senator bij Forum? Wat was haar uitgebreide reactie ook alweer? Iets met voorlichting of zoiets?

G. Temmes | 05-08-19 | 16:35 | 3

Het zwijgen van PvdA Amsterdam. Dat is anders dan de nationale politiek. U verdraaid de feiten.

Trumme | 05-08-19 | 16:49

U bijt zicht vast in peanuts terwijl Nederland bijna bezwijkt.

Rest In Privacy | 05-08-19 | 16:49

@Temmes Goed punt.
@CalamityJane NL bezwijkt totaal niet. Zomer komkommert door.

Shareholder II | 05-08-19 | 17:06

Dus voor een advocaat moet je bij Allen & Overy zijn, onthoudt die naam, hoewel.

Uw Verzekeringsadvis | 05-08-19 | 16:18 | 2

Grapperhaus komt daar ook vandaan.

Basil Fawlty | 05-08-19 | 16:27

Als hij karakter heeft loopt hij het advocaten kantoor binnen met zijn Burka. En ontvangt hij ook zijn cliënten ook zo. Even kijken hoelang hij nog partner blijft.

Markknudde | 05-08-19 | 18:03

Typisch PvdA, of eigenlijk zoals alle gesettelde politieke partijen plegen te doen bij een vreemde eend in de bijt, om de actie met toverbalboerka van Hendrik Jan Biemond af te doen als een 'lokaal dingetje'.

Het zijn types die zich dankzij hun verworven status, zoals bijvoorbeeld raadslid, permitteren om een uitgesprokener persoonlijke boodschap uit te dragen dan waar de partij voor staat.

Automatisch brengen ze de partij daarmee in verlegenheid.
En moet, zoals nu, de wethouder van dat lokale dingetje, de boel weer tegengas geven.

Het is eens te meer bewijs dat de politiek een vertroebelde bende is geworden, waarmee men het volk meer lastig valt dan vertegenwoordigt en dient.
Al die interne verdeeldheid, gekijf en fraude (hallo VVD) zorgt er alleen maar voor dat de burger een pleurishekel aan ze krijgt.

Iemand eigenlijk al een pica getoond van Biemond zonder boerka?
images2.persgroep.net/rcs/HzObt_RoB48...
Hier lijkt ie een zelfingenomen masker op te zetten - pun intended.

Kudtkip | 05-08-19 | 16:12 | 2

Zal mij benieuwen hoe meneer zijn werkgever gaat reageren.

Uw Verzekeringsadvis | 05-08-19 | 16:20

lelijke man.

topsporter | 05-08-19 | 17:23

PvdA, wat was dat ook alweer?

pibasso | 05-08-19 | 16:11

@Schoorsteenveger | 05-08-19 | 16:45:
Dat is zeker een interessante discussie maar ik ben wel iemand die altijd met 2 benen op de grond probeert te staan want als we te filosofisch worden dan vergeet men vaak de realiteit.

Basil Fawlty | 05-08-19 | 17:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Het gaat bij het maskerverbod inderdaad niet om de "vrijheid" van de individuele gemaskerden zélf, integendeel!
Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) oordeelt namelijk, dat de rechten en de vrijheden van de (niet-gemaskerde) "anderen" om "samen te leven" in onze "democratische maatschappij" een maskerverbod gepast en zelfs noodzakelijk maken (EHRM 01-07-2014, nr. 43835/11).
N.B.: Het EHRM is géén EU-instelling, maar kort na de Tweede Wereldoorlog ingesteld door de 'Raad van Europa', met bijna 50 aangesloten landen. Het EHRM spreekt recht op basis van het Europese Verdrag tot Bescherming van de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden (EVRM). De EHRM-arresten zijn definitief en bindend (geen hoger beroep mogelijk).

Middenmoter | 05-08-19 | 16:07

Zo zeg .. het is daar al flink geëscaleerd in Duitsland.. islamitische maffia heerst over de Duitse politie.. Politie durft niet meer eens in te grijpen... en hier wil men meer van zulk gespuis erbij....

Rene046 | 05-08-19 | 21:21

Afgezien van de boerka is de vergelijking die Moorman maakt bijzonder dom. Het mannen- en vrouwenlichaam verschillen totaal in zowel fysieke aantrekkelijkheid als kracht van elkaar. De meeste mannen krijgen een harde piepie van zeker 80% van alle vrouwenlichamen - als ze de kans zouden krijgen zouden ze alles neuken wat los het vast zit. Vrouwen zijn veel minder visueel aangelegd dan mannen bovendien zijn ze fysiek veel minder sterk waardoor ze haar wil in fysiek opzicht niet kan opleggen - daarom zijn vrouwen in de regel manipulatiever. In dit opzicht zijn mannen en vrouwen inderdaad helemaal niet gelijk.

koter | 05-08-19 | 16:02 | 9

@Bin Bash | 05-08-19 | 16:24:

Als jij al onder de indruk bent van die ouwe seniele gek dan zal je zeker onder de indruk zijn van mij.

koter | 05-08-19 | 16:51

@koter | 05-08-19 | 16:51: Yeah baby! Maar ik ben sowieso al snel onder de indruk van iets, dat dan weer wel. ;-)

Rest In Privacy | 05-08-19 | 17:12

De meeste vieze geile Moslims, wel ja. Daarom moeten die vrouwen er ook bij lopen als een papagaaienkooi. Anders is het voor die geile Islamitische mannen moeilijk zich te beheersen. Zie je ook terug in zwembaden,.

Heiner | 05-08-19 | 22:44
▼ 6 antwoorden verborgen

Mijn god dan ben je dus een slappe l*l als je daar als man in een boerka gaat staan. Met een carnavalsoptocht in Limburg of Brabant ok omdat je dan de draak steekt met dat vod maar deze joker staat dus serieus daar aan te pielen. Man man man of beter gezegd, gecastreerde man man man.

Basil Fawlty | 05-08-19 | 15:57

Nogmaals:
Waarom geen vragen vanuit de politiek over baardige moslim what's app groepen, die desnoods met geweld 'zusters' te hulp komen.
Wat doen die bij een daadwerkelijke boete door een agent?
Of wanneer een militante pinguin zelfs maar het idee heeft dat ze aangevallen wordt?
Ik kan dus ook een what app groep oprichten om 'in te grijpen' als 'jongeren' weer eens een zwembad terroriseren?
Hee, de bel gaat....

Roadblock | 05-08-19 | 15:56 | 2

Iemand die dit kan? Ik doneer wel.

Balabanov | 05-08-19 | 16:06

@Balabanov | 05-08-19 | 16:06:
Oh, maar ik ben daar wel eens mee bezig geweest onder gasten die nou niet bepaald benauwd waren zal ik maar zeggen.
Maar de meesten weten dat ze, dankzij de media en de linkse actiegroepen na zo'n actie hun baan wel op hun buik kunnen schrijven, en dat zeggen ze dan ook.
Was je niet gelabeld als extreem-rechts dan ben je het daarna wel.
Nee, eerst wachten tot het nog erger wordt.
En dat wordt het gegarandeerd.
Het is gewoon nog niet zo ver.

Roadblock | 05-08-19 | 16:12

Marjolein Moorman is ook de organisator/motor achter het verzet tegen het Cornelius Haga; in ieder geval zijn alle lijnen tot haar terug te voeren. Wellicht kan ze met Nanninga in één fractie gaan zitten?

koter | 05-08-19 | 15:54

Hendrik Jan Biemond is een Nederlands advocaat, politicus en voormalig officier van justitie.
Zo staat een voormalig officier van justitie er dus in, als het gaat om handhaven van een wet.

Roadblock | 05-08-19 | 15:52 | 3

Tenzij

Flikke-Rob | 05-08-19 | 15:56

Betrapt dus !

Uw Verzekeringsadvis | 05-08-19 | 16:09

Advocaat en OvJ. Uiteraard. Waar anders kom je zulke dwazen tegen?

Mazzelstof | 06-08-19 | 06:30

Maar, maar, maar... Is een boerkaverbod niet even verwerpelijk als een boerkaplicht? In beide gevallen torn je aan de vrijheid van het individu. Even helemaal los van de consequenties die het dragen van een boerka met zich mee brengt (kansen op de arbeidsmarkt, identificatie, etc.). En nee, een persoonlijke mening, ook al ben je vrij om die te geven, telt dan even niet.

Eagle_Eye | 05-08-19 | 15:45 | 7

@koter | 05-08-19 | 16:15:
Precies, we zoeken allemaal de grens op, maar we kunnen er niet in één keer helemaal overheen.

Schoorsteenveger | 05-08-19 | 17:55

Dat moet je breder zien. Is een boerka-recht niet verwerpelijk als andere maskers verboden zijn? Is dat niet tornen aan de vrijheid van diegenen die ook graag gemaskerd het stadskantoor in lopen? Er wordt hoe dan ook getornd aan de vrijheid van mensen. De vraag is alleen welke individuen vrijheid gaan inleveren.

Onno Barendsen9337 | 05-08-19 | 19:23

Er is gerust helemaal nooit een ethische symmetrie tussen het verbod en plicht van hetzelfde ding zoals hier voorondersteld. Zeker bij de kwestie boerka's niet. De noodzakelijke conditie dat bij een totaal geinstitutionaliseerde onverschilligheid de boerka vrijwillig wordt gedragen is niet het geval. De boerka is al een plicht. Het is zelfs per definitie een plicht omdat geen enkele vrouw hem draagt zonder dreiging. Je zou kunnen argumenteren dat de dreiging dat als een vrouw hem niet draagt haar de toegang tot door haar werkelijk geloofde postmortem luilekkerland te mogen binnengaan en in plaats daarvan te worden gemarteld, waaronder voor alle eeuwigheid in de fik te worden gezet een soort van vrije keuze is. Maar dan ben je ook al niet helemaal lekker in je knar.

Mazzelstof | 06-08-19 | 06:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Hier maakt deze partij dus allerlei ophef over. Dat ze zich maar druk maken over onbetaalbare huren, energierekeningen en BTW-verhogingen waardoor mensen met lage inkomens nauwelijks nog de eindjes aan elkaar kunnen knopen.

Stratum | 05-08-19 | 15:42 | 2

Slimme manier van de aandacht afleiden. Even een islamgerelateerd ontwerp creëren om de aandacht af te leiden van onbetaalbare woningen, dure gezondheidszorg, steeds duurder wordende boodschappen en lonen die nauwelijks stijgen.

koter | 05-08-19 | 16:18

De mensen die driekwart modaal verdienen en dan vvd stemmen, bedoelt u?

Shareholder II | 05-08-19 | 17:19

De boerka staat voor ontmenselijken van de vrouw.

watergeus | 05-08-19 | 15:32 | 1

.... maar dat kan een homo natuurlijk helemaal niets schelen! Die hebben een eigen jargon voor de dames en dat zou de discriminazietest in het geheel niet doorstaan maar den homo wordt geplugged als den Nieuwen Mensch... en gij geleuf da???

pigadaki | 05-08-19 | 15:49

PvdA is helemaal niet voor vrijheid en dat iedereen mag dragen wat hij/zij wil. Geen enkele collectivistische ideologie heeft iets op met vrijheid, en zeker niet die, die op socialisme zijn gestoeld. Vrijheid verwacht je bij Liberalen. In zekere zin zou eigenlijk alleen de VVD (maar dan de VVD van toen ze nog liberaal waren) tegen het boerka-verbod moeten zijn

skoftig | 05-08-19 | 15:28 | 1

Maar de vvd ís helemaal niet liberaal. En deze segregrende treiterwet komt juist van hunnie. Typisch vvd om zo te zieken? Enkel om fvd en pvv leeg te eten. Deze farce kan ze verder geen reet schelen.

Shareholder II | 05-08-19 | 17:34

De boerka moet volledig verboden worden, je weet niet wat er onder dat ding verborgen zit. Dat ding veroorzaakt in het publieke domein veel onrust. In het geval Biermond was er sprake van dom studentikoos gedrag. In het verleden zou hij als hij lid was van een dispuut bijv. gestraft worden met een maand lang "in de luier aan de tap". Ik vind, dat Biermond een maand lang in een verpleeghuis op de gesloten afdeling incontinente vrouwen gaat verluieren. Kom op partij van de arbeid, niet lullen maar werken.

topsporter | 05-08-19 | 15:20 | 1

Biermond? Too funny.
Maar hij zal inderdaad wel flink een slok op hebben gehad, voordat hij zichzelf oute als burkaqueen met kanariefetish en calimerocomplex.

MistaRazista | 05-08-19 | 15:44

Die Bieman heeft wel wat weg van Reinhard Heydrich, zo'n zelfde soort nazikop.

Kanarie_Geil | 05-08-19 | 15:15 | 3

Dat zegt niets. Bauke Mollema lijkt ook op hem.

Ridde Rogter | 05-08-19 | 15:40

Als negentig procent van de duitsers nazi waren denk ik niet dat er een typische nazikop bestaat.

uisge baugh | 05-08-19 | 16:15

@uisge baugh | 05-08-19 | 16:15:
Toont u eens aan dat 90% van de Duitsers tijdens de oorlog nazi waren?

Roadblock | 05-08-19 | 17:12

Een boerka is achterlijk en degene die hem draagt is, wat mij betreft, rijp voor opname in een afkick kliniek

Eddy67 | 05-08-19 | 15:12 | 2
-weggejorist-
frank4444 | 05-08-19 | 15:16

Hahaha.... dit land!

Bram de Rammer | 05-08-19 | 15:11

Met 'tuinslang over de heg'/'ballon met water' richten op een boerka om wulpse vormen te onthullen - valt dat onder terrorisme?
Die poeptaart bij Fortuin was toch ook "niet zo héél erg".

HogeNood | 05-08-19 | 15:09 | 1

Ik zou zeggen: 'put your money where your mouth is' - schalkje!

bisbisbis | 05-08-19 | 15:59

Wat zal het voor een effect geven als die dames met dit hete weer boerka's gaan dragen die per abuis van dat krimpkous materiaal gemaakt zijn?

pa_niek | 05-08-19 | 15:07 | 1

Een sexy bodybag?

bisbisbis | 05-08-19 | 16:00

Als al die boerkawijven eens tegelijk die tent afsmeten, wat dan?
Een tekort aan stenen en broeksriemen?
Staan die epsilons dan voor (besneden) lul.

Notenkraker | 05-08-19 | 15:05

Typisch PvdA: we zijn voor, we zijn tegen, kortom, voor elk wat wils, maar eigenlijk staan ze dus nergens voor.

dr Rechts | 05-08-19 | 15:03 | 2

Ja en dan ook nog pareren met "dit is een lokale kwestie'.

Voor wie nog twijfelde over evt. wegkijkerij vanuit die partij.

Gazzerop | 05-08-19 | 15:52

Partij van de Apathie.

Cor Netto | 05-08-19 | 16:08

Die Biemond is dus helemaal van het padje af. Denkt hij nu echt, als homo zijnde, dat zijn kontkruiperij richting mosselmannen in de toekomst wat uitmaakt. Hij kan kiezen tussen de hijskraan of het flatgebouw. Ja Jan, zo gaat dat in de nieuwe middeleeuwen!

Madamjanet | 05-08-19 | 15:03 | 1

Alsof een jood voordat hij naar het concentratiekapmp toegaat aangeeft dat er ook goede nazi's zijn.

litebyte | 05-08-19 | 15:05

Een vrouw is niet veel waard in de ogen van de communistische PVDA. Religieuze middeleeuwse waanzin gaat voor de rechten van de vrouw. En god zag dat het goed was.

Rest In Privacy | 05-08-19 | 15:00

Een ding moet ik hem laten. Hij bekent tenminste kleur.

MistaRazista | 05-08-19 | 15:00 | 2

Ik had als grapje op twitter gemaakt dat het best cool zou zijn als er een burqa regenboogboot meevoer... ze zijn niet zover gegaan.

litebyte | 05-08-19 | 15:03

@litebyte | 05-08-19 | 15:03:
Tuurlijk niet. Zo dapper zijn ze niet.
Volgens mij is de foto ook niet in het openbaar gemaakt, maar stiekem in een achtertuin.

MistaRazista | 05-08-19 | 15:12

"dames die in wel in een dwingend wahabisten-nest geboren zijn" -> "dames die wel in een dwingend wahabisten-nest geboren zijn"
"vervreemde" -> "vervreemdde"
"poets de landelijke PvdA de staalhelmen" -> "poetst de landelijke PvdA de staalhelmen"

kingrichard | 05-08-19 | 14:59

Je moet niet opkomen voor de vrouwen die vrijwillig een boerka willen dragen, maar je moet opkomen voor de vrouwen die de boerka en hoofddoek niet af mogen doen.

Alco-de-Holist | 05-08-19 | 14:57 | 1

"de vrouwen die vrijwillig een boerka willen dragen"
Indoctrinatie is een machtig wapen.

Rest In Privacy | 05-08-19 | 15:02

toen Ischa de vrouw van mohammed op haar 14 de de slaapkamer inliep zag ze hem met een man sex hebben.
Ze riep
HO MO
en zo is het woord homo ontstaan

harries | 05-08-19 | 14:57 | 1

Lol

Rotterdams Geschut | 05-08-19 | 16:28

Waar zijn eigenlijk de protesten van de motorclubs omdat die niet met een integraalhelm of van de criminelen omdat die niet meer met een bivakmuts of van de marrekane omdat die niet meer met een keffiyeh het stadhuis meer in mogen?

pa_niek | 05-08-19 | 14:52 | 3

omdat ongeveer alle motorclubs aangemerkt zijn als crimineleorganisaties.

ijsaartindeoven | 05-08-19 | 14:56
-weggejorist-
frank4444 | 05-08-19 | 15:24

Iemand die openbaar een boerka draagt is exact hetzelfde als de IS-vlaggenzwaaiers die rondschreeuwen dat alle niet-moslims en vooral de joden en homo's een pijnlijke dood moeten sterven. Beiden dragen op agressieve wijze precies hetzelfde uit.

2voor12 | 05-08-19 | 14:52 | 4

@Beste_Landgenoten | 05-08-19 | 14:56: Zoals in het andere topic al vermeld het einddoel is segregatie afscheiding. Netzo als de jurken voor mannen en de baard zonder snor. Het is weldegelijk een idiologisch uithangbord.

IkWilOokWatZeggen | 05-08-19 | 15:00
▼ 1 antwoord verborgen

Man man man wat een sukkel

flaam | 05-08-19 | 14:52

Hendrik Jan Biemond is zo'n lul die die het wel de normaalste zaak vindt dat hij op vakantie een slip-de-bain moet dragen in een Frans zwembad omdat een boxer-zwembroek daar verboden is. Peter R. de Vries ook trouwens.

Rest In Privacy | 05-08-19 | 14:52 | 1

Heeft Peter al van sokken gewisseld?

Madamjanet | 05-08-19 | 15:08

Als een homo een boerka draagt, wordt hij dan wel door moslims geaccepteerd of wordt hij dan nog steeds headfirst van een flatgebouw naar beneden gegooid?

kunstliefhebber | 05-08-19 | 14:51 | 2

misschien kan bij zijn boerka als een valscherm inzetten?

ole guapa | 05-08-19 | 14:54

@ole guapa | 05-08-19 | 14:54: Neuh head first. Dus meer als een shuttle bij badminton.

IkWilOokWatZeggen | 05-08-19 | 15:09

Ik durf te wedden dat Biemond straks in de MSM huilie huilie gaat doen omdat hij op social media wordt bedreigd en daar spreken de deugers weer schande van.

ik_wacht_niet | 05-08-19 | 14:51

Hoe gaan die maten eigenlijk bij zo'n boerka ? One size fits all ?

Koning BongoBongo | 05-08-19 | 14:50 | 1

Van latex inderdaad dat laatste. Een kleddernatte boerka lijkt me wel weer porno.

HogeNood | 05-08-19 | 14:56

'Moorman',.................... 'Moorman'........?!
Is deze mevrouw al vriendelijk verzocht haar neokoloniale onderdrukkers- achternaam te veranderen? Dit kan echt niet meer en is aanmatigend. Ik stel voor: 'Muzzelman', 'Osman' of 'Voormeermoren'.

kotelet | 05-08-19 | 14:49

Wat een afgang en culturele misser van raadslid H.J. Biemond.
Ik denk, dat de tijden dat je als partij met "minority rulez" kreten de blitz kon maken, toch voorbij zijn.
Voordat je weet ben je met een neus-botje op het foute feest.

MistaRazista | 05-08-19 | 14:49

Waar je mee om gaat, raak je mee besmet. 'Boerkini' Biemond kan zijn politieke carrière wel onder zijn sandalen schrijven.

ole guapa | 05-08-19 | 14:46

Dus ik stem voor de PvdA omdat ik voor boerka ben en ik krijg anti boerka geluiden uit mijn partij?!

marrretje | 05-08-19 | 14:46 | 2

Anywhere the wind blows..... Queen.

Koning BongoBongo | 05-08-19 | 14:51

@Koning BongoBongo | 05-08-19 | 14:51:
Does it realy matter, toepasselijk.

marrretje | 05-08-19 | 15:20

klinkt als een één tweetje met de landelijke pvda om aan damage control te doen. De pvda wilt ook weer niet teveel afdrijven van gematigd links.

yeps | 05-08-19 | 14:44 | 3

Yup. Als er onder de leden gedonder is over één of ander standpunt, dan moet je als partij *altijd* een tegengeluid opvoeren, en vervolgens melden dat "de discussie over dit onderwerp binnen de partij springlevend is". Of dat het een lokale kwestie is. Komt zo uit het Handboek Politiek voor Beginners.

Muxje | 05-08-19 | 14:51

Wnog niets van slappe lul Asscher gehoord?

Ruud5 | 05-08-19 | 16:16

@Ruud5 | 05-08-19 | 16:16:
Die zal tijdens zijn Toscaanse fietsvakantie zijn telefoon wel hebben uitstaan.

BigKnor | 05-08-19 | 18:39

Zucht. Het is een wet tegen gezichtsbedekking. Niet anti-boerka, maar anti gezichtsbedekking. Bivakmutsen, maskers en andere vormen zijn net zo verboden. Stop met zeiken dus.

The2Amendment | 05-08-19 | 14:42 | 1

Die dicht geplamuurde lelijke make-up tantes vallen er ook onder wmb.

Shareholder II | 05-08-19 | 14:53

"De partij heeft daar ‘niks aan toe te voegen’ en noemt de actie verder een lokale kwestie."
Wat een lafbekken, man man, wat een lafbekken. Dit is helemáál geen lokale kwestie, dit is een landelijke kwestie, een kwestie rond een landelijk ingevoerde wet. Je leest bijna "eigenlijk zijn we het roerend eens met Moorman, maar we zeggen het niet met zoveel woorden, we zeggen het een beetje lafjes, door een beetje te verwijzen naar de tweet van Moorman, begrijp je wel?"
Nee, wij begrijpen dat niet, dat halfslachtige, dat halfjes verwijzen naar de dappere woorden van een PdA-wethouder, maar die wethouder toch niet echt durven steunen in wat ze zegt. Halfslachtiger nog dan die wet, halfslachtiger ook dan een Amsterdamse burgemeester die niet wil handhaven maar dat verschuilt achter een verklaring dat ze niet kán handhaven.
De partij heeft hier alles aan toe te voegen, de partij dient klaarheid te geven.
Bah, wat een lafbekken.

Schoorsteenveger | 05-08-19 | 14:41

Die Hendrik Jan Biemond is notabene homo. Zou hij nou de illusie hebben dat de moslims hem straks als laatste van de flat gaan gooien als hij ze maar naar de mond praat?

MAD1950 | 05-08-19 | 14:41 | 3

Alsof moslims met een boerka iets op hebben met homo's. Dan bedoel ik niet de welbespraakte bekeerlingen, die het woord doe, maar gewoon de orthodoxe moslima en aanhang met tent aan.

bitterpete | 05-08-19 | 14:48

Precies!, evenzo heb ik wat moeite met die boerka's in de 'gay-kleuren' die combinatie gaat naar mijn mening namelijk ook wat mank...

HAL 9000 | 05-08-19 | 14:49

hij hoopt misschien verkocht te worden op een markt en dan een hoop pogingen mee te maken om hem ongewenst zwanger te maken

De_Helderse_Kaaskop | 05-08-19 | 15:31

Marjolein Moorman zal nu zwaar moeten biechten wil zij nog verder bij de PvdA, tegenspraak in de linkse kerk wordt niet getolereerd.

Jan Passant mk2 | 05-08-19 | 14:40 | 2

Ik las er geen tegenspraak in.

Shareholder II | 05-08-19 | 14:41

@Shareholder II | 05-08-19 | 14:41:
goed, afwijken van de partijlijn dan

Jan Passant mk2 | 05-08-19 | 15:15

En doortrekken naar een totaalverbod op alle religieuze uitingen. Hoofddoeken, keppeltjes. Het is 2019. Oprotten met je onvermogen om sprookjes van realiteit te onderscheiden. Maak van alle kerken, moskeeën etc maar musea waar je je kinderen kan laten zien (en kan waarschuwen) hoe makkelijk mensen te indoctrineren zijn.

deugfoob | 05-08-19 | 14:39 | 4

Op zich een goed idee om die Protestanten op hun knieën te dwingen ja..

Shareholder II | 05-08-19 | 14:45

Oh iemand die de waarheid in pacht heeft. Ik weet zeker dat als jij je hele wereldbeeld op tafel gooit, ik daar heel wat sprookjes in kan ontdekken. En dat is niet alleen bij jou zo.

Rest In Privacy | 05-08-19 | 14:51

@Sitting_targets | 05-08-19 | 14:51: Waar zie je mij dat stellen? Ik stel louter dat mensen terug in de tijd gaan door een willekeurig door een mens geschreven boek te geloven. Geloof gerust in iets wat nog niet te verklaren is, maar geloven in een traditioneel geloof is geretardeerd.

deugfoob | 05-08-19 | 17:17
▼ 1 antwoord verborgen

Fascistisch Annabelleke N. die het eens is met PvdA-ert Moorman... oeioeioei
"Het rechtse Islamofobe en racistische gedachtegoed rukt op en heeft de PvdA nu ook al in haar tentakels". *probeert pakkende kop voor De Joop alvast te raden.

klön | 05-08-19 | 14:39

Het uitgestreken smoelwerk van Biemond zegt toch alles. De man is de weg kwijt, kan kennelijk niet meer normaal redeneren. En het zit allemaal in Amsterdam!

lanexx | 05-08-19 | 14:38

Repressie dat is een boerka.

lacucaracha | 05-08-19 | 14:38

Het gaat niet om een lapje stof.

Het gaat om de ideologie die achter dat lapje stof zit.

En dat word door veel media ( bewust) genegeerd.

De ideologie die achter dat lapje stof zit is zeer anti-westers. Tegen zowat alles waar het westen voor staat.

Swieberj | 05-08-19 | 14:37 | 1

Wanneer ze hier wel open over zijn, heb je de poppen aan het dansen.. Conflictvermijding en/of handelingsverlegendheid, komt niets goeds van.

Mogwai | 05-08-19 | 15:10

Hé, ouderwets feminisme!
Het duurt even voordat PvdA door heeft, dat er geen draagvlak is voor het vernederen van vrouwen.
En de “vrijwillige” draagsters?
Bedankt voor het slopen van onze samenleving en succes met jullie isolementje.

Ruimedenker | 05-08-19 | 14:36

Hoeveel boerka-vrouwen zijn er inmiddels al gered?

Shareholder II | 05-08-19 | 14:36

De rekkelijken tegen de preciezen?

Kanarie_Geil | 05-08-19 | 14:35

De PvdA is HET symbool voor een partij als 1 groot schisma.
Al sinds jaren her.
Een soort D66 avant la lettre, za'k maar zeggen.
Kunnen nog niet een "arrebeier" herkennen al sliep die naast hem in bed.
De enige die af en toe nog wat zinnigs zegt, is Paul Scheffer.
NIet dat hij in de praktijk ook belijdt, wat hij toetert.
Een soort Pieter Omtzigt avant la lettre, za'k maar zeggen.
.
Heeft alles te maken met de polderende middenpartijpolitieke cultuur.
Praten, nog meer praten, *tafels*, doorpraten, net zolang tot er voor de Nederlandse politicus een *gulden middenweg* is bereikt. En er dus nooit iets verandert.
.
En daar dan goddomme nog trots op zijn ook, op die laffe overlegcultuur. Aan *tafel*!

chicago river | 05-08-19 | 14:34 | 1

--Spreekwoord--
Hij die slechts waarheid belijdt, is gauw zijn werruk kwijt.

HogeNood | 05-08-19 | 14:52

Het mooie van de PvdA is dat mensen het nog eens oneens kunnen zijn over iets zonder meteen een eigen partij op te richten. Hendrik jan snapt blijkbaar niet zo veel van emancipatie en integratie, maar gelukkig zit hij op financiën, kunst en cultuur. De wethouder neemt gelukkig. duidelijk stelling. Wat mij betreft zou de PvdA iets meer kunnen sturen op de koers van Eddy Terstall's Vrij Links.

Bebopalula | 05-08-19 | 14:32 | 1

Zoals Denk?

Rico Tampeloerus | 05-08-19 | 14:48

Leuk die niekaaps - voor in Sint Nicolaas- en Carnavalsoptochten.

HogeNood | 05-08-19 | 14:31

snap niet dat een homo de Islam kan verdedigen. Grotere homohaters als de moslims zijn er niet. Echt wat ben je dan dom echt zo dom.

Fedde71 | 05-08-19 | 14:31 | 1
-weggejorist-
frank4444 | 05-08-19 | 14:35

Zowaar een PvdA-er met een realistische kijk op zaken. Ik vrees dat het bij een enkeling zal blijven.

Crusher | 05-08-19 | 14:31 | 1

Sterker nog, die staat nu als racist en islamofoob op de shortlist voor een diverstiteitscursus en loopt ergens volgende week denk ik al rond in een regenboogboerka. Als je geestelijk in orde bent zit je niet bij zo'n partij.

Mazzelstof | 05-08-19 | 17:22

Die goser heft zo'n lelijke muil, die kan beter die boerka aanhouden

Waakvlam | 05-08-19 | 14:28 | 1

Nee hij moet een bivakmuts op.

The2Amendment | 05-08-19 | 14:43

De PvdA zal geen stelling innemen omdat ze bang is kiezers te verliezen.

Ik adviseer iedereen te kijken naar de islamisering in o.a. Indonesie, Maleisië en langzaam maar zeker Thailand. Er een publieke druk om een hoofddoek om te doen. En dat wordt op een gegeven moment opgevolgd om van het gedoe, geïntimideerd en eventueel aanslagen af te zijn. Om die reden ben ik voor verbieden en het keihard handhaven van een verbod op hoofddoeken.

Atlantis-95 | 05-08-19 | 14:28 | 2

In Korea begint het ook al. Leggen de nadruk op gemeenschapszin, burenhulp en dat soort vredelievende dingen. Intussen roepen de - nog weinige - hoofddoekdraagsters dat het een symbool is van ergens bijhoren.

Synecdoche | 05-08-19 | 14:54

@Synecdoche | 05-08-19 | 14:54: Mijn oma had vroeger (half jaren tachtig) wel eens een hoofddoekje om die ook wel bekend staat onder de term regenkapje. Toen werd ze een keer aangesproken door een Turk. Dat was de laatste keer dat zij een regenkapje op had.

Atlantis-95 | 05-08-19 | 15:22

Untill...

MichelDenHaag | 05-08-19 | 14:26

Ik denk dat Marjolein wat stemmen zag verdwijnen richting rechts........

Koning BongoBongo | 05-08-19 | 14:26
-weggejorist-
frank4444 | 05-08-19 | 14:26 | 2

Er is maar één weg uit de (scholen)segregatie en autobrandverghettoisering van de randsteden: De Deense weg. Met m'n linksige inborst hoop ik nog altijd op de dag dat ook Néderlands links naar beneden dondert uit de OvErAL-RAcIsMe-wolken en weer met beide poten in de kluiten van de keiharde realiteit komt te staan. En tsja, de realiteit... Die doet pijn. Misschien dan toch liever die wolken. Maar de val lijkt ook hier ingezet. Alleen de steden van Frankrijk en Zweden zijn denk ik echt helemaal verloren aan de moderne, zelfopgelegde apartheid.

[Der er kun een vej ud af ghettoet; den Danske vej. KOM NU PvdA, for Satan, I kan godt!]

DeterioraSequor | 05-08-19 | 14:25

De ophef rond het gedeeltelijke verbod op gezichtsbedekkende kleding (boerkaverbod in de volksmond), levert een tactische overwinning voor de islam op. Om vier redenen:

1. Het kan gemakkelijk worden ingezet als provocatiemiddel (ik vermoed dat het aantal boerka's in het straatbeeld gaat fluctueren met bepaalde gebeurtenissen en/of ontwikkelingen in binnen- en buitenland);
2. Het biedt SJW'ers weer eens de gelegenheid om met stokpaardje identiteitspolitiek de bevolking te verdelen in islamofoben en mensen die aan 'de goede kant van de geschiedenis' staan;
3. Het biedt Nederlandse moslims de kans om zelfgekozen slachtofferschap uit te buiten, om zo nog meer privileges los te peuteren (linkse politici zijn hier van oudsher bijzonder gevoelig voor);
4. De wet is dermate halfbakken, dat deze amper mogelijkheden biedt voor adequate handhaving. In de islamitische machocultuur wordt dit opgevat als teken van zwakte. In dit geval terecht.

Schulzie | 05-08-19 | 14:25 | 6

@Schulzie | 05-08-19 | 15:19:
Die dominante notie moet aan diggelen. Niet elke PvdA-kiezer is compleet gek. Het gaat om de linkse gelovigen, niet om de kerk die ze bezoeken. Die gelovigen gaan twijfelen, de een na de ander. Het is een langzaam proces, maar toch, het is de enige weg. Aldus is het Christendom op de knieën gedwongen.

Schoorsteenveger | 05-08-19 | 15:36

@Schulzie | 05-08-19 | 15:19: De autochtonen drijven de moslims de moskee in. Dat verhaal kun je heel lang blijven volhouden. Het is oorzaak en gevolg verwisselen natuurlijk. En het is het bagatelliseren van de ruimte die de islam van Nederland heeft gekregen, bagatelliseren van de tolerantie van Nederland. Het is het koesteren van het slachtofferverhaal. Maar de strategie werkt best wel goed, voor de linkse gelovigen.

Wat ik nog mis in jouw post is dat VVD en ook wel CDA het linkse kosmopolitisme hebben overgenomen. Niet omdat ze er echt in geloven, maar omdat ze ermee de macht van de autochtone werknemers kunnen breken, en daarmee de (traditionele) macht van links. En wat valt er dan nog te kiezen voor de burger? In het hele politieke spectrum heerst de politieke correctheid. Links heeft verraad gepleegd, maar ook rechts.

Rest In Privacy | 05-08-19 | 16:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Mevrouwen moeten lekker zelf weten of ze een boerka dragen, als ze dat maar doen waar en wanneer dat toegestaan is.
Wat de diverse PvdA-erTs er van vinden boeit me dan weer geen reedt.

Berbaar | 05-08-19 | 14:23 | 12

Beste Berbaar,

Dat moeten vrouwen helemaal niet zelf weten, want het wordt behoorlijk dwingend voorgeschreven in zowel de Koran als in de sharia.

In het Mohammedanisme is geen ruimte voor eigen wilsbeschikkingen. Qua bedek-lappen hebben we vooral dat te danken aan Omar die Mohammed achter zijn broek zat met die eis. Goh, ineens denkt Allah er ook zo over en pronto daar is weer een commando.
Commando-Ideologie. Evocatus

Evocatus | 05-08-19 | 17:40
▼ 9 antwoorden verborgen

Boerka's zijn prima.
In de verkleedkist van de kinderen.

Schadenfreude | 05-08-19 | 14:23 | 2

Naast het klu-klu clan pak en nazi-uniform? Van vergelijkbare impact qua idee en oplossing.

TheseDays00 | 05-08-19 | 14:26

PvdA: Partij voor dhimmi's en allochtonen.

Tapu | 05-08-19 | 14:23
-weggejorist-
frank4444 | 05-08-19 | 14:20 | 2

Pvv is voor homo's. Want tegen islam.
Pvda is voor burka's. Want tegen rechts conservatief.
Marginale sloeber met slecht gebit D. Verhulst is tegen Joden. Want wil graag bij elitair links horen.
Zo wordt het niks hoor.

Rest In Privacy | 05-08-19 | 14:18

Normaal nadenken is een zeldzaamheid in de politiek.
Dit ook nog eens coherent uiten is nog zeldzamer.

Kaas de Vies | 05-08-19 | 14:18 | 1

In de politiek draaien ze in de richtingen waar stemmen te halen vallen ...... al moet dat 180 graden .

Koning BongoBongo | 05-08-19 | 14:28

Marjolein heeft een iPhone. Verstandige vrouw/man/persoon/et cetera.

borgmonster | 05-08-19 | 14:17 | 1

Wel een futloze reactie van de landelijke PvdA. Duidelijk geen trek in dit onderwerp. Ze kunnen er alleen maar bij verliezen. Of ze verliezen autochtone kiezers of ze verliezen islamitische. En principes dan? De PvdA? Laat me niet lachen. Die baantjesmachine?

Rest In Privacy | 05-08-19 | 14:31

Mooi alle stemmen naar Denk en Nida

Kaan78 | 05-08-19 | 14:14

Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn.

azijnseikerT | 05-08-19 | 14:14

Overal schisma, verdeling, ruzie, verwarring, kemphanen. Kortom: ellende.

Madame Poitiers | 05-08-19 | 14:12 | 1

Dat kan bondiger. Vervang alles van "schisma tot en met "kemphanen" door Islam en u zet niet zo'n krachtig punt.

Graaisnaaiert | 05-08-19 | 15:38

Zou Marjolein Moorman ook snappen dat in veel moslimlanden (waaronder Pakistan en Indonesie) de burqa symbool staat voor extreem rechts islamitisch conservatisme... althans voor liberale en progressieve moslims (ja die bestaan!)

Godvergeten domme publiciteits geile vals naieve domme doos

litebyte | 05-08-19 | 14:11 | 5

@Mr. Happy | 05-08-19 | 14:49: Nee dat vindt ze niet....,ze vindt eigenlijk dat streng gelovige Joden best wel in een nazi uniform mogen rondlopen... mits niet tegen hun wil natuurlijk.

litebyte | 05-08-19 | 15:01

@Mr. Happy | 05-08-19 | 14:49:
Nee, MM is alleen bang voor haar eigen positie. Verder is het net zo'n nuttige idioot als alles wat niet pontificaal tegen Islam is.

Graaisnaaiert | 05-08-19 | 15:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Heeft de landelijke PvdA al gereageerd eigenlijk? Neem toch aan dat ze afstand nemen van die malloot in Amsterdam net nu ze de wind weer een beetje mee hebben in de peilingen.

Ronman2k | 05-08-19 | 14:09 | 2

Die zijn met vakantie en willen vooral niet gestoord worden.......... dat verbod is niet voor niets per 1-8 ingegaan, lekker midden in het reces

Fatwabuster | 05-08-19 | 14:10

@Fatwabuster | 05-08-19 | 14:10: Dat is niet waar. Dat is ingegaan per 1-8 zodat scholen niet halverwege het seizoen worden geconfronteerd met deze reden. Om die reden heeft men dit bewust tijdens de vakantie ingevoerd.

Atlantis-95 | 05-08-19 | 14:30

Probeert dat PvdA-raadslud alle DENK-stemmers weer terug te winnen of zo?

Papa Jones | 05-08-19 | 14:08

Partij van de Afvallige.

Croxifoxio | 05-08-19 | 14:08

Heeft hij een zonnebril opgezet, anders herkent iedereen hem.

Mr_Natural | 05-08-19 | 14:07

Goh... Blijkt dat er toch nog in ieder geval een paar verstandige PVDA'ers bestaan... Hulde voor mevrouw...!

Nemo_Tenetur | 05-08-19 | 14:07 | 1

Lijfsbehoud wellicht? Een kind kan zien dat het gruwelijk misgaat met Islam hier en Mevrouw Moorman wil haar plekje op het pluche natuurlijk niet kwijt. Neemt u van mij aan, als morgen de dolfijnen het hier voor het zeggen zouden krijgen leerde zij Flipperen.

Graaisnaaiert | 05-08-19 | 15:34

Religie is gewoon een beetje stom. De FvD trouwens ook, maar dat is een ander verhaal.

De Bijsluiter | 05-08-19 | 14:06 | 3

Sommige reaguurders ook.

Hadena | 05-08-19 | 14:08

De FvD is niet stom ,maar de leiding wel .

Koning BongoBongo | 05-08-19 | 14:29

80% leest de bijsluiter niet....

FasiscovanJole | 05-08-19 | 14:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland