achtergrond

Geenstijl

Rekenen met RIVM: +1.083 besmet, +166 dood

De keiharde cijfers van 2 april

Er zullen veel schommelingen komen in de ranglijsten. Ook in de subtop. Want we staan nu een aantal dagen eerste. Vanavond zeker. Wij staan tweede. Nu staan wij laatste en zij staan eerste. Twintig, zeventien. We staan nu eerste van de subtop. We weten onze plaats. We zitten misschien in het peloton. Een competitie die veel schommelingen gaat geven, dat heb ik al voorspeld vanaf het begin. We hebben aansluiting met zeven, acht, negen. Dus we zullen het met z'n drieën moeten uitmaken. En dan zijn alle subtoppers in staat om in een vrije val te komen. De afstand tot de nummer negen blijft drie. Dan zijn er vier. Dan die drie is zeven. 21 is 5. Enfin. Het is u duidelijk. Vandaag weer de kille cijfers, F5 u gek, waar u eigenlijk helemaal niets aan hebt omdat we toch niet alles testen en toch niet weten hoeveel mensen er nou precies zijn gestorven aan corona. Maar dan hebben we ze maar.

Duiding

Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.784 (+625)

Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.339 (+166)

Het totaal aantal positief geteste patiënten: 14.697 (+1.083)

Vandaag zijn er 625 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 166 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

In de rapportage Data coronavirus is een grafiek opgenomen met het aantal ziekenhuisopnames naar meldingsdag en sterfgevallen per dag van overlijden. Door vertraging in de meldingen kunnen deze cijfers per dag wijzigen.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.