Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – De Derde Golfoorlog

De meest onzuinige auto is een Amerikaanse tank.

forget it jake, it's chinatown

Terwijl Trump zijn navigatie instelt op de derde Golfoorlog, via een kunstmatig einde van generaal Soleimani, zitten wij te rommelen aan een warmtepomp. De Simpsons voorspelden zijn presidentschap en zelfs een vijfde Golfoorlog, dus dit gaat nog wel een tijdje door. 

Trump heeft in zijn eigen achtertuin wat gepruttel over een impeachmentprocedure, wat doet denken aan 1998, waar Bill Clinton de fameuze woorden "I did not have sexual relations with that woman" en "I refer to my previous statement" uitsprak. Bill Clinton gebruikte toen een vierdaags bombardement van Irak om de aandacht van zijn privéproblemen af te leiden

Trump gaat wellicht veel verder, hij heeft de meest nucleaire optie ingezet om herkozen te worden: oorlog. Nog nooit heeft een Amerikaanse president tijdens een oorlog een herverkiezing verloren. Zelfs niet tijdens de Vietnamoorlog. United we stand, divided we fall, kritische kiezers veranderen in volgzame strijders, allemaal netjes onder The Star-Spangled Banner.

De mate waarin Trump ruim 21 jaar en een week na Bill Clinton in herhaling valt, is majestueus. Allebei bombardeerden ze Bagdad, allebei deden ze dat tijdens een impeachmentprocedure thuis en allebei gebruikten ze de nieuweste militaire technologie. Bill Clinton vuurde 250 op afstand bestuurbare Tomahawk raketten af, Donald Trump stuurde een drone. De koersen van wapenproducenten en olie gaan weer door het dak.

Het liquideren van generaals is een methode die Israël al decennia gebruikt tegen Hamas, Fatah en Hezbollah. De oprichter van de militaire afdeling van Hamas, Mahmoud Al-Mabhouh, kreeg in een hotel in Dubai een kussen in zijn gezicht geduwd, hij overleefde de aanslag niet. Zo'n luxueus leven of zachte dood is de meeste terroristen en hun slachtoffers niet gegund.

Zoiets ethisch of moreel beschouwen is een onmogelijke taak. Het heeft helaas niet de gewenste rust gebracht. Het is alsof je de kop van een draak afhakt, dat geeft even een intermezzo, en daarna heb je drie nieuwe koppen. Dat proces wordt al eeuwen herhaald. Je zou kunnen filosoferen over een schuldvraag of over wie er begonnen is, maar dat brengt alleen een nieuw conflict, geen vrede of oplossing.

gezellige wijven

Het geeft vooral het middenkader van strijdlustige instellingen een beter carrièreperspectief. Binnen de commandostructuur schuift iedereen weer een plekje omhoog, en de piramide wordt ook een stukje breder. Een stoelendans met steeds betere en meer stoelen. De nieuwe vacatures, politiek draagvlak en financiële middelen worden ontvangen als een geschenk van boven.

De precisiebommen zijn louter een VUT-regeling. Het geeft niet alleen een wapenwedloop, maar ook een stukje zingeving waarin mannen en vrouwen van alle strijdkampen gemotiveerd raken zich aan te melden en naar wapens te grijpen. Het geeft deze jongeren een doel en betekenis aan hun leven. Ze ontlenen hun identiteit aan deze doodscultus. 

Binnen dit model moeten mensen tegen elkaar worden opgezet. De halve NAVO is natuurlijk weer #teamolie, maar het #teamIran bestaat uit kleine landjes zoals China of Rusland. Trouwens niet alleen qua zandbak, maar ook qua handel en emissie. Dit is geen beweging naar korte geweldsincidenten, nee, er wordt strategisch gehandeld gericht op de lange termijn.

Rusland legde pijpleidingen aan om ook gas aan China te verkopen, niet meer afhankelijk te zijn van EU-afname. China legt een zijderoute aan om meer producten sneller te kunnen leveren, maar ook minder afhankelijk te zijn van de Rotterdamse haven. Dat treinen meer koolstofdioxide uitstoten dan zeevaart, weegt in Peking niet mee. Dat land zag zijn uitstoot verviervoudigen sinds het peiljaar 1990. 

Wij doen moeilijk over een vuurwerkverbod, stikstofverbod, rookverbod, fosfaatverbod en gasverbod. Het vormt samen een tunnelvisie op het voorkomen van problemen met lokaal beleid, terwijl succes afhankelijk blijft van wereldwijd beleid. Productie wordt hier steeds moeilijker, China en andere exporteurs bedanken voor alle extra afzetmogelijkheden en bedrijfsgeheimen

Windmolens staan als religieuze kruizen op het grasland, om bij overstroming aan te geven waar Nederland lag. De huizenbouw blijft fors achter ten opzichte van de immigratie. Het kabinet zit op 14 miljard budgetoverschot, klaagt over Oud & Nieuw, terrorismedreiging en geopolitieke instabiliteit, maar verdubbelt niet het budget van de AIVD en vergeet nog steeds de NAVO-norm van 2% defensie-uitgaven.

We proberen een postzegel te redden van de ondergang, zonder de oorlogen, uitstoot of moordende concurrentie van over de horizon te zien. Het kabinet lijkt een beetje onbevangen te spelen met een zandkasteel, niet verwachtend dat het vloed, winter en ongezellig gaat worden. Een kind dat een spelcomputer op een verlanglijstje zet, terwijl de ouders de eindjes aan elkaar knopen. 

We zijn niet alleen, kijk eens naar het hele schaakbord.

Reaguursels

Inloggen

NL bestuurders/managers hebben maar één doel: baantje (macht+geld) houden zonder te hoeven besturen, dus zonder echte problemen of zelfs maar interessante vraagstukken aan te pakken. Daarom, afschuiven, doorschuiven.

Cepalislam500mg | 05-01-20 | 13:49

We worden al decennia geleid door softe, zwakke leiders die zichzelf heel erg vinden deugen en aan de goede kant van de geschiedenis te zijn. Daar zijn zij zo van overtuigd dat zij er zelf in zijn gaan geloven. Het deugevangelie viert hoogtij in den Lage Landen. Helaas zal blijken dat deze leiders de verlichtende westerse beschaving te grabbel hebben gegooid en toegelaten hebben dat het hele land in anarchie vervalt en overgenomen wordt door de ideologie van de duisternis, de Islam. Gelukkig zij er nog sterke leiders die niet over zich heen laten lopen en staan voor de vrijheden die onze voorouders bevochten hebben, D. Trump.

De Evangelist | 05-01-20 | 13:47

"Het kabinet lijkt een beetje onbevangen te spelen met een zandkasteel"

Dat impliceert dat het kabinet iets doet. Al is het maar spelen met een zandkasteel. Maar het is veel erger, veel zorgelijker; het kabinet doet helemaal NIETS. Dat doen ze al voor de derde termijn zo. Niets. Doen. Alleen reageren als er iets voorvalt, snel een verbodje eruit prakken en schoongeveegd is het kabinetsstraatje. Rutte is echt een heel erg slechte premier gebleken. Toont geen leiderschap, vermijd het nemen van beslissingen over belangrijke onderwerpen, en wijst ALTIJD naar een ander als hij ter verantwoording word geroepen. Een waardeloze en inhoudsloze premier die het niveau van een middle manager niet eens overstijgt. Een soort Balkenende met een ander praatje en een ander hoofd, maar net zo steriel, net zo gespeend van een visie, wat inherent is aan het gebrek aan charisma wat op haar beurt weer inherent is aan het gebrek aan persoonlijkheid. Omdat ze niks doen, niks willen, niks durven, en alleen maar conflictmijdend zijn. Geen self made man, geen ervaringsdeskundige, geen leider, maar een voorgekookt politiek product uit de Nederlandse gaarkeuken waar alles moet smaken naar hetzelfde.

Macroglossum | 05-01-20 | 13:31 | 2

Heel goed verwoord.

ZZP-er | 05-01-20 | 13:47

Inderdaad, vlees noch vis maar smeerkaas wat alle kanten op kan. Teflon Rutte zoals Cortes treffend uitbeeldde.

Eppo | 05-01-20 | 14:26

De tweede ark van Noach wordt in Nederland gebouwd om de mensheid te redden. Hij is niet van hout. Dat is op.
Hij wordt gemaakt van staalplaten, heel modern, met behulp van klinknagels die roodgloeiend worden gestookt in elektrische ovens en aangedragen door sjouwers met Melkert banen.
‘Science is settled’ gelukkig en wat is er nog beter dan een geklonken schip, nu de Titanics niet meer kunnen zinken door gebrek aan ijsbergen. Van elke diersoort en een verscheidenheid aan mensen worden een mannetje en vrouwtje binnengebracht, transgenders in beperkte mate wegens ruimtegebrek.
Een mens of tien bepaalt de koers van het schip, reusachtige windmolens op het dek leveren de energie voor de voortstuwing. Te laat beseft men dat het schip niet tegen de wind kan invaren. Maar dat was ook niet de bedoeling, zegt ene Wiebes, pikeur in het aanpassen van het bestek. ‘Solvitur Ambulando”, zegt hij, “alleen het varen al is een feest!” ‘Ook voor uw portemonnee’, zegt Nijpels en neemt nog een harinkje. ‘Laat je die laatste twee in leven’, bromt een partijgenoot. ‘Wij lusten straks ook nog wat.’ Het lachen is hem vergaan, hij heeft nu al een kater…

Rest In Privacy | 05-01-20 | 13:15

Wat een samenraapsel weer, en wat een larie. Had Trump niet gereageerd op de inlichtingen die hij had ontvangen over Suleiman die daar de aanval op de ambassade aan het bekijken was, had meneer S. zich op zijn volgende terreurdaad kunnen toeleggen, had de CIA gelekt dat Trump niet had gereageerd op inlichtingen en was het huis wederom te klein geweest. Kortom, wat Trump ook doet, het is nooit goed. De media en Democraten acteren onder het motto 'de vijand van mijn vijand is mijn vriend'.
Om over opportunistisch Europa maar te zwijgen. Hele volksstammen lopen hier goedkope 'imagine' prietpraat te verkondigen over 'nooit meer oorlog' en 'o wat is oorlog slecht', maar laten wel ondertussen de VS opdraaien voor hun veiligheid, zowel hier als elders. De EU landen zijn zelfs te beroerd om te voldoen aan NAVO eisen - en dat wil dan een Europees leger, laat me niet lachen.
Wat dit met warmtepompen en windmolens te maken heeft, geen idee, maar ik blijf liever bij het onderwerp.
De EU met in hun kielzog de schijtmedia lopen zichzelf voorbij in het veroordelen van Trump. Hiermee tonen ze voor Iran aan wat voor een vieze smerige laffe gladjanussen ze zijn die totaal geen zelfrespect schijnen te hebben. Iran ziet wel dat Europa vooral achter de miljoenen die Obama 'on the sly' richting Iran had gekieperd. Iran kon hiermee hun nucleaire ambities verder uitbreiden, en Europa hoopte hier lekker veel geld aan te verdienen. Trump bleek een spaak in het wiel te zijn, zowel in dit dossier als met de Oekraïne. Wat kun je nu van een werelddeel zeggen dat zo belust is op geld dat het bereid is een terroristenstaat te voorzien van een nucleair wapen? En Nederland voorop, sancties omzeilend om de mullahs maar tevreden te houden, tegelijkertijd pleegt het regime op Nederlandse bodem moorden, maar ach, dat mag de pret niet drukken.
Al dat gewauwel over een derde wereldoorlog. Er viel al decennia niet met dat land te praten. Obama ging op zijn knieën voor dat tuig en ondertussen stonden ze op straat 'death to America' te kwelen. Constant uitdagen, belagen van marineschepen, gijzelneming, provocaties, dat is Iran. Omdat ze dachten dat niemand zou durven reageren. Iran reageert zoals een Erdogan reageert. Als je daar angst voor toont, grijpen ze je bij je keel.
Jammer voor de grote groep pacifisten in Nederland, maar je kunt nu eenmaal niet met iedereen vriendjes zijn. Dit vriendje steekt je met plezier een mes in je rug. Of beter gezegd, dit vriendje zou straks een nucleair wapen over de Randstad droppen.
Nee, Iran had dit niet verwacht. Hoe eerder dat regime met die suïcidale opaatjes opgeruimd is, hoe beter.

Datsun_Cherry | 05-01-20 | 12:18 | 5

Sta helemaal achter dit betoog, het is gewoon zoals het daar gaat, mooie omschreven waarheid.

Jonkheer-Carolus | 05-01-20 | 13:04

Een van de betere tegels die ik gebakken heb gezien.

Het leven is zwaar | 05-01-20 | 13:16

@parterretrap | 05-01-20 | 12:57: jij wil SH met die kh van iran vergelijken?
En ook de aanval op sh was terecht. Die had echt wel het westen bij de ballen genomen als zijn aanvallen op koeweit waren gelukt. Bovendien was ie geheid doorgegaan voor SA.

Teeweetwee | 05-01-20 | 13:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Lees al héél lang geen kranten meer en kijk geen nieuws, alleen GS das meer dan voldoende gebral. Hier in NL is het goed toeven, ben blij dat ik hier woon.

Jonkheer-Carolus | 05-01-20 | 11:55

Oké, vanwege de liquidatie van een Perzische militair, kunnen we ons land wel aan zijn lot overlaten en nog meer vervuilen dan we al doen. Oorzaak-gevolg via een wel heel kronkelige hersenstructuur. Bij mij staat het meer op een rij.

DeEchteWaarheid | 05-01-20 | 11:34

G*dT, onze politici denken dat je met een apocalyptische theocratie kunt onderhandelen... onze con man weet wel beter;-)
Si vis pacem para bellum...
*CcMed*

kapitein oosterlng | 05-01-20 | 11:11

Heerlijk stuk op de zondagmorgen. Dank. Hopelijk leert Rutte eens te lezen

hendrikjandetuinman | 05-01-20 | 11:03

Bij politici, de pers, de NPO en de mensen van de universiteiten: de "experts", is de aversie tegen Trump groter dan die tegen de Iraanse Himmler !

Heinrich had dit in z'n stoutste dromen niet kunnen vermoeden......

Elder of Z. | 05-01-20 | 10:56

Prachtig samengevat en verwoord Feynman. Helemaal mee eens.

Goedzo | 05-01-20 | 10:53

Rusland en China gaan geen kostbare oorlog voeren om Iran te helpen.

Mahatma | 05-01-20 | 10:52

En wat is het officiële standpunt van de Nederlandse regering in deze?

echt_links | 05-01-20 | 10:27 | 5

"Nederland is een gaaf land, dus laten we dat zo snel en efficiënt mogelijk naar de kloten helpen. "

peterdh | 05-01-20 | 12:33

Van gas en electriciteitsnet af.

echtpaul | 05-01-20 | 12:36

Meer eu

Teeweetwee | 05-01-20 | 13:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben van mening dat de golf oorlog nooit is beeindigd en door smeult als een veen brand.
“The mother of all wars” zoals Sadam Husein de oorlog noemde , Leek in een korte tijd te zijn beslecht maar niets lijkt minder waar. We zijn nu ruim twintig jaar verder en het golf gebied is nog steeds onstabiel.

Datgingniegoed | 05-01-20 | 10:25 | 2

Door de geschiednis heen zijn oorlogen nooit opgelost binnen een paar jaren. Gaat vaak honderden jaren overheen om te eindigen.

halfvolle glas | 05-01-20 | 10:33

@halfvolle glas | 05-01-20 | 10:33:
Wij waren er anders in goed 5 jaar klaar mee en gaan sindsdien goedkoop tanken bij onze voormalige vijand. Kan wel, als je geen last hebt van idiote religies en waanzinnigen met een baard aan het roer.

elfenstein | 05-01-20 | 11:17

Eind goed, al goed!

steekmug | 05-01-20 | 10:18

.....

dihydrogenmonoxide | 05-01-20 | 10:13

Het zijn wel een stelletje smeerkezen die moslima’s. De een ruikt aan haar vingers en denkt terug aan waar ze net nog waren, de ander snuit haar neus in haar boerka en ze dragen elkaars kleding.

Alco-de-Holist | 05-01-20 | 10:11

US heeft Iran niet nodig. Is al lang olie onafhankelijk. Agressie wereldwijd van Iran, zelfs binnen de Nederlandse grenzen is duidelijk. Reactie van Amerika is onvermijdelijk. Risico's ja. Wegkijken geen optie. Kaarten worden weer geschut bij onze " haantjes " wereld leiders. Zelfs China gaat nu kleur bekennen. Krijgen in ieder geval duidelijkheid waar we aankomende jaren aan toe zijn. In ieder geval wat minder aandacht voor het stikstof gejammer. Defensie op orde brengen lijkt me meer prioriteit.

Ron101 | 05-01-20 | 09:53 | 2

Het gaat niet alleen om de olie, maar om de olieprijs. Het aanbod uit Iran heeft invloed op die olieprijs, waardoor een boycot ook om die reden momenteel goed uitkomt. OPEC en Saoedie-Arabie hebben de olieproductie afgelopen jaar juist opgevoerd naar 1 milj. vaten per dag. Mogelijk juist daarom was er die aanval op die olie-installaties in de herfst van 2019 in Saoedie-Arabie. Trump schakelt nou zo'n generaal uit, omdat ze dat gesodemieter niet meer willen hebben. De rest (dat het door de verkiezingen zou komen) is speculeren.

Watching the Wheels | 05-01-20 | 10:11

@Watching the Wheels | 05-01-20 | 10:11: Uw laatste zin is merkwaardig tegenstrijdig met wat u daarvoor argumenteert. Wat is er aan de hand? Antwoord: speculeren (met de olieprijs, met korte termijn beleggingen). Wat is er aan de hand met 'de rest'? Antwoord: Ook speculeren (met de verkiezingen). Het perspectief verandert niet, business of politiek. Deze president Trump heeft daar meer kaas van gegeten dan zijn voorgangers.

Eeuwig..Op..Vakantie | 05-01-20 | 11:21

14 miljard is incidenteel, een verplichting van 2% halen structureel dus als je besluit dat voortaan te gaan halen dan ben je vele malen die 14 miljard kwijt. Verder blijft het onbegrijpelijk dat je met zo veel bondgenoten 2% van de BNP aan defensie zou moeten uitgeven, aangezien dat BNP ook onder invloed van al dat geleende geld enorm is gegroeid dus het is toch al meer wat we jaarlijks uitgeven. Het gaat alleen maar zitten in de (koers)winsten van Lockheed Martin en Boeing.

Watching the Wheels | 05-01-20 | 09:50

De vraag is niet zo zeer of maar wanneer China hun economische en militaire macht zullen gaan verzilveren. Ik verwacht dat ze dat nu in het geval van Iran nog niet zullen gaan doen omdat een militaire confrontatie met de VS wel als aanleiding een concreet belang voor China zal moeten zijn. Maar een conflict met de Chinezen is op termijn onvermijdelijk. Een wisseling van de macht gaat altijd gepaard met conflict. En dat China zal de onbetwiste nummer één wereldmacht worden.

Bigi Bana Boy | 05-01-20 | 09:46 | 8

@dejuistevraag | 05-01-20 | 10:21:
Dat dachten ze 10 jaar terug ook, Amerika verzint tot dusver steeds iets om het initiatief te behouden.

Watching the Wheels | 05-01-20 | 10:57

Over 20 jaar loopt China vol met oudjes en door hun 1kind politiek zal er niet veel jong volk zijn om te oorlogen. Maar goed, drones doen nu ook zonde job, nietwaar?

kokenrel | 05-01-20 | 17:25
▼ 5 antwoorden verborgen

Iran is niet het probleem. Islamitische overheersing van Iran is het probleem. Hit 'm where it hurts Mr. President Trump sir.

Nivelleermarionet | 05-01-20 | 09:40 | 1

China is het probleem. Dit zijn allemaal schermutselingen in de aanloop naar het conflict met China. Geef het nog een jaar of 10. Dan volgt er echt een wereldoorlog zonder atoombommen. Die oorlog wordt door de supermachten immers niet op eigen grondgebied uitgevochten.

Lafayette | 05-01-20 | 13:52

Solemeini was ook betrokken bij het neerslaan van de recente demonstraties in Iran met 1500 doden als resultaat.
Een groot deel van de Iraanse bevolking verbergt zijn blijdschap en is Trump dankbaar

Abu Bachouca | 05-01-20 | 09:39

Een ambassade aanvallen is een oorlogsdaad. Dat de US daar op reageert is evident.
Maar de schuld, waardoor Iran (en veel andere landen) schurkenstaten zijn geworden, ligt niet alleen bij Iran. De Amerikanen hebben een enorm pak boter op hun hoofd, en wij, de consumenten, net zo.
Het was de CIA die mede aanstichter was van een coup in Iran, die leidde tot de val van een democratisch gekozen premier in wat destijds een seculier Iran was waar vrouwen in bikini's konden rondlopen. Daarna werd hun puppet, de Shah geinstalleerd, die zo corrupt was dat de geestelijke kaste, de imams, niet veel moeite hadden om het volk op te stoken deze Amerikaanse puppet af te zetten. De rest is geschiedenis.
Vwb onze consumenten schuld in dit geheel: elke keer als we op krediet kopen (auto, telefoon, huis) verbruiken we resources die we op dat moment niet hebben. Dat is namelijk inherent aan het aangaan van schulden. En die resources moeten komen uit landen die veelal niet zo democratisch zijn. Denk olie, gas, rare earth metals etc. En zo houden wij dus, met zijn allen, die schurkenstaten in stand, door westerse valuta over te maken naar bankrekeningen van dictators, in ruil voor olie boorrechten, etc etc. Op minder grote voet leven dus.

OudeNederlander | 05-01-20 | 09:38 | 3

ok boomer.

VerganeGlorie | 05-01-20 | 10:42

Nee helaas, u zit er een paar generaties naast. Ik ben een echoboomer. Ook wel gen Y genoemd. Tevens een paar maal naar Afghanistan geweest. Dus de titel snowflake leg ik graag naast me neer.

VerganeGlorie | 05-01-20 | 12:47

Dat bedoel ik nu, voor je het weet worden we een derde wereldoorlog ingetrokken in de golf met Iran, Rusland en China tegenover ons door tierende en schuimbekkende Trump. En de 2% defensie en investering halen we al decennia niet in Eurooa, dus enorme achterstand waarvoor zelfs Obama al waarschuwde in Europees parlement tijdens zijn termijn.

En wat doet Turkije dan, net vriendjes met Putin? Het wordt tijd dat momenteel opgeblazen Trump zijn grote muil eens gaat houden, een golfoorlog met China, Rusland en Turkije erbij wacht niemand op.

Jan, Leiden | 05-01-20 | 09:31 | 7

@Bigi Bana Boy | 05-01-20 | 09:52:
Heeft Trump daar toezegging over van China ? Nee.

Jan, Leiden | 05-01-20 | 10:01

@Jan, Leiden | 05-01-20 | 10:01: Wisselingen van de macht verlopen nooit zonder militaire conflicten. Een confrontatie met China is een zekerheid. Alleen niet nu om Iran. Maar die militaire clash tussen de VS en China komt er.

Bigi Bana Boy | 05-01-20 | 10:16

@Bigi Bana Boy | 05-01-20 | 10:16: Denk het niet. De Chinezen zijn daar veel te verstandig voor. Ze gaan op de langre termijn toch wel hun gang. 1.4 miljard chinezen vs 300 miljoen amerikanen. In 2026 is de economie van India groter dan de nu vierde economie, Duitsland. Volgens deskundigen.

Goedzo | 05-01-20 | 11:01
▼ 4 antwoorden verborgen

Iran was betrokken bij de aanval op de Amerikaanse ambassade. Trump heeft daarna een rode streep getrokken.

Geen Amerikaanse soldaat zal onder Trump voet zetten op Iraanse bodem.............. en dat is ook niet nodig.

Mocht Iran weer Amerikaanse doelen aanvallen dan heeft Trump zojuist via Twitter gezegd hij dat Iran naar de Middeleeuwen word gebombardeerd.

Trump is geen Obama ( die Iran van veel geld voorzag) of een Jimmy Carter. Trump wil onderhandelingen maar zal zich niet laten chanteren door Iran.

Via Twitter:

Iran is talking very boldly about targeting certain USA assets as revenge for our ridding the world of their terrorist leader who had just killed an American, & badly wounded many others, not to mention all of the people he had killed over his lifetime, including recently....

.... hundreds of Iranian protesters. He was already attacking our Embassy, and preparing for additional hits in other locations. Iran has been nothing but problems for many years. Let this serve as a WARNING that if Iran strikes any Americans, or American assets, we have.....

.... targeted 52 Iranian sites (representing the 52 American hostages taken by Iran many years ago), some at a very high level & important to Iran & the Iranian culture, and those targets, and Iran itself, WILL BE HIT VERY FAST AND VERY HARD. The USA wants no more threats!

Swieberj | 05-01-20 | 08:58 | 3

Ik hoop dat onze teflon baas dit ook leest. En die overige slappe zakken in de regering die hier al geen orde op zaken kunnen stellen.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 09:04

"Geen Amerikaanse soldaat zal onder Trump voet zetten op Iraanse bodem.............. en dat is ook niet nodig. "
Klopt. Iran zit al in Irak, Jemen, Syrië, Libanon, Gaza en waar niet. Schaduwboksen.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 09:07

Als Trump een tweet plaatst waarin hij 'all in favor' van een Tomahawk op de kneiter van Ali Khamenei oproept om woensdag op het Plein van de Emam in Isfahan te verschijnen, dan is het gedaan met het regime daar (zonder een schot te lossen).

Schulzie | 05-01-20 | 09:09

Het enige irritante gekriebel waar amerika last van heeft is de zuidgrens. Echte problemen zoekt amerika vooral zelf op. Ik dank hen voor de hulp tijdens WOII. Helaas is amerika daarna in een psychose geraakt en denkt constant de wereld te moeten redden.
Amerika heeft en maakt alleen maar vijanden op ons continent. En dat op zo'n manier dat wij eu'ers ook moeten vrezen voor de moslims en de russen. Amerika wil de hele wereld de wet voorschrijven. Waarom laten wij dit toe?

Leptob | 05-01-20 | 08:46 | 7

Lebtob. Soleimani is een schat! Zal het even aanvullen voor u.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 09:08

Alleen maar vijanden op ons continent? Heel Europa is vijand van Amerika?

John McClane | 05-01-20 | 09:08

Je vergist je. De VS wil domineren. Dat is iets anders dan redden. Redden is wat ze graag willen dat we geloven,

Bigi Bana Boy | 05-01-20 | 09:54
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
endofdays | 05-01-20 | 08:43 | 3

Het meest overtuigende bewijs van hoe ziek een samenleving als de onze is geworden als gevolg van de grootschalige influx van vertegenwoordigers van een cultuur die uitsluitend botst met alles waar we hier ooit voor stonden, is dat we de foto als die hierboven te zien is, normaal zijn gaan vinden en ons niet eens meer afvragen wat hier eigenlijk in wezen aan de hand is.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 08:41 | 2

Dit geloof is als een zwarte deken waaronder al het leven verstikt. Mensen die dat niet willen zien zijn ongeneeslijk naïef.

MickeyGouda | 05-01-20 | 08:56

Mac. Zo 'normaal' ook dat Soleimani ook hier schier wordt verheven tot held. De zwarte lappen, de protest opstanden laten nog op zich wachten nog en ze durven nog niet echt mss. Toch hopelijk nog een zweem van gezond verstand dat ze VOOR de streep laat stoppen. Links mag zich veel afvragen. Had me ook al verbaasd die foto ziende. Middeleeuws gehouden onzichtbare vrouwen scanderen met een foto van een man, knap gecoiffeurd in eigentijdse kleding. Mijn hemel...

Rest In Privacy | 05-01-20 | 09:31

Aleen was Trump helemaal Murica first, troepen terug, ondertussen is ook die belofte niet ingelost.

menage | 05-01-20 | 08:34 | 4
-weggejorist-
endofdays | 05-01-20 | 08:41

Niet alles geloven wat je in onze MSM hoort van de Michiel Vosjes die ons informeren....
Dit is wat Trump stemmers horen, lezen en zien: www.promiseskept.com/

de Voorzittert | 05-01-20 | 08:47

Trump wacht af en slaat toe omdat Iran ook niets laat zien dat men stabiliteit wil in die zandbak. De Iraanse bevolking is het allang zat dat een paar religie gekkies een hele, vooral jonge, bevolking onder de knoet houden om hun eigen zakken te blijven vullen. Hetzelfde geldt voor het zogenaamde "bestuur" van de Palestijnen. Was onder Arafat ook niets anders. Zie het vastgoed in Parijs wat van zijn vrouw is. En wij hier maar met oogkleppen op achter Kaag aanrennen. De imbecielen onder Rutte. Nederland wordt het helemaal in 2020. Gaaf land man! Gewoon is het een KUT land aan het worden. En met die krankzinnige klimaatgekkies wordt het dit jaar vanzelf nog verder gesloopt. Man, man, man, Nederland kennisland...

Rest In Privacy | 05-01-20 | 08:48
▼ 1 antwoord verborgen

Wij zijn een postzegel en gedragen ons daar ook naar, kabouters. Ik doe in heel wat landen zaken en ben daar ook meermaals geweest . Duitsland, Engeland, VS, Spanje, Italië , Zweden, name it. Als ik wat vragen stel over Nederland is het klompen, kaas en Cruyff. Inhoudelijk weten ze niets van ons. Waarom? Iedereen zal het zijn reet roesten zo een smurfenland. Totaal niet boeiend. Dus stop met doen of wij altijd de Messias zijn.

Zeiss | 05-01-20 | 07:55 | 14

Een Calimero met de bek van een krokodil en een vingertje als een olifantsbeen. De koopmannen.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 09:37

Israel is zo groot als een halve postzegel en ze doen altijd de Messias. Kortom, wie niet groot (log) of rijk (NL's gas is op) is, moet slim zijn tegenover de Goliaths.

Eeuwig..Op..Vakantie | 05-01-20 | 11:28

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 05-01-20 | 11:28: klopt, de gasbel is verjubbeld. We maken zelf maar weinig, importeren van alles en verkopen dat weer door. Verder zijn we een diensten economie met een staatsschuld van 392 Miljard....

FrankOngerust | 05-01-20 | 12:50
▼ 11 antwoorden verborgen

Is het al tijd om een goed rendement uit Perzische tapijten te halen nu er steeds minder vaklieden door sancties overblijven en de kans op oorlog toeneemt?,
www.business-class.nl/nl/uitzendingen...

steekmug | 05-01-20 | 07:33 | 2

Sinds ik weet dat Suze door Lukaku alle hoeken van de kamer heeft gezien, kan ik haar niet meer serieus nemen (letterlijk en figuurlijk).

de Voorzittert | 05-01-20 | 07:48

@de Voorzittert | 05-01-20 | 07:48: Ja, Romelu zwengelde dan ook zijn ballen waar ze horen,doelgericht.

steekmug | 05-01-20 | 08:08

Part 2:

Iran:

Qasem Soleimani is gelinkt aan meerdere aanslagen waar US mensen als slachtoffer in zijn betrokken geweest en verantwoordelijk voor vele andere in zelfs moslimlanden die ook weer gelinkt zijn aan de US. Hij zorgde voor het in stand houden van terroristische partijen en is erom bekend om moslimlanden te ontregelen met radicalen om zo zijn macht uit te breiden. Iran is een doorn in de ogen van de US en hun medestanders al een hele lange tijd maar ook US vijanden zoals irak die erg veel moeite had om iran ook buiten de deur te houden.

Met Qasem Soleimani betrokkenheid bij baghdad US ambassade aanval ( wat in feite amerikaans grondgebied is ) was het tijd om een bericht te versturen naar iran dat ze vanaf vandaag niet meer welkom zijn buiten hun grenzen.

Iran heeft geen enkele mogelijkheid om een oorlog te voeren met wie dan ook buiten een paar onstabiele zandhopen in het midden oosten en zal dus ook weinig tot niks voorstellen. Mensen die over oorlogen en vooral 3e wereld oorlogen praten moeten eerst maar is gaan kijken wat Iran's machts projectie is en dat is vrijwel niks.

Je hoeft je dus niet bang te maken hierover ongeacht dat media zoals CNN dit wel aankondigen puur omdat het trump in a slechte visie zet exact wat ze willen.

hetzelfde als ze je vertelde dat we in 2016 een nucleaire winter zouden hebben met trump aan de macht en al wereldoorlog nummer 3 gestart zouden zijn 3 jaren geleden.

Gatygun | 05-01-20 | 07:32 | 3

Eens wat betreft de MSM die hier enkel CNN kijkt. Het is niet zozeer een WO III die Trump start en dat die Soleimani het verdiende twijfel ik ook niet over. Maar wat wij als Westen ervoor terugkrijgen zijn natuurlijk oeverloze Hezbollah aanslagen, ontvoeringen, steekpartijtjes door radicale booslim-wannabees etc. In die zin was het voor ons Nederlanders veiliger met Iran rommelend in het Midden-Oosten ipv een uitgedaagd Iran dat via proxy terreur het hele Westen als speelveld kiest.

de Voorzittert | 05-01-20 | 07:42

@de Voorzittert | 05-01-20 | 07:42: alsof ze daar een aanleiding voor nodig hebben om aanslagen te plegen

Daarbij is die Iraanse generaal zelfs aangever van diverse aanslagen in Nederland op tegenstanders van het regime.

Rotterdammert1965 | 05-01-20 | 08:42

@de Voorzittert | 05-01-20 | 07:42: hoezo terugkrijgen? Die aanslagen,ontvoeringen, steekpartijen door booslims zijn al jaren hier aan de gang.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 08:59

Oorlog is altijd een model geweest om de wereldbevolking een beetje in toom te houden en vooral de testosteronbommen te decimeren. Zo lang dat in de grote zandbak gebeurt zal het mij een zorg zijn. Maar laten we er geen militairen naartoe sturen. Wij krijgen straks heus wel onze eigen burgeroorlog. Kabinet Rutte III stuurt daar mooi op aan.

Leffe Blonde | 05-01-20 | 07:25 | 2

Nederlanders hebben het -ondanks het rommelende geklaag- veel te goed om zelfs ook maar een minimaal indrukwekkende opstand te organiseren. Laat staan een burgeroorlog joh. In plaats daarvan worden we decennialang telkens een beetje meer uitgeknepen, omvolkt en weggegeven aan Brussel in ruil voor wat persoonlijk winstbejag her en der op het pluche. De MSM en de deugende inborst van de zwijgende meerderheid faciliteren de boel vakkundig.

de Voorzittert | 05-01-20 | 07:36

Met je eens. Maar met de deugende inborst van de zwijgende meerderheid bedoel je waarschijnlijk: de deugende inborst van de schreeuwende minderheid waar de zwijgende meerderheid zich azn onderwerpt.

Leffe Blonde | 05-01-20 | 09:50

Merkwaardig is dat gejammer dat Trump een oorlog zou willen beginnen "om de verkiezingen te winnen". Om een aantal redenen is dat uiteraard pertinente onzin:
1. De verkiezing is pas over 11 maanden. Een oorlog met Iran is binnen 11 uur al voorbij.
2. Trump staat er prima voor; geen enkele president met approval ratings nabij de 50% met een roaring economy heeft zijn herverkiezing verloren.
3. De "Impeachment" staat zo zwak dat Pelosi het niet eens over durft te geven aan de Senaat; ze weet dat het diezelfde week nog van tafel geveegd wordt met een acquittal. (En dat is dus niet eens een "not guilty", maar in plaats daarvan de uitspraak dat er niet eens een "offense" is vast kom te staan waaraan hij uberhaupt schuldig kon zijn. Hetgeen klopt, overigens.)

Trump heeft geen oorlog nodig, wil geen oorlog en er gaat geen oorlog komen.

Hooguit komt er een precies gemikte bommen regen, gevolgd door een opstand en regime-change.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 07:25 | 1

Juiste weergave. Trump vind oorlog veel te duur. Kosten wegen niet op tegen de opbrengsten. En als handelsman werkt hij liever met handelsboycotten die efecrievet zijn. Vandaar dat Iran zo fel om zich heen slaat, die merken dat hun eigen bevolking zich steeds meer gaan roeren tegen hun regime.

Rotterdammert1965 | 05-01-20 | 08:47

Part 1:

Ik typ en praat weinig nederlands meer tegenwoordig omdat ik in de US zit al voor de laatste 10 jaar, dus het kan wat houterig aanvoelen.

Over het stukje:

Hier is wat ik ervan denk.

Voorstukje:

Sommige mensen moeten is wat minder CNN en dat soort tabloids die veelal gerund zijn om kinderen bang te maken zodat ze op hun favoriete club stemmen waar deze mediabedrijven interesse in hebben.

Als Trump morgen kanker geneest, dan meld CNN alsnog dat trump een slecht persoon is omdat hij al die doktoren en onderzoekers hun werkt ontnomen hebben

Amerikaanse media zijn niet zoals die van nederland zoals bij nederland 1 en 2, het is veelal gefocust op wat ze willen bereiken met informatie en niet wat er daadwerkelijk gebeurt is. Er wordt veel verteld over wat je moet denken en niet wat er gebeurt is.

Het direct overnemen van media daarzo door nederlandse media is daarom ook compleet idioot.

Gatygun | 05-01-20 | 07:22 | 2

Kijk, dat is precies zoals ik het van vele Amerikanen heb vernomen toen ik daar was.
Het CNN gebouw in Atlanta lijkt meer op een walt Disney attractie waar je tegen betaling in mag. Daar produceren ze ook sprookjes en scenario’s.

ristretto | 05-01-20 | 08:42

Er zijn echter wel twee kanten in de US. Alleen de 3e "neutrale" kiezer moet niks van beide hebben, en de 3e kant wordt steeds groter. Die interesseert zich niet voor wie met wie naar bed gaat of wat voor onzin Trump op twitter zet. Die kijken naar de economie, banen, veiligheid. Laten dat nou juist zaken zijn waar Trump vooruitgang op heeft geboekt.

ca12nag3 | 05-01-20 | 16:07

Persoonlijk denk ik dat dit niet zo'n hele slimme zet was van Donald Trump. Maar goed, we zullen zien.

VanBukkem | 05-01-20 | 07:04

Grappig om te zien hoe de Nederlandse media ook nu weer verkondigen dat Trump volkomen van lotje getikt is. Men denkt nog steeds dat ze er toe doen. Trump heeft weliswaar een aparte stijl maar tot nu toe doet hij eigenlijk alles precies goed. De beste president sinds Roosenvelt.

0112358 | 05-01-20 | 06:57 | 3

Ik neem aan dat u Teddy Roosevelt bedoelt?

VanBukkem | 05-01-20 | 07:05

Het is alleen goed dat Amerika onze oostgrenzen blijft bewaken.
Europa is een natte krant, evenals de NAVO.
Hypocriet en laf.
Alsof het laten leven van een Iraanse schoft de wereld wél veiliger maakt.
Angst is het. Angst.
Ik hoor al 40 jaar over WOIII.
In die 40 jaar zijn al veel meer gekkere dingen gebeurd, dan het uitschakelen van een schoft.
Trump is tot nu toe haast de liefste van 40 jaar Russen, Arabieren, Chinezen, Perzen Indiërs, Israëliërs. Turken etc etc.

Ruimedenker | 05-01-20 | 07:19

Veel te duister ingeschat, Feynman.

Het volgende is nu aan de hand:
Iran heeft een harde draai om de oren gehad. Heel publiekelijk. Dus die doen van AuAuAu en BoosBoosBoos roepen: "Death to America!", maar hoe is dat anders dan een gemiddelde Vrijdag middag, na het gebed?

Ondertussen heeft de VS nu 52 doelwitten in het vizier in Iran - als herinnering aan de 52 gijzelaars tijdens de Hostage Crisis in 1979. (1 van die heerlijke Trump-style details.) Als Iran over de schreef gaat, dan gaan die 52 doelwitten de lucht in.

En dat betekent dat de gehele olie-infrastructuur van Iran ophoudt te bestaan. Het regime in Iran overleeft dat niet.

Bluff called, game-over.

Iran is nu aan zet. Persoonlijk hoop ik dat ze over de schreef gaan en dat de fout van 1979 nu hersteld wordt. De bevolking in Iran is daarmee nog het meest gebaat.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 06:26 | 3

52 doelen=5+2=7 of 52:7= afgerond 7,43=7+4+3=14=2×7.
Iran en haar ondersteunende landen mogen echt wel oppassen want de USA heeft de 7's aan zijn kant.

steekmug | 05-01-20 | 06:44

@Gulliver | 05-01-20 | 09:07: Zelfs 7up heeft 3 zevens.
Van 7 ounces in de oorspronkelijke fles,7 oorspronkelijke ingrediënten en het massagetal van bijna 7 van Lithium.

steekmug | 05-01-20 | 09:39

Trump heeft geen oorlog nodig om de presidentsverkiezingen te winnen. Dat weet hij, en dat weet Feynman zelf ook wel.

Mijnbescheidenmening | 05-01-20 | 06:20

Weet niet waar te beginnen.
Om maar niet op een jojo te lijken, van boven naar benee.
Er staan harde feiten in dit stuk, dat klopt. Gevolgd door simplistische oneliners en voorbarige conclusies.
Het is alsof je aan de bar staat in de voetbalkantine. Of zuigend aan een joint, in de coffeeshop, de wereld bespreekt met een andere StoneyMalonie.
Van alles wordt er bij gesleept.
Amerika, Rusland, China, Israël, olie, gas, wereldhandel etc etc.
Om vervolgen een statement te maken dat onze regering kudt is.
En dát is het schaakspel dat alleen grootmeesters, als Feynman begrijpen.
Sorry hoor, ik zie in dit geheel vooral een mix van complotdenken icm foute speculaties en het verkeerd aan elkaar knopen van feiten.
Feiten staan er en bovendien is onze regering kudt.
Maar probeer het niet te begrijpen door er een wereldwijd schaakbord onder te leggen.

Trump heeft gewoon een monster, dat op vele dodenlijstjes stond, uitgeschakeld.
EU krijgt straks gas uit Israël, Turkije boos. China en Rusland hebben alleen zakelijke belangen bij de tegenpartij en zullen nooit een oorlog tegen Amerika beginnen.
Nederland blijft iedereen in z’n kont neuqen en is vooral met zichzelf in oorlog.
Een Boerenoorlog, boer tegen linkse elite.
Links tegen rechts, rechts tegen links.
Het wordt een onfrisse lente.
Zoiets?

Ruimedenker | 05-01-20 | 05:50 | 1

Inderdaad!

B. Randnetel | 05-01-20 | 09:12

Sinds wanneer is War good for business? De Republikeinen zijn zeer verdeeld over Amerikaanse interventie in het Midden Oosten, zie Tucker Carlson's rant van donderdag avond. De impeachment hoax is alleen maar opgesteld om af te leiden van de groeiende economie, en word on purpose niet voorgesteld voor een stemming in de Senaat omdat het doelloos is. Dat is voor Trump niets om bang voor te zijn.

NYClocal | 05-01-20 | 05:34 | 2

als Ron Paul gekozen werd in 2012 dan hadden we nu andere taferelen gehad, waarschijnlijk minder bemoeienis in het buitenland vanuit USA.

Dutch-Super-Evil | 05-01-20 | 05:42

Wat ben ik blij dat nog in een land als Nederland discussies hierover gevoerd kunnen worden. ik heb altijd een vermoeden gehad dat Iran een keer aan de beurt is met een nieuwe oorlog waarom omdat vele landen in het midden oosten daarmee te maken hebben gehad sinds de Russen ze Afghanistan aanvielen vele decenias geleden. voor mij apart bemoeit het westen zich nergens mee en laten we lekken Saudi Arabië, Iran en Israël elkaar afmaken met de omringende landen. stop maar met olie als het moet en maak er maar er een groot zandbak/parkeerplaats van... ik hoor nog steeds niemand discussiëren /zeurem over Jemen................................

Dutch-Super-Evil | 05-01-20 | 05:09

Wil Iran z'n olie in Euro's afrekenen misschien ? Dan is het tijd voor wat vuurwerk .

likmegaties | 05-01-20 | 05:01

Over dat 'schaduwpaspoort' . Iedereen in NL kan een tweede paspoort aanvragen, dus het is niet voorbehouden aan zeevarenden of zo. Ook handig als je je paspoort 2 maanden kwijt bent voor een visum aanvraag, kun je met je andere paspoort gewoon de grens over.

Boeloeboe | 05-01-20 | 04:51

Wel een beetje klaar met welke islamitische staat dan ook. Allemaal dictaturen die ons allemaal haten (tenzij dollars/euro's te halen). Weg ermee!. Trump mag er een mooie glaspaat van maken, zijn we hiero ook wat rapper allemaal aan de Tesla.

Nederlanddraaitdoor | 05-01-20 | 04:04

Interessante discussie over de toestand - Iran versus VS
met rechtsgeleerde Afshin Ellian en Washington-correspondent Emile Kossen:

Kossen: 'Soleimani plande niet alleen aanslagen in Europa, maar ook in Amerika'.

Ellian over Soleimani: 'Het was geen held, het was een terrorist, hij stond op de terreurlijst van de EU. Was hij naar de EU gekomen, dan was hij opgepakt.'

Ellian over het regime in Iran: "Er is één land op aarde dat dag en nacht zegt dat Israël van de kaart moet worden geveegd.
Als je als Iraniër in je paspoort hebt staan dat je een reis hebt gemaakt naar Israël, dan krijg je 5 jaar gevangenisstraf."
Luistertip.
www.nporadio1.nl/wnl-op-zaterdag/onde...

Nadat de regering in Iran van de een op de andere dag de brandstof verdubbelde waardoor de meeste burgers hierdoor in financiële problemen zijn geraakt, werden tijdens de protesten hiertegen, door ordetroepen die met scherp schoten, zevenduizend mensen gearresteerd en blijkt dat door de ordetroepen op zo'n 1500 mensen met scherp te zijn geschoten.

====================
Vóór de islamitische revolutie van 1979 waren veel Iraanse vrouwen westers gekleed inclusief minirokken en tops met korte mouwen, maar dit veranderde allemaal toen wijlen Ayatollah Khomeini aan de macht kwam.Vrouwen werden niet alleen gedwongen om hun haar te bedekken in overeenstemming met een strikte interpretatie van de islamitische wet op bescheidenheid, maar ook om te stoppen met het gebruik van make-up en om knielengte jassen te gaan dragen. Meer dan 100.000 vrouwen en mannen gingen de straat op om te protesteren tegen de wet in 1979, en verzet ertegen is nooit verdwenen.

Sinds enkele jaren wordt op woensdag whitewednesday protest gevoerd: "Ik ben zo opgepompt om aan deze campagne deel te nemen", zegt een medewerker in een video terwijl ze een hoofdweg afloopt. "Ik wil met je praten over mijn gevangenschap

.. ze hebben me sinds mijn zevende de hijab opgelegd," zegt ze, terwijl ze haar hoofddoek los schudt, "terwijl ik me nooit toegewijd voelde en dat niet zal zijn."

www.bbc.com/news/world-middle-east-40...

(Het regime in theocratische, patriarchale islamitische samenlevingen wordt bepaald door dominante mannen.
Ondertussen worden Nederlandse zeevarenden op de internationale vaart, wereldzeeën bevarend, sinds jaar en dag door de Nederlandse overheid beschermd middels een soort 'schaduwpaspoort' indien, mochten zij beroepsmatig in een haven in Israël hebben aangemeerd, dit niet in dat andere paspoort geregistreerd staat.
Ook onder Kabinet Rutte gaat internationale handel voor principes, waardoor Nederland nog steeds handel blijft drijven met dictatoriale mensenrechten schendende regimes.
Door verstoppertje te spelen daarmee in zee blijvend is voor hedendaagse begrippen te gek voor woorden. Hoogste tijd voor een andere koers.

drs.Nee | 05-01-20 | 03:44 | 4

Dat verplichte hoofddoekje is een iraans probleem. Ik vind mijn olie belangrijker!

sjuul69 | 05-01-20 | 05:14

Goed stuk, Nee!
Brutaal als ik ben, voeg een link toe.
www1.moviesjoy.net/watch-movie/persep...
Kijktip van vriend chicago river.
Een animatie over Iran, mbt hetgeen je hierboven opsomt.
Dank voor je bijdrage.

Ruimedenker | 05-01-20 | 06:07
▼ 1 antwoord verborgen

De eerste Iranian hackers playing or prankers on the go.

MistaRazista | 05-01-20 | 02:56

Wat ik er van begreep is dat de deepstate (cia, nsa en nog een tiental inlichtingendiensten) de voornaamste oorloghitsers waren/zijn. De regime-change tactieken hebben ze ook gewoon toegegeven en werden braaf opgevolgd door de democraten. Iran stond ook op het lijstje. Uiteraard was Trump een zeer onwelkom ongelukje bij de vorige verkiezingen en daarom heeft hij ook zoveel weerstand van binnenuit de politiek. Tot nu toe heeft Trump deze beweging redelijk rechts laten liggen. Waarom de situatie plots escaleert blijft de vraag wmb. Ze moeten wel erg duidelijk bewijs hebben van directe dreiging om Trump voor het 'haviken' karretje te spannen

Stevo365 | 05-01-20 | 02:47 | 1

Iran noemde hij al voor hij werd verkozen in 2016 als terroristische staat, Steve Bannon ? Whatever. Waarschijnlijk omdat de deepstate/warmachine zeer duidelijke aanwijzingen hadden voor een aanval. Je moet als president vertrouwen soms op inlichtingen.

sprietatoom | 05-01-20 | 02:50

Ik denk dat ik maar extra eten en drinken in huis ga halen want straks weer uren alle realtime news kanalen bekijken. Vergeet het nooit meer dat Amerika de Golfoorlog was begonnen dat was toch echt aardig wat interesante info.

cibeest | 05-01-20 | 02:40

We keken een oude cowboy film, je waardeert de underdog cowboys die geen vrees kennen maar opkomen voor rechtvaardigheid.

Shoot them all cowboy Trump !

sprietatoom | 05-01-20 | 02:28

Realpolitik....!

Elder of Z. | 05-01-20 | 02:00
-weggejorist-
echt_links | 05-01-20 | 01:47 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Momenteel is er behoorlijk wat kritiek op de massa immigratie.... Rutten even gebeld met Trump natuurlijk... dan is er weer reden om de timmerfrans ferry’s 24/7 te laten pendelen.

Hollandse_blauwe | 05-01-20 | 01:18

@Feynman: wederom een uitermate warrig stukje van jouw hand. Het gaat weer alle kanten op. Laat het eerst even lezen aan je vrouw of hond voordat je op de Send-knop drukt.

beniknouzoslim | 05-01-20 | 00:56 | 5

Feynmans was niet op z'n sterkst nee. Ik mis een gedegen alinea over het Iraans nucleaire gevaar of waarom een theorie over vrede in praktijk nooit werkt.

donkieshot | 05-01-20 | 02:28

zo slim of niet zo slim-
We zijn hier met vrienden die van mening verschillen. Niet zo badinerend doen ook al heet het geen stijl.
Als je het beter weet moet je vooral zo beginnen.... zonder enig argument erbij....
Er zit wel degelijk cohesie in het verhaal, je hebt alleen je leesbril vergeten, dat is alles..

dijkbewaker | 05-01-20 | 02:58

Nee, jij bent niet slim. Goed stuk van Feynman. Inhoudelijk ga je nergens op in?? Loser....

FrankOngerust | 05-01-20 | 06:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik begrijp niet waarom iedereen het in Europa over een oorlog heeft. Iran zal een paar aanslagen proberen te plegen, maar zij hebben de middelen, en nu ook de expertise niet meer om Irak binnen te vallen. Trump is ook niet geïnteresseerd in een oorlog, dat heeft hij al vaak herhaald. Als er een ding zeker is over Trump is het dat hij doet wat hij zegt. Het zijn de Democraten die lopen te huilen over oorlog en drama opvoeren. Als Trump een oorlog zou beginnen zou dat in zijn nadeel zijn, omdat zijn kiezers geen nutteloze oorlogen meer willen. Zijn approval ratings zijn goed, beter dan Obama op hetzelfde punt in zijn presidentschap en de impeachment speelt in zijn voordeel. Hij zal het proces in de senaat volledig uitmelken. Hebben jullie in Europa nog altijd niet geleerd dat CNN, WaPo en NYT geen goede bronnen zijn?

Short | 05-01-20 | 00:56 | 3

Het communisme is hier helaas nog altijd aanwezig en die bronnen bevestigen alleen maar het zelfbeeld van die verwarde mensen.

Ongeblustekalk | 05-01-20 | 01:02

De Amerikanen zullen hier ook niet het hardst onder lijden. Makkelijk lullen voor de democrats. Dit gaat vooral hier in Europa pijn doen.

threeheadedmonkey | 05-01-20 | 01:08

Het begrip oorlog wordt te pas en te onpas gebruikt. Eerst een handelsoorlog met China. Dus maatregelen om de economie te stimuleren en afspraken afdwingen op internationaal niveau vindt men (politieke tegenstanders en verspreiders van nepnieuws) al oorlog. Propagandistisch taalgebruik. Misschien zou een echte oorlog tegen Iran het criminele en ongekozen regime snel doen verdwijnen. Op termijn zal dit toch wel het geval zijn, want de meeste Iranezen zijn de ayatollahs allang zat. Kwestie van tijd. En uitschakelen van personen die aanslagen beramen is een goede zaak, maar zeker geen oorlog. Welke nieuwsbronnen nog objectieve informatie brengen en geen nepnieuws is lastig. Mijn ervaring is dat degenen die over nepnieuws beginnen te huilen verdachten nummer 1 zijn.

SlimmeBelg | 05-01-20 | 05:04
-weggejorist-
sjuul69 | 05-01-20 | 00:49 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Peter Emile | 05-01-20 | 00:49 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Barre_de_k | 05-01-20 | 00:45 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Schei eens uit met die bs. Heb je het impeachment circus gevolgd? De democraten hebben zich al volledig gediskwalificeerd voor de volgende verkiezingen. De enige gematigde kandidaat die ze hebben word verdrukt in de steeds extremistischer wordende "democratische" partij. Trump heeft die oorlog niet nodig om herkozen te worden, dat is hij praktisch al...

MTB | 05-01-20 | 00:39 | 1
-weggejorist-
frank4444 | 05-01-20 | 00:43

De zoon van de sjah, Reza Pahlavi leeft nog.
Als hij arriveert in Iran, en de ayatollahs over de kling gejaagd worden, kunnen de vrouwen zich weer normaal kleden.

de honden blaffen... | 05-01-20 | 00:31 | 2

Misschien kan onze Willem Alexander hem een handje helpen. De massa in Iran zou het toejuichen. Echter, net zoals in Nederland op bestuurlijk niveau zullen er velen zijn die hun macht ongaarne prijs zullen geven en zo zal dit kankergezwel slechts langzaam te genezen zijn, zie Afghanistan, Irak. Toch doen Willem.

SlimmeBelg | 05-01-20 | 05:36

@SlimmeBelg | 05-01-20 | 05:36: WA is een nietsnut, kan niks, laat zijn volk omvolken naar een islamitische staat... Een echte loser.... Wat mij betreft is die geldverslindende corrupte monarchie morgen weg!

FrankOngerust | 05-01-20 | 06:56

Een raket op de kop van die terrorist was en is de enigste optie die er over was.
Een oorlog voer je in de kern van het verhaal tegen de bevolking, en met de meeste van de bevolking van Iran (de perzen) heeft niemand een probleem.

Er is al opstand in Iran tegen het huidige bewind, maar als je een oorlog gaat voeren slaat dat direct om. Het blijven, in het midden oosten, allemaal stammen
die zich per dag en conflict opnieuw groeperen.

Wie zich de Iran-Irak oorlog van de jaren '80 kan herinneren (of terug lezen),
weet dat de khomeini's er echt geen probleem mee hebben om miljoenen van
hun eigen bevolking als kanonnen voer te gebruiken.
Als je daar tegen moet vechten krijg je echt niet de sentiment aan jou kant,
moet je vechten met een hand op de rug en komt er nooit een einde aan de
strijd. (denk aan Vietnam).

De huidige strijd zoals Soleimani die voerde kan je alleen beantwoorden met
gelijke zetten. Aanslagen als kleine spelden prikjes.
Ik denk niet dat Trump deze actie op zijn verlanglijstje had staan en alleen de
puinhoop van Bush/Blair/Hilary aan het opruimen is.


NatNiks | 05-01-20 | 00:24 | 5

@Ongeblustekalk | 05-01-20 | 00:45: Trump zal nooit een invasie in Iran beginnen. Dat zou een gigantische operatie betekenen. Hij gooit liever de nieuwste Big Blue bommen op nucleaire installaties en kruisraketten op de rest.

Trumme | 05-01-20 | 01:21

@Gulliver | 05-01-20 | 01:19:
Eens, daarom schreef ik ook: wanneer het echt moet. En wanneer die urgentie er is zal hij dat zeker doen.

Ongeblustekalk | 05-01-20 | 01:31

@NatNiks | 05-01-20 | 00:24 Er komt geen "oorlog" , wat dat begrip ook inhoudt. Trump heeft de Mullahs en de de rest de wacht aangezegd richting de onderhandelingstafel. Maar zelfs dat zal wel te veel zijn om te laten doordringen in de hersencellen van anti-Trump Nederland en Europa.

Zwizalletju | 05-01-20 | 01:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat de wereld slecht is geloof ik wel, maar zo slecht dat iemand een oorlog begint om te worden herverkozen?

MickeyGouda | 05-01-20 | 00:23 | 24

Links laat het je graag geloven Mickey. Ze offeren Moeder, God, ziel en vaderland om geen gezichtsverlies te hoeven lijden.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 09:44

Een kennis was een van hen, samen met man, zonen. Dochter bleef achter want zelf getrouwd 26 jaar en vier kinderen. Mama heeft zelfs nog geprobeerd met behulp van mij
(niet op ingegaan) de dochter hierheen te krijgen. Lukt lukt lukt niet. Dochter leeft daar onder het juk van haar man en schoonmoeder. Enkel zoete broodjes in te brengen met slaag toe. Mama hier komt al jaren haar huis niet meer uit van verdriet daarover.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 10:01

Voor Mickey en Kuifje!

Rest In Privacy | 05-01-20 | 10:05
▼ 21 antwoorden verborgen

De 1e echte "Golf" oorlog was trouwens in 1980 tussen Iraq en Iran toen Iraq (bondgenoot van de USA) Iran binnen viel na de Iraanse revolutie , waar we nu , in de nadagen daarvan , nog steeds mee zitten te emmeren. Circa 500.000 doden aan beide zijden in totaal. Iran–Iraq War :
en.wikipedia.org/wiki/Iran%E2%80%93Ir...

Zwizalletju | 05-01-20 | 00:19 | 2

En welke vredesduif was er toen potus?

Rest In Privacy | 05-01-20 | 00:23

Ik zie vooral een hele hoop loze vergelijkingen

Stijl_Loos | 05-01-20 | 00:14

@Langshetrandje | 05-01-20 | 01:00: Islamgeschidenis is er wel degelijk, staan nog wat torens in het oostblok gemaakt van schedels bijvoorbeeld.
Maar uitvindingen? Ik heb de wiki erover bekeken en daarna alle claims uitgezocht. Past op een postzegel wat zij hebben uitgevonden, met zat ruimte over...
Bij de Perzen is dit anders trouwens.

BootleggersSmurf | 05-01-20 | 01:43

@Beste_Landgenoten | 05-01-20 | 00:15: En toch ben ik blij dat hij daar zit en niet iemand met zo’n briljante geest zoals u. Als het aan uw strategisch vermogen lag, dan was ik vrijdag al op mijn matje aan het bidden.

ristretto | 05-01-20 | 09:05
▼ 16 antwoorden verborgen

Iran provoceert de US... In de context van een maatschappij die klaagt over bepaalde groepen die zich te snel op hun tenen laat trappen, is dat hele verhaal toch wel vreemd. Iedereen kent dat plaatje van die Amerikaanse basissen om Iran. Iedereen weet van de jarenlange sancties. Iedereen weet van de lust naar wereldheerschappij vanuit het Westen aangevoerd door de US. Iedereen weet dat voorgaande oorlogen in die regio op basis van leugens zijn gestart. Iedereen kent die memo van landen in het MO die ons kannibalistisch kapitalisme in de weg staan. Iedereen weet dat propaganda wel vaart. En toch blijft dat argument dat Iran de US provoceert leven om een machtsovername te rechtvaardigen. Jammergenoeg moet je wel concluderen dat de meerderheid dom of gewetenloos is. Ik hoop nog steeds dat de mens van nature goed is, maar in deze tijden heb ik mijn twijfels.

Balgesjaakt | 05-01-20 | 00:04 | 4

@heldheino | 05-01-20 | 00:08: Ja, maar dat waren geen Moslims. Volgens andere Moslims. Die er vervolgens niets van vinden en die "niet Moslims" ook niet vervloeken omdat ze de Islam door het slijk halen.

Heiner | 05-01-20 | 00:15

Balgesjaakt | 05-01-20 | 00:04 |
"Iedereen weet van de lust naar wereldheerschappij vanuit het Westen aangevoerd door de US."

Ik word vooral dagelijks met mijn neus gedrukt op het feit dat niet zozeer Amerika, maar vooral de islam een enorme lust vertoont naar wereldheerschappij. En als ik bovendien zou moeten kiezen tussen de Amerikaanse levensstijl of de islamitische, dan kies ik honderd keer liever voor de Amerikaanse.

Peter Emile | 05-01-20 | 01:04

@Balgesjaakt | 05-01-20 | 00:04 Jezus ,wat is dit nu weer voor een zwakzinning , dom .geklets.? Lees wat ik elders hier over geschreven heb. En dat ( die @Balgesjaakt) zit hier op GS. .....

Zwizalletju | 05-01-20 | 01:40
▼ 1 antwoord verborgen

Onzin.Trump heeft helemaal geen oorlog nodig om de verkiezingen te winnen. Dat gebeurt toch wel. En dat speeltje van Nancy Pelosi, dat impeachment, zal nooit ingediend worden. Ze weet dat als ze dat doet ze haar eigen doodvonnis tekent!

broodje gezond | 05-01-20 | 00:02

Dat wordt dan de vierde golfoorlog. De eerste was Iran-Irak, de tweede Koeweit, de derde Saddam Hoessein. Maarja als dit is wat nodig is om het WK in Qatar niet door te laten gaan dan moet het maar.

brughslurph | 05-01-20 | 00:01 | 1

Zou mooi zijn als dat wk niet doorgaat. De grootste blunder op voetbal gebied ooit om het wk in die zandbak te willen spelen. Omkoping met olie en gasdollars. Walgelijk....

FrankOngerust | 05-01-20 | 07:04

Wat niemand nog weet, maar ik voorspel het alvast, net als die Simpons: Trump voorkomt juist WO3

kroel | 05-01-20 | 00:01 | 1

Een olifant tegen een muis zul je moeilijk wereldoorlog kunnen noemen.

SlimmeBelg | 05-01-20 | 05:47
-weggejorist-
Frau Merkel | 05-01-20 | 00:01

Ik wou dat die Amerikanen eens ophielden met dat gestook in de golfregio. Dat ze eindelijk eens schaliegas hadden, zodat ze niet de hele wereld over hoeven voor olie. Ik ben vaak in de USA geweest, prima volk, maar de regering en het land.. ze hebben de 2e wereldoorlog gewonnen en dat is te merken.

Ze hebben in die regio zo'n beetje alles en iedereen zélf getrained en bewapend (inclusief osama bin laden destijds), en als zij het niet gedaan hebben, dan hebben de russen het wel gedaan. Irak is radioactief van al de radioactieve munitie die de USA daar al verknald heeft. En maar blijven roeren en stoken.

Saddam moest weg, want WMD's. Die niet bestonden. Nu is Iran de bad guy, want WMD's.. ziet iemand een patroon?

En ondertussen, door al dat oliegegeil van de USA in die regio, staat de hele regio op z'n kop en is het verwoest. Syrië was een prachtig mooi en bijna modern land, goede infrastructuur, voor de regio relatief weinig of gematigde islam. Moet je nu eens kijken. Helemaal naar de tering geschoten door de USA en een woedende diep gelovige bevolking.

En als de USA geen olie meer nodig heeft straks, en ze daar helemaal weg zijn, dan zit daar een IS-achtig iets, fors en goed bewapend door diezelfde USA. En drie keer raden welke westerse landen dan het dichtstbij zijn om wraak te nemen.

NeusNeus | 04-01-20 | 23:58 | 15

Sneuneus was een betere nick geweest.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 01:24

@NeusNeus | 04-01-20 | 23:58 USA is de grootste olieproducent ter wereld en netto exporteur, mede dankzij Trump en wat hij allemaal toestaat : investingnews.com/daily/resource-inve...

Zwizalletju | 05-01-20 | 01:45

@NeusNeus | 05-01-20 | 00:07: jij bent niet het scherpste mes in de keukenla he? Wij in de VS ZIJN inmiddels energie onafhankelijk. Dat is algemeen en internationaal een bekend feit. Je kletst uit je nek.

Overmar | 05-01-20 | 07:14
▼ 12 antwoorden verborgen

Ik pretendeer niet alles over Trumps manier van denken te weten, maar in ben van mening dat iedereen die denkt dat Trump op een “derde Golfoorlog” uit is gewoon uit z’n nek zit te lullen.

Trump-wil-geen-oorlog, oorlogen kosten namelijk heel veel geld. En indien die oorlog niet door anderen (lees: Saoudi-Arabië) worden betaald gaat hij er echt niet aan beginnen. Sowieso zit zijn core-base achterban niet op weer een oorlog in Zandbakkiestan te wachten, want waarom Amerikaans bloed verspillen voor dit soort lui? Naast het feit dat Trump juist beloofd had zich overal uit terug te trekken, dus een nieuwe oorlog starten ziet hij niet zitten.

Vanwege schalie-olie (en gas) is de VS sowieso veel minder afhankelijk van olie uit het MO. Dus daar gaat hij ook geen oorlog om starten.

Trump wilde zijn rode lijn aangeven, na meerdere provocaties vanuit Iran dat steeds verder de grenzen op lijkt te zoeken. Dit keer echter zijn zij te ver gegaan door een Amerikaanse ambassade in Irak - via hun proxy’s - aan te vallen (ligt gevoelig in de VS, zie de geschiedenis in Iran met de gijzeling van VS ambassadepersoneel), dus Trump ruimt degene die aan de knoppen zit uit de weg. Zonder een invasie te beginnen. Clean and simple.

Waarmee hij gelijk ook mooi een wit voetje heeft verdiend bij Israël (belangrijke Joodse lobby in de VS), Saoudi-Arabië (daar is het land weer, die psychopathische kroonprins zal wel weer een miljardenzakendeal met Trump als beloning hebben geregeld, hij heeft tenslotte weer miljarden ontvangen met de verkoop van een deel van de aandelen van Aramco) en Trumps achterban, die zo’n succesvolle actie met een drone wel leuk zullen vinden omdat het zo “makkelijk” en low-cost uitgevoerd is.

Iran kan geen full-scale oorlog met de VS aan en Trump weet dat. Economisch heeft Trump het regime lopen wurgen, en militair is het Amerikaanse leger superieur op alle mogelijke manieren.

Dus nee, geen derde Golfoorlog.

Overigens is het liquideren van deze intelligente en effectieve generaal van naam en faam wel degelijk een keiharde knal voor Iran. Zo iemand, met zo’n reputatie en vertrouwen bij de milities in de regio vervang je niet zo maar.

Osama Bin Laden was ook de charismatische leider van Al Qaida en sinds dat sujet is geliquideerd is deze terroristische organisatie zijn aantrekkingskracht op wannabee-terroristen een beetje verloren.

En over de woede in Irak/Iran?

Eerst maar eens kijken wat de bevolking werkelijk vindt. Die Irakese sjiietische milities persen de bevolking ook af en zijn evengoed corrupt. Net zoals de politici. Denk je dat ze voor dit tuig gaan vechten? “Heldenstatus” vanwege hun gevecht tegen IS of niet, ik ben benieuwd.

Daarnaast, hoe vaak zie je wel niet dat Arabieren eerst elkaar zoenend op de wang de broederliefde voor elkaar uiten, en elkaar even later voor schurfterige hond (of erger) uitmaken? En dan even later weer de boel hebben bijgelegd. De VS is (opper)machtig en Irak kan niet om de VS heen.

Dus kwestie van even wachten tot de “boze” Irakezen Trump (de reet) kussend weer tegemoet komen.

Kompromat | 04-01-20 | 23:57 | 10
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 05-01-20 | 00:54

Top, helemaal eens!

FrankOngerust | 05-01-20 | 07:07
▼ 7 antwoorden verborgen

Het bovenstaande stuk zwalkt nog meer dan m’n opa tijdens zijn favoriete kroegentocht. Ik ga niet alles weerleggen, immers te veel werk, echter als een match in het verleden een bepaalde uitkomst had, zegt dat niets over de uitkomsten in de toekomst. Het is eerder kenmerkend voor de gedachtegang van de schrijver er zo over te denken. Ok vooruit dan, ik weerleg er een paar:

‘Het liquideren van generaals is een methode die Israël al decennia gebruikt’, dubbel onwaar. Het liquideren van hooggeplaatste officieren werd al veel langer toegepast. Echter, het liquideren op afstand werd als eerste bij de oorlog in Tsjetsjenië gebruikt door de Russen, legerleider (naam?) viel het op dat zodra hij z’n satelliettelefoon had gebruikt er een granaat/raket inslag nabij was. De derde keer bleek een voltreffer. Ook (censuur) kampte met dit probleem zodra ze 'strijders met mobil devices' aan het oplappen waren.

De MOSAD gebruikte geen kussen-, maar kleefmijnen op het autodak v.h. target (o.a. atoomgeleerden). Stoppen en uitstappen heeft hierna geen enkele zin meer. Verstikking door een kussen lijkt toch eerder iets voor in de relationele sfeer.

Voorts komt er geen WWII (dit lijkt natuurlijk sterk op Golfoorlog 3) door deze liquidatie, hooguit wat schermutselingen en/of aanslagen. Tactisch gezien een prima keuze om grote waffels ook direct van repliek te voorzien, en nu doorpakken richting de bron van al deze MO ellende: de Islam sekte en de oorlogszuchtige Moellahs/Ayatollah.

Overigens begrijp ik heel goed dat Internationale Socialisten en andere strijders boos en ontzet zijn als er ergens een terrorist met bloed aan zijn handen omkomt, jammer dan. We moeten ze niet, nu niet en nooit niet.

Veluwse-Eikel | 04-01-20 | 23:55

Allemaal de schuld van MSM en Clinton.

Overnijd | 04-01-20 | 23:53 | 9

Er zijn maar zeldzaam weinig mensen op deze wereld welke onbaatzuchtig kunnen dienen, tevens kan ik mij niet voorstellen dat de wereld beter af was als – ik zeg maar wat – Beste_Landgenoten aan de knoppen van de macht zat, God behoede ons voor nog zo’n arrogante dwaas welke meent het wiel uitgevonden te hebben. Bijkomend had mevr. Clinton ook op veel weerstand kunnen rekenen, immers dan is het andere 50% deel v.h. electoraat zwaar tekort gedaan. Dus B_L, lessen te leren: pak je verlies (en hoepel eens op). Het laatste meen ik niet echt, maar vond het grappig neer te zetten. U mag dat immers ook tegen mij zeggen, dan blijf ik nog even, snapt u..? Trump blijft ook nog even, dan weet u dat alvast.

Veluwse-Eikel | 05-01-20 | 02:25
▼ 6 antwoorden verborgen

Een oorlogje meer of minder, wat maakt het uit. Aan het menselijk ras is niks verloren. Trouwens, de nieuwe wapensystemen moeten toch ook een keer worden uitgeprobeerd. Als bomb-bomb-Iran McCain president was geworden dan zou het midden-oosten al lang een grote parkeerplaats zijn geweest. En terecht. Trump opereert nog tamelijk gematigd.

isitsoornot | 04-01-20 | 23:50

Heeft er al iemand een video gezien waarin men protesterend een Brandende pop van de Amerikaanse president in de brand steekt? Die vindt ik altijd leuk. Ik neem verder aan dat de us army een heel scala van opties heeft geboden aan Trump en dat er toen gekozen is om de generaal biem te laten doen. Het lijkt me dat ze er nog voldoende scenario’s klaar hebben liggen. Escalatie zal Iran alleen maar meer doen isoleren. En Trump kan lekker usa usa roepen terwijl de dems met de impeachment papieren moeten komen. Druk weekje in Washington zo begin januari.

P-unit | 04-01-20 | 23:50

Matig artikel obv natte vingerwerk en weinig kennis van zaken.

Sprinkhaan | 04-01-20 | 23:46 | 3

Licht eens toe of vul aan beste.

sprietatoom | 04-01-20 | 23:47

@sprietatoom | 04-01-20 | 23:47: aanname dat trump dit doet om aandacht van zijn eigen problemen af te leiden, dat hij koerst op een derde Golfoorlog, dat hij dit doet om herverkiezing veilig te stellen, dat het kapot maken van een van de tactische leiders van Iran niets uithaalt, en dan over naar binnenlandse politiek. Tja. Dat is het zo’n beetje.

beldewouten | 04-01-20 | 23:53

Technologie tegen zandkorrel

sprietatoom | 04-01-20 | 23:46

USA en IRAN zijn bezig met een wedstrijdje verpissen. Die hebben allebei geen belamg bij oorlog

Petroselinum crispum | 04-01-20 | 23:42 | 3

Ik nam een wedstrijdje verpissen altijd zeer serieus.
Als er één spelletje is die je niet wilt verliezen ....

laagvliegert | 04-01-20 | 23:44

Dat verliest Iran altijd.
Staand pissen terwijl je een jurk omhoog moet houden lijkt mij lastig.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 00:05

De Iraanse bevolking heeft geen belang bij een oorlog. De leiders wel, want door het creëren van een vijand, binden ze de bevolking aan zich en leiden ze de aandacht af van de interne problemen, zoals tekorten en opstanden van mensen die wel zelf kunnen denken, Niet veel anders dan Hamas, Erdogan en Hitler doen of deden.

Heiner | 05-01-20 | 00:13

Als het allemaal zo moet begin ik toch ook wel een beetje voor een vuurwerkverbod te worden

Mark van Leeuwen | 04-01-20 | 23:38

Nee er komt geen oorlog met Iran, geen enkele partij heeft daar zin in en dit is dezelfde blah blah als een tijd geleden met Noord-Korea toen ook iedereen riep dat WW3 ging beginnen. Is er soms een doomsday cult leden aan het werven of zo?

Iran heeft per Hellfire een bericht gekregen dat ze te ver zijn gegaan en dat er een nieuwe sherrif in town is die geen pallets met geld naar een vliegveld stuurt maar een Reaper.

Moonwarrior | 04-01-20 | 23:33 | 1

Zou fijn zijn als Kim gereaped zou worden,maar helaas word hij met schrijfwaren gekilled.

steekmug | 04-01-20 | 23:55

Deels OT: vanmiddag een artikel in het AD (ja, sorry, moet toch iets voor op de bodem van de vogelkooi hebben?) over de middenstand in Amerika. Ging over twee docenten die beide twee banen hebben, omdat ze financieel nauwelijks rond kunnen komen. Oorzaak is vooral de absurde toestand met zorg.
Een goede reden om dus maar niet in de USA te gaan wonen? Helaas achter een betaalmuur:
www.ad.nl/economie/middenklasse-vs-ve...

EEnzame SchizofrEEN | 04-01-20 | 23:33 | 2

Zoekt u eens op joetjoep de video 'poverty in america documentary'. Ik kan helaas geen links posten maar je wordt er niet vrolijk van. Er is ook een docu over kinderen onder de armoedegrens in de VS. We hebben het hier wel eens over oosteuropa maar in de VS hebben ze een groter en armer achtergebied.

Knufter | 05-01-20 | 00:38

De gezondheidszorg is onbetaalbaar in de VS. Komt ook door de aansprakelijkheid van doktoren daar. In Nederland gaan de kosten ook steeds verder omhoog, Mede dankzij fraude van zogenaamde zorgbureautjes en de idioot hoge zorgkosten van illegalen en nieuwkomers uit zandbakken.....

FrankOngerust | 05-01-20 | 07:15

Lichtelijk off topic:
Die foto geeft eigenlijk de bizarre gespletenheid van de streng islamitische samenleving weer. De spookjes op de foto dragen de voorgeschreven vuilniszakken die zo goed aansluiten bij de door hogerhand gewenste middeleeuwen. Maar wat doen de spookjes? Ze vegen net zo hard over de glazen doosjes, de i-phone, de i-pad en meer zulke producten van de Grote Satan als de decadente westerse hoeren in het decadente westen doen.
Hoe geloofwaardig is dat kleedjesvolk? Ze zijn niets zonder het westen (nou ja, China, Korea en Japan natuurlijk ook) maar ze cultiveren hun stompzinnigheid. Je vraagt je af hoe die gekken ooit een werkende kernbom in elkaar zouden moeten zetten.

JvanDeventer | 04-01-20 | 23:21 | 11

@laagvliegert | 04-01-20 | 23:46|
Dat was Pakistan. Khan ging er in de jaren 70 met de geheimen vandoor die hij hier op had gedaan.

Sjefke7807 | 04-01-20 | 23:51

@Jackson | 04-01-20 | 23:45:
Hoe dan ook het land staat stil in de tijd.
Vergelijk dat met de USA die met de volgende generatie vliegdekschepen bezig is.

Mr.Crowley | 04-01-20 | 23:55
▼ 8 antwoorden verborgen

De Engelsen,

British Defense secretary Ben Wallace: “I have instructed preparations for HMS Montrose and HMS Defender to return to accompanying duties of Red Ensign Shipping,” Wallace said. “The government will take all necessary steps to protect our ships and citizens at this time.”

Bertussie | 04-01-20 | 23:19

"Een kind dat een spelcomputer op een verlanglijstje zet, terwijl de ouders de eindjes aan elkaar knopen."
Ik zie eerder een kind dat braaf speelt in de hoop op goedkeuring, terwijl de grote mensen met de echte wereld bezig zijn.

Blauwpetje | 04-01-20 | 23:19

Wie zou die geliefde generaal voor de trein hebben gegooid?

Wordt Khamenei hier stiekem beter van?

Ben-Bataaf | 04-01-20 | 23:14 | 6

Ik doel meer op zijn greep op de binnenlandse aangelegenheden.

Ben-Bataaf | 04-01-20 | 23:27

@Ben-Bataaf | 04-01-20 | 23:27: Khamenei heeft altijd de steun van het Hogere op te leunen. En dus een extreem dikke rekeningenpositie in landen als Zwitserland als het mis mocht gaan. Ik gok op pensioen ergens aan de cote d'azur.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 23:33

De gefrituurde terrorist heeft vrijwel in zijn eentje het Iraanse terrorismenetwerk opgezet. In dat opzicht was hij vrijwel ongeevenaard. Reken maar dat de kamelendrukker er niet blij mee is. De haatbaard voor de Amerikanen gooien is de kip met gouden eieren slachten.

Frau Merkel | 04-01-20 | 23:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ben toch maar wat blij als straks toch weer die onzuinige Amerikaanse tanks ergens in een zandbak orde op zaken gaan stellen als een bende moslimgekkies het weer eens in de bol hebben gekregen.

Mike Gaatjeniksaan | 04-01-20 | 23:14

Ben het vaak eens, maar niet vandaag... Iran is afgelopen week begonnen door milities de Ambassade in Bagdad aan te laten vallen... Eerder zelfs met die aanval waarbij die contractor om het leven kwam, maar die Ambassade aanvallen is natuurlijk extra pijnlijk voor de Amerikanen want die herinneren zich de Ambassade in Iran in de jaren 70 nog als de dag van gisteren... Vervolgens nog een grote bek over Twitter dat Trump toch niets kon doen. Een dag later is de tweede man van het land dood en is het huilen geblazen... Moet je maar geen grote bek tegen Trump hebben... De man heeft een ego van hier tot en met Tokyo, trok een streep en Iran ging eroverheen. Nu verwijt de wereld Trump dat ie een oorlog uitlokt...?! Volgens mij is het andersom... Dat Trump dit voor herverkiezingen doet is in mijn ogen helemaal gelul. Van alle kandidaten die de democraten hebben wint Trump met zijn vingers in zijn neus...

Nemo_Tenetur | 04-01-20 | 23:10 | 4

Precies... Trump zegt gewoon tot hier en niet verder in de enige taal die ze begrijpen, een keihard pak rammel, hetzelfde als de kansenparels hier ook alleen verstaan... Ben trouwens benieuwd of Iran de ballen heeft om Trump nog een keer te provoceren...

Nemo_Tenetur | 04-01-20 | 23:34

Trump gaat dit inderdaad met twee vingers in zijn neus winnen, alleen daar komen ze bij de NPO op wo 4 november a.s. pas achter.

Zwizalletju | 04-01-20 | 23:41
▼ 1 antwoord verborgen

Wat ik dan wil aanvullen is dat dat bv.de voorspellingen in de serie De Simpsons en de 7's in het nieuws en mijn ervaringen in 2013/14 net zulke tekens zijn als in de film Interstellar en dat Kip Thorne gelijk heeft over tijdreizen weet alleen niet of de tekens uit het nu komen van mensen die al in het geheim kunnen tijdreizen of mensen uit de toekomst die onze toekomst proberen bij te sturen.

steekmug | 04-01-20 | 23:21

@steekmug | 04-01-20 | 23:21: Waarom blijf ik nu hangen bij Edsger Dijkstra?, zal dat te maken hebben met kwantum computer technologie?

steekmug | 04-01-20 | 23:38

Het valt trouwens wel mee met die huizenbouw, er leven erg weinig mensen op straat terwijl er het afgelopen jaar weer heel veel huizen gesloopt zijn.

W_F | 04-01-20 | 23:03

.. met een link naar MSNBC. Een van de meest klimaatneutrale broeinesten van de Fake-media.

Jan Passant mk2 | 04-01-20 | 22:57 | 1

MSNBC is de linkse versie van Infowars

Moonwarrior | 04-01-20 | 23:35
-weggejorist-
Troumoetblijcken | 04-01-20 | 22:55

Zonder (vraag naar) olie zou er niet meer te doen zijn dan wat toeristische trekpleisters. Die 80 miljoen vaten olie die per dag opgepompt en betaald worden hebben vooral nog duurdere ellende gebracht.

W_F | 04-01-20 | 22:52 | 4

@tweetybird | 04-01-20 | 23:03: "Iran is estimated to have produced a record 9,000 tons of olive oil during the 2018/19 harvest year, according to figures from the International Olive Council (IOC)"

W_F | 04-01-20 | 23:05

En een paar mooie resoluties. Euresolutie1743 is er bijvoorbeeld. Enne, de resolutie v. Straatsburg is ook práchtig. Plaatjes van steek zelf je nek even door dit lusje heen, en blijven lachen.

NiCeY | 04-01-20 | 23:07

@W_F | 04-01-20 | 23:05: USA is de grootste olie producent ter wereld en ook op dit punt nagenoeg autarkisch ,dit itt Europa.

USA – 12,000,000bbl/day
The US is the world leader in oil production, producing approximately 12 million barrels of oil per day (mbbl/day).

Russia – 11,200,000bbl/day
Russia is the second-largest producer of oil in the world, with a production rate of 11.2mbbl/day.

Saudi Arabia – 11,113,710bbl/day
With an oil production rate of over 11mbbl/day Saudi Arabia is the third largest producer in the world, as well as the biggest oil producer in OPEC.

Iraq – 4,451,516bbl/day
Iraq is the second-largest producer in OPEC, with a production rate of over 4mbbl/day. Iraq also has the fifth-largest proven oil reserves, with an estimated 140 billion barrels of proven crude oil.

Iran – 3,990,956bbl/day
Iran is the third largest producer in OPEC, with a production rate of just under 4mbbl/day. The country has proven crude oil resources of approximately 156 million barrels, which represents roughly 10% of the world’s proven resources.

Bron : www.offshore-technology.com/features/...

Zwizalletju | 04-01-20 | 23:36
▼ 1 antwoord verborgen

Reaguren is een uitlaatklep. Maar wat schiet je er nou echt mee op? Er verandert niets door uw opmerkingen, hoe goed bedoeld ook. Na een tijdje ook te hebben gereaguurd, stop ik er mee. Breng een stem uit tijdens verkiezingen, begin- of wordt lid van -een partij. Roeptoeteren maakt echt geen verschil. Durf weg te stappen van uw toetsenbord. Ga naar een kroeg/ clubhuis/ vereniging en praat met mensen. Doe wat in het echt!

polderslootje | 04-01-20 | 22:46 | 16

Trek die lijn dan door. Stop met ademen en bespaar zo enorm veel stikstofdepositie. Wees de hardcore nihilist die u hier veinst.

Overnijd | 04-01-20 | 23:30

Nou zit in cafe en is fijn. Reageren is zeker goed. roeptoeteren blijft belangrijk! immers hoe meer reaguursels hoe beter. iedere reactie is daarom nodig. !@

AMX pri | 04-01-20 | 23:45

polderslootje 004-01-20:Zwaai zwaai, het ga je goed.

roodborstje1 | 05-01-20 | 12:08
▼ 13 antwoorden verborgen

Mooi stuk Feynman, the big picture.

Robert Haynes | 04-01-20 | 22:46 | 2

mwah, herkauwen van NOS-sentimenten Deugt in ieder geval wel.

Jan Passant mk2 | 04-01-20 | 23:00
-weggejorist-
NatNiks | 04-01-20 | 23:39

"Wij doen moeilijk over een vuurwerkverbod, stikstofverbod, rookverbod, fosfaatverbod en gasverbod. "

Met natuurlijk het alcoholverbod en het frietverbod.

Alles waar het volk plezier uit beleeft wordt afgepakt door de Groene Neoliberalen.
Zelfs het schijten op het werk wordt onmogelijk gemaakt doordat de Engelsen in het Angelsaksische Neoliberale Engeland een WC pot hebben geconstrueerd waarbij gij zo snel mogelijk weer van de pot afgaat omdat te oncomfortabel wordt. Het schijten kan niet eens vanwege het niet-kunnen-schijten ergonomische houding op die betreffende WC-Pot. www.nporadio1.nl/nieuwsweekend/onderw...

Het wordt er niet beter op in deze Groen Neoliberale Maatschappij.

ProAsfalt | 04-01-20 | 22:44 | 1

Niets liberaals aan. Geen idee waarom dat riedeltje steeds naar voren schuift.

Overnijd | 04-01-20 | 23:50

Waarschijnlijk i.t.t. tot Feynman en mogelijk de rest van de GS redaktie heb ik de gijzeling van de US Ambassade (1979) in Teheran live meegemaakt. En de moord op de Israëlis in München in 1972 en alle shit die in de jaren er voor al vanuit de Islamitische / Palestijnse wereld over ons was uitgestort en wat er daarna nog allemaal gebeurde. Ik was in Parijs een paar jaar later in de jaren '80 gelukkig niet op het station waar de mensen werden opgeblazen. En in NY toen Ronald Reagan bezig was om verkozen te gaan worden tot president van het beste dat Europa ooit heeft voortgebracht namelijk de Verenigde Staten van Amerkia, eigenlijk de Verenigde Staten van Europa, tegen de Islam.

De stilte vanuit het oude overrompelde Europa / de EU over wat Trump nu eindelijk een keer gedaan heeft is ook weer heel treffend.

Maar weet ook dat de UK in 2007 al bezig was met het idee om Soleimani via de SAS te elimineren.
"Revealed: David Miliband called off SAS strike on Iranian General Qassim Soleimani in 2007"

"The SAS planned to assassinate Iranian military chief Qassim Soleimani during the Iraq War but were stopped by a personal intervention from Labour foreign secretary David Miliband."

The Daily Telegraph has learnt that British special forces were ready to kill Soleimani in 2007 when he was identified as the man running the campaign against UK troops in the southern port city of Basra."

Bron : www.telegraph.co.uk/news/2020/01/03/b...
(premium)

Zwizalletju | 04-01-20 | 22:39 | 8

Israel wilde hem in 2015 ook omleggen maar mocht niet van Obama.

Moonwarrior | 04-01-20 | 23:44

@Moonwarrior | 04-01-20 | 23:44: Zou niet goed zijn als ze dat niet wilden. En ze hebben iedereen die maar ook iets betekent of die werkelijk aan de touwetjes trekt, zoals deze figuur die al 30 jaar dood en verderf zaait in "de regio" ,goed in beeld.

Zwizalletju | 04-01-20 | 23:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Leuk stukje hoor, maar het merendeel van de bezoekertjes hier wil juist loskoppelen van de wereld, en terug achter de eigen veilige grenzen.....

captainobvious | 04-01-20 | 22:39 | 1

Van de EU pik, niet de wereld. Zucht

Kladderadatsch | 04-01-20 | 22:53

Denk eerlijk gezegd dat Trump zonder oorlog aardig door stoomde naar herverkiezing. Een oorlog met Iran zet dat juist allemaal weer op het spel. Impeached zal nooit tot afzetting leiden. De Dems bieden slechts halfzachte en hapklare tegenstand voor Trump. Hij had zich stilletjes uit Irak kunnen terugtrekken en de regio zichzelf in het moeras kunnen laten zakken. Nu zit hij met de - zelfgebakken - peren.

Beste_Landgenoten | 04-01-20 | 22:38 | 12

@Beste_Landgenoten | 05-01-20 | 00:12|
U weet toch hopelijk zelf ook wel dat dit een gehele nieuwe situatie is waar Trump, toen hij die belofte maakte, nog helemaal geen weet van kon hebben? Nieuwe situaties vragen om nieuwe/ andere beslissingen. Maar het is mij wel duidelijk dat al zou Trump over water kunnen lopen, u nog zou schelden dat de man niet eens kan zwemmen.

Sjefke7807 | 05-01-20 | 00:43

Maar dat is juist het punt. Hij heeft Obama iedere keer lopen afzeiken over zijn beleid in Irak maar komt er nu zelf achter dat het allemaal best lastig is.. Ik vind dat opvallend, jij blijkbaar niet zo?

Beste_Landgenoten | 05-01-20 | 01:46
▼ 9 antwoorden verborgen

Niet mee bemoeien, laten wij ons gedrag uit WO-1 kopiëren: formeel neutraal en keihard geld verdienen aan beide kanten van het spectrum.

_pacman_ | 04-01-20 | 22:37 | 4

Dat was alleen de eerste twee jaren,na de Duitse blokkade was dat wel een beetje voorbij.

miko | 04-01-20 | 22:47

Briljant bedacht! Waarom deed men dat bij WO II eigenlijk niet?

Mark van Leeuwen | 04-01-20 | 23:26

@Mark van Leeuwen | 04-01-20 | 23:26:
De Duitsers speelden vals.

Beste_Landgenoten | 04-01-20 | 23:54
▼ 1 antwoord verborgen

Wel jammer,in mijn jeugd hadden we tenminste de voortdurend dreiging van 'da bomb'.
Nu doen ze weer alles conventioneel. kom op zeg,ouderwets.
Nou,so long and thanks for all the fish
www.youtube.com/watch?v=UkHSmDxX1t4

miko | 04-01-20 | 22:34 | 2

Die bomb is nog steeds actueel. Op dit moment staat tenminste één kernwapen op je gericht. Nog steeds kan één foutje voldoende zijn

Beste_Landgenoten | 04-01-20 | 22:45

Douglas Adams was ook een klimaatwappie. Maar met een fijne dosis sarcasme, dat sierde hem.

threeheadedmonkey | 04-01-20 | 22:47

Hoezo wordt de piramide breder? Er word geschoven, that’s it.
En daarbij, al-wetende @Feynman, hoeveel olie haalt de USA uit Iran/k, of gaat het hier over de EUSSR?

Klapsigaar | 04-01-20 | 22:32

Trump moet weg, niet geschikt als president, want fout karakter.
Laat zich onnodig uitdagen en zet daarmee de wereldvrede op het spel.

snapal | 04-01-20 | 22:30 | 5

Wereldvrede? Wanneer en waar leeft u?

Rest In Privacy | 04-01-20 | 22:42

Wereldvreemde opmerking dit.

Dirk III | 04-01-20 | 23:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Beetje een lauwe take Feynman, niemand kan je ontkennen.

Schwanzeleber | 04-01-20 | 22:29

Nha, hou de turken maar in de gaten komende week, die stomen ook al op.

photto | 04-01-20 | 22:29

Het begon allemaal met ene Kaïn en z'n broer Abel Feynman,
redenen zijn wat duister maar het is daarna nooit meer goedgekomen.

vander F | 04-01-20 | 22:28 | 2

Het begon toch echt wel eerder.

ccr316 | 04-01-20 | 22:34

Het verhaal van Kaïn en Abel behoort tot de laatst toegevoegde teksten van de Bijbel. Dus zeker niet zo oeroud als u suggereert.

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-01-20 | 23:05

WOI begon ook met Frans Ferdinand. Dynamiek is niet altijd te beheersen.

Mart6037 | 04-01-20 | 22:27 | 1

Is die band zo slecht dan? Taken me out vond ik nog wel te doen maar om daar een oorlog over te beginnen.

Omebert | 04-01-20 | 22:41

Iran heeft na de nodige provocaties richting de VS de hand overspeeld en nu heeft Trump even laten zien dat er met de VS niet te sollen valt. Dat lijkt me klein bier en niet direct WW3. Als de Iraniërs een beetje slim zijn, laten ze het bij wat raketjes op een leeg voetbalveldje. Als ze dom zijn worden ze het testterrein voor de nieuwste snufjes op defensie-gebied van Amerikaanse makelij.

benjeallanggek | 04-01-20 | 22:27 | 4

Misschien kan het wegvallen van deze, volgens ingewijden, rondtrekkende moordenaar het begin zijn van het daadwerkelijk afbrokkelen van het Iraans regime. Voor de Russen en de Chinezen tijdelijk andere afzetmarkten en de Iraniërs willen zonder regime ook wel handelen. Mijn voorspelling is dat dit met de olieprijs niet zo gek veel doet.

Schwanzeleber | 04-01-20 | 22:32

@tweetybird | 04-01-20 | 22:29:

De AGM-114 Hellfire is eigenlijk best al een oud wapensysteem. De echt moderne shit kan nog leipere dingen.

supah | 04-01-20 | 22:33

Oh ... Al-bahama heeft teruggeschoten ...

Klapsigaar | 04-01-20 | 22:37
▼ 1 antwoord verborgen

Maar zeg eens eerlijk. Een generaal. Ze liepen er mee weg. Strategisch en bla bla bla. Man gaat met 5 andere boeven in een auto zitten. Rijden bij een stuk waar een muur staat. Geen burgers en een dartbord op je dak. Dan heb ik toch iets van ,uhh generaal,strategisch. Maar echt slim was hij niet echt.

tweetybird | 04-01-20 | 22:24 | 12

@Beste_Landgenoten | 05-01-20 | 00:29: latakia. Mooie herinneringen aan. Nog goed gesprek gevoerd met de commissaris van politie daar. 1997 of 1998.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 00:39

@Beste_Landgenoten | 04-01-20 | 23:56: is dit de geopolitieke dagafsluiting van GBJ Landgenoten die voor het slapen gaan nog even een belronde maakt met de wereldleiders of zoiets ? Zelden zo'n aanmatigende interpretatie gelezen

Moresnetunited | 05-01-20 | 00:42

We gaan het zien. Ik ben geen Einstein maar dat hoeft ook niet echt om te voorspellen wat er ongeveer gaat gebeuren.

Beste_Landgenoten | 05-01-20 | 01:49
▼ 9 antwoorden verborgen

Dat veel mensen geen 3e wereldoorlog willen, betekent niet dat die er niet komt.
Is niet goed voor het consumentenvertrouwen.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 22:22 | 6

@tweetybird | 04-01-20 | 22:25: een paar hedendaagse nukes in het woestijngebied van Iran en de mondiale temperatuur ligt voor de komende 6 jaar weer 2 graden lager.

Fantomas | 04-01-20 | 23:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Feynman moet familie zijn van de binnenhuisarchitect van dr.Phil. Besteed twee minuten aan hun werk en het draait je voor de ogen.

kokkie klaphaak | 04-01-20 | 22:21 | 1

Maar ze brengen het zodanig dat een groot publiek denkt dat ze heel slim zijn.

captainobvious | 04-01-20 | 22:41

Het opruimen van een terrorist als voorbode van WO3 (die we feitelijk al hebben, zoals elders in de plempsels hier opgemerkt) lijkt mij vergezocht.
De sneer naar de kortzichtige en kleinburgerlijke eerstewereldprobleempjes van de heilsocialisten is meer dan terecht. Helaas hebben we geen politici meer met een langetermijnvisie, laat staan verantwoordelijkheidsgevoel. De ambtelijke top vervulde deze rol vroeger, maar is door X66 en GifLinks afgegleden tot een eng zooitje Hamasknuffelaars.

Frau Merkel | 04-01-20 | 22:20

Ayatollah Khamenei sneerde 1 januari tegen Trump 'you can't do anything'. Dat soort dingen moet je tegen iemand met een kort lontje, een zeer beperkt intellect en een hoop zware wapens nooit zeggen.

thijs4419 | 04-01-20 | 22:18 | 7

@Red shirt | 04-01-20 | 22:55: tranen met tuiten. Dank je wel!

Rest In Privacy | 04-01-20 | 23:47

@Moonwarrior | 04-01-20 | 23:41: hij heeft zo'n 400 miljoen dollar van zijn vader geërfd, is daarmee 5 keer failliet gegaan, en is alleen gered omdat hij een realty show kreeg en Russische kleptocraten het een goed idee vonden hun geld via Trumps vastgoedbedrijf wit te wassen. Bovendien weten we niet of hij miljardair is, hij zegt dat hij het is maar houdt zijn belastingpapieren achter. Bovendien liegt hij elke tweede zin.

thijs4419 | 05-01-20 | 00:28
▼ 4 antwoorden verborgen

Trump heeft geen oorlog nodig om de verkiezingen te winnen. Integendeel. Een oorlog met Iran zal zijn kansen verkleinen om de verkiezingen te winnen.

Trump is zeer terughoudend geweest met Iran na een aantal incidenten. Maar na de aanval op de ambassade moest hij iets en Iran duidelijk maken dat het land niet ongestraft Amerikanen kan aanvallen.

Daarbij was de Generaal niet voor niets in Irak. Kennelijk zat hij daar weer iets voor te bereiden. Want dat was zijn werk. Het verspreiden van de islamitische revolutie.

Zoals Afshin Ellian schrijft:

"In de afgelopen vier decennia waren Amerikaanse president bang voor een serieuze confrontatie met het Iraanse regime. Deze Amerikaanse angst versterkte het Iraanse regime. Trump is de eerste president die daadwerkelijk geen angst kent. Hij legt de islamitische staat Iran een duidelijke keuze voor: echte onderhandelingen inzake drie vraagstukken (nucleair programma, ballistische raketten en de steun aan de terreurgroepen) of een harde militaire en economische confrontatie. De economische confrontatie is al lang aan de gang, maar sinds vrijdag is daar een militaire dimensie bijgekomen."

Swieberj | 04-01-20 | 22:17
-weggejorist-
Robert Haynes | 04-01-20 | 22:17 | 3

Hier is maar één oplossing voor, helaas weet ik hem niet.

Mr_Natural | 04-01-20 | 22:15

Urbanus zei het al in de jaren 70 , iedere dag een bom , ze zullen dan wel weten in welk land België ligt.

Ghibli | 04-01-20 | 22:12

Trump heeft met zijn reddingsactie van de wereld zich echt gemanifesteerd als de enige echte staatsman van onze tijd, wat er ook gebeurt, hij kan niet meer stuk.

smdyasc | 04-01-20 | 22:12 | 5

Zeldzaam slechte analyse. Kan alleen geschreven zijn in blinde adoratie van een idool.

Beste_Landgenoten | 04-01-20 | 22:46

Klopt.

BrokenTipi | 04-01-20 | 23:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Ter leering ende vermaeck is een leestourtje langs de reageerpanelen van Russia today over de gebeurenissen in Irak wel erg aan te raden.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 22:11 | 3

Russische commenters met Engelse namen en die zich verrassend goed in het Engels kunnen uiten. Wat heb ik gewonnen?

Rest In Privacy | 04-01-20 | 22:15

Ze hebben daar ook een kuifje-in-de-efteling zo te zien.

NatNiks | 04-01-20 | 23:18

Klopt iets niet. Ik zie "leaders" met bv 141.4K Likes en slechts 19 volgers???
Slechts een enkele reageerder (lol) voldoet aan cijfers die bij elkaar passen. Of mensen met bijna 5000 geplaatste berichten en dan (letterlijk) SirLeo isn’t following anyone yet.. ??
En slechts een enkele Rus? Het lijkt op een links trollenleger, gefinancierd door socialistische partijen, om de publieke opinie in Rusland te beinvloeden.
Oh wacht, waar kennen we dit van?

Tuinhekje | 04-01-20 | 23:25

Ik proef uit dit stuk van Feynman enig sarcasme over hoe ons kleine landje zich druk maakt over allerlei klimaatplannen om de wereld te redden terwijl diezelfde wereld allang in brand staat en door andere wereldmachten wordt geregeerd..

MoonBeebe | 04-01-20 | 22:10 | 2

Was het ooit anders dan?
Calimero doet zijn best om met waterpistolen een veilige enclave te verdedigen...
Nederland moet dijken bouwen, nieuwe eilanden maken en kaas maken.... Hoe wel het laatste kroonjuweel eigenhandig en vakkundig om zeep wordt geholpen door dezelfde politici die militairen waterpistolen meegeven in een ernstige grote mensen oorlog.

dijkbewaker | 04-01-20 | 22:26

@dijkbewaker | 04-01-20 | 22:26: Ooit hadden we admiraal de Ruyter, maar ik geloof dat zijn naam ook al niet meer genoemd mag worden. Ben eigenlijk benieuwd of zijn standbeeld nog steeds op de boulevard van Vlissingen staat of ook al verwijderd is.

MoonBeebe | 04-01-20 | 22:33

OT Op dit moment heerst er in Tel Aviv, Israel, een calamiteit vanwege ongekend zware regenval. www.timesofisrael.com/streets-flood-a... Twee mensen zijn in een lift omgekomen vanwege het water.

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-01-20 | 22:06 | 4

@EEnzame SchizofrEEN | 04-01-20 | 22:19:
Omdat je ook wel eens een lift hebt die naar -1 en zo gaat?
Bent u bekend met het fenomeen kelder?

miko | 04-01-20 | 22:28

@EEnzame SchizofrEEN | 04-01-20 | 22:19: als men zich vergist tussen een lift en een waterput

ET007 | 04-01-20 | 22:30
▼ 1 antwoord verborgen

Feynman, lever je nick in. Slechtste stukje ooit.

Frans Laarmans | 04-01-20 | 22:06 | 1

En dat wil wat zeggen, in Feynman zijn geval.

captainobvious | 04-01-20 | 22:42

Nou Feynman, zo te zien beetje teveel CNN gekeken de laatste tijd. En, vertel eens, staan de democraten daar zo goed in de peilingen dan? Trump wint zonder oorlog op z'n sloffen de komende verkiezingen, ook zonder dit soort acties. Al vrees ik ervoor dat de Clintons daar via hun zoveelste verkapte 'zelf'moord een stokje voor gaan steken.... Ik heb alvast een Tshirt besteld met 'Trumop didn't kill himself'.

verdacht | 04-01-20 | 22:05 | 1

Trump heeft ook niet zo veel te duchten van die impeachment-procedure. Anders dan bij Clinton gaat het niet echt om een persoonlijk schandaal waar hij de aandacht van wil afleiden. En de druk die hij (al dan niet) op Oekraïne heeft uitgeoefend past nog steeds aardig in zijn "draining the swamp" narrative, als hij het idee in stand kan houden dat de zoon van Biden daar inderdaad op dubieuze gronden zat, en dat Biden daarvoor druk heeft uitgeoefend.

Dat is met deze kwestie trouwens ook het geval: Trump blijft goed "on message", wat je daar verder ook van vindt. Hij wil geen oorlogje spelen, maar wil zich ook niet zwak tonen tegenover iemand die daar misbruik van lijkt te maken.

Muxje | 04-01-20 | 22:21

"Het kabinet zit op 14 miljard budgetoverschot,"
Het zit ook nog altijd met een schuld van 392 mld

RandyBiel | 04-01-20 | 22:04 | 6

Schuld is goed als rente lager dan 0% is.

Vula | 05-01-20 | 00:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Het artikel klopt niet.
Trump heeft onlangs nog gezegd dat hij de enige was die voor 911 van Bin Laden gehoord had. Dus wat bombardeerde Clinton dan, een lege woestijn?

RandyBiel | 04-01-20 | 22:01 | 2

Bin Laden. Die man die al een aantal terreuraanslagen op zijn geweten had en hoog op de lijst van de opsporingsdiensten stond, onvindbaar wastie. Toen ineens gefilmd en geïnterviewd door een hoernalist van cnn. Koekoek.

Mogwai | 04-01-20 | 22:40

Bush maakte ooit een goede opmerking over Clintons Tomohawk strike: Did President Bush say he would not 'fire a $2-million missile at a $10 empty tent and hit a camel in the butt'?

Dat geeft wel aan dat Clinton gewoon niks geraakt heeft.

Moonwarrior | 05-01-20 | 00:03

Het zoveelste woordengymnastiekje om alles toe te schrijven aan Trump. Om te janken.
Waar zou je het liefst willen wonen, vroeger, nu of later: USA of het avondland?
Zie je het komen dat achterlijke religekken met plutonium gaan klooien?
Google effe de bevolkingsaanwas van muzels en bekijk hun agenda.
De enige mogelijkheid op wereldvrede is hun verlichting of een Truman-antwoord en een paddestoel op die achterlijke kubus in Mekka.

Notenkraker | 04-01-20 | 22:01

En vlak de kans op een kernoorlog niet uit. Zelfs een klein conflict tussen Pakistan en India, waarbij zij maar 100 kernbommen gebruiken kan leiden tot een nucleaire winter, door de rook alleen al. Geschat wordt dat daarbij tenminste 400 miljoen extra doden vallen door hongersnood. Een klimaatramp op bestelling.

Beste_Landgenoten | 04-01-20 | 21:59 | 9

@tweetybird | 04-01-20 | 22:38:
Zeer wel mogelijk dat ze pas worden ingezet nadat er iets levensreddend is uitgevonden voor de gevolgen. Tao is wreed.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 22:59

@Je_zeulende_zusje | 04-01-20 | 22:59:
Een kernoorlopg zelf is niet het probleem, het is de troep die in de atmosfeer komt en het zonlicht jaren lang tegenhoudt. Daar is nog niks tegen uitgevonden.

Beste_Landgenoten | 04-01-20 | 23:58
-weggejorist-
Normpje | 05-01-20 | 08:55
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik weet niet in hoeverre het mullah-regime onder druk staat, of het stevig in het zadel zit. Zo niet, zou het oorlog kunnen kiezen. Als het regime wel stevig de macht in handen heeft, dan zal het zich beperken tot vergeldingsmaatregelen die niet tot een grotere oorlog leiden.
Oorlog of niet, hangt af van de stabiliteit van het regime van de Ayatollahs.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 21:59 | 1

In het geval van Iran ligt dat iets anders. De Iraanse bevolking is namelijk van oudsher verrassend Amerika-gezind. Stamt nog uit de tijd van de Sjah. Tienduizenden Iraniërs hebben hun studententijd in de VS doorgebracht. Hoe denk je dat ze aan de kennis gekomen zijn om kerntechnologie te ontwikkelen? Nee, een oorlog met de VS zal de interne problemen voor het Iraanse bewind alleen maar vergroten.

Waagmeester | 04-01-20 | 22:46

Er is trouwens niks mis met je eigen tuintje harken terwijl verderop de wildernis in de fik staat. Dat tuintje is nl je eigen onderkomen, en de plek waar je nageslacht opgroeit.
En: de regering kijkt wel naar het grotere plaatje... ze denken alleen aan lief overkomen en geld verdienen aan vijanden ipv aan rechtvaardigheid en het lot van bondgenoten. Dat heet kapitalisme en postmodernisme. En sneeuwvlokisme.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 21:58 | 3

En wat als je nu een tuintje in je hart hebt, dan? Valt kapitalisme dan weg net als voer om te eten?

BrokenTipi | 04-01-20 | 23:18

@BrokenTipi | 04-01-20 | 23:18: Allen die lijden willen enkel hun tuintje harken. Zoals wanneer je doodziek in het ziekenhuis alleen nog maar het woord THUIS kent. We blijven ons tuintje harken al dansend op de vulkaan. Gezellig joh!

Rest In Privacy | 05-01-20 | 00:04

Tipi its not like the movies!

Jane, Zoals wanneer je doodziek in het ziekenhuis alleen nog maar het woord THUIS kent... precies!

Rest In Privacy | 05-01-20 | 00:35

Sinds 1979, nu alweer 40 jaar geleden, is Iran druk in de weer terrorisme te exporteren en Amerika te provoceren. Honderdmiljoen Amerikaanse vlaggen hebben ze minstens al verbrandt en platgestampt in de straten van Teheran -
alleen. "Dood aan Amerika" schreeuwt het continu.

Amerikaanse presidenten kwamen en gingen en demonstreerden hun respect voor de mullahs. 0bama kuste hun achterwerk en stuurde anderhalfmiljard in contanten als zoenoffer. De mullahs betaalden er hun proxy-oorlogen van, overal waar de onrust oplaaide in het MO.

Sinds Trump aantrad zijn de mullahs in de problemen. Het mankeert ze aan geld om te betalen voor ongebreideld terrorisme. Hun economie is in vrije val. Duizenden van hun eigen burgers hebben ze moeten vermoorden om binnenlandse protesten te onderdrukken. Er moet iets gebeuren om het regime te redden.

Raketten op Koeweit. Provocaties op zee. Een aanval van Iraanse strijders op de Amerikaanse ambassade te Bagdad. Alles om een oorlog met de VS te krijgen als afleiding.

Met als antwoord een precisie-aanval op de chef-escalatie van het Iraanse regime. Alleen deze schurk en zijn directe staf werden geraakt.

Alle vijanden van de westerse samenleving, in buiten- en binnenland, kermen en kreunen alsof hun beste vrind nu is vermoord. Ik denk dat dit ook zo is.

Jan Passant mk2 | 04-01-20 | 21:56 | 9

@Langshetrandje | 05-01-20 | 00:05:
Maar Trump wil ook geen oorlog, tenminste het is niet in zijn belang. De vraag is alleen of Trump zich kan beheersen de komende dagen. Hij is de drempel al over, heeft 1 generaakl al tot soepvlees geblazen. En aan zijn getwitter te lezen is hij aan het doorslaan.

Beste_Landgenoten | 05-01-20 | 00:27

@Beste_Landgenoten | 05-01-20 | 00:27: Bagdadi weg. Soleimani weg. Amper bijkomende schade. Hij lult maar wat ie wil op de twitters. De daden tellen.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 00:54
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Broadsquire | 04-01-20 | 21:53 | 2

Wat een stom gelul weer. Hij heeft helemaal geen oorlog nodig om de verkiezingen te winnen.
Dit verhaal is typisch de logica van een Europees kleinburgermannetje voor wie de horizon begint bij het puntje van zijn neus.

Francisca | 04-01-20 | 21:52 | 4

Nope. Had hij een oorlog willen starten had dat al eerder gekunt.En kwam het zelfs wel uit. Maar ook toen heeft hij het niet gedaan.Dit was zeer zeker geen reden om een oorlog te starten.En om van iets af te leiden. Het was meer de gelegenheid.Die eigenlijk geboden werd denk ik.Samen met afwegingen.

tweetybird | 04-01-20 | 22:11

Nou nou,miauw!!

miko | 04-01-20 | 22:21

Klopt. Fictie.

BrokenTipi | 04-01-20 | 23:16
▼ 1 antwoord verborgen

Ik hou het kort. Wat stel je voor Feyn? Geen vuurwerkverbod, stikstofverbod, rookverbod, fosfaatverbod, windmolens en gasverbod?

En die 14 miljard uitgeven aan wat? Meer vuurwerk, stikstof, rook, fosfaat en verbreding van de snelwegen? Oh, en de AIVD. Max snelheid naar 150?

Wat gaan we doen op dat schaakbord?

Ignatius J Reilly | 04-01-20 | 21:52 | 6

Gewoon naar mij storten. Lullen we nergens meer over!!

tweetybird | 04-01-20 | 22:07

@Ignatius J Reilly | 04-01-20 | 22:09:
Met 14 miljard heb ik daar geen tijd meer voor.

tweetybird | 04-01-20 | 22:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Trump wil helemaal de aandacht niet afleiden van zijn impeachment, want die levert hem juist meer populariteit op. Impeachment leidt juist tot Trump's herverkiezing. Dus deze liquidatie is geen afleidingsmanoeuvre.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 21:50 | 3

Juist. Het is een sneer naar Iran dat hij haat, een mooie opruiming van tuig daar, en als bijgevolg hogere olieinkomsten voor de VS en hogere oliekosten voor China. Win win win win win.

wilderst | 04-01-20 | 21:55

Helemaal juist Van Duyvenbode, Trump heeft geen enkel belang bij oorlog. De economie draait prima, zijn kiezers houden niet van buitenlandse interventies en bovendien leidt Trump zijn Democratische concurrenten in de peilingen:
www.usatoday.com/story/news/politics/...
Trump kan oorlog missen als kiespijn. Het hele verhaal van Feynman is gebaseerd op drijfzand. Trump heeft gewoon, zonder burgerdoden, een van de grootste terroristen op aarde omgelegd. Niets meer, niets minder.

Polidiek | 04-01-20 | 21:58

Als bijvangst krijgt hij de gemiddelde democraat nu zover dat deze aartsvijand Iran staat te verdedigen. Leuk voor tijdens een debat,vinden niet veel Amerikanen leuk kan ik u zeggen, ook democraten stemmers niet.

Roeieber | 04-01-20 | 23:11

Niets aan de hand mensen. Nostradamus heeft deze 500 jaar geleden al voorspeld. Rusland zal in het begin van deze oorlog neutraal blijven maar later het westen bijspringen. Deze oorlog zal uiteindelijk 27 jaar duren en gewonnen worden door westerse / rode coalitie. Hierna zal er een gouden eeuw aanbreken met universele vrede en verder gebeurt er weinig meer tot het jaar 3797. Dit is het jaar waarin de aarde zal vergaan. Gaat U dus maar rustig slapen.

Bertussie | 04-01-20 | 21:50 | 5

Zeg er wel even bij dat je voorspellingen niet gebaseerd zijn op nostradamus, maar op een interpretatie ervan van een derde persoon. Om correct te blijven.

BrokenTipi | 04-01-20 | 23:15

Die Nostradamus, was dat die gast met die groene broek?

Moonwarrior | 04-01-20 | 23:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarom zou China toch achter Iran staan? Krab krab...

wilderst | 04-01-20 | 21:48 | 1

Die hebben Irans olie hard nodig om kroepoek en hond te frituren.

keestelpro | 04-01-20 | 23:31

\OT Waarom kan ik niet reaguren vanuit de app? (Sta uiteraard ingelogd. Reageer nu vanuit de mobiele browser.)

Nee dus! | 04-01-20 | 21:48 | 7

@Nee dus! | 04-01-20 | 22:04: Via de app kan ik ook geen reaguursels redigeren. Ondanks een kroontje. Dus iets werkt niet goed.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 22:05
▼ 4 antwoorden verborgen

Verenigde Staten van Amerika 10,962,000 2019
Rusland 10,759,000 2019
Saudi-Arabië 10,425,000 2019
Irak 4,613,000 2019
Canada 4,264,000 2019
Iran 4,251,000 2019
China 3,773,000 2019
Verenigde Arabische Emiraten 3,216,000 2019
Koeweit 2,807,000 2019
Brazilië 2,587,000 2019

wilderst | 04-01-20 | 21:47 | 4

Olieproductie

wilderst | 04-01-20 | 22:00

En de prijs voor meest onduidelijke post van 2020 is bekend!

captainobvious | 04-01-20 | 22:45

Denkt u dat iedere reaguurder meteen begrijpt waar deze cijfers over gaan?
Ik ken iemand die ook soms zo'n wazige smsjes verstuurt.

keestelpro | 04-01-20 | 23:29
▼ 1 antwoord verborgen

“VerdubbelD” - Als nagels op een schoolbord.

Nee dus! | 04-01-20 | 21:46

Is simpel: VS is grootste producent olie ter wereld inmiddels. China koopt olie in. Do the math!

wilderst | 04-01-20 | 21:45

Ik begrijp wel waarom die 2% zo is vastgelegd maar waarom zou je de uitgaven afhankelijk maken van de grootte van de economie? Als de economie dan kleiner wordt ga je minder uitgeven? En andersom, bij veel economische groei meer? Dat is niet echt logisch. Verder vertrouw ik defensie absoluut niet met geld. Ze zijn al 22 jaar (!) bezig met kopen van een nieuw uniform en uitrusting. Alles moest uiteraard zelf ontwikkeld worden maar daarmee duurde het zo lang dat er in de tussentijd nieuwe uniforms moesten worden gekocht voor missies. Een krijgsmacht die niet eens een uniform kan kopen, het is gewoon schandalig.

Vula | 04-01-20 | 21:44

Na herhaaldelijke waarschuwingen aan het adres van Iran hebben de strijdkrachten van de VS (en niet alleen Trump) een Iraanse generaal, wereldwijd bekend als inspirator, organisator en financierder van internationaal terroristisch geweld naar de andere wereld geholpen. Samen met één van zijn terroristenvriendjes. Ter voorkoming van erger, als waarschuwing en nagenoeg zonder nevenschade. Een oorlogshandeling als antwoord op oorlogshandelingen en dat was het.
Misschien moeten we er maar niet meer achter willen zoeken.....

Waagmeester | 04-01-20 | 21:41 | 6

@Beste_Landgenoten | 04-01-20 | 22:06:
Ik denk dat China en Rusland de geestelijke rustig houden. Deze man is nu weg en de weg vrij om de boel te stabiliseren.
Amerikanen naar huis
China olie
Meer welvaart Iran
Rusland zijn haven
Erdogan gaat klootzakken in Libië.
Zoiets.....
Factor X ligt altijd op de loer....

Rest In Privacy | 04-01-20 | 22:58

@Beste_Landgenoten | 04-01-20 | 22:49: Irak is al heel lang onder Iraanse invloed. Daar verandert nu niet zoveel aan. Persoonlijk denk ik niet dat Iran het aan zal durven een openlijk militair conflict met de VS aan te gaan. De tijd zal het leren.

Waagmeester | 04-01-20 | 23:06

@Waagmeester | 04-01-20 | 23:06:
Iran heeft niet eens een conflict nodig, het kan geheel via legale politieke en democratische weg de aanwezigheid van de VS op Iraaks grondgebied als onwenselijk laten verklaren.

Beste_Landgenoten | 05-01-20 | 00:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Er wordt beslist over het lot van Irak. Nu is het overwicht shi'itisch en zitten de soennieten in de verdrukking. Straks wentelt de slaven vs. heren dialectiek zich een slag in de rondte en worden de soennieten weer de heren als vanouds. De VS helpt de soennieten een handje met als prijskaartje: de soennieten moeten Israel accepteren als economische partner. Dan kan de VS zich meer terugtrekken uit het Midden-Oosten. Aan de andere kant zijn er ook zwaarwegende lobbies van de wapenproducenten, die in het Midden Oosten al hun duivels gerei uittesten en te koop aanbieden. Wie was die contractor die door de Iraniërs werd vermoord? Opereerde hij op gelijke hoogte als Suleimani? Hoe het ook zij, Amerika probeert Israel uit te huwelijken aan de Soennieten, waardoor Israel op de lange duur toch zal verarabiseren (dat proces wordt nu vertraagd door de influx uit RU en UA). Wie weet, zorgt een aantal meer van deze drone aanvallen tegen de revolutionaire garde, dat in Iran er een volksopstand ten goede geschiedt. Daarom, president Trump, raak ze waar ze het echt voelen: in hun ayatollah golfballen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-01-20 | 21:38

Trump moet in de leer gaan bij Rutte. Als hij een militaire blunder begaat gewoon zeggen 'I have no active memory about that attack'.

keestelpro | 04-01-20 | 21:34

Maar..... hebben jullie het nog over Freek gehad de afgelopen dagen? Misschien is het mij ontgaan. Anders wil ik jullie graag melden dat het zeer vermakelijk was, dat hij verborgen melde vaak hier op GS te komen en de kritiek ter harte nam. Ach natuurlijk niet, nog maar drie procent heeft TV.

Normpje | 04-01-20 | 21:34 | 7

@keestelpro | 04-01-20 | 21:44: Hoi Kees! Bent u die autist die graag Amsterdamse stoeltjes tekent? Of die zo graag als eerste iets vindt?

Normpje | 04-01-20 | 21:49

Ik heb vanmiddag begrepen dat iedereen geen TV heeft maar wel TV kijkt via internet. Alsof dat dan heel anders is.

Erikjan79 | 04-01-20 | 21:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Wie nog denkt dat we met een normale generaal te maken hebben is niet goed wijs. De man was niets anders dan een terroristenleider.
www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...

druipsmurf | 04-01-20 | 21:33 | 4

@Roger-Rabbit | 04-01-20 | 21:44:
En waarom zou het volgend jou een flutverhaal moeten zijn? De 'generaal' was 'gewoon', zoals altijd, op werkbezoek, daar waar hij niets te zoeken had?

druipsmurf | 04-01-20 | 21:52

@druipsmurf | 04-01-20 | 21:52:
Dat maakt wie uit of hij et wat te zoeken had,was er altijd nog op uitnodiging va. Irak.
Verder lees vorige topic.

Roger-Rabbit | 04-01-20 | 22:10
▼ 1 antwoord verborgen

De bom op de schedels van dat gezelschap was gewoon een buitenkansje wat zich aandient en is aangegrepen door de defensie en intelligence organisaties. Iemand heeft die generaal en zijn maten voor de bus gegooid. En ik denk niet dat dit de Isaeli zijn.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 21:32 | 1

Ik denk heel stiekem irak!!

tweetybird | 04-01-20 | 21:39

Ford was president in 1975 ten tijden van de evacuatie in Vietnam en heeft één termijn gediend.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 21:32

Feynman suggereert dat Trump niet een militair-strategische knoop heeft doorgehakt, maar een zet heeft gedaan in het schaakspel van zijn herverkiezing. Het zou kunnen, maar het lijkt me vergezocht.
Ten eerste lijkt Trump me niet iemand die zo ver vooruit denkt. Ten tweede wordt de dreiging van Iran al jarenlang van de kant van Israël bevestigd. Niemand is van mening dat Trump zomaar een Iraniër kapot heeft laten schieten.
Ten derde heeft Trump helemaal geen zekerheid dat er ook echt oorlog komt. Ten vierde riskeert hij een Iraanse terroristische aanslag of gijzeling. Zou dat echt gebeuren, dan zullen de Democraten dat zeker tegen hem gebruiken.

JvanDeventer | 04-01-20 | 21:30 | 2

Veel betere analyse. Hulde. Geef die wekelijkse column maar aan JvanDeventer.

Frans Laarmans | 04-01-20 | 21:35

Hoor al 30 jaar dat ze over 5 jaar een atoom bom hebben,neem het alrmaal met een behoorlujke lading zout intussen

Roger-Rabbit | 04-01-20 | 21:43

Waarom denken allerlei journalisten eigenlijk dat ze precies weten waarom Trump dingen doet? Hebben ze samen geknikkerd? En waarom denken ze dat het puur Trump is, terwijl ze over het eigen land wel rekening houden met comissies en hoge ambtenaren en wetten en toevalligheden? Beetje simplistisch. De toebedichte redenen lopen overigens nogal uiteen... van ego tot meesterlijk... zeggen meer over de artikelschrijver dan over Trumps strategie.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 21:28 | 23

@CalamityJane | 04-01-20 | 23:47: Als je nu de commentaren in bv the Guardian of le Monde of ... leest, lukt het nog écht ook. Zelden vertoond.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 23:56
▼ 20 antwoorden verborgen

Er is natuurlijk helemaal niks te impeachen anders hadden de democraten allang hun "bewijzen" naar de senaat gestuurd. Wie trapt nog in het fake news van diezelfde democraten...?

limburgOkeDan | 04-01-20 | 21:28

* verdubbelt

erkomenanderetijden | 04-01-20 | 21:27

Goed stuk Feynman.

druipsmurf | 04-01-20 | 21:26 | 1

Dat zeker. Zet aan tot nadenken over diverse kwesties.

Supermatthijs | 04-01-20 | 21:27

ome Donald heeft wel ballen. Nu blijft natuurlijk het stukje binnenlandse politiek altijd belangrijk hier.

Schepvogel | 04-01-20 | 21:26

@ alle doemdenkers: er komt geen grote conventionele oorlog. Niet vanwege dit akkefietje. Iran blijft gewoon vervelend, zal misschien een paar keer regionaal uithalen. Trump blijft gewoon twitteren en wordt herkozen. En in Nederland blijven we zeiken en gaan we ook in 2020, behalve het verkeer, niets handhaven.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 21:23 | 4

@Kamikazepiloot | 04-01-20 | 21:27:
Er zal vroeg of laat wel een reactie komen. Alleen dat WO3 of nieuwe Golfoorlog geloof ik niets van.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 21:30

@Kamikazepiloot | 04-01-20 | 21:27:
-
Een uurtje geleden is er een Katyuskha-achtige raket neergekomen in de buurt de US ambassade in Baghdad... valt dat in uw 72 uur?

bisbisbis | 04-01-20 | 21:31

Dit gezegd hebbende zou ik mij meer zorgen maken over die Sadr sekte die weer kan oplaaien in Bagdad. Zou me voorlopig niet veilig voelen in die ambassade. Maar goed, aanslagen, islam, what else.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 21:38
▼ 1 antwoord verborgen

Veel sommen van 7's in dit artikel van Feynman, ondertussen zijn de eerste raketten al gevallen in de Groene Zone waarin de Amerikaanse ambassadecompound in Bagdad zich bevind en een luchtmachtbasis in Irak waar Amerikanen verblijven.
Verder zeiden de pro Iran brigades in Irak dat je maar beter 1000 meter afstand moet nemen van Amerikanen vanaf vanavond.
Het lijkt wel voorbestemd als causaal gedeterminiseerd.

steekmug | 04-01-20 | 21:22

The war flag reads the words: "Those who want to avenge the blood of Hussein."

Bertussie | 04-01-20 | 21:34

Kijk dat zou sowieso een grote fout zijn van Iran. Zelf de oorlog starten tegen de usa. Rusland en china zullen dan gerandeert zeggen. Jullie starte het. Jullie maken hetzelf maar af. Iran maakt geen enkele kans!!Rusland en china hebben hele andere belangen en daar hoort deze niet bij!!

tweetybird | 04-01-20 | 21:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb sterk het idee dat Trump nauwelijks een strategie heeft. Hij improviseert er op los en heeft geen oog voor de lange termijn. Wordt nog lachen. Vlak voor de verkiezingen gaan de Iraniërs toeslaan om The Donald veel electorale schade toe te brengen.

Rest In Privacy | 04-01-20 | 21:17 | 32

Trump is zo agile als de pest. Hij doet wat hem op dat moment het beste lijkt. Niet eens zo'n slechte strategie.

Ik vond de reactie uit Iran opvallend mild. Die kunnen zich geen ellende in eigen land veroorloven en de Trump heeft zich met die aanslag op enkele centimeters van het centrum van de macht laten gelden. 500 kruisraketten op Iran is nog steeds een optie en indien de doelen alleen defensie en regering betreffen heb je binnen de korte keren een nieuw irak. Moslims gaan elkaar weer de hersens inslaan en het westen gaat er vandoor met de olie. Wellicht leidt het de aandacht van Jemen af en krijgen ze daar dan wat rust.

Er zullen de komende maanden wat verwarde mannen op onschuldigen insteken. Er gaan wat raketten vallen en de kniereflex van religieuze fanatieke gekkies is altijd om Israël een rotschop te geven. Die heffen dan de handen ten hemel en roepen "wat? Ik deed toch niks?" en bombarderen vervolgens de Palestijnen naar de Filistijnen.

Wat e.e.a. overigens te maken heeft met een vuurwerkverbod, stikstofverbod, rookverbod, fosfaatverbod en gasverbod is mij een raadsel.

Ignatius J Reilly | 04-01-20 | 22:05

Ja Trump kan nog heel wat leren van Hillary, Obama en Bush...

Moonwarrior | 04-01-20 | 23:49
▼ 29 antwoorden verborgen

Eindelijk weer eens het eind van een Feynman stukje bereikt. Hoezee! China is een opkomende economie en heeft al die jaren dat wij het milieu verziekten stil gezeten. Milieu verzieken kan je ook best op totaalbasis bekijken lijkt mij en dan mogen zij en anderen nog even.

Supermatthijs | 04-01-20 | 21:16 | 5

@Kladderadatsch | 04-01-20 | 21:37:
Het was niet eens kritiek op Feynman maar een constatering.
En een 1-2tje met mezelf om de woordgrap Feynmand te maken.
Ik hou wel van wat leesvoer in dit sportloze weekend.
Feynman is een fijne man en een begaafd analyticus.
Niet voor niets hebben wij hem vanuit de panelen naar de top van het topic gescandeerd.

keestelpro | 04-01-20 | 21:52

@keestelpro | 04-01-20 | 21:52: okok, ik vind het altijd lekker om die invalshoek van Feynman te proeven. In dit stuk werr wat knisperende metaforen waar ik op kan kauwen, kruidige opinie met een bite. Wat is ie feyn man! *knipoog*

Kladderadatsch | 05-01-20 | 00:57

@Kladderadatsch | 05-01-20 | 00:57:
Super dat je zo voor hem op komt Kladder! Ik ben ook al jarenlang bewonderaar van deze unieke geest. Fijn weekend! *cheerio*

keestelpro | 05-01-20 | 01:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Met China en Rusland achter zich, is het nog maar de vraag of de VS het echt tegen Iran durft op te nemen.

Bigi Bana Boy | 04-01-20 | 21:15 | 15

@Janas | 04-01-20 | 21:48:
Ja maar die vraag hoeft er helemaal niet te zijn. Want de usa is helemaal niet van hun kant van plan om een oorlog tegen iran te beginnen.Andersom zou mischien kunnen maar raad ik Iran af.Maar denk ook niet dat die dat echt van plan zijn.Zullen best wat kleine vervelende acties komen. Maar dat is het.

tweetybird | 04-01-20 | 22:01

De aanname is verkeerd. Niemand staat achter Iran.

kaasfondue | 04-01-20 | 23:35
▼ 12 antwoorden verborgen

Trump heeft hiervoor maar één beweegreden en dat is worldpeace. Waarom wordt dit nu weer niet onderkend.

Plakbakbloedworst | 04-01-20 | 21:14

Het is tijd om Iran tot parkeerterrein te transformeren.
-
Krijg je trouwens wel schadelijk fijnstof van.

bisbisbis | 04-01-20 | 21:14 | 1

Dat had Jimmy Carter al moeten doen (ivm gijzeling ambassadepersoneel), dan had Groenlinks niet gezeurd over fijnstof.

langelat | 04-01-20 | 21:19

Yep, steeds minder geld. defensiefotografie.nl/nieuws/200-jaar...

Laatste bombardementen zonder burger slachtoffers. Moeten we ook blij mee zijn. Scheelt hoop gedoe over een paar jaar.

bovenopland | 04-01-20 | 21:14 | 1

Nog ff en Nederland bombardeert met "bommen" van gewapend beton die alleen al door de grote kinetische energie bij inslag een gebouw kunnen vernietigen. Zonder luchtdrukschade van een explosie aan omliggende panden.
Goed voor de cementfabrieken in Nederland ivm verminderde bouw van huizen en ook nog eens goedkoper als smartbommen.

steekmug | 04-01-20 | 21:37

Wat een leuke inleiding voor een roman. Heel goed. Ga zo door! Alleen zet dit soort fictie niet op GeenStijl. Wat een tekort aan inzicht.

BrokenTipi | 04-01-20 | 21:14 | 9

@BrokenTipi | 04-01-20 | 23:22:
Het ging mij meer om "Wat een tekort aan inzicht."
Feynman gebruikt altijd meer dan genoeg linkjes om zijn verhaal te onderbouwen en ik lees zijn zaterdag altijd graag.
Dus ik dacht inderdaad als jij het beter kan laat maar zien.
Maar wat ik al eerder zei, het is zaterdagavond.

ditotje | 04-01-20 | 23:27

Een heel warrig begin van een roman dan. Feynman heeft volgens mij 2 opstellen aan elkaar willen plakken, over Iran en over het klimaat en daarvoor gebruikte hij onze zwalkende regering. Zo'n opstel levert je een 7 op, meer niet. En dat is dan nog voor de moeite.
Warrig verhaal zonder kop en staart en inhoudelijk stelt het ook niet meer voor dan een paar observaties en flauwe vergelijkingen. Gelukkig betaal ik geen lidmaatschap voor dit broddelwerk.

Busverhuur | 05-01-20 | 10:58
▼ 6 antwoorden verborgen

Wel nee joh. Hadden gezegt. Trump hier is de joystick, hier de nieuwste spelcomputer. Blijkt hij feeling te hebben voor games!!

tweetybird | 04-01-20 | 21:13 | 3

Hij heeft ook feeling voor golf. Handicap 4 volgens mij. Maar een golfoorlog beginnen uit liefde voor golf gaat wel erg ver.

keestelpro | 04-01-20 | 21:16

TWWIII Tesla World War Three ?

Ruikbaard | 04-01-20 | 21:11

Ik zou het aantal burgerslachtoffers van Obama en Trump ook nog even naast elkaar willen zien

Stevo365 | 04-01-20 | 21:11 | 2

Obama zou winnen. Meer gedode burgers en meer gesneuvelde Amerikaanse soldaten.

Osdorpertje | 04-01-20 | 22:06

En onze nationale dweil minister Blok, zag dat het goed was.

deja_view | 04-01-20 | 21:11 | 1

De politiek-correcte angsthazen hebben de oorlog ontwikkeld. Door weg te kijken en de ontwikkelingen te bagatelliseren is er vrij spel ontstaan voor de "vrede-religie". En hun modus ? Zoals altijd ? Slachtoffertje spelen.

Kamervraag | 05-01-20 | 09:37

Rode telefoon op tafel legt en wacht.

Poesman | 04-01-20 | 21:10

In het grote geopolitieke toneel Nedeland noemen heeft altijd iets koddigs.

Pedronegro | 04-01-20 | 21:08 | 7

Maar waar is Halbe?

Shoarmamasutra | 04-01-20 | 23:35

@tweetybird | 04-01-20 | 21:17:
Jij hebt dat duidelijk nog nooit een Amerikaan gevraagd.
Elke Amerikaan die mij vraagt waar ik vandaan kom begint gelijk over wiet.

happen naar de baas | 05-01-20 | 06:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Dus wij hebben als Nederland ook een goede oorlog nodig. Verenigt ons.

appeltjesgroeneweide | 04-01-20 | 21:08 | 3

Zeker. Vooral met zo'n geïmporteerde vijfde colonne.

bisbisbis | 04-01-20 | 21:20

Maar wat klinkt het reuze lekker
Al die stemmen door elkaar
Het is wel wat onverstaanbaar
Maar dat vind ik geen bezwaar

Meezingen, reaguurders!
www.youtube.com/watch?v=sFdcddWihgw

threeheadedmonkey | 04-01-20 | 21:28

Ons land is zo divers, dat die oorlog binnen onze grenzen zal plaatsvinden. Stam tegen stam, etniciteit tegen etniciteit.

Paradijs | 04-01-20 | 23:54

USA is redelijk vaak in oorlog.
Islam is al sinds oprichting in oorlog met iedereen.

Welke kant zal ik eens kiezen.

Kaas de Vies | 04-01-20 | 21:06 | 6

@Dlareg | 04-01-20 | 21:11:
-
Kom, kom. Die trending 'statistieken' waarbij iedere kannoneerboot die ooit in de Filippijnen tijdens een stammenoorlog een rivier op is gestuurd tot 'war' wordt gebombardeerd... zó kan ik het ook....

bisbisbis | 04-01-20 | 21:29

@bisbisbis | 04-01-20 | 21:29:
Hoe defineer je dan orlg?
Op het moment dat militairen gaan schieten noem ik het oorlog. WIJ zijn de laatste jaren ook vaak in oorlog in Afghanistan,Irak en Mali.

miko | 04-01-20 | 21:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Tiger Woods zei het ooit al: golf is oorlog.
Maar jammer dat je WOIII afzwakt naar de 3e golfoorlog Feyman.
Dat klinkt lang niet zo dramatisch. Overigens ben ik van mening dat de 3e wereldoorlog al is uitgebroken op 11 september 2001 maar dat we daar niet van spreken (en niet naar handelen) om de linkse pacifisten niet aan het huilen te maken.

keestelpro | 04-01-20 | 21:00 | 5

Volgens Jesse Klaver zijn de dader van toen eigenlijk slachtoffers...

eerstneukendanpraten | 04-01-20 | 22:04

Iran is aan het instorten. Die generaal was de Frans Timmermans van de groot-Perzische droom.

kaasfondue | 04-01-20 | 23:30
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl