Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ook Televaag zou Eva Vlaardingerbroek doen

Het gestileerde gezicht van Wakker Nederland

Social

Even allemaal naar de kiosk om kwaliteitscourant de Telegraaf te kopen voor het interview met Eva Vlaardingerbroek, die vorige week met haar gestileerde gezichtje etnisch werd geprofileerd in de Volkskrant. In het stuk worden Eva als individu gewone vragen gesteld en geeft ze als individu gewone antwoorden. Wat je noemt een afgewogen, genuanceerd artikel. Maar laten we het hebben over de Volkskrant. Wij zijn namelijk kapot benieuwd wat Dienstmaagd Oostveen, Marokkanenfilter Van de Griend en Prinsesje Duurvoort van de mislukte foprectificatie van hoofdredacteur Pieter Klok van vandaag vinden. Niks 'kalmpjes geboekstaaft', 'inzichtelijk stuk' of 'mooie krullen', maar 'ongelukkig',  'te veel een persoonlijke aanval en niet een scherpe beschrijving', 'grote tijdsdruk' en 'checks-and-balances die niet goed genoeg werkten'. AU AU AU

LOLOL

klok klepel

Reaguursels

Inloggen

Ik vond het ook een mooie speech in Barneveld, duidelijk.

M13 | 15-12-19 | 07:25

Prachtig stuk van deze jonge dame. Geen speld tussen te krijgen. Aan De andere kant zorgelijk hoe links Nederland haar neerzet. Discriminerend, beledigend en etnisch profilerend. Door al dat geroeptoeter in deze media creëren ze een beeld dat ik mij moet schamen dat ik rechts( Forum) stem, de Nederlandse vlag uitgang en durf te zeggen dat NL vol is. Ik hoop dat dit intelligente meisje haar weg kan vinden in de politiek en bestand is tegen de agressieve en ongenuanceerde druk van links.

Ron101 | 14-12-19 | 23:48

Keurige knieval. Een echte vent geeft toe dat-ie fout zit.
Over tot de Volkskrantwaan van de dag.

SIogra | 14-12-19 | 22:10

Eva hield een geweldige speech waar voor mij geen speld tussen te krijgen was. Haar punt is de huidige feministen wijzen het patriarchaat af maar zijn niet thuis t.a.v. moslims die nu juist in het kwadraat het patriarchaat op handen dragen. Terug naar eeuwen geleden en dat botst met een moderne democratische staat waarin gelijkwaardigheid is tussen man vrouw tussen hetero homo tussen wel niet geloven.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 20:55

En dan toch nog FvD en radicaal rechts gluiperig in één zin noemen. Wat maakt de FvD precies radicaal rechts dan? Waarschuw deze nationaal-liberale FvD-stemmer van het eerste uur en leg met rationele argumenten uit wat er zo radicaal aan is en waarom dat zo negatief zou zijn?

Soms moet je wellicht wat radicaal wezen om het kwaad er bij de wortel (letterlijk radicaal dus) uit te trekken om te voorkomen dat het ondergronds blijft voortwoekeren en telkens opnieuw de kop op steekt. En nee, voordat je dat gaat framen, ik heb het niet over gewelddadig ontwortelen van mensen, noch erger, maar het werkelijk oplossen van problemen i.p.v. bovengronds wat wiedend aan symptoombestrijding te doen en het met wat vrouwenmantel der liefde te bedekken en verbloemen.

Wellicht is het ook een kwestie van perspectief. Als je zelf nogal naar links bent gewandeld, of de meeste mensen een klein stukje naar rechts, daarmee de norm van het midden wat verleggend, lijkt het misschien alsof andere mensen die alvast nog ietsje verder naar rechts zijn gelopen voor een naar hun mening beter vergezicht, ineens extreem ver weg staan. Maar wat zegt dat eigenlijk over jouw eigen positie? Staan zij te ver of aan de verkeerde kant, of jij zelf?

Wol | 14-12-19 | 19:01 | 5

@MAD1950 | 14-12-19 | 20:35: Nee, maar er er geen opzettelijke poging om de huidige bevolking te vervangen. Men wil slechts mensen op de vlucht opvangen. Of dat verstandig is, is een tweede. Maar een "omvolkings" complot -zoals de FvD beweert- is het niet.

ArjenZH | 14-12-19 | 20:43

@ArjenZH | 14-12-19 | 20:31:
Nationalisme is net zo min extreem an sich als internationalisme. Sterker nog, het laatste is zo mogelijk nog gevaarlijker omdat één overheid die heel de wereld of een heel continent overheerst er eentje is waaraan je vrijwel niet kunt ontsnappen. Dat was niet voor niets ook de droom van grootheidswaanzinnigen die Europa of de Wereld wilden veroveren. Ook is het risico op een oorlog of dictatuur dan vele malen verwoestender dan wanneer om de zoveel tijd een kleiner land mot krijgt met een ander, i.p.v. superstaat tegen superstaat. Of een klein land een Pinochet of Castro aan het roer krijgt, i.p.v. een Stalin of Mao in een supermacht. En voor de veiligheid kun je ook een NAVO-achtig pact sluiten. Daarvoor hoe je niet een kleine groep of enkeling absolute macht over iedereen te geven met slechts beloftes en "garanties" op papier dat zij (en volgens hen kennelijk ook ieder ander tot in de eeuwigheid) het nooit zullen misbruiken.

Of de omvolking een complot is, kan ik niet bewijzen. Het maakt me ook niet zoveel uit of het een complot is of incompetentie, luiheid of een weigering om zinnige migratieregels te handhaven. Vluchtelingen zijn het zeker niet. Eritrea en Marokko zijn bijvoorbeeld gewoon een veilig land. Niet per se een leuk land, maar de bevolking hoeft niet massaal op de vlucht te slaan voor haar leven. En voor die paar die wel echte vluchteling zijn is opvang in de regio aanzienlijk goedkoper en minder cultuurschokkend. En geeft hen meer kans op een werkzaam leven i.p.v te vegeteren en (uit zichzelf) segregeren in een uitkering en krachtwijk in ons land. Ze komen hier niet voor onze vrijheid, maar voor de welvaart. Kan ik hen moeilijk verwijten, hooguit het erg brutaal vinden en asociaal naar de achterblijvers die wel hun lot accepteren en grenzen respecteren, maar ik vind het onverteerbaar dat linksmidden NL en EU net doen alsof dit vanzelfsprekend en goed is.

En ja, ik blijf net als elke inboorling uit elk van onze voormalige kolonieën toch ook graag de meerderheid in eigen land. Zeker als ik hoor van gekleurde mensen hoe verschrikkelijk het wel niet is om een minderheid te wezen. Surinamers zouden ook (terecht) gaan roepen om dichte grenzen als daar massaal blanke Nederlanders binnenstromen. Zelfs al zouden die nog zo probleemloos aanpassen, de taal leren en netto bijdragen. Ze zouden ook complotten vermoeden en roepen dat het een vorm van kolonialisme is.

Er wordt hier ook overdreven, zeker, maar dat is een spiegelbeeld van wat linkse en zogenaamde middenpartijen doen, die toch wel verrassend gelijksoortige meningen hebben met elkaar om ze nog als gescheiden of "midden" te kunnen beschouwen. Maar goed, definiëren daarvan is sowieso geen exacte wetenschap.

Dat hullie het ook doen wil niet zeggen dat het chique is van De Volkskrant die pretendeert een serieuze kwaliteitskrant te zijn, om mij en alle FvD stemmers gelijk bruine sympathieën te verwijten. Alsof er maar één soort FvD'er bestaat en die wordt vertegenwoordigd door de meest nare, meest extreem-rechtse stemmer voor de partij die ze kunnen vinden. Als wij alle allochtonen of immigranten over één kam scheren, bijvoorbeeld suggereren dat alle Islamieten ook de meest extreme soort Salafisme goedkeuren of insinueren dat letterlijk alle migranten in de bijstand en uitkering terecht komen, zelfs al is dat meer uit gemakzucht om niet elke keer te moeten kwalificeren dat het een gemiddelde betreft en niet letterlijk elke migrant, staan ze ook gelijk op hun achterste poten om racisme te scanderen.

En dan staat die generalisering over steun voor extremisten onder Moslims of aantal uitkeringstrekkers onder migranten vele malen dichter bij de waarheid dan dat de gemiddelde FvD'er extreem-rechts is. Anders kun je je afvragen waarom wij tot nu toe ondanks eindeloos getergd worden door wegkijkers en pedante demagogen die roepen dat de FvD en PVV extreem-rechts zijn, niet al die jaren gewoon maar PVV hebben gestemd. Of degenen die dat wel deden door gebrek aan keus, zijn overgestapt naar de FvD omdat ze die gematigder, "rechts genoeg", praktischer of liberaler vonden wellicht. Zouden VVD en D66 oprecht een ommekeer maken op immigratie en EU-politiek, met daden en niet alleen woorden, zoals de Deense socialisten ook voor dichte grenzen gingen pleiten en ineens weer de verkiezingen wonnen, zouden veel van de "extreem-rechtse" stemmers ineens weer verrassend "midden" of zelfs "links" kunnen worden.

Maar feitelijk zijn ze niet veranderd qua persoon of voorkeur. Het menu was nu eenmaal wegens bepaalde allergene standpunten en gebrek aan smakelijke ingrediënten bij de Kartelpartijen nogal beperkt... Alsof je alleen maar gerechten met varkensvlees aanbiedt aan een gelovig Moslim of Jood, en als die dan maar uit pure armoe kiezen voor dat éne gerecht met slechts gestoomde groenten gaat verwijten dat je altijd al wist dat ze zo'n extreem stel veganisten waren.

Wol | 14-12-19 | 21:44

Links raakt onderhand verstrikt in z'n eigen woordensoep. 'Extreem' is te extreem en 'radicaal' is niet extreem, maar 'rechts van de VVD'.
Ondertussen zijn ze steeds bezig de kiezer een een 'unheimlich gefühl' aan te praten. Het is fascinerend om te zien.

SIogra | 14-12-19 | 22:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat is wel raar, eerst een artikel in je blaadje proppen waar de haat en demonisering vanaf spat. Blijkt het achteraf per ongeluk zo onzorgvuldig te zijn gepubliceerd. Dat voor een zelfbenoemde kwaliteitscourant?
-
Pas als ze er dan op gewezen worden dat de Goebbels factor iets te hoog is komen ze met zo'n slap excuus verhaal.
Rare jongens dat Volkskrant volk.

bananabanana | 14-12-19 | 18:34

Ik weet gelukkig niet eens wat de Volkskrant is, ik lees geen kranten meer sinds de val van het Kabinet Den Uyl-1, maar ik luister nog wel elke zondagmiddag rond een uur of 1, onder het eten van stoofpeertjes en een lekker karbonaadje, naar de commentaren van Mr. G.B.J. Hilterman in zijn befaamde rubriek "De Toestand in de Wereld".

Nee, verder gaat het goed met mij, dank u!

Heppie-even-voor-mij | 14-12-19 | 18:30

Buitengewoon interessant bericht.

nikolaos | 14-12-19 | 17:52

Ik stel voor dat we de Volkskrant voortaan 'Fatima Dakmar' noemen.
Want die naam kennen we al van de Volkskrant met hun verzonnen fake-naam.
Hebben we het over nep-nieuws (?), dan is dat 'weer' een Fatima Dakmarretje in de Volkskrant.

Der Paulie | 14-12-19 | 17:28

Wat een walgelijke tweets van Oostveen en Duurvoort.

Robert Haynes | 14-12-19 | 17:27

Waarom zijn linksmenschen zonder uitzondering zo vol haat jegens andersdenkenden en zo overtuigd van hun gelijk ? Eenmaal in die tunnel lijkt er geen weg meer terug. Je ziet je land langzaam naar de kloten gaan , maar door de haat jegens de andersdenkenden zie je geen alternatieven meer. Je laat je aan kinderen een enorm verdeeld gedrocht van een land achter .

Koning BongoBongo | 14-12-19 | 16:57 | 14

@ArjenZH | 14-12-19 | 17:42:
Beste Arjan, wordt niet zo gauw verontwaardigd aub.
'Ik vind' dat linksmensen als pluriforme groep wel degelijk aan te wijzen zijn op één en hetzelfde kenmerk: hun mening vinden zijzelf niet 'zomaar' een mening, maar eigenlijk 'n absoluut (=voor iedereen dwingend) geloof; en dat verklaart hun intolerantie. Wie zijn dan niet de 'linksmensen'(?), nou, dat is iedereen die bescheiden genoeg is te worden gecorrigeerd door 'feiten' (zie: de objectieve waarheid); en gecorrigeerd door 'tolerantie moeten opbrengen/respect dus' (vanuit 'n andere culturele bagage), en gecorrigeerd door 'democratische erkenning van nederlagen' (vanuit de realiteit van verschillende meningen. Dan ben je niet idealistisch 'boven de mensen verheven met profetische wereldverbeterende vergezichten'. Dan 'mag' je gewoon er anders over denken; desnoods tegen de stroom in. (maar vele linkse anti-fascisten zijn echte fascisten; en vele linkse anti-racisten zijn echte racisten met hun 'diversiteits-gedram en inclusiviteits-ideaal)
Geeft dit antwoord op je vraag (?), dat hoop ik.

Der Paulie | 14-12-19 | 18:36

@Der Paulie | 14-12-19 | 18:36: De mensen die hun mening als absoluut beschouwen en boos worden als ze worden tegengesproken zie ik ook volop op dit forum.
En die zijn zeker niet links. U definitie deugt dus niet.
En Antifa en Bij1 hebben met hun diversiteitsgedram maar heel weinig steun ook bij de Linkse partijen. Maar vervolgens wordt iedereen die niks van de PVV moet hebben wel geassocieerd met dat gedachtengoed.
Kortom het gaat hier om hele grove generalisaties.

ArjenZH | 14-12-19 | 18:53
-weggejorist-
Rest In Privacy | 14-12-19 | 19:57
▼ 11 antwoorden verborgen

Een klok schieten.

bisbisbis | 14-12-19 | 16:47

Het venijn zit 'm in de staart.
"In tijden van polarisatie is het van het grootste belang om extra lang stil te staan bij de gevoeligheid en impact van de woorden en beelden die je gebruikt."
Da's eigenlijk heel vals, wat hier gepoogd wordt. De suggestie wordt gedaan dat de Volkskrant als kwaliteitskrant zelf in het geheel niet polariseert, nooit gheeft willen polariseren en dat ook nooit zal doen. Het zijn de anderen die volop polariseren, zo is de boodschap, en juist omdat die anderen met hun gepolariseer de sfeer verpesten, een eng klimaat creëren, moet je als kwaliteitskrant elk woordje dat je gebruikt dubbel, nee driedubbel wegen, want vóór je het weet krijg jij, Volkskrant zélf geheel ten onrechte het verwijt dat je aan die polarisatie mee zou willen doen.
Dat is natuurlijk de grootste bullshit die je als Volkskrant uitgescheten krijgt. Het was wel degelijk de bedoeling om volop te polariseren,, om er met gestrekt links gelaarsd been in te gaan, om schade te berokkenen, om te vernietigen. Het artikel was willens en wetens een vehikel om al polariserend Vlaardingerbroek kapot te praten.
En dan ook nog dat overbodige woordje "extra", alsof men wil zeggen:"We stonden er wel lang bij stil, zoals we als kwaliteitskrant altijd overal lang stil bij staan, maar dat was, zo bleek achteraf, vanwege al die polarisatie om ons heen nog niet genoeg, we hadden éxtra lang stil moeten staan. En dan niet om te weten dat we polariserend bezig waren, nee, omdat de woorden die we gebruikten binnen de context van al die polarisaties om ons heen wel eens erg gevoelig konden zijn en een impact zouden kunnen hebben die wij, uit de aard der zaak, helemaal nooit gewild hadden."
Nóg stinkender bullshit. Jullie wilden wel degelijk emotioneel raken, en wilden wel degelijk dat jullie vileine stukje vool rabiate haat doel zou treffen. Je nu voordoen als brave mensjes die niks kwaads in de zin hadden is laf, laffer nog dan het stuk waar je nu afstand van probeert te nemen.
Bah.

Schoorsteenveger | 14-12-19 | 16:11 | 1

Precies dat!
En ook geen woord over het totaal wanstaltige gebruik van "Forum van Democratie" en "extreem rechts" in dezelfde zin.
Sterker nog, het wordt nogmaals vermeld!

datzouzomaarkunnen | 14-12-19 | 18:06

De kartelkeffers van de Volkskrant konden hun haat tegen deze mooie dame niet inhouden. Vooral de jaloezie en nijd van de dames van de Volkskrant sprak boekdelen.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 16:09

Eva oh Eva
Mijn fascistje staat al pal
Het strakke Duitse helmpje stevig op den top

oeribedoerie | 14-12-19 | 16:03 | 2

Pas maar op dat je je arm niet overstrekt.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 16:11

Mannetje in de winkelstraat probeerde me zojuist een volkskrant in handen te drukken. Heb hem even gepast afgebekt.

Schuldenbrau | 14-12-19 | 16:00 | 1

Ik hoef ze altijd maar aan te kijken....... nuff said. Heb ik ook met PvdA of CDA flyer mensen.

Koning BongoBongo | 14-12-19 | 17:06

En dan in de rectificatie toch gewoon blijven volhouden dat FVD "rechtsradicaal" is. Gore framing. Welk woord zou de Volkskrant eigenlijk reserveren voor echte kaalkopjes?

Gen. Maximus | 14-12-19 | 15:32 | 8

@ArjenZH | 14-12-19 | 17:06: Gewoon een meid met gezond verstand. Heel wat beter dan zo'n huilende, lis van de realiteit zwevende en zich moreel superieur achtende linksmillennial zoals jij die graag ziet.

5611 | 14-12-19 | 17:26

@5611 | 14-12-19 | 17:26: Ik ben ook gek op zo'n type als Vlaardingerbroek hoor.
U klinkt erg gefrustreerd.

ArjenZH | 14-12-19 | 17:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Degene die zei dat de nieuwe fascisten zich anti fascist noemen heeft helemaal gelijk gehad.
bah wat een dom en achterlijk tuig.

watergeus | 14-12-19 | 15:29

Gelukkig, de Volkskrant wentelt zich in de bekende totale onschuld: wir haben es nicht gewunscht.

Bolder | 14-12-19 | 15:19

Waar is Greta .... nu, om te zeggen: "Schaam je".

Der Paulie | 14-12-19 | 15:11 | 1

Ik denk....... bij de psychiater .

Koning BongoBongo | 14-12-19 | 17:09

Vertaald: 'Ik ben een ongelooflijke eikel en dat heeft geen enkele consequentie voor mijn baan bij VK.'

Einde van de Domheid | 14-12-19 | 15:03

Wakker dier en Greenpeace laten ook best mooie meiden allerlei onzin vertellen. Zo is Antoinette herzenberg ook begonnen. Je weet wel, die van vier ton nu.

Mart6037 | 14-12-19 | 14:58 | 1

Herzenberg een mooie meid? Er zullen misschien ook mensen zijn die Asha ten Broeke woest aantrekkelijk vinden, maar ik kan me er niet in verplaatsen.

bijna_raak | 14-12-19 | 16:50

Grappig dat de VK in de rectificatie stelt dat het wèl bon ton zou zijn geweest als Vlaardingebroek een boegbeeld van FVD zou zijn. Het toont de blinde haat jegens een gedachtestroming die egebaseerd is op gezond verstand en daarmee het hopeloze bubbeltje van de VK journalisten.
Overigens is Vlaardingebroek nu wel hard op weg dit boegbeeld te worden.

Frederik Fluweel | 14-12-19 | 14:49 | 1

En dat is haar ook gegund, mocht ze dat zelf ambiëren.

Timide_Aso | 14-12-19 | 17:02

De boegbeelden van de Volkskrant zal het een worst wezen.

Ze hebben hun doel behaald; poging tot karaktermoord op een politieke tegenstander. In de strijd tegen vermeend fascisme en racisme zijn de opiniemakers van de Volkskrant zelf fascistische en racistische trekjes gaan vertonen. Harriet en Margriet zijn compleet gestoord, heel wel goed dat ze dit herhaaldelijk publiekelijk bewijzen. Zo hoeft er geen twijfel te bestaan.

Nederland80 | 14-12-19 | 14:46

Tijdsdruk. Rectificatie bewijst alleen maar dat dat azijnstukje in de zaterdageditie moest en dat het al van te voren klaar stond. Hoe lang duurt dit onvermogen voort? Veel zuur, weinig tot niets inhoudelijk. Hebben we nu alleen maar k*tkranten? Dit is een retorische vraag.

Carryon | 14-12-19 | 14:38

Vrouw zijn en dan ook nog good looking èn intelligent en tot overmaat van ramp blond en niét inclusief weldenkend links? Neeeee, dat mag natuurlijk niet in de bubbel van het diversiteitsdenkende volksdeel!
Het is sws belachelijk dat die gewenste diversiteit gebaseerd is op uiterlijke kenmerken! Dat heet discriminatie!!
En feministen die het opnemen voor de hoofddoek en boerka zijn echt niet serieus te nemen.

Rationa | 14-12-19 | 14:37

Wat een flauwekul "te veel een persoonlijke aanval". Ik herinner mij nog de persoonlijke aanvallen op Wierd Duk, Machteld Zee, de blokkeer Friezen. Persoonlijke aanvallen horen tot een wezenskenmerk van de Volkskrant. Alleen komen ze er niet mee mee weg.

evert49 | 14-12-19 | 14:30

De tragiek van Harriet Duurvoort is dat ze het liefst blank had willen zijn, uit een welgesteld gezin, vader en moeder met goede banen, hockey, en uiteindelijk een Floris-Jan Bovenlander als man. Helaas.

Madame Poitiers | 14-12-19 | 14:25 | 1

Helaas, ze is een prinsesje met wat meer pigment dan de gemiddelde Nederlander geworden. Pigment doet er immers toe, volgens (krul)haar. Hoe je er uit ziet, maakt of breekt je boodschap kennelijk. Triest.

Timide_Aso | 14-12-19 | 17:05

Sorry voor dit artikel. We hopen met z'n allen dat de Volkerts dezer aarde dit niet al te serieus oppikken.

Koning BongoBongo | 14-12-19 | 14:23 | 4

Links wordt steeds kleiner maar wat overblijft steeds gekker.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 16:13

@Nederland80 | 14-12-19 | 14:48: Alle politieke aanslagen van de afgelopen 2 jaar in de VS en Europa kwamen juist uit de kringen van extreem rechts.

ArjenZH | 14-12-19 | 18:20
▼ 1 antwoord verborgen

Het was niet de bedoeling het meisje met extreem rechts te linken ,maar hij heeft het wel gedaan, met als bonus ook FvD als extremistisch neer te zetten.Met figuren als Volkert v.d. Graaf in je vriendenkring is dit zo goed als een oproep tot moord.
Het houdt nooit op dat polariseren van linkse media ; ze snappen nog steeds niet dat dit uiteindelijk alleen maar verkeerd voorze kan aflopen .

Koning BongoBongo | 14-12-19 | 14:20 | 1

Er wordt idd een klimaat geschept. Dank u klimaatgekkies.

Carryon | 14-12-19 | 14:41

Haar doen? Nou ja, als het dan moet..

Schriever | 14-12-19 | 14:08

Als snotaap heb ik als Volkskrantbezorger ooit een hele dag (65 stuks) in de struiken gemieterd.Toen zat ik al in het verzet !

Frank1387 | 14-12-19 | 14:01 | 1

9 maanden later werd ene jetten geboren

28 | 14-12-19 | 14:07

De Völkische Beobachter heeft wel erg veel modieuze woorden nodig om te laten blijken dat ze hun fout inzien. Je kunt ook "Sorry, mevrouw Vlaardingerbroek en Forum, voor ons amateuristische gekluns" zeggen.

JvanDeventer | 14-12-19 | 13:59 | 1

Die excuses ontbreken dan ook compleet. Het enige wat ik lees, is dat zichzelf nog meer veren in de reet zitten te steken voor hun geweldige zelfreflectie.

Bulloch | 14-12-19 | 14:15

Links loopt steeds meer klappen op, zie Boris Johnson, intervieuw Ronald Plasterk in het FD, intervieuw Hans Wiegel in diverse kranten, nu het mislukte framen van Eva Vlaardingerbroek, uiteenvallen coalitie provincie Brabant omdat het CDA het stikstofbeleid niet meer wil verkopen naar de boeren enz.enz.
Was niet geheel toevallig dat het CDA kamerlid Madeleine van Toorenburg gisteravond op de publieke tribune zat in Den Bosch tijdens genoemd debat en de stemming daarna...... orders van Heerema???
Zin aan 2020 dan valt het kabinet en dondert het klimaatsprookje ook in elkaar.

oakmont | 14-12-19 | 13:51 | 2

Er is naast de maatschappelijke onvrede en verdeeldheid nog iets anders aan de hand; de bindende factor ( VVD ) struikelt van schandaal naar schandaal en is zover naar partijen als GL, de CU en de linkerflank van X66 opgeschoven dat liberaal rechts zich er totaal niet meer in kan vinden. Ik denk niet dat ze de rit gaan uitzitten, om eerlijk te zijn.

Graaisnaaiert | 14-12-19 | 14:04

Dat zijn inderdaad opvallende ontwikkelingen.

Mr.Crowley | 14-12-19 | 17:49

Je ziet het steeds vaker. Mensen als Duurvoort die zie opwerpen als voorvechters van diversiteit. Maar dan wel het soort diversiteit dat zij waardeert en geen ruimte laat voor een andere kijk op de politiek en samenleving.

Amsterdamsko | 14-12-19 | 13:50 | 2

Kort gezegd censuur is geen punt als je de juiste mening hebt.

bijna_raak | 14-12-19 | 16:54

Diversiteit vindt dit soort volk heel belangrijk behalve als het om meningen gaat.

5611 | 14-12-19 | 17:32

Tja de kansen voor vrouwen worden steeds beter, ze krijgen nu al een aparte ingang, waar alleen deze sahara prinsesjes door mogen lopen. Omdat prinsesjes nu eenmaal zeer teer zijn krijgen ze alvast een doekje om, tegen de harde wind. Ook de seks beleving is intensiever, als man lief thuis komt gaan ze alvast liggen anders wordt het weer SM seks. Ook de kinderwens van deze vrouwen wordt genoegen gedaan, ze knipperen met hun ogen en ze zijn weer zwanger.
En onze feministen vinden dat alles maar goed, terecht toch?

jan huppeldepup | 14-12-19 | 13:46 | 2

Beetje seksueel gefrustreerd/jaloers?

* Il Principe * | 14-12-19 | 13:55

@* Il Principe * | 14-12-19 | 13:55: Tja inderdaad, ik moet altijd op me knieen bedelen voor seks en de deur open houden.

jan huppeldepup | 14-12-19 | 14:01

In een era van radicale koppensnellers en deradicaliseren is de term 'radicaal' niet veel positiever dan 'extreem'.

Gezonde_Roker | 14-12-19 | 13:42

Rectificatie? Leest eerder als een trap na! Veel dure woorden en smoesjes. Een "sorry, ik ben nou eenmaal een zelfvoldane lul" had beter volstaan en de lading beter gedekt.

R.F.Pickering | 14-12-19 | 13:39

Lekker man prachtige vrouw. Die ogen die doen het. Super! iedereen Voor!

tragic1911 | 14-12-19 | 13:33

Zo’n Oostveen of een Duurvoort zouden bij de SS een glansrijke carrière hebben gehad. Vervang Arische eens door Joods of Homo.. ai

BozePaarseMan | 14-12-19 | 13:24 | 2

Ze zijn zo verslaafd aan het zweedse model dat ze er een syndroom aan hebben overgehouden; het Stockholmsyndroom.

Graaisnaaiert | 14-12-19 | 13:28

Tja ik zie deurvoort al met laarsen aan en een zweepje in haar hand poseren, en wat zeg ik, ze is al zo beroemd dat er zelfs een pop van haar gemaakt is.
de.aliexpress.com/item/32503354815.ht...
en weet je wie er ook nederlands sociaal en democraat was

jan huppeldepup | 14-12-19 | 13:52

Die toespraak van Vlaardingerbroek, was weinig mis mee toch? Je zou "blanke man" door "westerse man" kunnen vervangen als je echt op elke slak zout wil leggen maar verder is er niets waar je aanstoot aan zou kunnen nemen toch? Genderverschil willen ze wegpoetsen, wat ze bij ons westerse mannen verfoeien omarmen ze bij mannen uit de rest van de wereld, ze slaan zichzelf vol op de borst voor gelijkheid maar kunnen het niet nalaten om zichzelf als lghtetc-er, afronnederlander of wat dan ook te onderscheiden, hun waarden en normen gaan voor het democratische zelfbeschikkingsrecht van ieder mens ( genderneutraal speelgoed ) en dan heb ik het nog niet eens over het vlagvertoon van foute regimes waar je als je afwijkt je leven niet zeker bent.
Als je als "progressief feministisch links" zo'n ontzettend gevaar in "altrechts" ziet en je zo overtuigd van je eigen gelijk bent zou je je toch eens moeten afvragen waarom in Nederland alle vrouwen, kwetsbaren en minderheden nog niet massaal achter die feministische optocht aanhollen? Nou? Zijn ze dan zo dom dat ze niet snappen dat...? Oh nee, dat mag je niet zeggen, de iq-discussie...
Brrr, feminazi's, moet er helemaal niets van hebben.

Graaisnaaiert | 14-12-19 | 13:19

Poeh, mooi interview in de Telegraaf. Wat een topper die Eva! Ondanks dat de kansen waarschijnlijk nog nooit zo gelijk waren als vandaag de dag, is het toch nog een mannenwereld. Ik heb er groot respect voor dat zij zich op inhoud naar boven aan het werken is.
En wat een walgelijke reactie van de Volkskrant. Zelfs het bovenstaande stukje blijft bij zelfpijperij zonder excuses voor de karaktermoord.

Bulloch | 14-12-19 | 13:17

Het is zó doorzichtig, naïef maar vies! Dat linkse volk teert zonder enige vorm van zelfreflectie en schaamte mee op het kapitaal. Dit linkse tuig zit al diep in de politiek, bedrijfsleven en de staatsomroep geïnfiltreerd en houdt het kapitaal in het zadel. Ze doen er alles aan om het volk dom te houden en indien nodig weg te zetten als racisten. Alles in samenwerking met het kapitaal. Als beloning krijgen ze een luizenleventje, een goede baan, een prachtig salaris en als ze goed hun best doen een top (graai-) functie!
Zo ziek!

Harrie7949 | 14-12-19 | 13:15

Is het artikel ook herschreven met de kennis van nu of is er ook een disclaimer?

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Want dit artikel blijft dus wel zo staan en is vindbaar maar de rectificatie / kennis achteraf niet

Kaas de Vies | 14-12-19 | 13:12

Je kan ook gewoon "Sorry" zeggen.

Kamervraag | 14-12-19 | 13:12

"onder grote tijdsdruk". Flikker toch a.u.b. op! Stelletje huichelende ratten van de Volkskrant. Jullie hebben gewoon aardig tegenwind gekregen op je valse stukkie, en nu volgt er een halfhartig excuus, met veel nep-redenen, waarom het zo'n vals stukkie geworden was. Bah!

KeesBruin | 14-12-19 | 13:12

Leuk meisje die Eva. Met ook nog eens zinnig verhaal.
Bij links hebben ze Asha ten Broeke met als voornaamste statement dat het zo heerlijk is om dik te zijn.
Ik proef iets van ressentiment bij de Volkskrant.

0112358 | 14-12-19 | 13:10

Lol, dankzij het haatstuk in de Volkskrant heeft Eva haar echte verhaal kunnen vertellen in de Telegraaf. Een krant met veel meer lezers. En nu voelt VK zich gedwongen tot een halfbakken rectificatie van het demoniserende artikel.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 13:10

Oh leuk, de laaggeletterden van GS gaan weer massaal roepen dat de Volkskrant een linkse kutkrant. Dat gebeurt elke twee weken onder het vaste topic over advertenties voor vliegvakanties in de Volkskrant. Deze keer is het terecht want dat artikel van Bahara en Knols riekt naar karaktermoord en journalistiek gezien is het dus een wanproduct. Afgezien van het gegeven dat op rechts ook vrouwen met donker haar en een kleurtje zitten (hoi Ayaan!).
Zo'n hoofdredacteur zal zich ook wel de ballen uit de broek schamen dat er zo'n slecht artikel in zijn krant is gekomen, maar hij gaat niet publiekelijk z'n collega's afvallen. Vandaar dus dat commentaar.

Diotima | 14-12-19 | 13:09 | 9

Ja maar rechtse mensen moeten dat wel hé. Elkaar afvallen, ook al is het een linkse strooien man die door een of andere linkse groepering met een complex is gecreëerd... Anders schrijft de Volkskrant, of anders Trouw/NRC, wel een karakter vernietigend stuk erover. Maar als een linkse kut-krant redacteur zijn collega niet afvalt is begrijpelijk, of moeten wij dat begrijpen. Deze denktrant heeft iets heel psychopathisch, het slachtoffer moet dat maar begrijpen anders is het zo zielig voor de psychopaten onder ons.

HetLichtInHetZuiden | 14-12-19 | 13:26

@Langshetrandje | 14-12-19 | 13:22:
U kan best nog eens gelijk hebben. Complimenten voor 'laaggeletterd in je broekje'.

@HetLichtInHetZuiden
Ik heb er weinig begrip voor. Ik begrijp alleen hoe het zou kunnen komen. Vlaardingerbroek werd wel even gebrandmerkt, op 1 hoop gegooid met mensen die echt een radicale mening hebben. Dat is heel smerig.

Diotima | 14-12-19 | 13:48

@A.U.EnLeven | 14-12-19 | 13:15:
Inderdaad, het ‘volk’ bestaat niet uit linkse en rechtse mensen maar uit mensen die op sommige punten meer ‘links’ zijn en op andere punten meer ‘rechts’. Voor politici en de media is dat een te lastig concept om te begrijpen.

me,myself and IK | 14-12-19 | 13:50
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik zie wel een nieuw baan aan komen. De zwartlakjournalist.Ter vervanging van rectificatie. Ze zetten het artikel nog een keer neer maar dan zijn namen en zo weggelakt.

tweetybird | 14-12-19 | 13:08

Gisteren weer op DWDD het bewijs dat in linkse kringen wetenschap drijft op Seksistische vooroordelen.

Geile Barbara Baarsma geilend op de mooie teksten van Obama, vs Trump, in plaats van de vergelijking te treffen wat de economisch toegevoegde waarde is van beiden.
Dit soort tuthola's domineren in ons onderwijs.

Bolhoed | 14-12-19 | 13:07 | 1

U bedoelt de dame met ogen zo diep achter in haar hoofd dat er voor hersens eigenlijk geen plek is?

Normpje | 14-12-19 | 13:52

Rechtsfilosofie.
Columnist.
Krant.
Weblog.

Allemaal arbeid die niets met arbeit te maken heeft. Slap gelul is het.
Werkverschaffing ten faveure van de zittende macht. Ja, ook Forum.

A.U.EnLeven | 14-12-19 | 13:07

Kwaadaardigheid ligt aan de basis. Dat is het probleem.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 13:06 | 1

Evilinksch. Waar komt die valsigheid toch vandaan ?

Koning BongoBongo | 14-12-19 | 16:48

Heel duidelijk komt de waanzin van hedendaags links weer naar voren uit de artikelen van de Volkskrant en de diverse scribenten die de artikelen onderschrijven.
1. Ze zien niet dat ze zelf discrimineren en mensen in hokjes plaatsen.
2. Identiteitspolitiek is het enige wat nog over is van de wereldbeschouwing van links. Verder is het leeg en laf.
3. Ze koesteren een enorme minachting voor hun vroegere electoraat wat ze eens wilden verheffen. Dat zijn maar domme mensen aldus links.
4. Sociaal economisch hebben ze volledig gecapituleerd voor de economisch meest rechtse doctrine die er ooit in Europa geweest is. Namelijk de economische beginselen van de EU waarbij ieder individu volgens het proces van creatieve destructie een concurrent van de ander is.

Ernstig zeker, het hedendaagse linkse volk is dan ook niet meer te pruimen. Hoogst onsympathiek volk wat van wereldvreemde arrogantie mijlen naast hun schoenen loopt.
Maar wat ze niet in de gaten hebben is dat ze zichzelf volledig kapot aan het maken zijn. Dus elk nadeel heb zijn voordeel.

Zapata10 | 14-12-19 | 13:05 | 1

Identiteitspolitiek wordt slecht gepropageerd op de flanken in kringen van Bij1.
Waarom assiocieert u iedereen uit het midden en gematigd links met dat gedachtengoed?
De EU heeft geen economische beginselen. De EU voert de wil van de regeringsleiders van de EU lidstaten. En en de meeste lidstaten zijn centrumrechtse regeringen aan de macht.
Dat iedereen die links is niet te pruimen is, is een zeer grove generalisatie.
Waarom haat men in uw kringen zoveel mensen (Links, Moslims, Asielzoekers, Marokkanen). Het lijkt erop dat u zelf doet waar u anderen van beschuldigt: namelijk iedereen uitsluiten met een kleurtje of een andere mening dan uw eigen groep. Kortom u oprojecteert uw eigen haat, ontevredenheid en rancune op anderen.

ArjenZH | 14-12-19 | 20:40

Mijn partner wou tegen mijn zin binnenkort een abonnement op de volkskrant nemen. Bedankt Bahara, dat abonnement gaat er gelukkig niet meer komen.

watazooi | 14-12-19 | 13:05 | 1

Yep. Pasgeleden wilde ik nog een riem weggeven. Stond ik daar heb ik toch het, blad kado ,maar gegeven.Die riem was stukken mooier.

tweetybird | 14-12-19 | 13:19
-weggejorist-
tragic1911 | 14-12-19 | 13:04 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Volgens de vvdbode heb je als afgestudeerd rechtsfilosoof de banen voor het uitzoeken. Dat verbaast mij eerlijk gezegd niet zo'n heel klein beetje, ik kan er geen enkel passend ambacht bij bedenken. Een zoektochtje naar het onderwerp van heur proefschrift, inclusief promotors, levert niets op.

Een mening over haar wetenschappelijke/intellectuele capaciteiten laat ik derhalve maar achterwege. Dat zouden meer mensen moeten doen lijkt mij. Laat haar eerst maar eens wat presteren.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 13:03 | 4

Ze zou het prima doen als eerste vrouwelijke Premier.

RickRD | 14-12-19 | 13:56

@Hetze Haatstra | 14-12-19 | 13:49: Dat bruine hemd valt volgens mij wel mee, wat derderangs volkskrantcolumnisten en een hulpprofessor van de UvA. Heur ouders vreten volop uit de publieke omroepruif en aan andere kruiwagentjes heeft ze zo te lezen ook geen gebrek. En anders kan ze altijd huisvrouw worden voor haar betere helft van het Front National. Die komt er wel.

En er is inderdaad een reden dat ik al jaren vind dat er vijf universiteiten dicht kunnen in dit land. Al was het maar om de wetenschap uit die inmiddels decennialange nivelleringswurggreep te bevrijden :-)

Rest In Privacy | 14-12-19 | 14:15

@RickRD | 14-12-19 | 13:56: Op haar 23e? Schei toch uit. Wat ik zeg, laat haar eerst maar eens wat presteren. In een echt vak dat is.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 14:16
▼ 1 antwoord verborgen

Een kiosk heb ik al in jaren niet meer gezien.

kwark001 | 14-12-19 | 13:02

“De Volkskrant, zo luidde de kritiek, droeg bij aan een normalisering van een politieke beweging die in de ogen van veel lezers niet normaal is.”. Dit geeft het probleem in die kringen pijnlijk weer: als je over allerlei zaken niet precies zo denkt als wij dan is dat niet normaal. Persoonlijk hanteer ik het liefst argumenten om de denkbeelden van de grachtengordel te weerleggen maar dat zal wel mijn manco als ‘boze witte man’ zijn.
Overigens mocht de heer J. Stalin zijn politieke opponenten ook graag het predicaat ‘niet normaal’ meegeven om ze vervolgens in een goelag te laten ‘behandelen’. Zouden de grachtengordeldieren al een mooi afgelegen lapje grond op het oog hebben?

Hetze Haatstra | 14-12-19 | 13:00 | 16

@Mr.Crowley | 14-12-19 | 15:48:
Ik denk toch dat ook hier emotie achter zit. De emotie van andersdenkenden moet kapot. Al zullen ze dat nooit toegeven. Vandaar al die uitvluchten en vileine steken onder water.

Wiebenick | 14-12-19 | 16:20

@Wiebenick | 14-12-19 | 16:20:
Dit is doelbewuste strategie om een vijand schade toe te brengen om een betere positie in de samenleving te bereiken, waarbij ieder middel geoorloofd is.

Mr.Crowley | 14-12-19 | 17:05
▼ 13 antwoorden verborgen

Hij heeft een lange aanloop nodig. Maar aan het eind komt dan toch de bekentenis. Pfff daar zijn waarschijnlijk de nodige checks en balances op het deugvlak aan vooraf gegaan.

Graaier | 14-12-19 | 13:00

De Volkskrant, misschien wel de meest polariserende krant van Nederland

laurentius | 14-12-19 | 12:58

Deze Pieter Klok wordt op Twitter "gevolgd" door een zekere Henk Otten ...
... Nou, dan weet je eigenlijk al genoeg.

Remi 1 | 14-12-19 | 12:58

Typisch linkse redenatie. Ook dit 'excuus'-artikel. Het is altijd een ander z'n schuld.

Papa Jones | 14-12-19 | 12:57

Waarom lees ik nou Eva Vingerindenbroek? Denk dat het tijd is voor vakantie...

toproy | 14-12-19 | 12:56 | 1

Vlaardingerbroekje, mag ik mee?

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 12:59

"In tijden van polarisatie is het van het grootste belang om extra lang stil te staan bij de gevoeligheid en impact van de woorden en beelden die je gebruikt."

Netjes.

Ignatius J Reilly | 14-12-19 | 12:56 | 7

@Ignatius J Reilly | 14-12-19 | 12:58:
Geen dank, alsnog droog brood zo. Klinkt lekkerder dat wel.

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 13:00

@Dhr. M.A.R. Ginaal | 14-12-19 | 12:59: Vandaar dat je voorzichtig moet zijn met het rondstrooien van je onmacht.

Ignatius J Reilly | 14-12-19 | 13:01

@Ignatius J Reilly | 14-12-19 | 13:01:
Nee joh, persoonlijk heb ik daar genoeg van en kan ik het missen.

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 13:05
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat is gezegd kan niet meer worden ontkend, ondanks de rectificatie, plakt die 'rechtsradicale' stempel misschien nog wel bij veel linkse mensen aan haar gezicht, hopelijk kan het helemaal weggepoetst worden met de tijd

hotbrasil | 14-12-19 | 12:55 | 1

Nou het lijkt mij een lief dametje. En ze is nog knap ook.En als je die VK zere neus neemt ben je niet echt zere neus te nemen .Het is niet 1 keer dat ze rare dingen hebben. Het is constant. Ze kunnen van hun voorpagina beter rectificatie pagina maken. Niet dat die ouwe bomen met opdruk er beter van wordt.Maar ja beter dat als dat je die krant leest en dan op de laatste pagina moet lezen dat alle artikelen een rectificatie bevatten.

tweetybird | 14-12-19 | 13:03

Too little too late..
Het gaat helemaal niet enkel om Eva en haar anti-feministische opvatting.
Het gaat om het frame dat Eva met haar anti-feministische standpunt de radicaal rechtse flank vertegenwoordigd als zijnde voornamelijk een marketing middel met blond haar, een goed voorkomen en intellect.
Het frame is gezet en heel de linkse deugparade zal haar "overigens volledig terechte aanklacht tegen het huidige feminisme" waar mogelijk als immoreel en fascistisch weg proberen te zetten. Wellicht niet met die woorden maar wel met die strekking.

Kun je een halfslachtig excuus verhaal tegenover zetten maar dat is voor de bhune en haalt niets uit.

normanius | 14-12-19 | 12:55

Maar dit is gewoon hoe de psy-op werkt. Wat blijft hangen is: rascistische moffenhoer. De zwakke nuancering verdwijnt uit de geest.

FustViking | 14-12-19 | 12:54 | 1

Herhaal jij het nog ff dan.

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 12:56

Het meest lollige excuus ooit

Abu Bachouca | 14-12-19 | 12:53

Waarschijnlijk was er ook te weinig tijd voor een wat scherpere rectificatie.

BozePaarseMan | 14-12-19 | 12:48 | 1

Echt stofhappen is het niet nee. Een excuus gebracht in de van links zo bekende slachtofferrol, omdat het ‘zo druk was.’

Computer_says_no | 14-12-19 | 12:57

M.a.w.; Het spijt ons dat we ontmaskert zijn als radicale linkse activisten krant.

Scepticus | 14-12-19 | 12:48 | 2

Nou over linkse activisten gesproken. Ik kijk net. En dacht zijn die boeren nou al weer een luchthaven aan het blokkeren. Mag toch niet. En schande dit en dat. Maar nee. Het is gelukkig greenpeace.Zeg maar van die extreem linkse activisten. De luchthaven politie is nu net begonnen met ontruimen.

tweetybird | 14-12-19 | 12:51

Ben benieuwd hoe erg shit aan was geweest als het de telegraaf was die op gelijkwaardige manier berichtte over een donkere of Arabische dame die op een groenlinks of D66 congres sprak... Oef...

Nemo_Tenetur | 14-12-19 | 12:45

Tijdsdruk? Bullshit.
Kwaliteit en tijd zijn niet gecorreleerd.

postmodernismisdead | 14-12-19 | 12:42 | 3

Tuurlijk. Hoe meer de tijd je voor iets kan nemen, hoe beter je het kan maken. Kennelijk is dit er bij de krant er nog tussen gefrummeld. Op twitter zag je ook dat gewone lezers het vanuit journalistiek oogpunt een slecht artikel vonden.

Diotima | 14-12-19 | 12:46

@Diotima | 14-12-19 | 12:46:
Nee. Kwaliteit en tijd zijn niet gecorreleerd.
Dan wordt het werk uitgevoerd door de verkeerde persoon.

postmodernismisdead | 14-12-19 | 12:49

Nounou, kutkrant. Gecondenseerd.

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 12:51

En nog één. "In tijden van polarisatie is het van het grootste belang om extra lang stil te staan bij de gevoeligheid en impact van de woorden en beelden die je gebruikt."
Alsof dat niet gebeurd is. Dit is niet per ongeluk en onder tijdsdruk geschreven, hier is lang over nagedacht. Alleen pakte het anders uit dan ze verwacht hadden, vandaar deze halfbakken uitleg.

spanarchist | 14-12-19 | 12:39 | 3

DE VK heeft gewoon gedaan wat ze altijd doet.
In opdracht van haar broodheren.
Het enige wat ze fout gedaan hebben is de timing.
Je mag zo iemand pas onder de bus gooien nadat ze als "fout" geframed is.
Iets te vroeg dus, deze keer.

jemagookniksmeer | 14-12-19 | 12:44

Er ontbreekt een zinnetje: "En ik bied hierbij mijn excuses aan aan Eva Vlaardingerbroek."

J. Jarig | 14-12-19 | 12:36 | 5

Excuses aanbieden is zó vorige eeuw.

Papa Jones | 14-12-19 | 12:53

De Volkskrant heeft één motto: Nooit toegeven.

Portnoy | 14-12-19 | 12:58

@Portnoy | 14-12-19 | 12:58:
Geeeef nooit toe. Jalalalala. Volgens mij was dat een televisieprogramma *knijpt neus dicht* uit de jaren omstreeks negentienhonderdnegenennegentig (woordwaardewatscrabble).

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 13:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Interessant leesje is dat:
Volgens Dr. Rossiter parasiteert de progressieve agenda op de zwakte en gevoelens van minderwaardigheid onder de bevolking door:
– het creëren en versterken van slachtofferschap;
– het bevredigen van kinderlijke claims op erkenning, toegeeflijkheid en compensatie;
– het aanwakkeren van primitieve gevoelens van jaloersheid;
– het verwerpen van de soevereiniteit van het individu om hem te onderwerpen aan de wil van de overheid.

28 | 14-12-19 | 12:48

Collectief volproppen anti-psychotica... Daar worden ze lekker rustig van...

Nemo_Tenetur | 14-12-19 | 12:48

Uit het VK-artikel: "Twee experts op het gebied van radicaal rechts kwamen tot deze analyse."
Het is de walgelijkheid van links. Net zo lang zoeken tot je zogenaamde experts hebt gevonden die precies zeggen wat je wilt horen, zodat je je later achter kunt verschuilen. "Wij zeggen het niet, het zijn de experts die het zeiden."

spanarchist | 14-12-19 | 12:36

Boegbeeld van de FvD en RADCAAL rechts?
Hoever naar bakboord ben je dan afgedreven en hoever ben je de werkelijkheid, van wat de Nederland staat inhoud, uit het oog verloren.
Als dit al radicaal rechts is neem ik aan dat de reactie door een communist is geschreven.

Datgingniegoed | 14-12-19 | 12:36 | 1

Het is radicaal om niet al je soevereiniteit naar ongekozen bestuurders in Brussel te willen overhevelen.

Nederland80 | 14-12-19 | 14:49

Wat een non-excuus is dat zeg. Dus eigenlijk zegt de slappe dweil dat Eva te laat reageerde, terwijl zij al zoooo veeel aan het proberen waren om in contact te komen. Daarnaast zegt ie dat het de schuld is van anderen dat hij verkeerd begrepen wordt als hij het over huidskleur heeft.

Zeg gewoon dat je het niet over huidskleur had moeten hebben, omdat je daar zo gigantisch tegen bent. Maar dat doet ie niet. Dus eigenlijk vindt ie het wel best zo.

EDIT: Oja en een fokking Stijlboek?!?

haddem | 14-12-19 | 12:35
-weggejorist-
Mr.Crowley | 14-12-19 | 12:33

Vieze vieze vieze krant de Volkskrant, maar ja niet anders verwacht

MoltisantiBeer | 14-12-19 | 12:33 | 1

De kat scheit erop?

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 12:53

Eva heeft ongewild feilloos aangetoond uit welke kant het meeste seksisme vandaan komt als je iets durft te beweren wat niet zo goed uitkomt. Wie niet voor ons is is tegen ons.

spanarchist | 14-12-19 | 12:32

De Volkskrant is wel een beetje een obsessie aan het worden voor Geenstijl. Ik snap dat wel. Ik heb die krant ook decennialang gelezen. Op een gegeven moment trok ik het niet meer en heb ik mijn abonnement opgezegd. Maar je kan die krant digitaal gratis lezen en je kijkt dan elke dag toch even. Toch nieuwsgierig. Maar de inhoud wordt steeds minder en minder interessant. Ik doe er steeds korter over, een minuutje. Als columnisten Sommer en Drayer ermee stoppen, dan is het verval compleet. Ik raad het Geenstijl aan de Volkskrant ook maar te gaan negeren. Ieder stuk rood vlees dat die krant in de arena werpt, kijk er eerst maar even tijdje verveeld naar.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 12:32

Het stuk was slecht onderbouwd maar in principe correct. Het is ook geen toeval dat dat alt-rightige bijna allemaal uit Leiden komt, rechtsfilosoof is (bullshitstudie) en een link heeft met Paul Cliteur (big daddy van dit clubje): Machteld Zee, Afshin Ellian, Andreas Kinneging, Eva Vlaardingerbroek enz. enz.

koter | 14-12-19 | 12:31 | 5

Het artikel is vooral slecht omdat er totaal geen interesse is in de gedachten en redeneringen van Vlaardingerbroek. Waarom denkt ze wat ze denkt. Wat heeft ze meegemaakt. Interesse: geen. Alleen maar knippen, plakken en framen.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 12:50

@Je_zeulende_zusje | 14-12-19 | 12:40:
De vraag kwam ook langs in het interview met Cliteur in de VK. De rechtse gang in een links bolwerk is natuurlijk ook wel heel schokkend

earrebarre66 | 14-12-19 | 13:57
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
beldewouten | 14-12-19 | 12:30 | 1

Smerige krant, smerige columnisten.

Barend Braakbal | 14-12-19 | 12:30 | 1

Ik las 'communisten', lol.

Papa Jones | 14-12-19 | 13:00

Wat is het toch ook een kudtvod. Polarisatie is een van de peilers van hun businessmodel. En als ze daar weer een keer niet mee wegkomen dan doen ze schijnheilig.
Dat je als medium een duidelijke politieke kleur hebt, of duidelijk altijd één kant kiest, is tot daaraan toe. Maar durf er dan ook transparant over te zijn in plaats van proberen de indruk te wekken dat je zo objectief en evenwichtig bent.

Een paard | 14-12-19 | 12:28

Hoorde gisteravond de praatlul van het staat journaal mompelen dat bedekte kleding wordt gezien als een uiting van feminisme. Hij mompelde het er zo terloops uit dat wel duidelijk was dat hij dit moest zeggen, maar dat hij zelf iets anders vindt. Maar ja, alles om zijn baantje te behouden hè...

Schuldenbrau | 14-12-19 | 12:28 | 5

@Mr.Crowley | 14-12-19 | 12:38:

Was in het kader van de Eerste Modest Fashion Week in Nederland, 'Bedekt uit vrije wil'.
Met voornamelijk ontwerpers uit MO-hellholes. ‘Modest fashion’ wordt in de markt gezet met termen als ‘keuzevrijheid’ ‘feminisme’ ‘een uitnodiging om jezelf te zijn’. *kuch*
Nou ja, weer wat geleerd.

Computer_says_no | 14-12-19 | 12:50

Krullenbol Jeroen? Vast. De ergste griezel.

Normpje | 14-12-19 | 13:46

Inderdaad ragebol jeroen.

Schuldenbrau | 14-12-19 | 16:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Volkskrant rijmt niet voor niks op kachel. Rijmt niet brand wel.
Dubbele tarieven voor elke klant met Volkskrant op de mat.

schoon-schip-maken | 14-12-19 | 12:28

"te veel een persoonlijke aanval "
Het blijft dus een persoonlijke aanval, alleen een beetje te veel.

Mr.Crowley | 14-12-19 | 12:28 | 1

Vraag me dus ook af, wat ook in het artikel aangeduidt werd, of deze persoonlijke aanval niet werd opgezet vanwege haar uiterlijk.

Mr.Crowley | 14-12-19 | 12:31

Nou, ik heb nog steeds aan abonnement op de Volkskrant. Ik vind het over het algemeen geen slechte krant, die sinds de jaren 90 duidelijk als missie heeft een zo divers mogelijk publiek aan het woord te laten komen.

Vandaag staat er bv weer een groot interview in met Paul Cliteur, waar ik een fan van ben (heb veel van zijn boeken gelezen), en die tegenwoordig natuurlijk de leider van de senaatsfractie van FvD is. Cliteur beklaagt zich over de eenzijdigheid van de MSM, en noemt NRC Handelsblad het meest policor, daarna Trouw, en als derde de Volkskrant. Maar nogmaals, dat ben ik dan niet met hem eens. Ik kan tal van columnisten noemen die niet het gangbare linkse, policor gedachtegoed daar verspreiden. Te beginnen natuurlijk met zijn eigen partijgenoot Derk-Jan Eppink, die echt jarenlang zijn mening in de VK mocht geven, en die nu in Brussel zit voor FvD. Verder zijn er dan Martin Sommer, Max Pam, Elma Drayer, Jonathan vh Reve, Arthur v Amerongen, Daniela Hooghiemstra, Sander Schimmelpenninck, mensen die je er toch echt niet van kunt beschuldigen linkse drammers te zijn. Die zijn er wel natuurlijk: Sheila Sitalsing, Asha ten Broeke, Bert Wagendorp, Harriet Duurvoort, Jean-Pierre Geelen, etc, maar ja, dat zorgt nu juist voor de "diversiteit" die men bij de VK nastreeft.

Heb ik dan echt niets op de VK aan te merken? Jawel. Wat mij tegenwoordig opvalt, is, dat wanneer er een groot artikel over ISers in Syrië is verschenen (vaak geschreven door Ana van Es; afgelopen donderdag weer een groot stuk dat kennelijk empathie moet opwekken met ene Chadia, een zwakbegaafde vrouw die twee keer - echt waar, 2X - is afgereisd naar het kalifaat, en nu vast zit in kamp Al Hol), er vervolgens zelden of nooit, meestal nooit,, ingezonden brieven van lezers over het onderwerp in de krant staan. Dat vind ik opvallend. Ik kan me niet voorstellen dat daar niet heel veel commentaar over binnenkomt de de VK. Maar je ziet niets daarvan terug op de ingezonden brieven pagina. Ik vermoed hier een soort censuur - maar kan dat uiteraard niet bewijzen - waarschijnlijk omdat de meeste lezers hele stevige meningen mbt zo'n Chadia ten beste geven. Nou ja, dat valt mij dus op.

Dr_Johnson | 14-12-19 | 12:28 | 6

@Diotima | 14-12-19 | 12:54: nee. Hoofdredacteur keurt. En laat het door. Maar dat weet u ook wel. Alleen een trap in de ballen doet zo zeer he.

Normpje | 14-12-19 | 13:45

Die Anna van Es is de emoporno-queen van de VK. En na haar jankverhaal over zielige IS-dames werden er alleen maar huilbrieven van menopauzewijven geplaatst die 'zich schaamden in zo'n hardvochtig rotland als Nederland te wonen'.

gestoptmetroken | 14-12-19 | 14:19

@Diotima | 14-12-19 | 12:54: Als VK collega's zelf kritiek hadden op de schrijver dan had ik het geloofd. Maar direct na het verschijnen en de daarop volgende kritiek gingen ze vol inhakken op Vlaardingerbroek zelf dat zij zelf te lang zou hebben gewacht.

Deflatiemonster | 14-12-19 | 17:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Waar precies biedt deze lul zijn excuus aan?
Waar kan ik lezen dat deze lul spijt heeft van deze ondoordachte handeling, zogenaamd door tijdsdruk.
Nergens? Wat een enorme VisPenis.

Ruimedenker | 14-12-19 | 12:26 | 1

Uit Vispenisse.

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 12:28

Haha de volkskrant pretendeert een system van checks and balances te hebben.

deugfoob | 14-12-19 | 12:26

Lafaard. En met zijn gebruik van 'werpen verre van zich' in plaats van 'verwerpen' is het ook nog een waardeloze journalist.

mkuyt | 14-12-19 | 12:25

Weet je wie er op zaterdag ook een Ankeiler gebruikte?

Piet Karbiet | 14-12-19 | 12:24 | 3

Paul Joseph Goebbels?

Eierbal-is-fijn | 14-12-19 | 12:28

@Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 12:25: Nu ja zeg.

Piet Karbiet | 14-12-19 | 13:11

Radicaal rechts, is dat heel hard de richting aangeven met de hand op de fiets? Buitenactiviteit, it wasn't me.

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 12:22

Voor een beweging dat streeft naar gelijkheid en tolerantie is links best wel alles bepalend. Tot dusver hun verkoop praatje. Vieze oplichters.

Suncatcher | 14-12-19 | 12:22

Als ik het niveau zie waarmee die excuusbrief is opgesteld, neem je dat toch niet meer serieus.

Mr.Crowley | 14-12-19 | 12:22

“Onze gebruikelijke checks-and-balances” en onder grote tijdsdruk. Hahaha. Blijven wrijven!

TheseDays00 | 14-12-19 | 12:22

Ondertussen blijkt het gestileerde gezicht van de obese afsplitsing van radicaal rechts in de Kamer van Checks and Balances een nieuwe PowNed te zijn, die radicale noodwetten helpen aan een minimale meerderheid teneinde de bouw vlot te trekken binnen de extreem hoge normen voor radicale stoffen. Koekoek.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 12:21 | 9

@Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 12:30: LOL

Rest In Privacy | 14-12-19 | 12:32

@Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 12:35: Kennelijk niet ...

Rest In Privacy | 14-12-19 | 13:10
▼ 6 antwoorden verborgen

".. persoonlijke aanval en niet een scherpe beschrijving van een bredere internationale beweging, zoals de bedoeling was".

LOL, 100% gefaald dus met de 'bedoeling' ... en dat nu dus even 'rechtzetten' met zo'n domme, suggestieve zin, na alle ad hominems...
Die schrijver is zeker ook stagiair, Hassan was 't toch?

Yumi | 14-12-19 | 12:18

Het koude, kille gezicht van de haat. Ik eerst!

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 12:17

Advertentietechnisch gezien was het een heel gunstig stuk voor de VK. Houdt daar rekening mee

haddem | 14-12-19 | 12:17

Wie is deze meid?

Is dit nog nieuws? | 14-12-19 | 12:17 | 2

kandidaat kamer lid FvD in maart 2021

Fatwabuster | 14-12-19 | 12:22

Wat een natte wind, zeg, die Pieter Klok...

BRR76 | 14-12-19 | 12:16

De Volkskrant, dat is toch die foute krant die in de vorige oorlog nog goed was?

Eierbal-is-fijn | 14-12-19 | 12:16 | 2

exact!

krijgdetiefusmaar | 14-12-19 | 12:19

Mercedes-Benz was ook fout in de oorlog. Wat is je punt?

Diotima | 14-12-19 | 12:56

'Het stuk is onder grote tijdsdruk in de krant gezet, waardoor onze gebruikelijke checks-and-balances op dat front niet goed genoeg werkten.'
Heeft VK altijd last van grote tijdsdruk dan? Neem je moeder in de maling. Dit is wat die Bahara altijd doet. Geen dialoog zoeken, geen interesse in de mens. Gewoon keihard, gluiperig en smerig tegenstanders kapot maken. En daar lopen er nog wel meer van bij VK.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 12:16 | 2

Wanneer een krant niet om kan gaan met dit soort basisvaardigheden, moet het zichzelf opheffen. Er was natuurlijk ook helemaal geen sprake van tijdsdruk want was geen nieuws maar achtergrond. Dit mag gerust later wanneer de zorgvuldigheid onder druk staat. Er is gewoon bewust gekozen voor de gevolgde aanpak omdat men dacht er wel mee weg te komen.

Kukooo1 | 14-12-19 | 13:42

Zet ook een groot vraagteken bij de tijdsdruk. Het verhaal was gezien de presentatie, met paginavullende foto van Eva, helemaal gepland rond haar toespraak. Bovendien was er kennelijk tijd genoeg om iemand uit Amerika haar toespraak te laten analyseren. Zo’n planning wordt dagen van tevoren gemaakt.

Zonder erg | 14-12-19 | 14:32

Het smerig truukje dat de Volkskrant daar speelt met z’n excuses. Zij is niet “het boegbeeld van Forum Voor Democratie en radicaal rechts”
De Volkskrant probeert hier de term “radicaal recht” aan FvD te verbinden door ze steeds in dezelfde zin en vlak achter elkaar te gebruiken.
Radicaal rechts zijn racistische skinheads en figuren die een Hitlersnor laten groeien.

Osdorpertje | 14-12-19 | 12:16 | 1

Nee, dat is extreemrechts.

Diotima | 14-12-19 | 12:56

Grappig, nazi's aan het woord die gooien met nazi-termen, maar te simpel zijn om dat te beseffen............

krijgdetiefusmaar | 14-12-19 | 12:14

Duidelijk.
"Links~ : laf, schijnheilig, agressief, vals. En gesubsidieerd.
"Rechts" : dapper, realistisch, menselijk, redelijk. En onafhankelijk.

Cool Pete | 14-12-19 | 12:13 | 1

Vergeet ook niet dat links lelijk is en rechts knap (en blond) :))

Civetta | 14-12-19 | 12:15

Merk op hoe ze het 'radicaal rechts' frame nog steeds toepassen op FvD.

FilosoofMetErvaring | 14-12-19 | 12:13 | 1

Precies. Niets spijt, gewoon doorgaan met polariseren.

Kukooo1 | 14-12-19 | 13:28

VK, De natte dweil van extreem-links.

AdPatat1960 | 14-12-19 | 12:13

Er zit een foutje in het telegraaf artikel. Die mevrouw uit North Carolina, die ene die de speech van Eva analyseerde heeft juist wel de goede foto geplaatst, met de juiste remarks.

hotnot | 14-12-19 | 12:13 | 2

Toen dat artikel gemaakt werd, waren ze seksueel opgewonden.
Geen twijfel mogelijk.

Mr.Crowley | 14-12-19 | 12:12

Lol! Links doet niets anders dan polariseren en anderen daarvan beschuldigen. De polarisatie is, dankzij links, nog nooit zo groot geweest als nu.

Ohja | 14-12-19 | 12:11 | 3

Ja dit dus. Ook in Amerika wordt de halve bevolking weggezet als racisten en white supremacists, maar Trump zou verdelen. *facepalm*

Elmer Fudd | 14-12-19 | 12:16

@Elmer Fudd | 14-12-19 | 12:16:
En denk aan de hele Brexit-campagne, waar links zich achteraf beklaagde over de verspreide onwaarheden en bangmakerij van de Bexiteers
terwijl het angstzaaien middels leugens voornamelijk uit kun eigen kamp kwamen

Tobi | 14-12-19 | 12:56

Gisteren had brits links ook weer het gebruikelijke kanonnenvoer ingezet bij de protesten in Londen (he protesten? Niets over gelezen of gezien bij de msm. Nee dat klopt u moet vooral ontwetend worden gehouden, speelt wilders alleen maar in de kaart, etc.) geheel volgens het metier. Wat wel opviel, veel AFA en opvallend veel jongeren. Mede beïnvloed door The Socialist Worker en opgehitst door de altright gekte. Corbyn gniffelde in het vuistje en dacht... Good. Good, go on my minions. Maar het echte gevaar en de verdeeldheid komt van rechts. Zodat de smerige smaak van links niet boven komt drijven, maar dat komt steeds meer in het daglicht gelukkig. Hoe.lang lukt het links nog om eigen fouten te verbergen door rechts verantwoordelijk te houden?

Acar_ketimun | 14-12-19 | 15:20

"gebruikelijke checks-and-balances"??? Die Volkskrant heeft toch een gewoonte gemaakt van hoaxen?

Guido | 14-12-19 | 12:11 | 1

Ze hebben dus volledig gefaald is de boodschap. Dat klopt ook wel, maar niet obv de aangevoerde argumenten. Dat is gewoon een kontverhaal om de schade te beperken. Er is willens en wetens getracht om iemand kapot te maken en dat is in hun gezicht ontploft omdat ze totaal niet aanvoelen dat de mensen het hooghartige toontje van de VK niet meer pikken.

Kukooo1 | 14-12-19 | 13:26

De persoonlijke aanval, dé stijlvorm van extreem-links. Zo jammer..

Civetta | 14-12-19 | 12:11 | 1

Juist !

Cool Pete | 14-12-19 | 12:15

Het was toch ook walgelijk hoe in een dag werd besloten dat zij nooit! , nooit!!, (krijst en spuugt1!) voor de overheid, een universiteit of de npo zal werken!

28 | 14-12-19 | 12:10

Ankeiler. Moet dat niet met een Großbuchstabe?

Jos Tiebent | 14-12-19 | 12:10

Zo te lezon is er iemand even over de tafel gebogen bij de Volkskrant en anaal gevisiteerd.

clockandhammergame | 14-12-19 | 12:09

De karaktermoordenaars hebben helemaal geen spijt, ze doen slechts aan schadebeperking.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 12:08

Wat een lulverhaal van de Volkskrant.......... hoezo tijdsdruk?
Je hoeft niet te publiceren! Zeker niet als het een idioot bij elkaar geraapt dom verhaal is........ maar ja, FvD bashen is natuurlijk het doel..... de waarheid en de tot stand koming van het verhaal doen dan even niet ter zake!

Kut krant!!

Fatwabuster | 14-12-19 | 12:08 | 4

@kweethetooknietbeter | 14-12-19 | 12:14: Meer ruimte voor een mooie advertentie met betrekking tot verre reizen of luidruchtige bladblazers.... genereren ze ook nog inkomsten in plaats van hoon!

Fatwabuster | 14-12-19 | 12:18

Gewoon een standaard k*t smoes. Wat moeten ze dan zeggen, we zijn een k*t krant en demoniseren kan je leren ?

thephysicist | 14-12-19 | 12:34
▼ 1 antwoord verborgen

Bij het zelfstandig worden van GS zijn er afspraken gemaakt met TGM over het afzeiken van de Azijnbode, over de frequentie van het afzeiken, over de betaling voor het afzeiken, over de boete voor het niet afzeiken.
Dat is wel duidelijk.

Schadenfreude | 14-12-19 | 12:08 | 6

OMG, WTF is TGM

Tobi | 14-12-19 | 12:49

ATM.

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 12:54

Jeetje, en nu? Huilen? Smelt het piepschuim van je ruggegraat? Moeten er rubberen tegels ingevlogen worden? Nog een beetje meer huilen? Het is toch ammel wat he, die boze boze media en al dat afzeiken, bah! Vertel het ze!
Dit land heeft meer dan genoeg zacht gekookte eitjes, dat is wel duidelijk uit jouw plemp. Minder, minder...

Acar_ketimun | 14-12-19 | 15:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Toch mooi als de sneeuwvlok in je eigen gezicht explodeert.

knutsel_ | 14-12-19 | 12:08

Het was toch wel een artikel met veel woorden waar volgens mij best wel diepgaand over nagedacht is. Kutsmoesjes dus.
Het artikel leek een doel op zich te insinueren. Kennelijk hebben ze daar nu spijt van..
Te laat. Vraag is overigens ook waar ze nu precies spijt van hebben.

Mr.Crowley | 14-12-19 | 12:04

Dienstmaagd. Wat een prachtig woord. Zo leer je nog eens een mooie vocabulaire als je de volkskrant leest.

keestelpro | 14-12-19 | 12:02 | 2

Wij hadden in het buitenland 12 man personeel en ik begin me af te vragen of ik te timide ben geweest? Mij werd op het hart gedragen dat ze ook weer naar de volgende gaan als maagd, damned, ik ben er ingetuind als een greta.

28 | 14-12-19 | 12:14

Een ander verneemt het weer via De Keestelprobrobode, zo leer je nog eens wat. Ankerlier (ik hoop dat je dit uitspreekt zoals atelier), nu dit weer. Even liggen.

Aap Noot Miesje | 14-12-19 | 12:49

Ik lees hem al jaren niet meer, de Omvolkingskrant.

Rest In Privacy | 14-12-19 | 12:02 | 1

Ook wel bekend als de Völkische Beobachter....

J-van-de-Bontekoe | 14-12-19 | 12:42

Wordt deze dame een nieuwe Barbie of Marijke Helwegen, zo'n BN-er waarvan alleen het N helder is, maar de B niemand begrijpt?

Generaal P. | 14-12-19 | 12:02 | 12

@Zwizalletju | 14-12-19 | 12:33:
Hij weet blijkbaar precies met wie ze allemaal gesproken heeft dus ik denk niet dat hij nog aansporing nodig heeft.

Merkelfapper | 14-12-19 | 12:53

@Zwizalletju | 14-12-19 | 12:33: Twítter? Je bedoelt dat stofnest van het internet waar volwassen mannen die politieke partijen of zelfs wereldmachten leiden, elkaar uitschelden als puberjochies op een schoolplein?

Generaal P. | 14-12-19 | 13:42
▼ 9 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl