Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Volkskrant zou Eva Vlaardingerbroek doen

Aantrekkelijke en intelligente vrouw krijgt aandacht, ochtendblad piswoest

fapmateriaal voor de bontiusplaats

Een ranzig staaltje etnisch profileren in de Volkskrant vanochtend. FvD-congresspeechmeisje Eva Vlaardingerbroek schittert met heur foto op de voorpagina van het Zaterdag-katern, maar mag in deze identiteitspolitieke tijden uiteraard niet als individu worden besproken. Gelukkig hadden Hassan Bahara en Karolien Knols nog wat schedelmeetlint over: "Het vrouwelijke gezicht van radicaal rechts is knap, jong, blond en beschouwt het hedendaags feminisme als een groot gevaar voor de westerse beschaving." Om het geheel een beetje cachet te geven duikelt de Volkskrant een Amerikaanse promovenda (dat is het wetenschappelijke equivalent van een Volkskrant-stagiair) op die er nergens blijk van geeft de Nederlandse context te kennen (in haar door VK aangehaalde paper komt Nederland NUL keer voor) en mag beweren dat Vlaardingerbroek 'impliceert' dat de 'witte beschaving' door 'bruine mensen en feministen' in verval is gebracht en klaar is kees. Wij kunnen hier allemaal nog wel gaan uitleggen hoe ranzig het allemaal is, maar dat kan Eva heel goed zelf. Of kijkt u anders haar speech op het FvD-congres nog even terug (na de breek). 

Oordeel zelf!

Vies blaadje

bah

UPDATE - Instagram redactie VK zou Kim Boon doen

Social

Reaguursels

Inloggen

Afgezien van het typische framen als rechts radicaal (wat dan al gelijk meer zegt over de auteur) vind ik het wel een heldere uiteenzetting waarom Eva gelijk heeft.

Peerkeoud | 08-12-19 | 09:25

Als ik jullie was, zou ik niet zoveel woorden aan het geschrijf van de Volkskrant vuil maken. Het sop is de kool niet waard.

oliebolletje234 | 08-12-19 | 08:57

De Volkskrant zet rechtsfilosoof Eva Vlaardingerbroek landelijk op de kaart.
Mooi toch? Betere reclame kun je niet wensen.
Dankzij een epistel met medewerking van ene Bahara (uitheemse naam, is die afkomstig uit de Sahara?) opgepikt door GeenStijl, zullen reaguurders de Nederlands geborene Eva niet - zoals De Volkskrant haar beoordelend op haar blanke huidskleur en blonde haren - maar vanwege haar deskundigheid op rechtsfilosofisch gebied, tot in lengte van dagen gaan tegenkomen in belangwekkende relevante wetenschappelijke nieuwsrubrieken.

drs.Nee | 08-12-19 | 07:05

De auteurs-namen bij de Volkskrant zijn toch op afroep telkens 'n pseudoniem?
Ook die Hassan Bahara en Karolien Knols?
Telkens vormen die fictieve namen n' exotische mix, maar liefst niet te opvallend uit de Arabische hoek (al .......), of islamitische hoek (Mo..........), of zelfs maar de 'ik-mag-geen-neger-van-mezelf-zeggen-naam' uit 90% Afrika met 'n moeilijk uitspreekbare naam.
Kent u de fake-name nog van: "Fatima Dakmar" (in 2016); afkomstig vanuit een opgewarmde ouwe prak; afkomstig van Olaf Tempelman (2015);
Want toen zou Cox gezegd hebben: "Na, na, na, na, meezingen graag; ook makkelijk voor de autochtonen om mee te zingen."
Dat was toen al zwaar racistisch van Cox, dat begrijpt u.
Zomaar autochtonen uitnodigen 'mee' te doen, terwijl die autochtonen in hun boze verongelijkheid punten willen scoren met zieligheid en discriminatie.
En 'nu' in 2019 zien we dezelfde ouwe prak nóg een keer opgewarmd bij de Volkskrant. Nu zijn 't slechte witte vrouwen. De rest hetzelfde verwijt.
Het is telkens hetzelfde deuntje. Zo sleets.
Maar nu het goede nieuws.
Via een omweg zijn we natuurlijk heel blij met de Volkskrant.
Want wat bij de linkse smurrie 'bon ton' is (moeilijk woord), is voor ons, de normalen, een goede graadmeter, 'dat het met de Nederlanders allemaal vreselijk meevalt. Wij zeggen nog gewoon 'neger' zonder bijbedoelingen.
En zwarte Piet is mijn vriend.
Ga zo door, Volkskrant-typende-jongetjes en meisjes; met jullie links-rituele kerkdienst; we genieten.

Der Paulie | 08-12-19 | 03:47 | 1

met 'n moeilijk uitspreekbare naam = met 'n moeilijk uitspreekbare klank.

Der Paulie | 08-12-19 | 03:52

Zo kennen we de extremisten te linker zijde weer.

Volkskrant, jullie zijn het probleem. Laat ik over Hassan Bahara maar zwijgen. We zijn allemaal wel eens 'verward'. Sommige mensen wat vaker.

Nederland80 | 07-12-19 | 21:52

Wierd Duk doet ook een duit in het zakje van dit volkomen achterlijke en smerige VK verhaal:

"1. Wat ik zo schokkend vind aan dat valse stuk van Bahara is het besef dat de aanval is geopend op het milieu waar ik uit kom: cultureel burgerdom, degelijk opgeleid, met oog voor de naasten en de samenleving, gematigd conservatief-christelijk, plichtsgetrouw, middenpartijen.
2. Dit milieu, dat deels de ruggengraat vormt van wat ik beschouw als het naoorlogse Nederland, mensen die dit land weer hebben opgebouwd, wordt door Bahara en andere SJW's verdacht gemaakt als 'radicaal-rechts' en 'racistisch'.
3. Dit is onacceptabel. Een ieder die mee heeft gewerkt aan de totstandkoming van dit Nederland - óók de gastarbeiders en hun kinderen die hun bijdrage hebben geleverd - moeten deze giftige analyse verwerpen want het is een breuk met alles waar wij als samenleving voor staan.
4. En kom me nu niet aanzetten met 'Forum zus en Forum zo'. Wat hebben vrijdenkende mensen als ik met FvD te maken? Het gaat om een cultuur die hier wordt aangevallen. En die het waard is om verdedigd te worden.
Probleem is dat die Bahara en zijn slippendragers een veel te groot podium krijgen in de Volkskrant. Het is scheeftrekken van de realiteit."

twitter.com/wierdduk/status/120336960...

Zwizalletju | 07-12-19 | 20:33 | 1

De zinnen "cultureel burgerdom, degelijk opgeleid, met oog voor de naasten en de samenleving, gematigd conservatief-christelijk, plichtsgetrouw, middenpartijen." zijn heel treffend.
Het gajus dat nu overheerst in de overwegend linkse en ultralinkse media is volkomen afgekeerd van dat waar ik mee ben opgegegroeid en heeft alleen maar oog voor de vermeende ellende van iedereen als het maar niet de normale Nederlander is , maar die wel voor alles verantwoordelijk is en wordt gehouden.

Zwizalletju | 07-12-19 | 20:38
-weggejorist-
nikolaos | 07-12-19 | 20:19

Volkskrant is weer lekker bezig. Volgende keer weer gewoon het gearrangeerde huwelijk bespreekbaar maken? Mooi.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 19:16

Mooi stukje van de VK. Kan je je reet waarschijnlijk goed mee afvegen.

Omebert | 07-12-19 | 18:54

Wat. Een. Droomvrouw.

MoltisantiBeer | 07-12-19 | 18:19

Even ter aanvulling op de reactie van @Schoorsteenveger | 07-12-19 | 14:47.
In bijna elke zin van dat vk-opstel staan dus woorden als "extreem-rechts", "radicaal-rechts", "rechts-radicaal", "wit-nationalistisch", "alt-right", etc. Nergens wordt echter één van die waardeoordelen onderbouwd.
Dat proberen de auteurs niet eens.

Stel dat je een wat kinderachtig joch van 9 een opstel laat schrijven over groente die hij niet lust; bijvoorbeeld spruitjes. Dan krijg je net zoiets; in elke zin waardeoordelen als "vies", "smerig", "getsie", "walgelijk", "stinkend", etc.
Maar dat zegt precies niks over spruitjes.

Ook niet als het joch daarna "expert" Ashley Mattheis aan het woord laat van het "centre analysis radical sprouts" (cars). Mattheis krijgt gelegenheid de groenteboer te godwinnen vanwege zijn citaat "spruitjes zijn gezond, en zitten vol vitaminen". Maar hoe hard je die groenteboer ook uitscheldt; dat citaat wordt daarmee niet onderuit gehaald.

Ik weet zeker dat de volkskrant nog vele tientallen abonnees heeft zonder verstandelijke beperkingen. Als de volkskrant die allemaal wil behouden dan moeten ze echt veel beter hun best doen.

Dandruff | 07-12-19 | 17:56 | 2

Maar denk je nu eens de Volksrant "journalisten" in. Hebben tientallen jaren foute ideeen gehad en er zijn nog steeds mensen met een abonnement. We zijn Piet Grijs vergeten en ook de martelingenhoax de dag voor de verkiezingen........ Toegeven dat je ongelijk hebt gaat je je laatste abonnee(s) kosten. Het water staat tot je lippen, maar wat kun je doen? Heel hard schreeuwen dat de criticasters van cultuurmarxisme fascisten zijn of iets met soortgelijke enge connotatie. Dus.

nancystjago | 07-12-19 | 19:09

@nancystjago | 07-12-19 | 19:09:

Ik snap dat de volkskrant het belangrijk vindt om foute meningen van gewelddadige en dictatoriale extremisten te verspreiden. Dat doen ze inderdaad al heel lang.

Maar laat ze dat iets minder achterlijk doen.
Laat de volgende keer een enigszins ontwikkelde puber van 16 zo'n stuk schrijven, in plaats van een wat kinderachtig joch van 9. Laat die puber uitleggen dat iedereen die geen homo's stenigt extreemrechts is, dan weten we waar het over gaat. Nu wordt "extreem rechts" 20 keer als stopwoord gebruikt, en betekent het dus ook niks.

Dandruff | 07-12-19 | 21:06

Hassan Bahara? Meteen terug naar de Sahara...

Jafco | 07-12-19 | 17:12

Een erg racistisch frame.
Het linkse sausje van de Volkskrant.
Die zwart-witte plaatjes-machine van blank is fout en 'de-gekleurde-medemens -met-een-migratie-achtergrond (wtf?) mag alleen maar 'shinen' (met mooie witte tandjes, dat dan weer wel, há)
En wat wordt hun papieren werkelijkheid doorzichtig.
Ik zie steeds meer homeopathische verdunning van hun ideologische verf, ik zie dat dit trollenverhaaltje met slechts waterige pasteltinten is overgoten.
Dit is wat er over de Volkskrant gezegd gaat worden:
'Ach, schattig, zie je dat (?), ze proberen nog iets van hun linkse kleur 'te doen'; zo lief; die pepernoten van de Volkskrant worden steeds roder door hun hoge bloeddruk, maar als je goed kijkt, zie je ze daar als mini-pieper-kaboutertjes binnen hun eigen verkokerde cylindertjes op-en-neer gaan'.
Iets voor in 't museum over oud-socialisme en hoe slecht verliezende wereldverbeteraars het kunnen verwerken, 'als de wereld maar niet verbetert'.
Koddig.
Want dan produceren ze nep-nieuws als slechte scheten.
Dat ruiken ze al niet meer bij zichzelf; want iedereen bij de Volkskrant ruikt zo.
Ze gedragen zich als zichzelf moed in schreeuwende verliezers. Gebral.
Kijk. Zo gaat 't nou.
Wij hebben de Volkskrant nodig als afschrikwekkend voorbeeld.
So sad. For them.
Wij genieten van 'n instortend Volkskrant-imperium.
Een rampenfilm. Maar dan in 't echt.

Der Paulie | 07-12-19 | 16:48

Wat is hier mis mee? Niets. Ik trek even een vergelijking met moeder Arib. U mag kiezen.

Troumoetblijcken | 07-12-19 | 16:43

Beetje dubbel dit, vorige week keurde dit roze blog het hele congres nog geen blik waardig en nu is ze ineens de heldin van de dag en zit de roze leider er al de hele dag over te Twitteren.

jip_86 | 07-12-19 | 16:30

Ik zie alleen maar make-up leugens. Vaak is het karakter dan ook zo. What U see is what U get.

LifeCatcher | 07-12-19 | 16:26

Sharia is heel progressief volgens de Azijnbode

bijna_raak | 07-12-19 | 16:26

Niemand?
Ik zou d'r doen.
Wauw.

elfenstein | 07-12-19 | 16:01

Ik zag dat Ashley Mattheis wordt aangehaald als expert, na een carrière in de grievance studies belandt ze bij de "centre for analysis of the radical right". Ik even googlen naar "centre of analysis of the radical LEFT". Dat bestaat natuurlijk niet.

De Eierbal | 07-12-19 | 15:48 | 2

Je kan eens proberen je zoekterm in het hebreeuws te doen, er zijn best veel onderzoeksclubjes die zich bezig houden met socialisme, fascisme en wat dies meer zij.

elfenstein | 07-12-19 | 16:05

Het CARR jawel.
Kijk eens bij partners:
Fair Observer - Our mission is to inform and educate global citizens of today and tomorrow
Southern Poverty Law Center-We’re currently tracking more than 1,600 (rightwing) extremist groups
Rantt Media- Goal. To deliver the news and analysis the 'right' way.
GIRDS -German Institute on Radicalization and De-Radicalization Studies.
Small Steps- former members of far-right organisations who have now rejected far-right narratives.
Moonshot- A social enterprise working to disrupt and ultimately end(?) violent extremism.
Indrukwekkend-Hoeveel geld moet er wel niet omgaan in die business?

Roadblock | 07-12-19 | 16:08

Collaboratie. Dat is wat de Volkskrant pleegt. Al jaren.

Rosaturbinata | 07-12-19 | 15:37

Kijk straks eens op de campings in het zuiden. Om half elf is de Telegraaf er uitverkocht en om drie uur 's middags kun je nog een Volkskrant kopen om mee naar het schijthuis te nemen.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 15:16 | 3

Het zuiden ja. Nuff gezegd.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 15:38

Maar dat zegt meer over campinggasten dan over de krant.

Magna_V65 | 07-12-19 | 15:57

Wie gaat er nou dan in godesnaam op een camping zitten, in het zuiden dan ook nog? En dan suggereren dat we vrijwillig moeten gaan kijken, de horror!

elfenstein | 07-12-19 | 16:06

Hedendaagse feminisme dat uithuwelijken en vrouwonvriendelijke religies goed praat is geen feminisme die voor vrijheid en rechten van de vrouw staat zoals in jaren zeventig.

jaap932057795966 | 07-12-19 | 15:15

De enige die anti-feministisch is, is de Völkische Beobachter. Wat een bagger stort deze lichtgetinte hoernalist uit over Eva, alleen omdat ze een andere mening heeft.
Joseph Goebbels schreef al: als je liegt moet je blijven liegen.

UncleAlbert | 07-12-19 | 15:12 | 2

IDD de hedendaagse feministen zijn de anti feministen. Ze zijn voorstander van meer en meer migratie van migranten die vrouwenrechten niet respecteren, Hoezo ben je dan dom.

luto333 | 07-12-19 | 15:18

Dat heeft Rutte kennelijk ook gelezen......

Koning BongoBongo | 07-12-19 | 19:50

Bund Europäischer Mädel.
Ze hebben mijn steun.

luto333 | 07-12-19 | 15:07

autogejorist wegens overbodig, excuus.

Organische evolutie | 07-12-19 | 14:48

Heb even geturfd hoe vaak de schrijvers bewust pogen om te framen en kom tot het volgende rijtje:
radicaal rechts
blond
blonde
wit-nationalist
rechts-radicale milieu
rechts-radicale dames
het witte, traditionele Westen
radicaal rechts
de witte, westerse bevolking
rechts-radicale vrouwen
radicaal rechts
extreem-rechtse organisatie
rechts-radicale kringen
wit-nationalistische kringen
de witte beschaving
witte vrouwen
witte mannen
radicaal rechts
radicaal rechts
Rechts-radicale mannen
radicaal rechtse scene
alt-right
de blanke westerse man
de blanke westerse man
Er wordt in het stuk héél wat geciteerd, maar bovenstaande woorden komen geen van allen in een citaat, hoe lang ook, voor. Ze worden stuk voor stuk gebezigd door de schrijvers. Dit is geen framing meer, maar Über-framing, weliswaar kwaadaardig van aard, maar zo 'over the top' dat het contra-productief werkt. Laat je die kwaadsprekerij weg en zet je alle citaten achter elkaar, dan houd je een behoorlijk genuanceerd wereld- en mensbeeld over waar weinig of eigenlijk helemaal niets op aan te merken is als het gaat om impliciete of expliciete racistische tonen.
Ze moeten wanhopig zijn op links.

Schoorsteenveger | 07-12-19 | 14:47 | 7

goed reaguursel

Ir. Wilhelmus | 07-12-19 | 21:50

@Dandruff | 07-12-19 | 18:09:
Guilt by association, eerste laag:
FvD-volk dat zich op welke wijze dan ook in de buurt bevindt van extreem-rechts volk kan en mag vanwege die nabijheid als extreem-rechts worden gekwalificeerd.
Guilt by association, tweede laag:
Vrouwen die zich met welke boodschap dan ook op een podium van FvD begeven, zijn vaak jong, knap en blond, en mogen daarom juist omdat ze jong, knap en bond zijn als extreem-rechts worden gezien.
Het klinkt een beetje ingewikkeld, maar het is wél wat de schrijvers van het stuk via een omweg, de 'onderzoeken' van Ebner en Mattheis, proberen hard te maken: Vlaardingerbroek deugt niet omdat ze jong, knap, blond, vrouw en rechts is. Hoed u voor jonge, knappe blonde, rechtse vrouwen, zij zijn Sirenen, in dienst van een enge, extreem-rechtste fascistische masculiene machinerie.

Schoorsteenveger | 07-12-19 | 22:26

Precies dit schoorsteenveger, precies dit.

Peerkeoud | 08-12-19 | 09:34
▼ 4 antwoorden verborgen

.. de Volkskrant is een waardig opvolger van het Dagblad De Telegraaf ten tijden van het regime van de ouwe socialist uit de vorige eeuw.
Tis mogelijk cliché om dat op te merken, maar cliché verving nieuws & opinie (hetzelfde op links) bij de extreem linkse Volkskrant. Deden zij zelf, niet degene die dat opmerkt.

Jan Passant mk2 | 07-12-19 | 14:47 | 1

Goed punt. Kijk alleen maar naar de kwaliteit van de vrijzinnige columnisten. Daar kan de Telegraaf echt heel trots op zijn.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 17:32

Waarom mannen en vrouwen wel verschillen (les 1, evolutionaire psychologie):

Bij alle zoogdieren zijn de mannetjes gemiddeld genomen agressiever, dominanter en meer geneigd tot het nemen van risico's. Deze karakter eigenschappen zijn direct af te leiden uit de geslachtskenmerken van zoogdieren: de consequenties van sex, zijn voor vrouwen (zwangerschap) veel groter dan voor mannen. Dit maakt dat vrouwen veel kritischer zijn met wie ze sex willen dan omgekeerd. Dit moedigt mannen weer aan om de competitie met elkaar aan te gaan. Vrouwen laten zich bij voorkeur bevruchten door succesvolle mannen waarvan zij denken dat die over de juiste genetische eigenschappen beschikken.

Bovenstaande gedachtegang wordt bevestigd door DNA onderzoek: slechts een minderheid (1/3) van de mannen die ooit geleefd heeft, heeft bijgedragen aan de menselijke soort. Veel vrouwen hebben zich dus laten bevruchten door een relatief klein aantal mannen.

Het bovenstaande is een biologische verklaring voor:
- relatief veel mannen in de top van het bedrijfsleven
- relatief veel mannen in de gevangenis
- dat mannen zich minder ongemakkelijk voelen in omgeving met veel conflicten (politie, politiek, leger, bedrijfstop)
- de top 100 van succesvolste beleggers altijd mannen zullen zijn.

Veel feministen snappen dit niet en verklaren alle verschillen tussen mannen en vrouwen door culturele beïnvloeding. Met quota denken ze onrechtvaardigheden uit het verleden te kunnen rechtzetten.

Is dit bovenstaande allemaal rechtsradicaal geleuter? Nee, het is een ongemakkelijke waarheid die feministen maar moeilijk kunnen accepteren. Hulde voor Eva Vlaardingerbroek en andere 'rechts radicale vrouwen' die niet wil meegaan het feministische jankverhaal.

ED-209 | 07-12-19 | 14:46 | 1

Veel mensen zullen het niet eens met je zijn. De realiteit is soms moeilijk te accepteren. Maar zo zwart-wit als jij het omschrijft, zo eenvoudig is het. En dan kun je springen, dansen of vastketenen. Zo is het leven en als je het verandert krijg je onbalans en mensen zoals die met baarschaamte.

ET007 | 07-12-19 | 15:23

Het artikel die je wist dat zou komen. De vertolker van een fris rechts geluid wordt zo snel mogelijk in de rechts extremistische hoek geplaatst. Journalistiek op z'n smerigst. De Volkskrant doet het.

WodieBlumensind | 07-12-19 | 14:45 | 1

Benoemde het al als poep in de ventilator van de VK redactie. Begrijp heel goed waarom er de komende tijd veel van die oude garde er afstand van gaan nemen. De melk is al over de verzuring heen en begint te klonten door de opgelegde stigma's van rechts extremisme die er niet zijn.

Jan, Leiden | 07-12-19 | 14:54

Met het gebruik alleen al van de misleidende en onjuiste term radicaal rechts plaatst de Volkskrant Eva Vlaardingen voor haar lezers in de verdachte hoek. Het framen van dit heldere verhaal als gericht tegen ‘bruine mensen’ is volledig ongegrond en walgelijke riooljournalistiek!

duh! | 07-12-19 | 14:39

Die Hasan Bahara lijkt nu ik de tweets heb gelezen van de integere Eva een zeer gevaarlijk persoon die werkelijk nergens op gebaseerd Eva in de rechts-extremistische hoek plaatst. Dan ben je toch geen journalist waardig, je schrijft dan zelfgewenste fictie. Wat een walgelijk minne daad en wat een minkukel ben je dan?

Jan, Leiden | 07-12-19 | 14:35 | 3

Snap niet zo goed dat die Eva braafjes op tijd de vragen van die linkse "journalist" beantwoord. Ze had dit kunnen weten, de volkskrant is links activistisch en zie hier het resultaat. Misschien dat ze die gast voor laster en smaad kan aanklagen, al is het maar om een signaal af te geven "van met mij f*ck je niet".

thephysicist | 07-12-19 | 14:43

@thephysicist | 07-12-19 | 14:43:
Wanneer ze dat doet een smaadzaak dan heet dat straks "persvrijheid" bij een linkse D66 rechter. Framing van alles wat rechts is naar rechts-extremisme wordt dan gewoon toegestaan. Iets van dat nieuwe doorgeslagen feminisme vinden echter zal niet worden toegestaan. Tot zover de meningsvrijheid binnen Europa?

Jan, Leiden | 07-12-19 | 14:58

@thephysicist | 07-12-19 | 14:43: Dat bedoel ik. Naïef is wel het laatste wat je moet zijn als je het opneemt tegen de linkse kliek. En ook niet lief lachen als er niets te lachen valt. Dat is onderdanig gedrag. Jammer. Ik had gehoopt dat FvD wijzer was. Meiske had zelf ook beter moeten weten. Je hebt hier te maken met een nietsontziende meute, gesteund door de (meeste) media die hun macht niet kwijt willen. Dan moet je zeker tegen een stootje kunnen, en niet gaan miepen als het voorspelbare gebeurt.

Wiebenick | 07-12-19 | 15:08

Linkse demonisering kent geen enkele morele begrenzing.

Bolder | 07-12-19 | 14:31 | 1

Nee, dat is na het lezen van de tweets van Eva wel duidelijk geworden. Vol walging lees ik nu wat de Volkskrant journalistiek bedrijven denkt te mogen noemen. Zij hebben hun eigen nest bevuild door redevoering zo om te buigen met inhuur van derden dat er poep in de ventilator zit van hun redactie.

Jan, Leiden | 07-12-19 | 14:39

Het is wetenschappelijk bewezen dat zowel conservatieve vrouwen als conservatieve mannen gemiddeld fysiek aantrekkelijker zijn. Hoe linker hoe lelijker. Hier het oordeel van Paul Joseph Watson: youtu.be/Rt1U0-njghM

Wladimir 1928 | 07-12-19 | 14:21 | 2

Ik vroeg me al af waarom er wel over het uiterlijk gesproken moest worden volgens het artikel. Maar ik ben bang dat ze bedoelen dat een fraai uiterlijk hebben niet feministisch is, of zo.

Sqbar | 07-12-19 | 14:36

Dat is natuurlijk ook onzin, stel nu dat al die mooie rechtse dames opeens links worden en vice versa, sta je dan met je wetenschappelijk bewijs.

thephysicist | 07-12-19 | 14:44

Geschreven door dezelfde journalist die een paar weken geleden dat slechte interview met Mudde heeft gehouden.

BigKnor | 07-12-19 | 14:16

Eva is een jonge hoogopgeleide vrouw. Mooi fris gezicht, verzorgd uiterlijk, intelligent, welbespraakt en niet besmet met het cultuur-Marxistische gedachtengoed. Gelukkig heeft zij de toekomst en heeft iemand als Freek de Jonge alleen nog maar een verleden. Dit is de generatie die de rotzooi van een halve eeuw linkse afbraak op moet gaan ruimen.

Motleycrew | 07-12-19 | 14:07 | 2

Maar ze was niet slim genoeg om te kunnen doorzien dat ze in een fuik zwom.

Schoorsteenveger | 07-12-19 | 14:52

Ah, dan is alles wat ze zegt opeens waar.

kloopindeslootjijook | 07-12-19 | 15:18

Steeds wanneer ik de volkskrant lees wordt ik een boze blanke man. Wat een ongelofelijke domme mensen die deze krant vullen. Ze zijn in staat om bij elk ongemak de boze witte man te betrekken. Zelfs het falen van dat klimaatmeisje bij de VN en dus ook de lieden die haar misbruiken was een punt van de boze witte man. Waar halen ze het vandaan. Alsof er geen blanke vrouwen zijn of donkere mensen die met dat kind medelijden hebben. Ook leuk zijn de artikelen waarbij ze lezers instrueren hoe ze discussies moeten voeren Zoals lieden die vliegschaamte hebben en toch vliegen (oftewel hoe verdedig je jezelf wanneer je een linkse hypocriet bent).

metdedag | 07-12-19 | 14:04

Ik begrijp ook eigenlijk niet zo goed waar men (FvD-stemmers) zich voor schamen.

Alles wat in het stukje van de Volkskrant staat is zijn zaken die door Baudet en zijn collega's in binnen- en buitenland worden uitgedragen.

Ik kan enkel concluderen dat FvD-stemmers het radicaal rechtse gedachtegoed van de FvD onderstrepen maar in een bizarre vorm van ontkenning beledigd zijn als je het rechts radicaal noemt. Naar alle maatstaven is deze ideologie gewoon rechts radicaal.

De vraag is dus waarom worden FvD-stemmers zo overgevoelig als je dat zegt?

Is dat omdat deze ideologie medio vorige eeuw samen met communisme verantwoordelijk was voor miljoenen doden?

Want niemand denkt dat dit weer zal gebeuren. Neemt niet weg dat progressieven het doodeng vinden.

Is het omdat je geen anti-semiet bent of jezelf geen anti-semiet vindt?

Want het enige criterium voor deze ideologie is afkeer van de "elite" en een minderheid als zondebok betitelen voor alle problemen in het leven.

Is het omdat je wil dat meer mensen FvD gaan stemmen?

Want dan moet ik je teleurstellen. Deze ideologie zit niet lekker bij de meeste Nederlanders. 70-80% van de Nederlanders zal nooit maar dan ook nooit op FvD stemmen en de kans dat FvD ooit mee mag regeren is zo klein dat je het onmogelijk mag noemen.

Ik blijf het fascinerend vinden. Wel de ideologie steunen maar je schamen voor de ideologie. Héél apart. Past wel in het "wij zijn slachtoffers" verhaal.

DeKussendeWielrenner | 07-12-19 | 13:49 | 19

@Dandruff | 07-12-19 | 15:09:
"om religieuze redenen geen feiten, cijfers of argumenten mag gebruiken"
"Onder je vorige pseudoniem"
Nou maak je mij nieuwsgierig Dandruff.
Welke religie maakt dat je feitenvrij toch een politieke partij voor Nazi's uit mag maken?

Roadblock | 07-12-19 | 16:14

Weer zo'n lange tegel vol nonsens waaron DKW poogt andere mensen van alles aan te wrijven. Smerig ventje.

Beetje alle buzzwords laten vallen, zodat er wat blijft plakken. Zo uit het handboek.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 17:25

@Roadblock | 07-12-19 | 16:14:

Het socialisme natuurlijk.
Linkse kerkgangers doen al zo'n 50 jaar niks anders dan andersdenkenden in de nazi-hoek plaatsen. Zelfs slachtoffers van Stalins verkrachtings-campagne werden in de "foute hoek" geplaatst. Extra wrang omdat velen zelf links waren; zelfs in Duitse kampen gevangen hadden gezeten. In de CPN was dit onderwerp tot in de jaren '90 taboe. www.trouw.nl/nieuws/het-grote-zwijgen...

Volgens mij is er na 1970 geen discussie meer geweest zonder dat links godwins als argument gebruikte. Mensen als Buikhuizen, Janmaat en Fortuyn werden kapot gemaakt, maar ook vele anderen kregen dat nazi-stempel zo nu en dan; Wiegel, Bolkestein, Lubbers, Bosboom, Hiltermann, de politie, etc.

De islam gebruikt godwins alleen omdat het hier werkt. In de islamitische wereld is het nazisme echter nog vrij populair. Al is het nazisme daar wel op zijn retour, omdat het door de islamisten als veel te gematigd wordt gezien.

Dandruff | 07-12-19 | 17:30
▼ 16 antwoorden verborgen

Op het partijcongres lieten meerdere mannen merken dat ze wel in te smaak viel :)

Kamervraag | 07-12-19 | 13:46

Zijn we nu echt verbaasd over hoe diep een Volkskrant bereid is te zinken teneinde iemand kapot te maken? Zijn we al vergeten hoe die grafkrant NRC Pieter Omtzigt het hiernamaals in schreef met leugens en propaganda? Het moet inmiddels duidelijk zijn: praat niet met mainstream media. Ze zijn toch niet van plan te luisteren, ze zullen in je uitspraken gaan schoffelen teneinde er iets anders van te maken dan je ooit had gezegd. Zo ook de modus operandi van de NOS, die er een handje van heeft ideologisch te knippen en plakken om een narratief tevoorschijn te toveren. Boycotten die hap.

Datsun_Cherry | 07-12-19 | 13:44

Volksverlakkerskrant die feitenvrij framed. Joh. Does the pope shit in the woods? Aard van het beestje. Jammer alleen dat er nog wat boomers dat vodje lezen anders waren ze al lang louter gesignaleerd in kattenbakken.

Graaf_van_Hogendorp | 07-12-19 | 13:43

Op de bijlage van Het Parool staat een zebra. Geen idee waarom maar wel inclusief.

Piet Karbiet | 07-12-19 | 13:39 | 1

En feministisch ook: zero-bra

Het brein erachter | 07-12-19 | 13:54

Het is de kift, zei mijn moeder dan altijd. Deze vrouwen hebben kwaliteiten waarvan de ranzige VK deugridders alleen maar kunnen dromen.

Weetje71 | 07-12-19 | 13:37

Laura Southern vd lage landen.

horsteknots | 07-12-19 | 13:37

Ik lees 'vingerindebroek'. Ik denk dat de Rorschach test daar wel raad mee zou weten... Of anders Freud wel...

Dr_Prepper | 07-12-19 | 13:36 | 2

Nou aanklagen dan dus Eva. Voor smaad en laster. Royce de Vries kent de weg, succes.

Super Vaagstra | 07-12-19 | 13:33

Over de Volkskrant: de vragen aan Eva en haar antwoorden zijn via misvorming (misleiding) in de krant gekomen. Voor een zogenaamde kwaliteitskrant absoluut onder de maat.
Ik heb een aantal artikelen van onze berber Hassan Bahara gelezen: identiteitspolitiek vormt de basis. Hij schrijft goed maar denkwerk is niet zijn sterkste punt.
Wat Karolien Knols bezielt kan ik niet achterhalen. Goed zal het niet zijn.
En Eva is er ingetuind. Ga nooit is op haastverzoeken van journalisten (deadline is dan en dan), gewoon een truc om je onder druk te zetten. Denk beter na voordat je met dit soort kranten samenwerkt. Het leuke is wel dat de Volkskrant je met dit rioolstuk eigenlijk veel meer gelijk geeft dan je voor mogelijk had gehouden.

nancystjago | 07-12-19 | 13:33 | 1

Dat artikel staat bol van de vooroordelen, veronderstellingen en speculaties. Die Marokkaan (of wat hij ook is) slaat pas echt aan op hun uiterlijk: blond en leuk om te zien. Over objectiveren gesproken...

5611 | 07-12-19 | 14:15

Links is volledig van het padje wat betreft framen van vrouwen. Net zoals rechts eigenlijk. Alsof vrouwen zelf hun mond niet kunnen opentrekken om te zeggen wat ze vinden en willen. Feminisme, antifeminisme, geneuzel c.q. verdienmodel van onzekere figuren die maar al te graag aan willen haken en de capaciteiten missen om zelf zonder juichaapjes hun eigen bestaan op te bouwen. Alsof het een hele opgave is om tegenwoordig vrouw te zijn. Nou, ik heb nieuws voor jullie, het is tegenwoordig net zo'n vermeende opgave om man te zijn, of tussenvorm, of iemand die zich identificeert als... Jank jank jank over geslacht en wat ze allemaal vinden wat ze daardoor allemaal wordt aangedaan. Nou, als er een sekse is die altijd haar zin krijgt...
Doodmoe wordt je d'rvan.

Graaisnaaiert | 07-12-19 | 13:30

Die ranzige, intens smerige, laag-bij-de-grondse Volkskrant snapt niet dat ze nu op de kaart is gezet en zij er wellicht honderden twittervolgers heeft bijgekregen. Heeft Jos Collignon al een 'mooie' spotprent getekend? Nee? Die komt dan zeker nog.

Colin.Fart | 07-12-19 | 13:29

Waar haalt die door Brussel geregisseerde Volkskrant toch iedere keer de gore moed vandaan? Landverraders zijn het!

WarremeWors | 07-12-19 | 13:28

De mailbox van Eva heeft goede instellingen. Dit soort pulp direct in de spambox.
Als de volkskrant vervolgens belt gewoon hard lachen en dan zeggen: Ik heb weer gelachen vandaag en genoeg tijd aan jullie verspilt, fijne dag.

EmilioEsteves | 07-12-19 | 13:27

Je heet Eva en je bent blond. Dan ben je sowieso iemand waar door de MSM op geschoten mag worden. En dan nog de 'brutaliteit' te hebben om iets te vertellen bij een congres FvD over het HEDENDAAGSE feminisme die geheel van het padje is ... dan moet zo'n iemand monddood worden gemaakt.
Ik had de toespraak van Eva gemist, wist niet dat zij op dat FvD zou spreken en waarom. Dankzij al die ophef en GeenStijl even genoten van haar woorden. Als vrouw van 60 en altijd gestaan voor eerlijke regels voor vrouwen, ben ik echt trots op haar. Trots omdat zij een mening heeft die de behaalde gelijkheid van vrouwen verdedigt, ondanks het feit dat zij is geboren in een periode waar je geen echte meningen meer mag hebben.

Koppie29 | 07-12-19 | 13:26

Is dit dezelfde Hassan Bahara die meisjes in Marokko, als hij in een vd fraudeleuze huizen van zijn pa (uitkering, zwart werk) meisjes misbruikte voor een paar euro?

Madame Poitiers | 07-12-19 | 13:18 | 1

Tja hier was een link dan wel beter geweest als wat lukraak in het bos roepen, je komt zo niet helemaal zuiver over.

jan huppeldepup | 07-12-19 | 14:07

Tja ik moet bij deze de volksverraderskrant hartelijk danken. Ik had deze Dame niet op het scherm maar bij deze zal ik ze gaan volgen en misschien zelfs kiezen. Bij iemand die zulke raken dingen zegt en waar de vk doodsbang voor haar waarheid is, kun je niets verkeerd doen.

jan huppeldepup | 07-12-19 | 13:12

Jihad via de pen.

lightpole | 07-12-19 | 13:08 | 1

Hopelijk is de pen machtiger dan het zwaard van de islam, dat mede dank zij het huidige feminisme zijn glans weer terug krijgt.

wijsvinger | 07-12-19 | 13:14

Erasmus: "Plato schijnt te aarzelen of de vrouw gerekend moet worden tot de redelijke dan wel de redeloze wezens, dan wilde hij daarmee slechts de aandacht vestigen op de zeldzaam grote dwaasheid van het vrouwelijk geslacht." Vrouwen zoals Eva zijn de uitzonderingen die deze uitspraak bevestigen.

wijsvinger | 07-12-19 | 13:08

De kunst in het leren omgaan met propaganda, is om NIET op de inhoud in te gaan. En propagandavodjes dood te zwijgen. Eva had de 'journalist' van überpropagandavod VK moeten weigeren. Negeren.

Elk medium dat de framing 'witte mensen' gebruikt is een vijand.
Ja, we kunnen nu wel spreken van een vijand. Die vijand heet Deugpropaganda.

Deugpropaganda wordt niet gesteund door de meerderheid van het volk. Het wordt wél overmatig gesubsidieerd door de EU en al haar tentakels in dit verrotte politieke systeem, op handen gedragen door de hand-ophoudende media. Daarom lijkt het groter dan het is. Maar het is niets, en probeert middels asociale en valse tactieken de publieke opinie te bespelen, te verwarren en mensen zwak te maken. Terwijl het heel simpel is: doodzwijgen, niet herpubliceren, niet verantwoorden, niet serieus nemen.

Dus vooral negeren: elke 'krant', 'tvshow' of 'nieuws' die de term 'witte mensen' gebruikt. Het zijn de nieuwe NSB-ers, 'de verkeerde kant'. De anti-blanke EU-adepten, de graaiers, de leeghoofden, de anti-individuen, de zwakken.

A.U.EnLeven | 07-12-19 | 13:07 | 4

@Beste_Landgenoten | 07-12-19 | 13:12:

Wie worden er volgens jou door FvD geframed?

Jammer dat je hier niet op gaat reageren.
Zo gauw het concreet wordt haak je altijd af, in elke discussie.

Dandruff | 07-12-19 | 14:16
▼ 1 antwoord verborgen

Nog even en het is "Kauf nicht bei Ju..............

Elder of Z. | 07-12-19 | 13:04

Ik heb het stukje gelezen. Ben benieuwd wat er niet aan klopt. Want als ik eventjes de "rechts radicale" websites en Twitter accounts afstruin dan kom ik toch echt tot de conclusie dat dit het gedachtegoed van de FvD is. Ik begrijp het probleem ook niet. Het is gewoon een politieke overtuiging. Als je jezelf bij de FvD aansluit dan sluit je jezelf aan bij de ideologie. Deze ideologie is niet progressief of zelfs conservatief. Welke FvD-stemmer vindt niet dat feminisme een gevaar voor de blanke man is? Welke FvD-stemmer vindt niet dat er sprake is van omvolking? Welke FvD-stemmer vindt niet dat links, feminisme en immigratie de westerse (blanke) cultuur slopen? Welke FvD-stemmer wil niet terug naar de jaren 50 toen Nederland nog Nederland was?

Zeg het maar hoor.

Want in alle eerlijkheid alles wat de auteur van dit stuk noemt zie non-stop voorbij komen bij pro-FvD websites en Twitter account. Verbatim. Woord voor woord.

Dus dan rest de vraag; in welke realiteit leven FvD-stemmers? Je roept en zegt elke dag exact wat er in het stuk staat maar het is niet waar?

Of maak je bezwaar tegen de noemer fascisme / radicaal rechts?

Want als dat het geval is zit je toch echt in een identiteitscrisis.

DeKussendeWielrenner | 07-12-19 | 13:03 | 7

@Beste_Landgenoten | 07-12-19 | 13:15:
Niemand schaamt zich er voor. Men irriteert zich wel aan de suffe figuren die allerlei aannames doen, met allerhande verdachtmakingen, hyperbolen, onjuiste stellingen en overige nonsens. Die vervolgens dan weer een poging doen om de FvD een hoekje in te drukken, omdat ze dan niet de discussie aan hoeven te gaan op werkelijke argumenten.

Overigens; waar zegt FvD dat zelf dan?

Rest In Privacy | 07-12-19 | 13:22

@Beste_Landgenoten | 07-12-19 | 13:15:
Je hebt weer het volkskrantartikel niet gelezen He Beste_D66_Landgenoten?
Je doet gewoon een paar aannames, ziet ergens radicaal rechts en fascisme staan, en reageert weer voor de vuist weg, net als de honden van Pavlov op de bel.
Wat ben je toch een luie donder.

Roadblock | 07-12-19 | 13:42

@Roadblock | 07-12-19 | 13:42: Laat Steeds_Minder_D666_Landgenoten lekker zwelgen in zijn moreel hoog verheven deugerij.

5611 | 07-12-19 | 14:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Heeft er iemand een volière? Zou die dan eens mijn volgende stelling willen testen?
Ik vermoed dat vogels zelfs weigeren op de Volkskrant te schijten, zo slecht is die krant.

EEnzame SchizofrEEN | 07-12-19 | 13:00 | 1

Nadat katten massaal weigeren een kattenbak met de Volkskrant erin te gebruiken, moeten de vogels er nu aan geloven?

miss error | 07-12-19 | 13:42

Ant-blank racistisch vuur maken en aanwakkeren. De Volkskrant weet er alles van. Walgelijke tyfushonden.

Fijnstoffer | 07-12-19 | 12:59

"beschouwt het hedendaags feminisme als een groot gevaar voor de westerse beschaving." Daar zit best wat, al is de vraag: Welk feminisme ? In plaats van de straat op te gaan laten vrouwen zich in een hoekje wegdrukken. Armlengte afstand houden in de buurt van getintiërs, onveilige zwembaden door bepaalde groepen roofdieren, onveilig gevoel op de openbare weg door gesis en geslis van bepaald soort "medelanders", onmogelijk om op bepaalde tijden naar sauna's te kunnen wegens glurende islam-gefrustreerden en noem maar op. Gaan de vrouwen de straat op om hun recht te halen om te gaan en staan en doen wat ze willen ? Ik zie of hoor ze niet, de vrouwen laten zich gewillig langzaam weer terug drukken naar twee eeuwen geleden. Het huidige feminisme is dus inderdaad een gevaar voor de westerse beschaving als vrouwen accepteren zichzelf maar aan te moeten passen aan een steeds verder oprukkende onderdrukkende ideologie.

Ruikbaard | 07-12-19 | 12:54

Kunnen we geld inzamelen zodat er meer van dit soort stukken in de VK komen? Misschien een advertorial? En dan naam eronder van zo'n mafklapper? Allemaal gratis zendtijd voor gezond verstand NL. Je voelt in iedere vezel dat als VK tegen is, het wel goed moet zijn.

funkyd | 07-12-19 | 12:53

En die gestelde deadline ook. Wanneer je een interessant stuk hebt, en je kunt hem aanvullen, dan wacht je toch of laat je de deadline uitstellen? Nee, liever een afgeraffeld, incompleet verhaal is blijkbaar het motto (buiten nog veel meer tekortkomingen)?

LuNaTeeQ | 07-12-19 | 12:52

Knappe weldenkende slimme blonde vrouwen worden door ultra links in dezelfde hoek gedrukt als de ‘boze blanke man’. Ik denk juist dat deze vrouwen keihard nodig zijn in onze maatschappij. Keep up the good work!

BozePaarseMan | 07-12-19 | 12:47 | 2

Ik zie een overeenkomst tussen de twee groepen.Het zal toch niet vanwege de huidskleur zijn, toch?

LuNaTeeQ | 07-12-19 | 12:49

@LuNaTeeQ | 07-12-19 | 12:49: Hirsi Ali had een ander kleurtje en had ook een verkeerde mening. Dus hopelijk niet.

BozePaarseMan | 07-12-19 | 12:59

Het vrouwenkiesrecht: toch niet zo'n goed idee.

HoogToontje | 07-12-19 | 12:45

Eva Vlaardingerbroek als eerste vrouwelijke minister president!!!

Dr_antonickx | 07-12-19 | 12:42

Racistische kutkrant.
Zetten zes blonde dames boven een artikel vol generalisaties en onwaarheden. Waren dat zes zwarte vrouwen geweest, de wereld zou te klein zijn.

medusa324 | 07-12-19 | 12:42

Tja, een krant die zijn bestaansrecht heeft in het uitmelken van een vervormd wereldbeeld.

Wekkertje | 07-12-19 | 12:41

Hulde voor deze juffrouw!

Rest In Privacy | 07-12-19 | 12:40

Misschien moet feminisme gewoon een andere beschrijving krijgen!
Een vrouw die "zelfverzekerd, intelligent, goed uit haar woorden komend, de intelligente discussie aan durven gaan, staat voor haar mening, welverzorgd voorkomen, netjes, goed gekleed" is.
Man, oh man! Wat een heerlijk uitdaging om met zó'n mevrouwke de discussie aan te gaan. (Voordat je het weet zijn we het over een héleboel dingen eens!)

Du-u-u-h | 07-12-19 | 12:38

"Het tot in de puntjes verzorgde voorkomen van veel van deze vrouwen is geen toeval. Zij beschouwen zichzelf als het volledige tegendeel van feministen. In het rechts-radicale milieu gelden die als lelijk, onvrouwelijk, zuur en proberen zij op hysterische wijze op gelijke voet met mannen te komen. "
Nadat ik uitgelachen was.......
De zure afgunst, die uit het eerste gedeelte van deze alinea komt lopen, bewijst dan ook dat het tweede gedeelte waar moet zijn.
Is het niet Karolien Knols?
media-exp1.licdn.com/dms/image/C4D03A...

Roadblock | 07-12-19 | 12:36 | 5

@jan huppeldepup | 07-12-19 | 13:20:
Wow.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 13:24

Ik had bij die omschrijving meteen een associatie met een zekere columniste van de Volkskrant.

5611 | 07-12-19 | 14:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Volkskrant,
Volk en Vaderland.
Beiden heul(d)en met de vijand.

Nelis SplitBloes | 07-12-19 | 12:34

Voor mij zijn deze Volkskrant schrijvertjes onderdeel van de derde blasfemische golf .
Als er een paar honderd jaar geleden iemand een afwijkende mening had bv `De aarde is rond!` dan riep de zich bedreigd voelende orde `blasfemie!`en verketterde de boodschapper.
In de jaren 50 was het de Amerikaanse senator McCarthy die bij elke politieke tegenstander die hij niet aankon die tegenstander voor communist uitmaakte. Het gevolg was uitsluiting van die tegenstander.
En nu is het inclusiviteit. Als je geen kennis kunde of talent hebt dan maak je iemand uit voor ´niet inclusief` of een variant daarvan. Discussie op inhoud niet meer nodig. Die persoon is fout.
Simons is een exponent van dat gedrag. Zelf droeg ze wit haar maar als een blanke het gezicht zwart maakt dan is Paramaribo in last.
Het geeft de geestelijke armoe van de Volkskrant treffend weer.
Reageren met inhoud is de beste hoewel wat vermoeiende reactie. Eva deed dat uitstekend.

Jassen | 07-12-19 | 12:34

Ik heb er ook zo eentje naast me zitten; lang, blond, stemt rechts en geeft geen kut om feminisme... Heerlijk...!

Nemo_Tenetur | 07-12-19 | 12:32 | 1

beetje saai wel, naast u zitten..

Troumoetblijcken | 07-12-19 | 18:18

Ik hoop dat Eva geleerd heeft dat je niet via Twitter en aanverwante media bidirectioneel kunt communiceren. Het zijn prima instrumenten om heel in het kort een berichtje kenbaar te maken, maar iedere vorm van diepgang, nuancering of finetuning kun je vergeten. Daar is het gesprek voor uitgevonden.

Alco-de-Holist | 07-12-19 | 12:32 | 2

Die Bahara heeft haar gebeld, ze hebben telefonisch gesproken, omdat de mail oorspronkelijk in de spambox terecht was gekomen. Daarna heeft die Volkskrantmenner haar gevraagd om binnen een halfuur op de 3 vragen in de mail te reageren.

Watching the Wheels | 07-12-19 | 12:58

Precies Whales, ze heeft via de mail gereageerd. Niet doen dus.

Alco-de-Holist | 07-12-19 | 13:29

Die teksten worden heus wel gescreened door Baudet of Hiddema.
En dan zegt ze:
"En dat , terwijl een derde van de jonge vrouwen in Zweden te maken krijgt met seksuele intimidatie."
Dat is een vage suggestieve maar vooral zichtbare koppeling met het voorafgaande, in plaats van gewoon met cijfers te komen..
Dus als ze zoiets laten staan, dan doen ze dat bewust.
En dat is waar het misgaat, want diezelfde cijfers zijn ook bij links onder de pet gehouden. Dit gaat zetels kosten.

kloopindeslootjijook | 07-12-19 | 12:26 | 14

@kloopindeslootjijook | 07-12-19 | 13:09:

Speeches geven vrijwel nooit cijfers tot op 5 getallen achter de komma nauwkeurig. Een speech is geen wetenschappelijk document of achtergrondartikel. Een speech is een korte toespraak; meestal naar gelijkgestemden. Dan worden de hoofdlijnen besproken, geen details die iedereen over 1 minuut vergeten is.

Bovendien mis je de point. Het probleem kan niet worden ontkend.
Maar als ze het getal 33,33% noemt, en een ander onderzoek zegt 31,11% dan wordt ze van "liegen" beschuldigd. Links is er heel goed in om discussies over echte problemen te laten verzanden in discussies over niks.
Dan gaat het niet meer over die verkrachtingsgolf, maar over cijferneuken; over de gehanteerde definities en natuurlijk over de "toon van het debat"; alles vergezeld van stevige scheldpartijen vol godwins.

Dandruff | 07-12-19 | 13:56

@jan huppeldepup | 07-12-19 | 13:24:
Je hebt niet helemaal goed opgelet bij statistiek blijkbaar in de brugklas.

kloopindeslootjijook | 07-12-19 | 15:22

@Dandruff | 07-12-19 | 13:56:
Zij legt een verband met 'en dat, terwijl' tussen patriarchale cultuur en die 33.33%. Maar die 33.33% gaat over alle seksuele intimidaties, niet alleen die van de patriarchale cultuur. Terwijl die cijfers er echt wel zijn. Dat je dat laat zitten is vreemd.

kloopindeslootjijook | 07-12-19 | 15:25
▼ 11 antwoorden verborgen

Rooie lippen zijn oke.

Poesman | 07-12-19 | 12:26

Eva Vlaardingerbroek "radicaal-rechts" ? Ongelooflijk... Wat is die VK toch een waardeloze kutkrant. Hopelijk wordt Vlaardingerbroek de eerste vrouwelijke MP van dit land.

Motleycrew | 07-12-19 | 12:24

... Dank u, Volkskrant !!
Telkens wanneer ik een "F5-je" doe, zie ik dat we hártstikke goed gaan !!

www.ongehoordnederland.nl/

Remi 1 | 07-12-19 | 12:19

De uit Iran gevluchte mevrouw Taheri gaf op het FvD congres ook een zeer indrukwekkende toespraak. Beide dames mogen wat mij betreft namens FvD de 2e kamer in. Aanwinsten!

Schuldenbrau | 07-12-19 | 12:19 | 6

Mevrouw Taheri kan binnenkort weer terug naar haar thuisland om de boel daar weer op te bouwen als het een beetje meezit met het openlijke verzet daar.

SlimmeBelg | 07-12-19 | 15:31

Maar hoe moeten DKW en de Omvolkskrant nu die mevrouw Taheri framen? Ze is niet blond en wel moslim neem ik aan (dus hoogste rang van zieligheid).

5611 | 07-12-19 | 18:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Ze kan mooi voorlezen.

Maar - met permissie - op mij komt ze niet sterk over. Ingestudeerde gebaartjes met effect bejagende pauzes. Schattige onzekere lachjes naar al die mannen (met hun gehaaide vrouwen) die helemaal smelten voor zo'n vertederende en aaibare natural blonde, zonder opsmuk en poeha, die ook nog eens voor hen opkomt. De ideale dochter en vrouw! Keurige lange rok ook waaraan over niet al te lange tijd kindertjes aan hangen. En dan die vileine Volkskrant die daar allemaal schijt aan heeft, en dat lieve karaktertje zomaar vermoord. Wat is het ook een kutkrant. Het meiske staat er helemaal van te trillen. Dat kan toch niet jongens. Het moest niet mogen ;-)

Als je dit nog mag zeggen.. Joris heeft een kort lontje tegenwoordig...

Wiebenick | 07-12-19 | 12:17 | 12

@Beste_Landgenoten | 07-12-19 | 13:19: Links wordt steeds dommer. Blond is nu al synoniem met conservatief. Op huidskleur mag je niet oordelen, op haarkleur kennelijk wel. Waarschijnlijk vindt D666 nu ook dat haar haar burgerrechten ontnomen moeten worden, omdat ze geen goodthink heeft.

5611 | 07-12-19 | 18:40
▼ 9 antwoorden verborgen

Het is niet alleen D66 die 'menskracht' danwel 'bemensing' een ding vindt. Teletekst van de staatsomroep gebruikt dit al in plaats van 'bemanning'. Het is al ingevoerd: twitter.com/misseva88/status/11974806...
Overigens is het ergens logisch dat juist de blonde meiden, die gewend zijn aan het gesis van de Finnen, opstaan tegen deze doorgeslagen waanzin. Dat uitgerekend deze Hassan Bahara van de Volkskrant de journalistieke versie van dit gesis uitvoeren mag dan ook geen verrassing heten. De Volkskrant is doof voor het gesis van de eigen kliek.

Het is treurig dat de Tweede Wereldoorlog nog zo'n open wond is in de Vaderlandse geschiedenis. Veel deugers liegen er op los dat ze een familielid hebben/hadden die lid was van het verzet. Om die glorie voor zichzelf te verdienen demoniseren ze nu een nieuwe grote vijand, stellen die even gelijk aan foute mensen uit het verleden en zien zichzelf dan als het nieuwe verzet.

Ares | 07-12-19 | 12:16 | 1

My god ja.. bemensing ze kunnen ook gewoon 'bezetting' gebruikten, .... zeer inclusief woord. ;)

Yumi | 07-12-19 | 12:25

Ik denk bij "radicaal rechts" nog steeds aan skinheads met nazi-tattoos die een Molotov cocktail bij een vluchtelingen-opvangkamp naar binnen gooien. Blijkbaar tijd om die definitie te verbreden.

skoftig | 07-12-19 | 12:16 | 5

Radicaal rechts is tegenwoordig iedereen rechts van D66.
Al naar gelang het zo even uit komt, in welke discussie dan ook.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 13:12

De termen racist en extreem rechts betekenen inmiddels niets meer inderdaad. Of in ieder geval niet wat men er 15 jaar geleden voor beeld bij had. Ik blijk inmiddels zelf ook tot beide groepen te kunnen worden gerekend, net als mijn vrienden. Terwijl wij toch echt zeker niet met molotov-cocktails in de weer zijn.

Het brein erachter | 07-12-19 | 13:35

@Johanvb | 07-12-19 | 12:24: Voor zover ik weet is voor Kedichem helemaal niemand ooit opgepakt, zoals gebruikelijk bij links geweld. Antifa en Groen Links (en daarmee het kartel) zijn dan ook twee handen op een buik. Links geweld is daarmee onaantastbaar.

5611 | 07-12-19 | 18:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Infantiel snertstuk in de VK, zoals gewoonlijk, Hassan zal wel van huis uit een bepaalde vorm van 'feminisme' hebben meegekregen; 't vrouwtje is de baas achter t aanrecht ofzo en haar zelfbeschikkingsrecht beperkt.... pardon...., reikt zo ver dat ze zichzelf volledig mag bedekken als ze dat wil.

Bij de VK zit het vol met mensen die sinds dag 1 van hun leven vastgeroest zitten in de mal van de opgelegde, ideale samenleving, dat er daarnaast een volkomen andere realiteit is, doet er niet toe, die zien ze gewoon niet, daar kiezen ze halfbewust voor, de gemakkelijkste weg, geen weerstand bieden, maar gedogen, Halsema-world.

Opstaan tegen barbaars, religieus paternalisme, doen ze niet, daarentegen is het beschermen van dat morele misbaksel en het opleggen daarvan aan een samenleving die wel rechten van mannen en vrouwen als gelijkwaardig ziet volgens de wet, is hun levensdoel.
Want ' inclusief' betekent immers ook dat alle malle achterlijke overtuigingen per individu tot uiting gebracht moeten kunnen worden, dat er daarnaast vele onwillige slachtoffers zijn , kan hen aan hun reet roesten.

En precies dat; die grens tussen vrijwillig en onvrijwillig doet er voor hen niet toe, sociale groepsdrang binnen religieuze gemeenschappen hoort er gewoon bij voor hen, ze doen er volop aan mee, met woorden, met daden ligt dat anders, aangezien je dat je kop kan kosten.

Mooi praten, meer is het 'feminisme' van Hassan en consorten niet.

Yumi | 07-12-19 | 12:16

Tja als op *minder, minder, minder* roepen al 5000 euro boete komt moet voor dit kranten smeersel toch wel levenslang geeist kunnen worden. Zeker als het gaat om uitspraken als : "het prikkelt mensen om mee te gaan in het idee dat feministen het witte, traditionele Westen volledig willen afbreken en daarna willen uitleveren aan hordes islamitische jongemannen.". Dat is dus helemaal niet waar want die jongen mannen zijn allemaal lief en doen nooit iemand kwaad.

jan huppeldepup | 07-12-19 | 12:15

Ben wel blij met dit VK artikel. Hoe sneller de kanker zichzelf sloopt des te beter.

skoftig | 07-12-19 | 12:11 | 2

hear hear

Bakschuif | 07-12-19 | 12:51

Oplage 2000: 320.000, oplage 2017: 210.000. Een derde van de lezers is al weg.

In mijn studententijd had ieder studentenhuis wel een abbo op de Volkskrant, die lezers hebben ze deels nog steeds. Ik kan me amper voorstellen dat er nu in studentenhuizen nog kranten gelezen worden, laat staan deze kattenbakvulling. De Omvolkskrant sterft met haar lezers uit.

5611 | 07-12-19 | 18:48
-weggejorist en opgerot-
Mediagert | 07-12-19 | 12:10 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

De haat zit diep bij deze dames van de Volkskrant.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 12:10 | 1

Jaloezie en afgunst. Volksziekte nr 1, uitgevonden door vrouwen

PikinhetBlik | 07-12-19 | 12:22

Prachtig die vrouwen die zich weten te onttrekken aan dat massale en dus uiterst irritante politiek correcte geblaat en gemekker.

Nelis SplitBloes | 07-12-19 | 12:10

Beetje traag Bea achtig voorgelezen, maar verder niets mis met de tekst.....
Niets wijst op radicaal of radicaal rechts whatever that may be.
Mooie moderne vrouw zegt alleen maar zinvolle dingen lijkt me een betere beschrijving.

dijkbewaker | 07-12-19 | 12:09 | 1

Het meiske is voor in de twintig. Blij dat die nog zenuwachtig is bij een toespraak voor zo'n groot publiek.

Guido | 07-12-19 | 12:33

Hassan Bahara en Karolien Knols: "een toename die volgens Zweedse onderzoekers niet direct te verklaren is door de komst van migranten."!
Hoe diep steken die mutsen hun koppetjes in het zand!?
www.arcgis.com/apps/MapJournal/index....

Peter-Rissing | 07-12-19 | 12:08 | 2

Mja, had ik ook gelezen maar die bron lijkt mij een beetje eenzijdig.

Roadblock | 07-12-19 | 12:27

Niet aléén te verklaren uit migratie, dat zal ongetwijfeld wel invloed hebben. Maar de definitie is bijvoorbeeld ook veranderd.

Het brein erachter | 07-12-19 | 13:52

Ik denk dat dit FVD alleen maar meer zetels oplevert. Negeren die haatzaaikrant

laurentius | 07-12-19 | 12:07 | 2

Tja.
Als je 2, 4 en 6 aantrekkelijke vrouwen noemt dan kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat er een stelletje halve tamme op de redactie zitten die ook Yaser Ferras een mooie man vinden

schoon-schip-maken | 07-12-19 | 12:09

Of juist niet.
Opkomen voor vrouwenrechten en iets willen doen voor asielzoekers kan ook tegelijk. Ook linkse vrouwen scheren okselhaar. Niet alle moderne feministes zien antifa zitten of zijn mannenhaters. Er worden allerhande dingen op een hoop geveegd, dat zou juist FvD niet moeten doen, dat is meer iets voor GL (zoals klimaat en fijnstofuitstoot verschillende dingen zijn).
En het zo duidelijk, dat dit eerder een minpunt dan ene pluspunt geeft.
Jammer voor de FvD.

kloopindeslootjijook | 07-12-19 | 12:14

Je ziet ook aan deze stukjes dat er geen kwaliteit en kennis meer aanwezig is bij dit soort oude media. Het doel is framen, ophef e.d. Er zit geen honger naar kennis of vooruitgang meer. Ze doen gewillig mee aan het polarisatie verhaal, verdeel en heers. Aandacht willen ze, want dat vult de leegte in de ego van dit soort stukjes schrijvers.

merkdolden | 07-12-19 | 12:07

Ook weer zo'n leuk framingsstukje in het Volkskrant artikel. De toevoegingen tussen haakjes zijn van mij:
"Ashley Mattheis, auteur van het promotieonderzoek Schieldmaiden of Whiteness (Schildmaagd van Witheid(Whot?))
waarin ze de rol van vrouwen in wit-nationalistische(!) kringen onderzoekt,
bestudeerde op verzoek van de Volkskrant(!) de tekst van Vlaardingerbroek.
Volgens Mattheis, verbonden aan de Universiteit van North Carolina,
is het framen van feminisme als cultuurmarxisme een duidelijke hint naar de grote omvolkingstheorie(Oh? Oh ja, Omvolkingstheorie=Alt-Right=Nazi).
‘Beide(?) theorieën stellen dat de witte beschaving in verval is geraakt.
In haar speech impliceert Vlaardingerbroek dat dit komt door feministen en bruine mensen(Oh waar zegt zij dat?) die een gevaar vormen voor witte vrouwen en mannen.
Want witte vrouwen worden seksueel geïntimideerd door de vreemdelingen
en witte mannen mogen geen echte mannen meer zijn van feministen.’"

Roadblock | 07-12-19 | 12:06

Het einde van de deugcultuur is in zicht. Mensen worden wakker en ontwaken letterlijk uit de doctrine van deze marxistische deugers die zich nu nog in luxe wentelen in allerlei bestuurslagen, commissie, media en politiek. Zij kijken op het volk neer en bestoken hen met hun moralistische vingertje. Dit alles om de eigen luxe positie, status te behouden. Helaas, hun macht is tanende. Mensen sta op en verenig u, recht de rug en accepteer het niet meer. Vrijheid is een groot goed. De westerse beschaving is een groot goed, dit alles raken we door deze lieden in een rap tempo kwijt.

De Evangelist | 07-12-19 | 12:06 | 2

Amen (om in stijl te blijven)

Bakschuif | 07-12-19 | 12:54

Stemt dus allen (radicaal) rechts.

SlimmeBelg | 07-12-19 | 15:35

Fijn dat de Volkskrant een stagair van Goebels op de kop heeft weten te tikken. Wordt zo'n frame en lastercampagne ook vooraf doorgenomen of is dit per ongeluk erin terecht gekomen?
Iedere kiosk en zichzelf respecterende supermarkt zou de zaterdag editie van dit blaadje onmiddellijk uit de schappen moeten halen. Dit heeft niets meer met de VVMU te maken dit is laster en smaad.
Het is nu aan X66 om te acteren en dergelijke misplaatste propaganda uit de schappen te laten halen.
-
Wie geeft zo'n Hassan een podium in de Volkskrant? Hebben ze daar geen eindredactie?

bananabanana | 07-12-19 | 12:06

Zelf benoemd 'progressief' 'links' (lees: regressief) laat maar weer eens zien dat zij zelf racistisch zijn en de wereld zelf vanuit een racistisch perspectief aanschouwen terwijl ze voortdurend anderen daarvan beschuldigen (Bovendien valselijk!).
www.youtube.com/watch?v=svDCo75mN7M&a...
Nota bene al deze blanke vrouwen die niet mee gaan in dit 'linkse discours' worden daarom direct op deze typische wijze weggezet.
Echter op zaken waar deze vrouwen zich terecht tegen en over uitspreken gaan ze niet in. Al die 'linkse' globo-homo deugers hebben er ook geen antwoord op.

GeinPonempie | 07-12-19 | 12:05

Waarom raken FvD-ers altijd zo over de zeik als je ze noemt wat ze zijn?

FvD is gewoon een reactionair en radicaal rechtse partij met fascistoïde trekjes. Alles wat ze uitdragen staat 1 op 1 met andere reactionaire en radicaal rechtse bewegingen in de westerse wereld. Wat zijn de wezenlijke verschillen tussen de ideologie van de Proud Boys en FvD?

Daar ben je het mee eens of niet. Ik ben het er niet mee eens. Ik vind het een enge regressieve ontwikkeling.

Theodorus.Goldbach | 07-12-19 | 12:02 | 13

Weet u wat nu grappig is?
Dat op (bijvoorbeeld) deze site welke in uw ogen vast rabiaat rechts is, gewoon ruimte is om ook uw mening te spuien. Zou u een linkse site kunnen noemen die ook ruimte biedt om een kritische noot te laten horen, of nog grappiger, een plemsel gelijk het uwe , maar dan 'van rechtse origine'?
Voorts komt uw plemsel over als een treurige rant uit de links hoek, gebaseerd op een tunnelvisie waar een mijnwerker jaloers op zou zijn.
Ofwel, doe die oogkleppen eens af en lees wat andere sites, ofwel niet gaan klagen als hetgeen waarvoor op bv. Geenstijl gewaarschuwd wordt, waarheid wordt.

EEnzame SchizofrEEN | 07-12-19 | 12:58

Figuren die hun eigen Grote Gelijk bedreigt zien door de realiteit , feiten en argumenten; ja, die gaan natuurlijk de ander voor rotte vis uit maken.

Het enige gelijk wat ze halen is hun eigen afgang.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 13:16

@Mr.Phaeton | 07-12-19 | 12:10: Dat niet alleen, je bent dan ook fysiek vogelvrij. Taarten, ruiten ingooien (KZOP), aanslagen (Janmaat) of, als niet meer helpt, gewoon omleggen (Fortuyn).

5611 | 07-12-19 | 18:57
▼ 10 antwoorden verborgen

In één ding heeft Hassan gelijk ze is knap, verder is hij een runner-up voor de Marcel van Dam demoniseer prijs van 2019. Zou hij het nog halen.
Voor de waarheidsvinders onder ons, kijk even op You-Tube naar Marcel van Dam versus Pim Fortuyn. Kijktip, hou een kotszak bij de hand.
-
Wat een verschrikkelijk smerige laster en framing is dit, jammer dat Ollegren even uit de running is. Dit is naast iemand neerzetten als radicaal rechts (wat en waarom?) nog inhoudsloos besmeuren met een sausje van wetenschappelijk onderbouwd door een of andere troela met een pretstudie naar het sociale gedrag van links draaiende strontkevers.
Ik haar niet betrappen ook het zeggen van dingen die niet politiek gezien niet kunnen, maar ze somt enkel wat feiten op.
Dan over de sticker antifeministisch, wat heeft Hassan hier inhoudelijk over toe te lichten in zijn smeurstuk? In ieder geval draagt Eva deze kleren echt uit vrije wil en zal ongetwijfeld niet hunkeren naar een boerka of hoofddoek. Ben je daarom anti-feministisch?
-
Wat een triest blaadje is dat aan het worden die Volkskrant, over polariseren gesproken. Je schaamt je toch kapot om hiermee gezien te worden.

bananabanana | 07-12-19 | 11:58

Hoofdredactie Omvolkskrant zou omwille van dit soort smaad/laster per direct op straat moeten worden gekeild.
Of nee; doe maar niet.
Blijf maar zitten waar je zit, met je toetsenbordje in je linkse miezerige klauwtje.
Kunnen we allemaal blijven volgen hoe de hazen lopen op nieuw-links.
Hoe zou die VK-redacteur/pardon: redactrice(~), die "Karolien Knol", er zelf uitzien dan?
Met d'r giftige gedrag.
Op "blonde", "knappe" "jonge rechtse vrouwen" (Karolien Knol's woorden).

chicago river | 07-12-19 | 11:58 | 1

Het ultieme doel van Feminisme was om overbodig te worden. De strijd van het moderne feminisme om relevant te blijven is vooral lachwekkend. Net zoals deze ongecontroleerde woordenbrij in de Volkskrant waarin eigen standpunten als conclusies worden gebracht. Geef mij maar een vrouw die zelf denkt, analyseert en conclusies trekt boven iemand die de tegelwijsheden van anderen retweet als daad van feminisme.

Sqbar | 07-12-19 | 11:57 | 3

Het feminisme van tegenwoordig is alleen maar fascistische machtshonger.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 12:17

Het feminisme was voor mij af, zodra zij niet opkwamen voor hun onderdrukte moslimzusters.

Roadblock | 07-12-19 | 12:30

Precies als identiteit politiek. Opnieuw divisies creëren uit eigenbelang.

P-unit | 07-12-19 | 12:39

Ben bang dat Eva weldra over de tong gaat als Eva Braun.
Sherry is al uitgemaakt voor fascist nu zijn de mensen om hem heen aan dr buurt.
Linkse fascisten, die rechtse meisjes gaan uitmaken voor nazi-meisjes.
Let op Eva!! Nu gaat het beginnen.
Bescherm jezelf goed, alsjeblieft.

Ruimedenker | 07-12-19 | 11:56 | 2

Nobody:

Not a single soul:

Ruimedenker: bEn BaNG DAt Eva WEldrA..

Je vindt het veel te mooi allemaal en zou het geweldig vinden als je profetieen uitkomen.

Bvdb | 07-12-19 | 11:59

@Bvdb | 07-12-19 | 11:59:
Gezien het verleden is het niet zo gek dat ik dit denk.
Of ik dat geweldig zou vinden?
Je bent niet goed wijs.
Wees gewaarschuwd Eva! Dat is wat ik zeg.
Antifa is zo link als maar kan.

Ruimedenker | 07-12-19 | 12:07
-weggejorist-
Computer_says_no | 07-12-19 | 11:54 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

bizar warrig verhaal van de VK, Ik begrijp er niks van.
Mensen die blanken wit noemen zijn racisten

Van de week nog, volgens het journaal keerde Bouterse terug naar zijn thuisland Suriname.
Thuisland? dat begrip komt regelrecht uit de Apartheid. Maar ja de NPO vind ook dat zwarten geen roetveegpiet mogen zijn, dat is ook weer apartheid.

Witte en zwarte mensen bestaan helemaal niet.

VanderGeelen-Coppens | 07-12-19 | 11:54 | 2

Er staat ook in de Volkskrant
"Het tot in de puntjes verzorgde voorkomen van veel van deze vrouwen is geen toeval. Zij beschouwen zichzelf als het volledige tegendeel van feministen. In het rechts-radicale milieu gelden die als lelijk, onvrouwelijk, zuur en proberen zij op hysterische wijze op gelijke voet met mannen te komen. "
Kom nou, vrouwen mogen zelf bepalen wat ze met hun uiterlijk doen. Kan je het mooi vinden of niet. Vrijheid blijheid. Daar heb je geen feminisme voor nodig.

kloopindeslootjijook | 07-12-19 | 11:58

Iedere vrouw die een speech geeft voor een partij waarvan de leider een gezellig etentje had met een holocaustontkenner is fout en af.

deoudererijperevrouw | 07-12-19 | 11:53 | 7

Uw geventileerde gebrek aan elke vorm van nuance doet vermoeden dat u ook niet de diepgang van denken heeft om die te kunnen onderkennen, danwel dat u door uitbesteding van uw zelfstandig denkvermogen bent aangewezen op het klakkeloos debiteren van sectarische mantra's van de ideologie waaraan u zich heeft uitgeleverd. Niet dat ik de illusie koester dat u dit begrijpt, daar geeft uw tegel geen enkele aanleiding toe, maar het fleurt deze gedachtenfluim wat op in de panelen.

Bakschuif | 07-12-19 | 13:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Bij de VK hoor je er als vrouw pas bij als je oerlelijk, dik, en zo stom als het achterend van een varken bent. Een soort Gretta Thunberg, maar dan dikker, zwaarder behaard en donkerder kwa haarkleur, dus.

Civetta | 07-12-19 | 11:50 | 3

Ze hebben er zelfs een die telt voor tien: Asha ten Broeke.

gestoptmetroken | 07-12-19 | 11:55

@gestoptmetroken | 07-12-19 | 11:55: Hahaha. Klopt, de lelijke wijven proberen de wereld te regeren. Heb je het eindelijk door of nie? al dat gekloot en gekut de afgelopen jaren komt door die lelijke dikpansers.

tragic1911 | 07-12-19 | 11:57

Uit het Volkskrant artikel:
"En dat terwijl in het multiculturele paradijs Zweden inmiddels
een derde van de jonge vrouwen te maken krijgt met seksueel geweld’
– een toename die volgens Zweedse onderzoekers niet direct te verklaren
is door de komst van migranten"
De volkskrant baseert zich op een wetenschappelijk onderzoek, wat begint te stellen dat alle resultaten van onderzoek naar verkrachting onnauwkeurig zijn, ook omdat de definitie van verkrachting inmiddels gewijzigd is, maar toch tot de opmerkelijke conclusie komt, dat alleen de aangiftebereidheid is toegenomen, en dat er geen bewijs is dat de toename is toe te schrijven aan de komst van immigranten.
Hehe gelukkig maar.
Andere bronnen in Zweden denken daar iets anders over:
www.bbc.com/news/world-europe-4526976...
Maar die citeert de Volkskrant liever niet.

Roadblock | 07-12-19 | 11:49 | 5

In Zweden mag je als vrouw, ook als sprake was van sex met haar instemming, achteraf toch nog aangifte doen van verkarchting, mocht je toch anders erover denken. Dat verklaart een deel van deze toename.

Beste_Landgenoten | 07-12-19 | 11:56

@Beste_Landgenoten | 07-12-19 | 11:56:
Ben ik met je eens Beste_D66_Landgenoten.
Maar als je als wetenschappelijk onderzoeksinstituut er eerst hoofdstukken aan wijdt, dat er niet goed te meten valt, dat de cijfers niet juist kunnen zijn, en dat de politie niet goed registreert, en de wetswijziging invloed heeft, en dan met de conclusie komt, dat er niet te bewijzen is, dat de toename aan immigranten ligt.
Dan kom je heel zwak over.
Het omgekeerde kan volgens je eigen onderzoek dus heel goed wel mogelijk zijn.

Roadblock | 07-12-19 | 12:54
▼ 2 antwoorden verborgen

De geest van het volkskrant artikel zit genetisch diep en komt voort uit de neiging om vrouwen die de openbaar dominante cultuur niet volgen te willen stenigen op het marktplein. En als je niet meehelpt met stenen gooien, ben jij de volgende. Mooie naam trouwens Bahara. Lijkt op een woestijn.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 11:48

liev

FogerRederer | 07-12-19 | 11:48

De Volkskrant of de Libelle dit weekend? Van Libelle krijg ik niet zulke vieze vingers.

Montesquieue | 07-12-19 | 11:48

"En dat , terwijl een derde van de jonge vrouwen in Zweden te maken krijgt met seksuele intimidatie."
Suggestieve koppeling met het voorafgaande.
Ze zegt niet : "seksuele intimidatie door diezelfde mannen uit patriarchale samenlevingen"
Kom op dan met die cijfers, nu klinkt het als een wazige suggestieve bewering. Doe nou niet.

kloopindeslootjijook | 07-12-19 | 11:45

Heeft Asha ten Tuinbroeke al een zure uilebal geproduceerd?

daytripper | 07-12-19 | 11:45

Prima speech, niets "extreems" aan. Maar laat het maar weer over aan onze vrienden bij de VK om hier spastisch over te doen (cq. fophef creëren).

Feminisme heeft haar beste tijd gehad en wel om die redenen die zij hier haarfijn aanstipt. Het heeft zichzelf overbodig gemaakt. Van het strijden voor gelijke rechten voor man en vrouw in het verleden (doel bereikt), zijn ze overgestapt naar het strijden tegen (westerse) mannen. Compleet doorgeslagen.

threeheadedmonkey | 07-12-19 | 11:45

Het linkse establishment zal er altijd alles aan doen om andersdenkenden belachelijk te maken.

pejoar | 07-12-19 | 11:43

Als de Volkskrant je zo wegzet weet je dat je op de goede weg zit. Meer echte feministen zoals Eva Vlaardingerbroek! Ze is een verademing na al die gedegradeerde feministen van de laatste tijd.

miss error | 07-12-19 | 11:42

Ik profileer mezelf vaak als rechts maar ik vind realisme en wetenschap veel belangrijker. Ben het eens dat modern feminisme door is geslagen. Ben pro gelijkheid van man en vrouw “juridisch” gezien.. maar mannen en vrouwen zijn (gelukkig) biologisch gezien ongelijk. We moeten mannen geen vrouw laten worden en andersom dat trekt juist aan. Laatst een goed stukje van “briefje van Jan” waarin werd beschreven dat een pvda senator haar werk neerlegt omdat ze toch (biologisch gezien) haar kinderen mistte en op wou voeden, dat is niet iets ergs of iets waarvoor je moet schamen, het is een natuurlijk aandrang.. de vrouw is nou eenmaal biologisch gezien de eerste verzorgster .. je weet wel borsten dit dat. Ik zeg dus niet dat vrouwen geen topfuncties mogen hebben, integendeel als ze t kunnen prima toch, ik zeg alleen. dat de kans kleiner is dat ze en dergelijke positie net zo lang vol kunnen houden.

timmey | 07-12-19 | 11:41 | 1

Allemaal waar

SterF... | 07-12-19 | 11:45

Talent hoor... Eva de eerste vrouwelijke president?

Hinzy | 07-12-19 | 11:41

Zoals vaker, mijn Volkskrant lezende, npo kijkende vader dit uitstekende journalistieke stuk inclusief reaguursels gelinkt. Even wat gezond tegenwicht bieden.

schijtzat | 07-12-19 | 11:41

Wanneer gaan we leren te stoppen met etiketjes plakken? Je doet iets of je doet iets niet. Wat overblijft zijn mooie verhalen...

Rest In Privacy | 07-12-19 | 11:38

Nu heb ik als dikke gehandicapte homo al op TikTok geen kans, maar ik zeg het lekker toch: voor mij staat en valt de huidige incarnatie van het feminisme met Mia Khalifa (*). De eerste vrouw (mogelijk na Scheherazade, wens ik niet dood te checken) die den hoofddoek naar waarde wist te schatten. Al die Haagse look-a-likes doen het voor mij stomweg niet.

Nog een geluk dat die '66 ministerette van Onderwijs nog niet bij de Marokkaanse ambassadeur is ontboden, om te horen te krijgen hoe we onze manier van leren moeten aanpassen. Want dat er daar op integratiegebied iets aan schort, moge blijken uit de UWV statistieken. Of uit die van de bijstand, al schijnen die cijfers een beetje de dupe te zijn van de decentralisatie van de overheidsautomatisering.

Gedeelde smart is halve smart, tenslotte.

(*) Waarmee ik niet wil beweren dat Jeanine Hennis of Sigrid Kaag hun roeping hebben gemist. Alsof disclaimers ook maar enige rechtsgeldigheid hebben in Nederland.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 11:38

Wat mij altijd opvalt bij de links georiënteerde pers is dat als er van rechterzijde iets wordt gezegd of beweerd dit altijd direct wordt betiteld als "extreem rechts". Als er iets van linkerzijde wordt geroepen of gedaan wat buiten de regels om gaat, neem bijvoorbeeld klimaatmeisje Thunberg, dan wordt dit steevast "activisme" genoemd. Zo wordt Thunberg geen "extreem linkse" klimaatalarmist genoemd maar een linkse "activiste". Ook De NPO heeft hier een handje van maar nee hoor ze zijn neutraal in hun berichtgevingen... flikker toch op...

JP1973 | 07-12-19 | 11:34 | 4

Of ze noemen het 'rabiaat' rechts. Dat vinden ze nog erger klinken dan 'fanatiek' rechts. De betekenis is echter hetzelfde.

isitsoornot | 07-12-19 | 11:51

Men mag ook graag moordende Palestijnen en Isisisten met "strijders" aanduiden.

skoftig | 07-12-19 | 12:09

Is zo oud als de propagandawereld.
Labels opplakken is links goed in.
Doel is om handelingen te rechtvaardigen.
Een man met een rood petje uit het niets een klap met een baksteen geven zou laf klinken.
Maar een extreem-rechtse racist hardhandig laten merken dat er voor zijn uittingen geen plaats is, klinkt al heel wat beter.
Als je er dan ook nog een leuke leuze bij brult (Nee Geen Allahu Akbar), iets van:
"Toen niet, nu niet, nooit meer facisme", kom je misschien zelfs in IndyMedia, en wordt je door je Matties (Ik bedoel Kameraden Activisten) toegejuicht.
www.indymedia.nl/

Roadblock | 07-12-19 | 13:00
▼ 1 antwoord verborgen

Eva heeft op het congres van FvD een geweldige speech gehouden. Een dame die haar gezonde verstand gebruikt. Niets extremistisch aan. Ik ben trots op vrouwen zoals Eva.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 11:33 | 3

Ja... wat zeg maar ook in het topic valt te lezen, zien en horen.

overVecht | 07-12-19 | 11:35

Ik heb de speech ook gezien (deels) en vind haar nou niet echt uitblinken. Ja ze lepelt de alt-right talking points op die het zo goed doen in de FvD. Alle cliches over de EU, immigratie en elite komen aan bod. Leider Baudet kan tevreden zijn.

Beste_Landgenoten | 07-12-19 | 12:00

@Beste_Landgenoten | 07-12-19 | 12:00:
Flikker toch eens op met die stomme alt-right riedels van je Beste_D66_Landgenoten.
En het woord Leider moet zonodig weer eens gebruikt worden.
God oh God, weet je nou echt niets beters?
Je bent meestal te bedonderd om de moeite te nemen jezelf in te lezen / cq je goed te informeren, dus je komt hier alleen om je, in jouw ogen, "anti-fascistische plicht" te doen.
Afzeiken, en reële zorgen van honderduizenden mensen wegzetten als Cliches.
Je moest je schamen.
Je bent zelf zo langzamerhand een cliche aan het worden.

Roadblock | 07-12-19 | 13:33

Het goede nieuws is: deze krant loopt even niet minimaal 2 pagina's lang over Trump te zeiken. Of doen ze dat verderop in de Azijnbode alsnog?

Goldfinger | 07-12-19 | 11:33

Er is nog zo'n dametje in Groningen. Manouk Maartje Blankespoor, what's in a name, propageert ook een vroeg moederschap of koketteert daarmee als jong FvD prominent. Ik gok erop dat ze net als AFD ooit een ommekeer gaat maken, naar dan de andere kant op. Het heeft iets van een trend, die blozende blonde blommetjes die op de bres gaan voor traditionele verhoudingen.

Beste_Landgenoten | 07-12-19 | 11:33 | 11

@LoesjeP | 07-12-19 | 12:19:
Dat is dan een pluspuntje.
En ja, het hedendaagse moderne feminisme geeft een tamelijk doorgeslagen indruk, op sommige punten. Maar het lijkt eerder een opzetje om "links" in zijn geheel af te schilderen als idioten. Ik zie weinig verheffelds of origineels aan haar verhaal, het is 1 op 1 een kopie van de standpunten van alt-right, of hoe je het ook noemen wil, de populistische rechtse tendens in Europa. Er zit geen enkel eigen of origineel inzicht in haar verhaal. Had ze dat wel gehad, dan credits. Maar ik zie een 100% volgzaam Baudet aangangster.

Beste_Landgenoten | 07-12-19 | 13:09
▼ 8 antwoorden verborgen

Eva is een knappe intelligente FvD-dame en dus transformeert de Volkskrant haar reflexmatig tot een Eva Braun. De krant van geschift Nederland.

isitsoornot | 07-12-19 | 11:31

Dit klinkt als rationeel realisme, en heeft derhalve geene moer te maken met links of rechts.
Rationeel realisme is een in kracht toenemende vijand van idealistisch wensdenken, en zal door de achterban van die laatste tóch proberen te worden weggezet als rechts. Medestanders van die achterban zullen de feiten bagetelliseren en zo de ogen sluiten voor dát wat wel komt, maar niet gezien mag worden.

NiCeY | 07-12-19 | 11:31

Zo hey. Lekker wijf. Even vrienden mee worden op Facebook.

overVecht | 07-12-19 | 11:31

Ik zie dat Noami Seibt er ook in staat. De anti-Greta uit Duitsland, die wel wat zinnigs over 'het' Klimaat te melden heeft, en iedereen met feiten onder de tafel lult, een IQ van 150+ heeft, en daarom al van Youtube geweerd werd.
notrickszone.com/2019/07/20/join-the-...

Zwizalletju | 07-12-19 | 11:31

Heb je een vrouw met een mening in de politiek, is het weer niet goed.

Mr.Crowley | 07-12-19 | 11:30

Oeps,
Je kunt natuurlijk niet blij zijn met de import van patriarchale cultuur en feministische terugval
en tegelijk
modern feminist zijn omdat je vindt, terecht of onterecht, dat vrouwen nog in een achterstandspositie zitten.
En het lijkt te gaan over verzet tegen genderfluïde zaken door het steeds maar te hebben over man en vrouw, hoewel niet echt gezegd wordt wat ze daar van vinden, helaas. Helaas, want dat is nu juist iets dat de gender uit de vergelijking haalt, wat de westerse moderniteit kan handlen en dat het moderne feminisme overbodig zou kunnen maken.
Niet zo sterk. Als is het mooi uitgesproken en ziet het er leuk uit.

kloopindeslootjijook | 07-12-19 | 11:29

Typerend blijft de constante framing met termen als radicaal, extreem, uiterst rechts. Als ik dit soort artikels lees of npo discussies hoor, is het voor mij snel duidelijk dat er wederom niet met argumenten gediscussieerd wordt en het enige doel is de ander met een afwijkende mening persoonlijk te beschadigen. Enige vorm van falsificatie en verificatie van hun eigen werkelijkheid, waarheidsvinding is ver te zoeken. Laat ze lekker in hun sektarische bubbel zitten, zelfreflectie gaat echt niet gebeuren.

Schemerlamp | 07-12-19 | 11:29 | 2

Je krijgt ze steeds beter in de gaten.

Mr.Crowley | 07-12-19 | 11:30

Inderdaad. Altijd die woordjes zoals Radicaal ervoor. Lekker makkelijk. Eva gaf een goede speech, een tegengeluid, over doorgeslagen feminisme en marxisme. Is dat radicaal?

Rochegrosse | 07-12-19 | 11:31

Typerend blijft de constante framing met termen als radicaal, extreem, uiterst rechts. Als ik dit soort artikels lees of npo discussies hoor, is het voor mij snel duidelijk dat er wederom niet met argumenten gediscussieerd wordt en het enige doel is de ander met een afwijkende mening persoonlijk te beschadigen. Enige vorm van falsificatie en verificatie van hun eigen werkelijkheid, waarheidsvinding is ver te zoeken. Laat ze lekker in hun sektarische bubbel zitten, zelfreflectie gaat echt niet gebeuren.

Schemerlamp | 07-12-19 | 11:28 | 1

knipperlicht

gebruikesrnaam | 07-12-19 | 11:30

Lol, E-Celebs die zogenaamd de “schildmaagden” van “radicaal rechts” zijn. In hoeverre je op de internet van zulke groeperingen kan spelen worden deze “schildmaagden” daar uitgekotst, precies omdat ze zichzelf in de schijnwerpers gooien en niet ver genoeg gaan in hun ogen; om over het anti-Joodse/Groot Kapitaal element nog maar te zwijgen.

HaatAth3ist | 07-12-19 | 11:28

Als je een discussie niet op argumenten kunt winnen kun je het altijd nog op de man spelen. Of de vrouw in dit geval.
Het gaat er om om FvD te beschadigen. Liefst dagelijks. En daar mag je best onzin voor gebruiken. Tegen de tijd dat de verkiezingen er aan komen is er dan al een hele reeks artikelen geweest om FvD in een kwaad daglicht te stellen. En dat is wat de mensen onthouden.
Kortom: de mening van deze mevrouw van FvD is niets waard omdat ze geen lesbische negerin met een hoofddoekje in een rolstoel is.

Osdorpertje | 07-12-19 | 11:27 | 2

En iedereen weet dat een lesbische negerin met een hoofddoekje in een rolstoel niet van pijpen houdt. Daar gaat het ze om. Feministen zijn gewoon vrouwen die niet van pijpen houden. Ze hadden het ook gewoon kunnen zeggen, maar ja.. vrouwen he?

BrokenTipi | 07-12-19 | 11:29

Inderdaad. Net als bij de rest van de overheid, doe je er pas toe als je maar vooral geen gezonde intelegente nederlander bent. En daarna weer janken dat je geen geschikte mensen kunt vinden. Zoals nu bijvoorbeeld het personeelstekort bij de politie speelt.
Wat een farce

Het leven is zwaar | 07-12-19 | 11:36

FvD en deze mevrouw zijn volgens de Volkskrant dus radicaal rechts....... wat dat ook mag betekenen en wat willen ze er nu eigenlijk mee bewijzen?

Hemeltergende 'journalistiek' van het vod die al menig Nederlander onder de bus hebben gegooid ten faveure van de door hen bejubelde multicul waanzin!

Fatwabuster | 07-12-19 | 11:27

Links en feministen mogen alles zeggen, maar gaat iemand daar tegen (inhoudelijk) in noemt de volkskrant het demoniseren van radicaal rechts....

SterF... | 07-12-19 | 11:26

Interessant is dat er precies gebeurt wat ze niet willen. Eva Vlaardingerbroek krijgt aandacht voor haar punt.
Daarom demoniseren ze het maar.

Mr.Crowley | 07-12-19 | 11:25

En Hans Laroes die het een prima stuk vindt. De hypocrisie. Blijkbaar moet Eva eerst 80 kilo aankomen en zich als een zeekoe naakt op het strand, met een domme blik in haar ogen, moet laten fotograferen voordat Laroes zich aan kritiek stoort.

spanarchist | 07-12-19 | 11:24
-weggejorist-
skyfather | 07-12-19 | 11:23

Dat dacht ik ook.

Mr.Crowley | 07-12-19 | 11:26

Zo te zien heeft de VK weer serieus werk gemaakt van haar door hogerhand opgelegde taak om te polariseren tot ze erbij neervallen.

jemagookniksmeer | 07-12-19 | 11:23

De Omvolkskrant, en Hassan Bahara voorop, incl. voormalige hoofdpiet Pielliep Remarque, mogen zich kapoDtdoodschamen voor dit.
Wat bezielt deze redacteuren?
Wat is er in een deel van Nederland in godesnaam geestelijk aan de HAND?
En nee, een rectificatie zet geen zoden meer aan de dijk.
Je ging denken; erger dan met Pieter Broertjes kon het niet worden.
En dat was wat het werd; nog erger.
Maar Eva Vlaardingerbroek is de grotere in deze hoor.
Die komt er wel doorheen, en de laffe Deuglaven van de Omvolkskrant hebben het nakijken.
En ze weten het.
En dat ze het weten, dat voedt die extremo-linkse haat elke keer.
Hillary-Clinton-loss-achtige woede-tranentrekkende haat.
Met geen pen te beschrijven dit.
Kom op Eva, duderette, jij staat hier gewoon boven toch?

chicago river | 07-12-19 | 11:23 | 2

Helaas, Eva zal er niet doorheen komen op de lange duur. Het media-landschap wordt namelijk nog steeds gedomineerd door Linkse baasjes en Linkse Activisten die het helemaal eens zijn met de VK in deze. Zeker bij de publieken.

Geen doorkomen aan.

Realism Is All | 07-12-19 | 11:37

@Realism Is All | 07-12-19 | 11:37 |
Eva is een sloopkogel van het deugkasteel. Hoe harder en valser of ze krijsen, hoe raker de klap. Het onttrekt zich aan hun media dictatuur, het komt bij iedereen binnen en ze gaan verliezen en weten dat. Heerlijk!

Bakschuif | 07-12-19 | 13:11

Me uit het hart gegrepen, wat deze Eva zegt! Chapeau!

LoesjeP | 07-12-19 | 11:22

De volkskrant is een kutkrant. Ik lees nog liever een huis aan huis blaadje.

Knufter | 07-12-19 | 11:20 | 1

Stiekem wil de Volkskrant dat FvD de grootste wordt, anders kan ik dit niet plaatsen.

Toetsenbordcomplex | 07-12-19 | 11:19

Wauw, blond clickbait met een hartslag. Dat trekt wel kijkers.

Ignatius J Reilly | 07-12-19 | 11:19

Ja, Eva heeft nu kennis gemaakt met het demoniseren door de mainstream. Hopelijk opent het wat ogen en trekt zij er lering uit.

Overigens vind ik dat ze een punt heeft, waar de volkskrant verder niet op in gaat natuurlijk, dat de westerse man zich overal voor moet schamen en nog geen knipoog mag geven want #metoo maar dat de poorten open staan voor mannen uit het midden oosten uit de meest patriarchale samenlevingen die er op aarde te vinden zijn en dat diezelfde feministen daar ineens 'boerkabuddies' van worden.

GroetenVanUrk | 07-12-19 | 11:18 | 4

Precies dat! Maar misschien dromen die "feministes" wel stiekem van een Oosterse prins die hen wegvoert op een wit paard naar zijn harem!

LoesjeP | 07-12-19 | 11:27

Hoezo? Elke politicus wordt bevraagd over alles en de VK bespreekt een trend, daar is niks raars aan. Jonge knappe dames die blijkbaar iets heel anders willen dan het traditionele feminisme. Wat is het punt?

Beste_Landgenoten | 07-12-19 | 11:35
▼ 1 antwoord verborgen

Een goed verhaal van Eva. Waarom geven Karolien en Hassan zo af op Eva en haar medestanders, misschien omdat Karolien zelf feministe is en zich aangesproken voelde, of Hassan die graag racisme "aanpakt"?

vlotterik | 07-12-19 | 11:17

Goed zo! Alle vrouwen in een boerka.
Vooral de mooie vrouwen.

Mr.Crowley | 07-12-19 | 11:17

Het punt dat het hedendaags feminisme tegen het patriarchaat is, maar voor de import van mannen uit zeer patriarchale samenlevingen, wordt wel genoemd, maar niet behandeld. Er wordt een beetje overheen gekletst. Dat maakt het een slecht artikel.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 11:16 | 2
-weggejorist-
skyfather | 07-12-19 | 11:25

Nog nooit van die clown bahara gehoord dus maar ff googlen. En dan is dit een van de eerste hits: "Hassan Bahara: Ik snak naar mensen die het 'racismedebat' naar hoger plan tillen".

Right. Van hemzelf moet het in ieder geval niet komen

Gen. Maximus | 07-12-19 | 11:15

Deze is ook mooi:
"... het ‘cultuurmarxisme’, een term die binnen rechts-radicale kringen wordt gebruikt om te benadrukken dat westerse waarden worden ondermijnd door linkse intellectuelen, feministen, homo’s en etnische minderheden."
Dus als je het over cultuurmarxisme hebt ben je direkt rechts-radicaal. Ook netjes even "homo´s" er bij gesleept, want homohaat is natuurlijk ook een rechts-radicaal dingetje.

spanarchist | 07-12-19 | 11:15 | 3

Aan de linkerzijde van het spectrum kom ik zelden een intellectueel iemand tegen. Meestal wel jaloerse, hypocrieten. Ik noem er eentje Freek de Jonge. LOL

Graaf Monte Cristo | 07-12-19 | 11:18

Nog erger; het impliceert dat alle homo's links zouden zijn.

Maar hey, wat een verrassing. Alle homo's die ik ken, zijn hartstikke rechts en hebben een hekel aan de geimmigreerde misbaksels die hen dood willen want "...".

gaffelbaard | 07-12-19 | 11:24

De islam is dan ook heel feministisch, niet masculien, niet patriarchaal en pro homo.

Piet Karbiet | 07-12-19 | 12:29

Die vrouwen kakken op 3 generaties feministen voor hen. Dat er in de laatste jaren vrouwen zijn die zich feminist noemen, en zich het lot aantrekken van 'zielige' mannen uit patriarchale culturen zou geen reden moeten zijn om maar tegen feminisme te zijn.
Natuurlijk is het een dom Volkskrant-artikel, maar let ook even op het gejank van mannen die volledig onterecht claimen dat ze onderdrukt worden. Voor hen zijn deze vrouwen helden.

Diotima | 07-12-19 | 11:14 | 5

Feminisme is in deze tijd wel lekker voor de slachtoffer. Daar zijn er best veel van. Het is voornamelijk gedram van vrouwen die selectief voor hun rechten opkomen, maar totaal geen rekenschap hebben voor de plichten. Feminisme a la Carte.

azijnseikerT | 07-12-19 | 11:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb geen onwaarheid in de speech van deze dame kunnen ontdekken......... dan blijft de vraag:

Waar is de Volkskrant bang voor?

Fatwabuster | 07-12-19 | 11:14

Ik mis Pritt

Tilburger | 07-12-19 | 11:14

Goed verhaal. Maar haar hele presentatie is kudt, zelfs voorlezen lukt nauwelijks. En dan die lange jurk waar een mantelpakje prima had gekund.

azijnseikerT | 07-12-19 | 11:12

Volkskrant en met name Hassan Bahara vinden het maar niks, mondige en mooie intelligente vrouwen die mondig zijn, ze hebben liever blond en dom.

Ik_ben_geen_robot | 07-12-19 | 11:12
-weggejorist-
Rest In Privacy | 07-12-19 | 11:12

Van kranten krijg je zwarte vingers, van de inkt. En longembolie door de fijnstof van het printen en het vervoeren naar de laatste lezers.

merkdolden | 07-12-19 | 11:11

Er staan wel een paar pareltjes in het VK-artikel.
"En dat terwijl in het multiculturele paradijs Zweden inmiddels eenderde van de jonge vrouwen te maken krijgt met seksueel geweld’ – een toename die volgens Zweedse onderzoekers niet direct te verklaren is door de komst van migranten."
Fijntjes er op wijzen dat er geen relatie is tussen seksueel geweld en migranten, omdat "Zweedse onderzoekers" die niet zien. Wie die Zweedse onderzoekers zijn wordt netjes in het midden gehouden, de VK-lezer zou er zo maar eens over kunnen gaan twijfelen.

spanarchist | 07-12-19 | 11:11 | 3

Ja er staan meteen onderzoeken tegenover. Tja en dan klopt het.

azijnseikerT | 07-12-19 | 11:13

niet direct te verklaren
=
wel indirect te verklaren

gaffelbaard | 07-12-19 | 11:28

Er is ook een onderzoek, ergens waaruit blijkt dat nog geen drie Zweedse vrouwen -jong dan oud- ooit sexueel geweld heeft ondergaan.
En Schiphol is inmiddels bijna klimaatneutraal.

geen koning | 07-12-19 | 20:11

Hassan in een Marokkaanse nationalist, dus die trekt het sowieso niet als een vrouw ergens op een podium staat. Verder noemt het alles een nazi, fascist, of alle twee, dus als ik eva was, zou ik gewoon even de lengte en breedte van t stuk opmeten, en het zien als een stukje gratis PR.

Shortganger | 07-12-19 | 11:11

Als de volkskrant wil dat het volk zich afschaft,waarom dan de naam volkskrant.
Waarom niet nazikrant.

rein9576 | 07-12-19 | 11:10 | 1

Welk onderdeel van het woord nazi is tegengesteld aan het woord volk?

geen koning | 07-12-19 | 20:07

Ok. Heel veel uitgroei.

RickTheDick | 07-12-19 | 11:10

Mijn vriendin was links maar ik heb haar tweehandig gemaakt.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 11:09 | 6

@azijnseikerT | 07-12-19 | 11:14:
Meer dan dat. Meestal moet ik een paar weken herstellen. Maar ik moet zachtjes typen mijn vriendin reaguurt hier ook al een paar jaar.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 11:22

@Patje2011 | 07-12-19 | 11:13:
Dat is niet vertandig. Citaat uit het woord van de lord.

Wanneer iemand zijn slaaf of slavin zodanig in het oog treft dat dit verloren gaat, moet hij hem of haar als vergoeding voor dat oog vrijlaten. 27 En als hij zijn slaaf of slavin een tand uitslaat, moet hij hem of haar als vergoeding voor die tand vrijlaten.

Om één tand!
Fucking belachelijk. Maar ja, regels.

RickTheDick | 07-12-19 | 11:27

@RickTheDick | 07-12-19 | 11:27:
Ik heb kinderslaven die hun tanden aan het wisselen zijn, ik hoop dat ze uw bericht niet lezen, straks maken ze er nog misbruik van. Komen ze met een zielig verhaaltje aan dat Papa Patje tand na tand er uit heeft geramd, en vervolgens eisen ze om vrijgelaten te worden. Ik wil niet alleen zijn met kerst en ik heb al helemaal geen zin om zelf te koken.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 11:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Hassan doe een jas an. En flikker op met je haatcolumms. Ongelikte beer.

R. Skickr | 07-12-19 | 11:08

Mensen die voor een krant werken (en een hoop anderen). Stel dat die krant of hun werk ineens zou ophouden te bestaan, zou de wereld een stuk beter ervan worden.

Van die zinloze stukjes over zinloos nieuws. Ze zouden een vruchtbaar bestaan kunnen leiden, ipv op hun laptopjes in koffiewinkels zinloze artikelen schrijven, waar mensen zich vervolgens over zouden opfokken.

Ik ben die shit zat, echt. Nog een paar jaar dit gezeik en die blokhut in het bos gaat er komen.

Nacho_Vidal | 07-12-19 | 11:08 | 3

Heb dat hutje al en het bevalt goed.

merkdolden | 07-12-19 | 11:14

kan je je voorstellen dat dit voor andere mensen de krant wel zinvol nieuws brengt? Jouw mening is niet ijkpunt wat er toe doet in de wereld. En journalisten van serieuze media zitten niet een beetje in koffietentjes.

Diotima | 07-12-19 | 11:18

@Diotima | 07-12-19 | 11:18:
Dat snap ik wel. Maar over het algemeen wat er geschreven wordt is opinies en meningen. Daar zit ik althans niet op te wachten.

Dat er andere mensen heel hautain met een opgeheven vinger daar soppend op gaan snap ik wel. Maar ik word er misselijk van.

Nacho_Vidal | 07-12-19 | 11:25

Uit het 1e linkje dit citaat:
"... Internationaal zijn er legio vergelijkbare voorbeelden [bedoeld woord: voorbeelden van rechts-radicale vrouwen]. Er is de Canadese Lauren Southern die zwoele Instagramfoto’s afwisselt met YouTube-vlogs waarin ze op straat de confrontatie zoekt met feministen. ..."

Dat gaat over YouTube filmpjes zoals deze:
youtu.be/LqY4Z1fTrMc
Buiten Lauren Southern zelf om, heeft eeft iemand in dat filmpje ergens een 'feminist' gezien?

gaffelbaard | 07-12-19 | 11:07

Ik dacht dat de FvD afgelopen 2 jaar was weggezet als vrouwonvriendelijk. En dan toch zoveel mooie en intelligente vrouwen trekken op het podium en in de zaal. Dat doet geen enkele partij ze na.

Winter_is_coming | 07-12-19 | 11:07

Zow, die kop is dus nepnieuws.
In het artikel paragraaf 2:
- "de moderne feminist helemaal niets voelt voor Europa en de Europese waarden"
- "over doorgeslagen feministen’ die uit zijn op de vernietiging van de man".
.
Dit is een andere smaak van feminisme, komend van zelfstandig denkende vrouwen met een politieke mening.
.
Het blijkt maar weer, als je niet de juiste gutlinkse *politieke* mening hebt, wordt je door de MSM weggezet als witte fascist en racist.
@Volkskrant, ga je weer eens schamen.
Enne, deze dames wil ik wel in een ON programma terug horen en zien. :-)

hotmint | 07-12-19 | 11:06 | 1

PS En als je *feitelijk* een *getinte* racist en fascist bent (alle witte mensen moeten dood, alle niet-gelovigen moeten dood), dan hoor je daar de Volkskrant niet over...

hotmint | 07-12-19 | 11:14

Alleen het feit dat ze staat te trillen van woede wind mij al enorm op. De rest van de dag zal schaamte mijn deel zijn. Denk ik.

vanPruikem | 07-12-19 | 11:06

En dan te bedenken dat de Volkskrantredactie bevolkt wordt door roomblanke rasechte Nederlanders.
Af en toe mag er een excuusallochtoon een columpje voltikken over de verworvenheden van de multiculturele, diverse en inclusieve samenleving met zijn genderneutrale toiletten.

leo de pejo | 07-12-19 | 11:05 | 1

Vooral roomblanke boomers grossieren in post-Calvinistische zelfhaat.

Festen | 07-12-19 | 11:19

"radicaal rechts". Bwahaha.

Wat maakt dat van de Volkskrant dan? Een extreem links pamflet?

Gen. Maximus | 07-12-19 | 11:05

Feministen beschuldigen Vlaardingerbroek ervan zich als mannen-magneet door FvD te laten misbruiken.
Daarmee wordt zij door deze feministen tot object gereduceerd, ingaan op de inhoud van haar verhaal hoeft dan niet meer.
De ironie ontgaat ze.

obi1 | 07-12-19 | 11:05 | 2

Uw tegel maakt me blij!

LoesjeP | 07-12-19 | 11:20

Net als dat rare figuur dat tekeer ging tegen die meid van Kirac in dat filmpje van Tom Staal. "Je wordt alleen maar serieus genomen omdat je lekker bent", of iets in die trant. Compleet geschift. Veel zogenaamde feministen zijn gewoon jaloerse vrouwen, lijkt het.

threeheadedmonkey | 07-12-19 | 12:13

Als je een komkommer in een Volkskrant wikkelt en je laat deze drie dagen liggen, dan heb je een augurk.

R. Skickr | 07-12-19 | 11:05 | 1

Hè hè hè...

Montgomery Burns | 07-12-19 | 11:51

Het denigreren van domme blondjes druipt ervanaf in het artikel van VK. Vlaardingerhoek is een capabele vrouw met een mening. Maar de verkeerde mening volgens VK en dus moet ze kapot.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 11:04

Feminisme is sowieso een term die uit een zure sloot komt. Er bestaat namelijk geen mannelijk equivalent van.

Jos Tiebent | 07-12-19 | 11:04 | 2

Zure sloot.....

Toetsenbordcomplex | 07-12-19 | 11:18

Apart idee? Dus als er geen mannelijk equivalent is komt het uit een zure sloot.
Zal het dit voorjaar even vragen aan Maya de Bij.

geen koning | 07-12-19 | 20:03

och, reaguuders komen niet veel verder dan te melden dat hij ze allemaal zou doen.

Satria | 07-12-19 | 11:04 | 5

Hoezo "hij"? Ik identificeer me als geile blonde dame.

Festen | 07-12-19 | 11:18

Als ze loensen tijdens het pijpen en ik mag zeggen dat ze een lekkere hoer zijn dan wel.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 11:25

Ik zou ze allemaal doen (voor volk en vaderland).

geen koning | 07-12-19 | 19:59
▼ 2 antwoorden verborgen

There is no such thing as bad publicity! Het maakt niet uit wat je genoemd wordt, maar dát je genoemd wordt.

Winter_is_coming | 07-12-19 | 11:03

De Volkskrant: ‘Weet je wie er óók Eva heette? 5 redenen waarom schoonheid fascistisch is’

FustViking | 07-12-19 | 11:03 | 2

Zij die bij Adam hoort?

Mubbenschonster | 07-12-19 | 12:29

Een beetje Volkskrant lezer heeft een forse klimaatdepressie.

El Gouda | 07-12-19 | 11:02 | 1

Een beetje klimaat heeft een Volkskrantdepressie.

geen koning | 07-12-19 | 19:56

Bij mij veranderen de mensen op foto's in de krant in poepveegpieten. Is de krant nog ergens nuttig voor.

Hadena | 07-12-19 | 11:01

Overigens is mede auteur van dit infame stuk een mevrouw met okselhaar tot op de heupen.

oldandwise | 07-12-19 | 11:01 | 1

Heb het hele artikel gelezen, (daar heb ik tijd voor). Slecht geschreven, slecht gecopy-past ook (Schieldmaiden). Maar ook die Ashley Mattheis, ook al zo'n okselnaar type. Behhh, ik sla de luch maar over...

hotnot | 07-12-19 | 13:07

Klassieke agitprop van die kutsossen weer. Kritiek op 'oude witte mannen', zijn het nu jonge vrouwen, is het nog niet goed. Wat blijft over? Huidskleur. Maar ondertussen anderen racisme in de schoenen schuiven. Zo is de bolsjewiek, de polemiek en de charme van een emmer snot met palingen. Bittere intellectuele arren moeie.

Renkum0317 | 07-12-19 | 11:00 | 1

Inderdaad.
En ik noem het al niet eens meer 'cultuurmarxisten'... Het zijn gewoon neocommunisten!
Alleen al het framen van al de genoemde vrouwen in deze column als extreem-rechts is volstrekt belachelijk en zegt meer over de schrijfster dan over deze vrouwen.
Maar dat is tegenwoordig de strategie van links in NL: alles wat links van het CDA en de VVD is 'fascisten' noemen zodat het CDA en de VVD uitsluitend legitiem met links kunnen regeren.

Aristotalloss | 07-12-19 | 11:13

Laatst Café Weltschmerz geluisterd waarin ze schitterde, erg sterk verhaal zonder de uitglijders van Baudet.
Sorry Ollongren, dit wordt de eerste vrouwelijke minister president van NL.

Harry Turtle | 07-12-19 | 11:00
-weggejorist-
oplichter | 07-12-19 | 10:57 | 1

Bij mij staat op de cover van het papieren Volkskrant Magazine een mevrouw van veel kleur. Kijk,zo hoort het!

oldandwise | 07-12-19 | 10:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl