Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Boeren kondigen 'keiharde actie' aan: 18-12-2019

18 december: "DIT IS DE DAG OM OP TE STAAN OF VOOR ALTIJD TE ZWIJGEN!"

een boer

Levenden onder ons, in godsnaam, ga naar de supermarkt en sla mensenvoer in, want na 18 december is ons land ons land niet meer en dan is onze supermarkt al helemaal niet meer onze supermarkt. De in de Farmers Defence Force verenigde boeren hebben die dag namelijk 'keiharde actie' aangekondigd waarbij de eerste acties in oktober, onder meer de bezetting van het Malieveld, zullen 'verbleken'. In diverse Telegram-groepen wordt verwezen naar de hongerwinter van 75 jaar geleden, toen het volk nog wél respect had voor de boer. Nu is alles anders:

"Boeren én burgers worden geofferd aan een gedachtegoed dat je klimaatsalafisme kan noemen. Waarbij onze fundamentele vrijheden worden afgenomen door onverdraagzame lieden die zonder enige wetenschappelijk, sociale of economische onderbouwing, boeren bestelen van hun rechten die onaantastbaar en grondrechtelijk zijn! Met een overheid die tegelijkertijd de grootste vervuilende industrieën blijft voorzien van subsidies en het recht om hun vervuiling op te schroeven (...) Anno 2019 wordt het tijd dat we deze klimaatsalafisten een halt toeroepen. Door hun geheugen op te frissen. Hen er op te wijzen wat het belang van goed, gezond én bereikbaar voedsel is. Want wat als er een kinkje in die kabel komt? We gaan het beleven. Binnenkort..."

Binnenkort is volgens het persbericht dus 18 december. De boeren verklappen nog niet wat en hoe en waar; groepen van maximaal vijftig boeren horen pas de desbetreffende dag waar de reis heen zal gaan. In ieder geval: regionaal en door heel Nederland. En ze zijn niet van plan genoegen te nemen met halve maatregelen: "Houd rekening met eventueel langer verblijf indien onze actie niet meteen resultaat oplevert. Zorg ervoor dat elke groep beschikt over toiletvoorzieningen, eten en drinken en eventueel muziek om je te amuseren of/en een megafoon."

Nu al zin in de beelden. Boerenhoedster Carola Schouten, die haar hysterische roze mantelpakje weer uit haar inloopkast heeft getrokken, trippelt nerveus rond, veilig als rugdekking van Mark Rutte, de staatsman die plots in gesprek gaat met het volk. Theo Hiddema, hij weet het nog goed, zijn vader was van de NSB maar toch vooral boer, leer Theo het boerenleven kennen. Boer Baudet, stond als kind met zijn poten in de stront. Rob Jetten heeft zelfs laarzen, al noemt hij ze zelf liever 'laarsjes'. En wie spreekt daar de menigte toe, het is Geert Wilders, ook al zo'n rasboer, heeft hoogstpersoonlijk nog eieren geplukt. Een bibberende Tjeerd de Groot die het ook allemaal niet meer weet, net als iedereen van de SP, want die mogen niet meedoen op dit dossier. Volkskrant-columnistes die de boeren (staan zeven dagen per week om vijf uur op om koeien te melken) collectief onder de trekker gooien. Een van de columnistes moest op Schiphol trouwens een uur wachten op haar bagage, het was een ramp. Allerlei andere actiegroepen, leraren en klimaathippies, die klagen 'dat zij geen trekker hebben'. Yvon Jaspers die wéér helemaal niets van zich laat horen.

Ja, we hebben er zin in.

"Naar onze strijders wil ik het volgende zeggen: Ze kunnen onze bedrijven afpakken, ons verdrijven van ons land maar ze kunnen onze eer niet afnemen! We zullen strijden tot het einde en ver daarna."

Reaguursels

Inloggen

Ik ben nog steeds team boeren.

Ze verkopen het niet zo handig, maar lijkt mij iig wel handig als we hier in Nederland gewoon ons eigen voedsel kunnen blijven boeren.

Anoniemtje | 10-12-19 | 23:09

We zouden de landbouw en veeteelt moeten beschouwen als een nationaal strategische industrie. De wereld blijkt nogal instabiel dus laten we, „gewoon voor de zekerheid” niet al te veel fucken met de voedselvoorziening.

WijnVlekWrijver | 10-12-19 | 22:52

Dus 18 december. Moet dit kwaadschiks gestopt worden of kunnen we jullie nog ompraten, boeren?
Kom mensen: wie haalt de trekker over?

HeelStijl | 10-12-19 | 21:36

Ga Den Haag eens blokkeren boerkes, daar komt al die onzin vandaan, niet uit de supermarkt

GetOffMyWify | 10-12-19 | 21:09

Ben benieuwd. In 1903 was de leus: gansch het land ligt stil als uw machtige hand dat wilt....

kolonel bromsnor | 10-12-19 | 20:25

We willen helemaal niet van alle boeren af.. Alleen van alle boeren die protesteren. Gelukkig verzamelen ze zich de 18e in groepen zodat ze makkelijk te vinden zijn en in no time in de pan gehakt. Probleem opgelost.

Berend-Max | 10-12-19 | 20:12

"En we noemen onze actiegroep Farmers Defence Force"
Stoer, hoor, boertjes. Willen jullie een sticker?

Montgomery Burns | 10-12-19 | 19:17

Dat de boer grond, materiaal en best wel wat bezit heeft dat is eenmaal nou zo. Een boer is ook maar gedwongen in de loop der tijd om goedkoper te produceren vanwege toenemende lasten; personeel is enorm kostenintensief. Er zijn diverse soorten boeren, er zijn ook boeren die profiteren van de klimaatleugenseconomie.
De boer welke gewoon hard werk en meegegaan is in de gedwongen veranderingen en niet meedoet aan de klimaatleugenspolitiek verdiend alle lof. Net als mensen die gewoon hun werk week maken zonder uitgekookt te zijn(ook al zitten ze in een overheidspositie) verdienen net zo goed het respect.
Het beste is massaal de rug toekeren tegen de heersende orde en verder is alles gelul op niks af.

Boompjeoud | 10-12-19 | 19:06

Ben er langzamerhand wel een beetje klaar mee, met al dat gezemel en negatieve tegels over de boeren.
waarom subsidies? En waarom word er zoveel voedsel geproduceerd in NL?
Na de 2e wereld oorlog werd er in Europa besloten dat de EU nooit meer een hongernood ramp moest meemaken. De aanwezige boeren werden gevraagd zoveel mogelijk voedsel te produceren. Vandaag de dag produceren wij inderdaad voedsel voor zowel NL als de rest van de wereld. Er zijn nog steeds grote voedseltekorten in de wereld en dat zal ook alleen maar meer worden. Wij verkopen heel veel pootgoed (aardappels) aan armere landen die de techniek niet hebben op veredeling en of de tijd er niet voor hebben. De aardappel gedijd goed in droge landen, heeft veel minder vocht (zoetwater) nodig dan bv rijst.
Men stopt in bv Syrie en Egypte 1 aardappel in de grond en 4/5 maand later zitten er 10 aardappels onder om de lokale bevolking te voeden.

Tevens ontvangen wij in NL maar een zeer kleine percentage subsidie van de EU 0,9 Miljard. Dit word oa meer gebruikt om de akkerbouwers tegemoet te komen voor hun lage graan prijs, dit komt omdat boeren voor de jaren 90 ca 40-50 cent kg kregen voor hun tarwe. Dankzij de de destijdse EU moest het europese graan de wereld markt op. De prijs kelderde en weinig boeren konden hun hoofd boven water houden. Er werd een subsidie in het leven geroepen zodat de boeren bleven bestaan en er geen hongerwinter meer voorkwam zoals in WW2.
Er was ook een keerzijde. De wereldwijde suikerprijs was hoger dan in NL of de EU in dezelfde tijden van de jaren 90. Dus de boeren zouden hun verlies in Tarwe daarmee kunnen compenseren zou je denken. Maar hee daar heb je de EU die toen besliste dat ook armere landen in de wereld hun rietsuiker (waar ook kristal suiker uit word gemaakt) op de Europese markt kon dumpen voor bodemprijzen. Dus daar werd ook niks meer aan verdiend door de boer. En daarom krijgen de boeren vandaag de dag subsidies om dat gat op te vangen. De meeste boeren staan te boek als miljonair vanwege hun hectares land en niet wat er op hun bankrekening staat.
leuk voorbeeld: veehouders zijn afhankelijk van hun land voor het gras voor hun vee. Boeren rond natuurgebieden krijgen subsidie om bv ganzen (honderden per perceel) niet te verjagen tot een bepaalde tijd in het jaar.
Deze ganzen vreten het perceel helemaal op. Dus de boer krijgt subsidie om het gras elders aan te kopen. m.a.w de eerste snee gras van het jaar gaat op aan de ganzen. Want de ganzen en dieren in het algemeen houden zich niet aan grenzen van een natuur gebied en grazen ook buitenom een natuur gebied.
Velen zullen denken wat een lang onbenullig verhaal.
Maar onthoudt dat alles wat de boer nu moet doen en/of verplicht is waardoor hij inkomsten misloopt word opgedragen door de EU en de NL overheid.
funfact: natuur en milieu organisaties ontvangen dit jaar 1.1 miljard euro aan subsidie van de EU. Meer dan de boeren dus. Kijk eens hoe het geld word verdeeld bij het waddenfonds met als voorzitter dhr Staghouwer.

Spunta | 10-12-19 | 17:23 | 2

Snap ik ook niet, dat afgeven op de boeren. Is echt geen gemakkelijk leventje, snoeihard werken voor weinig en al decennia lang hard genaaid worden door de roverheid. De mensen die geen begrip hebben voor de boerenacties zijn egocentrisch en oliedom

stikstofhelp | 10-12-19 | 17:41

Leve de boeren! Dit zijn mensen die no-nonsense zijn en gewoon keihard werken. Natuurlijk is het goed om ook natuur in Nederland te hebben. Daarom moeten er bomen geplant worden, en minder kansloze immigranten opgevangen worden. Het kan allemaal best als we maar willen. Ik ben trots op de Nederlandse boer en tuinder en zijn exportproducten.

ballenkraker | 10-12-19 | 20:28

Veel boeren zijn gewoon klootzakken die uitsluitend aan de vaak toch al goed gevulde portemonnee denken ten koste van veel schade en leed op allerlei gebieden.
Het is niet voor niets Boerenlul. C'est ça.

Coño de Barbaar | 10-12-19 | 16:21 | 5

En jouw geitenwollen sokken dan,waar ga je die vandaan halen?

anti-fatwa | 10-12-19 | 17:07

Coño de Barbaar is gewoon een klootzak. C'est ça.

Usumani | 10-12-19 | 18:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Reaguurders die hier komen afgeven op boeren en ze zelfs met 'terroristen' vergelijken of met lui die 'zichzelf verrijken', zouden stuk voor stuk 3 maanden gedwongen op een boerderij moeten werken.
Elke ochtend om 5 uur je nest uit, doorsappelen tot negen, tien uur 's avonds. En dan ook nog eens een berg door Den Haag verzonnen administratie doorworstelen.
Eens kijken hoe ze na zo'n louterende periode nog over boeren denken.

Peter Emile | 10-12-19 | 16:16 | 2

Dat geldt niet alleen voor boeren maar voor menige ondernemer. Die vangen alleen geen subsidie, worden niet af/uit gekocht en hangen niet de nostalgische keuterboertje uit. Tis gewoon business die voor 80 % geëxporteerd wordt. Verschil alleen is dat boeren altijd klagen en je de gemiddelde ondernemer niet hoort.

janleuk | 10-12-19 | 16:24

@janleuk | 10-12-19 | 16:24: Eens maar eerlijk is eerlijk die boeren zorgen wel voor een basisbehoefte en dat kunnen lang niet alle ondernemers zeggen. Ik als ondernemer ook niet. Dus boeren, geef ze hell !

Niedendeze | 10-12-19 | 16:30

Nogmaals,
Ik ben geen Einstein, ik houd van lezen, wat hierdoor uitvoortvloeit is, onderzoeken, in mijn jonge jaren zat ik nagenoeg elke dag in de Bibliotheek, omdat ik vragen had.
Vragen kon men bijna alleen beantwoordt verkregen, middels een eigen onderzoek, met het hedendaagse internet nu, behoefde ik dat bovenstaande niet meer te doen, maar onderzoek dient men wel te hantereren, jegens de vragen, tov de antwoorden en visa versa.
Ik lees en ik denk daarover na, dat houdt dan in, ook over de meeste schrijfsels hier.

Bad - Casey | 10-12-19 | 15:45

Waren ze maar net zo daadkrachtig als het om die verschrikkelijke stalbranden gaat, onze 'farmers'...

Zenzeo | 10-12-19 | 15:45 | 1

Tja veeboeren op één stapel gooien met de akkerbouw is ook vrij dom.
Los van de gesubsidieerde schaalvergroting.

schoon-schip-maken | 10-12-19 | 17:07

"Klimaatsalafisten".
Mooie en rake omschrijving.
Dit land is al veel te lang in de verstikkende worggreep van milieu- en klimaat-idioten. Ze zullen niet rusten voor het laatste bouwbedrijf en de laatste veehouder te gronde zijn gericht.

Peter Emile | 10-12-19 | 15:33

Heel goed! En daarna door naar Brussel.

Frau Merkel | 10-12-19 | 15:28

@ Bad - Casey
Zou je mij kunnen wijzen op de argumenten die de heer Cruijff aanvoert om een causaal verband aan te tonen. Dat wil zeggen waarom zouden de verandering in de slingering de klimaatverandering veroorzaken en niet andersom?

loopsbrother | 10-12-19 | 14:55 | 17

@loopsbrother | 10-12-19 | 16:31,
Nou, dan vraag ik u, heeft u dan een andere materie om hiertegenover te antwoorden ?
En ik vind persoonlijk, dat uzelf niet dient te duiden alszijnde werkelijkheid in uw mening.
Jegens mij als persoon.

Bad - Casey | 10-12-19 | 17:02

@Bad - Casey | 10-12-19 | 17:02,
Wat ik tracht uit te leggen, ik beledig niemand, u wel, waarom doet u dit ?!
Opdat ik uw materie niet hanteer.
Das jammer.

Bad - Casey | 10-12-19 | 17:13

@loopsbrother | 10-12-19 | 16:31,
Ik wil wat meer vertellen, maar iets zegt mij dat u in een enige vorm van een stigma zit.
Hanteer gewoon even de natuurwetten.
Komop.
Ach. ik heb er immers geen " kaas" van gegeten.

Bad - Casey | 10-12-19 | 17:24
▼ 14 antwoorden verborgen

De aankomende jaren 20 gaan zo roaring worden

Phreack | 10-12-19 | 14:51 | 2

Net als 100 jaar geleden. Na een beurscrash in 2029 breken de prachtige jaren dertig aan.

Toninhocerezo | 10-12-19 | 15:31

Hoop dat de boeren goed hun best doen al is het alleen maar om die linkse gekkies dwars te zitten.

Nerderlander | 10-12-19 | 14:49 | 1

Ja,heerlijk,laat ze schuimbekken,!!

anti-fatwa | 10-12-19 | 17:05

Kut boeren, ten kosten van ons land en onze gezondheid zoveel mogelijk beesten op een m2 proppen om voor hunzelf zoveel mogelijk geld te verdienen. En dan nog durven te klagen ook. Ons land is beter af met de helft van de boeren. Laat Duitsland, Frankrijk en Italië maar voor hun eigen voedsel zorgen, maar niet ten koste van ons land! Hoop dat de politie deze terroriseren keihard aanpakt, regels zijn regels! Handen af van onze hulpverleners!

Ardbeg | 10-12-19 | 14:43 | 2

Helemaal met je eens. De boeren zijn de nieuwe terroristen! Opdonderen als ze niet inbinden. Arrogante klootzakken. Ben ze al lang zat

AnnaJL | 10-12-19 | 15:39
-weggejorist-
anti-fatwa | 10-12-19 | 17:10

Gewoon het leger inzetten en die trekkers weghalen, desnoods met geweld. Je kan niet heel Nederland zonder eten laten zitten, debielen.

Harris Pilton | 10-12-19 | 14:09 | 12

@Sjefke7807 | 10-12-19 | 16:12: wat leg je me toch allerlei woorden in de mond en haal je er van alles bij waar ik volgens jou niet aan denk. Het enige dat ik achterlijk vind is de voedselvoorziening platleggen. De doemverhalen over de EU en het klimaat ken ik nu wel. We zullen actie moeten nemen en ook de boeren. Misschien zelfs wel op EU niveau en zouden de boeren eens bij de EU aan moeten kloppen. Maar goed, is een totaal andere discussie en totaal iets anders.

Harris Pilton | 10-12-19 | 16:21
-weggejorist-
Usumani | 10-12-19 | 18:23
▼ 9 antwoorden verborgen

Als de boeren ons geen voedsel meer verstrekken eten we gewoon weer tulpenbollen met " de feestdagen " .

Minus Richels | 10-12-19 | 14:09

In Frankrijk hebben ze de gilets jaunes, in Nederland het Farmers Defence Force

ole guapa | 10-12-19 | 14:05 | 1
-weggejorist-
Broadsquire | 10-12-19 | 14:02 | 1

Bad - Casey | 10-12-19 | 13:45
Ja ik heb het helemaal gezien, en Einstein had het ook wel door.
Dit lijkt me logischer dan de Co2 en stikstof.
Die filmpjes moeten meer mensen kijken.
Kleine moeite mensen !!!

dathebikweerniet | 10-12-19 | 13:54 | 4

@Bad - Casey | 10-12-19 | 14:24,
Wat ik wil zeggen beste medereaguurders, eigenlijk tov iedereen, ga maar een ark bouwen zoals Noach ;)
Onze klimaatverandering, heeft te maken met de kanteling van de aarde…….helaas.

Bad - Casey | 10-12-19 | 14:36

@Bad - Casey | 10-12-19 | 14:36: De kanteling van de aarde + zonne-activiteit, de 11-jarige cyclus

hotbrasil | 10-12-19 | 15:12

@hotbrasil | 10-12-19 | 15:12,
Door deze kanteling waar wij allen nu inzitten, schijnt de zon nu meer op het " voormalige" Noordpool.
Ja, ik loop even voor de tijden uit.

Bad - Casey | 10-12-19 | 16:08
▼ 1 antwoord verborgen

Er is één gouden regel; eendracht maakt macht!!!
Willen we onze regering op de knieën krijgen dan moeten we ons collectief verzamelen en alles weigeren dat ons opgelegd wordt dus geen belasting betalen, niet naar het werk gaan, alles plat leggen.....moet je eens kijken wat er dán gaat gebeuren. Ze kunnen moeilijk heel Nederland opsluiten.

Polly1 | 10-12-19 | 13:52 | 1

Dat is de beste oplossing. massaal thuisblijven. Kan ook niet met geweld uit elkaar geslagen worden, niet gemanipuleerd, niet geïnfiltreerd. Gewoon heel werkend Nederland ziek melden en de boel stil zetten.

pfffft! | 10-12-19 | 15:32

Weg met het regime Rutte

rein9576 | 10-12-19 | 13:46

OT Over keiharde acties gesproken. In St Petersburg zijn 11 islamitische terroristen die in 2017 een bloedige aanslag (15 doden, 66 gewonden) pleegden op de metro veroordeeld tot straffen van 19 tot 28 jaar in een strafkolonie, waar ze moeten werken om een extra boete van 800.000 roebel af te betalen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 10-12-19 | 13:44 | 7

Hoezo niet levenslang? Als de EU nu eens gaat praten met Putin over de financiering van strafkampen in Siberië dan kan er gewoon levenslang worden uitgesproken en kan de EU ook moslim extremisten daar heen sturen. Dat is een win win situatie voor heel de wereld. Ons land heeft daar vast een paar miljard per jaar voor over want nu kost het ons nog veel meer om al die idioten met fop strafjes te plezieren.

ILF2 | 10-12-19 | 13:54

@ILF2 | 10-12-19 | 13:54: 28 jaar geldt in RU als levenslang. In de strafkolonie (dat hoeft niet in Siberië te zijn, de gevangenen vervaardigen produkten voor de RU markt, dus niet weggestopt in het niets) is werken werken werken wat de klok slaat.

Eeuwig..Op..Vakantie | 10-12-19 | 14:12

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 10-12-19 | 14:12: oke dat klinkt goed, nu nog iemand in het EU parlement die dit even gaat regelen voor ons Europeanen. Ben bang dat er niemand zich geroepen voelt want omvolking is belangrijker dan veiligheid.

ILF2 | 10-12-19 | 14:21
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik ga even de locaties van volkstuintjes opzoeken voor het geval dat ik geen verse groenten kan kopen.

Polly1 | 10-12-19 | 13:43

Bad - Casey | 10-12-19 | 12:34 |
Misschien een idee om die link naar Pauw te sturen ?
Wie weet doet hij er wat mee !
Reageren lukte niet, dus dan maar zo.

dathebikweerniet | 10-12-19 | 13:42 | 1

dathebikweerniet | 10-12-19 | 13:4,
U had het gelezen en gezien ?
Het is toch een behoorlijk iets vond ik, u dus ook ?!
Dank voor uw aandacht hiervoor.
Ik kwam het echt bij toeval tegen vorig weekend, ik dacht zelf al zoiets ( als u mij een beetje hebt gevolgd ?! ) en het is zekers fascinerend om het te zien.
Kinderlijk uitgelegd, maar mede hierdoor ook zo duidelijk uitgelegd, het filmpje.

Bad - Casey | 10-12-19 | 13:45
-weggejorist-
Rest In Privacy | 10-12-19 | 13:42 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Prachtig leg ma plat bananenland

oldskoolhollander | 10-12-19 | 13:40

Wel typisch Nederlands: geen gele hesjes, maar gele klompen.

Rest In Privacy | 10-12-19 | 13:37

Benieuwd wat de Nederlandse staat gaat doen. Onze voedsel voorziening afsnijden is nogal wat dus een gepaste reactie kan niet uitblijven. Ik hoorde gisteravond allemaal vliegtuigen welke aan het oefenen waren op vliegbasis Leeuwarden, het zal toch niet? Of komen er straks eerst tractoren in de straat en daarna tanks? Spannend!!

Toetsiemonster | 10-12-19 | 13:35 | 4

Toetsiemonster | 10-12-19 | 13:35,
Nee joh, ook piloten hebben trek in Nederlandse groenten/vlees.
Enne, er zijn meer tractoren dan F16s/tanks tegenwoordig ;)
Hoop alleen niet dat het een " boerenoorlog 3.0 " wordt.

Bad - Casey | 10-12-19 | 13:40

Welke tanks? Die zouden dan van het EU leger moeten komen. Het NL leger heeft ze iig niet

TheOracle2 | 10-12-19 | 14:33

We hebben geen tanks man, die zijn al jaren geleden wegbezuinigd. Informeer jezelf voordat je onzin neerplempt

Niedendeze | 10-12-19 | 16:35
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom zo moeilijk? Gewoon als boeren niets meer leveren. Geen melk, vlees, graan , eieren en weet ik veel. Met die trekkers voor de grenzen gaan liggen. Hoeft ook weer niet, want als je alles moet importeren wordt het sowieso een aantal maal duurder. Er is namelijk geen ander land zo effectief in boeren als Nederland. Laat dat volk maar eens een les geven in wat een boer doet. Met z'n allen.

Zeiss | 10-12-19 | 13:33 | 8

@Muxje | 10-12-19 | 13:46|
En die slordige 120.000 nieuwe aanwinsten die hier op jaarbasis(!), elk jaar weer komen binnen spoelen leggen géén enorm beslag op onze schaarse grond?! Werkelijk, de stompzinnigheid van uw argument. Want onze boeren zijn één van de schoonste en innovatiefste ter wereld. Denkt u nu echt dat wat hier verboden wordt, elders niet wordt opgepakt?! En dat vaak tegen veel slechtere omstandigheden voor milieu en dier? Waar zit dan die winst voor het milieu volgens u? Want het moet ook nog eens de halve wereld over gezeuld worden in containerschepen die vele malen vervuilender zijn dan alle boeren bij elkaar opgeteld. Over generaties wel te verstaan.

Sjefke7807 | 10-12-19 | 14:40

@arie-hoax | 10-12-19 | 14:13: Iets met klok en klepel, hooguit een slippery slope, maar dit is het niet aangezien uitputting van het land, varkenspest, massaveeteelt vrij weinig oplevert behalve het stillen van de honger van mensen die koste wat het kost overal vlees in willen pleuren

hebjeeenprobleem | 10-12-19 | 15:15

Probeer het eens met tact!

Rest In Privacy | 10-12-19 | 18:00
▼ 5 antwoorden verborgen

Ton Groenendijk uit Pijnacker in zijn ingezonden brief in het AD:

Mischa Bouwer, bestuurslid van Defense for Farmers en nertsenfokker in Laag Soeren, zegt dat de bevolking bij het volgende protest 'maar naar de boeren moet komen om hun spullen te halen, net als vroeger'.

Wat de hongerende bevolking met een net vergaste nerts moet is één vraag. De tweede vraag is wat die bevolking mee moet nemen om de boeren te gerieven. In de winter van 1945 raakte mijn toen 24-jarige moeder op haar tocht van Den Haag naar Drenthe haar tafelzilver, de inhoud van de linnenkast en bijna haar eerbaarheid kwijt. Er waren natuurlijk ook goede boeren. Maar de indruk die ze toen bij menige hongerlijder achterlieten was niet veel beter dan die van de bezetter. 'Grof, inhalig en machtsbelust', waren mijn moeders woorden. Die indruk wekken ze nu weer. Dat met name een nertsenfokker zich naar voren dringt, iemand die op industriële schaal dieren fokt met als doel geld te verdienen aan hun dood, doet weinig goed aan het beeld van de nobele landbouwer.

De 'boeren' waar kennelijk ook stalhouders onder vallen, moeten zich realiseren dat ze in Nederland geen bijzondere status hebben. Ze hebben hun trekkers en de daaraan verbonden terreur en ontlenen daar hun grote mond aan.

Ja, ze zitten in het verdomhoekje. Net als verplegers, onderwijzers, agenten, jongeren zonder woning en anderen die zuchten onder het wanbeleid van deze en vorige regeringen. Dat ze zich nu richten tegen die bevolking laat zien dat ze in 75 jaar niet veel hebben bijgeleerd. Flirten met de knokploegen in Duindorp roept een angstige analogie op met die vervloekte tijd. Zo'n 70 tot 80 procent van wat ze produceren is export. 800.000 kalveren worden geïmporteerd en kort daarop geëxporteerd zodat de boer de winst heeft en anderen de mest en de stank. Ik zou alle begrip voor de boeren kunnen hebben, maar denk nog altijd aan mijn moeders woorden: grof, inhalig en machtsbelust.
www.ad.nl/opinie/eten-halen-bij-boere...

janleuk | 10-12-19 | 13:31 | 6

@Tuinhekje | 10-12-19 | 13:39: Tja maar er is ook niemand die roept dat de nakomelingen van die slaven niet moeten zeuren omdat ze het nu veel beter hebben dan de nazaten van destijds achtergebleven familie.

Tjemig | 10-12-19 | 13:54

@Tuinhekje | 10-12-19 | 13:39: Die kut agrariërs pakken nu ook de mensen die er niets aan kunnen doen dus wat mij betreft kunnen die heikneuters het lazarus krijgen.

Dirty-Harry44 | 10-12-19 | 14:48

Hear hear indeed!!

knalrode lippenstift | 10-12-19 | 15:38
▼ 3 antwoorden verborgen

"tot het einde en ver daarna"

Boer Lichtjaar, ben jij dat?

me,myself and IK | 10-12-19 | 13:31

Tot zover de sympathie voor de boeren. Zo snel verspeel je het:). Nederland zal ze uitkotsen.

Giotto | 10-12-19 | 13:30 | 3

Randstedelingen zullen de boeren uitkotsen,op het platteland worden ze gesteund.

storm op komst | 10-12-19 | 13:36

@storm op komst | 10-12-19 | 13:36:
In de Randstad wonen ook boeren. Ze houden het gebied nog enigszins open. Je kunt er vaak kopen bij de boerderij. Ze hebben ook sympathie in de Randstad. Maar als je acties aankondigt die vele malen harder zullen zijn dan de eerdere acties en daarbij zelfs een voedselblokkade suggereert, dan verlies je veel goodwill.
Ik waardeer hun defensie tegen actievoerders op hun erven en voor het behoud van hun bedrijven. Maar dit?

Rest In Privacy | 10-12-19 | 13:42

@arie-hoax | 10-12-19 | 13:42: De echte vraag is: waar voeren ze precies acties tegen? Ze zeggen zelf boos te zijn over een brief van de minister aan de 2e kamer, inzake afspraken met de provincies. Er staat maar weinig concreets in die brief. Het lijkt wel of de boeren vooral het momentum vast willen houden.
De brief: www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksov...

Muxje | 10-12-19 | 13:51

Door dat GroenLinks en de PVDA de boel in de 1e kamer saboteren ,gaat Nederland kapot

gerrit5042 | 10-12-19 | 13:25 | 1

Alles ter linker zijde van de PVV en FvD maken dit land kapot.......... al jaren!

Fatwabuster | 10-12-19 | 13:34

Menig hongerende stedeling werd in de oorlog liefdevol gevoed door boeren op het platteland. Zeer velen daarentegen werden weggejaagd of waren grote sommen geld en (familie-)juwelen kwijt voor een paar kilootjes aardappelen.

Ridde Rogter | 10-12-19 | 13:25 | 2

Daarom zijn al die boeren ook zo stinkend rijk nu!

Nuchternederland | 10-12-19 | 13:28

Op het einde van de oorlog waren ook de boeren compleet uitgekleed. Na de oorlog kreeg je daarom door de staat gefinancierde boerderijen, met schuren die men pachten moest van Domeinen. De overheid verstrekte dan de lening voor het huis, de schuren en de grond pachtte men. Zo vet was die tijd niet na de oorlog, op een enkele foute na dan.

Tuinhekje | 10-12-19 | 13:43

Ga de 18de naar mijn stacaravan in de Duitse Eifel en kom half januarie terug,kijken hoe het in Nederland is,rond de kerst is het in Duitsland goed toeven lekker eten en lekker bier,proost.

storm op komst | 10-12-19 | 13:24 | 6

Om maar eens een voorbeeld te geven ... Fles 1l cola van Coca in NL gemiddeld 1.79. In Duitsland 1,25l voor gemiddeld 99 cent. Dat is 79 cent per liter ... > www.aktionspreis.de/?search=coca+cola...

Fi-Bu-Bla | 10-12-19 | 14:09

@Nuchternederland | 10-12-19 | 13:26: En je weet dat de boeren ook alle grensovergangen dicht gaan zetten? Die hebben hier allang meegelezen...

Broedermans_Rikje | 10-12-19 | 14:33

Google maar eens over boerenprotesten in Duitsland. Ja dat lees je niet in het AD of de NOS

Niedendeze | 10-12-19 | 16:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Dus alleen politici die boer zijn mogen nu spreken? Dus zoals voormalig sta Bleeker of hoe heet die vent, die het Stikstofmodel heeft goedgekeurd.
Alle andere politici die inzien wat de agrarische sector aangedaan wordt door incapabele politici van de bekende partijen, moeten hun mond houden?

Nuchternederland | 10-12-19 | 13:21

Iedereen mag staken wat ie wil wat mij betreft.
Maar ga er maar wel van uit dat de sympathie voor ze drastisch afneemt door dat net voor kerst te doen.

HoerieHarry | 10-12-19 | 13:19 | 4

Nee hoor,mijn sympathie blijft bij de boeren.

storm op komst | 10-12-19 | 13:25

HoerieHarry | 10-12-19 | 13:19,
Dan maar een " Kerstje" overslaan, ipv de rest van ons leven afhankelijk te zijn, lijkt mij ?!
Want als men afhankelijk wordt beste, dan denk ik, dat men een stok heeft om ons mee te slaan/knechten ?!
Waardoor er waarschijnlijk meerdere Kersten niet meer zo fijn worden/zijn.

Bad - Casey | 10-12-19 | 13:30

Jouw sympathie verdwijnt al als iemand de bekertjes bij de koffie automaat niet bijvult? De rest van NL is niet zo slap hoor.

Niedendeze | 10-12-19 | 16:38
▼ 1 antwoord verborgen

ik ga de 17e voor de rest van het jaar diepvriespizzas scoren.. ze maken mij de pis niet lauw.

hoffrevisited | 10-12-19 | 13:16

Over the top. Zo ga je sympathie verliezen als je je presenteert als een politieke actiegroep.

Rest In Privacy | 10-12-19 | 13:15

Heb t wel gehad met die boeren. Genoeg nu en genoeg subsidie. Irriteer me ook altijd aan zo een tractor op de openbare weg en de teringzooi welke ze op de wegen achterlaten. Opzouten nu

poeplijster | 10-12-19 | 13:13 | 5

@VW, alles ist vorbei | 10-12-19 | 13:47: niet op de wegen rijden met je tractor en volgens mij was dat vroeger verboden en mocht je enkel met een tractor op wegen tussen je weiland.
Sodemieter op met je tractor

poeplijster | 10-12-19 | 14:05

@Nuchternederland | 10-12-19 | 13:24: Dat moeten ze al maar ja, daar hebben ze gewoon schijt aan. En daarbij lekker frauderen met vanalles en nog wat en uiteindelijk gaan janken dat ze gepakt worden.

Dirty-Harry44 | 10-12-19 | 14:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ga graag in hongerstaking om de boeren een hart onder de riem te steken, dus het maakt mij niet uit hoe lang die actie van ze gaat duren.

RembrandtvanGogh | 10-12-19 | 13:12

Waarom voor de zoveelste keer de vermelding over Hiddema zijn vader.
Laag wel! Laag wel? Laag!

Rest In Privacy | 10-12-19 | 13:07 | 4

CalamityJane | 10-12-19 | 13:07,
Ja dat viel mij ook op, voorts weet ik niet of dat ook zo is?!

Bad - Casey | 10-12-19 | 13:14

Nodeloos kwetsend. Weet je dat nou nog niet?

Super Vaagstra | 10-12-19 | 13:16

Heb niet t idee dat Hiddema daar wakker van ligt.

Yumi | 10-12-19 | 13:22
▼ 1 antwoord verborgen

Boeren in de bijstand
De meeste boerenbedrijven draaien dan ook voor meer dan 35% op subsidie. Zelfs die Groningse, provinciehuis-rammende boer was niets meer dan een ordinaire steuntrekker die zich omwille van die soepsidie ineens heel belangrijk was gaan vinden. 'Geef me geld en ik ben een held', zoiets.

En het meest hypocriet-paradoxale is dat boeren ondanks hun immense vermogens tóch gewoon subsidies krijgen. Met kóffers. Want dat hebben we nu éénmaal zo afgesproken en boeren zijn nu éénmaal helden. Het feit dat geen enkele boer zich de afgelopen jaren eens aan zijn dreknek is gaan krabben en zich afvroeg "Waarom krijg ik wél subsidie, maar dat bouwbedrijf hier om de hoek niet?", is een teken dat het één grote club ééncelligen is. Een geestelijk gedegenereerd clubje waarvan wij als bevolking maar moeten aannemen dat ze het beste voor hebben met dier, plant, volksgezondheid, milieu en landschap. We geven ze immers subsidie, dus dan is vertrouwen op zijn plaats.

We hoeven dus voorts niet in te gaan op de vraag of het merendeel van de stikstofuitstoot (in Nederland) te wijten is aan agrarische activiteiten. Stront, urine en kunstmest bestaan voor het grootste deel uit stikstofverbindingen. Het zijn de fundamenten voor de eiwitsynthese en dus de bouwstenen voor levende wezens. Het RIVM becijferde in haar meest recente cijfers reeds dat de boeren verantwoordelijk waren voor (minstens) 45% van de totale uitstoot. Dat is meer dan substantieel. Het is verre van onredelijk om van boeren enige terughoudendheid te verwachten.

Voorts is er economisch-maatschappelijk forse winst te behalen door deze mentaal gedegenereerde groep agrofielen de bijstand in te trappen. De meeste akkers en boerenerven kunnen probleemloos worden platgewaltst, omgeploegd en omgevormd tot bos.

Boris Poepnagel | 10-12-19 | 13:07 | 6

@RembrandtvanGogh | 10-12-19 | 13:19: vergeet niet, de normale mest moest geinjecteerd worden in de grond, dacht mocht niet meer oldskool worden uitgestrooid. Als jongen van t platteland herrinner ik me nog dat we het hadden over dat er weer een boer gegierd had, namelijk even met de giertank over t land sjeezen om te bemesten, dat rook je toen wel een dag of 2.

ikworstelengadouchen | 10-12-19 | 13:35

@ikworstelengadouchen | 10-12-19 | 13:35: de mens wil wel de lusten (voedsel) maar niet de lasten (stinkend land) en aan die tegenstrijdigheid gaat ons land dus ten onder. Ik mis de ‘geur van het land’. Mag weer terugkomen wat mij betreft, dus gier er maar LUSTig op los!

RembrandtvanGogh | 10-12-19 | 13:50

@Boris Poepnagel | 10-12-19 | 13:07 | 4 | reageer
Knul, subsidie krijg je voor bepaalde regelingen, om (opgelegde eisen) betaalbaarder te maken.
Als je subsidie krijgt, dan heb je een investering gedaan, een investering die de overheid, provincie, gemeente of europa belangrijk vindt.

Het is een misvatting dat je zomaar ergens subsidie voor krijgt, of ieder jaar weer opnieuw.

VW, alles ist vorbei | 10-12-19 | 13:51
▼ 3 antwoorden verborgen

De twintigste vis inslaan, voor de eenentwintigste een wiel kaas besteld. De tweeëntwintigste over de dijk. Mag ik er dan even langs?

de visser | 10-12-19 | 13:07

Mooie laatste zin, je trots kunnen ze nooit van je af nemen.
Ga maar staken, kerstdiner in de soep, weet men ook eens wat weinig eten is, dus ik sta achter de boeren.

gato | 10-12-19 | 13:06 | 3

Wat ik wel treurig vind is dat zij die ons behoren vóór te leven, het gros van het landsbestuur, maling hebben aan deugden. Adeldom moet tegenwoordig van de ´gewone´ mens komen.

Rest In Privacy | 10-12-19 | 13:11

Lekker makkelijk lullen vanuit dat kut spanje... echte held ben je.

Dirty-Harry44 | 10-12-19 | 14:55

Ich bin ein Bauer!
Mr Rutte please tear down this climate wall!

Mark zit te Dutten | 10-12-19 | 13:03 | 1

Hij heeft hem juist hoger opgetrokken die extreem linkse sukkel.

anti-fatwa | 10-12-19 | 13:17
-weggejorist-
h.oldeboom | 10-12-19 | 13:00 | 1

Tsjah dan zit er niets anders meer op dan dat boeren een soort van godsdienst gaan worden met hun boerderijen als tempels en heilige geloofsakkers. Onder het mom van vrijheid van godsdienst mag toch alles. Ik ga geen voorbeelden noemen.

Leptob | 10-12-19 | 13:00

#NLzalhandhaven

jokejacket | 10-12-19 | 13:00

Het is zo vals, zo misplaatst, zo kinderachtig, die opmerking over Hiddema.
Zelfs bij Joop kom je dit soort insinuaties niet tegen.
Walgelijk.

Bolhoed | 10-12-19 | 12:59 | 3

U heeft gelijk!

Radagast | 10-12-19 | 13:03

Zoals ik ook al eerder zei: Vals om de vader erbij te halen ! Wat kan Theo er aan doen wat zijn vader heeft uitgespookt?

aamert | 10-12-19 | 13:19

Hij is op het eerste gezicht nodeloos kwetsend. Overigens waren voor de bezetting vooral veel boeren lid van de beweging. Deze had de belangen en betere organisatie van de "boerenstand" hoog in het vaandel. Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in 1935 haalde de NSB haar bijna 8 procent van het totaal. Afgezien van het antisemitische element wat er later bij kwam zou er vandaag voor vrijheid van meningsuiting voor zo'n beweging worden opgeroepen...

A.S. Perien | 10-12-19 | 13:19

Ik zit mooi in het buitenland dan. Die jankboeren kunnen ongezien de tyfus krijgen. Doei!

42 | 10-12-19 | 12:58 | 4

Insgelijks.

GWBA | 10-12-19 | 13:03
-weggejorist-
RembrandtvanGogh | 10-12-19 | 13:23
▼ 1 antwoord verborgen

Geen sla naar de Macdonald, geen aardappelen naar de friet/patatzaak, moet je eens kijken wat een ellende dat gaat opleveren na 2 dagen.

Jos Tiebent | 10-12-19 | 12:58

Schakelen ze in de parlementskantine over op Hollandsche kost, is het weer niet goed. Terzijde: hoe gemakkelijk ons land lam te leggen is, als je er even goed voor gaat zitten.

Verontrustend.

Rest In Privacy | 10-12-19 | 12:57 | 3

Met zo'n 5000 fanatieke aktie mensen leg je nederland plat. Kan de politie niet aan. Er zijn zo'n 15000 agenten op straat. Groot deel werkt parttime, want vrouw. En die moeten dan naast die 5000 aktiemensen ook nog de gebruikelijke taken uitvoeren waar ze al geen tijd voor hebben. Ik schat dat met 50.000 er regime change te doen is in NL. Al zal de gemiddelde NL-er dat niet ambieren.

sjef-van-iekel | 10-12-19 | 13:08

@sjef-van-iekel | 10-12-19 | 13:08: Met wat planning en voorbereiding, hooguit een dozijn fte. En dan mag er bij de uiteindelijke uitvoering best nog het nodige mis gaan. De paniek zorgt voor de chaos. De meute doet de rest.

Dat is de pest van "regime change": als het niet op democratische en rechtsstatelijke wijze gebeurt (aka Verkiezingen) zijn altijd de verkeerden de klos.

Dus doe mij maar het minste van twee kwaden.

Rest In Privacy | 10-12-19 | 13:33

@sjef-van-iekel | 10-12-19 | 13:08: 5000 is nog veel. Je kan het doen met een handje vol gedetermineerden. Zie Siege van james Mason, daar wordt het haarfijn uitgelegd

HouseMaster | 10-12-19 | 15:09

Dat worden dan goede tijden voor 'biologische' ingevlogen vieze boontjes, peultjes, niet te vreten stinkbloemkolen zo klein als een biljartbal, CO2-'neutrale' ingevlogen exotische meuk uit het regenwoudgebied en 'klimaat neutraal' China, et cetera.

De do-good-people zullen hun do-gooders-high niet kwijt willen raken en gewoon stug doorgaan met de import van vervuilend groenvoer van elders.

Ik mag minimaal hopen dat die 'slager' die alleen bonen vermaalt en aan elkaar plakt in ieder geval ook verstoken raakt van toevoer van zijn ingrediënten, anders merkt het kleine omhooggevallen deel van de bevolking die hier zijn klauwen in heeft zitten er zelf niets van.

Yumi | 10-12-19 | 12:57

1)-Immigratie > boeren wegpesten om plaats te maken.
2)-Immigratie > meer schijters > veeboeren wegpesten om milieuverziekende schijters binnen de perken te houden.

HogeNood | 10-12-19 | 12:56

Ik hoop dat het boeren niet de hele nacht doorgaat na het kerstdiner.

HoerieHarry | 10-12-19 | 12:55

Daar gaat de Kersemus.

Pluisbaard | 10-12-19 | 12:54 | 1

Haha, de tiefpleurkan... RIP Lau.

Super Vaagstra | 10-12-19 | 13:26

De eerdere acties waren meer dan terecht en ook proportioneel, en kwamen voort uit frustraties over het jarenlange hap-snapbeleid waar de boeren telkens maar weer aan moesten voldoen (tegen torenhoge kosten), en over dreigende nieuwe paniekmaatregelen. De boeren hadden wat dat betreft nog steeds mijn sympathie, en hebben die nog steeds.

Maar de grote paniekmaatregelen zijn nu van de baan. We gaan minder hard rijden en het gedoe met veevoer lijkt goed uitvoerbaar; hoewel er nog geen details zichtbaar zijn gaat het hier niet over het omgooien van de gehele bedrijfsvoering. Hier tegen demonstreren lijkt me erg voorbarig.

Moet op de lange termijn de veestapel gehalveerd worden? Daar is nog niets over besloten, maar persoonlijk denk ik dat het op termijn misschien wel de beste oplossing is qua onze doelstellingen rond milieu en ruimtelijke ordening. Niet voordat die afweging zeer zorgvuldig gemaakt is, en er een zeer zorgvuldig afbouwbeleid is vastgesteld, maar om hier bij voorbaat al nee tegen te zeggen en weer met de trekker de weg op te gaan, dat gaat te ver.

Nu lijken de acties ook wat publieksonvriendelijker te worden. Dat zou ze nog wel eens kunnen opbreken. De boeren hebben de publieke wind mee, laat ze dat nu vooral niet gaan verspelen.

Muxje | 10-12-19 | 12:54 | 3

daar zit de angst, ik zou juist vooral de groot industrie pakken en niet de supermarkt die ook vaak door franchisenemers wordt uitgebaat. gooi de Moerdijk plat, gooi de haven van Rotterdam plat. pak de TATA steel etc... dan kweek je ook bij linkse mensen eerder sympathie.

ikworstelengadouchen | 10-12-19 | 12:57

Het zou de boeren sieren als ze vooral gewoon schijt hebben aan de publieke opinie. Laat ze daar maar eens een keiharde publieke wind op laten.

Balabanov | 10-12-19 | 13:06

Ja , laat de boeren vooral publieksvriendelijke acties houden. Dat laat wel zien dat het ze menens is. Publieksvriendelijk. (/sarcasme voor de goedgelovigen)

peterdh | 10-12-19 | 13:22

De boeren gaan full John Galt.

Ik heb noodrandsoenen thuis. Bring it on.

KutFilosoof | 10-12-19 | 12:53 | 4

heb nergens last van.
doe boodschappen in Duitsland en tank in België.
geniet dus volop van het falen van de EU.

hanzi2 | 10-12-19 | 13:00

Ik heb een bigass shotgun thuis en ga op visite bij alle preppers...Die voorzien in alle benodigdheden.

peterdh | 10-12-19 | 13:26
▼ 1 antwoord verborgen

It ‘s the “green deal” stupid, west europa moet leeggezogen worden om oost europa op de Eu kar te houden........

Tee Of Cup | 10-12-19 | 12:53

Zoals ik al eerder schreef, they took the wrong people to piss on.
Dit gaat gierond uit de klauw lopen.

Superior Bastard | 10-12-19 | 12:51 | 4

@ikworstelengadouchen | 10-12-19 | 12:53: in Amsterdam zijn de agenten wegbezuinigd. Plofkrakers hebben vrijspel. Banken vullen geldautomaten niet meer. Erg veel beter komt de incompetentie van de belastingverhogende, falende overheid niet in beeld.

El Rico Grande | 10-12-19 | 13:00

@ikworstelengadouchen | 10-12-19 | 12:53: i.d.d. ja, je zal er maar moeten staan als politiebeambte tegen de boeren, terwijl je weet dat ze gelijk hebben en dat er door den haag ook naar jou niet geluisterd wordt..

stikstofhelp | 10-12-19 | 13:03

@stikstofhelp | 10-12-19 | 13:03: ja ik zou zeggen sluit je aan, wie gaan ze dan sturen het leger? die jongens die al jaren in de steek worden gelaten en met Chinese zooi moeten lopen? die zetten die paar pantserwagens dan wel aan de kant voor de Tractoren....

ikworstelengadouchen | 10-12-19 | 13:08
▼ 1 antwoord verborgen

Oekraïne kan ruim aan de voedselvoorziening van Nederland voldoen met veel minder regels.
Die regels gelden uiteraard alleen voor Nederlandse boeren, het doel is blijkbaar om de boeren de nek om te draaien en de bevolking op te laten draaien voor de kosten van het klimaatcircus wat kabouter Timmermans aan het optuigen is.
Met kerst een gechloreerde plofkip uit Oekraïne, ingepakt in het inlegvelletje van Pinokkio uit het torentje.

Eppo | 10-12-19 | 12:50 | 7

@Yumi | 10-12-19 | 13:06,
Daar zit wat in wat u zegt, maar volgens mij is de " kwestie" Oekraine, pure geopolitiek.
Maar dat maakt dan ook niet zoveel uit, de uitkomst is hetzelfde, want dit is dan ook evengoed zoals u zegt, " een plan achter de gedachten ".

Bad - Casey | 10-12-19 | 13:22

@Bad - Casey | 10-12-19 | 12:53: +++

RembrandtvanGogh | 10-12-19 | 13:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Half werk, waarom niet 5 dagen, bijv. 20-24 december? Dus dat met de kerst GL en D66 meisjes naar het platteland moeten trekken om zich aan te bieden voor een paar bloemenbollen

skoftig | 10-12-19 | 12:50

Carola heeft schijt aan de boeren, en dus de boeren aan Carola.. Go boeren, ik heb respect en alle begrip voor jullie

stikstofhelp | 10-12-19 | 12:49

Boer Koekoek kijkt van grote hoogte toe en zag dat het goed was.

laurentius | 10-12-19 | 12:49 | 1

Samen met Paul Kruger!

Beefbus | 10-12-19 | 12:54

Staat in de agenda! * klompen kopen doet

born2killn00bs | 10-12-19 | 12:48

Ik steun de boeren en de bouwers van harte, maar als je medeburgers gaat dwarszitten dan verdwijnt die steun als sneeuw voor de zon en speel je 'die lui in Den Haag' alleen maar in de kaart.
Mijn advies, ga lekker Ministeries oid blokkeren en laat de gewone mens met rust.

Meneert | 10-12-19 | 12:47 | 2

Ach koop een vriezer en doe nu boodschappen klaar. De boeren hebben groot gelijk.Kijk zoals u reageert maakt dat dat kabinet alles kan uitvreten. U ik.Zolang u er maar geen last van heeft.Ik zeg pff.

tweetybird | 10-12-19 | 12:53

Er zal een berg antipathie zijn tov de suoermarkten die hun onder de kostprijs betalen met hun kartelafspraken. Ik snap de frustatie wel

HouseMaster | 10-12-19 | 15:14

Las vanmorgen over de ambitieuze plannen van Frans KlimaatMans.
Europees wordt er geen woord gerept over stikstof.
Daar gaat het nog steeds over CO2.

Verder steun ik de actie van de boeren.
Blokkeer de bevoorrading naar de Suma’s. Wil eten toch bij mijn schoonmoeder.
1e kerstdag, Boerenkool met worst!

Ruimedenker | 10-12-19 | 12:47

Leestip van de dag: Lutwakk: ‘Strategy’ en ‘Coup d’etat’.

El Rico Grande | 10-12-19 | 12:46

Dit is natuurlijk veel breder als het stikstof 'probleem'.
- Gemeentelijke herindeling door je strot
- Windmolen door je strot
- AZC door je strot
- BTW verhoging, idem
- Ever closer union in je broekje
- Oekraïne, fuck you burger

De onvrede is veel breder en niet beperkt tot NL : VS, UK, FR.

Eierbal-is-fijn | 10-12-19 | 12:43 | 2

M.a.w. de toelichting op de angst voor veranderingen bij u is het overzicht van de achtergronden van de onvrede bij de boeren?

Boris Poepnagel | 10-12-19 | 12:48

@Boris Poepnagel | 10-12-19 | 12:48: Wat jij wilt boomer.

Eierbal-is-fijn | 10-12-19 | 12:55

Door populistisch D66 hebben we een hele hoop onrust en paniek in NL. D66 wil gewoon goedkoop scoren met one liners maar inhoudelijk 0,0 en met geen goede oplossing... terecht dat de boeren kwaad zijn. Laten ze deugend NL maar vast zetten tijdens de feestdagen paar dagen ramadan zal deugend NL goed doen.

Hollandse_blauwe | 10-12-19 | 12:43

Net als op 16 oktober zal ik overigens ook opnieuw gewoon van de partij zijn, samen met één of twee van mijn nakomelingen. Weg met het doelbewuste afbraakbeleid van onze Pinokkio!

Wladimir 1928 | 10-12-19 | 12:42

Kunnen ze niet gewoon een giertank legen in de 2de slaapkamer ofzo.

Barkruk2 | 10-12-19 | 12:42 | 1

Dan zit je vrouw onder de stront.
Wat heeft zij misdaan?

Ruimedenker | 10-12-19 | 12:56

Boeren for the win!
Hopelijk worden de acties door het hele land gehouden zodat de media het niet kan downplayen van een landelijk protest naar een enkel protest.

Reebensteeltje | 10-12-19 | 12:41

Deze overheid vraagt erom.

Cor Netto | 10-12-19 | 12:40 | 2

Cor-rupt zijn zij.

Pluisbaard | 10-12-19 | 12:56

Met dit momentum de burgers nog in opstand tegen de Belastindienst terreur van tegen onschuldige burgers.

Reebensteeltje | 10-12-19 | 13:02

Ze doen maar. Ik woon in Zeeuws Vlaanderen en in België hebben ze ook een LIDL.

fredflange | 10-12-19 | 12:40 | 3

Belgie goed idee! dat is ook niet zo ver voor mij.

ikworstelengadouchen | 10-12-19 | 12:41

Afgelopen zaterdag in Duitsland geweest, de kalkoen waar AH 8 euro per kilo voor vraagt kost daar de helft.

witwas | 10-12-19 | 12:48

Zal ik de reclamefolder even mailen?

Baron-barry | 10-12-19 | 13:03

Tsja ,daar kon je op wachten. Heel veel succes mannen!

streknek | 10-12-19 | 12:39

Als je gister Radar een beetje bekeek was de uiteindelijke conclusie dat de overheid door paniekvoetbal (crisis, we moeten wat!) meer verneukt heeft dan gefixt, dus ik zie dit hier zo weer gebeuren.

menage | 10-12-19 | 12:39

In ieder geval kudo's voor de fotograaf van de foto boven het artikel, of van de photoshopper. Geweldig, één echte boer op klompen, duidelijk ontspannen staand met één voet half uit de klomp, tegenover een peloton agenten.

Wladimir 1928 | 10-12-19 | 12:38 | 3

Plus dat die werksokken van de Action echt lekker zitten. Die draag ik zelf ook het liefst.

Rest In Privacy | 10-12-19 | 12:47

Die agenten staan anders ook behoorlijk ontspannen hoor. Ze kijken niet eens naar hem.

Superior Bastard | 10-12-19 | 12:55

@Superior Bastard | 10-12-19 | 12:55: Je kan het op de foto niet zien, maar je kan er vergif op innemen dat die boer géén hooivork in zijn handen heeft, en ook geen stenen of vuurwerk, en hij heeft ook zeker geen bivakmuts op zijn hoofd. Met antifa- of krakerstuig zouden de agenten een stuk minder ontspannen op de foto staan.

Wladimir 1928 | 10-12-19 | 13:03
-weggejorist-
UncleBigH | 10-12-19 | 12:37 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Boeren wegjagen heeft ook zo goed gewerkt in Afrika.

Deflatiemonster | 10-12-19 | 12:37 | 1

laat ons dan vechten als Rhodesians! niet te verslaan door die commies! jammer genoeg was het Westen te laf...

ikworstelengadouchen | 10-12-19 | 12:39

Meteen een vriezer en een koe besteld. Ik kan een maand vooruit.

De_Helderse_Kaaskop | 10-12-19 | 12:36

Tragikomisch al dat onbegrip van mensen uit bakfietswijken.. Waar men als enige zorg heeft of de vliegschaamte en de 13e maand het dit jaar toelaat om naast wintersport en zomervakantie, er ook nog een lekker citytripje aan toe te voegen.

Deze boeren vechten voor hun bestaan, de voortzetting van de nalatenschap van hun voorouders, de toekomst van hun kinderen. En daarnaast wat mij betreft ook voor ons landschap, cultuur, voedselvoorziening en werkgelegenheid (in totaal werken er ruim 600.000 mensen in banen die direct afhankelijk zijn van de agrarische productie).

- In de periode 1950-2016 zijn zes op de zeven landbouwbedrijven verdwenen
- Op 1 april 2014 telde Nederland ruim 65 duizend land- en tuinbouwbedrijven. Op 1 april 2000 waren dit er nog 97 duizend. Hiermee is in 14 jaar tijd een derde van deze bedrijven verdwenen.
www.cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2014/26/...

En deze verzonnen, papieren stikstofcrisis gaat een laatste stootje geven aan vooral de laatste kleinschalige boerenbedrijven.

Het toekomstplaatje? Nederland alleen nog maar vol met industrieterreinen, vinexwijken, wind- en zonnenparken, biomassacentrales en wat mega Monsanto landerijen voor productie van synthetische vleesvervangers.

paulis | 10-12-19 | 12:36 | 7

@Beste_Landgenoten | 10-12-19 | 12:40: Voedsel wordt vooral gesubsidieerd om de prijzen te drukken. Anders wordt het te duur voor iedereen onder modaal. Zie ook: huur, zorg, kinderen, kinderopvang. De overheid jaagt de prijzen op om zoveel mogelijk te kunnen plukken van de middenklasse maar dat gaat natuurlijk niet zonder de minima te compenseren. Ik sta 100% achter de boeren, als we de regering haar godvergeten gang laten gaan is dit land binnen 20 jaar grotendeels onleefbaar.

witwas | 10-12-19 | 12:46

Een onderklasse bestaande uit volledige kaalgestripte kleine werkenden
en ondernemers, zogenaamde vluchtelingen, andere netto ontvangers (toeslagenvolk), met daarboven de lakeienklasse (ambtenaren > schaal 14) en ons koningklijk huis. Het lagere volk geconcentreerd in de steden en bevoorraad door Action-achtige marginaalwinkels terwijl de lakeien vertoeven in riante monumentaal gerestaureerde boerenpanden op het land, waar horigen (werklozen) in de rij staan om voedsel te verbouwen.

ChatBot | 10-12-19 | 12:49

@witwas | 10-12-19 | 12:46:
Welk voedsel wordt gesubisideert?
Leg eens uit, want je maakt mij nieuwsgierig.

VW, alles ist vorbei | 10-12-19 | 13:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Zolang er geen geweld wordt gebruikt, steun ik alle acties. Ook als ik er last van heb.

osolemio | 10-12-19 | 12:36 | 3

Jij gelooft in het 'geweldloze verzet' sprookje? Wie denk je dat daar het meest aan heeft?

Eierbal-is-fijn | 10-12-19 | 12:47

@Eierbal-is-fijn | 10-12-19 | 12:47: Ik denk dat geweld geen zin heeft. Ik denk dat je slimmer dan dat moet zijn. Wat zou de overheid doen als alle mensen tegelijk zouden beslissen een bepaalde belasting niet te betalen? Of als niemand meer voor 1 mei zijn belastingaangifte doet?

osolemio | 10-12-19 | 12:56

@osolemio | 10-12-19 | 12:56: Ah, je gelooft in onhaalbare zaken. Maar je geeft geen antwoord op mijn vraag 'wie daar het meest aan heeft'.

Weet je wat de overheid gaat doen? Die gaan wat individuele gevallen handhaven, uitzenden op de propaganda-zender en daarna staat iedereen weer netjes in de rij.

Eierbal-is-fijn | 10-12-19 | 13:38

Gemiddelde stad, 2-3 dagen voedsel voorraad. Hamsteren niet meegerekend. Dat gaat een winters weekje worden

am*dam | 10-12-19 | 12:35

Wat een belachelijke terreur.
Omdat je je zin niet krijgt zo reageren?
Keihard aanpakken.
Zullen we eens zien of wij zonder die boeren kunnen?
Even de vlees-export lamleggen als overheid en we zijn klaar denk ik.
De hele veeteelt sector is voornamelijk voor de export.

Beste_Landgenoten | 10-12-19 | 12:35 | 10

Vreemd, ik eet altijd Nederlands vlees.
Gewoon te koop hoor, net als alle melkproducten en groente.
Staat gewoon op de verpakking en als er 'EU ' staat, koop ik het niet.
En nog beter; veel boeren verkopen je alles zelf, je moet er gewoon even heen.
Je kunt zo vlees bestellen. echt, geen probleem.
(Ok, op wijn na, dat dan weer wel).
Geen idee wat jij eet, maar ik zou dan maar eens stoppen met het laten invliegen van jouw vlees. Koop gewoon Hollands of ben je te vrekkig? Liever een gore kip uit Oekraine zeker?

Yumi | 10-12-19 | 13:20

@Beste_Landgenoten | 10-12-19 | 13:07: Grapjas, Schiphol vervuild ook als de typhus......dingen eenzijdig en met oogkleppen willen bekijken is ook een keuze. VvMU geldt ook voor jou gelukkig.

Belast | 10-12-19 | 13:23

@Yumi | 10-12-19 | 13:20:
Alles meteen weer in de overdrijving trekken. Nee, er wordt dus meer dan voldoende vlees geproduceerd dan voor eigen consumptie nodig is. Als we nou eens zouden afbouwen qua enorme export-overschotten. Dan hoef je ook niet zo te overdrijven met je voorbeelden.

Beste_Landgenoten | 10-12-19 | 14:44
▼ 7 antwoorden verborgen

100 % achter de boeren!

Antikwaar | 10-12-19 | 12:35

Beste boeren! Werk samen met de vissers en bouwers, die ook genaaid worden.

Sluit de voornaamste zeehavens af: Rotterdam, Vlissingen, IJmuiden en Delfzijl.

Vanaf de zeekant door vissersboten en vanaf het land met grote voertuigen en zeecontainers.

Grendel Schiphol af.

Zorg dat politie en legereenheden verspreid en verdund worden

Daarna recht door het midden doorstoten naar Den Haag.

Civetta | 10-12-19 | 12:35 | 7

@Beste_Landgenoten | 10-12-19 | 12:41: De woede van het volk kan zo hoog oplopen dat het er uiteindelijk in kan eindigen. Liever dood dan genadebrood van rood .

Rest In Privacy | 10-12-19 | 13:47

Kiert hier lafheid?

Rest In Privacy | 10-12-19 | 18:05
▼ 4 antwoorden verborgen

Goedemiddag allen,

Hier stuur ik dus voor de 3e keer hetzelfde, lees het en bekijk en beluister het filmpje, het is echt de moeite waard, weet niet of dit de oorzaak is van de klimaarverandering?!
Maar het klinkt voor mijzelf een stuk logischer/ aannemelijker dan dat co2, stikstof etc.
sdproducties.wordpress.com/2019/10/22...
En het filmpje wat erbij hoort.
www.youtube.com/watch?v=RrcGQWeO3Jw&a...
Enne, zet hem op boeren, ik sta achter jullie.

Bad - Casey | 10-12-19 | 12:34 | 2

Bad - Casey | 10-12-19 | 12:34,

Laat ik het zo zeggen, ik denk dat Einstein gelijk gaat krijgen.
Dan zullen bepaalde gekkies nog gekker worden, jammer dan, deze mensen waren in mijn ogen toch niet echt weerbaar.

Bad - Casey | 10-12-19 | 12:42

Een werkelijk boeiend verhaal. Dankjewel!

Waagmeester | 10-12-19 | 14:05

De waardeloze overheid is goed in het kapotmaken van mensen. Zag iemand zijn auto op een invalideplek neerzetten. Kind was ziek en kreeg daar verzorging. Zo werd de weg niet geblokkeerd. Binnen 2 minuten een bon. € 380.

Beter had die persoon de weg geblokkeerd. Een overheid die de bevolking als een pinautomaat ziet, verdient harde acties.

El Rico Grande | 10-12-19 | 12:33

De boeren in NL gaan ten onder als gevolg van regelgeving mede om het voedsel zo veilig mogelijk te maken. Als gevolg daarvan moet er straks voedsel geimporteerd worden uit landen waar ze het niet zo nauw nemen met de voedselveiligheidseisen. Voorbeelden hiervan hebben zich onlangs aangekondigd. Hoe dom kun je zijn.

watazooi | 10-12-19 | 12:33

Misschien de export van vlees een paar weken stil leggen, kijken of die boeren het nog steeds voor hebben met Nederland. Mafkezen, al koop je 50% uit, dan blijven er nog teveel.

Tishetnetnie | 10-12-19 | 12:32 | 4

Dat Nederland landbouwproducten exporteerd wordt door velen als overbodig gezien. Raar, wat er zijn veel, ook vervuilende, bedrijven die producten exporteren. Bovendien worden vrijwel alle middelen voor vervoer en nog heelveel andere producten geimporteerd en dus de vervuiling buiten Nedeland plaats vindt. Weer typisch een staalje van de vervuiling over de grens gooien.

merallas | 10-12-19 | 12:43

@vander F | 10-12-19 | 12:36: we exporteren het grootste deel van wat we produceren dus met de helft minder boeren veranderd er niks aan onze voedselproductie, daarbij moet alles wat we importeren (wat dus helemaal niet nodig is) aan onze eisen voldoen dus veilig zijn. We hebben gewoon veel te veel boeren, op een veel te klein stukje land. Het is vervelend voor de individuele boer als hij zijn bedrijf en inkomen verliest maar dat is nou eenmaal hoe dingen gaan.

Capt. Iglo | 10-12-19 | 12:48

@merallas | 10-12-19 | 12:43:
Hoeveel milieubewust geteeld, of geproduceerde spullen komen er Nederland binnen?

VW, alles ist vorbei | 10-12-19 | 14:02
▼ 1 antwoord verborgen

Ze hebben gelijk. Platleggen die bananenmonarchie vol klimaatpsychoten.

Pieter Breydel | 10-12-19 | 12:32

Boeren zijn de Honkongers van Nederland. Ze kunnen schreeuwen wat ze willen, maar naar de klote geholpen worden ze toch.

wilmeister00 | 10-12-19 | 12:32

Een beetje vals om de vader van Theo Hiddema erbij te halen in dit stuk. Heeft niks met z' n zoon te maken toch?
Waarom doet Mosterd toch zo flauw ? Kan Theo hier soms met terugwerkende kracht wat aan doen?

aamert | 10-12-19 | 12:32 | 3

Weet je wie ook klompen droeg?

wilmeister00 | 10-12-19 | 12:33

Eens, vind ik ook vals.

osolemio | 10-12-19 | 12:38

Idd Vals!

BinAardig | 10-12-19 | 12:42

Twee weken geen geldzaken doen, met minstens 30% van de samenleving. DAN pas gaan ze op de knieën. Dé politiek kan helemaal niks veranderen. De industrie wel. Die gebruikt de politiek als buffer. Ook dit soort tafferelen en gele hesjes en paraplu's en tractoren en kudtmutsen en ga maar door helpen niks. Allemaal precies wat het lijkt, symboolpolitiek. Mensen hebben symbolen nodig maar je hebt helemaal niet met mensen te maken. Of dacht u echt dat Rutte en al die andere toneelspelers een geweten hebben zoals dat van u verwacht word?

LifeCatcher | 10-12-19 | 12:31 | 1

geen belasting betalen, uitstel aanvragen en pas op de allerlaatste dag massaal aangifte doen.

Beter nog, met z'n allen een jaartje niet betalen..

vander F | 10-12-19 | 12:39

Het Allergrootste Probleem; de km's hoge berg schijt/dag van 18 milj Kaaskoppen, uitroepteken.

BinAardig | 10-12-19 | 12:30

Als ludieke Aktie het Malieveld omploegen en 5 hectare papaver inzaaien.

King of the Oneliner | 10-12-19 | 12:30

De hoop is het kwaadste der kwaadste, omdat zij de marteling verlengt. Hopen op een betere cao, hopen op betere salariëring, hopen op meer personeel. Hopen is een passieve houding die, zoals Nietzsche al schreef, de marteling verlengt. En de marteling is al even aan de gang. Hoogste tijd om de hoop op te geven.

AkoPower | 10-12-19 | 12:30

Prima! Doen!

donkieshot | 10-12-19 | 12:29

Wat zegt de overprikkelde autist Greta Thunberg ervan?

El Gouda | 10-12-19 | 12:28

mmm tja kerst verpesten voor veel burgers die afhankelijk zijn van de supermarkt zou wel dom zijn tbh. Mijn steun hebben ze, laat de boel in Den Haag maar afbranden. die politici kunnen we vervangen, ons land niet!

Maar ben benieuwd wat er gaat gebeuren, als het lang duurt een avondje buren bij de boeren wellicht.

ikworstelengadouchen | 10-12-19 | 12:27 | 2

met gouden ringen en horloges bij boeren langs de deuren leuren voor wat te vreten

vander F | 10-12-19 | 12:31

@vander F | 10-12-19 | 12:31: haha nee hoor, wij kopen op t platteland wel vaker direct bij de boer. alleen domme stedelingen tikken meer af.

ikworstelengadouchen | 10-12-19 | 12:35

Ik snap de steun voor die kut boeren echt niet. Ik was vanaf het eerste moment al tegen. Flikker op met je trekkers, verkeersaders lamleggen. Bah.
Het zijn gewoon trouwstoet-turken, maar dan met klompen in plaats van bontkraag.

Captain Pervert | 10-12-19 | 12:27 | 7

@lady Di | 10-12-19 | 12:45:
Zoek anders ff een tunnel in Parijs op…..

De boeren in NL hebben jarenlang aan schaalvergroting moeten doen om levensvatbaar te blijven. De oorzaak van die schaalvergroting: De politiek.
Diezelfde politiek wil nu de veestapel halveren en het boerenbedrijf de nek omdraaien.
Ik geef de boeren groot gelijk dat ze in opstand komen. Ook de manier waarop kan ik (zeker tot nu toe) wel waarderen.

Grmblbarf | 10-12-19 | 12:55

met dat verschil dat trouwstoet Turken nergens tegen demonstreren in tegenstelling tot de boeren die telkens weer zich moeten aanpassen aan de geneugten van onze achterlijke regering en Brussel.

Polly1 | 10-12-19 | 13:48
▼ 4 antwoorden verborgen

this.is.Sparta!!........ ?

vander F | 10-12-19 | 12:26 | 4

@vander F | 10-12-19 | 12:27: WOM TWEU!

Rest In Privacy | 10-12-19 | 12:35

@vander F | 10-12-19 | 12:27: Willem 2 deed tenminste mee bij Waterloo. ik zie Wimlex nog niet op een Fendt klimmen.

ikworstelengadouchen | 10-12-19 | 12:35

You. shall. not. pass!

zwenkwieltje | 10-12-19 | 14:17
▼ 1 antwoord verborgen

Nu of nooit.
Power to the people.
Het kan en mag niet zo zijn dat een kleine groep elitaire gekken aan de touwtjes blijft trekken.

Ben Adam | 10-12-19 | 12:25 | 1

Power to the Pieper natuurlijk…...

Grmblbarf | 10-12-19 | 12:53

100% achter deze acties. We moeten ons laten horen en de boeren nemen het voortouw. Prima

Waakvlam | 10-12-19 | 12:24

Er is toch een klimaat noodtoestand uitgeroepen? Dan heb je toch geen rechten meer als burger? Oh ….. wacht! het is de EU maar!

doskabouter | 10-12-19 | 12:23 | 1

Ze zouden nu maar wat graag een europees leger willen hebben. Die kunnen dan hierheen komen en een 80-jarige oorlog met de nederlanden gaan uitvechten. Denk na mensen, we worden door de elite allemaal besodemietert.

Graaf Monte Cristo | 10-12-19 | 12:39

Sjeik is TROTS op de Boer!

Sjeik-Sjotum | 10-12-19 | 12:23

Groot gelijk mannen. Gooi het land maar lekker plat, dat is de enige manier die nog rest om dat zooitje in Den Haag op de knieën te dwingen. Go for it!!!!!

Vliegende_rookworst | 10-12-19 | 12:20 | 5

@Middensteun | 10-12-19 | 12:38: Democratisch? Waar, wie ?? Je leeft al minstens 18 jaar in een dictatuur. Fortuyn vermoorden was al een daad die duidelijk een dictatuur inzich heeft.

Graaf Monte Cristo | 10-12-19 | 12:40

@Middensteun | 10-12-19 | 12:38: Er zijn geen “onschuldige burgers”. Er zijn burgers en er is een falende overheid en falende democratie. De 2de kamer is een lachertje. Achter de schermen is alles al geregeld.

Blonde Nel | 10-12-19 | 12:55

@Middensteun | 10-12-19 | 12:38: En als het democratisch niet werkt? Je stemt, een stuk of 3 partijen krijgen de meeste stemmen van de burgers maar 2 van de grootste worden door de 3e uitgesloten. Cordon sanitair. De eerste en grootste leugen mag je als burger al slikken. Dan blijkt die 3e grootste de gedane beloften tijdens de campagne al heel snel vergeten. Tel daarbij op het gekonkel in de achterkamers tijdens het vormen van de nieuwe regering. Waarbij shit boven tafel komt, over de hoofden van de burgerij besluiten worden genomen die in de campagne nooit ter sprake zijn gekomen. Hier heeft geen enkele burger mee in of tegen kunnen stemmen. Een aantal grote bedrijven hebben in diezelfde achterkamers gesproken met die 3e partij. Werkt echt lekker die democratie voor en door burgers. Zonder last of ruggespraak heeft vast als bedoeling gehad; zonder last van burgers en zonder ruggespraak met burgers......

Belast | 10-12-19 | 13:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Het wordt tijd om eens wat Blokkeerfriezen te gaan bellen.

Schoorsteenveger | 10-12-19 | 12:19

Al gaan de boeren maïs verbouwen op het Malieveld, mijn steun zullen ze blijven houden. Ik geloof totaal niet in die NPO-verhalen over het "verlies van draagvlak onder de bevolking".

Egerius | 10-12-19 | 12:19

Je betaalt in NL drie keer voor voedsel. Eerst bij de groenteboer of supermarkt; dan aan de belastingsdienst die de subsidies geven aan boeren (subsidies waarde rechtsliberale reaguurders is niet liberaal) en als laatste aan de belastingen van waaruit schade aan het milieu door onduurzame landbouw betaald moet worden.

Zzzzooooffff | 10-12-19 | 12:19

Boer zoekt vrouw met tractor. Foto tractor toevoegen a.u.b....

Bouwfraudeur | 10-12-19 | 12:18 | 1

Boer zoekt tractor, foto van vrouw toevoegen a.u.b.

Blonde Nel | 10-12-19 | 12:23

Robje lacht als een homosensuele boer met kiespijn.

Toetsenbordcomplex | 10-12-19 | 12:17

Hoe ik ook achter de boeren sta en ook achter deze actie! Ik blijf het vragen: Wat hebt u gestemd, de laatste 2e kamer verkiezingen en wat gaat u in 2021 stemmen? Want 1x in de 4 jaar heb je een mogelijkheid om het tij te keren, gebruik deze dan ook en lees online eens wat partij programma's door. Ga NIET, ik herhaal... ga NIET naar STEMWIJZER.nl want dan komt u bedrogen uit. Stem met je hoofd en stem ze weg!

UnderCovert | 10-12-19 | 12:17 | 2

Droom verder, je krijgt dan hetzelfde als in Belgie een cordon sanitaire net zo ze hier al deden met de Fvd in de diverse gemeenteraden. Kleine groenlinkse en andere vervelende partijen weigeren dan gewoon samen te werken en dan komen al die kleitjes bij elkaar en vormen zo de grootste. Stemmen gaat namelijk volgens HUN regels en niet die van de weldenkende mens.

Plat-forum | 10-12-19 | 12:21

@Plat-forum | 10-12-19 | 12:21: Droom verder? Zodra Fvd en PVV de grootste zijn, dan kiezen zij de partijen met wie ze willen samenwerken en niet andersom. En reken maar dat er altijd wel partijen zijn, die dan ineens graag mee-regeren!

UnderCovert | 10-12-19 | 12:23

Allemaal leuk en aardig maar zolang de gemiddelde huizeneigenaar zich niet bedreigd voelt in de waardestijging van zijn geleende stenen zal deze helaas gewoon plichtmatig op de VVD66CDA kliek blijven stemmen met navenant slopend EU milieubeleid. Al springen de boeren van de Dom.

HdJ | 10-12-19 | 12:15

Oei. De klimaatsalafisten van NOS, Volkskrant, regering & EU zullen nu wel mijn opinie-weerstand tegen den boeren proberen te mobiliseren.

Veel succes daarmee! De TV staat in het schuurtje met afgeknipte stekker, de Volkskrant komt er nog niet gratis meer in, de EU is alleen met een guillotine te verwijderen (mij vooralsnog een station te ver) en de regering hoop ik nog eens weg te helpen stemmen.

Jan Passant mk2 | 10-12-19 | 12:15

Boeren! Iedereen heeft ze nodig maar niemand wil het zijn!!
Zelf ken ik de verhalen, toen ik klein was, van oma dat in de oorlog de "boeren" zich schandalig hebben gedragen tegenover verdreven stadslui, door bloembollen te ruilen voor het familiegoud en sieraden, niet betalen was ook gewoon laten verhongeren! Maar misschien ben ik ouwe koeien uit de sloot aan het halen. Mijn sympathie is meer gestoeld op het ongenoegen van deze regering in zijn geheel, dan de zaak van de boeren.

Plorkface | 10-12-19 | 12:15 | 4

Er waren ook mensen uit de stad die bij boeren langs gingen en daar eten kregen en die ondanks dat ook nog eten stalen bij diezelfde boer. Andere tijden en vooral andere omstandigheden. Deze koeien zijn wel heel oud.

osolemio | 10-12-19 | 12:27

Waarschijnlijk d66 of groen links boeren. Die zijn zo...

Bill le Koek | 10-12-19 | 12:28

Heeft ze ook verteld dat ze mee deed aan de roof partijen? Mensen uit de stad die naar de landerijen gingen om te stelen en moorden bij de boeren. Elke dag weer was de boer het slachtoffer van de stedelingen, die waarschijnlijk de enige was die nag en nacht werkte voor zijn eten.

bigstone | 10-12-19 | 12:29
▼ 1 antwoord verborgen

"Bladblazer uit solidariteit groen geel spuitbusverft".

brughslurph | 10-12-19 | 12:14 | 1

Niet doen. Groen geel zijn de kleuren van Den Haag (Zowel stad als voetbalclub).

Mubbenschonster | 10-12-19 | 17:51

Ik had even een naar visioen. Wat gebeurt er met de boerderijen als die mannen in den lande aan het rondjagen zijn? Bewaak je spullen, mannen. De overheid stuurt knokploegen, die branden de boerderijen af. Vrouwen en kinderen worden meegenomen, en opgesloten. Britse bezetters hebben dat al eens gedaan, nu zijn het nog veel ergere types. Kijk hoe die fascistische horde politiemannen daar in Catalonië tekeer ging tegen burgers. Die gasten hier zijn niet veel beter.
Umpf, ik werd weer wakker.

hotnot | 10-12-19 | 12:13 | 5

Wacht maar tot er een Europees leger komt. Of een centrale politiemacht gestuurd uit Brussel.

aamert | 10-12-19 | 12:35

Scorched earth policy van Lord Kitchener. Waarschijnlijk worden de dierenactivisten daarvoor ingezet.

ChatBot | 10-12-19 | 12:38

De vrouwen staan hun mannetje wel.

Frau Merkel | 10-12-19 | 15:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Zaken doen met dit kabinet?
Als de vos de passie preekt boer pas op je ganzen .

BrutusBosch | 10-12-19 | 12:13

Aangezien Rutte alle instanties heeft uitgekleed tot op het bot, kunnen ze nooit overal tegelijk zijn. Laat iedereen maar merken dat boeren hard nodig zijn. Zorg ervoor dat jullie beter georganiseerd zijn dan Den Haag (dat is niet heel lastig). Ik doe alvast wat extra inkopen ;-)

maartsen | 10-12-19 | 12:12

Thuisbezorgd punt NL zal wel hebben toch?

Hemmenaar7 | 10-12-19 | 12:12 | 1

En anders even over de grens wippen!

UnderCovert | 10-12-19 | 12:27

Ja slim, in de drukste periode met de hoogste prijzen voorkomen dat je eigen producten aan de man worden gebracht. Dat zal helpen!

Watching the Wheels | 10-12-19 | 12:11 | 1

U denkt dat boeren in deze tijd voor hun producten een hogere prijs krijgen? Die winst is voor de supermarkt helaas.

Binkoo | 10-12-19 | 15:48

Je suis (f)armer!

schoon-schip-maken | 10-12-19 | 12:11

" Fratres! Three weeks from now I will be harvesting my crops. Imagine where you will be, and it will be so. Hold the line. Stay with me. If you find yourself alone, riding in green fields with the sun on your face, do not be troubled; for you are in Elysium, and you're already dead! [The soldiers laugh] Brothers, what we do in life, echoes in eternity."

merkdolden | 10-12-19 | 12:11 | 1

Maximus Agricola!

Baski | 10-12-19 | 13:41

Gratis advies voor Rino: kruip op bed, wacht tot je weer nuchter bent en probeer het dan nog eens.

Klik_hier | 10-12-19 | 12:10

De boeren, Farmers Defence Force, hebben groot gelijk.
GO !, boeren.

En de term : "klimaat-salafisme" houd ik er in !

NO FARMERS : NO FOOD !

Cool Pete | 10-12-19 | 12:10 | 1

Die term hebben ze uit de reaguurderspanelen van Geenstijl gejat.

Gulliver | 10-12-19 | 12:16

Dit wordt een fiasco. Het momentum van de boeren is voorbij, wat je er inhoudelijk verder ook van vindt

_pacman_ | 10-12-19 | 12:09 | 3

Bij mij niet. Dit is niet alleen een boerenprotest.
Kijk maar naar de megalomane plannen van ons Frenske.

Toetsenbordcomplex | 10-12-19 | 12:11

Ik vrees het ook een beetje. Verder kan deze publieksonvriendelijke actie weleens als een boemerang terugkomen. Aan de andere kant is niets doen voor de boeren ook geen optie. De MSM zal er ALLES aan doen om van iedere mug een olifant te maken wanneer het helpt om het draagvlak onderuit te halen. Wanneer het de boeren niet lukt om deze slag te winnen, zal dit de overwinning in de uiteindelijke strijd nog lastiger maken.

Kukooo1 | 10-12-19 | 12:33

They can take our farms, but they'll never take our freedom! - boer Harmsen, 18-12-2019-

Toetsenbordcomplex | 10-12-19 | 12:08 | 1

you have shed your blood with Boer Harmsen, will you shed your blood today with me? Ikworstelengadouchen 5-5-2020 vlak voor de slag bij Hoogezand-Sappemeer waar de soevereiniteit van Nederland werd hersteld. Met koning Worstel op de Troon werd Geenstijl DE staatsomroep, van Rossem wordt koninklijk adviseur. en het Sijlloze boerenleger wordt vooraltijd herdacht voor die ene dag in mei....

ander deel van de toespraak trouwens:
Binnen een uur, zullen de Trekkers van hier worden vergezeld door Andere Trekkers in dit Land, Dan zullen we ten strijde trekken voor het voorbestaan van ons land.

We worden niet meer verdeeld door onze onderlinge verschillen!
We zijn verenigd in ons doel!

Misschien is het toeval, dat het vandaag 5 mei is, Bevrijdingsdag. en ook nu wordt er gevochten voor onze vrijheid, niet tegen onderdrukking door een buitenlandse macht, maar tegen een Binnenlandse, die ons land de nek om wildraaien.

we vechten voor ons bestaan, onze cultuur.

En zouden we vandaag zegevieren, dan zal dit niet alleen meer bekend staan als bevrijdingsdag van de Nazi's, maar als de dag dat ons land zich bevrijde van een verschikkelijke elite die ons land probeert te vernietigen.

Wij als land roepen met 1 stem: Wij verdwijnen niet stiekem in de Nacht! Wij vertrekken niet zonder een gevecht! Wij blijven Bestaan!

ikworstelengadouchen | 10-12-19 | 13:49

Als die boerenknurften zo stom zijn om het burgervolk te pesten dan zijn ze in één keer hun steun van het volk kwijt. De regering kan de boeren dan ongestraft respect voor de lange lat bijbrengen. Hopelijk denken ze na voor ze iets doms doen. Militaire bulldozers zijn veel sterker dan jullie trekkertjes hoor.

Nivelleermarionet | 10-12-19 | 12:08 | 10

Het is een aangekondigde actie. Hoe dom ben je als burger dan wanneer je niet je tank hebt gevuld en je boodschappen hebt gedaan voor de actie start? Dus wat mij betreft zijn het niet de boeren die dom zijn........

Belast | 10-12-19 | 13:12

Dan was die steun kennelijk van u/ jou niet veel waard. Ik neem aan dat je namelijk voor jezelf roeptoetert.

nemo_nemo | 10-12-19 | 13:29

Welke Bulldozers? hebben we überhaupt nog iets wat rijdt bij defensie?

ikworstelengadouchen | 10-12-19 | 13:50
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik sta achter de boeren en begrijp hun acties. ik kan alleen de naam "Farmers Defence Force" niet seieus nemen. Het klinkt zo sneu en geforceerd.

WillemBaas | 10-12-19 | 12:08 | 3

Doet me een beetje denken aan dat sneue clubje van Airfryer.

Ommezwaai | 10-12-19 | 12:18

Als het marketeers waren hadden ze wel paarse broeken/overalls gedragen.

JWZ_JMK | 10-12-19 | 12:18

Oorspronkelijk was het White Farmers Defence Force.

Rest In Privacy | 10-12-19 | 16:02

Het kartel wil oorlog met ons, welnu, laat ze oorlog krijgen. Go boeren!

5611 | 10-12-19 | 12:06

Gelukkig houd ik van bruine bonen in blik. Blikje corned beef en een fles wijn en het is weer helemaal goed.

Baron-barry | 10-12-19 | 12:06 | 1

Getver, corned beef.

schijtzat | 10-12-19 | 12:25

De opstand begint bij de boeren.
Hopelijk verspreid het als een olievlek over Europa.

Kunnen ze over 150 jaar trots op Nederland zijn.

Toetsenbordcomplex | 10-12-19 | 12:05

De linkse media heeft het al weer over Extreme boeren.

Het leven is zwaar | 10-12-19 | 12:05

Waarom niet binnenhof afsluiten ?

vmk | 10-12-19 | 12:04 | 4

Die lui zijn in december allemaal met reces, als ze niet al met wachtgeld zijn.

Watching the Wheels | 10-12-19 | 12:13

@Watching the Wheels | 10-12-19 | 12:13:
Want oh, oh wat hebben ze een druk bestaan.. 99% van die lui hebben nog nooit een bedrijf van binnen gezien of met de poten in de klei gestaan.

Ommezwaai | 10-12-19 | 12:17
▼ 1 antwoord verborgen

Boerenbedrog

Not_again | 10-12-19 | 12:02 | 1

Zand er over.

Baron-barry | 10-12-19 | 12:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com