Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kabinet houdt vol ondanks D66: geen IS'ers terug naar Nederland halen

Nou, daar denkt Trump onderstaand blijkbaar het zijne van.

Al zou bovenstaande natuurlijk alleen gelden als de IS'ers op een of andere manier in Amerikaanse hechtenis terecht komen. Ontsnapte IS'ers rennen waarschijnlijk richting Turkije als Duitse wetenschappers naar West-Berlijn, want als Assads knapen ze te pakken krijgen is het natuurlijk einde oefening. Erdogan heeft mogelijk iets meer opties: 1) hij neemt ze gevangen en zet ze in als onderhandelingsmunt tegen Europa of 2) hij verspreidt de strijders als aanvullende strijdkrachten over de FSA. De Turkse ambassadeur in Nederland zegt dat "Turkije ze zal pakken en gevangen zal zetten. Want als het waar is, is dat nu een probleem voor Turkije.

Dat is maar zeer de vraag, de relaties tussen IS en Turkije zijn lang niet altijd vijandig geweest, en soms was er zelfs sprake van steun. Christenunie en D66 dringen aan op onderzoek ter repatriëring van onze strijders, maar VVD en CDA zijn tegen. Er zijn in totaal zo'n 300 Nederlandse uitgereisd naar Syrië, 90 van hen zijn ons ontnomen, 60 zijn al THUIS. Op de vraag of IS'ers ondanks maatregelen alsnog naar Nederland komen antwoordt MinJus Grapperhaus: "De paspoorten van Nederlandse uit-reizigers zijn ongeldig, ze kunnen ons land legaal niet in." Nou, tot snel jongens, thuis voor de kerst!

Reaguursels

Inloggen

... of 2) hij verspreidt de strijders als aanvullende strijdkrachten over de FSA .. En dit is wat ik niet snap. Deze optie zou ook bekend moeten zijn bij de koerden, en dan zou ik als koerd niet anders kunnen dan de hele mikmak neutraliseren, zoals dat zo mooi heet. Ontsnappen is geen optie.

NerdAlert | 15-10-19 | 07:55

Als je Assad de eigendom papieren van die hiluxen bezorgt lost hij dat probleem van die retour isers wel even op.

Lt-Kol Kilgore | 15-10-19 | 07:09

Die Is-ers mogen van mij allemaal terugkomen naar ons kikkerlandje.
op 1 voorwaarde:
tussen 6 plankjes!

captain-caveman | 15-10-19 | 00:23
-weggejorist-
MAD1950 | 15-10-19 | 00:18

Wat er wél gaat gebeuren:
-
A: Er wordt in de kampen In Syrië -die uiteraard véél te gevaarlijk zijn voor hulpverleners- op onverklaarbare wijze bekend gemaakt dat de Nederlandse IS strijders zich kunnen melden bij het NL - consulaat in Sanliurfa, dat weliswaar een honorair consulaat is, maar dat voor deze gelegenheid bestukt is met speciale taken (en: ambtenaren)
-
B: Heel toevallig melden de 'Nederlandse' IS-ers -geheel zonder toeval of bijbedoeling, uiteraard- zich als groep bij de grens. Voor rekening en risico van de ambassade in Ankara worden er bussen ingezet vanaf die grens naar Sanliurfa; (voor dat genoegen heeft Nederland wat handelsconcessies aan Turkije moeten doen, maar daar weten u en ik lekker niets van)
-
C: de IS'ers moeten hun NL paspoorten laten zien (voorzover nog in bezit) , ze worden 'ondervraagd' door in burger gestoken marechaussées en ze krijgen een éénmalige inreispermissie in Nederland. Vervolgens gaan ze met bussen naar het vliegveld van Gaziantep, waar een speciaal gecharterd vliegtuig op hen staat te wachten. (Turkije 'werkt mee' - het mág wat kosten)
-
D: De IS-ers komen aan in Eindhoven. Vrouwen en kinderen worden direct vrijgelaten, maar blijven in sommige gevallen 'verdachte'. Na een eerste vaststelling of sprake is van oorlogsmisdaden, worden de mannen in voorlopige hechtenis genomen, sommigen in een zwaarder bewaakte omgeving dan anderen.
-
E: Nu vangen de jaren aan, waarin Nederland de wereld laat zien hoé zeer het 'vat' heeft op de internationale rechtsorde. Nederland gaat het zélf doen. Streng, doch rechtvaardig. Voorbeeldland. Kan de rest van de EU nog een voorbeeld aan nemen. Het was de bedoeling, om de berechting binnen twee jaar rond te hebben, maar door al het systematische ontkennen en downplayen, justitiëel geklungel en het gebrek aan bewijs lopen de zaken jarenlang uit. Sommige verdachten worden in dat proces heengezonden, sommige veroordeelden direct in vrijheid gesteld, vanwege de duur van de voorlopige hechtenis.
-
F: Niemand van de veroordeelden krijgt meer dan vier jaar aan z'n broek. De vrouwen worden überhaupt niet vervolgd.
-
G: Na tweederde van de straf uitgezeten te hebben, komen de 'jihadi' vrij. Het zijn helden in de Vogelaarwijken. Ze worden op handen gedragen.
-
H: Het Grote Compenseren begint: een 'islamitisch' ingerichte woning van een woningbouwvereniging (tussen de 'broeders', uiteraard), een auto van 'bewonderaars', hulp om de 'negatieve ervaringen' te verwerken, de maximale uitkering, huursubsidie, hulp bij de studie, hulp bij het zoeken naar passend werk hulp bij het zoeken van een vierde vrouw in Marokko, enzovoorts, enzovoorts.
-
G: en zo gaat Nederland met de kop tussen de schouders getrokken hopen dat dit de heren kan behagen: rustig houden, pappen en nathouden - ze zullen ons tientallen miljoenen gaan kosten en onze bestuurderen moeten hopen dat niet morgen de pleuris uitbreekt - want daar hebben wij geen enkel antwoord op.
-
En zó moddert Holland voort. Wij moeten natuurlijk wél een beetje humaan blijven, ziet u.

bisbisbis | 14-10-19 | 23:51

(v) Wat is het verschil tussen een Koerd een Syrische Rebel en een ISIS terrorist?

...

(a) Mark weet het ook niet.

KlauwnBassie | 14-10-19 | 23:28

"soms was er zelfs sprake van steun"
Tjah, ik ken ook wel een land wat een stapel Toyota's leverde aan IS. Staat natuurlijk tegenover dat, gezien de manier waarop wij dat IS volk hier verder behandelen, er ook niet echt sprake is van vijandschap tussen de Nederlandse elite en IS. Dat die liefde niet wederkerig is heeft die elite dan weer geen last van. Die wonen en reizen wel veilig.

TheEgg | 14-10-19 | 22:27

Laten we nu alsjeblieft doen wat Trump ons vraagt en alle Nederlandse IS-gevangenen terugnemen. Als Trump dat vraagt dan moet dat wel juist zijn.

Ridde Rogter | 14-10-19 | 22:23

We bekeren ze verplicht tot het hindoeïsme. Te beginnen met de stip tussen de ogen.

Frau Merkel | 14-10-19 | 21:53 | 2

Dat is in uw fantasie geen stip ;-)

LiniaalRectaal | 14-10-19 | 22:00

Stip tussen de ogen van een lazer vrees ik. Drie keer raden waar die op zit die lazer.

DerkArie-ut-de-Achte | 14-10-19 | 22:20

Waarom laat niemand 'per ongeluk' een bom vallen op die gevangenissen....?! Overal vallen bommen... Waarom niet daar...?! Op de enige plek waar het dus echt geen verlies voor de mensheid is...?!

Nemo_Tenetur | 14-10-19 | 21:52 | 1

"MinJus Grapperhaus: "De paspoorten van Nederlandse uit-reizigers zijn ongeldig, ze kunnen ons land legaal niet in."

Wat is dit nou weer?!?!? Wanneer is dat besloten? Waarom lees ik daar nu pas iets over? Heeft nergens in de krant gestaan. En wat betekent het precies?

Kijk, ik pleit er al jaren voor om van die IS ratten hun Nederlanderschap in te trekken, dan is hun paspoort voor altijd ongeldig, en komen ze Nederland ook niet in, tenzij illegaal. Maar hier is het kennelijk nog steeds zo dat wanneer ze in Turkije zitten, of zich melden bij een ambassade of consulaat, de marachaussee ze netjes komt ophalen en ze comfortabel met het vliegtuig naar Nederland vervoerd worden:

"Mochten mensen in Turkije belanden dan kan de marechaussee ze daar oppakken."

Dat is fout, helemaal fout. Die ratten zouden hier nooit meer naar binnen mogen, nergens vandaan "opgehaald" mogen worden, en als ze er ondanks alles toch in slagen Nederland binnen te dringen, meteen vastgezet moeten worden tot het moment van uitzetting naar Marokko, Turkije, of terug naar Syrië, of een ander islamitisch land naar keuze. En dat zou die ratten ook duidelijk gemaakt moeten worden.

"Christenunie en D66 dringen aan op onderzoek ter repatriëring van onze strijders"

D66 en CU bestaan uit getiktelingen, en ik geloof dat de schrijver het hier inderdaad ironisch bedoelt, maar vermijd termen als "strijders", "repatriëren", en "onze".

Ik schreef het al eerder: "strijders" verleent die ratten een soort heroïek die ze totaal niet verdienen, "repatriëren" suggereert dat Nederland een dure plicht heeft om deze "strijders" na hun lange, zware "tour of duty" in het kalifaat weer netjes op te halen, en "onze", ik beschouw ze totaal niet als van ons; het zijn wezensvreemde, vijandige aliens die ons en onze manier van leven haten en hier niet horen; je moet ze weren, met alles wat in je vermogen ligt.

Dr_Johnson | 14-10-19 | 21:40 | 1

Het paspoort is niet meer geldig betekent niet dat ze hun nederlanderschap kwijt zijn. Ze kunnen dan gewoon een nieuw paspoort aanvragen volgens mij. Het enige piepkleine voordeel daaraan is dat ze dan even in het vizier van de autoriteiten staan. Maar ik verwacht er niks meer van

Rest In Privacy | 14-10-19 | 22:01

Wel erg sneaky en opportunistisch van CU en D66. Wachten tot het geschikte moment om voor repatriëring te pleiten. Ze mogen de grote boze Trump wel dankbaar zijn.

Amsterdamsko | 14-10-19 | 21:10

En wanneer we ze niet terugnemen, komen ze straks binnengesmokkeld binnen met alle aanslagen van dien? Tenzij Assad ze daar eerst nog doodmartelt in gevangenissen natuurlijk.

Jan, Leiden | 14-10-19 | 20:36

Waar ik de politici ook niet over hoor; de ongekend lage straffen in dit land.
(Vandaag een unicum 26 jaar).

Ik heb er namelijk geen vertrouwen in dat een IS'er die hier berecht wordt langer dan 5 jaar van de straat is.
Dat is te kort voor een omslag in denken, persoon zit nog in dezelfde leeftijdsfase, hetzelfde denkpatroon en het is precies genoeg om net iets kwaaier het gevang uit te komen.

Bovendien vind ik; geen recht meer op Nederland en de helden daar mogen ze van mij vrijuit berechten.
Maar goed, dat gebeurt dus vooralsnog niet.

letopuwzaak | 14-10-19 | 20:35 | 3

Dat krijg je nooit. meer. recht. in die hersenen. Absolute overtuiging die ver voorbij je inlevingsvermogen gaat. Beyond fanatiek.

NiCeY | 14-10-19 | 21:09

"langer dan 5 jaar van de straat is."

Nee, 4 jaar, hooguit. De max straf die die ratten opgelegd kunnen krijgen is 6 jaar voor lidmaatschap van een terroristische organisatie, want ze beweren allemaal dat ze daar kok of schoonmaker waren, of het huishouden deden en voor de kleintjes zorgden, en bewijs jij maar eens dat het anders zat. Dus max 6 jaar, met standaard een derde aftrek voor goed gedrag maakt 4 jaar (en dat geldt dan ook nog alleen voor de mannelijke ISers; de "naïeve" jihadbruidjes moeten natuurlijk voor hun kleintjes zorgen en worden óf vrijgesproken óf veroordeeld tot een straf die precies gelijk staat aan hun voorarrest; is al een paar keer gebeurd)

Dr_Johnson | 14-10-19 | 21:47

@Dr_Johnson | 14-10-19 | 21:47: En al stop je ze langdurig in de bajes,ze worden daar door hun soortgenoten als helden vereerd.

De Profundus | 14-10-19 | 21:59

Zonder geldig paspoort kunnen die IS strijders toch Syrië niet uit? En ook niet langs de NL grens? Toch??

Winter_is_coming | 14-10-19 | 20:30 | 1

@Winter_is_coming, dat is want onze lieve regering ons uiteraard wil laten geloven. Geaut u gerust slapen, wij waken heur... Mijns inzien is hetzelfde als een gepacificeerde GroenLinkser die ons beschermt, tegen over een MMA vechter.... resultaat is het zelfde

nickstert | 14-10-19 | 20:50

Paspoort ongeldig, dus bij de grens.... OMG..(fart) laat maar

r frier tuck | 14-10-19 | 20:28

Ken je nagaan! Nu is Trump het zelfs eens met D66..! Dat wordt lastig kiezen, Trump gelijk geven of D66 afzeiken.. Wat zal het worden? Ik ben heel benieuwd..

Beste_Landgenoten | 14-10-19 | 20:21 | 2

Ze moeten er nog even aan wennen nu duidelijk blijkt dat Trump onbetrouwbaar is

botbot | 14-10-19 | 20:28

Bouwen we toch een rechtbank en grote gevangenis in de woestijn, iedereen blij. Maar America first zal wel vaker nadelig voor ons gaan uitpakken, wees gerust.

sprietatoom | 14-10-19 | 20:30

Poldervoorstel; per 1000 turken Nederland uit nemen we 1 IS-strijder terug, die dan direct levenslang krijgt. Verder geen milimeter toegeven aan die dictatür...

Nederlanddraaitdoor | 14-10-19 | 20:18

Heeft de verenigde nazies zich al uitgesproken over de a-solidaire houding van nederland?

Mogwai | 14-10-19 | 20:18

Droomscenario: Koerden laten IS gevangenen vrij, Turken jagen ze direct in de handen van Assad's resterende legertje. Confrontatie, klaar, opgelost, vrede breekt uit.

Overnijd | 14-10-19 | 20:06 | 6

Okay, ik geloof je direct. Ga niet checken.
Wat een zieke redenering. Te idioot om waar te zijn. Wat een kudtwereld zeg.

zijvanhiernaast | 14-10-19 | 21:22

To the point: wat een pisvlek die Trump. Echt een lul de behanger. Zit blijkbaar met z’n vinger in de reedt van Erdohan de engerd.

zijvanhiernaast | 14-10-19 | 21:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik kan gewoon niet geloven dat deze onnozele zo ver van de werkelijkheid staan.
Man man man

Het leven is zwaar | 14-10-19 | 20:04 | 1

Geloof is altijd een slechte raadgever.

Mr_Natural | 14-10-19 | 20:09

Ze kunnen legaal het land niet in. Denkt die onnozel nou echt dat ze netjes aankloppen. Ze willen onder de radar blijven en illegaal zijn is dan wel zo handig. Misschien zijn ze al weer terug of in ieder geval onderweg.

EmilioEsteves | 14-10-19 | 20:02 | 4

Tsja Emilio maar iedereen die illegaal ons land wil betreden kon dat al decennia.
Of bent U zo'n naïveling die meent dat een paar slagbomen mensen tegenhouden?

Berbaar | 14-10-19 | 20:18

@Berbaar | 14-10-19 | 20:18: nee natuurlijk niet. Er zijn hier zoveel illegalen. Maar in dit geval hadden ze een NL paspoort en nu niet meer, dat zal ze nergens vaan weerhouden. Maar de minister stelt, geen paspoort dan gaan ze nergens naar toe. Maakt u zich niet ongerust.

EmilioEsteves | 14-10-19 | 21:30

@Berbaar | 14-10-19 | 20:18:
Strafbaarstelling illegaliteit opgeheven tijdens ruttemqns II. Onderonsje vvxpvd
Weet Uzelf ook.

bij gelegenheid | 14-10-19 | 21:30
▼ 1 antwoord verborgen

Hier lopen ze zo los bij gebrek aan bewijs (op zijn best een taakstrafje); kost een hoop geld, daar lopen ze los; kost geen geld.

zokanhetookja | 14-10-19 | 20:02

We zijn in oorlog met IS. Zij hebben zich willens en wetens bij de vijand aangesloten om te strijden tegen onze jongens en meisjes. Daar staat toch het vuurpeloton op als straf? Wat is dan het probleem? Kom je terug, schieten we je af. Wedden dat er dan niet 1 meer terugkeert.

Gandalph | 14-10-19 | 20:00 | 5

Tja ze zijn toch allemaal onschuldig, de meesten hebben als kok of tuinman gewerkt en de rest zat truien te breien voor de fighters omdat het nachts zo koud is.

jan huppeldepup | 14-10-19 | 20:20

Whatever, ‘afschieten’ slaat kant nog wal, non sense, bullshit, domheid ten top. Dat er al veel eerder nagedacht en mondiaal overleg had moeten plaatsvinden; een tribunaal ingesteld; met de Koerden en de USA hierin desnoods samengewerkt had kunen worden, zijn enkele voorbeelden van gemiste kansen. Triest. Net zo dom.

zijvanhiernaast | 14-10-19 | 20:55

@Berbaar | 14-10-19 | 20:06: dat weet hij ook wel wijsneus. Wel een mening maar geen hart.. wat een leegte moet dat zijn.

Reaaalist | 14-10-19 | 21:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoe D66 zich opstelt in dezen.... zeer zeer zeer verontrustend, wat een gevaarlijke idioten.

ILF2 | 14-10-19 | 20:00

Morgen in uw achtertuin.

Bon-sens | 14-10-19 | 19:59 | 1

60 zijn al hier….

ger1306 | 14-10-19 | 20:05

Nog even een belangrijke in herinnering brenging: dezelfde persoon die zei bewijs te hebben dat Irak massavernietigingswapens bezat, probeert nu hetzelfde trucje met Iran. Trap. Er. Niet. In.

LiniaalRectaal | 14-10-19 | 19:54 | 4

Gelukkig heeft Turkije wel een nucleair arsenaal, alleen liggen ze op de Amerikaanse basissen in Turkije.

the Jackdawn | 14-10-19 | 21:01

@the Jackdawn | 14-10-19 | 21:01: Dat klopt zo niet. Er zijn maar een paar mensen die weten wat waar ligt. Als er al iets lag, wat bijna niemand zeker weet, ligt het er nu niet meer.

Heiner | 14-10-19 | 22:23
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
SterF... | 14-10-19 | 19:54 | 1

oh,we HALEN ze niet terug, nee, ze komen vanzelf wel.
Wordt tijd dat ze eens zeggen; "We houden ze bij de grens tegen en ze komen er nooit in".

Yumi | 14-10-19 | 19:54

WTF Donny ? Je kan ook te ver gaan, ouwe reus..

Shareholder II | 14-10-19 | 19:52 | 4

@Wasbakplasser | 14-10-19 | 20:09:

Heb niet langer gezocht want maar 5 minuten voor veranderen, 2/3 jaar maar al zeer geruime tijd dus.

sprietatoom | 14-10-19 | 20:17

Zelluf vertrekken is iets anders dan terreur bij mijn voordeur zeggen te komen afleveren. Trump moet zijn grote bek leren houden.

Shareholder II | 14-10-19 | 20:34
▼ 1 antwoord verborgen

D66 stemde ook,net als Denk,tegen de wapenboycot voor Turkije.
I rest nu case.

pejoar | 14-10-19 | 19:51 | 2

Een wapenboycot, wat een flut boycot. Eigenlijk zegt Nederland heel zachtjes 'foei' tegen Turkije.

Wasbakplasser | 14-10-19 | 19:54

Dat is... misdadig.

LiniaalRectaal | 14-10-19 | 19:56

Kom op jongens, ik vind dat ze die 72 maagden hebben verdiend, gun ze die lol.

Mr_Natural | 14-10-19 | 19:46 | 4

@Patje2011 | 14-10-19 | 19:59:
Ik weet wel dat het humoristisch bedoeld is maar het concept 'humor' is niet bij iedereen bekend.

Mr_Natural | 14-10-19 | 20:01
▼ 1 antwoord verborgen

De ISIS leden komen uit Europese landen en die landen zijn dan ook verantwoordelijk voor deze leden.

Berechten in de regio is de beste optie.

Laten de Syriërs; Koerden en Turken deze ISIS leden maar berechten. Dan worden ze behandeld overeenkomstig de gebruiken van de regio.

Probleem is dat Europa haar grenzen wijd open laat en de stroom illegalen uit de islamitische landen niet echt tegenhoud. Dat betekend dat het islamitische gehalte van de Europese landen ieder jaar toeneemt. En dus ook het potentieel van ISIS leden.

Swieberj | 14-10-19 | 19:45 | 1

Precies. 'Overeenkomstig de gebruiken van die regio'.
Wij hebben hier fopstraffen. Laat ze daar boete doen waar ze het leed hebben aangericht.

letopuwzaak | 14-10-19 | 20:42

Je moet die ratten dus inderdaad terug halen. Ze zijn al in staat geweest zich voor te bereiden, de reis te maken en vervolgens daar de meest walgelijke dingen te doen. BV Nederland heeft hier vanaf voorstadia al niets in betekend, neem dan nu wel je verantwoording. Altijd dat wegkijken en geschokt zijn als stront in de ventilator terecht komt. Aanpakken, straffen en gehele stamboom uitzetten ookal hebben ze er geen moer mee te maken gehad. Booslims snappen het anders niet.

Xaffier | 14-10-19 | 19:43 | 6

Haha simpleton.
Als Uw achterneef een misdaad pleegt dan wenst U ook gestraft te worden?
Niet al te best over nagedacht he.

Berbaar | 14-10-19 | 20:03

@berbaar, heb daar wel over na gedacht. Dat is de reden dat je de gehele stamboom weg stuurt. Op die manier houden ze elkaar in de gaten, houden ze elkaar wel binnen de lijntjes. Als ik me moet gaan verantwoorden voor mijn achterneef, zorg ik dat ik weet of hij een extremist is of gewoon een lul met vingers.

Xaffier | 15-10-19 | 08:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat er gebeurt als je ISers in leven laat en gevangen zet, kan je nu mooi zien in Noord Syrië. De Turk Erdogan is bezig met een invasie. Het JIhadiste4nvuil krijgt weer moed, want de Turkse halfgod is onderweg en ze keren zich massaal tegen hun bewakers en verzorgers. Ook de zogenaamde spijtoptanten. Ze zijn alleen maar te vertrouwen als ze dood zijn.

Heiner | 14-10-19 | 19:43

En dan is er nog een argument dat jonge kinderen wel terug moeten komen, want die kunnen er niets aan doen.
Ten eerste: waar denk je dat die worden geplaatst? Waarsxhijnlijk bij familie. Dezelfde familie die hun eigen kroost heedt zien radicaliseren en niet heeft ingegrepen.
Dan wordt er ook nog verteld dat papa gesneuveld is door troepen die geholpen werden door het westen en dat mama niet terug mocht komen.
Ten tweede: hadden die kinderen bij Ariane Grande een keus of überhaupt een kans? De gesneuvelden in batclan waren ook jongeren, velen die tot dat moment positief stonden om asielzoekers te helpen.
Laat ze daar, daar zijn ze geaard, kennen ze de taal en gebruiken en vormen ze hier geen gevaar

Olleke | 14-10-19 | 19:42

Graag bij elke D66-er een IS-er in huis.

Cor Netto | 14-10-19 | 19:41 | 3

Liever niet, dat zou betekenen dat er zo’n bekeerde vuilniszak bij mijn buren zou intrekken.

swassannuf | 14-10-19 | 19:49

Dan komt het wel erg dichtbij!

Cor Netto | 14-10-19 | 19:54

Nog steeds beroerd van de executie van Hevrin, haar chauffeur en haar bewakers. De beelden doen me terug denken aan Saddam Husseyn, die gefilmd werd terwijl hij stond te genieten bij het doodmartelen van Koerdische mensen door zijn soldaten.
Het is gewoonweg onbestaanbaar dat Nederland en andere landen binnen en buiten de EU al jaren aan de zijlijn in de ruimte staan te lullen. Of gewoonweg hun kop afkeren van de processen die in Syrië speelden.
Soldaten die zich aansloten bij Daesh. Hun vrouwen en kinderen, ze keren terug naar de landen waar ze opgroeiden en die ze verlieten voor hun smerige idealen. Alle tijd en alle ruimte voor het Islamofascime om zich verder te ontwikkelen.

zijvanhiernaast | 14-10-19 | 19:41

Alsof die polderjihadi's zich wat laten gelegen liggen aan de geldigheid van een paspoort...

Die hebben allang van geëxecuteerden gejatte Syrische paspoorten in hun kontzak zitten. Kunnen zie hier vrolijk als vluchteling komen, krijgen ze nog een huis en een Miele ook...

Wijze uit het Oosten | 14-10-19 | 19:41 | 2

Correct.

ger1306 | 14-10-19 | 20:09

NouNou, u stelt dit wel erg bot. Wij, de eu incluis, zitten hier bovenop. Aldus de Grappermansjes.

bij gelegenheid | 14-10-19 | 21:14

Ik denk trouwens dat we ze geen ”strijders” moeten noemen, maar gewoon collaborateurs. We noemen klootzakjes die aan Duitse zijde vochten toch ook geen strijders? Gekkigheid.

John McClane | 14-10-19 | 19:41 | 8

@Heiner | 14-10-19 | 19:48: Even vrij naar de nos berichtgeving gister: tenminste 100 vrouwen en kinderen zijn ontsnapt uit door Koerden bezette kampementen na een aanval van Turkije op deze ‘is kampen’
Om enige tijd daarna een aantal van 800+ mensen te noemen.
Just saying.

bij gelegenheid | 14-10-19 | 20:59

Oorlogsmisdadigers. Tegenwoordig kan elke dwaas en ieder dom kind naar het Midden-Oosten of Afrika om moordenaar, onthoofder of verkrachter te ‘spelen.’ Met messen zwaaien, genocide in gang zetten etc. Dit alles onder de zwarte vlag van de Islam.

zijvanhiernaast | 14-10-19 | 21:09

@bij gelegenheid | 14-10-19 | 20:59: Als Turkije echt zo gebeten was op die ISers, hadden ze er wel een bommentapijt op gelegd, Dat is dus niet zo. Die zitten straks lekker veilig in Idlib of ze vormen de nieuwe elite in het door Turkije geannexeerde gebied.

Heiner | 14-10-19 | 22:26
▼ 5 antwoorden verborgen

Als sukkel Bush jr niet Irak had veroverd dan hadden we nu geen IS probleem. IS is ook mede door de VS ontstaan.

Wasbakplasser | 14-10-19 | 19:39 | 4

@Mr_Natural | 14-10-19 | 19:41:
Daar zeg je me wat.. Maar goed, mijn logica zou zijn; laat Assad maar over hun lot beslissen. De misdaden zijn tenslotte in zijn land gepleegd.

Wasbakplasser | 14-10-19 | 19:50

In 1e instantie ontstaan door het vacuüm wat ontstond nadat de Shiï, de Soeni plus de overgebleven Kurdiclans (an-anfal remember) hun zeggenschap opeisten over het noordelijk deel van Iraq. Omdat, olie. Heel veel olie aldaar. en.m.wikipedia.org/wiki/Anfal_genocid...

bij gelegenheid | 14-10-19 | 20:53
▼ 1 antwoord verborgen

Op dit moment gaat er een complete VS Brigade * door ons land, richting het Ostfront. Wat is dat dan? Voor de EU jankerts: de optelsom van de strijdkrachten in Europa is veel groter dan die van Rusland. Van synergie is helaas amper nog sprake. Maar die is er ook niet met de VS: my way or the highway.

Voor iemand die binnenlands nogal hard gaat op immigratie is Europa blijkbaar ook niet veel beter dan Mexico. Profiteurs van de Amerikaanse economie. Al kan ik me van onze Oranje Huisjesmelker (niet te verwarren met Prins Bril) prima voorstellen dat hij het begrip Klant is Koning niet beseft. Het vereist tenslotte statistiekverloochenende kwaliteiten om een casino failliet te laten gaan. Maar dat vereist nou eenmaal een bijzonder soort zakenman. En dan ben je ineens een POTUS van het gemene volk. Het zal.

* Die VS Brigade is groter dan onze hele Koninklijke Landmacht. Maar dan wel minstens net zo slecht uitgerust.

Rest In Privacy | 14-10-19 | 19:37 | 2

Holland Casino heeft ook meerdere malen verlies geleden. Niet alles is statistiek.

LiniaalRectaal | 14-10-19 | 19:49

@LiniaalRectaal | 14-10-19 | 19:49: Een casino gerund door ambtenaren. Als je "het huis" zijn gang laat gaan is winst gegarandeerd. Een van mijn helden, Nicholas Taleb, schrijft een leuk voorbeeld over risicomanagement bij casino's. Het grootste risico? Het eigen personeel.

Maar je hebt dus helemaal gelijk: niet alles is statistiek. Maar de combinatie statistiek en gezond verstand is va banque :-)

Rest In Privacy | 14-10-19 | 20:27

De feiten liegen er niet om, ongeacht hoezeer Trump de waarheid geweld aan probeert te doen!
De USA is zelf begonnen (tijdens het presidentschap van Bush) met het verslepen van gevangenen naar hun eigen gevangenis op de Amerikaanse marine basis te Guantanamo bay in Cuba. Laat ze zelf zorgen voor hun gevangenen. De USA is, meer specifiek de federale regering en de 'deep state' die er achter schuil gaat, 's werelds grootste oorlogshitser en aanstichter van tal van oorlogen. Laat ze zelf al die IS'ers opnemen in de VS. Zonder het handelen, de malversaties en het falen van de USA zouden er nooit zulke gigantische migrantenstromen op gang zijn gebracht naar voornamelijk Europa.
Vrijwel alle IS'ers waar Trump het over heeft zijn helemaal geen Europeanen, maar immigranten die hier sowieso al niet thuis hoorden. Naast het feit dat het allemaal ziekelijk gewelddadige en gevaarlijke religieuze extremisten zijn, zijn het ook allemaal noord-afrikanen en centraal-aziaten met bijna altijd twee paspoorten. Zij hebben als moslims en aanhanger van het kalifaat hun NL-paspoorten verbrandt, Nederland, verwenst, verkettert, verlaten en opgegeven en bovenal verraden (voor zover zij ooit al enige loyaliteit hadden naar NL dat hen zo veel gegeven heeft). Laat hun landen van oorsprong (Marroko etc.) ze anders maar terugnemen, maar hier in Nederland, Duitsland, Frankrijk etc. horen ze absoluut niet thuis.

GeinPonempie | 14-10-19 | 19:37

Laten we een lidje zingen:
“Je bent welkom in mijn land...”

Zeddegeizot | 14-10-19 | 19:35

De hele kamer in de Judith Sargentini modus.
Het cruciale woord is "halen". Nederland gaat geen IS'ers ophalen. Zo komen namelijk op eigen gelegenheid terug. Eerst naar Turkije, want terug vliegen uit Syrië zelf valt op. En dan landen op Düsseldorf of Zaventem dan blijf je onder de radar, en weet Nederland zogenaamd van niks.
Dus zolang de regering zegt dat zij ze niet gaan halen spreken ze de waarheid.
Ze zeggen niet dat ze er alles aan doen om te voorkomen dat ze terugkeren.
Tot er weer een hoofd voor de shisha-lounge ligt of iemand flipt en in de tram om zich heen gaat steken.

Osdorpertje | 14-10-19 | 19:30 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Oeeee...... we gaan het JURIDISCH oplossen. Nou, dan ben ik gerust gesteld.
'Wij' zeggen Foei! en deesch ontheemde parels houden zich beschaamd gedeist. Echt waar, want het staat in een heilig boek! (het wetboek van strafrecht in deze).

Ik heb geen idee tot welke leeftijd de is-kids nog gefatsoeneerd kunnen worden. Misschien is de leeftijd van plofkraak hulpjes een indicatie.
Waar ze heen moeten? Hm... ik vrees dat onze barmhartigheid zich vroeg en laat zich tegen ons gaat keren. Hoeveel dode onschuldige mensen mag dat experiment kosten?
Het nadeel voor Europa is dat we niet kunnen inschatten (ik iig niet) welke invloed arabische zenders hebben op de denkwijze en het gedrag van onze islamitische import. Zouden zij heel verontwaardigd het laten verstervan van is-ers verslaan?

klimgek | 14-10-19 | 19:30

Oh gelukkig is het niet mogelijk om illegaal in Nederland te komen of te verblijven.

azijnseikerT | 14-10-19 | 19:30

Ik ga voor de optie 'Assads jongens krijgen ze te pakken'. Aangezien wij zelf te soft zijn om dat soort types adequaat aan te pakken.

VanBukkem | 14-10-19 | 19:28 | 2

Even afspreken waar en wanneer ze precies 'ontsnappen'. Terug willen we ze in ieder geval niet, lijkt mij, want ons rechtssysteem kan er niets mee.

MickeyGouda | 14-10-19 | 19:33

Misschien kunnen we nog een maal wat F16's inzetten en wat "non lethal" cluster bommen op die kampen laten vallen.

echtpaul | 14-10-19 | 19:39

We brengen ze naar Antarctica en zeggen gewoon dat we de strengste winter in 100 jaar hebben zoals voorspeld. Waarschijnlijk zwemmen ze dan zelf naar de woestijn waar ze wel kunnen aarden.

Rest In Privacy | 14-10-19 | 19:28 | 2

Om met de pinguïns van 'Madagascar' te spreken als ze voor het eerst kennismaken met Antarctica: "Well, this sucks!".

MickeyGouda | 14-10-19 | 19:49

Ik ben niet gelovig maar als een gelovige christen iets overkomt, goed of slecht, dan is de consensus toch: zo heeft god het gewild, of god works in mysterious ways.
Als een fanatieke moslim iets goeds overkomt, of een ISer snijdt een keel door dan is het Insh Allah (gods wil) of Allah u Achbar. Maar als het fout gaat dan is het: ooh lieve westerlingen, ook al heb ik jullie mijn hele leven gehaat, heb ik gejuichd toen mijn broeders dood en verderf zwaaiden in jullie steden, mijn best gedaan om jullie uit te roeien (en andere moslims daarbij) en jullie de schuld van alle misère heb gegeven.
Nu zit ik in de shit, in een kamp. Opgepakt omdat ik wreedheden heb begaan waarvan Hannibal Lector "also, also "zou roepen. Nu moeten jullie mij helpen.
Where's your god now???

Olleke | 14-10-19 | 19:27

Alle gevallen SS-ers opgraven, ook in den vreemde, en hier ceremonieel herbegraven.

Kan niemand van D66 op tegen zijn.

Kaas de Vies | 14-10-19 | 19:27 | 1

To the point!

Tikkie Terug | 14-10-19 | 19:31

Gooi die gevangenissen nu nog snel even plat dan. Hebben we als financiers ook nog eens direct baat bij ons luchtwapen. Kleine waarschuwing om Koerdische gevangenbewaarders kans te geven te evacueren en gaan.

Gen. Maximus | 14-10-19 | 19:26

De beste stuurlui staan aan wal. Altijd kritiek op Trump gaat Europa nu de kop kosten. He stuurlui aan wal.. ik ben weg. Jullie mogen sturen! Meesterzet Trump!

the haque warrior | 14-10-19 | 19:24

Als we niks doen komen ze illegaal terug en hebben we ze alsnog. Sjee wat hebben we hier allemaal binnengehaald in Europa..

BozePaarseMan | 14-10-19 | 19:24 | 1

Nee, is hysterie volgens...........

Tikkie Terug | 14-10-19 | 19:33

Thuis voor de kerst. Oeh. Laat die maar even inzinken. Jihadis hebben namelijk cultureel en praktiserend gezien een andere opvatting dan jij en ik bij "Simply. Having. A wonderfull Christmas time". Ik sla de kerstmarkten in DE over dit jaar.

sjef-van-iekel | 14-10-19 | 19:24

Geef ze maar aan de nabestaanden.

Rest In Privacy | 14-10-19 | 19:21 | 2

Juist, doneer ze maar aan de Jezidi's

Tobi | 14-10-19 | 19:25

TBS: ter beschikkingstelling slachtoffers.

LiniaalRectaal | 14-10-19 | 19:41

Wat kunnen wij met die lui? We hebben geen doodstraf meer en sommigen zouden met n taakstraf of tbs toch echt te makkelijk ervan af komen.

Fuis-Cklam | 14-10-19 | 19:18 | 2

Ik heb ooit ergens gelezen dat een dagje in de gevangenis de belastingbetaler 300 euro kost. Tel uit de schade.

kapoerewiet | 14-10-19 | 19:34

Stel
Syrie valt Turkije aan
Iran is vriendjes van Syrie dus die gaat helpen
Hee zegt Turkije, Iran valt Turkije aan
Turkije is lid van de NAVO
Hee zegt de VS, Iran valt een NAVO-lid aan
Turkije grenst aan Iran, komt dat even goed uit.
O wij gaan wel een handje helpen met onze nieuwe spulletjes, zeggen de Saoudi's.
En voor je het weet heb je een oorlog waar niemand op zit te wachten,
behalve IS en Erdogan natuurlijk, want die vinden chaos heerlijk.
En wapenhandelaren natuurlijk.

kloopindeslootjijook | 14-10-19 | 19:16 | 8

@kloopindeslootjijook | 14-10-19 | 19:31:
De NAVO regels zijn daar duidelijk in, het is een gezamenlijke VERDEDIGING, als een van de leden meent de agressor uit te moeten gaan hangen dan is dat geheel voor eigen rekening.
Sterker nog, als de NAVO van mening is dat het agressieve gedrag de overige lidstaten in gevaar brengt dan kun je er voor de NAVO uitgeknikkerd worden.

Ravian | 14-10-19 | 20:49

@Fatwabuster | 14-10-19 | 19:58: op RTL zeggen ze troepenuitbreiding USA door toegenomen spanningen met Rusland. Gezien de zandkleurige verf geloof ik u echter meteen.

sjef-van-iekel | 14-10-19 | 20:51

Dat heeft Turkije al heel vaak geprobeerd. Is nog nooit gehonoreerd. Wat me, destijds wel deed was Patriot luchtdoelraketten aan de grens stationeren, Waarom weet ik niet. Tirkije had niets te vrezen van de Syrische luchtmacht en tegen (mortier)granaten helpen Patriots niet.

Heiner | 14-10-19 | 22:31
▼ 5 antwoorden verborgen

Dit is een zorvuldig geplaatste steek onder water van Trump. In moslimknuffelend, islamofobieschreeuwend Europa is deze dreiging ontstaan en naar de zachte EU-heelmeesters en Merkel-adepten moet deze stinkende zooi terug.

Retour afzender, graag. Dit inclusieve speeltje bevalt niet.

Slogra | 14-10-19 | 19:16 | 1

We dragen meer verantwoordelijk dan de US in deze. Ik snap wel dat Trump EU-IS-ers niet in Guantanamo Bay wil hebben. Net zoals in het verleden terroristen uit de EU de verantwoordelijkheid van de US zijn gemaakt. Ruim je eigen troep op. Als de US of Assad of Irak de troep van Europa opruimen, dan is dat heel prettig, maar dan leert Europa er niets van. We blijven wegkijken terwijl er een nieuwe generatie terroristen wordt klaargestoomd, midden in het Westen. Trump wil dat Europa eens wat steviger wordt, zelfredzamer en weerbaarder. Maar iedereen weet dat dat alleen gaat gebeuren als IS terroristen massaal en aanhoudend aanslagen gaan plegen in Europa. Dat is een zeer onplezierige fase die ik ons land niet toewens. Maar waarschijnlijk is die fase waarschijnlijk wel nodig om tot een weerbare democratie te komen en uit de decadentie te raken.

Rest In Privacy | 14-10-19 | 20:49

De rest mag ons ook best ontnomen worden hoor...

Bill le Koek | 14-10-19 | 19:16

Trump is wel lekker makkelijk hoor. Eigen straatje schoonvegen waar hij dat anderen verwijt. Als ie dan toch een blame game wil; Europa is die ontwrichtende stinkoorlog niet begonnen.

Rest In Privacy | 14-10-19 | 19:16 | 4

@lanexx | 14-10-19 | 19:32:
Bush & Blair en hun weapons of mass destruction zijn de directe aanleiding voor destabilisatie van de hele regio en aldus minstens indirect medeverantwoordelijk voor de opkomst van ISIS.

Rest In Privacy | 14-10-19 | 19:37

Niet begonnen? De 'opstand' (ook wel geheten regime change) is gesteund en gefinancierd door het buitenland, waaronder Westerse regeringen.

LiniaalRectaal | 14-10-19 | 19:40

@LiniaalRectaal | 14-10-19 | 19:40:
Eens, Europese leiders hebben ook boter op hun hoofd. En alles onder regie van Obama ook. Zoals Trump het nu aldoor doet voorkomen is te makkelijk.

Rest In Privacy | 14-10-19 | 19:43
▼ 1 antwoord verborgen

Volgens Euronews verwachten de vrijgelaten IS-ers dat Erdogan ze naar huis helpt. (Als je nu inschakelt zie je het lig in de herhaling.)

Einde van de Domheid | 14-10-19 | 19:15

Hoog tijd, dat hun land van herkomst ze terugneemt: Marokko, Algerije, Tunesië, Tsjetjenië, Turkije, Koeweit, etc.

vladimirows | 14-10-19 | 19:15 | 1

Zaten er ook niet lui bij die uit de Filipijnen kwamen?
eens kijken hoeveel minuten die het na terugkeer volhouden, vermoedelijk zijn ze al deaud voordat ze het vliegveld kunnen verlaten

Tobi | 14-10-19 | 19:23

Wat mensen maar niet begrijpen is dat Trump geen politie agentje wil spelen over de hele wereld, ten koste van de Amerikaanse belasting betaler en soldaten. Hij is president van Amerika, en daar ligt ook zijn prio. En dat doet hij verdomd goed. We zouden in Nederland gezegend zijn met iemand aan het roer die niet de globalisering na streeft, met hoop op een EU baantje, maar iemand die voor Nederland (ers) opkomt.

Snorkle | 14-10-19 | 19:13

Ik ben onder de indruk van Trump's speech over de brieven die hij ondertekend om ouders te laten weten dat hun zoon of dochter is overleden.
Op een gegevn moment is de rek eruit, begrijpelijk.
Overleg en garanties was beter geweest, meer de speech is chilling.

Einde van de Domheid | 14-10-19 | 19:12 | 1

Ik ook. Kwam op mij ook zeer oprecht en niet voorgelezen over - hoewel de Trumphaters dat wel anders zullen zien, die luisterden liever ademloos naar de ingestudeerde pauzes in Obama's speeches.

kapoerewiet | 14-10-19 | 19:15

Die IS-ers zouden prima kunnen dienen als instant orgaandonors, maar dat is weer onethisch enzo.

frickY | 14-10-19 | 19:12 | 3

Maak ze tot een soort orgaan-grabbelton bijvoorbeeld
je haalt er wat onderdelen uit, en vervangt die door varkensorganen
Totdat je weer wat van ze kan gebruiken usw usf :)

Tobi | 14-10-19 | 19:21
-weggejorist-
dezelfde | 14-10-19 | 19:24

Ligt maar net aan wie je dat vraagt of het ethisch is of niet. Oog om oog tand om tand.

Gandalph | 14-10-19 | 20:17

Weer zet hij Europa te kakken om hun slappelulligheid. En vervolgens mogen wij vrezen met dank aan de deugers.

Ronnie uit Helmond | 14-10-19 | 19:12

Hebben we er al 60??
Die zitten allemaal de komende 25 jaar in de bak mag ik hopen, met ingang van hun entree alhier...??

Yumi | 14-10-19 | 19:12 | 1

Neen, zij reïntegreren in onze samenleving. Hoe of wat? Dat gaan we de komende jaren meemaken. Er is genoeg animo voor hun gedachtengoed in ons vredige en suffe land.

zijvanhiernaast | 14-10-19 | 19:20

Zijn er ook Amerikaanse IS-strijders?
En zou Trump die ook terug willen?

kloopindeslootjijook | 14-10-19 | 19:10 | 2

Waarom deze vragen. Geef het antwoord ook zelf maar.

Rest In Privacy | 14-10-19 | 19:12

We worden al maanden gemasseerd door de NPO op hun terugkomst. Wat zielige verhaaltjes, een paar shots met kinderen en we zijn er weer klaar voor denken ze.

Jammer dat ze niet geheel platgebombardeerd zijn, wat voor ellende haal je nu weer terug hier.

sprietatoom | 14-10-19 | 19:09

D66 heeft de juiste visie, alleen tja dat is als zo vaak parels voor de zwijnen, D66 rechters en Beatrice de Graaf weten het beste hoe je de jihadisten hard moet aanpakken.

Rest In Privacy | 14-10-19 | 19:09

Hij zegt het echt?

MinJus Grapperhaus: "De paspoorten van Nederlandse uit-reizigers zijn ongeldig, ze kunnen ons land legaal niet in."

Er lopen jaarlijks tienduizenden ongedocumenteerd ons land binnen, wordt ook niks tegen gedaan........ Kortom:

Gelul!

Fatwabuster | 14-10-19 | 19:08 | 2

Minister van Kwats en Kullekoek.

Rest In Privacy | 14-10-19 | 19:09

Inderdaad, lachwekkend en tenenkrommend.

Rest In Privacy | 14-10-19 | 19:12

"ze kunnen ons land niet legaal in" In Amsterdam krijgen illegalen huizen, geld en gratis voedsel. Dus die IS gasten komen gerust hoor. Trump ziet dat heel goed, daarom moeten we het zelf maar uitzoeken met onze achterburen.

Tuinhekje | 14-10-19 | 19:07 | 1

Go to Hellsema!

Rest In Privacy | 14-10-19 | 19:10

Wel,wel, nu zal ie volksverlakker van een Trump ons even zeggen wat we doen en laten moeten.

botbot | 14-10-19 | 19:06 | 2

Well, well.

Twisted_Faith | 14-10-19 | 19:08

Dat tuig in is in ieder geval niet Trumps probleem!

Fatwabuster | 14-10-19 | 19:09

Heeft hij Moord-Afrikaanse landen ook aangesproken dat zij de Syriëgangsters met een dubbel paspoort moeten opvangen?

Rest In Privacy | 14-10-19 | 19:06 | 4

@Patje2011 | 14-10-19 | 19:31: nee dat heeft hij niet. Je bedoelde wat anders. Niet bijdraaien als een 66er aub.

TheseDays00 | 14-10-19 | 19:36

@TheseDays00 | 14-10-19 | 19:36:
Ik bedoelde precies wat ik typte. Waarom zou iemand met een dubbel paspoort alleen de verantwoordelijkheid zijn van Nederland?

Rest In Privacy | 14-10-19 | 19:39
▼ 1 antwoord verborgen

Gelukkig maar, ze kunnen zich dus niet legaal onder ons bevinden.. *pakt nog een biertje*

boerk | 14-10-19 | 19:05

nee, die hoeven we niet te halen, ze weten de weg!

thepinkpainter | 14-10-19 | 19:04

Misdaad tegen de mensheid wat “Europa” ons heeft aan gedaan en laten doen..

All_Anonymous | 14-10-19 | 19:03

Die komen gewoon terug hoor.......

nope | 14-10-19 | 19:03 | 2

Ach nog een paar verwarde keelsnijders erbij, wat geeft het

Plat-forum | 14-10-19 | 19:17

met rente...

bisbisbis | 14-10-19 | 23:18

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland