Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vvd-pup wil wapenvergunning voor bijthonden

Backbencher bijt in verkeerde staart

Fragmentje GrindpadFM. Nadat in Rotterdam een vrouw door haar eigen drie Staffords aan stukken gescheurd is, laait de fopdiscussie over gEvAaRlIjKe HoNdEnRaSsEN weer op. De vvd pleit voor 'een soort wapenvergunning voor risicohonden', want dat klinkt stoer en daadkrachtig en het is lekker voor de mediazichtbaarheid van de backbencher in kwestie, die daarmee kan scoren in z'n functioneringsgesprek met Kees & Klaas, want effectiviteit als volksvertegenwoordiger wordt daar helemaal niet gemeten. Maar een "wapenvergunning" proefballonnen omdat een of ander wijf door politiekogels ontzet moest worden van haar eigen (!) woeste woefs, heeft niets met politiek en alles met mediageil populisme te maken.

Hm, dat klinkt alsof jullie het niet zo'n goed idee vinden, GeenStijl? Klopt. Het is een dom voorstel, en wel hierom:

Er zijn hondenrassen (zogenaamde hoogrisicohonden) die genetisch 'gevaarlijker' zijn, dat is een feit. De overheid had een lijst 'hoogrisicohonden', die nu weer verdwenen is, maar deze HR-honden hebben vooral last van een zelfversterkend stigma: vermeend gevaarlijke honden, dat trekt bovengemiddeld vaak tokkiebaasjes aan die enerzijds slecht opvoeden en anderzijds agressief gedrag van hun "waakhond" eigenlijk wel lekker ruig vinden. Zo'n beest bijt vervolgens iemand, en Staffie krijgt de schuld. Terwijl opvoeding en training van bijna iedere hond een goed gezelschapsdier kunnen maken - ook beesten die genetisch grilliger zijn. Het zijn vooral baasjes die falen.

Dat is maar het begin. Nederland kent 1 hond op iedere 10 inwoners. Best veel. Beetje regelgeving en handhaving is dus best gewenst, en die is er dan ook uitgebreid in Nederland. Want kleine Jack Russels bijten namelijk ook (bovengemiddeld) vaak. En een broodgefokte labrador met een kudtopvoeding is gevaarlijker dan een pitbull met een pedigree. Feit is echter: Honden zonder rasstandaard, die niet van erkende fokkers komen, leiden veel vaker tot problemen dan stamboombeesten. Daar helpt geen "wapenvergunning" tegen, want broodfok is in principe al illegaal - en toch is het een enorme handel in dit land.

Rasfokkers houden zichzelf - en elkaar - aan hoge standaarden. Een beetje nieuwe hond komt met een boekwerk aan DNA-bewijzen, stamboomcertificaten en een socialiseringshandleiding. Er is ook een overkoepelde Raad van Beheer die erg actief is en strenge kweekregels voor keffers hanteert. Puppymolenfokkers doen dat allemaal niet, en worden ook niet erkend door de Raad van Beheer. Maar ja, die broodfok - daar doet Nederland bijna niks tegen. 

Vieze handel in verziekte honden
Er zijn regio's (met name in Brabant) waar halve boerendorpen & woonwagenkampen overgestapt zijn van drugshandel naar de tweede meest lucratieve clandestiene handel in Nederland: illegale hondenfok, want lagere pakkans, minder onderling geweld en hoog verkooprendement. Een beetje teef kan (onder ongezonde dwang) zo drie, vier keer per jaar werpen en dat levert je makkelijk 20 keer 600 piek aan pups op per fokfabriek. Pups die geen socialisering krijgen, van moederhonden die verwaarloosd worden, en dat allemaal met medewerking van corrupte dierenartsen die paspoorten vervalsen. Zelfde geldt voor importhonden uit het Oostblok, of uit België. Marktplaats verdient er ook aan, dus die doen weinig tot niks aan de heling van hondjes op hun platform. Politie, douane, politiek en NVWA weten er uiteraard ook allemaal van, maar doen bijna niks of ontberen de capaciteit & prioriteit om op te treden.

"Wapenvergunningen" zoals deze populistische backbencher voorstelt, zijn dus koldervoorstellen want de Rijksoverheid heeft al genoeg regels voor hondenbezit.  En het begint dus altijd bij de baas: “In de eerste plaats is de eigenaar verantwoordelijk voor het gedrag van zijn hond. Hij moet alles doen om een incident te voorkomen”, zegt de overheid. Die 'vergunningseis' bestaat dus nu gewoon ook al. Er liggen daarnaast al lang voorstellen voor fok- en houdverbod van bepaalde rassen, maar minister Schouten laat dat liggen, vertraagt veel vormen van aanpak en gooit de tennisbal terug in de hondenmand van de gemeenten.

De overheidslijst van HR-honden is nog wel buiten het 404'ende rijksoverheiddomein te vinden. Hier bijvoorbeeld. Let op het alleszeggende detail onderaan in de kleine lettertjes: "Honden met een stamboom erkend door de Raad van Beheer vallen niet onder de categorie HR hond." Voilà. Je vermindert bijtincidenten niet met populistische backbenchers die "wapenvergunningen" voorstellen. Het bijtincident met drie slecht opgevoede, mishandelde honden in Rotterdam is geen reden om de wet te veranderen. Aanpak begint bij betere handhaving van bestaande wetten en beleid: je moet illegale fok en handel die je weet dat bestaat bestrijden. En als de prijs van een pup stijgt (omdat goeie rashonden terecht vrij duur zijn), neemt het aantal dommie tokkies die hun hond niet trainen ook vanzelf af.

Maar ja, zoals het zo vaak gaat met dingen die al lang geregeld zijn of kunnen worden: da's allemaal veel moeilijker dan op de radio roepen dat mensen een "wapenvergunning" voor hun illegaal gefokte, slecht getrainde hond moeten krijgen en daarmee een TT101'tje scoren voor je eigen politieke carrièrepunten.

Reaguursels

Inloggen

Die honden bijten maar af en toe....
Mijn Siberische dwerghamster bijt ALTIJD!!!
En dat zonder wapenvergunning!!!!

Kutje-Beff | 23-08-19 | 19:36

kijk naar de spaanse wetgeving; eigenaar word gescreend, strafblad geen vergunning, muilkorf verplicht, woonomstandigheden gecontroleerd plus psychologische test eigenaar. Vergunning is alleen geldig voor de eigenaar, niemand anders mag met de hond wandelen en de vergunning verplicht bij je dragen

walmendebenz | 23-08-19 | 11:34

Hoop . experts hier lees ik al.
In de media worden veel honden over 1 kam gescheerd... eerst waren t pittbulls, daarna american staffords en op het nieuws lieten ze een Engelse Stafford zien.... waarvan overigens de laatste een echte oude rashond is
Ik heb al 10 jaar Engelse staffords en deze honden worden niet voor niets in Engeland de 'nanny dog' genoemd. Zijn lief voor de mens maar soms minder tolerant jegens andere honden. Ik heb diverse cursussen met ze gedaan; ik zal mijn staffords nooit loslaten op een hondenspeelveld omdat ik weet dat het soms problemen geeft.
In het buitengebied laat ik ze los lopen, heb ze zo getraind dat ze niet achter reeën, hazen en ander wild aangaan.
Vandaar dat ik zo van dergelijke berichten baal..... al die rassen worden over één kam geschoren. Het ligt aan de opvoeding....... en weten wat voor een hond je hebt. Sprak wel eens mensen die een hond hadden gekocht en zeiden in het buitengebied kan ik m niet loslaten; ja nogal logisch als je hond neemt met een enorm jachtinstinct.

En o ja, ben geen tokkie..... HBO opgeleid btw

robdeventer | 23-08-19 | 10:13 | 1

het ligt aan de schutter, niet aan het wapen.
Dus wapens ook maar toestaan?

geenjagergeenneeger | 23-08-19 | 12:37

Wat ik heel vreemd vind is dat er zoveel discussie is over hondenoverlast. Ook vanuit de politiek en de media, maar vrijwel nooit over katten. Allereerst al de ongelijkheid dat hondenbelasting wel bestaat en kattenbelasting nooit bestaan heeft. Katten lopen zonder baasjes buiten. Je moet constant oppassen dat je ze niet overhoop rijdt, ze schijten in iedereen en z'n moeders tuin of pissen op andermans deurmat, sommigen slopen planten of spullen van anderen of gooien shit om in andermans tuin. Ze etteren andermans honden zodat die gaan blaffen en die honden en de eigenaren daar van krijgen daar per definitie van de buren de schuld van. Ik vind katten net zo lief als honden en heb er op zich ook geen problemen mee dat ze rondlopen, zolang ze niet zo arro doen en gewoon terug miauwen als je gedag zegt, maar waarom the f*** moeten honden en diens eigenaren perfect zijn en 0 overlast of liever nog -100 want wat zijn we allemaal hooggevoelig als het over een hondje gaat en niet je eigen muziek/gedrag/whatever overlast - maar worden katten niet eens genoemt? Niet belast? K vind het inderdaad wel normaal om hondenpoep op te ruimen met van die zakjes en doe dit zelf ook.

Ohja | 23-08-19 | 09:51 | 6

@Ohja | 23-08-19 | 10:25: Nou, goed. Laat ik het herformuleren. Je grijpt het moment aan om eens iets te vertellen over kattenoverlast en waarom daar niets aan gedaan wordt. Wellicht is dat zo omdat dat allemaal wel meevalt.

Hondeneigenaren wijzen altijd graag naar de katten en roepen vervolgens ‘jamaar hunnie’. In plaats van dat ze gewoon onderkennen wat het probleem is en er wat aan gaan (laten) doen.

Highwoodman | 23-08-19 | 10:35

@Highwoodman | 23-08-19 | 10:35: Als dat mee valt valt het met honden ook wel mee. Ik zie niet hoe wat geblaf anders is qua geluidsoverlast dan een krolse kat of 1 die naar binnen wilt. Ik zie niet hoe hondenpoep - dan tenminste nog op openbaar en niet andermans eigen terrein, erger is dan kattenpoep en vooral kattenzeik want heb je dat eenmaal ergens in (in je deurmat bijvoorbeeld) kun je een nieuwe halen, die lucht krijg je nergens meer uit. Ik zie wél hoe overlast in eigen tuin van andermans dier minder acceptabel is, dan overlast in openbare ruimte, waar men ook nog eens belasting voor betaald, waar men ook nog eens met zakjes rondloopt om alles weg te halen (verplicht) en ja niet iedereen doet dat en dat is inderdaad vervelend. Ik zie ook niet hoe het niet vervelend is, dat je steeds voor katten moet remmen en oppassen dat je ze niet stuk rijdt, dat is best irritant namelijk en iets wat met honden dus zelden voorkomt aangezien die doorgaans niet zonder baasje buiten zijn. Ik zie ook niet waarom het 1 wel belast moet worden en het ander niet, dus. Katteneigenaren wijzen graag naar hondeneigenaren die al belasting betalen, die al verplicht zijn om wel de shit op te ruimen (katten zijn vrij om alles onder te schijten want ja, niet te doen, hele dag achter je kat aanlopen, dus ook niet verantwoordelijk) etc. Dus WIE neemt er hier nu geen verantwoordelijkheid en wijst alleen maar naar anderen? Dat lijkt me, aantoonbaar en in tegenstelling tot jouw geneuzel wél onderbouwd, dan dus de katteneigenaar en niet de hondeneigenaar.

Ohja | 23-08-19 | 10:42

@Highwoodman | 23-08-19 | 10:35: Nee, kattenoverlast valt zeker niet mee! Ik heb heel veel geld moeten uitgeven om mijn tuin te beveiligen voor andermans(!)katten. Ze komen hier schijten, tegen de tuindeur pissen en op mijn vissen en kikkers alsmede de vogels in mijn tuin jagen. Want dat wordt voor het gemak ook maar even vergeten, hoeveel duizenden zangvogels er jaarlijks door katten worden vermoord. Terwijl niemand last heeft van mijn 3 honden (ze blaffen en janken nooit) en ik daar een hele schep belasting voor betaal, zakjes gebruik als ik ze uitlaat etc.

Goofje | 23-08-19 | 15:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Verplichte diploma’s en handhaving van gedragstests.
Honden zijn echt het probleem niet. Baasjes wel. En niet alleen tokkies maar ook die Insta-kutjes met die kleine prinsjes op hun arm.
Of Vinexpluskutten met een fout gefokte Labradoodle. Meer poedel dan labrador. Poedels zijn bijters als je er niet kort op zit.
Enige manier. Ik kom zoveel onkunde tegen elke dag. Kneuzen met honden. Verschrikkelijk.

RechtseKnakker | 23-08-19 | 08:18

Bij mensen heb je ook bepaalde categorieen die oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitsstatistieken. Dus je kan wel zeggen dat een slecht opgevoede Labrador gevaarlijker is dan een goed opgevoede Stafford, maar in de praktijk is het aantal ernstige bijtincidenten PER Labrador veel lager dan het aantal ernstige bijtincidenten PER Stafford of Pitbull. Misschien zijn Labradors makkelijker op te voeden, misschien trekken ze minder agressieve baasjes aan, misschien hebben ze een zachtere beet, misschien hebben ze een toleranter karakter etc.
Verbied die hoogrisico honden gewoon en verplicht hondenkopers binnen 6 maanden na aanschaf van een puppy een goede cursus te volgen.
Overigens kun je je afvragen hoe wenselijk het is dat mensen uberhaupt honden houden in dichtbevolkte gebieden, qua overlast voor derden (blaffen, janken, poepen) en weinig bewegingsvrijheid voor de hond zelf. Heb zelf een hond, en heb mijn hele leven honden gehad, maar ik heb er de ruimte voor.

Hedieho | 23-08-19 | 07:40

In het artikel staat "Een beetje teef kan (onder ongezonde dwang) zo drie, vier keer per jaar werpen en dat levert je makkelijk 20 keer 600 piek aan pups op per fokfabriek". Best knap wanneer je je bedenkt dat een teef gemiddeld om de 6 tot 8 maanden loops is! Een teef kan dus maximaal twee keer per jaar werpen.

Hondenschool.online | 23-08-19 | 03:14

Het probleem met honden is dat negen van de tien eigenaren totaal geen controle over hun hond(en) hebben, en schijt aan het aanlijngebod.
En over schijt gesproken, dat laten ze in negen van de tien gevallen ook gewoon liggen, zodat de niet hondenliefhebber dat met grote regelmaat vanonder de profielzolen van zijn wandelschoenen kan gaan zitten peuteren.
En als je ze aanspreekt op hun asociale gedrag krijg je in (alweer) negen van de tien gevallen een grote bek.
Al doende verheft de hondenliefhebber zowel zichzelf als zijn “fikkie” tot persona non grata.
En als die status duidelijk genoeg wordt gaan politici daar punten mee denken te scoren.
Wat dan uiteindelijk in wetten gaat eindigen die de hondenliefhebber niet leuk gaat vinden.
Eigen schuld dikke bult denk ik dan.

Ravian | 23-08-19 | 00:20

Je moet een hond als een hond behandelen, dat vergeten veel mensen, die nemen ze mee naar bed, geven ze eten van de tafel, daar gaat het meestal al mis, en als je zelf geen stabiel mens bent dan kun je een sterk hondenras niet aan.
En feit is dat vechthonden vaak door een bepaald soort mensen wordt gekocht. die kunnen meestal al niet voor zichzelf zorgen laat staan een hond.

polletjepiekhaar | 23-08-19 | 00:01

Beter oplossing: Een verplichte verzekering om alle directe schade, indirecte schade, en eventuele advocaat kosten van slachtoffers en/of nabestaanden van te betalen. Bij betalingsachterstand of boven gemiddelde schade mag de verzekeraar de premie ongelimiteerd verhogen of de hond in laten slapen.

W_F | 22-08-19 | 23:10 | 4

@Goofje | 22-08-19 | 23:20: Precies! Daarom kan voor bijna iedereen de WA verzekering goedkoper worden als gevaarlijke huisdieren niet meer inbegrepen zijn. Bovendien is die 1,5 miljoen veel te weinig als het slachtoffer niet meer kan werken of er meerdere slachtoffers vallen. Dan maken alleen de advocaten en rechters dat bedrag al op. Een aparte verplichte verzekering tot 10 miljoen per hond is een veel betere oplossing, anders wordt de WA onbetaalbaar.

W_F | 22-08-19 | 23:30

Nog beter: het houden van honden integraal verbieden. Dan maar geen honden.

kindapaas | 23-08-19 | 07:20

@W_F | 22-08-19 | 23:30: Ja want honden zijn een enooorme kostenpost qua verzekeringen uitkering (not..).

Ohja | 23-08-19 | 10:30
▼ 1 antwoord verborgen

Nou en. Maakt toch allemaal geen reet uit in onze gedecentraliseerde cafetaria model rechtstaat, waarin lokale overheden en hun diensten naar believen kunnen kiezen welke wetten ze wel en niet handhaven.

Gen. Maximus | 22-08-19 | 23:05

NEE, Lullo dit honden ras mijden/ verboecen in Nederland.
Ik sta er uberhaubt voor ,om bij aanschaffing van een hond hun lebensraum in overweging te nemen wat wil zeggen dat een groot hondenras in een te kleine ruimte pure dieren mishandeling is. Uw hond blijft een een jarige baby die ten allertijde afhankelijk is van U, vergeet dat nooit!

Datgingniegoed | 22-08-19 | 23:02 | 4

Roedel en dominantie theorie is achterhaald. Wetenschap heeft hier meerdere artikelen en onderzoeken aan besteed. Die theorie is oorspronkelijk bedacht na het observeren van wolven die in dierentuinen bij elkaar waren geplaatst en niet op huishonden. Google maar er is genoeg te vinden.

Incidentje-doorlopen | 23-08-19 | 12:04
▼ 1 antwoord verborgen

Zou het andersom doen. Niet een vergunning voor iedereen, maar een verbod voor degenen die het verneuken. Het is bizar dat iemand die voor de vakantie zijn hond vast bind in het bos, na diezelfde vakantie gewoon weer een nieuwe hond kan aanschaffen. Zelfde met bijtincidenten. Als 1 eigenaar meerdere bijtincidenten heeft (ook als dat met meerdere honden is) leert die kennelijk niets niet aan zijn honden en niet van het eerste incident, dus geen geschikte eigenaar. Mensen hebben geen recht op een hond. Honden hebben recht op een normale eigenaar. Als dat gebeurd, gebeuren heel veel bijt dingen en andere vervelende dingen (zoals hondjes aan bomen vastgebonden in bossen of in hete auto's etc etc) ook veel minder. Registreer de overtreder, in plaats van iedereen en geef die een verbod, in plaats van de rest een vergunning. Meer uitvoerbaar lijkt mij en potentieel succesvoller?

Ohja | 22-08-19 | 22:42 | 4

@druipsmurf | 22-08-19 | 22:47: Is niet te realiseren. Een hond opvoeden kost tijd. Een getraumatiseerde hond of 1 die van de straat komt, zal eerst zijn plek moeten vinden en langdurig getraind moeten worden om zo een test te kunnen doorstaan. Of moet je iedere hond waar ook maar 1 dingetje mee is of die nerveus wordt van de test zelf maar gelijk afschrijven? Danwel ieder baasje. Nazi achtige ideetjes verdwijnen meestal vanzelf als je erover na gaat denken hoe je ze precies uitvoerbaar moet maken en wat dan wel of geen criteria zouden moeten zijn. Ik denk dat je al een heleboel voorkomt door aantoonbaar niet geschikte mensen gewoon een blijvend verbod op huisdieren op te leggen.

Ohja | 22-08-19 | 22:58

Complimenten voor uw betoog .
Het gaat naar mijn mening ook op voor mensen met kinderen ,vooral dat !

iopeth | 23-08-19 | 08:44

@iopeth | 23-08-19 | 08:44: Lijkt mij inderdaad ook prima. Als je niet normaal voor 1 kind kunt zorgen moet je vooral niet aan een tweede beginnen. Toch zie je mensen met alleen maar uithuisgeplaatste kinderen aan een nieuw kind beginnen (...). Ben je dan helemaal de weg kwijt of helemaal de weg kwijt?

Ohja | 23-08-19 | 09:36
▼ 1 antwoord verborgen

Apropos wapenvergunning.
Veel doorgetrainde vechtmachines (vaak mocro's met door de burger betaalde vechtcursussen) gebruiken hun vecht-skills regelmatig als wapen tegen diezelfde burger.
Juist hiervoor zou een wapenvergunning moeten gelden.

Kijkeensaan | 22-08-19 | 22:08

Kortom, een slecht opgevoede hond is een potentieel dodelijk wapen. Vuurwapens = vergunning, auto = vergunning, agressieve hond = de grootste tokkie mag hem mee nemen. Echt achterlijk. Ik zie ze geregeld rondlopen (of in een gesubsidieerde elektrische "invaliden" buggy rondrijden) terwijk ik naar mijn werk fiets, dikke bierbuik, genoeg tatoeages, een zware Van Nelle in de mondhoek, IQ van een vrouwenschoenmaat en een behoorlijke Mastiff er achteraan. Je hoeft geen genie te zijn om te zien dat dat een keer fout gaat!

R.F.Pickering | 22-08-19 | 21:32 | 3

Noem je de verkeerde. Mastiffs zijn extreem lui. Moet je ze wel heel lang geen eten geven willen die de moeite nemen iemand aan te vallen. (Moet je voor opstaan en bewegen en shit).

Ohja | 22-08-19 | 22:37

150k bijtincidenten per jaar. Lijkt me nogal logisch dat we dat moeten aanpakken.

Blasfemie | 22-08-19 | 21:24

Voor diegenen die menen dat een Chihuahua ook heel gevaarlijk kan zijn, hier de statistiek van US doden van dogsbite.org: " In the 13-year period of January 1, 2005 to December 31, 2017, canines killed at least 433 Americans. Pit bulls contributed to 66% of these deaths. Rottweilers, the second leading canine killer, inflicted 10% of attacks that resulted in human death. Combined, two dog breeds accounted for 76% of the total recorded deaths. "

Leoverig | 22-08-19 | 21:06 | 2

Rottweilers kunnen heel hard bijten.

Rest In Privacy | 22-08-19 | 23:52

Weg met hoogrisicohonden. Tijd voor wetgeving !
Losgeslagen vechthonden in handen van verslaafd pronkend tokkie tuig, dat moet je gewoon niet willen. Vragen om problemen en dat blijkt ook steeds weer.

Shareholder II | 22-08-19 | 20:41 | 1

Misschien houdt je je met zo'n hond juist wel het tokkietuig van je lijf.

Heiner | 22-08-19 | 23:06

Het zal mij worst zijn dat bepaalde hondenrassen van zichzelf niet gevaarlijker hoeven te zijn dan de rassen die niet op het foute lijstje voorkomen.
Ze trekken de verkeerde baasjes aan. Die combinatie maakt ze dus wel gevaarlijk.
Aangezien je deze baasjes niet preventief een spuitje mag geven moet je je dus op de hond richten. Daarom ook: Deze rassen verbieden en uit laten sterven.

druipsmurf | 22-08-19 | 20:35 | 5

Eens, trekt op een of andere manier de totaal verkeerde mensen aan, denken dat ze daar status en respect mee krijgen lijkt wel. Men had jaren geleden door moeten zetten hadden we nu geen pitbull's stafforshire's en ander bijtgajes meer rondlopen.
Wat er niet is kan ook niet meer voor een bijtincident zorgen

bwanabanjo | 22-08-19 | 20:55

Eens. Ik zou nog een stap verder willen gaan: het integraal verbieden van alle honden. Wie aan zijn persoonlijkheid wil werken en daarvoor een hond nodig heeft is meer gebaat bij therapie.

kindapaas | 23-08-19 | 07:26

@kindapaas | 23-08-19 | 07:26: helemaal mee eens! Altijd de pest gehad aan de meeste honden, en nooit begrepen waarom mensen behoefte hebben aan een hond.

Augustwoman | 23-08-19 | 08:11
▼ 2 antwoorden verborgen

In Nederland zijn de honden zelden tot nooit opgevoed. De eigenaar hangt in de riem om het beest in toom te houden, ruimt niets op en is anderen tot last. In het donker kun je niet meer buiten lopen zonder verlichting omdat er altijd wel wat ligt. Het is wel leuk om de eigenaar van zo'n mormel op de kast te krijgen als het kreng weer eens ongevraagd aanhalig wordt en niet reageert op terugroepen door even te informeren wanneer hij met de opvoeding denkt te gaan beginnen. Geef mijn portie maar aan fikkie.
In Duitsland is het andersom. Een uitzondering is niet opgevoed. Als ik op de fiets door een bos ga en een Duitser krijgt er lucht van wordt het beest geroepen en vastgehouden tot ik voorbij ben. Als het mormel niet reageert worden uitgebreid excuses gemaakt. Zakjes op de poep op te ruimen heeft iedereen en doet het ook.

Frau Merkel | 22-08-19 | 20:35

Honden moeten elk jaar een agressie examen afleggen op kosten van de eigenaar. Als zon beest niet slaagt, aantoonbaar gevaarlijk is: halal frikandelspeciaal.

nokkenaskettingklem | 22-08-19 | 20:24 | 2

De eigenaar dan toch?

R.F.Pickering | 22-08-19 | 21:19

Ik vind dat eigenlijk ook wel voor kinderen gelden, en voor bepaalde bevolkingsgroepen. Ook voor mensen die fascistoide voorstellen doen, en corrupte agenten, evenals leugenachtige politici.

brekebeen | 22-08-19 | 21:33

Mijn Siberische dwerghamster, bijt alles en iedereen!!!
En nou????

Kutje-Beff | 22-08-19 | 20:06 | 1

Uitzetten. Er is nog steeds ruimte zat in siberie.

kindapaas | 23-08-19 | 07:27

Een hond is een wandelende tube stront.

kloopindeslootjijook | 22-08-19 | 19:41 | 3

Zijn mensen ook. Alleen heten die in hun geval 'mens'.

HypoPseudo | 22-08-19 | 20:06

Dat bent u ook. Echt waar. U dumpt het op de wc. Dat is het verschil.

Rest In Privacy | 22-08-19 | 21:19

Werkt pepperspray ook tegen honden?

kloopindeslootjijook | 22-08-19 | 19:38 | 1

ja

Goofje | 22-08-19 | 21:04

... 1 hond op iedere 10 inwoners... Hier 6 honden op het terrein. Dat is 6 op 4. Geen een op de risico-lijst. Geen tokkies. Wel goed afgericht.

schijtzat | 22-08-19 | 19:36

Tja, ik zou voor bepaalde hondenrassen een soort rijbewijs invoeren, moeten dus verplicht naar de hondenschool anders hond weg. Ook moeten deze hondenrassen een bewijs van een erkende fokker hebben, geen bewijs dan hond weg, en het baasje krijgt een hoge boeten. Zo kun je het indammen en geeft nog werkgelegenheid ook.

jan huppeldepup | 22-08-19 | 19:35 | 3

Twee woorden: Cesar millan

Pecunia | 22-08-19 | 19:54

Verwissel hondenrassen eens voor kindrassen...

brekebeen | 22-08-19 | 21:45

@Pecunia | 22-08-19 | 19:54: Inderdaad ja! Als ‘hondofoob’ zie ik met diepe bewondering aan hoe die man met honden omgaat. Echt iemand die z’n vak verstaat, respect!

Augustwoman | 23-08-19 | 08:14

Ten tijde van dit vreselijke gedoe, is elders ter wereld een 9jarig meisje doodgebeten door 3 pittbulls. (Meen zuid- amerika, las het ergens).
Vreselijk die honden, je kan er niet op vertrouwen dat de honden goed opgevoed worden dus dan maar verbieden.

letopuwzaak | 22-08-19 | 19:32 | 2

Dat geldt dan ook voor bepaalde groeperingen hier

tsjajaja | 22-08-19 | 20:24

Eens. Agressieve hondensoorten zijn overbodig, dus beter verbieden.

Berend_Breedreet | 22-08-19 | 20:37

Hier loopt ook zo'n tokkie in z'n blote bast met een volwassen Boerboel reu. Zonder ketting. Door een park. "Die doet niks hoor..." Nee, maar stel hij heeft z'n dag even niet, dan begin je dus precies he-le-maal tegen een hond van dik 80kg en een kop zo groot als een leeuw (waar daar horen ze de boerderij tegen te beschermen!). Geen leeuwen hier, rot op met je monster.

Sliptong | 22-08-19 | 19:32 | 5

@letopuwzaak | 22-08-19 | 19:36: Alleen maar omdat jij er toevallig bang voor bent? Ik heb ook sociale angst maar ik ga toch ook niet lopen eisen dat mensen dan maar binnen moeten blijven of op 20 meter afstand als ik naar buiten ga? Neem lekker even verantwoordelijkheid voor je eigen fobie anders en ga gewoon lekker in behandeling zoals normale mensen met ongegronde angsten doen.

Ohja | 22-08-19 | 22:47

@letopuwzaak | 22-08-19 | 19:36: Een hond die 'agressief kijkt' naar een kinderwagen, wat moet ik mij daarbij voorstellen?! Lijkt mij eerder een kwestie van projecteren, u bent bang voor die hond en daarom verbeeldt u zich dat hij 'agressief kijkt'. Misschien komt er geluid uit de kinderwagen en is de hond gewoon nieuwsgierig?

Goofje | 22-08-19 | 23:27

@Goofje | 22-08-19 | 23:27: Zeer waarschijnlijk. Die van mij is gek op kinderen en erg lief en voorzichtig naar ze (bovendien altijd aangelijnd dus ongewenste close up aandacht krijgen ze verder niet) maar rijdende dingen wekken ook zeker de nieuwsgierigheid. Dat is heel normaal en zeker niet per sé negatief gedrag.

Ohja | 23-08-19 | 09:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Behalve alle wetten en regels die niet gehandhaafd worden is er ook nog zoeits als de 'hondenscholen'.
Ie.der.een die dat wil kan zo'n ding beginnen en heel gewichtig vertellen dat hij/zij alles weet van honden en mensen kan adviseren etc.
Mensen met probleemhonden lopen van hot naar her en het enige wat ze horen is dat ze vooral dingen moeten proberen, meer cursus moeten doen en meer zooi moeten kopen.
De conclusie zou ook kunnen zijn dat het niet goed gaat komen met zo'n beest, maar ja... dat levert niets op.

DatInternetDingetje | 22-08-19 | 19:22

Een wapenvergunning tegen bijthonden.
Niet voor bijthonden.
Waarschijnlijk.

kloopindeslootjijook | 22-08-19 | 19:11

Disciprine

letopuwzaak | 22-08-19 | 19:38

Een stom hondeneigenaar vehaal langs de lijnen van guns do not kill people, people do. Ontbreekt nog een fotootjes van een Akita met een jodenster.

bijna_raak | 22-08-19 | 18:34 | 2

Valt niet mee he... lezen?
/ik heb geen hond, wil geen hond, hoef geen hond, maar ik lees en luister wel.

DatInternetDingetje | 22-08-19 | 19:13

Er moet eerst kind zwaar verminkt worden blijkbaar.
En dat allemaal omdat het baasje zich stoer wil voelen.

kloopindeslootjijook | 22-08-19 | 19:20

Het meest terugkomende argument van tegenstanders van een verbod op dit soort honden (bijv. zojuist in 1vandaag) is dat een verbod niet te handhaven zal zijn. Alsof cursussen en training voor fokkers en kopers wel te handhaven zijn? Het is sowieso kul om te zeggen mensen doen het toch wel dus dan maar geen verbod. Dan moet je alle criminaliteit gewoon toelaten.
Die beesten zijn gewoon gevaarlijk en ja dat ligt voor een groot deel aan de eigenaar, maar elke eigenaar controleren of een vergunningplicht gaat ook niet werken en het is uiteindelijk niet het baasje die het gevaar oplevert. Muilkorf plicht op straat voor dit soort rassen is wel het minste wat ingevoerd moet worden.

Capt. Iglo | 22-08-19 | 18:34 | 3

Drugs invoer en liquidaties zijn ook niet te handhaven (zie willekeurige krant) maar toch verboden. Inderdaad een zaad argument.

mr.money | 22-08-19 | 19:01

mr money 19.01
Dus?..... de wet aanpassen en zowel het verbod op drugs en moord schrappen? Holleeder morgen vrijlaten?
De wet is niet perfect, maar bedoeld om de mogelijkheid te hebben excessen aan te kunnen pakken.

me163komet | 22-08-19 | 19:11

Zo is dat @capt Iglo.

letopuwzaak | 22-08-19 | 19:37

Serieus? 1.7 miljoen honden hier in Nederland? De klimaatdolheid blijft mij verbazen. Maak die hond af en je bespaart meer C02 uitstoot dan je ooit zal reduceren met je warmtepomp en inductiekookplaat.

Zoon van Boer | 22-08-19 | 18:28 | 5

@jan huppeldepup | 22-08-19 | 19:28: Hoeveel denkt u dat 17 miljoen mensen aan stront produceren op een dag?

Rest In Privacy | 22-08-19 | 21:23

laten we dan maar beginnen met jou te laten inslapen

robdeventer | 23-08-19 | 10:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Alle pitbulls moeten dood. En hun baasjes moeten hun paspoort inleveren. Punt.

Ignatius J Reilly | 22-08-19 | 18:24 | 4

@Zwezerik | 22-08-19 | 18:35: als zo’n lief beest mijn zoontje grijpt sta ik savonds met een hamer voor hem en het baasje aan de deur. Kijken of hij en de eigenaar het winnen van een vuistje of een koevoet op hun harses. Dan maar een mietje..

mr.money | 22-08-19 | 19:02

@mr.money | 22-08-19 | 19:02:
Als je er op zit te wachten om op zeer terechte gronden door een hond gegrepen te worden is dat wel de methode. Hier een uiterst lieve labrador, een debiel die bij mij om wat voor reden dan ook met een stuk ijzer verhaal komt halen is wel per definitie prooi voor de uiterst lieve labrador, die wel de baas verdedigt. En dan houd ik hem zeer zeker niet tegen, je kunt van mij op zo'n moment zelfs de definitieve doodschop krijgen. Go ahead, make my day. Do you feel lucky, punk?

brekebeen | 22-08-19 | 20:36

Wat Ignatius zegt. Knechten dat gajes.

Shareholder II | 23-08-19 | 00:37
▼ 1 antwoord verborgen

Helemaal niets mis met een training met een te behalen verplichte licentie voor bezitters van bepaald soorten honden. Zoals series "Pitbulls & Parolees" en "Cesar to the rescue" maar ook het onvolprezen over alle honden gaande "Dogs resscuers" met Alan Davies. Meteen invoeren.

Arne-Koning | 22-08-19 | 18:14

Toen ik in Afrika woonde had ik een goed getrainde rottweiler en een -bleek achteraf- minder goedgetrainde herdershond. Die laatste heeft in een periode van 2 maanden 7 mensen gebeten, waardoor ik de politie aan de deur kreeg. Een dag voordat ik de herder zou laten inslapen, liet mijn bewaker de hond 'ontsnappen'. Wat inhoudt: hij verkocht um aan iemand anders. Lang verhaal kort maken: honden kunnen echt levensgevaarlijk zijn. Betere controle door de overheid is daarom gewenst, dus goed voorstel.

Rest In Privacy | 22-08-19 | 18:05 | 2

U had die honden als waakhond en niet als huishond.

Goofje | 22-08-19 | 23:30

@Goofje | 22-08-19 | 23:30: Dat klopt. Moet er niet aan denken om dergelijke honden in huis te hebben.

Rest In Privacy | 22-08-19 | 23:50

Wel opvallend dat illegale honden gevechten nooit met een jack Russell worden gehouden maar altijd met een terrier. Je kan nog zo'n lieve goed gefokte hebben maar het blijven tikkende tijdbommen.

professorinopleiding | 22-08-19 | 18:05 | 3

Ik zie dat je nog in opleiding bent, maar een Jack Russel is een terriër. Verder succes met jouw opleiding.

Redrooster75 | 22-08-19 | 18:18

Grapjas, mijn schoonzus heeft haar Jack Russel in laten slapen omdat die gewoon niet te vertrouwen was in de buurt van kinderen. En voordat je met het lamme excuus komt dat kinderen de hond juist moeten behandelen, NEE! Die hond heeft tot 3x toe een willekeurig kind dat te dicht bij kwam in het gezicht gebeten.

Zoon van Boer | 22-08-19 | 18:33

@Zoon van Boer | 22-08-19 | 18:33: Kind zal de hond wel gepest hebben.

Goofje | 22-08-19 | 18:50

Weet je wie ook een hond had?

King of the Oneliner | 22-08-19 | 18:01 | 6

@Ing. eslapen | 22-08-19 | 18:13: Toch is waakzaamheid geboden. Blijf opletten!

Rest In Privacy | 22-08-19 | 18:22

@Ing. eslapen | 22-08-19 | 18:13: Heel goed gedaan, petje af. Het is een boxer neem ik aan? Geweldige honden, grote kindervrienden (in het algemeen). Gelukkig zie je ze niet zo vaak want elk ras dat 'favoriet' wordt gaat te gronde. De Schotse collie (Lassie), de Duitse herder (Rintintin)...... gewoon verpeste rassen door domme mensen die denken dat hun hond Lassie of Rintintin II zal worden.

Goofje | 22-08-19 | 22:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat doet ie anders nooit.

1geheimereaguurder | 22-08-19 | 18:00

Chapeau Van Rossem zei het met een kanttekening. Als hondenbezitter weet ik dat ook rasverenigingen en de Raad van Beheer boter op hun hoofd hebben. Broodfokkers voeren daarin de boventoon. Dat de Raad van Beheer zo actief is, is ook niet waarom maar daarom en pas sinds de laatste jaren. Voorheen en nu nog kennen keurmeesters aan de honden van fokkers nog weleens wat meer punten toe dan de hond werkelijk verdient en worden gelegenheidsnesten van prachtige rashonden buiten de puppybemiddeling gehouden, want de commercie dient prioriteit te hebben. Kijk maar wie er in de besturen van de rasverenigingen zitten en wie het clubblaadje en festiviteiten sponsort. Het zijn altijd de fokkers en de hondenbrokkenfabrikant. Logisch toch? Bij de Raad van Beheer kan iedere hond tegen betaling een stamboom ontvangen, want iedere hond heeft voorouders. Zijn deze (nog) niet bekend bij de Raad, dan maak je ze bij dezen bekend en de beginnende stamboom valt in de bus. Er moet (ergens) een begin zijn nietwaar? Nou dat is te maken. "Rashonden" zijn honden met hetzelfde uiterlijk en hopelijk met dezelfde karaktereigenschappen welke vaak uit een kleine stam zijn ontstaan en bij het toenemen van de bevolking en haar liefhebbers is inteelt met alle gevolgen van dien een logisch gevolg. Veel rashonden zijn kruisingen van (achter)neefjes en nichtjes met halfbroertjes etc. etc. Gevolgen zijn heupdysplasie, oogziekten en toenemend de laatste jaren epilepsie en hersentumoren. Bij de Drentsche Patrijshonden Vereniging staat men sceptisch tegenover het onderzoek dat de Universiteit van Gent naar epilepsie doet onder dit ras. Gelukkig zijn het de goede hondenbezitters die hun "rashond" laten inslapen na eerst diverse keren zelf gegrepen te zijn. Vraag het de dierenartsen hoe vaak zij dit bij het constateren van een hersentumor doen.
Iedere statisticus, dierenarts en logisch denkend mensch weet dat het (goedbedoeld) geklungel leidt tot inteelt. Zelfs na het volgen van de opleiding kynologie van de Raad van Beheer, hetgeen een doekje voor het bloeden is, omdat zij de hete adem van de overheid voelde, is geen garantie voor verbetering zolang niet naar de achtergrond en opleidingsniveau van de cursist wordt gekeken. Hoe goed bedoeld ook, vroeger fokte de jeugd op het platte land konijnen voor de Kerst i.v.m. hun eerste bromfiets, of stroopte paling voor dit doel, nu zijn het volwassenen die het nog steeds veel om den brode doen met een sausje van vermeende kennis. Er is geen "rashond" meer die niets mankeert, maar de fok gaat gewoon door. Terug naar de oorsprong misschien? Forget it! Tante Sjaan wil een Mopshond met een zuurtoftankje of een King Charles Spaniël met hoofdpijn.

Een vrije paling | 22-08-19 | 17:40 | 3

En zo is het precies.
Goed verwoord.

swassannuf | 22-08-19 | 17:50

Klopt als een bus.

lacucaracha | 22-08-19 | 18:26

Boeit de fokkers niet.
Geld willen ze.
En greed is good, volgens de VVD.
Laat het maar aan de markt over.
Zodra er een paar kinderen verminkt zijn, corrigeert de markt zich wel.
Het leed is dan al geschiedt, maar dat is blijkbaar niet belangrijk.
Het is net de financiële sector zeg.
Die laten ze ook rondlopen en zeggen dan; ja maar hij bijt niet.
Kal verdronken, put etc.

kloopindeslootjijook | 22-08-19 | 19:45

Ies racies!

De-Canadees | 22-08-19 | 17:38

Toen ik het oorspronkelijke bericht in de msm las, stond er ook iets over dat een buurvrouw de honden al vanaf die maandag veelvuldig had horen blaffen. Niets gebeurt zonder reden, ook hier niet. Ik heb er verder niets meer over gelezen maar mijn vermoeden is dat deze honden waarschijnlijk werden getreiterd o.i.d. en ineens hadden ze er genoeg van. En natuurlijk worden dan de honden afgeschoten.
Zoals het artikel al stelt, is dit voorstel simpelweg aandachttrekkerij onder de noemer 'alle problemen lossen wij op door nog meer administratie erop los te laten'.

Datsun_Cherry | 22-08-19 | 17:38 | 3

Die honden hingen vaak blaffend uit het raam en 1 is er een keer naar beneden gesprongen en aan de wandel gegaan. De honden waren voor de bewaking van de hoerenkeet.

Goofje | 22-08-19 | 17:49

@MickeyGouda | 22-08-19 | 18:01: Hier aan de overkant woont ook zo'n figuur. Haar vent zit regelmatig in de bak en natuurlijk hebben ze een valse Duitse herder die de postbode al een keer gegrepen heeft. Maar hij is er nog steeds hoor. De buurvrouw boven is verhuisd vanwege het eindeloze geblaf van die hond. Regelmatig politie daar aan de deur maar er verandert niets. Als ik haar op straat tegen kom ga ik echt een straatje om met mijn honden. Want stel je voor dat hij losbreekt en mijn honden aanvalt.

Goofje | 22-08-19 | 18:56

Mijn hond komt uit Spaanse asiel en heeft alle rassen in zich. Ze was 6 jaar toen ik haar ging halen en is allerliefst.
Gaat prima met al mijn katten, toen ze een keer door een spaniel werd aangevallen, sprong een kat op de spaniel en ging mijn hond helpeen.

De vorige baas,wie dat ook mag zijn, heeft haar keurig opgevoed

gato | 22-08-19 | 17:35 | 2

Voor mij nooit een ingeteeld rasdier.
Gewoon een gezond vuilnisbakkie met goede manieren, uit het asiel of gratis van kennissen met een nestje

Is mij echt een raadsel waarom mensen honderden euro's uitgeven aan zo'n chronisch ziek mormel.

******** | 22-08-19 | 19:24

@******** | 22-08-19 | 19:24: Een gezond vuilnisbakkie met goede manieren? Als u een pup neemt heeft die helemaal nog geen manieren. Die moet u hem bijbrengen, 2 jaar lang.

Goofje | 22-08-19 | 23:32

toch word ik liever gebeten door de agressieve poedel van een tikkie dan door de agressieve Staffordshire van een tokkie.

De_Helderse_Kaaskop | 22-08-19 | 17:35 | 1

Eensch. Dat soort honden laten na de beet ook meestal weer los.

Weerduivel | 22-08-19 | 17:52

American Staffordshire Bullterriër 0 nul bijtgevallen
Engels Bullterriër 0 nul bijtgevallen
Engelse Staffordshire Terriër 0 nul bijtgevallen
Dit zijn maar een paar rassen die vaak voor vechthond aangezien worden, maar van goede fokkers geen gevaar opleveren, integendeel deze hierboven en zijn er veel meer hoor zijn juist kindvriendelijk.
Er zijn uiteraard lieden die agressie in kruisingen infokken, de vechtmachines, maar dat zijn alle honden niet van de bonafide fokkers, noch aangesloten bij de officiéle instanties.

Theo-Pim-Riv | 22-08-19 | 17:29 | 3

Waar kan ik die cijfers terug vinden?

professorinopleiding | 22-08-19 | 17:57

"American Staffordshire Bullterriër"....... goh, ben echt en hondenmens maar dat ras ken ik niet hoor.
Engels Bullterriër........... zijn er andere bullterriers dan?
Engelse Staffordshire Terriër ...... je bedoeld de staffordshire bullterrier?
Theo-Pim-Riv is GEEN hondenmens, daar wil ik het bij laten.

Kanariefant | 22-08-19 | 18:45

@Kanariefant | 22-08-19 | 18:45: "American Staffordshire Bullterriër"....... goh, ben echt en hondenmens maar dat ras ken ik niet hoor.

Dat is gewoon wat in de volksmond heet een Stafford en de volledige naam die genoemd werd is correct.

Goofje | 22-08-19 | 23:35

Er zijn een paar problemen.

A de baas, wil je een hond dan behandel je die als een hond en een hond is het laagst in de roedel. Kun je daar niet mee om begin er dan niet aan koop u een kat of een cavia.

B koop enkel bij erkende fokkers dat zijn die gasten die u moet overtuigen dat ze eventueel een hond aan u willen verkopen. Waar je dus een paar maand op moet wachten en flink wat geld kost. Wil je dat niet koop u een kat of een cavia.

C opvoeding streng maar rechtvaardig, consequent zijn naar hondenschool gaan 2 a 3 keer per dag er een half uur tot uur afhankelijk van het ras ermee naar buiten en anders juist kat of cavia.

Lt-Kol Kilgore | 22-08-19 | 17:27 | 4

@Goofje | 22-08-19 | 17:44: Punt 2 niet eensch, want een ongelukje zoals mijn lieve kerel (Boerboel / Tosa) heb ik echt niet bij een fokker vandaan. Hele lieve hond. Buurkinderen zijn dol op hem en hij laat zich door iedereen zonder vrees aaien.
Houdt migranten ook ver van je vandaan kan ik zeggen. Niet door agressie, maar gewoon omdat die lafbekken nu eenmaal lafbekken zijn.

Peerkeoud | 22-08-19 | 18:48

Punt 2 wil ik vooral aanhalen om een eind aan die fokfabrieken te maken. In het oostblok en elders kweken ze volop “populaire rassen” die beesten worden in erbarmelijke omstandigheden gehouden en getransporteerd. En ja een hond kost geld weet je wat goed voer kost elke maand de dierenarts ... het is eigenlijk alleen daarom alleen weggelegd voor mensen die het zich kunnen veroorloven. (Spreek ik over grote rassen.)

Lt-Kol Kilgore | 23-08-19 | 05:21
▼ 1 antwoord verborgen

ik denk dat 9 op 10 honden in nederland geen respectabel hondenleven leiden en ongelukkig zijn, omdat er te weinig rekening wordt gehouden met de sociale behoeften van honden als dieren dat in een hiërarchische groep leven. vaak krijgen ze nog ongezond eten, onvoldoende ruimte en beweging, wordt hun natuurlijk gedrag onderdrukt en krijgen ze een verkeerde opvoeding. Daarmee rekening houdend dienen honden die door hun lichaamsbouw te grote bijtwonden kunnen veroorzaken, ongeacht hun 'temperament', verboden te worden.

Zyprexa20mg | 22-08-19 | 17:27 | 2

Hoe weet u dat nou allemaal. Kent u zoveel hondenbezitters en honden dat u voor heel Nederland kunt spreken? Dacht het niet hoor.

Goofje | 22-08-19 | 21:10

9 op de 10 lijkt me extreem overdreven. Je bent gewoon een hater.

Ohja | 23-08-19 | 09:46

Bij een recente politiecontrole in Frankrijk werd gevraagd de achterklep van de auto te openen. Toen ze onze wanstaltig grote St Bernard zagen zitten vroeg men direct de deur te sluiten en door te rijden. Of het waren mietjes of men dacht dat eigenaren van dit ras per definitie ook niet snugger zijn. Geen probleem met racistisch profileren.

A.S. Perien | 22-08-19 | 17:25

Heeft de VVD wel een vergunning voor risicohond Halbe Zijlstra?

Flibbage | 22-08-19 | 17:24 | 1

Ja, daarom zullen ze hem tzt wel preventief ruimen als hij gevaarlijk wordt. In mensentermen heet dat uit de partij flikkeren.

me163komet | 22-08-19 | 18:50

In veel Duitse deelstaten zijn lijsten waarop verboden hondenrassen staan. Werkt niet perfect, maar het is iets.
Welke zichzelf respecterende maatschappij tolereert het dat er idioten rondlopen met honden die gefokt zijn om ellende te veroorzaken?

Flink straffen lijkt me geen slecht idee als het weer eens uit de hand loopt. De eigenaar had kunnen weten dat het kon gebeuren en zou moeten worden afgerekend alsof hij zelf die kleuter of dat hondje verminkt heeft.

SergeantPierlala | 22-08-19 | 17:24 | 1

In Engeland wordt de eigenaar hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de schade die zijn hond aanricht, in de strafrechtelijke zin wel te verstaan. Dus als jouw " lieve, dat doet ie normaal nooit" bullterrier iemand zwaar verwond, dan ga jij voor minimaal zeven jaar achter de tralies voor " gross bodily harm".

me163komet | 22-08-19 | 18:54

Krijgen we dan ook een wapenvergunning voor;
Hoogrisicomensen
GeVAarlijkemensenrassen
? ik roep maar wat

Theo-Pim-Riv | 22-08-19 | 17:19 | 1

Dat heet een verblijfsvergunning

me163komet | 22-08-19 | 18:55

Verplichte training van de hond en de baas en degene die oppassen op een hond.
Maar als ik al een tokkie zie gaan met de hond(en) trekkend aan de riem, kruipt me al het bloed onder de nagels. En als je ze dan hoort praten, valt je helemaal niks meer in.

ET007 | 22-08-19 | 17:18 | 1

Ik zie ook regelmatig een tokkie op de fiets met een doodsbang pitbulltje er achteraan slepen. Oortjes in de nek, staartje tussen de benen. Dan voelt zo'n lafaard zich pas 'flink' want in het normale leven is het een niemand. Z'n 'macht' toont hij door zn hondje verrot te schoppen want het is niet voor niets zo bang. De loser.

Goofje | 22-08-19 | 22:24

Waarom zou de wet moeten worden veranderd?
Die hond heeft geen willekeurig mens gebeten, maar alleen zijn vrijwillige oppasser. Die heeft zelf het risico genomen.

Carmelita | 22-08-19 | 17:16 | 2

Lees het artikel eens..

Superior Bastard | 22-08-19 | 17:20

Klopt, maar de ziekenhuiskosten, plastisch chirurg, revalidatiekosten en arbeidstijdverlies worden door de rest van de maatschappij betaald. Linksom of rechtsom.

me163komet | 22-08-19 | 17:21

Een hond opvoeden doe je niet zomaar. Sommige mensen zijn ongeschikt als ouder en al helemaal als hondenbezitter. Vaak zijn het ook nog de foute types die zo'n vechthond nemen, ik zou veel liever een golden retriever of labrador nemen.

Rest In Privacy | 22-08-19 | 17:15 | 5

Kende een golden retriever (30 jaar terug)die uit het niets het vijfjarige dochtertje in het gezin pakte met ziekenhuis opname en levenslang trauma als gevolg.
Breek mende bek niet open

swassannuf | 22-08-19 | 17:54

Helaas zijn er bijtincidenten met golden retrievers en labradors. Deze honden zijn zo populair dat ze zijn doorgefokt. Je kunt een rashond het beste van een erkende fokker halen. Daarnaast denken mensen te makkelijk over het opvoeden van een hond speciaal bij de toch al als gemakkelijk te boek staan de retrievers. Een retriever die niet is doorgefokt en goed wordt opgevoed is een lieve viervoetervriend.

Rest In Privacy | 22-08-19 | 18:16

@lingo star | 22-08-19 | 18:16: Dit Lingo. `Leuk` zo´n boerderij gefokte hond.

Rest In Privacy | 22-08-19 | 21:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Hetzelfde slappe gelul als: wapens zijn niet gevaarlijk, het zijn de verkeerde eigenaren die ze gevaarlijk maken”.
Nee, verbied de kweek van die kuthonden gewoon en maak af wat al gekweekt is. En kom niet aan met zo’n drogreden dat een chihiahua of vlinderhondje ook bijt als ie nijdig is.
Het probleem zit hem echt bij de hond zelf. Je laat een handgranaat ook niet in een bejaardenhuis slingeren terwijl je weet dat niemand de pin eruit trekt.

Ridde Rogter | 22-08-19 | 17:11 | 7

"Hetzelfde slappe gelul als: wapens zijn niet gevaarlijk, het zijn de verkeerde eigenaren die ze gevaarlijk maken”.

Klopt, ik heb nog nooit gelezen over een wapen dat spontaan opsprong om iemand te doden of verwonden, wel van een wapen dat door onoordeelkundig gebruik of in handen van een crimineel doden of gewonden veroorzaakt.

"Nee, verbied de kweek van die kuthonden gewoon en maak af wat al gekweekt is. En kom niet aan met zo’n drogreden dat een chihiahua of vlinderhondje ook bijt als ie nijdig is."

Hetzelfde heeft de overheid gedaan met (vuur)wapens; je mag met verlof een wapen hebben om bij de schietclub gaatjes in de schietkaart te prikken, maar geen wapens die redelijkerwijs daarvoor niet geschikt geacht worden; dus geen MG42, UZI of bazooka.

"Het probleem zit hem echt bij de hond zelf. Je laat een handgranaat ook niet in een bejaardenhuis slingeren terwijl je weet dat niemand de pin eruit trekt."

Klopt, een hond is een levend wezen met een primair brein dat onverwacht los kan gaan. Zonder dat je er een pin uit hoeft te trekken.
Overigens; een handgranaat in een bejaardentehuis is helemaal niet gevaarlijk, de meeste van die oudjes hebben nog in dienst gezeten en weten heel goed dat je niet met zo'n ding moet klooien, dus ik acht de kans het grootst dat ze hem door de daarvoor bedoelde instanties laten afvoeren.

me163komet | 22-08-19 | 17:59

@me163komet | 22-08-19 | 17:59: Je doet in elk geval je best om je platgeslagen “argumentatie” hier voor de honderdduizendste keer op te voeren. Copy/paste van een stukje NRA-propaganda en de vertaalmachine van google eroverheen?

Ridde Rogter | 22-08-19 | 18:16

@ Ridde Rogter 18.16
wat is daar platgeslagen aan? uit mijn argumentatie blijkt dat ik niet iedere hond wil verbieden, maar slechts degene die onnodig gevaar opleveren en die praktisch geen maatschappelijke functie hebben , behalve dan " vechthond"
welk deel van mijn argumentatie begrijp je niet

me163komet | 22-08-19 | 19:01
▼ 4 antwoorden verborgen

“En een broodgefokte labrador met een kudtopvoeding is gevaarlijker dan een pitbull met een pedigree.“ is overigens aperte onzin.

Superior Bastard | 22-08-19 | 17:10

Er moet eens kritisch gekeken of dat hele hondengebeuren nog wel van deze tijd is. Ze schijten de buurt onder, maken een hoop lawaai met hun gejank en geblaf als de eigenaar niet thuis is, bovendien is dat echt zielig voor het beestje. Grote en gevaarlijke honden verwonden kleine honden en kinderen.

Op zich heb ik niks tegen een eigenaar die zijn hondje netjes opgevoed heeft, de poep netjes opraapt en zijn hondje niet alleen thuis laat, maar er is een aanzienlijk deel van de hondenbezitters dat niet aan dit profiel voldoet en de maatschappij tot last zijn met hun viervoeter.

Als een klein keffertje zich even niet gedraagt dan is het leed te overzien, maar bij van die groter jachthonden is het meteen patat. Laten het nou ook nog vaak aso's zijn die dat soort honden houden. Zeker weten dat het op een dag verkeerd gaat.

omwenteling | 22-08-19 | 17:08 | 3

correct.

ger1306 | 22-08-19 | 17:26

@ger1306 | 22-08-19 | 17:26: Niet correct. Hondenpoep wordt netjes weggewerkt door de eigenaar, want zo is de wet.
Wel eens gezien wat die katten 's nachts allemaal in de tuintjes van de buren leggen?

Als er één huisdiersoort verboden zou moeten worden dan zijn het wel katachtigen, of ook gewoon katbelasting invoeren, waar de gemaante dan kattenpoepschoonmaakdiensten mee kan bekostigen.

Peerkeoud | 22-08-19 | 18:57

Ha fijn, we gaan weer verbieden. Het mantra 'niet meer van deze tijd' doet wonderen.

5611 | 22-08-19 | 18:59

Meer regels, dat is wat dit land nodig heeft!

libertat | 22-08-19 | 17:08 | 1

Nee regels genoeg zoveel dat er niet meer gehandhaafd wordt. Beginnen met handhaven van de wet door iedereen .

foxhunter | 22-08-19 | 17:13

Verbied het bezit van honden. Verbied de import en het fokken van honden. Neem honden die buiten komen in beslag en ruim ze op humane wijze.

Pilgrim2001 | 22-08-19 | 17:06 | 6

ing.eslapen 17.15
er zijn ook in absolute getallen veel meer tweevoeters in dit land.

me163komet | 22-08-19 | 17:24
▼ 3 antwoorden verborgen

"Honden zonder rasstandaard, die niet van erkende fokkers komen, leiden veel vaker tot problemen dan stamboombeesten."

Dit verdient nuancering. Inteelt levert problematischere exemplaren op, da's waar. Maar als een 'ras'hond met een bastaard of zelfs een ander ras is gekruist heb je genetisch diversere exemplaren dan bij de 'ras'exemplaren. Dus mentaal stabielere exemplaren.

Sans Comique | 22-08-19 | 17:03 | 2

Mijn vrouw is Duits en fries maar ik merk niks van die mentale stabiliteit hoor.

Omebert | 22-08-19 | 17:08

Dat ver uiteenliggende genen een betere mix vormen ben ik met je eens, heb alleen nog nooit gehoord dat mentale stabiliteit daaraan gelieerd is.

Flibbage | 22-08-19 | 17:28

Mijn hond bijt als er een auto voorbij rijd. Heel kut maar zit er al sinds de import in. Dus loop ik maar in het park en bos met haar. Kinderen laat ik haar niet bij want stel je voor maar verder een schat van een beest. Als je als baasje rekening houd met de hond en anderen kan het prima. Maar er zijn zoveel debielen die een hond hebben dat ik eerder een certificaat voorstel die je moet halen voor je een hond mag hebben. Anders neem je maar een goudvis.

Omebert | 22-08-19 | 17:01 | 4

Een hond kan ontsnappen de straat op. Een goudvis niet.

HaatbaardKnipper | 22-08-19 | 17:11

Heb zelf een pracht van een Duitse herder, erg lief alle cursussen gevolgd.
Met uitlaten zie ik zoveel hondebezitters die absoluut geen benul hebben hoe een hond in elkaar steekt. Elke dag weer nieuwe nekhernia s van het plotselinge getrek , van het baasje.

joppo0 | 22-08-19 | 17:56

@joppo0 | 22-08-19 | 17:56: Precies. Geen flauw benul. Trouwens, de grootste kans op een beet krijg je als je de hond aan de lijn doet. Het beest kan geen kant op, dus verdedigen maar i.p.v. vluchten.

Peerkeoud | 22-08-19 | 19:01
▼ 1 antwoord verborgen

Het is gewoon zielig voor Maurice als we d’Honden gaan verbieden.
Hoewel zijn peilings net zo onbetrouwbaar zijn als de LikBull van Ricardo.

Ruimedenker | 22-08-19 | 17:01

Heel lang verhaal. Terwijl het gewoon een kwestie is van zo eigenaar zo hond.
Heel simpel, is jouw hond betrokken bij een geweldsincident? Registreren en hondenbezit voortaan voor jou als eigenaar strafbaar maken.

Superior Bastard | 22-08-19 | 17:00 | 1

Mee eens. Als mijn rednose bijt ben IK verantwoordelijk want IK koos voor deze hond.
Helaas denkt het gros van de mensen niet zo.

Kanariefant | 22-08-19 | 17:05

Élke hond zal proberen hoger in 'rang' te komen en het enige wat ie daarvoor heeft zijn z'n tanden. Wat wij 'opvoeding' noemen is in feite africhten en onder de duim houden. Mensen die deze simpele regel betreffende honden niet brgrijpen moeten zich beperken tot www.bol.com/nl/p/lucy-pluche-interact... zulke exemplaren.

pa_niek | 22-08-19 | 16:59 | 1

Gewoon de leider zijn is voldoende. "the leader of the pack" zoals Cesar Millan altijd zegt. Maar veel mensen kunnen niet eens hun kinderen opvoeden, laat staan hun honden. Hoe vaak lees je niet 'mijn kinderen kunnen alles doen met de hond'. Zoals aan oren en staart trekken, met de vingers in zn ogen steken, op de hond gaan liggen enz. Totdat het de hond teveel wordt en een keer grijpt. Wij hebben onze kinderen geleerd respect(!) te hebben voor dieren. Hen hun 'persoonlijke' ruimte te gunnen. Een hond die ligt te slapen of aan t eten is, met rust laten! Met de hond spelen? Prima, wacht maar tot hij naar je toe komt.

Goofje | 22-08-19 | 21:26

Voor de meeste mensen is hun hond als een kindje. Kindjes doen nooit wat (echt) verkeerds, volgens hun ouders.
Ook volgens ouders die niet burgemeester zijn.

Jan Passant mk2 | 22-08-19 | 16:58 | 1

Kinderen moet je opvoeden. Honden ook.

Goofje | 22-08-19 | 17:57

Laten we eens beginnen met een Tokkie fokverbod, dan worden die problemen met honden op den duur ook minder, bovendien houden we dan meer over voor tandartsen uit den vreemden die het door het fokverbod ontstane gat gaan opvullen.

zwellevertje | 22-08-19 | 16:58 | 4

@Jan Passant mk2 | 22-08-19 | 17:01:
Idd, je kunt bijvoorbeeld denken aan een verbod op het fokken met stadsgenoten, kruisingen tussen 010 en 020 inwoners bv zou heel wat inteelt leed kunnen voorkomen.

zwellevertje | 22-08-19 | 17:06

Zoeken ze een ander ras of andere diersoort. Een verbod verplaatst een probleem, meer niet.

Kanariefant | 22-08-19 | 17:11
▼ 1 antwoord verborgen

Kanariefant heeft al 30 jaar old family rednose pitbulls, inmiddels No 9 (had er meestal 2 of 3, tegenwoordig 1 en ook m'n laatste).
Nooit hebben ze iemand gebeten. Toegegeven, ik heb ze stuk voor stuk uit de buurt van andere honden moeten houden en loslopen is er nooit bij geweest.
Gewoon een kwestie van je verantwoordelijkheid nemen en erkennen dat het van origine een vechthond is.
En binnen........... aaaaaah, een eeuwige knuffelkleuter op 4 benen, een hond die tracht te praten. Geen beter huisdier, geen hond met een grotere will to please.
Maar buiten is het een ander verhaal, het is geen agressie, het is doorgefokte prooidrift, veel gevaarlijker. Onderken dat, neem je verantwoordelijkheid en niemand heeft last van je hond.
"Maar dat beest is eng". Jah, ik ook. Beroof ik je? Verkracht ik je? Sla ik je op je neus? Roep ik boe? Nee toch?
Je vrouw is pas eng.

Kanariefant | 22-08-19 | 16:58 | 4

@Langshetrandje | 22-08-19 | 17:04: Dat mag dus niemand. IK laat die hond uit en geloof me, het erf is strak beveiligd (ook vanwege de andere dure diertjes die eens weg mochten lopen).

Kanariefant | 22-08-19 | 17:09

Dus je geeft wel toe dat het gevaarlijke beesten zijn maar omdat jij ze toevallig weghoudt van de situaties waarin ze gaarne bijten is dit nog niet gebeurd. Een geluk voor de andere honden/mensen.

De_Poenschepper | 22-08-19 | 17:28

@Kanariefant | 22-08-19 | 17:09: Mijn hond gaat de poort niet uit, als die open staat, maar die heeft anderhalve hectare grond, maar blijft altijd bij ons in de buurt.

gato | 22-08-19 | 17:46
▼ 1 antwoord verborgen

"En een broodgefokte labrador met een kudtopvoeding is gevaarlijker dan een pitbull met een pedigree."

Nee.

" Terwijl opvoeding en training van bijna iedere hond een goed gezelschapsdier kunnen maken - ook beesten die genetisch grilliger zijn."

Nee. De kans op bijtincidenten blijft zeer substantieel hoger. Genetische aanleg is leidend, hier.

omanders | 22-08-19 | 16:56 | 2

Dat en het type hond. Een kickboxer veroorzaakt ook meer schade dan een verspringer.

Nacho_Vidal | 22-08-19 | 16:57

Leg eens uit! Er loopt namelijk een vrij agressieve labrador hier door de wijk

amateurrr | 22-08-19 | 17:09

Dan wil ik een liefdescertificaat. Onze bruine lab is toch op z'n minst één van de liefste wezens die ik ken...

Rest In Privacy | 22-08-19 | 16:56 | 4

@Wijze uit het Oosten | 22-08-19 | 17:03: Ja, het is net een stofzuiger inderdaad. Ik sprak eens met een dierenarts die zich bleef verbazen over de dingen die ze op geregelde basis operatief uit een labrador moeten verwijderen...

Rest In Privacy | 22-08-19 | 17:29

Racist.

Shareholder II | 23-08-19 | 00:39

@Shareholder II | 23-08-19 | 00:39: Wie niet?

Rest In Privacy | 23-08-19 | 07:50
▼ 1 antwoord verborgen

HR-honden. Hoog Rendement honden. Ben in mijn jeugd lelijk gebeten door een herder die in gevecht was met een andere hond. Ze bijten dan in alles wat beweegt. Arbeiderswijkje met rothonden, maar nog steeds beter dan de wijk van de vrede die om me heen ontstaan is zonder dat de wijkbewoners iets gevraagd is. Nog even en ik koop drie bullterriërs.

Nivelleermarionet | 22-08-19 | 16:55 | 1

Opvoeding is maar een deel als een hond gefokt is voor de vecht dan kan je lullen als brugman er zal ooit een dag kunnen komen dat het genenpakketje eruit komt. Ik heb een bull terriër en ik kan lekker in de avond door mijn eigen wijkje in Amsterdam west lopen en als iemand me daarom als tokkie ziet interesseert me geen reedt. Ik dank mijn hond elke dag voor deze vrijheid.

Incidentje-doorlopen | 22-08-19 | 16:57

Wapenvergunningen bestaan niet (meer) in Nederland. Uitsluitend nog verloven. Een verlof loopt tot een vooraf bepaalde tijd waarna verlenging moet worden aangevraagd. Het overige woud aan regels is bedoeld als ontmoedigingsbeleid.

A.S. Perien | 22-08-19 | 16:54

Dit betoog van Geenstijl heeft veel overeenkomsten met "Guns Don't Kill People, People Kill People"

Skunk57 | 22-08-19 | 16:54 | 1

Mooi.

Goofje | 22-08-19 | 16:56

Voor de hondenverdedigers;

Nogmaals ik heb zelf een hond. En ‘goed opgevoed’. Maar feit is dat het simpele schepsels zijn die altijd primair reageren; blaffen of bijten. Daar zit weinig tussen (voor het voorbeeld).

Ze zijn niet te vertrouwen. En als je dan gaat zeggen dat jouw 35 kilo zware Duitse Herder of 50 kilo rottweiler goed is opgevoed, dan is dat niet relevant.

Een hond is alleen maar loyaal naar zijn baas. De rest is de vijand en zal ten alle tijden daar agressief tegen zijn.

Honden kunnen niet inschatten of iemand goed of fout is. En als ze een verkeerde inschatting maken (postbode komt langs) en dan bijten. Dan gaat dat altijd fout.

Nacho_Vidal | 22-08-19 | 16:52 | 15

@Muuke | 22-08-19 | 19:56: Zo nog even, heb het over pubers en verkering. Dat heeft niets, maar dan ook niets met opvoeding te maken.

Muuke | 22-08-19 | 20:03

@Goofje | 22-08-19 | 18:03: Ik heb het heel goed begrepen. Na lang op afstand er vlak langs lopen. Aangelijnd of niet, als er een hond vlak langs me loopt kan hij bijten. En dat hebt u toch maar even 'getest'

Cammy | 22-08-19 | 20:08

@Cammy | 22-08-19 | 20:08: Ter aanvulling, ik hou van honden, maar ik hou meer van mijn kinderen. En ik zou het niet prettig vinden als iemand zijn of haar hond in de buurt van mijn kind van de angst voor kinderen af gaat helpen.

Cammy | 22-08-19 | 20:10
▼ 12 antwoorden verborgen

Mooi verhaal maar mijn keurige buurman met twee keurige staffords stond toch om zijn moeder te gillen toen ik in de greppel met zijn twee lieverdjes aan het vechten was omdat zij mijn golden probeerden te verscheuren, twintig hechtingen en een tetanusprik waren mijn deel. Ik heb mijn hele leven honden gehad maar ik loop altijd een heel eind om voor deze kutbeesten.

uisge baugh | 22-08-19 | 16:51 | 7

@uisge baugh | 22-08-19 | 17:01: Zeg ik van niet dan ?

Uw Verzekeringsadvis | 22-08-19 | 17:12

@Uw Verzekeringsadvis | 22-08-19 | 17:12: Weet niet of dat nou veel of weinig is, 0,6%.

uisge baugh | 22-08-19 | 17:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Auto's zijn ook heel gevaarlijk als je er niet goed mee om gaat (ook als je er wel goed mee omgaat trouwens), daarom moet je een minimale rijvaardigheid kunnen aantonen voordat je achter het stuur kruipt. Waarom zou het met honden (ja, alle honden) dan niet hoeven?

Eierballetje | 22-08-19 | 16:48 | 7

@Eierballetje | 22-08-19 | 17:36:

Inderdaad, dus dan lijkt me wat superior_bastard zegt nog beter haalbaar. Is jou hond betrokken bij een bijt incident de baas strafbaar stellen en een honden houd verbod opleggen.

De_Poenschepper | 22-08-19 | 17:39

@peterdh | 22-08-19 | 16:57: Omdat jouw gebrek aan inzicht een gevaar oplevert voor mij. Als jij zo stom bent om een schaar in je oog te steken zal ik daar geen moment van wakker liggen.

Eierballetje | 22-08-19 | 17:42

@Eierballetje | 22-08-19 | 17:42:
Maar ik kan ook in de rondte gaan rennen met een schaar in mijn handen, dat leer je dat dat niet moet, evenals een schaar altijd aan iemand geven met het scherpe gedeelte van hem af, leer je allemaal. Nou, een schaarhanteerbewijsje invoeren dan maar? 80 euro per stuk?

peterdh | 22-08-19 | 18:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Honden worden niet vals geboren.
Zoiets als pistolen schieten geen mensen dood.
Mensen zijn gewoon kudt.
Feit is wel dat bepaalde hondensoorten en/of pistolen vaker te vinden zijn bij een bepaald type mens.
Dan toch maar aan banden leggen.
Dat type mens is namelijk moeilijk uit te roeien.

Ruimedenker | 22-08-19 | 16:46 | 4

Het is misschien moeilijk, maar als je het niet eens probeert...

Cammy | 22-08-19 | 17:09

Zo’n onzin heb ik nog nooit gehoord, er zijn gewoon rassen die het happen in de genen hebben en dat gaat er niet uit opvoeding of niet.

drs. P | 22-08-19 | 17:54

Een pistool is passief, een hond actief. Met verkeerde karakter eigenschappen een actieve bijter. Ongeacht de opvoeding.

professorinopleiding | 22-08-19 | 18:02
▼ 1 antwoord verborgen

Geliefd maak ik me vast niet en ik heb er niet voor doorgeleerd maar ik heb een bloedhekel aan loslopende honden en baasjes die hun honden als hun kindjes beschouwen. Kindjes waarover ze steevast roepen: 'Hij is lief hoor en doet niets'. Hou je fokking hond gewoon bij je, gek!
Het ergste zijn die mensen die de dooddoener uitbraken: 'Ik vertrouw meer op mijn hond dan op de mens'. Dan ben je toch helemaal gedegenereerd?
On topic: alles wat voorkomt dat honden mensen aanvallen, is prima. Ook als het vd VVD afkomstig is.

Amsterdamsko | 22-08-19 | 16:46 | 6

Verschrikkelijk idd, die loslopende honden! Met baasjes die jou dan vertellen wat je wel of niet moet als ie op je af komt rennen.
By the way, kende wel iemand met zo'n vechthond en dat bleek zo'n leuk beest.

Carmelita | 22-08-19 | 17:09

Er zijn ook genoeg lieden die in een losloopgebied gaan wandelen of fietsen. Moet ik dan ook mijn honden bij mij houden? Dacht het toch niet.

Goofje | 22-08-19 | 17:11

@Goofje | 22-08-19 | 17:11: Blijkbaar luisteren ze dus naar je. Kwestie van goed op kunnen voeden zeg maar.

Blote Bertus 2000 | 22-08-19 | 20:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Of het nu aan het baasje of het ras ligt boeit niet. Blijft dat het overgrote deel van die beesten gewoon gevaarlijk is. Het moeilijker en/of duurder maken om zo'n beest te houden kan alleen maar helpen.
Sowieso mag het aantal honden wel een heel stuk minder. Laten we gewoon eens beginnen het houden van honden te verbieden als je woont in een flatgebouw of rijtjeshuis. En de hondenbelasting mag ook gewoon weer ingevoerd worden. Buitenkatten ook gewoon verbieden, wil je een kat,dan houd je dat beest maar gewoon in huis of aan een lijntje in de tuin.

Gregovic | 22-08-19 | 16:45 | 2

Verbied ze dan gewoon.

peterdh | 22-08-19 | 16:59

Daar ben ik het mee eens, zeker ook wat betreft katten. Hiernaast worden ze in de avond en nacht buiten gezet want de eigenaren willen slapen. Met als gevolg dat de rest van de buren wakker ligt. Uitermate asociaal.

Muuke | 22-08-19 | 17:10

Het woord broodfokker heeft altijd een hele negatieve betekenis, zeer onterecht, elke fokker is een broodfokker.

snapal | 22-08-19 | 16:45 | 4

@paartjehop | 22-08-19 | 16:47:
Dat verzin ik tijdens het typen.
Ok dan, er zijn ook mensen die de honden zelf houden, dat is dan geen broodfokker. Er zijn ook mensen die de hond gratis weggeven, dat zijn ook geen broodfokkers.

snapal | 22-08-19 | 16:54
▼ 1 antwoord verborgen

Als eigenaar van 65 kilo volbloed rottweiler reu; het gedrag van de hond is altijd 100% de schuld van de eigenaar.

mundusvultdecipi | 22-08-19 | 16:43 | 3

Kan kloppen. Maar wat heb je daaraan als jouw Fifi in 2 stukken wordt gebeten door een grote hond?

Ik heb zelf een hond, zoals ik al zei. Maar het blijven beesten. En zijn gewoon voor geen meter te vertrouwen. Ik heb haar aardig opgevoed. Maar een hond blijft een beest, een beest met sterke kaken en scherpe tanden.

Dan boeit ‘een goede opvoeding’ niet

Nacho_Vidal | 22-08-19 | 16:47

Weet het niet hoor, zelfs de meest deskundige hondenkenner kan gebeten worden.
Maar het is inderdaad altijd de schuld van een eigenaar als het uit de klauwen loopt.

snapal | 22-08-19 | 16:48

Je bent altijd 100% aansprakelijk voor je hond, dat is iets anders dan schuld.

happen_maar | 22-08-19 | 22:49

Oh ja en kijk trouwens eens op de website van het Haags dierenassiel.

Meer dan de helft zijn Pittbulls, Staffords etc.

Het zijn honden die gewoon ff voor de leuk worden genomen.

Zelf heb ik trouwens een Jackrussel. En die hebben ook discipline nodig. Het is maar goed dat die klein zijn want ze zijn erg fel.

Als je namelijk bang wordt van je eigen hond, wie houd hem dan nog tegen?

Nacho_Vidal | 22-08-19 | 16:41 | 5

Vind ik geen enkel argument Goofje. Al heb je 400 honden gehad.

1. Een beet van een JR is pijnlijk maar te overkomen.
2. Een beet van een Stafford is niet te overzien.

Conclussie; kleine honden toestaan. Grote honden vergunning.

Nacho_Vidal | 22-08-19 | 16:54

@Langshetrandje | 22-08-19 | 16:58: Haha. Nee natuurlijk niet. Altijd 2 of 3. De 3 die ik nu heb (Galgo, Podenco en hondje uit Roemenië) zullen de laatsten zijn. Hun leeftijd is 6, 7 en 8 jaar en omdat ik zelf ook al op leeftijd ben neem ik hierna geen hond meer. Maar ik heb ook nog een kat van 2 jaar en mijn vorige was 22 jaar dus hier hoop ik - ook als de honden er niet meer zijn - nog jaren plezier van te hebben.

Goofje | 22-08-19 | 18:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Probleem is dat die honden vaak de hele dag op 50m3 zich helemaal kapot vervelen. Eenmaal buiten teveel energie.

Maar feit is ook dat het soort honden die problemen geven nou eenmaal een bepaald statussymbool zijn voor bepaalde mensen.

Ik heb vorig jaar 2 Staffords een Jack Russel zien (dood)bijten. Ik was in shock. In tranen de politie gebeld. Later bleek dat de Jack Russel nog leefde. Een week later trouwens heel netjes door slachtofferhulp gebeld. Maar toen ging het wel weer.

Die 2 Staffords hebben een muilkorfplicht gekregen. Maar ik vraag me nog steeds altijd af wat er gebeurd was als het een peuter was.

Vechthonden horen thuis op een gigantische boerderij, waar ze kunnen rennen en draven. Niet in een stad of woonwijk.

Nacho_Vidal | 22-08-19 | 16:39 | 2

Eensch.
Te weinig beweging is vragen om ongelukken.

snapal | 22-08-19 | 17:01

Vechthonden horen eigenlijk niet te bestaan. Ook iets achterlijks van mensen, honden die zich moeten doodvechten ter vermaak. Of om te wedden. Ga lekker zelf vechten.

Cammy | 22-08-19 | 17:05

Ja. Je kan liever gebeten worden door een hond van een eigenaar met vergunning dan zonder.

squadra | 22-08-19 | 16:37

"Feit is echter: Honden zonder rasstandaard, die niet van erkende fokkers komen, leiden veel vaker tot problemen dan stamboombeesten." --- uh misschien heeft dat er ook mee te maken dat tokkies geen echte rashonden kunnen betalen

Captain_Dipshit | 22-08-19 | 16:37

Willen jullie meer of minder pitbulls?

42 | 22-08-19 | 16:36 | 3

Meer

Ruimedenker | 22-08-19 | 16:41

Ligt eraan, als we ze ruilen voor Marokkanen wel.

Cammy | 22-08-19 | 17:02

Morgen onze pup op halen! Heel erg veel zin in, zal met veel liefde worden opgevoed

SinisterNL | 22-08-19 | 16:36 | 1

Ga je er twee ophalen ?

Wijze uit het Oosten | 22-08-19 | 16:57

Morgen onze pup op halen! Heel erg veel zin in, zal met veel liefde worden opgevoed

SinisterNL | 22-08-19 | 16:36

Dus als je een bepaald type hond wilt hebben moet je eerst een inlichtingenformulier wm32 invullen, waaruit blijkt dat je van onbesproken gedrag bent, en geestelijk stabiel?
ik voorzie een grote toename aan chiwawas

me163komet | 22-08-19 | 16:36

Moet kunnen, ik houd zelf zwarte mambas en de nog overgebleven bontkraagjes van de inbrekersbende hier in de straat groeten me tegenwoordig met respect.

skoftig | 22-08-19 | 16:34 | 2

Maar laat je hem ook uit en hoe heb je die leiband vastgezet? Met nietjes? :)

Rest In Privacy | 22-08-19 | 16:40

Zwarte Mamba's? De Groene Mamba moet je hebben.

hotnot | 22-08-19 | 16:50

Elke fokker is een broodfokker maar vooral de ”rasfokkers” met hun schijnheilige praatjes van we kijken de mensen aan voordat we een pup afgeven ( vanaf €1000 en meer).

swassannuf | 22-08-19 | 16:34 | 4

@Goofje | 22-08-19 | 16:51: je koopt toch een pup van een afgerichte hond met alle medische keuringen? Nogmaals, wil je kwaliteit dan betaal je ervoor.

Suncatcher | 22-08-19 | 17:13
▼ 1 antwoord verborgen

Heb het zelf meegemaakt. En ook hier gepost, alweer 4 jaar geleden. Ik loop met de hond van vrienden, (die nooit eens gaan wandelen met hun hond, dat dier scharrelt altijd maar een beetje rond in de tuin), en ik stap naar de rand van het water. Komt er ineens, zomaar uit het niets, iets aangerend. Nu pas heb ik de plaatjes zitten kijken, weet nu dat het een bull terriër was. Het ding grijpt de hond waar ik mee stap, en laat niet meer los. Wat moet ik nu? Ik heb ze allebei onder water gedrukt, die bull was niet goed gecoupeerd, kon ik dus bij z'n staart en z'n nek grijpen. Maar dan, als hij mijn hond los laat? Wat dan?

hotnot | 22-08-19 | 16:34 | 6

@hotnot | 22-08-19 | 16:48:
Zat me echt af te vragen wat ik in zo'n situatie zou doen. Geen idee.

Elzenkoning | 22-08-19 | 16:54

@Goofje | 22-08-19 | 16:52: Wat zou die hond hebben gedaan als ik em had losgelaten onmiddellijk nadat hij die andere hond losliet?
Dat is inderdaad de vraag die ik me soms, zoals na het lezen van zo'n bericht hier, nog weleens stel. Zou ie geschrokken weggerend zijn?
Ik heb al gezegd, het gaf geen fijn gevoel.

hotnot | 22-08-19 | 17:02

@hotnot | 22-08-19 | 17:02:

Als ik in zo'n situatie maar half zo adequaat zou reageren prijs ik mij gelukkig.

MickeyGouda | 22-08-19 | 17:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Mijn Duitse herder honden uit werkhonden lijn mogen twee keer in de week even trainen. Gehoorzaamheid, even worstjes zoeken en wat bijten en liggen voor de rest op de bank te snurken. Nooit problemen gehad. Maar ik ben dan ook geen tokkie.

Suncatcher | 22-08-19 | 16:34 | 3

Vind het wel een beetje tokkie gedrag om een Duitse herder 5 dagen op de bank te laten liggen.

Rest In Privacy | 22-08-19 | 16:42

Verwart u niet gewoon de honden, met de vrouw?

Dr.Tatta.Macamba | 22-08-19 | 20:59

Mijn hond is de beste en kan net een deuk in pakje boter bijten.

jan7672 | 22-08-19 | 16:33

Topidee. Dagelijks passeer ik figuren met een Fikkie van het type vechthond die er op zijn minst op uit zijn om anderen te intimideren. Als ik betrapt wordt met een busje traangas - puur om mijzelf in het donker op de fiets te kunnen verdedigen - ben ik strafbaar. Traangas doet kortstondig pijn, maar zo'n hond kan iemand (ongeprovoceerd) voor het leven verminken of erger. Zo krom.

MickeyGouda | 22-08-19 | 16:33 | 4

Als je ervaring hebt in vechtsporten kan dat ook als 'wapen' worden beschouwd.
Wie dan leeft die dan zorgt.

Elzenkoning | 22-08-19 | 16:46
▼ 1 antwoord verborgen

Het waren niet haar eigen honden, zij paste op deze 3 honden.

pibasso | 22-08-19 | 16:32 | 2

klopt

Goofje | 22-08-19 | 16:37

Misschien wilde ze een Quattrotje, maar kende die honden een leuker spelletje.

Rest In Privacy | 22-08-19 | 16:47

"Nederland kent 1 hond op iedere 10 inwoners."
Ik geloof dat dit een veel groter probleem is.

Schoorsteenveger | 22-08-19 | 16:31 | 1

Er zijn gewoon teveel inwoners.

Cammy | 22-08-19 | 16:58

Prachtig plan.
Wat wordt het volgende?
Een wapenvergunning voor bepaalde auto's?

Kapitein Sjaak Mus | 22-08-19 | 16:31 | 4

Dat noemen wij een rijbewijs hier.

snapal | 22-08-19 | 16:38

een vergunning voor een lage suikerspiegel lijkt me beter

Captain_Dipshit | 22-08-19 | 16:38
▼ 1 antwoord verborgen

Yep. Dogs don't kill people. In dat kader ga ik eerdaags naar Tsjechië in het kader van het vrije verkeer van goederen en diensten binnen de EU voor een lief rashondje: www.youtube.com/watch?v=wI_nO4OmCBg

Het is dat ik geen poesjes blief....

Rest In Privacy | 22-08-19 | 16:31

Opgegroeid met honden. En klopt, dat opvoeden is nog best een dingetje. Zeker omdat Nederland zo druk is (ook met honden). Ik hou het lekker bij mijn schaterkater.

Elzenkoning | 22-08-19 | 16:30

Werd goddomme eens tijd.

lacucaracha | 22-08-19 | 16:29

Ik weet het niet van Rossem, dat soort honden wat al zo'n agressieve kop heeft... Toch heel wat anders dan wat je zelf hebt. Was wel eens ergens waar zo'n pitbull een uur lang aan een autoband die aan het plafond was gemaakt met een ketting woest op een neer was aan het schudden. Heb het niet op zulke honden en ze voelen dat. Muilkorven die handel.

De_Poenschepper | 22-08-19 | 16:29 | 2

Je hebt het verhaal kennelijk niet gelezen. Waarom denk je dat jouw mening dan toch iets toevoegt?

Eierballetje | 22-08-19 | 16:38

@Eierballetje | 22-08-19 | 16:38:

Jawel hoor, het ligt aan het baasje en niet aan de hond in het kort. Dit ras is genetisch niet te vertrouwen hoe goed het baasje ook.

De_Poenschepper | 22-08-19 | 17:01

Cesar Milan moet maar eens even een tijdje hier komen wonen. Weet al wat hij zal concluderen: het ligt altijd aan de baas.
Zal best, alleen je hebt er geen ruk aan, als de tandjes in het vlees gaan.
Naar mijn mening zou je eerst op cursus moeten, gewoon om te kijken of je wel geschikt bent voor zo n potentiele moordmachine.

snapal | 22-08-19 | 16:28 | 4

@joppo0 | 22-08-19 | 16:36:
Kan jij vinden, voorlopig heeft hij er een dik belegde boterham mee, al een hele lange tijd, dus zo slecht zal hij het wel niet doen.

snapal | 22-08-19 | 16:41

@snapal | 22-08-19 | 16:41: Van die boterham, dat klopt. Cesar heeft het commercieel uitstekend voor elkaar. Hollywood hé. Net als Gaus hier heeft ie echter weinig kaas gegeten van honden en hoe ermee om te gaan. Het is maar wat je ze laten zien op de TV.

ProfessorX | 22-08-19 | 16:50
▼ 1 antwoord verborgen

Ik word altijd zo moe van de jack russell vergelijking. Ja, elke hond kan bijten, maar sommige rassen bijten niet alleen iets vaker, maar hun beet richt ook meer schade aan. Als je al gebeten wordt door een klein ras dan is dat vervelend en doet dat pijn, maar de kans dat je permanente schade er aan over houdt is vele malen kleiner dan bij een vechthond. Vergelijk dat met een hond die er op gefokt is op enorm krachtige kaken en je zult dan wel moeten inzien dat er een behoorlijk verschil is.

Stel je moet met een hond in een ring: heb je dan liever een Jack Russell tegenover je of een Pitbull?

Kijk alleen al even Once upon a time in Hollywood voor een mooi voorbeeld van wat een goede vechthond kan aanrichten. Tuurlijk is dit een Hollywood film, maar denk maar niet dat een Jack Russell in een soortgelijke scene net zo overtuigend was geweest.

Maar uiteraard is het een kwestie van opvoeden. Elke hond is vals te maken net zoals van elke hond wel een trouw maatje te maken is. Maar we weten allemaal wat voor soort mensen de "stoere honden" aanschaffen. Je ziet mensen in de categorie "tattoos in de nek" doorgaans niet met een Labrador lopen. Dus ja, dat soort honden komen bij mensen die een bepaalde hond willen omdat het stoer is. Die halen ze dan voor een paar tientjes van Marktplaats en doen ze verder helemaal niets mee. Ja soms naar buiten om even stoer door de wijk te lopen met "Killmonger". Verder mag dat beest lekker in de tuin van zijn/haar volkswijkwoning blijven.

Daarom ben ik alleen maar voor vergunningen voor bepaalde hondenrassen. Als je 5 meier moet neerleggen en een cursus moet volgen, dan denk ik dat het snel afgelopen is met de populariteit van de Pitts en Staffs onder bepaalde bevolkingsgroepen

MikeyMo | 22-08-19 | 16:27 | 3

Leave Jack alone! En inderdaad wat een geweldige scene was dat toch!!

Rest In Privacy | 22-08-19 | 16:29

Geweldige slotscène in "Once upon a time in Hollywood". een klein klikje van de baas en the doggy went loco. Het blijven tyfushonden, ik ontloop ze altijd wanneer ik met mijn hond aan het wandelen ben.

pibasso | 22-08-19 | 16:35

Helemaal mee eens.

snapal | 22-08-19 | 16:35

In Duitsland kost zo een stoere hond je 3k per jaar aan hondenbelasting, dat is ook een aardige manier om dit probleem aan te pakken en aangezien de VVD erg hecht aan meer belasting is dit denk ik ook de beste manier.

Moonwarrior | 22-08-19 | 16:25 | 2

Wist ik niet, maar vind ik eigenlijk wel een goede oplossing..

Wijze uit het Oosten | 22-08-19 | 16:51

Behalve als je door de aggresieviteitstest komt met de 3k kostende hond, zo betaald een kameraad van mij in Bayern "maar" iets van 320,= voor zijn bordeaux dog van bijna 65 kg. De test kost rond de 500,= en bij het minste of geringste komt de hond er niet door en ben je die poen ook kwijt

Rest In Privacy | 22-08-19 | 17:06

Goed relaas van @van Rossum.
Heb zelf een mishandelde pup uit Roemenië in huis genomen. Bleek ook nog een hoop wolf doorheen te zitten.
Na jarenlang heel intensief socialiseren, geduld en pleisters plakken is het nu een gereserveerd en schrikachtig maar sociaal en betrouwbaar beest. Had ik inj het begin zwaar onderschat. De helft van zijn broertjes, zusjes kan op de dag van vandaag nog niet eens aan een riem. Beest is 6. Werden aangeboden als schuwe maar lieve pups.

der maupmeister | 22-08-19 | 16:23 | 3

Man, ik ken iemand die precies hetzelfde heeft meegemaakt, een schuwe mishandelende hond uit het oostblok gehaald, de hond is nu precies zoals jij omschrijft.

snapal | 22-08-19 | 17:16

hetzelfde met mijn schoonmoeder, gaat nu na een jaar of 16 een stuk beter aan de riem

Theo-Pim-Riv | 22-08-19 | 17:24

Gewoon op straat muilkorven. Alles wat er achter de voordeur gebeurt is dikke pech. Had je maar een goudvis moeten nemen.

Rest In Privacy | 22-08-19 | 16:23 | 3

geldt dat ook voor de -kleine- kinderen van zo'n tokkie? want in mijn woonplaats loopt een - ondertussen- tienjarige met een afschuwelijk verminkt gezicht rond nadat hij op zijn derde even door de rottweiler van pa te grazen werd genomen.

me163komet | 22-08-19 | 16:30

@me163komet | 22-08-19 | 16:30: Gelijk jeugdzorg bellen in dat geval. Kinderen en moordmachines zijn geen geweldige combi. Als je dat niet snapt als ouder verdien je geen kinderen. Mafkezen.

Rest In Privacy | 22-08-19 | 16:35

@Tishetnetnie | 22-08-19 | 16:35: precies, gelijk, maar dan ook echt gelijk en meteen jeugdzorg bellen, dat zal die rot hond leren.

Dr.Tatta.Macamba | 22-08-19 | 20:45

Word zo moe van dat gezeik dat het niet aan de hond ligt maar aan opvoeding en eigenaar.
Nou en? Feit is dat deze honden moorden ja andere fikkies kunnen ook bijten maar moet de eerste golden retriever, poedel of jack Russell nog tegenkomen die echt iemand heeft gedood.
Ik wil de gok niet nemen weg met die krengen.

Huwelijksgeluk | 22-08-19 | 16:22 | 2

Met golden retrievers en jack russels kun je je goed vergissen! Dat zijn nu precies 2 rassen die vaker bij bijtincidenten voorkomen.
Verschil is vooral dat deze minder schade aanrichten en er daardoor vaak ook geen aangifte oid word gedaan.

arabes_eut_domus | 22-08-19 | 16:45

Eigenaren van dat soort honden zijn vaak ongeschikt en irrationeel.
Niet eens in staat bepaalde risico's en eigenschappen van de hond te erkennen, omdat hij (nog) niets heeft misdaan en statistieken van bijtincidenten er opeens niet meer toe doen.
Plus het non-argument dat kleine honden vaker bijten is hetzelfde als een samuraizwaard met een aardappelschiller vergelijken.

Reebensteeltje | 22-08-19 | 16:22 | 3

Ik vraag mij altijd af wat iemand bezielt om zo'n agressief mormel te willen hebben..

Wijze uit het Oosten | 22-08-19 | 16:50

@Wijze uit het Oosten | 22-08-19 | 16:50:
De intimidatie geeft de eigenaar een misplaatst machtsgevoel.

snapal | 22-08-19 | 17:18

@Wijze uit het Oosten | 22-08-19 | 16:50:
Staffords zijn niet agressief,wel erg energiek, je moet ze niet nemen als je in de stad woont.

miko | 22-08-19 | 18:43

Er zijn meer honden met een slechte baas dan andersom. Maar minder aub. Minder honden!

Normpje | 22-08-19 | 16:21 | 1

Maar slechte bazen creëren slechte honden helaas. En als het mis gaat moet de hond dood. De baas heeft dan drie maanden later een 'nieuwe'

Cammy | 22-08-19 | 16:51

Het incident vond plaats in Rotterdam zoals het artikel achter het linkje ook meldt. Waarom staat er hier dan Den Haag? Testje of we wel opletten Van Rossem?
Overigens vind ik een wapenvergunning voor honden flauwekul. Een hinderwetvergunning voor dat irritante geblaf daarentegen...

Hetze Haatstra | 22-08-19 | 16:21 | 1

Ze bedoelen een wapen vergunning voor VVD-ers en een hinderwetvergunning voor die irritante leugenaars is ook heel hard nodig.
Ze zaten gisteren weer bij Jenik wwer volop te liegen en dan zegt die buschauffeur Teeven ook nog dat Trump lomp is. Die heeft ook geen zelf kennis, de lomperd.

loekdeleeuw | 22-08-19 | 16:32

hondjes met kaakklem in de ban. dat zou echt een stuk schelen.

twijfelbewaren | 22-08-19 | 16:21 | 4

Wat ECHT zou schelen is kaakklemmen verbieden, maar dat heeft weer niks met honden te maken.

skoftig | 22-08-19 | 16:32

@Spartaan1888 | 22-08-19 | 16:26: "En bovendien is de schade die vechthonden aanrichten vele malen groter. "Dat komt doordat ze vastpakken, vasthouden, niet meer loslaten en beginnen te schudden en te scheuren. En daar krijg je verschrikkelijke wonden van. Andere honden doen dat niet." Aldus Joanne van der Borg, gedragsbioloog van de Wageningen universiteit en gespecialiseerd in (probleem)gedrag van honden. Helder?

twijfelbewaren | 22-08-19 | 17:20

@Spartaan1888 | 22-08-19 | 16:26:

Zoek de afbeeldingen maar eens van kinderen die zijn gegrepen door dat soort honden. En achteraf niet mouwen dat het schokkend was.

Rest In Privacy | 22-08-19 | 17:27
▼ 1 antwoord verborgen

Zo lang er mensen zijn die hun kinderen verwaarlozen (waardoor later problemen) blijven er ook mensen die honden verwaarlozen (waardoor later problemen). Kan allebei even gevaarlijk zijn. Dus dan ook maar een vergunning aanvragen voor het in huis hebben van een verwaarloosd kind.

Leptob | 22-08-19 | 16:19

Een beetje rashond is tegenwoordig ook kapot gefokt. Moet je eens kijken wat ze met de Duitse herder gedaan hebben. Wil je tegenwoordig nog een beetje hond dan neem je een Belgische Mechelse herder of Malinois.

youtu.be/orAGU04T0rc

Zwezerik | 22-08-19 | 16:18 | 2

Malinois? Even opzoeken. wj ga morgen onze Tamaskan pup ophalen. Twee jaar mee bezig geweest op de "lijst" te komen voor een pup.

SinisterNL | 22-08-19 | 16:41

Malinois. Ik had er twee van. The best. RIP.

MistaRazista | 23-08-19 | 00:15

Misschien ook een idee om een speciale lijst met "risico-autos" op te stellen, en voortaan de auto's van doodrijders in beslag te nemen. Wel zo consistent.

Drozgoza | 22-08-19 | 16:18 | 2

Geen gek idee. En dan zul je er toch achter komen dat je van bepaalde types auto er meer in beslag neemt. Vaak zijn die " getuned" en er zitten van die jongens in met het petje achterstevoren op, die met een jaar rijbewijs al meer bekeuringen hebben voor te hard rijden en asociaal weggedrag als mijn hele familie in dertig jaar rijden.

me163komet | 22-08-19 | 17:11

Zo'n gek idee vind ik dit niet. Je moet in dit land voor de meest onnozele dingen in bezit zijn van een certificaat, rijbewijs, brevet, enzovoorts. Ondertussen mag elke debiel onbegrenst kinderen op de wereld zetten en beesten aanschaffen. Ben zelf een enorm dierenliefhebber en altijd opgegroeid met onder andere honden en katten thuis, maar er lopen te veel idioten rond met zo'n pitbull of andere vechthond (en die zijn nou eenmaal agressiever/gevaarlijker dan andere hondenrassen, feit) rond. Zijn naar mijn idee bovendien vaak aso's en ander volk uit de onderste klasse van de samenleving die met zo'n beest menen te moeten rondlopen.

Le Roi | 22-08-19 | 16:18 | 1

Valt me ook altijd op,Tokkies slechte persoonlijke verzorging.
En dan een hond met meestal een grote bek erbij,van ras kun je niet spreken,totaal verrot gefokt.
Wandelende tijdbommen,hou me er verre van.

De Profundus | 22-08-19 | 18:35

Het waren toch niet haar eigen honden maar ze pastte alleen maar op ze?
Of zijn dit weer andere bijters?

2voor12 | 22-08-19 | 16:16 | 1

ze paste op.

Goofje | 22-08-19 | 16:40

Honden blijven uiteindelijk onbetrouwbare beesten.

Selassie | 22-08-19 | 16:13 | 4

@Ing. eslapen | 22-08-19 | 16:21: als er 1 wezen trouw is is het de hond wel. Niet te vergelijken met de onbetrouwbare huichelaar die mens heet.

Goofje | 22-08-19 | 16:42

@Goofje | 22-08-19 | 16:42:
Eigenlijk zeg je dan dat je sociaal gezien op het niveau van een hond prima functioneert, maar dat het op het niveau van een mens nog niet zo wil lukken?

libertat | 22-08-19 | 17:04

Daarom heb ik ook een kat, doet nooit iets wat je wilt.... ben al 15 jaar bezig hem iets bij te brengen, vergeet het maar. Dat is nu de reden waarom ik van deze eigenzinnige beesten houd.

Keyboardspeler | 22-08-19 | 23:14
▼ 1 antwoord verborgen

Het bezit van bepaalde rassen gewoon verbieden lijkt me eenvoudiger.
.
Oke, dan niet met terugwerkende kracht, vanwege menselijke gehechtheid aan deze "dat doet ie anders nooit" schepsels.

hotmint | 22-08-19 | 16:12 | 3

Er zijn al 'vechthonden' verboden geweest, o.a. de pitbull terrier. Maar dat bleek niet te handhaven omdat dat soort honden onderling gekruist werden en worden.,

Goofje | 22-08-19 | 16:43

Heeft Meneer Van Rossem het net helemaal uitgelegd en dan kom jij met een domme opmerking.
TLTR; Er zijn al wetten die het een en ander zouden moeten regelen.
Maar als die niet worden gehandhaafd dan kan je nog zoveel wetten
bedenken als je wil maar dat help dan geen zak.

NatNiks | 22-08-19 | 17:50

@NatNiks | 22-08-19 | 17:50:
Van Rossem: "Er zijn hondenrassen (zogenaamde hoogrisicohonden) die genetisch 'gevaarlijker' zijn, dat is een feit. "
Vanwege dit feit lijkt me het *wel* prima en eenvoudig te regelen.
Door oa: Stamboom documentatie verplicht stellen en fokken met deze rassen verbieden. Hond met meer dan X% 'gevaarlijke genen' vanwege voorouderen == Verboten.

hotmint | 22-08-19 | 18:29

Doorgefokte teringhonden icm doorgefokte 4 voeters is vaak een slecht combinatie.

b3n | 22-08-19 | 16:10 | 2

I.c.m. doorgefokte tweevoeters is vragen om problemen.

Rest In Privacy | 22-08-19 | 17:03

Honden zijn kut. En mensen met honden zijn nog veel meer kut. Gewoon alle honden verbieden, ze blijven allemaal gevaarlijk en schijten sowieso overal de boel onder, en denk maar niet dat die hondentokkies het opruimen.

Snorkle | 22-08-19 | 16:08 | 9

Helemaal gelijk! Alle blindengeleidehonden eruit, die blinden moeten zelf maar leren zien. Geen hulphonden meer voor veteranen, ze kunnen toch ook gewoon aan de drank of de drugs om van hun problemen af te komen. Weg met al die speurhonden, die verdwaalde of vermiste kinderen moeten zelf de weg maar terugvinden en anders gaan ze maar dood, dat is Darwin. Ook weg met die honden die mensen zoeken onder puin en zo, er zijn genoeg mensen tenslotte. Gezelschapsdieren voor eenzame mensen? Opzouten ermee! Speurhonden die bommen zoeken in bagage op vliegvelden en zo? Niet nodig, een vliegtuig meer of minder, kniesoor die er op let. Leuke, vrolijke, huisdieren die spelen met de kinderen, die kwispelend aan komen rennen als je thuis komt? Gewoon weg ermee want normale mensen die een hond hebben zijn per definitie tokkies. Goede punten ook van je.

Jan Slot | 22-08-19 | 17:10

Mensen zonder honden zijn ook kut. In wezen is alles kut. Maak er wat moois van.

MistaRazista | 23-08-19 | 00:16
▼ 6 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl