Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Totale HR-lul bij de politie: ‘Agenten zijn racisten’

Die pet past hem absoluut

Laffe haas gebruikt een anekdote om alle agenten bij zijn afscheid een trap na te geven en zelf de stralende ster van het policor universum te zijn.

Policor ophef du jour: Carel Boers, een "coach en adviseur" van de politie heeft een boze open brief (pdf) geschreven aan korpschef Erik Akerboom (en natuurlijk gecc't naar NRC Backstabblad, waar ze hem nog een 'klokkenluider' durven noemen ook), waarin hij agenten verraadt die onaardig taalgebruik over burgers & buitenlanders hebben gebruikt, en hen beschuldigt van racisme en "moslimfobie". 

Eerste zin van de brief: "De in vele opzichten snel veranderende maatschappij vraagt van organisaties om verandervermogen, innovatie, wendbaarheid en de moed om uitdagingen aan te gaan die leiden tot een steviger en breder maatschappelijk draagvlak." Dan weet je dus gelijk dat de rest (1800 woorden totaal) bestaat uit lauwe middelmanagerskots die drijft op rancune tegen de realiteit van de gewone man of vrouw met de blauwe pet, en alleen maar wordt ingegeven door de waanzin van de diversiteitsdwang. En dat allemaal onder een briefhoofd van zijn eigen bedrijf: "Turnaround Partner". Klinkt als iets waar heel veel geld naartoe gaat, maar waar geen enkele aangifte mee opgelost wordt.

Fuck die fopklokkenluider. En fuck Akerboom, die in een blog reageert als een tuinbroek met houten oorbellen, door in het empathische braakjargon van de mediatraining ("geschrokken", "dit raakt iedereen") nog instemmend te reageren ook: "Binnen het korps is helaas nog niet overal sprake van de veilige en inclusieve werkcultuur die nodig is." Je zal zo'n wijf als baas hebben in de belangrijkste handhavende organisatie van het land.

Politiemensen die het échte werk doen, staan elke dag de stront uit de samenleving te scheppen. Straatagenten wordt een wankel middeninkomen betaald, in ruil daarvoor moeten ze de stinkende rotzooi van de bodem van de bevolking bikken, en als dank krijgen ze een trap na van een kantoorlul van de "diversiteitsraad" die ze bij het afscheid van zijn dikbetaalde positie als stuurman aan wal allemaal ff als 'racist' neerzet. Waarop de hoogste baas slechts lafjes voor zijn mensen opkomt, en bovenal een policor deëscalerend damesblaadjescitaat uit zijn politiepen perst. "Met respect voor elkaar en voor elkaars mening", uiteraard.

Agenten moeten de rioolputjes van de realiteit tegen overstroming behoeden en die dagelijkse confrontatie gaat onvermijdelijk gepaard met frustraties die af en toe een uitlaatklep moeten krijgen. Maar in hun rapporten moet het braaf en zakelijk blijven, in de rest-uren worden ze naar iftars gestuurd in moskeeën waar de imams zich de ballen uit de bidjurk lachen over zoveel horige buigzaamheid, op de hogere vloeren zijn alle bazen besmet met het diversiteitsvirus, en de vertrouwenspersoon of bureaupsycholoog wil vooral dat je het gepaste fatsoen & respect-lingo gebruikt. Politieke correctheid is de enige welvaartsziekte waar de omgeving misselijker van wordt dan de patiënt, ook bij de politie. Sja. Dus dan lucht je maar in een Whatsappgroepje met collega's, die hetzelfde mee- en doormaken als jij. MAG. NIET.

Zo'n laffe klikrat van een Boers heeft met deze brief ondertussen zijn eigen morele aflaat betaald, veegt straatje en lei schoon en lijkt ook nog eens te geloven dat de samenleving van schoften, schorem en schimmige sujetten ontdaan zal worden zodra agenten stoppen met het uiten van harde maar benoemende frustraties. Een beetje zoals Gabberwaus denkt dat minder festivals leidt tot een einde aan de drugshandel - het is van een totale debiliteit waar iedere capabele bestuurder gillend bij wegloopt, zodat er nóg meer ruimte geclaimd kan worden door de gebakken lucht van beleids-Boersen, die iedere functionele bedrijfsvoering met agressief vingerwappen naar de tiefus tut-tut-tutten.

Akerboom schrijft in zijn reactie aan Boers (pdf) dat hij "staat voor een korps waar iedereen gewaardeerd wordt, zich veilig voelt en onderdeel van is", maar de enige manier waarop politiemensen zich in hun dagelijkse taak gesterkt voelen, is als hun bazen die politiek correcte ziekte eens uit hun beleid bestralen en zich als één man achter hun agenten scharen - zonder dat degenen die het échte werk moeten doen bij ieder Fout Woordje in Whatsapp over hun schouder moeten kijken of er geen Carel Boersen achter hen staan om met een opgeheven moraalvinger aantekeningen in hun notitieblokje maken.

De Nationale Politie is geen werkplek voor watjes. Man up (m/v), de dagelijkse werkelijkheid van de straat houdt zich ook niet aan politiek correcte managerskots. En als er nou één ding geen "afspiegeling van de samenleving" is dan zijn het wel bureauplakkende bobo's die hun beleid door de afgrijselijke modetermen van het deugmoralisme laten bepalen. De Akerbomen en Boersen van deze wereld proberen mensen tegen hun zin gelukkig te maken door ze methodes op te leggen die niet werken, waar niemand mee geholpen is, en die niemand nodig heeft om goed politiewerk te kunnen doen.

P.S. Hee Boers. Agenten zullen dit topic niet publiekelijk delen - levensgevaarlijk voor je baan. Maar reken maar dat ie rond zal gaan in Whatsapp.

Reaguursels

Inloggen

Inschatting: contract beeindigd. Maar na 10+ jaar aardig binnengelopen als zzp'er, zeg maar. Na alle rancune van zich afgeschreven te hebben nu op weg naar de Algarve of de Provence. Voor het Zwitserleven gevoel.
Afgezien van het geneuzel over het niet inclusief zien (zucht, een politie organisatie is GEEN breiclub) gaat ie aardig te keer tegen de politietop.

DebraCadabra | 14-07-19 | 19:03

Tip aan de politie: ontbind de adviesovereenkomst vraag al je geld terug en eis bijkomende schadevergoeding van adviesbureau en van Boers.

AlexanderVissers | 14-07-19 | 13:32

Boers is een typische bankgast die nadat hij de Rabo verliet even bij de politie het 1 en ander zou gaan regelen. Bij de "rabo" bank werken over het algemeen niet de meest ervaren mensen. In de tijd van de crisis kwamen m.b.t. ondernemers - die de bij de Rabo klant waren - de meest schrijnende verhalen voor. Nu hij dan daarna ter politie komt en het roer wil omgooien, moeilijk he indien Jan agent niet luistert, gaat hij een beetje links lullen over racisme binnen het politiekorps. Raar knaapje en vervelend mannetje. Typisch links lullen rechts zakken vullen. Salon achtige nietsnut!

AMX pri | 14-07-19 | 13:07

Bij de politie werken inderdaad veel racisten en vrouwenhaters. Verder moet je als witmens ook bij het juiste clubje horen anders heb je ook geen leven. Is al jaren bekend. Daarnaast is het een incapabel zootje. Er is nergens capaciteit voor ook al kom je met de dader en klinkaar bewijsmateriaal. De pakkans voor een crimineel is al jaren nihil, als hij eenmaal wel wordt gepakt is de kans op vervolging nihil, en mocht hij dan toch vervolgd worden, dan is de kans op straf nihil. Eigenrichting gaat nog eens groot worden in dit land.

Weerduivel | 14-07-19 | 12:47 | 5

@Weerduivel | 14-07-19 | 13:34:

Jij zegt van anderen dat ze racisten en vrouwenhaters zijn.
Je hebt 0 feiten, 0 voorbeelden en 0 argumenten waarmee je die zware beschuldiging zou kunnen staven.

Wist je dat er bij de politie gewoon allochtonen en vrouwen werkzaam zijn?
Dat ze bij klachten gewoon naar leidinggevenden, vertrouwenspersonen of desnoods de rechter kunnen stappen?
Net als bij elk ander bedrijf?

Dandruff | 14-07-19 | 14:25

@Dandruff | 14-07-19 | 14:25: Ja, ja dat er vrouwen en allochtonen bij de politie werken maakt het volstrekt onmogelijk dat er binnen de politie uberhaupt sprake kan zijn van discriminatie. Er zijn genoeg rapportjes inmiddels verschenen waarin dit beschreven staat. Doe gewoon maar eens googlen.

Weerduivel | 14-07-19 | 15:03

@Weerduivel | 14-07-19 | 15:03:

Jouw stropop weerlegt niet de feiten die ik noem.
En ik ben het met je eens dat jij 0 feiten, 0 voorbeelden en 0 argumenten hebt, maar dat betekent nog niet dat ik jouw huiswerk moet doen. Google zelf maar naar een onderzoek dat volgens jou aantoont dat de realiteit niet bestaat, als jij vindt dat de realiteit niet bestaat.

Dandruff | 14-07-19 | 15:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Dezelfde mietjes die de brandweer in Amsterdam wilden verzieken willen dus ook de nationale politie verzieken. Dat krijg je er van als je eerst de politie nationaal maakt en vervolgens van die Randstad mietjes in huurt om de politie 'te verbeteren'. Laat een rouwdouwer uit Drenthe de politie maar verbeteren, daar heb ik een stuk meer mee dan zo'n trutje uit Den Haag.

Ares | 14-07-19 | 12:32

Gelukkig is Van Rossem er om die paarse broek af te zeiken. Anders zouden we wel eens kunnen geloven dat er zaken mis zijn bij de Politie.

Mahatma | 14-07-19 | 11:43 | 1

Van Rossem heeft een degelijk verhaal, dat is iets anders dan "afzeiken".
Natuurlijk is geen enkel bedrijf perfect, ook de politie niet.
Maar Boers wijst niet op een enkel reëel foutje; hij komt met hele zware edoch ongefundeerde beschuldigingen.
Boers heeft welgeteld 0 feiten, 0 voorbeelden en 0 argumenten die suggereren dat zijn laster zou kunnen onderbouwen.

Dandruff | 14-07-19 | 14:41

Laten we afspraken dat eenieder die het woord "leiderschap" in een tekst gebruikt af is (tenzij, zoals hier, in aanhalingstekens of als verwijzing gebruikt). Nodeloos te stellen dat dit ook voor "inclusief" geldt. Ik denkt er over een lijstje te maken.

AlexanderVissers | 14-07-19 | 11:29

Verbinden, inclusief, diversiteit bla bla bla bla...

azijnseikerT | 14-07-19 | 11:12

Heeft de heer Boers geen geheimhoudingsplicht? Zo niet, dan is dit dat het grootste schandaal. Niet-ambtenaren die straffeloos ambtsgeheimen kunnen ventileren. Meteen stoppen met dergelijke externen, niet-ambtenaren, in ambtelijke organisaties! Dat er bij de politie fouten worden gemaakt moge duidelijk zijn, en dat er eenheden zijn waar structurele problemen heersen is ook wel duidelijk maar dat valt ook wel te verwachten in een organisatie met méér dan 60.000 werknemers. Ten aanzien van Marokkanen in het corps, het feit dat Marokkanen een dubbele nationaliteit hebben maakt dat ze per definitie de schijn van loyaliteitsconflict tegen hebben. De vraag is of benoeming in overheidsdienst van Marokkaanse staatsburgers daarom niet heroverwogen moet worden.

AlexanderVissers | 14-07-19 | 11:12

Mooi stukje.
Waar dit beleid toe gaat leiden?
Kijk naar Engeland, Tommy Robinson zit al in de bak.
Voor je kijken en doorlopen mensen.
Het benoemen van problemen met luchtgetintiërs is vele malen erger dan de problemen die ze veroorzaken. We zullen sterven in het harnas van de sjw's, terwijl de boeren van de iftar onze maag reutelend verlaten via onze doorgesneden keel.

ParaPiet | 14-07-19 | 10:38 | 1

"terwijl de boeren van de iftar onze maag reutelend verlaten via onze doorgesneden keel" haha heerlijk dit, ik heb gelachen.

voorbips | 14-07-19 | 12:01

Wat kan er fout gaan als je beleid gaat maken op basis van de gewenste linkse wereld ipv real life? Zie amsterdam daar gaat nooit wat fout....

flashforward | 14-07-19 | 10:32

Serieuze vraag: Kunnen mensen nog lezen of lopen ze blind achter wat iemand zegt aan?
In die brief wordt gehakt gemaakt van de naar-elkaar-baantjes-toeschuivende bestuurlijke faal elite aka en dan vooral naar de Erik Akerbooms binnen de Nationale Politie.

Op geen wijze wordt de politieman/vrouw afgevallen die ondanks alle tegenstand hun werk proberen te doen in de open brief. Sterker nog, ieder die misstanden aankaart wordt gestraft en "krijgt een lesje nederigheid".

Beetje raar hoe van Rossem tot dit soort conclusies komt.
Enfin: Willen wij meer of minder hiervan: "Daar worden burgers bijvoorbeeld weggezet als kankermongolen, kankerlijers, pauperallochtonen, kankervolk, kutvolk en kutafrikanen. Daar spreken dienders de wens uit dat burgers van anderen dan de politie een pak slaag krijgt, de burger
doodgereden zal worden, de burger wel aan de beurt zal komen, en de burgers allemaal kapotgemaakt moeten worden (letterlijk citaten van teamleden)."

Mocro070 | 14-07-19 | 10:30 | 6

Carel Boers doet op basis van een enkele opmerking het hele politiekorps tekort. Hij nuanceert ook nergens omdat hij toch opstapt en nog even fijn wil genieten van het feit dat hij een toffe peer is. Het is werkelijk schandalig dat hij geen enkel begrip toont voor de gewone agent op straat. Daarnaast vermoed ik dat Boers een leugenaar is. Maar ik verwacht ook niet van een Haagse Marrokaan dat hij zijn eigen slangennest bevuild.

decaliter | 14-07-19 | 12:03

Het verschil is: Dit is regelrechte kritiek op het gehele management van het korps. Het kritiek luidt er zijn te veel oude blanke mannen. Hij heeft het niet over of ze wel of niet gekwalificeerd zijn. Daarnaast haalt hij aan dat daardoor agenten zich onveilig voelen. Kun je je het voorstellen? Ik niet in ieder geval en iemand met een beetje verstand ook niet. Het is inhoudsloze kritiek op de gemene blanke witte man.

Pel de pinda | 14-07-19 | 14:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Het zijn slappe linkse zakken die daar de dienst uitmaken. De werkvloer staat er in de praktijk mijlenver vanaf.

BozePaarseMan | 14-07-19 | 10:07

Reality check,

Politie wordt geleid door sjw en bonden alsmede interne informele gangs met als thema homo/lesbo, allochtonen etc. Er zijn deals met de media maar het grootste probleem zijn natuurlijk de immense constructiefouten van klein naar grootschalig van decentraal naar centraal en het schreeuwend teveel aan mensen in advies, communicatie, beleid ,leiding, inhuur en zg. Academie (u weet wel , zwaar verlies lijdend dus maar geincorpereerd,) die een verstikkende deken over de uitvoering leggen met bs cursussen en sjw gedachtengoed. Het is meer een politburo geworden en net als in de maatschappij pakt 20 procent schreeuwers de regie zonder enige positieve footprint geleverd te hebben......
Time for a change.........

2CVOcean | 14-07-19 | 09:25

Aha 'Moslimofobie'. Ik weet al weer genoeg...

Ze plegen het gruwelijke gros van alle aanslagen, integreren meestal niet of nauwelijks, een enorm groot percentage beschouwt de Sharia als heiliger dan onze grondwet, als 2 vliegtuigen de Twin-towers invliegen lopen veel van die barbaren de horlepiep midden op straat en hebben uiteraard de Joden het gedaan.
Eerwraak, homo-haat en vrouwenonderdrukking aan de orde van de dag, bovenaan in allerlei criminaliteit- cd misdaadstatistieken.

Maar men lijdt hier aan 'Moslimfobie'. Een irreële(!) angst. En het zijn uiteraard ook racisten bij de politie want Moslims zijn in dit land weer eens een keertje een ras.

Laat maar weer allemaal. Next.

Realism Is All | 14-07-19 | 09:22 | 1

Precies!

Pel de pinda | 14-07-19 | 14:43

Onder je een aanvulling van het artikel.
Machtspolitiek VVD maakte puinhoop van Nationale Politie (en veiligheid en justitie)
tpo.nl/2019/07/13/machtspolitiek-vvd-...

komtdatschot | 14-07-19 | 09:22

Nationale Politie! Als Rutte zich eens bedenkt wat er daarmee allemaal mis is gegaan sinds 2012, dan gaat hij ook staan trillen als een espenblad.
Er is gisteren ingebroken bij de buren. Als je de statistieken moet geloven dan is dit zeer zeldzaam geworden..

Rest In Privacy | 14-07-19 | 09:22

De agenten worden verraden door types als deze Carel Broers

frisenfruitig | 14-07-19 | 09:12

Meer dan 10 jaar lang als duurbetaalde consultant facturen naar de opdrachtgever sturen en dan bij het vertrek je gal spuwen in een openbare brief over een onderwerp waar je zelf mede voor verantwoordelijk bent geweest... Waarom is deze Boers dan niet veel eerder vertrokken? En dat de NRC dit figuur een klokkenluider noemt is ronduit hilarisch.

therealbraindump | 14-07-19 | 09:08

Uhm, volgens zijn linkedin heeft hij in een jaar maar liefst via drie zeer goede instellingen een MBA gehaald...??? Wat een koekenbakker.

woodywoodpecker | 14-07-19 | 09:05

Die diversiteit die ze erin geramd hebben heeft wel geleid to zeer veel corruptie. Echt hulde aan onze politiemensen van alle kleuren, maar die hebben last van het gespuis dat erin wordt geduwd onder het kopje "diversiteit". Hoe krijgen die bureautijgers het toch weer voorelkaar, wat een viezerikken!

toerbaas | 14-07-19 | 09:04

En als ze in 1970 de grenzen potdicht hadden gemaakt, had van Rossem hier een opstel geplaatst over het liefdesleven van de zilvermeeuw in zijn nestje op de blanke top der duinen in plaats van bovenstaande ergernis.

Bucket of Shit and P | 14-07-19 | 08:56 | 2

Als een tijdelijke verblijfsvergunning in die tijd inderdaad tijdelijk was en nageleefd en gehandhaafd werd, dan was er nu niets aan de hand geweest. Wederom maken we dezelfde fout met de Syrische vluch

Joostmochtnietsweten | 14-07-19 | 09:29

vluchtelingen nu, die krijgen vanaf heden langzaam aan een permanente verblijfstatus. Die gaan ook nooit meer weg.

Joostmochtnietsweten | 14-07-19 | 09:29

In dit land wordt je racist gemaakt door ondoordachte gutmensch beslissingen van onze regeringen . Als je je gezagsdragers ook nog de opdracht geeft om deescalerend te werk te gaan terwijl dit als laf of incapabel overkomt bij de naffers..... tja...... nog meer racisten in de maak. De politie en straffen hier in Nederland zijn het lachertje van de planeet aarde.

Koning BongoBongo | 14-07-19 | 08:55

De politie is van bovenaf helaas helemaal bureaucratisch gesloopt, normale mensen trekken dit niet en de problemen in de corpsen stapelen zich op. In een klein stukje Nrd.-Limburg zijn bij een corps de laatste 2 maanden 8..... politiemensen op non-actief gezet, dat is 24% van de actieve dienders..... en meer als mais en wat wegverkeer is er daar niet. Zeer verontrustend.

grindbak | 14-07-19 | 08:47 | 4

Bron? Link?

theo-is-dood | 14-07-19 | 10:26

Bron or it didn't happen.

Willem_Oltmans | 14-07-19 | 10:56
▼ 1 antwoord verborgen

Over die gluiperd heb ik het even niet, maar over de reactie van Akerboom wel: als er iets is wat ik geleerd heb is dat de grootste toneelspelers het snelst de maatschappelijke ladder opklimmen. Volgens mij acteren ze nog als ze een ijsje eten, hun gulp dichtdoen of de buxus bijsnoeien. Je zal er maar mee getrouwd zijn en elk uur van de dag voor de gek gehouden worden.

Slogra | 14-07-19 | 08:42

Wil je weten waarom diversiteit bij de popo niet zo'n lumineus idee is? Denk dan zelf maar even na. Want als iemand je dat moet uitleggen dan ben je een hyperlinkse ivorentoriër die de Joop als hoogste waarheid beschouwt.

Nivelleermarionet | 14-07-19 | 08:30

De PVV dichtheid binnen de politie is ook erg hoog, dus dit verhaal verbaast niemand natuurlijk. Het is en blijft tenslotte de PVV knokploeg met het empathische vermogen van een laag functionerende autist

Wolfje_Tungsten | 14-07-19 | 08:19 | 6
-weggejorist-
Joostmochtnietsweten | 14-07-19 | 09:37

Wolfje. Je stelling is pure speculatie. Maar in het geval je gelijk hebt is het toch een beetje de vraag of PVVers graag bij politie gaan (dan zou je dus op zoek gaan naar multiculturele ellende uit de samenleving waar je zo van walgt, klinkt mij tegenstrijdig in de oren). Óf dat de realiteit van het dagelijks politiewerk allerhande politieke opinies tot de PVV doet bekeren. Dat laatste acht ik aannemelijker.

Joostmochtnietsweten | 14-07-19 | 09:37

Eigenlijk dus 'wat was er eerder? Kip of Ei'. Behalve dat dat een idiote uitdrukking is. We weten immers dat een kip altijd uit een ei komt maar dat een evolutionair voorloper van de kip dat ei gelegd heeft. Er is dus een al lang een wetenschappelijk antwoord op die vraag: Het ei was er eerder.

Joostmochtnietsweten | 14-07-19 | 09:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik kan me voorstellen dat er bij de politie inderdaad zo’n cultuur heerst zoals deze meneer in zijn boze brief schetst. De politie is een eng clubje mensen die niks of zeer weinig voor de burger kunnen betekenen. Ze dwingen geen respect meer af zoals ome agent vroeger betaamde. Slap. Bonnen uitschrijven voor fietsende appers. Etc. Ze mogen niks. Geen wonder dat ze in hun frustratie zich uitleven op de arme burger.

Accident_Prone | 14-07-19 | 07:27 | 6

Wat ik me wel eens af vraag. Zou de pH waarde van de vagina's van 'zure linkse wijven' ook meetbaar lager zijn dan de gemiddelde nuchtere rechtse vrouw. Dikwijls vinden zegswijzen hun oorsprong in de realiteit, dus het zou me niet verbazen. Een bijzondere gedachte dat je haar politieke voorkeur zou kunnen proeven. Wellicht dat wat van het licht basische zaad van bijvoorbeeld een reaguurder haar kwaal kan verhelpen. Met andere woorden: Die moet eens goed genomen worden.

Joostmochtnietsweten | 14-07-19 | 09:46

@Lerp | 14-07-19 | 08:08:
Toevallig ben ik een vrouw. Rechts bovendien. En ik durf te wedden dat jij, als je een bekeuring krijgt van een agent, voor 5 kilometer te hard rijden, je de hele geloofwaardigheid van de politie zonder pardon voor de leeuwen zou gooien!

Accident_Prone | 14-07-19 | 15:00

@Joostmochtnietsweten | 14-07-19 | 09:46:
Je gelooft niet in de foute heersende cultuur bij de politie, zoals de meneer in zijn boze brief schrijft?? Maar je oppert “verkrachting” van een vrouw, wiens mening je niks aanstaat, als een goede oplossing? Dat is nou precies de cultuur die de man probeert bloot te leggen. Je bent een dwaas.

Accident_Prone | 14-07-19 | 15:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Diversiteit is het nu het credo van de gehele gevestigde orde. En dit begrip is de modieuze variant van de gelijkheid. Immers: in diversiteit is er geen hiërarchie te bekennen, er is geen hoog en laag, er is slechts een vage pluriformiteit. Diversiteit is een eufemisme voor een oorlog van allen tegen allen, als gevolg van de illusie van universele gelijkheid. De islam begrijpt dit tenminste nog, en maakt er geen geheim van de totale wereldoverheersing na te streven. Het Westen leeft in een gevaarlijke illusie.

Rest In Privacy | 14-07-19 | 07:27 | 1

Correct. behalve dat een aanzienlijk deel van het westen die nonsense niet slikt gelukkig.

Joostmochtnietsweten | 14-07-19 | 09:47

Altijd fijn om iets te lezen wat een bewijs zou kunnen zijn van een terugkeer in een meest onwaarschijnlijke vorm.

biltong | 14-07-19 | 07:20

Soms zie je ze rijden in de auto van de zaak, keurig blauw overhemd aan met korte mouwen en op weg naar een belangrijke vergadering. Al haal je je lul uit je broek, dan nog doen ze niets!
Ik word hier zo boos van, zou zo een wc-pot meters weg kunnen smijten.

Rest In Privacy | 14-07-19 | 07:20

Dit gelezen te hebben vrees ik dat Carel Boers te zien zal zijn bij DWDD / Paul Witman / etc. Links is zo voorspelbaar, deprimerend, destructief en vermoeiend.

Oostenrijker | 14-07-19 | 07:15 | 1

Hij heeft zijn deugdiploma gehaald. Nu kan het harken van publiek geld beginnen (oh nee dat deed hij al tien jaar).

Joostmochtnietsweten | 14-07-19 | 09:49

Nou nee, als die racistische politie agenten nou eens diverser waren dan had je al die ellende in de maatschappij niet... De politie ís op dit moment de veroorzaker van het probleem met hun agressie. Door hun voortdurende machtsmisbruik voelen de zwakkeren in onze samenleving zich genoodzaakt terug te vechten. Was getekend sociale gelijkheid #politiegeweld #racisme #policor

ratelaar | 14-07-19 | 06:53 | 3

Jij hebt het denk ik over Brazilië...

merel veld | 14-07-19 | 07:08

Ah dus nu is de politie de veroorzaker van alle ellende in de maatschappij? Koekoek, tijd voor een dwangbuis.

amateurrr | 14-07-19 | 08:36

Ik neem aan dat dit cynisch bedoeld is , anders bent u rijp voor een dwangbuis .

Koning BongoBongo | 14-07-19 | 09:31
-weggejorist-
Du-u-u-h | 14-07-19 | 03:37

"Resultaten boek ik in spiegelende, constructieve gesprekken"
"spiegelende"? Meneer is een NLP(patje)er? Lekker, hoor.

Men. Boers is toch niet geheel bij de tijd, want in zijn brief ben ik niet het woord "inclusie", "inclusief" of "inclusieve" tegengekomen, want dat is toch weer het nieuwste modewoord van de deugbrigade.
Minpuntje, heer Boers! Evocatus

Evocatus | 14-07-19 | 01:47

Geweldig stuk weer van Van Rossem, spijker kop, vreselijk zo’n clown die ff heel de politie als racisten wegzet.

macdushi | 14-07-19 | 01:02

Wat een geweldig stuk Van Rossum, super gewoon. Hier krijg ik echt een warm gevoel van en ik werk niet eens bij de politie!

Maris v.d Hof5393 | 14-07-19 | 00:18

Tijd voor een (Tsjechische) politie klassieker. Rijdt een vrachtwagenchauffeur door een zeer donker bos. Opeens springt een kleine rode dwerg uit de bosjes. Hij zwaait met zijn handen. De truckchauffeur stopt en de dwerg gilt: "Ik ben een kleine, rode, n**kende homo dwerg en ik wil eten!" De truckchauffeur werpt hem een broodje toe en rijdt verder. Opeens springt een kleine groene dwerg uit de bosjes. Hij zwaait met zijn handen. De truckchauffeur stopt en de dwerg gilt: "Ik ben een kleine, groene, n**kende homo dwerg en ik wil drinken!" De truckchauffeur werpt hem een blikje toe en rijdt verder. Opeens springt een kleine blauwe dwerg uit de bosjes. Hij zwaait met zijn handen. De vrachtwagenchauffeur stopt en vraagt: "Wat wil jij, kleine, blauwe, n**kende homo dwerg?" "Uw papieren!"

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-07-19 | 23:53 | 5

En die gele pijpende dwerg dan??

gratias | 14-07-19 | 00:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Laat ik nou denken dat de mollen van Taghi en ander corrupt tuig de norm bepalen bij de politie, ondanks de inspanningen van blanke, middelbare mannen om tegen de verdrukking in te redden wat er te redden valt.

Schulzie | 13-07-19 | 23:52

Hmmm, Van Rossem mag dus wel fuck Akerboom schrijven, maar als ondergetekende fuck Hillary neerpent werd het gejorist.

Typisch gevalletje van we zijn hier op GS allemaal gelijk, alleen is Van Rossem iets gelijker dan anderen. Maar goed, daar kan ik me iets bij voorstellen.

Sorry Joris, geen idee wat je hier mee aan moet. Het epistel is geen directe aanval op iets of iemand, maar beschouwend. In mijn optiek zou het dus moeten kunnen. Ach, doe maar wat, verder met reaguurseltjes lezen maar weer.

Kinkfactor | 13-07-19 | 23:21 | 4

Vorm - Inhoud?
Daar heb je er weer 1.

Roadblock | 13-07-19 | 23:45

Jank niet zo, oud wijf.

JJMS | 13-07-19 | 23:50

Echt ziek als je Hillary zou doen.

sjef-van-iekel | 13-07-19 | 23:58
▼ 1 antwoord verborgen

@Van Rossem
Een stuk naar mijn hart! Pcies het geluid dat de dienders willen laten horen, maar natuurlijk niet durven.
De Akerbooms en Boers, die op een level opereren dat waarop ze geen enkel benul hebben wat op straat gebeurt, moeten verdorie eens de laarzen aandoen en de modder induiken.
Het (voornamelijk allochtone, ja het is niet anders) gajes dat het verpest voor de rest is zonder radar of dure apparatuur met het blote oog en - vooral - gezond verstand te vinden. En de dienders op de straat pikken de belhamels er zo uit. Als ze maar mogen tenminste. Zorg daar maar eens voor.

Zupschufter | 13-07-19 | 23:15

Carel Broers: 10 jaar adviseur, niemand luisterde naar hem en nu trapt hij na.
Dan ben je geen klokkenluider maar een mislukkeling.

Jan Dribbel | 13-07-19 | 23:09 | 2

Of zat op de verkeerde plek.

Mart6037 | 13-07-19 | 23:39

"Ook verwachten allochtonen afkeurende reacties van familie en vrienden als ze bij de politie gaan. Een kwart van de allochtone jongeren denkt niet te slagen voor de screening die verplicht is om bij de politie te kunnen werken. Allochtonen rekenen op meer problemen omdat screening van familieleden onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure"|
www.ad.nl/binnenland/allochtoon-wil-n...

AntonJensen | 13-07-19 | 22:59 | 2

Goh, wat is dat toch dat een allochtoon die screening van familie als probleem ziet?
Terwijl iedereen neef Achmed die leeft van ramkraken uit de wind houdt, vindt hij het discriminatie als daar consequenties uit getrokken wordt.

Roadblock | 13-07-19 | 23:47

Goed stuk. Adviseurs en coaches zijn het symptoom van ongezonde organisaties. Ik herken dit uit de onderwijssector.
Toch betreur ik het dat Van Rossem verleerd is om in zijn moedertaal te schelden. Ooit was er een tijd dat we bij driftbuien niet constant op fuk dit en fuk dat hoefden terug te vallen. Voor inspiratie wijs ik graag op kapitein Haddock uit Kuifje. Wie is er niet mee opgegroeid (Van Rossem misschien)? En wanneer je een mes in de rug bedoelt kun je het ook over NRC Dolkstootblad hebben.

JvanDeventer | 13-07-19 | 22:52 | 2

In principe mee eens, maar ik zie k wel lichtpuntjes. "klikrat van een Boers heeft met deze brief ondertussen zijn eigen morele aflaat betaald, veegt straatje en lei schoon en lijkt ook nog eens te geloven dat de samenleving van schoften, schorem en schimmige sujetten." Dat laatste stukje had Haddock niet misstaan.

Reaguurst | 13-07-19 | 23:05

Heel juist. Ons Nederlands biedt zeer goede mogelijkheden tot het krachtdadig verbaal uitdrukken van diverse en hoogste soorten van ongenoegen.
Taalnazi van dienst. Evocatus

Evocatus | 14-07-19 | 02:30

Nu kan ie lekker op vakantie, samen met die andere bruinwerker: Leen Schaap. Kunnen ze elkaar vertellen hoe goed ze zijn en hoe moreel perfect.

rooie vogel | 13-07-19 | 22:49 | 2

@Jan Passant mk2 | 13-07-19 | 23:17:
Black nosing? Nee toch? Is Schop Uit Black Pete nou ook al geïnfiltreerd in de comments...? Goeie tafel was dat, die mk2 trouwens. De eerste zo'n beetje waarmee je leuk kon pitchen toen dat nog wat anders betekende...

F. von Zeikhoven | 14-07-19 | 00:25

Boem. Lekker gewerkt, Van Rossem.

Veteranus | 13-07-19 | 22:42

Hoezo schrijft deze man dit op bedrijfspapier? Is het een verkooppraatje? Totaal ongepast....

NACademicus | 13-07-19 | 22:37

Niemand houdt van verraders, sorry Carel.
De EU staat achter je (wanneer van voren geschoten wordt) maar verder geen mens die deze titel verdiende.

Jan Passant mk2 | 13-07-19 | 22:30 | 1

De dunne scheidslijn tussen 'verraders' en 'whistle blowers', is the eye of the beholder.

Roadblock | 13-07-19 | 23:49

De Politie/het Politieapparaat is al tientallen jaar in staat van verwarring en moet van de overheid ten dienste staan van de EUnie/Brussel/en het EU-sprookje.

frisenfruitig | 13-07-19 | 22:27

Bij de korpsleiding heet het- De witte mannen mentaliteit- hebben!
In de lagere rangen zijn het -racisten-.
Zo eenvoudig is het meneer Boers. Dat benoemt u veiligsheidshalve niet. Nee... dat snap ik.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 22:26
-weggejorist-
funkyd | 13-07-19 | 22:17
-weggejorist-
Rest In Privacy | 13-07-19 | 22:07

Toch slaap ik komende nacht net wat beter na het lezen dat de politietop nog geheel autochtoon is. De loyaliteit van een hoop allochtonen aan Nederland laat nogal te wensen over. De meeste Turken zijn trouw aan Erdogan. Fijn om te weten die lui niet in de politietop geïnfiltreerd zijn. Ik ziet niet te wachten op zulke diversiteit en inclusiviteit. In plaats van die kotswoorden dienen de Nederlandse normen en waarden centraal te staan in het politiekorps. Loyaliteit aan de Nederlandse wet en de Nederlandse democratie. Diversiteit is alleen binnen die kaders goed. De aanname dat het altijd vanzelf wel goed komt is foutief. Veel allochtonen houden er dictatoriale, antidemocratische en anti-Nederlandse opvattingen op na. Die lui moeten geweerd worden uit de politie.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 22:03 | 4

Als je goed oplet is het woord multicultureel geheel uit het policor overheidsgedachtegoed verdwenen. Totaal mislukt, besmet en niemand wil het. Net als bij rekeningrijden en gastarbeiders wordt er dan een nieuwe term gemunt: diversiteit of nog mooier inclusiviteit. Ook deze woordjes zullen spoedig weer worden vervangen want we pruimen het nog steeds niet.

5611 | 13-07-19 | 22:15

@Vula | 13-07-19 | 22:14: Loyaliteit aan een iemand. Ouderwetse feodale opvatting heeft u. Heeft u soms trouw gezworen aan de persoon Rutte?

Verder slaat het ook nergens op wat u zegt. Want wat geef ik als reden om te weren? Als die loyaliteit aan Nederland er niet is. Als de wil om loyaal te zijn aan Nederland er niet is. U draait oorzaak en gevolg om.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 22:32

Er wordt toch stevig gezaagd aan de poten van die politietop.

Mr.Crowley | 13-07-19 | 22:39
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben nooit een donkere, homofiele in clusieve adviseur tegengekomen in Nederland.
Het zijn altijd van die oude blanke betweterige mannen.
Tijd om de consultants eens inclusief te gaan maken.

Robbie..... | 13-07-19 | 21:58

Een welgemikte en harde virtuele trap onder den aarsch van totale policorlullen Boers en Akerboom.

Crusher | 13-07-19 | 21:51 | 1

Boers stelt Mandela als voorbeeld. OK, op zich prima man. Maar wat is het resultaat van zijn beleid geweest? Een door en door corrupte ANC regering. En blanken die niet meer velig zijn. Dat Mandela dat niet voorzien heeft, dat is toch een gebrek aan wijsheid geweest. Zijn beleid verdient geen navolging.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 22:09

Dit gaat toch niet over Joop van Riessen ? Die wilde niet deugende mensen deporteren en mollen. Want ze passen niet in deze nieuwe samenleving die we met z’n alle bouwen. Kijk & braak . Trouwens , geen enkele voorgedrukte aangifte destijds , hoewel hij voorstelde Wilders te mollen en nooit meer boven tafel te laten komen. : m.youtube.com/watch?v=IcptRQ24AIM

ja,diedus! | 13-07-19 | 21:46 | 1

Hulde dat u het nog eens aanhaalt. Joop van Riessen is de Anton Mussert van deze tijd.

kotelet | 13-07-19 | 22:16

'kankermongolen, kankerlijers, kankervolk, kutvolk...'

Ach gossie, wat een nare woorden toch. Meneer de Boer is een beetje een trutje. Hollanders schelden met ziektes. Moet dat nou in de krant?

Rest In Privacy | 13-07-19 | 21:44

Frappant dat de NOS deze joker zoveel ruimte geeft.
De toekomst gaat er steeds enger uitzien. Ook de politie krijgt haar deel van de deugmedia. Hoe zal ze daar op regeren?

Mr.Crowley | 13-07-19 | 21:41 | 5

@Mr.Crowley | 13-07-19 | 21:51:
Zo begon ook het gezeik over het terug halen van IS kinderen. Eerst aandacht geven, dan komt het vanzelf in de stroom.

Mr.Crowley | 13-07-19 | 21:55

Vind het niet zo frappant. De hele npo is zo vreselijk fout.

Schuldenbrau | 13-07-19 | 22:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Boers vindt dat hij ook wel een graantje kan meepikken in de tijd van goedmenschhoogconjunctuur.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 21:37 | 1

Maar hij schrijft 'blank' ipv 'wit'. Een doodzonde in policorland.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 21:39

Mooie nieuwe functietitel voor dit soort nono's; Beleidsboer

Wat de m/v/x kan of te berde brengt doet er niet toe, als het maar policor gevreten kan worden.

WasHetMaarMakkelijk | 13-07-19 | 21:36

En natuurlijk ging vandaag het NOS journaal weer vol op het orgel hierover, gevolgd door een uitgebreid topic over zielige IS vrouwen. Kijken naar het NOS journaal voelt steeds meer aan als surfen op Joop.nl

Bena | 13-07-19 | 21:30 | 2

Heb weggezapt.

Schuldenbrau | 13-07-19 | 22:08

Dan moet je ook even Nieuwsuur terugkijken.

osolemio | 13-07-19 | 22:13

Ik ben één van die mensen die Akerboom als hoogste chef hebben, natuurlijk ga ik hier "anoniem"reageren omdat ik het anders wel kan schudden. Maar ik kan jullie vertellen dat er binnen het korps velen, wat zeg ik, zeer velen zijn die het totaal beu zijn. Het ergste is wel dat bij totaal ongefundeerde kritiek op het korps onze korpschef als eerste naar voren komt om excuses aan te bieden zonder dat hij weet waar het inhoudelijk om gaat. Het voelt steeds weer als een mes in de rug gestoken door je eigen leidinggevenden. Ik zou nog een heleboel kunnen (en eigenlijk willen) vertellen, maar ik weet hoe de hazen binnen het korps lopen. Om te kotsen!!!!

Eminent | 13-07-19 | 21:29 | 18

@Eminent | 13-07-19 | 22:37:
Je noemt niet de olifant in de kamer: import uit islamitische landen gefaciliteerd door deugend Nederland, dat is de oorzaak van bijna alle problemen in dit land. Deug maar lekker door met je “neo liberaal” geleuter . Politie kunnen we net zo goed afschaffen, je hebt er geen reet aan en het enige wat je ziet is een bekeuring voor 1 km te snel rijden. Geef burgers zonder strafblad de mogelijkheid om wapens te mogen dragen, dan organiseren ze zelf wel hun eigen veiligheid.

Tronald_dump | 14-07-19 | 09:52
▼ 15 antwoorden verborgen

Weet u wie tijdens WO II veelal het "echte" werk uitvoerden ?

Baron Clappique | 13-07-19 | 21:26 | 5

Negerts?

The2Amendment | 13-07-19 | 22:22

@Mr.Crowley | 13-07-19 | 21:45: Frontsoldaten. Gewone burgers, die werden opgeroepen. 'Weigeren' was nou niet bepaald -zeg maar gerust geen- een optie, en dus gingen ze.

kotelet | 13-07-19 | 22:23

Als je nou gewoon eens zegt wat je op je lever hebt in plaats van deze hele pagina vol te plempen met stompvondige, vileine reaguursels.

sarcastro | 14-07-19 | 10:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is gewoon een manier om je jarenlange falen en je medeverantwoordelijkheid voor het compleet naar de kloten helpen van wat een prachtige samenleving was, te ontkennen, een zielig stuk stront dat nog even blijft stinken.

smdyasc | 13-07-19 | 21:23

De brief van meneer Boers is eigenlijk een open sollicitatie naar een baantje in Amsterdam. Slimme zet.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 21:17

Ik las het vanmorgen en voelde meteen nattigheid. Eerste gedachte, dat wordt ergens vandaag een GS topic, en inderdaad (complimenten). Tweede gedachte, want in het artikel stond dat hij "directeur van Rabobank Den Haag was." en wat doe je dan? Effe zijn linkedin bekeken en daar staat "director private banking" 1 year. Rabo Amsterdam (dus sowieso niet Den Haag). Maw een stoere term voor afdelingshoofd die de centjes mag beheren van prive personen bij een bijkantoor (en dat hield hij maar 1 jaar vol) maar dus geen directeur. Net zoals de "director facility management" geen directeur is maar afdelingshoofd. Niks mis mee maar aub niet b*llshitten. Mijnheer heeft voor de rest een zeer onbeduidend CV vol kartonnendozen schuifberoepen. Manager talentontwikkeling (huh?), manager grote steden beleid (huh?) en is veel director geweest zonder duiding.
Wat er verder daar gebeurd is tussen hem en de politietop weet ik niet maar dit komt op mij zeer rancuneus over.

Basil Fawlty | 13-07-19 | 21:15

Het is nogal kort door de bocht om deze brief alleen af te doen als een klacht tegen racisme. Het is veel breder. Dit is de kern (uit de brief): "Ik heb ervaren dat eenieder die “anders”, diverser, wijzer, intelligenter, in strategisch denken meer onderlegd, of volwassener is dan de zittende top door diezelfde top niet geaccepteerd wordt en systematisch, georganiseerd beschadigd wordt." Het laatste stuk van de brief is een persoonlijke aanklacht tegen Akerboom. D66 heeft al om een debat gevraagd met Grapperhaus. Zou Akerboom al warme voeten hebben?

Vula | 13-07-19 | 21:13 | 2

De vraag is dan wie ze voor Akerboom in de plaats zetten.
My worst nightmare.

Mr.Crowley | 13-07-19 | 21:47

Vrees dat deze Boers met “eenieder” vooral zichzelf bedoelt. Hij voelt zich miskend en reageert dit nu af op zijn collega’s. Prima stuk van Van Rossum!

Zonder erg | 13-07-19 | 21:58

De politietop behoort tegenwoordig ook tot de baantjescarrousel. Geen echte politiemensen die omhoog geklommen zijn vanaf uniformdienst maar wollige managers met een softe aanpak en sociaal werker achtige aanpak. Alles gaat kapot hier.

professorinopleiding | 13-07-19 | 21:12 | 4

@Vula | 13-07-19 | 21:15: Hij zegt dan ook "Tegenwoordig". en dat is niet 35+ jaar geleden, dimwit.

Desphex | 13-07-19 | 21:27

@Desphex | 13-07-19 | 21:27:
Omdat het voor uw kennelijk moeilijk is eenvoudige zaken te begrijpen leg ik het liefde nog een keer uit. De hoogste baas van de politie is in 1982 en heeft afgezien van aantal uitstapjes bijna uitsluiten bij de politie gewerkt. Een goed voorbeeld dus van iemand die is opgeklommen in de organisatie.

Vula | 13-07-19 | 22:00
▼ 1 antwoord verborgen

Werken als agent, bij de brandweer of op de ambulance. Dat is een roeping want met je gezonde verstand kies je wel een ander beroep. Ik benijdt ze niet die lui aangezien ze bijna altijd met de onderkant van de maatschappij te maken hebben en de organistatie waar ze werken kut is. M.a.w. altijd gezek.

EmilioEsteves | 13-07-19 | 21:12 | 2

Je vergeet de salarissen en de totaal kromme beslissingen die het management continue neemt. O ja, en de dolk die je in je rug krijgt als je een keertje optreedt door een schot te lossen of een woesteling eventjes de keel dicht te knijpen als jij of je partner met zijn leven wordt bedreigt.

watergeus | 13-07-19 | 23:24

@watergeus | 13-07-19 | 23:24: - precies. Zo smerig dat agenten die in een split van een seconde moeten beslissen over leven en dood zich voor de rechter moeten verantwoorden terwijl rechters maar ook psychiaters die criminelen als Michaël P. maandenlang rustig hebben kunnen observeren vrijuit gaan als ze een fout maken. Nederland is niet ziek maar terminaal.

Maris v.d Hof5393 | 14-07-19 | 00:38

Beste GeenStijl. U slaat de plank een beetje mis. Het wangedrag van de werkvloer is compensatie van de frustratie die de mensen op de vloer opbouwen tijdens jarenlange maatschappelijke minachtzaming. Van intermenselijk respect, gemis aan eerlijk- en oprechtheid in de top. Het is alleen prestige dat telt, men lost liever iets op met een onschuldige pechvogel en houdt, als men deze weg ingeslagen is de echte dader vanaf dat moment de hand boven de (schuldige) kop.
Totaal justitieel NL van scretsch af aan opnieuw opbouwen!

Rest In Privacy | 13-07-19 | 21:11
-weggejorist-
AntonJensen | 13-07-19 | 21:09 | 1

Alsof het woord 'racist' anno 2019 nog iets van waarde heeft.. Compleet uitgemolken en kan zo de prullenbak in.

Wasbakplasser | 13-07-19 | 21:07 | 3

Volgens Boers zullen de misdaadstatistieken ook wel racistisch zijn.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 21:19

Racist genoemd worden is een compliment. Dat betekent dat je goed nadenkt, en niet met de linksche handel meegaat.

Desphex | 13-07-19 | 21:29

@Sitting_targets | 13-07-19 | 21:19:
Zegt hij nergens. De briefis eerder een klaagzang over de leiding dei geen leiding geeft. Kan best zo zijn. Hij heeft er rondgelopen,wij niet.
En waarom zou dat niet kunnen?

miko | 13-07-19 | 21:37

Het woord rascist gebruikt men voor elk voorval tegenwoordig. Het raakt zijn waarde kwijt . Populist , racist, het wordt geroepen om zelf in het deugboekje te worden opgenomen. Ga zo door. Niet zeuren als je vroeg of laat je kop moet laten hangen

foxhunter | 13-07-19 | 21:03

Zou misschien best wel eens kunnen dat de klokkenluider gelijk heeft.

miko | 13-07-19 | 21:00 | 8

@miko | 13-07-19 | 21:26:
Lol @orks. Er zal veel mis zijn, zeker bij recherche. Maar dit soort afgestudeerde nitwits met hun diversiteitsraad zijn al een blok aan het been van degene die gewoon hun werk proberen te doen. Brilsmurfen zijn vervelend, ballast, een blok aan het been. Klaar. En dan op je afscheid nog eventjes vanuit je ivoren torentje op het plebs pissen omdat de realiteit van de werkvloer niet voldoende meebuigt met jouw spreadsheets, Dan ben je een naar mannetje.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 21:35

@Hollende_Kleurling | 13-07-19 | 21:35: Ach,het zou niet het eerste overheidsterrein zijn waar de leiding de boel de boel laat en naar het plafond loopt te staren op het moment dat leiding vereist is. Ook het aanstellen van generatie genoten die incapabel zijn, niet met hun tijd mee zijn gegaan,.etc .. neuh,kan me prima voorstellen dat er wel wat mis is.

miko | 13-07-19 | 22:01

@Hollende_Kleurling | 13-07-19 | 21:35: Dit soort overbodige bureaucraatjes zijn tekenend voor wat er mis gaat in Nederland en dan vooral bij de overheid en aanpalende gebieden. Kantoortorens vol beleidspiepeltjes die de mensen op de werkvloer continu lastig lopen te vallen maar ondertussen driekwart van het budget opvreten. En niet allen goed zijn in het lastig vallen van de werkvloer maar ook in het continu de mensen op de werkvloer verder uitknijpen.

5611 | 13-07-19 | 22:24
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik was deze week aan het klussen bij en gepensioneerde politie commissaris.
Deze mevrouw vertelde me dat het zonde van het geld was dat Wilders zo beveiligd werd en dat ie wat haar betreft wel doodgeschoten mocht worden want hij vroeg er zelf om.
Je hebt altijd al het gevoel dat er zo gedacht wordt, en toch..... het is weer schrikken om het bevestigd te horen.

nietvaneergister | 13-07-19 | 20:58 | 3

Klussen bij een gepensioneerde politie commissaris. Ja, want die heeft 2 linker handen en heeft zijn hele leven geen flikker uitgevoerd.

Baron Clappique | 13-07-19 | 21:08

@Baron Clappique | 13-07-19 | 21:08: Meer dan zwem je in het geld dus waarom zou je zelf nog wat doen,

nietvaneergister | 13-07-19 | 21:13

Carel Boers heet contractueel ongetwijfeld een Internal Identity Development Coach of iets in die geest. Als hij met zo'n bullshitjob door het bureau klost, kun je vanzelfsprekend ook een hoop poep verwachten in zijn hoofd. Carel is een slachtoffer van zijn eigen muizenissen.

suscrofa | 13-07-19 | 20:56 | 3

En wie noemt zijn kind nou Carel ?! Het is met de K van k..

suscrofa | 13-07-19 | 20:59

@Baron Clappique | 13-07-19 | 21:23:
Hoor me clappen. Suscrofa is uiteraard een speelse verbastering van mijn latijns-wetenschappelijke doopnaam Sus scrofa die ik als big meekreeg van de vader van het dierenrijk Linnaeus. Zwijnen zoals wij doen niet aan namen, wij ruiken met wie wij van doen hebben moet u weten. Carel is een elitair geïnspireerde verbastering van het minder pretentieuze en meer volkse Karel. Als je Carel heet dan ben je net meer Karel dan een doorsnee Karel dachten zijn ouders. Zo pathetisch..

suscrofa | 14-07-19 | 00:09

Een geweldig artikel van Van Rossum waarin hij de policor stinkers bij de naam noemt. Hoelang nog moeten politiemensen accepteren dat nono's als Boers en lafaards als Akerboom hun de maat nemen. Boers had in de veertiger jaren van de vorige eeuw een mooie carriere kunnen maken. Er is maar een plek waar deze mensen thuishoren..... de vuilcontainer.

dickg | 13-07-19 | 20:56 | 1

Hier ben ik het zo verschrikkelijk mee eens!!

Maris v.d Hof5393 | 14-07-19 | 00:42

Waarom publiceert NRC mijn boze open brieven niet en wel die van collaborateur Boers? Juist ja.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 20:55

Vroeger vond ik het erg als iemand mij uitmaakte voor racist. nu is het normaal geworden en schreeuwt men direct discriminatie.

i-Wonder | 13-07-19 | 20:55

Rossum dank hiervoor.

Holein1 | 13-07-19 | 20:54

‘Agenten zijn racisten’
Ik noem het fingerspitzengefühl. Eigenlijk is het gewoon keiharde statische wetenschap. Zie Opsporing Verzocht.
Maar dat zal wel niet gezegd / geschreven mogen worden.

ProAsfalt | 13-07-19 | 20:52 | 2

Juist!

Canis.bonus.es | 13-07-19 | 20:55

Zo is het. Daarom worden bepaalde lijstjes niet óf met incorrecte data gepubliceerd.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 20:58

Helder. Ik kan niet wachten tot Sylvana Simons burgemeester van Amsterdam wordt. Mag www.youtube.com/watch?v=7QkdS14Pn50 eigenlijk ingezet worden als bijvoorbeeld Amsterdam full tilt Catalonië gaat? Met instemming qua onafhankelijkheid van minister van Binnenlandse Zaken Jonkfreule Ollongren?

Ik vraag dit namens een vriend die al dit diversiteitsgedram niet zo'n heel klein beetje kotsbeu heeft. Persoonlijk zie ik Ankie Bijleveld maar wat graag peulen schijten.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 20:52

Toppie! Zo kennen we GS weer. De beuk erin, dwars tegen het heersende politiek-correcte gedachtengoed.

theo-is-dood | 13-07-19 | 20:50

Dien Pet past ons allemaol

TizzumTog | 13-07-19 | 20:49

Iedereen is racist vandaag de dag, of dreigt het te worden. Bioscoopexploitanten die de nieuwe versie van The Lion King durven te vertonen zullen, als het een beetje meezit, binnenkort ook reeds kunnen worden toegevoegd aan het stampende leger der racisten.

Schoorsteenveger | 13-07-19 | 20:49

Diversiteit en inclusiviteit! Laten we beginnen bij Opsporing Verzocht, daarna praten we verder.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 20:47
-weggejorist-
Kale von Doom5748 | 13-07-19 | 20:46

Carel Boers, beroepsleugenaar van beroep.

Fijnstoffer | 13-07-19 | 20:45

Sterk stukje Van Rossem. Telkens toch weer verbazend hoe jij opschrijft wat iedereen denkt, maar nooit op papier krijgt. Wat zou Nederland mooi zijn als er weer gewoon gekeken wordt naar kwaliteiten, naar 'past deze m/v in dit team', naar 'welke risico's nemen we met deze m/v en is dit acceptabel', naar nuchtere boeren verstand en gezonde achterdocht. In plaats van: kleurtje? vrouw? hlbgt? alledrie? geschikt!

GWBA | 13-07-19 | 20:44

Te idioot voor woorden dat Geenstijl meegaat in de domheid, discriminatie en racisme van de politiemensen. Het is gewoon een feit dat de politie een organisatie is met een laag opleidingsniveau, een sfeer van "oudejongenskrentebrood" waarbij mensen doorgroeien tot incompetentie. Zie hiervoor ook het uitstekende onderzoek "Handelen naar waarheid", over de status van de NL recherche wat onderschrijft wat deze Boers benoemt. Een organisatie moet juist de inzichten van een buitenstaander serieus nemen. Maar aan de totaal defensieve post van Akerboom (hij voelt de bui al hangen) zal er wel niets veranderen. De politie heeft nieuwe leiders nodig, zoveel is duidelijk.

Vula | 13-07-19 | 20:43 | 8

@theo-is-dood | 13-07-19 | 20:56: Het is bij de politie Opsporing Verzocht in het kwadraat: al je vooroordelen worden dagelijks bevestigd. Maar dat betekent niet dat je daarom je collega's mag discrimineren, pesten, etc. Als je denkt dat dit normaal gedrag is mag er geen plaats voor je zijn bij de politie en en dient ontslag te volgen.

Vula | 13-07-19 | 21:02

@Vula | 13-07-19 | 20:58/21:02:

Deze brief gaat helemaal niet over het discrimineren van collegae.
Die kunnen daar namelijk gewoon over klagen bij leidinggevenden, vertrouwenspersonen en desnoods rechters. Net als bij elk ander bedrijf.

Deze brief gaat over het extreme gebrek aan feitenkennis van een overbetaalde nono die van nietszeggend titeltje naar nietszeggend titeltje hobbelt. Die komt met zware beschuldigingen van gedachtendelicten (tegenwoordig zwaarder bestraft dan groepsverkrachtting eindigend in moord). En dat dan volledig gebaseerd op welgeteld 0 concrete voorbeelden.
Deze brief gaat dus helemaal nergens over.

Dandruff | 14-07-19 | 03:40

@Vula | 13-07-19 | 21:02: Vanzelfsprekend ga je fatsoenlijk om met je collega’s. Ik doelde op de ‘discriminerende’ termen waarin sommige agenten kennelijk spreken over immigranten uit Noord-Afrika of het Midden-Oosten. Als je elke dag opnieuw in je vooroordelen wordt bevestigd dan is het verklaarbaar dat je racistische trekjes krijgt. Zou het misschien zo kunnen zijn dat de straatagent het idee heeft dat juist zijn dagelijkse observaties aangaande bepaalde ethnische groepen stelselmatig worden weggepoetst en genegeerd door het hogere kader?

theo-is-dood | 14-07-19 | 06:36
▼ 5 antwoorden verborgen

Nou, kan allemaal best zijn maar ik heb vijfenwintig jaar geleden eens op een verjaardag gezeten in Brabant waar zo'n vier of vijf dienders waren en daar had Himmler toch echt rooie oortjes gekregen hoor.

uisge baugh | 13-07-19 | 20:42 | 2

Tsja, 25 jaar geleden waren onze medelanders ook al oververtegenwoordigd in de misdaadstatistieken...

Lefty-Messup | 13-07-19 | 20:51

Die man, Carel Boers, is bewust uit op een rel. N.a.w. heeft ie ruim 10 jaren voor een paar ton per jaar geparasiteerd op de politie en hebben zijn inspanningen tot geen enkel resultaat geleid. Uiteraard had hij Akerboom een brief kunnen schrijven zonder dat deze op de burelen van de NRC was beland maar de kleine narcistische verrader heeft dat met opzet zo geregeld dat ie even in de schijnwerpers mag staan. Beste werkgevers, als u ooit nog een consultant zoekt die u na verloop van tijd een mes in de rug steekt huur dan vooral Boers in. Wil je iemand die resultaten boekt, huur dan Boers niet in.

namensmijnhond | 13-07-19 | 20:38 | 3

Een blik op zijn cv zegt genoeg: managementschool, universiteit (MBA), universiteit (MBA), bank, bank, bank, Diversiteitsraad Politie. Wat doet zo iemand bij onze hermandad?

Rest In Privacy | 13-07-19 | 20:47

Goed gezegd. Wat een totale lul om inderdaad te graaien over de ruggen van de agenten, helemaal niets te bereiken en dan bij je afscheid hen allen een dolk in de rug te steken. Valt daar geen aangifte tegen te doen? Hij wist ruim voor z’n afscheid al dat z’n inspanningen voor niks waren geweest dus om dan toch te blijven zonder tussentijds dit kenbaar te maken aan d’n heer Akerboom getoond van bewuste onbekwaamheid. Aangifte door iedereen die belasting betaalt bijvoorbeeld? Middels een voorgedrukt formulier...

borgmonster | 13-07-19 | 20:59

@Hollende_Kleurling | 13-07-19 | 20:47: Wie zal het zeggen? Hij zal bij de Rabo indertijd wel als overbodig/overcompleet of wat dan ook verklaard zijn. In die tijd kreeg men dan nog een behoorlijke zak geld mee. Veel van die figuren zijn daarna als zzp'er aan de slag gegaan.Akerboom spreekt over 'samengewerkt', dan maak ik daaruit op dat hij ruim 10 jaar als zzp'er bij de politie heeft gewerkt. Belastingtechnisch lijkt dat op schijnzelfstandigheid

namensmijnhond | 13-07-19 | 21:27

Kom maar op met die racismekaart,

"Door een excelfout was het niet Fiza Ahmed, maar Otto Meyer die de ereprijs Amsterdamkenner van het jaar kreeg toegewezen"
www.parool.nl/amsterdam/verrassende-w...

AntonJensen | 13-07-19 | 20:31

GS haalde in een topic uit 6 september vorig jaar deze quote aan: 'agenten, douaniers en marechaussees met een migratie-achtergrond relatief vaker betrokken zijn bij omkoping en andere integriteitsschendingen. Zij zijn extra kwetsbaar, omdat in hun doorgaans uitgebreide familie- en kennissenkring relatief vaker criminelen rondlopen die hen actief benaderen. Tijdens screeningen van personeel is onvoldoende aandacht geweest voor hun sociale herkomst'. Van mislukte inclusiviteit naar exclusiviteit met reden dus. De politie is geen showboot.

squadra | 13-07-19 | 20:31 | 1

Onlangs gesolliciteerd op een functie bij de politie. Afgewezen met de volgende reden: kennis van etnische groepen en culturen verkregen door achtergrond of (werk)ervaring. Totale waanzin.

StraatSchoffie | 13-07-19 | 20:35

Zo, dit lucht lekker op! Ook voor de lezer.
Geen woord aan gelogen. Trots op GS.

NPOlitiekgekleurd | 13-07-19 | 20:30

Of het nu gaat over de politie of de zorg of het onderwijs; de bestuurders komen niet meer uit het werkveld. Dát is volgens mijn domrechtse onderbuik hét probleem.

PS. No Way dat @Van Rossem zich voornamelijk gaat toeleggen op andere taken en een soort roze boekhouder wordt (nieuwsbrief!). Voor dit soort recht voor z'n raap stukken kom ik juist op GeenStijl.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 20:29

Zag het vanmorgen op LinkedIn voorbij komen: reacties als "veel sterkte", "wat onbeschrijflijk erg" en "wat knap van je". En het ergste vind ik eigenlijk mijn eigen mentale reactie: ik reageer maar niet omdat ik daarna het label "racist", "xenofoob" etc. op mijn voorhoofd krijg geplakt. Ik werk als zzp-er en ben veelal afhankelijk van beslissers bij HR. De wereld staat op z'n kop...

Jack Berenburg | 13-07-19 | 20:29

Boers, zijn LinkedIn puilt uit van halve MBA’s en andere prullaria. Carel boers, waarschijnlijk heet hij officieel Klaas. Dat vind ie te min en herschrijft zijn naam structureel naar Carel... nou Carel je vreet belastingcenten als zoete koek en veroordeelt iedereen in je memo’s geschreven vanuit je riante tuinkamer. En daarom ben je een vuile rat. Succes en slaap lekker.

Bill Cosby | 13-07-19 | 20:28

Het vrijwel dagelijks met onderstaande types kennismaken laat je als agent onberoerd ?

De halfbroers Nourdin M. (34) uit Amsterdam en Mohamed A. (33) uit Alkmaar zijn door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot respectievelijk vier en drie jaar celstraf vanwege mensenhandel, uitbuiting en seksueel misbruik.

Het duo dwong een vrouw met het syndroom van Asperger om van november 2016 tot september 2017 in Alkmaar in de prostitutie te werken en streek haar verdiensten op.
www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20...

AntonJensen | 13-07-19 | 20:27

De politie bestaat wel uit watjes en andersoortig gemankeerd spul. Jaren geleden werd er een poging gedaan om veteranen het politiekorps te intergreren. Zover kwam het niet eens, want de mores van een ouwe soldaat is anders dan van een broekie die 25 minuten nodig heeft om zijn hoofd in de juiste vorm te gieten. Waardeloos en onzinnig gedrag. Maar goed. Dat project is dus compleet mislukt en de politie bestaat nu helemaal uit watjes en gemankeerden. Eeuwig zonde, want die andere, vreemde mores, had de politiemacht nu heel hard kunnen gebruiken. Zeker in mij wijk, waar de politie in rap tempo geen ene ruk meer te vertellen heeft.

LV-225 | 13-07-19 | 20:25 | 1

Onzin! Meer dan 80% van de veteranen zijn helemaal niet opgeleid/getraint om te denken als een agent.

broodje gezond | 13-07-19 | 20:28

Hier aangekomen meld ik u trots te zijn op mijn lidmaatschap.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 20:24

Je zou eens moeten weten hoe er in onderwijsteams gesproken wordt over het niveau van kinderen en het niveau van hun ouders. Gelukkig lopen daar geen klokkenluiders rond. Het is nu eenmaal een gezonde manier om de stress en ergernissen in goede banen te kunnen leiden en wat te verzachten. Niets mis mee.
Jezus, wat een softe bedoening weer.

antonconstandse | 13-07-19 | 20:21

En op het staatsjournaal zien we hoe eng extreemrechts in Duitsland is. Waarom kijk ik nog naar die sh*t?

Jankvogel | 13-07-19 | 20:21 | 2

In Duitsland gaan ze vol op het orgel tegen eXtreemrechts. Dat is alles en iedereen die zich politiek gezien rechts van de CDU/CSU bevindt. Voor het misdrijf van ''Volksverhetzung'' kun je daar vijf jaar gevangenisstraf krijgen.
link: nl.wikipedia.org/wiki/Volksverhetzung...

Voorbeeld: "In 2010 werd een Duitse man in de trein gearresteerd omdat hij als ringtone een toespraak van Hitler had geprogrammeerd, waarin deze de 'vernietiging van het Jodendom' zwoer wanneer Duitsland in een oorlog gesleept zou worden. Er werd zes maanden gevangenisstraf tegen hem geëist."

theo-is-dood | 13-07-19 | 21:04

Ja, reken maar niet dat er bij het Journaal een item wordt gemaakt over de aanvallen op vrouwen vanuit de importmannetjeshoek. Ze hebben het aan Merkel c.s. zelf te danken. Ooit hadden ze de grens willen sluiten voor de horde wandelaars, maar op het laatse moment durfde men niet en toen moesten de Duitsers het maar zelf schaffen.
Overigens heb ik helemaal niks met (neo-)nazis, in tegendeel.
Van die dingen. Evocatus

Evocatus | 14-07-19 | 02:52

Old school GeenStijl.

KirkOlson | 13-07-19 | 20:21

2. GroenLinks is de Nederlandse weduwe van het communisme. De communistische bloedgroep van GroenLinks heeft de onderdrukking door Stalin en diens opvolgers van de bevolking van de Sowjet Unie en Oost Europa altijd toegejuicht, inclusief het bestaan van concentratiekampen. GroenLinks is de drijvende kracht achter de schaamtecultuur, het weg-met-ons-denken en het manipuleren. Dat breekt de democratie af. Alleen omdat FvD de grootste fractie in de Eerste Kamer was en daarom de voorzitter zou mogen leveren, is die regel afgeschaft. Met de grootste moeite zijn er colleges gevormd in provincie en gemeentes om FvD buitenspel te zetten, de mensen die niet automatisch mee krabben, mee geeuwen en mee knikken.
De schaamtecultuur maakt Nederland ziek. We durven niet meer op te treden tegen zwembadterreur, toeterturken, demonstraties tegen Israël en joden terwijl er opgeroepen wordt om joden te vergassen. We leggen straffen op waar criminelen om moeten lachen en dat heeft een aanzuigende werking op tuig uit Noord Afrika, het Midden Oosten en Oost Europese landen, waaronder Albanië. Nederland is een van de grootste drugsexporteurs ter wereld en staat bovenaan in de productie van kinderporno. Nu ik dit schrijf, voel ik ineens een enorme schaamte opkomen…

Angélica de Sancé | 13-07-19 | 20:19 | 5

@Angélica de Sancé | 13-07-19 | 20:19 Nogmaals: uitstekend verwoord. @redactie 1. en 2. bundelen en in een apart topic gieten.

Zwizalletju | 13-07-19 | 21:15

@LV-225 | 13-07-19 | 20:42:
de CPN is wel degelijk opgegaan in GL, met alleen de hele kleine afsplinter NCPN die alleen doorging.
Weet je wie communisten wel goed aanpakte?... Voor de Kommissars van die criminele moordzuchtige bende

Hemmenaar7 | 13-07-19 | 21:20

Gisteravond iets te veel wijn op, daarom zag ik de letters dansen.
Nu het hele stuk gelezen; deel I en II.
Complimenten Angel. Dit stuk zou eigenlijk gepubliceerd moeten worden in de zogenaamde kwaliteitsmedia.

Ruimedenker | 14-07-19 | 08:47
▼ 2 antwoorden verborgen

1. Een ziek land waar manipulatie de democratie heeft vervangen.
Mijn reactie past daarom onder vele topics. Klimaatonderwerpen, asielindustrie/immigratie/Zwarte-Piet-discussie en wegkijkgedrag maar ook politieke correctheid en schaamtecultuur. Die laatste twee zijn de pilaren van de linkse kerk. Ze zijn het gevolg van manipulatie van het denken om het linkse gedachtegoed langdurig de boventoon te laten voeren. Alles wordt aangegrepen om de blanke Nederlander een slecht gevoel over zichzelf te geven. Het gevaar vandaag de dag zijn de nazi’s die in Duitsland, waar anders, weer in opkomst zijn. Je zou ook kunnen vragen: ‘Hoe gevaarlijk is de opgedrongen multiculturele samenleving met in haar kielzog aanslagen, moorden, verkrachtingen en criminaliteit?’ De politie in Nederland is ook racistisch en te weinig inclusief. Ze zijn moslimfoob. Geen woord over de redenen waarom de moslims steeds minder populair zijn onder bijvoorbeeld moeders en hun kinderen in zwembaden. Om dit aansturen van hoe we moeten denken gestalte te kunnen geven, wordt elk artikel gebruikt. Zo ook dit topic over de politie.
Enkele maanden geleden berichtte GeenStijl al over ja- en nee-knikkers in de NPO studio om kijkers te sturen in hun denken. Zodra linkse stokpaardjes werden aangeroerd, werd er uitbundig ja-geknikt: het standpunt was juist en een kijker diende dat te beseffen. Deze vorm van manipulatie komt uit de psychologie waar werd vastgesteld dat als iemand begint met krabben, anderen dat gedrag gaan volgen. Ook met geeuwen is iets dergelijks aan de hand, al geeuwen mensen vooral dan wanneer hen sympathieke mensen, beginnen met geeuwen.
In Zweden hebben de socialisten al vele tientallen jaren de macht. Zweden is daarom ook het eerste land waar het politiek correcte denken is ingevoerd en de mensen gebukt gaan onder schaamte. Het middel om het zover te laten komen was en is manipulatie.
Het politieke brainwashen gebeurt heel subtiel. Met voorbeelden zal ik dit aantonen.
Omdat iedereen walgt van de gruwelen van IS, peinsde er nauwelijks iemand over om IS aanhangers weer toe te laten in Nederland. Langzaamaan kwamen de uitzonderingen. Allereerst kinderen. Dat de kinderen waar het om gaat gehersenspoeld zijn en eenmaal volwassen, voor enorme risico’s gaan zorgen, werd uit de berichtgeving weg gefilterd. Zachte heelmeesters in de VN en psychologen in Nederland vinden het inhumaan om kinderen en vrouwen achter te laten in Syrië en Irak. Door beelden te tonen van zieke en in armoede levende kinderen, worden de westerse zielen week gemaakt. IS wordt als slachtoffer getoond. Beelden van kinderen die mensen onthoofden, een wijsvinger in de lucht steken en met geweren rondlopen worden uiteraard niet getoond. Dat het werkt is duidelijk: inmiddels wordt er al een opvangcentrum voor IS kinderen ingericht.
Onderdeel van het brainwashen is de reeds genoemde en in heel Europa sterk opkomende schaamtecultuur. Je bent gewoon niet goed bezig als je je niet schaamt. Je behoort je te schamen over het slavernijverleden, ook al is dat honderden jaren geleden. Als je blank bent, heb je gewoon automatisch een slavernijverleden en dat dwingt schaamte af. Racisme/fascisme en discriminatie kunnen we alleen uitbannen door juichend in te stemmen met massa-immigratie. Als je inwoner bent van een rijk land, heb je een grote ecologische footprint. Ook dat moet je tot schaamte dwingen. Zeker als je ook nog auto rijdt en al helemaal als je wel eens in een vliegtuig stapt. Je kunt dit oplossen door met de trein te gaan of een elektrische auto te kopen. Natuurlijk moet je van het gas af, een warmtepomp aanschaffen, zonnecellen op je dak plaatsen, stoppen met vlees eten en moet je doneren aan Greenpeace. Er zijn zelfs praatgroepen waarin je je schaamtegevoelens kunt uitspreken tussen lotgenoten. Schaamte ook over je volle vuilnisbak en als je kinderen neemt in een overvolle wereld. Het is beter om mensen uit andere, armere landen hierheen te laten komen dan dat wij ons ook nog eens voortplanten! Als je dat snapt, snap je ook waarom het zo verstandig is om IS aanhangers hierheen te halen.
We behoren schaamte te voelen als anderen zich misdragen. Maar anders dan je wellicht denkt: zwembadterreur wordt veroorzaakt door meisjes in bikini. Niet door testosteronbommen zonder opvoeding en zonder respect voor vrouwen. Als blanke Nederlander behoor je inmiddels te weten dat de nieuwe Nederlanders een geheel eigen cultuur meebrengen die wij behoren te respecteren, anders ben je geen goede gastvrouw/gastheer. Aanpassen dus. In Noorwegen is er zelfs een minister die dit tot in het extreme doorvoert: hij zei dat we extra goed en aardig moesten zijn ten opzichte van moslims omdat er ooit een dag zou aanbreken waarop ze in de meerderheid zouden zijn. Hij hoopte dat ze onze goedheid zouden beantwoorden met de wederdienst geaccepteerd te worden, hoewel we dan tot een minderheidsgroepering behoren die zich van de islam moet bekeren of vertrekken.
Hier klinkt luider dan ooit de roep van ‘weg met ons en weg met onze cultuur.’
Het vreemde van de schaamtecultuur is dat alleen blanke westerlingen uit rijke landen die schaamte moeten voelen. Immigranten die zich schuldig maken aan terreur, verkrachting, diefstal of geweld zijn altijd vooral zelf ook slachtoffer. Het echte slachtoffer wordt ontmoedigd aangifte te doen omdat het de bevolkingsgroep waartoe de dader behoort, in kwaad daglicht stelt. Daarom wordt etniciteit ook zo min mogelijk vermeld, tenzij het om een blanke westerling gaat. Die kan dan meteen gebruikt worden om aan te tonen dat criminaliteit geen monopolie van immigranten is, hoewel de moeilijk te verkrijgen misdaadcijfers aantonen dat de criminaliteit onder migranten honderden keren groter is dan die onder de autochtone bevolking.
De schaamtecultuur zet minister Slob ertoe aan een radicaal-islamitische school waar de corruptie welig tiert, niet te sluiten. Voor de schone schijn wordt wel gevraagd aan het bestuur om af te treden. Het nieuwe bestuur zal zeker geleerd hebben van de fouten en zal voorkomen dat er in de toekomst ooit nog hen onwelgevallig nieuws naar buiten komt.
Aan het gezicht van Slob zie je dat hij weet dat hij zo slap is als een vaatdoek en er niets zal veranderen maar hij kan zich behoeder van de islam noemen en dat betekent dat hij ondanks alles, toch aan de goede kant staat.
Dat kun je niet zeggen van Baudet en Wilders. Samen vertegenwoordigen ze zo’n 20 tot 25% van de kiezers maar behalve in Limburg, besturen ze nergens mee. 0 ministers, 0 Commissarissen van de Koning, 0 burgemeesters of wethouders. Nederlanders moeten zich schamen om op deze partijen te stemmen. Dat is voortdurend de boodschap. Wilders wordt zelfs politiek vervolgd. Voor Baudet is er straks een nieuwe aanpak bedacht. Het ontkennen van de klimaatverandering door toedoen van de mensen wordt als fakenews-verspreiding gezien en er zijn stemmen opgegaan bij GroenLinks om dat strafbaar te maken. Naast Wilders kan Baudet straks ook een goede advocaat gaan zoeken. Nee, niet Hiddema. Die wordt ook aangeklaagd.

Angélica de Sancé | 13-07-19 | 20:19 | 10

Inderdaad !! En de indoctrinatie bij politie onderling is ook extreem erg. Het gaat niet om veiligheid, het gaat om geld ophalen.

Nooit zie ik politie,.... buiten de kantooruren !

M13 | 14-07-19 | 08:28

Prima verhaal ....

Pjotterdjotter | 14-07-19 | 11:18
▼ 7 antwoorden verborgen

Hear hear, vanwege dit soort analyses houd ik van deze site. Ontmaskeren dit soort nono’s!

Jankvogel | 13-07-19 | 20:19

zou wel eens een lijstje willen zien van frauderende , corrupte, onbetrouwbare, met de onderwereld samenwerkende ex-agenten en dan graag de afkomst erbij vermeld ...
dat lijstje komt er nooit.....

laurentius | 13-07-19 | 20:17 | 3

Ik ken d'r eentje: Leen Schaap, maar die hebben ze naar de brandweer weggepromoveerd, daar kon die geen fouten maken ... LOL

Vesta | 13-07-19 | 20:39

Agenten, douaniers en marechaussees met een migratie-achtergrond zijn relatief vaker betrokken bij omkoping en andere integriteitsschendingen. Zij zijn extra kwetsbaar, omdat in hun doorgaans uitgebreide familie- en kennissenkring relatief vaker criminelen rondlopen die hen actief benaderen. Tijdens screeningen van personeel is onvoldoende aandacht geweest voor hun sociale herkomst.
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

AntonJensen | 13-07-19 | 20:44

"18 september 2017
Jaar gevangenisstraf geëist tegen ex-agent
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van een jaar geëist tegen ex-hoofdagent Suat Yenice uit Tilburg. Volgens de advocaat-generaal heeft hij een hennepkweker getipt dat er een inval op handen zou zijn en later in ruil daarvoor een etentje hebben gekregen."
Bron: www.anti-corruptie.nl/actualiteit/2017...

theo-is-dood | 13-07-19 | 21:08

Goed verhaal en Akerboom en meneer de HR lul lopen zoals je het ook zegt om de stront heen, de agenten staan er dagelijks in.

Zwizalletju | 13-07-19 | 20:15

Toch een klein Ad Hominem'pje. Die mevrouw Liesbeth Huijzer, die moet toch echt eens naar een goeie tandarts. Mens.
Ik heb het stuk van Boers gelezen, en ook het antwoord van Akerboom. Toen heb ik eventjes de poppetjes gegoogeld, zodoende.

hotnot | 13-07-19 | 20:15

Kutmarokanen die Geldautomaten opblazen en Juweliers overvallen , die kun je nu einmal niet met Flutwellen handschönen aanpakken.
Carel Boers op de brandstapel in het centrum van Amsterdam dan hebben we 1 KULT minder in nl. Wat heeft de l u l ontvangen voor zijn nep advies?

Lieveschat | 13-07-19 | 20:14 | 1

L U L minder

Lieveschat | 13-07-19 | 20:15

Op de eerste hulp zijn de grapjes keihard, hoort er beetje bij, stressbaan > harde humor.
Zal bij agenten niet anders zijn

Canis.bonus.es | 13-07-19 | 20:14 | 2

Stressbaan bij de politie ? Meen je dat werkelijk ?

Baron Clappique | 13-07-19 | 20:59

Als je die stress baan (overduidelijk) niet aankan, moet je gewoon een andere baan zoeken. Iets in de groenvoorziening ofzo

Wolfje_Tungsten | 14-07-19 | 08:11

Typische Geenstijl reactie over de Politie. Film een poltieman die iets fout doet, en heel dumpert schreeuwt dat ie onderweg was om te gaan reanimeren.

De man uit dit topic kan best een lul van een verrader zijn, maar het andere geleuter over agenten, gaat niet echt ergens over. Ga eens één dag voor iets stagelopen bij de politie, en dan leer je het wel. Die zielige onderbetaalde agenten zijn in 90% van de gevallen omhooggevallen klootzakjes met een machtscomplex die schijten op burgers.

Zo zien ze het ook. Je hebt hun, de koningen, en die vervelende burgers.

Het oplossingspercentage zware criminaliteit is in NL kleinder dan 2%. Maar als je te hard rijdt op de A2, ook al is het 6km/h, de pakkans daarvoor is 100%.

Blanke mensen krijgen bekeuringen als ze klootzak roepen tegen de politie, gekleurden krijgen 'de-escalatie'. Makkelijke zaken pakken ze, moeijlijke of enge zaken, niet.

Ga eens een uur in Kanaleneiland rondlopen, en je neemt voor duizenden euro's aan bekeuringen waar. Alleen daar komen ze niet, want dat zijn enge gevaarlijke buurten.

Op een paar uitzonderingen na, zijn agenten in NL heel triest volk.

KoopSlogelt | 13-07-19 | 20:14 | 11

Als je in een discussie gaat met een agentje, dan is het wel duidelijk dat >90% van die "agentjes" liever op kantoor met papier bezig zijn, om verklaringen te verzinnen en deze te onderschrijven met ambtseed,... Dan op straat de veiligheid garanderen. Inderdaad, is er een mocro/meergetinte aan het rellen, lopen ze liever een blokje om.

M13 | 14-07-19 | 08:47
▼ 8 antwoorden verborgen

Dit zou vermakelijk zijn, ware het niet dat het diep en diep triest is.

Croxifoxio | 13-07-19 | 20:14

Deze man is een top talent.
Hij heeft in 2001 jaar 3X dezelfde Master gedaan.
Zelfs met specialisatie "Serviec", wat dat dan ook moge zijn.

Bolhoed | 13-07-19 | 20:14 | 1

Dat heet “narcisme”

Bolder | 13-07-19 | 20:25

Staatsjournaal draait weer op volle toeren. Nu weer over hoe gevaarlijk extreem rechts in Duitsland is. Welja en extreem links is lief.

Mart6037 | 13-07-19 | 20:13

Opnieuw een diepe buiging voor Bart. Zeg het ze, hr. Nijman!

Normpje | 13-07-19 | 20:13

Denk dat je als doorsnee agent door je werk vanzelf wel onbedoeld racistisch wordt. Overigens heeft dat verplichte deugbeleid om allochtonen massaal aan te nemen niet echt tot hele fijne resultaten geleid maar dat houd Boers liever stil.

AntonJensen | 13-07-19 | 20:12

Met het op dezelfde wijze van volstrekt buiten beschouwing laten van harde feiten en het opvoeren van louter insinuaties manifesteert van Rossum zich in dit epistel als de Carel Boers van GS.

Ridde Rogter | 13-07-19 | 20:10 | 1

Ech nie.
(beetje korter maar verder gelijkwaardig aan bovenstaande volzin)

Vesta | 13-07-19 | 20:41

De mensen die ik bij de politie ken en zich bezig houden met High Impact Cime, verhalen buiten werktijd dat ze vrijwel uitsluitend met daders uit Allochtonië bezig zijn. Mag de domme burger natuurlijk eigenlijk helemaal niet weten. Foei.

Afgeschminkte Bassie | 13-07-19 | 20:10

Stel dat Carel Boers ‘s nachts een paar kansenparels tegen het lijf loopt en 112 moet bellen.
Hopelijk wordt hij dan geholpen op de manier zoals hij in zijn open brief wenst.

Bolder | 13-07-19 | 20:10 | 1

Mee eens, als iemand in een ziekenhuis sterft van de pijn roept die ook niet om een medisch-ethicus.

Vesta | 13-07-19 | 20:43

Ik hoop oprecht dat ze dit stuk middelmaat de rest van z'n leven dagelijks bekeuren voor drie milimeter foutparkeren.

En staandehouden voor een blaastest. Met z'n gelul van een dronken aardbei

pietvanvliet | 13-07-19 | 20:09

Als ik nog een keer het woord inclusief hoor of lees ga ik kotsen.
*barf*

postmodernismisdead | 13-07-19 | 20:09 | 2

Inclusief stukjes?

Is dit nog nieuws? | 13-07-19 | 20:21

Diversiteit, nog zo'n braakwoord. Spuitpoep van de policortjes.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 21:23

In 050 zijn we gewoon begonnen met het benoemen van lichtgetint, zeer donker gekleurd en vermoedelijk Antilliaans. Op Twitter dan.

polgroningen | 13-07-19 | 20:09

ja ik heb het allemaal niet gelezen maar mijn eerste reactie bij deze kop was; agenten zijn niet racistisch. Maar etnisch profileren hoort bij gerichte handhaving.. risico gericht werken dat doe je op basis van cijfersss.

hindipopup | 13-07-19 | 20:08

en om dit soort stukken blijf ik dus bij GEENSTIJL.
Godverdomme wat is het nodig.
GEENSTIJL dus.

doitdoit | 13-07-19 | 20:08

Aanrandende agenten, je schijnt er niks over te mogen zeggen hier. Maar over asielzoekers met losse zeden daarentegen....

Titaantje | 13-07-19 | 20:07 | 1

Dat valt onder OVERIG.

Mart6037 | 13-07-19 | 20:15

Moslimfobie binnen de politie? Schei uit. Moslims worden doodgeknuffeld door de politie en de gewone autochtoon keihard aangepakt. Of snap ik het niet? Ouwehoeren.

Mart6037 | 13-07-19 | 20:06

Coaches maken teveel werkvloeren onwerkbaar. Ga een echt vak uitoefenen!

Montesquieue | 13-07-19 | 20:06
-weggejorist-
HaatbaardKnipper | 13-07-19 | 20:04 | 1

Wat een trap na voor de hardwerkende agenten, die met alle moraliteit hun werk doen (en soms tegen wil en dank iets minder idealistisch worden gaandeweg).

Natuurlijk heb je overal rotte appels die praten over 'zwartjes' of weet ik wat, maar om op deze manier een hele beroepscultuur trachten weg te zetten als simpele racisten met een pet op, dat gaat echt veel te ver.

Wat een schande en wat erg voor alle integere agenten die dag in dag uit hun werk doen.
Hopelijk komt er een tegengeluid.

letopuwzaak | 13-07-19 | 20:04 | 4

@KoopSlogelt | 13-07-19 | 20:16: Jij leeft dan zeker in zo’n afgesloten suoerbeveiligde blanke yuppenwijk zonder moslims en “asielzoekers”, waar een weggelopen kat het hoofdnieuws van de Wijkkrant is. Ga eens het echte leven in.

Leffe Blonde | 13-07-19 | 20:21

@KoopSlogelt | 13-07-19 | 20:16:
Binnenstad Amersfoort. Goede gasten, erg redelijk en grijpen gepast in. Ongetwijfeld op veel meer plekken, wrijf anders eerst even de peop uit uw oogjes

amateurrr | 13-07-19 | 20:31

@KoopSlogelt | 13-07-19 | 20:16: Ze moeten ook eten en de catering op de zaak laat vast wat te wensen over. Als het er al is.

voldemort | 13-07-19 | 22:01
▼ 1 antwoord verborgen

Lekker generaliseren.

Is dit nog nieuws? | 13-07-19 | 20:03 | 2

in het algemeen klopt een generalisatie ...

Hemmenaar7 | 13-07-19 | 20:07

Als je na jarenlang op straat politiewerk doen en ervaring opdoen een mening over bepaalde culturen hebt gekregen is dat dan een vooroordeel of een oordeel?

Blasfemie | 13-07-19 | 20:03 | 4

Dit is inderdaad nog een heel andere vraag!
Ik mag aannemen dat hij het heeft over echt beledigend gedrag en niet over een politieke voorkeur!!
Dat zou helemaal zot zijn.

letopuwzaak | 13-07-19 | 20:06

Gewoon praktijk. Daar hoef je niet zoveel achter te zoeken.

Rest In Privacy | 13-07-19 | 20:35

Een oordeel hebben is weer iets heel anders dan vrouwelijke collega's bepotelen/aanranden en burgers achter hun rug om uitschelden voor kankervolk.
Dat soort smerissen moeten gewoon een andere baan zoeken; daar betaal ik dus geen belasting voor.

Wolfje_Tungsten | 14-07-19 | 08:14
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
kotelet | 13-07-19 | 20:03

Och. Was paar jaar geleden op vakantie met aantal agenten uit Amsterdam. De taal loog er niet om. Die was niet zo heel inclusief en divers. Maar goed zo gaat dat.

Beste_Landgenoten | 13-07-19 | 20:03 | 3

Een aantal agenten mee op de Henri Dunant? Klinkt redelijk ongeloofwaardig.

NeedIsaymore? | 13-07-19 | 20:07

"De taal loog er niet om."
Ik verwacht ook niks anders van die PVV knokploeg

Wolfje_Tungsten | 14-07-19 | 08:15

1000 keer meer respect voor de agenten op straat dan deze "coach en adviseur". Erg sterk stuk Van Rossem!

Rochegrosse | 13-07-19 | 20:01 | 1

Mee eens, super verwoord door Van Rossum.

ebonk | 13-07-19 | 20:10

Je maintendrai, bestaat dat nog?

Jos Tiebent | 13-07-19 | 20:00 | 1

Nee. Het wetboek werd in de fik gestoken en smeult nog wat na. Dat er ook drugs in het wetboek zat is te merken aan de wanen van het OM en de alcohol erin aan de bezopen beslissingen van de rechters. De ministers hebben er blaadjes uitgescheurd om hun gat mee af te vegen.

Frau Merkel | 13-07-19 | 20:12

Die pet past Carel Boers! Vanachter zijn bureau kan hij dit allemaal beoordelen. Wat is Carel Boers toch een geweldenaar. Nog geen minuut op straat gewerkt en dan al zo goed weten wat er speelt.

NeedIsaymore? | 13-07-19 | 19:58 | 1

Dat zijn specialisten, netzo als hoogleraren Onderwijskunde die de Haga school zachter willen aanpakken. Leve de theorie, de ivoren toren. Realiteit kan niet goed zijn want dan zijn ze immers onnodig.

ger1306 | 13-07-19 | 20:14

Dankuwel meneer @Van Rossum voor deze uitstekende nuance. Uiteraard geen letter hiervan in de msm. Geen tegenvragen en wederhoor. Het lijkt wel op de toestanden bij Brandweer Amsterdam want dat is een... oh wacht ook een overheidsorganisatie en de belastingdienst, CBR, ..... #bonkt_hoofd_op_tafel

Nathal | 13-07-19 | 19:58

Goed stuk.
Managerskots over inclusiviteit en diversiteits is helaas oh-zo-herkenbaar bij andere overheids- en corporate organisaties. Primaire processen en producten krijgen aanzienlijk minder aandacht van “bestuurders”. Wat medewerkers en klanten/burgers vinden is totaal irrelevant voor hen.

Reaguurguurderguurst | 13-07-19 | 19:57 | 1

Pas als duidelijk is dat er fouten zijn gemaakt of dat er misstanden zijn gaan ze iets doen. Meeste "bestuurders" hebben inderdaad geen enkel idee hoe hun organisatie functioneert. Eigenlijk best wel triest.

Rochegrosse | 13-07-19 | 20:04

Die NSB pet past hem precies. Heeft hij echt een kop voor. De hele politietop weet van gekkigheid niet waar te kruipen uit onderdanigheid voor dat middeleeuwse woestijnvolk. Walgelijke carrièristen over de rug van hun eigen mensen. KOTS.

HaatbaardKnipper | 13-07-19 | 19:57

Boers, gewoon een enge jaknikker, een meeloper, een faalhaas van het ergste soort, maar dan door de lafste van allemaal, Eric Akerboom gesteund.
Akerboom man, ga je schamen voor zoveel deugdzaamheid, vals en vilein je eigen mensen afserveren. Ik hoop van harte dat ze het doorhebben.

lanexx | 13-07-19 | 19:55 | 1

Het is erger. Boers valt Akerboom aan en Akerboom buigt.

omanders | 13-07-19 | 19:58

Een opzichtig een-tweetje tussen Akerboom die vooral wil besparen door ouder personeel te lozen en een externe HR consultant. Carel Boers mag een totale lul zijn.

Akerboom, die is pas echt erg. Net als die Pieter Jaap Aalbersberg. En al die andere politieke kommissarissen.

Glasgow Argus | 13-07-19 | 19:54

Jammer genoeg zit het in Nederland in iedere bedrijfstak ramvol met dit soort griezels .

leo59 | 13-07-19 | 19:53

Je moet maar eens Whatsapp groepen van verplegend personeel lezen. Die zijn nog erger.

omanders | 13-07-19 | 19:53 | 3

vind je het gek?

Hemmenaar7 | 13-07-19 | 20:04

En die van bungalowparken, echt eng.

joppo0 | 13-07-19 | 20:04

@Hemmenaar7 | 13-07-19 | 20:04: Nee, die kunnen hun werk niet goed doen als ze niet zo'n plek hebben waar ze finaal 100% fout kunnen leeglopen. Net als agenten dat niet kunnen. Waar je lekker het aller-, allerfoutste kan zeggen wat je maar kan verzinnen. Niet eens om de frustratie te uiten maar om te voorkomen dat de idiote discrepantie tussen wat je meemaakt en wat je geacht wordt niet te zeggen frustratie wordt.

Jezus, ooit was 4chan /b/ hetzelfde voor nerds.

omanders | 13-07-19 | 20:46

Mooi stuk van Rossem

LonelyWanker | 13-07-19 | 19:52

Deze hele zaak doet mij denken aan de film “a Few Good Men”. Wij willen een politie die orde en gezag handhaaft. Maar we willen en moeten eigenlijk niet weten hoe...

Die nare vent | 13-07-19 | 19:51 | 2

... dan heeft u de strekking van de film toch niet helemaal goed begrepen.
-
Daarmee hebt u een Code Red verdiend.

bisbisbis | 14-07-19 | 00:34

De "snel veranderende maatschappij"
Kots, kots, kots,

Een paar linkse gekken laat een zooi onaangepaste idioten binnen, en daarop moeten wij ons aanpassen.

Henk de Vries2074 | 13-07-19 | 19:49 | 1

Dit

letopuwzaak | 13-07-19 | 20:07

Politiemensen die het échte werk doen ?

Baron Clappique | 13-07-19 | 19:49 | 3

Wat suggereer je nou?

VictimaDelAmor | 13-07-19 | 19:50

@VictimaDelAmor | 13-07-19 | 19:50: Volgens mij probeert hij te zeggen dat agenten geen echt werk doen. Hij zal wel eens een welverdiende boete hebben gehad voor te hard rijden of zo, om vervolgens de nodeloze discussie met de dienstdoende agent te verliezen.

sarcastro | 14-07-19 | 10:09
-weggejorist-
kotelet | 13-07-19 | 19:48

Amen! Maar het NLse politie korps heeft wel een hoog NSB gehalte. Befehl ist Befehl en dat is jammer.

Fuck-a-duck | 13-07-19 | 19:45 | 6

@McMarx | 13-07-19 | 20:02: Als je dochters hebt is er geen situatie waar anarchie wenselijk zou zijn.

omanders | 13-07-19 | 20:56

@VictimaDelAmor | 13-07-19 | 19:49: niet de angst voor wat die ander vind, wel de angst om geoutcast te worden (baanverlies bv) om je afwijkende mening. Hadden we nou maar mensjes met ruggegraat gefabriceerd de afgelopen decennia ipv slachtofferenzozielig-figuurtjes.

lovekila | 14-07-19 | 10:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Prachtig stuk Van Rossem!

Rest In Privacy | 13-07-19 | 19:45 | 2

Mee eens! Spijker, kop, raak.

Ebert de R | 13-07-19 | 19:58

Zoals gewoonlijk

Zult-eter | 14-07-19 | 10:27

Goed stuk Van Rossum! Een betoog wat staat als een huis en respect aandoet aan de mannen en vrouwen die het echte werk op de straat verrichten.

drs. KJ | 13-07-19 | 19:45 | 1
-weggejorist-
KoopSlogelt | 13-07-19 | 20:17
-weggejorist-
nerugaer | 13-07-19 | 19:45

Tja, door deze brief zal hij wel honderden aanvragen van andere korpsen krijgen en elke agent weet nu dat hij hun grote vriend is die ze al hun problemen kunnen vertellen. Hoop dat hij ermee op ze bek gaat en wens hem vele bekeuringen toe. Voor echte agenten heb ik diep respect, iedere keer een crimineel oppakken en na een half uur mag hij van de rechter weer naar huis.

jan huppeldepup | 13-07-19 | 19:44 | 1

Dat soort komt altijd wel weer aan een baantje.

sarcastro | 14-07-19 | 10:03

Mannen die HR doen: altijd -1.

Cor Netto | 13-07-19 | 19:44

Oh, dus als je praatjes over burgera als: kk negers, kk volk, pauper allochtonen en kutafrikanen (ad nauseam) racistisch noemt ben je een totale HR lul en een laffe haas?
Volgens mij zijn echter zwakbegaafde eenstrepers die gewone burgers -vaak slachtoffers(!!)- zo bejegenen de totale lullen en laffe hazen in dit verhaal, maar goed. Zal wel aan mij liggen.

Titaantje | 13-07-19 | 19:43 | 7

Och nog zo een die vanaf kant staat te roepen, ouwe toetsenbordheld ben je ook.

amateurrr | 13-07-19 | 20:18

Jij hebt een heel veilig baantje, hoor ik al.

omanders | 13-07-19 | 20:57

@VictimaDelAmor | 13-07-19 | 19:45: In jouw droomfantasie blijkbaar wel. Hier in Gouda in de praktijk helaas niet. Bij overlast jaren lekker laten sudderen, buurtbewoners weg laten treiteren en als ze zelf worden aangevallen, bij ons in de straat aan komen bellen voor hulp. Flikker op. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, heb ik toen gezegd.

lovekila | 14-07-19 | 10:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik maak een hele diepe buiging in het besef dat ik na lezing van dit document (verdiende titel) niet moet proberen er ook maar iets aan toe te voegen.
Eat that Carel Boers !!

pleemobiel | 13-07-19 | 19:43 | 1

Sterker nog,inlijsten en ophangen in ieder Politiebureau.

De Profundus | 13-07-19 | 20:31

Dit noem ik nu LECTUUR...

Pierre Lebon | 13-07-19 | 19:42

Het gros heeft helemaal geen behoefte aan 'een snel veranderende maatschappij' en wil zich hieraan ook niet conformeren.

Mogwai | 13-07-19 | 19:42

boers moet tijdje meewerken in een multiculti wijk, wordt je vanzelf met de neus op de feiten gedrukt.

Schepvogel | 13-07-19 | 19:41 | 1

*wonen

Reagurend_Nijlpaard | 13-07-19 | 19:55

Naar buiten iftarrende PC-galore,
intern kennelijk een beetje doorgeschoten anti-PC?
Dat krijg je als de werkelijkheid niet benoemd mag worden. Noch de anti-PC werkelijkheid, noch de echte crime-stats, noch je mag profileren daar waar logisch. Wat een zooitje.

Hemmenaar7 | 13-07-19 | 19:39

Racisten lijkt me een beetje vergezocht. Maar het is natuurlijk wél zo dat als je neger of Marokkaan hebt dat de politie meer op je let.

Dit komt overigens gewoon omdat je sociaal economisch zeer zwak bent als je lid bent van deze minderheden en daarom vaak "raar bekeken" wordt terwijl je niets verkeerds doet. Da's best kut als je gewoon een goedwillend mens bent met toevallig neger of Marokkaan.

Maar het is wel zo.

Andrew Deen | 13-07-19 | 19:38 | 18

@Andrew Deen | 13-07-19 | 19:48 |
"Hier in Frankrijk geen probleem met de Algerijnen (....)."

Uhm, ik denk dat u die zin nog maar eens moet herzien:

- www.elsevierweekblad.nl/buitenland/ac...

Sjefke7807 | 14-07-19 | 00:34

Wie goed doet, goed ontmoet. die wijsheid hebben ze tijdens het slapen in de klas (want om 2300 nog buiten spelen) helaas niet mee gekregen. wanneer was de laatste keer dat jij een welgemeende glimlach mocht ontvangen van iemand van de groep met meer pigment in zijn huid?

lovekila | 14-07-19 | 10:51

@Andrew Deen | 13-07-19 | 21:20:
Ach kijk. Een NIMBY.

Rest In Privacy | 14-07-19 | 15:37
▼ 15 antwoorden verborgen

Mooi dat ik het wel deel. Waarheidsvinding is the chore business.

VictimaDelAmor | 13-07-19 | 19:37

complete dichotomie tussen de top/voorliegers en de echte werkvloer. Beide schieten kennelijk door.
And never the twain shall meet...

Hemmenaar7 | 13-07-19 | 19:36
-weggejorist-
Nonkel Frituur | 13-07-19 | 19:36 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl