achtergrond

Geenstijl

Tramschutter Gökmen Tanis voor de rechter: "Je bent een lafaard. Een varken. Een tyfushond"

Met zijn halve kont

Dan gaan we nu naar Utrecht voor de pro forma-zitting tegen Gökmen Tanis, posterboy voor de islam en het Nederlandse rechtssysteem. Tanis vermoordde vier mensen in Utrecht en had eigenlijk helemaal geen zin om naar de rechtbank te komen, maar hij moet toch. We weten al dat Tanis bekend heeft, en dat het OM hem wil vervolgen voor terrorisme. We weten ook dat de stem van Gökmen van de rechter niet mag worden opgenomen. Wie vandaag niet in het beklaagdenbankje zit, is minister Grapperhaus. Dat is wel een beetje vreemd, want Grapperhaus heeft toegegeven dat het klopt dat Tanis op 25 februari een bewaker heeft mishandeld en op 1 maart werd vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij geradicaliseerd zou zijn. Livetweets van AD-misdaadmeter Yelle Tieleman na de breek.
UPDATE: Afgelopen. Samenvatting: Gökmen is een hele vervelende weggooier die zegt dat hij het allemaal voor de moslims heeft gedaan. Op 'het briefje' stond onder meer: "Ik doe dit voor mijn geloof. Jullie maken mijn geloofsgenoten dood". Verder zijn wij het eens met de vader van Roos: "Je bent een lafaard. Een varken. Een tyfushond". Zaak gaat op 23 september verder.
UPDATE: In persbericht OM de volledige tekst van het briefje: "Ik doe dit voor mijn geloof, jullie maken moslims dood en willen jullie ons geloof van ons afpakken, maar gaat niet lukken. Allah is groot".

Tja

Tja

Dat Gökmen geen democraat is, dat wisten wij al.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.