Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Volkskrant: 'Sterrenrestaurants vol foute vissen'

poe poe

Keukens overspoeld door tsunami aan foute vis

Wat er nou ook al fout is volgens de krant van Vliegschamend Nederland: vissen in sterrenrestaurants. Het schijnt namelijk dat de tarbot van Inter Scaldes vijf uur lang met Jared Taylor heeft geluncht, in De Librije zit de Zeeduivel de hele dag filmpjes van fenixx.org op twitter te gooien en de Paling van De Leest roept voortdurend dat mensen zijn essay waarin hij alleen maar vragen stelt over abortus, euthanasie en werkende vrouwen helemaal moeten lezen, zodat ze zelf kunnen oordelen. In Zuid-Holland hebben Statenleden van de ChristenUnie en SGP ruzie gekregen over de vraag of ze met het jaarlijkse fractie-uitje nog wel uit eten mogen gaan in een sterrenrestaurant. Wie liever vissen met een Yad Vashem onderscheiding bestelt, kan DAARRR terecht. Eet smakelijk.

Reaguursels

Inloggen

Ik eet alleen vis die bij Kostunrix vandaan komt en is aangevoerd per ossewagen uit Lutetia.

Nuuk | 07-06-19 | 17:24 | 1

Was in Spanje op verschillende markten. Heb dan al gegeten en gedronken wat ik daar aan vissen zag liggen.

BrylcreamVetkuif | 07-06-19 | 18:02

Van mij mogen ze die gore vissen houden.
De geur van de dood hangt er omheen al voor je ze gaat bereiden.
Nog geen visstick eet ik.

BrylcreamVetkuif | 07-06-19 | 17:08

Ze zouden de vissen op de rode lijst helemaal moeten bannen .
En ook 50% van de Nederlandse wateren verbieden voor de beroepsvisserij. Dragen economisch toch weinig bij.

miko | 07-06-19 | 16:31 | 2

Staat rode poon ook op de rode lijst?

Sidney_May | 07-06-19 | 17:43

Ik heb vandaag paling gegeten bij Van der Valk, wat maakt mij dat?

3Xniks | 07-06-19 | 16:11 | 1

smakeloos

Joostmochtnietsweten | 07-06-19 | 17:27

"foute vis"
Moet ik nu vis schaamte gaan voelen als ik eerste klas vlieg en een visje bestel?
Of kan ik mijn schouders ophalen en mijn schaamte afkopen met een vis tax?
Hmm bluefin tuna steak...

Is dit nog nieuws? | 07-06-19 | 15:27 | 1

Alles wat westers is moet worden vervangen die geweldige inheemsen als het aan neo-marxistisch links ligt. Dus elk gebruik en elke traditie komt vroeg of laat onder vuur te liggen door die extreem linksen. vandaag is vliegen en vis, morgen is het roggebrood, overmorgen carnaval. Alles gaat stuk.

Joostmochtnietsweten | 07-06-19 | 19:08

Het interesseert me werkelijk geen ene reet. Ik ga niet naar een sterrenzaak voor het voeden van de onderbuik. Je gaat voor de ultieme culinaire ervaring.

De Libertariër | 07-06-19 | 15:22 | 1

Ik serveer de ultieme culinaire beleving a €1000 per doperwt. *
Exclusief ©®

Is dit nog nieuws? | 07-06-19 | 15:28

Sterren(restaurants) en totale hypocrisie... wat een verrassende constatering.

Ton8695 | 07-06-19 | 15:06

Bij de NOS zijn artikel hadden ze het ook over bijvangst, wat ze beter kunnen doen is de bijvangst terug te gooien van de boot. De vogels de vissen etc eten het allemaal op, de zee absorbeert het allemaal niets gaat verloren. Aan de wal gaat het meestal naar vismeel of ze proberen er nog iets anders mee te doen, maar de zee is veel dankbaarder voor de bijvangst dan mensen of huisdieren dat zijn, en heeft het ook veel harder nodig.

Papierversnipperaar | 07-06-19 | 14:58

Al dat deugen is toch maar uitermate vermoeiend.
Tijd voor het weekend!

Bolder | 07-06-19 | 14:34

Nederland telt 110 sterrenzaken. Daar koken ze ook met groenten, vlees, gevogelte, schaal- en schelpdieren. En van de vis op de kaart valt een uitermate klein deel in de categorie 'rode lijst'. De porties in deze restaurants zijn bovendien nogal eens aan de kleine kant. Niet omdat je met honger naar huis gaat, maar omdat lunch en diner uit meerdere gangen bestaan. Dus dan kun je als Volkskrant wel gaan schelden op de Librije, De Leest en Inter Scaldes, maar het probleem zit niet daar.

Stijlicoon | 07-06-19 | 14:28

Ooit werkte ik in een visrestaurant. De chefkok daar wist veel over verschillende vissoorten te vertellen. Hij liet me eens een foto zien, gemaakt op een west-Afrikaanse visafslag in 1956. Afgebeeld was een gevangen tonijn, die aan de staart was opgehangen aan een dakbalk in een loods. Voor het juiste perspectief had de fotograaf een staande man laten plaatsnemen naast de tonijn. Zo was te zien dat de vis een lengte moest hebben van minstens vijf meter. Een tonijn van dat formaat kan een gewicht hebben van circa 2.500 kg, en is dan minstens dertig jaar oud. Dergelijke tonijnen worden al heel lang niet meer gevangen, simpelweg omdat ze er niet meer zijn.
Niemand kan zeggen dat de mens een gunstige factor is voor de visstand wereldwijd.

Rhenium | 07-06-19 | 14:04 | 5

@SlimmeBelg | 07-06-19 | 14:17: Het is een ieders eigen keuze. Ik eet geen tonijn of paling. Wel eet ik veel kip (en eieren), omdat kip zeker niet zal uitsterven, ook niet als er ieder jaar minstens driehonderd geslacht worden om in mijn persoonlijke behoefte te voorzien.

Rhenium | 07-06-19 | 14:28

Zeker al een tijd niet meer naar Wicked Tuna gekeken?

Weetje71 | 07-06-19 | 16:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Juist bij sterrenrestaurants zou smaak met stip op #1 moeten staan. Vandaar tarbot en griet, en wilde zeebaars in plaats van gekweekte. Niks "voorbeeldfunctie".

Guido | 07-06-19 | 13:54

Daar eten voornamelijk ook allemaal foute sterren : Gordon , Connie st.Blair , Heleen van Royen , Paul de Leeuw e.v.a.

Minus Richels | 07-06-19 | 13:43

Tuurlijk. Vermoord de brenger van het slechte nieuws. Blijf lekker doorvreten en heb schijt aan leeggeviste zeeën, na ons de zondvloed.

IJsbrekert | 07-06-19 | 13:37 | 1

Het onderzoek deugt niet. Ze hebben via internet alle vissoorten op de menukaart van de rode lijst lopen turven. Met de aanname dat alle vis wilde gevangen vis is en geen bijvangst of gekweekte vis. Het onderzoek is dus fout en niet de vis. Als je nu een Tarbot bij Treeswijkhoeve eet, dan is dat een hele duurzame kweekvis uit Zeeland, Nederland, want wild zijn ze veel te klein nu. In het onderzoek staat die duurzaam gekweekte vis als fout aangemerkt, omdat de 'onderzoekers' als slechte activisten fout bezig zijn en geen benul hebben welke schade ze aanrichten.

tipo | 07-06-19 | 13:58

Kutkrant! En anders niks.
Gewoon kut!

Turbulentie? | 07-06-19 | 13:10

Dat is geen hengel maar een zweep, iedereen weet toch van die SM kelder onder de Rijksdag? Ze gingen bovendien niet voor niets als nazies verkleed.

down | 07-06-19 | 12:47

Waarom altijd aandacht besteden aan die onbenullen die de mensheid weer ergens van een shame complex wil voorzien? Geen aandacht is de juiste remedie, wel aandacht geeft de suggestie dat ze wellicht een punt hebben en dan kan het zo zijn dat de onnozele toehoorder de goedonderbouwde nonsens hoog qua waarheidsgehalte kwalificeert. Dan hebben ze hun eerste piketpaalthe geslagen en verzinnen ze weer een ander shame item... net zolang totdat we een bevolking van dociele nuttelozen hebben die overal angstig voor zijn.

devil13 | 07-06-19 | 12:22 | 1

Ach, er gebeuren soms rare dingen die door een knowledge gap of onverschilligheid voortduren..
Deze docu
www.youtube.com/watch?v=UEAuPPVkzOU
daar wordtje ook niet blij van.
Iemand heeft een gat in de markt gevonden door in het Victoriameer Nijlbaars uit te zetten.De goede visdelen gaan per vliegtuig naar de Albert Heyn en de Jumbo of zo, op de terugweg nemen de Russische vliegtuigen wapens en drugs mee. Intussen krepeert de locale bevolking en eet visafval, wordt ziek en wat niet al. Als je die docu hebt gezien, hoef je die vis niet meer. Er kleeft bloed aan. Intussen verdienen een paar handige jongens er wel geld mee en onttrekken zich aan alle regels. De VVD zag dat het goed was..

kloopindeslootjijook | 07-06-19 | 12:43

Geenstijl Sterrenrestaurant, voor hogeropgeleiden, durft u het aan? Foute vis: lijkbleke zalm die is opgerood met bietjes. Men legge die in rabarber(buhhhhh), witlof (boeoehhhh) en pompoen (baaaahhhh), er servere die met gloeihete sambal, gegarneerd met halal koeskoes.

Eeuwig..Op..Vakantie | 07-06-19 | 12:13

O jee in een paar sterrenrestaurants serveren ze paling.

Gelukkig hebben deze onderzoekers keuwâg op het internet hun onderzoek onderzocht, zodat ze niet per ongeluk bij een willekeurige markt of viskraam tegen een paling zijn aangebotst.

Gelukkig maar! Fijn dit soort onderzoeken; ontzettend representatief, veel feitelijke waarheden en nu hoef ik zelf niet meer de deur uit om een mening te vormen of keuze te hoeven maken.

Waar kan ik deze welgelooflijke en sublieme onderzoeksjournalistieken steunen?

Kleine_Deugniet | 07-06-19 | 12:13

Ik ben benieuwd naar het onderzoek van de Volkskrant naar gevulde hertenreet. Toch mijnheer van Es? Jazeker mijnheer Jacobse. Ghehehe.

Basil Fawlty | 07-06-19 | 12:10 | 1

Klassieker. Restaurant De Gevulde Hertereet.

Mammeloe | 07-06-19 | 12:13

Binnenkort toch weer even op het calandkanaal en nieuwe waterweg kijken of er al een baarsje te vangen is.

NiCeY | 07-06-19 | 12:06

De kop van het artikel ook, liever voor de klant dan voor de vis.
Ik mag hopen dat een van de twee levend de zaak verlaat.

voldemort | 07-06-19 | 12:06 | 1

Ze worden met de dag gestoorder bij die krant.

HoerieHarry | 07-06-19 | 12:07

Meest geserveerde rode lijst vis:
Zeebaars
Tarbot
Paling
Zeeduivel
Rog

4 uit 5 zijn niet eens doelsoorten, maar kwalificeren als bijvangst. Resultaat hiervan is overigens ook dat de TAC bepaling op basis van een vrij geringe data set gebeurt. Je kunt je daarom dus ook afvragen of het daadwerkelijk zo slecht gaat met deze soorten.

Maar goed, je moet ergens vanuit gaan en uiteraard legt iedereen het uit op de manier die het beste bij zijn of haar belangen past.

stenenvissert | 07-06-19 | 12:02 | 2

Zwaardvis werd jaren als bijvangst van tonijn gezien. Maar is een stuk lekkerder dan tonijn en zeker als je hem op de barbie gooit (naast the shrimps). Yummie.

Basil Fawlty | 07-06-19 | 12:13

Al die vis is ook duurzaam te kweken. Hoe weet de Volkskrant nu of Sterrenrestaurants gekweekte of gevangen vis verkopen? In de Treeswijkhoeve in Waalre staat nu bijvoorbeeld Tarbot op het menu. Die is gekweekt, want die kun en mag je nu niet vangen en die vis is wel vers. De Paling van de Karpendonkse Hoeve komt van een palingkweker in Helmond. De Volkskrant liegt dus dat ze barst.

tipo | 07-06-19 | 13:27

Ik klikte -vergeefs!- in de hoop op een vroege vrijmibo...

bisbisbis | 07-06-19 | 12:04

That is my favourite dish - en dan kijk ik iedere keer als ik een broodje haring neem of hij wel een ringetje door z'n snuit heeft met een keurmerkje van Tatiana van de Good Fish Foundation, de zinnigste NGO van deze planeet, er aan.

bisbisbis | 07-06-19 | 12:00

Ach die arme Volkskrant. In vroeger dagen, toen had je nog aan de ene zijde het volk dat geknecht werd, en aan de andere zijde de enge uitbuitende fabrieksdirecteuren die de zweep hanteerden. Toen was het verschil tussen goed en kwaad glashelder en kon je als journalist, als redacteur, als krant eenduidig positie kiezen en wist je zeker dat je je aan de goede kant van de geschiedenis bevond.
Dat is nu wel anders. Jan de arbeider heeft het goed, en verdient zelfs genoeg om ook wel eens een restaurantje te gaan doen. En de krant die toen bij elke arbeider door de bus kwam en meer dan genoeg had aan wat advertenties van schoensmeer en rinse appelstroop om te gedijen moet nu met foute vliegvakanties adverteren om het hoofd boven water te houden, vliegvakanties voor diezelfde eertijds zo uitgebuite Jan de Arbeider.
Dus ja, dan krijg je dat krampachtige, pathetische gepoog om te blijven deugen en aan de goede kant te blijven staan.

Schoorsteenveger | 07-06-19 | 11:54

Het grote probleem is China en alle ontwikkelingslanden die langzaam in koelkasten investeren. Hierdoor kan de zeevis verder en vaker het binnenland in en neemt het aantal vis-eters enorm toe.
De alarmerende berichten van zeezeilers die vroeger met een werphengeltje overleefden maar nu soms voor 3000 km lang blikvoer moeten meenemen liegt er ook niet om.
Zo ontstaat er ook een enorm kolossaal probleem doordat Chinezen ook wel eens een hardhouten vloertje enzo willen. De kap van hardhout van eeuwenoude oerbossen in Zuid-Amerika is gigantisch en onherstelbaar.

Premier Trutte | 07-06-19 | 11:52 | 7

Zeelui zijn bijna op, nog maar op een paar handen te tellen... heu, dat is een ouderwetse term waar niemand wat aan heeft.

hetgingperongeluk | 07-06-19 | 12:06

@Premier Trutte | 07-06-19 | 11:54:
Walvis. Staat als white tuna op vele menu's in Noorwegen. ;-)

Basil Fawlty | 07-06-19 | 12:08

@Basil Fawlty | 07-06-19 | 12:08:
Ach, je kunt hem ook niet opeten, maar het wordt nooit een dankjewalvis.

Premier Trutte | 07-06-19 | 12:35
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat zijn het toch een stelletje zielige zeikerds daar bij de volkskrant.

HoerieHarry | 07-06-19 | 11:51

Good Fish Foundation? Zeebaars, mul en tarbot uit de sterrenrestaurants komen vers uit de Noordzee. Je kan niet zomaar lukraak vissen op de Noordzee. Je moet eerst door een woud aan vergunningen en licenties. Je moet in het bezit van quota ofwel bepaalde vangstrechten hebben. Deze laatsten bepalen hoeveel je van een vissoort mag vangen. Deze quota's worden geadviseerd door ICES en bepaald in samenspraak met de Europese Raad. Is de Good Fish Foundation het niet eens met de hoeveel vis die van een bepaalde soort gevangen mag worden ga dan mekkeren bij ICES en niet bij restaurants.

Van Urk | 07-06-19 | 11:48

Het stikt ook van de overbodige NGO's in Nederland.

bisbisbis | 07-06-19 | 12:06

Is het niet dezelfde Volkskrant die op de frontpagina aangaf dat de enorme toename van de wereldbevolking geen enkel probleem is.
Misschien is overbevissing wel het gevolg van het gegeven dat al die mensen ook wat willen eten?
Misschien ligt daar wel de grootste oorzaak voor het uitsterven van de vissen i.p.v. enkele restaurants?
Misschien moet de Volkskrant dit eens onderzoeken? Ideetje? Misschien?

metdedag | 07-06-19 | 11:38 | 1

De EU heeft in haar onmetelijke wijsheid besloten dat "high-grading" vanaf 2015 verboden is. Dit houdt in dat de visserman te kleine en onvolgroeide vis niet meer terug in de zee mag uitzetten maar moet laten sterven.
Met dank aan onze politiek die "zo hard knokt" voor Nederland......

Tuinhekje | 07-06-19 | 12:08

The Good Fish Foundation? Nu gaat er een graat in mijn keel blijven steken.

jacobh-59 | 07-06-19 | 11:36

Natuurlijk wordt de zionistische octopus (met tentakels overal!) weer niet genoemd. Hoop dat Selcuk Vistürk daar eens vragen over stelt.

Rest In Privacy | 07-06-19 | 11:35

Oke, Ik bestel wel vlees van de koe. Die zijn teminste niet bedreigd.

Zatkniss | 07-06-19 | 11:35 | 1

Ik adviseer Zeekoe.... best of both worlds...

hetgingperongeluk | 07-06-19 | 11:49

Zijn er ook foute restaurantbezoekers? Vast wel. Wet van vraag en aanbod, lijkt me. Als de bezoeker geen foute vis wil, wordt die niet geserveerd.

Schoorsteenveger | 07-06-19 | 11:33 | 1

Een Gutmensch eet graag gutfisch

jacobh-59 | 07-06-19 | 11:40

Ja, en daarom, vanwege al dat klimafaatgezeur, krijg je nagenoeg nix op je bord voor heul veul!

pigadaki | 07-06-19 | 11:33

Foute vis, is dat vis die riekt?

lacucaracha | 07-06-19 | 11:33

Wat zou er mis zijn met paling in een sterrenrestaurant? Bij elke visboer kan je het kopen, sterker nog... ik ga straks maar eens even een lekker stuk gefileerde lijkenpikker kopen.

Alfred E. Neuman | 07-06-19 | 11:31

Zeetong staat niet op de rode of groen lijst. Wat moet ik nu?

JanVergoor | 07-06-19 | 11:29

Zoetwater theorie van een jongen uit de polder, zelf uitgeprobeerd: Snoek, Brazem, Voorn, Karper, Rietvoorn, Baars, Voorn.... niet te eten..... Enige vissen die wel te eten zijn, zijn Palingen en Snoekbaarzen, uit het IJsselmeer, maar dat is valsspelen want dat is eigenlijk een oude Zee....

hetgingperongeluk | 07-06-19 | 11:27 | 12

@Stormageddon | 07-06-19 | 11:48: Forel is een Zalmvariant. Ik snap het nu, alles wat hard moet werken, zwemt in de zee en is lekker, alles wat lui is, en naar onze polders komt, is niet te pruimen.... als je niet meer beweegt, ga je stinken en blubblub zeggen...

hetgingperongeluk | 07-06-19 | 11:56

Tot ver in het binnenland kan je nog wel andere soorten aantreffen, vissen die deels hybride zijn, dat ze ook in zoetwater kunnen overleven. Zalm of paling bijvoorbeeld, maar ook wel garnalen.

Tuinhekje | 07-06-19 | 12:10
▼ 9 antwoorden verborgen

Ah, het volgende wat verboten wordt. Vis van de rode lijst. Laatst nog heerlijke tarbot gegeten in de Leest.

pibasso | 07-06-19 | 11:26

Staat de Boreale Aal op het menu?

Yie_Ar_Kung_Fu | 07-06-19 | 11:26 | 1

Wel iets van Baudet :

(..)Recent kwam daar nog zijn bizarre fascistoïde ‘boreale speech’ bij na de Statenverkiezingen.

En, nog véél meer van deze socialistische nazi.

joop.bnnvara.nl/opinies/het-steeds-op...

Thoth | 07-06-19 | 16:14

Hebben de feministen al geroepen dat het écht niet meer kan dat deze dieren naar vrouw ruiken?

Kapitein Stijlvol | 07-06-19 | 11:25 | 2

lol

metdedag | 07-06-19 | 11:30

U kent het mopje van het kleine vrouwtje dat bij de dokter komt ?

CalamityJane | 07-06-19 | 11:34

Dan maar een geit slachten in de voortuin.

Turbulentie? | 07-06-19 | 11:25 | 1

PvdD en D'66 (na enig protest, ja of nee), voeren hiervoor enige steun uit, o.i.d. c.q. dat moet in de achtertuin.

Thoth | 07-06-19 | 11:46

Het ruime sop is de Koolvis niet waard.

Normpje | 07-06-19 | 11:24

De Telegraaf, nog steeds wordt dat vod een "rechtse krant" genoemd. Vraag mij af wat voor mechanisme media met een groot bereik op termijn altijd doet zwichten voor links tuig en globalisten. Wiens taal en leugens zij spreken. Wiens tegenstanders zij fanatiek vervolgen.

Wie de media gelooft weet dat het overgrote deel van de bevolking van het Deugen & de Diversiteit is. Waarom dan ster-restaurants aanvallen waar al dat Deuggepeupel vanwege hun Deugen toch nooit komt. Vreet wortelen en soja-bonen en laat de enkeling die dat niet doet met rust.
Waarom dat gedwongen en communistisch aandoende vreetgedrag, onderwijl van "diversiteit" sprekend met je dubbele tongen.

Jan Passant mk2 | 07-06-19 | 11:24 | 3

Misschien eens tijd om niet meer in je eigen leugen te geloven. Dat is moeilijk, dat snap ik en ik voel met je mee.

Skunk57 | 07-06-19 | 11:32

@Skunk57 | 07-06-19 | 11:32:
Zet je TV eens uit stinkdier. Die mening van jou is niet eens je eigen mening.

Jan Passant mk2 | 07-06-19 | 11:36

Tja is nog uit de tijd dat van de 7 landelijke kranten er 6 van dezelfde eigenaar waren en volop PvdA propaganda aan het duwen waren en de Telegraaf niet.

Moonwarrior | 07-06-19 | 12:15

En ik maar denken van de vk af te zijn door die kutkrant eindelijk op te zeggen.

jos verstoppen | 07-06-19 | 11:22

Eten prima, maar je moet wel blijven deugen.

azijnseikerT | 07-06-19 | 11:21

Een Baars heeft tanden, vier prikkels op zijn rug en driehoekige kieuwen.... dit is een zoetwater blubblub....

hetgingperongeluk | 07-06-19 | 11:21

Kun je paling kweken eigenlijk? Vroeger trok ik ze zelf uit d'n dulf, maar dat schijnt niet meer te mogen. En dankzij dit tijpsel van de Volkskrant krijg ik na jaren weer zin om vis te eten...

Lerp | 07-06-19 | 11:21 | 3

Palingen paren om wat voor reden dan ook alleen in de Sargassozee dacht ik. Denk dus niet dat je ze kunt kweken.

Kippis | 07-06-19 | 12:10

Moet je in Spanje of Portugal een doos glasaaltjes bestellen.
Dat doen kwekerijen ook, misschien kan je daar ook vragen om een doosje.

Tuinhekje | 07-06-19 | 12:12

Sterrenrestaurants zijn juist één van de weinige plekken waar bedreigde vissen nog wel verkocht zouden moeten mogen worden.

SamV | 07-06-19 | 11:20

K n e t t e r g e k.
Nederland is echt knettergek geworden.

Langshetrandje | 07-06-19 | 11:20 | 1

Met name de Volkskrantredactie

Tobi | 07-06-19 | 11:42

Overbevolkte landen, overbeviste zeeën, overgevoelige mensen ... Hmmm, ik zie een rode draad.

MickeyGouda | 07-06-19 | 11:20

De vis op de foto is trouwens een bloksnorkelbaars. Die kunnen uitsluitend gevangen worden in boreale wateren.

keestelpro | 07-06-19 | 11:18 | 1
-weggejorist-
Gravin v Kippenbouth | 07-06-19 | 12:42

Waarom heeft die baars geen balkje over zijn oog? De rest van de boreale baarzenpopulatie voelt zich vast gestigmatiseerd door deze foto. Dat kan nooit goed gaan.

Gravin v Kippenbouth | 07-06-19 | 11:18 | 1

Het puntje van zijn/haar snuit zal wel blank zijn.

Jos Tiebent | 07-06-19 | 11:24

Stomme zoetwatervis.
Te duur en te veel graat.

Nou ja.
De graat is gratis, zullen we maar denken.

Kapitein Sjaak Mus | 07-06-19 | 11:18 | 2

Eet nooit zoetwatervis. Is goor.

keestelpro | 07-06-19 | 11:19

@keestelpro | 07-06-19 | 11:19: Zoet water vis is heerlijk, wanneer je weet hoe het te bereiden. En dat is men verleerd in NL. Ik eet veel zoetwater vis, en meer mensen dit gaan doen. Omdat het gezond is, lekker, redelijk makkelijk te kweken en niet duur. Jij eet over een paar jaar Fish and Chips van Karper...

koos_klok | 07-06-19 | 11:28

Leven schaadt ander leven op aarde. Misschien dat de witte redacteuren zelf hun conclusies kunnen verbinden. Ik lees de overlijdensberichten wel.

Earl_of_Doncaster | 07-06-19 | 11:17

Ach jee, de deugmaffia van de azijnbode. Die Mac van Dinther liep in zijn recenties ook altijd te zeiken over 'foute' vissoorten. Dat de azijnbode deels bestaat uit inkt op papier dat met de vrachtwagen naar distributiepunten gaat negeren ze even.

Goldfinger | 07-06-19 | 11:15

Foute vis is zoiets als een foute populist?

Fatwabuster | 07-06-19 | 11:14

De Volkskrant: aanklager, rechter en jury voor uitspraken wie of wat fout is. De Volkskrant is nooit fout.

Koning Willy | 07-06-19 | 11:13

Ik snap die restaurants wel. Kweekvis is vaak lang niet zo lekker als echte in het wild gevangen vis. Dan raak je je ster kwijt maar ben je wel duurzaam!

keestelpro | 07-06-19 | 11:12 | 2

Raak je je zeester dan kwijt?

Mr_Natural | 07-06-19 | 11:19

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken