Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten - Guerrilla Campagnes

De Duitse regering waarschuwt Joden geen keppeltje meer te dragen. Der Polizei wijst vooral naar extreemrechts en de AfD, de Joden wijzen naar de moslimgemeenschap.

FOTO - Een Duitser met een keppeltje

Deze waarschuwing werd vorig jaar al gegeven door de Centrale Joodse Raad. Het nieuws is niet dat Joden op straat in problemen komen of het antisemitisme escaleert, het nieuws is dat de regering dit eindelijk openlijk erkend. De doofpot mocht op een kiertje, het tapijt werd een stukje opgetild. 

Midden in de campagne en stemming voor het Europees Parlement. Eerst jarenlang aanmodderen om daarna op het moment suprême ervoor te zorgen dat de kiezer zich gehoord voelt. Het is een poging kiezers die kritiek hebben op immigratie, integratie en intolerantie tegen Joden, homoseksuelen en jonge vrouwen tegemoet te komen. Anders worden nieuwere partijen te groot.

Dit lastminute persmoment doet denken aan het theatrale aftreden van staatssecretaris Harbers. Zware delicten door asielzoekers werden weggemoffeld onder het kopje "overigen". In zijn afscheidsrede noemde hij deze delinquenten "overlastgevenden". Alsof het ging om asielzoekers die 's nacht muziek maken, te luid praten of wildplassen in de gracht. 

Een zolderkamergeleerde deelde na het aftreden een filmpje dat de nabestaanden en slachtoffers van migranten in een ander deel van de EU een gezicht gaf, hun naam teruggaf en hen liet spreken. Het waren niet meer weggemoffelde cijfers in een Excel-sheet, het waren mensen zoals u en ik die de rekening kregen van een mislukte immigratiepolitiek.

Dat filmpje was gemaakt door politieke bewegingen met een politiek extremer standpunt. Dat maakt de feiten erin niet minder waar. Dat maakt het delen van die beelden niet minder nodig. We kunnen wel blijven doen alsof criminele asieleisers alleen naamloze onbekenden raken en het daarom niet dichtbij of erg is, maar dat is niet waar.

Hoe makkelijk migratie van buiten de EU is, werd in kaart gebracht in de documentaire Borderless van Lauren Southern. Helaas al verwijderd. Vandaar een backup en een mirror. Een klein voorbeeldje kwam van de Nederlandse Seawatch 3, die dichtbij de Libische kust een "redding" uitvoert, om vervolgens om te varen naar Italië. De VN vindt terugkeer naar Libië inhumaan

Juncker bedankte Merkel voor "Wir schaffen das". De geschiedenis zal volgens Jean-Claude haar gelijk geven. Als Duitsland niet ruim een miljoen mensen met open armen waren ontvangen, konden volgens zijn bloeddoorlopen rode ogen Oostenrijk en Hongarije de volksverhuizing nooit aan. Hij doet alsof een groot probleem werd opgelost, terwijl de problemen pas beginnen. 

Zelfs hardwerkende Polen integreren niet. Ze zien het nut niet in van Nederlands leren, en de kinderen zitten ook op weekendscholen om de Poolse taal, cultuur en geschiedenis te leren. Hoe groter de EU wordt met haar vrij verkeer van personen, hoe groter de interne arbeidsmigratie. Via een volledig ongecontroleerd instabiel en fraudegevoelig systeem. De Britten verkozen een noodstop.

De NPO kwam maandag en dinsdag nog met een kritiekloze documentaire rond Guy Verhofstadt. Een mooi inkijkje rond het onderhandelingsteam vanuit de EU over de Brexit. Vanaf de start was de EU-strategie om af te wachten en de klok te laten lopen en zo het proces te saboteren in de hoop een Brexit te voorkomen. Dat toeschrijven aan Theresa May is te veel eer. 

Ambtenaren die lachend roepen dat ze van het VK een kolonie gaan maken. Een gedachte die later via de Irish Backstop het papier haalde. Ook hier de publicatie vlak voor de verkiezingen opvallend. Er blijft geen moment over voor analyse, wederhoor, kritiek of bezinning bij de kiezer. De propaganda kiest een guerrillatactiek. 

Hetzelfde gebeurde met een boekbespreking. Voor de duidelijkheid, ik ben voor legale abortus en tegen de breinaald. Tegelijkertijd vraag ik me af hoe vrijwillig iedere abortus is. Tot in hoeverre zijn stelletjes in blije verwachting in paniek vanwege externe oorzaken? Een dure kinderopvang, een gebrek aan sociale huurwoningen of groepsdruk?

Vrouwen die een zwangerschap uitstellen vanwege hun carrière of studie geven daarmee feilloos aan dat hun kindje in hun omgeving nog niet welkom genoeg is. Dat we er qua emancipatie nog lang niet zijn. Dat geeft vervolgens een demografisch effect dat het beste wordt weergegeven in dit stukje van de film Idiocracy. Om die gedachtegang weg te zetten als anti-abortus is inhoudelijke leegte. 

Dezelfde kritische blik hoort ook rond euthanasie. Het recht op euthanasie is ruimer dan de medewerking van artsen. Vooral mensen met een beginnende dementie voorzien van een nutteloze wilsverklaring mogen wachten op een natuurlijke dood. Tot in hoeverre vragen ouderen prematuur om de dood, uit angst later hun wens niet meer adequaat te kunnen herhalen?

Ouderen vrezen hun laatste levensfase omdat ze familie, vrienden en de moeder van staatssecretaris Van Rijn hebben zien wegkwijnen. Ze willen geen belasting zijn voor hun drukke kinderen. Het personeelstekort is gehalveerd, maar blijft enorm. Ouderen willen ook niet hun zorgvuldig opgebouwde erfenis zien verdwijnen aan eigen bijdragen.

Het lijkt wel alsof abortus, euthanasie en het recht om uit Nederland te emigreren misbruikt worden om de samenleving te ontslaan uit alle verantwoordelijkheid. Uw baby, aanwezigheid of zelfs leven is uw vrije keuze geweest, dus dan zijn alle consequenties ook voor u. Accepteer maar blind wie er immigreert. Accepteer maar om als werkende moeder overvraagd te worden.

Want accepteren is de eerste stap naar een herverkiezing van de zittende macht.

Reaguursels

Inloggen

Op De Witte Onderbroek dekt de burgemeester van Arnhem zichzelf alvast in, en dan niet als burgemeester, maar als moslim.
joop.bnnvara.nl/opinies/waarom-ramada...

Schoorsteenveger | 26-05-19 | 20:29

Bij legale abortus worden kinderen in stukken geknipt en naar buiten getrokken, zie de verklaring van ex abortus artsen van Planned Parenthood in de VS voor het Congres.
Wat is het verschil met de Breinaald methode Feynman ?

Bolder | 26-05-19 | 15:56 | 2

Dat zijn geen kinderen maar vruchten.

Willem_Oltmans | 26-05-19 | 16:39

Medisch toezicht voor de vrouw. registratie en daarmee inzicht. Een professionele setting om te adviseren en begeleiden. Ga zo maar door...

Joostmochtnietsweten | 26-05-19 | 18:54

"Die Polizei wijst vooral naar extreemrechts en de AfD."

De schuld van een misstand leggen bij degenen die juist voor de oorzaak van die misstand waarschuwen en er iets tegen willen doen.

Dat zijn praktijken die zowel in nazi-Duitsland als in communistische dictaturen gebruikelijk waren en zijn.

De wereld linksom omgedraaid; een grotere waanzin is nauwelijks denkbaar.

En rechts-extremistische kaalkoppen met holle schedels die joden haten, moeten eens bedenken dat de wereld duizend maal meer te danken heeft aan een paar miljoen joden dan aan anderhalf miljard moslims.

Peter Emile | 26-05-19 | 14:50 | 2

Dit zouden we op iedere straathoek moeten kunnen lezen. Op van die grote rollende reclamezuilen.

Rest In Privacy | 26-05-19 | 15:12

Ja maar dat is dus ook het kromme. Ik lees vaak artikelen op de website fenixx.nl en ik had het eerst niet zo door, maar die lui hebben dus echt een ongelooflijke hekel aan joden. Die artikelen klik ik dan ook nooit aan want ben veel meer geïnteresseerd in de moslim artikelen. Maar dat is dus zo gek. Waarom die haat aan joden? Ik heb nog nooit een probleem met een jood gehad. Zijn juist hardwerkende, lieve mensen. Maar goed. Er is wel meer niet te bevatten.

jve89 | 26-05-19 | 16:25

Tsja, als de burgemeester van Malmö de overgebleven Joden daar oproept om openlijk afstand van Israël plus het zionisme te nemen, zien we waar we naar toe gaan.....

Elder of Z. | 26-05-19 | 14:09 | 1

Dit meent u niet hopelijk.

Rest In Privacy | 26-05-19 | 15:12

Homo's, Joden wie is de volgende? Vrouwen? Uw kinderen? Wanneer gaat NL op z'n strepen staan?... U zult moeten knokken voor vrijheid, op een dag moet het.....

ZwarteRiek | 26-05-19 | 13:56 | 1

In elk geval niet moslims.
En dat moet een indicatie geven over uit welke hoek de aanpassing verwacht wordt..

letopuwzaak | 26-05-19 | 14:45

Het dagelijkse anti-semitisme komt overduidelijk uit islamitische hoek. Zeg maar de honderdduizenden DENK-radicalen. Die groepen horen niet in Europa. Gedwongen deportatie is de enige optie. Waarheen zal me een zorg zijn, ergens in Afrika of het midden Oosten is altijd ruimte.

UHeeftGelijk | 26-05-19 | 13:52

AfD is vrienden met Israel. Dat is al jaren zo. Die Duitse regering is compleet van het padje. Hopelijk krijgt AfD veel stemmen!

AMX pri | 26-05-19 | 12:41 | 1

Anti-immigratie partijen zijn doorgaans vriendelijker jegens Israel aangezien ze beide hetzelfde probleem erkennen; islamitische invloeden moet je minimaliseren om een ontwikkelde maatschappij te behouden. Hier tegenover staan de vaak progressieve partijen die met hun wereldbeeld niet snappen waarom Israel niet gewoon hamasleden laat wonen in Tel Aviv. Bovendien hebben we inmiddels in NL een deels islamitisch electoraat, die kun je altijd paaien met anti-Israel gehuil. Wat zijn we toch blij met die gastarbeiders.

UHeeftGelijk | 26-05-19 | 13:58

Je zal het zien : Meer joodse mensen vatten een kou op hun knar in de winter

Meeste keppeltjes zijn gevoerd met Golan schapenwol.

Fagein | 26-05-19 | 12:36

"dit eindelijk openlijk erkenD"???? God-ver!! Schrijf zo'n stuk in elk geval in normaal Nederlands?! (Dan maar een taalnazi maar dit is ook niet te hachelen)

CynicalBastard | 26-05-19 | 12:36

Timmermans beschikt al over het Goeringfysiek.....

Elder of Z. | 26-05-19 | 12:15

Wat fijn de Koning draagt een keppeltje!
Zou hij dat menen of alleen voor de Bühne zijn?
Zou hij dan wel of niet gemotiveerd de Obama-anti-Israel motie van de VN Veiligheidsraad steunen ?
U weet wel die verafgode Obama, god van Links.
https://nl.gatestoneinstitute.org/14279/jeruzalem-klaagmuur-briefje

Bolder | 26-05-19 | 11:56 | 1

Mannen horen een keppeltje te dragen wanneer zij een sjoel binnen gaan. Ongeacht het geloof dat de man op dat moment heeft.

Weerduivel | 26-05-19 | 12:14

Ik Ben helemaal klaar met deze huichelachtige leugenaars.
De tijd van praten is als het aan mij ligt ook voorbij.
Want laten er niet omheen draaien, hun doel is om onze toekomst te vernietigen.

Ray69 | 26-05-19 | 11:39

"... overtredingen in de antisemitische sfeer in negen op de tien gevallen uit rechts-radicale kringen  ..."

Rechts? Ho ho.
Vlak politiek links en vooral extreem-linkse niet uit. Daar zitten, na de moslimpartijen, de meeste jodenhaters. Vergeet rechts, of extreem-rechts.

Of zijn we deze al vergeten? www.geenstijl.nl/5137232/duitsland_jo...
Of het onderzoek van het Europees bureau voor grondrechten www.dagelijksestandaard.nl/2018/12/nu...
Natuurlijk, dat van die IS idioten in Den Haag wisten we nog wel. www.geenstijl.nl/4058911/voor_de_hits...
Maar Groen Links? www.joods.nl/2019/02/antisemitisme-en...
De anti-semieten van NIDA en de SP? jonet.nl/nida-en-sp-tegen-joods-busbe...
De PvdA? www.dagelijksestandaard.nl/2018/07/ag... en www.niw.nl/wil-de-pvda-een-etnische-z...
Of DENK? www.ad.nl/politiek/denk-wakkert-antis...

Heel vreemd dat 'links' en 'allochtoon' Nederland desondanks al die jodenhaat in de schoenen van politiek-rechts probeert te schuiven.

Maar, het is te laat. Het heeft geen zin meer. Het nieuwe rechts van nu is niet hetzelfde meer als een halve eeuw geleden. Iedereen weet dat de jodenhaters van nu te vinden zijn bij islamitische, linkse, en centrum-linkse politieke partijen. Die propaganda van ze ... Daar trapt niemand meer in.

Wie links is, is een jodenhater, en is fout.

gaffelbaard | 26-05-19 | 11:35 | 5

Dit zal wel het een en ander verklaren (uit het NOS artikel):

"Uit onderzoek van de Bondsdag kwam naar voren dat de politie antisemitische incidenten als extreemrechts registreert als er verder weinig gegevens voorhanden zijn of als er geen daders zijn aangehouden."

Zo kom je wel aan je 9 uit 10 aantal: geen dader kunnen aanhouden of te weinig informatie? Zal wel de schuld zijn van extreemrechts. Totaal onbetrouwbaar dus dat cijfer.

countus | 26-05-19 | 13:03

Sorry, maar dat was altijd al zo.

corbiere | 26-05-19 | 14:01

@countus | 26-05-19 | 13:03:
Is dat ook niet gewoom strafbaar? Een groep beschuldigen bij onvoldoende informatie?

letopuwzaak | 26-05-19 | 14:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoe dan ook komt er een moment dat de wal het schip keert, maar (tot) dan gaat het ten koste van heel veel levens. Opnieuw speelt Duitsland een cruciale rol in de geschiedenis van Europa, eerst als militaire bezetter. Daarna, via de EU, als economische en politieke bezetter. Eerst was de Jood direct de "veroorzaker" (en vervolgens gehaat en vervolgd), nu wordt de Jood indirect door het schuldgevoel van een zieke gelovige met misplaatste drang tot Wiedergutmachung opnieuw opgejaagd. Nie Wieder.

SugarCandyMountain | 26-05-19 | 10:33 | 3

Duitsland, de nagel aan de doodskist van Europa.

Pelforth | 26-05-19 | 11:00

Dank@steekmug

kindapaas | 26-05-19 | 18:01

Je moet je teksten echt laten nakijken op d, t en dt. T uit jezelf goed doen lukt namelijk niet.

RowdyYates | 26-05-19 | 10:27 | 11

@Poesmobiel | 26-05-19 | 11:04:
Nou ja, anderhalf, want het is Die Polizei en niet Der Polizei. Maar dat heeft niks met d of t te maken.

JvanDeventer | 26-05-19 | 11:26

En nu we toch bezig zijn denk ik dat Feynman in de voorlaatste alinea niet het recht om uit Nederland te emigreren bedoelt, maar het "recht" om naar Nederland te immigreren. Was het maar zo dat al die jokers emigreerden.

JvanDeventer | 26-05-19 | 11:30

@JvanDeventer | 26-05-19 | 11:26: Oja, vast. Mijn Duits is.. nee, er is geen 'mijn'. Geen Duits ook. Afijn, waar ik het meeste moeite mee heb is de dreun van Feynman. Bijna elke zin heeft hetzelfde ritme, altijd. Zonde wel. Maar ook daarover zeuren is cowboy-onwaardig.

Poesmobiel | 26-05-19 | 12:44
▼ 8 antwoorden verborgen

@kotelet | 26-05-19 | 09:53: ... Rusland - denkbeeldige vijand ...

Rutte, Brussel en de NAVO geven ons het gevoel dat Rusland en Poetin een gevaar zijn voor onze vrede en veiligheid.
Dit maken ze er zelf van, hierbij worden ze gesteund door de NPO.
Intussen krijgen de NAVO en het Nederlands Leger miljarden meer omdat Rusland voor ons een dreigend gevaar is.

De Koude Oorlog is terug niet door Rusland en Poetin - maar via de machthebbers in Brussel en Den Haag.
Bij een machtsblok als de EU is het hebben van een denkbeeldige vijand (Rusland) belangrijk.
Hiermee kun je het volk het gevoel geven dat Brussel zorgt voor vrede en veiligheid... waarbij ze ons beschermen tegen vijand Rusland.
Hitler deed dit tijdens zijn Derde Rijk... en het Vierde Rijk van Brussel doet nu exact hetzelfde.

sociaal_econoom | 26-05-19 | 10:25 | 1

Er wordt zelfs gezegd, dat de Russen imperialistisch zijn. Als ik dan naar het imperium in Brussel kijk en gelijk de houding van de Navo, dan weet ik het wel. De NAVO heeft de grenzen versus Rusland aardig opgeschoven. Maar nu zijn de Chinezen ook de pineut. 1 vijandbeeld is niet genoeg.

Rest In Privacy | 26-05-19 | 11:47

Weet iemand hier wat er recentelijk in Oostenrijk is gebeurd met Strache. Hij is er ingetrapt maar om hem zover te krijgen heeft links geheime dienst praktijken toegepast. En wordt er ook geweten dat 82% van de Duitsers niet meer durft te zeggen in het openbaar wat ze denken. 41% durft in eigen familie en vriendenkring niks meer te zeggen. Onderzoek Allensbach instituut. Zomaar twee dingen die opvallen van deze week.

Rest In Privacy | 26-05-19 | 10:23 | 1

Dat ervaar ik hier al bij familie. Waar ik voor de TK verkiezingen mijn kop boven het maaiveld stak, heb ik gister gezwegen op de vraag ' heb jij nog gestemd?'.
Bekeek het gezelschap in de verjaardagskring en dacht laat maar even.
Al kom ik er natuurlijk wel iets beter mee weg ivm lichtgetint zijn.

letopuwzaak | 26-05-19 | 11:57

Uistekend stuk Feynman.. zo kennen we je! Verdient herlezing en overdenking!

daytripper | 26-05-19 | 10:19

Nationale traditie in Nederland is op sterven na dood. Kijk eens hoe wij zelf onze eigen taal behandelen... als oud schroot. Over een paar jaar wordt er al geen Nederlands meer gesproken in heel het hoger onderwijs. Als ik dit vertel aan Neerlandici die lesgeven op het VWO, halen ze hun schouders op; het interesseert ze niks, of ze vinden het maar rechts gelul, ze lachen erom.

Rest In Privacy | 26-05-19 | 10:10

Terwijl ik reaguur maak ik een aardbeving van 7.7 mee. Hele huis stond te schudden en water in een half vol glas op tafel klotste bijna over de rand.
Laat die Groningers maar zeuren over een kleine trilling dit was het echte werk.

Gulliver | 26-05-19 | 10:05 | 8

Lijkt me ontzettend eng!!

letopuwzaak | 26-05-19 | 14:48
▼ 5 antwoorden verborgen

Elke dag stonden er in centrum Rotterdam gasten te collecteren voor Gaza. Gister was er iets bijzonders aan de hand want er stonden in plaats van de gebruikelijke activisten mensen met keppeltjes en de Israëlische vlag. Lang heeft het niet geduurd, door de schreeuwende meute eromheen. Met als triest dieptepunt een hoofddoekje die een joodse vrouw in haar rug trapte. Ik besloot een blokje om te lopen en toen ik terug kwam was het opgedoekt door de politie. Genormaliseerd en onvervalst anti-semiteisme en dat heeft helemaal niets met extreem rechts te maken.

Onno Barendsen9337 | 26-05-19 | 10:04 | 3

Des te meer met opstokende imams. Hun volgelingen voeren hun orders blindelings uit. Zelf nadenken willen /kunnen ze niet. Liever geweld gebruiken dan het eigen geweten te laten spreken. Dus, of moet de boodschap veranderen of dit soort praktijken (haatpreken) moeten worden verboden. Helemaal niet moeilijk. Alleen in de Nederlandse taal met toezicht van bijvoorbeeld de 'stemmentellers'. Zo geregeld en binnen een paar jaar kan het geweld aanzienlijk teruggedrongen worden. Alles mogelijk binnen het kader van de huidige wetten. Kwestie van organisatie. 1 briefje naar alle moskeeën, alle preken in Nederland in het Nederlands. En zo niet, wieberen, poorten sluiten.

SlimmeBelg | 26-05-19 | 10:29

Zijn hier beelden van beschikbaar?
En wordt er over deze gebeurtenissen ergens bericht, anders dan in deze posting?

michelpen | 26-05-19 | 12:01

@SlimmeBelg | 26-05-19 | 10:29:
Mogen niet zelf nadenken. Daar zit het punt, waarom ze nooit zullen veranderen. Alle achterlijkheid moet behouden worden tot het overal de norm is.

bqbq | 26-05-19 | 12:04

Gezien de uitslag in Nederland kun je voorspellen dat de anti EU-partijen GEEN macht krijgen.

Timmermans wordt de komende 5 jaar als opvolger van Juncker de machtigste man in Brussel.
Hoe zijn de EU en Nederland over 5 jaar?
Nog meer geld voor klimaat en migranten, Timmermans brengt ons tot wanhoop en maakt ons alsmaar armer --> zelf pakt hij 32.000 euro per maand.

sociaal_econoom | 26-05-19 | 09:56 | 5

Volgens de berichten van Q, duurt het EU drama niet zo heel lang meer.
Paar uur nadat Trump May belde, trad ze af, er komt zoveel vuil aan het oppervlak komende jaren dat situatie onhoudbaar wordt, ook in Europa.
The Swamp was wereldwijd, dus wordt WW geruimd.
Gaat om gigantische corruptie maar kindermisbruik en moord, is de voornaamste reden dat Trump zijn oude dag laat verpesten door het NWO tuig.
Heeft bij mij ook paar jaar geduurd voordat ik het kon geloven, maar het is helaas zo.
Waarom was Timmerfrans 3 dagen bezopen vlak na zijn benoeming in de EU top?
Omdat hij erachter kwam dat hij niet gekozen was vanwege zijn talenkennis maar vanwege het misbruik in zijn jeugd.

corbiere | 26-05-19 | 14:19
▼ 2 antwoorden verborgen

We hebben te lang geen oorlog meer gehad. Vrede creëer watjes. Die watjes denken dat vrede, vrijheid en welvaart gratis is. Die zijn vergeten dat dit alles gebouwd is op miljoenen doden en dat je sterk en daadkrachtig moet zijn om dit te behouden.

Oepsie1234 | 26-05-19 | 09:56 | 5

@D-Fens_1963 | 26-05-19 | 10:24: Het is niet zo moeilijk te begrijpen wat Oepsie bedoelt. Oepsie benoemt de grote lijn. Dat is genoeg.

Rest In Privacy | 26-05-19 | 10:34

'if you want peace , prepare for war' JOHN WICK 3

Y&T | 26-05-19 | 11:06

Eens Oepsie.
De eerste generatie daarna geeft zijn kinderen nog wel het besef mee, maar die generatie doet vaak niet hetzelfde met hun kinderen.
Dat zie je nu, de kleinkinderen van de na oorlogse generatie hebben weinig besef hoe het hier 70 jaar geleden was. (Nee, zeker niet allen gelukkig maar wel een hoop!!)
Ik weet ook niet zo goed hoe je dit levend kan houden, maar het is wel triest dat dit zo snel gaat..
Mijn moeder , zestiger, zet zich rond dodenherdeking in voor schoolklassen met verhalen uit de familie. En dat doet ze op een geweldige manier dat ook aanspreekt. Ik zal dat moeten overnemen en dat doe ik graag.

letopuwzaak | 26-05-19 | 12:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Altijd al geweten dat het vierde reich te brussel de nazaten zijn van de nazi,s.
Gaat helemaal goed komen met de endlosing van het Joodse ras te europa.
wir schaffen das.

komtdatschot | 26-05-19 | 09:48 | 2

Bij Merkel zit dat in de familie.

BozePaarseMan | 26-05-19 | 09:54

Ik vind dat timmerfrans aardig op een andere heer begint te lijken iets met derde rijk.

Jan70 | 26-05-19 | 10:34

Zie dit als tot het uiterste drijven met de bedoeling? Wou dat ik het wist. Ze.zullen vast niet denken het volk murw te krijgen. Dat geloof ik niet.

Rest In Privacy | 26-05-19 | 09:48

Natuurlijk zijn er issues i.v.m. migratie, maar alleen angst en paniek genereren laten andere ernstige problemen die snel opgelost moeten worden ongemoeid

cat22 | 26-05-19 | 09:43 | 4

Namen en rugnummers graag.

azijnseikerT | 26-05-19 | 09:51

Noem ns wat van die ernstige problemen?

Weerduivel | 26-05-19 | 10:04
▼ 1 antwoord verborgen

Kennelijk hoeft de Duitse regering moslimas niet te waarschuwen om geen hoofddoek meer te dragen. Hmmm....

squadra | 26-05-19 | 09:42

Nederland is al omvolkt. EU, soros e.d. hebben reeds gewonnen. En inderdaad zoals Timmerfrans al aangaf die interne oorlog is nabij, en wordt op aangestuurd. Nederlanders worden netjes dom gehouden, zie laatste verkiezingen.

belaberde_reaguurder | 26-05-19 | 09:42 | 1

Die extra Rijksinkomsten van de milieuheffingen,bpm en energiebelastingen kunnen dan mooi in een oorlogsfonds ipv een bv. windmolensfonds bij de één ga je voor minder mensen wat een pluspunt is voor het (leef)milieu en de andere voor schonere energie bij toenemende aantallen mensen.

steekmug | 26-05-19 | 09:51

De enige vraag die men kan stellen is: bij hoeveel 'vluchtelingen' is het genoeg?

kwark001 | 26-05-19 | 09:39 | 11

@azijnseikerT | 26-05-19 | 10:08:
En de enige richting waar groei (al dan niet kunstmatig) nog mogelijk is, is richting méér EU. Dus krijgen we meer EU. Zelfs al had NL massaal anti-EU gestemd, dit nog kunnen wij niet keren. Aldus mijzelf, reeds.

Rest In Privacy | 26-05-19 | 10:16

@azijnseikerT | 26-05-19 | 10:08: Je begon goed maar dat Macron maatregelen wil nemen om het echt op te lossen is natuurlijk een slechte grap. Die man is 2 handen op 1 buik met de rest van de EU kliek en werkt succesvol mee aan het tot stand brengen van de federatie.
De oplossing is heel simpel: stop de immigratie, stop met het als sinterklaas uitdelen van subsidies, huizen en overige aan gelukszoekers, stop met meer uitgeven dan er binnenkomt (door bijvoorbeeld geen vliegdekschip te bouwen, of een goudmijn in Mali te bestormen). Geef ondernemers weer alle ruimte, in een vrij handelsklimaat, waar door gezonde concurrentie goed geld niet meer naar slechte bedrijven wordt gegooid (hallo banken) maar naar de middenstand, de motor van de economie. En weg met die verstikkende EU, die als slechtste jongetje van de klas juist alles doet wat een ondernemer zou laten, met het laagste groeicijfer tot gevolg.

OudeNederlander | 26-05-19 | 10:54

@OudeNederlander | 26-05-19 | 10:54:
Ze willen echt geen federatie, alle goede bedoelingen ten spijt. Ze willen diversiteit... in belastingheffing. Alles gelijkschakelen zou dat in de wielen rijden. Ze willen een bezettingseconomie, geen Verenigde Staten van Europa!

kindapaas | 26-05-19 | 18:12
▼ 8 antwoorden verborgen

Ach ja, vanavond of morgen komt de verkiezingsuitslag en dan zien we dat alles goed komt.
#facepalm

Is dit nog nieuws? | 26-05-19 | 09:39

Ruim 20 jaar geleden wist deze oprechte visionair het al waar we nu mee zitten,
youtu.be/tMxS_xSKujU

steekmug | 26-05-19 | 09:38 | 1

Mooi om dat terug te zien. Marcel van Dam, de salonsocialist, die later zijn landgoed in een stichting heeft ondergebracht zodat zijn kinderen zo min mogelijk belasting hoeven te betalen. Die neemt Fortuyn wel even de maat.
Over maten gesproken. Zo las ik laatst nog een artikel over Janmaat. Wat hebben we die met zijn allen uitgekotst omdat ie niet zo handig was. Maar als je zijn teksten nu leest, dan was ie zijn tijd ver vooruit.

OudeNederlander | 26-05-19 | 10:43

Eigenlijk voelt Europa als één lange aflevering van Star Trek, met Brussel als de Verenigde Federatie van Planeten en de moslims als de immer oorlogszuchtige Klingons die het wij-zijn-allemaal-vriendjes-plaatje steeds wreed verstoren. Uiteindelijk kiezen de deugneuzen in de serie altijd eieren voor hun geld: "Go to black alert and aim all photon torpedos!'. Misschien wordt het voor ons ook tijd om onze strategie eens om te gooien.

MickeyGouda | 26-05-19 | 09:37 | 6

@Gulliver | 26-05-19 | 09:42:

Teneinde in de realiteit te kunnen blijven functioneren zal ik deze serie nog maar even skippen. "Too close for comfort", enzo. De ruimte is een stukje verder van ons bed.

MickeyGouda | 26-05-19 | 09:47

@CalamityJane | 26-05-19 | 09:46:

Maar waar halen we een Kasparov vandaan, Calamity? Voor waar we het nu mee moeten doen is ganzenborden al te hoog gegrepen. Goeiemorgen, trouwens!

MickeyGouda | 26-05-19 | 09:51

Beam me up Scotty...

BrutusBosch | 26-05-19 | 10:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik geloof niet dat Soros ooit een keppeltje draagt......

Elder of Z. | 26-05-19 | 09:37

"Als u tegen mij bent moet u uw bek houden !"

Elder of Z. | 26-05-19 | 09:36 | 1

Hij zegt wel netjes U.

Gulliver | 26-05-19 | 09:38

Het is de schuld van Forum of PVV. Want: racisme, fascisme, seksisme, populisme. En de lieve moslims zijn daar ook slachtoffers van. Toch ?
Tip: kijk naar jensen.nl (eigen tv) en de laatste aflevering over de "Tjerrie-demonstratie".

Kamervraag | 26-05-19 | 09:33

Je woont in een land met teveel linkse gekkies die de bevolking steeds aanvullen met profiteurs. Je staat erbij en kijkt ernaar.

Montesquieue | 26-05-19 | 09:33

Het probleem, het ECHTE probleem, is dat er gewoon te veel linkse mensen zijn die telkens opnieuw kiezen voor politici die verantwoordelijk zijn voor al deze ellende. Het mooiste voorbeeld werd afgelopen week nog gegeven. De linkse salonsocialistische volgevreten graaier, parasiet en zelfverklaarde messias Frans Timmermans behaalde een glansrijke overwinning bij de Europese verkiezingen. Dat ben je toch uitgeluld ? Wat moet je daar nou nog aan toevoegen ? Als mensen zo'n waardeloze klootzak met overweldigende meerderheid kiezen, dan houdt wat mij betreft iedere verdere discussie op. En daarom, en allen DAAROM gaat Europa kapot. Omdat mensen op Frans Timmermans stemmen.

Motleycrew | 26-05-19 | 09:31 | 4

Hé hé. Eindelijk de meest logische verklaring. Al het gel*l eromheen is ruis. En er kan gewoon geen reedt aan gedaan worden.

zwartzondersuiker | 26-05-19 | 09:46

De problemen zijn er en Timmermans is een klootzak. Maarrrr hij is niet met overweldigende meerderheid gekozen. Slechts 18% van de kiezers heeft op zijn partij gestemd. Dat is nog 11 % van de totale kiezerspopulatie in Nederland. 89 procent van de Nederlanders heeft dus niet op hem gestemd. 11 % wegkijkers, linksgekkies, dementen en gedachteloze kiezers is veel, maar vormen geen meerderheid.

Graaier | 26-05-19 | 09:47

Het echte probleem is dat de meerderheid van de bevolking dom, laf en watjes zijn geworden ondanks of dankzij hun ,, hoogopgeleid,, zijn.
En de Ruttes en Timmermansen maken misselijk makend misbruik van die dom-
en lafheid.

oakmont | 26-05-19 | 10:33
▼ 1 antwoord verborgen

Mart6037 | 26-05-19 | 08:23 | 4 | reageer Rob Jetten gaat retour naar Boston Dynamics.

kotelet | 26-05-19 | 09:31

De holocaust was volgens socialistisch Duitsland ook niet meer dan een hoop hysterie.

Gulliver | 26-05-19 | 09:29

Ik lees geen Joop en hoef ook geen samenvatting. Wel geprobeerd maar mijn brein kan de kronkels niet aan.

mqdv | 26-05-19 | 09:34

@kotelet ... u begrijpt niet wat ik hiermee wil zeggen ''Brussel rukt verder op richting Rusland en Moskou''.

Tot november 1989 hadden wij de Muur van Berlijn met in het westen de EEG van 9 lidstaten - met Brussel als hoofdkwartier, dat ging prima en de welvaart ging hier met sprongen vooruit.
In het Oosten hadden we de Sovjet Unie met Moskou als baas.

Na de val van de Muur eind 1989... hebben de machthebbers in Brussel het plan gemaakt om de oude Oostbloklanden bij de EEG te voegen.
Deze landen worden letterlijk en figuurlijk opgekocht en ontvangen elk jaar miljarden euro's steun en tegemoetkoming.
Bij ons gaan de heffingen en afdrachten aan Brussel ieder jaar omhoog... we zitten nu op 8 miljard euro --> plus met een onbetaalbaar ambtenaar apparaat van 35.000 personen die bij het grote EU werkzaam zijn.

Als het aan Timmermans ligt... hebben we over 5 jaar geen 28 maar 34 lidstaten die in de buurt van Rusland zijn gelegen.
Wij beschuldigen Rusland en Poetin van imperialisme... inzake De Krim.
Poetin zag in maart 2014 dat Brussel Oekraïne (Kiev) wilde inpalmen via Verhofstadt en Van Baalen. Poetin heeft toen in twee weken tijd De Krim veilig gesteld omdat daar de marinehaven van Rusland in de Zwarte Zee is gevestigd.
Hij moet er niet aan denken dat over een paar jaar NAVO oorlogsschepen in zijn marinehaven zullen liggen.

Intussen koopt Brussel de landen rond Rusland en Moskou op... dit noemen wij geen imperialisme.
Hoe denk je dat Rusland en Poetin zich voelen?
Je moet de dingen van twee kanten bekijken... en niet alleen via de bril van Rutte en Timmermans.

sociaal_econoom | 26-05-19 | 09:27 | 2

We denken hetzelfde over deze zaken, laat daar geen misverstand over bestaan. De toenmalige EEG heeft inderdaad haar kans gegrepen in de chaotische situatie die ontstond na de val van de Sovjet-Unie, maar dat flikken ze niet nog een keer. De EU stelt zich op als een pestkop die de grootste jongen van de klas probeert te intimideren. Als die grote jongen er vervolgens een keer klaar mee is en opstaat, gaat ze jankend om hulp vragen bij de NAVO (lees: Amerika). Maar ook die is inmiddels wel een keer klaar met dat vervelende, hautaine kutjoch.

kotelet | 26-05-19 | 09:53

Dit klopt helemaal

Jan70 | 26-05-19 | 10:39

Wereldbevolking
nl.wikipedia.org/wiki/Wereldbevolking...
Tussen 2000 en 2050, in miljoenen:
Europa: 730 naar 630
Noord-Amerika: 310 naar 390
Zuid-Amerika: 510 maar 810
Afrika: 770 naar 1770
Azie: 3630 naar 5260
Als je Islam zou zijn, waar zou je op inzetten? Europa?
Afrika groeit meer dan er mensen in Europa wonen. En Azie met nog meer.

kloopindeslootjijook | 26-05-19 | 09:22 | 4

Alleen zou met ander soort beleid ook hier het krijgen van kinderen door de autochtone bevolking gestimuleerd kunnen worden. Alleen dat is een route die nooit geprobeerd wordt.

Durereaguurder | 26-05-19 | 09:43

Is toch niks raars aan...
Hoe slechter de verzorgingsstaat, hoe meer mensen kinderen gebruiken om op oudere leeftijd door deze verzorgt te worden.
Dus hoe slechter mensen het hebben op oude leeftijd, des te meer men gaat zorgen voor nakomelingen om hun te verzorgen...

Rene046 | 26-05-19 | 11:25

@Rene046 | 26-05-19 | 11:25: Wat je zegt klopt. Maaar... dat was honderd jaar geleden al bekend. Snap je?

Rest In Privacy | 26-05-19 | 11:48
▼ 1 antwoord verborgen

Trouwens:
Plaatjes van Wim met Keppel zou wel mooi zijn qua fotosoep met Max met hoofddoek. En dan zoenen.
#ophef?

Is dit nog nieuws? | 26-05-19 | 09:05

@likdoorn | 26-05-19 | 08:35:
studerende kinderen krijgen geen studiefinanciering meer - enkel nog een lening.
Mensen krijgen pas bij 67 jaar AOW - de woningnood wordt hier steeds groter.

Wat doen Rutte en Timmermans?
Mensen uit Afrika en moslimlanden krijgen hier onder de noemer van vluchteling gratis opvang en verblijf in een AZC, daarna een ingerichte woning met recht op een levenslange uitkering.
Veel ouderen moeten zelf warm eten maken en de boel schoonhouden... jonge en gezonde mensen uit Afrika en moslimlanden krijgen onder de noemer van vluchteling hier in een AZC iedere dag warm eten toegediend, drinken, slapen, zorg en zakgeld.
Daarna een ingerichte woning met extra aandacht, extra begeleiding en recht op een levenslange uitkering.

Waar zijn Rutte en Timmermans mee bezig?
Hierover mag bij de NPO niet gesproken worden - wel over het klimaat.

sociaal_econoom | 26-05-19 | 09:03 | 2

Zorgkosten: recht op vergoeding van ondanks geen premie.
Weet u nog dat arme jongetje die op een boot werdt gezet omdat vader uit Istanbul zo nodig naar de tandarts wilde...?

Is dit nog nieuws? | 26-05-19 | 09:07

Is je reageer knopje kapot?

Gulliver | 26-05-19 | 09:12


sociaal_econoom | 26-05-19 | 01:20 | 5 | reageer "Brussel rukt verder op richting Rusland en Moskou". Lol. Nog geen vierkante centimeter krijgen ze van Putin. En dat heeft hij de 2 decenia niet zo,n klein beetje duidelijk gemaakt ook. En deze keer zijn het de Amerikanen die 'neutraal' blijven, dus ook daar hoeven we niets van te verwachten.

kotelet | 26-05-19 | 08:47 | 4

@Jan Onbewoond | 26-05-19 | 08:51: Zoals?

kotelet | 26-05-19 | 09:21

Niet het Rusland en Moskou van de koude oorlog. In de aanloop naar de EU verkiezingen werd de vice-kanselier Heinz-Christian Strache van Oostenrijk nog even snel gewipt middels een zorgvuldig voorbereide sting operatie van de Duitse media (Der Spiegel et.al.) "It was a well-organized stint and they have 6 hours of HD video with sound. They had a hidden cam in every room of that villa in Spain where the stint took place. Everybody can see and hear Strache offering Govt contracts to the " Russian " in exchange for them helping his political career. The only ones who probably know " who did it " are the people at the 2 german newspapers. But you can eliminate the Kremlin from the list of suspects. Putin supports those populist parties" aldus een commentaar disq.us/p/21w2i8e Een vermeende Russische investeerder kreeg overheidscontracten aangeboden van de vice-kanselier. Hoewel moeilijk te controleren, zijn er rapporten dat Rusland een moslim populatie heeft van 15%, wat het vreemde gedrag van deze "oligarchen" zou kunnen verklaren : "When Muslims approach 10% of the population, they tend to increase lawlessness as a means of complaint about their conditions. Any non-Muslim action “offends” Islam and results in uprisings and threats." www.cheriberens.net/the-dangers-of-mus...

rmstock | 26-05-19 | 15:35
▼ 1 antwoord verborgen

Ze moeten nu een pet dragen? Dat is zo Petje Pitamientje? Kroes haar,sluik haarzwart haar,rood haar,allemaal niet goed. Als je blond haar hebt op je schedel,dan heb je pas wat.

Jan Onbewoond | 26-05-19 | 08:46 | 1

En grijs haar,dan ben je al bijna van deze wereld af.

Jan Onbewoond | 26-05-19 | 08:47

Is het Duitse advies aan de Joden al gegeven om een armlengte afstand te houden?

Is dit nog nieuws? | 26-05-19 | 08:46 | 4

@Gulliver | 26-05-19 | 08:51 Eerst kameraden grap en dan deze, originaliteit kunnen we jou niet op betrappen meneertje oude grappen recyclen en met de eer strijken, prutser.

Ashtrey | 26-05-19 | 09:16
▼ 1 antwoord verborgen

Het Nederland van Spinoza zou als voorbeeld moeten dienen en niet moeten worden weggecijferd onder druk van militante gelovige nieuwkomers.
cult.tpo.nl/2018/05/19/zwarte-zon-spi...

steekmug | 26-05-19 | 08:39 | 2

Deze man denkt dat het nog te fixen is. Timmerfrans zijn opmerking dat het diversiteit of oorlog wordt slaat de plank volkomen mis. Diversiteit veroorzaakt oorlog.

omanders | 26-05-19 | 09:11

Zelfs de Kaäba in Mekka is geroofd van andere Arabische stammen en door Mohammed geclaimd als islamitisch gebedshuis later bedevaartsoord.
Zal het ooit net zover komen met de EU kantoren in Brussel en in Straatsburg?

steekmug | 26-05-19 | 08:30 | 6

@Gulliver | 26-05-19 | 09:14: probeer je altijd schijtlollig te zijn als grote mensen het over serieuze zaken hebben?

azijnseikerT | 26-05-19 | 09:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Een groter openlijk go voor Moslims is er nog nooit geweest. Afschuwelijk dat Duitsland opnieuw naar Joden laat weten en uitspreekt. Jullie geloofsovertuiging mag er niet zijn. Ditmaal naar een richting te wijzen van een minimale groep extreem rechts, de Nazi's welke gecreëerd zijn in Duitsland een eeuw geleden. Joden zonder keppeltje, vrouwen onder een kleed en armlengte afstand van mannen, homo's niet in het openbaar hand in hand mogen lopen en Christenen steeds meer te vrezen mogen hebben om het volgende doelwit te zijn van .. ja van een nieuw Nazi Duitsland in opmars. Heil Islam.

fikkieblijf! | 26-05-19 | 08:29

Jetten gaat ook al niet meer hand in hand over straat volgens eigen zeggen. En dan toch voor immigratie zijn? Wat is dat toch?

Mart6037 | 26-05-19 | 08:23 | 4

Rotterdam is nu de homohoofdstad van Nederland
Iedere twee weken zitten er 40.000 mannen hand in hand in de Kuip.

Gulliver | 26-05-19 | 08:55

@Gulliver | 26-05-19 | 08:55 Ongeacht resultaten gewoon blijven komen, klagen mag, maar rennen doen we nooit, wij staan onze grond, kan niet gezegd worden van dat tuig die stoer gaat doen tegen de ouders en begeleiders van onder 19. En straks weer janken als het aan is. Mooi man.

Ashtrey | 26-05-19 | 09:14

@Ashtrey | 26-05-19 | 09:14:

Ha ha het Calimerocomplex van Rotterdam. Ik heb ook niets met dat tuig uit Amsterdam. De enige club die ik graag zie winnen is Barcelona Guayaquil omdat veel van mijn vrienden supporter zijn. Er schijnt nog een clubje in Spanje te zijn met de zelfde naam....

Gulliver | 26-05-19 | 09:27
▼ 1 antwoord verborgen

Ben zelf Joods en en een paar keer per jaar draag ik een keppeltje.
Ik ben nog nooit, echt nooit, door een extreem rechts iemand aangesproken/uitgescholden.
Die keren dat het gebeurd is, was het altijd een moslim.

J.Luns | 26-05-19 | 08:17 | 7

Ik vlieg vanavond naar het enige land waar Joden veilig zijn. Zelfs dat land is ze niet gegund.

Ik gun het ze wel. Ik ga een bijdrage leveren aan het land van de Joden en ik ben daar trots op!

ballenkraker | 26-05-19 | 10:41

Luns. Ik onderschrijf dit en ik draag niks joods uit behalve achternaam en uiterlijk.
Gelukkig zijn we hier gesteund!
@ballenkraker goede reis!

letopuwzaak | 26-05-19 | 12:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Willem wordt oud.
Hij krijgt groeven in z'n kop.
Maar ach, we worden allemaal ouder.

HoerieHarry | 26-05-19 | 08:12 | 5

Wat was het een feest toen hij in de jaren '60 geboren werd. Ik geloof zelfs een vrije dag van school. Misschien heb ik daarom altijd een zwak voor hem gehad. Ik vind het een' menselijke ' koning, zie je niet vaak. Fijne man, leuk gezin. Als zij een toelage krijgen, zou ik geen moeite mee hebben, maar niet al die andere familieleden. 1 koning(in) is genoeg.

SlimmeBelg | 26-05-19 | 10:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Tsja. Het is niet alsof er genoeg mensen er een fuck om geven.
#UitslagVerkiezingen.
.
Nooit meer, is inmiddels zeker weer. Wel mooi dat de faciliteerders van deze volgende ronde van jodensloop er zelf een hoop ellende van gaan krijgen. Eenmaal klaar zijn zij de volgende op Mo’s lijstje.
.
En wat zullen ze krijsen. We wisten het niet.
We wisten het natuurlijk wel.
Apathie is geen excuus meer.

Parel van het Zuiden | 26-05-19 | 08:09 | 3

Wat nog veel enger is hoe het klootjesvolk zich in een paar dagen laat ompraten alsof er geen geheugen meer bestaat, in Brussel lachen ze zich de ballen uit de broek

likdoorn | 26-05-19 | 08:43

@likdoorn | 26-05-19 | 08:43: Om te huilen. Heb het met kennissen meegemaakt. Toen Samsom op kwam ... tjee wat geloofden ze daar in. Met alle furie. Zouden het ons nog willen opdringen.
Je moet dan ook nog rekening houden met hun 'gevoeligheid'. Kon het niet meer opbrengen. Jezelf geweld aan doen. Zo voelt dat. Gewist uit de kring!

Rest In Privacy | 26-05-19 | 09:40

@CalamityJane | 26-05-19 | 09:40: Ik hou me inmiddels niet meer in op feestjes en partijen. Begin er zelf niet over, maar als "de groep" weer poep praat dan geef ik mijn mening. En soms, heel soms, komt er dan na afloop iemand naar je toe om meer informatie, wat dan mijn dag weer goed maakt.

OudeNederlander | 26-05-19 | 10:07

Het is nog heel even geduld, en dan worden vrouwen in Europa geadviseerd om een hoofddoek te gaan dragen. Want, we weten allemaal wie de Joden op dit moment verjagen uit Europa en een nieuwsflash voor de Telegraaf het is niet extreem rechts. Kijk maar eens rond in jullie eigen Amsterdam om te beginnen, ga de straat maar eens op als journalist zijnde, en luister... zet een keppeltje op en luister wat er naar je gezegd word, hoe je bespuwd word en hoe ze je moeder en je zus ''willen neuken''.

myrna1965 | 26-05-19 | 07:43 | 3

Ik zoek trouwens nog iemand die mijn zus wil neuken. Ik moet dus in Amsterdam zijn?

skoftig | 26-05-19 | 08:04

Volgende logische stap.

Rest In Privacy | 26-05-19 | 09:42

Is dit forum uitsluitend bedoeld voor NL aanhangers van Netanyahoo en Likud ?
Het Moslim-bashen op dit forum is niet van de lucht en gewoon puur onvervalst racisme = en toch vooral niet vergeten beste reaguurders, strafbaar in dit land. Kritiek op de uiterst slechte behandeling van de Arabieren
( inwoners van het voormalige Palestina,sinds 1948 Israel genaamd) en in het door Israel veroverde en bezette gebied ( hiervoor is Israel vele malen veroordeeld in de VN) wordt op dit forum gelijkgesteld met "anti-semitisme". Een "gotspe" in mijn ogen want Arabieren behoren tot het semitische ras en de meeste Ashkenazim ( Oost-Eropese joden) stammen oorspronkelijk uit de Caucasus.Oekraïne en Rusland. Het stemming maken tegen Arabieren/Marokkanen en Turken ( Moslims) op dit forum,die niets te verwijten vallen, gaat hier echt veel te ver. Kritiek op criminelen is uiteraard terecht. Nog niet zo heel erg lang geleden werden de nazaten van Sam en Moos hier in Nederland als vreemden ook met de nek aangekeken,of bent u dat al weer vergeten ?
In de dertig jaar dat ik in Amsterdam gewoond heb l, heb ik talloze grappen over joden gehoord ( vaak van joden zelf) die nou niet echt allemaal even positief te noemen zijn. Maar wel humor. Aanhangers van alle geloven moeten in dit land vrij hun geloof kunnen beleiden,dat geldt voor een ieder die hier woont of ooit tot dit land toegelaten werd. De uitslagen van de recente EU parlements verkiezingen tonen aan dat de moslim-bashers uiteindelijk ver in de minderheid zijn. Democratie = het Nederlandse volk heeft gesproken. One man,one vote ! Helaas pindakaas; ik had het ook liever anders gezien,maar was dan gaan stemmen !

Eendragtmaaktmagt | 26-05-19 | 07:28 | 24

@Ruimedenker | 26-05-19 | 08:20:
Mooi gezegd dank.
Fijn inderdaad dat ook ik niet hoef te beginnen over de discriminatie jegens mij door moslims. En nog nooit of te nimmer door een 'extreen rechts' persoon!!
Mensen als Eendragt kunnen hun mening alleen behouden wanneer zij niet worden geconfronteerd met de 'prachtwijken' waarin mensen op allerlei disciplines (zorg, onderwijs, politie) niet mogen benoemen wat zij zien en ervaren.
Je geen voorstelling kunnen maken van iets tot je het zelf meemaakt zegt -bij volwassen leeftijd althans- toch iets over intelligentie.

letopuwzaak | 26-05-19 | 12:44

@Eendragtmaaktmagt | 26-05-19 | 07:28
Ja, ook ik mag graag een partijtje afgeven op moslims. Daar is dan ook alle aanleiding toe. Dat het niet eerlijk is tegenover al die vredelievende muzels zonder kromzwaard is helemaal waar. Het probleem is alleen dat er relatief zo veel niet deugende muzels zijn.
Dat maakt me overigens helemaal geen racist. Geeft niets, hoor! Dat vindt u nu eenmaal een mooi scheldwoord.

JvanDeventer | 26-05-19 | 12:57

Aanhangers van geloven moeten vooral beseffen dat de rest van de wereld hun gelul niet gelooft. Ik kan nog steeds niet kiezen welke van die 18 goden nou de echte is, tot die tijd: allemaal bek houden en zak d'r lekker in met je onzin.
Enne, nee, moslims zijn geen ras maar aanhangers van een verderfelijke ideolgie, een oorlogsdoctrine. Waar ze vandaan komen boeit me niks, hoe ze zich gedragen wel en als dat verrot is, dan moeten ze eerst bij zichzelf te rade gaan in plaats van hier amok maken. Daar kunnen we hier wel zonder. Waar we niet zonder kunnen zijn onze joodse medemensen, die horen hier gewoon thuis, doen gewoon mee en uitgerekend hen latenw e vallen ten gunste van die doodscultus. Noem me maar racist, kan zo bij de rest van de bullshitbingokaart.

elfenstein | 26-05-19 | 14:31
▼ 21 antwoorden verborgen

De aanzuigende werking van de verzorgingsstaten Nederland, Duitsland en Zweden is selectief. Speciaal hiertoe aangetrokken worden degenen die uit zijn op levenslang gratis geld. Degenen die werkelijk van nut zouden kunnen zijn voor een land, degenen die willen werken en iets bijdragen zullen eerder naar andere landen uitkijken. Nederland selecteert uit alle kansloze Aftrikanen speciaal degenen die ook nog de beroerdste arbeidsmoraal hebben.

JvanDeventer | 26-05-19 | 07:09 | 5

@Durereaguurder | 26-05-19 | 09:45:
Ze doen het niet expres. De sociale voorzieningen en het asielrecht bestonden al lang voor de huidige dobbernegers geboren werden. Het treurige is dat links doet alsof het heel toevallig is dat al die mannen deze kant uit willen, of erger nog, alsof ze speciaal gecharmeerd zijn van onze homorechten, onze vrouwenrechten en onze godsdienstvrijheid.

JvanDeventer | 26-05-19 | 11:13

@JvanDeventer | 26-05-19 | 11:13: Lees je eigen reactie nu eens terug. Ze doen het dus wel expres. Ik heb het niet over die rechten, ik heb het over Wir schaffen das praktijken die niet perse nodig zijn. Ze hebben gewoon denktanks die jaren vooruit kunnen plannen. Die weten dondersgoed wat er gebeurd bij een grote groep niet te integreren andere normen en waarden etc. etc. migranten die ze binnen halen.

Natuurlijk is er een grote laag naïeve gutmensch die denkt dat we de wereld kunnen knuffelen en dat alles goed komt. Maar de top weet echt wel beter. Sociale vangnetten worden zo expres kapot gemaakt, sociale cohesie staat onder druk, ze importeren meer stemmers voor hun partijen want die stemmers zijn afhankelijk van hun beleid en als laatste zorgen ze voor een zwart schaap waardoor zogenaamd de algehele levenskwaliteit achteruit gaat, waar ze zelf voor verantwoordelijk zijn.

Met als uiteindelijke goal: 1 Europa. Geen grenzen meer, 1 belasting, 1 bevolking.

Durereaguurder | 26-05-19 | 11:31

@Durereaguurder | 26-05-19 | 11:31:
U heeft gelijk. Dat van die "Wir schaffen das" praktijken is waar. Een hele hoop is inderdaad niet wettelijk voorgeschreven. "Ze" doen het in elk geval niet per ongeluk. Misschien is het zo dat "ze" de gevolgen niet zo ontwrichtend vinden als u en ik. Van die denktanks heb ik niet zo'n hoge dunk. Ik denk dat maar heel weinig hoge omes na 10 jaar kunnen toegeven dat ze het fout gehad hebben. Liever bagatelliseren ze de gevolgen van hun foute beoordeling.

JvanDeventer | 26-05-19 | 12:47
▼ 2 antwoorden verborgen

@Epistulae_Morales | 26-05-19 | 00:54: Ik heb niet een mening over wanneer vrouwen zwanger mogen/moeten worden. Dat schrijf ik niet.

Ik (h)erken dat sommige vrouwen het uitstellen of afstellen. Daarmee zichzelf niet durven zijn. Ik zie dat als indicator dat zwangerschapsverlof binnen een baan of studie nog niet optimaal is. DAAR heb ik een mening over. www.trouw.nl/home/steeds-meer-vrouwen...

Bij een baan geeft het een negatief effect op het carrièrepad, alsof een baby een symbool is van gebrek aan loyaliteit richting de baas.

Bij een studie is het nog erger. Totale onzekerheid en willekeur, die sinds het leenstelsel en bindende studieadviezen keihard met moeders wordt afgerekend. studerendemoeders.nl/zwangerschapenstu...

Voortplanting zie ik als een levensbehoefte. Zo slecht zullen we lucht, water of voedsel nooit regelen. Zolang de wachtlijst voor een sociale huurwoning meer dan negen maanden is, hebben veel vrouwen met een onverwachte zwangerschap een probleem. Een urgentieverklaring zit er niet in. www.zozwanger.nl/urgentieverklaring-b... www.suwr.nl/index.php?id=7,11,0,0,1,0#...

Een zwangerschap is lichamelijk nogal ingrijpend, kinderen opvoeden vermoeiend. Dit op latere leeftijd doen geeft meer problemen bij verwekken en de zwangerschap. www.babybytes.nl/encyclopedie/Z/Zwang... www.ggznieuws.nl/home/jonge-en-oudere... www.rtlnieuws.nl/gezondheid/artikel/3... www.onewish.nl/oudere-moeders/

Vrouwen zijn niet echt vrij als ze voor abortus kunnen kiezen, ze zijn dat pas als ze op hun eigen moment ook voor kinderen kunnen kiezen.

Feynman | 26-05-19 | 07:03 | 9

@OudeNederlander | 26-05-19 | 09:43: zeg, oude Nederlander, misschien heeft u de tijd nog meegemaakt dat het mogelijk was om 1 kostwinner in een gezin te hebben, evengoed een huis te kunnen kopen en niet te buitensporig op vakantie te gaan. Ik wel. Ik ben er namelijk zo een. Met 3 kinderen. Dat is nu wel door de politiek en de minderheden kapot gemaakt en moeten alle moedertjes nu financieel bijspringen. Een zeer slechte ontwikkeling voor het voortbestaan van onze soort. En wat er mis is met het dragen, baren en opvoeden van kinderen, de universele taak van de moeders, waardoor zij ook geestelijk enorm
evolueren, is mij nooit duidelijk geworden. Het zoveelste bewijs van de incompetentie van politici. Helaas zult u gelijk krijgen dat over enkele decennia er een hele andere Nederlandse identiteit zal bestaan. Het gaat mij ook aan het hart, al zijn de kinderen goed op weg en met inmiddels 5 kleinkinderen zitten we aardig op schema van universele harmonie (ieder mens 2 kinderen).

SlimmeBelg | 26-05-19 | 11:20

@EefjeWentelteefje | 26-05-19 | 09:11:

Er zijn natuurlijk uitzonderingen die de regel bevestigen maar de meeste vrouwen èn mannen willen zich voortplanten. Dat heeft niks met religie te maken, maar alles met evolutie. Daarom vinden we seks lekker. Daarom bestaan spermabanken; daarom geven mensen fortuinen uit aan vruchtbaarheidsbehandelingen als ivf.

We zijn de enige diersoort die voorbehoedsmiddelen gebruikt en dat is mooi. Maar dan ineens zijn mensen bijna 40, kinderloos, en raken velen in paniek. "Rammelende eierstokken" heet dat oneerbiedig bij vrouwen die op het nippertje nog wanhopig op zoek gaan naar een man. Mannen lijken daar minder last van te hebben omdat ze tot hun 80e nog vader kunnen worden, maar kennen dat gevoel toch ook.
Vandaar adoptie, vandaar huisdieren.

En dat betekent echt niet dat we vrouwen ergens toe moeten dwingen, of ze in kloosters op moeten sluiten. Feynman benadrukt dat nota bene bovenin zijn reactie. Het is een constatering.

Dandruff | 26-05-19 | 11:33
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik snap het effe niet. Zijn moslims nu extreem rechts dan?

ummeh | 26-05-19 | 05:28 | 4

@EnNouJijWeer | 26-05-19 | 05:56: Zucht. Als 70% van de moslims de Sharia boven de Nederlandse wet ziet staan, dan is jouw verhaal onzin. Als de helft van de moslims Joden niet vertrouwd, dan is jouw verhaal onzin. Protesteren tegen een abortuskliniek zit in een totaal andere categorie dan eerwraak en moord. Je slappe poging om gematigde moslims beter uit de bus te laten komen is onzin. Er is geen gematigde islam. Kijk naar moslim landen. Dan zie je wat er gebeurt bij den grotere meerderheid. EnNouJijWeer. Daaaag

nerugaer | 26-05-19 | 07:45

@EnNouJijWeer | 26-05-19 | 05:56: Een cultuur die geen vrijheid kent evolueert niet of nauwelijks en is onderhevig en vatbaar voor foute types waarin de mensen geen keuze krijgen om in vrijheid te leven. Ipv hiervan leven zij onder groepsdruk en doen zij mee aan wat verwacht wordt van ze.

Heb eens commentaar als moslim op je geloofsbelijdenis, dat kwam vele op een dure reactie te staan waarin het tot het meest extreme kwam (de dood).
Vrijheid is waar iedereen recht op heeft, niemand is eigendom van een cultuur, een cultuur is een keuze waar je aan deelneemt of niet.

pickalilly | 26-05-19 | 08:52
▼ 1 antwoord verborgen

Had vanavond een vriend aan de lijn die in de Straat van Gibraltar vaart richting de Krim. De kustwacht roept iedere 10 minuten op dat van rubberboten direct melding gemaakt moet worden. En dat men ze redden moet.
Je zal maar als schip een 60 van die jonge mannen tussen de 20 en 30 aan boord nemen, en een stuk moeten omvaren om ze in Europa te brengen met risico's van kaping, of beschuldigd worden als smokkelaar.
Gelukkig denkt de rederij aan de CO2 uitstoot die het omvaren zou kosten en wordt onder alle omstandigheden de route vervolgd zoals de planning aangeeft.

Tuinhekje | 26-05-19 | 04:47 | 2

Stel je voor dat je doorvaart, krijg je dan gesodemieter?

Is dit nog nieuws? | 26-05-19 | 08:54

@Is dit nog nieuws? | 26-05-19 | 08:54: ik heb geen ervaring, maar ze moeten je eerst pakken. Gewoon doorvaren dus.

Frau Merkel | 26-05-19 | 09:02

Het aftreden van staatssecretaris Mark Harbers is een signaal dat het GIGANTISCH fout zit met het migratiesysteem.
Harbers is weg... er komt een ander en verder blijft alles bij het oude.
Echter dit gebeuren is een signaal dat ons huidig duur en onbeheersbaar migratiesysteem acuut gewijzigd dient te worden.

Wij vinden het normaal dat mensen uit Afrika en moslimlanden onder de noemer van vluchteling hier opvang en verblijf krijgen in een AZC.
Met iedere dag gratis eten, drinken, slapen, zorg plus zakgeld.... soms wel drie jaar lang.
Deze mensen willen niet meer terug, begrijpelijk - waar krijg je dit in de wereld? Onder de noemer van vluchteling wordt men hier in de watten gelegd en krijg je na het AZC een ingerichte woning plus een levenslange uitkering.
Dit verhaal heeft een grote aanzuigende werking en is voor ons land onbetaalbaar en onbeheersbaar.

Rutte zegt - opvang en zorg in eigen regio is beter en goedkoper.
Desondanks blijft Rutte samen met Timmermans doorgaan met dit maf systeem.
Eenmaal hier mag men naaste familie naar NL halen - die dan ook al deze gratis voorzieningen krijgen.... waar is Rutte mee bezig?

Zelfs een kind van dertien ziet dat wij dit niet kunnen volhouden.
Steeds meer woningnood, onveilige toestanden... het wordt onbetaalbaar.
Rutte en Timmermans kunnen mooi praten --> ze gaan gewoon door met dit systeem.
Wij zitten over 5 jaar hier met 20 miljoen inwoners met 4 miljoen moslims.... veel woningnood, armoede, onvrede, onveilige toestanden en grote problemen. Waarbij rijke en werkende mensen met hun gezin dit land zullen ontvluchten.
Baudet die ons hiervoor waarschuwt - mag niets meer zeggen bij de NPO.
Rutte en Timmermans... u wordt bedankt, waar zijn jullie mee bezig?

sociaal_econoom | 26-05-19 | 04:36 | 1

Fase II mijn beste:
1 rente
2 speculatie
3 woeker

kindapaas | 26-05-19 | 07:00

Allereerst: het joodse volk is superieur. #feit
Wordt dientengevolge ook als zodanig gehaat, gelijktijdig "neergezet" als de ultieme communisten, en heel gek, kapitalisten..
Kan allemaal.
En mij maar filosemiet noemen.
Stempel DAN!

chicago river | 26-05-19 | 02:57

Bij een autoritair regiem is het scheppen (creëren) van een ''gemeenschappelijke vijand'' onontbeerlijk, uitermate belangrijk.
Bij het Derde Rijk van Hitler waren dit Joden en communisten (Rusland).

Bij het Vierde Rijk van Timmermans/Rutte zijn dit de rechtse anti-EU partijen... ook nu is Rusland (Poetin) onze denkbeeldige vijand.
Door het benoemen van een ''gemeenschappelijke vijand'' kweek je een gevoel van saamhorigheid waarbij een snel inzetbaar Europees Leger noodzakelijk is.
Een autoritair regiem kan niet zonder een adequaat leger en grote politiemacht... het streven is om in de komende 5 jaar het aantal lidstaten uit te breiden van 28 naar 36 - zodat Rusland en Poetin meer bekneld raken.
Het is jammer dat Poetin in maart 2014 De Krim naar zich toe heeft getrokken,
daar is de marinehaven van Rusland in de Zwarte Zee gevestigd.

Ook is het belangrijk is dat je macht en controle hebt over de staatsomroep.
Je geeft NPO miljoenen euro's per jaar met de bepaling dat ze Den Haag en Brussel onvoorwaardelijk steunen.

Cruciaal is dat tegenstanders als PVV, FvD en nu ook SP géén macht krijgen... niet in Den Haag, niet in de provincie, niet in de gemeenten en ook niet in Brussel. Rutte en Timmermans hebben dit alles nu goed onder controle.

sociaal_econoom | 26-05-19 | 02:08 | 1

De huidige richting van de EU is het grootste gevaar wat er is, er zitten hele verkeerde mensen aan het roer.

pickalilly | 26-05-19 | 08:54

De Joodse plekken in Antwerpen, school en synagoge, zijn bewaakt met zwaarbewapende soldaten. Dat is niet zomaar omdat ze zoveel soldaten over hebben. De Joodse mensen die ik sprak vertelden een ander verhaal over deze toegenomen dreiging. Het begint met "is" en eindigt op "lam". Merkel gaat nog eens spijt krijgen van wat ze haar land heeft aangedaan en om genade smeken. Rutte zal bij het tribunaal blijven liegen, dus dat is weer een kopzorg minder.

sprietatoom | 26-05-19 | 02:00

Niet voor niets dat huidige vrije, al dan niet deels, afvallige geesten met een muslim-achtergrond, te weten, Ebru Umar, Nazmiye Oral, Hafid Bouazza, uit die tijd stammen.
De "nieuwelingen" in de moderne boze Westerse Wereld worden geheel in de lijn van geloof in lijn van land van herkomst klaargestoomd het Uber-Islamisme na te streven.
En ja, daar past een potje pils en een skinny jeans niet bij.
Neen.
Ziekgore, communistische religie-ideologie. En Joden maar beschimpen. Kansloos op alles en iedereen niet islamitisch kankerend kuDTvolk. En Dat is het.

chicago river | 26-05-19 | 01:50 | 9

@Ongeblustekalk | 26-05-19 | 02:01:
Heb toevallig net de Pet Shop Boys ontkurkt.
Nu je toch zo aan me zit te plukken, doe je een deuntje mee?
Dacht aan "What have I done to deserve this".
Maar "Go West is wellicht toepasselijker.
Pijnlijker, ook dat. Want echt Westelijker gaat het niet in jouw oude verschrompelde brein, nietwaar?
Woensdag gehaktdag is geweest, boy. Het is zondag. Kingdom Come.

chicago river | 26-05-19 | 02:23

@chicago river | 26-05-19 | 02:23: go go @chicago river go.

Paddy074 | 26-05-19 | 02:26
▼ 6 antwoorden verborgen

Als werkelijk "extreem rechts" het grote gevaar zou zijn, had men wel de moslima's aangeraden niet meer met een hoofddoek de straat op te gaan.

de honden blaffen... | 26-05-19 | 01:21 | 5

Ach het werkelijke probleem komt van links, extreem links. Iemand met hoofddoek is geen gevaar en een keppeltje ook niet. De Msm en onze politiek maken het tot een gevaar en wanneer je dat niet ziet en je op Timmermans stemt dan stik maar in je eigen onbenulligheid.

Paddy074 | 26-05-19 | 01:45

Dat is een hele goede @dhb

kindapaas | 26-05-19 | 07:03

Ik zie ook nergens Prinsenvlaggen... nergens...

Dr_antonickx | 26-05-19 | 09:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Timmermans is de grote WINNAAR van deze verkiezingen.
May is weg... PVV is weg... SP is weg... en Baudet is over een paar maanden ook weg.

Het Vierde Rijk van Franz I staat als een huis.
Franz Timmermans wordt de opvolger van Juncker en gaat de komende vijf jaar
2019-2024 (niet te verwarren met 1940-1945) het Vierde Rijk verder uitbouwen.
Er komt een snel inzetbaar Europees Leger (Sturm Abteilung) en het aantal lidstaten gaat van 28 naar 36... Brussel rukt verder op richting Rusland en Moskou.

sociaal_econoom | 26-05-19 | 01:20 | 6

@Shareholder II | 26-05-19 | 01:36: damn die is diep

Paddy074 | 26-05-19 | 01:37

@Paddy074 | 26-05-19 | 01:32:
Wie heeft er in 1939 een domme en slaafse hond gezocht en wie is die hond dan?
Als je doelt op adolf, die man begon al een paar jaar eerder de neuzen in dezelfde richting te krijgen.

Ongeblustekalk | 26-05-19 | 01:52

@Shareholder II | 26-05-19 | 01:36: Waarom noemt hij zichzelf niet gewoon een dictator.... dat begrijpt iedereen....

Koning BongoBongo | 26-05-19 | 09:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Raar fenomeen. Rechts wordt constant verweten fascistisch, antisemitisch en een nazi te zijn. De nazi's waren vrij links en het fascisme komt op weinig punten overeen met het rechtse gedachtegoed wat vaak voor vrijheden van het individu en weinig overheidsbemoeienis pleit. En nu weer antisemitisme. Ik dacht dat links en de moslimgemeenschap pro palestina zijn en fel gekant tegen Israël. (vandaar ook de samenwerking tussen Hitler en de moslims) Maar nee zonder enig ondersteunend bewijs heeft rechts het weer gedaan. Gewoon (extreem) rechts beschuldigen van alle enge verwerpelijke ismes die er zijn in de wereld en voor derest gaat alles zoals het gaat.

Hypocrisy is the compliment vice pays to virtue.

SchichtigeSpicht | 26-05-19 | 01:20 | 5

@MacMiep.nl | 26-05-19 | 01:45: Een geheelonthouder, en je bent af. Je moet wel in iets geloven anders ben je ongeloofwaardig.

Paddy074 | 26-05-19 | 01:52

@Paddy074 | 26-05-19 | 01:52: Denk liever zelf na dan dat ik me regels van niet bestaande entiteiten laat voorkauwen.

Rest In Privacy | 26-05-19 | 01:56

Deels mee eens @SchichtigeSpicht
Fascisme in zijn vroegste vorm was (volgens B. Mussolini) de staat die volledig vervlochten is met "corporates", waarbij de burgers als werknemers werden gezien, zonder directe inspraak. Corporatism = fascism, helaas wordt dat zo op school niet zo geleerd en blijft men komen met onhoudbare inconsistente constructies

kindapaas | 26-05-19 | 07:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Als werkelijk zoveel narigheid expres op de hals wordt gehaald, dan is er maar 1 conclusie mogelijk. Dit is expres.

Dit is gewoon een paard van Troje aanval, alleen zijn de motieven nog niet duidelijk. Ik zag laatst een kaartje van de EU met een geprojecteerde moslim aanwezigheid van rond de 20% in 2050.

Onze culturen zijn niet te mengen, dus dit wordt een hellhole hier.

Durereaguurder | 26-05-19 | 01:20 | 12

@OudeNederlander | 26-05-19 | 11:05: klopt, maar wat zo verrekte klote is aan die kennis is dat je altijd verliest. A. We hebben gelijk, als je diep genoeg graaft wijst alles erop alsof de meest zieke der zieke figuren de wereld regeren. Dit houdt met name in dat er vele, vele kinderen.... Ronduit verschrikkelijk dus. B We hebben niet gelijk (ik hoop dat dit waar is), maar dan zit je met een leven lang negatieve kijk op de wereld opgescheept waar je geen vrienden mee maakt.

Kortom ignorance is bliss. Alleen is dat een route die ik gezien alle feiten om ons heen moeilijk kan bewandelen. Moedwillig oogkleppen op doen.

BTW om ff in de gedachtengang van jouw filmpje te blijven. Is GS dan ook niet gecontroleerde oppositie? Alsof de Telegraaf groep niet bij de msm hoort. Ik denk wel eens dat je voor een select groepje mensen een uitlaatklep nodig hebt (zie al onze geplempte tegels hier), net zoals Wilders met zijn PVV. Een soort bliksemafleiders, die je ook gewoon in je zak hebt zitten. Zodat ze nooit echt schadelijk worden.

Misschien is dat ook de reden waarom je je account op GS niet kan aanpassen dan wel verwijderen, de plusjes minnentjes op reaguursels eruit zijn gehaald etc. men mag wel wat roeptoeteren, maar moet niet mobiliseren. Whop daar is het volgende artikel al weer.

Durereaguurder | 26-05-19 | 11:17

@Durereaguurder | 26-05-19 | 11:17: GS is geen onderdeel meer van de Telegraaf groep. Ik denk niet dat ze gecontroleerde oppositie zijn, maar weet het ook niet zeker. Zolang we vrij via reaguursels over dit soort onderwerpen kunnen praten op GS is er hoop.

OudeNederlander | 26-05-19 | 11:26

@OudeNederlander | 26-05-19 | 11:26: ja maar we bereiken er niks mee. Door al deze bubbels informeren we mensen die het al weten, dan wel op korte termijn zelf uit vogelen, simpelweg omdat ze op het spectrum meer naar de rationele kant neigen.

Juist die naïeve gutmensch, de grote meerderheid, kan zich het kwaad wat er gebeurd niet eens inbeelden. Terwijl dit de groep is die dit eens zou moeten weten. Het past niet in hun wereldbeeld.

Eerlijk is eerlijk, de top van de top, hoe slecht dan ook, is wel heer en meester in het machtspel waarbij ze zelf buiten beeld blijven.

"The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist" Charles Baudelaire.

Oude Nederlander, ga lekker van je zondag genieten. Doe ik ook.

Durereaguurder | 26-05-19 | 11:41
▼ 9 antwoorden verborgen

Die islamilitanten hebben toch ook zo'n keppel? Zo'n gebreide.

Cobalt bomb | 26-05-19 | 01:16 | 5

@Paddy074 | 26-05-19 | 01:19:
Ach de neuzen zijn ook eender maar of ze die ook in hun ster hebben weet ik niet, dat zal ik in Californie eens gaan controleren.

Cobalt bomb | 26-05-19 | 01:26

Cobalt bomb | 26-05-19 | 01:16
Die gebreide schijn je eigenlijk pas te mogen dragen wanneer je je loopje rond die zwarte steen van dat hellhole Mekka hebt afgelegd.
Waar er onderweg, van alle emotie, sowieso een paar imbecielen het leven laten.

chicago river | 26-05-19 | 01:54

Ssst..... dat is niet van belang.... kuch . Never never never address the agressor for they might be offended. !

Koning BongoBongo | 26-05-19 | 09:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Iedereen was bang dat anti EU-partijen zoals PVV, SP en FvD veel stemmen zouden krijgen.
Via een knap samenspel tussen NPO, Rutte en Timmermans is dit reuze meegevallen.
De PVV en SP staan de komende vijf jaar op NUL en FvD staat slechts op 3 zetels.
Terwijl de PvdA dank zij Timmermans op 6 zetels is gekomen.... een formidabele prestatie.
Frans Timmermans met al zijn talenkennis is de afgelopen dagen druk bezig geweest in de EU-landen om te zorgen dat anti EU-partijen klein blijven.
Zo te zien gaat hem dit lukken.... in Brussel mogen ze een standbeeld voor hem oprichten.

Als dank mag hij dadelijk Juncker opvolgen als voorzitter van de Europese Commissie.... Frans is een kanjer.

sociaal_econoom | 26-05-19 | 01:00 | 6

Qua gewicht in ieder geval wel . Maar verder had ie werkelijk bijna alles en iedereen mee om hier een overwinning van te maken ......

Koning BongoBongo | 26-05-19 | 09:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Freude, schöner Götterfunken,
Tochter aus Elysium,
Wir betreten feuertrunken,
Himmlische, dein Heiligtum!
Deine Zauber binden wieder,
Was die Mode streng geteilt;
Alle Menschen werden Brüder,
Wo dein sanfter Flügel weilt.

Alle mensen zullen broeders zijn vandaag. Maar morgen. Morgen dan slaan we elkaar weer lekker de schedel in. Als een stel hooligan chimpansees, vechtend voor onze eigen club, voor de goede zaak. Welterusten.

suscrofa | 26-05-19 | 00:56 | 2

Verdeel en heers broeder, dat is de EU.

Paddy074 | 26-05-19 | 01:02

@Paddy074 | 26-05-19 | 01:02: Die 'U 'gaan ze in ieder geval never nooit waarmaken ... not even close . Maar ja 'unie 'bekt lekker...

Koning BongoBongo | 26-05-19 | 09:25

Waar blijven trouwens de SJW acties: vandaag dragen we allemaal een keppeltje? Dat zou pas iets voor de AFA zijn!

Rest In Privacy | 26-05-19 | 00:53


Voor links en de eurofielen zijn de Islamieten de nieuwe Joden.

Daarnaast de Palestijnen enzo .... het volk dat conflict en slachtofferschap tot hun core business heeft gemaakt waar links mee wegloopt.

Ervaringsdeskundige | 26-05-19 | 00:46

Advies aan Joden is om geen keppeltje meer te dragen. Want te gevaarlijk.
De grote vraag, komt het gevaar nu uit AfD kringen, of toch van de moslims?

Voor de beantwoording van dit soort vragen kun je gebruik maken van de volgende (redelijk betrouwbare) graadmeter: de JOOP/NU-meter.

Hoe werkt deze meter?
Op het moment dat zonneklaar is dat het en AfD-kwestie is, dan berichten JOOP en NU er uitgebreid en hitserig over. Wanneer JOOP en NU dit soort berichten echter niet plaatsen, dan is de kans heel groot dat er sprake is van een islam-kwestie.

Voor dit specifieke geval: zowel JOOP als NU berichten er helemaal niet over! Als deze 'nieuws'verstrekkers er beiden NIET over berichten, dan vormt dit een heel sterke aanwijzing dat het voornamelijk een islam-kwestie is.......

(één uitzondering: bij 'grote' kwesties is NU gedwongen om te reageren. Maar doet ze dat soms met forse tegenzin.
Wat doet NU dan? De reactie-mogelijkheid uitschakelen! Of NU zet het artikel snel op een volgende pagina, opdat de impact (lees: aantal lezers) van het bericht beperkt blijft)

michelpen | 26-05-19 | 00:39 | 2

Een nog duidelijker graadmeter is kijken naar de controleerbare feiten.
Bijvoorbeeld;
- wie schoot dat Joods Museum in Brussel leeg?
- wie executeerde die joodse kleuters in Toulouse?
- wie pleegde die aanslag op die joodse supermarkt in Parijs?
- wie beschoot die synagoge in Kopenhagen?
- wie martelden die twee holocaust-overlevenden in Parijs dood?
- wie gooiden flessen en stenen naar een stille tocht voor een van die dames?
- etc.

Het gaat om de feiten; de rest is geneuzel. Ik herinner me een "onderzoek" naar antisemitisme in Nederland, bijna 20 jaar geleden. Op TV zag ik beelden van schreeuwende hooligans en kaalgeschoren neonazi's; daar ging ook die hele rapportage over. Maar toen ik het hele rapport las, incident per incident, bleek dat het geweld steeds uit een hele andere hoek kwam. Hooligans schreeuwen dom en kaalkopjes gooien heel gay hun armpje omhoog.
Maar daadwerkelijke mishandelingen en bedreigingen kwamen soms uit extreemlinkse, doch meestal uit islamitische hoek.

Ook die Duitsers hebben ongetwijfeld dronken schreeuwlelijkerds op een hoop gegooid met daadwerkelijk geweld. Zoals ze ook duizenden aanrandingen als een "gezellige en rustige jaarwisseling" omschreven.
"Overig" had ook gekund, natuurlijk.

Dandruff | 26-05-19 | 01:15

Vroeger waren het de sociaal linksen die tegen de Joden waren, nu laten linksen moslims binnen die anti Joden zijn, zou hier misschien een verband zijn?

Henk de Vries2074 | 26-05-19 | 00:36 | 5

@Shareholder II | 26-05-19 | 01:04:
Jouw Führer is mijn Führer niet hoor!

Cobalt bomb | 26-05-19 | 01:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Er staat een enorme olifant in de kamer dat beest staat iedereen in de weg, maar niemand mag er over praten!

Veiligheidsslot | 26-05-19 | 00:32 | 5

Dikke Frans ?

Koning BongoBongo | 26-05-19 | 09:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is om je dood te schamen, man, die no-go zones voor Joden in na-oorlogs Europa. En Han ten Broeke trapte ook al in dat rookgordijn van 'extreemrechts'.
De Bosnisch/Kroatische Handschar-SS was dat ook: nl.wikipedia.org/wiki/13._Waffen-Gebi...)

Slogra | 26-05-19 | 00:27 | 1

Feynman, uitstekend stuk! Heerlijk zo’n Keek op de Week. Nog even over acceptatie, acceptatie wordt nogal eens verward met ontkennen, je ergens bij neerleggen of opgeven. Neem niet aan dat jij die bedoelt. De acceptatie die ik ken, is dat je met je met je nieuwe auto keihard tegen een boom rijdt, heel zachtjes GVD fluistert, uitstapt, controleert of het waar is, wat je dacht dat er gebeurde, de boom oppakt met wortel en tak, een handigere plek geeft, de boom even knuffelt en sorry zegt, je auto met blote handen ter plekke even uitdeukt, 112 belt om te zeggen dat alles onder controle is en dan zorgt dat je daarna veilig thuis komt….terwijl je naar Van Halen luistert op 10, “Runnin’ with the Devil”….dat is toch accepteren? www.youtube.com/watch?v=Bl4dEAtxo0M

hetgingperongeluk | 26-05-19 | 00:15 | 8

@MacMiep.nl | 26-05-19 | 00:50: Het interessante van het leven, is dat het plat is, weinigen nemen de moeite om de schoonheid te herkennen, op gevoelsniveau is er geen verschil tussen Bach en Hazes.... etiketjes hebben een andere kleur....

hetgingperongeluk | 26-05-19 | 00:55

@MacMiep.nl | 26-05-19 | 01:16: Ik lust ze allebei.... als het maar ECHT is.... vind ik alles goed te pruimen.....

hetgingperongeluk | 26-05-19 | 01:26
▼ 5 antwoorden verborgen

Een gele ster mag dan weer wel als alternatief.

Swoop | 26-05-19 | 00:11

Toename van antisemitisme. Waar eindigt dit? De meeste politici zwijgen liever over de oorzaken van antisemitisme, omdat ze dan kritiek moeten leveren op de multiculturele samenleving. Helemaal erg wordt het als de toename verklaard wordt door te wijzen naar extreem rechts. Dan interesseert het je niet, maar probeer je er wel politiek gewin uit te krijgen.

Ik denk niet dat het stopt. Alle Joden emigreren uit Europa weg of houden hun jood zijn verborgen. Israël neemt dit Europa niet in dankbaarheid af. Amerika waarschijnlijk ook niet. We worden wat geïsoleerder in de wereld, samen met onze nieuwe vrienden.

Sitting_targets | 26-05-19 | 00:05 | 4

Waar dit eindigt? Om te beginnen met Kristallnacht(en)...

Rest In Privacy | 26-05-19 | 00:26

@Ongeblustekalk | 26-05-19 | 00:12: Friezen, Franken en Saksen. Daarvoor Batavieren en Canninefaten. Later een hoop import uit Spanje, Portugeze Joden, Duitsers etc

Risingson | 26-05-19 | 07:33
▼ 1 antwoord verborgen

Sommige reaguurders snap ik niet. Met name die de discriminatie van Joden en moslims op één lijn stellen. Kijk nou eens naar de verre en de recente geschiedenis, en wat bevolkingsgroepen hebben betekend voor ons land.
En noem mij 1 islamitisch land waar Joden politieke invloed kunnen uitoefenen, terwijl in Israël ………………….jawel!

Nelis SplitBloes | 26-05-19 | 00:04 | 1

Op één lijn stellen is inderdaad onzin. De oorzaken zijn immers compleet anders.
Chinezen en Vietnamezen zijn ook flink binnen gekomen de laatste 40 jaar. Ander geloof, ander kleurtje. Worden die mensen ook zo gediscrimineerd als de Moslims dan? Als we hier met zijn allen een stelletje racisten zouden zijn, dan zouden zij het net zo ervaren.

Rest In Privacy | 26-05-19 | 00:34

Feyman bevestigt hier iets wat ik al vanaf tweede helft 20e eeuw aan zag komen. Dumbing down en een permissive society. Een dodelijke cocktail. Het zal wel een normaal degeneratie-verschijnsel zijn dat er biologisch of sociaal-psychologisch bij hoort. Maar gelukkig drijft er altijd wel een dun laagje intelligentsia op de primitieve soep waaruit de gemiddelde bevolking bestaat. In sommige landen is dat laagje flinterdun en een beetje moeilijk te vinden.

isitsoornot | 26-05-19 | 00:01 | 7

@isitsoornot | 26-05-19 | 00:49: Wanneer je de echte geschiedenis een beetje kent is Adolfje door de VS gebruikt om de Russen tegen te houden. Want er zijn vele grote vs bedrijven ontzettend rijk geworden door WO2.

Paddy074 | 26-05-19 | 00:56

@Paddy074 | 26-05-19 | 00:56: De echte geschiedenis.... zijn er meerdere dan? Wat een ontzettende dappere bijdrage.... als ik Boe roep, schrik je dan....

hetgingperongeluk | 26-05-19 | 01:00
▼ 4 antwoorden verborgen

De joodse raad krijgt de cijfers vanuit de achterban die het midden oosten conflict willen vergroten.
Net als de moslims 1 grote kliek.
Niet dat ik wat tegen semieten heb, maar ze hebben een land waar ze naartoe kunnen gaan als het hier niet bevalt.

Ongeblustekalk | 25-05-19 | 23:48 | 13

Personen als ik die niks joods uitdragen, gewoon Nederlands zijn en Nederlandse dingen doen en klompen aan de tuinmuur hebben hangen, worden in de buurt in elkaar getrapt of met een hakenkruis beklad puur omdat mijn achternaam een Israëlische achtergrond verraadt. (Ok en mijn hoofd ook).
Moet ik ook naar Israël?

letopuwzaak | 26-05-19 | 12:07
▼ 10 antwoorden verborgen

ik woon dr en vindt de indoctrinatie over europa belachelijk van vooral de publieke omroepen. zelfs op de radio. de meest domme journalisten (presentatoren/ maar vinden zichzelf journalisten) denken hun mening te moeten geven voor europa. De propaganda is er niets bij. Er gaat niets boven Israel. De enige democratie in het midden oosten. Duitsland treedt alleen op bij snelheidsovertredingen en handhaaft niet bij antisemitisme. Ja ze kunnen autos maken en simpele machines maar als je ze goed kent zijn ze erg ver achtergebleven wat betreft een neutrale blik op de wereld. een eigen mening van een duitser hoor je weinig. men loopt als een kip zonder kop achter die zak cement aan die niet overloopt van iq.

Lieveschat | 25-05-19 | 23:48 | 5

@Ongeblustekalk | 25-05-19 | 23:51: ze hebben in Keulen met oud&nieuw nou niet bepaald laten zien het probleem te benoemen. Hele reeksen schandalen zijn daarna boven gekomen alles om te verdoezelen dat Merkel er met haar wir schaffen das een grote puinhoop van gemaakt heeft.

Trumme | 26-05-19 | 00:35

@Ongeblustekalk | 25-05-19 | 23:51: Als er ergens politiek correct weggekeken wordt is het Duitsland wel. Als de deur dicht is klinkt er heel wat anders. Men is de "Affen" spuugzat, al wil een groot deel het nog niet weten. De media heet Lügenpresse en terecht. Het linkse gezeik spoelt je speakers uit als je de radio aan hebt.

Frau Merkel | 26-05-19 | 00:44

Is er in Duitsland ook zoiets als geenstijl?

OudeNederlander | 26-05-19 | 10:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Mag gezien de verkiezingsuitslag stellen dat 80% van Nederland dit als geen problemen ziet en als onwaar. Problemen met Immigranten, vrijheid, Joden, homo’s vrouwenrechten zijn er volgens deze meerderheid dus niet.

allesofniks | 25-05-19 | 23:47

In de jaren 60-70 zaten de mohammedanen in Rozenburg en Schiedam gewoon in de kroeg met een potje pils en een handje kaarten.
Later moest dat allemaal anders, en kon dat niet meer, want de gemeenschap kijkt over je skouder mee, jij weet tog, en eenieder die vromer is dan de Ander krijgt een mooiere plek in die Hemel.
En eenieder die niet vroom genoeg is, krijgt de gesel.
Het geselend Geloof bij uitstek, de Islam. Geselen tot kunst verheven.

chicago river | 25-05-19 | 23:45 | 3

Wat wil je daarmee zeggen, wegkijker.

Ongeblustekalk | 25-05-19 | 23:56

@Ongeblustekalk | 25-05-19 | 23:56: hij heeft het over groepsdruk onder invloed van Saoudi Arabië en Turkije. 25 jaar geleden hoorde je nauwelijks iets over de ramadan. Liepen moslim meiden bij ons op school zonder hoofddoek werden er geen homo’s in Amsterdam bedreigd of joden met keppeltjes en zo kan ik nog 1 uur doorgaan.

Trumme | 26-05-19 | 00:38

@Trumme | 26-05-19 | 00:38:
De eerste lichting Turken kwamen in het oosten van het land in de textiel werken en waren minstens zo belijdend gelovig als de huidige meute.
Er is niets veranderd, chicago kijkt weg, geeft de schuld aan een ander en bagatelliseert het probleem.
Net als jij dat doet.
Goh, dat had ik nou niet verwacht...... links tuig!

Ongeblustekalk | 26-05-19 | 00:47

Mijn standpunten staan haaks op wat hier wordt gesteld. Velen zullen mij links noemen, maar dat ben ik niet. Toch is de conclusie dezelfde, accepteren is het begin van het verlies. Toch denken de schrijver en velen hier niet ver genoeg. Dit systeem is niet van binnenuit kapot te krijgen. Meedoen is accepteren is verliezen. Neer met de democratie.

Balgesjaakt | 25-05-19 | 23:43

Als rechts-extremisten niets eten overdag dan heb je de juiste jodenhater te pakken. Wie had ook alweer de jodenster verzonnen? Rara niet de Duitsers maar de moslims.

rattenvanger XL | 25-05-19 | 23:39 | 2

Maar Israël doet dan weer gemeen tegen Palestina en die andere doet het ook. Het lijken wel kleine kinderen op een schoolpleintje.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 25-05-19 | 23:45

Prima bijdrage Feyman!

lacucaracha | 25-05-19 | 23:30

Weet je wie er ook een hekel aan keppeltjes had?

kotelet | 25-05-19 | 23:30 | 4

@RickRD: Is die bekeerd dan? Ik gok moeder Theresa.

Shareholder II | 25-05-19 | 23:52

Geen idee , maar ik vind het wel eigenaardig dat mensen de drang hebben om te laten zien aan andere mensen welk geloof ze belijden .

Koning BongoBongo | 26-05-19 | 09:38
▼ 1 antwoord verborgen

Je ziet de koning ongemakkelijk denken “niet vergeten dat keppeltje af te doen voor ik naar de iftar ga”

Osdorpertje | 25-05-19 | 23:29

Overigens die kippa had Willem toch niet op bij die iftar hoop ik?

Rest In Privacy | 25-05-19 | 23:16 | 4

@Jan-Joris-Jaap-Joop: Godallemachtig. Haha wil jij dat NOOIT meer doen Joris-Joop-Jan! Jaap. Djiezus hoe dat er onaangekondigd in blijft hakken..
Enfin, geef dat kind een servet, een lege postzak, en ze maakt er wat van.

Shareholder II | 25-05-19 | 23:45

Z'n grootvader draait zich om in het graf. Maar ik moet zeggen dat wat IS (ISIS ISIL DAESH) voor gruwelijk zaken heeft uitgevoerd in het Midden Oosten de wereld snel heeft veranderd. Who are the good guys ? Trump wordt gekozen, maakt een abrupt einde aan ISIS, geeft aan dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is, en geeft de Verenigde Naties een duidelijke termijn om orde op zaken te stellen. De VN is sinds haar oprichting altijd al tegen Israël geweest, diezelfde VN/Oxfam die werden ontmaskert als kindermisbruikers in derde wereld landen in Februari 2018.

rmstock | 26-05-19 | 00:32
▼ 1 antwoord verborgen

Moslims zijn dus voor 90% extreem rechts? Islamo-fascistisch dus? Interessante indeling voor die groep. Weten we dat ook weer.

Rest In Privacy | 25-05-19 | 23:15

'Zelfs hardwerkende Polen integreren niet. Ze zien het nut niet in van Nederlands leren, en de kinderen zitten ook op weekendscholen om de Poolse taal, cultuur en geschiedenis te leren.' Nederlanders in den vreemde integreren daarentegen dan wel weer heel goed. Alleen hebben zij heimwee naat pindakjaas, hagelslag en drop. En natuurlijk Sinterklaas, met echte zwarte Pieten.

RickRD | 25-05-19 | 23:13 | 5

De Polen die bij ons werken spreken prima Nederlands of Duits. De meesten zijn jong hebben geen kinderen en ook niet van plan langer dan 10 jaar hier te werken.

Trumme | 26-05-19 | 00:45

@vluchtelingallergie: Men kent ons tegenwoordig als hard en bot en te direct en soms ook onbeschoft. Maar, dat is dan mogelijk het aanpassingsvermogen dat jij bedoelt.. ;-)

Shareholder II | 26-05-19 | 01:00

@Shareholder II | 26-05-19 | 01:00: Je zou dagelijks eens met oostblokkers te maken moeten hebben zoals ik in mijn oude baan . Dan weet je pas wat hard , bot en onbeschoft is .

Koning BongoBongo | 26-05-19 | 09:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Mij valt op dat het allemaal korter moet.

Shareholder II | 25-05-19 | 23:09 | 2

Och maar toch, stel dat we nu allemaal opeens proberen slechts kort van stof te zijn omdat anders misschien sommige mensen het niet zouden kunnen begrijpen?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 25-05-19 | 23:17

+1

Shareholder II | 25-05-19 | 23:23

Diepe buiging @Feynman

RickRD | 25-05-19 | 23:08

Vreemd.
Hier lees ik in de krant dat het uit de islamitische hoek komt,en Nederlandse krant staat extreem rechts ???????

Roger-Rabbit | 25-05-19 | 23:04 | 4

Is de Islam niet extreem rechts? Als westerling verbinden wij die term automatisch met skinheads etc. Maar als je extreem rechts analyseert, dan komen termen als racistisch, fascistisch en nationalisme voorbij.
In essentie staat rechts voor conservatisme, het vasthouden aan ideeën, tradities en opvattingen die al lang in de samenleving heersen. Linkss staat voor open, nieuwe ideeën en andere aanpak van zaken.
Zo kijkend kun je de Islam als extreem rechts betitelen. Vasthouden aan eigen normen en waarden, ongeacht wat en waar.
Waar westerse conservatieven vaak een verandering en gedachten compromis aanvaarden en omarmen, rechten voor vrouwen, iedereen is in basis gelijk, etc, is dit principe niet zo in de aanhangers van de Islam, gematigd of niet. Daar is het: my way or the highway inclusief bermbom

Olleke | 25-05-19 | 23:23

@Olleke | 25-05-19 | 23:23:
Links staat voor open, nieuwe ideeën en andere aanpak van zaken.
Links staat voor leven uit andermans zak zolang het kan,moslims net zo.
En wat als algemeen recht word beschouwd is extreem links.
Maar links wil liever niet de blazoen van de ndsap (nationaal SOCIALISTISCHE ARBEIDER PARTIJ) op hun naam hebben,dus schuiven ze het maar makelijk af naar rechts.
maar links kruipt elk zijn reedt in als het hun uitkomt om zelf mooi weer te spelen.
En zodra het mis gaat dan geven ze niet thuis en kan de rest de ellende oplossen.
Links heeft nog nooit een oplossing gebracht,van pol-pot,mao,Stalin,Lenin, Mengistu,Kim Il Sung,musolini.
Niets anders dan ellende.

Roger-Rabbit | 26-05-19 | 00:08

De krant weet het ook niet meer en laat het aan de lezer over is mijn vermoeden.

Koning BongoBongo | 26-05-19 | 09:43
▼ 1 antwoord verborgen

Feynman altijd + veel.
Zoals gewoonlijk zoekt men de oplossing op een probleem niet door het probleem te analyseren en die wortel en tak aan te pakken. Neen. Men analyseert het probleem en komt soms/veelal tot de conclusie dat er een duidelijke oorzaak is van het probleem. Echter, er wordt een gat graven vult gat oplossing geboden. Of er wordt keihard ontkend dat er een gat is, al hebben velen al een enkel verzwikt door dat gat.
Keppeltjes worden gediscrimineerd, Oplossing 1: Ondanks onderzoek wat uitwijst dat dit voornamelijk door Moslims gebeurt, wordt Rechts extremisme als boosdoener genoemd. Oplossing is wegkijken
Oplossing 2: Tja mensen, draag maar geen keppeltje
Snorfietsen zijn opgevoerd en leveren op het fietspad een gevaar op. Oplossing: dan maar op de rijbaan waar nog meer gevaar uit voortvloeit ipv opgevoerde snorrers keihard te beboeten en bij meerdere overtredingen het vervoersmiddel in de shredder te flikkeren.
Plastic is slecht voor het milieu. Supermarkten vragen nu 15 ct voor een tas, maar als je een doughnut koopt dan mag je wel een plastic zak pakken. Idem voor groente en fruit. Een verpakking bij de Action om een schaar heen?Je hebt een schaar nodig om dat open te knippen.
Iedereen moet uit de auto: Oplossing: een onbetaalbare OV die niet kan garanderen dat je op tijd op je bestemming komt.
Gelijkheid tussen man en vrouw: in de top van jet bedrijfsleven, op het gebied van salarissen en kansen, seksuele intimidatie, metoo beweging, in de algehele samenleving, rechten etc. Oplossing: Juist de groepen mensen die zich hier het meest aan schuldig maken, het hand boven het hoofd houden, veel subsidies en gratis geld geven en een ieder die zich hier kritisch over uitlaat verketteren, ipv de schuldigen aanpakken en verantwoordelijk te stellen
Zo kan ik nog uren doorgaan.
De oplossingen zijn zo simpel, ze worden alleen onmogelijk gemaakt.

Olleke | 25-05-19 | 23:03

Mij valt op, dat er de laatste tijd flink wat linkse activisten hier reageren. En dan vooral met een opgeheven wijsvingertje en quasi doordachte - maar eigenlijk linksvoorgekauwde argumenten. Waarschijnlijk een actie om de geestelijk in hun ogen minderbemiddelde reaguurders, hier met het licht van hun linkse verlichtheid tot inkeer te brengen.

ernstig | 25-05-19 | 23:02 | 6

Klopt. Ik dacht een poosje dat het rolletjes waren of trollen, maar niets is minder waar sommigen hier zijn inderdaad extreem links activistisch.

Ongeblustekalk | 25-05-19 | 23:42

@Shareholder II | 25-05-19 | 23:41:
Onzin en ik weet dat ernstig gelijk heeft. het heeft niets met ironie of cynisme te maken.
Het socialisme spat er vanaf en de drang tot overtuigen is enorm. Zeg je er wat van gaat het demoniseren beginnen of wordt je voor lul gezet.

Jammer dat dit soort geintjes gewoon veel geld kosten en het zou me niets verbazen als het daarom te doen is...

Ongeblustekalk | 25-05-19 | 23:45

@Ongeblustekalk: mijn ironie ontging u mogelijk.
Ach, "extreem links activistisch". In mijn tijd waren dat nog gewoon de Marijke Vos Brigades in Noord-Frankrijk. Had d'n Volkert daar niet leren schieten? Soit. En tegenwoordig volstaan wat plempsels.

Shareholder II | 26-05-19 | 00:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat me ook opviel was dat er nu in de MSM (journaal en teletekst) eindelijk eens iets stond over de autobranden, waar GS eerder over berichtte dat dat aantal van 30.000 naar 45.000 per jaar was gestegen. Maand geleden stond ook een filmpje van een aangestoken gele auto op Dumpert.
NOS Teletekst 109
Preventief fouilleren,toch brand
Voor de twintigste keer in drie weken
tijd is er vannacht in Gouda een auto
in brand gestoken. Dit keer was het raak
op de Dreef.
Die straat ligt buiten de gebieden waar
burgemeester Salet gisteren preventief
fouilleren mogelijk maakte.Tot en met
woensdag mogen agenten in vijf zones in
de stad iedereen controleren op spullen
om brand mee te stichten.
Volgens de burgemeester veroorzaken de
branden angst onder de inwoners.Vanwege
de onrust mogen de agenten tussen 22.30
en 04.00 controleren.Ook wordt er extra
gesurveilleerd,zijn er buurtwachten en
is het politieonderzoek uitgebreid.

IndoFortuyn | 25-05-19 | 22:55 | 2

Het zijn politiek onwelgevallige feiten maar alles maar dan ook echt alles wordt uit de kast getrokken om Thierry in een kwaad daglicht te stellen/zetten

frisenfruitig | 25-05-19 | 22:54

Ik heb me verbaasd over het artikel op NOS.
In de eerste alinea zeggen dat de aanvallen 9 van de 10 keer van extreem rechtse hoek komen.. (ja ja).

Vervolgens gaat het artikel verder dat Joden zelf moslims aanwijzen als hoofdschuldige. (Waar slaat die 9 van de 10 keer dan op!?).

En dat het in 2014 wel heel erg was, en dit liep samen met conflicten op gaza.
Lekker steekhoudende berichtgeving.
En ik weet wel beter.

letopuwzaak | 25-05-19 | 22:53 | 9

In Duitsland gaat anti semitisme onder extreem rechts de boeken in als er onvldoende gegevens zijn stelt de telegraaf. Denk eens aan policor agenten en burgemeesters en media daar, die de nieuwjaars aanrandingen in Keulen in 2015 nl.wikipedia.org/wiki/Aanrandingen_op... ook pas na 3 dagen moesten uitleggen, door social media. Opeens een arabisch tintje aan het verhaal.
Verkijk je niet op de politieke correctheid bij de Pruis, die lopen achter op de al langzame benoeming en erkenning hier in wegkijkend links Nederland.

Zie hieronder Arne Appelmelk945599 | 25-05-19 | 22:21 heeft het rapport gelezen op de plee, misschien kan die nog eens gaan zitten op deze vraag

Kladderadatsch | 25-05-19 | 23:52

@Welles! Nietes! | 25-05-19 | 22:59:
Slim!! :)
Kostelijke en heel leerzame reacties in dit draadje, waarvoor dank.
De werkplicht roept..

letopuwzaak | 26-05-19 | 12:21
▼ 6 antwoorden verborgen

Deze week maakte de NPO bekend, dat het programma van André van Duin was geschrapt omdat de kijkers te oud waren. Voor buitenlanders die de Nederlandse taal (-gevoeligheden, lach-of-ik-schiet humor enz.) willen leren, zijn de sketches van deze komiek, net als van Kooten en de Bie, een fantastische ingang. Gelukkig is YouTube er nog, maar wees eens eerlijk: waar, - moeder Maria en alle heiligen bid voor ons -, moeten Polen naar kijken om vrolijk en vrij Nederlands te leren? Vandaag op Weltschmerz Kees van der Pijl's Engelstalige boek over MH17 vertaald in het Russisch. In Nederland wordt alles wat MH17 kritisch wikt en weegt geblokkeerd. De NPO zit in een bunker de neuzen te richten. Vandaag werd ook bekend gemaakt, dat Thijs H. onder het bloed zat, toen hij terugkeerde naar Mondriaan, de psychiatrische inrichting. Maar in plaats van de politie in te lichten, beriepen en beroepen zich de 'hulpverleners' op het beroepsgeheim. Welke hulp verlenen zij, behalve aan zichzelf? Summa summarum: van de oogkleppendragende, oorverdoofde en mondje dicht Newspeak 'cultuur' in Nederland leert niemand iets. Dát is precies wat het regenteske establishment wil: als pasja's zitten bovenop de dood in de pot.

Eeuwig..Op..Vakantie | 25-05-19 | 22:53 | 5

Misschien kunnen ze ook naar 'Toen was geluk heel gewoon' kijken

RickRD | 25-05-19 | 23:17

@MacMiep.nl | 25-05-19 | 22:57: Nu de ouderen massaal voor dikke Frans hebben gestemd zijn ze waarschijnlijk verder overbodig neem ik aan.....

Koning BongoBongo | 26-05-19 | 09:48

@RickRD | 25-05-19 | 23:17: Haha... ja die opmerking van Gerard Cox over Marokkanen was goud waard.....

Koning BongoBongo | 26-05-19 | 09:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Moslims, Huawei en Kornuit. Het maakt mij geen kloten uit.
+worldpeace

Shareholder II | 25-05-19 | 22:52

Dan ben je als rechtsstaat toch gewoon moreel failliet. Als je als overheid een dergelijk advies geeft. Manmanman.

Gen. Maximus | 25-05-19 | 22:52 | 5

@Shareholder II | 25-05-19 | 23:01: Ich kann Juden nicht empfehlen, jederzeit überall in Deutschland die Kippa zu tragen. Das muss ich leider so sagen“

Empfehlen...

Gen. Maximus | 25-05-19 | 23:45

@Gen. Maximus:
Ik doe altijd alleen de eerste alinea van feyman :-) En daar staat: waarschuwen. In Duitse link daarna ook. Vandaar dus, excuseer. Advies is geen aanbeveling, maar een kniesoor die erover begint. Oh wacht..

Shareholder II | 26-05-19 | 00:16

@Shareholder II | 25-05-19 | 23:01: Maakt niet uit ... de benadering is hoe dan ook verkeerd en dit probleem blijft voortwoekeren.

Koning BongoBongo | 26-05-19 | 09:50
▼ 2 antwoorden verborgen

De olifant in de kamer mag niet genoemd worden.
De echte reden van de jodenhaat mag weer eens niet genoemd worden dus krijgt AfD de schuld in de schoenen geschoven, terwijl het toch echt links en de moslims zijn die zich schuldig maken aan jodenhaat.

Osdorpertje | 25-05-19 | 22:51

Totaal aantal asielzoeker verblijvend in NL: 30.000? 40.000? (2018)

Kopje overige was: 1000, maar minus de veelplegers, dus zeg 300 serieuze misdadigers. Dat is dus 1% van de asielzoekers.

Gemiddelde verdacht van misdrijven voor een Nederlandse achtergrond is 0,7 procent maar voor andere achtergronden (en sociale status) ligt het op een paar procent. Als we alle betrokken asielzoekers nemen (1710) is het 5-6% en vergelijkbaar met een aantal gevestigde allochtone (en ook niet-moslim) groepen in de 21 eeuw. www.cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2018/47/...

Kortom asielzoekers doen het zo'n beetje hetzelfde als onze allochtone burgers? Die uiteraard ook in een andere sociaaleconomische situatie zitten. Die percentages gingen bij deze groepen behoorlijk omlaag trouwens de laatste jaren.

Feynman klinkt te vaak als een soort klimaathystericus, hij pakt een grafiekje en kondigt het Einde van Nederland aan. De methode Wilders. Eventueel nog 20 andere willekeurige out-of-contekst verhalen erbij en we hebben een mooi narrative waar iedereen lekker verontrust en emotioneel van kan worden.

En dat dus verkopen via een commercieel blog. We moeten allemaal leven en onze beschouwingen belangrijk genoeg vinden om er wat betekenis uit te wringen. Maar ja, wie geeft er nog om de kleine details als waarheid?

GeenAccount | 25-05-19 | 22:46 | 11

@Epistulae_Morales | 26-05-19 | 01:04:

Totale onzin, zoals altijd om meerdere redenen;
- die toeristen betalen hun verblijf aan de costa zelf;
- gaan binnen 2, hooguit 3 weken weer weg;
- hun gedrag is niet te vergelijken met het "overig" in onze AZC's.

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden; asieleisers zijn geen vluchtelingen. Ik heb foto's en films gezien van vluchtelingen rond 1917 en 1940; vooral vrouwen, kinderen en bejaarden; gekleed in oude lappen; blij met een homp brood.
Wij zitten met jongemannen die gratis geld, gratis zorg, gratis eten en gratis huisvesting krijgen; maar nog steeds ontevreden zijn; die hun verblijf in brand steken als het eten niet gekruid genoeg is; die winkels leegroven; bussen terroriseren; vrouwen en kinderen aanranden; in die AZC's allerlei minderheden wegtreiteren; ook elkaar in groepen te lijf gaan; etc.
Zo bont maken toeristen het aan geen enkele Costa.

Dandruff | 26-05-19 | 01:40

@Epistulae_Morales | 26-05-19 | 01:04:
Toeristen laten geld achter en gaan weer. Asielzoekers komen zonder geld, zonder paspoort, verlangen (en krijgen) geld en blijven. Was dat onderscheid nou zo moeilijk zelf te bedenken?

Crusher | 26-05-19 | 02:01

@Dandruff | 26-05-19 | 01:40Genoeg politie aan de Costa, raddraaiers worden zo opgepakt, want Spanjaarden houden helemaal niet van vreemdelingen in hun land, zelfs expats, die alleen maar geld uitgeven en niks vragen zien ze niet zitten.

gato | 26-05-19 | 10:28
▼ 8 antwoorden verborgen

En ondertussen liggen de Amerikanen voor Irak,de Russen onderweg,roept en lijp linkse twitter mongool op tot moord op Wierd Duk,Schreeuwt half Europa ondertussen dat de Jood z'n keppeltje beter niet meer opdoet wegen nazivirus bij Duitse moslims,en konden we net zien hoe dat tyfustuig in Brussel dit voor elkaar hebben gekregen.

Diversiteit preken,vrouwen eerst hun keuken uit jagen en uitbuiten door ze minder te betalen,maar wel feministisch opstoken tegen de witte werkende man,dan de halve wereld hierheen hosselen,de autochtoon tegen de allochtoon,de rijke tegen de arme, de jonge tegen de armen,de gelovigen tegen de ongelovigen flink tegen elkaar opzetten,en tegen elkaar uitspelen.

Ondertussen alle economieën vernaggelen,lonen en arbeid onder druk zetten,ondertussen de sociale en gezondheidszorg versoberen,scholingsschuld op jonge schouders gooien, en een koningshuis miljoenen betalen om aan ze ons erfgoed te grabbel te laten gooien,met een koningin nederig onder een hoofddoek,en een koning aan de iftar..en daar doet onze nationale politie gretig aan mee.

Welles! Nietes! | 25-05-19 | 22:38 | 4

@Shareholder II | 25-05-19 | 22:59:
Ja,onder het verscheuren van een Israëlische vlag door IJslandse, en de dansers van een slecht presterende Madonna,hadden de Palestijnse vlag achter op hun shirt.Dus fake news toch?

Welles! Nietes! | 25-05-19 | 23:05

@Shareholder II | 25-05-19 | 22:59:
Oh, en een jankebalkende tranentrekkende Kuzu voor de deur,als promotor van ons Nederlands gedachtegoed.

Welles! Nietes! | 25-05-19 | 23:07

Wel niet
Volledig met je eens. We worden zwaar genaaid.

kempenaer | 26-05-19 | 02:10
▼ 1 antwoord verborgen

Paar jaar geleden al aan Canadese mail vriendin gezegd: ken je Joodse mensen die een tripje Europa willen doen? Waarschuw ze dan geen keppeltje te dragen. En de reden die daarvoor noemde was NIET extreem rechts...

Rest In Privacy | 25-05-19 | 22:37 | 3

Sommige boeren hier hebben kort blond haar en daardoor lijken die wel nazi's maar zijn het niet.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 25-05-19 | 22:41

@Jan-Joris-Jaap-Joop | 25-05-19 | 22:41:
De meeste mensen bij defensie hebben ook kort haar.
Daardoor lijken het wel boeren bij u in de buurt.
Maar zijn het niet

Het leven is zwaar | 25-05-19 | 22:48

@Het leven is zwaar | 25-05-19 | 22:48: Wist jij dat blond eigenlijk hetzelfde is als lichtgetind maar dan met nog iets minder hemoglobine of melanine want het scheelt nogal of je genoeg groente/vlees eet?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 25-05-19 | 23:07

Echt Het WARE geloof dringt steeds dieper de maatschappij in.
Nog even en...……….ach wat doen ze (de angsthazen) eraan

Alt | 25-05-19 | 22:33

Nou ja sommige rechtstremisten zijn ook gewoon menselijk.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 25-05-19 | 22:25

Wat een rotte kop heeft WA eigenlijk. Die Max moet wel echt een golddigger zijn. Of hij heeft echt een mooi karakter; we zullen het nooit weten.

Taggart | 25-05-19 | 22:22 | 2

Of gewoon een grote Willy Wiggle...

eerstneukendanpraten | 25-05-19 | 22:27

In het recente en grootste onderzoek ooit naar ervaringen met ernstige vormen van antisemitisme onder Joodse burgers uit de afgelopen vijf jaar in twaalf Europese landen blijkt uit tabel 6 in het het rapport (pagina 56-pdf, pagina 54 volgens nummering) dat ruimschoots de meeste van andere burgers met extreem-islamitische opvattingen afkomstig zijn, opvallend vaak gevolgd door extreem-links georienteerde burgers, en alleen in Hongarije en Polen dat vaker dan andere extreem-rechtse burgers zijn. Maar in die laatste landen is behalve dat er zeker vaker dan in andere landen uit dit onderzoek van dat soort types zijn ook beduidend minder die in de rest van de landen daders zijn.
fra.europa.eu/sites/default/files/fra...

Arne Appelmelk945599 | 25-05-19 | 22:21 | 2

Lees die laatste zin nog eens even, daar is werkelijk geen touw aan vast te knopen.

Bakkeleures | 26-05-19 | 09:00

@Bakkeleures | 26-05-19 | 09:00: Als er in Hongarije en Polen beduidend minder extreem-islamitisch en extreem-linkse types zijn dan in b.v. Nederland of Frankrijk zullen de percentages van antisemitisme vanuit deze groepen ook beduidend lager liggen. Andersom zal dat dan vanuit extreem-rechtse (of orthodox katholiek christelijk in dit geval) er juist veel hoger zijn. Het gaat om percentages begrijp je? Al beweer ik daarmee zeker niet dat de absolute aantallen er lager zijn.

Arne Appelmelk945599 | 26-05-19 | 13:44

Oh Feynman, als het Orakel van Dephi nog zou bestaan dan zou jij er staan. Dan was jij mijn favoriete spreker. Mijn vrouw en ik zouden jou eren met wierook en bloemen. Maar het orakel aldaar is verstomd. Archeologisch gemaakt. Ik ken maar een goed antwoord op jouw woorden van aanstaande doem. Wij moeten weg. Verhuizen naar een eiland een reservaat voor al de vrijzinnige geesten onder ons. Wat jammer dat de Paaseilanden niet ongenaakbaar zijn. Na alles wat zich daar heeft afgespeeld. Er wonen nog steeds menschen.. dat is het probleem. We kunnen nergens heen gaan. Zelfs mount Everest is crowded nowadays. Evengoed geven jouw koele wetenschappelijke feiten een warm gevoel van geborgenheid. Let it be.

suscrofa | 25-05-19 | 22:21 | 7

Is dit een liefdesverklaring?

Peter777 | 25-05-19 | 23:12

btw. Ik weet welk eiland uitermate geschikt is om uw dromen te verwezenlijken.

Peter777 | 25-05-19 | 23:17
▼ 4 antwoorden verborgen

Eerst opnieuw kartel kiezen en daarna gaan klagen, dat is wel typisch Nederland. NEEN, u hebt gekozen en zult ook opdraaien voor de gevolgen! En alweer op mij afwentelen kan niet meer, want tegen die tijd heb ik alle bezittingen verkocht en ben vertrokken. Los dus je eigen shit maar op!

ZwarteDag | 25-05-19 | 22:18 | 4

@Herr Inspector | 25-05-19 | 22:50:
Ik ben benieuwd wat stemmen via internet met digiD opleverd.

ditotje | 25-05-19 | 23:00

@ditotje | 25-05-19 | 23:00: Nou hou maar op, ik werd gisteren al terecht gewezen over die DIGID hahahaha

clockandhammergame | 26-05-19 | 00:26

@Herr Inspector | 25-05-19 | 22:50: een hoop ongeldige stemmen. En uiteraard geen middelen voor handhaving

Epistulae_Morales | 26-05-19 | 01:13
▼ 1 antwoord verborgen

U snapt het niet, moslims zijn per definitie tolerant, zeker ten opzichte van Joden, vraag het maar aan Jesse Klaver...

eerstneukendanpraten | 25-05-19 | 22:17 | 1
-weggejorist-
CharlesMartel | 25-05-19 | 23:35

Idiocracy.. mooie cult comedy, goed voorbeeld. Alleen zijn niet tokkies, maar vooral moslims zich aan het vermenigvuldigen.

Ton8695 | 25-05-19 | 22:17

"Vrouwen die een zwangerschap uitstellen vanwege hun carrière of studie geven daarmee feilloos aan dat hun kindje in hun omgeving nog niet welkom genoeg is." Dit soort ongenuanceerde veralgemeniseringen tonen feilloos aan dat Feynman maar wat bij elkaar veegt om een tekstje te bakken.

laatste_waarschuwing | 25-05-19 | 22:14 | 11

Feynman is weer ouderwets kuDt met zijn geneuzel.

overVecht | 26-05-19 | 09:15

@ZwarteDag | 25-05-19 | 22:21: Het artikel in Trouw stelt wel de vraag, maar geeft daarna een reeks van mogelijke oorzaken en voor-en nadelen. Feynman stelt in zijn algemeenheid dat uitstel vanwege carrière of studie iets zegt over de vraag of een kind welkom is in hun omgeving. Dat is in veel gevallen gewoon niet zo. Ik ga geen voorbeelden noemen, want ik mag toch aannemen dat u die zelf kunt bedenken.
Ik heb moeite met teksten op basis van krantenkoppen en veralgemeniseerde conclusies waaraan iedere onderbouwing ontbreekt en waarmee wordt beoogd kwasi-wetenschappelijke verbanden te leggen tussen de bedoelingen van mens en maatschappij op nationaal- en wereldniveau. Onder onderbouwen versta ik dan iets anders dan een link naar soortgelijke schrijfsels.

laatste_waarschuwing | 26-05-19 | 09:57
▼ 8 antwoorden verborgen

Het wordt hoog tijd dat de rechts extremisten keihard worden aangepakt.

Jacktheflipper | 25-05-19 | 22:14 | 1

PS: moslims die niets

Jacktheflipper | 25-05-19 | 22:15

Timmermans verkondigde dit ook al hoe verrot kan je zijn dat je de gemeenschap om wie het gaat de mond snoert.

Markknudde | 25-05-19 | 22:12 | 2

Een goede 'Keek Op De Week'. Wat een tijden... *zucht* :-(

keestelpro | 25-05-19 | 22:10 | 3

Man o man wat missen we dat elke zondag.

Kladderadatsch | 25-05-19 | 22:27

@Alt | 25-05-19 | 22:47: Toen stonden de neuzen nog allemaal dezelfde kant op. Nederland was links. Nederland was rechts. Maar Nederland was EEN! Nu is discussie niet meer mogelijk en staan links en rechts lijnrecht tegenover elkaar, niet wetende dat links eigenlijk rechts is geworden en rechts links. Snapt u het nog? Ik wel.

keestelpro | 25-05-19 | 22:51

"het waren mensen zoals u en ik die de rekening kregen van een mislukte immigratiepolitiek."
Daar waarschuw ik al een jaar of 5 voor met de toevoeging dat de neoliberale bazen er lekker aan hebben verdiend.

ProAsfalt | 25-05-19 | 22:08 | 2

Dan valt het probleem dus best wel mee.. dat is hoogstens 15% van het volk dat de moeite nam om een rond hokje rood te kleuren, afgelopen donderdag

Epistulae_Morales | 26-05-19 | 00:57

wat een boreale gedachten, Feynman!

Glasgow Argus | 25-05-19 | 22:06

"Feit is dat de regering dit openlijk erkenT", Feynman !

aamert | 25-05-19 | 22:05 | 5

"Harry, hol schon mal den Wagen" nivootje wieder...

Pedronegro | 25-05-19 | 23:23

Bij zulke elementaire taalfouten stop ik met lezen. Jammer, zal verder vast een aardig stukje zijn.

Bakkeleures | 26-05-19 | 08:57

@Bakkeleures | 26-05-19 | 08:57: het is gewoon een blog hiero... geen intellectueel niveau heeft daar niets mee te maken. poch niet zo en doe wat aan je odol, knul.

lovekila | 26-05-19 | 09:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Ja, iedereen moet zich aanpassen aan de moslim gemeenschap!!!!

Niet links | 25-05-19 | 22:05 | 1

Of er zelf een worden of kaput. Staat letterlijk zo in hun woestijn handboek. Wijlen Hans Jansen heeft er aardige boeken over geschreven. Maar als je die aanhaalt ben je loslopend wild in het Nederlands discours.

Kladderadatsch | 25-05-19 | 22:32
-weggejorist-
keestelpro | 25-05-19 | 22:04

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino