achtergrond

Geenstijl

D66 wil Europese FBI: 'Politiedienst die kan verhoren, huizen doorzoeken en arresteren'

Zouden er soms Europese verkiezingen naderen?

Je weet het bij D66 nooit. Het ene moment willen ze dit, het andere moment willen ze dat en dan staan ze met z'n allen weer te dansen op het graf van weer een kroonjuweel, terwijl Hans van Mierlo zich twee meter lager maar weer eens omdraait. Maar ze willen momenteel dus een Europese FBI.

Zo'n interstatelijk speurneuzenbureau is natuurlijk hartstikke handig om de dankzij rubberbootmarine aan wal geraakte asielstroom te beteugelen, op te sporen en retour afzender te sturen. Hartstikke vóór dus - al lukt het Nederland niet eens de haven van Rotterdam vrij te houden van Mocro-runners die heen en weer pendelen vanuit Amsterdam om de Colombiaanse handelswaar naar de neusjes op de Snuifas te brengen. Dus ja, wat zou nou de bijdrage zijn van een overkoepelende Euro-organisatie?

Wat je bij 'permanente en intensieve politiesamenwerking' tussen de regeltjes door in ieder geval leest is dat het allemaal de schuld is van die enge nazii in Oost-Europa en vooral dat het de opmaat is naar méér. En dat is hartstikke eng, lees bij D66 maar eens over 'dwangbevoegdheden, ondervragingen, huiszoekingen of arrestaties'. Dat de Belgo-politie voor je deur staat omdat die dronken superkneus van een Juncker vindt dat er iets niet in de haak is en omdat hij zijn reet afveegt met je soevereiniteit.

Dat giftige Europese droombeeld van D66 kruipt steeds dieper je hol in, en dat terwijl ze in andere Europese landen op het gebied van pak 'm beet corruptie nog altijd langs de rand van het achterlijke scheren. Nou ja, dan maar hopen dat de Europese FBI net zo goed werkt als Frontex.

Zeg het ze

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.