Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Openbaar overleg GS Redactieuitje 2019

GeenStijl Teamuitje 2019.

De rupsjes worden vlindertjes, de whiskeytjes worden biertjes en de broekjes worden rokjes. Dus wij met dat naderende zomerweer een beetje ongedwongen keuvelen naar welk festival onmeunig stadse boer Spartacus de redactieraad dit seizoen eens mee naar toe mag nemen voor het jaarlijkse uitje. Het is immers zijn beurt - in 2017 organiseerde Zentgraaff een dictee en die is naderhand linea recta weggejorist naar de Joop, en vorig jaar nam Tom Staal de roedel op sleeptouw naar zijn die Heimat. Er schijnt nog steeds een reaguurder gevangen te zitten in dat rallige stripteasehotel. Enfin, iedereen trappelen van ongeduld voor het teamuitje van 2019. Komt die Spartacus aankakken met de optie Zwarte Cross. Jezelf in een modderpoel laten smijten door een stelletje dronken boeren? Mooi niet dus. Hier, een kloosried van die website van die gasten.

ZC: Op de Zwarte Cross zullen in 2019 wederom duizenden zich onbevreesd in het feestgedruis storten. De Zwarte Cross is de plek waar ‘s wereld beste bands de naden uit het feesttentdoek rocken, waar motorcrossfans zich vergapen aan theater & cabaret en waar stuntmannen hun eigen records verpulveren. De slogan van de 23e editie van de Zwarte Cross luidt: Niks is onmogelijk!
GS:
Nounou poehpoeh beste bands ter wereld. Die bejaarde draak van een Heino, en dan hebben we de Black Eyed Peas, die alleen interessant zijn vanwege die als zangeres vermomde buikdanseres, maar die hoort er kennelijk niet eens meer bij. Helemaal gemist. En dan heb je nog De Staat, een soort benzinemotor die 1 op 2 slurpt, maar dan niet met benzine maar wel met subsidie. O ja, rondjes rennen, dat kunnen ze ook erg goed. Ja en verder. Dan heb je nog theater en cabaret, maar dat heb je op de Parade ook, maar dan duurder en pretentieuzer - en je hoeft er vanuit je grachtengordel niet eens voor naar Lichtenvoorde te snorfietsen met helm. En dan doet een stuntman een keertje een salto voorover waar half Gelderland drie dagen van onder de indruk is. Niks is onmogelijk jongens.

ZC: Wie organiseert er in he-mels-naam een festival met ogenschijnlijk onverenigbare programmaonderdelen in een krimpregio van Nederland en benoemt bovendien een voormalig interieurverzorgster op leeftijd tot festivaldirectrice? Nou?! Juist ja. Niks is onmogelijk!
GS: Ja even over posterboy Tante Rikie. Die gaat dus naar zo'n bandje toe en zegt: "Ja kom maar jongens." En dan komt iedere band naar je festival. Mogen ze ons eens uitleggen wat die magie is, van die Tante Rikie. Het is goddomme wel je heilige drie-eenheid hoor, die bejaarde Jan Smeets met zijn jubileumprogramma van niks, en dan heb je polderactivist Eric van Eerdenburg die tout hip Amsterdam in ruil voor vijftien muntjes aan spelt-avocado-dis voorschotelt in Biddinghuizen. En dan dus die tante Rikie, die zich letterlijk en figuurlijk door een paar sjouwers laat rondbanjeren over dat festivalterrein. Dit is dus de crème de la crème op festivalgebied in Nederland. Goeiemorgen.

Rikie: "Een groot deel van mijn jonge leven ben ik de underdog geweest. Eigenlijk werd ik als nog minder dan dat beschouwd. Ik was de underbitch onder de zwerfhonden. Ik kon niet bijster goed leren, groeide op in een armoedig arbeidersgezin en ik had van jongs af aan mijn figuur niet mee. Toch heb ik nooit getwijfeld aan wat ik kon bereiken. Ik hoefde maar een kleurpotlood te pakken en al tekenend maakte ik de mooiste sprookjeslandschappen met mijzelf in de hoofdrol. Of ik schreef tot diep in de nacht in mijn dagboek. Ik liet mijn geest op volle toeren werken en zonder na te denken vloog mijn kinderhandje over het papier. De meest waanzinnige ideeën schreef ik op en zo besefte ik op jonge leeftijd al dat met een gezonde dosis verbeeldingskracht alles mogelijk is. Tijdens deze middernachtelijke sessies werd in mijn schedel het zaadje gepland wat later zou uitgroeien tot de Zwarte Cross. Inmiddels ben ik in de heerlijke zwoele nazomer van mijn leven gekomen en kijk ik vooruit door terug te kijken. De nieuwe generatie Zwarte Crossers wil ik inspireren en motiveren. Zonder dromen, fantasie en creativiteit was de Zwarte Cross immers nooit geworden wat het is nu is en daarom is het motto van de Zwarte Cross 2019: ‘Niks is onmogelijk!’."
GS: En wij altijd maar denken dat de underbitch onder de zwerfhonden ergens columnist is. Al die grote woorden. Inspireren. Motiveren. Dromen. Fantasie. Creativiteit. Waar hebben we het nou eigenlijk over? Een paar man op een festivalweide die in zo kort mogelijke tijd zo dronken mogelijk worden. Misschien dat die Crossers een keer kunnen uitleggen wát nou precies de verbeelding prikkelt. En hoe. En waarom. Gaan we niet allemaal naar de Zwarte Cross om hartstikkene veel bier in onze mik te jagen en een beetje te kijken hoe Achterhoekse en Brabantse idioten een carnavalswagen met spuitende pik hebben omgebouwd tot crosswagen? Durf te dromen hoor.

ZC: Ons nieuwste podium is ‘The Noaberhood‘, dat vorig jaar zijn debuut maakte op ons festival. In deze hiphopweide voor Noabers With Attitude verschijnen grotere namen afgewisseld met jong talent uit de Benelux, streetart en lijpe skateshows in een halfpipe. The Noaberhood is de plek waar je je waant op een buurtfeest in Brooklyn.
GS: As I walk through the valley of the shadow of John Deere. Die crips in Brooklyn lachen zich natuurlijk helemaal kapot om zoveel kneuterigheid in die verre uithoek van Amsterdam-Oost. "Nou jongens, voordat we met de John Deere een drive-by plannen, welke gangsters hebben jullie allemaal staan op die Noaberhood?" - Euhhh ja we hebben Brainpower natuurlijk, dat is wel echt een ruige gangster want die is ooit van montuur gewisseld van zijn bril, en hij heeft nu ook een sik. Ennee..., Boekoesam ofzo. Fuck yeah, buurtfeest in Brooklyn. 

ZC: Zwemmen op de Zwarte Cross kan dit jaar weer op festivalstrand Playa Gasolina; lekker plonzen of zonnen met een cocktail in je hand tegen een decor van verweerde verkleedhuisjes en zongebruinde badmeesters. Er is een Blagenparadijs, waar echte rocksterren speciale kindvriendelijke optredens verzorgen, kids op een superstoere grotemensencrossmotor kunnen zitten en over hun eigen crossbaan kunnen racen. In Gaycafé de Kast kunnen de bezoekers zichzelf lekker laten gaan op foute discobeats en een dansje wagen met onze extravagante dragqueens op het podium. De Gospel Church is er voor zowel gelovigen als atheïsten. Zang, dans, scherpe columns, rare fratsen, de zin van het leven; het is allemaal te vinden op de Theaterweide. Kennis maken met de power van een motorfiets kan bij de motoropstap voor volwassenen. Op deze website vind je een overzicht van alle locaties, dat zijn er 41 in totaal. 33 van deze locaties zijn podia.
GS: 33 podia. Waarom heeft iemand 33 podia? Zodat je bij het ene podium kan wieberen, en dan kom je bij een ander podium, en dan ga je weer verder, en zo is het altijd wel een keertje ergens leuk. Ja, zo kunnen wij het ook. Dat is een beetje zoals de Verenigde Staten. Veel van die staten zijn best wel achterlijk, maar als je maar lang genoeg reist is het vanzelf wel een keertje leuk.

Enfin. Voordat wij van de redactie überhaupt het imperiaal van de Volvo gaan volbouwen om de drieweekse reis naar het oosten te gaan aanvangen, mogelijk kunnen ze ons eerst even vertellen wat een roze zolderkamerautist precies op dat zoepfestijn te zoeken zou hebben, behalve dat het een 'inspirerende omgeving' is, want zo luidt ook de catchphrase van een willekeurig IT-bedrijf dat een gare sollicitatie op LinkedIn heeft geklapt.

Reaguursels

Inloggen

Lekker naar de luchtmachtdagen in Volkel overmorgen! Een dinnetje wilde alles betalen, hotelletje, eten etc.

Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen, militair vliegspul altijd +1000.

Kop Kaaz | 12-06-19 | 23:26 | 1

Als het dinnetje A. Bijleveld heet, zou ik nergens een krabbel onder zetten. Voor je het weet, word je wakker in Mali...

H. Caulfield | 13-06-19 | 10:18

Wat een ontiegelijk zuur stuk Mosterd. Heerlijk.

Rest In Privacy | 12-06-19 | 19:22

Mosterd: Lieve mensen van de Zwarte Cross, hebben jullie nog kaarten voor ons teamuitje?! Kusjes Mosterd
ZC: nee sorry, we zijn uitverkocht
Mosterd: maakt niet uit, ik vond het toch al stom en ik ga nu een heel krat Grolsch wegtetteren en op ons weblog ranten waarom de Zwarte Cross stom is en ik het echt heus helemaal niet erg vind dat ik er niet heen ga. Mokum4ever!

kobuskuch | 12-06-19 | 17:39 | 1
-weggejorist-
2tribes | 12-06-19 | 21:35

Heb als Achterhoeker ooit eens kaarten gewonnen en ben dan ook maar gegaan. Nooit weer. Maar euh, ik woon er in de buurt en op de route (als je via Enske gaat dan). Als jullie zin hebben in een pilsje onderweg, van harte welkom! Wel ff bellen van te voren. Niet dat je me stoort in een fapsessie

Hem | 12-06-19 | 16:54

Waar kan ik mij inschrijven? Wel weer eens zij in een afgezaagde teen!

overVecht | 12-06-19 | 16:41

Misschien is een bezoek aan Moddergat een idee? Volgens het Sociaal Planbureau een plek waar mensen erg gelukkig zijn. Bovendien treedt er volgende week een Piratenkoor op.

Rest In Privacy | 12-06-19 | 16:04

Gelukkig is 013 bij mij in de buurt.

Rest In Privacy | 12-06-19 | 15:39 | 1

Kruikenzeikers!

Rest In Privacy | 12-06-19 | 16:05

De Zwarte Cross, was ooit, net als Lowlands, hartstikke leuk... Toen kwam 3FM met in hun kielzog de SJW's en al het ander gespuis en toen was het vlug gedaan met de feestvreugde...

Ad Hominem Tu Quoque | 12-06-19 | 15:37 | 1

Precies dat! Alles gaat kapot met npo en 3fm. Gegroet, een tukker.

Linke Soep | 12-06-19 | 15:46

Gewoon naar Grollo gaan.

gato | 12-06-19 | 15:35

Beter kunnen is zelf upbouwen. Probeer het maar eens, het Geenstijl Fresstival ofzoiets, als het beestje maar een naam heeft. Zodra jullie erachter zijn hoe godsgruwelijk veel werk een festival bouwen is, hoe kansloos veel regeltjes, vergunningen en ander papieren gezwam je moet doorploegen, alle kans op een sof als het toevallig code (insert kleurtje hier) is, gelazer met bekertjesjattende oostblokkerts, manitou's in de sloot, doorgesnoven promotors in de backstage etc... etc...
Ik zou gewoon eens gaan kijken daar in't oosten, leer je nog eens wat en houd je daarna waarschijnlijk wel je domme snavel over grote festivals in NEEderland organiseren.

elfenstein | 12-06-19 | 15:11 | 3

Je moet ook geen bekertjes van koper gebruiken.

H. Caulfield | 12-06-19 | 15:20

@H. Caulfield | 12-06-19 | 15:20:
GHehehe, mooi.
De reden dat je tegenwoordig op festivals van die gare constructies hebt waarbij je een bekertje als het ware koopt ipv statiegeldsysteem is dat met statiegeldbekertjes er hele groepen oostblokkers je bier gaan jatten voor het statiegeld. Met het nieuwe systeem levert dat nog wel eens het vermakelijke tafereel op dat zo'n gast dan met een zuil van twee meter beketjes aan komt zetten en dan een meier statiegeld gaat eisen aan de biertapstudent van dienst. Kansloos volk echt, walgelijk.
Op lowlands hebben we ze al eens met grof geweld de tent uit moeten rammen omdat ze weigerden te stoppen met bezoekers hun bier jatten.

elfenstein | 12-06-19 | 15:30

@elfenstein | 12-06-19 | 15:30: Dank voor de uitleg, maar ik ben festivalganger. Volgende maand DownTheRabbitHole. Ik ken het verschijnsel.

H. Caulfield | 12-06-19 | 15:45

De zwarte cross is net als de meeste festivals verworden tot een plek, waar mensen die allemaal vooral heel, heel, heel erg hetzelfde zijn, elkaar vooral wijsmaken dat ze heel uniek en anders zijn. Mensen zonder smaak, die pretenderen te weten wat smaak is.

Ton8695 | 12-06-19 | 14:56 | 5

Ik heb nieuws voor je, ton. We zijn ook allemaal min of meer hetzelfde. Sowieso, goede smaak willen tentoonspreiden op de zwarte cross, gaat het nog een beetje, meneer dróge? Het is een uitlaatklep voor veelal hardwerkende luitjes die niks anders willen dan bier, vette bende en geile wieven. Bij de ZC aangevuld met rondscheuren op debiele voertuigen en lekkere harde herrie. Niks mis mee, niet alles hoeft te deugen of goedgekeurd te zijn door de smaakpolizei.

elfenstein | 12-06-19 | 15:37

yup.

Metaalenzo | 12-06-19 | 16:04

@elfenstein | 12-06-19 | 15:37: niks mis mee? Nou, alles. Maar ooit zul je het zelf snappen. Alleen is dan het onheil al geschied.

Normpje | 12-06-19 | 16:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Een Belgisch Festival dan maar?

Einde van de Domheid | 12-06-19 | 14:52 | 2

Rock Werchter komt eraan... leuk festival, leuke mensen, geen gezeik.

Ad Hominem Tu Quoque | 12-06-19 | 15:40

Duitsland. méér metal, beter en grotere glazen bier, beter vleesch. enige nadeel zijn de Duitse Festivalschweinchen die het niet vuil en goor genoeg kan; in modder badderen op dag één en vervolgens niet douchen of wat dan ook. moderne hippies zo je wilt. Gelukkig op de kleinere metalfestivals nog in kleine aantallen dus te overzien

Metaalenzo | 12-06-19 | 16:06

Een speenvarkentje roosteren in Mekka zit er niet in zeker ?

Lt-Kol Kilgore | 12-06-19 | 14:52

Whatabout de terreurregens des doods op die dag?

RickTheDick | 12-06-19 | 14:47

Ha Mosterd,

Dank je wel voor je prima opstel! We hebben er hier smakelijk om gelachen. En om eerlijk te zijn, sla je ook wel een paar keer de spijker op zijn kop hoor. Je hebt er wel erg veel tekst voor nodig. “Wij gaan niet”, was ook voldoende geweest. Althans, wie is er nou geïnteresseerd in jouw argumenten om niet naar de Zwarte Cross te komen? Maar goed, als ik het goed begrijp, gaan jullie teamuitje toch ergens anders houden. Moet ook wel, want we zijn uitverkocht. We organiseren ook nog een ander tof festival: Mañana Mañana. Kaarten zijn nog verkrijgbaar en wel hier: www.mananamanana.eu/tickets/. Misschien tot dan? Tot slot: Heet je echt Mosterd? Of kom je uit Doesburg?

Groet!

Rikie

(Dat is gewoon mijn echte naam trouwens. Een schuilnaam is mij te Randstedelijk)

TanteRikie | 12-06-19 | 14:38 | 7

Plus heel veul. Iedereen die het niets vind, "de zwarte cross", vooral niet komen. We vermaken ons zonder jullie ook prima.

DerkArie-ut-de-Achte | 12-06-19 | 15:02

Tante Rikie blijkt gewoon reaguurder te zijn en bovendien scherp van de penneveer geslepen. Mooi wark dit.

elfenstein | 12-06-19 | 15:05

Hatseflats! 't Is ook mijn festival niet, maar om daar nou zo'n zuur stuk aan te wijden. Alsof dat rare Kwakoe festival in 020 zo'n verrijking is.

BakkerHenk | 12-06-19 | 15:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Nee, niet mijn GS ook in de goot. Zwarte T-shirts met opdruk, klompen, afgekipte spijkerbroeken, teenslippers/croqs, domme hoedjes, tattoo’s, god wat een ellende ook. Zoek wat anders, please?

Normpje | 12-06-19 | 14:32

Jullie missen de essentie.
Zwarte Cross is gewoon drie dagen vrêt'n, zuup'n en over de pruum heen kruup'n..

Wijze uit het Oosten | 12-06-19 | 14:32 | 4

De essentie van het leven, zeg maar..

Knokloof | 12-06-19 | 15:21

@fifi23 | 12-06-19 | 14:37:
Veel randstedelingen ook tegenwoordig heb ik me laten vertellen, net als met carnaval. Die moeten gewoon lekker naar DTRH gaan en zwarte cross zwarte cross laten blijven.

2tribes | 12-06-19 | 21:45
▼ 1 antwoord verborgen

Ach laat die zwarte crossers lekker hun commercieel gekaapte feestje houden.

peterdh | 12-06-19 | 14:32

Tool. Ziggo Dome. Volgende week dinsdag.

Rest In Privacy | 12-06-19 | 14:31 | 3

Hell yeah. Ga ik heen.

Mammeloe | 12-06-19 | 14:52

@Mammeloe | 12-06-19 | 14:52:
Het is te hopen dat Maynard zijn gasmasker afzet, anders hoor je alleen maar Bob Dylan-geneuzel.

gestoptmetroken | 12-06-19 | 16:01

Of de Euromast!

Mammeloe | 12-06-19 | 14:30

Alle varkens naar het noord-oosten waren al volgeboekt. Gaat het voor mij dus niet worden. De tractors en koeien ook trouwens

Zatkniss | 12-06-19 | 14:23

Waar gaat dit over?
Wat een hol gezanik.

kotelet | 12-06-19 | 14:23

Lekker 3 daagjes naar het North Sea Jazz gaan jongens, net als ondergetekende.
Tukken op de SS Rotterdam en 3 dagen genieten van heerlijke muziek.
Zin in!!

Berbaar | 12-06-19 | 14:22 | 14

Oh oh loop ik dus kans jou daar ook tegen te komen naast alle andere bekenden?

2tribes | 12-06-19 | 21:47
▼ 11 antwoorden verborgen

Denk niet dat ze op de vervelende over assertieve volk uit het Westen zitten te wachten daar.

lacucaracha | 12-06-19 | 14:21

Ik verkeerde in de veronderstelling dat dit een vuige editoral was waaronder ´ingezonden mededeling´ op zijn plaats zou zijn.

Wat schetst mijn verbazing: Uitverkocht

cucaracha | 12-06-19 | 14:16

Zet gewoon een podium neer in een wei, een bierpomp en een hamburgertent. Programmeer wat bandjes met metaalgitaren en ik was van de partij. Tegenwoordig is het alleen maar geneuzel.

Computer_says_no | 12-06-19 | 14:16 | 1

Dong Open Air, 11/12/13 juli. 50km van de grens bij Venlo. aanradertje

Metaalenzo | 12-06-19 | 16:08

De Zwarte Cross was leuk toen het nog in Halle was. Nu is het een ultra-commercieel 3FM middle of the road festijn geworden waar het verboden is om eigen eet- en drinkwaar te nuttigen.
Een beetje adolescent laat dit links liggen.

Superior Bastard | 12-06-19 | 14:15

Nee, dan nog liever Boothstock

RickRD | 12-06-19 | 14:15

Afgelopen weekend net Ribs&Blues gemist in Raalte. Graties festival, dus dat had de GS personeelsvereniging wel op prijs gesteld.

NeedIsaymore? | 12-06-19 | 14:13 | 3

Verdomme. Kom je nu mee.

Van Rossem | 12-06-19 | 15:08

@Van Rossem | 12-06-19 | 15:08: 30/31 mei en 1 juni 2020 is de volgende editie. Zorg dat je dan in het organiserend comité van de GS personeelsvereniging zit Van Rossem.

NeedIsaymore? | 12-06-19 | 17:02

Ja was weer super leuk!!

2tribes | 12-06-19 | 21:50

Ik zou wel willen gaan, maar dat 'zwarte' hè; wat moet ik mij daarbij voorstellen? Quincy en Sylvana die bij Bennie Jolink achter op de Norton door de modder scheuren?

gestoptmetroken | 12-06-19 | 14:13 | 2

Working on the chaingang.

H. Caulfield | 12-06-19 | 14:56

Type op google zwarte cross en je weet waar zwart vandaan komt.

DerkArie-ut-de-Achte | 12-06-19 | 15:08

De verplichte inentingen dienen al een maand voor vertrek genomen te worden

HdJ | 12-06-19 | 14:12

sinds 3fm en andere commerciële meuk zwarte cross zijn gaan omarmen ben ik een grote afwezige.

obseditas | 12-06-19 | 14:09 | 1

3FM is er niet meer bij toch? Daarom is het voor ons ineens weer een optie *grijns*

Van Rossem | 12-06-19 | 15:09

Zo lang het nog geen Groene Cross heet zeker gaan zou ik zeggen. Geniet er van nu het nog kan.

jip_86 | 12-06-19 | 14:08

Prachtig betoog en het had best nog wel wat langer gemogen.

Rest In Privacy | 12-06-19 | 14:07

Ik zou inderdaad naar Grollo gaan Mammeloe!

pibasso | 12-06-19 | 14:07

Ga steengrillen, zeurpiet.

Koning Willy | 12-06-19 | 14:07 | 3

Die wilde ik ook opwerpen, in combinatie met discobowlen.

MickeyGouda | 12-06-19 | 14:26

Ik zeg partijtje airsoft, daarna escape room en om het af te toppen kitesurfen met aansluitend strand bbq. Nailed it! Nog een slippendrager nodig?

2tribes | 12-06-19 | 22:00

Grollo is wel wat voor jelui.

Mammeloe | 12-06-19 | 14:06 | 5

@Superior Bastard | 12-06-19 | 14:20: Alvast veel plezier, Daniël. Een beetje beweging kun je wel gebruiken.

Rest In Privacy | 12-06-19 | 15:19
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl