achtergrond

Geenstijl

Prof. van Vollenhoven: 'Redactioneel beïnvloed MH17-onderzoek was juist NIET onafhankelijk'

Sorry hoor, maar gewoon nog een MH17-onderzoek topic op basis van een tweet van de oude baas van de OVV, deze keer omdat ie nog explicieter refereert aan nieuws over onze WOB.

Dit antwoord betekent des te meer,dat wij "wettelijk" moeten vastleggen wat wij onder #onafhankelijke #onderzoeken verstaan. #Redactionele #beïnvloeding bij onafhankelijke onderzoeken komt dan in mijn woordenboek niet voor!

BNR Nieuwsradio
BNR Nieuwsradio
@BNR

Minister Grapperhaus noemt de ambtelijke beïnvloeding van een onderzoek 'redactioneel' van aard. Grapperhaus moest zich vandaag in de Kamer verantwoorden voor de affaire Schoof bnr.nl/player/audio/1…

177
Reply

Na het vragenuurtje van vanmiddag, dat minister Grapperhaus te baat nam om even over de kwestie te liegen, debatteert de Tweede Kamer op 6 maart over onze onthulling dat het 'onafhankelijk' onderzoek naar de crisisbeheersingsorganisatie MH17 is beïnvloed. En dat is nodig ook. Pieter van Vollenhoven, oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (dat is zeg maar de club die allemaal onafhankelijk onderzoek deed) legt hierboven haarfijn uit wat er verkeerd is gegaan. En dat de veranderingen afdoen als "redactionele aanpassingen" geen hout snijdt, omdat een onafhankelijk onderzoek ook echt onafhankelijk dient te verlopen. Dus zonder meekijkend ministerie-onderdeel (WODC) dat zelf voortdurend een ander meekijkend ministerie-onderdeel (NCTV) in de nek voelde hijgen. Kan Rutte zeggen dat de onderzoekers achter hun onderzoek blijven staan. Kan Grapperhaus blijven zeggen dat de onderzoekers achter hun onderzoek blijven staan. De onafhankelijkheid is geschonden. En daarvoor is het ministerie verantwoordelijk. Punt.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.