achtergrond

Geenstijl

13-jarig meisje honderden keren verkracht door vijftien mannen, oom dwong haar het te filmen

De hel bestaat gewoon, en natuurlijk ook in uw mooie Nederland.

Niet (meer) beschikbaar

Dat wist u al, maar soms wordt het u weer even onder de neus gewreven. Groningen, 2015: een dertienjarige dochter van een verslaafde prostituee wordt door haar oom Michel M. uit Winschoten onder zijn hoede genomen, dacht ze. "Ze zou, los van het misbruik door haar oom, zeker tweehonderd keer zijn verkracht door zeker twaalf tot vijftien mannen. Acht van hen zijn getraceerd en moeten nu voorkomen. Ze komen uit Winschoten, Groningen, Drouwen, Almere, Den Helder en Hoogeveen, en zijn in de leeftijd van 25 tot 46 jaar." Haar oom bood haar als meerderjarige aan op een "18+ site". 

Op 15-jarige leeftijd stapte het slachtoffer zelf naar de politie. In getuigenissen in de rechtbank zeggen meerdere verdachten dat zij niet wisten dat het een minderjarig meisje betrof. Dit terwijl er in veel gevallen screenshots van chatgesprekken zijn waaruit het tegendeel blijkt. "De oom dwong haar ook tot de seks met anderen en gaf instructies. Zij moest alles filmen en de video’s naar hem sturen. Om te zorgen dat ze het allemaal goed op beeld kreeg kocht hij bij de Action een statief voor haar. Het gaat om wrede verkrachtingen. Daarbij werd het kind onder andere vastgebonden aan een boom en kreeg zij cocaïne en andere drugs toegediend."

De oudste verdachte heeft twee kinderen van dezelfde leeftijd en staat op het punt om naar Haïti af te reizen om een kind te adopteren. De oom is veroordeeld tot acht jaar cel en tbs en heeft tijdens de rechtszaak meerdere keren gezegd dat "Ik heb haar nergens toe gedwongen, hoe jong ze ook was, ik heb met haar overlegd. Ze is niet zo onschuldig als ze eruitziet." Acht overige verdachten staan vanaf vandaag voor de rechter. Tegen twee van hen is 10 en 42 maanden cel geëist. "Het gros van de verdachten heeft geen advocaat, en enkelen van hen spreken geen Nederlands." Een van de verdachten is al 18 jaar in Nederland, maar heeft nog geen Nederlandse nationaliteit. "Een veroordeling zou het verkrijgen daarvan verder in de weg staan, legt zijn raadsvrouw de rechtbank voor". Is wel zo.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.