achtergrond

Geenstijl

Raad van Europa bepaalt: 'Sharia is in strijd met mensenrechten'

De Raad van Europa. Niet meteen schuimbekkend verwarren met de Europese Raad of Europese Commissie hè.

Dit is o.a. de Europese rechtbank die met het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens in de hand toetst of we het wel een beetje gezellig houden met z'n allen. De zaak speelt eigenlijk al sinds Refah Partisi and Others versus Turkey uit 2001 heen en weer, maar dan heb je na 18 jaar wachten ook wat. In 2016 nog een keer extra aangezwengeld door aanstaand FvD-minister van Integratie Pieter Omtzigt, en nu ligt er dan eindelijk een definitief oordeel:

"De Raad van Europa heeft met stemverhouding 69 voor, 14 tegen, bepaald dat sharia gewoon moeilijk kut is, en acht het van een onverteerbare sneuheid dat we bijna twee decennia nodig hadden voordat het hoge woord eruit was zeg. Natuurlijk had het voor iedereen beter geweest als hunnie gewoon lekker daar bleven en wij lekker hier. Maar ja, gepasseerd station, en nu zitten we er maar mooi mee. Gelukkig zal het onze tijd wel duren.

U raadt trouwens nooit wie er tegen stemden of zich onthielden maar het waren de moslims, Scandinavisch links en de VVD. Maar goed, het was ook hallucinant natuurijk, islamitische landen die zowel de Cairo Verklaring van de Mensenrechten in Islam als de Universele Mensenrechtenverklaring tekenden. Je zou bijna denken je in die landen gelijk hebt als je de sterkste bent en het allemaal niet uitmaakt of wat je zegt onderaan de streep verenigbaar is. Onderstaand D66-Arabist Petra Stienen van ALDE (=VVD) licht toe waarom zij en drie ALDE-partijleden zich samen met de moslims ONTHIELD VAN STEMMING:

"However, the setup of the report and the examples chosen imply that we are faced with a trend that Sharia is considered in one way or another as a source of law in Europe. That is obviously not the case. And it is important to note that Sharia itself is a dynamic concept that is open to interpretation." En wij maar denken dat fucnctionerende Britse shariarechtbanken gewoon allang academisch bewezen waren. Weer wat geleerd dus!

Om te grienen, Stienen

Omtzigt legt het nog even fijn uit

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.