achtergrond

Geenstijl

Beleg in zand. We krijgen duinen van 75 meter!

Niet bijster slim om in de week van Prinsjesdag & Beschouwingen ALARMERENDE berichten naar buiten te brengen. Maar toch... Iedereen paniek. Het water komt. En het is niet langer de vraag of het komt. Maar wanneer het komt. Aldus onderzoekers van de staatsbangmaakorganisatie Deltares (voor al uw warmtepompen & zonnepanelen). De DRIE METER HOGE TSUNAMI arriveert zo tegen het einde van de eeuw aan de Hollandse zeekust, en als we niks doen zijn we allemaal deaud dan. 

De wetenschapsredacteur van de Volkskrant zelve heeft z'n twijfels bij de ze-smelten-de-ijskappen paniekzaaierij. Maar beter neemt u toch maar wat maatregelen. Koop zand! Koop aandelen zand. Ga lang op zand. Het nieuwe goud. Op bovenstaande artist impression van Deltares ziet u hoeveel zand er van Hoek van Holland tot Den Helder op NL gekwakt moet worden. Bedenk dat de hoogste duin van Nederland nu 55,4 meter hoog is, en daar moet dus een stukje bovenop.

Sommetjes

Een hogere zeespiegel heeft ingrijpende gevolgen voor Nederland. Voor versterking van de kustlijn zal veel meer zand nodig zijn dan de 12 miljoen kubieke meter die nu jaarlijks wordt gebruikt. Als de zeespiegel 40 centimeter hoger is, zal er drie tot vier keer zo veel zand nodig zijn. Bij een zeespiegelstijging van 1 meter wordt dat 25 keer meer. De vraag is of dat uit de Noordzee kan worden gehaald, zoals nu gebeurt. ( Volkskrant)

Aandelen zand. Koop dan!

Here we go

Zo kan het ook!

Zo kan het ook!

Optie 2. We polderen de Noordzee in. Zijn we ook van Schiphol en de Strandzesdaagse af. Was getekend: Pietje Pier.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.