achtergrond

Geenstijl

Brandweermannen: "Halsema praat poep en sluiten van kazerne gaat levens kosten"

Hier volgt een bericht voor de bewoners van Amsterdam-Oost. Brandweerkazerne Victor in de Dapperbuurt gaat 's nachts dicht. Volgens Femke Halsema kunt u rustig gaan slapen. Volgens brandweermannen gaat dit levens kosten.

"Over deze proef is binnen de politiek nu al wat onrust. Maar volgens burgemeester Halsema komt de veiligheid van de omwonenden niet in het geding. Uit onderzoeken zou namelijk blijken dat de brandweer op tijd bij branden kan komen. 'De aanrijtijden zijn 's nachts korter en er zijn in de nacht überhaupt minder branden', onderbouwt Halsema tijdens de raadscommissie Algemene Zaken donderdag", aldus AT5.

Grappig dat Halsema zegt dat de veiligheid niet in het geding komt, want bezorgde brandweermannen hadden hun gedachten over de sluiting van Victor al doorgespeeld naar uw aller GeenStijl en wat blijkt? Die brandweermannen zeggen PRECIES HET TEGENOVERGESTELDE; zij vinden die proeftuin hartstikke gevaarlijk.

Over een bevelvoerder: "Hij weet zeker dat de proeftuin van Schaap slachtoffers gaat eisen in Oost. Vrijwel wekelijks 's nachts een uitruk in een in onze persoonlijke kwalificatie 'moord en brand buurt'. De proeftuin die Schaap wil is echt van iemand die totaal geen verstand heeft van brand. Hoe verzin je het! Kazerne die om 22.00 uur wordt gesloten! Gaan we daarna na 22.00 uur brand in die buurt verbieden?"

Over Leen Schaap: "Wil hem en de bewoners in Oost wel ernstig waarschuwen dat die proeftuin echt levens gaat kosten. Alle grote branden zijn altijd midden in de nacht, vooral in zoals wij zeggen moord en brandbuurt, Oost.. (...) Er moet dan een andere kazerne verderop uitrukken waardoor de aanrijtijd meer dan 7 a 10 min. gaat duren."

Wie u gelooft mag u helemaal zelf weten, de brandweermannen hebben natuurlijk ook een belang qua Leen Schaap enzo, maar wij zetten ons geld niet op Schaap met jarenlange ervaring als politieman en ook niet op Femke Halsema met jarenlange ervaring op het pluche. Hou u veilig, mensen van Amsterdam-Oost, en als er fik uitbreekt en u zit opgesloten op uw kamer te wachten op de rode helden, denk dan ook eens aan Femke Halsema.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.