Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Automatische autocratie

DOE HET NIET

Erdogan arresteerde 319 journalisten en sloot 189 kranten en andere media.

Van de oudste Turkse krant zit de helft van het personeel vast. Eergisteren was het bezit van boeken door Fethullah Gülen genoeg om als georganiseerde misdadiger af geserveerd en opgesloten te worden. Een paar boeken, geen drugs, geen wapens, maar boeken. Hoe is het toch zo ver gekomen?

Door de val van de Turkse Lira wordt uw vakantie een kwart goedkoper, alleen duurt uw vakantie vanwege uitingen op sociale media soms een stukje langer. Iets zoals getest en aangetoond door onze zeer gewaardeerde Ebru Umar. Zij kwam nog vrij, maar een Amerikaanse predikant zit nog steeds vast.

Erdogan <3 Poetin
Erdogan rende naar Poetin voor hulp, maar Poetin is niet vergeten hoe Erdogan met de Islamitische Staat handel dreef, een beschuldiging die de oudste krant van Turkije uitte. Een beschuldiging waar Pieter Omtzigt documenten van had, deze deelde met het kabinet en daarna ministers in de Kamer hoorde ontkennen informatie te hebben, die Omtzigt zelf aan hun had gegeven.

Poetin is ook niet vergeten hoe Turkije een Russische straaljager neerhaalde omdat die gedurende 17 seconden over een afstand van enkele kilometers boven Turks grondgebied vloog. Vanuit de zolderkamer is het makkelijk om op het open internet deze informatie te vinden en met u de te delen. Een luxe die in Turkije en Rusland met gecensureerd internet niet meer bestaat.

In London zit een uitgever al een paar jaar vast. Inmiddels zonder internet en zonder toegang tot gezondheidszorg. Schrijven over dictators kan iedereen, lekken over democratieën die regelmatig overzees oorlog voeren is iets lastiger. Neem het lekken van Collateral Murder video, waarin te zien was hoe de VS een cameraman van Reuters in Irak vermoordden.

Allemaal begonnen met een zedenzaak waar de aangeefsters geen vervolging wilden maar een soa-test, een zaak die in de eerste week geseponeerd werd. Een zaak die Zweden in 2013 wilde seponeren, maar daarbij werd tegengehouden door het VK. Een zaak die in 2017 nogmaals werd geseponeerd. Nu een jaar later wordt hij vervolgd voor het aanvragen van asiel in Ecuador.

Politieke grip op de nieuwsvoorziening
Er is een drang bij de politieke kaste om zo veel mogelijk grip op de nieuwsvoorziening te hebben. Spindokters, campagnemanagers, voorlichters, alles wordt uit de kast gehaald. Wordt een journalist te kritisch, dan is deze niet meer welkom en gaan scoops naar anderen. Weet een uitgever handelingen van het Amerikaanse leger en diplomatie te lekken, dan gaan alle registers open.

In onze open maatschappij zijn dergelijke draconische maatregelen gelukkig zeldzaam. Meestal gaat het subtieler, maar daarom niet minder effectief. Populair is het demoniseren van politieke oppositie en wegzetten van te kritische blogs. Meestal door het cherrypicken van een reactie. De vele inhoudelijke reacties die dit blog echt verrijken, worden nooit genoemd.

Als je als blog echt kritisch bent, heb je een schietschijf op je rug. Hosting is duur omdat nauwelijks wordt opgetreden tegen digitale criminaliteit. Net zoals in 2004 moet je de opsporing zelf doen, zelf betalen. Ondertussen worden adverteerders gebeld, omdat voor Dumpertreeten 100 echte vrouwen waren ingevlogen. Journalistieke onafhankelijkheid begint bij het premiumlidmaatschap.

Het adverteerders-bellen is overgewaaid uit de VS en eindigde in de demonitize rel. Een geautomatiseerd systeem bepaalt nu met welke content nog geld verdiend kan worden. Vroeger was het de kijker die bepaalde welke content werd aangeklikt, en welke dus rendabel was. Een veel democratischer systeem. Monopolisten in sociale media worden dictators met geheime regels.

Dit komt bovenop het shadowban-systeem. Content was nog wel zichtbaar voor de maker en zijn echte volgers, maar niet meer voor andere of nieuwe bezoekers. Zonder opgaaf van redenen hoopt de beheerder dat de lezerskring zo klein en betekenisloos mogelijk wordt, zonder op te vallen. Om die manier wordt ingegrepen tegen Nederlandse abortus, homo's en wiet.

Turkije gebruikte dit om in 2014 een kwart miljoen tweets onzichtbaar te maken. Een praktijk die ook in de VS gebruikt wordt om gelekte documenten of te republikeinse meningen te dempen. De zoektocht naar politieke correctheid door commerciële partijen heeft directe invloed op de vrije stroom van politieke uitingen. Trump klaagt erover, een Twitter-engineer legt het uit.

Eigen rechter uit vrees voor boetes
Binnen de EU is meer het systeem dat private partijen goedkoop en uit angst voor boetes eigen rechter moeten spelen. Het heet een strijd tegen nepnieuws en haat. Het wordt al snel een strijd van lobbygroepen tegen volledig legitieme verslaglegging. Een strijd van politieke correctheid tegen ongewenste berichtgeving.

Het doet met denken aan deze scene uit de verfilming van 1984. Waar een medewerker via buizenpost een krantenbericht ontvangt, en deze vervolgens inhoudelijk bijstelt zonder te begrijpen wat die precies aan het doen is. Precies zoals de servers van social media-bedrijven nu ook moeiteloos doen, zonder te begrijpen wat ze veranderen en wat de impact daarvan is.

Daarom is het ernstig als GeenStijl op een lijstje staat waar je door een lobbygroep kunt worden aangemeld. Er blijft toch een zweem hangen dat iedereen met enige kritiek op de EU of Kiev gelijk een Poetin-fanboy is. Een vals dilemma. Men vergeet even dat een normale democratie bestaat uit een coalitie met interne en externe oppositie, compleet los van buitenlandse inmenging.

GeenStijl op zwart
Het gevaar is dat die vermeldingen hun eigen leven gaan leiden en daarna een basis gaan bieden om privaat of van overheidswege verder in te grijpen. En daarom kan je nooit lachen als iemand gecensureerd wordt. Vrije denkers hebben wel meer onwelgevallige meningen en ook hier staan er genoeg. GeenStijl op zwart staat op menig verlanglijstje.

Daarom kun je niet lachen als Julian Assange of Alex Jones gehinderd worden.

We are next.

Reaguursels

Inloggen

Kaltstellen van mensen met een onwelgevallige mening, de niet schapen dus, waar kennen we dat ook weer meer van. Zie ook maar weer in het VK waar de deugers en de remainers Boris Johnson aan het kruis willen nagelen.
Boodschappers worden aangepakt zodat er niet inhoudelijk op de boodschap hoeft te worden ingegaan.
Voor Geenstijl zou ik zeggen ga eens met John de Mol praten, praten kan altijd en met een beetje mazzel kunnen we dan onder het juk van den Belg op een vrij platform verder. Adverteerders volgen vanzelf en Dumpert wordt bv nw Lomperd en vult zichzelf in no time.

bwanabanjo | 12-08-18 | 14:36

Diep adem gehaald; premiumlid geworden. Zo blij dat IK eindelijk ook eens een 'goed doel' heb gevonden. Ben ik nu ook zo'n eggetedse SJW?

pigadaki | 12-08-18 | 13:57
-weggejorist-
nxwbuxmfuttygkcr | 12-08-18 | 13:16

ogeon | 12-08-18 | 08:59
het volk pikt ook dat gespeculeerd wordt met hun pensioengeld en het zou zo maar kunnen dat alles straks weg is? Ze moeten de mogelijkheid bieden dat iedereen die heeft ingelegd vrij kan beschikken over dit geld.
---------------------
Dit laten onze gepensioneerden gewoon gebeuren, de oudere bonden zijn alleen maar met zich zelf bezig. Zodra deze groep hun werkelijke kracht ziet en gebruikt dan is het morgen over en uit met deze pokergame. (zie video)

youtu.be/FqGm2uS8YkE

von Amsberg | 12-08-18 | 12:45

Angst zaaien als verdienmodel. Mooi afgekeken van Infowars. Blijft het bij premium abonnementen of gaat binnenkort de online preppers-store open?

GMarty | 12-08-18 | 12:23

GS heeft er de handen vol aan zo te zien. Reddit is gratis en heeft een veel groter bereik (en impact), even ter vergelijking. Rustig aan dames en heren moderatoren.

kindapaas | 12-08-18 | 11:56 | 1

Ahja een groter bereik, onder zo ongeveer 95% die niet uit Nederland komt, totaal geen invloed heeft in de Nederlandse democratie, lees: stemrecht, en hun hele verhaal in 2,5 zin uitlegt. Heb je veel aan.

peterdh | 12-08-18 | 12:10

De meest lachwekkende manier om uit de rooie cijfertjes te komen vond ik nog wel de poging om versneld bij de EU te komen. Uiteraard om zeau lekker wat zoebzidies binnen te kunnen harken. Ik hou mijn hart vast voor de toekomst, maar voorlopig echt heel lekker voor ze dat dat de vriezer in is gemikt.

NiCeY | 12-08-18 | 11:44

""Het anti-Amerikanisme waar wij mee groot gebracht zijn en waar elke complotsite nog steeds van is doordrenkt is een overblijfsel van DDR-propaganda uit de Koude Oorlog.""
@ Dandruff | 12-08-18 | 01:36
Vergeet niet dat Merkel een Oost-Duitse ex-DDR functionaris is!

telelezer | 12-08-18 | 10:32

Beetje jammer hoe het Premium lidmaatschap gelinkt wordt aan 'de vrijheid van onze samenleving'. Ik ben GS bezoeker van het eerste uur, er zijn foto's uit 2005 waarin ik in een GS T-shirt loop (oude logo, dame met kettingzaag), maar ik zal nooit premium lid worden, omdat dit ruikt naar waarde toevoegen voor de verkoop, of een andere zakelijke reden. GS vrijkopen had op een andere manier gemoeten.

Snorkle | 12-08-18 | 10:20 | 1

GS kost nu eenmaal geld. Net als FTM en de CorrespesPedant. Ik vind het belangrijk om daaraan bij te dragen. Dat het op een andere manier had gemoeten is een mening. Maar dan nog steeds kost het geld.

RayHolland | 12-08-18 | 10:25

Geenstijl zat al in 2008 in menige firewall weet ik uit ervaring. Maar als icter weet je altijd wel een externe computer over te nemen zonder censuur zodat je toch op de hoogte blijft van dagelijkse muizenissen

Mark van Leeuwen | 12-08-18 | 10:12
-weggejorist en opgerot-
Stoker | 12-08-18 | 09:54

Wat mij tegenstaat aan het 'premiumlidmaatschap' is niet de paar euro's, maar waar die paar euro's uiteindelijk belanden. Als het doel onafhankelijkheid is moet je eerst weten wat daarvoor de strategie van de bedenkers is. Wie zegt me dat de UBO van Mediahuis geen opdracht heeft gegeven aan TMG en Newsmedia om deze campagne te voeren zodat er meer euro's via GeenStijl.nl binnen komen? Of er voor zorgt dat de verkoopprijs van de blog omhoog gaat, immers: ieder premiumlid is meer waard daar een reaguurder of een stille leecher.

En nee, dit is geen complotdenken. De standaard structuur om GeenStijl vrij te kopen had geweest een Stichting Vrienden van GeenStijl.nl waaraan gedoneerd kan worden of een dienst vanaf kan worden genomen, waar direct het beoogde statutaire doel duidelijk werd: onafhankelijkheid bewaken. Die Stichting had de BV dan over kunnen nemen van TMG en/of Mediahuis onder vooraf bekende voorwaarden.

Skinkie | 12-08-18 | 09:40 | 2

Helemaal mee eens! Als er een crowdfunding komt om Geenstijl "vrij" te kopen, doe ik mee. Het restrisico dat de staf eens een flesje champagne bestelt neem ik voor lief. Maar ik wil niet het Mediahuis spekken.

knassie | 12-08-18 | 10:00

Goed plan, er is vast wel een notaris hier waarmee de 1e stap gezet kan worden!

ivo_nl | 12-08-18 | 18:30

Premium lid: Check. En ik heb ook maar even de Infowars app gedownload. Het is en blijft een mafklapper, die Alex Jones, maar hij verdient onze morele steun.

VanBukkem | 12-08-18 | 09:36 | 2

"Het is en blijft een mafklapper, die Alex Jones, maar hij verdient onze morele steun."

Een man die miljoenen verdiend over de lijkjes van vermoorde kinderen. Die leugen na leugen na leugen verzint en daar zijn rotzooi mee verkoopt. Die prooit op zwakzinnige mensen die in alles een complot zien van de grote boze overheid - die ook schuld heeft aan hun falen.

Morele steun? Laat je nakijken.

De Koreaanse Slet | 12-08-18 | 10:34

@dks Prooit op zwakzinnige mensen? Wat heeft hij je aangedaan?

koperbij | 12-08-18 | 11:55

Het grootste gevaar zit in brussel en den haag met hun censuur/sleep wetten en weet ik wat allemaal nog meer.
Maar om de een of andere reden willen de burgers dat maar niet zien.
En diegene die het zien krijgen de stempel aluhoedje mee en zijn een racist of fascist.
En nota bene de partij die daar al sinds 2006 tegen strijd krijgt geen voet aan de grond vanwege gebrek aan belangstelling van de kiezer.
Nee wat dat betreft voelen de kiezers zich wel op hun gemak bij de ruttes,pechtolds,bumas,klavers en ga zo maar door.
Neem nu de dood van Willie Dille.De berichtgeving om die vrouw was ronduit smakeloos en werd ze afgedaan als gekke Willie met een aluhhoedje op.
Totdat de berichten naar buiten kwamen over en bleek dat de haagse driehoek het al veel langer wist dat ze zich bedreigd voelde maar daar geen aangifte van deed.Dat ze ook weleens zo bedreigd was dat ze nog geeneens aangifte durfde te doen kwam allemaal niet in ze op.
Maar goed een dag na haar dood concludeerde de al driehoek dat er geen onderzoek zou komen vanwege te weinig bewijs,of iets in die trant.
Inmiddels zijn we drie dagen verder en je hoort er niks meer van.
Over censuur media gesproken.

komtdatschot | 12-08-18 | 09:25 | 1

Dus krijg je onderwerpen in het nieuws over Lombok of zo. Helder en ook erg, zeker als je de verhalen in beeld brengt alsmede inzoomt op ellende. Voor je het weet is het alweer 20.18 en kunnen de commercials beginnen. Helaas geen tijd meer voor nationaal of lokaal nieuws.

Mark van Leeuwen | 12-08-18 | 10:08

Censuur en nep nieuws, het is er al zolang de mensheid bestaat. Dat we tegenwoordig in een meer kritische maatschappij leven hebben we vooral te danken aan het internet. Uiteraard proberen politiek leiders van dictaturen en democratieën het nieuws te stroomlijnen en naar hun hand te zetten. Helaas voor hen is de geest uit de fles, dankzij het internet. Weblogs zoals GeenStijl zijn onderdeel van een nieuwe vorm van democratie welke door internet is ontstaan. Ze zijn kritisch, niets ontziend en keihard. Met name de inbreng van de reaguurders is wennen voor velen. Het is de ongecensureerde mening van de bevolking. Dit soort instituten zullen er altijd blijven want het is wat mensen willen, hun mening uiten. Het politieke landschap is door dit soort weblogs al flink aan het veranderen, uiteraard maken ook mensen met andere meningen er gebruik van via andere weblogs. Prachtig toch? Feynman is te pessimistisch in bovenstaand

Toetsiemonster | 12-08-18 | 09:12 | 1

" Dit soort instituten... ik hoop het. Maar de manier waarop er nu opgetreden wordt doet mij het ergste vrezen.

zwartzondersuiker | 12-08-18 | 09:17

Ik vraag me af of activistisch links wel beseft dat ze de Amerikaanse agenda en aanpak volgen.

van heinde en verre | 12-08-18 | 01:11 | 2

van heinde en verre | 12-08-18 | 01:11,

Welke Amerikaanse agenda?
De VS zijn net zo verdeeld als NL, UK en elk ander Westers land.
Het anti-Amerikanisme waar wij mee groot gebracht zijn en waar elke complotsite nog steeds van is doordrenkt is een overblijfsel van DDR-propaganda uit de Koude Oorlog.

Dandruff | 12-08-18 | 01:36

De Amerikaanse Agenda heeft niks met het Amerikaanse Volk te maken. Net zomin als de Nederlandse Agenda van de EU iets heeft uit te staan met het Nederlandse Volk. Democratie is een fopneus.

Breinbrouwsels | 12-08-18 | 08:23

Inkoppertje vanuit de onderbuik, dit soort verbieden doe je maar in je stoutste droompjes.
Koran verbieden? Rode Boekske verbieden?. ALs ik Mein Kampf had willen lezen, wat ik niet uitsluit, is er niemand, geen ene vuile moreelsociaalste laffe hond die het gaat 'verbieden'.
Op welke tour gaan we dan.
Gedichten van Pablo Nerudo verbieden?
Songs van de Cubaan Silvio Rodriguez verbieden?
De 'live dildo act' Rammstein verbieden?
Nee, vriend, ik verbied niet. Ik wil het van jou ook niet, en begin je er wel an, ben je af. Maar dat wist ik al langer.

chicago river | 12-08-18 | 00:30 | 4
-weggejorist-
Rest In Privacy | 12-08-18 | 08:17

Werken van Lenin en Trotski zijn net zo leesbaar als Mein Kampf en ook van hetzelfde gehalte. al moet gezegd worden dat Lenin en Trotski hun teksten zelf opschreven. Mein Kampf is opgeschreven door Rudolf Hess.

Rest In Privacy | 12-08-18 | 08:17

Dat Verbieden van Boeken op welke mediadrager dan ook is al heel groot geworden. Ze verbieden nu rustig hele boekenkasten en bibliotheken, websites genaamd, op een zeer doeltreffende manier die zeker niet onderdoet voor de vorige Grootste Boeken Verbranding in Alexandria, dacht ik. Bovendien is er al lang een verbod op delen van zinnen uit boeken, ook wel uitdrukkingen of woorden genoemd. #dobbernegert of #zwartepiet, #jodenkoek #mossel #fin, om er een paar te noemen. Ook onwelgevallige duiding van bijvoorbeeld geschiedenisboeken over de holocausterij zijn Verboten en ik meen zelfs dat de Moffen zelf nog een paar weken geleden een Alte Mutti van 92 jaar voor enkele jaren de lik in hebben gesmeten. Het is allemaal al heel lang aan de gang, op de manier van de Kokende Kikker.

Breinbrouwsels | 12-08-18 | 08:35
▼ 1 antwoord verborgen

Pffff. Wat een typos zeg. Ben blind aan het worden.

Stoker | 12-08-18 | 00:22

Lijkt gvd grienpies wel hier.

Stoker | 12-08-18 | 00:20

Ik snap dat stukje over Poetin en Erdogan niet.
Lavrov komt maandag naar Ankara!

joepiedepeopie | 12-08-18 | 00:20 | 1

Als Poetin het Westen kan sarren zal hij dat niet laten. De Navo staat tegen de afspraken in voor zijn deur. Erdo zal wel even winst halen tot het pay back time is. Turkije is immers niet het centrum vd wereld, wat Erdo ook zegt. Dat is nog steeds de VS en tegenwoordig ook China. Tijd om van de olie af te komen, dan hebben we die shithole zandbakcountries niet meer nodig. Tot ze zich gedragen. Daarmee is het nut van Turkije ook grotendeels weg.

Nichtsneues | 12-08-18 | 08:42
-weggejorist-
Stoker | 12-08-18 | 00:19 | 3

*Ondanks de bewering in artikel dat men in Rusland geen VPN meer kan gebruiken, is dat niet waar. Het kan nog steeds. Hopelijk blijft dat zo want ongeveer 40% van wat ik wil bekijken is niet meer toegankelijk zonder VPN ( en dan heb ik het niet over porno).

Oblast68 | 12-08-18 | 00:18 | 1

VPN is net zoals alles wat geproduceerd word gewoon voor de NSA te controleren/hacken.

Trumme | 12-08-18 | 00:43

Erdogan komt met een schaap onder z’n arm thuis. Hij loopt linea recta naar de slaapkamer waar z’n vrouw in bed ligt. Hij zegt: ’Kijk, dit is nou dat varken waar ik seks mee heb'. ’Dat is helemaal geen varken’, zegt z’n vrouw. Zegt Erdogan: ’Ik heb het niet tegen jou.’

AntonJensen | 12-08-18 | 00:08 | 3

Stond gister letterlijk in de NRC.

Eric Newby | 12-08-18 | 00:12

LiniaalRectaal | 12-08-18 | 00:16
Gniffels.

Eric Newby | 12-08-18 | 00:17

Is al een heel oud mopje, maar nu toegespitst op Erdogan.

kleurdoosje | 12-08-18 | 01:52

Er is brand bij het Turkse consulaat.

HoerieHarry | 12-08-18 | 00:03 | 3

Ook alweer uit.

HoerieHarry | 12-08-18 | 00:04

Je hebt het tenminste geprobeerd.

LiniaalRectaal | 12-08-18 | 00:16

LiniaalRectaal | 12-08-18 | 00:16
Gniffels.

Eric Newby | 12-08-18 | 00:19

Als GeenStijl nou eens met een duidelijk plan van aanpak zou komen, dat zou veel verschil kunnen maken. Al die voorzetjes leveren uiteindelijk niet veel op. Oké, je kunt premiumlid worden, maar dat is blijkbaar niet genoeg. En nu? Neem eens een beslissing.

BrabantsVerzet | 12-08-18 | 00:02 | 2

Touché

Berbaar | 12-08-18 | 00:10

Wat had u in gedachten qua plan ? U heeft natuurlijk ook wel uw ideeen !

Koning BongoBongo | 12-08-18 | 08:56

Geen Stijl, gaat nooit op Zwart. Hier zorgt de achterban wel voor. Als Geen Stijl op zwart gaat, is ook het moment aangebroken dat we kunnen vaststellen dat we in een DICTATUUR, beland zijn. Het Volk, pikt dit niet.

De Evangelist | 11-08-18 | 23:59 | 5

Denkt u nou echt dat die gespletenheid in de samenleving toeval is?

LiniaalRectaal | 12-08-18 | 00:52

De meerderheid zal wel overtuigd worden dat het heel onbehoorlijk is wat GS doet en dus op zwart moet. Desnoods wordt iemand voor een getuigenis betaald. Zo gaat dat hier. Betalen kan ook met een baantje zijn. Onder druk wordt alles vloeibaar, zie D66. Principes te koop voor de hoogste bieder.

Nichtsneues | 12-08-18 | 08:47

het volk pikt ook dat gespeculeerd wordt met hun pensioengeld en het zou zo maar kunnen dat alles straks weg is? Ze moeten de mogelijkheid bieden dat iedereen die heeft ingelegd vrij kan beschikken over dit geld.

ogeon | 12-08-18 | 08:59
▼ 2 antwoorden verborgen

.. kan die meneer Crazy Horse ook zijn ding komen doen met Erdogan?
Oh - en laat de fascisten Alex met rust laten. Hij is misschien een beetje gek, maar dat is geen reden om langdurig op hem te schieten met een 30mm chaingun van politieke correctheid.

Jan Passant mk2 | 11-08-18 | 23:59

Wikileaks is geen onafhankelijke klokkenluider hoor. Is gewoon een front voor de GRU. Is het niet een beetje verdacht dat er nooit onwelgevallige 'leaks' over Poetin zijn?

Precies.

Verder vind ik het maar het zoveelste jankverhaal van zogenaamd conservatief 'alt-rechts'. Het werkelijke verhaal is dat deze beweging weinig tot niets te bieden heeft aan de doorsnee man of vrouw. Huilbabies die denken dat ze alles verliezen en vingerwijzen naar externe zaken.

Oh en natuurlijk is Geenstijl niet te vergelijken met Alex Jones. Die en dat hele zooitje 'alt-rechts' aluhoedjes zijn gewoon ziek. Geenstijl lijkt in de verste verte niet op een Alex Jones.

De Koreaanse Slet | 11-08-18 | 23:51 | 4

Dus omdat er geen leaks zijn over Putin is het een font voor de GRU. Uhuh.

LiniaalRectaal | 11-08-18 | 23:59

LiniaalRectaal | 11-08-18 | 23:59

Ja zeker weten. De enige vraag die rest is of ze dat zelf ook weten.

De Koreaanse Slet | 12-08-18 | 10:30

DKS, je begint steeds meer af te drijven in waanzin. Ga eens naar de dokter zou ik zeggen. Een hersentumor kun je nog veel aan doen als je er snel bij bent.

peterdh | 12-08-18 | 12:18
▼ 1 antwoord verborgen

Dat filmpje waarbij die terroristen worden opgeruimd vind ik best wel cool..

Kondor | 11-08-18 | 23:47

Last van de hitte Feynman ?.
Van Turkije naar Rusland dan naar de USA, vervolgens naar de UK om te eindigen bij de EU. Het is al met al een zwakke poging om censuur te verduidelijken, al helemaal om Julian Assange en Alex Jones in een adem te noemen. om vervolgens een bruggetje te slaan naar GS. Alex Jones is een idioot net zo iemand als Juluis Streicher met zijn krantje der Stürmer. Toegegeven internet moet nooit en ter nimmer toegeven aan censuur, maar ik zou zeggen kies daaruit uw vrienden, De EU is (nog) niet China of erger Noord Korea en dat zal in mijn ogen ook nooit anders worden. Daarvoor is er te veel oorlog gevoerd in Europa en dat heeft teveel mensen de kop gekost.
Een grotere bedreiging voor de vrijheid op internet is copyright.
Vele melen groter dan Erdogan, Poetin, Trump en Junker bij elkaar.
Copyright dat is geld en tegenwoordig wordt de ( democratische ) vrijheid gekocht door diegene met de vetste beurs. Hele nationale archieven worden verpatst aan stock foto bedrijven. Vandaar dat digitale nieuws sites tegenwoordig van die nietszeggende fotootjes bij hun nieuws scoop hebben, want dat is het goedkoopst.
Beeldmateriaal is eigendom en dat geldt ook voor ieder post op FB.
Dit mijn beste Feynman, maakt een einde aan de vrijheid op internet.
Het is geld heel veel geld.

Dzjengis-Somebody | 11-08-18 | 23:46 | 2

Foto's zijn hoe dan ook stiefmoederlijk bedeeld. Heel veel journalisten zijn als dominees.

Eeuwig..Op..Vakantie | 11-08-18 | 23:59

Dzjengis-Somebody | 11-08-18 | 23:46,

Feynman springt vaak van de hak op de tak, om de grote verbanden aan te tonen. Ik vind dat juist goed, ook in deze column.
Want "last van de hitte" of niet; toch ga je niet in op de feiten die Feynman terecht noemt. Compleet met bronvermeldingen; over de vreemde "zedenzaak" rond Assange, het shadowban-systeem en het stimuleren van politiek correcte censuur.
Niet door rechters die uitspraken doen over concrete uitspraken. Maar door private ondernemingen, die nu beboet kunnen worden voor uitspraken die derden op hun websites doen. Uiteraard ook weer zonder tussenkomst van de rechter; en zonder dat wettelijk is vastgelegd welke religies wel, en welke religies niet bekritiseerd mogen worden. Want vergis je niet; wettelijk is kritiek op de islam nog steeds legaal. Maar door het via-via-via-systeem van censuur durven steeds minder websites zich aan islamkritiek te branden.

Als onduidelijk is wat wel en niet mag, werkt censuur het beste; dat bewees Erdogan al in 2014, lang voor de beruchte "coup". Turkije had toen al meer journalisten opgesloten dan Iran en China; puur omdat veel Turkse journalisten dachten in een vrij land te wonen. In Iran en China weet elke journalist waar de grenzen liggen; in Turkije was en is dat onduidelijk.
En in het Westen wordt dat ook steeds onduidelijker. Temeer daar de censuur dus via via door derden wordt afgedwongen.

Copyright is een heel ander verhaal. Daar kun je voor of tegen zijn, het is niet te vergelijken met het op zwart gooien van websites, facebookpagina's en twitter- of youtube- acounts van bijvoorbeeld islamcritici. Allemaal zonder dat je te horen krijgt welke wet je hebt overtreden; want je hebt geen wet overtreden. Maar je wordt wel gecensureerd.
Bij copyright schendingen is wel duidelijk wat mag en wat niet mag, ongeacht of je het daar mee eens bent.

Dandruff | 12-08-18 | 00:23

Ik was zo trots op m'n naam toen ik nog Kruisruiker heette.
Permaban. Ben nog steeds kwaad.

HoerieHarry | 11-08-18 | 23:41 | 5

@Berbaar
U kleurt dan ook braaf binnen de lijntjes (er staat nergens in de huisregels dat beledigingen en denigrerend taalgebruik niet toegestaan zijn, wel iets over vervelio's) en u heeft verder niet zo'n avontuurlijke mening.

LiniaalRectaal | 12-08-18 | 00:13

LiniaalRectaal | 12-08-18 | 00:13,

Toch zijn onze huistrollen de grootste vervelio's die ik ken.
Elke dag opnieuw urenlang anderen dom noemen, en opscheppen dat ze zelf zo slim en geslaagd zijn. En in elke discussie altijd de kant van de grootste dictator, terreurvereniging of criminele organisatie verdedigen. In de discussies over Tommy Robinson hoorde ik 6 verschillende huistrollen de tegenstanders van kinderprostitutie "criminelen" noemen. Over de kinderpooiers zelf geen kwaad woord.
Zo voorspelbaar allemaal.

Dandruff | 12-08-18 | 00:32

@Dandruff
De huisregels zijn echter geformuleerd vanuit het gezichtspunt van Geenstijl zelf, en wat voor hen vervelend is, niet wat voor ons vervelend is.

LiniaalRectaal | 12-08-18 | 00:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik snap die Berbaar wel, zijn vrouw weegt 127 kilootjes, zij heeft boven en onder ook nog een Erdogan snor. Ja, dan zou ik ook liever op een geit klimmen. Neem hem zijn reacties niet kwalijk. De man is wanhopig, alleen een ervaren team van Nepalese gidsen kan haar G-SPOT nog vinden.

paulisimo | 11-08-18 | 23:41 | 3

U heeft een weegschaal thuis in de slaapkamer?

Jan Dribbel | 11-08-18 | 23:46

Altijd een klein feestje als simpele types niet verder dan ad-hominems komen.
Site voor hoog opgeleiden LOL
Das war einmal.

Berbaar | 11-08-18 | 23:52

Berbaar | 11-08-18 | 23:52
Jij houdt je in ieder geval verre van ad hominems. Flink van je.

Eric Newby | 12-08-18 | 00:03

Allemaal waar en tot je dienst, fijne man, maar toen ik laatst welbewust een karikaturaal racistisch grapje maakte werd ook ik, toonbeeld van hoffelijkheid en nuance, hier weggerot en opgejorist, gecensureerd dus. Ok jongens en meisjes reactionaire reageerders, klik voor de zekerheid maar op het uitroep-tekentje om te melden dat het voorgaande misschien in strijd is met de huisregels.

isitsoornot | 11-08-18 | 23:38 | 6

@rectaalgradenmeter
Alleen Duitsers maken geen grappen.

Rest In Privacy | 12-08-18 | 00:05

Racisten daar zit hier niemand, nouja bijna niemand, op te wachten.
Dus beter Uzelf en weer welkom natuurlijk.

Berbaar | 12-08-18 | 00:06

@Berbaar
Er heerst een taboe op racisme. Het is niet intrinsiek slecht. Einde klas.

LiniaalRectaal | 12-08-18 | 00:19
▼ 3 antwoorden verborgen

De prijs van een zakje Geenstijl Doritos heb ik er zeker voor over. Die dingen waren niet te vreten, trouwens

Mr. Squits | 11-08-18 | 23:37

De sufferds die nu met hun portemonnee rammelen zijn, vermoed ik, dezelfden die hun beurs trokken voor Powned en voor het referendum. Een ezel stoot zich in het gemeen niet tweemaal aan dezelfde steen. Mensen zijn nog stommer dan ezels.

Francisca | 11-08-18 | 23:34 | 6

@Berbaar
Vraagt u zich ook af wat er met uw centen gebeurd als u uw belastingaangifte hebt ingevuld? Daar zou ik me meer druk om maken dan die luizige 1,95 pleuro per maand voor GS.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 23:53

De 'niet-kroontjes' zich wel erg druk. Das pas humor.

BozePaarseMan | 11-08-18 | 23:57

@BozePaarseMan
Ja precies, mijn vrouw loopt al de hele tijd te zeiken dat ik die witte onderbroek van mijn kop moet afhalen met dat roze kroontje.

Rest In Privacy | 12-08-18 | 00:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik hoorde vanavond een toespraak van Erdogan. Ik vroeg mij af, mensen die veel drinken gaan lallen als ze praten. Geldt dat ook voor mensen als Ergogan die veel geiten ne.ken.

gratias | 11-08-18 | 23:30

Het zou wel sneu zijn als Peter R de Vries door Erdogan is omgekocht met een zak vol lira.

Jan Dribbel | 11-08-18 | 23:25 | 3

Valt mee. Peter is gek op zitzakken.

Eric Newby | 11-08-18 | 23:41

Het schijnt dat een velletje wc-papier meer waard is een lira, hij kan er dus nog altijd zijn naad mee afvegen.

BozePaarseMan | 12-08-18 | 00:15

@Eric Newby,
LOL...!
Ik zie Peter languit verdwenen in een enorme zitzak vol lira, de zak is enorm vanwege de waardevermindering, eigenlijk is de zak nog geen honderd euro waard.

kleurdoosje | 12-08-18 | 01:40

Waarom krijgen wij eigenlijk, bij dit item, die rotkop van Peter R. de Vries te zien? Is dat omdat Peter R. de Vries een bloed hekel heeft aan GeenStijl???

kippevlees | 11-08-18 | 23:24 | 4

Die kop was een beetje over datum, ze moesten 'm snel kwijt.

Eric Newby | 11-08-18 | 23:40

Verkeerd gebruik van omgekeerde psychologie. Als Peter het niet wil, moet het wel goed zijn. Ik scroll gewoon even verder, net als ik vroeger even verder zapte.

LiniaalRectaal | 11-08-18 | 23:53

Reversed psychology.

De Koreaanse Slet | 11-08-18 | 23:54
▼ 1 antwoord verborgen

Niet zo lang geleden op vakantie in Sint Petersburg: wifi, laptopje, maar GeenStijl bleek geblokkeerd. Stel je voor, Neerlands meest pro-RU, pro-Poe enz. is voor de gewone Rus niet aan te klikken. Gelukkig bestaan er omwegen en was het kritische blog ook in de leeuwenkuil te lezen. Maar waarom zou de Russische Ollongren, die over censuur gaat, GeenStijl buiten Ivan's laptop willen houden? Zouden ze werkelijk verkeerde ideeën kunnen krijgen dankzij GS? Overigens is censuur in RU net als censuur in NL vooral zelf-censuur. Wanneer je vlindert naar het vuur, dan wordt de opfikkans groter hoe dichter je bij de macht komt. Maar de Russen kennen censuur al sinds de tsarentijd en weten hoe de zweep knalt. Ze verpakken hun boodschap in andere wikkels: daardoor ontstaat literatuur. Het bestaan van censuur is niet per se slecht, kwaad of verwerpelijk. Het maakt mensen inventiever. Slotsom: liever een Russische Ollongren dan een Nederlandse, laat staan een Zweedse...

Eeuwig..Op..Vakantie | 11-08-18 | 23:20 | 2

Is er überhaupt een Nederlandse site te bezoeken?

Sliptong | 11-08-18 | 23:28

Het wordt toch een beetje de nieuwe Henny Huisman van den beeldbuisch. Programma's vallen zwaar tegen, een giga ego, domme uitspraken verkondigen als de waarheid want ik ben Peter en een irritatiefactor die zo groot is dat normale mensen spontaan oogbaltiefus krijgen als die neusklinker weer hooghartig loopt te oreren op de televee. Ik zeg: uitfaseren die vent.

Sliptong | 11-08-18 | 23:11 | 6

@Sjefke: geen dank. En leg het die Amerikanen ajb goed uit! Straks krijgt die neusfluit daar een eigen show, zie hierboven voor uitleg, maar dan in tenenkrommend slecht Engels. Dank alvast.

Sliptong | 11-08-18 | 23:19

@Eric: goedzo! Vis is goed voor je. Krijg je glanzend konthaar van.

Sliptong | 11-08-18 | 23:22

Sliptong | 11-08-18 | 23:22
Vertel mij wat! Nu de rest nog.

Eric Newby | 11-08-18 | 23:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Gewoon even twee euries per maand dokken met z’n allen en we hebben een sterk nieuws medium die onze taal spreekt, vrij van sturing door adverteerders die door links gespuis worden geterroriseerd. Één biertje minder vanavond en je helpt het roze weblog die zoveel betekend heeft in het laten zien van de waanzin die gaande is in Nederland.

dutch bikkel | 11-08-18 | 23:02 | 9

@ brabbelaar
Voor dat de kroontjes aanwezig waren bestond GS ook al.
Wel goed om te lezen dat uw bedrijfsanalyse zo kort en bondig is.
Doet u dat voortaan ook met uw brabbeltjes!

F. Jacobse | 11-08-18 | 23:31

Het reageren zou bv alleen voor leden moeten zijn, iemand die geen twee euro kan missen om deel te nemen aan discussies hier, gaat maar onzin verkondigen op de Joop, waar allemaal figuren als berbaar zitten.

dutch bikkel | 12-08-18 | 01:59

Wanneer iedere reaguurder elke andere reaguurder twee euro geeft per maand , hebben we allemaal een behoorlijk inkomen en kunnen we misschien GS ieder wel 10 euro per maand gunnen !

Koning BongoBongo | 12-08-18 | 09:05
▼ 6 antwoorden verborgen

Beetje hysterisch stukkie Feynman.
GS zal vrolijk blijven bestaan en 1000 kroontjes doen daar niets aan helpen of veranderen hoor.
Moet er onder Uw bijdrage niet gesponsorde content staan?

Berbaar | 11-08-18 | 23:01 | 11

Mensdier | 11-08-18 | 23:49
Zo! Jij hebt minder tenen dan normale mensen? Ja, dat is heus wel sneu. Je behoort dan tot een minderheid.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 11-08-18 | 23:52

@Jan-Joris-Jaap-Joop: beweer je nu dat mensen met een 'handicap' zielig zijn? Oke, dan heb je 100 kusjes nodig. En allicht wat slaap.

Mensdier | 11-08-18 | 23:55

Teencist die JJJJ wat ik je brom.

De Koreaanse Slet | 12-08-18 | 00:00
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik wil best wel een paar honderd euries ophoesten voor Geenstijl offline. Wel met de belofte dat een deel van dat bedrag gebruikt wordt om Peterrrrrr R de Vries een gedwongen anale fistfuck te laten ondergaan. Is dit een bedreiging,?neen, simpel een wensdroom.

paulisimo | 11-08-18 | 22:56 | 3

Mensjes die met hun grote waffel centjes toezeggen online neemt niemand serieus.
Kneusje!

Berbaar | 11-08-18 | 23:03

Dat is ook de wensdroom van Peturr. U bent te goed.

Eric Newby | 11-08-18 | 23:03

@Berbaar En mensen die het woord centjes gebruiken zijn geen kneuzen ?

P.Aquarosa | 11-08-18 | 23:15

Een premiumlid is dat niet gewoon een toplul? Daar hoef ik niet voor te betalen hoor.
Ik zou best Geenstijl willen steunen maar ik wil een toekomstvisie. Weg bij de Telebelg? Wel niet streven onafhankelijkheid? Buy out? Gaat dat geld in een pot waar de eigenaar wat mee kan of is het met een stichting of vereniging apart gezet?
Ik wil iets meer waarborgen. Ik heb ook gezien hoe t PowNed vergaan is.
En ik wil anoniem. In dit ongewisse internettijdperk ga ik echt niet net naam op een lijst van een omstreden site staan. Kan ik ineens VS of Turkije niet in omdat ze lijst gehackt habben of kom ik in verre toekomst op een zwarte lijst als er ineens een heel.links bestuur is en/of Geenstijl gaat doorschieten met pesterijen en men mij de mening van geenstijl gaat aanwrijven in een autoritair regime.

Shoarmamasutra | 11-08-18 | 22:54 | 5

Barbaar is weer aan het trollen! Wat een zielig figuur ben je toch ook! Ga lekker naar de Joop, daar zit jouw soort volk.

dutch bikkel | 11-08-18 | 23:07

Of een topkut.

schijtzat | 11-08-18 | 23:11

Precies dit.

frickY | 11-08-18 | 23:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Erdogan: Onze knuffel-dictator.

Is dit nog nieuws? | 11-08-18 | 22:48

Lid of geen lid, hooivorken paraat. Het vervolg is onvermijdelijk.

padbuffel | 11-08-18 | 22:39

Helaas weerhoudt mijn geloof mij te betalen. Alles waar geld voor wordt gevraagd, brengt een individu tot gebondenheid (geen verbondenheid) aan een groep. Zodoende geloof ik dat geld het kwaad van de wereld is.
De vrijheid van meningsuiting is op geschiedenisniveau jonger dan een baby. Echter, de kracht van ratio is eeuwenoud. Wanneer men in staat blijft rationeel te blijven, goede betogen te schrijven zoals dit artikel, en zo onafhankelijk mogelijk blijft van geld, zal er altijd een weg zijn voor individuen om 'het goede' collectief na te streven. Het enige 'gevaar' wat daarin schuilt, is dat men zich (al dan niet gedwongen) moet afkeren tegen het anonieme geschreven woord en weer terug moet keren naar waar wij mensen tot 25 jaar geleden goed in waren: praten en handelen.
Geld lost het gebrek aan sociale vermogens tot vereniging niet op, het zorgt enkel voor ongelijkheid, uitsluiting en uiteindelijk -zoals gesteld in het betoog- tot censuur, paranoia en angst. In feite is (bijna) alles op internet dat al.
Pas sinds 500 jaar kan men teksten drukken en verspreiden onder groepen. Pas sinds 100 jaar kan meer dan 90% van het westen lezen en schrijven. De revolutie en daaropvolgende oorlog is zodoende een logisch gevolg van de ontwikkeling van de mensheid. Met of zonder geld, GS is daar nog geen 1% van.
Dus zolang het kan, geniet en leer ervan. Of geloof erin, zo u wenst.

Mensdier | 11-08-18 | 22:39 | 11

@kleurdoosje: ook ik ben gedwongen tot leven met het kwaad. Daarom juist bestrijd ik het evenredig met de goede boodschap.

Mensdier | 11-08-18 | 23:24

@Mensdier,
Geld is neutrale energie, men kan er ook goede werken mee verrichten. Het is een prima ruilmiddel, ik ga echt niet meer elke dag mijn brood bakken, vroeger wel, maar nu niet meer. Idem yoghurt maken of witte kaas. Idem mijn kleding maken, of van wol draden spinnen en truien breien. Het is mooi dat ik voor dat werk kan betalen met een neutraal ruilmiddel en weer verder kan wandelen, zonder eerst voor de bakker het onkruid te wieden in zijn tuin in ruil voor zijn kadetjes. Een 'Heitje Voor Een Karweitje' is leuk maar niet erg praktisch boodschappen doen.

kleurdoosje | 12-08-18 | 01:26

@kleurdoosje: als u er in wenst te geloven, is dat uw recht. Niemand kan mij overtuigen dat geld 'neutrale' energie is. Het is niet eens energie, het is een door mensen gemaakt product. Punt.

Mensdier | 12-08-18 | 10:14
▼ 8 antwoorden verborgen

Wat Asange betreft: hij zal hoe dan ook moeten bloeden, gewoon om als voorbeeld te dienen dat nobody fucks met de VS-intelligence.

zimmerschwanz | 11-08-18 | 22:34

Volgens mij kan GS veel meer geld ophalen met het omgekeerd lidmaatschap dwz dat je moet betalen als je GEEN lid wilt zijn van dit blog.

Bakito | 11-08-18 | 22:31 | 3

In samenwerking met Incassobureau Binnen Zonder Kloppen.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 22:33

Op z'n D66's zeg maar.

IslamPislam | 11-08-18 | 22:38

Nou mag GS dan nu effe vangen @Bakito? ;-)

kleurdoosje | 11-08-18 | 23:14

Ik zou graag een Platinum VIP-lidmaatschap zien, zodat ik me kan onderscheiden van het ordinaire Premium-reaguurdersvolk. Met een gouden kroontje in plaats van een roze. Ik ben potdomme geen gendertwijfelaar!

Rest In Privacy | 11-08-18 | 22:23 | 5

Stelletje entitlement-jankies..

marcoplarco | 11-08-18 | 22:44

Ik begrijp uw gevoel. Mijn dochter van vier is ook echt enorm blij met haar gouden kroontje.

Leptob | 11-08-18 | 23:12

LOL!

Rest In Privacy | 11-08-18 | 23:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Zie Erdo graag eindigen als Ceaușesc. Maar dan wel in 4k opgenomen.

winkelwagenmuntje | 11-08-18 | 22:21 | 9

@Berbaar: volgens mij heb je gewoon een trauma omtrent 'gristengekkies' dan wel oudere dames. Iedereen kan -al die 100x dat jij haar stukjes afkat- prima zelf lezen wat LL schrijft en er zelf een oordeel over vormen. Laat een ieder toch zijn vrije mening uiten joh.

Mensdier | 11-08-18 | 23:22

@Mensdier | 11-08-18 | 23:22
Ben ik helemaal voor die vrije mening uiten.
Laat mij dat dan ook doen.

Berbaar | 11-08-18 | 23:43

@Berbaar: doe ik toch? Ik maak alleen kenbaar dat het na 100x wel duidelijk is dat je niets hebt met Lupuslupus, en dat het zodoende weinig 'om-te-lachen-momentjes' meer toevoegt.

Mensdier | 11-08-18 | 23:53
▼ 6 antwoorden verborgen

Vergeet het hoofdstuk Tommy Robinson niet.. Ik kreeg vandaag een email van zijn organisatie waarin staat dat Tommy over een week of 3 wederom gearresteerd zal worden, voor hetzelfde waar het Engelse hooggerechtshof twee weken geleden nog gehakt van maakte.

Zie: www.youtube.com/watch?time_continue=1...

Het gaat uitdraaien op een burgeroorlog. Us or them..

marcoplarco | 11-08-18 | 22:20 | 3

Valt reuze mee, TR is een vrij marginaal figuur in het VK.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 22:24

Nou nee hoor... Ik woon hier midden tussen een groot aantal zeer welvarende Britten, die van alles vinden over Tommy Robinson, maar zeer zeker niet dat het een 'vrij marginaal figuur' is. En zijn detentie wordt al
helemaal door iedereen als volkomen 'preposterous' bestempeld.
Niet ridiculiseren Kuifje...

Pierre Lebon | 11-08-18 | 22:42

marcoplarco | 11-08-18 | 22:20,

Er komt voorlopig geen burgeroorlog in het VK, omdat de aanhang van Robertson veel te beschaafd is. Zelfs het stelselmatig misbruiken van Britse meisjes door Pakistaanse criminelen leidde niet tot wraakacties tegen Labour, dat deze racistische kinderprostitutie had gelegaliseerd.
Net als hier; de moord op Fortuyn leidde ook niet tot een burgeroorlog. De aanhang van Fortuyn wilde ook tolerantie, vrede en veiligheid; geen burgeroorlog.

Het is het samenwerkingsverband van moslims, Pol Pot aanhangers en black supremacists dat stelselmatig rellen, pogroms en aanslagen organiseert. Zij gaan ook de burgeroorlogen beginnen, in alle Westerse landen. En de tegenstanders van dat geweld blijven hopen op een politicus die alles op een beschaafde manier oplost.

Helaas stemt het merendeel vervolgens op de linkse politici die alle ellende veroorzaken. Dan denken ze dat Rutte rechts is want; "kijk, Rutte durft Turkse relschoppers op hun gedrag aan te spreken, stoer". De MSM veroordelen Rutte zelfs eensgezind, wegens het "gebruik van controleerbaar juiste feiten in een discussie", een zeer ernstig delict in onze PoliCor-samenleving.
En na de verkiezingen kruipt Rutte weer bij Erdogan op schoot.

Dandruff | 11-08-18 | 23:24

Zolang er mensen een permaban krijgen alleen omdat ze een andere mening hebben en verkondigen dan GS en de meeste reaguurders, betaal ik zeker niet. Censuur werkt naar twee kanten.

Mather | 11-08-18 | 22:16 | 4

Heb wel de indruk dat je de laatste tijd minder snel wordt opgerot dan een tijdje terug.

HoerieHarry | 11-08-18 | 22:39

Spijker op z`n kop

p0tverdr0mmeltjes | 11-08-18 | 22:51

Permaban?
Moet je eens een andere mening op Jolo.nl geven die niet in hun witte onderbroek past. Heb je meteen een permaban de eerste keer. Die hele redactie doet verder niets dan blocken.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 23:23
▼ 1 antwoord verborgen

De echte macht in turkije zit bij het leger. Die steunen erdohitler totdat het volk in opstand komt wegens geen geld geen eten geen vrijheid. Als dat gebeurd is erdohitler binnen 24 uur verleden tijd. Stuk of wat tanks op straat in ankara. Erdohitler onder huisarrest. Next.

The2Amendment | 11-08-18 | 22:16 | 3

Het leger is na de coup fors gezuiverd.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 22:18

@Kuifje: En laten die gezuiverden nu net de grootste groep hoger opgeleide officieren zijn van die Gulën beweging. De enige partij die een serieuze coup zou hebben kunnen plegen. Wat er nu nog in het leger zit zijn de gelovige gekkies met het verstand van een walnoot. En sorry dat ik het zeg, maar Suriname was echt het enigste land waar een sergeant, een ietwat geslaagde staatsgreep heeft uitgevoerd.

BadPatNL | 11-08-18 | 22:30

Ik meen me te herinneren dat er in een obscuur Afrikaans land wel eens een coup is gepleegd door huurlingen die het boek 'Dogs of War' van Frederick Forsyth als handleiding gebruikten. En de coup slaagde.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 22:38

lid geworden

DNcornholio | 11-08-18 | 22:15 | 2

Mooi !

Lupuslupus | 11-08-18 | 22:29

Wil je nu een snoepje?

flesje | 12-08-18 | 11:03

Leuk stukje, maar wel een beetje heel erg "hullie huilie" en banken in Het kwadraat. Als verdomme een verkeerd woord in een reaguursel staat wordt ie gejorist. Dus GS doet er zelf net zo hard aan mee.

BadPatNL | 11-08-18 | 22:15 | 1

Bullshit, je moet alleen Femke niet beledigen met haar splaakgeblek en haar een ... noemen. Verder niets mis met het permafrost beleid.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 23:29

Goed verhaal , feynman!!

Ant-Warp | 11-08-18 | 22:12

Geen slechte column Feynman, maar GS zou eens aandacht moeten besteden aan de onbedoeld grappige bijdrage van Mihai Ticu op Joop.nl waarin hij de Volkskrant oproept om betere journalistiek te bedrijven. Het stuk is heel slecht geschreven - waarschijnlijk door Google-translate uit het Roemeens vertaald (AvA). Leent zich erg goed voor een zogeheten kloos ried.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 22:10 | 1

DAT is idd lang geleden, een goeie kloosriedel

Hemmenaar7 | 11-08-18 | 22:23

In landen als china, turkije en rusland zou je censuur kunnen zien als een vorm van bescherming van de idenditeit van het land.
Logischerwijs zou hier dan aan de linkerkant ook wat ingegrepen kunnen worden.

Leptob | 11-08-18 | 22:02 | 11

Kuifje-in-Afrika | 11-08-18 | 22:12 |
In China heeft 1 partij voor het zeggen en niet 1 persoon.

Wasbakplasser | 11-08-18 | 22:39

Maar 1 iemand is de grote baas van die partij. En die beslist uiteindelijk.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 22:43

Kuifje-in-Afrika | 11-08-18 | 22:43 |
In een democratie ook. Toch?

Wasbakplasser | 11-08-18 | 23:15
▼ 8 antwoorden verborgen

Onderschat de politiek niet. Als de ambtenaren binnen de ministeries vinden dat bijvoorbeeld GS te dichtbij komt, zie ik het er nog van komen dat er juridisch onderbouwd een blokkade bij de ISP's wordt geregeld, ongeveer zoals de pirate bay dicht gezet is.
En uiteraard, er zullen wel wegen zijn om dit te omzeilen. Nog wel. Alleen zijn die niet voor élke burger eenvoudig in te stellen dan wel te betalen.
Ik zie dit nog niet snel gebeuren, maar onder meer Erdogan laat zien dat dat helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

EEnzame SchizofrEEN | 11-08-18 | 22:00 | 2

Zwarte heks Ollongren zie ik er wel voor in staat (Pechthold staat al te juichen op de achtergrond)

zimmerschwanz | 11-08-18 | 22:41

GS gebruikt een kroon. En aangezien GS niet van Koninklijke Kuize is en het ook geen 100 jaar bestaat, opdat ze het predicaat 'Koninklijk' mag dragen', kan dat al een reden zijn om GS het vuur aan de schenen te leggen.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 22:45

Nou Feynman, doe eens gek en wordt lid.

Wasbakplasser | 11-08-18 | 22:00

Jaja, censuur is kudt. Maar dit “kritisch” blog wordt volgens mij niet weggezet vanwege de kritiek die wordt geleverd, maar door de manier waarop: tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend. WikiLeaks pakt het toch net even iets anders aan...

Neemt niet weg dat censuur altijd kudt is. Of het nou om de lizardman gaat, een puberaal blogje of echte journalisten in Turkije.

Ggroengras | 11-08-18 | 21:59 | 3

Ggroengras | 11-08-18 | 21:59,

Die kreet is meer een soort geuzennaam geworden.
Of kun je een paar concrete voorbeelden van "tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend"?

Dandruff | 11-08-18 | 22:34

Dandruff | 11-08-18 | 22:34
Nou dat stukje over de zanger van Kane, die Dinand Woesthoff

miko | 11-08-18 | 23:04

Mooi stuk Feynman. Blij dat ik premiumlid ben.

boccelullus | 11-08-18 | 21:58 | 1

Of heb?

Zo Ontzettend Moe | 11-08-18 | 22:52

IK zit er nog een beetje mee... En dat komt door een ervaring van een aantal jaren geleden: Enthousiast als één van de eersten geld overgemaakt. Spijt als haar op mijn hoofd. En geloof mij, ik heb heel veel haar op mijn hoofd. Wat dat was? Weet iemand nog hoe powned ontstaan is? En wat een dieptriest product het uiteindelijk geworden is? Dat houdt mij ervan terug. Eerst wat meer zekerheid en duidelijkheid want ik ga niet in een tweede powned trappen. Ook al ben ik dan volgens de teller bovenaan de pagina al 13 jaar lid.

jan-lul-de-behanger | 11-08-18 | 21:58 | 1

Ik ben nooit lid van Powned geweest want had er geen goed gevoel bij, wilde eerst eens een poosje de kat uit de boom kijken. En terecht, zoals later bleek.

Lupuslupus | 11-08-18 | 22:03

Alsof de wereld enkel om die (bannende) websites draait. Door daar te blijven (terugkeren) geef je dat soort lieden JUIST veel macht. Hef lekker daar je account op. Maar dat is slechts mijn mening.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 21:57

Ik snap nog steeds niet waarom iedereen zo panisch is voor Rusland. De Russen proberen ons niet om te volken.

Musashi | 11-08-18 | 21:53 | 8

Hebt u het nou over het Binnenhof?

Lupuslupus | 11-08-18 | 22:28

Eric Newby | 11-08-18 | 22:08
Zonder de inkomsten van Gazprom is de economie van Rusland even groot als die van Nederland en Belgie bijelkaar.

HoerieHarry | 11-08-18 | 22:33

BBP per capita ligt lager dan dat van Turkije. En nauwelijks economische groei.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 22:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Hulde @Feynman voor deze goed doorwrochte column. En de video die u er bij deed was nog nooit zo relevant als nu. Als je de film "1984" gezien hebt bekruipt je steeds meer het gevoel dat we in een real-life versie ervan zijn aanbeland. Mede dankzij die film kan ik nu de verbanden leggen die anders verhuld zouden zijn gebleven. Dood- en doodeng gewoon. Toen ik de film moest zien/ het boek moest lezen voor school in de jaren 80, had ik nooit of te nimmer kunnen bevroeden dat e.e.a. ooit daadwerkelijk realiteit dreigde te worden. Maar hier zitten we dan. En het schapenvolk loopt blatend de vrachtwagen in naar de slachterij. Liever bezig met Faeces Book, GTST, voeballuh of darts. Het zal ze aan de derrière oxideren want zulke dingen gebeuren hier in Nederland toch niet?! Toch? Tóch???

Sjefke7807 | 11-08-18 | 21:53 | 5

@Lupuslupus | 11-08-18 | 22:13 |
De film is zéér goed verfilmd mijn waarde @Lupus, en het aanzien zeker waard. John Hurt won zelfs een prijs voor zijn rol. En met de sublieme muziek van de Euryphmics. Maar mocht u ooit de behoefte hebben hem te zien, dan moet ik u waarschuwen. Het is een zeer nare aangrijpende film om te zien. Iedere keer dat ik hem zag sliep ik die nacht erg slecht. Zo hard grijpt die film je naar de strot. Dus ik kan u wel begrijpen wanneer u zegt; "Nee, dank u!"

Sjefke7807 | 11-08-18 | 22:31

Sjefke, ik hou me ook liever bezig met voetbal en darts. Wat is er mis met die wens?

Promedio | 11-08-18 | 22:55

@Promedio | 11-08-18 | 22:55 |
Helemaal niets hoor. Zolang u zich geen rad voor de ogen laat draaien over wat er op de achtergrond mee speelt mag u zoveel darts etc. kijken als u wil.

Sjefke7807 | 11-08-18 | 23:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Misschien moeten we de Koran ook maar verbieden. Of ga ik nu te ver?

zimmerschwanz | 11-08-18 | 21:43 | 7

Mein Kampf is gewoon te downloaden op internet. Heb ik een poosje geleden nog gedaan omdat ik weleens wilde weten wat er in staat. Maar na 3 blz heb ik het van mijn laptop verwijderd want er was echt geen doorkomen aan. Ik dacht 'huh, wat zit ik eigenlijk te lezen, is dit chinees of zo'?
Ik ben helemaal niet voor het verbieden van boeken. Welk boek dan ook. Want mensen die het willen lezen krijgen het toch wel te pakken, verboden of niet.

Lupuslupus | 11-08-18 | 22:21

Is mein Kampf een moeilijk boek? Warrig geschreven en geen duidelijke lijn maar moeilijk om te lezen? Groot gehalte Jip en Janneke taal

miko | 11-08-18 | 22:55

@hoerie
Probeer het eens met trefwoorden, zoals "zion", let op rondom blz 390 "Palästina als Organisationszentrale", het lijkt wel alsof je de algemene vergadering van de UN hoort spreken.

kindapaas | 12-08-18 | 04:20
▼ 4 antwoorden verborgen

Goed gezegd.

Laten we ook niet vergeten dat vrijheid van meningsuiting, waarheidsvinding en wetenschap staat of valt met de mogelijkheid de heersende "waarheid" in twijfel te trekken. Zodra die niet meer mag worden onderzocht of tegengesproken, ben je ook de zekerheid kwijt dat het de waarheid is, ironisch genoeg.

Zo kan niemand met enig verstand in een land waar censuur heerst, weten of hetgeen wordt vertelt wel echt zo is. Sterker nog, er ontstaat een paranoïde klimaat waar zelfs echte waarheden betwijfeld worden, want als men liegt en feiten in de doofpot stopt over andere zaken, zullen ze daarover wellicht ook liegen...

Het is toch diep triest dat je de waarheid denkt te moeten laten vinden door een derde partij, die ook subjectieve voorkeuren heeft, politieke belangen, betaald wordt door iemand en ook maar een mens is met beperkte zintuiglijke en geestelijke vermogens en niet een alwetende, volmaakt goede God. Zoals bijvoorbeeld een rechter door de Staat benoemd en betaald wordt, of een censor bij een groot bedrijf zich zal laten beïnvloeden door de financiële belangen achter die organisatie. Zelfs al denk je van jezelf dat je objectief bent, je bent dat waarschijnlijk niet. Daarom heb je tegenspraak nodig, als je tenminste bereid bent te accepteren dat je niet alles zeker kunt weten, in plaats van een echoput.

Vrijheid van meningsuiting zou alleen beperkt moeten worden door dreigen met (ongeprovoceerd) geweld of oproepen tot geweld. En met doelbewuste, moedwillige oplichting ter verrijking van de oplichter of beschadiging van het slachtoffer. Zelfs daar zit waarschijnlijk al een mogelijkheid tot misbruik van die beperkingen verscholen. Maar zodra je met vaagheden en subjectieve normen aankomt zoals smaad en laster, is het hek van de dam. Of het nu gaat om een zinloze welles-nietes discussie over wie met wie geneukt heeft en of dat wel of niet vrijwillig was, of om de vraag of het produceren van (nep)nieuws alleen voorbehouden is aan een selectieve groep van eigen media en overheid, terwijl ieder ander geluid "De Vijand" is. Want wie beoordeelt dat? Wederom zit je dan met het probleem wie je aanwijst als censor of rechter en hoe je zeker weet dat die werkelijk onafhankelijk, objectief en volledig geïnformeerd is.

Bovendien creëer je met smaad, laster of nepnieuwswetten de illusie dat je het nieuws dat je hoort klakkeloos kunt geloven. Want anders zou iemand die persoon toch wel aanklagen? En daarmee creëer je dan weer druk op personen of organisaties om iedereen aan te klagen die onwelgevallige berichten verspreidt. Een soort intellectuele luiheid i.p.v. nieuws gewoon altijd met een korreltje zout te nemen en om bronnen en onderbouwing te vragen, gekoppeld aan permanente angst voor reputatieschade als je niet op iedere slak zout legt. Zonder zulke wetten is het gewoon welles-nietes en oordeel zelf maar. Naar een advocaat rennen is dan zinloos en je beste verdediging ertegen is: iedereen mag nou eenmaal onzin spuien, kom maar met openbaar bewijs...

Dan toch liever alle verhalen horen, vragen om dat bewijs en daarmee je eigen afweging maken, dan dat een ander voor jou besluit welke getuigenissen en bewijzen je wel of niet te zien krijgt, omdat ze naar diens oordeel onjuist of "niet relevant" zouden zijn, of jij te dom om die te beoordelen. Iets wat zo iemand uiteraard nooit over zichzelf zou (kunnen) bepalen. Zeker indien werkelijk te dom.

Wol | 11-08-18 | 21:42 | 1

... wordt vertelD...

Wol | 11-08-18 | 21:45

Ik heb de gedachte een aantal maal gehad om lid te worden. De knoop is doorgehakt. Reden is dat vrijheid het allerbelangrijkste goed is wat, naast goede gezondheid, bestaat. Echte discussies en vraagstukken alleen kunnen bestaan wanneer alles gezegd mag worden.

TussenReggeDinkel | 11-08-18 | 21:40

En daarna is de Donald Duck aan de beurt. Duurde even voordat ik die foto van Katrien Duck met onderschrift "Word geen lid!" kon plaatsen. Goeie column!

Watching the Wheels | 11-08-18 | 21:37 | 1

Gelukkig kun je ter ondersteuning ook een bedrag overmaken zonder Premium lid te worden, ik zie Peter R. Duck Vries niet graag verdrietig.

Watching the Wheels | 11-08-18 | 21:39

Ik heb eigenlijk weinig nuttigs bij te dragen, aangezien ik het eens ben met dit artikel. Ik ben direct premium lid geworden toen het kon. Zou ook meer betalen indien nodig. Inhoudelijk draag ik als reaguurder weinig bij, maar financieel graag als dit het voortbestaan van dit weblog kan verzekeren.

Mr Proper | 11-08-18 | 21:31

Ik spui hier vaak een heleboel onzin en menings en ik hou van al die onzin en menings van anderen. Deze site is mij erg dierbaar. De VvMU is mij erg dierbaar.
Daarom dus Premium lid (kroontje gejorist, omdat het kan!).

Mijn onderbuik vindt dit misschien wel de beste Feynman tot nu. Want het komt nu wel heel erg dichtbij!1!1

atheïstisch stemvee | 11-08-18 | 21:30

Ik ben blut want heb vanmiddag een nieuwe BMW i3 gekocht. Maar het positieve is dat ik vanaf nu geen haatsjeiks uit islam-olie zandbakken meer sponsor.
Benzine is zoooooo NSB 2.0 !!!
*GS lid worden doen gaat

Botte Hork | 11-08-18 | 21:26 | 6

Je hebt ook 100% vermogen vanaf nul. Heb er vandaag een zware Audi mee achter me gelaten. Heerlijk, en zo stil als een hek.

Botte Hork | 11-08-18 | 21:45

daar val ik dan lelijk uit de boot met mijn 640i

skoftig | 11-08-18 | 22:03

Of 18 knopen.

Deksmaat | 11-08-18 | 22:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Peter Rdogan de Vries

Madamjanet | 11-08-18 | 21:24

Goed gezegd, dus allemaal zover het gaat premiumlid worden, kan ook zonder kroontje! Want als het hier stil valt, waar dan wel tetecht voor het andere genuanceerde geluid?

Jan, Leiden | 11-08-18 | 21:22 | 2

Maar met kroontje is leuker (vind ik) omdat de reaguurders dan kunnen zien hoe de vlag erbij hangt: hoeveel leden er al zijn. Als iedereen z'n kroontje gaat verstoppen tast men in het duister. Niemand hoeft zich toch te schamen voor zijn/haar kroontje? Gewoon laten zien dat je GS steunt. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat degenen die nog geen lid zijn - en zien dat er al zóveel kroontjes zijn - gaan denken: 'nou zal ik toch ook maar'.

Lupuslupus | 11-08-18 | 21:58

Lupuslupus | 11-08-18 | 21:58 |

Goed punt, overtuigd, weer aangezet

Jan, Leiden | 12-08-18 | 00:06

Het is onmogelijk voor eenieder om een perfect rationeel beargumenteerd document te schrijven, zonder hierin een segment te verwerken, dat uit de context gehaald, kan worden getransformeerd, door een oneerlijke copieërder,
zodat het totaal absurd lijkt en het tot sensatie kan leiden.
Dus politici, charlatans (vaak zijn dat dezelfde personen) en erg verontrustend journalisten jagen op deze segmenten.
Deze quote las ik eens als commentaar op een bewering van Pechtholt, leider van een partij die het vrije woord wil knechten en verbieden.
Waanzin omringt ons verpakt als rede.

JohanL | 11-08-18 | 21:21

Maak jezelf geloofwaardig als je GeenStijl in stand wil houden.
Wordt Premiumlid.

Bolhoed | 11-08-18 | 21:20 | 12

Zal het aan mijn bewindvoerder vragen. Maar ja. De vraag stellen, is hem beantwoorden.

Deksmaat | 11-08-18 | 22:06

@Johnweer,
Zolang je geen premium bent kan je in de balk met REAGUURSELS.... in vakje 'Oudste eerst' 'Nieuwste eerst' tevoorschijn toveren, dat scheelt scrollen.
Verder wat @atheïstisch stemvee zegt. Dus je ergenis het is met premiumlid worden opgelost.

kleurdoosje | 11-08-18 | 22:28

Als GeenStijl de verzelfstandiging professioneel aanpakt. Een tweede PowNed, daar zit niemand op te wachten.

BrabantsVerzet | 12-08-18 | 00:08
▼ 9 antwoorden verborgen

Weer een foto van die lelijke de Vries die zijn eigen land in de uitverkoop doet. Bah, vieze muil.

Overmar | 11-08-18 | 21:20

En Erdoadolf wordt binnenkort met militaire egards in Duitsland ontvangen door President Steinmeier en Ex stast lid Merkel.
Lekker toch!
Oh ja heeft Duitsland die duikboten al geleverd aan Erdo gek?

joppo0 | 11-08-18 | 21:19

Is inmiddels al bekend welke prijs Rutte precies betaald heeft voor het vrijkopen van Umar?

obominotie | 11-08-18 | 21:18

Leuk, Feynman - zullen wij er dan maar een wedje op doen dat er binnen een jaar Russische luchtafweersystemen en mogelijk zelfs Russische middelange afstandsraketten in Turkije staan opgesteld? (desnoods op twee onderzeeërs in West-en Zuid Turkse havens)?
-
Poetin is namelijk nog één ander ding niet vergeten: de uitbreiding van de NAVO in oostelijke richting.

bisbisbis | 11-08-18 | 21:17 | 6

Poetin gaat geen oorlog tegen Europa beginnen want daar heeft hij helemaal geen belang bij. 20 miljoen(!) dode Russen (tijdens WWII) zijn voorlopig wel genoeg. Hij is voor welvaart voor alléén zijn eigen volk: de Russen. Net zoals Trump dat voor de VS is. En zulke dikke vrienden is hij trouwens helemaal niet met Erdogan. Hij gebruikt Erdogan - zolang het hem past/uitkomt - en dàt is iets heel anders. Maar daar komt Erdogan nog wel achter.

Lupuslupus | 11-08-18 | 21:49

@lupuslupus
Just Putin is slim en sluw.
Hij gebruikt erdohitler Erdogan kan er niet veel tegen doen.

Jacktheflipper | 11-08-18 | 22:06

@This Far No Further | 11-08-18 | 21:31 |
Deze bedoelde u?

- www.youtube.com/watch?v=_YQ94jFg_4A

Het is werkelijk stuitend wat er met die man gebeurt. Als je de verhalen hoort die hij toont. Echt, verschrikkelijk gewoon.

Sjefke7807 | 11-08-18 | 22:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Ben erg nieuwsgierig hoe het in de Turk gaat aflopen met ome Erdo. Als het maar slecht genoeg gaat gaan ook de Turkjes muiten en is het snel gedaan met ome Erdo.

DerkArie-ut-de-Achte | 11-08-18 | 21:14

Meestal gaat het substieler, maar niet altijd. Schandalig hoe de NLse staat de AFA hooliglans gedoogt/faciliteert en alles wat terugslaat keihard vervolgt.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 21:13

Jammer dat zo'n goed stuk met een afbeelding van een pornohoofd moet beginnen.

skoftig | 11-08-18 | 21:13

Eens. Spijker, kop. Chapeau!

Reykjavik | 11-08-18 | 21:07 | 21

Wat zeg je nou allemaal?

RickyLaRue | 12-08-18 | 03:24

@kleurdoosje | 12-08-18 | 02:54 |
Ze hebben me 2 jaar met drie afgescheurde rotator cuff pezen laten rondlopen ja. Lang leve het Amphia ziekenhuis, niet.
Ik ken het vetzuur lecithine en de werking ervan. Maar ik ben daadwerkelijk fysieke onderdelen kwijt. Ze hebben de belangrijkste hefpees uit mijn schouder moeten halen omdat die niet te redden was. Daar is niks meer aan te redden met welke hulpmiddelen dan ook. Ook hebben ze een stuk van het acromion af gebrand en een nettoyage van de rotator cuff gedaan. Das zware schade die niet meer te fixen is helaas. Ik zal het moeten doen met wat ik nog heb. Maar bedankt voor al uw goede raad. Wordt zeker gewaardeerd.

Sjefke7807 | 12-08-18 | 03:27

@Ricky,
:-)
En abracadrabra. Wist je dat het een spreuk is voor lichamelijk welziin? Kwam ik te laat achter! ;-)
@Sjefke
Jeetje wat heftig, bij zulk verlies van spieren helpt lecithine inderdaad niet meer. Ik heb alleen maar pijn in mijn Supraspinatus, door overbelasting van een knellend bh-bandje, maar dat is verder nog intact. U heeft ongetwijfeld verschrikkelijk moeten lijden en er is verpruts door de heren Medici en het medische slagersgilde.
Mijn huisarts zei dat ik pech had gehad, nadat hij me een half jaar had laten lopen met 'een vetbult en 'vocht bij de peesaanhechting van het zitbeen'... 'Dat gaat vanzelf over, is pijnlijk inderdaad en het kan lang duren'
Het duurde zes maanden totdat de tumoren van bekken tot bekken waren gegroeid en de kanker in het laatste stadium: IV zat: vergroeiing in andere organen. Lekkere 'vetbult' dus.
U bent dus ook wat ze noemen 'een medische misser, 'een medische grove fout' is een betere benaming. Ik heb niet veel verstand van de anatomie van een schouder, maar het lijkt me dat u niet veel meer kan met uw arm, de stabiliteit van de schouder is aangetast. U heeft er een handicap aan overgehouden, waardoor u oa niet meer kan lassen en nu focust op wat u nog kan. Ik focus me ook op wat ik nog kan en ben blij dat ik weer flink ben opgekrabbeld. 'Laatste opleving', grapte een vriend van de week, hahaha, ik ben blij dat mensen in mijn omgeving zulke grapjes durven te maken, ik heb gelukkig een gezonde dosis zelfspot ;-) Ik geef u een figúúrlijk schouderklopje, omdat u zo sterk en strijdbaar overkomt. Veel liefs hoor.

kleurdoosje | 12-08-18 | 10:59
▼ 18 antwoorden verborgen

Alles onder controle een linkse nate droom die werkelijkheid wordt

automaat | 11-08-18 | 21:06

Dat Shadowban is overduidelijk, als ik iets deel van jullie, krijgen mijn “vrienden” dit niet in hun nieuwsoverzicht te zien. Over censuur gesproken.

miknic | 11-08-18 | 21:04

We are next?
Ben benieuwd wie, en hoe ze dat dan moeten doen.

HoerieHarry | 11-08-18 | 21:04

Erdogan haalt de Kerst niet, zoveel is nu wel duidelijk....

De Ana(a)list | 11-08-18 | 21:02 | 1

Trump is in ieder geval nog niet klaar met hem, want die pastoor zit nog steeds vast.

Overmar | 11-08-18 | 21:24

the revolution will be televised...

Intelroy | 11-08-18 | 21:01 | 1

No, the revolution will be live

skoftig | 11-08-18 | 21:08

Mooi gesproken

ardeverb | 11-08-18 | 21:00

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen