achtergrond

Geenstijl

Dramatisch slecht kijkcijfer voor VPRO #ZG2018

Nederlandse tv-kijker rende harder weg alsdan een Surinaamse man in een relatie

Teleurstellende kijkcijfers voor de eerste aflevering van VPRO Zomergasten. Een luttele 352.000 boodschappers 20-45 stemde gisteravond af op het avondvullende diepte-interview met Romana Vrede (opzoeken  - red.) met die hakkelende interviewster-dinges van Lubach (opzoeken - red). Dat meldt de website kijkonderzoek.nl. Vorig jaar scoorde de eerste aflevering dankzij GeenStijl nog meer dan 500.000 kijkers.

De slechtst bekeken uitzending ooit ever was in 2104 met dj en filmregisseur Jim Taihuttu waar maar 266.000 kijkers voor wakker bleven. (Best bekeken waren: Youp van ‘t Hek in 2001 (1,3 miljoen), Mies Bouwman in 2002 (1,1 miljoen) en Paul de Leeuw in 2003 (1 miljoen). Maar goed, dat was vroeger, toen we nog Bekende Nederlanders hadden in plaats van Nasrdin Dchar, Barbie, Arie Boomsma en Angela de Jong.

VPRO Zomergasten... ooit was het de hoogmis van de vaderlandsche publieke televee, die gansch het land aan den buis kluisterde en die jan en alleman verleidde tot ellenlange vertogen en diepfilosofische levensrecensies. Maar anno 2018 is het een doorzichtige deugpolonaise voor de policor drambrigades . Goed, we snappen dat Romana Vrede niet helemaal achteraan had gemoeten in de reeks. Maar vooraan was ook gewoon een slecht idee. Welke idioot van een zendermanager snapt niet dat Louis van Gaal als eerste had gemoeten? Of was jij dat, Martijn van Dam?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.