Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof - Angela Dobbermerkel zorgt voor doorbraak in vluchtelingen-puinhoop

Dobbering in the Dark

“Je moet het dak repareren als de zon schijnt”, luidt het bekende gezegde dat in Den Haag nauwelijks wordt nageleefd.

Er waren al een tijdje burgeroorlogen, revoluties en staatsgrepen gaande in het Midden-Oosten en op het Afrikaanse continent. Maar in 2015 kwam de vluchtelingenstroom naar Europa pas goed op gang. Tijdlijn:  Het Azmani- plan werd gepresenteerd op 22 maart 2015. Op 2 september 2015 spoelde het Syrische kereltje Alan Kurdi aan op de Turkse kust nadat hij en zijn familie diezelfde dag vanuit Turkije in een brak bootje een poging deden om naar Griekenland te gaan. Enkele dagen eerder hield Angela Merkel haar befaamde Wir schaffen das-toespraak. Drie jaar later blijkt het voorstel van VVD-Kamerlid Malik Azmani om vooral in de regio op te vangen en de selectie tussen gelukszoekers en échte vluchtelingen buiten de poorten van Europa plaats te laten vinden eindelijk op de steun van de Tweede Kamer te kunnen rekenen - én daarbuiten.

Deksels mooi, maar waarom toen niet? Waarom viel iedereen en zijn oude moer over de VVD’er heen en wordt het plan nu omarmd?

Nu ja, Angela Merkel ligt onder vuur van haar CSU-vrienden en met deze oplossing kan de Bundeskanzlerin haar christen-democratische vrinden weer onder ogen komen. Want dat dobberen in een oceaan van politieke ongewisheid is ook maar zozo. Dan toch maar liever vaste voet aan de grond op de Platz der Republik.

Blijft over de vraag waarom de ruim 50 landen van dat immense continent Afrika – zoveel keren groter dan West- en Oost-Europa samen - niet voor haar eigen vluchtelingen en gelukszoekers kunnen zorgen. Laat de Afrikaanse Unie dit zelf oplossen in plaats van de problemen op het bordje van de Europese Unie te deponeren.

Ik zou bijna zeggen: daar mag best wat van mijn Europese belastinggeld aan worden besteed. Maar dat doe ik niet want voordat je het weet komt er dan een SJW’er tegen je schreeuwen dat je een neokolonialist bent. En dat moeten we ook niet willen met z’n allen. En dat weet de EU ook want anders hadden er wel Afrikaanse regeringsleiders aan tafel gezeten de afgelopen dagen.

Blijft derhalve over: duw die boten hoe dan ook terug naar Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Egypte en laat Afrika dit zelf oplossen. Dat moet best te schaffen zijn, toch?

Vermoedelijk niet want dit blijft de EU. Toch is het winst dat het sluiten van de Europese buitengrenzen en selectie in de regio op de agenda staat. Al zal het nog enkele EU-toppen kosten voordat een en ander een beetje concreter wordt.

Reaguursels

Inloggen

Immigratie is een wapen van de elite om het volk democratisch verdeeld te houden...

Ton8695 | 02-07-18 | 08:36

Weet niet of we hier blij mee moeten zijn?
De bedoeling is dat asielgerechtigden vanuit Italie eerlijk over de EU lidstaten worden verdeeld. De ervaring leert dat asielzoekers niet naar het katholieke Polen willen en ook niet naar de andere Oost-Europese lidstaten.
Engeland valt af vanwege de Brexit, Zweden heeft sinds 2014 een migratiestop... dit houdt in dat Duitsland en Nederland het merendeel tot zich krijgen.

sociaal_econoom | 01-07-18 | 20:04 | 1

uiteraard reageert onze rubberen Rutte daar krachtig op, maar hij moet eerst de 20 gelukszoekers van de smokkelboot, gefinancierd door de postcodeloterij, hartelijk welkom heten en de weg naar de bijstand wijzen...….zo gaat dat

gringo-brd | 01-07-18 | 23:49

Misschien komt er een doorbraak voort uit het nieuws dat de Duitse minister van Binnenlandse Zaken en leider van de regeringspartij CSU Seehofer, lijnrecht tegenover Merkel staat, hij ziet niets in het plan voor Duitse uitwijzingscentra voor migranten, tegen de zin in van Merkel wil Seehofer sommige migranten direct aan de grens terugsturen.
Merkel rekent op Europese solidariteit op dit punt, die solidariteit brokkelt echter behoorlijk af.
Merkel schaft het allemaal niet zo makkelijk meer.

BosrandDirk | 01-07-18 | 19:41

Om 18:00 uur heeft Horst Seehofer een persconferentie aangekondigd. De CSU is niet tevreden met de uitkomsten van de EU top en Seehofer wil zijn partij redden van een smadelijke verkiezingszeperd deze herfst.

Polen en Hongarije spreken inmiddels de verklaringen van Merkel over een akkoord tegen.

Tot zover het oplossend vermogen van de EU. Trainwreck in slow motion.

Glasgow Argus | 01-07-18 | 17:42

* "Blijft over de vraag waarom de ruim 50 landen van dat immense continent Afrika – zoveel keren groter dan West- en Oost-Europa samen - niet voor haar eigen vluchtelingen en gelukszoekers kunnen zorgen."

Dé vraag (nee opdracht!) aan EU-leiders is: boek een meeting met Afrikaanse leiders.
In het bijzonder van de landen waarvan burgers richting EU vluchten.
Openbaar voor pers en bevolking te volgen.

Dit is de enige manier om alle huidige, krankzinnige vluchtstromen vanuit Afrika en opvang in Europa nog te rechtvaardigen.

Kudtkip | 01-07-18 | 15:49

Eerst de boel naar de bliksem helpen en dan zal het verenigd Europa het wel oplossen de tactiek van de verschroeide aarde

likdoorn | 01-07-18 | 15:46

U heeft erg veel werk verzet. Punt 13 is wel een dingetje. Er zijn 60 Miljoen migrerende werknemers nodig. Volgens mij moet je er dan minstens 6 miljard importeren. Om aan die 60 miljoen werkwilligen te komen bedoel ik. Eigenlijk bedoel ik 6 Triljard, maar zoveel zijn er nog even niet op deze planeet.

Nivelleermarionet | 01-07-18 | 15:38 | 2

Sorry, was bedoeld voor Mau777.

Nivelleermarionet | 01-07-18 | 15:39

Gezien ! Mijn dank voor je reactie ! :)

Mau777 | 01-07-18 | 15:42

Afrikaanse landen zien het probleem niet. Die migranten brengen veel geld terug naar hun familie daar. Voor hen is er geen prikkel dit op te lossen.
Verder heeft Afrika geen enkele boodschap aan onze klachten over de migranten. Zo lang westerse en Chinese bedrijven via deals met lokale corrupte machthebbers spot goedkoop aan grondstoffen en arbeid komen, is de geldstroom van Afrika naar ons vele malen groter dan omgekeerd.
Dat is deels ook de reden dat daar niks lukt. Corrupte leiders die hun land in de uitverkoop zetten. Die de boel laten leeg roven. Alles legaal, dat is het punt niet. Maar de lokale bevolking heeft er niks aan.
Pas wanneer Afrikaanse staten sterk leiderschap hebben kan het beter gaan. Maar de kans daarop is klein. Dus komt er geen oplossing. Overbevolking wordt daar overigens ook als ramp gezien, maar wie doet er wat aan? Wie kan er wat aan doen?

De komende dertig jaar gaat de wal het schip keren. Massale sterfte door armoede, schaarste en droogte zal de limitetende factor zijn, niet beleid of sturing. Europa zal in toenemende mate een grens optrekken tegen de vlucht die dat oplevert. Het grootste leed zal daar plaatsvinden. Dat is nu al zo en wordt dus alleen maar erger.

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 15:37 | 5

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 16:20,

Dit onderwerp interesseerde me al in 1990 (werkstuk 5e klas VWO), en ik ben er sindsdien altijd mee bezig geweest. Ging destijds met mijn eigen zakgeld naar "wereldwinkels", en ik koop nog steeds allerlei fair Trade artikelen.

Dus ga me niet de les lezen, zonder enige feitenkennis.
De vaak herhaalde leugen is voor jou misschien een waarheid.
Maar blijft voor mij gewoon een leugen.

Dandruff | 01-07-18 | 16:31

Tsja. Je kunt de feiten wel van ontkennen maar het is en blijft het grootste probleem voor Afrika dat het niet profiteert van eigen arbeid, kapitaal en grondstoffen.

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 16:52

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 15:37,

Ik ontken nooit feiten.
En dat weet jij ook, daarom kom je nu alweer, net als altijd, slechts met holle kretologie. Je hebt helemaal geen zin om je ècht in dit onderwerp te verdiepen.

Want "uitzoeken" is niet jouw ding.
In deze discussie noem je Wol een nazi en leg je Glasgow ten onrechte in zijn mond dat hij immigranten dood wil schieten. Dat is meer jouw ding; holle slogans.
En mij noem je dom omdat ik zie dat inwoners van corrupte dictaturen gemiddeld minder te besteden hebben dan inwoners van democratieën, of zelf inwoners van dictaturen met een betrouwbare overheid.
Als je dit jaar een keer iets zinnigs wil zeggen, ga dan gewoon eens op onderzoek uit. Ga bijvoorbeeld eens na hoe Afrikaanse landen sinds hun onafhankelijkheid steeds minder voedsel zijn gaan produceren. Tot ze halverwege de jaren '80 vrijwel allemaal voedselimporteurs waren geworden; waar velen eerder zelfs voedsel exporteerden.

Dandruff | 01-07-18 | 17:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Quote artikel : "Blijft over de vraag waarom de ruim 50 landen van dat immense continent Afrika – zoveel keren groter dan West- en Oost-Europa samen - niet voor haar eigen vluchtelingen en gelukszoekers kunnen zorgen."

Antwoord op de vraag : Omdat de EUrocratie al in 2009 besloten heeft dat zij kost wat kost 60 miljoen van die gelukszoekers WIL & ZAL importeren en daar TEVENS duidelijke deals over heeft afgesloten met de Afrikaanse leiders tijdens de recente Marrakesh 2018 Top.

Quote artikel : "Toch is het winst dat het sluiten van de Europese buitengrenzen en selectie in de regio op de agenda staat. Al zal het nog enkele EU-toppen kosten voordat een en ander een beetje concreter wordt."

Onzin, er is helemaal GEEN "winst"..... deze hele EU Immigratie Top had maar DRIE doelen :

1) De "practische plooien" tussen diverse EU-lidstaten gladstrijken, zodat de Eurocratie gewoon rustig kan verdergaan met de EU Blauwdruk voor MEER massa-immigratie.

2) "Illegale" massa-immigratie uit het Midden-Oosten & Afrika "vervangen" door LEGALE massa-immigratie uit diezelfde regio's - en het opzetten van de nodige practische faciliteiten & LEGALE immigratie "corridors" om dat proces NOG vlotter & sneller te laten verlopen - kwestie van die "60 milljoen" doelstelling zo snel mogelijk in realiteit om te zetten, preferabel VOORALEER de Europese bevolking in de smiezen krijgt wat de WERKELIJKE EU Agenda inhoudt....

3) De zo langzamerhand "lichtjes opstandige" EU Bevolking sussen (...) & "geruststellen" dat het "allemaal wel goed komt" door OPZETTELIJK de nadruk te leggen op het "bestrijden" van "illegale immigratie" ZONDER daar DUIDELIJK bij te vertellen, dat men GEEN ENKELE intentie heeft om de massa-emigratie effectief te STOPPEN, maar deze gewoon op LEGALE wijze gaat "reguleren" via het creeeren van meer "faciliteiten" om alles "nog vlotter" te laten verlopen.........!

Angela Merkel zorgt dus helemaal NIET voor "een doorbraak" - zij duwt de EU massa-immigratie agenda ENKEL in "legale overdrive" !!! (....)

Het is intussen ZEER duidelijk geworden voor de EUrocraten, dat de Europese bevolking GEEN enkele zin heeft in die "60 miljoen immigranten tegen 2050" en dat het dus nodig is, die import VEEL SNELLER binnen te halen, VOORALEER het Europese Volk "te opstandig" wordt.....

Het onomstotelijke bewijs voor mijn claim ??? Deze 2 CRUCIALE officiele EU documenten, bekend onder de referenties A6-0251/2009 (Intern EU document) en Marrakesh Political Declaration.

www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do...

ec.europa.eu/home-affairs/sites/homea...

Het zou leuk zijn indien onze alternatieve & oprechte opiniemakers deze beide documenten OOK es goed zouden lezen, beste Bas. Anders blijf ik bezig met roeien tegen de bierkaai....

Voor wie de "korte" essentie van beide EU documenten prefereert, die geef ik hier even :

A6-0251/2009 (Intern EU document uit 2009 ).
Quote : "Welvaart en immigratie
Legale migratie
11.(Europees Palement) is van mening dat legale migratie nog steeds noodzakelijk is om te voorzien in de behoeften van Europa op het gebied van demografie, de arbeidsmarkt en de benodigde vaardigheden en door de gevolgen van demografische krimp en vergrijzing voor de economie; zij levert tevens een bijdrage aan de ontwikkeling van derde landen, door de uitwisseling van kennisen know how en door middel van betalingen door migranten; roept op tot de tenuitvoerlegging van veilige systemen om deze overschrijvingen naar derde landen tevereenvoudigen;
12. is van mening dat reguliere migratie het alternatief moet vormen voor niet-reguliere immigratie, aangezien het een legale, veilige en georganiseerde toegangsweg tot de Europese Unie vormt;
13. roept in herinnering dat er rond 2050 volgens de prognoses van de Commissie naar schatting 60 miljoen migrerende werknemers nodig zijn, hetgeen de noodzaak met zich meebrengt om migratie langs legale weg mogelijk te maken.

Marrakesh Political Declaration (2 mei 2018....) :

Quote : "Taking note of the above-mentioned Goal 10.7 of the 2030 Agenda for Sustainable Development, the Rabat Process partners recognise the need to encourage and to strengthen the pathways to regular migration, based on efficient civil registration systems, and to promote the mobility of certain categories of travellers (in particular, businessmen and businesswomen, young professionals or researchers) between European and North, West and Central African countries.
Objective 3: Promote regular migration and mobility, especially of young people and women,between Europe and North, West and Central Africa, and within these regions.

en :

3. Increased attention to the fight against xenophobia, racism and discrimination: the partners will undertake efforts to combat these phenomena, and to promote a balanced narrative on migration and diasporas, based on facts and highlighting their positivecontribution to the development of societies in countries of origin, transit and destination"......

De planning is MEER dan duidelijk - het inhoudelijke van het 2009 statement wordt volkomen weerspiegeld in de Marrarakesh verklaring van 2018 (....) en al de rest is zand in de ogen & pure demagogische prietpraat - er is GEEN "koerswijziging"... !

Mau777 | 01-07-18 | 15:24 | 9

Beste_Landgenoten, je schreef : "Gereguleerde immigratie is natuurlijk altijd beter dan illegale. Daar gaat dit over. Verder is immigratie niet per definitie slecht. Onze bevolking vergrijst en wie gaat dat betalen? Die slinkende groep jongere mensen? Want dat is de toekomst hier. "

A) Beter leren lezen, vriend - but then again : niet echt je sterkste kant, hee ?! (yup, ik zie de algemene teneur en het "ideologisch gekleurde patroon" achter jouw soort irrationele postings ook...).

B) De "vergrijzing" van onze bevolking wordt al jarenlang ZWAAR geboost door de Westerse overheden via het uitgebreid promoten van GEBOORTEBEPERKING (zie recent nog de hele pro-abortus wet campagne EN de argumenten die vooral linkse partijen aanhaalden voor het "beperken" van de locale bevolking) - om maar te zwijgen over het recente georakel door onze zogenaamde "groene" (islamo-vriendelijke" partijen die vinden dat WIJ de Europeanen beter ons geboortecifer kunnen beperken uit "ecologische overwegingen".....
Blanke babies hebben namelijk een "vervuilend effect" en "vergroten onze ecologische footprint" (...) of wist u dat soms nog niet ?!!

C) Zelfs gesteld dat een zekere hoeveelheid legale immigranten nodig zouden zijn om ons Europees sociaal/economisch bestel te "reguleren", dan blijft het nog altijd BIJZONDER BIZAR te noemen, dat de EUrocraten deze immigranten ENKEL SPECIFIEK (!!!) wensen te importeren uit de MEEST ACHTERLIJKE & BARBAARSE culturen op de planeet, met de LAAGST mogelijke opleidingsgraad en compleet "middeleeuwse" sociale "normen.....

Waren de Eurocraten WERKELIJK "geinteresseerd" in de import van goed functionerende & hooggeschoolde "sociale" burgers om "onze pensioenen te betalen in de toekomst" dan hadden ze pagina-grote advertenties gezet in die talrijke Westers georienteerde landen met een HOGE graad van ontwikkeling.... werklozen genoeg daar. (...)

Maar DAT deden ze nou net NIET, de Eurocratie koos OPZETTELIJK voor de laagst mogelijke graad van ontwikkeling voor die "nieuwe burgers".... (!)

Nauwelijks "toeval" te noemen.....

Dus bespaar mij je verdere "politiek correcte" gezwam, het bevat geen enkele logica of zinnig argument, je preekt zuiver vanuit "ideologie" ......

De realiteit & ik, hebben beiden schijt aan "ideologie" - enkel FEITEN tellen - en die feiten heb ik hier glashard neergezet, wie daar wil "overheen lullen" stopt zijn eigen voet in zijn mond en bewijst NIEMAND een "dienst"..... (!)

Behalve misschien zijn "persoonlijke sponsor" (...).

Mau777 | 01-07-18 | 16:43

Ik preek niet uit ideologie. Zie slechts een stuk van iemand die beest dat de EU de merkwaardige neiging zou hebben expres arme sloebers te willen importeren. Dat is complot onzin. Paranoia.

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 16:55

Beste-Landgenoten, je schrijft : "k preek niet uit ideologie. Zie slechts een stuk van iemand die beest dat de EU de merkwaardige neiging zou hebben expres arme sloebers te willen importeren. Dat is complot onzin. Paranoia."

Aha, DAAR gaan we weer met de twee fameuze zo langzamerhand klassieke inhoudloze "dooddoeners" (!) standaard gebruikt door ALLE regressieve & corporatistische trollen op kritische forums : "complot theorie" & "paranoia".....

Ronduit pathetisch, vriend ..... en tevens het bewijs voor mijn vermoeden dat je niets meer bent dan een ideologisch "gestuurde & gesponsorde" trol - anders zou je NIET zo radicaal naast de FEITEN blijven lullen. (!)

Officiele EU documenten zijn officiele EU documenten - lezen wat er staat qualificeert niet als "paranoia" en je moet van verdomde slechte wil zijn om het gegeven te negeren dat men NIET geintersseerd is in hoogopgeleidde burgers uit kwalitatief hoogstaande culturen

Die intentioneel geplande massa-import van "arme sloebers" staat LETTERLIJK in die twee officiele EU documenten - inclusief de regio waar ze vandaan moeten komen.

En donder nu op, ik heb betere dingen te doen dan eindeloos te antwoorden op leeg getrol.

Mau777 | 01-07-18 | 17:17
▼ 6 antwoorden verborgen

Wilders blijft het roepen, en hij krijgt (helaas) steeds opnieuw gelijk
youtu.be/rN-LlMSS9tU

telelezer | 01-07-18 | 15:24 | 4

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 15:44,

Wilders heeft wel degelijk oplossingen, alleen staan die jou niet aan.
Los daarvan; het benoemen van de problemen is 1.000 keer beter dan het ontkennen van de problemen. Wie de echte problemen niet erkent komt per definitie met de verkeerde oplossingen.

Dandruff | 01-07-18 | 16:02

Wie ontkent dan nu nog problemen? Ik zie ze niet. En nee, Wilders heeft geen oplossingen. Geen enkele uitvoerbare. Nul.

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 16:56

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 16:56,

Als de kartelpartijen de problemen zouden erkennen, waarom willen ze die problemen dan verergeren?
Zelfs de VVD toog af naar Marrakesh om daar een verdrag te tekenen dat de import van analfabeten uit agressieve clanculturen moet verveelvoudigen. Groen links vindt het huidige tekort aan jodenhaters en groepsverkrachters zelfs zo nijpend, dat ze die onbeperkt willen importeren. Ook SP, PvdA en D'66 zitten op die lijn.

En welk plan van Wilders is onuitvoerbaar en waarom?
Je weet het niet.
Holle slogans napapagaaien, dat kun je. Meer niet.

Dandruff | 01-07-18 | 17:42
▼ 1 antwoord verborgen

Die overeenstemming lijkt het zoveelste Merkeleugentje. Oa Polen en Hongarij hebben desgevraagd officieel ontkend akkoord te zijn gegaan.

Parel van het Zuiden | 01-07-18 | 15:21 | 2

Overeenstemming? Zou het wellicht een sluwe deal zijn tussen Merkel en de Oost-Europese landen dat die zich afzijdig houden en als beloning daarvoor hun grenzen mogen blijven dichthouden en dat daarmee Merkel kan aanblijven?
Niemand weet wat er achter de duistere EU-schermen bekonkeld wordt

telelezer | 01-07-18 | 15:27

Lüge! Lüge! Alles nur Lüge! Niemals im Geschichte hab ich gesagd dass wir es Schaffen würden! Ich habe gesagd das *Ihr* dass Schaffen würde. Dummköpfe.

Nivelleermarionet | 01-07-18 | 15:29

"Duitse grenscontroles zou het einde van Schengen betekenen"
@ bananabanana | 01-07-18 | 13:32
Het dogma van Schengen opgeven zou betekenen dat de individuele landen hun macht behouden en dat is nou precies wat het Brusselse Politburo niet wil. Het nationale saamhorigheidsgevoel moet kapot, want (ja, ik zeg het alweer) nationalisme is het gif tegen de EU bureaucratie (dixit Juncker himself)

telelezer | 01-07-18 | 15:11

Je kunt wel "goed" willen doen door allerlei ""soooo sielliege kwetsbaren"" het land binnen te halen; maar deze gutmensch-fascisten "vergeten" dat ze daarmee een cultuur van geweld, haat, roof, moord, drugshandel, vrouwenonderdrukking, jodenhaat, homohaat, christenhaat, verkrachtingen, enz, enz, enz, binnenhalen. Maar dat komt dan op het bordje van de gewone burger die in dezelfde straat woont als de "nieuwkomers"
youtu.be/Rx9xorZXBD4?t=2394

telelezer | 01-07-18 | 15:04

Heeft Abou de Marokkaanse koning al aangesproken op diens gewelddadig optreden tegen zijn onderdanen? Als mocro zou 'm dát sieren!

demaup | 01-07-18 | 14:49 | 1

Nee, Abou Taleb wil dat de nederlandse regering zijn excuses aanbiedt aan de marokkaanse koning voor het feit dat de barbarijse kapers de kusten van west europa hebben leeggeroofd.

Glasgow Argus | 01-07-18 | 14:51

Hun bevolking laten wegtrekken naar Europa is een super verdienmodel voor de afrikaanse staten
youtu.be/-vC2bDfQlrM?t=774

telelezer | 01-07-18 | 14:44

Zolang de vrouwen in Niger hun wereldtitel voortplanten mogen continueren, op de voet gezeten door de dames in de omringende shithole countries, zolang blijft het probleem bestaan.

Zeven kinderen per vrouw en de bevolking van Niger stijgt vab twintig miljoen nu naar 200 miljoen aan het einde van de eeuw. Tenzij, natuurlijk, een significant deel van deze toekomstige aardbewoners niet gewoon per karavaan door de woestijn de tocht naar de Algerijnse of Libische kust neemt.

Vier miljard afrikanen, zo voorspelt men, aan het einde van de eeuw. Vier miljard in een continent dat nu al het brandpuntbis van religieus en ethnisch geweld. 56 failed countries met endemische corruptieniveaus, kapotte instituties en tropische ziektes.

Een opplossing voor de mensenstroom over de middellandse zee komt er pas wanneer men in de EU de enige rationele beslissing durft te nemen ter bescherming van het eigen voortbestaan. En dat impliceert ook dat men de morele vraag die daaruit voortkomt, durft te beantwoorden.

Glasgow Argus | 01-07-18 | 14:42 | 5

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 15:04,

Wauw, mooie voorbeelden van "stropoppen" geef je daar.
Ik neem aan dat je weet dat dat drogredenen zijn?

Een veel logischer vraag in deze discussie zou zijn "moeten we onze reeds bestaande immigratiewetten eindelijk eens gaan handhaven?"
Dus geen asieleisers meer oppikken van de Noord Afrikaanse kusten; de slavenhandelaren opsluiten; en elke illegaal direct terugsturen naar land van herkomst.

Maar ja, met zo'n vraag is niks mis.
Dus speculeren over grof geweld komt jou beter uit zeker?

Dandruff | 01-07-18 | 15:23

Glasgow werpt alleen de vraag maar op dandruff. De vraag stellen is hem deels beantwoorden.
Ik denk dat we de komende tien jaar een moreel dilemma gaan zien groeien. Onszelf beschermen tegen andere mensen, maar tot welk geweld zijn we bereid daarvoor te gaan, als Afrika niet in staat blijkt de problemen zelf op te lossen?
Gaan we dat oplossen door grof geweld of slim beleid? Gereguleerde migratie, in combinatie met dichte grenzen, helemaal geen migratie of wat anders? Ik zie de geesten rijp worden voor de grof geweld optie. De vraag is waar dat uiteindelijk toe gaat leiden. Tot gruwelijke taferelen aan de grenzen, zoals schieten op vluchtelingen en tegelijk het massaal wegkijken van deze realiteit? Doen alsof wij niet verantwoordelijk zijn? Meer Turkije deals, die tegen betaling het leed daar houden en onzichtbaar voor ons?

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 15:54

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 15:54,

Glasgow heeft inmiddels ook geantwoord, en ook in zijn tweede reactie heeft hij het *niet* over het beschieten van immigranten.
En dat hoeft ook niet. Deze immigratiegolf is geen natuurverschijnsel zoals een storm of orkaan. Tot 2015 steeg de illegale immigratie gestaag door laksheid van de EU, maar na Merkels "wir schaffen das" werd het pas echt een ramp. Daar ging het dus fout.
Het immigratiebeleid is het probleem, niet de immigratie an sich.

Op dit moment is het zo dat deze asieleisers letterlijk worden opgepikt vanaf de Noord Afrikaanse kusten. Zowel door criminele slavenhandelaren als door Westerse "hulpverleners" die met die criminelen samenwerken.
Dat is feitelijk illegaal, maar we gedogen het toch; moedigen het zelfs aan.

Daarnaast kan iedere illegaal volgens de huidige wetgeving sowieso altijd uitgezet worden; crimineel of niet. Maar dat handhaven we niet; iedereen die de overkant haalt mag blijven. Zelfs (seksueel) geweld, criminaliteit en terrorisme staat een eeuwige uitkering niet in de weg. Het is omdat heel Afrika dat weet, dat ze die gevaarlijke oversteek durven maken. Dat maakt de immigratielobby mede verantwoordelijk voor de snel gestegen verdrinkingensaantallen in de Middellandse Zee.

Het wederom handhaven van de reedsbestaande wetgeving zal binnen een maand leiden tot een extreme daling in het aantal overtochten, en daarmee verdrinkingen. Daarnaast zal het terugleggen van dit probleem bij de werkelijke veroorzakers, de Afrikaanse dictators, ertoe leiden dat die (al dan niet met Westerse hulp) hun eigen politiek gaan herzien.

Door verder wel immigranten toe te laten die aan bepaalde eisen voldoen en geen wetten overtreden, laten we merken dat we niet gek zijn. Zo wordt dit land aanlokkelijker voor mensen die er hier wèl wat van willen maken.

Nogmaals, immigratie is niet het probleem; het huidige "beleid" is het probleem.

Dandruff | 01-07-18 | 16:20
▼ 2 antwoorden verborgen

""dat zal niks oplossen zolang zij denken hier te kunnen rentenieren in de bijstand, met bed, bad, brood, sociale huurwoning en wooncheque.""
@ Bas Paternotte | 01-07-18 | 11:11
AL decennia lang is Europa "Het beloofde land" en door de mensen maar continu te blijven toelaten (i.t.t wat bv. Australie doet) blijven ze komen
youtu.be/-vC2bDfQlrM?t=421

telelezer | 01-07-18 | 14:32 | 1

en ondertussen breken we gewoon het sociaal stelsel af en maken we van een verzorgingsstaat een participatiesamenleving... oftwel, de zoek het lekker maar uit k*t burger, maar wel steeds meer en verhogende tax en BTW afdragen..

fikkieblijf! | 01-07-18 | 17:20

Test.

LuckyGirl | 01-07-18 | 14:29 | 1

Sorry GS en guurders, ik kon tot nu niet reageren op enkel dit topic.

LuckyGirl | 01-07-18 | 14:30

Leuk, maar een probleemtje: het zijn geen vluchtelingen... Er valt dus ook niets op te lossen door de AU, laat staan de EU. In dat PDF'je gisteren met dat plan van de EU stond ook het obligate "geld naar Afrika", maar dat zal niks oplossen zolang zij denken hier te kunnen rentenieren in de bijstand, met bed, bad, brood, sociale huurwoning en wooncheque...

Wellicht dat pure omkoping op zichzelf zou helpen: de ontwikkelingshulp voorwaardelijk maken aan het aanpassen van hun wetten om vrijheid, eigendom en ondernemerschap te beschermen, corruptie rigoreus te bestrijden, voedselhulp alleen in ruil voor een spiraaltje of prikpil om het probleem in te dammen i.p.v. elke generatie te vergroten, eisen dat men in goede tijden sojabonen of ander lang houdbaar voedsel en water opslaat voor de slechte tijden, een functionerende rechtsstaat creëert, een basaal sociaal vangnet, voldoende artsen en ziekenhuizen, enzovoorts.

Als het probleem werkelijk dieper ligt in de genetica zoals een gemiddeld lager IQ i.p.v. slecht bestuur en cultuur, zou een beetje eugenetica (zonder dwang of geweld a.u.b.) ook geen kwaad kunnen. We weten al dat je IQ verlaagt door ondervoeding, gebrek aan jodium, parasitaire ziektes. Dat kun je relatief makkelijk en goedkoop oplossen. Daarnaast, of IQ nu wordt verhoogd door nature of nurture maakt niet uit, zorg gewoon dat de onderklasse (die ook vaak een lager IQ heeft, kip of ei, oorzaak of gevolg, een ander mag het zeggen) minder kindertjes krijgt en de bovenklasse meer. Kinderbijslag voor je eerste of bestaande kinderen afhankelijk maken van een spiraaltje plaatsen en aftrek of beloning geven voor wie wel op eigen beentjes staat en bovengemiddeld presteert zou al helpen.

Zelfs als dat er in die landen ertoe leidt dat vooral arme mensen minder kinderen krijgen en de corrupte "elite" meer kindertjes krijgt (en je moet toch een beetje meer IQ hebben meestal om aan de top te komen en blijven, zelfs al ben je een schurk) is het nog steeds een vorm van herverdeling van welvaart als rijke stinkers vier kindertjes krijgen om de erfenis te verdelen en arme sloebers maar twee. Het zal de armoede in ieder geval niet erger maken, dunkt me. En die elitaire kindertjes zullen, schat ik zo in, minder snel de oversteek wagen naar een continent waar ze ineens weer tot de onderklasse behoren.

Wol | 01-07-18 | 14:21 | 5

Wol. Dat is een heel nobel streven maar komisch genoeg exact wat de nazi's ook wilden met hun rassenpolitiek. Een Godwin op zijn tijd is niet verkeerd. Ook de nazi's wilden het beste voor de wereld, en gezond en gelukkig volk, vrij van zwakheden en lage IQ. Het Lebensborn project was daar een voorbeeld van. Mooie jonge dames mochten kinderen van geselecteerde SS leden krijgen in speciale klinieken. Het is allemaal niet nieuw, die eugenetica. En ja, het is jammer, domme mensen krijgen de meeste kinderen. Helaas. Maar wat doe je eraan zonder te vervallen in opschorting van vrijheden? Niets.

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 16:00

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 16:00
Het doel heiligt niet de middelen. Dwang en geweld bij het willen bereiken van Idealen is de grote Pest van de mensheid. Maar dat wil niet zeggen dat het doel op zichzelf verkeerd is.

Nazi's wilden iets compleet anders dan wat ik wil: een superieur ras dat via list en geweld over inferieuren zou heersen en die als slaaf behandelen. Ze verheerlijkten superioriteit en dehumaniseerden alles wat niet in hun beeld van perfectie paste. Dat is toch wat anders dan iedereen een beter leven te willen geven, ongeacht ras of afkomst.

Zonder meteen Gekke Gerrit te worden en jezelf te laten behandelen als deurmat of slaafje van "de inferieuren", of zwakheid te verheerlijken.

Wol | 01-07-18 | 17:47

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 16:00
P.S.
En vrijheid hoef je er niet voor op te schorten hoor. Gewoon de huidige dysgenetische mechanismes zoals fokpremies ongedaan maken en belastingaftrek in te voeren voor mensen die succesvol genoeg zijn hun eigen kinderen te betalen. Aangezien er een correlatie is tussen hoger IQ, maatschappelijk succes, gezondheid en hoger inkomen, heb je daarmee al een aardig middel te pakken zonder meteen te hoeven denken aan selectie op IQ of gezondheid zelf. En nee, lang niets alles met bovengemiddeld IQ of inkomen is automatisch een goed of aangenaam mens, maar we hebben het over gemiddelden opkrikken.

Wol | 01-07-18 | 17:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Test voor lucky!

Mark_D_NL | 01-07-18 | 14:09

Matig stukje van Paternotte; hij houdt namelijk totaal geen rekening met het effect van emotionele chantage, laat staan de SJWer spagaat. De Noordafrikaanse kuststreken zijn namelijk heerlijke vakantieoorden "met zulke lieve mensen" maar op het moment dat we bootjes "naar die kusten terugduwen" zijn het opeens onveilige, afghrijselijke streken waar mensenrechten met de voeten worden getrreden en waar het levensgevaarlijk is om naartoe te gaan, categorie "dat mogen we deze arme mensen niet aandoen".
Afdeling "zo de wind waait, waait mijn sjw-jasje..."

Graaisnaaiert | 01-07-18 | 13:48

Waarom niet? Omdat iedere niet-linkse politicus met een wereldverbeterend plan door links voor nazi, racist, populist, etc word uitgescholden.

En neokolonialisme is zo'n stom idee niet. Die Afrikaanse regeringsleiders weten niet hoe ze hun land moeten besturen. Ze maken er grote doffe ellende voor hun burgers. Anders kwamen die burgers ook niet naar de EU asiel- of gelukzoekend gevlucht, toch?

gaffelbaard | 01-07-18 | 13:46 | 4

Waar Afrikanen helemaal zat van zijn is westers paternalisme, of het nou komt in de vorm van ontwikkelingswerkers of neokolonialen. Alsof wij weten wat goed is voor die zwartjes.

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 15:12

Kiezenn of delen, BL. Prima als ze het zelf willen doen maar doe het dan ook zelf. Niet komen janken om geld, niet komen janken om steun, niet komen janken om zorg, vreten, medicijnen etc.

Graaisnaaiert | 01-07-18 | 15:33

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 15:12,

Jouw ongelijk wordt bewezen door onder andere;
- de tientallen miljoenen Afrikanen die elk reeds duizenden euro's betaalden voor een overtocht op een lekke boot;
- de ontelbare miljoenen Afrikanen die daarvoor nog steeds in de rij staan;
- de jaarlijkse miljarden ontwikkelingshulp aan die Afrikaanse landen;
- de enorme omzetten in de mensensmokkel;
- de enorme omzetten in de ontwikkelingsmaffia;
- etc.

Dit is echt zo bloody obvious.

Dandruff | 01-07-18 | 15:41
▼ 1 antwoord verborgen

Niet om het punt te verzwakken wat word gemaakt, maar als je een tijdlijn maakt dan ga je alleen verder in de tijd, het is irritant dat hier een tijdlijn word gemaakt en dan terug wordt gesprongen naar voor het laatste punt.

IPNP | 01-07-18 | 13:37

Duitse grenscontroles zou het einde van Schengen betekenen en daarom is nu paniek. Maar hoe zit dat eigenlijk met het moreel verheven Frankrijk die langs de Italiaanse grens ook de boel potdicht houdt?
-
Iemand?

bananabanana | 01-07-18 | 13:32 | 1

Macron speelt alleen Zonnekoning, dat hij mag vallen in zijn eigen kuil komt wel. Mensen zijn ontevreden en Trump heeft hem helemaal voor schut gezet.
Verder Italie, begrijp ik niet, want geld gekregen, de Deutsche Bank staat om omvallen, de Eu gaat klappen .

gato | 01-07-18 | 14:08

De goeie vraag wordt hier gesteld: "Waarom lost de Afrikaanse Unie het probleem niet op?".
-
Jarenlang (en nu nog) ontbrak iedere rationaliteit, bij de Europese Unie.
-
Men was en is te schijterig om de echte bronnen te benoemen van het probleem, laat staan dat je dan kunt werken aan een oplossing.
Als je namelijk een ongebreidelde bevolkingsgroei hebt (en via de imam ook nog stimuleert) groei je uit je voegen. Als je dan aan zo'n omvangrijke bevolking geen perspectief kunt bieden. Alles raakt dan uit verhouding.
-
De vluchtelingen zijn geen politieke bannelingen, de migrantenstroom komt voort uit gebrek aan perspectief. Wanneer er dan boten voor de kust liggen die je lokken naar de sociale honingpotten, kan ik begrijpen dat er veel zijn die het erop wagen en geld verzamelen om iemand aan de Europese wal te krijgen, om vervolgens de rest van de familie over te laten komen die heeft bijgedragen aan de reis.
Partijen als GroenLinks denken dat deze honingpotten oneindig zijn bij te vullen, door die hardwerkende brave burgers die dat graag doen. Ook hier is het gevaar dat de balans doorschiet en de pot leeg raakt.
Het argument om erkend te worden als vluchteling is blijkbaar het herkomstland te vermelden en een erg verhaal eraan vast te knopen. Dus dat betekend dat je de hele bevolking van die bewuste landen (en de rest zegt gewoon uit dat land te komen) op zou moeten nemen om consequent te zijn. Dus niet enkel degenen die het zich kunnen veroorloven en juist tot de arbeidsproductieve leeftijd behoren. Hiermee stimuleer je nota bene de negatieve spiraal. Want wordt daar nooit wat opgebouwd.
-
Blijkbaar zijn er een paar wakker geschrokken toen ze begonnen te rekenen, zelfs als je iedere maand een miljoen migranten ophaalt, dan nog blijft een druppel op de gloeiende plaat. Toen kwam Pechthold ook nog iemand op straat tegen kwam die vroeg of de sociale honingpot dat wel aan kon, begon zelfs hij na te denken.
En zie daar men snapt langzamerhand wat al die onmenselijke xenofoben, racisten en populisten als die tijd bedoelde.
-
Het is simpelweg niet mogelijk om de hele bevolking van alle islamitische heilstaten en enkele Afrikaanse landen op te nemen en te verzorgen, zelfs niet dankzij de donaties van onze BN-ers.
Misschien is het goed om de Afrikaanse en islamitische leiders en de imams te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid en te stimuleren zelf de problemen op te lossen. Dan zullen uiteindelijk veel meer mensen ervan profiteren en komen er echte structurele oplossingen.
Door als Europa net zo te worden als de islamitische heilstaten of enkele Afrikaanse landen, help je per saldo niemand, maar alleen jezelf naar de kloten.

bananabanana | 01-07-18 | 13:26 | 3

Get the fuck back to Africa and built it up!

ger1306 | 01-07-18 | 14:26

Inderdaad.
Maar hoe los je het op dan?
Want uiteindelijk gaat dat niet vanzelf gebeuren natuurlijk.

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 15:14

bananabanana | 01-07-18 | 13:26
Eens!
Dit was de ontbrekende vraag in heel het "migratie-vluchtelingen-vraagstuk".

Waar zijn de Afrikaanse leiders op dit toneel?

Kudtkip | 01-07-18 | 15:30

Misschien kunnen we deze club ook wat meer steunen.
justdiggit.org/nl/

J. Jarig | 01-07-18 | 13:24

We zijn in staat met Libie afspraken te maken. We hebben in de eu een enorm arsenaal aan militaire schepen. Het feit dat die niet ingezet worden om alle bootjes af te vangen en terug op het strand van Libie te zetten geeft aan dat de eu helemaal niet zo gedreven is om iets aan de situatie te doen. Het had allemaal heel snel afgelopen kunnen zijn. Maar men wil gewoon niet.

Ofzo2 | 01-07-18 | 13:22

Niet voor het een of andere maar wil het Europese volk dan werkelijk islamitisch worden.
Kenelijk wel,maar waarom eigenlijk.

rein9576 | 01-07-18 | 13:16

Las afgelopen week een uitgebreid artikel over de praktijken waarmee China misbruik maakt van de economische vrijheid in het Westen: ze subsidiëren hun eigen bedrijven en kopen talloze concurrenten op om onschatbare technologische kennis te vergaren, terwijl ze Westerse bedrijven die in China willen handelen saboteren en dwarsbomen. In het artikel lees je hoe een opgewonden Juncker en experts aan het woord dit een groot gevaar en onrecht noemen, wat de grootste aandacht en maatregelen door de EU verdient. Terwijl ik het las dacht ik alleen: dat China vals speelt hoor ik alternatieve economen, journalisten en politici al 10(!) jaar zeggen, en zij werden AL DIE TIJD door de journalistiek én de politiek weggezet als 'vrijhandelhaters', 'isolationisten' en 'paranoïden'. Hoe is het mogelijk dat onze leiders en denkers zó achter de feiten aanlopen bij alle belangrijke kwesties?

stampertje85 | 01-07-18 | 13:08 | 4

stampertje85 | 01-07-18 | 13:08
Omdat onze scherpste mesjes uit de la een carriere als keyboardwarrior verkiezen boven een loopbaan in de politiek misschien?

Rest In Privacy | 01-07-18 | 13:56

Inderdaad. Bij China is het eenrichtingsverkeer. Ik heb het genoegen gehad zelf een Chinese aandeelhouder en investeerder te hebben in mijn bedrijf. De Chinese overheid speelt daarbij een sturende rol.

Beste_Landgenoten | 01-07-18 | 15:17

stampertje85 | 01-07-18 | 13:08
De Chinezen hebben Afrika reeds 10-20 jaar geleden 'ontdekt' als te ontginnen werelddeel. Juist omdat dit continent door het westen is behandeld als hulpbehoevend werelddeel, wat daarmee feitelijk niks opschoot.

Tel hierbij ook de Chinese financiering (leningen) aan Amerikaanse banken.
China heeft meer cash in de U.S.A. zitten dan dat land zelf bezit.
Bij economen is de term Chinese Wall bekend, en dat gaat niet over de stenen versie - het zijn deals die achter strikt gesloten deuren gesloten worden.

China is met haar bijzondere investeringsdrang (zeg vorm van werelddominantie) al jaren bezige met het fêteren van Afrikaanse leiders - da's iets anders dan de verpakking van ontwikkelingshulp.
Tegelijk namelijk is daar de dreiging richting Amerika gelegd dat de geïnvesteerde centen in hun economie net zo makkelijk terug getrokken kan worden - om het bijvoorbeeld in Afrika te steken.

Het is goed dat ook dit tot openbaarheid komt.
China voert op deze manier namelijk een stille oorlog.

Iets waarvan niemand op zich hoeft te vrezen, want nergens prikt een mes of kogel.

Tot slot voor nu: Trump heeft de Chinezen vaak zat genoemd als bepaald gevaar.
Welnu, dat zit 'm ook hierin.

Kudtkip | 01-07-18 | 15:23
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe dan ook. De migratie zal doorgaan. Illegaal of legaal. Het maakt de EU niet uit. Als er maar tegen 2050 60 miljoen nieuwe medelanders zitten in Europa met een hoge vruchtbaarheid. Goed tegen de vergrijzing, het ontnemen van de nationale identiteit van de Europese landen en multinationals varen er wel bij. Was alleen netjes geweest als ze het gewoon openlijk zeggen en het de bevolking had gevraagd. Ik had liever 1 generatie wat bezuinigd en de schuld iets laten oplopen zodat de vergrijzing voorbij kon gaan dan dat we straks allemaal in ghetto’s wonen met alle onleefbaarheid die daar bij hoort. Bedankt voor niets EU en nagenoeg alle NL politici.

Ofzo2 | 01-07-18 | 13:04 | 1

Inderdaad Ofzo...... ik heb de desbetreffende officiele EU links nog es verwerkt in een nieuwe reactie hier, want klaarblijkelijk dringt de realiteit achter deze mega-zwendel nog steeds niet door..... Je zou toch verwachten dat onze alternatieve opiniemakers een beetje rekening zouden houden met dergelijke gegevens, maar helaas..... Luiheid is Merkel's hoofdkussen......

Mau777 | 01-07-18 | 15:32

www.express.co.uk/news/world/981560/e... CSU partij bobo Michelbach laat doorschemeren, dat Duitsland, ondanks al het EU geregel van Mutti M., strengere grenscontrole gaat invoeren. Nu kan je voor de Bühne blijven roepen 'Kein Schluss mit Schengen', maar de facto gaat de slagboom straks weer gewoon op en neer, of in ieder geval: DE scant allen die de grens overkomen.
www.express.co.uk/news/world/982054/A... Premier Babis toont zich zeer ontstemd over het gelieg van Mutti M. als zouden CZ en de Visegrad bilaterale deals met DE hebben gesloten. Zo krijg je brandende lonten dichter bij het kruidvat. Ook gaat deze voortdurende stresstest Mutti M. opbreken.

Eeuwig..Op..Vakantie | 01-07-18 | 12:59

Oplossing is makkelijk.
1. Illegalen worden met een rubberboot uitgezet, veel succes in Afrika.
2. Iedere boot die een paar honderd meter voor de kust is en aan land wil komen wordt beschoten.
3. Niet meer helpen met wat dan ook.

Vrouwtje_haram | 01-07-18 | 12:54 | 1

Doet Spanje niet, burgermeeste Colau van Barcelona is heel blij met de vluchtelingen.
De Catalanen zijn woedend.

gato | 01-07-18 | 12:59

Weet je wat neokolonialisme is: onze uit Kameroen afkomstige schoonmaakster die verzucht dat ze zou willen dat de Europese landen het weer voor het zeggen hadden in Afrika, "want zelf kunnen we het niet".

Tapu | 01-07-18 | 12:46 | 3

Kunnen we al onze managers kwijt, die betalen we dan met ontwikkelingshulp. Kan nog net op tijd zijn voor Zuid Afrika, is op weg een 2e Zimbabwe te worden. Ontwikkelingshulp over alle jaren overgemaakt eens bij elkaar tellen, dan blijkt dat Afrikanen waarschijnlijk de rijkste mensen op aarde te zijn. Ligt waarschijnlijk alleen maar te liggen is Zwitserse bankkluizen.

Windbuil | 01-07-18 | 13:29

Wellicht een goede suggestie stuur onze top managers Wiebes, Rutte, Nijpels, Pechtold zijn wij ze kwijt. In Afrika valt er toch niks meer stuk te maken.

Windbuil | 01-07-18 | 13:58

@Windbuil
En vergeet Koenders niet! Bertje Koenders, de koning van Mali.

Glasgow Argus | 01-07-18 | 14:26

Al die zogenaamde vluchtelingen worden ingezet om het uiteindelijk doel te bereiken , overname van Europa en de verderfelijke ongelovigen te vernietigen in opdracht van hun almachtige God en het schijnt ze nu na 1000 jaar alsnog te lukken ook .

blauwe zander | 01-07-18 | 12:38

Er zal maar één ding helpen tegen de migratiestromen en dat is die NGO schepen aan de ketting en hun bemanningen vervolgen wegens medeplegen van en/of faciliteren van mensensmokkel.

Crusher | 01-07-18 | 12:37

Voor Bassie is de status quo ook heilig.
Leugens, list en bedrog zijn ondergeschikt aan het Grote Europese Rijk.

Desmoulins | 01-07-18 | 12:36

Die selectie hebben we al, dat heeft VISUM voor vepaalde tijd. Met de juiste documenten. Voor een fukin visum moet je weken van te voren een aanvraag doen, en met een vals paspoort (of zonder) dobber je gewoon de ferries tegemoet.

boerk | 01-07-18 | 12:35 | 2

Ja en open grenzen zijn er voor Europeanen.

lacucaracha | 01-07-18 | 14:05

Ja en open grenzen zijn er voor Europeanen.

lacucaracha | 01-07-18 | 14:05

Er is helemaal geen doorbraak. Vage deal om de positie van Merkel te redden. De Visegrad landen hebben de vermeende toezeggingen al ontkend. Het geeft per defintie blijk van een totaal onvermogen om als één entiteit te opereren. Na zoveel jaren van een massale influx; veredelde invasie, wil men nu het sluiten van de buitengrenzen overwegen. De realiteit laat ons echter zien dat diverse lidstaten deugen belangrijker vinden dan handelen in het belang van hun eigen bevolkingen.

Desmoulins | 01-07-18 | 12:34 | 1

Ze kunnen niet anders, deze situatie hebben ze zelf geschetst door iedereen met kritiek in de nazi / discriminatie hoek te schoppen.
Het probleem erkennen is niet alleen het probleem erkennen, maar een het toegeven van het eigen ongelijk en het wanbeleid dat stug gehandhaafd bleef tegen het gezonde verstand in.
En het speelt rechts in de kaart.

Een goede bestuurder weet tijdig bij te sturen, en slechte vaart blind naar het einddoel.

boerk | 01-07-18 | 12:41

Door stofwolken omhuld, en met getrom
en luid getrompeer, trekt door het rijk
de meute. Oorverdovend en alom.
Het is de karavaan van het gelijk.

Op stelten krijst er door een megafoon
een vrouw iets in het Duits: Komt allen zien.
Ze zegt het met een zeker machtsvertoon
Maar 't is mijn land. Ze zijn hier clandestien.

We hadden nog een nette brief geschreven
met zorgen. De bezorging werd geschrapt.
De brief is op het postkantoor gebleven.

De karavaan is lang al weer verdwenen
Het gras is dood, tot modder toe vertrapt.
Ons vee sterft langzaam. Rest ons slechts  te wenen.

Knufter | 01-07-18 | 12:33

Op mij komt dat krankzinnige opengooien van de europese grenzen door Merkel over als een "Ethische Wiedergutmachung", na de twee wereldoorlogen. Dus dacht ze, kom laten we het nog eens dunnetjes overdoen en hier miljoenen mensen binnenhalen die nog in de middeleeuwen leven. Wij zullen de wereld weleens laten zien hoe ontzettend goed wij nu zijn en we bovenaan de moraal-ladder staan. Dat mag best een nieuwe europese burger-oorlog kosten.
Ik geloof er geen moer van dat het tuig tegengehouden gaat worden. Dat is een leugen om aan de macht te kunnen blijven.

dysdiadochokinese | 01-07-18 | 12:30 | 3

Ik betwijfel dat dit uit goedheid van Merkel voortkomt. Migratie wordt gebruikt als EU instrument om nationale identiteit en soevereiniteit te ontbinden. Die zogenaamde barmhartigheid is deceptie naar het volk, emotionele chantage om daarmee nationale wil en democratie op een zijspoor te zetten. Deze zelfbenoemde elite poppetjes in de EU zijn geen goede barmhartige mensen, maar zijn moreel corrupte figuren die over lijken en democratieën gaan om hun grote plan en visie te verwezenlijken.

XaleX_2 | 01-07-18 | 12:41

@XaleX_2 | 01-07-18 | 12:41

U heeft volkomen gelijk. Ik had eerst nog een paar slokken koffie moeten nemen alvorens te schrijven. Beter had ik geschreven; "Een sluwe en ondermijnende strategie, verpakt als "ethische wiedergutmachung". Want onder het mom van "Christliche Werte" en "Unsere menschliche Pflicht" bla bla bla.

dysdiadochokinese | 01-07-18 | 13:02

Uw "ethische Wiedergutmachung" ga ik gebruiken. Deze term dekt de lading volledig.

Arachne | 01-07-18 | 19:05

Italië (en Malta) weert alle NGO-schepen. De kapitein van de 'Lifeline' zit in Maltese hechtenis vanwege het varen onder valse vlag. Als dat toegestaan wordt, dan mogen wij allemaal diplomatieke paspoorten uit Centraal Afrika kopiëren (via Poolse internetbedrijfjes) en gratis gaan rondrijden met kentekenplaten uit TokoBoemboe (bedenk maar een fake-land). Dus waarom niet net als Boris Becker lekker profiteren van donker Afrika, waar alles kan, alles mag en iedereen rotzooit tot het een rotzooi wordt?

Eeuwig..Op..Vakantie | 01-07-18 | 12:24

" Toch is het winst dat het sluiten van de Europese buitengrenzen en selectie in de regio op de agenda staat. Al zal het nog enkele EU-toppen kosten voordat een en ander een beetje concreter wordt."

Nou die Bas hebben ze in hun zak, die ziet het alvast als winst. Wat langs hem heen gaat is dat de definitie en status van vluchteling/migrant door de EU al lang op een grote hoop is gegooid en dat die selectie centra in noord Afrika alleen maar de migratiestroom zal doen toenemen. Het enige wat nu op tafel ligt is een vloeiende doorstroom van massamigratie waarmee nationale grenzen mee kunnen worden omzeilt, ze gaan nu gewoon met het vliegtuig ingevlogen worden in alle EU landen en daarmee omzeilen ze dus ook het dwarse Italië die de nationale democratie volgt. Deze plannen gaat over het ondermijnen van nationale democratieën en grenzen om toch de omvolkingsstroom op gang te houden.

XaleX_2 | 01-07-18 | 12:24 | 4

Precies hoe kun je dit niet zien.

lacucaracha | 01-07-18 | 12:37

Meer, meer, meer EU.

Rest In Privacy | 01-07-18 | 12:41

Zo is het. Het word weer ruzie om welk land nu wel of niet ‘veilig’ is. Eritreërs, Afghanen en Somaliërs zullen sowieso massaal toestromen. Over landen als Irak,Syrië of Nigeria zal ruzie komen omdat de ene lidstaat zegt;veilig en de andere zegt; onveilig laat mar komen. En bij die laatste zullen wij wel horen als braafste jongetje uit de EU klas.

Trumme | 01-07-18 | 13:03
▼ 1 antwoord verborgen

Dus Nederland zal een 3e partij moeten vertrouwen met het selecteren van vluchtelingen, what could possibly go wrong?

dooschboener | 01-07-18 | 12:20

Alle sukkels die geen 'fuck you money' hebben gaan dit voelen, levenslang. Conclusie: wie geld heeft maakt het niet uit, de rest is gigantisch AL de sjaak.

goedrechts | 01-07-18 | 12:18 | 3

De mensen die wel FY money hebben zouden zich ook uit kunnen spreken.

Rest In Privacy | 01-07-18 | 13:04

Mensen fuck you money verlaten West-Europa.

lacucaracha | 01-07-18 | 13:49

Mensen fuck you money verlaten West-Europa.

lacucaracha | 01-07-18 | 13:49

Merkel en haar partij CDU (Christlich Demokratische Union, zeg maar het Duitse CDA) beseffen niet hoe ze hun achterban (Christenen) benadelen door het massaal importeren van Mohammedanen.

Mastermattie | 01-07-18 | 12:14 | 4

@Langshetrandje Nou daar zou ik met alle plezier even een grote sleutelhanger tegenaan willen rammen.

Mastermattie | 01-07-18 | 12:17

Tis zondag: "onze schuld, onze schuld, onze grote, grote schuld".

Rest In Privacy | 01-07-18 | 12:18

Wat dacht U van ons CDA of CU? Lopen al jaren alles wat de instroom moet indammen te saboteren.

Trumme | 01-07-18 | 13:04
▼ 1 antwoord verborgen

Waar zit dan precies de doorbraak van die Merkel lokdoos?

BosrandDirk | 01-07-18 | 12:14 | 1

Het komt erop neer dat we effectiever migranten gaan witwassen in centra op EU grondgebied dit is aanmoediging voor migranten. Herverdeling wordt gestructureerd beter voor migranten is aanmoediging om te komen. Met andere woorden dit is beleid om voor het optimaliseren en introduceren van een permanente migranten stroom. De vraag is of Oost-Europa de rug recht weet te houden, Oost-Europa is de strohalm en dan met name Orban.

lacucaracha | 01-07-18 | 12:32

"duw die boten hoe dan ook terug naar Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Egypte en laat Afrika dit zelf oplossen".... Mhhh juist die landen zeggen: gaat niet gebeuren! Dus we zijn nog geen steek verder

Winter_is_coming | 01-07-18 | 12:13

Nederland en Europa gaan hier een hele hoge prijs voor betalen. Let maar op als we 2 generaties verder zijn. Godzijdank heb ik geen kinderen.

inderdaad geen stijl | 01-07-18 | 12:11 | 2

Toch zal het krijgen van kinderen door Europese stellen wel weer aangemoedigd moeten worden. Anders gaan we het zeker niet redden. Persoonlijk hoop ik dat mijn ouders het niet me mee hoeven maken als het echt los gaat.

Rest In Privacy | 01-07-18 | 13:03

@ AanDiggelen. Te laat. Nederlanders willen geen grote gezinnen meer. Veel kinderen = lastig. Pa en Ma moeten carrière. Moeder vindt werken belangrijker dan thuis zijn voor de kinderen als ze uit school komen, zoals mijn moeder vroeger. Voor asielzoekers is carrière helemaal niet aan de orde. Daarnaast: veel kinderen = biologische islamisering. Nederlanders gaan die snelheid waarmee zij zich voortplanten echt niet meer inhalen.

inderdaad geen stijl | 01-07-18 | 13:50

Er is helemaal geen doorbraak, en de pers die dit maar blijft herhalen, geloven hun eigen leugens. Merkel is gered ja, van haar ondergang, meer ook niet. En Rutte slaat een modderfiguur met domme vage leugenachtige succesjes!

lanexx | 01-07-18 | 12:07 | 3

Nee, haar ondergang (of eerder executie) is slechts uitgesteld.
Ooit zal er een Neurenberg 2.0 komen.

Mastermattie | 01-07-18 | 12:12

Psies, alleen slapende sukkels zien het als winst.

XaleX_2 | 01-07-18 | 12:27

Mastermattie | 01-07-18 | 12:12: U bent wel heel optimistisch. Het Internationale Strafhof is angstvallig leeg. Ja, ze hebben zo'n boef uit Sudan, maar dat was het wel zo'n beetje. Een paar maanden geleden werd er weer eens een dictator verdreven uit een West afrikaans land. Die had het weer te bond gemaakt. Reed met 27 Rolls Royces en de gehele staatskas vrolijk over de grens. Waarschijnlijk zit ie nu te chillen in SA of Quatar. Daar doet nooit iemand iets tegen. Verder krijg je straks die enge millenials als opvolgende generatie die het voor het zeggen gaat krijgen. Die lopen vrijwillig naar de beul om onthoofd te worden. Het is dus eigenlijk gewoon klaar. Over 100 jaar weet niemand meer dat wij ooit het water hebben leren beheersen of dat Adolf Hitler aan de macht helpen niet zo handig was. Antonie van Leeuwenhoek is vervangen door Sahidi al elmani of mbamba nkundu. De Turken waren trouwens ook veel eerder op de Maan, dan de Amerikanen. Dat heeft Erdoghan zelf gezegd, dus het is waar.

lokoolokie | 01-07-18 | 13:08

Alles wat Merkel doet of wil werkt eerder als benzine op een vuur in plaats van bluswater.

Is dit nog nieuws? | 01-07-18 | 12:03

Merkel heeft geen ene ruk bereikt. Het tegendeel zelfs
Ze heeft de hele teringzooi verzonnen bij een gelogen.

joppo0 | 01-07-18 | 12:01

Simpel, momenteel heeft Afrika helemaal geen probleem om op te lossen. Waarom zouden ze? (enige toekomstvisie ontbreekt daar sowieso) Pas als ze zélf illegalen moeten gaan opvangen krijgen ze een probleem.

Gerf | 01-07-18 | 12:01

Woensdag komt in Barcelona een boot aan met 59 vluchtelingen i
Bedankt Sanchez.

gato | 01-07-18 | 11:59 | 3

Ah ze hebben al vaarschema's?

Knufter | 01-07-18 | 12:40

Spanje gaat hier nog van bekomen. Net als de Italianen. Ruk naar derecha!

Winter_is_coming | 01-07-18 | 12:41

Ja de Burgermeester loopt in z’n eentje dwars door de EU top heen en zegt; laat maar komen de Italianen zijn nazi’s.

Trumme | 01-07-18 | 13:07

Ik blijf het tegenstrijdig vinden, wapenlevering aan de ene kant en dobbermans aan de andere kant.
Duitsland exporteert naar Algerije, Saoedi Arabië, de Emiraten, India en vraagt zich niet af waar dat spul blijft.
Frankrijk, Zwitserland, USA, Rusland en China ook niet.
Dat het schiettuig niet bevorderlijk is voor het toerisme en bepaalde groepen met al dan niet religieuze waanideeën aanzet tot moordpartijen moge duidelijk zijn.
Merkel en Macron hebben een lading boter te verwerken waar ze in menig derde wereldland beter mee zijn geholpen.

Oprisp | 01-07-18 | 11:56 | 2

nee hoor, dit past perfect in het plan van het beheersen van grote delen van de wereld.. vroeger had je nog wereldoorlogen die overzichtelijk waren. deze WOIII gaat via de nieuwere versie, instabiliteit en chaos.. dan heb je ook een soort van gemeenschappelijk doel..

fikkieblijf! | 01-07-18 | 12:02

Invading the world, inviting the world heet dit en is bewust beleid. De belegerde landen kunnen zich niet ontwikkelen en in de ontvangst landen wordt de bevolking van overgrote meerderheid naar kleine meerderheid of zelfs minderheid gemaakt. Hoe meer versplinterd de volkeren zijn hoe makkelijker de machthebbers zichzelf kunnen verrijken.

Rest In Privacy | 01-07-18 | 12:58

Onder leiding van sjeik hussein barack oboma werd in 2011 de arabische lente opgezet.Lybie was als eerste de sjaak met als gevolg dat de poort naar europa wagen wijd openstond.In Syrie brak ook een opgezette oorlog uit door toedoen van sjeik hussein barack oboma en consorten.De terreurgroep isis werd toen ook bewapend hussein barack oboma en consorten,want in de strijd voor een kuch vrij Syrie is immers alles geoorloofd.Ze noemde zichzelf toen fsa en weet ik wat allemaal nog meer.Het vierde reich te brussel stond erbij en keek erna.
Pas in 2015 werd eigenlijk echt duidelijk wat de val van Khaddafi teweeg had gebracht.De poort naar europa stond wagenwijd open en de dobbernegers zijn inmiddels al niet meer te tellen en word europa overspoeld door oa afrikanen en moslims.
De enige die het snel in de gaten hadden waren de voormalige oostblok landen maar die weten immers alles van vreemde overheersing, dus die trappen daar niet meer in.
En dan hebben we nog die kinderloze stasi muts uit het voormalige oost duitsland.Die lapte het verdrag van schengen aan dr kut en brulde wir schaffen das.Het vierde reich te brussel stond erbij en keek erna
Maar eerlijk is eerlijk,de europeanen zijn altijd al goed geweest in het uitlokken van wereldoorlogen.Moet je ze nageven.

komtdatschot | 01-07-18 | 11:56 | 3

In het verdrag van Schengen is vrij verkeer van personen en goederen vastgelegd. Maar er is ook nog een verdrag van Dublin waarin gesteld wordt dat het land waar asielzoekers zich aanmelden ook de zorg moet dragen. Degene die naar west-europa komen, zoals NL, BE, DE etc... zijn meerdere veilige landen gepasseerd en lappen daarmee dus ook het verdrag van Dublin aan hun laars.

Trouens, voor wat betreft het Schengen verdrag, zolang wij niet eens een autootje bij de oosterburen kunnen kopen tegen hetzelfde tarief als de inwoners aldaar omdat er hier nog even een zooi extra belasting overheen gaat, is dat hele verdrag natuurlijk ook een grote farce!

Mastermattie | 01-07-18 | 12:09

Mastermattie
Je hebt gelijk.Verdrag van Dublin.

komtdatschot | 01-07-18 | 12:28

komtdatschot | 01-07-18 | 11:56
Hoezo Europeanen goed in uitlokken wereldoorlogen?
Klopt ook niet helemaal met de inleiding van je betoog hoe Amerika danige shit is begonnen in Irak (Europese regeringen erin meezoog) en de hele flikkerse bende qua Arabische Lente ook aanvuurde.

Even mak aan hè, met wie wereldoorlogen uitlokt.

Kudtkip | 01-07-18 | 15:03

zal wel concreter worden wanneer alle afrikanen in europa zijn.

isotope 465 | 01-07-18 | 11:52 | 1

Ja, ik schat ook dat dit nog voor de Kerst, dat dan het Oekoeloemboefeest heet waarbij de geboorte van Oekoeloemboe in een hangmat met uitkering, blonde nanny's en een Ferrari Testosteronna gevierd wordt, het geval zal zijn.

Breinbrouwsels | 01-07-18 | 11:59

Merkel zal helaas weg moeten. De fout die die mevrouw zo impulsief heeft gemaakt heeft ons klauwen vol geld gekost, heeft levens gekost of verwoest aan criminaliteit, verkrachting en aanslagen. Nee deze mevrouw zie ik liever achter tralies, waar ze thuishoort.

Accident_Prone | 01-07-18 | 11:52 | 1

Dit was geen impulsieve fout. Dit was doelbewust.

copywriter | 01-07-18 | 12:56

Dit vraagt om een De Ruyter mentaliteit. Stuur de vloot, blokkeer en beschiet de smokkelhavens en uitvarende schepen. NGO-schepen aan de ketting en rechtsvervolging in thuisland.
.
Een mogelijke tweede linie kan in de Magreb worden aangelegd via een dronepatrouille netwerk en interdictie capaciteit.
.
Europese regeringen die “anderen” boven de eigen bevolking blijven stellen worden doelwit van regime change activiteiten. Te beginnen met Duitsland.
.
Zet die krijgsmacht maar eens in om al die “vrede & veiligheid” slogans voor ons waar te maken.

Parel van het Zuiden | 01-07-18 | 11:50 | 2

"Gunboat diplomacy" heeft vroeger ook heel goed gewerkt. Is die marine van ons toch nog ergens goed voor.

copywriter | 01-07-18 | 12:58

Parel van het Zuiden | 01-07-18 | 11:50
Ik heb deze keer van boven naar beneden gelezen, en daarop her en der gereageerd.
Jouw idee qua marine is de mijne.

Kudtkip | 01-07-18 | 14:49

Nog een oplossing zo maar even uit de losse pols: we vangen enkel en alleen maar vrouwen en kinderen op. Mannen blijven achter vechten voor hun land en bouwen het weer op. Dat ze hier werkeloos naar hun draaiende Miele gaan zitten kijken is niet logisch. Vrouwen leiden we op tot capabele geëmancipeerde dames die met hun kennis weer terug gaan. Win win.

Accident_Prone | 01-07-18 | 11:47 | 8

Accident_Prone | 01-07-18 | 12:12
"Wij kunnen hier met de beste ideeen ter wereld aan komen zetten, realiteit is dat het al veel te laat is voor oplossingen".

Dat is inderdaad zo frustrerend. Er zitten verdraaide goede ideeën bij die het wereldwijde welzijn ten goede zouden komen - en terwijl met ze extra gratis aanbiedt, staat er super inclusief de ontmoediging al bij.

Men weet intussen dat zulk meedenken over het grotere geheel slechts blijft plakken op een blogpagina als deze, en niet de werkelijke burelen bereikt waarmee de wereldpraktijk kan verbeterd.

Wat zeg ik, verbeterd?
Dit gaat om redding, om herbezinning!
En bepaald niet alleen van de dwazen die zich op zee storten.

Kudtkip | 01-07-18 | 14:45

@lokoolokie
Uiteindelijk verdienen hier dus ook de banken er een mooi centje aan..

Rene046 | 01-07-18 | 16:00

Die vrouwen zullen u tegenvallen. U gaat uit van de aanname dat alle vrouwen, en met name deze vrouwen, zitten te wachten om door en met behulp van het westen geëmancipeerd te worden. Deze vrouwen hebben hetzelfde niveau als de mannen.

Arachne | 01-07-18 | 18:58
▼ 5 antwoorden verborgen

George Soros en z'n buklaven lachen zich helemaal de tering van het Europa dat nu naar de verdoemenis gaat. Het is hun winstmodel.

Mastermattie | 01-07-18 | 11:46 | 2

Vroeger, in het Wilde Westen, hingen er plakkaten waar: Wanted, dead or alive opstond.

lokoolokie | 01-07-18 | 12:12

@lokoolokie
tja degene tegenwoordig dit zouden moeten doen zijn in dienst van Soros.

Rene046 | 01-07-18 | 15:58

Iedereen en zijn moeder is racist. Totdat Merkel hetzelfde zegt. De clusterfuck aanpak inzake omvolking. Wie “opvang in regio” zegt is af. Om moedeloos van te worden.

de Voorzittert | 01-07-18 | 11:46

Bakken door Europeanen opgebrachte belastingcenten richting het Afrikaanse continent blijven smijten in de hoop dat het dobberneger probleem dan ophoud... Hoe stupide kun je zijn? We bedelven Afrika al weet ik hoe lang in hulpgelden en het resultaat is totale afhankelijkheid en 0,0 ontwikkeling.
De enigen die van de door Europeanen opgebrachte belastingcenten profiteren zijn NGO's, multinationals, milities en de door en door corrupte Afrikaanse leiders.

normanius | 01-07-18 | 11:45 | 1

precies, en die zijn erg gebaat met het in stand houden van deze status Quo!

fikkieblijf! | 01-07-18 | 12:04

Dat volk komt hier uitsluitend omdat het loont.
Haal de beloning weg, en ze blijven weg; asiel- en gelukszoekers.
Asielzoekers van buiten de EU, horen buiten de EU te worden opgevangen.
Mensen naar een ander continent halen is onnodig, onzinnig, oneerlijk en inefficiënt.

jemagookniksmeer | 01-07-18 | 11:44 | 2

U vergeet onverantwoord in uw lijstje. Verder helemaal waar!

Mastermattie | 01-07-18 | 11:48

nog mooier men gaat ons hier zeggen zodra het zonnetje schijnt om zuinig met water om te gaan, terwijl men vrolijk de verbruikers van de toekomst die dit niet eens verstaan binnen te halen, die pakken zich een kruk en zitten een uur voor de wasbak te kijken hoe het water uit de kraan komt.

Rene046 | 01-07-18 | 15:54

Gelukkig gaan ze voor onze oudedagsvoorziening keihard werken. Onze pensioenpotten gaan weer gevuld worden!!! Hulde voor mutti Merkel....

Poessiepiloot | 01-07-18 | 11:43

Ik heb anders begrepen dat Rutte en co. afspraken wilde maken met diverse Afrikaanse landen om hun zgn vluchtelingen maar vooral DAAR te houden. Natuurlijk gaat ons dat een godsvermogen kosten en het lost geen zak op. Ik zie geen andere mogelijkheid dan de Europese grenzen hermetisch te sluiten, de fabeltjes dat je hier alles gratis krijgt uit de wereld te helpen en die personen die hier al zijn in Europa te onderwerpen aan een verplicht “werken voor je gratis geld-regime” en belasting laten betalen. We zijn een collectieve bende hier!
Denk dat menig vluchteling dan heel snel de benen neemt. Geen opleidingen enz, kost alleen maar geld, gewoon werk doen wat een idioot kan. En later gewoon weer terug naar je eigen land je eigen land weer opbouwen.

Accident_Prone | 01-07-18 | 11:42 | 4

dat zijn geen nieuwe afspraken, we betalen al ieder jaar en een eeuw een vermogen aan ontwikkelingsgeld... heeft alleen dictators paleizen en pleziertjes opgeleverd. Stop met dat ontwikkelingsgeld en stop met betalen aan die landen.. dan kan het land zelf zich gaan herstellen en niet afhankelijk blijven worden gemaakt met geld uit Europa..

fikkieblijf! | 01-07-18 | 12:06

Ik heb niks tegen die methodes van je. Laat maar komen, louter goede ideeen hier!

Accident_Prone | 01-07-18 | 12:08

Accident_Prone | 01-07-18 | 12:08: Nog een ideetje. Verover Libië en zet daar een groot hek omheen. Dat houdt isistuig mooi weg. Daar zet je alle economische migranten neer. Zorg dat ze daar de basisvoorraden hebben om een leven te beginnen. (Nee, dan gaan we er geen TV programma van maken.) De UN kan dit prima opstarten, zolang ze maar als burgerorganisatie opereren. VN vredesmissies lopen altijd op een drama uit, dus puur burgelijk. UNHCR, UNICEF, WFP etc., dat soort clubjes. Daar mogen deze mensen dan een nieuw bestaan opbouwen. Dat gaat klauwen met geld kosten, maar anders woont straks driekwart van de wereld hier. Dat zie ik niet zitten.

lokoolokie | 01-07-18 | 12:32
▼ 1 antwoord verborgen

Miljarden en miljarden, jaar in en jaar uit zijn daar in Afrika ingepompt en er is geen ene klote van terecht gekomen! Het blijft achterlijk volk, hoeveel geld of hulp je ook brengt, dus nee @Bas, ik geef er wel om hoeveel van mijn belasting geld er nog in dat bodemloze shithole gepompt wordt, en ik kan wel met een hele mooie oplossing komen maar Joris zit daarvoor nog niet genoeg aan het bier.

Plorkface | 01-07-18 | 11:41 | 1

Ik heb een paar maanden geleden een gesprekje gehad met iemand die tien jaar in Afrika heeft gewerkt. Afrika is een geweldig continent. Ze hebben daar werkelijk alles: natuur, grondstoffen, geweldige temperatuur, werkelijk alle faciliteiten om heel de wereld daar vakantie te laten vieren. Ze hebben alleen één probleem: ze zijn zo corrupt als de pest. Daarom gaat het nooit wat worden daar.

zwartzondersuiker | 01-07-18 | 12:06

Bekende quote toegedragen aan beroemde Mexicaanse president Porfirio Diaz: “¡Pobre México! ¡Tan lejos de Dios y tan cerca de los Estados Unidos!” --- “Poor Mexico, so far from God and so close to the United States.”

Het nieuwe vluchtelingenprobleem is hetzelfde laken en pak: "Poor countries , so far from personal wealth & future and so close to Europe".

Het is bijna biologisch in aard: je hebt weinig van iets (materieel, immaterieel) hier en veel meer van dat daar en je hebt een begaanbare pijplijn in het midden. Maar muren & grenzen hebben in de geschiedenis bewezen weinig structureel op te lossen. Maar tijdelijk werkt het vaak prima!

GeenAccount | 01-07-18 | 11:41 | 2

Dus waar pleit je precies voor?
Eigenlijk is het heel onlogisch dat die lui uit Afrika hierheen komen, want ze hebben daar veel meer grondstoffen. Het is niet voor niks dat we de boel daar hebben gekoloniseerd.
Als ze het daar nou eens wat slimmer aanpakken, dan zijn ze prima in staat een welvarend continent te worden.

Timide_Aso | 01-07-18 | 12:02

Timide_Aso | 01-07-18
En jij pleit voor de logica van het potentieel welvarend continent Afrika.
Het antwoord op je these geef je inclusief: als ze het nou wat slimmer aanpakken...

Daar ligt de crux. Als men in Afrika zelf aangepakt had, hoefde dit werelddeel niet steevast aan de bedeltiet te hangen.
Het zit, helaas, gewoon niet in de gemiddelde volksaard om het land aan te pakken ten einde een opgewaardeerde levensstandaard te generen.

En schandalig genoeg wordt het hen die het wél kunnen (kom ik hopelijk nog op terug) na bewezen kwaliteiten, zulk land weer afgenomen. Is een aspect op zich, aan de kant van buiten-Afrikaanse investeerders. Vooral de Chinezen timmeren al jaren aan de weg op dit vlak.

Hoe dan ook: dit continent heeft door de tijd laten zien het zelf niet te kunnen.
Het blijft een vervelend cirkeltje: anders hadden ze het toch wel gedaan?

Kudtkip | 01-07-18 | 14:33

Een typisch europese schijnoplossing, bereikt op een typisch europese crisismeeting.

Ondertussen vergadert de CSU vandaag over de vraag of de grenzen van Beieren gesloten moeten worden. Naast de primaire golf van volksverhuizers moet dat ook de secundaire golf, die van iedereen die per taxiboot in Italie is gekomen vervolgens naar Duitsland te brengen, moet stoppen.

Er is niks opgelost. Misschien schoppen ze het steentje nu ver genoeg, het is niet meer dan vooruitschuiven van het probleem. Ze proberen alleen maar wat tijd te kooen.

Glasgow Argus | 01-07-18 | 11:41

Veel van de gemaakte 'afspraken' moeten nog nader worden ingevuld, zoals dat in het diplomatentaaltje heet. Deze opzettelijke vaagheid is in de EU synoniem met non-oplossing van ieder kernvraagstuk.
Waar we vooral benieuwd naar zijn: met hoeveel Afrikaanse corruptocratieën gaan de Brusselse maffiosi Turkije-achtige dealtjes sluiten en wat gaat dat ons, de Europese burgers, kosten?

De Vrijlansier | 01-07-18 | 11:40 | 1

dat blijft geld kosten en nog meer geld kosten en nog meer.. tot de EUropese middenklasse burger alleen nog kan werken tot die er dood bij neervalt.. en de EU groter en groter en machtiger en machtiger zichzelf heeft gemaakt voor een deel bovenhetvolkgestelde die de dienst uitmaken..

een moderne vorm van koloniseren van je eigen volk, nu dat in Afrika niet meer mogelijk is.

fikkieblijf! | 01-07-18 | 12:08

Haalt allemaal niets uit, dan komen ze illegaal en vreten (lees: stelen en roven) ons helemaal leeg.

kwark001 | 01-07-18 | 11:39 | 2

Ze komen hoe dan ook, ondanks EU maatregelen, en dan zal er een leider komen die het ongenoegen weet te kanaliseren. Als de geschiedenis zich dan herhaalt zal de selectie puur op etniciteit gaan. Land van herkomst, moslim of niet, hier al 50 jaar wonen of niet, maakt dan niet meer uit. De selectie zal worden uitgevoerd door mensen die op dit moment claimen dat ze absoluut nooit fout zullen zijn in de oorlog.

skoftig | 01-07-18 | 11:45

Doen ze nu toch ook al.

Rene046 | 01-07-18 | 15:51

Het is jammer dat uit gerekend die cultuur wordt geimporteerd die ons bij voorbaat als inferieur beschouwt (behalve bij het hand ophouden uiteraard) zoals geindoctrineerd door de Koran. Dus die 18 tot 24 jarige migranten gaan niets doen aan toekomstige arbeidsproblematiek en ons al helemaal niet in het bejaardenhuis verzorgen. Wat dat betreft zou ik met een toestroom vanuit landen uit Oost-Azie minder problemen hebben. Veel gedienstiger.

skoftig | 01-07-18 | 11:35

De karavaan van het grote gelijk trekt langs en vreet alles leeg. Het laat het landschap afgegraasd achter. Achteraf krijgt de boer die al in z'n graf ligt gelijk in een voetnoot op pagina 7 want de karavaan is elders al lang met andere grootse projecten elders bezig.

Knufter | 01-07-18 | 11:34

Een gelaten vriend van me, ja zelfs een heuse dominee, vertrouwde me eens toe; Afrika, daar moet je een hek om heen plaatsen en de volgende 100 jaar geen aandacht aan besteden.
Ik vond dat niet erg vriendelijk overkomen maar was het wel met hem eens.
Godverdomme.

Hensmunter69 | 01-07-18 | 11:33

Ooit al eens gezegd: knal de komende 2 of 3 boten uit het water, dan lost het probleem zichzelf op. Maar, dat mag je niet zeggen, want zielig...

robskedebobske | 01-07-18 | 11:32 | 1

Niet ethisch, maar gaat op de langere termijn waarschijnlijk we minder slachtoffers kosten.

Der Doktor | 01-07-18 | 12:13

Immigratie past nu eenmaal in het destabilisatie- en omvolkingsplan. En verder is immigratie een prima verdienmodel voor collaborerende criminele organisaties.

Ars Vivendi | 01-07-18 | 11:32

Meer meer meer anders inteelt whoehaa

rein9576 | 01-07-18 | 11:32 | 2

Volgens mij zijn we al te laat kwa anders inteelt.Als je naar de non oplossingen van onze leiderS kijkt tenminste....

Ben5570 | 01-07-18 | 11:34

Dat inteelt-gedoe is zo weer te fixen in het lab; kwestie van knippen en plakken in diverse DNA's. Daar hoeven geen complete volksverhuizingen voor plaats te vinden.

Rest In Privacy | 01-07-18 | 11:40

Van Marokko tot Libie een windmolen/ventilatorpark die de boten terugblaast. Das alles.

Leptob | 01-07-18 | 11:31

Eigenlijk kom je tot de conclusie dat Afrika niet helpen valt alle lapmiddelen zijn slechts uitstel tot executie. Help je wel dan werk je indirect mee aan eigen je ondergang, lastige keuze en dan heb je nog de EU, die hele andere plannen heeft met al die ontheemde Afrikanen.

lacucaracha | 01-07-18 | 11:31

Ja inderdaad ja, waarom krijgen ze daaro in Afrika eigenlijk zo bar weinig voor elkaar? Waar ligt dat nu toch aan?

Ervan uitgaande dat lang niet in alle landen barstende hitte en droogte heerst, en het in legio landen stikt van de bodemschatten...

Zou het dan misschien aan religie kunnen liggen? Stammenoorlogen wellicht? Wat te denken van het ge-oeleboele rond de kookpot? Het ongelimiteerd koters uitkakken dan?
Of, God verhoede dat ik het zeg, heeeeeel misschien wel een klein beetje aan ras?

Nee foei Clint, zo gaan we hier niet met elkaar om! Pamperen, wegkijken, gevoelige onderwerpen niet benoemen. Daar komen we veel verder mee!

Het ligt gewoon aan ons, U de witte man is schuldig, U zult opvangen en betalen. En dus achterlijkheid importeren.

En de keizer heeft gewoon hele mooie kleren aan.

Clint_Plint | 01-07-18 | 11:31 | 6

Omdat wij dat continent dagelijks vissen geven in plaats van hun zelf te leren vissen. Wij geven hun gratis schoenen en kleren met als gevolg dat veel lokale textiel industrieën en kledingreperateurs werkeloos worden. Wij geven ze gratis graan zodat lokale boeren het niet meer redden. Wij geven ze al 60 jaar gratis geld.
Ik was in Zuid Afrika toen er veel jonge kinderen kwamen bedelen om geld. Een dame vond dat zielig en wilde geld geven waarop de gids kwaad werd en uitlegde dat zij dat niet moest doen. Want dan leerden die kinderen op jonge leeftijd al dat bedelen makkelijker was dan werken.
Kortom: wij zij facilitators die er voor zorgen dat het continent verleerd is om de eigen broek op te houden

Olleke | 01-07-18 | 11:46

De eindeloze oorlogen in Afrika petrossa.me/2014/01/03/africas-foreve... zijnj inderdaad eindeloos. De wereld kon sinds vele eeuwen slaven kopen als gevolg van die oorlogen. Vroeger gooiden ze een speer nu schieten ze elkaar kapot. Zoals iemand eerder zei: hek eromheen en een eeuw negeren.

Gingersrule | 01-07-18 | 12:15

Het mag niet gezegd worden want je wordt in het huidige politiek-correcte klimaat weggezet als "nazi" maar kijk eens naar het gemiddelde IQ van die landen, een niveau van 70 (en soms zelfs lager) is nu niet een getal waarmee je een land en continent kan ontwikkelen.. mensen als Jared Taylor hebben gewoon een punt.

Hissam | 01-07-18 | 14:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Geen behoefte aan doorbraak, eerder afbraak. Stoppen met die hele onzin en alles wat hier niet thuishoort per direct een enkeltje naar zandbakkië geven.

Mastermattie | 01-07-18 | 11:29 | 1

Dat niet alleen maar alles wat ze hier hebben 'gekregen' afpakken en ze als gijzelaars opsluiten om de honderden miljarden 'ontwikkelingshulp' terug te krijgen. En al die zilveren doppen van de melkflessen en het zilverpapier van die sigarettenpakjes ook terug natuurlijk, waar hele families zich de longkanker voor opofferden, want De Missie, De Arme Negertjes met die Vlieg op de Neus, boehoehoe. En mijn missionarissen terug die ze in de kookpotten stopten met een brandende autoband of poppenwagen om de nek met passende schadevergoeding voor hun brandene autobanden- , poppenwagen- en kookpottenverleden. En een Autobandenmuseum. Er was nog veel meer maar dat valt me zo wel in.

Breinbrouwsels | 01-07-18 | 11:52

Misschien is het een idee om een paar cruiseschepen te huren. Die cruiseschapen leg je dan in het midden van de Middellandse Zee voor anker. Migranten en deugmensen er op in een verhouding 1/1. De migranten hebben een veilig en luxe onderkomen in afwachting van hun asielafwijzing/statushouderschap. En ondertussen kunnen de deugmensen heerlijk deugen en zich superieur voelen. Het is bovendien ook nog eens goed voor de werkgelegenheid, want de cruiseschepen moeten natuurlijk wel voorzien worden van voedsel, drinken, water, etc.

Rest In Privacy | 01-07-18 | 11:28 | 4

En schoonmaak- en onderhoudspersoneel niet te vergeten. De luxe gaat er vanzelf wel af. Dt zie je ook al in azc's. Ik mis een luik in de dubbele bodem voor afgewezenen die niet willen vertrekken (er is een Bond-film waarin dat toegepast wordt).

Synecdoche | 01-07-18 | 11:58

Synecdoche, voor al het geld dat nu richting azieligzoekers gaat, inclusief ontwikkelingshulp (pffft, what's in a name), kan je aardig wat schepen inclusief onderhoud en schoonmaak neerleggen. Blijft er zelfs nog wat geld over voor een deur aan bakboord met de tekst 'thanks for trying, you're not welcome, goodbye'.

EEnzame SchizofrEEN | 01-07-18 | 12:29

kweethetooknietbeter | 01-07-18 | 11:28
Maak daar liever een lintvloot van de marine van.
Desnoods met 1 cruiseschip als drijvend azc, tevens hoofdkantoor asiel-screening.
Niemand door naar het vaste land van Europa, tenzij onomstotelijk aangetoond oorlogsvluchteling.
De rest krijgt een duim-tattoo - klein stipje in de vingerprint, zodat zonder papieren documenten te herkennen is wie die oversteek niet de eerste keer al had moeten wagen.
Best cru?
Yups, en dat is het ook als het Europese continent uitgehold raakt van acceptabel welzijn en er binnen no-time ook niks meer te halen valt.

Kudtkip | 01-07-18 | 13:43
▼ 1 antwoord verborgen

"Voordat je het weet komt er dan een SJW’er tegen je schreeuwen dat je een neokolonialist bent" Ja, en? Waarom bepalen zij wat je wel en niet kan doen en wat voor gevolgen kleven eraan? Precies, nul komma nul. Laat die SJW'ers lekker jankebalken. Zij zijn geen autoriteit.

halfvolle glas | 01-07-18 | 11:27 | 2

Als je een mening hebt dan zeg het gewoon inderdaad, niet al bij voorbaat gekwetst gaan lopen zijn. Je bent niet zielig

menage | 01-07-18 | 12:39

Valt erg op overal,
Ik ben niet vóór Trump/Wliders/Thierry ........ maar hier heeft hij een punt.
Dat eeuwige afstand nemen, bah

MarcS | 01-07-18 | 13:17

Het enige dat gaat helpen tegen de ongekende bevolkingsexplosie die gaat komen in Afrika is massale - vrijwillige - sterilisatie van vrouwen die al twee kinderen hebben. Want veel vrouwen krijgen anders nog steeds grote aantallen kinderen. Vroeger stierf 90% daarvan door ziekte, oorlog, natuurrampen en dergelijke; tegenwoordig blijven die kinderen allemaal leven doordat het Rode Kruis en dergelijke overal ziekten hebben bestreden en uitgeroeid en de gevolgen van natuurrampen opgevangen worden.
Doen we dat niet dan is het wachten op de allergrootste ramp die de mensheid tot nu toe heeft meegemaakt!

Aristotalloss | 01-07-18 | 11:25 | 7

Het enige wat gaat helpen is The Big Ones die op Volkel liggen erop pleuren en dan op de terugweg nog wat op dat Midden-Oosten. Dan pas heerst er rust en dan wil ik nog wel eens kijken wie er nog over dat Slavernijverleden loopt te zeiken.

Breinbrouwsels | 01-07-18 | 11:54

Breinbrouwsels, weet je wel wat die dingen hebben gekost? Nee, dan liever wat kleingeld naar Heras hekwerken(C) om een gebied heen. Laat ze de komende 20 jaar het zelf maar uitzoeken, er is inmiddels ontwikkelingsgeld genoeg heen gegaan om zelf hun broek op te houden. Dat ze vervolgens zichzelf niet ontwikkeld hebben, maar juist HIV zich ontwikkeld heeft, tja, jammer dan.

EEnzame SchizofrEEN | 01-07-18 | 12:34

@ikweethetooknietbeter
Uit de NRC: www.nrc.nl/nieuws/2018/06/29/veel-kin...
Gaat over Niger, in de Sahara ten noorden van Nigeria, droog, veel zand, geen weg naar zee. Bevolkingsgroei 4% per jaar, gemiddeld 8 kinderen per vrouw. En daar mogen wij ons niet mee bemoeien want koeltoer.

Synecdoche | 01-07-18 | 17:26
▼ 4 antwoorden verborgen

De Afrikaanse Unie klacht zich helemaal het schompes. En van die sloebers af, en maandelijks komen de uitkeringen naar familieleden binnen waardoor de economieën van Afrikaanse landen een boost gaan krijgen. Die gaan die gelukszoekers, waarvan het merendeel rovende verkrachters en dieven zijn, geen strobreed in de weg leggen.

Sterker nog...

RenHoek | 01-07-18 | 11:24 | 1

dat zit er ook achter om die Noord Afrikanen niet terug te nemen.. ze willen ze alleen terug met heel veel geld en eeuwigdurende onderhoud van die illegale overstekers.. of en daar is nu feitelijk veel bewijs van, de staatsburgers van Marokko en Eritrea en vele andere Afrikaanse landen onderhouden hun familieleden door geld over te maken, maandelijks.. en ja meestal van de uitkeringen die ze krijgen in dit land.. desnoods wordt de huur en ziektekostenverzekering niet betaald want daar is tenslotte dan weer een schuldsanering voor opgepimpt in dit land..

fikkieblijf! | 01-07-18 | 11:33

50000000 Afrikanen binnenhalen in de EU voor 2050, want vergrijzing en ander geblaat. Dit is het beleid van de EU, en dat gaat niet veranderen.

lokoolokie | 01-07-18 | 11:23 | 4

De arbeidsmigranten zijn nog niet eens goed opgenomen in de samenleving. Het is werkelijk een schande hoe we hier met mensen sollen. Onze eigen en de nieuwe import onderklasse. Stop deze waanzin. Nooit meer vv(d). Bedankt voor uw aandacht, het is mooi weer, ik ga naar buiten.

O2Neutraal | 01-07-18 | 11:27

RenHoek | 01-07-18 | 11:25: Dan halen ze er gewoon nog een keer 50000000 op uit Afrika. Hoe dan ook, er is een langzame genocide bezig in Europa en dat wordt bewust gedaan. Er komen elke nacht vliegtuigen aan in Duitsland, mat 'nareizigers'. Mogen we allemaal niet weten, daarom doen ze het midden in de nacht. Heel mijn wijk is ondertussen vergeven van de Afrikanen uit donker Afrika. Een Surinamer, Antilliaan of Somaliër is niet diepzwart. Deze nieuwe gasten in dit land zijn dit wel. Ik weet niet of de bloedige omgang met elkaar daar in midden Afrika wel goed is doorgedrongen bij de verantwoordelijken, maar het voelt absoluut niet goed.

lokoolokie | 01-07-18 | 11:49

Vergrijzing? Afrikanen worden ook grijs, we schuiven dus het probleem gewoon een paar jaar verder, en dan is het nog groter geworden.
Slim hoor!
Maar ja het is weer eventjes van ons stoepje af.

BosrandDirk | 01-07-18 | 12:10
▼ 1 antwoord verborgen

AzLan Kurdi. Verder een zeer prima stuk.

RenHoek | 01-07-18 | 11:22

‘Grens sluiten’ altijd vreemde uitdrukking gevonden.

koperbij | 01-07-18 | 11:20

Migranten zijn de EU club wapens. Die gaan ze niet weggeven. Niet zomàar.

Mark_D_NL | 01-07-18 | 11:20

Zolang hele families in Afrika afhankelijk zijn van door familieleden gestuurde gelden die in Europa zijn verdiend zal deze migratie niet stoppen.

eerstneukendanpraten | 01-07-18 | 11:19 | 3

waarbij 'verdiend' uiteraard zeer breed opgevat dient te worden

skoftig | 01-07-18 | 11:28

@skoftig | 01-07-18 | 11:28
Een uitkering “verdien” je niet, de krijg je. En in het geval van een gelukszoeker heeft er er zelf nooit wat aan afgedragen.

Osdorpertje | 01-07-18 | 11:45

Die kerels die naar Europa komen, hebben geen families waarvan ze afhankelijk van hen zijn. Open je ogen. Ze doen dit voor zichzelf.

Baski | 01-07-18 | 12:55

''Blijft derhalve over: duw die boten hoe dan ook terug naar Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Egypte en laat Afrika dit zelf oplossen. Dat moet best te schaffen zijn, toch?''
Waarom zouden ze? De huidige problemen met migranten passen prima in hun agenda: De nationale eenheid van lidstaten destabiliseren

Wc-kip | 01-07-18 | 11:16 | 1

Verdiend moet je altijd zeer breed / ruim opvatten....

Ben5570 | 01-07-18 | 11:44

Mijn opa zei tijdens de economische crisis in de jaren 80: 'Het wordt weer eens tijd voor een oorlog want na een oorlog is er weer volop werk'.

Alle jonge migranten komen uit landen waar net een oorlog is afgelopen.
Wat komen deze slapjanussen hier eigenlijk doen? Ze hebben een land op te bouwen.

keestelpro | 01-07-18 | 11:15 | 3

Nee joh, die zitten veel liever met hun smartphones te niksen op social media. En dat natuurlijk liever in een rijk land op onze kosten.

Akiron | 01-07-18 | 11:22

Helaas begrijpen de SJW niet dat de migratie van de jonge mannen de Afrikaanse landen verder in de problemen helpt.

Mahatma | 01-07-18 | 13:57

De echte werkers en verdieners zitten er nog. Alleen de nutteloze slapjanussen komen hier heen.

Jos Tiebent | 01-07-18 | 14:24

Maar hoezo zorgt Merkel voor de doorbraak dan?

superjan | 01-07-18 | 11:14 | 2

Nou... omdat deze uitslag nodig was anders... anders... anders. Begrijp je dat dan niet?

Pedronegro | 01-07-18 | 12:04

merkel zorgt nergens voor, het is Italie, Polen en Hongarije wat dit aangetrapt heeft. En dat hebben ze slim gespeeld. Dit hele ''migranten top'' verhaal was louter en alleen om haar eigen wankele positie in Duitsland veilig te stellen . Dus Merkel kan blijven zitten, en Polen ,Hongarije en Italië krijgen hun zin. Handjeklap. Niks meer, en niks minder.

Chemokar | 01-07-18 | 12:15

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland