Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zijn moslims een "ondermijnend volksdeel"?

Luie GeenStijlblogjournalistiek: op de tijdlijn van de Nutty Professor Leo Lucassen kijken en zien wat voor debiele linkse kots er nu weer op staat, en dat dan kloosrieden. Vandaag weer dit: NieuwLinks van Eddy Terstall en nog een paar bruinen die door de booslinksen worden genegeerd (want dan kunnen ze niet hun enige argument, namelijk FOEI WITTE MANNEN in stelling brengen) is fout, want tegen moslims en dat mag dus niet. Booslinks is namelijk onvoorstelbaar zwaar aan het idee geketend dat moslims altijd een verdrukte minderheid zijn, ook al is een kwart van de wereld moslim, verdienen die mensen miljoenmiljard geld en is er een wereldoorlog van Mali tot de Filipijnen gaande om de wereld te islamiseren - binnenkort bij u in de buurt. 

Mensen als Leo Lucassen en de scribenten van de Joop, waaronder die vieze witte onderbroek, kennen alleen de tandeloze gastarbeider en zijn zo gehecht aan die karikatuur dat ze gewoon niet durven te erkennen dat het gewoon echt niet lekker gaat, die combinatie van een krachtige, vitale islam met imperialistische ambities en een gezonde westerse samenleving. Daarom wordt er maar gezocht naar stokken om islamcritici te slaan: vandaag het volslagen kutargument dat de oprechte revolutionaire linkse strijd tegen de reactionaire krachten van de islam op een of andere manier wel "fout" is, maar de strijd tegen de reactionaire krachten van het christendom niet. Kennelijk is de strijd van Domela Nieuwenhuis tegen Kerk, Koning, Kapitaal, Kazerne, en Kroeg ineens heel anders als je kerk vervangt door moskee. Bigotry zouden de Yanks dat noemen, dit kunstmatige onderscheid, omdat de regels van de witte mensen volgens Lucassen c.s. dus niet gelden voor besneden lichtgetintiërs. 

Maar goed, de vraag is dus of de islam ook echt anders is en je die niet mag aanvallen, of liever gezegd, waarom rechts zo fel is op de islam: is het zo dat de islam in al haar andersheid ook werkelijk ondermijnend is? "Ondermijnend" klinkt natuurlijk fout en rechts en doet denken aan Duitse propagandabeelden van Joden, in de gedaante van ratten, die aan de fundamenten van de samenleving knagen - toch ondermijnen "de moslims" wel degelijk de fundamenten van de Nederlandse staat en moeten we niet bang zijn om het woord te gebruiken. De Godwinkramp moet u dus maar negeren. 

Het gaat namelijk mis met het feit dat de islam in Nederland zich weigert te conformeren aan de geheiligde regels van de verzuiling: er werd inderdaad flink gekankerd op de katholieken en de protestanten en dat was ruim verdiend, maar er zijn twee belangrijke dingen die die bevolkingsgroepen niét deden. Bij de katholieken en de protestanten was er namelijk wél een taboe op geweld tegen de overheid en werd de overheid gezien als een instantie die boven de kerken stond. Bij de moslims is dit evenwel niet zo: een groeiend deel van de moslims in Nederland sluit zich aan bij terroristische organisaties of erkent het gezag van de overheid alleen als ondergeschikt aan dat van de Koran - ondermijning in zijn puurste vorm. Daarnaast gold in de verzuiling dat de soevereiniteit in eigen kring ook inhield dat er dus geen claim werd gelegd op de collectieve middelen en er geen status aparte werd gezocht: u weet natuurlijk dat de moslims dit wel degelijk doen. En die collectieve middelen? Er is een volledig parasitaire klasse van Elatikjes en Ait-Talebjes opgestaan die voor vele tientallen miljoenen per jaar "diversiteit" pushen, om nog maar te zwijgen van alle subsidies die naar moskeeën en foute koranscholen gaan.  

Daarnaast is de relatie tussen moslims en statelijke actoren complex: weet u nog die booslims die door Diyanet opgezweept op de Erasmusbrug stonden te zwaaien met Turkse vlaggen? Deze moslimstaten prenten hun diaspora in dat ze in de eerste plaats moslim zijn, in de tweede plaats Turk of mocro en pas in de laatste plaats "Nederlander". Dat is ook ondermijnend. Leo Lucassen durft dit niet te zien, omdat in zijn ideologie moslims wel verdrukt moeten zijn door die ouwe Satan, de boze witte man (zoals Leo Lucassen zelf,  maar wie weet wat voor goor masochisme er onder de postmoderne linkse wetenschap schuilgaat).

Een ander voorbeeld van deze eenkennige islamvisie is triestig konthoertje "dr." Merijn Oudenampsen, die kan alleen maar denken dat alles wat er mis is met de islam voortkomt uit boze rechtse mensen, omdat in de doodzieke logica van gefossiliseerd welzijnslinks de oorzaak en het gevolg hopeloos verwisseld zijn - moslims zijn alleen maar vervelend, in zijn optiek, omdat Professor Pin en de Bolk ooit hebben besloten om nazii te worden voor de stemmen. Dat is vrij absurd en abject om te beweren, want overal ter wereld waar moslims aan de macht zijn is het een rommeltje op straat en zijn de vrouwen het bokje, ook zonder Pin en Bolk. Maar goed: het is nu eenmaal een geloofsartikel bij (academisch) links en de linkse media dat er maar één moslim is: de zielige verdrukte native. Geconfronteerd met andere moslims - zeg maar de niet zielige, de imperialistische, de kapitaalkrachtige - gaat het hoofdje volledig op slot. Deze mensen zijn het schoolvoorbeeld van een evangelisch gelovige die gewoon in alle oprechtheid naar een t-rexfossiel kijkt en zegt: "de aarde is 6000 jaar oud, deze botten zijn hier door god geplaatst om ons geloof te testen!" Het zijn mensen die hun overtuiging boven hun waarneming plaatsen, en nog bedekt met een wetenschappelijk manteltje zodat het net lijkt alsof zij de rationelen zijn en de mensen met open ogen de gestoorde gelovigen. 

Nouja, moslims zijn dus wel degelijk anders dan katholieken en protestanten en de islam in Nederland voegt zich niet naar de mores van de verzuiling en is daarom dus ondermijnend voor de Nederlandse consensus - een probleem dat nog eens verergerd wordt door de machinaties van onvrije overheden in het land van herkomst die hun diaspora nog tot in het 100e geslacht blijven claimen. Leo Lucassen is dus een ongeïnformeerd fossiel dat uit geloof en reflex onzin verkondigt en een one man army is tegen de geloofwaardigheid van de geesteswetenschappen. 

Goed, gelukkig staat de nieuwe generatie weer klaar: hier is weer zo'n hopeloze debiel die het toch moét opnemen voor "religieuze minderheden" - codetaal voor die ondermijnende religie die, waar ze de kop opsteekt, behoorlijk slecht uitpakt voor alle andere genoemde groepen. 

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Iggy_Plop | 25-05-18 | 05:50

Antwoord op de titel: ja.

De waard zijn gast | 24-05-18 | 19:42

Leoos komt uit Meijel, Limburg en Leoos' ouders waren zeer waarschijnlijk goede katholieken maar dat is Leoos vergeten?

Slough | 24-05-18 | 17:47

De islam profiteert al sinds zijn introduktie hier van de misvatting dat er weinig verschil is tussen christendom en islam, 'want het zijn allebei religies'. Daarom viel het altijd zonder meer onder de vrijheid van godsdienst. Maar dit is hetzelfde als denken dat er weinig verschil is tussen democratie en fascisme, want dat zijn allebei politieke stromingen.

Het grootste verschil tussen christendom en islam is de sharia. De islam is niet alleen een religie maar ook een (anti-democratische, anti-westerse, totalitaire, hegemonistische) politieke ideologie. Bovendien is het niet inheems, en niet vervlochten met onze samenleving, instituties, manier van denken etc. zoals het christendom.

Een blik op de geschiedenisboekjes leert ook dat er al meer dan duizend jaar oorlog is tussen christendom en islam. Dat was niet voor niets. Dat ging ergens over. Vroeger wist men dat.

Tempolier | 24-05-18 | 17:22

Lucassen zit er weer volkómen naast; wel degelijk werden katholieken tot ver in de vorige eeuw in een vergelijkbaar daglicht gesteld als tegenwoordig op Islamitische leest geschoeide bevolkingsgroepen.

Dit was vanwege hun op geloof gebaseerde indoctrinerende cultuur, hun grote gezinnen, hun hoge werkeloosheidscijfers en hun weigering om tot grotere cohesie te komen met de rest van de maatschappij.

En het heeft eeuwen geduurd voor deze subculturen elkaar in een samenhangende maatschappelijke structuur hebben weten te vinden.
(Denk aan de beeldenstormen, aan de genocide-poging van de protestanten bij het beleg van Den Bosch, aan de situatie beschreven in de prachtige film De Bende van Oss).

Wie zijn geschiedenis niet kent is gedoemd hem te herhalen...

Toon Emmils | 24-05-18 | 16:13

Iedereen weet dat. Iedereen klaagt. Maar er is niet 1 land dat durft te doen wat in 1609 door Filips III werd gedaan: verbannen en deporteren. Zoek maar op 'expulsion moriscos 1609'. Veel leesplezier!

gaffelbaard | 24-05-18 | 11:49 | 1

Trump heeft er anders geen moeite mee. Maar goed hij is ook een eindbaas

Rotterdammert1965 | 24-05-18 | 12:51

"Ik kan me niet herinneren dat protestanten en katholieken toen dag in dag uit collectief werden gestigmatiseerd als een vreemd, gevaarlijk en de samenleving ondermijnend volksdeel."
Nee, Lucassen, dat was ook allemaal van vóór jouw tijd , dat er moeizaam aan de Weg, de Waarheid en het Leven werd gemorreld door lieden die zich er niet bij neer wilden leggen dat het Christendom ons een verstikkende moraal oplegde. En die Protestanten, dat waren lieden die eveneens een intra-culturele strijd aangingen met het inmiddels decadente en sterk verzwakte Katholicisme, om met een volgende verstikkende moraal ons te geselen. Dat Christendom, dat Katholicisme en dat Protestantisme, dat waren we zélf, domme Leo. Het collectief stigmatiseren gebeurde juist door die religies, en de opstand tegen die religies was er een van enkelingen en kleine groepen die een moeizame en langdurige strijd aangingen met de macht van het woord.
Die strijd is eigenlijk nooit afgerond. Er is een soort van status quo bereikt waarin de Kerken, voor zover nog overeind, privileges genieten, en zelfs kerkelijke politieke partijen begunstigd worden, enkel vanwege hun verouderende en maar langzaam slijtende claim op "Christelijke moraal".
En omdat die strijd niet gestreden is hebben we dubbel moeite met een religie die als een veelkoppig monster van buitenaf tot ons komt, met al zijn honger naar macht en invloed over denken en doen van degenen die zich onderworpen hebben.
Het Islamdebat, Leo, ligt direct in het verlengde van het debat dat wij met het Christendom hebben gevoerd en nog steeds voeren. Dat debat dient éérst te worden afgerond, dan kunnen we eindelijk, met of zonder Vrij Links, het Islam-debat starten. Dat was tot nu toe lullen óver die Islam, niet mét die Islam.
Grote borsten of kopvodden, dat is de vraag.

Schoorsteenveger | 24-05-18 | 09:48 | 3

"Het Islamdebat dient éérst te worden afgerond, dan kunnen we eindelijk, met of zonder Vrij Links, het Islam-debat starten".
.
Er is geen debat mogelijk als er eentje sowieso al denkt dat ie 100% gelijk heeft. Discussiëren met een moslim is onmogelijk, want je bent in discussie met het woord van God. Oh ja, en de evolutietheorie is een fabeltje.

JackStick | 24-05-18 | 10:46

JackStick | 24-05-18 | 10:46
Het debat met het Christendom dient eerst afgerond te worden. dat is wat ik poogde te zeggen. En kijk naar de geschiedenis, dat Christendom wilde ook niet dicsussiëren, stuurde de Inquisitie af op de afvalligen, sleepten heksen op de brandstapel en deden wetenschappers processen aan, want aan de Waarheid mocht niet getornd worden.

Schoorsteenveger | 24-05-18 | 11:14

Helemaal gelijk, wij waren destijds geen haar beter, maar toen kwam Newton en het begin van het Verlichtingsdenken, waarin empirische onderzoeken zwaarder begonnen te wegen dan mythen over een opperwezen. Wij hebben ons eigen wereldbeeld gaandeweg aangepast toen er nieuwe informatie beschikbaar was. Maar wat doet wetenschappelijke kennis met het DENKvermogen van moslims? Dat is het grote verschil. Moslims willen niet nadenken, kunnen niet nadenken, en krijgen dagelijks van de imam te horen dat ze niet zouden moeten nadenken, en dus kun je er niet mee in discussie, want zij hebben altijd gelijk.

JackStick | 24-05-18 | 11:31
-weggejorist en opgerot-
Willemdrie33 | 24-05-18 | 09:40

Wat Leo dus eigenlijk zegt is dat hij in de jaren ‘70 godsdienstigen helemaal ongegrond als achterlijken verwierp!

Haatejaculaat | 24-05-18 | 09:35 | 1

Hij suggereert dat interne kritiek op katholicisme en protestantisme van een geheel andere orde was en is dan kritiek op een ons vreemde Islam, en dat daaruit direct volgt dat het eerste als een intellectueel hoogstandje moet worden gezien, maar het tweede als stigmatisering. Dat is vals argumenteren. Katholieken en protestanten zijn en worden door links wel degelijk op vaak brute en platte wijze gestigmatiseerd als volstrekt achterlijk volk, en zijn gemakkelijke prooi van wereldverbeterende cabaretiers, en omgekeerd wordt er ook heel wat doorwrochte kritiek op de Islam als systeem geleverd. Lucassen maakt een karikatuur van een karikatuur.

Schoorsteenveger | 24-05-18 | 09:54

Linkse mensen zijn de duurbetaalde, zelfbenoemde managers van de door hun uitgekozen marginalen. Wat al sinds Karl Marx verkocht als idealisme, rechtvaardigheid, solidariteit en betrokkenheid, is in feite zo nep als een Rolex horloge gekocht op een strand in Italie.

Zodra een groep benoemde "zwakkeren in de samenleving" maximaal is uitgemolken, verdwijnt al die interesse als sneeuw voor de zon en wordt er weer een nieuwe doelgroep aangeboort.

Ook belangrijk voor links is het bewerkstelligen en bevorderen van een klimaat waarin nieuwe soorten marginalen kunen worden aangekweekt. Daadwerkelijke aanpak van sociale problemen zal dan ook altijd door links worden tegengewerkt.

Het feitelijke doel van linkse mensen is een onbezorgd gesubsidieerd bestaan gesponsord door de private sector. Als je wat gesprekken voert met dit soort lui, dan zal het je opvallen hoe goed ze de weg weten in subsidieland en hoe slim het netwerk van de stichtinkjes waarin ze participeren, is opgezet.

Persoonlijk walg ik van lui als Lucassen en Jole die behoren tot de hogepriester kaste in de linkse kerk. Ik denk dat zij een grote vergissing begaan met het koesteren van "de moslim" als doelgroep. De islam speelt een veel ouder en gevaarlijker spel dan het socialisme.

ChatBot | 24-05-18 | 09:24 | 1

Interessante vergelijking. Maar is rechts dan vergelijkbaar met het kapitalisme?

JackStick | 24-05-18 | 10:20

Dus, ervan uitgaande dat groepsidentiteit bestaat, dat perceptie zich meestal limiteert tot het bekende en dat 'hulp' doorgaans aan 'peers' wordt verleend, benoemt Leo hier links (gestigmatiseerd) als een vreemd, gevaarlijk en maatschappij ondermijnend volksdeel.

Alquest | 24-05-18 | 09:07

In Duitsland wordt de naam van de stad "Essen", tijdens de ramadan veranderd in "Fasten"

oliebolletje123 | 24-05-18 | 09:05 | 2

Maagdenburg heet een maand lang 72Maagdenburg.
Gekke Oliebol ;-)

Ruimedenker | 24-05-18 | 09:23

Toen moest ik even jihad opzoeken in maps. Kan ie helemaal niets vinden. Maar op ji had krijg je een gerespecteerde chirug Jihad, FoodService Jihad en benzinepomp Jihad. Curieus, en ook discriminatie.

Alquest | 24-05-18 | 09:50

Nou meneer Lucassen; dat werden ze wel. Ik kan me nog herinneren dat er ooit een paus naar Nederland kwam en dat de VARA de dagen lang herrie en ongein uitzond, om deze dagen voor in ieder geval het katholieke volksdeel te versjteren. Maar u bestond toen nog niet, mijnheer Lucassen.

oliebolletje123 | 24-05-18 | 09:03

Doordat de kerken, vakbonden verenigingen en buurten macht hebben ingeleverd is die macht verschoven naar het bedrijfsleven en de overheid. Dat wordt nog wel eens vergeten. Al die zaken zorgden voor verbondenheid maar dat moest allemaal weg volgens velen want dat was ouderwets. En wat is nu het resultaat?

Mark Bouwman | 24-05-18 | 08:32

Volgens mij komt die leo nooit buiten.

Gomezlopez | 24-05-18 | 08:26

Verschil is simpel en blijf ik herkauwen: Jezus is lief, mohammed is fout. Samenvatting gratis verstrekt door boze witte man.

nerugaer | 24-05-18 | 08:22

Leo is een hypocriete leugenaar.
Hij heeft het over links van de jaren 70 en vergeet ff voor zijn gemak dat, tot op de dag van vandaag, links nóg steeds deze geloven verwerpt. Behalve de islam, die wordt stelselmatig ontzien. Ik denk dat ze in hun broek schijten op links.
Euthanasie, abortus, homofilie etc etc wordt door zo’n beetje iedere religie afgekeurd. Dan blijft het verschil in tolerantie. Katholieken, protestanten, christenen, joden, noem ze maar op, roepen niet op tot geweld als het gaat om deze opvattingen. Moslims doen dit wel. Mannen en vrouwen zijn niet gelijk in de islam. Vrouwen zijn in alle opzichten ondergeschikt aan de man. Iets wat voor de linkse, geëmancipeerde en feministische man in dezelfde jaren 70 reden was om flink tekeer te gaan tegen alles wat intolerant tegenover de vrouwen was.
Links heeft de linkse vrouw laten barsten, links heeft de rechtse vrouw laten barsten en links laat de islamitische vrouw barsten en dan zwijg ik nog maar over de kerkelijke dames die wij in NL van huis uit al kennen.
En dat allemaal omdat de hedendaagse linkse witmans zo graag de musselmannen in hun reet willen kruipen. Wereldwijd staan moslims garant voor geweld. In hún landen alsook in grote Europese en Aziatische steden. En elke keer als het ter sprake komt is de reactie hetzelfde. Namelijk dat de joden er ook wat van kunnen hóór en dat de bijbel óók vol geweld staat en dat de Nederlanders honderden jaren geleden flink hebben huisgehouden in Afrika en Azië.
Klopt allemaal, maar dat was toen en we leven nu. Nu is de Islam een globaal probleem en dat is overal te merken. Rechts is hieraan schuldig volgens de linksdenkende man. Nee nee nee Leo, de Koran en de imams en alle mensen die het heilige boek fout interpreteren zijn schuldig. Langzaamaan komen er stille protesten van Franse, Duitse Nederlandse, Amerikaanse etc. kunstenaars en intellectuelen. Alleen de hardcore-jaren 70-linkse man is blijven hangen in zijn tunnelvisie. Leo haal je hand uit je broek en stop met je af te rukken op die islam.
Genoeg is genoeg, tot hiér en niet verder. Die moslims krijgen, net als de katholieken toen, veeeeel kinderen. We hoeven ze echt niet te importeren, het groeit van binnenuit al genoeg. Door mannetjes als Leo denken moslims: zie je wel, het ligt niet ons. Daarom ook ontbreekt het moslims aan zelfreflectie en een reinigend vermogen.
Geloven doe je maar lekker thuis !! En kerk en staat moeten gescheiden blijven. Geen sharia hier!!

Ruimedenker | 24-05-18 | 08:16 | 3

Goed verhaal.
Maar Ze hebben Leo niet nodig om te denken "zie je wel, het ligt niet ons"
Ik denk dat ze nog nooit van de goede man gehoord hebben.
Het gebrek aan zelfreflectie komt van het dogma "Er is maar een god en mohammed is zijn profeet" er is dus ook maar 1 waarheid.
Die van hun

Rest In Privacy | 24-05-18 | 08:47

Links (SP) in 1983 over de islam:
.
“Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt , vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt . Zoals nu kan het niet”.
sptransparant.wordpress.com/gastarbei...

janleuk | 24-05-18 | 08:54

@ Janleuk en die houden we erin. Het is of links aan geheugenverlies doet. Deze rede moeten we ze telkens voorhouden tot ze het zelf gaan geloven....

Slough | 24-05-18 | 17:51

Het is onmogelijk dat hij dit niet weet. Hij heeft overduidelijk een agenda.

knutsel_ | 24-05-18 | 07:59

Leo Lucassen betaald door de Saoedi’s.
Leo Lucassen Kun je vergelijken met Volkert van der Graaf. Ze zijn uit hetzelfde hout gesneden.
Leo Lucassen de ultieme linksmensch!
Leo Lucassen het verrotte ei van Nederland.
Bah!

Rdock | 24-05-18 | 07:59

Ik zal het meneer de professor even uitleggen.
Het Christendom is een inheems fenomeen dat de kern is/was van onze samenleving. Vandaar dat we het zelf van binnenuit konden veranderen.

De islam is een uitheemse openlijk vijandige veroveringsdoctrine, waar wij geen enkele vat op hebben

Rest In Privacy | 24-05-18 | 07:42

Het grote verschil tussen de jaren 1970 en nu is dat het christelijke volksdeel nog een meerderheid van de bevolking vertegenwoordigde en het kennelijk verdroeg om, zoals Leo Lucassen dat omschrijft, door links als achterlijk te worden neergezet.

De situatie met de moslims nu is dat zij een kleine minderheid van de bevolking vormen, maar desondanks plaatst de islamitische gemeenschap nu al een groot negatief stempel op onze samenleving. Moslims eisen voor de eigen gemeenschap een maximale tolerantie (ze hebben niet voor niets een eigen handvest voor mensenrechten), terwijl moslims zelf weinig tolerantie kunnen opbrengen voor niet-islamitische minderheden. Zie de al decennia geleden in gang gezette leegloop in het Midden Oosten (en andere delen van de islamitische wereld) van niet-islamitische minderheden. Zie nu ook het inslaan van de ramen van een hindoe-tempel in Den Haag.

Angelica | 24-05-18 | 07:13 | 1

"... zij een kleine minderheid van de bevolking vormen"

Ik vind 1.000.000+ moslims geen "kleine minderheid".

Dr_Johnson | 24-05-18 | 11:03

Niemand sprak tijdens de ontzuiling over christofobie.

Waarom zouden ze? De linkse politieke wind had immers het beste voor met ongelovigen.

Merkwaardig is wel dat religiekritiek, het aloude stokpaardje van links, sinds de intrede van een uitheemse religie, rechts wordt genoemd.
Waarom worden christenen in tegenstelling tot de ca. 55.000 gastarbeiders van islamitische afkomst die half jaren '70 generaal pardon verkregen, door links wèl voor vol aangezien?

Daarom:
Paus Johannes Paulus II is één keer in Nederland geweest - het meest ontkerkelijkt land van Europa - In mei 1985.
Dat heeft hij geweten.
Het bezoek was memorabel. Meer dan dat. Het was rampzalig. Nooit eerder waren bij een pausbezoek de straten zo leeg en tegelijkertijd de stenengooiers zo dichtbij. En nooit eerder werd de paus bij één bezoek getrakteerd op een onverwachte donderpreek, een bedreiging op posterformaat en vijf keer dezelfde maaltijd. Kortom, zelden is een pausbezoek zo dramatisch mislukt.
Zie de speech van een gelovige kritische vrouw die wél met de moderniteit meeging;
Zie de weerstand tegen opgelegde religie vanaf minuut 12:30
Alsook het commentaar: "Hier heeft iedereen het over islam als achterlijke godsdienst maar van de katholieke kerk kun je eigenlijk hetzelfde zeggen wat dat betreft."
Die demonstrant vond het genoeg reden om die paus en en de mensen die voor die paus kwamen, te laten merken dat een hoop mensen het niet eens zijn met de standpunten van de katholieke kerk. Een demonstrant zei: "De paus is tegen voorbehoedsmiddelen, tegen homoseksualiteit, tegen een gelijkwaardige rol van de vrouw. Dat staat haaks op waar zij mee bezig waren.
Zie vanaf minuut 23:53
anderetijden.nl/aflevering/540/De-pau...

drs.Nee | 24-05-18 | 06:28 | 1

Goed stuk. Mooi land kritiek geven op een instituut de rooms katholieke kerk. Satire in de vorm van Harrie vermegen en Henk spaan. En dat je hoofd op je romp blijft zitten.
Maar vraag aan Leo Lucassen is waarom kan je tolerant zijn tegen intolerante godsdienst?

franck7020 | 24-05-18 | 07:53

Bravo! @Zentgraaff | 23-05-18 | 19:33
Zentgraaff heeft de waarheid opgeschreven.

Critici zijn kritisch geworden na ervaringen.
Tijd steken in de rede van de vredes-idelogie en in de door aanhangers voor heilig gehouden geschriften geeft meer meer meer reden tot kritische houding.
(En verspilt jaren kostbare tijd die aan bijvoorbeeld kunst of wetenschap besteed had moeten worden)

Oefening: "Je eigen soort val je niet af" voor wie en waarom is dit een gebod?

hallevvezool | 24-05-18 | 06:11

In Italie word de islam niet als geloof erkend, dit heeft heel veel voordelen.

fret3459 | 24-05-18 | 00:59 | 1

Die italianen zijn zo gek nog niet

DannyM | 24-05-18 | 01:01
-weggejorist-
DannyM | 24-05-18 | 00:50 | 1

In een normale samenleving zat Leo Lucassen en zedendelinquent Francisco van de witte onderbroek vast. Helaas leven wij in een volkomen verknipte samenleving, waar proleten, semi-intellectuelen, deugende en verwarde mensen de dienst uitmaken. Waar ligt de schuld. Bij het Volk, zelf. Het stemgedrag is de laatste decennia er op gericht op juist deze mensen in het zadel te helpen en daar te houden. Elk land krijgt de regering die het verdient. De klok tikt door. We zijn nog steeds niet wakker. Het licht van vrijheid, democratie, een warme samenleving met een eigen identiteit, geschiedenis en cultuur dooft langzaam. De doctrine van de islam, wint terrein. Waar moslims verschijnen, dooft het licht. De klok tikt door, tik, tak, tik, tak.

De Evangelist | 24-05-18 | 00:45

"Dat velen op links in de jaren 70 godsdienst als achterlijk verwierpen klopt."
Maar waarom dan toch, wordt iedereen die islam als achterlijk verwerpt door datzelfde links als racist of fascist gebrandmerkt?

de honden blaffen... | 24-05-18 | 00:43

Het 'grappige' is, dat de autochtone Nederlander, doordat de gemeentelijke overheden de opdracht hebben om te bezuinigen, niets meer krijgt. Maar de allochtonen, doordat er allerlei clubjes en overheidspotjes zijn, krijgt alles wat zijn/haar hartje begeert... dit klopt toch niet, overheid???

kadij | 24-05-18 | 00:33

Te lieve Nederlanders, laat je niet ondersneeuwen! Maak ons punt... ramadan is niet ons ding... als de zon op komt worden wij wakker en drinken een kopje koffie en ontbijten... wij lunchen... wij dineren... moslims, doe jullie ding... wij tolereren jullie in ons land... maar weet jullie plaats, in ONS LAND.

kadij | 24-05-18 | 00:17 | 1

Oh praise the lord, in mijn gezegende Avondland (Friesland) zijn er nog niet zoveel schapen strotte snijders. Zij die er wel zijn, worden door een strenge ballotage commissie ondervraagd. Geit en schaap neuqen is hier taboe, dat scheelt al 50%. Afval kauwende Somaliërs en iritanters maken hier ook geen kans. Wat zij als genot middel zien, gaat hier direct in de groene container. Om toegelaten te worden in New Jeruzalem (Friesland) gaat groter worden dan het winnen van de staatsloterij. Eat your hart out Westerlingen.

paulisimo | 24-05-18 | 00:42

Ik ben dol op prikkelende meningen, maar af en toe klinken de Geenstijl-correspondenten als jengelende kleine kinderen die elkaars clichés zo vaak herkauwen dat elke zin voor driekwart bestaat uit de bekende platgetreden flinksrechtse paden.

Donkersloot | 23-05-18 | 23:50 | 3

Je bent al op weg naar de uitgang, zie ik.
En er is zelfs niemand die je daarheen zal begeleiden.
En dat zal de enige geste zijn die je wordt geschonken.
Dat je bij 't verlaten van de ruimte helemaal voor jezelf er 'n goede reden bij mag bedenken.

Der Paulie | 24-05-18 | 00:07

@Donkersloot | 23-05-18 | 23:50
Wanneer mag het herkauwen stoppen volgens u? Als u het zat bent? Of is het misschien handiger om door te kauwen tot het probleem daadwerkelijk is opgelost?

ZegMaar | 24-05-18 | 06:03

Waarom was je dan niet in de Balie dinsdagavond? Met je eeuwige zure gezever.

ristretto | 24-05-18 | 06:51

@Leo Lucassen, ik zal het je uitleggen:
Het aantal terroristsche aanslagen en aanzet tot wetsovertreding door gristenen is de laatste tijd een stuk minder / nihil. Daardoor komt dat.
Graag gedaan hoor!

hotmint | 23-05-18 | 23:30

Ooit een permaban gekregen voor een tekst met dezelfde strekking.
Godsblij dat ook ter redactie enige lampen zijn aangestoken.

Maartenalsoptwitter | 23-05-18 | 23:27

Vroeghur in de disco: Waar zijn de meisjes? Oh aha ziezo, moslimmeisjes mengen zich niet met kuffar. Discussies zijn niet nodig: Ga godverdomme weg, 1,2,3,4,5 generaties kutzooi met de zandnazi's. Ze zijn best aardig, nazi's ook op bepaalde momenten. Voor de rest beklemmende overheersende agressieve kutzooi. A.k.a een nazi.

rattenvanger XL | 23-05-18 | 23:20

Moslims een ondermijnend volksdeel? Daar kunnen wij kort over zijn: ja, inderdaad.
Water is nat, de zon is heet, Rutte is onbetrouwbaar en Linksch ontkent de realiteit. Simpel, klip en klaar.

LaatmaarLu? | 23-05-18 | 23:13

Leo Lucassen misbruikt zijn positie van wetenschapper.
Maar hij heeft 'n vuile agenda.
Leo Lucassen is een politieke pamfletten-schrijver.
Leo Lucassen is antisemiet; 'n hypocriete Jodenhater.
Af en toe zegt hij weer 'n paar dingen, om 'n nieuw gehoor aan te boren.
En daarna komt zijn vuilspuiterij vanzelf weer ergens in naar boven.
In de oorlog zou Lucassen gewoon 'fout' zijn, en landverrader.
Slecht mens.

Der Paulie | 23-05-18 | 23:02

Leo is toch wel een beetje (veel) de dorpsgek die denkt dat hij het allemaal als enige, in tegenstelling tot zijn dorpsgenoten, doorziet. En nu probeert hij, door appels met peren te vergelijken, het te doen voorkomen alsof de islam wordt gestigmatiseerd en ten onrechte in een kwaad daglicht wordt gezet.
Lees eens een boek Leo! Of beter, lees er eens twee! Dan kom je er misschien toch achter dat het Nieuwe Testament een boodschap van liefde bevat, waar je vrijwillig voor kunt kiezen. En dan de Koran die doorspekt is van haat en onverdraagzaamheid, waarvoor je niet kiest maar die je wordt opgedrongen. En waar je wel in mag, maar nooit meer uit.

Dus nee, het is geen toeval dat het overal in het MO en delen van Afrika een grote bende is. De islam is een achterlijke cultuur en deugt van geen kanten, hoezeer jij ook probeert te deugen.

benjeallanggek | 23-05-18 | 22:53

De echte boze witte mannen zijn links gekkies. De boze wite man waar de links gekkies over praten, zijn in feite bezorgde burgers die hun land naar de knoppen zien gaan door de ongebreidelde import van achterlijke culturen.

Fapfap | 23-05-18 | 22:53

Het lijkt me een luxe positie, die van Leo Lucassen. Lekker betaald rare dingetjes typen die nergens op slaan. Het altijd vervelende kind op de achterbank die steeds weer de hele dag voor alle anderen verpest. Hij kan trouwens alleen reageren op discussies van anderen. Als een soort landsberbaar dus.
Laat hem nou maar.

Of nog liever, laat hem nou maar eens uitleggen wat voor prettigs en waardevols de islam met zich meebrengt. Laat hem maar vertellen wat we er aan hebben. Kom nou maar eens met iets waaruit blijkt dat we het allemaal echt verkeerd zien en steeds maar weer niet snappen dat de islam echt superinteressant, vredelievend en liefdevol is. Kom er maar in, Leo!

Poesmobiel | 23-05-18 | 22:52

Strijdbaar zijn is altijd goed. Maar met de komende vluchtelingenstroom die toch Europa gaat overspoelen zal verzuiling of geen verzuiling eenvoudigweg door steeds meer nakomelingen de Sharia worden ingevoerd in de wetgeving over pakweg 40-50 jaar in de meeste Europese landen. Hoop het niet meer mee te hoeven maken.

Jan, Leiden | 23-05-18 | 22:51

Holland Festival vervroegt concert wegens ramadan: 'Dadels na concert'

Mazoeza | 23-05-18 | 22:33

"een groeiend deel van de moslims in Nederland sluit zich aan bij terroristische organisaties of erkent het gezag van de overheid alleen als ondergeschikt aan dat van de Koran "

Cijfers iemand? Er is ook een groeiend deel ernstig verwarde burgers, scholieren en familiedrama's. Voordat je een godsdienst/cultuur gaan analyseren als een soort kersenboom moet je wel bij feiten beginnen. Het is toch wel erg vaak een soort van Feyman OF Feiten tegenwoordig op het blog.

Immigratie aan banden is één ding maar alles met brute kracht in ongeschikte vakjes proberen te proppen een heel ander: want dat probeert één alles verklarend wereldbeeld voor allerlei problemen te vinden waar in werkelijkheid alles veel viezer, ingewikkelder, bovenjepetter en genuanceerd ligt. Juist dan moet je niet als een zot gaan versimpelen om een paar roze klikkers op je hand te krijgen. En dan klagen dat je uitverkocht gaat worden: jezelf gemarginaliseerd door teveel uit de eigen gifbeker van de boosheid te zuipen. Dikke onderbuikpens LOL.

GeenAccount | 23-05-18 | 22:30 | 5
-weggejorist-
NLmomus | 23-05-18 | 23:58

@NLmomus
Daar is, voor zover ik weet, geen onderzoek naar gedaan. Ik weet het dus evenmin als jij. Verder gaat de vergelijking alleen op indien vrijwel heel Nederland aanhanger van de PVV zou zijn en het land niet langer democratisch was, er geen wetenschap en kunst meer bedreven zou worden, etc.

benjeallanggek | 24-05-18 | 00:35

@NLmomus
Oh ja en ik ben sowieso tegen de structurele, grootschalige import van mensen die niets bijdragen aan onze samenleving en die eigenlijk helemaal niets op hebben met de Westerse samenleving. Ongeacht welke naam er aan die mensen hangt.

benjeallanggek | 24-05-18 | 08:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Appels en peren, Lulcassen ziet het verschil maar niet ...

Jahowiseffe | 23-05-18 | 22:17

'De Islam voegt zich niet naar de mores van de verzuiling'aldus Zentgraaff. Dat is te zwak uitgedrukt. De Islam is een agressief-expansieve ideologie, die naar de betekenis van haar naam alles
onderwerpt,wat niet voetstoots de Islam wenst te omarmen.
Daarbij geholpen door nuttige idioten als Lucassen c.s.
Maar de boven ons gestelde slappelingen hebben de definitieve capitulatie voor Allah en zijn trawanten
al voorbereid. Ze geloofden nog steeds in de 'dialoog' met lieden die zich bescheuren over zoveel naïviteit.

xavier | 23-05-18 | 22:14

Ookal zijn jodendom, Christendom en Islam monotheïstische godsdiensten/ideologieën; hun inwendige motoriek zit anders in elkaar.
Ten diepste draait het bij Jodendom om 'uitvoeren van de gedragsregels (spijswetten o.a.)', omdat de Joden het uitverkoren volk zijn.
Ten diepste draait het bij Christendom om 'de enige weg, de waarheid en 't leven'. (uitspraak van Jezus)
Ten diepste draait het bij Islam om 'alles wat u positief over mij hoort, is waar, en alles wat u negatief over mij hoort, is een leugen'. (uitspraak van Mohammed, hun profeet, na beschuldigd te zijn van 'weer' overspel)
De uitverkorenheid van Joden als bevoorrecht volk wekt afgunst bij 'alle anderen'; wat de eeuwige Jodenvervolging zou kunnen verklaren.
De waarheid als hoogste goed maakt, dat zelfs de Paus moest erkennen (ongeveer 500 jaar na Galilei) 'dat de aarde rond de zond draait, en niet andersom'.
De gezagsverhouding als hoogste goed maakt, dat alle Islamieten zich telkens moeten bedienen van aangepaste versies over waar zij over spreken, zodra de machts- en krachts- en gezagsverhoudingen zich wijzigen, zodat er 'n nieuwe Kalief, Sultan of Sjeik aandient (na de ene of andere coup), en vervolgens die nieuwe baas de woorden van Mohammed gebruikt in zijn voordeel: 'Alles wat je positief over mij hoort is waar; alles wat je negatief over mij hoort is een leugen'.
En vanuit die drie soorten monotheïsmen groeiden dus drie hele verschillende karakteristieke profielen bij deze godsdiensten.
Joden kenmerken zich door 'gemaakte heilige afspraken; en je letterlijk houden aan de naleving daarvan', voor je kaartje/aanspraken op je plaatsje bij Jahwe.
Christenen kenmerken zich door 'waarheidsclaims, die al het andere uitsluiten als leugen', mits voldoende persoonlijk verinnerlijkt (zie streng protestantisme versus aflaten bedenkende Katholieken), voor hun kaartje/aanspraken op 'n plaatsje bij God in de Hemel.
Islamieten kenmerken zich door 'de overwinningsclaim van de sterkste, de winnende leider', zodat gehoorzaamheid vereist is om letterlijk de straffende hand van jouw Allah te zijn (niet alleen maar 'namens Allah'), door alle zwakkere tegenstanders tot de dood of de onderwerping/bekering te dwingen.
Elk van deze drie monotheïstische godsdiensten zijn dus nogal verschillend in hun uitwerking (understatement) en ten diepste -qua systeem en qua inspirerende dynamiek-onverenigbaar.
Joden zullen zich altijd beroepen op hun uitverkoren positie. (de echte Joden)
Christenen zullen zich altijd beroepen op de enige zegevierende waarheid.
Islamieten zullen zich altijd onderwerpen aan de grootste macht die alle anderen dwingt tot bekering of de dood.
Mijn tip; houd je verre van al deze drie godsdiensten; alle drie corrumperen je; alle drie mutiteleren; godsdiensten zijn slecht voor je geestelijke gezondheid, omdat iedereen, die meent/denkt de goede godsdienst te hebben aangetroffen (op basis van wat ?), gaat vervolgens gefuikt, gefnuikt, gekortwiekt en gechanteerd worden als opgeknipt poedeltje binnen de harem van anderen.
Tenzij je toevallig altijd al poedeltje was natuurlijk; dan ben je precies goed terechtgekomen in de poedeltjeshemel.

Der Paulie | 23-05-18 | 22:09 | 4

"Mijn tip; houd je verre van al deze drie godsdiensten"

Dat lijkt mij een gouden tip.

Ik zal me altijd beroepen op de uitspraak van Galileo Galilei: “Eppur si muove!”

Dr_Johnson | 23-05-18 | 22:17
-weggejorist-
NLmomus | 24-05-18 | 00:07

@NLmomus | 24-05-18 | 00:07

Je bent slecht te volgen (wat bedoel je toch precies met de onnauwkeurig geformuleerde zin "want oplossen van achterstand door KEIharde maatregelen als geen werk geen vreten heeft ook behoorlijk wat impact op eigen achterban." ?).

In ieder geval, ik maak uit je reactie een beetje op dat de bewering in het artikel dat "ze in de eerste plaats moslim zijn, in de tweede plaats Turk of mocro en pas in de laatste plaats "Nederlander" komt door het optreden van Wilders.

Maar ook jij maakt de veel gemaakte fout van het omkeren van oorzaak en gevolg; de problemen met de integratie van moslims werden al in de jaren 90 evident voor iedereen die niet een stijve nek had van het wegkijken. Dat is dus ver voor Wilders, en zelfs ver voor Fortuyn. Fortuyn en later Wilders zijn slechts reacties op de problemen met moslims, zij hebben die problemen niet veroorzaakt.

Dr_Johnson | 24-05-18 | 10:58
▼ 1 antwoord verborgen

"Deze moslimstaten prenten hun diaspora in dat ze in de eerste plaats moslim zijn, in de tweede plaats Turk of mocro en pas in de laatste plaats "Nederlander"."

Dat is de essentie. Sterker, de moslimstaten hoeven helemaal niet zoveel moeite te doen om hun diaspora zulks in te prenten, dat voelen die lieden zelf tot in hun haarvaten.

Waarom kunnen de boven-ons-gestelden nu niet eens een soort "helicopter-view" ontwikkelen en zien hoe ca 50 jaar massa-immigratie van moslims heeft uitgepakt? In Nederland hebben we er nu meer dan 1.000.000; België zal wel iets vergelijkbaars hebben, Frankrijk dacht ik 8.500.000 muzelmannen, en Duitsland, ik meen, 4.000.000 Turken, en met de grote "trek" van 2015 zijn er ook weer ca 1.000.000 moslims binnen gegolfd.

Dat zijn gewoon veel te grote aantallen, die integreren nooit meer. Het gekke is dat ca 7 jaar geleden dat ook openlijk werd toegegeven door David Cameron, Nicolas Sarkozi, Maxime Verhagen, en, geloof het of niet, ook door Angela Merkel. Maar vervolgens werd er geen enkel beleid ontwikkeld om eea "om te buigen"; geen stop op moslim-immigratie, geen maatregelen om criminele Turken en naffers te denaturaliseren en te repatriëren naar hun eigen landen. Nee, er wordt zelfs voor gepleit om de radicaalste en gevaarlijkste moslims, de uitgereisde en lid van IS geworden "haters van het westen", weer op te halen en "gewoon" weer op te nemen in ons land.

Moeten die 1 miljoen moslims er zo snel mogelijk 2 miljoen worden, of wat? Als politici een "helicopter-view" zouden hebben, dan zouden ze zien dat het leven in Nederland er met die gestaag groeiende islamitische aanwezigheid niet prettiger op is geworden. Kloteriger, dat wel ja. Erken dan ook eens dat we de grenzen hermetisch moeten sluiten, en wetten moeten ontwikkelen om criminelen eruit te schoppen.

Dr_Johnson | 23-05-18 | 22:09

Het redelijke en afgewogen antwoord daarop is: Jawohl !!

Ervaringsdeskundige | 23-05-18 | 22:03

Best een leesbaar en sluitend betoog van Zent. Wat zijn het toch rare tijden.

De Vrijlansier | 23-05-18 | 21:57

Voelt LL zich nou nooit schuldig om zijn gedachten?

zwarte_weduwe | 23-05-18 | 21:56 | 1

Leo Lucassen leeft in een zelfopgelegde waanwereld.
De waanzin straalt er vanaf.

Jan Dribbel | 23-05-18 | 22:16

Die Lucassen geeft z'n bek ook maar een douw.. Links heeft christenen (religieuzen) altijd verafschuwd alleen waren die in die tijd in de meerderheid dus de boodschap vanuit links was zwak en, dan het belangrijkste is dat christenen een paar decennia geleden niet zorgden voor grote onrust en agressie in de maatschappij. Die verliefdheid vanuit links op de Islam is voor mij dan ook een compleet raadsel.

BozePaarseMan | 23-05-18 | 21:52

Google eens op "American Turks". Je leest over een Turkse gemeenschap dat trots is op haar afkomst maar ook op het Amerikaan zijn. Je ziet ook foto's van optochten met Turkse vlaggen, maar ook met veel Amerikaanse vlaggen ertussen. Wat is het verschil met NL zou je je kunnen afvragen. Heel eenvoudig. In de VS zijn er geen outkieringen en soepsidies. Je zult je moeten aanpassen, de taal leren en dit nog meer moeten stimuleren voor je kinderen. Doe je dit niet dan woon je in een doos. Onze verzorgingsstaat creëert haar eigen ondermijning. Vanuit ongetwijfeld ideële motieven maar het is beter om vanuit eigen kracht en stabiliteit anderen te helpen

BASinnic | 23-05-18 | 21:52 | 5

Ik ontken niet dat VS totally fucked up is, maar dat er niets is blijft een mythe.

Eierbal-is-fijn | 23-05-18 | 22:24

Foodstamps is dat niet wat Trump al heel snel afgeschaft heeft.....

Rene046 | 23-05-18 | 22:46
-weggejorist-
NLmomus | 24-05-18 | 00:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Jammer dat we de discussie alsmaar moeten blijven voeren. Persoonlijk heb ik mijn oordeel al geveld en ben ik helemaal klaar met die volkeren en die religie en hun verdere cultuur.

Tapioca pudding | 23-05-18 | 21:49 | 2

U heeft volledig gelijk. Altijd weer dezelfde discussie schiet niet op. We moeten over een eindoplossing gaan praten. Of we gaan ten onder, of we lossen de shit hier op.

lokoolokie | 23-05-18 | 22:11

De discussie zal en moet blijven doorgaan er zijn immers velen die het nog niet als u begrijpen.

Rene046 | 23-05-18 | 22:43
-weggejorist-
Wittmann | 23-05-18 | 21:42

Nogal wiedes domme lul. Omdat we zelf allemaal uit katholieke of protestante achtergronden kwamen. Weinig moslims in de jaren 70. Wat een drogreden.
Inderdaad gaan de moslims niet keurig in het vakje emancipatie passen,
Het gaat ze immers wereldwijd uitstekend. Ik zie de noodzaak tot “hulp” en “zielig” niet echt.

ristretto | 23-05-18 | 21:41 | 1

Mark Ettur zou zeggen: "Zij zijn met veul meer."

Theo-Pim-Riv | 23-05-18 | 21:44

Zal het nog maar een keer herhalen: 85% wenst de omvolking naar een moslimistisch bestaan door hun stemvee gedrag, dus hoezo minderheid?! Het zijn de faciliteurs die het gevaar zelf veroorzaken, om dan later te kunnen scanderen: Wir haben Es nicht gewußt.

H.Teeuwen | 23-05-18 | 21:35 | 2
-weggejorist-
Rest In Privacy | 23-05-18 | 21:39

Om maar niet op de heren Wilders of Baudet te stemmen, stemmen "ZE" op M. Ettur & Penthouse en zo gaan we naar de ratsmedee.

Theo-Pim-Riv | 23-05-18 | 21:42

@zentgraaff Ik wil graag weten wat je spuit, snuift, slikt of rookt voordat je gaat schrijven.

Bauchschmertzen | 23-05-18 | 21:34

De spijker op zijn kop.
Het gaat meer gestructureerd dan menigeen denkt, het gaat namelijk volgens een plan van de moslimelite, maar deze mevrouw met mooie Jopen kan het veel beter uitleggen en ze is nog Arabist ook.
www.youtube.com/watch?v=TFxNPvns7nU

Theo-Pim-Riv | 23-05-18 | 21:32

Het is toch niet relevant of Islam net zo fout of goed is als andere godsdiensten? Elke religie moet zich houden aan onze seculiere samenleving, en ook onze overheid. Dus geen Iftar voor de politie, geen "God zij met ons" op de NLse 2-euromunten, etc. En ja, er zijn gematigde moslims; ik heb er genoeg in mijn kennissen- en vriendenkring. Een vriend is een streng gelovige moslim, die 5 keer per dag bidt, en erg vroom leeft, maar die ook gewoon een hand en 3 zoenen geeft aan een jarige vrouwelijke collega, en ook seculier is en iedereen z'n eigen religie gunt. Dus laten we niet anti-moslim zijn, maar pro-seculier, waarbij iedereen zich aan de Nederlandse wet moet houden.

DePsych | 23-05-18 | 21:32 | 4

Moslims erkennen de Nederlandse wet niet, alleen wat in de koran staat. En door uw moslim-vrienden-en kennissenkring ziet u het niet zo helder meer.
Nederland was tot 50 jaar geleden een Christelijk land. Na de oorlog opgebouwd door christenen want toen had 90% een Christelijke geloofsovertuiging.
Een streng-gelovige moslim die seculier is bestaat niet. U laat zich zand in de ogen strooien.

Lupuslupus | 23-05-18 | 21:50

Dat gedrag is voor de bühne. Er bestaan geen gematigde moslims. Uiteindelijk steken ze een mes in je rug, en snijden je kop eraf. Dat is de realiteit.

lokoolokie | 23-05-18 | 22:25

Laten we ook gewoon maar niet meer anti-wat-dan-ook zijn want iedereen moet zich al aan de wet houden. Er zullen ook vast genoeg gematigde pedofielen zijn, gematigde hooligans, gematigde cokedealers.... En iedereen houdt zich netjes aan de wet en indien niet dan zorgt justitie wel voor de handhaving.

Ondertussen worden 'alle' voetbalsupporters als vee behandeld door die paar niet gematigde supporters. Mag allemaal, kan allemaal. Zo hou je risicogroepen in het gareel blijkt. Selectief beleid.

Die goed-moslim-vriend van jou zou vele moslims een goede dienst bewijzen om dat fijne 'geloof' van hem op de juiste locatie in het juiste vaatje te gieten. Een blauwdruk van het poldermodel krijgt hij er gratis bij.

Promedio | 23-05-18 | 23:02
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Rest In Privacy | 23-05-18 | 21:31 | 2

Die domme man snapt de islam is. De meeste moslims ook niet, niet mijn islam zeggen ze, maar het is toch echt de islam

Bokito ergo sum | 23-05-18 | 21:31 | 3

*snapt de islam niet

Bokito ergo sum | 23-05-18 | 21:32

de islam is lam

Theo-Pim-Riv | 23-05-18 | 21:38

Het 'not a real Scotsman' argument raakt wel versleten inderdaad.

E-Burke | 24-05-18 | 09:45

P.S.
TivadarVervoort mag optyfadaren.

digibeest | 23-05-18 | 21:21

P.S.
TivadarVervoort mag optyfadaren.

digibeest | 23-05-18 | 21:21

Bam bam bam! Dit is een stuk als een sloophamer!!! Driewerf hulde Zentgraafff!!! (Ben jij het echt?)
Miley Cyrus zou erop klaarkomen

digibeest | 23-05-18 | 21:18

Zouden mensen met een dubbel paspoort ook mogen kiezen waar men belasting betaald?

kadij | 23-05-18 | 21:08 | 1

Dat doen ze in de praktijk al, namelijk: niet in 0031

digibeest | 23-05-18 | 21:23

De dag des oordeels zal niet komen, totdat de jihadisten zich achter rotsen en bomen verstoppen, die zullen zeggen: ‘O Leo Lucassen, achter mij zit een jihadist met een zwaard.’ Waarop Leo Lucassen zal zeggen: 'Nee hoor, dat is helemaal geen zwaa

atheïstisch stemvee | 23-05-18 | 21:06 | 1

Zelfs als het zwaard zijn nek doorklieft zullen de laatste woorden van Lucassen zijn dat dit niets met de islam te maken heeft.

Gulliver | 23-05-18 | 21:09

Wedden... het waren niet echte moslims... of dat is maar een kleine groep die niet tot de moslims behoren.... lol

Rene046 | 23-05-18 | 22:38

Lucassen weet heus wel dat zn opmerkingen volkomen debiel zijn.
Hij is een soort digitale potloodventer: hij geilt er op dat we hem allemaal uitlachen vanwege zn 140characters

Dario.Maggi | 23-05-18 | 21:03

Zijn moslims een "ondermijnend volksdeel"?

JA!!!!!!!!!!

homieguerneville | 23-05-18 | 21:01

Mijn idee: 2 nationaliteiten is half stemrecht en niet verkiesbaar i.v.m. toewijding aantoonbaar onduidelijk. Hier zijn en mogen blijven prima, maar wel naar ratio: kort hier is, kort op onze kosten. Langer blijven is kosten verhalen op land van herkomst (mensen die ergens anders vandaan komen en hier kinderen maken: wij verhalen toeslag op land waar men merendeel verbleef). Familie hierheen halen, prima: aantoonbaar garant staan in levensonderhoud. Tijdelijk hier verblijven i.v.m. vervolging/oorlog ergens: prima en daarna weer terug.

kadij | 23-05-18 | 20:56

Prachtig stuk hoor Zentgraaff. Heel netjes gedaan. Alleen zonde van de moeite. Iemand zonder betonnen plaat voor zijn harses had allang kunnen zien wat voor een ontzettend stupide tweet er uit gesmeten werd. Echt, zoveel domheid in één mens. Hele diepe zucht.

zwartzondersuiker | 23-05-18 | 20:52

Maar Geenstijl, hoeveel artikelen moeten er nog komen. We zijn het hier collectief wel eens dat de Islam een gevaar is. Het maakt niet uit welke invalshoek je kiest. We zullen de joopen nooit overtuigen. De linke columnisten zullen altijd het tegenovergestelde van de rechtse/realistische columnist beweren. Let it be. Benoem wat er mis gaat maar ga niet collega's proberen te overtuigen:lukt niet en komt kinderachtig over.

denhaagvandaag | 23-05-18 | 20:52 | 1

Een heel goed punt. Helaas is het in ons land, met al haar 'vrijheden'niet mogelijk dit in scholen te benoemen, of op zijn minst aan de kaak te stellen. Elke normale discussie strandt direct, zonder twijfel, in een veroordeling. Elke onwelgevallige mening krijgt direct het label dat we wel kennen.
En het gekke is, dat ik steeds vaker collega's spreek, die het 'onder ons' wel degelijk de islam benoemen voor wat het is; een ideologie.
Van belang is, dat we hier nimmer mee stoppen. Zodra wij de islam gaan tolereren, is het gedaan.

EEnzame SchizofrEEN | 23-05-18 | 21:32

Lucassen heeft gelijk: ze zijn ook zielig, niets lukt, altijd ondergeschikt aan anderen, oorlogen worden altijd verloren en wat in Islam-landen hoog opgeleid wordt genoemd haalt hier ongeveer het niveau LTS Zwakstroom. En het zal nooit wat worden ook. En overname van Nederland, of Europa, middels de baarmoeder, hoeven we ook niet bang voor te zijn. Het is allemaal born to loose.
Dus hierbij beledig ik de hele Islam en ben ook niet bang voor ze. Ben ik nu islamofoob of niet?

skoftig | 23-05-18 | 20:48 | 2

Ik denk dat u die niet- 'overname' van Nederland een beetje te rooskleurig ziet.

Lupuslupus | 23-05-18 | 20:57

Nee skoftig, je hebt dezelfde ziekte die ik heb: FUCK them!!

kwark001 | 23-05-18 | 20:58

Lullo Lucassen is nou typisch zo'n wetenschapper waarvan ik nooit weet of hij serieus is of dat hij gewoon zit te trollen...

Graaisnaaiert | 23-05-18 | 20:45

Ja.

Bugblatter | 23-05-18 | 20:45

Zou Leo Lucassen nou nooit denken; mijn schrijverij gaat op deze manier nooit bijdragen aan de krachten die nodig zijn om tot een eerlijker verdeling van de welvaart te komen.
Zonder de kracht van nauwelijks 'rechts' te noemen intellectuelen gaat het niks worden.
Óf hij kan niet structureel genoeg denken óf hij werkt voor de geheime dienst.

bodemloos | 23-05-18 | 20:45 | 1

Elke opiniemaker, politicus, journalist media-persoon, denkt alleen maar aan zichzelf. Het probleem wat jij aanroert, wat heel nobel is, interesseert ze geen reedt.

skoftig | 23-05-18 | 20:50

Alleen al het feit dat het dag in dag uit over de islamaanhangers gaat - èn altijd negatief - zegt toch al voldoende? Zeg dat het er 2 miljoen zijn, dat betekent 15 miljoen niet-moslims in ons land. Nu al domineert de islam het nieuws dus daar is meteen het antwoord voor Lucassen. Hoef je ook niet de tientallen/honderden voorbeelden op te noemen van de indoctrinatie van de islam. Op openbare scholen, in de openbare ruimte, in de voedselindustrie (zelfs in onze oer hollandse kaas zit stremsel van doodgemartelde kalveren). En in nog tientallen andere producten. Het enige dat je nog veilig kunt eten is varkensvlees. Natuurlijk met mate en van biologisch gehouden varkens die vrije uitloop en modderbaden hebben gekend.

Lupuslupus | 23-05-18 | 20:42 | 3

Onzin,juist de halal kazen worden gemaakt met stremsel dat kunstmatig gemaakt word(plantaardig of uit gist.
En hoezo zou halal vlees niet veilig zijn? je gaat er van uit dat je geslacht varkentje of kip nietgeleden heeft?
Moet je zeker niet bij een huisslager gaan want die doen het bijna allemaal nog zo.

miko | 23-05-18 | 20:54

@ miko | 23-05-18 | 20:54 |
Ja, en IS snijdt hoofden van gevangenen af om ze zo vriendelijk mogelijk, pijnloos en snel naar het hiernamaals te helpen. Lijkt mij toch echt meer om te vernederen en zo lang en veel mogelijk pijn te laten lijden. De naïevelingen die halal verdedigen als diervriendelijk...

TheseDays00 | 23-05-18 | 21:30

Leo Lucassen is een ondermijnende, gevaarlijke gek!

Eucalyppta | 23-05-18 | 20:39 | 1

Eens. Maar helaas is hij de enige niet.

Lupuslupus | 23-05-18 | 20:44

Ik erken geen status van welke religie dan ook. Daarin maak ik geen onderscheid. Ook vind ik de inherente claim op respect door religies complete onzin. Maar van al die religies, speudo religies e.d. is er een die ik met de grootst mogelijk afschuw aanschouw en dat is die intens achterlijke Islam.
Waar islam is, is vuur Je wordt er kotsmisselijk van.

Memek | 23-05-18 | 20:38

en.wikipedia.org/wiki/Christian_marty...
en.wikipedia.org/wiki/Shahid
Vroeger was het in christelijke kringen heel gewoon om naast de Bijbel ook de levens van martelaren te bestuderen. www.spkk.nl/collectie/selectie/bloedig...
www.volkskrant.nl/mensen/bisschoppen-...
Aan de hand van de getuigenissen over het vreselijke einde van vroegere gelovigen werd aan hedendaagse gelovigen duidelijk gemaakt, hoe veel deze mensen over hadden voor hun geloof. Zij waren bereid om hun leven ervoor op te offeren. "Semen Est Sanguis Christianorum" (Tertullianus): Het vergoten bloed van martelaren is het zaad van de kerk. In de islam krijgt het christelijke martelaarschap, dat naar hun oordeel te passief en lijdelijk was ingesteld, een veel activistischer nadruk. Christenen behoeven het martelaarschap niet op te zoeken en voor zichzelf te verwezenlijken, maar islamieten worden juist geprezen en kunnen hun eigen zielenheil zeker stellen, wanneer zij wél het martelaarschap opzoeken. Deze wending van passief (christelijk) naar actief (islam) is de voordurend spuitende bron van nog meer bloed. Belangrijk is het om in te zien, dat islamitische gelovigen zichzelf als (potentiële) martelaren zien en in het geheel geen compassie hebben met degenen die het slachtoffer worden van hun puur egoïstische streven. Zijzelf zijn slachtoffer, d.w.z. zij offeren zichzelf ten slacht.

Eeuwig..Op..Vakantie | 23-05-18 | 20:35 | 1

Christenen geloven dat Christus voor hen is gestorven èn opgestaan. Dat geeft een enorme rust. "Het is volbracht", een Christen hoeft daar niets meer aan toe te voegen, sterker nog, kan daar niets meer aan toevoegen.

Een moslim moet zelf maar zien dat-ie in de 'hemel' komt. Daarom zijn ze ook zo fanatiek, o.a. met die vastenmaand. En dan nog hè, aan het eind van hun leven weten ze nóg niet zeker of ze genoeg hebben gedaan. Maar daar is zogenaamd wat op gevonden: 'martelaar' worden want dan lonken zelfs 72 hoeren in het 'hiernamaals'..

Lupuslupus | 23-05-18 | 20:52

Niet opgelet en daarom nog nooit van LL gehoord. Klaarblijkelijk een eigentijdse facebookmaniak en twitterdebiel. De man heeft het inzicht van een kabouter wiens puntmuts over de ogen is gezakt. Laten we hem maar negeren, daar bewijzen we iedereen een dienst mee !

Wim van Ingen | 23-05-18 | 20:32 | 1

Hulde en dank. Facebookmaniak en twitterdebiel zijn standaard in mijn vocabulaire. Maar "Het inzicht van een kabouter wiens puntmuts over de ogen is gezakt" is daar nu aan toegevoegd.

A.U.EnLeven | 23-05-18 | 20:40

Maar wat is e nu eigenlijk positief te noemen?

Is dit nog nieuws? | 23-05-18 | 20:30 | 1

Helemaal maar dan ook absoluut totaal niets, nada, noppes, njente.

Jorisendedraak | 23-05-18 | 21:37

Op die tweet zou ik echter gewoon antwoorden: "dat jij je niets kan herinneren zegt niets". Er echt inhoudelijk op ingaan heeft geen zin bij psychoten.
Waarom zijn de Leo Lucassen van dit land psychotisch?
Heel simpel: zij 'bestrijden' iets met de argumenten dat er niets te 'strijden' valt, want Nederland is top. Joh, als het allemaal zo goed gaat in Nederland, waar strijd je dan tegen? Precies, het eigen ingebeelde 'gevaar van rechts'.
En dan niet meer weten hoe je links of rechts in de auto gebruikt, want fiets is milieu, dat volk.

A.U.EnLeven | 23-05-18 | 20:30

Ook voor Moslims is het van levensbelang dat ze niet te groot in aantal worden. Dan gaan ze elkaar bestrijden of ondermijnen ze de mij. waarin ze leven. De norm van 2% max. is goed en zou bespreekbaar moeten zijn.

Rest In Privacy | 23-05-18 | 20:29 | 1

Ja maar, gaat heen en vermenigvuldig u.

Is dit nog nieuws? | 23-05-18 | 20:33

Lucassen zou eens de Islam een achterlijke godsdienst moeten durven te noemen. Dat doet hij bij het Christendom tussen de regels door dus wel. Denk dat hij in zijn eigen linkse wereldje de wind van voren zou krijgen om van de aanhangers van de Islam maar te zwijgen.

Zonder erg | 23-05-18 | 20:20 | 1

Roos Vonk zal hem niet meer pijpen in het genderneutrale twallet, denk ik.

meneer der meneren | 23-05-18 | 20:31

Luie Reaguurderstegel: Welterusten meneer Lucassen.

PearlJamie | 23-05-18 | 20:18

Duidelijk, weten we ook weer waar we geen aandacht aan moeten geven.

Gomezlopez | 23-05-18 | 20:14 | 1

Ik heb begrepen dat je altijd dan nog bij de staatsomroep aandacht kan krijgen. Tegen betaling uiteraard.

Standvastig | 23-05-18 | 20:18

Citaat: Spinoza, Marx, de Franse verlichters, de arbeiders-, vrouwen- en LGBT-beweging, religieuze minderheden en mensen van kleur, allen hadden zij te maken met censuur en buitensluiting.

Nee dan de witte mannen. Citaat: Niet door middel van hun ideeën, maar dankzij hun politieke groepsidentiteit wisten ze te emanciperen. De ultieme identiteitspolitiek: www.youtube.com/watch?v=HmDixtbIzOw Maar je bent een volkskrant of je bent het niet.

Rest In Privacy | 23-05-18 | 20:13 | 2

Sinds wanneer is de islam een religieuze minderheid?

Rest In Privacy | 23-05-18 | 20:15

Langshetrandje | 23-05-18 | 20:15 Eigenlijk alleen nog maar in Saoedi Arabië. Steve Coll heeft een nieuw boek uit. Dat ik enkele reviews las (het boek zelf staat boven aan mijn verlanglijstje) dacht ik terug aan Ghost Wars. Die nauwe band tussen het huis van Saud en de Pakistaanse veiligheidsdienst. Pakistan is een nucleaire macht en SA is een belangrijke sponsor. Voor wat hoort wat in de grote mensen wereld en dan een nucleair programma van Saoedi Arabië? Wat zegt een dergelijk scenario over de huidige gang van zaken in het Midden Oosten. Pure speculatie, maar toch. Denken in scenario's is niet altijd verkeerd. www.youtube.com/watch?v=qKYQNtF11eg

Rest In Privacy | 23-05-18 | 20:33

Mijn kleine bijdrage: wanneer je in Nederland bent, ben je of Nederlander, of te gast en als gast gedraag je jezelf netjes.

kadij | 23-05-18 | 20:12 | 1

Helaas. De waarheid leert anders. Jammer. Geen tweede kans. Gast in eigen land gaat nog eens heel groot worden.

Is dit nog nieuws? | 23-05-18 | 20:34
-weggejorist-
Boris011 | 23-05-18 | 20:11

Leo Lucassen, z'n initialen komen al aardig in de buurt van wat-ie is.

Cor Netto | 23-05-18 | 20:09 | 2

Wie weet waren zijn ouders visionair en is zijn tweede voornaam Uniform.

A.U.EnLeven | 23-05-18 | 20:11

Leo is geen naam maar een afkorting van Lomp en onhandig.

rokertje | 23-05-18 | 20:19

Ja.

BosrandDirk | 23-05-18 | 20:06

Vreemd eigenlijk . Leo heeft wel meegekregen dat er veel negatieve publiciteit is geweest ,maar heeft kennelijk geen artikel gezien of uitzending gekeken ,want anders had hij wel begrepen waar alle negativiteit vandaan kwam......... Zou hij het levend verbranden van mensen of het plegen van aanslagen of het gooien van homo's van daken etc. etc. als iets normaals zien ?

Koning BongoBongo | 23-05-18 | 20:06 | 2

Uit onderstaande commentaren maak ik uit dat Leo aan Uberlinkse correctheid lijdt en dus ziende en horende blind is voor alles wat met negatieve nieuwsgaring omtrent de islam te maken heeft...... oke, duidelijk ... hij kan zelf niet meer nadenken en is geindoctrineerd in linksch sektarisch gedrag .

Koning BongoBongo | 23-05-18 | 20:21

pff.... ziende blind en horende doof.... sorry, senior moment.

Koning BongoBongo | 23-05-18 | 20:22

Dat is een makkie. Ja het is een ondermijnende plaag. Staat in dat toverboek ook. Lekker jihaat gaan op alles haram.

Standvastig | 23-05-18 | 20:06

Sowieso een vreemd verhaal van LL. Alsof de katholieken niet als een ondermijnende vijfde colonne van Rome werden gezien.

E-Burke | 23-05-18 | 20:05 | 2

Rome is ook gevallen.

Is dit nog nieuws? | 23-05-18 | 20:46

Zeker, hoewel katholieken met afstand de grootste groep gelovigen in Nederland vormen.

E-Burke | 23-05-18 | 20:53

Goed stuk!! Alleen het k woord is een beetje onnodig

niv01 | 23-05-18 | 20:05 | 2

Nou ben ik zelf absoluut geen fan van als scheldwoord, maar 'kankeren' (afgeven op/klagen over) is gewoon een normaal werkwoord.

E-Burke | 23-05-18 | 20:12

* geen fan van het gebruiken van kk als scheldwoord

E-Burke | 23-05-18 | 20:16

Leo Lucassen. 1 voor de islamisering van dit land nuttigsten der linkse/pc vol-idioten. Als moslim zou ik blij zijn met ze. Hun voorrecht is dat ze er als laatsten aan gaan.

Fijnstoffer | 23-05-18 | 20:03

TL;DR: Islam kent itt het christendom geen scheiding van kerk en staat omdat zowel religie als bestuursvorm ineen is. Daar zit het grote verschil

Gen. Maximus | 23-05-18 | 20:03

je moet je niet meer druk maken om die linkse dommigheid. Vroeger probeerde ik het linkse denken te begrijpen en las ik o.a websites zoals joop, volkskrant etc,. Maar inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat er geen logica zit in het linkse denken. Ik zie het maar als een geestelijke afwijking. Sindsdien lees en kijk ik geen linkse media meer en ik moet zeggen dat het heerlijk is om niet meer geconfronteerd te worden met die dommigheid.

yeps | 23-05-18 | 20:03

Leo Lucassen bestaat niet.

Mark_D_NL | 23-05-18 | 20:00 | 7

Van Leo Lucassen wordt gezegd dat hij water in slappe koffie kan veranderen en een piem0l heeft van 25 cm. Ik geloof dat.

atheïstisch stemvee | 23-05-18 | 20:31

E-Burke | 23-05-18 | 20:14
Ow ja joh?
Zoals ???

miko | 23-05-18 | 20:47

Profeten is misschien niet helemaal juist verwoord, heiligen komt dichter in de buurt. Sinds de ontkerkelijking vereert men 'beroemdheden' (popsterren, acteurs, etc.) in plaats van heiligen, met dezelfde mate van irrationaliteit die gelovigen soms kenmerkt.

E-Burke | 23-05-18 | 21:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Grootschalig misbruik, inquisities, burgeroorlogen, entingweigeraars, inteelt, indoctrinatie onder het mom van hel en verdoemenis, ontwikkelingsbeperking.
Zomaar wat zegeningen van religie, dus ook het christendom.

DrumPiet | 23-05-18 | 19:59 | 7

DerkArie-ut-de-Achte | 23-05-18 | 20:52
Valt wel mee hoor. Je kon in de negentiende eeuw nog de doodstraf krijgen.
en.wikipedia.org/wiki/Cayetano_Ripoll...
Christenen zeggen dat de inquisitie wel mee viel en dat het aantal heksen niet zo groot was maar echte cijfers over heresie en ketterij zijn niet voor handen.
Komt nog bij dat ze elkaar ook graag over de kling joegen,net zoals de mossels nu.
nl.wikipedia.org/wiki/Dertigjarige_Oo...

miko | 23-05-18 | 21:03

DrumPiet | 23-05-18 | 19:59
Hebben uw kinderen die wel geënt zijn toch geen last van. Burgeroorlogen? Wow, hoe ver moet ik terug in de geschiedenis?
Zoow hé, ze staan met bijbel en ak 47 aan de deur???
Ontwikkelingsbeperking?= inteelt, dus waarom die gescheiden benoemen?

toetssteen | 23-05-18 | 21:07

Pietje let niet echt op wel? Ja, ook uit de overtuiging van het Christendom zijn verschrikkelijke dingen gebeurd, maar dat is een paar eeuwen geleden. Sinds een paar decennia hebben we de islam, die zijn nog niet 'gegroeid', en zullen dat ook niet, althans voorlopig, dat blijkt wel.

GKJP | 23-05-18 | 21:16
▼ 4 antwoorden verborgen

Er is maar een echte godsdienst en dat is " vrijwillige Brandweer". Als alle andere zich tot deze godsdienst bekennen zijn er geen branden meer en vrede op aarde.
Als een moslima geen kopvod opdoet, een ander geloof wil aannemen, geen moslim wil trouwen, niet besneden wil worden, enz. enz. Is ze dood.

jan huppeldepup | 23-05-18 | 19:59

In de ogen van dit soort types zijn moslims altijd slachtoffers terwijl het in werkelijkheid altijd de daders zijn.

Gulliver | 23-05-18 | 19:58 | 3

Gááááp...

DrumPiet | 23-05-18 | 20:08

Bekijk de "Ramadan Bombathon" eens als plaatjes en je weet genoeg.

meneer der meneren | 23-05-18 | 20:11

Drum kan ook niks positiefs noemen.

Is dit nog nieuws? | 23-05-18 | 20:32

Wel fijn dat ook Leo Lucassen godsdienst als achterlijk verwerpt. Zijn we het daar over eens (van Hindoe, Christen, tot moslim in toenemende mate van ernst). Voor de rest moet hij zijn geheugen eens wat beter raadplegen, of een tape van Freek de Jonge of Van Kooten en De Bie uit de kast halen. Twee-maten-meter dat ie daar is.

TheseDays00 | 23-05-18 | 19:58

Overal waar de Islam komt is er gezeik, plus dat ze het grootste beroep doen op de verzorgingsstaat. Gewoon twee feitjes.

Alleycat | 23-05-18 | 19:58

Leo (surprise) vergist zich
Vreemd, achterlijk en de samenleving ondermijnend waren de Protestanten en papen wel degelijk, en zijn dat nu nog steeds
dat komt in de vorm van de religieuze partijen, die de regeltjes uit hun sprookjesboek (euthanasie, abortus) aan de andersdenkenden blijven opleggen
De achterlijke islam komt sinds grofweg de jaren '80 in de vorm van sLinks
door de 'achterlijke' (Leo's woorden) godsdienst die islam heet te vuur en te zwaard verdedigen,
Daarin bijgestaan door de 'feministen' van weleer, die, nu het over onderdrukte en gehersenspoelde moslima's gaat,
niet thuis geven qua kritiek op de achtergestelde plaats van de vrouw binnen het verderfelijke gedachtengoed dat islam heet

Tobi | 23-05-18 | 19:58

Leo Lucassen is geen historicus, maar een revisionist.

El Gouda | 23-05-18 | 19:56

Kan iemand werkelijk zo dom zijn ? Kan een IQ in de min zijn ? Is Leo pas op de aarde geland ? Is hij doof en blind geweest de afgelopen jaren ? Vragen.. vragen,,

Koning BongoBongo | 23-05-18 | 19:56 | 3

Kort samen te vatten in linksch.

WayneGretzky*99* | 23-05-18 | 19:58

Leo Lucassen verdedigt de LInksche stroming. Hij weet net zo goed als ieder ander weldenkend mens dat zijn opvattingen niet kloppen. Maar dat toegeven zou betekenen dat die vervloekte islamkritiek van rechts toch klopt. En dat kan dus niet, dus blijft LL tot in lengte van dagen het linkse gedachtengoed wat betreft de islam verdedigen.

FrankVeer | 23-05-18 | 20:14

@ FrankVeer

Gelijk het orkest op de reddeloos verloren, zinkende Titanic spelend en al ten onder ging naar de kelder...

Zoiets?

HypoPseudo | 23-05-18 | 20:20

Links is ontspoord gevoels'denken'. Als het maar goed voelt! Het aslim taslam klinkt wijd en zijd en de linksmens kirt 'wat een mooie taal is het toch ook!' en 'die baarden zijn zo modieus!'. Als het kromzwaard zoeft zal men nog steeds de poorten openzetten, de mensenrechten weet je, een kind onder de evenaar is meestal maar een bedelaar en de wereld is van iedereen!

HoogToontje | 23-05-18 | 19:56 | 1

Zeg, gooi dat Word bestandje eens weg.

WasHetMaarMakkelijk | 23-05-18 | 23:25

Geweldig stuk Zentgraaf. Hulde.

ristretto | 23-05-18 | 19:55

De bedrogen partner die de wederhelft in bed aantreft met een ander. En inlevend roept 'het is echt niet wat het lijkt, want mijn partner zegt het zelf'.

61 | 23-05-18 | 19:54

Een jaartje wachten en dan kan Geert ongebreideld citeren uit dit artikel. Scheelt weer een hoop denkwerk.

DrumPiet | 23-05-18 | 19:54 | 5

ristretto | 23-05-18 | 19:57
Gelukkig en tevreden, zoals elke dag.

DrumPiet | 23-05-18 | 20:02

Gááááp...

Mark_D_NL | 23-05-18 | 20:11

@DrumPiet: masochisme mag op zijn tijd.

A.U.EnLeven | 23-05-18 | 20:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Leo Lucassen zou eens een jaartje in het midden oosten moeten gaan wonen... Het is zo fijn daar......

Drunken_Pumpkins | 23-05-18 | 19:50 | 1

Een weekje Schilderswijk of Kanaaleiland is al voldoende.

Yperiet | 23-05-18 | 19:56

He, he... hier kom ik voor op GeenStijl. Top artikel Mijne geachte Zentgraaff!

kwark001 | 23-05-18 | 19:50

Ja. En niet alleen in Nederland, in heel Europa. En flikker nu allemaal maar op, kunnen we in Europa weer verder.

Rest In Privacy | 23-05-18 | 19:49

Ach jee, Leo (liever 'lul') Lucassen weer.

Nou Leo, ik kan me op míjn beurt ook niet herinneren dat protestanten en katholieken aan iedereen hun religie opdrongen, uit naam van hun religie overal onophoudelijk uitzonderingen en dispensaties opeisten, aanslagen pleegden en dood en verderf zaaiden, uit naam van hun religie gastlanden langzamerhand confisquerden en niet- en andersgelovigen demoniseerden.

Vandaar...

HypoPseudo | 23-05-18 | 19:46 | 2

Nee,dat kun je niet herinneneren,daar is het iets te lang voor geleden. Maar wel gebeurt.
Als we de vrije keuze hadden gehad dan waren we het echt niet geworden,neem dat van mij aan.
nl.wikipedia.org/wiki/Kerstening
Christendom is een soort van Islam light nu. Maar dat was ooit anders.

miko | 23-05-18 | 19:52

@ miko

Dat weet ik. Maar zoals je kan lezen in het bericht op tijdlijn gaat het hier expliciet over de jaren 70.

HypoPseudo | 23-05-18 | 20:08

extreem links is niet zo interessant meer.

Mark_D_NL | 23-05-18 | 19:44 | 1

Inderdaad hoe extremer deste behoudender

kaasfondue | 23-05-18 | 19:59

Zijn moslims een "ondermijnend volksdeel"?
Eh... waarom niet?
Dus ja?

Is dit nog nieuws? | 23-05-18 | 19:43 | 1

? = !

WayneGretzky*99* | 23-05-18 | 19:56

Waarom wordt Pim Fortuyn vaak met Pin aangeduid?

Montgomery Burns | 23-05-18 | 19:43 | 3

Professor Pin. Is GS lexicon. Net als bijvoorbeeld Helmond (L), Kereltje, Jolo.

DrumPiet | 23-05-18 | 19:48

Het is een afkorting van de latijnse uitdrukking 'Primus inter
neanderthalis'

Bakito | 23-05-18 | 20:03

Ow ik dacht altijd aan een bowlingpin, want kaal...

Ries13 | 23-05-18 | 21:36

De moslim als nobele wilde. Een romantisch links beeld populair onder witte academici (m/v).

kaasfondue | 23-05-18 | 19:42 | 1

Jaaaa, dit. Yoesoeff in duizend en 1 nacht met de toverkruik naar de moskee! Dat is de romantische gedachte.

Carmelita | 23-05-18 | 22:42

Oh en de gestelde vraag; "Zijn moslims een "ondermijnend volksdeel"?"

Ja. Duh.

Dutchbeaurouge | 23-05-18 | 19:42

Vergelijken met gisteren is sowieso een zwaktebod, als je een politieke agenda hebt. Wat is in godsnaam het nut om te zeggen dat "vroeger" dingen anders gingen en dat we dus nu maar genoegen moeten nemen daarmee en er derhalve niets anders kan? Want "vroeger". Want "hunnie deejen t ook". Ja dan kun je net zo goed stoppen met evolueren en weer in een grot gaan wonen. Dit is regressief, door angst ingegeven gedrag. Pure angst. Laf volk.

Dutchbeaurouge | 23-05-18 | 19:41 | 1

Importgekkies versus onze eigen gekkies. Los van het feit dat je die 2 gekkies totaal niet kunt vergelijken, die importgekkies waren te voorkomen geweest. Punt.

Graaisnaaiert | 23-05-18 | 21:25

Leo heeft op twitter dagelijks honderden rechtse wappies achter zich aan. Zeer effectieve manier van dagbesteding voor werklozen. +1

Bakito | 23-05-18 | 19:38 | 6

Is Twitteren werkelijk een dág besteding? Wauw. Een tweetje smijt een rechts- of linkswappie er toch binnen 30 seconden uit. Of ben ik te intelligent om dit niveau te begrijpen.

Dutchbeaurouge | 23-05-18 | 19:58

Bakito | 23-05-18 | 19:57
Excelleren is een understatement. Niet te bescheiden.

DrumPiet | 23-05-18 | 20:04

Je begrijpt dat dit ook boekdelen over jou spreekt? Bied jouw "services" eens tegen betaling aan. Goed voor de economie. Dat anderen jouw geilheid moeten faciliteren is namelijk minder goed voor de economie.

Standvastig | 23-05-18 | 20:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ga al ruim 5 decennia mee maar kan me geen aanslagen of massale aanrandingen op oudejaarsavond door christelijken herinneren, iets dat met de komst van de islam wel bijna dagelijkse kost aan het worden is.

2voor12 | 23-05-18 | 19:37 | 5

@miko | 23-05-18 | 19:48
Die dingen zijn inderdaad gebeurd.

Zetten we het echter af tegen de "zegeningen" van de islam, dan is het niet meer dan een speldenknopje gelegen naast een skippybal.

TeeJee | 23-05-18 | 19:58

Christelijke zijn ook slecht, alle groepen die sektarische trekjes vertonen zijn evil.

Alleycat | 23-05-18 | 20:00

TeeJee | 23-05-18 | 19:58
Dus Ted Bundy was eigenlijk wel een toffe kerel want Luis Garevito was erger??De gristelijke hebben wel zeker jaren de zaken ondermijnd en hebben vele mensen verraden omdat ze niet gelovig waren tot in moderne tijd.Als we dan ook nog eens kijken hoe de religieus right in America huishouden. Dan zijn ze misschien niet zo gewelddadig als de mossels maar wel met hetzelfde sop overgoten.

miko | 23-05-18 | 20:44
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Boris011 | 23-05-18 | 19:37 | 2

Lang verhaal kort? Ja.

Jan Passant mk2 | 23-05-18 | 19:36

Heb je het al gehoord van Leo?

Moeki de Meeuw | 23-05-18 | 19:36 | 2

Ja vreselijk van dat adoptiekind.

keestelpro | 23-05-18 | 19:37

En vannacht ook weer?

beau van rtl | 23-05-18 | 19:39

We moeten er op toezien dat de islam niet de macht over onze samenleving krijgt die de christelijke kerk eeuwenlang had. Dan is er verder niets mis met huis, tuin en keuken moslims.

keestelpro | 23-05-18 | 19:35 | 4

Nou Kees, ik denk dat dat nou net het probleem is. Die macht is al jaren bezig zich te ontwikkelen. Noem mij een land waar de islam op een evolutionaire wijze (dus zonder bijltjesdag) is verdwenen en 'think again'. Als tweede oefening - noem een land waar het Christendom zonder geweld is verdwenen. Meer dan 1 mag ook, trouwens.

DebraCadabra | 23-05-18 | 20:53

DebraCadabra 'Noem een land waar het Christendom zonder geweld is verdwenen'
Mag ik Nederland zeggen? (een luttel procent christengekkies daargelaten)

keestelpro | 23-05-18 | 23:48

Foei, vragen overslaan is punten missen:

Het punt.

...

Het hoofd van keestelpro | 23-05-18 | 23:48

OverdaanDerOnderheid | 24-05-18 | 02:32
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino