achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Zijn moslims een "ondermijnend volksdeel"?

\

Luie GeenStijlblogjournalistiek: op de tijdlijn van de Nutty Professor Leo Lucassen kijken en zien wat voor debiele linkse kots er nu weer op staat, en dat dan kloosrieden. Vandaag weer dit: NieuwLinks van Eddy Terstall en nog een paar bruinen die door de booslinksen worden genegeerd (want dan kunnen ze niet hun enige argument, namelijk FOEI WITTE MANNEN in stelling brengen) is fout, want tegen moslims en dat mag dus niet. Booslinks is namelijk onvoorstelbaar zwaar aan het idee geketend dat moslims altijd een verdrukte minderheid zijn, ook al is een kwart van de wereld moslim, verdienen die mensen miljoenmiljard geld en is er een wereldoorlog van Mali tot de Filipijnen gaande om de wereld te islamiseren - binnenkort bij u in de buurt. 

Mensen als Leo Lucassen en de scribenten van de Joop, waaronder die vieze witte onderbroek, kennen alleen de tandeloze gastarbeider en zijn zo gehecht aan die karikatuur dat ze gewoon niet durven te erkennen dat het gewoon echt niet lekker gaat, die combinatie van een krachtige, vitale islam met imperialistische ambities en een gezonde westerse samenleving. Daarom wordt er maar gezocht naar stokken om islamcritici te slaan: vandaag het volslagen kutargument dat de oprechte revolutionaire linkse strijd tegen de reactionaire krachten van de islam op een of andere manier wel "fout" is, maar de strijd tegen de reactionaire krachten van het christendom niet. Kennelijk is de strijd van Domela Nieuwenhuis tegen Kerk, Koning, Kapitaal, Kazerne, en Kroeg ineens heel anders als je kerk vervangt door moskee. Bigotry zouden de Yanks dat noemen, dit kunstmatige onderscheid, omdat de regels van de witte mensen volgens Lucassen c.s. dus niet gelden voor besneden lichtgetintiërs. 

Maar goed, de vraag is dus of de islam ook echt anders is en je die niet mag aanvallen, of liever gezegd, waarom rechts zo fel is op de islam: is het zo dat de islam in al haar andersheid ook werkelijk ondermijnend is? "Ondermijnend" klinkt natuurlijk fout en rechts en doet denken aan Duitse propagandabeelden van Joden, in de gedaante van ratten, die aan de fundamenten van de samenleving knagen - toch ondermijnen "de moslims" wel degelijk de fundamenten van de Nederlandse staat en moeten we niet bang zijn om het woord te gebruiken. De Godwinkramp moet u dus maar negeren. 

Het gaat namelijk mis met het feit dat de islam in Nederland zich weigert te conformeren aan de geheiligde regels van de verzuiling: er werd inderdaad flink gekankerd op de katholieken en de protestanten en dat was ruim verdiend, maar er zijn twee belangrijke dingen die die bevolkingsgroepen niét deden. Bij de katholieken en de protestanten was er namelijk wél een taboe op geweld tegen de overheid en werd de overheid gezien als een instantie die boven de kerken stond. Bij de moslims is dit evenwel niet zo: een groeiend deel van de moslims in Nederland sluit zich aan bij terroristische organisaties of erkent het gezag van de overheid alleen als ondergeschikt aan dat van de Koran - ondermijning in zijn puurste vorm. Daarnaast gold in de verzuiling dat de soevereiniteit in eigen kring ook inhield dat er dus geen claim werd gelegd op de collectieve middelen en er geen status aparte werd gezocht: u weet natuurlijk dat de moslims dit wel degelijk doen. En die collectieve middelen? Er is een volledig parasitaire klasse van Elatikjes en Ait-Talebjes opgestaan die voor vele tientallen miljoenen per jaar "diversiteit" pushen, om nog maar te zwijgen van alle subsidies die naar moskeeën en foute koranscholen gaan.  

Daarnaast is de relatie tussen moslims en statelijke actoren complex: weet u nog die booslims die door Diyanet opgezweept op de Erasmusbrug stonden te zwaaien met Turkse vlaggen? Deze moslimstaten prenten hun diaspora in dat ze in de eerste plaats moslim zijn, in de tweede plaats Turk of mocro en pas in de laatste plaats "Nederlander". Dat is ook ondermijnend. Leo Lucassen durft dit niet te zien, omdat in zijn ideologie moslims wel verdrukt moeten zijn door die ouwe Satan, de boze witte man (zoals Leo Lucassen zelf,  maar wie weet wat voor goor masochisme er onder de postmoderne linkse wetenschap schuilgaat).

Een ander voorbeeld van deze eenkennige islamvisie is triestig konthoertje "dr." Merijn Oudenampsen, die kan alleen maar denken dat alles wat er mis is met de islam voortkomt uit boze rechtse mensen, omdat in de doodzieke logica van gefossiliseerd welzijnslinks de oorzaak en het gevolg hopeloos verwisseld zijn - moslims zijn alleen maar vervelend, in zijn optiek, omdat Professor Pin en de Bolk ooit hebben besloten om nazii te worden voor de stemmen. Dat is vrij absurd en abject om te beweren, want overal ter wereld waar moslims aan de macht zijn is het een rommeltje op straat en zijn de vrouwen het bokje, ook zonder Pin en Bolk. Maar goed: het is nu eenmaal een geloofsartikel bij (academisch) links en de linkse media dat er maar één moslim is: de zielige verdrukte native. Geconfronteerd met andere moslims - zeg maar de niet zielige, de imperialistische, de kapitaalkrachtige - gaat het hoofdje volledig op slot. Deze mensen zijn het schoolvoorbeeld van een evangelisch gelovige die gewoon in alle oprechtheid naar een t-rexfossiel kijkt en zegt: "de aarde is 6000 jaar oud, deze botten zijn hier door god geplaatst om ons geloof te testen!" Het zijn mensen die hun overtuiging boven hun waarneming plaatsen, en nog bedekt met een wetenschappelijk manteltje zodat het net lijkt alsof zij de rationelen zijn en de mensen met open ogen de gestoorde gelovigen. 

Nouja, moslims zijn dus wel degelijk anders dan katholieken en protestanten en de islam in Nederland voegt zich niet naar de mores van de verzuiling en is daarom dus ondermijnend voor de Nederlandse consensus - een probleem dat nog eens verergerd wordt door de machinaties van onvrije overheden in het land van herkomst die hun diaspora nog tot in het 100e geslacht blijven claimen. Leo Lucassen is dus een ongeïnformeerd fossiel dat uit geloof en reflex onzin verkondigt en een one man army is tegen de geloofwaardigheid van de geesteswetenschappen. 

Goed, gelukkig staat de nieuwe generatie weer klaar: hier is weer zo'n hopeloze debiel *die het toch moét opnemen voor "religieuze minderheden" - codetaal voor die ondermijnende religie die, waar ze de kop opsteekt, behoorlijk slecht uitpakt voor alle andere genoemde groepen. *

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.