achtergrond

Geenstijl

Veel Vluchtelingen Verknipt. Maar Nederland tekent gewoon bij het Euro-Afrikaanse kruisje

Ook Nederland tekende een paar dagen terug de Verklaring van Marrakesh en dat in het kader van het Proces van Rabat: een Euro-Afrikaanse dialoog over samenwerking en vooral de toestroom van migranten naar Europa.

Illegale immigratie verminderen, legale immigratie verbeteren. Dan hoeven we u niet te vertellen dat de rode pil in de toverdrank van Gallisch dorpje Hongarije inslaat als een bom: 'Een verklaring die migratie omschrijft als een noodzakelijk positief en voordelig fenomeen dat bijdraagt tot de globale ontwikkeling'. De Timmerfransiaanse kots loopt je direct door de mond en de Hongaren tekenden derhalve niet, Mark Harbers namens Nederland uiteraard wel, want Nederland is het braafste jongetje van de klas en als Dimitri Avramopoulos zegt dat Nederland moet tekenen bij het kruisje dan tekent Nederland bij het kruisje. U hoorde er in de Nederlandse media verder niets over, nou ja alleen hier, maar nu weet iedereen het. Enfin, blijkt nu gewoon dat het positieve en voordelige fenomeen migratie DUS TOCH een schaduwzijde heeft, omdat veel asielzoekers kampen met depressie en posttraumatische stress.

"Zeker is dat mensen uit deze doelgroepen twee tot drie keer zo veel meer kans hebben op psychische problemen dan hier geboren Nederlanders die niet met oorlog te maken hebben gehad. Hoewel de problemen niet alleen ontstaan door de oorlog. Het heeft ook te maken met migratie. Met het loslaten van alles: familieverbanden, bezittingen, werk. Als het goed gaat met het settelen in Nederland, kan dat ook weer over gaan. Daarnaast is het heel persoonlijk hoe iemand zich ontwikkelt. Je moet je ook altijd afvragen hoe iemand was in het land van herkomst. Was iemand toen ook al labieler?", aldus de Utrechtse arts Evert Bloemen.

Nou ja zeg. Je wirshaffendasst de sluizen open en je verwacht apothekers uit Aleppo. Je krijgt kwaaie geesten die lijden aan depressies en PTSS. En nu niet allemaal 'EN OOK DIE HAAGSE STEEKHAKBAR' roepen. Die is van 'een andere categorie'.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.