achtergrond

Geenstijl

D’66: Nederlanders moeten zich beter aanpassen aan slecht integrerende immigranten

De Van Moslim Mierlo-stichting van D’66 heeft een “wetenschappelijk rapport” (lees: partijpolitieke PR-bullshit met dure woorden) geschreven waarin ze in 100 pagina's uitleggen dat Nederlanders minder streng moeten zijn voor asielzoekers.

100 pagina's? Lol. Geef ons een paar woorden om die debiele suggestie kapot te maken. De “denktank” schrijft dat "integratie niet alleen de individuele nieuwkomer betreft, maar iedereen die hier woont” en dat "Nieuwkomers ook wat mogen verwachten van autochtonen." Wat een waanzin weer. We hebben in dit land al een miljoenmiljard wetten en regels tegen discriminatie en racisme. We barsten van de humanistische en sociaaldemocratische voorrangsregels op huurhuizen en werkverschaffing voor vluchtelingen en asielzoekers. We koesteren een politieke én maatschappelijke moraal die open staat voor opvang en assimilatie van andersdenkenden uit uitheemse gebieden (want anders hadden we een miljoen moslims geleden al gezegd dat het wel mooi geweest is met die migratie van de middeleeuwen naar onze protestantse polders).

Maar omdat de migratie een puinhoop is, de hele achterlijke wereld op brakke bootjes springt om deze kant op te dobberen en de lokale integratie al decennialang een wassen neus is omdat de islam en andere gecultiveerde onderontwikkeling nou eenmaal slecht integreert in Verlichte samenlevingen, moeten we nu van D’66 ook nog onze eigen culture identiteit nog verder inleveren? En voor wat? De anti-humanistische en demofobe religieuze dogma’s van mensen en moslims uit het Midden-Oosten? Nog meer bukken voor ondankbare passanten die godverdomme niet eens hun eigen plee willen schrobben?

Als je het over nationale Nederlandse cultuur en identiteit wilt hebben en daar voor op de bres wil springen, ben je al snel een naar eng nationalisme neigende witte supremacist, maar dat is tegelijkertijd wél die cultuur en identiteit die het überhaupt mogelijk maakt dat we al een halve eeuw humanistisch beleid voeren waarin iedereen welkom is maar nooit iemand écht gedwongen wordt om te integeren. En als het mis gaat, moeten wij nog meer inleveren op hun cultuur? Geen fukking weg dat we onze vrije maatschappij verder moeten laten afkalven of eroderen om plaats te maken voor dogma's en denkbeelden die daar juist volledig haaks op staan en een totalitaire of religieuze richting willen inslaan als je ze daartoe kans geeft.

En echt niet dat we daar 100 pagina's dure woorden voor nodig hebben die met een bruine puntschoen in de binnenkant van een bakfiets gekrast zijn door een consultant in de PR-branche die zich 'wetenschappelijk medewerker van D66' noemt. Het kan in zeven woorden: Sodetakkestraal een eind op, stelletje debiele dominees.

Zomaar een citaat. Dit is gewoon niet waar. Nederlanders reageren doorgaans opgetogen en vriendelijk op mensen die hier relatief recent zijn komen wonen maar wel de taal spreken, een baan hebben en laten zien dat ze mee willen doen in ons land. Het zijn de biculturele zelfopsluiters met hun schotel-abo’s en hun stomme religie die we niet pruimen omdat die zich zo ostentatief afkeren, of zelfs verlangen dat wij ons aan hún mores aanpassen. En volgens ons is het heel gezond om je als samenleving weerbaar te maken tegen slechte ideeën. Dus ook tegen de islam, want de islam is een set hele slechte ideeën.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.