Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Knock-out. Tante Nausicaa kraakt 'Blaatmans' Van Aartsen volledig, maar dan ook echt volledig

kra kra kra

Extreem uiterst instemmende citatie van de laatste alinea uit de nieuwste column (spiegel) van Nausicaa Marbe, de Roemeeense parel die morgen fonkelend de ontbijttafels van Telegraaflezend Nederland gaat volschitteren wegens ZO IS HET WEL JA.

"Nog even en Van Aartsen maakt plaats voor een nieuwe burgemeester. Eigenlijk moeten we hem dankbaar zijn dat we nu zo helder voor ogen hebben wie Amsterdam beslist niet moet besturen. Een levend antiprofiel is hij. Van iemand die niet helemaal meer goed bij is, die de werkelijkheid niet kan bijbenen. Of van iemand die zich verloren heeft in oosterse esoterie die alle handelen afwijst, want problemen lossen zich met de tijd vanzelf op. Een liefhebberij die ik hem van harte gun, maar die niet valt te verenigen met de verantwoordelijkheden van een burgemeester. Een dikke streep halen we ook door de chagrijnige regent die zijn burgers sart en provoceert, door verwaarlozing van zijn taken, door permanent in de contramine te zijn en door níets te leren van gemaakte fouten – integendeel, ze worden pesterig herhaald. Nog eens zo’n ego dat te groot is voor empathie en dienstbaarheid, moeten we niet willen in de Stopera. Tabee Blaatmans."

Ondertussen...

Social

Reaguursels

Inloggen

Femke Halsema zou de allerslechtste keuze zijn. Maar die wordt het uiteraard wel. Ze heeft alles mee. Dat wil dus zeggen dat ze niets kan, maar wel gewoon links popu is en in Mo-kum een groot aantal aanbidders. Dat is genoeg. Een vrouw van het kaliber Thatcher zou veel beter zijn. Een échte rechtse, recht door zee, maar handelend.

worstcase | 13-04-18 | 17:07

Ten eerste, laat dat hele amsterdam lekker naar de klote gaan.
Ten tweede, ik zou veel liever Halsema hier als burgemeester in 010 hebben dan de opportunist die er nu zit.

Mather | 13-04-18 | 14:42

"Simons wil per amendement laten opnemen dat de wens van een vrouw als nieuwe burgemeester uitdrukkelijk wordt opgenomen"

Zij is volksvertegenwoordiger, zucht..... denk dat zij en al haar linkse vriendjes ziek zijn en dat zij opgenomen moeten worden. Het is beschamend zoals dit gaat.

Eduardo5000 | 13-04-18 | 14:15

Wat een uitstraling en dedain waarmee hij" het gepeupel" meent toe te kunnen spreken. Voorbijgaand aan het feit dat de woningen op de nominatie staan om gesloopt te worden voor nieuwbouw en gedurende de voorbereidende fase geschikt gemaakt zijn en worden voor tijdelijke huisvesting voor o.a. studenten. Illegalen hebben dus geen enkel recht, slechts marsorders om terug te gaan naar het land waar ze vandaan komen.
Vervolgens neemt hij geen enkele verantwoordelijkheid maar schuift dat gezellig op het bord van het OM, dat is per definitie onjuist en geeft blijk van volkomen ongeschiktheid van de man.
Volgens de politiewet 2012: een paar citaten "In de Gemeentewet is opgenomen dat de burgemeester zich bedient van de politie in de handhaving van de openbare orde en in de hulpverlening. De politie beschikt over geweldsmiddelen om zo nodig af te dwingen dat men zich aan de regels houdt" en "Als de politie optreedt ter handhaving van de openbare orde en ter uitvoering van de hulpverleningstaak, dan staat zij onder gezag van de burgemeester. De burgemeester kan de politie de nodige aanwijzingen geven voor de vervulling van deze taken." en "Driehoeksoverleg (artikel 13 Politiewet 2012)
De politie staat onder duaal gezag: voor de handhaving van de openbare orde en voor de hulpverlening ligt het gezag bij de burgemeester en voor de strafrechtelijke handhaving ligt het gezag bij de officier van justitie. De Politiewet 2012 verplicht de burgemeester en de officier van justitie periodiek overleg te voeren met het hoofd van het territoriale onderdeel van de regionale eenheid binnen welker grondgebied de gemeente geheel of ten dele valt, zo nodig met de politiechef van een regionale eenheid." en bv "Formeel heeft het driehoeksoverleg geen eigen bevoegdheden; het is immers een overleg.
In het overleg maken de betrokkenen afspraken over de taakuitvoering en de inzet van de politie."
Linkje http://www.burgemeesters.nl/bevoegdheden/politiewet , gaat natuurlijk veel verder, interessante leesstof. Dat die natte tosti dit zomaar van zijn bordje afschuift is dus volkomen belachelijk, dat de Gemeenteraad hem hiermee weg laat komen is veelzeggend.
En als huiseigenaar en inwoner hier in Mokum ben je aan de ratten overgeleverd, de wet die voor jou geldt, geldt niet voor de buur-man/vrouw naar gelang de kleur afkomst en noem maar op, hoezo rechtsongelijkheid.
Tot slot de oproep van Gekke Syl duidt op beperkt intellectueel vermogen, het gaat er niet om wat je in je broekje hebt, ben als inwoner meer geïnteresseerd wat er zich in je bovenkamer afspeelt, naar je waarden en normen, naar je trackrecord, naar je ideeën, voornemens, plannen en wat daar in het verleden van terecht gekomen is hoe je je doelen denkt te bereiken of je je realiseert dat je in de Gemeentepolitiek actief wordt en je bereid bent je daar op te focussen. Dat je je stinkende rotbest wil doen voor de stad en zijn bewoners. Niet bent aangesteld om het wereldleed te verzachten en daarvoor op de barricades te gaan, niet een eigen buitenlandse politiek wil voeren, dan moet je bij een andere organisatie gaan werken. Tot slot de openbare orde en veiligheid wenst te handhaven en de wet te respecteren en waar nodig te handhaven. Amen.

bwanabanjo | 13-04-18 | 12:34 | 1

De driehoek van Amsterdam bestaat uit drie onbekwame falatisten ongeschikt voor hun taakverdeling, Van Aartsen spant de kroon van lijdzaam wegkijken zoals eerder in den Haag.

Goedverdoemme | 13-04-18 | 13:30

zo waar dit artikel duim omhoog

Jacktheflipper | 13-04-18 | 12:33

Gisteren plofte er een gemeentelijk schrijven in mijn brievenbus, ondertekend door burgemeester Van Aartsen.
De brief gaat over de voormalige gevangenis aan de Amsterdamse Havenstraat, niet ver van mijn woning, die al jaren 'leeg' staat, ware het niet, dat er in dat complex al even zovele jaren "tijdelijk" allerlei zooitjes ongeregeld op uw & mijn kosten worden ondergebracht.

Ditmaal gaat het om een geheel nieuwe categorie 'ongeregeld'. Althans, in naam dan. Want 'uitgeprocedeerde asielzoekers', 'illegalen' en 'ongewenste vreemdelingen' heten tegenwoordig in het nieuw-linkse schoonpoetsjargon "ongedocumenteerde mensen".

"Ongedocumenteerde mensen".

Let op, mensen, wat ik u brom: dit wordt het nieuwe linkse modewoord voor wat mensen met gezond verstand & realiteitszin een 'crimineel zootje ongeregeld' zouden noemen.

Linkse mensen zijn als verkopers van rotte vis. Mensen die rotte vis als fris ruikende, verse vis aan de man brengen. En als u die 'verse' rotte vis koopt en er vervolgens een voedselvergiftiging van oploopt, dan ligt het volgens die linkse mensen niet aan hun rotte vis, maar aan de kwalijke bacteriën in uw onderbuik.

Peter Emile | 13-04-18 | 12:33

Van Aertsen probeert de verantwoordelijkheid af te schuiven op het O.M.
https://www.telegraaf.nl/video/1910572/van-aartsen-hierom-laat-ik-krakers-zitten

telelezer | 13-04-18 | 12:27

Normaal gesproken worden uitgerangeerde landelijke politici van bij voorkeur pvda huize toch ergens burgemeester? Om de benoeming van Marcouch in Arnhem te toppen zou Ad Melkert een prima keuze zijn voor Amsterdam.

drs. P | 13-04-18 | 11:34

Ik ga ook 2 namen roepen: mijn grote favoriet Marcel Levi, heeft een academisch ziekenhuis bestuurd, nu in Londen belangrijk. Alternatief Ester van Fenema, 1 van de slimste psychiaters (en realistisch) die in Nederland rondloopt.

deus u vult | 13-04-18 | 11:20

Wat zijn de nationaliteiten dan.. dat ze niet terug zouden kunnen. Ik zie er geen Syriers tussen lopen. Die gaan trouwens tegenwoordig al zelf terug. Weet iemand wat zoal de nationaliteiten van deze illegale krakers zijn?

Rest In Privacy | 13-04-18 | 11:18 | 1

Zie je dat niet ongeveer aan de kleur?

whetherthouwouldbe | 13-04-18 | 12:39

Alleen in Amsterdam is de ene sexist de andere niet en heb je goed racisme en fout racisme. Sylvana is de enige "politica" in Nederland die openlijk racistisch en sexistisch is. En de halve grachtengordel kust haar kont. Ze zou met pek en veren uit de raad, uit Amsterdam en uit Nederland moeten worden weggedragen. Voor racisme en sexisme (met welke bedoelingen dan ook) is in Nederland geen plaats.

Zeddegeizot | 13-04-18 | 10:33

Al vaker gepost hier, maar gezien de actualiteit nog maar eens: niet alle Amsterdammers leven in de progressievenbubbel. Probleem is dat de diversiteiters altijd schreeuwen en de middenpartijen meehuilen met de wolven in het bos (en dan doe ik de wolven zwaar tekort). Discussie is zinloos, om niet te zeggen morsdood. Alle redelijkheid is al jaren zoek. Links kent geen rede, alleen dogma.
Uiteindelijk zal zoals altijd blijken dat de stad alle linkswaanzin niet kan betalen. en mag een eenzame realist weer proberen om orde op zaken te stellen. Of die eenzame realist dan nog te vinden is, mag echter ten zeerste worden betwijfeld.

De Vrijlansier | 13-04-18 | 09:47 | 1

U bent een Mokumse netto-betaler?

Luchtbakfietser | 13-04-18 | 09:53

Het is net een slechte Western, waarbij Sheriff en Major samen met de lokale bandietenleider de dorpsbewoners onderdrukken en uitmelken. Wie zijn onze Magnificent Seven in dit land?

BASinnic | 13-04-18 | 09:27 | 2

Het is dat good old Theo niet meer de jongste is. Zou geknipt zijn als "leader of the pack", heeft ook een markante kop die niet in een western zou misstaan.

Luchtbakfietser | 13-04-18 | 09:59

@BASinnic
Je bedoelt ‘mayor’, burgemeester, niet ‘major’, oftewel een majoor

Brou Is Back | 13-04-18 | 10:21

In plaats van optreden gedoogt van Aertsen het illegale kraken om illegale mensen van wooncomfort te voorzien. Aan de omwonenden eist hij begrip te hebben voor illegale burgers die middels diefstal en vernieling naast hun ewonen.

van Aertsen dan stel ik voor dat U persoonlijk de volgende panden aankoopt:
https://www.funda.nl/koop/den-haag/appartement-40578048-frankenslag-119/
https://www.funda.nl/koop/den-haag/appartement-40524591-frankenslag-114/
https://www.funda.nl/koop/den-haag/appartement-40505779-frankenslag-68/
https://www.funda.nl/koop/den-haag/huis-40535383-frankenslag-26/
En daar die illegalen in huisvest.
U woont in diezelfde straat, dan kunt U lekker iedere dag bij ze langs gaan om er begrip langs te brengen en kopjes thee te drinken.

Professor Kluns | 13-04-18 | 09:27

Ik had toch echt verwacht dat in het, kuch, democratische linkse bolwerk Amsterdam de burger zou worden gevraagd een profielschets op te stellen zoals dat ook in het behoudende, centrum rechtse IJmuiden is gedaan toen er een nieuwe burgemeester gezocht werd. De profielschets kwam uiteindelijk aardig in de buurt van het product dat nu in het gemeentehuis zit. Maar ja, Amsterdam is eigenlijk geen Nederland meer. Het is een stad dat nog met één been in een spreekwoordelijke Weimar republiek staat en met de ander in een Nationaal Socialistische republiek. Je zal er maar wonen.

forecastle | 13-04-18 | 09:24

Marbe staat met kop en schouders boven dat hele circus wat gemeente Amsterdam moet voorstellen. Ze zouden een onsje van haar verstand wel kunnen gebruiken, er zitten daar allemaal SJWs zonder enige kunde of kennis, UVA faalhazen onder leiding van een communist met jihad baard, zegt alles. En dat Nanninga tegen dit zootje moet opboksen, respect Annabel!

lanexx | 13-04-18 | 09:23

Jozias vertegenwoordigt de VVD en die is ook links. Frans Witglas denkt ook dat hij onze lieve heer zelf is. Het zijn eurofiele rijke regenten die het er zelf goed van nemen. De toekomst ziet er somber uit voor onze kinderen en kleinkinderen.

frisenfruitig | 13-04-18 | 09:09 | 1

De VVD gaat met mensen als Van Aertsen de PvdA achterna: niet meer relevant voor wat ooit hun achterban was.

De_jongste_bediende | 13-04-18 | 09:45

Profielschets voor nieuwe burgervader/moeder ligt er al.
* Gevoel voor humor is onbelangrijk
* Visionair met een duidelijk toekomstbeeld van de Amsterdamse vrijstaat
* Een echte verbinder die wensen van SJW'ers en illegalen kan realiseren
* Low profile houding tov "law and order" kwesties
* Affiniteit met anarchistische woonvormen
* Beschikken over een netwerk in criminele kringen
* Bereidheid om een groen schrikbewind te entameren

Luchtbakfietser | 13-04-18 | 09:06

Zwarte piet als burgemeester, die kan dan iedere keer iemand anders zijn.

am*dam | 13-04-18 | 09:02

Figuren zoals Jozias van Aars stralen wel heel slecht uit naar de VVD en dat vind ik dan weer een prima bij effect

Annemariakoekoek | 13-04-18 | 08:50 | 2

Het is jurist reclame voor de vvd: kijk, hier kom je allemaal mee weg. Corrupt, in competent, laaielichters. Alles is welkom. Opperhoofd Incompetent is uiteraard Rutte, de stuntel die vooral buiten de camera's wordt gehouden, anders is er weer een rel...

Analia von Solmsch | 13-04-18 | 09:11

Jurist=juist. Verder alle vvd ongezien de tyfus uiteraard.

Analia von Solmsch | 13-04-18 | 09:13

Laten we wel wezen : de zelfingenomenheid straalt van de kop van deze lapzwans af . Bij de VVD lijkt het alsof na Wiegel, (40 jaar geleden) het vinden van een kwaliteitsbestuuurder een keus lijkt te zijn tussen corrupt of voornoemde omschrijving of wellicht beide .

daytripper | 13-04-18 | 08:35

Een illegaal is geen mens

Hemmenaar7 | 13-04-18 | 08:22 | 1

Aldus de mathematische logica van links

Hemmenaar7 | 13-04-18 | 08:23

Dat die ultra-slappe rekstok veel te lui is is evident

Bokito ergo sum | 13-04-18 | 08:17

Nausicaa Marbe burgemeester van Amsterdam. Is rechts tevreden want Nausicaa vertolkt een helder en nuchter standpunt. Is links tevreden want Nausicaa is oorspronkelijk van buitenlandse komaf. Is Sil tevreden want Nausicaa is een vrouw.

Angelica | 13-04-18 | 08:15 | 5

Hmm, ik ruik draagvlak. Bijna vergeten hoe dat ruikt..

paulpils | 13-04-18 | 08:55

En zo simpel zou het moeten zijn!

EefjeWentelteefje | 13-04-18 | 09:43

Doen!! Zou geweldig zijn tegen de identiteitscrisis waarin Amsterdam verkeert.
Een schoon stad maar het volkske is er leip.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 10:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Tante Syl is weer lekker aan het discrimineren. Maakt niet uit voor welke functie, maar de meest geschikte persoon moet de baan krijgen. Maakt me geen reet uit of het een vrouwtje, heertje of vreertje is, als je maar goed functioneert.

Rest In Privacy | 13-04-18 | 07:59

Laten we ook n iet vergeten dat van Aartsen Den Haag totaal heeft laten verloederen na burgemeester Wim Deetman die juist wel goed bezig was met de stad. Deetman zorgde voor orde in illegale bewoning en voor een schone stad, Vanaf het moment dat lapswans van Aartsen burgemeester werd, is de stad afgegleden naar een veel te drukke overbewoonde stuurloze bende waar geen enkel gezag meer aanwezig is.

Genoegelijk | 13-04-18 | 07:55

Loopt er in dat tering Mokum nog een normaal mens rond dan ?!
Hojje wah

joppo0 | 13-04-18 | 07:55

Geloof me, de Oost-Europeanen lachen over 10 jaar het hardst. Daar hebben ze nog ballen. Hulde aan deze Roemeense vrouw.

MickDjekker | 13-04-18 | 07:22 | 4

Europees_Aanbesteed | 13-04-18 | 07:55
Naar deze mevrouw wordt geluisterd vanwege haar welbespraaktheid maar ook vanwege haar afkomst.
En deze mevrouw heeft recht van spreken, want die heeft zelf meegemaakt wat een links-totalitair regiem voor een schade kan berokkenen. Ze kent de waarde van onze verwovenheden waaronder vrijheid -die linksig Nederland achteloos te grabbel gooit!

Rommelende Onderbuik | 13-04-18 | 09:27

Nausicaa Marbe is 100% Nederlands en bovendien een van de beste columnisten die ons land kent.
Haar scherp, maar wel genuanceerd geeft zij aan wat er allemaal mis is in dit land.
Links- communistisch - Amsterdam: "veel succes met jullie linkse club daar".
Blij dat ik daar niet woon!

outdoor | 13-04-18 | 11:02

II. En natuurlijk wordt het die vreselijke Halsema !

outdoor | 13-04-18 | 11:04
▼ 1 antwoord verborgen

Het woord genderneutraal en vrouwvriendelijk kunnen beter vervangen door gender-onafhankelijk en gender-afhankelijk waar het kan. Dat is meer to the point.
Een vrouw als burgemeester? Je kiest gewoon de persoon uit die het kan.
Want dan ben je nog gender-onafhankelijker want dan neem je het kunnen van de dames serieus, door niet eens te kijken of ze dame zijn.
Tenzij er iets is met vrouwen dat afwijkt van mannen en je dat graag wil zien in het burgemeesterschap. Maar heb het daar dan over, Sylvana.
Kun je dat niet benoemen wat dat zou moeten zijn, dan is er dus ook geen reden om speciaal voor een vrouw kiezen op die post.

kloopindeslootjijook | 13-04-18 | 06:55 | 5

Alsof het de emancipatie helpt dat er straks een vrouw met donkere of beige huidskleur burgemeester is omdat ze vrouw is en nog net even tot een minderheid behoort. (Zou Fatima Elatik trouwens niet heel erg geschikt zijn?)

In wat voor een wrede wereld leven wij. Vol uitsluiting en discriminatie? Ik roep de olympisch committees overal ter wereld op om wat meer blanke 100 meter lopers te selecteren. Dat komt de emancipatie van de Kaukasische ras ten goede -hoeven ze niet meer zo hard te rennen om toch alsnog mee te doen.


Rommelende Onderbuik | 13-04-18 | 07:16

Rommelende Onderbuik | 13-04-18 | 07:16
"Meer blanke 100 meter lopers"
Maakt niet uit, die Kenianen winnen toch wel. Komt door hun lichaamsbouw, langere achillespezen dan blanken.
Dus ofwel je wil weten wie het snelste kan lopen, maar dan is het door de verschillen niet sportief.
Of je wil iets sportief hebben, maar dan zit je met die verschillen.
Dus hieruit blijkt dan ook dat die hele olympische spelen nergens op slaan.
Tip: schaf het prijzengeld af voor marathons.

kloopindeslootjijook | 13-04-18 | 07:23

Anoniem solliciteren dan maar?

paulpils | 13-04-18 | 08:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Dames en heren, democratie betekent dat het volk spreekt. Het liefst zouden we hier een correctief referendum en een gekozen burgemeester hebben zoals in elk fatsoenlijk land.
De realiteit: Amsterdam heeft GroenLinks gekozen tot de grootste partij. Het ligt voor de hand om een burgemeester van die kant te kiezen. Er is een kandidaat, Femke Halsema, die er woont en via via aangeeft ambitie te hebben. 1 en 1 =2 zou ik zeggen. Het wordt Femke. Draagvlak genoeg. Alles is geweldig na die flapdrol van een Van Aartsen.

Drie goede andere redenen: ik vermoed dat zij de enige groenlinkser is die een vog krijgt. De rest heeft allemaal vuile handen gezien hun krakers of activisten verleden. Het gooi, jeweettog.
.
Zij is de enige die dolle Rutger klein wassink via de partijlijnen kan afremmen.
.
Gezien haar liefde voor de oude Mercedes zorgt ze voor uitzonderingen voor klassieke auto’s.
.
Oh, ja, het geld gaat weer vloeien in het onderwijs en in subsidieland.

Ik ben het met niets eens, maar het is wel democratisch. Dus live with it and grow a pair.

ristretto | 13-04-18 | 06:55 | 3

Eens. Met frisse tegenzin dan maar halsema als burgermeesteres. Zo heurt het.

Hufterst | 13-04-18 | 07:02

Yup, zal een bitter pil zijn, maar u heeft een goed punt mijn beste ristretto, Nu heb ik makkelijk praten, ik woon er niet.

Nalek | 13-04-18 | 08:06

Maar een pluraliteit is geen meerderheid. Dat de grootste partij maar de burgemeester moet leveren is onzin. Als andere partijen samen groter zijn en onderling meer met elkaar op 1 lijn zitten, heeft de grootste dat maar te slikken.
Idealiter heeft de burgemeester een breed draagvlak in de hele raad/gemeente zodat niet alleen de politieke aanhangers zich met hen kunnen identificeren..

paulpils | 13-04-18 | 09:02

weer een publiekgeldverslaafde parasitaire nutteloze blaaskaak weg.... maar het kan nog veel erger: een linksradicale dolle mina-mevrouw in charge. Het machtswellustige linkse type dat 250 jaren welvaartopbouw van de witte blanke christelijke ras Skandinavische Vikings in Scandinavië binnen een tijdbestek van 5 jaren totaal heeft vernietigd. P. Fortuyn vond niet voor niets het aanrecht voor vrouwen meer dan voldoende verantwoordelijkheid!

Katoentje | 13-04-18 | 06:33

Die sylvana is zij ook 1 van gedogers. Ik weet nog hoe boos ze en zich bedrijft voelde toen ze een bezoekje kreeg van mannen in zwarte pieten pakken. Ze was niet thuis. Maar ze was woedend. Stel je voor sylvana je zal in deze wijk wonen en huizen om je heen worden gekraakt een poging wordt er gedaan om bewoonde huizen te kraken. Deze mensen voelen zich bedreigd. En je laat deze mensen in de kou staan. Waarom worden niet alle huizen gedogers gekraakt. Kunnen ze zelf eens meemaken hoe het voelt om bedreigd te worden. Als je in raad zit moet je je aan de wet houden. Uit geprocedeerd betekend weg wezen. Als je niet weg gaat dan brengen je je wel. Deze uitgeprocedeerde mensen hebben schijt aan Nederland en schijt aan de echt hulp behoefden. Enige leer moment zou zijn als het eens goed mis gaat in Amsterdam. Dan worden die ogen eens geopend van raadsleden. Succes met kraken van een burgemeesters woning. !! En schijten in de achtertuinen van groen links raadsleden. Dus mensen die op wachtlijst verzin een naam voor een zielige groepje ga lekker kraken bij deze mensen want het wordt gedoogd. En ze vinden jullie geweldig

franck7020 | 13-04-18 | 06:09

En nu? Heel Nederland had mij al afgeschreven. Dank u. Heeft mijn horizon verbreed. Qua burgemeester? Het is een lul die ik liever kwijt dan rijk ben. Wat krijg ik ervoor terug? Juist, ja...

Standvastig | 13-04-18 | 02:30 | 2

Als je een lul kwijt moet, hebben we een kabinet vol hoeren. Daar zitten ze, de ministers.

LibertasSimplex | 13-04-18 | 02:32

Femke

lieverdeauddanreaud | 13-04-18 | 03:45

Opvallend dat de columnisten die de hardste klappen uitdelen in Nederland vaak uit niet al te prettige landen komen. Marbe, Ebru, Ephimenco, Ellian. Die lijken toch beter te weten hoe fout het kan gaan.

Vod Kanockers | 13-04-18 | 02:19 | 3

Die hoeven niet bang te zijn om voor racist te worden uitgemaakt.

Gulliver | 13-04-18 | 04:55

Deze mensen spreken uit ervaring. Hoe erg het kan worden.

franck7020 | 13-04-18 | 06:14

Lijkt me logisch - ze hebben het aan den lijve meegemaakt, en waarschijnlijk zien ze met afschuw aan hoe de gemiddelde naïeve Nederlandse sukkel schijnt te denken dat iets als - bijvoorbeeld - 1940-45 'nooit meer kan gebeuren'...

EefjeWentelteefje | 13-04-18 | 09:54

Met Annabel Nanninga heb je een integere burgemeester.

LibertasSimplex | 13-04-18 | 02:00

5 jan. 1993: 22 buitenlanders zonder geldige verblijfspapieren worden aangehouden in een café in Amsterdam-West en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie voor identiteitsonderzoek. De 59-jarige eigenaresse blijkt in bezit te zijn van diverse buitenlandse paspoorten.

paartjehop | 13-04-18 | 01:56

Twee dingen.
Waarom zitten uitgeprocedeerde illegalen niet in detentie?
Waarom wil men deze prachtige wijk slopen???

de honden blaffen... | 13-04-18 | 01:35 | 1

Punt 1: vraag ik me ook al jaren af. Meteen vastzetten ,liever al voor de uitspraak, anders gaan ze er toch van door en duiken onder. Daarna op vliegtuig richting land of dat nou mee werk of niet. Desnoods bundelen.

Zwizalletju | 13-04-18 | 05:43

Er is maar één oplossing die alle partijen tegemoet komt.
Annabel Nanninga wordt de nieuwe burgemeester van Amsterdam.

LibertasSimplex | 13-04-18 | 01:27 | 5

En nou ben ik niet een getalenteerd schedelmeter. Ik moet het doen met schattingen op basis van eerder gedroomde laboratoriumomstandigheden in welke ik mijn handen dan, in gedachten he, en ik ben er niet trots op, liefkozend op haar schedel had.
Op basis van die inschatting, is ze ook niet wit. Iets gemengds, eerder. Of iets ja ik weet niet.
Dus wat dat betreft zit ze ook goed, bij racistisch links.
Ik zeg Nanninga voor burrie.

LibertasSimplex | 13-04-18 | 01:44

Hoe voelt dat nou, dat tegen jezelf lullen ?

Zwizalletju | 13-04-18 | 05:39

Gaat nooit gebeuren. Waar Amsterdam ooit een hoofdstad was van vrijheid-blijheid, is het gewenste profiel nu bakfietshoofdstad van de wereld te worden. Femke Halsema past daar goed bij. Fatima Elatik nog beter vanwege de hoofddoek. Moderne moslima, vrouw en ze heeft al goede connecties met/bij de driehoek. Ook zal ze niet te zuinig zijn als het gaat om mooie projecten, zoals muziekpaleizen voor bevriende zangers lichte muziek.

Het is een gelopen race.

Rommelende Onderbuik | 13-04-18 | 09:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Amsterdam is gebouwd in de modder, staat op houten palen die langzaam maar zeker wegrotten. Duidelijker kan ik het niet omschrijven.

Ray Skak | 13-04-18 | 01:26 | 3

Ach niet alleen Amsterdam. Al die ingepolderde gebieden. Ik kan me nog herinneren toen ik 30 jaar geleden vanuit Limburg richting Amsterdam ging en begon bij een forexhandelaar en die echte oude Amsterdamse handelaren zeiden dan (om mij te testen): "Ach Basil, jullie zijn allemaal kinkels met de zachte "g"". Waarop ik dan zei. "Ach jongens wij lagen al in de Romeinse badhuizen toen jullie kinkels nog tot in de knieën in de modder stonden aan te kloten". Credits naar die jongens, ze vonden het een mooi antwoord en ze hebben mij er nooit meer mee lastiggevallen. Stel je voor tegenwoordig? Die sneeuwvlokjes hebben meteen een burnout na zo'n opmerking.

Basil Fawlty | 13-04-18 | 01:42

Het "gouvernement Limburg" mijn beste Basil, is van Venlo tot Slenaken één grote corrupte meurende maffiakliek. Met uiterst schimmige lokale bestuurlijke potentaatjes en nogal dubieuze transacties. Het "ons kent ons" kliekje waar overheid, bedrijfsleven én menig burger, met elkaar vuistdiep vwrwikkeld is in schimmige constructies en dealtjes. Allemaal normaal want "hier in Limburg doen we dat anders....". En het waren trouwens de Romeinen die destijds in het badhuis zaten. De limbo's renden in berenvel ook nog gewoon achter hun beoogd vreten aan.

Grijskijkert | 13-04-18 | 08:33

Het wachten is nu op een CDA raadslid met genoeg ballen om voor te stellen dat de wens voor een blanke mannelijke burgemeester van babyboomer leeftijd uitdrukkelijk wordt opgenomen in de profielschets.

lieverdeauddanreaud | 13-04-18 | 01:24

Is er eigenlijk al ergens een FvD of PVV burgemeester? #dtv

keestelpro | 13-04-18 | 01:12 | 1

Dion Graus wordt burgemeester van Artis.

Gulliver | 13-04-18 | 04:53

Als ik Amsterdam was, dan ging ik voor een achtbare voorzitter. Kon ik dat valse loeder van een Halsema, en die demente plaatsbezetter van nu gelijk afstrepen. Wegzetten als ongeschikt.
Maar ja. Ik ben Amsterdam niet.
Succes Amsterdam! Riool op rottende stutten.

LibertasSimplex | 13-04-18 | 01:11 | 2

Onze stad is er ook niet bijster goed uitgekomen bij de laatste verkiezingen...

PaRaR | 13-04-18 | 01:46

Het totaalcorrupte GroenLinks. Het is verschrikkelijk.

LibertasSimplex | 13-04-18 | 02:03

Maar wat nou als geen enkele vrouw zin heeft dan wel de moed kan opbrengen om in Amsterdam te solliciteren? Dat is toch het eerste vereiste: zonder sollicitanten valt er niets te kiezen. Ik hoor trouwens maar steeds dat veelgenoemde kandidaten bezweren dat ze niet in aanmerking (willen) komen. Als ze dan toch aan die halsketting gelegd worden weet je dat ze constant hebben gelogen..

Synecdoche | 13-04-18 | 00:44 | 1

Dat Halsema Burgervrouw word is allang uitgestippelt iets met baantjes carousel..

Danny2005 | 13-04-18 | 03:20

Als je dan hoort dat er een raadslid is die uitdrukkelijk, per amendement 'de wens van een vrouw als nieuwe burgemeester' opgenomen wil hebben in de profielschets van de nieuwe burgemeester... dan denk je: niks tegen een vrouw als burgemeester... rustig.. we zijn allemaal gelijk, geslacht is maar een sociale constructie... laat het kernwoord 'competentie' zijn.
Maar dan hoor je dat het Wakanda Simons is. Dan denk je: ja, u heeft helemaal gelijk Wakanda, bedankt voor het inzicht, de morele les, het stukje opvoeding, het aankaarten van het grote probleem/de boosaardige tekortkomingen van de schuldige witte mens. Dan wil je je het liefst op de grond laten vallen, haar uit respect niet in de ogen aankijken en onderdanig vragen of je haar voeten mag likken. Kernwoord 'submission'. Natuurlijk, dat is puur vanwege de kleur van haar huid. Omdat Wakanda daar zo'n punt van maakt. Maar dit mag je nooit zeggen. Dus doe je net of ze inhoudelijk zo enorm gelijk heeft, en wacht je gelaten andere maatregelen en quota af. En spreek je naar de buitenwereld uit dat je vurige wenst dat de nieuwe burgemeester een Wakandanesische vrouw wordt. Niet vanwege de kleur van haar huid, maar omdat ze daar goede burgemeesters kweken.

RickTheDick | 13-04-18 | 00:36

Rutger Wassink is enger dan welke fascist ook. Maar laat die deugfascisten hun gang maar gaan weten we zeker dat Yassar Klaver nooit groot wordt.

Luuk! | 13-04-18 | 00:29

Amsterdam gaat gebukt onder van Aartsen, mevrouw Simons legt de prio bij een nutteloos voorstel.

BozePaarseMan | 13-04-18 | 00:28

26 Feb 1993: De Amsterdamse politie begint met de uitzetting van criminele Marokkaanse illegalen naar hun geboorteland, acht eerder deze week, vandaag nog eens zes.

paartjehop | 13-04-18 | 00:12

Amsterdam begint steeds meer op nazi-Duitsland te lijken, vanaf "de machtsovername van 30 januari 1933".

DE partij heeft het voor het zeggen: Toen de NSDAP ism de Christendemocraten. Nu Groenlinks ism D66.

Democratische wetten worden langzaam-maar-steeds-vaker aan de kant geschoven: eigendomsrecht, kraakwet, zie uitstekende column.

"Foute" bewoners en eigenaren (nu huurders, toen de Joden) moeten hun huizen uit, plus eigenaren (Ymere) krijgen geen bescherming van politie/OM/burgemeester. En "goede" bewoners (uitgeprocedeerde illegalen) mogen deze vrijgekomen huizen in.

Geen aansporing, zeker niet, maar analogie: Zou de volgende stap zijn, dat er één of ander gebouw (Stopera?) in de fik gaat en dat rechts/een rechts individu/de PVV/FvD van links (Groenlinks) de schuld krijgt?? Zoals de PVV en FvD voor alles, voor alle het linkse falen de schuld krijgt. Bovenstaande naar analogie van de Reichstag-brand door Van der Lubbe??

De opkomst van links-fascisme in Amsterdam en daarna héél Nederland?

Jan3863 | 13-04-18 | 00:09

Ondertussen, op het hoofdkantoor van het partijkartel, de gezichtsloze Boomer neemt nog een trekje van zijn Cubaan en mopelt: Het maakt mij niets uit wat jullie in die profielschets zetten, zolang het antwoord maar Van Aartsen is. Dat was de afspraak.

lieverdeauddanreaud | 13-04-18 | 00:08

Het is altijd een feestje om de schrijfsels van Nausicaa Marbe te lezen. Haar pen heeft de kracht van een sloopkogel!

Rhenium | 13-04-18 | 00:04

Ruggengraatloze van aartsen, zou in het gewone burger leven nergens aan de bak komen. Het ontbreekt de man aan elke vorm van capaciteit op welk werkgebied ook. Hij kan nog geen kromme spijker recht slaan. Geen knip voor de neus waard!

vluchtelingallergie | 12-04-18 | 23:56 | 1

Ruggengraatloze van Aartsen legt de schuld van de krakersrellen bij de woningbouwvereniging.
Straks, voor de spiegel, vertelt hij zichzelf hoe voortreffelijk hij weer was.

Jan Dribbel | 13-04-18 | 00:08

Sylvana is een loepzuivere narcist. Ze kan niet zonder de aandacht. Voorlopig zijn we nog niet van haar af.

BrabantsVerzet | 12-04-18 | 23:37 | 4

Ik geef haar geen aandacht dat doen de linkse wel.
Maar goed zij is erg getraumatiseerd door haar afkomst.
Zij is geen witte en u weet als men geen witte is telt men in Nederland in Nederland niet mee.
De rede is doorgaans niet te achterhalen maar om een of andere duistere rede (buiten hun schuld) loopt gros van de Nederlanders niet met hun weg.
Syl is enkel bezig om op de meest beschaafde manier de Nederlandse bevolking te corrigeren.

botbot | 12-04-18 | 23:57

Zeker, zelfs als ze haar campagne totaal verprutst zijn er idioten die op haar stemmen. Die zien we de volgende verkiezingen dus gewoon weer terug.

BozePaarseMan | 13-04-18 | 00:31

Wat volgt is een verse mooie anekdote (had eerder al een tipje van de sluier opgelicht maar nu "the full version". Entertainment!).
@BozePaarseMan
En dat is natuurlijk de vraag, crux geef het een naam. Wtf stemt op zo iemand? Zoals ik laatst al schreef, ik was na de lokale verkiezingen bij het stadsloket hier in Amsterdam om mijn paspoort te vernieuwen en toen zat ze daar, met zonnebril natuurlijk want ze wil niet opvallen maar toch eigenlijk wel opvallen, om zich in te schrijven, want Mme had hier nog geen adres en dat moet je wel hebben als je in de gemeenteraad wordt gekozen. Anyways ze had een blonde, feminine, hipster, helper whitey met knotje en pratende kut, useful idiot, gevonden voor een adres. Probleem was. Die idioot stond ook niet ingeschreven. Dus je kreeg de hilarische "sketch" met allerlei misverstanden dat hij zich eerst moest inschrijven op een adres en zij daarna dus kon "leetchen" want geloof me, ze gaat fysiek niet in Amsterdam wonen. Ik zat me dat dus op gehoorsafstand met plezier aan te horen en te kijken en je wil niet weten hoe Mme onderdanig stond te glijden om het toch maar voor elkaar te krijgen binnen de wettelijke tijd en toen was de blanke, oeps witte ambtenaar die hun hielp achter het loket opeens geen probleem. Alles om je doel te bereiken.
Maar die helper whitey heeft ongetwijfeld op haar gestemd. Dat is buiten dat ze op zichzelf heeft gestemd dus nog 1 extra stem.

Basil Fawlty | 13-04-18 | 01:01
▼ 1 antwoord verborgen

Toch wel opvallend dat twee dames van niet Nederlandse komaf, Ebru en Nausicaa, meer ballen hebben dan het gros van de Nederlandse journaille bij elkaar. We zijn een laf volkje geworden (present company excepted).)

MickeyGouda | 12-04-18 | 23:34 | 1

Zij zijn niet bang en hoeven niet bang te zijn voor fascist of racist uitgemaakt te worden. Desondanks respect!!

Reaganmania | 13-04-18 | 01:32

Annabel voor Burgemeester.

echtpaul | 12-04-18 | 23:23 | 2

Over democratie gesproken waar u zo'n fervent voorvechter van bent.
Ze hebben daar links gestemd mijn waarde.

botbot | 12-04-18 | 23:42

bobot: dus? Voor de TK-verkiezingen is er rechts gestemd. Resultaat? Van links naar rechts: '66, VVD (allang niet rechts meer) en CDA na een serieuze poging om extreem links (GL) mee te laten doen. Hoezo: "recht doen aan de uitslag"?

Maytheforcebewithyou | 13-04-18 | 11:42

Sylvana wil een vrouwelijke psychiater met een beperking als burgemeester, laat er nu net eentje nog wat tijd overhebben.

Jan Dribbel | 12-04-18 | 23:19 | 2

Syl zag niet dat de vrouw in kwestie (lijdend aan psychologica fantastica inclusief lichamelijke beperking) de zaak zat te belazeren. Syl ziet trouwens wel meer niet. Soms vraag ik me af of Syl überhaupt wel thuishoort op deze planeet.

Gravin v Kippenbouth | 12-04-18 | 23:27

Kijken hoe Sylvana reageert als er aliens op aarde komen die zeggen dat de aarde nu ook van hun is, dat ze niet gedscrimineerd willen worden omdat iedereen in het universum gelijk is, kunst met aliens wordt vernietigd want kwetsend voor de groene mannetjes en o zo dom onwetend van de mens. De bijbel wordt herschreven en gaat dan over Adam, Eva en Kwurk. Etccetc

Patje2011 | 12-04-18 | 23:41

Amsterdam verdient Fatima Elastiek als burgemeester. Met een onbepaalde termijn.

artie | 12-04-18 | 23:05

Kan iemand Sylvana uitleggen dat een dergelijke eis op grond van geslacht niks anders is dan discriminatie en bij wet verboden is?

Re:Kniftig | 12-04-18 | 23:02 | 2

Ironisch genoeg is dat Artikel 1 waar u naar verwijst.
Het bewijst het wederom: De anti-seksisten zijn de nieuwe seksisten.
De anti-racisten zijn de nieuwe racisten. De anti-fascisten zijn de nieuwe fascisten. Bij Sylvana heiligt het doel kennelijk dermate hard de middelen, dat ze seksisme denkt te kunnen gebruiken als middel om seksisme te bestrijden.

Vage_eddie | 12-04-18 | 23:13

Ik wens Amsterdam van harte de eerste homoseksuele transseksuele zwarte pygmeeenburgemeester!

Veel plezier ermee!

mrXL | 12-04-18 | 22:57 | 3

Het liefst wel nadat ze zichzelf tot republiek hebben uitgeroepen, zodat de stank die dat moet geven niet meer overwaait naar ons publieke bestel.

Vage_eddie | 12-04-18 | 23:17

Toch wel genderneutraal he?

echtpaul | 12-04-18 | 23:18

Wat vinden jullie van een debiele homosexuele islamitische neger met een bult, een baard, een keppetje en Een bril als Burgermeester van Amsterdam?

TriestGeval | 12-04-18 | 23:45

Laat Sylvana met rust!

van Aartsen daarentegen is een heel ander verhaal.... weg met die windbuil

de visser | 12-04-18 | 22:36 | 9

@Hoeriharry
Ik zou na een week toch vragen of ze bier ging halen.

De Briemusketier | 12-04-18 | 23:04
-weggejorist-
Ries13 | 12-04-18 | 23:35

Ik zou haar op dat onbewoonde eiland gewoon doen. Er een beetje verstand in pompen. Schijnt bij AFD ook te werken.

C.Martel | 13-04-18 | 19:37
▼ 6 antwoorden verborgen

Het zal nog tien keer, twintig keer, honderd keer slikken worden.
Maar telkens zullen we via 'n omwegje de zwart-racistische taal van Sylvana Simons nodig hebben; om te weten hoe 't niet moet.
Uiteindelijk zal zij bijdragen aan de heldere notie, terwijl er nu nog bij weggekeken wordt, dat zwart-racisten als Simons onderstreept; hoe 'fout' die toneelspel-logica van import-zwarten is.
We zullen er nog vele malen van over ons nek gaan.
Maar we zullen de ingebeelde nep-emoties over slavernij helder begrijpen. (want omdat de slavernij al 150 jaar is afgeschaft, heeft niemand slavernij meegemaakt; en slechts van horen zeggen van iemand, die 't ook weer van horen zeggen heeft; 'dat zijn geen echte emoties; maar slechts cultureel toegeëigende drama-emoties, waar jezelf part nog deel aan had)
Via 'n omwegje Silvana dankbaar zijn voor de ontmaskering van alle zwart-racisten. Tja. Dat komt er van als velen er eerder bij wegkeken.

Der Paulie | 12-04-18 | 22:29 | 1

Even slikken en weer doorgaan, was dat niet het levensmotto van syl?
En ja, daar kunnen we allemaal een wijze les uit trekken.

De Briemusketier | 12-04-18 | 22:55

Kent iemand die grap van de Noord Zuidlijn? Ja die gaat op 22 juli na tienmiljard jaar te laat en te duur rijden met allerlei kinderziektes in de beveiliging en het hele OV zal helemaal omgegooid worden vanaf die dag. I heard you liked chaos so we put chaos in your chaos! Zo tekenend allemaal voor de idioterie van Amsterdam..

Zo en nu weer een nat washandje op m'n voorhoofd.

VeelTeSteil | 12-04-18 | 22:28 | 12

einStina | 12-04-18 | 23:44 |
Zucht, ah well. It makes the world go around. ;-)))

Basil Fawlty | 12-04-18 | 23:54

Basil Fawlty | 12-04-18 | 23:10
Ik merk 't Basil, ik struikel over de bakfietsen hierzo. Ik vind jammer dat het dorpse verdwijnt en alles super hip en pretentieus wordt. Ik zal er voorlopig mee moet leven. Maar goed dat is ook maar sentimenteel gezeik inderdaad en jammer dat ik er niet echt van profiteren kan want huurhuis maar wel komen de voorzieningen steeds dichter bij, dat dan weer wel, ja daar moeten we ook eerlijk over wezen. De tijden dat het lopend ondoenbaar is om proviand in te slaan zijn voorbij.

VeelTeSteil | 12-04-18 | 23:57

VeelTeSteil | 12-04-18 | 23:57 |
Ik was er laatst nog (begrafenis) en reed er rond en dacht, want het deed me heel erg denken aan de provincie (Limburg waar ik many many moons geboren ben), tsja mensen dat landelijke is over een jaar of 5 voorbij en dat is het sjw, millenial, hipster town. Alles onder het IJ is thans onbetaalbaar voor die groepen maar ze komen eraan als een zwerm sprinkhanen. En bereid je maar alvast nog meer voor. Het zijn bloed irritante zeikers met een hele grote mond, nul tolerantie en vol van zichzelf.

Basil Fawlty | 13-04-18 | 00:18
▼ 9 antwoorden verborgen

Het OM, vroeger nog neutraal maar nu waarschijnlijk ook bevolkt met thans D66-ers, GL-ers. Maak jullie borst maar nat. Dit is nog maar het begin. Zie thans de toekomst oftewel "bloem der natie" (cynisch) op bijvoorbeeld de VU, UVA, Radboud en TU Delft. SJW's en millenial jankers voeren de boventoon. Man, man, man.

Basil Fawlty | 12-04-18 | 22:25 | 8

@De Briemusketier
De Brammusketier? ;-)))

Basil Fawlty | 12-04-18 | 23:34

@Basil: Klopt, daarom ik interpreteer gewoon alles sarcastisch en cynisch, scheelt twijfel. Veel boeken worden er ook veel beter van. Anderen vinden dat weleens vervelend, maar ach... ;-))

einStina | 12-04-18 | 23:40

einStina | 12-04-18 | 23:40
Ghehehe!

Basil Fawlty | 12-04-18 | 23:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Vreemd, waarom wil Sylvana geen zwarte vrouw afdwingen? Een vrouw met een slavernijverleden, Invalide, lesbisch en Illegaal wonend in een kraakpand? Al die factoren maken zo‘n nieuwe burgemeester toch de genormaliseerde afspiegeling van Amsterdam? Of toch niet?

Albert5000 | 12-04-18 | 22:23 | 1

Een zwarte vrouw met slavernij verleden? Laat me niet lachen. Dat slavernij verleden is ruim 4 generaties terug, daar kun je geen aanspraak meer op maken (tenzij je te lui bent een nuttige bijdrage in de maatschappij te leveren, dan wel natuurlijk PC moet zijn).
Als we op die manier bezig zijn, heb ik er nog wel 1: Geen vrouwen omdat een zekere Eva ons ongeveer 6000-8000 jaar geleden ongelooflijk heeft genaaid. Aangezien die effecten vele malen groter zijn dan de effecten van slavernij (welke grotendeels door arabieren/islamieten en zwarte bevolking ruimschoots gefaciliteerd werd(wordt).(Een donkerdere huidskleur kan dus voor zowel dader als slachtoffer staan, dat terzijde).
Gezien de geleverde erfzonde van Eva, zou er nooit meer enig lid van enige gleufbrigade ook ooit maar iets mogen zeggen.

InAnumPerRegimine | 13-04-18 | 08:26

Nederland stikt van de vrouwelijke en mannelijke burgemeesters.
Vreer For Mayor!

LuckyGirl | 12-04-18 | 22:21 | 8

Nah, ik kan ermee leven, ken toch veel leukere dingen om te doen.

einStina | 12-04-18 | 22:40

einStina | 12-04-18 | 22:40
Vast niet reaguren?

VeelTeSteil | 12-04-18 | 22:46

Nou, dat heeft ook zo z'n voordelen :)

einStina | 12-04-18 | 22:51
▼ 5 antwoorden verborgen

En weer las syl een ingezonden voorstel voor.

Chemokar | 12-04-18 | 22:15 | 2

@Winter
Zeer juist, en ter aanvulling, wat zegt dat over de redactieleden van dit weblog.

De Briemusketier | 12-04-18 | 22:32

Dat was een brug te ver, eentje terug bitte.

De Briemusketier | 12-04-18 | 22:35

Heerlijk om toe te kijken hoe die Amsterdammers verzwolgen worden in hun eigen gekte. Maar ik heb wel te doen met die paar procent weldenkenden die daar nog wonen.

Roodneus | 12-04-18 | 22:14 | 2

Hoe weldenkend ben je wanneer je daar nog woont?

Winter_is_coming | 12-04-18 | 22:21

De laatste weldenkende amsterdammer wordt strakkies door La Halsema persoonlijk met een touw om zijn nek aan de trekhaak van dr volvo gehangen en ritueel over de gracht richting Het IJ gesleurd, waarna wethouder van onderwijs paul rosenluller hem de majem in relativeert.

De Briemusketier | 12-04-18 | 22:29


dinsdag 15 de. 1992. Het Horeca Interventie Team valt 21 horecazaken binnen. Politie, douane en belastingdienst zijn vooral geïnteresseerd in het doen en laten van de eigenaren, die worden verdacht van belastingfraude, handel in harddrugs of vuurwapenbezit. De Vreemdelingenpolitie zet 37 illegale vreemdelingen met een strafblad direct het land uit. Burgemeester was Ed van Thijn. Die 2x kamp Westerbork overleefde.

paartjehop | 12-04-18 | 22:13 | 1

het kan

de visser | 12-04-18 | 22:42

Zonder grap... moet Amsterdam niet gewoon onder curatele worden gezet... vanwege de enorme schuld... de problemen met moslims en asielzoekers... de totale staatsafhankelijkheid... deze stad verdient een (soort van) dictator die zegt... "Het schip gaat die kant op!"

kibambam | 12-04-18 | 22:10 | 1

Lijkt mij een prima plan. Noord Zuidlijn is een grote farce geworden we kennen allemaal het verhaal wel. Nu gaat men ook een +10 meter hoge brug bouwen over het IJ. Minister van infra Schultz was tegen en met haar al die andere provinciepoppetjes maar neen het ego en de prestige van de hoofdstedelijke ambtenaren prevaleert in deze. Over een paar jaar komen de winnaars van alle grote wielrenrondes dus uit Amsterdam...

VeelTeSteil | 12-04-18 | 22:16

Silvana discrimineert er openlijk op los.

Weg met alle witte mannen!

frickY | 12-04-18 | 22:08 | 5

Hoho! Wanneer de witte man rijk is vindt SS dat helemaal topperdepop.
Winter_is_coming | 12-04-18 | 22:12

Alleen als er voldoende pecunia haar kant op vloeien. Alleen waar vind je zo'n rijke witte met een voorkeur voor een activistische dame met pH waarde 2.5 of lager?

ScumbaggusMaximus | 12-04-18 | 22:24

Gelukkig heeft ze niets tegen blanke mannen. Ik vraag me trouwens af of er zwarten zijn die een hekel hebben aan negerinnen.

BrabantsVerzet | 12-04-18 | 23:42

@ ScumbaggusMaximus 12-04-18 | 22:24

Dit artikel heeft het fout: www.knowhownu.nl/2015/01/18/wat-de-zu...
De zuurste plek op aarde is daar waar SS zich op dat moment bevindt.

InAnumPerRegimine | 13-04-18 | 08:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben die kutwoning van mij ook zat. Gratis een villa bewonen lijkt me zalig. Waar zijn die linkse helpers als je ze nodig hebt... Hrmpf.

VeelTeSteil | 12-04-18 | 22:06 | 5

HoerieHarry | 12-04-18 | 22:27
Zit die deerne van wijlen van der Laan er niet in? Maakt niet uit die gaat maar tussen de zieligerds in de Rudolf Hess straat zitten. Laat maar weten wanneer ik erin kan. Laat dat buurtfeest maar zitten. Geen zin in nare gjachtjegjojdel bewonuwrs in mijn villa...

VeelTeSteil | 12-04-18 | 22:40

Potje schoensmeer?

Twisted_Faith | 12-04-18 | 22:42

Twisted_Faith | 12-04-18 | 22:42
Soewarte VTS represent GS ft alle reaguurders je weet. Die ding werkt.

VeelTeSteil | 12-04-18 | 22:45
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
AtjePatatje | 12-04-18 | 22:05 | 2

Of die burgemeester man of vrouw is maakt niet uit. De eerste taak is wel duidelijk: mannen marcherend in hoge laarzen overal aan laten kloppen met de vraag naar een eigendomsbewijs/huurcontract mit Ausweis.

Leptob | 12-04-18 | 22:05

Waarom geen regenboog gekleurde biseksuele transgender als burgemeester. Dat zou volgens de media de gemiddelde Amsterdammer moeten voorstellen.

GroetenVanUrk | 12-04-18 | 22:05 | 3

Breng hen aub niet op ideeen!

ScumbaggusMaximus | 12-04-18 | 22:25

La Halsema ten voeten uit beschreven dacht ik zeau even.

De Briemusketier | 12-04-18 | 22:45

Dus Halsema een genderswitch laten doen en klaar is Kees Halsema.
Zowieso zou Femke H., als racist die ze is ( sargasso.nl/femke-halsema-en-de-zwarte... ), geen Burgemeester mogen worden (als GL tenminste nog steeds voet bij stuk houd met commite 21 maart: geen racisten in de raad)

InAnumPerRegimine | 13-04-18 | 08:11

Raadslid Sylvana Simons wil per amendement laten opnemen dat de wens van Femke Halsema als nieuwe burgemeester uitdrukkelijk wordt opgenomen in de profielschets van de nieuwe burgemeester.

koeberg | 12-04-18 | 22:04 | 1

Ik wil ook heel veel. Maar in huize Winter sta ik stemrechttechnisch alleen. (En mevrouw Winter hweft veto rechten, lang leve de democratie)

Winter_is_coming | 12-04-18 | 22:05

Wat Amsterdam ook kiest, het is duidelijk dat hun stip aan de horizon is de stad joden- en homovrij te maken, de smeerlappen.

smdyasc | 12-04-18 | 22:02 | 1

En autovrij niet te vergeten.

Trumme | 12-04-18 | 22:09

Scherpe woorden, pakkende zinnen en rake boodschappen weet deze dame te produceren. Wat Van aartsen betreft: de beste man is tijdelijk aangesteld en doet daarom goed om niet al te forcerend op te treden, zeker omdat het lijkt dat zijn wens -laten we wel wezen, hij zou de krakers onmiddelijk willen uitzetten- niet word gedeeld door de meerderheid van de versgekozen 020 raad. Daarnaast, Van Aartsen zit op het eind van zijn kunnen. Door een aftakelende ziekte. Dat zou verder geen invloed mogen hebben maar kan wel verklaren waarom hij steeds softer wordt.

Lepo | 12-04-18 | 22:01 | 1

Dus de verkeerde man op de verkeerde plek. Ze hebben daaro net een doodzieke burgervader gehad. Deze stad moet een krachtige burgervader krijgen die de idioterie van de verkiezingen in goed beleid dat de inwoners dient omzet.

Trumme | 12-04-18 | 22:12

sylvana Simons is een surinaamse neo-koloniale trudt met de bijbehorende missionarisneigingen en verborgen graaiagenda. Vooral het laatste, want werken voor je geld is voor de blanken.

De Briemusketier | 12-04-18 | 22:00 | 2
-weggejorist-
BrabantsVerzet | 12-04-18 | 23:45

Islamsterdam, daar kom ik toch niet uit vrije wil, iedereen en zn moeder moesten zonodig Yasses Klaver stemmen?! Dan krijg je dat veenlijk van een Halsema ook als burgemeester, Amsterdam wil het en ik wil er vanaf.

Plorkface | 12-04-18 | 21:59 | 6

@Winter
LOL, van aarsen met zo'n stopbordje in een rolstoel op een treinoverweg, welk een treffend beeld.

De Briemusketier | 12-04-18 | 22:15

Dan heb ik toch liever Kees Flodder als baas. De blonde met mooie rondingen Kees bedoel ik dan.

Winter_is_coming | 12-04-18 | 22:20

Veenlijk? Ik moest lachen hoor...

Ries13 | 12-04-18 | 23:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Laat Femke maar komen. Veel slechter dan die Blauwe Stropdas (van dezelfde partij als deze volslagen idioot upload.wikimedia.org/wikipedia/common... ) kan zelfs zij het niet doen. En de import in mijn stad heeft GroenLinks gestemd. Laat Democratie haar werk doen en straks zien we wel verder.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 12-04-18 | 21:58 | 7

Rosenluller doet iets in het onderwijs tegenwoordig, ik zag zijn naam langskomen in verband met een artikel over de voortschrijdende debielisering der leerplichtige kinderen. Een Wethouderschap Onderwijs 020 zou er toch op zijn minst in moeten zitten.

De Briemusketier | 12-04-18 | 22:20

zwarte_weduwe | 12-04-18 | 22:14
OK dan. Relativeren tot op zekere hoogte. Het blijven activistische groenlinkers.

HoerieHarry | 12-04-18 | 22:21

zwarte_weduwe
Noem nu toch in vredesnaam niet de naam Rosenmöller, straks denkt nog iemand oh ja, die leeft ook nog, met rampzalige gevolgen. Wees, als je die kist wilt openen, gewapend met puntige houten pinnen en een stevige hamer. En dan goed op de hartstreek mikken.

johannijhof | 13-04-18 | 02:01
▼ 4 antwoorden verborgen

I.p.v Bij1 maar voortaan Uit1.

ja,diedus! | 12-04-18 | 21:57 | 1

Bij1 staat All1 in de Stopera

Winter_is_coming | 12-04-18 | 22:09

De Amsterdammer verdient nog veel meer van dittum met hun GL.

marrretje | 12-04-18 | 21:56 | 3

Precies, op naar de perfecte groenlinkse deughel!

De Briemusketier | 12-04-18 | 22:05

Hoho, veel van die GL-stempurds zijn pas in de hoofdstad gearriveerde studentjes...

kapoerewiet | 12-04-18 | 22:16

Waar ik zat niet en dat was heel dicht het vuur.

marrretje | 12-04-18 | 22:48

Mark my words: de procedure rond de burgemeestersbenoeming in 020 wordt er één met heel veel gedoe. Er gaat zeker gelekt worden uit de vertrouwenscommissie.
Hoewel dat staatsrechtelijk verboden is, zal ik er geen traan om laten.
Laat maar duidelijk worden welke politieke spelletjes (Halsema!!) daar gespeeld worden.
Als er één systeem rijp is om opgeblazen te worden dan is dit het wel.
Ik kan niet wachten...

Amsterdamsko | 12-04-18 | 21:56

Ik roep het al enige tijd,
LaKaakklem moet en zal de nieuwe burgermeesteres van Islamsterdam worden,
Het benoemen van een nieuwe burgemeesteres duurt te lang, de meute moet eerst worden klaargestoomd. En dan gaat het onvermijdelijke gebeuren.
Waarom denk je dat Femke Halsafsnijdersma al maaaanden lang stil is in alle media ?

Wijze uit het Oosten | 12-04-18 | 21:55 | 1

Kaakklem was vroeger een dodelijke ziekte. Blijkbaar heeft madame een genetische afwijking.

piet selderie1116675 | 13-04-18 | 00:36

als Famke Helsema directrice van de kinderboerderij Amsterdam wordt en Sylvana Simons haar secondant, mogen alleen zwakzinnigen, verminkten, slaven, en andere zieligerds erin wonen en worden alle normale mensen verbannen. Dan wordt Amsterdam gewoon een volledige Open Inrichting 2.0 waarvoor Mies Bouwman destijds zoveel moeite gedaan heeft. Jozias van Aars krijgt een standbeeld en een Staatsbegrafenis aangeboden en Famke Helsema neemt een blanke boze man als huisdier.

Annemariakoekoek | 12-04-18 | 21:55 | 1

Dan komen er ook niet meer zo veel toeristen. En dat is ook wat ze wilden.

zwarte_weduwe | 12-04-18 | 22:15

Ik wens de gemeente Amsterdam een burgermeester die ze verdient. De bewoners hebben gekozen voor een coalitie van wereldvreemden, parasieten, krakers en communisten.

In dat profiel komen mij pareltjes voor als Tara Singh Varma of Ella Vogelaar. Of die oud-burgermeester van Zaanstad, die de tuigvloggers op een voetstuk hees.

Of een genderneutrale topkandidaat als Alexander Pechtold.

Ze mogen het hebben. Op voorwaarde dat de ringweg wordt voorzien van een muur van tien meter hoog. Lekker hun eigen reservaat.

Glasgow Argus | 12-04-18 | 21:54 | 2

Ik ben voor. Als we de boel laten vollopen met water.

piet selderie1116675 | 13-04-18 | 00:35

Kunnen we de ringweg ook hernoemen naar de Rimweg?
Binnen de RIM wordt u genomen...

InAnumPerRegimine | 13-04-18 | 08:02

Alweer die rare mentale spagaat waar links het patent op lijkt te hebben.
Als ik van een persoon het gender veronderstel ben ik een bekrompen en, waarom niet, ook een homo- en transgenderfobe provinciaal, maar als het over de nieuwe burgemeester gaat mag opeens wel geëist worden dat het een vrouw wordt?
Of denkt Sylvana dat zijzelf, met haar jarenlange bestuurlijke ervaring, een kans maakt op het burgemeesterschap?

spanarchist | 12-04-18 | 21:53 | 1

Kan Sylvana het nog erger maken dan het al is?

Arachne | 13-04-18 | 22:17

Sylvana heeft gelijk. Een vrouw is uitstekend. Zolang het maar geen negert wordt.

Montgomery Burns | 12-04-18 | 21:51 | 4

Maar die dikke moslima spreekt dan toch wel de taal van de meerderheid.

ariedeknaller | 12-04-18 | 21:59

HoerieHarry | 12-04-18 | 21:53
Nederland heeft al een moslima met beperkte woordenschat en verschrikkelijk accent als Kamervoorzitter, dat lijkt me ruim voldoende.

spanarchist | 12-04-18 | 22:01

Ik vind dat Arib het prima doet. Het enige waar ik wat op aan te merken heb zijn haar twee paspoorten.

piet selderie1116675 | 13-04-18 | 00:34
▼ 1 antwoord verborgen

Je zou eerder verwachten dat het van Sylvana Simons een onzijdig typ moet zijn. Van Aartsen komt al aardig in de buurt, hij heeft aantoonbaar geen ballen.

JI-HAAT | 12-04-18 | 21:49 | 2

En het is een lamlul.

ja,diedus! | 12-04-18 | 21:53

Een VVD-er ten voeten uit.

piet selderie1116675 | 13-04-18 | 00:33

Ik heb prima ervaringen met Roemeense vrouwen.
En nee, het had niets te maken met bordelen (voor de smeerpijpen die dat denken).

Raadslid (laat me niet lachen) Simons moet nu echt eens stoppen met zeuren want ik heb er genoeg van.

HoerieHarry | 12-04-18 | 21:46 | 7

Ui? Zwitsal, zwitsal.

WasHetMaarMakkelijk | 12-04-18 | 22:18

HoerieHarry | 12-04-18 | 22:16
Nice!

VeelTeSteil | 12-04-18 | 22:24

En? Zit er ook een kudt aan? Of hoe moet ik dat voor me zien?

piet selderie1116675 | 13-04-18 | 00:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Femke Halsema is een kenau en manwijf en heeft dus m/v kenmerken. Geknipt voor de functie als burgermeester dus. En Van Aartsen. Het is natuurlijk te gek voor woorden dat je zo'n idioot in een dergelijke functie zet.

brutus68 | 12-04-18 | 21:44
-weggejorist-
hoogstetijd | 12-04-18 | 21:43 | 2

Ik stel voor dat Amsterdam een facistische burgemeester krijgt. Een echte. Zo’n niet te vermurwen houwdegen. Met alleen maar zwarte kleding. En een fles Robijn klein en krachtig.

Stijlicoon | 12-04-18 | 21:40

Sylvana is inderdaad artikel1 alweer vergeten.....doos.

Oepsie1234 | 12-04-18 | 21:39

Karwei is ook klaar met mevrouw S., ze was jarenlang de stem van "Karwei" uitgekotst.. en terecht.

Biologische_Dildo | 12-04-18 | 21:38 | 1

Vreemde match. Karwei impliceert werken!!!

ole guapa | 12-04-18 | 22:09

Sylvana Simons voor burgemeester. Dat zou pas lachen zijn.

LibertasSimplex | 12-04-18 | 21:37

Nou moe, mevrouw Simons, bent u nu alweer vergeten wat Artikel 1 waar u zo mee dweepte inhoudt? En dan toch op geslacht een uitzondering willen maken? Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

devil13 | 12-04-18 | 21:37 | 2

Alles wat een kleurtje heeft mag meer , iets met mantel , liefde & bedekken. Zelfs als ongewenst aanwezige kraken. Krijgen ze trouwens geen boete voor het niet kunnen tonen van een ID ? Moet je als blanke belastingbetaler eens proberen. Ja , meneertje hoe weten wij nu wie u bent ? U mag mee naar het buro en dan zoeken we het daar uit. Dan kan het wel. Artikel 1 kan dus ook in de prullenbak.

ja,diedus! | 12-04-18 | 21:43

50% van alle burgemeesters vrouw. Voor! Maar dan ook 50% van alle vuilnismannen, rioolonderhoudsmannen, programmeurs, bouwvakkers, booreilandhelden, vissers etc vrouw. Alleen dan!!

Winter_is_coming | 12-04-18 | 22:16

Het ego van jozias van aartsen is groot genoeg om op een stoel naast het ego van jeroen krabbee te zitten.

De Briemusketier | 12-04-18 | 21:37

Wie? Who cares.....

Is dit nog nieuws? | 12-04-18 | 21:36

S. Simons is compleet van het padje af... Minder dan 4 jaar geleden liep deze dame haar zakken te vullen in het mannenbolwerk ING/NN als presentatrice op bedrijfsbijeenkomsten... hypocriet of niet?

Biologische_Dildo | 12-04-18 | 21:36 | 1

Hypocriet ? Discriminatie en uitsluiting op basis van. Het moet niet gekker worden.

ja,diedus! | 12-04-18 | 21:37

Sylvana is weer heerlijk aan het uitsluiten.

ja,diedus! | 12-04-18 | 21:36

Misschien weet Sylvana nog een werkeloze weggepeste zwarte piet te vinden die nu tijd over heeft om burgemeester te worden.

ja,diedus! | 12-04-18 | 21:33 | 1

das zwarte petra dan? Of wil Sil zelf?

lovekila | 12-04-18 | 21:35

Koekkoek, ze mogen Halsema hebben, lachen dat openlucht theater!

MoltisantiBeer | 12-04-18 | 21:32

Femke Halsema is natuurlijk een veel betere burgemeester.....

lingo star | 12-04-18 | 21:32 | 5

@liniaalrectaal: it just gets worse.

Reagurend_Nijlpaard | 12-04-18 | 21:55

Wanneer je denkt: "Het kan niet slechter worden.", dan wordt het...

Winter_is_coming | 12-04-18 | 22:18

Tja Amsterdam wil gewoon Femke, het is een match made in heaven (or hell)

lingo star | 12-04-18 | 22:31
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken