Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nummer 3 Forum voor Democratie, Susan Teunissen, jorist zichzelf uit renaissancevloot

Social

Ja, jeetje. Het vlaggenschip maakt water. Landmachtofficier Susan Teunissen, die op 15 maart als #3 van het FvD 8.505 voorkeursstemmen haalde tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, zwaait af. Via communicatieplatform www.twitter.com laat Teunissen weten dat "De manier waarop het partijbestuur omgaat met opbouwende kritiek verre van democratisch is." En ja, dat verliep ook wel een beetje met de harde hand natuurlijk. Gisteravond lichtte FvD-lid Roel Mooijekind, die zich inzet voor meer interne democratie, zijn verhaal toe bij RTL Late Night, en kreeg toen door Humberto toegeschoven dat "interne democratie klein bier is vergeleken met het omarmen van rassenleer". Heus een en ander aan te merken op het FvD hoor, maar het omarmen van rassenleer is toch wel ook weer wat hyperbolisch. In ieder geval, hoogste tijd dat het bestuur even heel zorgvuldig in de damage control gaat, want HET KARTEL wil jullie kapot en dit alles speelt hen natuurlijk maar wat in de kaart.

UPDATE: Hier integraal De Admiraal z'n brief aan z'n muitenerende matrozen.

Reaguursels

Inloggen

Dit doet Thierry goed, rotte appels moet je gelijk verwijderen, niet te lang mee door sudderen, Voordat je het weet is al je goede fruit ook verrot. Gezond fruit maakt verrot fruit niet gezond, maar andersom wel. Met ex VVD'ers moet je al helemaal niet in zee gaan. Deze mensen zijn zo verrot door M. Rutte dat ze het verschil tussen waarheid of een leugen, goed of slecht niet meer weten.

poisonivy | 09-02-18 | 21:38

Haha wat is die Humberto toch een raar figuur. Totaal niet serieus te nemen.

Wat een idiote discussie is het nu geworden. Ben benieuwd naar het debat van vanavond over de toekomst van Adam tussen de lijsttrekkers. Hopen dat er toch nog wat inhoud te vinden is. Bij vooral Klaver en Pechtold zal het wel weer een groot drama worden.

Als het racisme verhaaltje daar weer op repeat gaat staan wordt alleen Baudet er beter van, als hij ten minste niet in de verdediging schiet.

Linkje naar het debat dat rond 20:00 begint voor de geïnteresseerden: livestream.com/debalie/fractievoorzit...

Luckystriker | 09-02-18 | 18:58

Je hebt opbouwende kritiek, iemand anders heeft een andere mening ja dan zeker ben je ondemocratisch. Logisch.

Schilder58 | 09-02-18 | 18:28

een studieclubje naar rassentheorieën en ander fascistisch gerochel "Renaissancevloot" durven te noemen. Misleidende "newspeak", een dekmantel over de bruine drek die dit partijtje van absolute minkukels over de simpelmansen van dit land probeert te leggen. En voor de goede verstaander, ik ben niet links.

bdn01 | 09-02-18 | 17:12 | 3

Ook niet geïnformeerd zo te lezen.

bwanabanjo | 09-02-18 | 17:43

Uw tegel heeft wel veel weg van gerochel, drek, minkukels, fascisme, misleiding enz van een simpelman.

Graaier | 09-02-18 | 17:54

@ bwanabanjo | 09-02-18 | 17:43
Zeer goed geïnformeerd, en het daardoor 200% met u oneens.

@ Graaier | 09-02-18 | 17:54 Ik gebruik nu maar eens de vocabulaire die de gemiddelde reaguurder misschien begrijpt. Ik wil het niet naar een veel hoger abstract plan tillen.

bdn01 | 09-02-18 | 18:17

Het is natuurlijk geen toeval, dat juist 'n maand of wat vóór de verkiezingen, de ingegraven trollen zich manifesteren als puisten.
Dat was hun heimelijke doel.
De te bestrijden partij van binnenuit saboteren en in 'n kwaad daglicht stellen.
Is dat niet wat paranoïde van mij (?), nou nee, kijk maar naar wat iedereen kan zien en constateren.
Stel; je bent 'n brave burger en wilt integer bij FvD je steentje bijdragen. (dat kan)
En stel je wilt ook graag meebeslissen over de koers van FvD. (dat kan)
Maar op welk moment begin je dan te sputteren en de dreigen, als je niet direct je zin krijgt, door 't bestuur van FvD van drie leden naar 7 leden te laten uitbreiden, zodat de besluitvorming ernstig verwatert, lees, 'n veel grotere kans op tegenspraak en LPF-toestanden oplevert.
Meer precies: ga je als integer lid van 'n nieuwe partij stennis trappen en met veel bombarie naar de vijandige pers stappen, als niet-direct ja-en-amen op je vragen is gereageerd?
Wie is er dan 't loeder, de kloothommer, de bitch?
Zou iemand 'n integer lid zijn, met 't beste voorhebbend met FvD, 'dan'zou je wachten tot na de verkiezingen, en rustig de groei van je partij verder vormgeven.
Maar als je klote-trol bent, met 'n valse agenda, dan breng je juist je veranderdrift naar buiten in 'n vorm, waarmee je zoveel als mogelijk schade wil berokkenen aan de partij, waar je daarvoor nog over zei, dat die je zo zou aanspreken als nieuw democratisch geluid.
weer anders gezegd; wie zich gedraagt als chanterende en rotzooi trappend lid, is helemaal niet passend bij FvD, maar heeft zichzelf als ondemocratisch paard van Troye ontmaskerd.
Is deze politieke puistenkop van FvD erg (?); tja, 't ziet er niet zo mooi uit als 'n gave huid, maar iedereen wéét, dat dit soort puisten sowieso weer overgaan; en dan blijft FvD weer gewoon in gereinigde vorm over.
Dit zijn groeistuipen van 'n politieke partij; er zit 'altijd' vervuiling in nieuwe verenigingen die er qua gedachtengoed helemaal niet thuishoren.
De 'oplossing' van Wilders was er één uit nood geboren; met maar één lid (Wilders zelf) kon er tenminste geen oproer door puisterige trollen ontstaan, maar de prijs is hoog; Wilders moet alsmaar aan 't roer blijven staan, jarenlang als 'n Don Quichotte vechtend tegen windmolens, om de vijandige pers van zich af te houden).
De 'oplossing' van FvD is juist gelegen in 'n klein bestuur zolang de partij nog niet gesetteld is. Dat is 'n sympathieke oplossing; democratisch maar hecht als kleine leidende groep in de groeifase.
En omdat de oproerkraaiers er niet in slaagden het bestuur van FvD van binnenuit te vervuilen met LPF-toestanden, gaan de trollen nu maar als puisten zoveel als mogelijk pus produceren. Heus, dit gaat voorbij.
Dit is 'n mooie ontgroening voor FvD in de politieke arena; want 'daar' tel je pas mee, nadat je door 't bek van anderen als basische bad bent gekropen, en als je daarna 't maagzuur van de anderen kunt doorstaan. In de toekomst staat FvD ook nog 't nodige aan gal te wachten, en tegen die tijd zijn 't grote jongens.
Het komt in deze politieke spijsvertering dus goed, maar de toelatingseisen zijn nogal straf; de oude machtshebbers, en met name de parasiet D'66, weten maar al te goed, dat hun dagen geteld zijn; de oude politieke partijen bewijzen met hun cordon sanitair (zie Amsterdam), dat de oude politiek zichzelf gaat laten opknopen aan 't touw, waarmee ze nu nog anderen willen vastbinden.

Der Paulie | 09-02-18 | 17:00 | 3

onzin. De FvD doet maar in 1 gemeente mee. De verkiezingen doen er dus niet toe voor de FvD.

Een forum is geen eenmanszaak. Of vennootschap van drie man. Een forum een een grote kring van de creme de la creme van intellect en ervaring. FvD is daar snel naar toe gegroeid. Dan moet je breed georganiseerd zijn en niet de partijvoorzitter tevens de TK-fractie-voorzitter laten zijn. Daar hebben we de PVV al voor. Wat prima is, maar dan kan de FvD zich opheffen, want de PVV is er al. De toegevoegde waarde van de FvD zat hem in een beschaafde, breedgedragen variant van gezond verstand. En dat zit heus niet alleen in Baudets koppie. Die kan best nog wat slimkezen naast en boven zich dulden. Voor de Provinciale Staten Verkiezingen (Die er wel toe doen!) moet een breedgedragen FvD een feit zijn. Ook intern. Anders wint Juncker. Echt.

tipo | 09-02-18 | 17:12

Ik moet iedere keer weer lachen om de toch wat pompeus gekozen naam: Forum voor Democratie. Dat schept de verwachting van een Forum Romanum waar op niveau van gedachten wordt gewisseld over onze democratie, ons bestuur en de richting naar de toekomst. Maar nee, helaas, het lijkt het zoveelste vehikel voor persoonlijke schijnwerpers, ego's en botsende ambities. Met een teleurstellend niveau aan inspraak, duscussie en onderwerpkeuze (die is gewoon populistisch in een quasi-intellectueel jasje). Jammer FvD. Had mooi kunnen worden, maar blijkt een flop.

Beste_Landgenoten | 09-02-18 | 17:20

Deze FvD'er zat er al voor de TK verkiezingen. Had het toch echt tactischer geweest om voor die verkiezingen de boel te laten klappen.
Maar goed, FvD is dus blijkbaar een trollenpartij volgens de lavendelsekte. We zullen het meenemen.

KennyKiezen | 09-02-18 | 18:46

Elke partij heeft een partijprogramma. Daar kun je je wel of niet (grootdeels) in vinden. Maar tegen de haren in blijven wrijven en dan achteraf gaan janken wanneer nadat het genoeg is geweest er uit wordt gezet? Tja...

Zou bijna denken dat het mollen van andere partijen zijn?

Jan, Leiden | 09-02-18 | 15:56 | 1

Wat bezield zo'n snotaap. 15 minutes of fame.zag zich als lijsttrekker voor provincie 2019, maar bleek te licht. Dan maar zo

kler9 | 09-02-18 | 16:26

In plaats van continu oppervlakkig en ad hominem te zijn, kunnen ze zich ook eens richten op de falsifieerbaarheid van die wetenschappelijke onderzoeken.

JackStick | 09-02-18 | 14:53 | 4

Kortom, FvD jorist zichzelf.

LinkeLotje | 09-02-18 | 15:38

@Beste_Landgenoten Het punt is dat Baudet nu aangevallen wordt door mensen die deze wetenschappelijke onderzoeken niet serieus nemen. Het gaat er niet zozeer om wat je met de uitslag zou willen doen, of dat er überhaupt beleid op te maken valt, zoals je zelf al terecht aangeeft, maar totdat het tegendeel bewezen is mogen deze onderzoeken natuurlijk niet in twijfel getrokken worden. ‘In gelijke gevallen dienen alle mensen gelijk behandeld te worden’ (Art. 1). Vindt Baudet ook, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat alle mensen gelijk zijn, bijvoorbeeld qua IQ. Met deze unconvenient truth lijken veel mensen, zoals Jesse Klaver, het echter niet mee eens te zijn. Waanzin natuurlijk, in wat voor universum leeft die jongen? Als je het niet eens bent met de uitslag omdat je denkt dat het niet klopt, prima, dat vermoeden mag je hebben, maar wie eist bewijst. Ik heb tot dusver geen enkele reden om de uitslag van deze wetenschappelijke onderzoeken te verwerpen, en als gevolg daarvan Baudet niet serieus te nemen.

JackStick | 09-02-18 | 16:07

Ik ben het in zoverre met je eens, dat het enigszins de kop in het zand steken is voor wat de wetenschap bewijst. Als er inderdaad een verschil is in IQ, zou dat best kunnen, al zitte er honderd haken en ogen aan de methodiek en whatever, stel dat er verschil dan is dat een gegeven. En dat gegeven kan je onwenselijk vinden, maar daarmee is nog niet onwaar. Dat is een.
Twee, de vraag is waarom zou je zoiets (als leider van een politieke partij) interessant vinden? Het is niet zomaar wetenschappelijke interesse uiteraard, het dient een politiek doel. Anders werd dit niet zo'n toestand. Het doel doet zich vermoeden in de richbting van Baudets stokpaardje, de eigenheid van eigen cultuur, de superioriteit van onze westerse waarden en en daarmee automatisch gepaard gaande negatievere beoordeling van anderen. Het is niet nieuw, het is ook geen geheim dat de FvD flirt met dat soort proefballonetjes.
Wat zeker is: Het trekt aandacht, het polariseert, het genereert steun en afkeuring anderzijds. Is het een wenselijk onderwerp in de politiek? Ik vind van niet. Ras en IQ discussies maskeren het feit dat de verschillen nauwelijks significant zijn en niet terzake doen per individu. Mensen zijn uiteraard niet gelijk, maar wel gelijkwaardig volgens de wet. Maar de FvD houdt expres de discussie erover open, wetende dat zoiets aanslaat bij het daarvoor gevoelige deel van het volk.

Beste_Landgenoten | 09-02-18 | 16:44
▼ 1 antwoord verborgen

Mooi zo. Huilenbalken en zeikerds die de partij willen kapen voor eigen meninkjes, verder niet kijken dan de neus lang is of uit zijn op een baantje vallen zo snel af.
Groeistuipen en kinderziektes. Snel afscheid nemen en door met een kansrijke kern.
Het is verdomme geen majorettevereniging.

Rommelende Onderbuik | 09-02-18 | 14:28

En ook hier wreekt zich weer het allergrootste probleem van de politiek in het algemeen en het parlementaire systeem: politieke partijen.
Waar het om zou moeten gaan is het landsbestuur en het beleid, maar in plaats daarvan worden door sommige mensen de vehikels veel belangrijker gevonden. De partij als instituut, als zelfstandige corporatie wordt in hun gedachten belangrijkste instrument voor persoonlijke carrière. Getrapte democratie via de partij is de zogenaamd heilige graal. Je vraagt je af: waarom eigenlijk? In onze grondwet bestaan partijen helemaal niet. Het woord partij komt niet éénmaal voor in de grondwet. En waarom is die partij dan de facto wel het belangrijkste instrument voor de parlementaire democratie? Het is niet meer dan een kieslijst en geen enkele gekozene van geen enkele partij laat zich daarna ook maar iets gelegen liggen aan de mening van “de partij”. De enigen naar wie ze daarna nog luisteren is naar de lobbygroep die hen gesteund heeft in de verkiezing en de mogelijkheid heeft geboden om sowieso op een kieslijst te komen. Zo werkt dat bij CDA, VVD, PvdA, GL en sinds 1994 ook bij D66.
Vanaf het begin was ik al heel sceptisch dat Baudet met FvD zich omvormde tot politieke partij, juist om het gekrakeel van de afgelopen dagen. Je krijgt ofwel LPF toestanden, waarin middelmatige mensen zichzelf belangrijk vinden en de partij gebruiken voor eigen gewin of narcistische overwegingen; ofwel PVV alleenheerschappij en dat wil je ook weer niet, want dan zie je dat het alfamannetje ook een middelmatige machtswellusteling is, en als als hij niet is, dan wordt ‘ie het wel. Hoe dan ook krijg je met partijen en de macht geconcentreerd bij partijen vrijwel altijd kinnesinne.
Het is uiterst ingewikkelde structuur die bijna niet te doorbreken is. Het enige creatieve idee van de afgelopen jaren was Sywert’s G500. Lid worden van alle partijen en bij alle congressen invloed uitoefenen. Werkte ook niet, maar als idee knap bedacht.

tl;dr:
Politieke partijen als instituties zijn kut en een gevaar voor de democratie.
Wist George Washington al. avalon.law.yale.edu/18th_century/washi...

Stormageddon | 09-02-18 | 14:24 | 1

Een beter basis alternatief: XyZyX.nl

TriestGeval | 09-02-18 | 15:19

Iemand van defensie stapt op en uit commentaar op FvD. Waarom zou dit niet een vooropgezette missie van defensie wezen? Er kwam immers al de nodige kritiek van FvD op defensie.

Black Noise | 09-02-18 | 14:21 | 9

Gewoon wat voer (tips) voor journalisten en opiniemakers. Misschien dat die wat uit klakkeloze reageersels kunnen halen, nu het nog kan (anti-nepnieuwswet). Met oubollige aluhoudje-roepers is alleen de FvD oppositie mee geholpen. Aluhoedje=roepers komen op mij altijd een beetje over als dezelfde soort mensen die nog steeds fucking en ooohmygod roepen en cool denken te zijn.

Black Noise | 09-02-18 | 19:33

Voor diegenen die emmeren om de typfouten. Er zijn mensen die (soms) last hebben van verminderd zicht.

Black Noise | 09-02-18 | 19:35

Jezelf bij een politieke partij aansluiten vraagt enorm veel toewijding. Mensen die er uit stappen of niet mee kunnen draaien hebben waarschijnlijk die toewijding niet. Waarom komen die zielige mensen altijd bij RTL late night, Jinek, DWDD en Nieuwsuur jammeren? Krijgt de gewone ontslagen man/vrouw op de werkvloer ook deze aandacht?

Black Noise | 09-02-18 | 19:51
▼ 6 antwoorden verborgen

Humberto ten zet zichzelf zowiezo buitenspel, met zijn affiniteit met een bedrijf wat bejaarden oplicht. Zie uitzending van RamBam gisteravond op de NPO

WaltherP99 | 09-02-18 | 14:02 | 1

Ouderen discriminatie is zo'n beetje het grootste probleem in Nederland.
Je hoort er niemand over.

LinkeLotje | 09-02-18 | 14:08

Iedere nieuwe politieke partij die bezig is zich te positioneren in het politieke spectrum heeft te kampen met een interne machtsstrijd. Zo ging het bij de VVD, SP, D66 en in vroeger tijden bij de NSDAP en Communisten.
Het is een natuurlijk proces van survival of the fittest en wie krijgt de macht.
De mail van Thierry is krachtig en helder; er is geen woord Spaans bij. Muiters worden gewipt en terecht. Wat zou Thierry anders moeten doen? Ze en masse hun zin geven? Waardoor de partij onbestuurbaar wordt? Wat doet hij fout? Moet hij dan toestaan dat er meerdere kapiteins op het schip komen, onwerkbaar!
Democratie is een wensdroom en ieder volwassen en realistisch mens weet dat dat waar is. Democratie is een iets minder erge dictatuur, niets anders.
De man in de straat heeft als het er op aankomt gewoon niets te vertellen over de koers die zijn regering ieder jaar inzet. Iedereen weet dat.
Ik vraag mij oprecht af welke illusie deze 'verwende kinderen' hadden.
Wat zullen ze hard wakker geworden zijn in de kille, harde en echte grote mensenwereld...

Dick Hurts | 09-02-18 | 13:52

Het zal me allemaal worst wezen wiens IQ het hoogst is. Het gemiddelde IQ in de Schilderswijk ligt ook lager dan het gemiddelde IQ van A'dam Zuid.

Het zal me ook een rotzorg zijn dat er tien Toko's in mijn straat gevestigd zijn.
Ik kom er graag. Alles liever dan RTL/Unilver te sponsoren.

Maar ik wil GVD niet dat een dronken Juncker bepaald wat ik 's morgen op mijn brood smeer en met welk continent ik wel en geen zaken mag doen.

Daar stem ik voor op een partij. Niet om idiote bijzaken.

Ik maak me duizend keer kwader daarover dan de media die dat in de vorm van clickbaits aan het lamgslagen volk probeert te verkopen.

Moeten er maar meer rechtse mensen bij de media gaan werken zij Wiegel ooit.

LinkeLotje | 09-02-18 | 13:47 | 2

IQ schilderswijk lager dan het IQ in Amsterdam Zuid? Foei jij bent een racist.

Rest In Privacy | 09-02-18 | 13:56

*zei

Braboblanke | 09-02-18 | 19:16

Hoop dat FvD in de Tweede Kamer vooral gaat selecteren op mensen met persoonlijke sprekerskwaliteiten, mensen die in staat zijn om naturel & à l'improviste hun verhaal te brengen en voor de duvel niet bang zijn. Volksvertegenwoordigers met een eigen karakter.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-02-18 | 13:44 | 6

@LinkeLotje;
Dat bedoelde ik inderdaad.

Rest In Privacy | 09-02-18 | 14:07

@ Jee-dee | 09-02-18 | 13:50

Neen, we willen een "NIeuwe Mens", geheel vormgegeven naar het evenbeeld van de Messias, Thierry!

bdn01 | 09-02-18 | 18:24

bdn01 | 09-02-18 | 18:24
Bij Forum voor Democratie past veel beter de gedachte van de volkstribuun. Die behartigde in Rome de rechten van het volk tegenover de patriciërs. Patriciërs = kartelbaantjescarrousel.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-02-18 | 19:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Democratie betekend niet meer dan dat je je ideen naar het hogere echelon kunt ventileren. Het hogere echelon filtert de ideen en past ze vaak aan maar de generaals beslissen op basis van de politieke waan van de dag.

TriestGeval | 09-02-18 | 13:37 | 3

Dan moet je jezelf geen ledenpartij noemen en moet je mensen die lid worden geen leden maar donateurs noemen. Wat het ook zijn, het zijn mensen die geld aan Thierry geven zodat hij zijn ding kan doen. Moet hij zelf weten, maar zeg dat dan ook en noem jezelf geen Forum voor Democratie als je zelf niet eens intern een democratisch systeem durft neer te zetten omdat je bang bent voor inspraak van het volk.

Ardbeg | 09-02-18 | 13:40

ardbeg=lula

Slurfje | 09-02-18 | 13:42

Je kan uitstekend een ledenpartij hebben die democratisch ingericht is maar die niet luistert naar de stem de volks. Zie VVD en SP, maar ook de AKP van Erdogan.

TriestGeval | 09-02-18 | 15:26

Dit verschijnsel typeer ik altijd als een gevalletje kruiwagen en carrièrekikkers.

D-Fens_1963 | 09-02-18 | 13:36 | 1

De Duitsers gebruiken hiervoor de term: Konjunkturritters

TriestGeval | 09-02-18 | 15:28

Sterkte met alle bedreigingen en intimidaties van Forum voor Dictatuur-leden Susan Teunissen. Enige steun van Thierry hoef je niet te verwachten. Toen hij zich beledigd voelde door een van onze ministers wist hij niet hoe snel hij naar oom agent moest rennen maar nu kritische (oud)-FVD leden geïntimideerd en bedreigd worden vanwege hun mening en omdat ze meer democratie willen kan er nog geen afkeurend tweetje richting alle gekkies vanaf. Weet je meteen waar je staat als lid ehh.. ik bedoel donateur van project-Thierry.

Ardbeg | 09-02-18 | 13:36 | 1

LULA = linkschelulalert

Slurfje | 09-02-18 | 13:41

Wat een loser bij RTL en NPO. Alleen maar bashen. Dat is het enige wat ze kunnen doen. Niets inhoudelijk in hun programma s

CherJW | 09-02-18 | 13:18 | 3

Hij was anders heel inhoudelijk en ook erg duidelijk. Wat was er niet inhoudelijk aan? FvD aanhangen begint religieuze vormen aan te nemen waarin de profeet Baudet niet bekritiseert mag worden. Je zou bijna vergeten dat het om de zoveelste politicus gaat ipv een heilige.

Ardbeg | 09-02-18 | 13:38

Niet inhoudelijk? Je schedel vermoedelijk.

Mather | 09-02-18 | 13:39

ardbeg=lula

Slurfje | 09-02-18 | 13:44

Als je iets doet doe het dan met heel je hart.
Geef het partijbestuur het voordeel van de twijfel.
En we houden het wel netjes.
Ook op het congres had ik de indruk dat er sujetten liepen die niets met het Fvd van doen hadden en als een soort van infiltranten de zaak aan het uithoren waren.

JdelaT | 09-02-18 | 13:18 | 2

Wilders had in het begin ook een stelletje idioten aangetrokken. En kijk eens wat er bij de Leefbaren is gebeurt. Baudet moet hier ook doorheen.

Trumme | 09-02-18 | 13:34

Die idioten bij Wilders zitten er nog steeds hoor. Inclusief De Grote Leider zelf.

Mather | 09-02-18 | 13:39

Iemand ergens nog nieuws gelezen of gezien over de homofobie binnen de kandidatenlijst van D66 Amsterdam?

BlowingBubbles | 09-02-18 | 13:12 | 2

Parool en Balie organiseren vanavond een debat onder landelijke lijsttrekkers.
Zal daar wel aan de orde komen.

LinkeLotje | 09-02-18 | 13:19

LinkeLotje | 09-02-18 | 13:19
Benieuwd.

BlowingBubbles | 09-02-18 | 13:33

Nog vergeten, de enige die nu ook de "rassenleer" omarmt is die sneukees Tan zelf in de hoop dat het goed is voor de kijkcijfertjes.
Dat is het niet, Het niveau en diepgang is bedroefend, je imago heb jezelf om zeep geholpen met je gezellige buitenechtelijke escapades (over stereotypering gesproken) dus trek er zelf even de stekker uit en ga lekker fotograferen, "talentje" van me.

bwanabanjo | 09-02-18 | 13:10 | 1

Hij loopt voorop bij de deugbrigade van RTL. Zal nooit zelf stoppen. Zit een hele linkse kliek achter bij de redactie.

Trumme | 09-02-18 | 13:37

Humberto Tan die zegt: "FVD heeft rassenleer omarmd". What. The. Fuck. Ik zeg: na Ollongren mag Hiddema deze pipo ook aanklagen wegens laster. Voor de rest zou het goed zijn als FVD intern wel wat democratischer werd.

KlunsJohannus | 09-02-18 | 13:08 | 3

Tan is de excuus negert van de NOS. Wanneer een blanke die kijkcijfers had gehad was deze al lang van de televee gejorist. En tevens is tan een foute buiten de deur neukert, heeft zijn gzin inde steek gelaten voor een simpel neukertje.. Een echte loser, zonder moraal of ruggengraat. Bah...

Mark_D_NL | 09-02-18 | 13:22

Tan is al een tijdje weg bij de NOS Mark_D_NL, maar ik begrijp jouw punt.

NeedIsaymore? | 09-02-18 | 14:45

Tan bij BNR vond ik wel sterk. Nu probeert ie een wit voetje te halen bij het ignorante stemvee. Waarschijnlijk loopt zijn contract af. Tan onwaardige actie dit.

kaasfondue | 09-02-18 | 14:57

Partij discipline heerst overal.

Schepvogel | 09-02-18 | 13:05

Vooraf bedachte politiek. Laat een paar kandidaten infiltreren in Forum voor Democratie. Als aandacht de groot wordt en de partij blijft stijgen in de peilingen dan is het tijd om schade aan te richten. Een seintje en de infiltranten beginnen hun werk. Logisch nadenken en je moet er om lachen. Wat is een democratische partij. Dit hebben we niet in Nederland. In elke partij zit een machtscultuur en structuur. Arrogander Pechgold, is de partijbons van '66. Hij regeert met straffe hand. Lodewijk Ascher van de Partij v.d. Armoede, regeert met straffe hand. Jesse Klaver van Groen (S)Links, niet maar dat doen wel een paar partijbonsen die hem om electoraal gewin op het schild hebben gehesen.

Dus ga nu niet zeuren over Forum voor Democratie. Ik denk dat deze partij nog het meest democratisch is ten opzichte van alle andere partijen.

De Evangelist | 09-02-18 | 13:04 | 3

Precies, lijkt inderdaad afgesproken werk. Tegelijk zegt Rutte dat hij het met kaisja eens is. Dit is misselijk makende politiek van het kartel.

Muuke | 09-02-18 | 15:31

Tuurlijk, tuurlijk, het is allemaal weer de schuld van buiten. Staat FvD boven elke kritiek misschien? Het is toch komisch dat Baudet die zelf de naam voor Democratie heeft bedacht helemaal niet zo blij lijkt te zijn met de democratie binnen zijn eigen partijtje?

Beste_Landgenoten | 09-02-18 | 15:38

Beste Landgenoten.
Zoek het begrip Poolse Landdag eens op en wat daarvan de uitwerking was.

bwanabanjo | 09-02-18 | 16:18

Je wordt lid van FvD als je het met Baudet eens bent, en op hem als persoon vertrouwt als leider, dus ik vind het niet zo vreemd dat er weinig democratie binnen de partij is wat betreft fundamentele zaken. Het getuigt juist van een sterk democratisch leider (en dus geen tiran!) om op te komen voor de belangen van het volk, maar wel op een duidelijk uiteengezette manier met bijbehorende principes, en daar dus ook niet van afwijkt. Dit getuigt van een leider met een visie.

JackStick | 09-02-18 | 13:00 | 3

Hear hear.

BlowingBubbles | 09-02-18 | 13:11

+1. In het bedrijfsleven moet je ook niet proberen je met de leiding te bemoeien.

Muuke | 09-02-18 | 15:33

Dat is grappig zeg, want voor de landelijke politiek zeg je niet hetzelfde. je moet vertrouwen hebben in de regering, die opkomt voor het volk, dat getuigt van een sterke regering. Oh, geldt dat hier niet? Ik lach me gek om al die bochtenkronkelarij van die FvD fanboys.

Beste_Landgenoten | 09-02-18 | 15:41

En Susan maar denken dat ze kandidaat was voor het 'Forum Voor Partij Democratie'.

drs. P | 09-02-18 | 12:57

Allemaal geregisseerd modder gooien. En dan vergeten ze ook nog even om de soap binnen de PVDA te behandelen. Maar tja dat hoort niet tot de agenda van RTL en de NPO

doskabouter | 09-02-18 | 12:55 | 3

Over al die Amsterdamse D66 raadsleden die te laag op de lijst waren gezet en bezwaar gingen maken hoor ik inderdaad niets meer.

Maar je kunt moeilijk beweren dan Denk, Bij1, PvdA niet door de media zijn aangepakt.

Het zijn allemaal hypes en morgen is het weer een ander poppetje van een andere partij.

Die Otten had de touwtjes juist veel steviger in handen moeten houden.
Lijkt me niet de meest charismatische en niet de beste om voor een camera te zetten, maar is wel de denker.

En dat denken is nodig tegen een allesoverheersende EU en Turkije dat al met een voet binnenstaat.

Jammer dat dat nu weer onder dreigt te sneeuwen door egotripperij en irrelevante opmerkingen over Turkse groentemannen, IQ onderzoekjes en samenwerking met Leefbaren. Ook de lijsttrekker in Amsterdam lijkt me geen blijvertje. Jammer allemaal. Kwalijk ook.

LinkeLotje | 09-02-18 | 13:07

Goed geregisseerd dan. Laat me raden, de mensen die intern hun mening durven te uiten en die als lid kritisch durven te zijn over hun inspraak worden betaald door Soros en gestuurd door Bilderberg?!!!!111

Ardbeg | 09-02-18 | 13:41

Hoezo, de soap van de PvdA komt ruim aan bod! gewoon ff opletten en lezen (ja die MSM krantjes)

Beste_Landgenoten | 09-02-18 | 15:42

Thierry verdient alle steun om de partij gecontroleerd op te bouwen. De msm zullen er alles aan doen op obstructie te plegen desnoods met geestelijk geweld. Zo'n presentator die de frame rassenleer te onpas gebruikt om te demoniseren. Walgelijk. Maar Geert is het origineel en heeft het samen met Thierry uiteindelijk bij het juiste eind.

Rest In Privacy | 09-02-18 | 12:51 | 2

Achter de leider staan jonges! Het is allemaal de schuld van hullie. Demonisering! Geert! Pim! Volkert. De kogel van links!

Beste_Landgenoten | 09-02-18 | 15:43

@ Beste_Landgenoten | 09-02-18 | 15:43
Je vergeet Soros en De Bilderbergers.

bdn01 | 09-02-18 | 18:26

opgeruimd staat netjes.

Cobalt bomb | 09-02-18 | 12:51

De infiltranten faalden (vooralsnog) hopeloos om grip op de FvD te krijgen. Terrie pakt het wel slim aan, lijkt mij, en doorziet de types wel die er meer voor hun persoonlijke belang in (willen gaan) zitten. Bijkomend voordeel is dat Terrie nu ook wel redelijk goed in kaart kan brengen waar de rotte appeltjes zitten.

Où est Charlie? | 09-02-18 | 12:43 | 2

Nee, Thierry gaat zelf niet voor persoonlijk belang, gelukkig. Hij staat daarboven he. Goede kerel. Mooi pianospel ook.

Beste_Landgenoten | 09-02-18 | 15:44

@ Beste_Landgenoten | 09-02-18 | 15:44

Zou Thierry ook van Wagner houden?

bdn01 | 09-02-18 | 18:28

smerig kereltje om zijn verhaal te doen bij een programma wat hoort bij het kartel .dit soort landverraders passen perfect bij d66

zwaanshals | 09-02-18 | 12:42 | 1

Laat zich zomaar in de rassenleer hoek zetten zonder weerwoord te geven. Als zelfpijper Tan zijn moeder een lelijk monster had genoemd had ie het ook aangenomen. Ze weten bij dat soort programma's echt wel wie ze wel en niet aan tafel uitnodigen.

drs. P | 09-02-18 | 13:04

De angst van DE66 VVD PvdA CDA enz.enz. omdat ze zo snel groeien. Thierry moet wat minder theatraal doen dan wordt ie vanzelf geloofwaardiger.

Slough | 09-02-18 | 12:41

Bevel is bevel.
Nu zal opstappen geen direct bevel zijn geweest maar haar meerderen, tot aan de CDA minister Ank Bijleveld toe, kunnen wel haar dagbesteding maken of breken.
Ik geloof niet zo dat ze een doelbewuste mol was maar uitsluiten kun je dat niet.

Denk trouwens niet dat FVD daar veel aan mist.
Over de aanleiding van deze fophef:
Zijn beeld wordt even weg gelaten omdat het niet zo in dat racisme frame past, dus Yernaz:
Laat je zien. Veel onwetenden kleuren zelf een plaatje in als men over de uitspraken van de nummer 2 van Amsterdam spreekt.

Dit gaat echt niet om die ene gemeenteraad in Amsterdam.
Dit gaat om coalitiepartij stemmers die dan ook voor de sleepwet stemmen.
Daarom vermoed ik dat Ollongren haar dubieuze uitspraken in Nijmegen wel degelijk als minister deed.

Ben-Bataaf | 09-02-18 | 12:41

Het doel is om Baudet letterlijk en figuurlijk te demoniseren in de hoop dat hij dan de brui eraan geeft.
Lukt dat niet dan kan je Baudet nog altijd zo bedreigen dat hij ook een 24/7 uur bewaking nodig heeft in de hoop dat hij het dan opgeeft.
Lukt dat ook niet kan je nog altijd een volkert bellen voor raad.

komtdatschot | 09-02-18 | 12:40

Via twittert en "open brieven" je zgnd. gelijk willen halen zegt wel iets over de mensen zelf. Maand of twee voor de gemeenteraadsverkiezingen. Toeval? 5e colonne? met de bedoeling om zoveel mogelijk schade te berokkenen. De echte motieven zullen wel niet op tafel komen. Voor de rest sneue gesjeesde ex vvd echtparen met een bestuurlijke achtergrond lekker opfucken en Susan, je bent zelf afkomstig uit een hiërarchisch geleide organisatie en je weet dus dat daar wel eens noodzaak toe kan zijn om tot resultaat te komen, zeker ook in een beginnende politieke beweging die vogels van allerlei pluimage aantrekt (mooi gezegd of wat?) waar het risico bestaat dat ze wel even de baantjes gaan innemen en zelf gaan bepalen wat noodzakelijk is ipv zich willen inzetten voor een uitgestippelde lijn waarbij best ruimte is voor inbreng en nuancering. Dat wezenlijk anders is dan even je gelijk halen.

bwanabanjo | 09-02-18 | 12:39 | 1

Gekrenkte ego-tjes die gewenste baantjes in rook zien opvliegen. Niet meer, niet minder.

BlowingBubbles | 09-02-18 | 13:16

Wordt dit nou allemaal door D66, vvd'ers en Rutte bekokstoofd, zo vlak voor verkiezingen?

BosrandDirk | 09-02-18 | 12:37 | 1

Best mogelijk dat de kartelmollen een signaal hebben gekregen om in actie te komen. / Aluhoedje afzet.

kaasfondue | 09-02-18 | 14:37

Ik ben voor het eerst in mijn 69 jarige leven lid geworden van een politieke partij: FvD. Ik heb dat gedaan om dat de grote lijnen van beleid en voornemens van bestuur mij aanspraken. Ik ben er ziek van dat mensen die lid zijn geworden om zich zelf een podium te verschaffen binnen FvD die partij nu proberen te vernielen. Wat een zwakkeling die figuur bij RTL night. Een programma waar ik nooit naar kijk. Ik heb niets met die presentator. En als ik nu dit fragment op Geen Stijl zie, van de gisteren uitgezonden aflevering, waarin een kansloze los gaat op FvD, daarbij gesteund door een advocaat die hele slechte mensen buiten de gevangenismuren houdt, weet ik zeker dat ik de juiste keus heb gemaakt door lid te worden van FvD en nooit te kijken naar Humberto Tan met zijn RTL Night. De komende dagen, weken komt er nog heel wat bagger over FvD heen. Ik wens FvD veel succes, met name in Amsterdam op 21 maart a.s.

double punch | 09-02-18 | 12:35 | 2

Uw l;eeftijd past precies bij FvD. Uitgebluste gefrustreerde ouderenpartij.

bdn01 | 09-02-18 | 18:29

@ bdn01 | 09-02-18 | 18:29 |
Ouderen uitgeblust en gefrustreerd? U discrimineert, foei foei!

duh! | 09-02-18 | 22:29

Humberto Tan, paalde hij Dionne Stax niet? Lucky bastard.

NeedIsaymore? | 09-02-18 | 12:26 | 1

Tsja, het is een mooie jongen. En even oppervlakkig en onnozel als Dionne Stax.

kapoerewiet | 09-02-18 | 14:44

Rotte appels zo snel mogelijk uit de mand; succes trekt altijd oppportunisten aan!

benjeallanggek | 09-02-18 | 12:25

And then there were none,.......

Dutch_Viscount | 09-02-18 | 12:24

Wat ik niet zo slim vind van de uitstappers van FvD: als het goed is heb je je aan die partij verbonden omdat je, met Baudet en Hiddema, van mening bent dat er iets moet veranderen in de huidige politiek. Mogelijk dat je het niet eens bent met de partijkoers en daarom uit persoonlijke overwegingen uitstapt. Verder niet zoveel mis mee. Maar wat je dan niet moet doen is de redenen op twitter gooien of anderszins publiek maken wat je van de interne structuur vind. Dat ondergraaft namelijk de politieke positie van de partij en als uitstapper ben je dan die noodzakelijke politieke verandering alleen maar aan het tegenwerken. Met andere woorden, dan ben je zelf als uitstapper onderdeel van het probleem geworden. Hebben die mensen dat niet door dat ze de verandering van het politieke systeem zo alleen maar aan het frustreren zijn?

Braboblanke | 09-02-18 | 12:24 | 3

Dagelijks stappen er mensen uit partijen als D66, VVD en PvdA, maar die hebben allemaal clausules getekend waarin ze er niet mee naar de media mogen stappen. Blijkbaar als het de PVV of FvD betreft dan én zetten ze het maar al te graag op social media met eenzijdige informtie én duikt de MSM er massaal bovenop.

Er wordt gemeten met 2 maten in dit land.

LangeTijdGeleden | 09-02-18 | 12:33

Meeste mensen in NL prikken zo door deze dooddoeners heen. De FvD uitstappers zijn natuurlijk beetje schijnheilig, maar dat hebben ze zelf niet door. Of ze krijgen geld/baantje van het kartel voor dit mes in de rug van Terry. Zeker die Susan, is natuurlijk verdacht, heel erg verdacht. Denk dat wanneer je haar eens binnenste buiten keert dat er wel wat nare dingen naar boven komen. Bijvoorbeeld at meetings met VVD kopstukken. Susan is verdacht heel verdacht...

Mark_D_NL | 09-02-18 | 12:34

Daar is een eenvoudige verklaring voor. Stap je uit D66 dan heb je morgen een goedbetaalde baan als accountant of manager.
Stap je uit FvD of PVV dan heb je nooit meer werk.
Tenzij......
En dat is de reden.

LinkeLotje | 09-02-18 | 12:41

Bijzonder dat uitgerekend een ongekozen soldaat matroos zich niet kan vinden in de leiding van een gekozen generaal admiraal.

Watching the Wheels | 09-02-18 | 12:16 | 1

Lol

Muuke | 09-02-18 | 15:37

Mooi, weg met de wanna-be's , zo blijven de echte FvD'ers wel over.

Democratie binnen de FvD is op dit moment een zeer slechte keuze, dat heeft Baudet gelukkig ook door. Democratie maakt je namelijk kwetsbaar voor infiltratie , mensen die de partij willen kapen voor eigen doeleinden (of beiden tegelijk)

Je zal maar intern democratie invoeren en dan de meerderheid verliezen tegen het partijkartel .... dan wordt dat geschrapt uit het partij-programma... leuk ja.

inlogknopje | 09-02-18 | 12:12

Ok, correct me if I am wrong:
Dus je wordt lid van FvD, bent voornemens om via gemeenteraadsverkiezingen als politiek FvD lid aan de gang te gaan en bent dan boos of teleurgesteld dat je niet mag meebepalen in de richting welke FvD heeft uitgestippeld. 1 tip, je wordt lid van een partij, omdat je de reeds uitgestippelde koers kunt waarderen en niet om deze te veranderen. Als je graag mee wilt beslissen, richt je je eigen partij maar op. Ik kan me heel goed voorstellen hoe Thierry hier in staat. Wat denk je, dat als je eenmaal lid bent, je ineens mag mee beslissen welke koers een partij gaat varen. Kom op zeg, niet zo naief!

mood | 09-02-18 | 12:08 | 3

FvD is natuurlijk een relatieve jonge partij, dus waarom zouden mensen/leden/kandidaten niet mogen zeggen vanuit hun expertise hé misschien beter als we zie of zo doen.
FvD is nu nog klein en hebben nu een koers maar een koers is er om aan te passen te verlegen of in het geval van FvD beter en sterker worden.
Politiek en de wereld veranderen continu en daar moet je op inspelen zeker als politieke partij anders raak je simpelweg achter.

boerenvla | 09-02-18 | 12:18

Je mag best helpen de koers te veranderen, maar dat betekent niet dat het direct al voor de eerstvolgende verkiezingen ook moet gebeuren. Begrijp best dat Baudet even wat tijd nodig heeft om een rechte lijn te varen.

Watching the Wheels | 09-02-18 | 12:18

je bent dus fout. Je wordt lid van een politieke partij omdat je hoopt daar een aantal min of meer gelijkgestemde mensen aan te treffen waarmee je samen de politiek bespreekt en een strategie en tactiek om je politieke wensen vorm te geven. Die discussie binnen een partij is van levensbelang voor echte democratische besluitvorming. Uw idee van politiek is er een van de onderuitgezakte consument die, zonder zelf mee te doen en vuile handen te maken, en zonder eens flink in discussie te moeten met een opponent, lekker achter een Grote Leider aanhobbelt, die het allemaal beter weet.

bdn01 | 09-02-18 | 18:34

Zetelhonger van Baudet is al wat ik proef. Korte termijn succes verzilveren ook als dat betekend dat binnen de partij afgeweken gaat worden van het geschetste beleid en structuur die eerst voor ogen werd gesteld, die mensen als Susan aan zich knechtte? In de strijd tegen partijkartel becomes Baudet partijkartel.

Van Urk | 09-02-18 | 12:03 | 2

Hoogstwaarschijnlijk is het 'pot verwijt de ketel' argument, dat de FvD ook partijkartel-achtig zou gaan worden, de reden van het optreden van Thierry Baudet tegen baantjesjagers.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-02-18 | 12:24

Als ik zo een beetje beschouw zijn er twee manieren waarop ze een bepaald doel kunnen bereiken: als vernieuwende partij, door het in principe wezenlijk anders zijn dan een andere partij, met name de mate van 'democratie', en daarmee het kartel openbreken; of eerst groot worden en dan met meer extern 'democratisch' beleid het bestel openbreken. Om de verandering in de koers van het ene naar het andere springen nu partijleden uit de boot.

Van Urk | 09-02-18 | 12:38

Inmiddels lopen nogal wat prominenten uit de FvD weg. Dan is er wel iets aan de hand. En geef nou niet de schuld aan het Kartel. Baudet moet oppassen om niet, zoals Jesse Klaver op links, de "Messias" op rechts te willen worden. Misschien gaat het succes wel te snel. Het gaat te ver Baudet c.s. weg te zetten als racisten etc. Bovendien heeft de FvD, in tegenstelling tot de PVV, wel een goed onderbouwd partijprogramma. Het is absoluut niet mijn partij, maar de kritiek mag wel iets genuanceerder. Daarbij moet Thierry natuurlijk zelf ook niet steeds collega's afkraken en in de Kamer op een hautaine manier spreken. Intussen leunt Wilders lekker achterover.

Mannes | 09-02-18 | 12:03 | 4

@mood | 09-02-18 | 12:13 | Uitstekend gezien... Eigen egootjes dienen onder een "democratische dekmantel".

daytripper | 09-02-18 | 12:17

Wat mood plempt. De lessen van LPF, GroenLinks, D66 en PvdA (R'dam) zijn goed geleerd. Al die partijen zijn overgenomen geweest of dreigden te worden overgenomen door opportunisten, met name voor gemeenteraadsverkiezingen. Van bekeerlingen van andere partijen, zeker van grote machtspartijen, moet je heel goed de nieren proeven. Ervaring in het politieke metier is een pré, maar meestal gaat het uiteindelijk om gefrustreerde kinderen die hun zin niet hebben gekregen.

Guido | 09-02-18 | 12:28

Ik vond Wilders' partij programma wel verfrissend. Je kunt heel leuk een partijprogramma van 64 pagina's maken, maar dit is compleet zinloos. Was het vorige kabinet precies de helft van het VVD of PvdA partijprogramma? Nee. Ten eerste zit je vast aan internationale afspraken, lobbyisten, onvoorziene omstandigheden, de economie en grote bedrijven. Ten tweede moet je in een Coalitieland behoorlijk inleveren. Daarom, als je hoofddoel is om islamisering tegen te gaan kan het inderdaad op een a4

Rest In Privacy | 09-02-18 | 12:28
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een shitstorm krijg FvD over zich heen zeg. Iedere dag proberen de NPO praat clubjes en de media FvD in een kwaad daglicht te stellen. En dan nu dit, het lijkt haast wel of deze mensen dit bewust doen. Mensen trap er niet in! Hoe meer tegenstand FvD krijgt, hoe meer ik juist het gevoel heb dat ze tegen de juiste schenen trappen!

Ketchupbadger | 09-02-18 | 12:02 | 1

En hoe meer ik realiseer dat wij leven in een links-totalitaire schijn democratie waar links de media, onderwijs, justitie, en overheid onder hun (soms totale) controle hebben. Wie controle heeft over de media en onderwijs heeft ook controle over het stemgedrag van de massa.

letters_of_cijfers | 09-02-18 | 12:23

Recht zoals die gaat, Thierry. Blijf rustig, open en spraakzaam.

Bat-Adam | 09-02-18 | 12:01

Elke partijleider en vooral de oprichter geeft de richting aan en moet juist voor de cohesie soms optreden wanneer intern gesteggel het opbouwproces dwarszitten. Niemand is echter foutloos. Politiek bedrijven is een slangenkuil. Nieuwkomers hebben geen ervaring en zijn per definitie een risico voor een groeiproces. Karakters botsen soms.
Gedoe krijg je vroeger of later altijd. Des te sneller je groeit, des te meer risico je loopt met onervaren mensen en een te grote bek.
Er kunnen ook mensen tussen zitten die onruststokers zijn omdat ze om wat voor reden ontevreden zijn en zand in de machine gooien. Baudet heeft genoeg op zijn bordje met de hetze die van buiten komt. Hopelijk kan hij het binnenbrandje blussen of heeft de juiste personen gemachtigd om dat voor hem te doen.
Niet makkelijk om op zoveel fronten tegelijk te moeten knokken.
Maar ja, je haalt het jezelf aan als je het partijkartel wilt breken kan je tegenwind verwachten.... Veel tegenwind met demoniseer trucjes er bij opgeteld.

dijkbewaker | 09-02-18 | 11:57

Het probleeem is dat als je in NL echt wat wilt veranderen en je wilt dat via democratische weg ( referenda e.d )doen, je te maken krijgt met veel piepeltjes die graag hun ego in willen brengen en verziekt zijn door "hoogstaande democratische idealen" en direct op hun pikkie getrapt worden als niet overal middels meerderheid van stemmen oid wordt besloten . DAt systeem binnen gutmensch partijen is nu net waaraan NL ten gronde gaat : " op het congres is besloten" ... ja .. m'n reet ! Ga ff op rij 35 zitten bij D666, Pvda etc en je mag vingertje opsteken.
LAAT het bestuur van wijze mensen de koers bepalen . Een vleugje " dictatuur" in NL is nodig want anders blijft het immer vleesch nog visch. Ben je het er dan later na bestuurlijke daden/info etc niet mee eensch, nou dan is er nog tijd genoeg om op te rotten . MIJn vertrouwen heeft Thierry .. en sterker : ik had een zeer gedocumenteerd verhaal ingediend over de schandalige belangenverstrengeling in de gezondheidsbusiness.. daar is ( even?) niks mee gedaan ... nou jammer dan .. maar we moeten soms ons eigen denken even opofferen voor een groter doel .

daytripper | 09-02-18 | 11:51 | 2

Partijen moet je zien als bedrijven. Uiteraard heb je 'directieleden' en vergaderingen over belangrijke zaken en de koers van het bedrijf, maar uiteindelijk heeft hoofd directeur het laatste zegje en dat is ook nodig.

LangeTijdGeleden | 09-02-18 | 11:54

daytripper | 09-02-18 | 11:51
Ik ben zeer geinteresseerd in uw "zeer gedocumenteerd verhaal ingediend over de schandalige belangenverstrengeling in de gezondheidsbusiness" Heeft u daar een link naar?

TriestGeval | 09-02-18 | 12:54

Het zijn de luizen in de pels niets meer niets minder.

Neuswiel | 09-02-18 | 11:51

De mensen die weggaan realiseren zich niet dat mensen in loondienst regelmatig wordt verteld dat het bedrijf/de organisatie nieuwe methoden gaat gebruiken of dingen anders gaat aanpakken. Moet dan iedereen steeds z'n baan opzeggen als dat gebeurt?

zwarte_weduwe | 09-02-18 | 11:50

Ach dit gezeur over democratisering heeft elke nieuwe partij gehad. Marijnissen is zwart gemaakt, Wilders had Hero Brinkman en Thierry krijgt nu het gezeur. Een schip met meer dan 1 kapitein werkt niet. Tuurlijk is alles een teamprestatie, maar een charismatische intelligente leider is in eerste instantie verantwoordelijk voor het succes. Als je in de begeleidingsband van Elvis Presley zat, ging je toch ook niet zeuren dat Elvis meer aandacht krijgt dan jij? Voor jou 10 anderen

Rest In Privacy | 09-02-18 | 11:50 | 2

Exact!

Rheia | 09-02-18 | 12:04

Keurig verwoord, exact hoe ik er ook over denk!

mood | 09-02-18 | 12:15

Om eerlijk te zijn... ben toch wel enigzins verbijsterd door de enorme mediash*t die nu over FvD heengestort wordt. Lijkt me toch wel duidelijk dat dit meer is dan toeval. Het lijkt me behoorlijk geregisseerd allemaal

BlondHaarBlauweOgen | 09-02-18 | 11:49 | 2

Het zou me niets verbazen als de uitgestapte FvD leden ooit zijn ingestapt om op dit moment (voor de gemeenteraadsverkiezingen) uit te kunnen stappen.

Linkse allergie | 09-02-18 | 11:53

Zeker meer dan toevallig. Lijkt georkestreerd. Straks bij de tweede Kamerverkiezingen komt de tweetrapsraket los. Dan stappen alle ex-D66 ers eruit.

kaasfondue | 09-02-18 | 14:59

Kots word ik van dat domme deugvolk die maar steeds weer probeert om Baudet en de zijnen (en Wilders ook, natuurlijk) racisme in de schoenen te schuiven, waar het gewoon wetenschap betreft. Het wordt pas racisme als je aan wetenschap consequenties verbindt, vooral als dat door de staat gebeurt.
.
Zowel Baudet als Wilders heb ik nog nooit op racisme kunnen betrappen, dus mijn stem blijft naar ze toegaan, met voorkeur voor Baudet, omdat die gewoon slimmer is dan Wilders... Of discrimineer ik nu het ras van Geblondeerde Blauwe Limburgers?
.
Hier de wetenschap die door de Linkse Kerk (voortbrenger van de grootste linkse racist ooit, Adolf H.) zo verfoeit wordt: en.wikipedia.org/wiki/The_Bell_Curve

Brou Is Back | 09-02-18 | 11:49 | 6

@Boernvla.. Jij komt niet verder dan Islam is evel... Dat heb jij dus een probleem. Lees eens wat over de andere kopstukken van de PVV. Bosma bijvoorbeeld. Goede ideeën over media en dergelijke. maar ja wanneer je puur de NOS doctrine volgt dan inderdaad is dat dit de kennis die jij hebt. Je houd jezelf dus lekker dom.. en Rutte vind dat prachtig, domme Nederlanders. Die stemmend a weer vvd oid uit angst of zoiets.

Mark_D_NL | 09-02-18 | 12:30

@boerenvla | 09-02-18 | 12:2 : Inderdaad. Islam is misschien intrensiek slecht, maar het probleem hier is dat het de kans krijgt zich ongebreideld te verspreiden, door het heersende cultuurmarxisme en roerloze postmodernisme. Dáár speelt het FvD terecht op in.

Guido | 09-02-18 | 12:31

Lupuslupus | 09-02-18 | 11:54

Hoi mevrouw Lupuslupus, ik waardeer uw trouw aan de PVV. Zelf heb ik me er inderdaad nooit mee kunnen vereenzelvigen. Volgens mij hoeven beide partijen elkaar niet zo heel erg te bijten electoraal. Er zijn inhoudelijk behoorlijke verschillen. Zo is PVV erg links sociaal-economisch en toch wel erg op de anti-islam boodschap gefocust, los van het feit dat andere zaken die ze inbrengen niet erg (positief) in het nieuws komen. Beide clubs hebben te maken met het kartel en te vrezen valt dat ook FVD een cordon sanitaire behandeling kan gaan verwachten. We zullen zien en hopelijk samen wel wat voor elkaar kunnen krijgen op enig moment. Voor de korte termijn blijft het erg jammer dat PVV ook in Rotterdam gaat meedoen en zo Leefbaar (dat wel invloed heeft op beleid) erg voor de voeten gaat lopen ten koste van de burgers.

BlowingBubbles | 09-02-18 | 13:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat krijg je als je een landmachtofficier op een renaissancevloot neerzet.

Rest In Privacy | 09-02-18 | 11:49 | 2

Há! Goeie.

LangeTijdGeleden | 09-02-18 | 11:52
-weggejorist-
DoetNietGezelligMee | 09-02-18 | 12:36

Die mail toont tenminste leiderschap. Doel voor ogen houden, koers houden, focus.

mozaard | 09-02-18 | 11:48

Keurige brief van Thierry en hij heeft 100% gelijk.

Daarom stinkt dit hele zaakje nu met Susan dat "opeens" de club verlaat omdat ze eisen had die (nog) niet ingewilligd worden. Partij is nog zo jong en ze willen nu al VVD/D66/PvdA 'macht' uitoefenen op alle hoeken en provincies in Nederland?!

LangeTijdGeleden | 09-02-18 | 11:47 | 1

"Susan dat" moet natuurlijk "Susan die" zijn.... youtu.be/GL_RGoJ7PSw

Brou Is Back | 09-02-18 | 11:52

FvD en Baudet zijn gewoon een andere politieke partij en een andere politieke leider. Oude wijn in nieuwe zakken. Politieke partijen en leiders deugen niet. Het systeem deugt niet. Elke partij wil zijn eigen kleurtje aan de macht zien. De democratie leunt op 0,05% van het electoraat 9zij dei lid zijn van een partij) en die de goedbetaalde baantjes bezetten. Het dilemma van een land besturen. Een zakelijk bestuur met een goede controle zou veel beter zijn.

Willemdrie33 | 09-02-18 | 11:43 | 1

Zelfde als wat FvD zegt?! Wat is je alternatief? Hoe moet dat zakelijk bestuur dan bepaald worden?

duh! | 09-02-18 | 12:30

Het briefje onder de "update" is knap autoritair gesteld.
Vertaald: wij, het bestuur, doen het op onze manier, jullie begrijpen er niets van en als het je niet bevalt ga je maar weg.
PS. Geen Stijl: het Nederlandse werkwoord is gewoon muiten en niet muiteneren, maar Nederlands klinkt jullie misschien niet Engels genoeg in de oren. Weg met ons!

JvanDeventer | 09-02-18 | 11:40 | 4

Zijn partij, zijn hoge doel. Dus wat is jullie probleem. mogen mensen niets meer starten en dromen over wat ze willen bereiken.. beetje domme argumenten. Emotie argumenten, stelletje sneeuwvlokjes!

Mark_D_NL | 09-02-18 | 11:46

Er is een koers opgesteld, er is een Agenda en dit is in vele vergaderingen gemaakt om de Partij tot de volgende verkiezingen op een standvastige koers te houden en geen problemen zal veroorzaken. Op de lange termijn zullen veel dingen uiteraard anders lopen, maar een partij dat zo jong is kán nog niet op een manier bestuurd worden zoals PvdA, VVD en D66 hun zooi besturen.

De teugels moet je bij een startend bedrijf ook strak houden met uiteraard inbreng van anderen er bij in acht nemen, maar ideeën die pas op de lange baan gerealiseerd kunnen worden (zoals je ziet waar Susan stampvoetend opeens de club door verlaat) die kunnen nu gewoon niet worden gedaan.

LangeTijdGeleden | 09-02-18 | 11:50

FVD is een jonge partij. De stichters hebben een politieke lening en doel, wat blijkbaar veel mensen aanspreekt. Wie dus mee in dit prille verhaal gestapt is moet niet nu al beginnen zeiken over de lijnen die Baudet en co hebben uitgezet. Volledig logisch dat men deze lui wandelen stuurt.

Benesha | 09-02-18 | 11:57
▼ 1 antwoord verborgen

Hoort er allemaal bij. Stel je voor dat het van het begin af aan alleen maar goed zou gaan binnen een nieuwe partij.

Ko Ranzig | 09-02-18 | 11:40

Duidelijke brief van Baudet: Amsterdam, Amsterdam, Amsterdam. Fuck de provincie. En hij heeft zijn mond vol over partijkartel? Ik heb hem lang het voordeel van de twijfel gegeven maar ben bang dat het toch weer vooral ego en zelfoverschatting is en weinig inhoud en bezieling.

Sunir | 09-02-18 | 11:38 | 4

@Sunir, heb je nog iets nuttigs te zetten want je plempsel slaat kant nog wal.
Dit heeft niks met Kartel te maken. In jouw woorden zijn dus alle ideeen gemeen goed? Als ik een idee heb, of een onderneming start, moet en mag iedereen daar evenveel inspraak op hebben? nee!

Wel kan mijn idee of onderneming een streven hebben om iets democratischer te maken (of groener, of winstgevender, of noem maar op). Betekent niet dat het gene dat uit mijn idee voortkomt (een partij, een praatclub, een actiegroep, een onderneming what ever) daarin gelijk hoeft te zijn.

Neem een NGO die voor gelijke mensen rechten strijdt, die staan soms zo ver in hun idealen dat iedereen gelijk betaald zou moeten krijgen etc. Maar kijk maar eens wat een voorzitter of directeur van een NGO verdient, dat is veel meer dan wie dan ook binnen die NGO. Wat soms ook nodig is om een gezonde hierarchie aan te houden die nodig is om het doel te bereiken. Ben verder niet van dat soort NGOs maar dat ter zijde.

MoltisantiBeer | 09-02-18 | 11:56

Macht in Amsterdam? Nou succes met 3 zeteltjes voor FvD aldaar.

Lupuslupus | 09-02-18 | 11:57

@Lupuslupus

Amsterdam bepaalt wat er gebeurt. Je kunt het hier niet mee eens zijn, maar het is wel zo. In Amsterdam wordt het geld uitgegeven. De media zit er. De politieke bonzen zitten er. Tig miljoen stichtingen zitten er. Ga zo maar door. Daar zetelt de macht.

martymcfly | 09-02-18 | 15:00
▼ 1 antwoord verborgen

Allereerst, begint Tan de Unilever poedel nu over de Rassenleer van het Forum ?
whats next ? de geheime vernietigingskampen onder leiding van Herr Hiddemeister ?
Waar framing satire aan het worden is. Die landmachtmevrouw heb ik horen praten op de eerste bijeenkomst van het Forum in 020 en was inderdaad niet bepaald een sterspeler.
Dus als ze vertrekt is dat geen gemis. De reactie mail van Baudet laat zien dat ie uit het juiste hout gesneden is om leiding te geven . Duidelijke taal. Hou koers Aub.

Drkildare | 09-02-18 | 11:38

Heerlijk zoals Umberto T de zaak zit op te lichten .. ik citeer : " het omarmen van de rassenleer" Mijn God .. wie " omarmt nu de rassenleer " ? FEIT : er was een partijlid dat een onderzoek noemde waaruit zou blijken dat er verschillen in inteliigentie tussen rassen zouden bestaan .
En nu " omarmt Thierry de rassenleer" ???... Ongelooflijke flapdrol/manipulator Tannetje .. en iedereen trapt erin aan tafel ..

daytripper | 09-02-18 | 11:37 | 5

Heb me kapot geërgerd aan Tan gisteravond... beetje woorden in de mond leggen bij die - best wel verstandig orerende jongeman

Arietjuh | 09-02-18 | 11:56

Dat knulletje had nooit aan die tafel moeten zitten. Had geen enkel plausibel weerwoord. Gemiste kans.

Lupuslupus | 09-02-18 | 11:59

En zelfs dat klopt niet eens want volgens mij was Ramautarsing ten tijde van de uitspraak geen partijlid (of in elk geval geen kandidaat) en het ging in het hele interview niet over "ras" maar over "volkeren". Die idioterie over "de rassenleer" is volslagen nonsens.

snakedogman | 09-02-18 | 18:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Tan voor smaad aanklagen.

jaap932057795966 | 09-02-18 | 11:37

Heldere boodschap van Terry in die mail. Tel je knopen. Maar wel averij in de beeldvorming, framing van fascistische amateurs gaat nu ongetwijfeld beklijven. Goed, hoort erbij, je weet dat het kartel op de man gaat spelen bij gebrek aan inhoudelijke tegenargumenten. Maar blijf me wel wel ergeren aan de bias in MSM. Waarom nooit dit soort aanhoudend fanatisme bij dossiers als pechthouse gate, hatchie gate en Marleen Barth gate?

Gen. Maximus | 09-02-18 | 11:35 | 2

is marleen dan ook al zwanger door die veilingmeester?

Slurfje | 09-02-18 | 11:37

Pechtold heeft waaarschijnlijk een liefdesbaby mat Hatsjie. Daarom werd ze naar de USA gestuurd. Om te bevallen en dat nieuws uit de M5M te houden.

Mark_D_NL | 09-02-18 | 11:44

Defensie wordt ook democratisch aangestuurd door ons kabinet. Dat wil nog niet zeggen dat er democratie heerst binnen defensie. Defensie zou anders niet functioneren. Zou deze dame als geen ander moeten weten.

Oepsie1234 | 09-02-18 | 11:33 | 1

Exact. Democratie binnen een partij is er nergens, en dat is maar goed ook. Democratie verstomd. Het is echter wel zo dat geluiden van onderaf gehoord moeten worden in de directie. Daarvoor is deze partij echter nog te jong en pril om op te beoordelen, dat komt vanzelf.

mr. exp. | 09-02-18 | 12:09

RTL, NPO, TPO... Allemaal zetten ze grof geschut in om het snel groeiende FvD kapot te maken. Natuurlijk is het niet goed dat er binnen de gelederen ruzies zijn, maar welke partij heeft daar geen last van?
Wat de MSM hier doen, is het demoniseren van FvD in de hoop ze stemmen te ontnemen bij de volgende verkiezingen.
Laat je niet gek maken, andere partijen zijn minstens zo erg.

Mastermattie | 09-02-18 | 11:32 | 2

Soms krijg ik het idee dat ze ervoor betaald worden om Baudet te bashen. Baudet heeft ook een keer bij Humberto Tan gezeten, zelfs een mopje piano gespeeld tijdens de show en toen was het bijna 'ouwe jongens krentemik' sfeertje tussen die twee. Niets aan de hand, gezellig en zo. En nu beweert Tan dat Baudet de rassenleer aanhangt?? Lijkt wel alsof hij opdracht heeft gekregen hiervoor, met een financiële bonus als lokkertje of zo. Anders kan ik niet verklaren waarom hij (en waarschijnlijk veel andere mediamensen met hem, Frits Wester heeft ook iets dergelijks een keer geflikt. Interview met hem toen Baudet nog niet bekend was: keurig en correct. Later bij Jinek werd het een bloedhond) nu ineens 180 graden gedraaid is.

Braboblanke | 09-02-18 | 12:33

FvD gaat de MSM financieel de nek omdraaien. Vandaar deze hetze. Geen enkele intelligente kwaliteit en in plaats daarvan: "Rassenleer omarmen" enz. enz. Dit bewijst alleen maar de juistheid van het FvD standpunt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-02-18 | 12:38

Alle media valt weer over fvd heen. Het blijkt wel weer dat de politiek macht heeft op de gevestigde kritiekloze media. fvd moet dood. De mensen die er nu uit stappen zijn bang of worden bang gemaakt. Die meneer die bij Humberto zit doet het helemaal verkeerd. Hij weet niet waar hij over heeft. Het rare is dat hij zelf niet contact opneemt met Baudet om te overleggen.
Het blijft ijzig stil bij de d'66 de nr 6 op de kieslijst een moslimmevrouw die zegt dat als je homo dat het zonde is volgens de moslims. Het is grove schande dat zo'n vrouw op de kieslijst staat. Als de SGP zich zo had uitgelaten was het land te klein.

franck7020 | 09-02-18 | 11:32

Goed ervoor zorgen dat er geen Mat Herben achtige overheidstrollen in je beweging komen die na een Fortyuntje het roer overnemen om de boel langzaam te laten doodbloeden.

Obsi | 09-02-18 | 11:32 | 1

Er zitten al (ex?)medewerkers van de AIVD bij de partij.

Premier Trutte | 09-02-18 | 11:38

Wat ik wel een gegeven vindt, is dat hoe meer trollen en hoe meer gedemoniseer in de staatsomroepen, des te serieuzer moet je het FvD nemen.
De aandacht van linksch is een gegeven, waar je aan kan zien hoe serieus linksch het FvD neemt.
Zelfs op zo een site hier stikt het al van de linkschetrollen, dat zegt toch ook iets.
Ziet er dus gunstig uit voor het FvD, laat de verkiezingen maar komen.

Slurfje | 09-02-18 | 11:26 | 1

Naar verluidt gaat de pvda veel strategische stemmers terug krijgen, ergo die gaan dan van de vvd af. Rutte zal zich wel meer gaan uitspreken of zijn pionnen dat laten doen, niet alleen slinksch is bezorgd om het Fvd. Maar het FvD gaat de pvda verpletteren in mijn gevoel. Maar dat de vvd klappen gaat krijgen is voor mij nog het prettigst.

Slurfje | 09-02-18 | 11:31

zwakke bot van Tan om over rassenleer te beginnen maar vervolgens er niet over willen praten. Hoezo framing van een partij.

loser | 09-02-18 | 11:26

Het partijkartel in actie... Zowel partijen als kartels kunnen we missen als kiespijn. Een mening vormen en een stem uitbrengen kan het volk echt zelf.

Waarom vertrouwen we nog op politieke tussenpersonen?

Pim kon de gelukszoekers op jacht naar hun 15 minutes niet temmen en Terry blijkt ook geen wonderdokter. Geert evenmin, trouwens.

Waarom vertrouwen we nog op politieke tussenpersonen?

De mensen willen hun stem laten gelden, zoveel is duidelijk. Dat ook de (interne) ontwikkelingen binnen een club kritisch worden gevolgd is een goed teken. Kennelijk gaat het de mensen om de zaak en niet over de poppetjes — die zitten vooral in de weg. Telkens weer.

Waarom vertrouwen we nog op politieke tussenpersonen?

Tip voor Terry: maak jezelf onsterfelijk door het idee van GeenPeil te omarmen! Een van je doelstellingen was immers e-Democracy. Geef dan het goede voorbeeld en voer het in. Nu!

Als de gevestigde orde geen referenda wenst, dan hoef je dat niet te accepteren. Je hebt twee zetels en die kan je gebruiken. Stel ze ter beschikking aan het volk. Als je sympathisanten inspraak willen, maak het dan mogelijk middels een systeem zoals GeenPeil dat voor ogen had. (Of gaat het misschien toch om jou? Plakt dat pluche nu al?)

Waarom vertrouwen we nog op politieke tussenpersonen?

BoosMens | 09-02-18 | 11:24 | 4

Zelfs met 14 (of 24) zetels kom je nergens in dit land. D66 heeft — na jaren — haar idealen verkwanseld; de democratische vernieuwing die Hans van Mierlo voorstond is gesmoord. Hij heeft zich laten omkopen met een ministerschap. Paarse puinhopen waren het resultaat.

Als Premier Trutte zou u moeten weten dat iedereen te koop is. Ook Terry. Hoe zou u het vinden als Baudet — in het zadel geholpen met uw stem — standpunten gaat uitruilen en een deal sluit met, zeg, het partijkartel?

Baudet is nog fris en politiek relatief onervaren, maar uiteindelijk gaat hij ook voor de bijl. Het vlees is zwak.

Waarom vertrouwen we nog op politieke tussenpersonen?

BoosMens | 09-02-18 | 12:29

@Boosmens
Ik denk dat Baudet minder makkelijk om te kopen is dan u denkt. Al op de universiteit was hij min of meer geïsoleerd met zijn ideeën over het parlementaire systeem en democratische vertegenwoordiging en heeft daardoor veel minder makkelijk carrière kunnen maken. Hij heeft een denktank opgericht, boeken geschreven waarin hij uitgebreid toelicht waarom hij er zo over denkt en is uiteindelijk pas de politiek ingegaan toen hij merkte dat het niet hielp en hij alleen vanuit het centrum van het systeem iets zou kunnen veranderen. Naar zijn eigen zeggen ook heeft hij zich altijd al een buitenbeentje gevoeld, zowel in sociaal opzicht als academisch. Als Baudet zo gemakkelijk te beïnvloeden was geweest, was wat u stelt al lang gebeurd. Bovendien heeft hij Van Mierlo en D66 als voorbeeld van hoe het niet moet en mijn indruk is dat hij zich terdege bewust is wat er allemaal mis kan gaan. En hoewel ik er niet bij was toen D66 werd opgericht, heb ik daarnaast de indruk dat Baudet veel verder gaat in zijn ideeën van democratische vernieuwing dan D66 ooit gedaan heeft. Baudet heeft veel uitgebreidere, uitgewerkte en helderder ideeën dan D66 in de beginjaren en is ook veel preciezer in zijn kritiek op het systeem.

Dat alles bij elkaar is natuurlijk erg bedreigend voor 'het systeem' en iedereen die daar onderdeel van uitmaakt. Ik vermoed dan ook dat Ollongren onbewust de juiste bewoordingen heeft gebruikt voor haar onderbuikgevoel: gevaar. Baudet is gevaarlijk voor haar positie en voor haar gemoedsrust, want hij stelt zekerheden waarin zij politiek is grootgeworden, ter discussie. Rutte is in dit spel de geslepen manipulator die anderen de kastanjes uit het vuur laat halen zodat, mocht Baudet iets overkomen, hij zijn handen in onschuld kan wassen. Of Ollongren zich dit realiseert en het spelletje meespeelt voor eigen gewin of dat ze zich voor het karretje laat spannen is me nog niet helemaal duidelijk.

Braboblanke | 09-02-18 | 12:54

In zekere zin heb je gelijk. Referenda of directe democratie klinkt als beter. Probleem is dat weer de staatsmedia en het vrije internet dat steeds meer ingekapseld wordt. Zonder vrijheid van informatie wordt vrijheid van meningsuiting en stemrecht eveneens een zinloze zaak.

Premier Trutte | 09-02-18 | 13:00
▼ 1 antwoord verborgen

Jammer voor de beeldvorming van de Fvd maar mevr. Teunissen had geen aansprekende ideeën en was ook geen geweldige debater. Heb me geregeld afgevraagd waarom zij op plaats 3 stond. Als je dan bovendien niet in staat blijkt de ervaringen van de LPF op de FVD te betrekken hoor je ook niet thuis op de kandidatenlijst. Daar horen alleen mensen die één blok vormen.

joepiedepeopie | 09-02-18 | 11:23

Soms kan je politieke ambitie je carrière behoorlijk in de weg zitten. En dan kies je voor een politieke oplossing om je carrière te redden.

Spare Rib | 09-02-18 | 11:23

De ratten verlaten voortijdig het schip. Een prima actie, aan deze profiteurs zou je toch niks hebben in een partij, ze weten allemaal hoe gevaarlijk het is om teveel kapiteins te hebben, gewoon laf volk.
Hopelijk is Baudet bestand tegen de hysterie die nu is opgezweept door Stasi Ollongren , sukkel Rutte verschuilt zich achter haar rokken.

lanexx | 09-02-18 | 11:21 | 1

De hr Nagel zal wel weer een politie partij op gaan richten, met als doel stemmen bij het FvD weg te gaan trekken. Nagel blijft de man die als eerste of in opdracht de heer Pim Fortuyn eruit werkte, toen Pim Fortuyn een echt staatsman bleek te zijn, hij was de nagel aan de doodskist.

Slurfje | 09-02-18 | 11:35

Haha, het omarmen van de rassenleer, of het waarom negroide mannen vaker een buitenvrouw hebben dan 'witte'. Daar had Humberto vast wel een antwoord op gehad.

panacee | 09-02-18 | 11:18 | 5

Inderdaad, u vangt mijn drift

panacee | 09-02-18 | 11:53

@DoetNietGezelligMee
Je bedoelt Dionne Stax? Ik vond dat altijd een lekker ding, maar sinds ze op die Tan viel, vielen me de schellen van de ogen; gewoon weer zo'n naïeve blonde muts die voor een exoot gaat, gebaseerd op misconcepties omtrent de viriliteit van deze mensenvariant...

Brou Is Back | 09-02-18 | 12:05
-weggejorist-
DoetNietGezelligMee | 09-02-18 | 12:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Denk niet dat veel Brabanders zullen stemmen op een Fries uit een NSB nest.

van Oeffelen | 09-02-18 | 11:16

Als een partij binnen een paar jaar groeit van 0 naar meer dan 20.000 leden is het onvermijdelijk dat er veel opportunisten en intriganten zich hebben aangemeld. Zoals vele reaguurders al terecht hebben opgemerkt moeten de rotte appels eerst overboord worden gezet. Laat Baudet zich omringen met wijze mannen en vrouwen, en werken aan een duurzame groei van de partij.

Irnerius | 09-02-18 | 11:15

NL heeft, vergeleken met vrijwel elk ander land, veuls te veul politieke partijen. Doorgaans zijn het er maar een paar.

NL TK heeft nu 13 partijen. Met een kiesdrempel van 13% hou je er twee over, VVD en PVV.
Zou wel een aardig experiment zijn, zeker als je bedenkt dat een lullig partijtje als de CU, met 5 zetels, in feite een veto-recht heeft.

Ichneumonidae | 09-02-18 | 11:12 | 1

Die vele partijen maken het democratischer omdat je je stem dan gerichter kunt plaatsen. Bij slechts 2 grote partijen krijg je een situatie die lijkt op de problemen met het partij-kartel. De lage drempel maakt ook stromingen met nieuwe partijen mogelijk. Eigenlijk zou je per ministerie op een partij moeten kunnen kiezen. Dat is een deel van de remedie tegen de partijkartel-constructie.

Premier Trutte | 09-02-18 | 11:36

Nooit van gehoord, maar dat zal de NPO kennende morgen wel anders zijn.

alexbl | 09-02-18 | 11:11

Wat een oekel die Roel Mooijekind. Als partij zou je je eendrachtig moeten tonen, en hij was dat belang van zijn baas even vergeten. Hij is als jongeling er waarschijnlijk ingetuind door de NPO om op de televisie te komen shinen.

Verder lijkt het mij niet minder dan logisch dat je als opkomende partij je de eerste jaren behoedt voor een coup (zeker door mensen die in het recente verleden de heersende partijen aanhingen). Gelukzoekers die voor eigen gewin gaan liggen bij het partijwezen altijd op de loer.

mozaard | 09-02-18 | 11:11

Ik start en bedrijf, neme wat mensen aan. Na een paar maanden zegt 1 van die werknemers: Jij doet dus alles fout. Ik ga het doen, want ik weet het beter. Hahaha... en dan hebben die mensjes gelijk. Nee hoor. Al die mensen die nu zeiken zijn zwakke meelopers. Dus Terry moet blij zij dat die mensen weg zijn. En het zal weinig invloed hebben op zijn succes.

Mark_D_NL | 09-02-18 | 11:09 | 2

That's what I said!

NeedIsaymore? | 09-02-18 | 12:19

Opportunisten zijn het

WaltherP99 | 09-02-18 | 13:45

Baudet zal wel zijn redenen hebben, Iets met kaf en koren! Laten wij het vooral verontwaardigt "weer" over democratie hebben! Het EU grondwet referendum van Balkenende, (CDA) het referendum van Rutte, de Oekraïne. De kadaver mondje dicht discipline binnen de VVD, uitgelicht door IJbeltje Berckmoes. Het verder om zeep helpen van de eigen D66 kroonjuwelen, "het Referendum" door de Zweedse Olongren (of zoiets). Het uitsluiten van de 2de partij van het land de PVV. Die corrupte PvdA mevrouw Barth van deze week en ga zo maar door! De Politiek is nu eenmaal corrupt!

Lexus01 | 09-02-18 | 11:07

Dat gelul over die zgn. democratie hier in NL. Je reinste flauwe kul! NL is geen democratie, absoluut niet. Kijk alleen al naar hoe de PVV gewoon aan de kant wordt gezet en feitelijk ook het hele NL volk. Al vele jaren... dingen gaan nooit veranderen als het aan de kartels ligt.

Halal gehaktbal | 09-02-18 | 11:07 | 2

Juist, mensen die het hardst van de daken schreeuwen dat Nederland democratisch is juist erg ondemocratisch ingesteld. Alleen als het in hun straatje past.

obzzcure | 09-02-18 | 11:09

Ja, de hardste critici van Baudet zitten immers bij partijen die wijd en zijd bekend staan om hun geweldige interne democratie zoals de PvdA, GroenLinks en de SP... /SARCASM OFF

Brou Is Back | 09-02-18 | 12:08

Als al die jankerts nu eens samen gaan zitten, een eigen partij oprichten met veel democratie en Mat Herben als voorzitter. Meer democratie in deze betekent waarschijnlijk de visie van Baudet en Hiddemeister aantasten.

Ivor Biggun | 09-02-18 | 11:04

Mooi, alle rotte appels weg. Dat maakt de partij alleen maar sterker.

obzzcure | 09-02-18 | 11:04

Ik heb regelmatig poliziek24 op de achtergrond, en het framed aan een stuk door. De woorden fascistisch en racistisch vliegen je om de oren, en uiteraard is daar hun heldin Ollongren, die op haar beste kant belicht wordt.
Het mag duidelijk wezen. De NPO likt niet specifiek de aars van de PvdA, nee, ze steekt de tong diep naar binnen bij iedere partij die in het kabinet zit. Het zijn de hoeren van de macht, het zijn hoernalisten.

Abject | 09-02-18 | 11:04 | 4

Dat afschaffen van het kijk&luistergeld was inderdaad een slimme move van Den Haag. Wij kunnen er geen afstand van doen en de NPO kan de hand die haar voedt niet meer bijten.

Abject | 09-02-18 | 11:24

De NPO zit met zijn tong zo diep in de aars van de Linkse Kerk dat deze kerk met twee tongen lijkt te spreken! Mwhoehaha...

Brou Is Back | 09-02-18 | 12:10

'Wiens brood men eet - diens woord men spreekt'

bisbisbis | 09-02-18 | 12:13
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zou toch bijna lid worden van de FvD wegens deze mongoloïde onzin. Maar ik hou het bij stemmen en misschien dat ik eens ga doneren als dit propaganda-circus en die subversieve activiteiten door blijven gaan. Die nummer drie komt nota bene uit het leger, de meest anti-democratisch georganiseerde groep mensen die je zo'n beetje kunt voorstellen. Zelfs het Vaticaan heeft nog verkiezingen voor de Paus... Ooit gehoord van verkiezingen voor een commandant die je orders toeblaft?

Het is sommige figuren bij de FvD kennelijk hoog in de bol geslagen. Denken ze nou werkelijk dat de kiezer zit te wachten op meer democratie op partijniveau? Als je dat denkt, begin dan een eigen partij waarbij je alle standpunten laat afhangen van ledenreferenda of referenda onder de bevolking over elk standpunt. Oh... wacht... dat lijkt op GeenPeil en daar had eigenlijk bijna niemand behoefte aan.

De kiezer wil iets eh, hoe noemt men dat tijdens verkiezingen? Iets te KIEZEN hebben, stelletje meerderheidsfetisjisten. De meerderheid heeft niet automatisch gelijk, dat is een leugen verspreid door fundamentalisten die je willen laten geloven dat alles wat een meerderheid geheel vanuit haar willekeurige onderbuik wil ook automatisch goed is. Dat leugentje smelt als sneeuw voor de zon wanneer je dergelijke figuren een meerderheid presenteert die hun leven, eigendom of vrijheid wil afpakken. Ga maar eens in Egypte proberen democratische verkiezingen te houden. Resultaat: moslimbroederschap aan de macht die hun intolerante variant van een toch al niet bijster toterant geloof door je strot wil duwen. Vrijwel niemand in de Nederlandse politiek die klaagde toen die opzij werden geschoven door een nieuwe semi-seculiere militaire dictator, maar oh wat maakt men zich druk over de FvD...

Zelfs in het "verlichte" Nederland stemt een aanzienlijk aantal mensen op "christelijke" partijen die recent nog vóór het behoud van de wet op majesteitsschennis pleitten, waarbij je 5 jaar de bak in kunt draaien, terwijl dat voor een gewone burger (ook al belachelijk) 3 maanden is voor belediging. Hoe je dat kunt rijmen met je geloof, laat staan gezond verstand is mij een raadsel.

Per definitie heeft de meerderheid geen gelijk in de ogen van de meerderheid van de kiezers in dit land: geen enkele partij heeft een absolute meerderheid gehaald dus elke stemmer op elk van die minderheidspartijen vindt de meerderheid van de kiezers die op een andere partij heeft gestemd een beetje dom...

Ik ben geen democraat maar gewoon voor vrijheid van elke burger om zoveel mogelijk zijn of haar eigen leven te bepalen. Het is al erg genoeg dat we de dictatuur van de meerderheid op nationaal en lokaal niveau moeten tolereren, maar zelfs de grootste democraat zit niet te wachten op honderd miniparlementjes in de vorm van politieke partijen die dankzij interne democratie met alle winden meewaaien, zwalkend naar de mening van hun leden, waardoor er geen enkele een werkelijk principieel alternatief of visie biedt bij de landelijke verkiezingen die er écht toe doen.

Wol | 09-02-18 | 11:04 | 3

"christelijke" partijen die recent nog vóór het behoud van de wet op ... majesteitsschennis pleitten, waarbij je 5 jaar de bak in kunt draaien, terwijl dat voor een gewone burger (ook al belachelijk) 3 maanden is voor belediging. Hoe je dat kunt rijmen met je geloof, laat staan gezond verstand is mij een raadsel".

Het is duidelijk dat u geen christen bent want u begrijpt er niets van. Voor een christen is de overheid - dus ook de koning - door God boven hen gesteld. Om het GOEDE te doen voor het volk. Persoonlijk heb ik daar nogal moeite mee omdat ik vind dat ik geen goddeloze overheid hoef te erkennen. Zoals deze overheid dus is. Zoals ook deze MP die in een vraaggesprek beweert dat hij christen is maar in het hele gesprek van 1/2 uur niet één keer het woord God of Christus over zijn lippen krijgt.

Lupuslupus | 09-02-18 | 11:15

Majesteitsschennis kan van mij als christen zo de prullenbak in. Je moet onderscheid maken tussen 'christen zijn' (persoonlijke keuze, geloof, levensstijl) en 'kerkganger zijn'. Je kunt beiden zijn, maar veel zaken waar bijv. een sgp mee kampt hebben meer te maken met oude ideeën en kerktradities dan met daadwerkelijk christen zijn.

Overigens ben ik als christen dan weer republikein. Maar dan met een echte president en niet zo'n kukidentgeval.

BlondHaarBlauweOgen | 09-02-18 | 11:26

Lupuslupus | 09-02-18 | 11:15
Die argumentatie ken ik, maar hoe rechtvaardigt dat voor christenen om belediging van een staatshoofd te bestraffen met potentieel vijf jaar cel? Nog afgezien van de vraag of de overheid "het goede" doet. Het is vooral frappant dat het de christelijke partijen zijn die eraan vast willen houden niet? Het is niet alsof de Bijbel het ze verplicht en ook niet wenselijk dat de wet wordt gedicteerd door een geloof.

BlondHaarBlauweOgen | 09-02-18 | 11:26
Precies, dat dus. Er is geen enkele reden waarom een christen een monarchist moet zijn, laat staan dat hij voor een wet op majesteitsschennis moet zijn. Dat hebben ze in Thailand ook, en passen ze werkelijk toe, terwijl ze daar geen christen zijn en het ook weinig met boeddhisme te maken heeft.

Overigens ben ik zelf voor behoud van de monarchie, maar vooral uit een soort sentiment of traditie, met zeer beperkte macht en ook een mogelijkheid een koning af te zetten of diens troonsbestijging met een referendum te legitimeren.

Wol | 09-02-18 | 21:22

Thierry Baudet is te jong en onervaren om zo'n snel groeiende partij te leiden, vertoont teveel puppygedrag. Hiddema kan hierbij een corrigerende rol spelen, maar deze oogde tamelijk vermoeid en uitgeblust tijdens de persco over de aangifte tegen Ollongren (ook weer zo'n impulsieve actie). Ben bang dat Theo dit niet lang gaat volhouden.

Zenzeo | 09-02-18 | 11:03 | 4

Helemaal eens, Beau. Hij had zich moeten aansluiten bij de PVV of tenminste tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een lijstverbinding moeten aangaan. Maar nee, hij kiest in R'dam voor Leefbaar die geen deuk in een pakje boter slaan.
Baudet heeft gewoon op het verkeerde paard gewed met zijn 'renaissance vloot'. En dat zal binnenkort blijken. Hij zou het wel eens beter doen dan Wilders want dat is maar een domme boer. Wel eentje die al 14 jaar met een veiligheidsvest om loopt maar een kniesoor die daarop let. Eén keer een voordeur besmeurd is natuurlijk héél veel erger dan al 14 jaar als een gevangene moeten leven.
Ik draag FvD echt geen kwaad hart toe maar ik verwijt Baudet - en Hiddema (die altijd in talkshows de PVV gelijk gaf) - dat ze zich afgezet hebben tegen de PVV. Geen sprake van dat ik ooit op hen zou stemmen of lid van hun partij zou worden. Ik hou van origineel en niet van slappe aftreksels.

Lupuslupus | 09-02-18 | 11:24

Lupuslupus. Helemaal goed.

beau van rtl | 09-02-18 | 12:00

Dat Leefbaar geen deuk in een pakje boter zou slaan, beste Lupuslupus, dat is natuurlijk een onjuiste voorstelling van zaken.

BlowingBubbles | 09-02-18 | 13:51
▼ 1 antwoord verborgen

Overigens ook walgelijk hoe die Tan probeert die afvallige te laten beamen dat ie zich onveilig zou voelen. Alsof fvd fysiek geweld zou gaan gebruiken.

Ben Hetzat | 09-02-18 | 11:01 | 1

Tan die vrouw en kinderen in de maling neemt probeert graantje mee te pikken in aanval of FVD
Tan houdt er eens rekening mee dat je kijkcijfers nooit meer goed komen.
eindelijk een partij die rotte appels gelijk laat oprotten

deemo | 09-02-18 | 11:21

Opgeruimd staat netjes. Geen enkele club, partij, instelling of bedrijf kan het iedereen altijd 100% naar de zin maken. Het gaat om de hoofdlijnen, het grotere doel. Als je nu al opgeeft en daar bovenop nog eens je gal gaat spuwen bij de tegenstander dan ben je geen knip voor de neus waard. Dat bleek ook wel in het gesprek waar deze meneer er niks van bakte toen de beruchte verwijten tegen het FVD over tafel werden gesmeten. Er kwam geen zinnig woord uit.

drs. P | 09-02-18 | 10:58 | 2

Helemaal mee eens.

Lupuslupus | 09-02-18 | 11:01

Ja kan zo zijn maar naar buiten toe kom je hiermee niet mee weg anders gaat het je stemmen kosten. Dus men zal in de media moeten uitleggen hoe de democratie binnen de partij vorm zal krijgen.

Simon_GS | 09-02-18 | 11:29

'forum omarmt rassenleer'
Echt. Het enige dat Yernaz heeft 2 jaar geleden in een interview heeft gezegd is dat iq bepalend is voor je kansen op de arbeidsmarkt (waarheid) en dat iq niet gelijk is verdeeld over de wereld (waarheid). Dat betekent dat als je 1000 Eritreers en 1000 chinezen op de Nederlandse arbeidsmarkt loslaat, de chinezen het GEMIDDELD beter zullen doen (waarheid). Niemand die met beide benen in de echte wereld staat, zal dit tegenspreken.
Er daarbij zei hij het ook niet om 'een discussie over ras aan te zwengelen', maar enkel als illustratie van zijn stelling dat het met institutioneel racisme we meevalt, kortom als die 1000 eritreeërs het STATISTISCH slecht doen, dat dat misschien niet enkel door racisme van de autochtone bevolking komt.
Dus in plaats van de vlag uit te hangen als een allochtoon zegt dat Nederland voor hem een prettig en niet racistsch land is, worden hij en de rect van z'n partij door D66, Groenlinks en VVD geframed als racist. Over ziek gesproken.

Bert Konterman | 09-02-18 | 10:57 | 5

+1

Bokito ergo sum | 09-02-18 | 11:29

Zo is het. Terug naar de kern. En daaruit blijkt niets racistisch. Daar moet ook de focus van de media op liggen. Om vervolgens Ollongren ter verantwoording te roepen over haar extreme uitspraken. En Umberto moet door collega's terecht worden gewezen. Maar tja, MSM en de politiek willen het niet zo. Die willen FVD neerzetten als racist tot ze er (hopelijk) bij neervallen.

Graaier | 09-02-18 | 11:48

Prachtig verwoord. Ik heb tot nu toe het gevoel dat het merendeel het interview nooit gelezen heeft.

Andorian | 09-02-18 | 12:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Stel dat Geert Wilders een jaar geleden zijn partij democratisch was gaan leiden.
Linkse trollen zouden meteen lid geworden zijn en al snel zou Wilders zijn afgezet. De partij zou worden overgenomen door de "gutmensch".
Dus laat Forum Voor Democratie maar BINNEN de partij ondemocratisch zijn.

bouwjaar57 | 09-02-18 | 10:57 | 4

Hahaha...
Ja, als je Wilders een slechte leider bent moet je wel links zijn.
Als iemand jouw muzieksmaak niet deelt is ie zeker ook een linkse trol?

Rest In Privacy | 09-02-18 | 11:07

Stel dat Geert Wilders een jaar geleden zijn partij democratisch was gaan leiden. Dat betekent met leden.

bouwjaar57 | 09-02-18 | 11:36

Zo is het bouwjaar57. !!

daytripper | 09-02-18 | 11:54
▼ 1 antwoord verborgen

Dus als FvD niet twee maar drie zetels had binnengesleept, dan hadden we nu ook Groep Teunissen in de Kamer gehad.

atheïstisch stemvee | 09-02-18 | 10:57 | 2

Die Theunissen zegt tenminste eerst haar lidmaatschap en treedt niet als spuit elf naar buiten. Het FvD zal heus wat problemen hebben, maar deze Roelie Mooijekind zal men in ieder geval niet missen; wat een gigantische zelfoverschatting.

Panos88 | 09-02-18 | 11:04

Ze kan nog steeds de kamer inkomen als Thierry of Theo uitvalt. Dan is FvD gehalveerd.

gebakkenegel | 09-02-18 | 12:55

Ik heb ooit een cafévoetbalclub opgericht. Zelfs daar vielen er vijf van de wagen voordat je een gezellig elftal overhield voor op het veld en aan de bar.
Die defensieofficier is gewoon onder druk gezet. Ik wed dat ze moest kiezen tussen haar baan of het lidmaatschap. Ik weet hoe de hazen lopen op de kazerne...

bolletje kaas. | 09-02-18 | 10:57 | 2

Hetzelfde dacht ik ook toen ik het bericht las. Ben benieuwd of de leger recruter die ik laatst sprak bij een FvD bijeenkomst nu ook zijn biezen moet pakken zodat hij zijn baan en inkomen kan behouden. Wel een fijn land dat ooit Nederland was.

forecastle | 09-02-18 | 11:17

Ja, ik denk ook niet dat je als je voor de overheid werkt er ongestraft voor kunt uitkomen dat je lid bent van FvD. Niet dat je op staande voet ontslagen zou worden maar verketterd, met de nek aangekeken en geen carrièrekansen meer.

duh! | 09-02-18 | 12:41

Mooi zo. Alle mollen manifesteren zich. Allemaal wegwezen en oprotten. Grote schoonmaak voor de verkiezingen. Saboteurs moeten zich maar weer aansluiten bij hun psychopatenleider Rutte.

Rheia | 09-02-18 | 10:56

Ik denk dat iedereen die nu bij FvD opstappen, ingestapt zijn voor eigen belang. Op dat soort mensen, zitten we ook niet te wachten.

vluchtelingallergie | 09-02-18 | 10:54

Erg hoor dat het intern rommelt bij Forum, maar dat nieuws over de Jehovah's Getuigen vond ik toch een stuk schokkender. Eigen christelijke 'sharia' rechtbanken en een parallelle samenleving in Nederland die misdaden onder de pet houdt.

War On Errorism | 09-02-18 | 10:54 | 2

@ War On Errorism | 09-02-18 | 10:54 |
Helemaal mee eens. Het verbaast mij dat iedereen hier zo mild verslag van doet. Die interne rechtbanken zijn, door het onder de pet houden van ontucht, medeplichtig aan dergelijke misdrijven. Met in het achterhoofd de wetenschap dat dergelijke praktijken ook in andere landen plaatsvinden, zou toch aanleiding moeten geven om over een verbod van deze kerk na te gaan denken.

Irnerius | 09-02-18 | 11:10


zou toch aanleiding moeten geven om over een verbod van deze kerk na te gaan denken.
Irnerius | 09-02-18 | 11:10

In dat wespennest gaan 'ze' zich niet steken. Want dan ontkom je niet aan islam en jodendom. Die houden er ook zo hun eigen rechtspraak op na....

BlowingBubbles | 09-02-18 | 13:49

Beste FVD leden ik heb op Thierry en Theo gestemd, dus als je democratie serieus neemt zijn zij het die uiteindelijk de lijn bepalen. Interne partijdemocratie bekent niks anders dan dat de leden van de partij de mogelijkheid krijgen om de echte democratie om zeep te helpen. Moeten jullie niet willen.

schoneslapert | 09-02-18 | 10:50 | 3

Mocht jij twee stemmen uitbrengen joh?

Coachman | 09-02-18 | 10:52

Precies, een democratische partij houdt niet perse in dat het intern democratisch eraan toe gaat. Andersom werkt het tenslotte ook niet zo. Hoe democratischer een partij beweert te zijn hoe minder daar in de praktijk van te merken is. Kijk maar naar D66.

Linkse allergie | 09-02-18 | 10:55

Tenzij bij volmacht lijkt me dat ook sterk Coachman.

PresidenteDeConjovia | 09-02-18 | 11:21

Zodra je je verbind aan een club, partij, groep o.i.d. dan mag ik aannemen dat je weet waar je aan begonnen bent. Als dat niet zo is, dan moet je je eerst de vraag stellen, waarom heb ik dat (destijds) ook alweer gedaan.
Als het op een teleurstelling uitdraait, als je je niet kunt vinden in de wijze waarop de partij reilt en zeilt, nou dan staat het je vrij te vertrekken en elders je heil te zoeken. Zo verruilen mensen de ene sportschool voor de andere etc. etc.
Of dat allemaal meteen betekent dat democratie in het geding is, vraag ik me af.
Het is zo'n drogreden om de LPF of de PVV er dan weer bij te slepen, die hebben namelijk niets te maken met FvD, dat staat op zichzelf.
Partijen die zichzelf o zo democratisch noemen kruipen veelal in bed met een bewind (zoals menig Arabisch land) waar democratie helemaal niet eens bestaat en daar hoor je dan weer niemand over.

Memek | 09-02-18 | 10:50

Dat is nu al het gevolg van de demoniserende politiek attitude van links.
Ollongren heeft dus nu al een bepaald doel bereikt en laat "onze"minister president haar na papegaaien. Zo gaat dat bij die kliek in den Haag.
Zij haat Baudet en haar voorzegger Pechtold haat Wilders.
Het is de tactiek van D66 om anderen te beschadigen, teneinde gemakkelijk te beïnvloeden kiezers murw te maken om er als D66 zelf beter van te worden.
En het blijkt dat Baudet toch partijgenoten heeft met slappe knieën, zoals die mevr. Teunissen.
Die denkt bij het ministerie van defensie aan: haar beoordeling, haar promotie, haar pensioen en dan moet je durf en moed in de schoenen hebben om te blijven strijden tegen al het linkse geweld in Nederland van partijen zoals vvd,d66,gr.lionk etc.
Teunissen is natuurlijk ook bang geworden in haar omgeving, van veel D66 officieren etc.
Bij Teunissen zakte doe moed wel heel snel in de schoenen.
Een officier onwaardig!

outdoor | 09-02-18 | 10:50 | 1

Ehm, je hele carrière verspelen op een politiek avontuur welke je waarschijnlijk niet winnen kan is ook een grote gok, voor haar geen wachtgeld, dus ik kan die keus dan wel begrijpen.

Abject | 09-02-18 | 11:14

Ze werkt voor het ministerie van defensie.. Dus is het lidmaatschap van een partij die openlijk Ollongren ,het vriendinnetje van Bea aanvalt nu niet bepaalt bevorderlijk voor haar defensie carrière.

Loebas | 09-02-18 | 10:48 | 1

Ik weet van een significant aantal militairen dat ze FVD stemmen. Ok, statistisch misschien zo representatief als een beïnvloedingspoll van Maurice de H., maar toch, de vingertoppen en onderbuik zijn het wel eens over de rechtsgeaardheid van de Krijgsmacht.

PresidenteDeConjovia | 09-02-18 | 11:08

Jammer dit... er zaten mensen tussen waarvan ik vermoedde dat ze VVD infiltranten zouden blijken. Waaronder de geroyeerden. Dat Teunissen opstapt vind ik wel zonde. Heb uiteindelijk voor Hiddema gekozen, maar had bijna mijn voorkeursstem aan haar gegeven.

Binnen een partij moet altijd ruimte zijn voor kritiek. Maar LPF toestanden moeten we bij het Forum ook niet willen, dan komt er niets van terecht.

Om even een beladen term te gebruiken: ik ben van mening dat in de opstartfase van een partij die serieus aan het systeem wil werken, het ironisch genoeg noodzakelijk is om het Führerprincipe toe te passen.

PresidenteDeConjovia | 09-02-18 | 10:48

Gewoon HODL mensen, weak hands verlaten het schip;)

Coachman | 09-02-18 | 10:47

Gewoon de rug recht houden en doorgaan. Vanaf de eerste keer dat ik als nieuw lid op het interne forum kwam werd het al duidelijk: allerlei mensen die heel graag 'mee willen denken', maar in feite graag een baantje wilden. Zo snel mogelijk locale afdelingen uit de grond wilde stampen om aan de GR 2018 mee te kunnen doen. Heel verstandig hoe FVD de zaak heeft aangpakt tot nu toe. Baantjesjagers zitten we niet op te wachten. Ga zo door zou ik zeggen, het maakt niet uit wat jullie doen, kapot maken proberen de kartelpartijen en de gelijkgeschakelde media FVD toch wel.

BlowingBubbles | 09-02-18 | 10:47

Groei stuipjes. Tevens wat babyvet lossen.

Chemokar | 09-02-18 | 10:45

Ik ben ook pas lid geworden van FvD en dat zie ik puur als financiële ondersteuning. Ik heb wel eventjes gedroomd om actief mee te helpen en binnen de partij een leuke functie te krijgen, maar deze 'gebroken dromen' zijn denk ik waarom er nu een handjevol prominente leden vertrekken.

Het is een nieuwe partij die immens is gegroeid binnen korte tijd, ik zie deze ontwikkelingen als groeistuipen waar het partijbestuur ook lering uit moet trekken.

GroetenVanUrk | 09-02-18 | 10:45 | 5

Ja, Ukrmeister blijft aan boord.

PresidenteDeConjovia | 09-02-18 | 11:05

@ rein9576 | 09-02-18 | 10:47 |
Spreek jij ook vanuit Brussel?

duh! | 09-02-18 | 12:44

Ik moet wel. Wordt opgepakt als ik voet op eigen bodem zet.

PresidenteDeConjovia | 09-02-18 | 14:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Democratie is voor mietjes.

Axelvon | 09-02-18 | 10:45

Even kijken wat meer negatieve aandacht in de msm gaat krijgen. Die graaier van een Barth of deze wegloopster.

gespierdespijkertje | 09-02-18 | 10:44

Als er iemand gewend zou moeten zijn aan bek houden en luisteren zou het die Susan moeten zijn als (ex-?) militair.

Vanilla | 09-02-18 | 10:43 | 3

Kapitein. Die deelt best veel lakens uit.

PresidenteDeConjovia | 09-02-18 | 10:49

Dus daar heb je het probleem. Ze kon zich niet ondergeschikt maken aan het collectief. Want ze was gewend zelf leiding te geven. Nou, dan is het goed dat ze weg is. Ze is is dus niet loyaal, niet flexibel en kan niet goed samenwerken, gene team player dus. Ben benieuwd waarom ze bij Defensie is weggegaan. Of is ze Defensie uitgezet?? Lijkt mij dat Susan wel wat meer problemen heeft.

Mark_D_NL | 09-02-18 | 11:06

Ook een kapitein heeft te luisteren naar de hogeren in rang. Ik gok dat ze rechtstreeks vanuit de academie een hoge rang in is gerold (of vliegenier, ben je ook direct kapitein) . Er zijn er maar weinig door doorstomen naar de hogere echelons die echt met de poten in modder hebben gestaan.

Vanilla | 09-02-18 | 11:20

Ze heeft "ik zal zandgraven" ingeruild voor "ik zal moddergooien"..

schoon-schip-maken | 09-02-18 | 10:43

Wat men kapot probeert te maken zal alleen maar sterker worden.. ik stem nog steeds op grote smurf baudet en lolsmurf hiddema
.de mensen die opstappen worden gewoon bang.. bang om straks bedreigd te worden als blijkt dat fvd de grootste is geworden. Want dat gaan ze echt worden... de grootste.

haatsmurfin | 09-02-18 | 10:42

Je zin niet krijgen is niet hetzelfde als ondemocratisch.
Stampvoeten, weglopen en naroepen omdat je je zin niet krijgt is wel altijd kinderachtig.

JanVergoor | 09-02-18 | 10:42

Kinderziektes. Zelfs het machtige kartel zal de opmars van het FvD niet stoppen.

tata1981 | 09-02-18 | 10:41

Voor iedereen met een mening die snel klaarstaat: lees hier de interne mails van Baudet, die weinig zin in democratie en zelfreflectie tonen. politiek.tpo.nl/2018/02/07/closeread-h...

gebakkenegel | 09-02-18 | 10:41 | 3

Staat niets in die mails.. Helemaal niets. Nieuws maken van niets, kanp hoor.

Mark_D_NL | 09-02-18 | 10:45

Men wil leden die de lijn van het bestuur volgen en achter Baudet staan. Nou nou, dat is wel erg veel gevraagd.

spanarchist | 09-02-18 | 10:48

Je richt met 3 man een partij op. Binnen t jaar komen er een paar leden met de eis dat ze lid moeten worden van het bestuur én dat ze de mogelijkheid moeten hebben om andere bestuurders (lees jou) af te zetten. Dat is geen roep om meer democratie, dat is een coup poging.

JanVergoor | 09-02-18 | 10:48

Ja die meneer die vraagt of hij in de war is, is in de war. partijstructuur is een ander onderwerp dan beleid inhoud. Maar de jonge onervaring gozert trapt in het sprongetje.

roflastc | 09-02-18 | 10:41

Alles van FvD wordt uitvegroot om de schade zo groot als mogelijk te maken. helaas trappen de NOS kijkende schapen hier wel in. En dat weet men. het domme Nedelandse Volk (wat bwezen een lager IQ heeft als mensen die geen NOS kijken) wordt weer eens gebruikt.
--
Maar ja... Uitkering, Toelage, Baantje bij de EU of staat... tsja. Dna moet je maar doen wat je overrlords zeggen anders verlies jij je inkomen of wordt je uit de groep gezet...

Mark_D_NL | 09-02-18 | 10:41

Daar gaat mijn voorkeursstem....

HetPhantom | 09-02-18 | 10:40

Man man weer die rassenleer...!

WassenaervanGhent | 09-02-18 | 10:40

Wordt toch steeds duidelijker dat Baudet het niet gaat redden met zijn poppenkast. Maar dat is ook helemaal niet de bedoeling van Baudet. Zijn hele aktie dient een hoger belang, namelijk verdeeldheid zaaien in de politiek. Stemmen weghalen bij de PVV en vooral zorgen dat de VVD het grootst blijft.

beau van rtl | 09-02-18 | 10:38 | 2

Je kan zo aanschuiven daar. Je lult net zo uit je nek als de rest aan tafel.

ssvld | 09-02-18 | 10:44

VVD levert vooral veel corruptie op. Denk aan Fred Teeven, Ivo Opstelten, Henry Keizer. En onder de leiding van Ivo Opstelten is weer gebleken hoe corrupt Gerard Bouman en zijn hele aanhang wel niet is.

Als je dan denkt dat ik een stem geef aan FvD om vervolgens weer op VVD te stemmen ben je echt niet goed wijs! Elk partij die zo hard groeit zal tegen obstakels aanlopen, en vind het onwijs slap dat mensen daarom afhaken. Het getuigd vooral van slappe knieën van de kandidaten!

Brulaapje | 09-02-18 | 11:05

Je meldt je dus aan bij een nieuw opgerichte politieke partij omdat je in hun visie gelooft, maar uiteindelijk blijkt het toch niet te zijn wat je er van verwachtte dus je houdt er maar mee op. Prima. Maar waarom juist nu, zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen en wetende dat de media echt loopt te zoeken om het FvD te kunnen bekritiseren en in een foute hoek te kunnen plaatsen?
Het maakt maar weer eens duidelijk hoe belangrijk een goede selectie van kandidaten is.

spanarchist | 09-02-18 | 10:37 | 2

Geld of baantje. Dit vrouwke zal wel onder druk zijn gezet. Ik dacht dat ze het doet met een VVDert, dus dat zal ook wel meespelem. En daarnaast zijn de meeste vrouwen niet zo standvastig. Gewoon slappe hap die Susan. Meer geschikt om zwanger te schoppen en der rest van der leven achter een fornuis door te brengen.

Mark_D_NL | 09-02-18 | 10:43

Zij is gewoon een Hollandse slappe zak die nergens voor staat en op een makkelijke manier in de kamer dacht te komen.

Loebas | 09-02-18 | 11:11

Potverdomme.. ik heb hier niks over te zeggen maar ik ben Premium. Roze kroon op mijn kop... BAM!

De Badtegelzetter | 09-02-18 | 10:37

Zoals ik reeds eerder plempte lijkt dit wel op de intrede-politiek van slinksch.
Je plaatst één van jouw menschen bij jouw "rechtse" tegenstanders (vijand) en laat ze flink vrinden maken in die partij. Dan laat je ze vooral voor verkiezingen die jouw partij drijgt te verliezen, dan laat je de infiltranten heibel maken en probeer je het FvD van binnenuit te versnipperen. Tevens krijg je het effect, dat de buitenwacht denkt "wat een zooitje anti democraten daar" en dat is wat intrede politiek is. Een soort van koekoeksei zeg maar.
Dit gebeurt sinds het LPF en rust in vrede Pim Fortuyn steeds vaker, daar slinksch dit steeds vaker probeert te doen. Probleem is hoe houdt je de mollen/infiltranten uit jouw partij, want reken maar als ze zo één infiltrant "actief" laten worden, dat er nog een ander binnen is.
Daarom houdt de hr G. Wilders een vrij strak regiem, maar uitsluiten dat jouw politieke partij is geïnfiltreerd is moeilijk.
Lol waarschijnlijk zijn er "Rechtse" clubjes, waar meer infiltranten inzitten dan leden.

Slurfje | 09-02-18 | 10:37 | 3

Sure, het is natuurlijk allemaal een complot van links. Die NvU infiltrant was zeker ook links? Aluhoedje op en gaan

KennyKiezen | 09-02-18 | 10:42

In de media (zelfs hier) zullen de trollen er dan op duiken als strontvliegen op de stront en hun gedemoniseer nog heviger maken. Tja dat zijn de slinksche taktieken.

Slurfje | 09-02-18 | 10:43

KennyKiezen | 09-02-18 | 10:42 . We gaan zien wie gelijk heeft. Vermoord nog 1 politicus. Toon je gelijk. Op 1 dag zullen wij elkaar ontmoeten. Zo ben jij.

Smarties | 09-02-18 | 21:36

Zijn de perikelen van een nieuwe partij. Forum gaat als een speer, waarschijnlijk veel sneller dan ze zelf in hun stoutste dromen hadden verwacht. Iedereen die er ook maar iets mee te maken heeft wil natuurlijk zijn of haar rang in de pik orde ten volle uitbuiten. Wanneer dat op een gegeven moment niet haalbaar is krijg je boze mensen. Dat is de situatie waar Forum intern mee worstelt. Extern wordt er met bakken stront gegooid want de zittende, zich zelf in stand houdende, politieke elite loopt het dun door de broek gezien hun enorme opmars. Het zijn natuurlijk maar peilingen maar er is wel iets gaande op dit moment met Forum dus het moet gestopt worden vindt de zittende politieke elite. Karren vrachten met stront worden er aangevoerd om over Forum van Democratie uit te strooien. Gewoon doorgaan Forum voor Democratie, het zal nog wel een tijdje zo blijven maar jullie strijd gaat gewonnen worden!

Toetsiemonster | 09-02-18 | 10:36

D66 is ingehuurd* als smokescreen voor het bedekken van de door Kamp opgepompte 40 miljard m2 gas (x3). En dat lijkt een prima investering.

Einde van de Domheid | 09-02-18 | 10:35

Raar is dat hè, dat je niet zomaar alles kunt gaan willen veranderen als je lid van een partij wordt. Ze willen meer te zeggen hebben, alsof je lid wordt van een voetbalclub en dan daar gaat lopen zeiken dat het een hockeyclub moet worden. Ga dan lekker naar een hockeyclub. Een partij heeft een koers en dat vind je iets of dat vind je niets, simpel als dat is het.

KeyofKnowledge | 09-02-18 | 10:34 | 1

Zo'n balletje zal je Humberto niet op zien gooien.

ssvld | 09-02-18 | 10:41

We zullen zien waar het eindigt, onmogelijk om als buitenstaander in te schatten 'wie hier nou gelijk heeft.' Aan de ene kant is het inderdaad belangrijk de ego's in toom te houden en zal Thierry met honderden betweters te maken hebben. Aan de andere kant is het natuurlijk wel van vitaal belang de kracht van zo'n snel groeiende politieke beweging te weten benutten.

Panos88 | 09-02-18 | 10:34 | 1

Maar wat doet deze Roel Mooijekind daar in godsnaam aan tafel, je publieke rol is tot nu toe marginaal geweest maar desondanks vind je dat het nu aan jou is om even de vuile was buiten te hangen. Zeg dan tenminste eerst je lidmaatschap op voor je op eigen houtje bij Humberto je partij publiekelijk gaat corrigeren, wat je overigens in een zwak optreden doet. Volkomen terecht als dit soort egomannetjes buitenspel worden gezet.

Panos88 | 09-02-18 | 10:46

Interne strijd binnen een partij is voor mij geen reden om niet een stem uit te brengen op bijv. de FvD of de PVV. Het gaat mij om het idee en degene die dat moeten uitvoeren. De overige partijen zijn de laatste die kritiek horen te hebben op hoe de FvD of de PVV de interne partij structuur moet indelen. Genoeg schandalen binnen de vaste partijenen neem bijv. de SP waar Jan Maorijnissen nu een coup heeft gepleegd door zijn dochter naar voren te schuiven. Plus bijkomend de dwang betaling aan de SP kas door SP fractie leden en gemeenteraadsleden. De PvdA met een waslijst aan dubieuze kandidaten, dolken in de ruggen van fractievoorzitters, corrupte eerste kamerleden, en een archief zo groot als amsterdam aan fouten, corrupte gemeenteraadsleden, genocide ontkenners en uiteindelijk de biologische moeder van de vijfde colonne DENK. En dan D66, met hun gratis appartementen, genocide ontkenners, corrupte politicie etc. Of Groenlinks waar mensen met strafbladen gewoon prominente functies verschaffen binnen de partij. Ongeloofelijk dat men denkt dat een democratische structuur binnen je partij noodzakelijk is om ongewenste zaken buiten te houden. Simpelweg naief en dom. Het vergt namelijk geduld en ik goed bedenken dat Baudet en Hiddema zich op dit moment concentreren op het campagne voeren dan nu de partij democratischer willen maken.

Indoneesje | 09-02-18 | 10:32 | 2

Voor veel mensen is interne strijd wel een reden niet op een partij te stemmen.
Het is ook heus niet toevallig dat deze strijd ineens ontstaat nu er verkiezingen uitbreken.
En het is ook niet toevallig dat het ex-VVD-ers en ambtenaren zijn die deze strijd ontketenen.
Het wijst erop dat alles zorgvuldig van buitenaf is geregisseerd met als enig doel de stemmer te manipuleren.

jemagookniksmeer | 09-02-18 | 10:38

@jemagookniksmeer, daarom steun blijven betuigen en vooral lid blijven. Rust zal volgen, gecontroleerde uitbouw ook.

MoltisantiBeer | 09-02-18 | 10:41

Thierry is natuurlijk ook wel een beetje een griezel met slechte smaak, vooral ook omdat ie Rotterdam lelijk vindt en over IQ gesproken; was natuurlijk ook nog eens heel dom van hem om dat over Rotterdam te zeggen.

louis6227 | 09-02-18 | 10:31 | 6

Héél raar om een stad af te vallen waar je in de gemeenteraad wilt komen. Hoop trouwens dat de PVV daar hoge ogen gaat gooien.

Lupuslupus | 09-02-18 | 10:42

jemagookniksmeer | 09-02-18 | 10:39 |
Wat je ook van Rotterdam vindt, blijft dat die furher van jou blijkt geeft het Iq te hebben van een half ontdooide visstick door mee te doen in Rotterdam en tegelijk die stad af te kraken, terwijl ie zelf uit die amsterdamse vuilnisbelt komt.

louis6227 | 09-02-18 | 10:52

Rotterdam stond zijn mannetje. In amsterdam stonden ze al te kijken naar die mooie auto van de zgermans. Onderwijl dat wij discussieren. Komen de moslims binnen. Met een geloof wat ons 1000 jaar terug brengt. En hunberto der valse nicht zegt, het zijn de blanken. Die moeten buigen. Al dnd, ze moeten opeze lozers wonen in mijn land. Ze moeten oppassen wat ze zeggen. Mij als rasict uitmaken. Half miljoen verdienen, Blonde sletten neuken. Nagemaakt persoontje is het. De vraag is gewoon wat een presentator van een talkprogramma maakt hem zo groot?

Smarties | 09-02-18 | 21:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Tja, dat is wat gebeurt met die namaak partijtjes.

Mather | 09-02-18 | 10:29 | 1

Typische reactie ook wel van een nobody die nooit zn nek zal durven uitsteken.

schoon-schip-maken | 09-02-18 | 10:34

Van no3 naar met stampende voeten actief de media opzoeken in campagnetijd?

Wat het conflict ook was, no 3 onwaardig!!! Charlatan!

Denkhetnjet | 09-02-18 | 10:28

Ik snap het punt niet zo van al die opstappende leden. Het hele forum voor democratie is toch ook gebaseerd op de visie van Baudet. Dat is waarom ik op ze stem en waarom ik lid ben geworden. Het komt bij mij eerder over alsof ze zijn bezweken onder de druk van het kartel en de staatsmedia na alle negatieve aandacht de laatste dagen. Al met al denk ik dat het gedeelte van de bevolking die doorheeft dat de NPO/MSM nogal subjectief en vooral erg links is, groeit. En ik denk ook dat zelfs deze alles-of-niets aanval van links op het FvD, vooral leden/stemmen/zetels gaat opleveren.

KirkLazarus | 09-02-18 | 10:28 | 2

Dat is waar maar dat maakt de partij weer kwetsbaar voor het frame "niet-democratisch". En dat frame werkt heerlijk in de talkshowtjes.

Overnijd | 09-02-18 | 10:33

Hoop dat ze het doorkrijgen, vooral na wat er met Fortuyn gebeurd is, maar ik heb er een hard hoofd in, MSM is een ontzettend machtig wapen. Mensen geloven echt naar objectieve media kijken. Misschien kriebelt het een beetje, maar uiteindelijk gaan ze er toch in mee omdat ze nooit wat anders lezen of zien.

Bokito ergo sum | 09-02-18 | 10:40

Op iedere plek waar je mensen bij elkaar zet om samen te werken krijg je uiteindelijk hommeles, of dat nu de kant-klos-club in Tynaarlo is, de PvdA of FvD. Haantjes zullen altijd als eerste aantreden, maar verdwijnen ook weer als eerste, kwestie van tijd en het zuivert zich vanzelf.

Sobrii-estote | 09-02-18 | 10:28

Humberto is echt verworden tot een buikspreekpop van links zonder kritische blik sinds hij zijn showtje heeft. Hemeltergend!

Bozepanda | 09-02-18 | 10:27 | 1

Voor hem is het dit of werkloos zijn; als hij anders gebekt zou zijn, zou hem de mond gesnoerd worden.
En het verdient natuurlijk best wel lekker; dan maar een (coke)hoer zijn.

jemagookniksmeer | 09-02-18 | 11:37

Ik heb de overtuiging dat er simpelweg ratjes van het (s)linkse kamp infiltreren in rechtse partijen om op die wijze van binnenuit te pogen de partij aan het wankelen te krijgen. Je ziet ook dat de staatsomroep er als de kippen bij is om deze figuren een platform te geven.

Mr_Pikibelly | 09-02-18 | 10:27

Dus deze mevrouw heeft alle klokkenluiders binnen defensie net zo openlijk gesteund in hun pleidooi voor rechtvaardigheid als het openlijk in twijfel trekken daarvan, nu haar zelfverkozen positie bij fvd het voetlicht raakt...

zwartblog55 | 09-02-18 | 10:26

Ik denk dat dit soort processen bijna niet te stoppen is in een nieuwe partij die explosief groeit. Een groot deel van de aangesloten mensen is rasopportunist en ziet zichzelf al in de kamer of op een wethouderspost.

Kijk dit uilskuiken nu eens interessant doen bij Umbo. Had nooit een podium gehad als er geen mogelijke sensatie/schade voor FvD in zat.

Wen er maar aan. Dit is niet te voorkomen. Fail fast!

Overnijd | 09-02-18 | 10:26

Humberto zou zich verkiesbaar moeten stellen bij Sylvana van hetzelfde laken een pak.

Heisessie | 09-02-18 | 10:26

Ah, de FvD fanboys en girls zijn alweer opgestaan. Dat gaat snel. Je kunt wel beweren dat de partij door 'infiltranten' van binnenuit kapot worden gemaakt, maar de hoeveelheid kritiek, van verschillende kanten, toont volgens mij vooral aan dat enige zelfreflectie wel nodig is bij de FvD. Je kunt jezelf geen democratische partij noemen en dan binnen de partij zelf de democratie ontbinden. Dat is net zoiets als D66 die het referendum afschaft: hypocriet.
Afgelopen verkiezingen heb ik FvD gestemd, dus het is geen irrationele afkeer tegen Baudet die ik hier ventileer, maar ik had toch echt gehoopt dat hij het knullige niveau van de heer Wilders wel zou ontstijgen. Het leek ook zo goed te gaan, gezien de ledengroei en de twee kamerzetels, maar helaas komen er nu toch verontrustende signalen naar boven. En dit negeren als partij zal slechter voor de partij zelf zijn dan het openbaar uiten van kritiek door enkele (ex-)leden.

S.Boon | 09-02-18 | 10:25 | 6

@S.Boon: Helaas moet ik het met je eens zijn.
Triest om te zien hoe het het FvD niet lukt om het interne gerommel binnenskamers te houden.
Baudet is sowieso de laatste tijd bezig om z'n eigen glazen in te gooien m.i. Hoe zeer je ook staat voor vrije meningsuiting (terecht), als je je in de politiek begeeft is het tòch minder slim om in het openbaar gezien te worden met personen met een erkend abjecte extreem-rechtse mening. Niet zozeer 'fout', maar wèl dom, hoe je het ook wendt of keert.

Heel jammer dat mevr. Teunissen de partij verlaat. Ze leek mij een uitstekende kandidaat met veel kennis van zaken.
Ik hoop van harte dat Baudet en Hiddema er in slagen om de interne strubbels aan te pakken, en ja, dat betekent wellicht dat de dissidenten toch wel een beetje gelijk hebben/hadden en dat meer interne democratie welkom is.

EefjeWentelteefje | 09-02-18 | 11:01

EefjeWentelteefje | 09-02-18 | 11:01
Ik kan me deels wel vinden in uw opmerking dat het minder slim is om met bepaalde mensen gezien te worden (of bepaalde onderwerpen aan te roeren). Anderzijds: al vanaf het moment dat FVD 2 zetels haalde gingen alle registers bij links en 'activistisch' Nederland open. Hoe dan ook hadden ze alles op alles gezet om FVD onderuit te halen. Was het niet over racisme gegaan, dan wel over 'klimaat ontkenning' of EU/Nexit. Je kunt als partij die tegen de stroom wil inroeien je niet laten voorschrijven met wie en waarover je spreekt. Los daarvan kun je het nooit goed doen, want de pers schrijft / roept toch maar wat. Ongefundeerd en nodeloos kwetsend, zou ik haast zeggen.

BlowingBubbles | 09-02-18 | 17:14

Zijn ideeen zijn nog steeds fris. Of het nu FVD wordt of een andere, jij bent gewoon een huichelaar. Weet je waarom? Hij heeft nog niet eens de macht, Je maakt het groter dan het is.

Smarties | 09-02-18 | 20:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Humberto begint over omarmen rassenleer (hoe dan), babyboomert over iets dat 'volkomen ziek' van Hiddema zou zijn (wat dan)... het is een soort fact free echokamer en die FvDer had het makkelijk kunnen pareren. Waar zijn (aan weerskanten) de mensen die feitelijk en objectief blijven zonder in een deugkramp te schieten?

Bert Konterman | 09-02-18 | 10:25 | 1

fake news komt alleen van Rusland..

GroetenVanUrk | 09-02-18 | 10:36

Lees plempsel van WimCock | 09-02-18 | 10:15 nogoedemorgen maar eens dan ;) dit is een politieke tactiek die we eerder bij de PVV hebben gezien...

Sarcastisch varken | 09-02-18 | 10:23

Om het succes te verzilveren zullen de jonkheer en de baron als de sodemieter aan de slag moeten om die 12+ zetels ook daadwerkelijk te gaan bezetten met kwaliteit. Doodzonde dat een partij die vanuit het niets zoveel mensen wist te mobiliseren en een enorme ledengroei wist te bewerkstellingen dit potentieel totaal niet kan benutten.

Joris Beltsin | 09-02-18 | 10:23

Heel erg jammer dat dit gebeurt binnen de partij. Er zijn veel mensen binnen het FvD die heel veel gegeven hebben. Tijd en geld in de partij geïnvesteerd hebben en hier geen bedankje voor gekregen hebben. Henk Otten schijnt er een aardige dictatuur op na te houden. De leden gaven in een mail ook aan volledig achter Baudet te staan.
Als deze mensen geroyeerd worden of uit de partij stappen, dan verliest het FvD hele goede mensen kan ik vertellen.
Ik hoop van harte dat Baudet toch eens om de tafel gaat zitten met ze.

Cadeauinpakpapiertje | 09-02-18 | 10:21 | 2

Henk Otten heeft ze niet allemaal op een rijtje, kijk zijn teksten en toespraken er maar op na. Zelfingenomen, debiel en zonder reflectie. Hij moet eruit, dan komt het verder wel in orde.

mr. exp. | 09-02-18 | 10:51

mr.exp.
Die indruk krijg ik ook. Het is ook vreemd om alle communicatielijnen te breken en dat niemand meer weet wat er speelt. Terwijl deze leden heel veel voor de partij organiseren. Letterlijk alles opzij hebben gezet voor campagne voeren, coördineren van de provinciale staten en geen enkel bedankje hebben gekregen, zelfs niks meer horen.
De communicatie verloopt niet erg soepeltjes.
Hoop dat het opgelost gaat worden.

Cadeauinpakpapiertje | 09-02-18 | 11:26

Wilders weet dat je met een ledenpartij genaaid gaat worden zoals bij de LPF.
Baudet was te naïef om te denken dat farizeeërs zijn partij niet zouden infiltreren

memyzelfandai | 09-02-18 | 10:20 | 3

Want iedereen die het niet met je eens is, is slecht.
Grow up.

Rest In Privacy | 09-02-18 | 10:25

Het is zo duidelijk dat dit gewoon "payed dissidents" zijn. Die lui zitten daar zeker niet in het belang van FvD...

Sarcastisch varken | 09-02-18 | 10:29

De mensen die afhaken zijn toch echt door Baudet zelf uitgenodigd en op de lijst gezet.

mr. exp. | 09-02-18 | 10:50

Jammer dat Susan weg gaat. Ik vond haar, zeker met haar CV, een aanwinst voor de lijst.

Bertie Wooster | 09-02-18 | 10:20

Laat ze maar zeiken en Tan heeft heel veel boter op zijn hoofd. Als ieder zijn of haar zin krijgt binnen de partij gaat het pas echt mis. Eerst duidelijke lijn uitzetten en daar de poppetjes bij zoeken.

Fedde71 | 09-02-18 | 10:19

Wat is die Nico Meijering een idioot zeg. (Humberto ook trouwens)

ssvld | 09-02-18 | 10:19 | 2

Humberto is de mannelijke Sylvana.

Andorian | 09-02-18 | 10:24

ssvld. Ik kan het niet aan je vrouw vragen, maar volgens mij vind jij veel mensen idioot. Kijk eens in de spiegel man en reageer eens een keer normaal. Vervelende kerel.

beau van rtl | 09-02-18 | 12:24

Die gasten die FvD verlaten zijn vaak figuren die hun egootjes prevaleren boven het partijbelang/landsbelang.

Jeroen65 | 09-02-18 | 10:18 | 2

Reken maar dat er wat druk op je komt te staan van buitenaf.

ssvld | 09-02-18 | 10:20

Vandaar dat het nu ook gaat over poppetjes, en niet over partijstandpunten.

zwarte_weduwe | 09-02-18 | 10:24

Hmmm, slecht teken al die opstappers... Vooral omdat er steeds dezelfde kritiek uit naar voren komt: niet democratisch. Dodelijk voor een partij waar 'democratie' in de naam staat. Hopelijk trekt Baudet het zich aan en geeft hij het interne debat meer ruimte. Democratisering begint bij jezelf.

Road to serfdom | 09-02-18 | 10:18 | 8

@ tisblijkbaarheelmoeilijk
En, voelde het lekker toen u uw nuttige bijdrage schreef? Niet zo zuur, als je het te moeilijk vindt noem je het 'discussie binnen de partij'. Maar als je daar niet van houdt, kun je het beter bij de PVV zoeken. Daar is wel die krachtige leider die de touwtjes stevig in handen heeft. Toch?

Road to serfdom | 09-02-18 | 10:43

@Road to serfdom | 09-02-18 | 10:43
Het was een serieuze vraag, jammer dat u hem niet beantwoord.
Voor mij voelde het lekker ja, me even uiten tegen iemand die met dure woorden slap lult.
Je kunt zo bij Pauw of Jinek aanschuiven met dat soort lege zinsneden. Of lid worden van een politieke partij waar de interne democratie hoog in het vaandel staat, maar de democratie in onze maatschappij zsm afgebroken moet worden.
D66 is hiertoe een goede keus heb ik me in de panelen laten vertellen.

TisNieZoMoeilijk | 09-02-18 | 11:42

Welke andere partij is dan zo democratisch in jouw ogen op partijcongressen? Het partijkartel heeft al applaus poppen. Noem 1 voorbeeld.

Smarties | 09-02-18 | 19:14
▼ 5 antwoorden verborgen

Men wil dus erg snel uitbouwen, maar daarbij wel de touwtjes strak in handen houden. Dan moet je dus geen ledenpartij nemen. Wat dat betreft heeft Geert het beter begrepen.

Beter_Posz | 09-02-18 | 10:17 | 1

Als je snel uitbouwt moet je de touwtjes wel strak in handen houden, anders gaan anderen er met jouw verhaal vandoor. Bijvoorbeeld zo'n G500, en ik zie die 2 ex-VVD'ers daar ook wel toe in staat.

Maar zeker gezien het eeuwige gezeik over gebrek aan interne discipline bij de PVV had Baudet dit kunnen zien aankomen, en een goed antwoord klaar hebben liggen: voor de pers, en voor de leden.

Persoolijk blijf ik er bij: er is niets vreemds, hypocriets of tegenstrijdigs aan een democratische partij die intern niet democratisch is. Een partij kan prima aan een democratisch stelsel deelnemen met een van bovenaf opgelegd en in beton gegoten partijprogram, met de boodschap "take it or leave it". Stem op ze als het program je aanspreekt, zo niet zoek je wat anders.

Muxje | 09-02-18 | 10:26

Goeie commercial! Ik word lid

Botte Hork | 09-02-18 | 10:16

Humberto 'Ik ben de laatste die dit op tafel legt'
uuuuuuuh. Wie legt het dan op tafel maf.

Plaktong | 09-02-18 | 10:16 | 1

Hij bedoelt waarschijnlijk letterlijk de laatste op dat moment. Er zijn hem een paar voor gegaan namelijk...

Sargon | 09-02-18 | 10:39

Ik hou het op groeistuipen van een partij die net 1 jaar oud is..... morgen is er volgens mij een overleg bij de FvD, we zullen wel zien wat de uitkomst daarvan is en de uiteindelijke uitwerking op de partij democratie.

Om LPF toestanden te voorkomen is het juist erg verstandig dat het partijbestuur de touwtjes stevig in eerste instantie stevig in handen houdt..... later kan je altijd nog verder democratiseren als je de 'cowboys' hebt ontmaskert en hebt verwijderd uit je partij.

Fatwabuster | 09-02-18 | 10:15 | 1

Precies, beter nu dan over drie jaar voor de verkiezingen.

Tuborg øl | 09-02-18 | 10:37

Dit is hoe het establishment partijen om zeep probeert te helpen:
- Zet insiders in de partij.
- Wacht op een "controversiele" uitspraak of gebeurtenis (of veroorzaak die zelf).
- Laat de insiders de partij verlaten met veel bombarie.
- Laat de media het opkloppen tot "crisis binnen de partij" en doe alsof de partij nu definitief is afgegleden naar extremisme.

Gevolg is dat de partij besmet is, niemand met een goede reputatie durft zijn naam er nog aan te verbinden, de partij kan daarom geen goede mensen aan zich binden waardoor het niveau afglijdt en alleen nog discutabele personen zich aanmelden die elders niet aan de bak komen, waardoor de reputatie nog verder achteruit gaat en zo gaat het in een vicieuze cirkel naar beneden totdat de partij een betekenisloze splinter is geworden.

WimCock | 09-02-18 | 10:15 | 7

Ik herken dit wel in hoe ze dit eerst bij de PVV deden. Ben het dus met je eens!

Sarcastisch varken | 09-02-18 | 10:26

@Grancolombiano: Ditto hier. Er zijn belangrijkere dingen dan filosoferen over ras en ontwikkeling, lullen op dubieuze bijeenkomsten als de IJzerwake, van gedachten wisselen met figuren als Jared Taylor, je niet distantieren van HBO-Neonazi'clubjes als Erkenbrand. Dan maak je het je tegenstanders wel heel erg makkelijk en voel ik me niet geroepen me bij Thierry aan te sluiten.

Graaisnaaiert | 09-02-18 | 15:53

Er moet veel meer over rassenleer verteld en geschreven worden. Door o.a. te wijzen op niet vertelde geschiedenis. De 25 miljoen negers die vanuit Afrika naar het westen over een periode van 2 of 300 jaar werden verhandeld als slaven weten we nu wel. De 125 miljoen slaven die naar het midden oosten gingen daar weten we weinig van, over een veel langere periode, en doorging toen wij waren gestopt. Al de mannelijke slaven werden gecastreerd en leefden onder zwaardere omstandigheden dan onder het westen . Geen nazaten. Dus geen gezeik na afloop.
Dan de paria jeffry Afraia
van 'kick out zwarte piet' uit Ghana. Waar fort oranje de slaven inkocht van de Ghanese bevolking. Grote kans dat jeffry zijn overgroot vader een mensen handelaar was.
Het schedelmeten hoeft niet eens plaats te vinden. Zie de plorabele staat van hun thuislanden.
Rassenleer van humberto. Zwart, verdient een half miljoen minimaal. Neukt blanke sletten buiten de deur. En gaat mij de maat nemen om een gebeuren van 200 jaar geleden? Ik ben bij erfrecht schuldig aan dat misdrijf. Alleen omdat ik blank ben? Wie bezigt hier dan rassenleer? Wij hebben collectief als volk toegegeven dat onze voorouders verkeerd bezig waren. Waar blijven excuses van onze andere rassen? Er kleeft bloed aan ieders handen. En de zwaksten proberen dat te verzilveren. Bij de sterksten met geld. In feite bewijzen ze hitlers stelling over een uberrasch. En laat ik nou net een hekel hebben aan hitler.

Smarties | 09-02-18 | 18:54
▼ 4 antwoorden verborgen

"Ik heb het gevoel dat men de volledige controle wil hebben" is het laatste wat we deze meneer horen zeggen in het fragment. Hij is het levende bewijs dat die volledige controle gewoon noodzakelijk is. Allemaal dit soort types die hoopten op een leuke functie maken een partij intern kapot.

Contento-Limbo | 09-02-18 | 10:15 | 2

Ja en dan de opmerking 'die mensen hebben zich belangeloos ingezet'. Alsof dat ze het recht geeft om te gaan muiten of zaken naar hun hand zetten.

Lupuslupus | 09-02-18 | 10:29

Wat is er mis met controle hebben over je stichting, politike partij of bedrijf... Die mensen hebben werkelijk waar geen idee. Terry kan deze mensen inderdaad beter kwijt zijn. Want die hebben echt een laag IQ. En ze zijn niet eens in Afrika geboren!

Mark_D_NL | 09-02-18 | 10:35

De weg die het FvD is ingeslagen? Bedoelt ze een uitspraak van een lokale kandidaat over iets dat wetenschappelijk bewezen is? Oh, maar dat past niet in jouw eigen waarheid?
Dan lijkt het me dat jij, beste Susan, met je keuze voor het FvD ooit de verkeerde weg bent ingeslagen.
Maar D666 zal je welkom heten hoor. Daar heeft iedereen recht op de deugwaarheid.

Nuchternederland | 09-02-18 | 10:14 | 4

Sterker nog, de uitspraak van een lokale kandidaat was uit 2016 voordat hij bij het Forum actief was, en werd gevraagd vanuit het perspectief of allochtonen gediscrimineerd werden. Het topic 'discriminatie' was dus al gezet, alles wat Yernaz had kunnen zeggen had tegen hem gebruikt kunnen worden, want verschil in ras is rassies.

MoltisantiBeer | 09-02-18 | 10:21

@Gebakkenegel, ik heb het gelezen en ben het er niet mee eens. Als je lid wordt van een partij doe je dat omdat je de - meeste - standpunten van die partij (dus de leiding) onderschrijft en dan geeft het geen pas om te gaan muiten.

Lupuslupus | 09-02-18 | 11:00
▼ 1 antwoord verborgen

Jammer dat het de zeer integere mensen bij FvD te heet onder de voeten wordt zodra de werkelijke strijd begint. Wat hadden ze dan verwacht? Dat het partijkartel breken makkelijk was? Dat je van oorlog voeren tegen de gevestigde orde zelf geen vieze handen krijgt? Dat je daarvoor niet ook eerst je eigen draken moet verslaan?

zwarte_weduwe | 09-02-18 | 10:13

De parallellen zijn zo overduidelijk, jammer, vernieuwing is nodig maar niet door narcistische idioten.

Skunk57 | 09-02-18 | 10:12

Kan iemand mij uitleggen wanneer en waar Hiddema de rassenleer (wat het ook moge betekenen) voorstaat en waar Baudet dit onderschrijft?

Volgens mij gaat eea geheel een eigen leven leiden. Voor zo ver ik weet Is Baudet (en dus ook Hiddema) tegen het maken van onderscheid op ras, etc, maw: ze onderschrijven volkomen artikel 1 van de grondwet.
Wel is het zo, dat je je af kunt vragen waarom een Maori wel trots mag zijn op zijn cultuur, en proberen deze te behouden een groot goed is, terwijl als je dat als autochtone Nederlander zegt je een racist bent.

BenPakdee | 09-02-18 | 10:12 | 6

Nurture becomes Nature... je weet toch.

Mark_D_NL | 09-02-18 | 10:33

@Dr_Prepper
Deze hele "discussie" heeft een hoog Buikhuisengehalte. Ironisch dat juist de tegenstanders dit onderzoek nu politiek maken.

atheïstisch stemvee | 09-02-18 | 10:39

In essentie komt de discussie hierop neer: Links concludeert dat de puinhoop die ze er in o.a. Afrika van maken onze schuld is terwijl rechts zegt dat het aan de mensen daar zelf ligt ( even heel simpel gezegd ).

Graaisnaaiert | 09-02-18 | 15:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Geen man overboord dus koers houden recht zo die gaat!

Rest In Privacy | 09-02-18 | 10:12

Hoe vaak moeten Theo Hiddema en Thierry Baudet zeggen dat ze geen racist zijn, voordat Umberto Tan tot de conclusie komt dat ze de rassenleer niet omarmt hebben?!?

Feynman | 09-02-18 | 10:12 | 4

Misschien moeten we gewoon met alle Nederlanders tegelijk #jesuisunracist de wereld insturen. Links heeft dat racisme wijzen tot kunst verheven, maar het raakt kant nog wal. Als we met zijn allen racisme als geuzennaam gaan omarmen, zal het snel afgelopen zijn.

Foolonthehill | 09-02-18 | 10:32

Het maakt geen enkel verschil hoe vaak ze dat nog zeggen/uitleggen. Degenen die het in dat frame wensen te plaatsen zijn absoluut niet geinteresseerd in die uitleg. Hetgeen ook overduidelijk bleek tijdens het interview met Tom Staal laatst.

Wolveshead | 09-02-18 | 11:21

Elke dag, zolang ze bestaan. Het framework is gezet, het zaadje gezaaid, nu hoeft de boodschap alleen nog maar herhaald te worden...

Graaisnaaiert | 09-02-18 | 15:43
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind dat logo van Tan's programma best wel stuitend... brr!

Sarcastisch varken | 09-02-18 | 10:11

FvD top kan beter communiceren over onderwerpen in plaats zwijgen of mensen eruit zetten. Baudet kan uitleggen hoe hij de partij in democratische zin wil gaan ontwikkelen en welke rol de leden daarin krijgen. Ook bij de reactie op de lezing van Ollogren is te lang gewacht met communiceren en is men verbolgen en zwijgzaam aangifte gaan doen. Jammer.

Simon_GS | 09-02-18 | 10:11

Ik snap dit soort partijen nooit zo goed. Feitelijk hebben ze goud in handen want als er ergens behoefte aan is dan wel aan een politieke partij die een stevig rechts, anti-establishment geluid laat horen. Maar ze verkloten het door uitspraken te doen over onderwerpen waar werkelijk niemand om heeft gevraagd. Je kan de massa immigratie aanpakken door te wijzen op de schade die onze economie en verzorgingsstaat oploopt, je kan de fiscus aanpakken en de uitdijende overheid door te wijzen op het steeds kleiner wordende budget van gezinnen, etc. Maar nee, we gaan het over het IQ van Afrikanen hebben en mails rondsturen dat iedereen behalve de top z'n bek moet houden. Ik snap dit niet. De FVD maar ook de PVV zouden kunnen binnenlopen maar ze trekken steeds de verkeerde kaarten.

TheOneWhoKnocks | 09-02-18 | 10:11 | 5

Jij hebt net als het merendeel van Nederland ook het brandpunt intervieuw niet gelezen.

Andorian | 09-02-18 | 10:39

Goede opmerking! Echter, een nuance dat hele rassen-iq verhaal is zo niet ontstaan!! Het is niet zo dat FvD daar nu zo mee bezig is. Integendeel.
Ramautarsing, nu kandidaat Fvd voor gemeenteraad in 020, heeft ooit gezegd vóór dat hij bij de FvD ging dat er IQ verschillen zijn gemeten tussen etnische groepen, door enkel aanhalen van die onderzoeken. Daarbij gezed dat hij liever anders zag, maar dat dat (voor nu) de uitkomsten waren.

Vervolgens is Halsema in gesprek met Baudet daar op gaan drukken dat Baudet afstand nam van deze objectieve constatering. Wat hij vanuit zijn wetenschappelijke insteek niet kon doen en daar dus geen uitspraak over wilde doen (als = wetenschappelijke discussie geen politieke).

Die hele toestand is enorm uit zijn context gehaald en geframed. Later weer door Ollongren. Enkel met doel Fvd in racisme hoek te krijgen. Diep triest hoe dat allemaal zo makkelijk lukt. En diep triest dat men niet geleerd heeft van Fortuyn.

Dus, ik ben het helemaal met je eens maar het is anders tot stand gekomen wel..

iustus | 09-02-18 | 10:44

@iustus | 09-02-18 | 10:44
Ze hebben juist heel goed geleerd van Fortuyn. Demoniseren en ontmenselijken zodat een nieuwe Volkert weer zijn gang kan gaan.

2voor12 | 09-02-18 | 10:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Hahaha en dan je relaas doen bij RTL late night, met stille trom vertrokken dus.

Plorkface | 09-02-18 | 10:10 | 1

Inderdaad. Het is toch wat merkwaardig om je vertrek op deze manier met de wereld te delen. Op mij komt dat in elk geval over als een poging je "15 minutes of fame" te pakken en doet mij ernstig twijfelen aan de motieven om uberhaupt tot een partij/beweging toe te treden. Het tijdstip waarop het vertrek plaatsvindt is ook al enigszins bijzonder. Tenzij je daarvoor met oogkleppen rond hebt gelopen maar dan is er sowieso niets aan verloren lijkt mij.

Wolveshead | 09-02-18 | 11:14

Ik zou niet weten waarop ik zou kunnen stemmen. Zelfs de PVV is mij te soft.

kwark001 | 09-02-18 | 10:10 | 5

Lupuslupus. En zo is het.

beau van rtl | 09-02-18 | 10:43

beau van rtl | 09-02-18 | 10:43
beau, doe jij je collega Tan is ff een oorvijg geven als je m tegenkomt.

BlowingBubbles | 09-02-18 | 13:35

Prioriteiten stellen, maar het verkiesbare gajes maakt het mij wel heel moeilijk. Jammer dat Monasch het niet met zijn beweging heeft gered, mijn stem zal de volgende keer wel Bosma worden.

Graaisnaaiert | 09-02-18 | 15:41
▼ 2 antwoorden verborgen

He Susan, doei!

Brentjeee | 09-02-18 | 10:08

Ik geef het FvD het voordeel van de twijfel. Want mensen met een verhaal kun je alles laten vertellen in ruil voor geld. Gezien de verwijten van links richting FvD, zie ik ze alles doen om ze stuk te maken.

Libertarianism | 09-02-18 | 10:08

Heb sterk de indruk dat deze defensie dame een trol is en uit was om op het juiste moment schade te berokkenen. Het kartel wil FvD kapot maken dat lijkt me toch wel duidelijk..

MINDER | 09-02-18 | 10:08 | 5

Volstrekt nergens op gebaseerd uiteraard, maar roep lekker in het wilde weg joh. Het is volgens jou niet mogelijk dat ze oprecht meer inspraak verwacht had in een partij die Forum voor DEMOCRATIE heet?

jawor36 | 09-02-18 | 10:44

@jawor36 | 09-02-18 | 10:44
Als je de standpunten en beginselen van de partij ondersteund, dan wordt je lid ervan en dan zet je je ervoor in. Waarover zou je inspraak moeten hebben? Over wat het beleid is? Lijkt mij een kwestie voor de partijleiding.
Het is geen Forum VAN Democratie.

ChatBot | 09-02-18 | 11:23

jawor36 | 09-02-18 | 10:44
Als ik de bus/taxi zou nemen, ga ik mij niet bemoeien met de route en wanneer de chauffeur gas geeft, remt, richting aangeeft, maar vertrouw er op dat ik veilig op de plaats van bestemming aankom. Die bestemming is vooraf aangegeven. Als ik dat allemaal zelf wil bepalen, pak ik de auto.
Heb ik het zo simpel genoeg verwoord, dat jij het ook snapt?

NeedIsaymore? | 09-02-18 | 12:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Luchtmachtofficier = ambtenaar = hoe(de)r van de gevestigde orde.
De fout om zo'n figuur toe te laten binnen de partij, is bij deze hersteld.

jemagookniksmeer | 09-02-18 | 10:08 | 1

Teunissen is de partij ingegaan om ervoor te zorgen dat soldaten geen "pang pang" meer hoeven te roepen bij oefeningen.

gebakkenegel | 09-02-18 | 10:34

De demonisering werkt, het wordt sommigen te veel. Je je kunt het ze nauwelijks kwalijk nemen, lijkt mij ook moeilijk

Bokito ergo sum | 09-02-18 | 10:07

Och wat willen ze toch allemaal graag dat het allemaal instort. Ooh wat willen ze het toch graag.

OpperGek | 09-02-18 | 10:07

Binnenkort maar eens lid worden.

Stijlicoon | 09-02-18 | 10:07

FvD = LPF 2.0
Dus zal tenondergaan aan interne machtstrijd en conflicten.
Wellicht een zege voor NeDDRland???

Dutch_Viscount | 09-02-18 | 10:07 | 1

LPF ging ten onder door de dood van Pim als grondslag.

Trans_Fimmermans | 09-02-18 | 13:48

De vloot bevindt zich op een ruwe zee, zolang het admiraalsschip niet vergaat gaat de reis verder.

Memek | 09-02-18 | 10:07

Ach de ratten die dachten carrière te maken verlaten het schip nu het niet zo makkelijk lukt. Blijven vanzelf de echte FvD'ers over.

2voor12 | 09-02-18 | 10:06

Haal de sneeuwvlokjes uit je kandidatenlijst en laat Hiddema een zwijgcontract opstellen voor je kandidaten.

ChatBot | 09-02-18 | 10:05 | 3

Zoiets ja. Of een statement dat Baudet en Hiddema - althans voorlopig - de dienst uitmaken en wie dat niet bevalt kan opzouten. Inspraak van de leden één keer per jaar bij de ledenvergadering. Het is te gek voor woorden dat de leiders van een partij die pas 2 jaar bestaat zich zouden laten gijzelen door de leden. Geert heeft dat heel goed voorzien maar ja, Thierry wist het beter. Nou succes ermee.

Lupuslupus | 09-02-18 | 10:14

Een zwijgcontract?, nou dat zal de kritiek op de FvD doen afnemen.....................

Memek | 09-02-18 | 10:29

@Memek | 09-02-18 | 10:29
Alternatief is een party whip zoals Halbe ..

ChatBot | 09-02-18 | 10:34

Als PVV-stemmer, weloverwogen, zal het mij eigenlijk jeuken.

TisNieZoMoeilijk | 09-02-18 | 10:04 | 2

Hier idem en meer wil ik er eigenlijk niet over zeggen.

Lupuslupus | 09-02-18 | 10:15

Lupuslupus | 09-02-18 | 10:15
Nou, dat is niet helemaal gelukt........

BlowingBubbles | 09-02-18 | 17:17

Als je FvD heet moet je ook democratisch zijn binnen je eigen partij. Zonde dat Susan vertrokken is.

boccelullus | 09-02-18 | 10:03 | 5

Nog nooit van Susan gehoord dus het is mij om het even. Ook gezien haar achtergrond. Je kan geen partij hebben die bestaat uit ambtenaren.

Stonecity | 09-02-18 | 10:14

Democratisch zijn binnen een partij betekent echt niet dat elk lid zijn eigen koers kan gaan varen. Daarbij is het nu echt de tijd niet - met de verkiezingen in zicht - om eens lekker op het dramorgel te gaan beuken. Als je het niet eens bent met de leiding is er maar 1 manier: opzouten. En ten 2e begrijp je helemaal niets van het woord 'democratie'. Het zijn egootjes die nu hun kans schoon zien om boven te komen drijven.

Lupuslupus | 09-02-18 | 10:18

Inderdaad lupuslupus, bij D66 moeten ze ook in ganzenpas doen wat de baas zeht

Winter_is_coming | 09-02-18 | 11:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Goede damage control en dan waait dit wel over. Je kan merken dat het verkiezingstijd is want het kartel blijft maar enorme bergen modder gooien op FvD. Alleen maar een teken dat FvD het goed doet dus.

Tettentettentetten | 09-02-18 | 10:03 | 2

Zo zat ik ook al te denken. Maar wat mij zorgen baart is dat het nog ergere vormen begint aan te nemen dan tijdens Pim Fortuijn....

Sargon | 09-02-18 | 10:11

Kom op deze onrust stokers zijn voormalig VVD'ers. Tuurlijk FvD maakt als hele kleine partij een enorme groei door. Het is een illusie te denken dat dat zonder strubbelingen gaat. Thierry en Theo moeten gewoon koers houden en vooral vooral doorgaan met het sarren van D66.

Beroep = Boerenlul | 09-02-18 | 12:01

Weet welke partij pas ondemocratisch is? De PVV!
Die hebben maar 1 lid: Wilders.
En wel hierom ↑

keestelpro | 09-02-18 | 10:02 | 5

Die gesjeesde politieagent Brinkman wilde ook een ledenpartij maken van de PVV maar die is van een koude kermis thuisgekomen. En terecht.

Lupuslupus | 09-02-18 | 10:20

Juist en daarom zal de PVV uiteindelijk toch winnen.

beau van rtl | 09-02-18 | 10:41

Elke partij trekt politieke toeristen en aandachtsvragers aan, is onvermijdelijk. En natuurlijk ook figuren die tot doel hebben je geweging te kapen, te infiltreren of van binnen uit op de blazen. Dus ja, zeker tijdens de opbouwfase moet je enerzijds open staan voor tips en adviezen maar je moet zelf de richting bepalen. En als nieuwe aanwas dat niet begrijpt, inderdaad, dan kun je ze het beste maar wippen. Zo werkt het nu eenmaal.

Graaisnaaiert | 09-02-18 | 15:20
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen