Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gespot op GSHQ: Professor Jordan B. Peterson

Lighten up, eh?

Professor Peterson was niet alleen in Nederland als keynote speaker bij de Nederlandse Leeuw-brainstorm. De Canadese klinisch psycholoog kwam ook langs in de pas geopende JP Coenzaal op GSQH voor een lang interview met totale fanboy Spartacus.

OK, we zijn ter redactie allemaal wel een beetje bakvis voor de man die het postmodernisme overtuigend en onderbouwd uitdaagt. Oplettende internetters kennen Peterson al anderhalf jaar, sinds zijn verzetsvideo's tegen door Justin Trudeau opgelegde wettelijke Canadese eisen aan aanspreektitels voor transgenders. 'SEKSISME en TRANSPHOBIA', gillen de licht getriggerde SJW-tegenstanders die hem niet begrijpen. VERADEMING en VERTEL ONS MEER, roept zijn groeiende aanhang van mensen die graag hun kamer willen opruimen. Afgelopen week brak hij definitief door op het oude continent, dankzij het heerlijke Channel 4-interview met het vooringenomen en slecht voorbereide alfavrouwtje Hassan Sahara Cathy Newman, die door Peterson op kalme en charmante wijze volledig gedemonteerd werd. Dit weekend hadden wij de eer om IRL met de levende meme-stream kennis te maken, én nam hij in onze GSTV-studio plaats tegenover Spartacus voor een lang interview, waar we eerst zelf nog even op gaan fappen aan gaan monteren voordat we het online gooien. Stay tuned, eh?

Discussievoer voor het avondprogramma:

Social

Reaguursels

Inloggen

Bij punt 2 al afgehaakt. Neuken voor het Vaderland, dat klinkt nogal missionaris.

Menage00 | 22-01-18 | 15:15

Ik verbaas me er steeds over dat iedereen die in Nederland WOONT, elk jaar 2% AOW opbouw krijgt. Dus ook als je niet werkt!
In geen enkel land ter wereld bouw je pensioen (AOW) op als je NIET werkt. Alleen in Nederland. Dus het makkelijkst is NIET te werken, elke maand uitkering en allerlei toelagen opstrijken, en aan het einde van de rit genieten van je gratis AOW.

polderkolder1 | 22-01-18 | 12:28

De Onrendabelen worden alleen maar binnengehaald en gepamperd om als stemvee te dienen, omdat de Nederlandse plucheplakkers al decennia geleden hun grip op het eigen volk, afgezien van een aantal altijd al aanwezige deugers en helpers, aan het verliezen waren. Omdat wij nu echter op het tijdstip aanbeland zijn waar de plucheplakkers hun grip op de eerste generaties kwijtraken (lees DENK etc.), moeten er nu massaal nieuwe Onrendabelen geïmporteerd worden. Dit is een Europees-pluche-probleem. Daarom speelt dit niet allen in NL maar in de EU. Gaat er binnenkort iets veranderen? Nee. Het aantal stemmende misleide, dromende deugers en wegkijkers aangevuld met de eerste immigranten is gewoonweg te groot. Alleen als de EU financieel aan de afgrond staat, houd de toestroom op. Het heeft allemaal niets met cultuur en islam te maken. Denken jullie nu echt dat de Onrendabelen naar de EU komen om ons te bekeren of cultureel te verrijken? Zij zijn dus een soort van missionarissen? HAHAHA! Het gaat uitsluitend om: I want MONEY MONEY MONEY! Waarom zijn de Onrendabelen zo succesvol? Omdat zij weten dat de West- en Noord Europeanen zo beschaaft, zo lief, zo goed, zo vriendelijk, zo soft en zo goedgelovig zijn, om zonder na te denken en zonder tegenprestatie te verlangen, hun door hard te werken verkregen welvaart, weg te pissen! Waarom wil er niemand in mijn land (gelukkig maar) of in de veilige Balkanlanden blijven? Omdat deze regeringen niet zo een mooi "Je bent welkom in mijn land en geef mij gelijk je bankrekeningnummer - oukiering for a lifetime, een Nederlandse Vinex woning is zo veel moderner dan jullie hutje op de hei, waar moet ik de meubel tegoedbon naar toe sturen, weet je wat - laat gelijk ook maar je familie overkomen, rundum glücklich pakket" in de aanbieding hebben! Mono MONEY MONEY MONEY, mijn geachte reaguurders!

De Griek | 22-01-18 | 11:01 | 1

Geloof zo geen reet van dat stemvee gewauwel. PVDA is al gedecimeerd en de laatste jaren is het toch vooral rechtsig wat er gestemd wordt. Wie stemmen er dan precies op wat?

Menage00 | 22-01-18 | 15:14

Beetje halfbakken lijstje eerlijk gezegd:

1. Wablief? Mogen andere landen niet streven naar dezelfde welvaart of bedoelt men dat mensen uit arme landen niet naar een rijk land mogen komen met als excuus dat ze arm zijn? Dat laatste is officieel al het geval. Nu nog gewoon handhaven dat je géén vluchteling bent omdat je arm bent of het slechter hebt dan hier en als je niet uit een buurland komt vluchten voor je leven wegens politieke vervolging of acute bedreiging door oorlog.

2. Ben je knettergek? Is dit geschreven door de Paus of een SGP-dominee? We zijn één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld, worden al beleidsmatig op 10% van het landoppervlak gepropt, veel van de sociale problemen vinden plaats in overbevolkte steden en dat wil je nog erger maken? Stimuleer juist kleinere gezinnen onder sociale groepen die zichzelf niet kunnen bedruipen en die buitensporig vaak problemen veroorzaken. Het is bekend dat criminaliteit, werkloosheid, achterstand, laag IQ\opleiding vaker voorkomt onder mensen met een lager inkomen en ook de allochtone probleemgroepen (islamieten incluis) behoren daartoe. Geef hen alleen kinderbijslag voor het eerste kind in ruil voor het plaatsen van een spiraaltje\prikpil en voor de rest belastingaftrek voor ieder kind. Zodat mensen met een hoger inkomen (en dus betere kansen, vaker hogere opleiding\IQ, etc.) meer kinderen krijgen dan probleemgezinnen. Het maakt niet uit of je gelooft in nature (genetica) of nurture (omgeving) als oorzaak van het verschil, feit is dat het bestaat. Dat nazi's ook aan eugenetica deden en dat schromelijk misbruikten (nog afgezien van onwetenschappelijk toepasten o.b.v. "ras") is geen argument. Ze bouwden ook snelwegen en voerden ziekenfondsen in, dat is ook daarom nog niet immoreel. En het is ook niet echt "eugenetica" om simpelweg te eisen dat je je eigen kinderen kunt onderhouden. De eugenetische effecten zijn eerder een mooie bijwerking.

3. Vaag. Je bedoelt met "cultuurgericht" toch hopelijk niet dat de politie mensen van allochtone afkomst automatisch als verdachte mag behandelen i.t.t. autochtonen? Want dat is rechtsongelijkheid. Wat misschien in de sjaria wel tof gevonden wordt, maar ik vind dat niet zo. Buurtmoeders? Hoe gaan die helpen? Buurtvaders hielpen dacht ik ook al niet zo? Gewoon consequent surveilleren, misdaden opsporen en proportioneel bestraffen. Van mijn part stokslagen voor geweldsdelicten (wie niet horen wil moet maar voelen) en flinke boetes voor materiële schade\diefstal, zodat misdaad niet loont. Langdurige gevangenis voor moord en eventueel verkrachting, zeker bij groot risico op herhaling. Controversieel voorstel dat ik eerder al eens heb gemaakt: maak leger en politie gewoon één (met dezelfde rechten en plichten waar de politie zich nu ook aan houden uiteraard) zodat het leger in vredestijd ook een nuttige politietaak kan uitvoeren. Heb je in één klap minstens twee keer meer blauw (of groen) op straat. Maar goed, ik begrijp dat mensen dat een eng fascistoïde idee vinden, ook al kun je net zo dood gemaakt of onderdrukt worden door een politiepistool. Zelfs Zweden overweegt momenteel het leger in "no go areas" in te zetten.

4. Dat zoiets nog een punt moet zijn... maar ok.

5. Prima, maar op zich zijn mensen die gewoon komen werken of hun eigen geld meenemen, geen kosten of problemen opleveren en gelijke rechten en vrijheden onderschrijven, en bij permanent verblijf Nederlands leren en willen worden gewoon welkom, wat mij betreft. Liever niet teveel nee, gezien punt 2 van overbevolking.

6. Waarom zo mild? Gewoon de eerste generatie haar eigen immigrantenverzekering (met vrijwillig eigen risico tot maximaal hun gehele vermogen) waarmee die groep zichzelf moet financieren bij kosten. Tweede generatie bij kosten eerst bij eerste generatie aankloppen die hen op de wereld heeft gezet, pas daarna de algemene pot aanspreken. Dat is gewoon de voorwaarde als je hier wilt komen. Bevalt het niet, kom je er niet in.

7. Je mag de Islam ook gewoon bij naam noemen hoor. Maar wou je die religie in het algemeen dan verbieden? Lijkt me niet echt realistisch of vrijheidslievend, bovendien is het geen vereniging die ergens ingeschreven staat en ze nemen het verbod op geloofsafval ook lang niet allemaal zo letterlijk. Beter predikers en gelovigen die oproepen tot geweld opsluiten tot men tot inkeer komt en openbaar die oproep intrekt.

8. Hoe? Ons eigen Diyanet dat staatskeurmerkimams gaat produceren?

9. Niet reëel, totalitair en symboolpolitiek. Mogen katholieke of orthodoxe priesters ook geen Latijn of Grieks meer gebruiken? Joden geen Hebreeuws? Kopten geen Koptisch? Moeten alle Kerken en Synagoges verplicht opnames maken van elke gebedsdienst? Stuur liever AIVD-mollen (of gewone politie-infiltranten in burger) moskees in, willekeurig gekozen of nog liever op basis van redelijke verdenking dat er geweld wordt gepredikt en sluit zulke voorgangers op tot ze hun drol intrekken.

10. Aardig idee. Je kunt ook simpelweg voorrang geven in sociale woningbouw aan groepen die de etnische\sociaal-economische achtergrond van een probleemwijk meer naar het landelijke gemiddelde trekken. Hoeveel het gaat helpen weet ik niet, maar scheelt wel concentratie van ellende op één plek en misschien wordt het minder een broeinest van extremisme en criminaliteit op die manier.

Wol | 22-01-18 | 10:54 | 6

@Wol | 22-01-18 | 10:54 |
7- en ze (moslims)nemen het verbod op geloofsafval ook lang niet allemaal zo letterlijk.
------
O nee? Juist 1 van de redenen waarom de islam zo succesvol is is de enorme dwang, pressie, bedreigingen, uitsluiting van de rest van de familie. Bij verkrachting is het al verplicht om de verkrachter te trouwen in sommige islam. landen. Ook de dwang om binnen het geloof te trouwen is een moetje. Met soenniet trouwt met soenniet enz.
------
Je ziet het zelfs bij "volledig" aangepaste perfect Nederlands pratende moslims die hier bijvoorbeeld al 20 jaar wonen.
Een dochter ging zich verloven waarbij mijn vraag aan de moeder of ze met een andere moslim ging trouwen gezien de blonde haren van de uitverkoren man was het antwoord:
Ja, hij wordt moslim dat is in onze religie namelijk verplicht.! Verplicht!!!...
Van een vrijheid van godsdienst wist ze wel, maar dacht 100% dat het niet voor moslims geld. Daar is het verplicht namelijk.... om te geloven....! Wat onderstreept wordt door nieuwe partners te verplichten moslim te worden.
Het is tragisch dat op dit onderdeel eigenlijk continu strafbare feiten worden gepleegd door moslims want de familie waarover het ging is een grote familie daarbij nog heel erg veel kennissen (moslims). Er zit ook een vertaler bij die het Arabisch en Nederlands perfect spreekt en werk heeft in AZC .
Mijn punt is: Die vrijheid van mening en vrijheid om niet te geloven en de vrijheid om te trouwen met wie je wilt gaat volgens mij volledig voorbij aan grote groepen moslims want onze bestuurders zijn te labbekakkerig om onze verworvenheden duidelijk te maken. Graag zou ik daar een goed en groot onderzoek naar willen zien met de juiste maatregels. Dit land is overspoelt met een cultuur die niet een vooruitgang door de eeuwen heen heeft meegemaakt zoals wij in het westen, en dan bedoel ik niet de technische vernieuwing.
Trouwens ook de druk bij fundamentele christenen op eigen kinderen ging /gaat ook traag, en nu importeren we een groep die weer van voren af aan de hele verlichting nog moeten meemaken..... Slechte politieke besluitvorming heeft een naam: Islamisering

dijkbewaker | 22-01-18 | 13:01

Met jouw punt 2 ben ik het niet mee eens. Iedere overheid wilt groeien en daarvoor zoeken ze het juiste electoraat. Doen de Nederlanders dat niet, dan regelen ze wel een volk die wel meer kinderen wilt nemen. Daarom is het juist het beste om ons eigen vruchtbaarheidscijfer omhoog te krikken, zodat de overheid zijn loyaliteit hier houdt en niet bij de buitenlanders.

Alexander des Burgus | 22-01-18 | 14:12

polderkolder1 | 22-01-18 | 12:31
Als heel de wereld zo dichtbevolkt was als Nederland (even Antarctica buiten beschouwing latend) kom je als ik me goed herinner op een wereldbevolking van tussen de 60 en 75 miljard mensen uit. Zelfs al kunnen we nog wat mensen op ons landje proppen (en ja, we kunnen ruimer wonen, maar het mag niet van de overheid en in Groningen is niet veel werkgelegenheid) lijkt me dat qua leefbaarheid en voedselzekerheid niet heel verstandig. Als het nodig is kunnen we de hele bevolking in dezelfde dichtheid als Hong Kong op Texel proppen heb ik ooit iemand horen zeggen, maar leuk lijkt me dat niet.

polderkolder1 | 22-01-18 | 12:36
Ik weet niet of nazisme an sich verboden is. Afbeelden van swastika's (in niet religieuze hindoe\boedhistische contekst) wel dacht ik. Maar om Islam als geloof met een politieke uniforme stroom als nazisme vergelijken gaat wat ver. Er is niet één partijbureau en één partijprogramma. De Koran staat vol narigheid, maar de Bijbel ook en dat rekenen we ook niet álle Christenen aan.

dijkbewaker | 22-01-18 | 13:01
De meeste moslims zullen je niet direct afmaken als je van je geloof afstapt volgens mij. Ze keuren het wel vast sterk af, maar het zijn toch echt de fundamentalisten die mensen er ook voor willen doden. Ze zijn (Godzijdank) niet allemaal Salafisten.

Alexander des Burgus | 22-01-18 | 14:12
Dan zou ik liever gewoon zorgen voor een redelijk stabiel bevolkingsaantal en niet de groepen met ongunstige kansen aanzetten om die in stand te houden. Eeuwige groei leidt tot een onleefbaar volle planeet en de ruimte zijn we nog niet echt aan het koloniseren.

Wol | 22-01-18 | 22:02
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Gloweye | 22-01-18 | 10:36

Het vrouwtje 'dat'. Niet 'die'.

Sarcasper | 22-01-18 | 10:05

Punt 8 slaat werkelijk nergens op. Gaan we dan wellicht ook die lui in de Bible Belt een beetje bijspijkeren? Wij hebben niks binnen het gedachtengoed van die Islam te doen, wij kunnen niet in de koppen van de ander kruipen, wij dienen geen Gedachtenpolitie te willen zijn. Als de Islam een probleem heeft -en dat lijkt me evident- dan is het aan de Islam om dat probleem op te lossen. Als wij problemen met de islam hebben -endat hebben we-, dan dienen we het gesprek met die Islam aan te gaan. En dat gesprek zal meteen en in alle hevigheid een gevecht zijn. Mensen aanspreken op hun waarheden, hen ter verantwoording roepen aangaande de waarheden van waaruit zij hun denken en handelen bepalen, dat is harde strijd. Voeg dat als punt 8 in, "eindelijk het gesprek met de Islam aandurven". Of, nog beter, eindelijk het gesprek met de monotheïstische godsdiensten aandurven. Dat gesprek is wel aangegaan, maar eigenlijk nooit afgerond.

Schoorsteenveger | 22-01-18 | 10:04 | 1

Inderdaad. Radicale islam is juist nederislam net zoals het radicale christendom genaamd het calvinisme ook hier groot kon worden, totdat het verloor ten gunste van de gematigden.

Alexander des Burgus | 22-01-18 | 14:17

Punt 11:
Als je in Afrika kunt neuken en baren,
moet je de rest daar ook maar klaren.

Attenoje | 22-01-18 | 09:58 | 1

Zeer waar!!!

gratias | 22-01-18 | 12:56

Ik heb me juist heen geworteld door het onsamenhangende verhaal van Jordan. Hij gooit een hoop interessant aandoende quotes van filosofen en wetenschappers door elkaar en daarbij nog een semi religieus verhaal over moraal en spel en sterk versus zwak, met als ondertoon dat wij in het westen feitelijk de hoogste moraal hebben verdedigd dient te worden.

Het ruikt allemaal heel erg naar eugenetica, goede en slechte mensen, biologische oorzaken van gedrag en moraal. Kortom, zo'n zeventig jaar geleden waren mensen ook erg onder de indruk van deze bullshit, want dat is het, onwetenschappelijk geluhl.

Beste_Landgenoten | 22-01-18 | 09:21 | 13

"En genetische verschillen zorgen voor gedragsverschillen."

Daar wil ik dan wel eens keihard bewijs van. In het geval van de mens dan graag.

Dit is dus precies waar de discussie om draait. Het opvoeren van genetische verschillen in gedrag en die dan koppelen aan dominantie, moraal en leiderschap. De discussie genotype / fenotype laat ik even voor wat ie is, gegeven het feit dat lang niet is aangetoond (in de verste verte niet) welke genen c.q. genensamenstelling verantwoordelijk is voor welke moraal of gedrag. Dit is zelfs nog nauwelijks in kaart gebracht voor de genen die bepalen welke kleur ogen iemand krijgt, laat staan welk gedrag, laat staan welke moraal iemand heeft.

Deze hele discussie is zeer glad ijs.

Beste_Landgenoten | 22-01-18 | 14:19

ZegMaar | 22-01-18 | 13:25
Overigens valt nogal af te dingen op het mededogen dat geldt binnen de joods-christelijke cultuur. Nog niet zo lang geleden is heel Zuid-Amerika minus een kleine minderheid aan het zwaard geregen (Zie "aderlating van een continent", Galeano, 1970) door de christelijke beschavers. Dit mededogen geldt dus misschien de laatste 50-80 jaar. Als we Leopold in Congo even rekenen als einde van de meedogenloosheid dan. Ook daarop valt nogal af te dingen als westerse bedrijven zeer goedkoop grondstoffen en arbeid exploiteren in de derde wereld, waarbij de winst naar het westen vloeit. Ofwel: hoe goed zijn wij dan? Ja, misschien hier in Nederland, onder elkaar. Maar is dat de essentie?

Ik vind dat we een cultuur hebben die het beschermen waard is, omdat de chaos en wetenschappelijke oppervlakkigheid die buiten de westerse cultuur heerst tot ondergang van de mens zal leiden, maar deondanks krijg ik ernstige jeuk van dit soort discussies die proberen aan te tonen waarom onze cultuur beter zou zijn dan die van anderen, op basis van bij elkaar gezochte wetenschap.

Beste_Landgenoten | 22-01-18 | 14:27

@Beste_Landgenoten
"Maar is dat de essentie?"
Absoluut niet. Een andere duidelijk voorbeeld is het kindermisbruik binnen de katholieke kerk. Een organisatie die uitgerekend onze moraal exploiteert. En je ziet wat er gebeurt; dit gedrag wordt door de grote massa als een absolute misdaad gezien, die haaks staat op de moraal van onze cultuur. Je ziet daar dus ook dat die Christelijke moraal dieper zit in de samenleving dan in een of andere organisatie die claimt een autoriteit en woordvoerder te zijn van "het Christendom".

Wat jij zegt in de laatste alinea ben ik met je eens, op de laatste zin na. Zoals ik al eerder aangaf, zijn wij doorgaans niet de enigen die onze cultuur beter vinden dan de andere culturen. Het eenrichtingsverkeer in de huidige volkerenstromen geeft aan dat de mensen uit andere culturen dat ook vinden. Iets wat je ook in de derde en vierde eeuw n.C. veel zag van stromen richting het Romeinse Rijk. Mensen wilden wel de lusten (welvaart), niet de lasten (adoptie van moraal en cultuur). En dat heeft toen geleid tot de val van dat Rijk, die cultuur en uiteindelijk het inluiden van de donkere middeleeuwen.
Het is, om onze cultuur te beschermen, essentieel om te verdedigen dat het een superieure cultuur is, wanneer deze onder vuur ligt van een aantal andere culturen die geen seconde schromen om hun superioriteit te claimen.

ZegMaar | 22-01-18 | 14:48
▼ 10 antwoorden verborgen

Beste mensen van de redactie. Dat "stay tuned" he? Hoelang gaat dat duren. Heb al een aantal keer mn hoofd gestoten omdat hij op mn bureau viel en kan nu mijn ogen echt niet langer openhouden. **koffie #501 pakken gaat**

Hem | 22-01-18 | 09:15

Mijn persoonlijke top-10:

1/ stoppen met subsidieverstrekking aan clubs die als doel hebben om immigratie te bevorderen dan wel immigranten te ondersteunen

2/ afbouw publieke omroep tot 1 net dat van 17u tot 22u uitzendt zonder reclame en waarbij in programmering nadruk ligt op documentaires

3/ verbod op vervullen publieke functies van af bepaald niveau voor mensen met dubbele nationaliteiten; dit is inclusief politie en leger

4/ grootscheepse reorganisatie van onderwijs (van basis tot universiteit), uitbanning politiek gedreven onderwijs, verbod religieus/ bijzonder onderwijs

5/ uittreden verdrag van Schengen

6/ de-feminiseren van de samenleving, herstel masculiene cultuur

7/ uitbannen van buitenlandse financiering van politieke en religieuze organisaties

8/ opnieuw bezien van alle asielaanvragen die de afgelopen 20 jaar zijn ingediend

9/ asielzoekers worden in te bouwen kampementen geplaatst voordat een uiterst streng en snelle procedure over blijven/uitzetting beschikt. Verblijf is alleen mogelijk voor asielzoekers die of een zeer hoge borg kunnen storten, dan wel aantoonbaar of vaardigheden beschikken die van direct toegevoegde waarde voor NL economie zijn.

10/ nieuwe koers richting EU: geen politieke invloed binnen NL, substantiele verlaging van bijdrage.

NV_2017 | 22-01-18 | 09:09

Hoog bezoek, leuk. Het lijkt me een heel aardige gast

Bokito ergo sum | 22-01-18 | 09:05

Dit lijstje kan worden samengevat in één punt: 1: Wij eerst!
Ik vind het een schokkend cynisch en egocentrisch lijstje wat erop neerkomt dat men zich niet druk wil maken over oorzaken of oplossingen van problemen maar uitsluitend om behoud van wat men heeft. Gatver.
Een dat terwijl juist bekend is geworden dat de grote toename in rijkdom voor 82% terecht is gekomen bij de rijkste 1% van de wereld.

Als je het nou over een grote oorzaak van de ellende hebt, dan is dat de olifant in de kamer. Maar nee, de angstige mannen van de Leeuw denken niet meer in termen van oorzaken en oplossingen. Lafaards.

Beste_Landgenoten | 22-01-18 | 09:04 | 11

@Beste_Landgenoten | 22-01-18 | 10:27
Je gaat hier gemakshalve voorbij aan het feit dat sommige mensen niet in staat zijn iets toe te voegen aan welke maatschappij dan ook? En dat dat de reden is dat zij zich in deze situatie bevinden?
Deze mensen wil jij dus ook mee laten genieten in de van overheidswegen opgelegde herverdeling van welvaart en dan houden zij vanzelf op met neuken en kinderen krijgen en worden we met zijn allen gelukkig? Ik denk dat je de uitkomst van dat scenario nu in volle glorie ziet voltrekken binnen onze Nederlandse luilekkerstaat, waar mensen die werkelijk nul capaciteit hebben tot bijdragen door de overheid alleen maar worden gesponsord tot het krijgen van meer kinderen en het samenklieken met gelijkgestemden.

ZegMaar | 22-01-18 | 11:21

@ Beste_Landgenoten | 22-01-18 | 09:04
"....... maar uitsluitend om behoud van wat men heeft. Gatver."
Weer lekker zo'n hypocriete opmerking. Jij doet toch ook de boel op slot als je de deur uitgaat? Zodat je kunt behouden wat je hebt. En je maakt je ook niet druk om de drijfveren waarom die arme dieven bij jou de spullen willen weghalen?
En bij immigratie gaat het niet alleen over materiële zaken, maar ook om de gehele manier van leven. Vroeger zou het oorlog zijn wanneer zulke grote groepen, met een vijandige cultuur, een gebied binnenvielen.

kortebroek | 22-01-18 | 13:29

kortebroek | 22-01-18 | 13:29
Uiteindelijk kan een beetje meer altruisme ook jouw leven beter maken op termijn.

gegeven het feit dat:

1. Overbevolking het grote probleem wordt dat alle andere overschaduwt.
2. Betere welvaart bevolkingsgroei remt tot een stabiele situatie.
3. Welvaartverdeling nu zeer ongelijk is.

de oplossing dus ligt in beter welvaartsverdeling. Daardoor stijgt de welvaart in andere landen, remt daar de bevolkingsgroei en heb jij dus minder last van migratie, oorlog, vluchtelingen en ande ongewenst gedoe.

Zo kan het ook, in plaats van muren, prikkeldraad, mijnen, oorlog en moord aan de buitengrenzen.

Beste_Landgenoten | 22-01-18 | 16:35
▼ 8 antwoorden verborgen

Het is too little too late. Mede om de reden dat het niet goed gaat komen de komende tijd in Nederland heb ik besloten om te emigreren naar China. Nu heeft China ook op bepaalde gebieden wel problemen maar gelukkig is er daar geen religie. Daar weten ze bijvoorbeeld wel raad met een geschifte imam die tegen alle Chinese waarden in predikt, die vind je namelijk niet meer terug. Dat is de enige manier om de islam te stoppen voordat ze ons stoppen.

Soms voel ik me een lafaard dat ik dit land verlaat terwijl ik eigenlijk zou moeten vechten voor een beter Nederland. Maar ja, ik ben ook maar mens en ik leef ook maar 1 keer. De hoop op een veilige toekomst is mij een beetje weg hier met alle wegkijkers, stel je voor dat ik hier in Nederland een dochter zou krijgen....

Het ga jullie goed allemaal.

mr. dude | 22-01-18 | 08:59 | 2

Velen hebben hun leven gegeven opdat wij een toekomst zouden hebben. Denk daar maar eens over na.

Lupuslupus | 22-01-18 | 09:05

29 December 2016 in Xinjiang: Islamic militants drove a vehicle into a yard at the county Communist party offices and set off a bomb but were all shot dead.Three people were wounded and one other died.[125]

6 maart 2015, Guangzou: Three ethnic Uyghur assailants with long knives attacked civilians at Guangzhou train station, 13 injured.

Zo zijn er nog wel wat, die wel degelijk in verband worden gebracht met Islam of tegen de Islamitische haat: en.wikipedia.org/wiki/Terrorism_in_Ch...

Hem | 22-01-18 | 09:17

1. ons leefniveau wordt door een groot deel van de wereld als maatstaf gebruikt of een Hollander daar zou op zit te wachten of niet. Zeker de materiële kanten.

Wees dan specifiek bijvoorbeeld over grenzen sluiten binnen de EU. Maar daar zitten economische vraagtekens bij, die kun je niet uit de weg gaan.

Grotere gezinnen is al helemaal een failliet standpunt in zoveel opzichten. Zeg dan dat je de economie en maatschappij wilt hervormen zodat het gericht is op bevolkingskrimp: meer met minder. Een lichtend voorbeeld worden voor de planeet door te groeien in kwaliteit tijdens flinke krimp.

Kortom lijstje is van een leeuw in z'n hemd. Goede ideeën zitten allemaal aan de marge van het debat en je krijgt dus koeiengeloei als beleid. Soort van PVV light (ja PVV is al helemaal geen mannelijke partij: gaat nooit uit van wat wij gaan doen maar wat *zij* verkeerd doen en dat *zij* weg moeten etc. Kinderlijk en bedrieglijk).

GeenAccount | 22-01-18 | 08:57

Die vrouw is vreselijk! Zo zijn veel vrouwen... schreeuwen, en zodra de ander een en ander wil uitleggen of toelichten dan niet luisteren en er dwars doorheen tetteren.
Ik mag dat zeggen. Ik ben ook vrouw.

ZeMissiz | 22-01-18 | 08:46 | 3

Ik ook. En ik ben het helemaal met je eens.

nemoj me jebat | 22-01-18 | 08:51

Ben het helemaal met u eens. In feite hebben ze allemaal een minderwaardigheidscomplex. Presteren weinig of niets maar door hun grote waffel denken ze iets te betekenen. Een normale vrouw heeft dat helemaal niet nodig. Die gaat gewoon haar gang, probeert doelen te bereiken op eigen kracht en als dat niet - of gedeeltelijk niet - lukt is dat jammer maar geeft ze niet #de boze blanke man daarvan de schuld of gaat *racisme!* schreeuwen.

Waarom niet gewoon toegeven dat je doelen te hoog lagen en/of je niet de juiste persoon bent om die doelen te bereiken. Dat is toch geen schande? Ieder mens heeft wel iets waarin hij/zij goed is of uitblinkt. Nou ga dáár dan mee bezig i.p.v. te janken en je als een manwiijf te gedragen. Ik heb het helemaal gehad met die over het paard getilde gillende trutten.

Lupuslupus | 22-01-18 | 08:58

Zo is het helemaal Lupuslupus! Wel fijn te lezen dat er ook nog wel 'goede' vrouwen zijn.

ZeMissiz | 22-01-18 | 09:52

Ik vraag mij af wie die lijst heeft opgesteld. Was dat de organisator, een denktank, wie weet het?

Lupuslupus | 22-01-18 | 08:42

11. Ontneem vrouwen kiesrecht.

Manneke Pislam | 22-01-18 | 08:26 | 11

Als vrouw werken hoe simpel dat ook mag zijn en belasting afdragen, zorg dragen voor je kroost of ouder wordende ouders maar wel eerst even gekeurd moeten worden om je stem te mogen uitbrengen. Want andere wijven vinden je daar ongeschikt voor. Dat is dan een opmerking van een medevrouw. Tering we zijn fucked.

gespierdespijkertje | 22-01-18 | 10:24

@gespierdespijkertje | 22-01-18 | 10:24
En als "normale vrouw" (lees: parttime baan, kinderen) word je dan uiteraard gekeurd door een kinderloze carrierehork die wel even uitlegd dat jij je laat betuttelijk door "de man".
De hoop die ik op dat vlak heb, is dat dit soort mensen over het algemeen weinig tot geen kinderen krijgt en misschien ooit uitsterft.

ZegMaar | 22-01-18 | 11:52

Totaal oneens. Gewoon mensen die per saldo belasting betalen ipv een uitkering krijgen een dubbele stem geven. Onder het motto: Degene die betaalt bepaalt.

kortebroek | 22-01-18 | 13:34
▼ 8 antwoorden verborgen

Dat deel over de lobster/kreeft en het serotinegehalte in de hersenen is nog wel het interessantst. rond minuut 27

Angelina-a | 22-01-18 | 08:10

This is not my peace of cake. Veel te soft allemaal. Wat nou de Nederlandse Leeuw? De Nederlandse Leeuw behoort voor Nederland op te komen en al dat integratie-gelul is alleen maar nadelig. Ik heb nu al genoeg ellende meegemaakt met die afgrijselijke islam, geen enkel begrip meer. Opzouten, liefst allemaal.

hoogstetijd | 22-01-18 | 05:10 | 1

+1

Poppo van Ulvinga | 22-01-18 | 07:56

Dat Jordan Peterson in het land was, fijn, en het interview heb ik met genoegen bekeken. Maar te gast zijn bij de Nederlandse Leeuw rechtvaardigt toch niet de reclame voor zo'n puntenlijst. Laat ik even JBP's regel 'be precise' nemen bij punt 3. Gezag van politie wordt hersteld door meer bevoegdheden voor cultuurgericht optreden, in combinatie met 'de zachte hand van buurtmoeders'. Laat ik daar nou ervaring mee hebben. De politie kwam mij na zeer ernstig wangedrag van enige buurtgenoten uit de doeken doen 'dat zij een schaamtecultuur hebben'. So what? Dat wist de politie ook niet en na wat gênante adviezen die ik ook al van de buurtmoeders' kinders had gekregen -o.a ga verhuizen- zag ik meteen de schaduwkant van de combi politie en cultuurbewust optreden en het vernietigende effect op het gezag van de politie. 'De zachte hand van buurtmoeders', ik braak al bij het idee maar er stijgt ook een nare seksistische walm van dit lijstje op. Laat ik er maar niet aan beginnen. En het is beter dat de Nederlandse Leeuw -djeez, wie komt erop- dat beter ook niet zou doen.

eastender | 22-01-18 | 03:00

Alleen punt 1 is logisch de rest is te vaag of direct in strijd met de grondwet en de scheiding kerk en staat. Focus op grote gezinnen gaat niet gebeuren omdat dit direct druk legt op de vrouwenemancipatie. Iets dat op ChristenUnie en de SGP na als zeer onwenselijk wordt beschouwd door de Nederlandse politiek. Immigratie moet worden beperkt.... wat is precies 'beperkt'? Met een inkomenseis verschuif je het probleem alleen maar... mensen moeten toch ergens wonen. Aangezien deze groep zeer beperkte financiële middelen heeft komen ze op een andere locatie weer samen. Doen ze dit buiten de dichtbevolkte gebieden dan heb je helemaal een probleem aangezien instanties en justitie daar beperkt aanwezig zijn. Gevolg is dat je helemaal geen zicht meer op de situatie hebt.

koter | 22-01-18 | 01:42 | 1

"Alleen punt 1 is logisch "
@koter | 22-01-18 | 01:42
Ik heb in eerdere comments al aangegeven dat dit een initiatief lijkt te zijn geweest om de agenda van de Hongaarse overheid (indirect ook de Russische) te ondersteunen. En punt 1 is feitelijk ook een nagel in de doodskist geweest van veel regimes (en die mensen hebben allemaal nog vers in hun geheugen hoe de Sovjet Unie onderuit is gegaan.. ). Einde van de Soviet Unie (naast verzet van mensen als Lech Walesa in Polen), was bijvoorbeeld hoon die over het DDR-regime kwam vanwege de slechte kwaliteit koffie (DDR had te weinig internationale valuta om koffie op de wereldmarkt te kopen - toen deze plotseling duurder werd door ik denk een slechte oogst). Ze gingen toen allerlei 'vullers' door de koffie mengen, zoals bieten.. Maar mensen konden zich nog goede koffie herinneren en veel mensen hadden ook nog zoveel contact met het Westen, dat ze van daaruit nog wel lekkere koffie kregen opgestuurd.. dat soort onvrede heeft uiteindelijk toch een hele grote rol in de neergang van die ideologie gespeeld.
"Due to the strong German tradition of drinking coffee, coffee imports were one of the most important for consumers. A massive rise in coffee prices in 1976–77 led to a quadrupling of the annual costs of importing coffee compared to 1972–75. This caused severe financial problems for the GDR, which perennially lacked hard currency.
As a result, in mid-1977 the Politburo withdrew most cheaper brands of coffee from sale, limited use in restaurants, and effectively withdrew its provision in public offices and state enterprises. In addition, an infamous new type of coffee was introduced, Mischkaffee (mixed coffee), which was 51% coffee and 49% a range of fillers, including chicory, rye, and sugar beet.
Unsurprisingly, the new coffee was generally detested for its awful taste, and the whole episode is informally known as the "coffee crisis". The crisis passed after 1978 as world coffee prices began to fall again, as well as increased supply through an agreement between the GDR and Vietnam - the latter becoming one of the world's largest coffee producers in the 1990s. However, the episode vividly illustrated the structural economic and financial problems of the GDR"
("Decline and fall of the GDR, 1975–89" en.wikipedia.org/wiki/History_of_East... ). "East German coffee crisis" en.wikipedia.org/wiki/East_German_cof...
Een systeem waar een paar oligarchen een systeem vormen van macht naar ratio van bezit, kan niet bestaan naast een systeem van Westerse 'liberale democratie' - in dat licht moet je denk ik ook de pogingen zien om echt serieus de bijl te willen zetten aan feitelijk onze samenleving (voor hun denk ik toch een beetje overlevingsstrijd, zeker op termijn.. vraag is hoe ver ze dus uiteindelijk bereid zijn te gaan, afgezien van dat ze dus denk ik hele slechte kaarten hebben om zo'n strijd te winnen.. maar het kan dus wel een hele kostbare worden in alle opzichten).

nickolaas | 22-01-18 | 08:12

Punt 1: volg de adviezen van Anton Constandse uit de brochure "Gastarbeid en Kapitaal".
Maakt de rest overbodig.

de honden blaffen... | 22-01-18 | 01:22

Ik kijk reikhalzend uit naar schoorsteenvegers werk.

LibertasSimplex | 22-01-18 | 01:12

Beetje een belediging voor Peterson om zijn hoofd boven dit lijstje te plaatsen.

lieverdeauddanreaud | 22-01-18 | 00:55 | 2

Ik ben alvast heel benieuwd naar die beloofde onderbouwing van dit lijstje. Op het eerste gezicht bevat het tegenstrijdigheden en weinig (geen) echte oplossingen.

lieverdeauddanreaud | 22-01-18 | 01:23

Eensch.

nemoj me jebat | 22-01-18 | 08:50

Ook maar even inhoudelijk over de 10 oplossingen van de multiculturele samenleving.
1 In de zin van ons leefniveau gunnen we iedereen daarom mag iedereen hier naar toekomen om mee te genieten gastvrij als we zijn vergetend dat we in vergelijking met de rest in de wereld al als haringen in een tonnetje constant in ieders uitwasemingen rondlopen? Stoot iemand niet aan die ergens op wacht anders vallen er duizend mensen om als in een vallende dominosteen die de volgende aantikt enz. dominosteen effect. Dit land was al met 10 miljoen extreem vol...
2 -waanzin zie 1 en de gehele wereld. mensen zijn voornamelijk roofsprinkhanen die nietsontziend soortgenoten uitroeien voor een halve bitcoin. Des te minder des te beter voor alles en iedereen. Helaas fokken ze nog sneller dan de lichtsnelheid. Een relaxt leven in balans, daar ben ik voor met voldoende leefruimte.. dus... Ik heb geluk gehad door enigszins mijn leefomgeving aan mijn wensen aan te kunnen passen. Ieder gezin een forse boete met meer dan 2 kinderen.... dat scheelt al iets.
3 achterhaald, dweilen terwijl de kraan nog openstaat.Het moet veeel directer.
4 Nee. Grenzen vandaag nog dicht voor mee eters.
5 nee zie 4
6 Vanaf vandaag en na 5 jaar niet meer nodig.. zie 4
7 als daar de islam vereniging mee bedoelt wordt lijkt me dit al de dagelijkse wetgeving van vrijheid om niet te geloven. Maar als dit betekend dat de islam wordt dwarsgezeten is dat prima.
8 nee, de islam kan zoals elk geloof alleen maar bestaan vanuit een enorm gemis aan echte kennis. Het is een hardnekkig fenomeen van archaïsch denken en doen.
Met behulp van dwang- fysieke dan wel psychische druk en dwang- worden mensen gehersenspoeld. Feitelijk een vorm van ernstige kindermisbruik indien het kinderen overkomt. De islam spant de kroon en moet zoveel mogelijk tegengewerkt worden om zich uit te breiden. Kenmerk: criminele organisatie wat de fundamenten van onze samenleving zit te ondergraven. En het gaat snel heel snel...
9 weinig mis mee.
10 probleem wijken bestaan helemaal niet als je de degeneratie juist stimuleert wat de politiek de laatste 40 jaar aan het doen is.
Het is een politieke keus geweest om dit land naar de afvoerput te leiden.
De huidige politiek en ons systeem is niet in staat gebleken om dit land en haar burgers te beschermen of te besturen. Maar er zijn blijkbaar nog niet genoeg probleemwijken in de regio's waar "onze" bestuurders wonen. Vanuit de ivoren toren is het namelijk mooi neerkijken op het voetvolk dat alle lasten moet dragen.

dijkbewaker | 22-01-18 | 00:31 | 1

Dijkbewaker, goed gesproken.
Ik wacht op De Partij voor 10 miljoen Burgers Max.

Ella | 22-01-18 | 08:51

Zonder deislamisering, depechtificatie en deruttificering gaat Nederland niet vooruit komen. Deze lijst kan de prullenbak in,

accijnstoerist | 22-01-18 | 00:31 | 3

depechtificatie. Haha snotverdriebubbeltjes.

LibertasSimplex | 22-01-18 | 00:57

dubbeltjes. snoetverdepoetverdikkie.

LibertasSimplex | 22-01-18 | 00:58

Onzin. Nederland is juist 53 miljard rijker geworden. Echter, 43% daarvan is helaas terecht gekomen bij de rijkste 1% van de Nederlanders. Maak je daar eens druk om.

Beste_Landgenoten | 22-01-18 | 09:06

Ik vind het "oplossingenlijstje" van de Nederlandse Leeuw maar visieloos en simpel:

"2. Stimuleer de Nederlandse bevolkingsgroei en geef aandacht aan grote gezinnen."- Men is zich er van bewust dat binnen enkele tientallen jaren veel behoefte aan militair personeel, werknemers en ambtenaren door automatisering zullen verdwijnen? Een lichte bevolkingskrimp kan wel eens een zege zijn.

"4. Verschuif het perspectief van de oorzaken naar de gevolgen van massa-immigratie voor Nederland."-Wil je immigratie beperken, dan zul je naar beiden moeten kijken. Bovendien liggen de oorzaken niet altijd in het land van oorsprong, zie bijvoorbeeld de aantrekkelijke voorzieningen die wij migranten bieden in vergelijking met andere landen.

"7. Verenigingen waarvan je niet lid-af mag worden worden bij wet verboden." -Zulke verenigingen zijn al verboden.

"8. Ontwikkeling van de verlichte nederislam ten koste van de radicale islam." -en hoe zagen jullie dat voor je? Je gaat eventjes een hippiekoran met je vriendjes schrijven? Ga je die zelf dan ook volgen? Dit is maakbaarheidsdenken; een religieuze stroming aard zich naar de behoefte van zijn volgers en niet andersom. Beter dwingt (lees: verhinder buitenlandse financiële en mediale inmenging) men bepaalde moslims in de Nederlandse realiteit te leven, dan zal men vanzelf tot andere inzichten komen (of vertrekken).

Panos88 | 22-01-18 | 00:28 | 4

De islam is ook een vereniging waar je niet lid-af van mag worden.

Gulliver | 22-01-18 | 04:59

Klinkt als het lijstje van de KVP uit de jaren vijftig. Fantasieloos!

Beste_Landgenoten | 22-01-18 | 09:07

Gulliver | 22-01-18 | 04:59
De golfclub in Glimmen ook.

Beste_Landgenoten | 22-01-18 | 10:28
▼ 1 antwoord verborgen

Zo pijnlijk op een een interviewer te zien die qua intellegentie zo ver onder het niveau van de interviewee zit. auch

Joost Maghetweten | 22-01-18 | 00:17 | 3

Nee, die vrouw is niet dom. Ze gebruikt een uitgekookte strategie om hem uitspraken in de mond te leggen en hem daarop af te rekenen. Alleen trapt hij er niet in. Maar die strategie is heel slim.

ZoekEenVrijeNick | 22-01-18 | 03:03

Heeft niets met dom te maken wel met vrij en soepel kunnen denken. Als je strategie niet werkt zou je als interviewer toch vlot met plan b komen. Dus star. Dat is het gros in de media. Vooringenomen. Ze stellen wel vragen maar zijn eigenlijk niet in het antwoord geïnteresseerd.

ristretto | 22-01-18 | 07:17

Ik zeg niet dat zij dom is, hij is alleen veel slimmer.
Het is idd duidelijk dat ze hem wel eens even probeert 'eraan te naaien' maar uit alles blijkt dat ze zijnantwoorden niet begrijpt. Op het moment dat hij probeert uiteen te zetten wat hij bedoelt, hoe het werkt, valt zij hem in de rede.
Als ze hem werkelijk begreep, had ze geluisterd naar zijn uitleg en hem daar inhoudelijk op aangesproken ipv met een nieuwe losse uitspraak te komen (die ook nog eens uit zijn verband blijken gerukt)

Joost Maghetweten | 22-01-18 | 07:58

Alleen westerse culturen vormen multiculturele samenlevingen. De hoofdregel daarbij is dat alle culturen welkom zijn, behalve die westerse. Het is dus een paradox. Dan is de enige oplossing voor de multiculturele samenleving het in de prullenbak gooien van die Orwelliaanse double think.

Angel_eyes | 22-01-18 | 00:07 | 2

Hoi Angel_eyes, geweldige plemp, welks strekking ik volledig onderschrijf. Alleen één ding. Een paradox is een schijnbare tegenstelling. Twee dingen die niet met elkaar lijken te kunnen overeenstemmen, doch dat toch doen.
Wat jij beschrijft is een tegenstelling. Twee dingen, die tegenover elkaar staan en dan ook onverenigbaar zijn.
Die niet kloppen. Die niet kunnen. In een geheel, dat gezien de enorme belangen die worden geschaad, om de dooie dood niet deugt.

LibertasSimplex | 22-01-18 | 00:16

Nee het is de prijs van een open cultuur als de onze, dat je ruimte biedt aan intolerante culturen. Het is of het 1 : een open samenleving met alle vrijheden vandien, of het andere: een samenleving die restricties oplegt aan bepaalde groepen en overtuigingen. Waarmee die open samenleving dus niet meer open is. Het is maar wat je wil.

Beste_Landgenoten | 22-01-18 | 10:30

Stimuleer de Nederlandse bevolkingsgroei?
Zijn ze gek geworden?!

nemoj me jebat | 22-01-18 | 00:04 | 5

En wie gaat voor die kinderen zorgen en ze opvoeden?
De belangrijkste vraag laten ze liggen.

LuckyGirl | 22-01-18 | 00:21

De neukpolitie gaat namens het ministerie van voortplanting controleren of u wel aan uw plicht voldoet.

Gulliver | 22-01-18 | 05:02

Ik denk dat als het over het de omgeving ging, dat ze dan hadden geschreven: Stimuleer de inheemse soorten en weer de invasieve exoten. Maar ja, het gaat hier niet over plantjes, dus dan kun je dat niet schrijven ^_^

@ LuckyGirl | 22-01-18 | 00:21
De ouders moeten dat doen en dat kan best. Zou wel goed zijn als de lasten wat omlaag gingen, kinderen zijn duur.

decadent degeneraat | 22-01-18 | 08:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Lol ik zie nu pas dat hij in de J.P. Coenzaal staat. Statig. En dan mag het best een beetje rommelig.

LibertasSimplex | 21-01-18 | 23:55 | 9

Het is wel gezellig om onder zo'n tegel te hangen, Libertas. Fijn dat jij dat nu ook kunt.

Lewis Lewinsky | 22-01-18 | 00:43

@Lewis
Het is op te lossen met CCleaner. Cookies weg, oude resten weg, registryfouten scannen en fixen. Voor de mensen die er last van hebben.

LibertasSimplex | 22-01-18 | 00:43

Thanks Lewis. Hartstikke insgelijks.

LibertasSimplex | 22-01-18 | 00:44
▼ 6 antwoorden verborgen

Is dat in zijn kamer? Rommelig.

LibertasSimplex | 21-01-18 | 23:54

Sorry maar die top 10 van "Nederlands Leeuw" is weer zo truttig en tenenkrommend amateuristisch. Hoe zou ik het doen? Iedereen bedanken en als mededeling: "deze avond heeft ons veel "food for thought" gegeven." en dat is 't. Ga nou niet rare lijstjes maken. Men zal bijna het gevoel krijgen dat degene die dat lijstje de wereld in heeft geholpen een Pegida type is. En als je dan toch echt een lijstje wil maken doe het zoals Peterson. Doordacht.

Basil Fawlty | 21-01-18 | 23:43 | 12

Basil Fawlty | 22-01-18 | 00:51:
Under construct as we speak.
Gelukkig ben ik mijn zelfverklaard gevoel voor humor niet kwijtgeraakt.

LuckyGirl | 22-01-18 | 00:58

Kick ass and make me proud ;-)))))

Basil Fawlty | 22-01-18 | 01:15

@ Lucky girl:
Vergeet al die zelfhulp boeken en lees "Het boek van geluk" van Dalai Lama en Desmund Tutu. De rest is allemaal slappe hap.

Gulliver | 22-01-18 | 05:06
▼ 9 antwoorden verborgen

#Nedleeuw. Ik denk dat het niet gaat lukken om kerk/moskee en staats beleid via het program van een nieuwe (maar úberhaupt) politieke partij te beïnvloeden.
Nogmaals, scheidt de devotiotionele Islam van het politieke islamisme.

Einde van de Domheid | 21-01-18 | 23:34

Het is hier de hele avond al dik voor elkaar we wijzen één bevolkingsgroep aan die de schuld van alles is.
Het voordeel hiervan is dat je aan de werkelijke problemen niets hoeft te doen immers zij zijn de schuldigen en niet wij.
En mocht er iemand tegengas geven dan bestempelen wij hem gewoon als troll zijn we van dat gezeur ook af.

botbot | 21-01-18 | 23:29 | 4

Migranten? Ik dacht dat botbot de cultuurmarxisten bedoelde.

hustler01 | 22-01-18 | 00:44

Inderdaad de migranten zijn maar een deel van het probleem, het grootste probleem zit bij lui zoals jij, die ze de ruimte geeft om hun krankzinnige cultuur tot de norm te maken. En waarvoor precies, wat heb jij eraan behalve te deugen bij je eigen groepje ??

GerMonster | 22-01-18 | 09:07

GerMonster | 22-01-18 | 09:07
Cultuur is helemaal niet het probleem. Het gaat om welvaart en middelen. Islam heeft ook niet mijn voorkeur maar de vraag is waarom die mensen hier zijn, terwijl ze Nederland qua moraal niks vinden. Dat is omdat het daar een armoedige klerebende is.

Beste_Landgenoten | 22-01-18 | 10:32
▼ 1 antwoord verborgen

Punt 7: verenigingen waar je je lidmaatschap niet mag opzeggen worden verboden.
Harry van Bommel wil zijn lidmaatschap van de SP opzeggen maar de SP wil hem niet laten gaan:
www.ad.nl/binnenland/harry-van-bommel...

Jan Dribbel | 21-01-18 | 23:27 | 1

Haha, mooi gevonden hoor.

hustler01 | 22-01-18 | 00:45

Ik vind deze man een charlatan. Goede derde na Ratelband en Peter R de Vries.

Pedronegro | 21-01-18 | 23:23 | 10

knutsel_ | 21-01-18 | 23:56
Ik begrijp wat je bedoelt. Maar hij heeft in het interview over sterke vrouwen die carriere kunnen en moeten maken als ze willen maar dan moet je dingen opgeven. Mijn vrouw is zo iemand. Carriere gemaakt en hoog in het bedrijfsleven maar het heeft wel wat gekost. Maw je kunt niet het een willen en ook het andere. Ik liet haar het interview zien en ze is het met hem eens. Zij heeft niks met de verwende bakfietsmama die een grote bek heeft en niks presteren. Wil je de top halen dan gaat dat ten koste van iets.

Basil Fawlty | 22-01-18 | 00:15

Waar hij het over heeft zijn gedragspatronen, waarschijnlijk rechtstreeks uit zijn klinische praktijk dan wel uit onderzoek. Maar het is voor een ideologisch gedreven iemand heel vervelend de realiteit onder ogen te zien. Dat vrouwen vaker voor bepaalde beroepen kiezen (en daarin ook excelleren), sneller bereid zijn tot compromissen (bij de salarisonderhandelingen), etc.

knutsel_ | 22-01-18 | 00:22

knutsel_ | 22-01-18 | 00:22
Exact! Je vat het heel goed samen. Mijn Mme werkt in een veelal mannenwereld en zij accepteerde dat niet en kwam voor zichzelf op zoals Peterson ook propageert. (ze had hem daar overigens niet voor nodig) ;-))) En het werkt. Zoals zij zei: "Ik heb nee en ja kan ik krijgen." Mooie is, ze is geen bitch. Maar als je over werk praat dan.......

Basil Fawlty | 22-01-18 | 00:43
▼ 7 antwoorden verborgen

In the Guardian verscheen vandaag een uitgebreid interview met Prof. Jordan B. Peterson. Daarvan een lijstje met 12 regels:

Peterson’s 12 rules
Rule 1 Stand up straight with your shoulders back

Rule 2 Treat yourself like you would someone you are responsible for helping

Rule 3 Make friends with people who want the best for you

Rule 4 Compare yourself with who you were yesterday, not with who someone else is today

Rule 5 Do not let your children do anything that makes you dislike them

Rule 6 Set your house in perfect order before you criticise the world

Rule 7 Pursue what is meaningful (not what is expedient)

Rule 8 Tell the truth – or, at least, don’t lie

Rule 9 Assume that the person you are listening to might know something you don’t

Rule 10 Be precise in your speech

Rule 11 Do not bother children when they are skate-boarding

Rule 12 Pet a cat when you encounter one on the street

Houd niet van katten, heb moeite met Peterson's gevoel voor humor en vind wandelen belangrijker dan rug recht met schouders naar achteren.

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-01-18 | 23:15 | 3

Basil Fawlty | 21-01-18 | 23:21:
Dank voor de link!

LuckyGirl | 21-01-18 | 23:55

LuckyGirl | 21-01-18 | 23:55
Avec plaisir madamme! ;-))

Basil Fawlty | 22-01-18 | 00:18

Genau! Wat deze wereld nodig heeft is hoger opgeleide mensen en als men hoger opgeleid is, dus meer kansen dan hoeft men niet als konijntje te naaien zoals men nu doet. Want het is niet eens verbazingwekkend. In Afrika naait men als de neten in de hoop dat 1 van je kinderen economisch slaagt en ik kan het ze niet kwalijk nemen. Wellicht zou ik hetzelfde doen als ik daar zou wonen. Is het wenselijk voor ons? Nee. Maar het gebeurt wel.

Basil Fawlty | 22-01-18 | 00:00

Wat de wereld zeker niet nodig heeft is 12 jarige moeders.

LuckyGirl | 22-01-18 | 00:23

Oy vey! Detail. Wij hebben daar moeite mee, en terecht thans, maar vergis je niet in de Romeinse tijd en ook in de Middeleeuwen was het normaal dat men trouwde op z'n 12e en op z'n ach op z'n 14e kinderen baarde want men werd niet ouder dan een jaar of 35 a 40. En ik ben absoluut geen fan van Mo. Maar wat hij deed was toen de standaard. Als je als vrouw 25 was in die tijd en geen kinderen had was men een oud "wijf." Slechts een historische observatie. Don't shoot the messenger.

Basil Fawlty | 22-01-18 | 01:06
▼ 1 antwoord verborgen

Hij wel , ik nie . gaat boomhut bouwen,

newray | 21-01-18 | 23:01 | 1

Lijkt m'n Moeder wel , zegt dat ook de hele tijd. Boring...

newray | 21-01-18 | 23:05

Te laat. Nederland en eigenlijk West-Europa is/gaat naar de klote. Daar helpt deze schijnoplossing niets aan. En inderdaad zeker geen fokpremie. Hooguit een fokverbod voor allochtonen. En niet alleen meer gezag voor politie, ook een realistischer OM. En natuurlijk niet een beperkt immigratie beleid, maar een onvoorwaardelijke Immigratiestop!

Novorapidjunk | 21-01-18 | 22:59 | 3

En nu? Ga je je kamer in de fik steken?

Panos88 | 21-01-18 | 23:19

Dat fokverbod doet wat communistisch aan en dat willen niet, nietwaar? Maar die onvoorwaardelijke immigratiestop. Doen.

HaatbaardKnipper | 21-01-18 | 23:32

HaatbaardKnipper | 21-01-18 | 23:3
Is simpel te realiseren. 1e k8nd 1 x kb, 2e kind 2 x kb. Neenlm je een derde kind dan krijg je nog maqr 1 x kb en bij een vierde niets meer

Ben Hetzat | 22-01-18 | 02:22

5 minuten in het filmpje en een duidelijk niveauverschil tussen deze Peterson en de host. Peterson analyseert maatschappelijke patronen, host gooit kraaienpoten op de weg en probeert het gesprek te laten stranden op hippe gender issues. Maar hij kan er gelukkig goed mee overweg.

Dat advies van "grow the fuck up" mag menig reaguurder (en enkele scribenten) ook best ter harte nemen.

Panos88 | 21-01-18 | 22:38 | 3

Scherp opgemerkt
Filmpje was slaapvertonend

Beffel0Bill | 21-01-18 | 22:42

Eigenlijk zou je dat dan moeten benoemen en vervolgens opstaan en weglopen, deze man moet vanwege zijn impopulaire boodschap elk mediamomentje dat hij krijgt benutten, anders wordt je gewoon genegeerd. Je ziet het bloed van ergernis wegtrekken, maar hij blijft inhoudelijk en slaat zich er doorheen. En dat is erg knap.

Panos88 | 21-01-18 | 22:54

Wat me vooral opvalt is dat de interviewer in het geheel niet ingaat op de punten die Peterson maakt; ze is alleen maar bezig om haar eigen gelijk te halen.

who cares? | 22-01-18 | 00:07

Jammer dat hij z'n jasje niet heeft opgehangen aan de Van Heutsz-kapstok.

Rest In Privacy | 21-01-18 | 22:34 | 1

aan het Westerlinghaakje zeker?

HaatbaardKnipper | 21-01-18 | 23:35
-weggejorist-
DommeNeger | 21-01-18 | 22:31 | 1

Deze Nederlandse Leeuw komt me over als een tandenloze Leeuw.

Jan Dribbel | 21-01-18 | 22:28

knutsel_ | 21-01-18 | 21:49:
Ik denk dat ze ermee bedoelen dat het streven om anderen evenveel welvaart te bieden niet onze verantwoordelijkheid is of kan zijn.
Omdat elke stelling door een aantal deugfilters is gehaald staat het er wat wollig.
Het is ook onwenselijk: als iedereen op de wereld onze welvaart zou hebben waren we allemaal al dood.
En als laatste: wij moeten ook maar zien hoe die welvaart te handhaven.
Je hebt niet veel aan een dikke portemonnee bij overbevolking.

LuckyGirl | 21-01-18 | 22:16 | 5

Ik denk dat het iets meer gericht is, dat 'liberaal Europa' niet teveel hun waarden moet opleggen aan de 'illiberale landen' - waar een handje vol oligarchen het in praktijk voor het zeggen hebben en de boel in praktijk leegroven.. de grote beer op de weg voor hun is dat de bevolking dat op enig moment onacceptabel gaat vinden (dat gebeurde bijvoorbeeld met de ex-president van de Ukraine, tevens stroman van het Kremlin daar.. ).

nickolaas | 21-01-18 | 22:54

Wat ik dan hoopte is dat ze bedoelen dat je je eigen "afvoerputje van een land" maar moet gaan opbouwen als je hetzelfde niveau van welvaart wil, zodat je geen reden hebt om hier te komen wonen. Dus even los van de overbevolking van de planeet...

knutsel_ | 21-01-18 | 23:39

knutsel_ | 21-01-18 | 23:39:
En geld geven aan landen die zelf geen systeem hebben om welvaart te bereiken is niet alleen nutteloos maar ook gevaarlijk.

LuckyGirl | 22-01-18 | 00:26
▼ 2 antwoorden verborgen

De fascistische organisatie die islam heet, is al dermate geinfiltreerd in onze samenleving dat deze voorgestelde maatregelen gewoon te laat zijn. Wij oikofoben hebben jarenlang zwijgend toegekeken terwijl een arabische samenzwering bezit nam van ons cultuurgoed. Dit is nog maar het begin van een duistere toekomst.

donkeyman | 21-01-18 | 22:01 | 7

JJJJ &Dh
Gewoon niet reageren op de huistrol. Als het hem te heet onder de voeten wordt, drukt hij op het NSB knopje. Een discussie kan hij niet aan. Geeft wel mooi aan wat voor loser hij is.
Ik weet wel dat hij vermakelijk is en voorspelbaar. Maar jullie voeden alleen zijn bekrompen ego ermee. Geestelijk de pubertijd nog niet ontgroeid zeg maar. Waarschijnlijk werd hij veel gepest op school. Let maar eens op, elke reactie terug begint met een jijbak.

Rest In Privacy | 21-01-18 | 23:00

Allemaal leuk en aardig maar de trollen hier bestaan bij de gratie van het massaal regageren door menig reaguurde erop. Er is niks mis met discussie met andersdenkende zoals @Berbaar, maar kom op jongens; dit is toch niet meer serieus te nemen. Reageer er dan ook niet meer op. Het sterft dan vanzelf.
<br>
Bij mij zit ie al achter een uitsluitingsfilter.

Rest In Privacy | 21-01-18 | 23:06

@McMarx | 21-01-18 | 23:06
Hehe eindelijk een reaguurder die het ook begrijpt.
Ik heb en reaguurdersfilter (tnx necrosis) dat werkt ook prima.

Berbaar | 21-01-18 | 23:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Als ik dit lijstje lees zie ik niet in waarom al die linkse braveriken wegliepen onder het mom dat ze in een rechts feestje terecht zouden komen. Het enige punt dat nog enig hout snijdt is toevallig net de allereerste, de rest is dezelfde eenheidspulp die we dagelijks vanuit Den Haag voorgeschoteld krijgen.

Pierre Tombal | 21-01-18 | 21:45 | 1

Wat bedoelen ze volgens jou dan met dat eerste punt? (Is een serieuze vraag.)

knutsel_ | 21-01-18 | 21:49

Dat Peterson niet bij de DWDD of Buitenhof heeft gezeten is een schande.

Zijl5824 | 21-01-18 | 21:45 | 3

DWDD is voor mensen met de aandachtsboog van een kolibrie.

LuckyGirl | 21-01-18 | 21:55

En harstikke logisch vanuit hun perspectief.

Rest In Privacy | 21-01-18 | 22:33

@McMarx. Dat begrijp ik maar wilde toch gewoon even serieus aantonen dat het toch ongelooflijk is dat zebij Buitenhof alleen de macht een podium geven/naar de mond praten (politici, bestuurders etc.) of een of andere linkse econoom/filosoof oude wijn (Marx) in nieuwe zakken laat verpakken (Kate Raworth types). Of je het wel of niet eens bent met Peterson zou niet mogen uitmaken, maar omdat deze kerel plotsklaps een beroemdheid is door politiek/filosofische ideeën moet hij natuurlijk in Buitenhof.

Zijl5824 | 22-01-18 | 14:24

Een nieuw Nederland creëren. Degene die Nederlandse normen en waarden, westerse beschaving en welvaart willen behouden zullen vluchten naar een vrij gebied en hopelijk samen iets nieuws en moois opbouwen.

McStuiver | 21-01-18 | 21:39 | 5

@ berber: woningbouw hutje uit de muil van een pauper die pint in de shithole schilderswijk... wahaha... goeie, pauper.

Dirty-Harry44 | 21-01-18 | 22:55

@Berbaar | 21-01-18 | 22:24
Hou eens op met die hetze tegen Lupus.

Lewis Lewinsky | 21-01-18 | 23:24

@Berbaar, ik ben eigenlijk wel benieuwd waar jij na de Dutch Purge naartoe gaat vluchten, Mensen als Lupuslupus mogen in ieder geval nog bij mij schuilen, maar landverraders zoals jij zullen het waaschijnlijk moeilijker krijgen,

accijnstoerist | 22-01-18 | 00:42
▼ 2 antwoorden verborgen

OT: AIVD baasje in college tour. Ned 2

Rest In Privacy | 21-01-18 | 21:39 | 1

Hier word veel gepraat,maar niks gezegt.
Kom he dit is de NPO>

Rest In Privacy | 21-01-18 | 21:54

De enige structurele oplossing is grenzen dicht, middelvinger naar de VN/EU, asielverdragen eenzijdig de prullenbak in en geforceerde remigratie op basis van een aantal criteria zoals criminele antecedenten, de taal wel/niet machtig zijn, illegaliteit en ultieme loyaliteit (dubbele paspoorten of andere tests). En daarna een tribunaal voor diegenen die het moedwillig zover hebben willen laten komen of nog steeds omvolking propageren.
Net als Wilders en z'n club is "de Nederlandse Leeuw" een ge-pre-positioneerde afleiding door de veroorzakers om a) het (toekomstige) verzet in kaart te brengen en b) het voorlopig zoet houden (tot de tijd rijp is) van mensen die nog steeds denken dat consensus politiek mogelijk is als het om dit onderwerp gaat (zie de domme punten in de top10 "oplossingen") en c) uiteindelijk (net als met UKIP) het zichzelf in diskrediet brengen van het leidende kader zodat de organisatie zichzelf uitdooft omdat de volgers gedesillusioneerd afhaken.

Patriarch | 21-01-18 | 21:36 | 2

Dubbel paspoort afschaffen lijkt mij een goed begin, beken maar kleur.

Zwiebelmaus | 21-01-18 | 21:44

@ Zwiebelmaus | 21-01-18 | 21:44
Die dubbele paspoorten zouden juist wel eens goed van pas kunnen komen en bovendien zijn ze niet de oorzaak van het probleem.

Panos88 | 22-01-18 | 01:06

Wel de memo, waar ik al eerder over sprak is gedeeltelijk uitgelekt, vele namen zijn benoemd . Ook nu te lezen op Zergedge, als ik de Amerikaanse fora mag geloven, heb nog niet gekeken, want zit nu nog de memo te lezen.

gato | 21-01-18 | 21:17 | 6

nog = noch

nickolaas | 21-01-18 | 21:28

Jeetje nickolaas U volgt de bronnen (alu-hoedje of niet) wel op de voet.
Respect man!

Berbaar | 21-01-18 | 22:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat King of the Oneliner | 21-01-18 | 20:08 zegt.
Kijk naar Zweden, Duitsland en Frankrijk. West- en Noord-Europa zijn aan het kapodt gaan en het point-of-no-return is nu, vandaag, heden. Maar D66-types zetten de toon en gaan dictator spelen via de EU. De grenzen zijn en blijven open. De islam heeft vaste voet. De poorten van Wenen zijn gevallen. Er zal dus geen return zijn. Afrikaanse en islamitische culturen gaan Europa domineren. Terwijl ze aan het gender-zeiken zijn en wegkijken van de werkelijke problemen, gaan we verloren. Dat is de hoofdkoers, en alleen een hardhandige radicale ommekeer kan nog verandering brengen. Gaat zeer waarschijnlijk niet gebeuren.

Fijnstoffer | 21-01-18 | 21:16 | 4

Die hardhandige ommekeer gaat zeker niet gebeuren, gelukkig.
Dus maak een plan mijn beste.

Berbaar | 21-01-18 | 21:20

Komt bij dat onze kampbeul in Duitsland gaat meeregeren.

gestoptmetroken | 21-01-18 | 22:18

@ berber: dat dachten hersenloze zoals jij pak em beet 80/85 jaar terug ook. En de rest is geschiedenis.

Dirty-Harry44 | 21-01-18 | 22:58
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een politiek correct lijstje.. .stelt mij zwaar teleur. Hoezo nog steeds immigranten van buiten de EU? Buiten europa opvangen, de-islamiseren en nu meteen net zoals mijn grootouders hebben gestreden voor de ontkerkelijking. Hoezo op cultuurgericht politie? Een overtreding is een overtreding. Wat een slappe hap, daarvoor kunnen we net zo goed op de CDA-D'66 of VVD blijven stemmen.

Al_Bundy | 21-01-18 | 21:13 | 1

En daar blijven de mensuh ook gewoon op stemmen beste Al dus wat dat betreft maakt het geen ene reedt uit wat ze op dat sneue lijstje zetten.

Berbaar | 21-01-18 | 21:18

Zouden we dat interview vanavond nog te zien krijgen?

Lupuslupus | 21-01-18 | 21:10 | 2

Ik heb die speech van Peterson gezien via een streampje.. ik zit toevallig ook wel een beetje op een paar van die onderwerpen - ik had het idee dat ie toch wel een beetje selectief aan het winkelen was.. ik kreeg toch het idee dat er een 'pseudowetenschap' bijsmaakje aan zijn verhaal zat (wat niet heel ongebruikelijk is, als men dingen voor politiek ideologische gaat aanwenden - best wel wat historische voorbeelden van ook). Ik zal dat wikipedia artikel over pseudowetenschap alvast even gaan 'inlezen' nl.wikipedia.org/wiki/Pseudowetenscha... ).
Ik hoorde ook nog Darwinistische dingen.. in het verleden ook enorm misbruikt voor twijfelachtige ideologieën..

nickolaas | 21-01-18 | 21:38

The fouten die de zelfingenomen en totaal uit haat verblinde Cathy Newman maakt bij het Jordan Peterson interview worden uitstekend exposed door Cassie Jaye in deze geweldige TEDx presentatie:
www.youtube.com/watch?v=3WMuzhQXJoY

Gerf | 21-01-18 | 21:04

Een beter idee dan allemaal wetjes om de verzorgingsstaat in goede banen te leiden is om de verzorgingsstaat af te schaffen. De belastingen kunnen dan gehalveerd worden, in hoogte en in aantal. Mensen moeten zichzelf dan verzekeren. En wie niet wil werken zoekt het maar uit. Onrendabelen vertrekken dan vanzelf. En wie de fout in gaat pakken we keihard aan. Beetje zoals... in Amerika. Waar niet alles beter is, maar waar wel meer vrijheid is dan in dit keurslijfland.

Vrouwtje_haram | 21-01-18 | 21:03 | 7

Met een plonsje vanaf IJmuiden strand?

F. Jacobse | 21-01-18 | 21:41

Afschaffen hoeft niet abrupt. Afbouwen is een beter woord. En voor iedereen die denkt dat zoiets onzin is. Wat denk je dat er gaat gebeuren als de beroepsbevolking nog verder krimpt en het aandeel onrendabelen blijft stijgen (en dat doet het).

Vrouwtje_haram | 21-01-18 | 21:53

Grenzen dicht. Allerlei verdragen opzeggen. Ons land is vol met straks 18 miljoen mensen! En o wat is de VS een in-slecht voorbeeld. Daar zitten b.v. de gehandicapte ex-militairen bedelend langs de stoeprand en verblijven in de riolen van New York. Hele gemeenschappen wonen in die riolen. Waarom zouden wij onze ONZE voorzieningen opgeven voor de tienduizenden die hier alleen maar komen graaien?! Niets daarvan.

Lupuslupus | 21-01-18 | 22:16
▼ 4 antwoorden verborgen

Cathy: "What's in it for the women, you think"
Jordan: "Well what sort of partner do you want?"

OWNED.

omanders | 21-01-18 | 21:02 | 3

Ja mooi ja, het leuke hieraan was dat ze op dit punt geen tegengas gaf.

Tuborg øl | 21-01-18 | 21:04

Ach ze bedoelde het goed denk ik. Zouden vrouwen evenveel moeten verdienen als mannen. Hij geeft haar min of meer gelijk en probeert uit te leggen dat het van veel verschillende factoren afhangt, als de getrainde psycholoog die hij is. En toch probeert ze hem de hele tijd in de hoek te duwen. Vermakelijk en tegelijkertijd heel ergerlijk.

knutsel_ | 21-01-18 | 21:09

Ik vond die vrouw alleen maar ergerlijk. Soort Jinek.

Lupuslupus | 21-01-18 | 21:14

Wat is dat punt 7 eigenlijk een rare. Heb nog nooit gehoord van verenigingen waar je als lid niet kunt opzeggen.

Lupuslupus | 21-01-18 | 21:00 | 11

Inderdaad, wat knutsel zegt.

Rest In Privacy | 21-01-18 | 21:16

Het feit dat het niet heel duidelijk staat vermeld wat ze bedoelen, betekent dus dat ze al weer proberen het correct te verwoorden. Ik dacht zelf dat ze hier MotorClubs bedoelde en geen Islam, of EU. Dat had dan ook gewoon er moeten staan.

Al_Bundy | 21-01-18 | 21:16

@Graaf_van_Hogendorp | 21-01-18 | 21:06
Ze hebben wel opgezegd, maar of ze er uit komen is nog even afwachten...

koosnaam | 21-01-18 | 21:32
▼ 8 antwoorden verborgen

Maar Spartacus gaat uit de kast komen dus, of gaat hij erbij zitten in een oranje opblaaspak?

Moeki de Meeuw | 21-01-18 | 20:57 | 1

Er is maar één Kaas natuurlijk!

Supermatthijs | 21-01-18 | 20:59

Nationalisme is gewoon een religie, volledig achterhaalde middeleeuwse doctrine. Nu ook met 10 geboden. Koddig.

Bakito | 21-01-18 | 20:54 | 5

Desperate mensjes komen met desperate "oplossingen" meer is het niet.
Nu wachten op de verlichting door dr P.
#kanniewachten

Berbaar | 21-01-18 | 21:01

Alle ismen zijn religies. Zo ook het socialisme, atheïsme, communisme, enz.

Lupuslupus | 21-01-18 | 21:02

@ berber: luie criminele flikkers komen met helemaal niets en zeuren alleen om oplossingen bij anderen maar zijn zelf tot helemaal niets in staat. Ring a Bell?

Dirty-Harry44 | 21-01-18 | 23:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Nummers 1 tot en met 5 zijn al geïmplementeerd in Denemarken, vn de overige 5 heb ik (nog) geen weet.
Prima papiertje als je het vraagt.
(psss: nummer twee is goud voor de vrijgezellen onder ons, vanaf de middelbare wordt er doitfordenmark geleerd.)

Tuborg øl | 21-01-18 | 20:53

Ze hadden beter een man dat interview kunnen laten afnemen.

Watching the Wheels | 21-01-18 | 20:53 | 8

Luckygirl
Wel typisch dat vrouwen luchtfietsers bewonderen.
Met alleen woorden kom je er niet, dat weet Jordan ook, dus hij lult maar een eind weg zonder effect te hebben, maar wel een volvo te kunnen rijden.
Met dat soort win je geen oorlog, het is een mooiprater met groupies achter zich aan.
Dit comment zegt veel over jouzelf. bah!

Ongeblustekalk | 21-01-18 | 22:41

Hij kan misschien nog een beetje werken aan dat hoge stemmetje als hij heel enthousiast wordt. Verder wel een aardig interview met aardige gedachten. Ben niet met hem eens dat een groot kind het lelijkste is wat je je maar kunt voorstellen. (Kees scheldt Duitsers verrot nog nooit gezien zeker?: www.youtube.com/watch?v=a6K5L-wjNsQ ). Verder hetzelfde gevoel bij dat hele discriminatiedebat, de huidige generaties kennen helemaal geen (zware) discriminerende gevoelens. Dat wil niet zeggen dat je met iedereen even graag samenwerkt of samenleeft en het wil ook niet zeggen dat er geen verschillen zijn. Om met elkaar samen te werken moet je dezelfde taak spreken. Je ziet bij zo'n Braboneger hoe het loopt als iemand gewoon z'n eigen pad trekt en ad rem en een beetje onverschillig reageert, voor zo iemand is kleur geen beperkende factor om het te redden. En zelfs als je zuur wilt zijn (Sylvana) dan kun je daar prima je brood mee verdienen zo lijkt het, behalve ... als je een zure witte man bent gek genoeg. Nou ... Theo lukte het aardig ... maar we weten hoe dat afliep in dit tolerante land.

Watching the Wheels | 22-01-18 | 00:04

dezelfde taal

Watching the Wheels | 22-01-18 | 00:08
▼ 5 antwoorden verborgen

Ondertussen in Rusland: "Saved by the Dance: Half-Naked Videos Swamp Russian Social Media" themoscowtimes.com/news/saved-by-the-... en in Hongarije: "Hungary: 'Educate us for the 21st century!' students demand - Thousands protested outside parliament in Budapest to call for less blind memorisation of facts and more criticial thinking and creativity" www.euronews.com/2018/01/20/hungary-ed... "Women's March 2018 as it happened: Hundreds of thousands join nationwide protests against Trump" www.independent.co.uk/news/world/ameri...
Succes met een samenleving proberen bekrompen en revisionistische ideeën op te leggen.. ik voorspel dat al die pogingen binnen nu en maximaal een paar jaar zullen stranden..

nickolaas | 21-01-18 | 20:49 | 4

Nou ja, ik probeer de verwachtingen alvast een beetje te temperen.. :) (en wat ze elders proberen kan je soms ook iets van leren.. ).

nickolaas | 21-01-18 | 21:54

@dr Rechts
Maar het zijn allemaal voorbeelden van minder dan een week geleden - absoluut boeiende actualiteit.. Oost-Europa gebeurt heel veel, zou eigenlijk meer verslag van moeten zijn in de NL-media (Financial Times heeft heel veel nieuws en goede correspondenten zitten in die contreien valt me op.. ).

nickolaas | 21-01-18 | 22:01

En dat lijstje van 10 punten, daarvan komen sowieso de meesten van Orban en Putin af.. dus beter probeer je dat te snappen aan de bron ;)

nickolaas | 21-01-18 | 22:06
▼ 1 antwoord verborgen

Is dat cabaret, die top tien?

Mather | 21-01-18 | 20:44

Mijn lijstje:
1. Stop immigratie
2. Stop kinderbijslag
3. Stop onderwijs op religieuze grondslag
4. Stop halal slacht.

Carmelita | 21-01-18 | 20:37 | 5

Voor verpleeghuizen komen er hulprobotjes en kinderen zullen er altijd komen, maar hopelijk minder als het niet gesubsidieerd wordt.

Carmelita | 21-01-18 | 21:04

@Tuborg, u denkt dus dat er over 30 jaar nog verpleeghuizen zullen bestaan? haha. Natuurlijk niet.

Lupuslupus | 21-01-18 | 21:16

Over 30 jaar zijn er zoveel mensen, dat ze de oudjes wel hun huis uit zullen sturen om zo de woonruimte te kunnen pakken.

Carmelita | 21-01-18 | 21:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Punt 8 is echt luchtfietsen. Er is maar één islam!! Hebben die mensen nooit iets van Hans Jansen gelezen - vraag ik mij dan af -.
Nee ook hier weer de kool en de geit sparen. En de islam maar lachen.

Lupuslupus | 21-01-18 | 20:37 | 4

Nou met 2.000 personen - gezellig onder elkaar - is dat noemen natuurlijk niet zo moeilijk. Iedereen in de zaal was gefouilleerd dus geen enkele kans op stronttaarten en/of of kogels.
Ik had echt veel meer van die bijeenkomst verwacht. Wat onderwerpen betreft dus.

Lupuslupus | 21-01-18 | 20:47

Ze hoeven er in ieder geval geen aparte politieke partij voor op te richten...

knutsel_ | 21-01-18 | 20:50

Nee knutsel, dat is zeker waar.

Lupuslupus | 21-01-18 | 20:52
▼ 1 antwoord verborgen

11: op zoek naar een andere planeet.
Als we toch gaan luchtfietsen.

LuckyGirl | 21-01-18 | 20:31 | 6

Ik heb gewoon teveel naar Startrek gekeken :)

knutsel_ | 21-01-18 | 20:42

LuckyGirl | 21-01-18 | 20:41
.
Zeker weten.

Lupuslupus | 21-01-18 | 20:48

@LuckyGirl | 21-01-18 | 20:41

Die bestemming is terug te vinden in de koran. De aanhangers van de religie van de vrede zenden, overal waar zij zich vestigen, ongelovige honden reeds 1400 jaar doorgaans naar het hiernamaals.

koosnaam | 21-01-18 | 21:26
▼ 3 antwoorden verborgen

1. Heel erg mee eens.

2. Het stimuleren van de bevolkingsgroei lijkt me voor NL een slecht idee. Europa is propvol. Wat de wereld nodig heeft is VEEL minder bewoners, en op Afrika na ligt het vruchtbaarheidscijfer op elk continent nu rond de 2. Dat is perfect, al zou een nog lager cijfer voor alle continenten nog beter zijn. De wereld heeft een plafond van zo'n 10-11 miljard mensen en hoe meer we dat benaderen, hoe meer strijd om middelen er geleverd gaat worden.

3. Buurtmoeders: sowieso niet doen. Gezag moet bij de overheid liggen en niets anders; elk ander middel ondermijnt het gezag van de rechtstaat. Cultuurgericht optreden? Wat wordt daar mee bedoeld?

4. Helemaal mee eens.

5. Eens.

6. Lastig. Punt verdient nuancering, wat mij betreft.

7. I see what you did there. Eens.

8. Eens.

9. Eens.

10. Ik snap dit punt niet helemaal. Kan iemand dit uitleggen?

Gualtiero | 21-01-18 | 20:28 | 8

Ah, bedankt allemaal. En werkt dat in Rotterdam? Klinkt leuk, maar wie wil nou met een modaal inkomen in een probleemwijk wonen...

Gualtiero | 21-01-18 | 20:48

Ja in Rotterdam schijnt dat te werken. (Heb ik weleens gelezen).

Lupuslupus | 21-01-18 | 20:51

Als het werkt, prima idee. Hadden ze wel wat eerder mogen verzinnen inderdaad.

Gualtiero | 21-01-18 | 20:54
▼ 5 antwoorden verborgen

Alternatieve top 10: 1 t/m 10 de-islamisering.

Jorisendedraak | 21-01-18 | 20:28

Wat een kansloze kutlijst. Verspilde moeite.

accijnstoerist | 21-01-18 | 20:28 | 1

Dat was ook mijn eerste reactie... en mijn tweede en mijn derde. Kansloos lijstje en visieloos.

Al_Bundy | 21-01-18 | 21:07

Punt 1 is trouwens al vrij vaag. Ik denk dat ze bedoelen dat we niet moeten proberen om de rest van de wereld d.m.v. ontwikkelingshulp op ons niveau te krijgen. Kan echter ook een compleet cultuur-relativistische betekenis hebben namelijk dat we niet moeten proberen om iedereen die uit ontwikkelings- danwel anderzijds achtergestelde landen komt zich hoeft aan te passen aan ons niveau. Kan zijn dat men wil dat er niemand meer uit dat soort landen moet worden toegelaten, maar zeg dat dan.
Die hele lijst is nogal vaag en policor.

knutsel_ | 21-01-18 | 20:26

Dat vrouwke stond echt met een bek vol tanden tijdens dat interview. Heerlijk. En een vooringenomen trut is ze inderdaad.

Baski | 21-01-18 | 20:26 | 1

Ja ik heb van dat interview genoten.

Lupuslupus | 21-01-18 | 20:34

Waak u voor mooipraters die met de dsm in de hand de farmaceutische industrie maffia aan grote winsten helpen. Door hen is dat boekje geschreven.
Net als alle andere klinisch psychologen is deze meneer niets meer dan een drugs-runner.
En hij heeft er zijn professie van gemaakt Patiënten uit te leveren via rapportage aan de psychiater, de dealer.

Wat zijn die woorden dan waard, vraag ik u?
Verder wel te pruimen die vent, alleen totaal ongeloofwaardig.

Ongeblustekalk | 21-01-18 | 20:26 | 1

Dacht ik toch dat het de laatste tijd weer wat beter ging kom je met van die aluhoedjes shit aanzetten. Jammer.

knutsel_ | 21-01-18 | 20:31

De meest simpelste manier om de problemen aan te pakken is belasting heffen op de alle godsdiensten.

the Jackdawn | 21-01-18 | 20:26

Tja, je moet ergens beginnen,
niets doen is allang geen optie meer,
dusch hulde voor de lijst.

Plorkface | 21-01-18 | 20:25

Grote gezinnen stimuleren? WTF is dat voor ongein??? We moeten naar een minder omvangrijke wereldbevolking en niet nóg meer mensen, dat is het grootste probleem!

Ruler | 21-01-18 | 20:25 | 1

IK denk dat Jordan B Parkinson bedoeld dat we per straat een paar chubby broedkippen aanwijzen zodat de wat tengere meisjes gewoon kunnen blijven werken. Die broedkippen hebben dan 20+ kinderen ofzo. Goed plan wel.

Pedronegro | 21-01-18 | 23:16

Overgoten met verdund gristensausje, evenals Peterson.

oorwormpie | 21-01-18 | 20:23

Punt 2 - ja leuk, grote blanke gezinnen wie was daar ook alweer fan van #Godwin alert

medusa324 | 21-01-18 | 20:22 | 2

Oprah Winfrey?

Kruisruiker | 21-01-18 | 20:24

Laat ik het positief houden. Het is een beginnetje en beter dan menig voorstel van een D66, GL of VVD.

Wel een beetje haast maken want een land wordt gemaakt door zijn bevolking en die rare Hollanders zijn voor je het weet uitgestorven, weggejaagd of vertrokken om zich elders te vestigen.

gespierdespijkertje | 21-01-18 | 20:21

Nou laat ik dan de dag maar positief afsluiten. Na 50 jaar cultuurrelativisme, Godwins, harige oksels en biefstuksocialisme is het dan eindelijk gelukt om de thema's cultuur en immigratie te bespreken, in een beschaafde omgeving zonder gestrekte rechterarmen en zonder stenen gooiend links tuig. Zelfs het Wilhelmus werd gezongen al kon de uitvoering beter. Dat is toch mooi!

atheïstisch stemvee | 21-01-18 | 20:17

Eigenpijperij en zelfbevlekking zijn veel voorkomende zaken maar om nou te gaan fappen als mensen wat zeggen waar je t mee eens bent.. Fabuleus.

Shoarmamasutra | 21-01-18 | 20:17

Nou, da's wel zonde van de tijd die er aan gespendeerd is.
Om met tweeduizend man en een roedel sprekers tot de conclusie te moeten komen dat preken voortaan in het Nederlands moet.
De zachte hand van de buurtmoeders moet thuis, achter de voordeur hun kroost eens opvoeden.
Als dit event Neerlands Hoop in Bange Dagen moet voorstellen...

Petrus Poortwachter | 21-01-18 | 20:13

+1 voor relopa Han vd Horst van JOop die zich in het hol van de tegenpartij waagt. de meesten houden zich bij gepreek voor eigen parogie.

Ir. Wilhelmus | 21-01-18 | 20:12 | 1

Relopa schrijft nergens in zijn stukje op de witte onderbroeksite dat hij er zelf geweest is. Dat filmpje kan eenieder aan Relopa doorgespeeld hebben waarna Relopa zijn visie geeft en de suggestie wekt dat ie er geweest is. Nog VVS ook n.b.

meneer der meneren | 21-01-18 | 20:38

Stimuleer de bevolkingsgroei?? ben je gek of zo? Zoek naar oplossingen voor een bevolkingsdaling of minimaal status quo.
Schaf als eerste de fokpremie af zodat kansloze dit minder als verdienmodel zien.
En toegang tot de verzorgingsstaat pas na twintig jaar geleverde arbeid.AOW in verhouding met geleverde arbeid met als richtlijn 40 jaar. DWZ als men maar twintig jaar gewerkt heeft als nieuwkomer heb je recht op 50% AOW.
Verder moet Nederlanderschap afhangen van geleverde arbeid,taalvaardigheid en samenlevingsparticipatie.

miko | 21-01-18 | 20:11 | 4

Dat kan niet want is discriminatie. De enige oplossing is: kinderbijslag voor de 1e 2 kinderen.

Lupuslupus | 21-01-18 | 20:23

Hoogopgeleide met kinderwens stimuleren, lijkt mij dat er moet staan. Kinderbijslag afschaffen na tweede kind.

Zwiebelmaus | 21-01-18 | 20:33

Aow wordt berekend over hoe lang je in nederland woont. Echter worst het vervolgens aamgevuld tot bijstand niveau en als je dus geen eigen oensioen hebt opgebouwd dan is je inkomen alsnog gelijk aan volledig aow. Heb je wel hard gewerkt dan worden je jqren 8n het buitenland wel afgetrokken van je aow. Heb je een beetje pech heb je dus al die jaren voor niks pensioenpremie betaald

Ben Hetzat | 22-01-18 | 01:55
▼ 1 antwoord verborgen

Het enige punt waar ik het mee eens ben - maar wat natuurlijk nooit gaat gebeuren - is nr. 6.

Lupuslupus | 21-01-18 | 20:10

Goeie tekst.
(Soms kan ik kort zijn)

Der Paulie | 21-01-18 | 20:09

Bovendien: Nederlandse vrouwtjes gaan echt niet meer de broekip spelen met rechtse mannetjes: voordat ze klaar zijn om een gezin te stichten zijn ze 35 jaar, dan zijn de moslims al bijna oma.
En in het algemeen:
Too little, too late.
Het is over mensen, iedereen kon het al jaren zien aankomen: het pamperen van buitenlanders, het gratis weggeven van Nederland, het voorrang geven op sociale huurwoningen, enz.
Janmaat, Fortuyn, Wilders, Jan met de Pet; iedereen heeft dit al 40 jaar zien aankomen, maar niemand wou luisteren, tot aan het jaarlijkse boetepreken van de koningin/koning toe, het eeuwige geroep om meer tolerantie etc.
Een simpel wandelingetje op straat is voldoende om te zien dat Nederland , Nederland niet meer is.
En de enorme belastingdruk en woonlasten houdt iedereen mooi in het gareel...

King of the Oneliner | 21-01-18 | 20:08 | 5

@Skoftig? Argentinië? Klinkt goed. Zelfd de joden wilden daar ooit eens een pre-Israël staat oprichten.

Trans_Fimmermans | 21-01-18 | 21:07

Nederland is veranderd beste King dat is een scherpe observatie.
Er zal nog meer veranderen voorspel ik U nu.
Weinig mis mee zo werken die dingetjes in de echte wereld en als het U hier niet meer bevalt lekker wieberen.

Berbaar | 21-01-18 | 21:11

@Berbaar | 21-01-18 | 21:11 Deze reeks van letters kots nomineer ik als trolreaguursel van de maand.

Attenoje | 22-01-18 | 10:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Punt 2: de meeste grote gezinnen zijn allochtonen/moslimgezinnen dus die moet je beslist nog meer pamperen! Dan gaat de omvolking een beetje sneller.

Lupuslupus | 21-01-18 | 20:07

Waarom de kerken erbij gesleurd in punt 9?

Punt 3: 'cultuurgericht optreden'? Nou dat doet de politie al door allochtonen de hand boven het hoofd te houden, zich te laten uitlachen enz. waarvoor Nederlanders die hetzelfde zouden doen, worden opgepakt. En 'de zachte hand van de buurtmoeders'? De lange lat zonder aanziens des persoons is het enige dat nodig is.

Lupuslupus | 21-01-18 | 20:05 | 1

Sjah, en moeders hebben toch al zo'n natuurlijk overwicht op de kleine prinsjes.

LuckyGirl | 21-01-18 | 20:23

Punt 4 kan ik zeker wel wat mee. In plaats van die eeuwige discussies of het het de schuld van links of rechts was.

Komt dat interview vanavond nog online?

knutsel_ | 21-01-18 | 20:05
-weggejorist-
SnartBlirdetRagnarok | 21-01-18 | 20:04

Punt 2 is een beetje eng wat mij betreft.

maSs | 21-01-18 | 20:04

Het lijkt mijn Sinterklaaslijstje wel toen ik 7 was.
Ik wil een vliegtuig, een porsche, 100 miljoen etc.
Het blijven dromen die niet uit gaan komen.

Kruisruiker | 21-01-18 | 20:03 | 6

Ik zag haar laatst en ze is nog steeds lekker. Die droogt goed op.

Kruisruiker | 21-01-18 | 21:12

Geen miljonair helaas,

Supermatthijs | 21-01-18 | 21:28

@Kruisruiker.
Zo kwam het ook op mij over. Kneuterig.

Basil Fawlty | 21-01-18 | 23:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Punt 2, ja laten we er een wedstrijdje kinderen baren van maken. Veel plezier over 30 jaar met 25 miljoen op elkaars lip.

Harry Turtle | 21-01-18 | 20:03 | 3

Ook dat idee van artificiële baarmoeders is volkomen geschift.
Ten eerste het probleem van natuurlijke antistoffen die het ongeboren kind beschermen na de geboorte, ten tweede hebben we niet bepaald een geboorteprobleem op de wereld.

LuckyGirl | 21-01-18 | 20:21

F. Jacobse:
Hahaha "de aarde is te klein voor ons".

LuckyGirl | 21-01-18 | 20:36

Punt 2 is een lastige, we zouden geen bevolkingsgroei meer moeten toestaan, ook geen Nederlandse. Het is hier meer dan vol genoeg.

Nuchternederland | 21-01-18 | 20:02 | 3

Dit is hét grootste probleem van een systeem dat op constante groei draait.
Daar hoor je globalisten nou nooit over praten, wat bij mij de indruk wekt dat oorlog een volkomen geaccepteerd en ingecalculeerd instrument is.

LuckyGirl | 21-01-18 | 20:16

@LuckyGirl: ik weet niet of het ingecalculeerd is. Iha kijken politici alleen maar naar de dag van morgen en nemen geen maatregelen voor de lange termijn. Iedereen kan inzien dat dit slecht afloopt met India en China die al op 2,5 miljard zitten en Afrika die ook naar dat getal toegroeit.

gast128 | 22-01-18 | 00:15

Het gaat er niet om dat we Nederland voller willen maken. We willen dat Nederlanders zelf meer kinderen maken in plaats van dat we honderduizenden migranten uit sterk afwijkende culturen (ik zeg het netjes) hier importeren "om de vergrijzing op te vangen". Dat is namelijk wat de Merkels en alle andere pro-massaimmigratie-politici steeds als excuus c.q. reden noemen waarom wij al die Afrikanen en arabieren nodig zouden hebben. Terwijl ze voor een fractie van het geld dat dat kost het gewoon aantrekkelijker zouden kunnen maken voor de eigen bevolking om meer kinderen te nemen.

Dr. Snoepjes | 22-01-18 | 01:43

De Top 10 oplossingen van De Nederlandse Leeuw: regelrechte copy-paste vanuit de reaguursels.
Bovendien: het verplicht spreken van Nederlands gaat ook niks oplossen: In Frankrijk spreken de moslims in de banlieu's allemaal Frans, omdat de ex-kolonie's van Frankrijk Frans als officiële taal hadden.


King of the Oneliner | 21-01-18 | 20:02 | 4

Is kech een Nederlands woord?

LuckyGirl | 21-01-18 | 20:33

En hoe loopt het met mij af als ik in, zeg maar Amsterdam, met mijn vriendin in dialect praat...

GKJP | 21-01-18 | 21:23

Van mij mag iedereen praten hoe hij/zij wil maar klaag dan vervolgens niet dat je ergens bent afgewezen vanwege slecht ABN.

Zwiebelmaus | 21-01-18 | 21:43
▼ 1 antwoord verborgen

Heeft hij nog kamers opgeruimd?
Grappig lijstje. Punt 2 is goed nieuws voor alle opvangmoeders.

RickTheDick | 21-01-18 | 20:02

Snap wat zaken niet van de top 10 oplossingen. Willen ze nu echt een fokpremie en totaal stoppen met het opnemen van asielzoekers?

Supermatthijs | 21-01-18 | 20:01 | 3

Sinds wanneer ben jij ontslagen uit de gesloten inrichting?

Parsons | 21-01-18 | 20:48

Alweer even geleden hoor. Maar wat fijn dat ook jij me gemist hebt.

Supermatthijs | 21-01-18 | 20:49
-weggejorist-
Attenoje | 22-01-18 | 09:57

Wat leuk, woont er bij jullie ook een Coentje in de buurt?

Nuchternederland | 21-01-18 | 20:01

Punt 8 is een onmogelijkheid.

Parsons | 21-01-18 | 19:59 | 4

Zo zie je maar dat ook Parsons grenzen heeft :-)

Lupuslupus | 21-01-18 | 21:09

Ik vermoed in u een numeroloog net zoals die gek @steekmug.

Rest In Privacy | 21-01-18 | 21:51

Punt 8 is niet alleen onmogelijk maar ook volstrekt onwenselijk. "Een beetje islam" is zoiets als "een beetje kanker", het is nog steeds ongezond en levensgevaarlijk.

Opslag Medium | 22-01-18 | 10:26
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken